cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Royal, Riwiera Turecka
1 / 18
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
15.06 - 16.06
już od 406 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.11 - 05.11
już od 275 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alba Royal
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Alba Royal
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Alba Royal:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alba Royal:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 listopada 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Hotel Alba Royal w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

KATEGORIA

5*

REGION

Side Hotel zaprasza gości powyżej 16 roku życia dzięki czemu zapewnia wypoczynek bez nadmiernego hałasu w spokojnej okolicy. Nieopodal znajduje się piękna plaża, do której prowadzi mała uliczka. Wysoki poziom usług zadowoli najbardziej wymagających klientów, na których czeka tu mnóstwo atrakcji, bogata oferta ultra all inclusive, zabiegi odnowy biologicznej w centrum SPA oraz bogaty program animacyjny.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2008 r. Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje, 6 barów, sala konferencyjna, room service (płatny), pralnia (płatna), winda, basen odkryty, basen kryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 100 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki plażowe - bezpłatne. Przejście do plaży przez małą uliczkę. Plaża posiada certyfikat Blue Flag.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną (od 15.06 do 15.09), sejf (bezpłatny), mini bar (bezpłatny), TV, telefon, WC, wannę, suszarkę, balkon lub taras. Typy pokoi: w 3 budynkach pięciopiętrowych: pokoje ekonomiczne , pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje superior dla max 3 os. (jacuzzi)

Wyżywienie

restauracja główna, 3 restauracje a' la carte, 6 barów (m.in. lobby bar, bar na plaży) Ultra All Inclusive (24h) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:00-13:30), kolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej oraz późny posiłek (23:30-00:30), przekąski (11:00-17:30), podwieczorek (10:00-18:00), lody (11:00-17:00) w wyznaczonych barach, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, świeżo wyciskane soki z owoców (tylko do śniadania), pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: świeżo wyciskanych soków z owoców (poza śniadaniem) Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu w każdej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja."Efendy" turecka, kubańska, rybna

w cenie

siłownia, aerobik, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, tenis stołowy, szachy, rzutki, mini golf, dyskoteka (czynna od 01.06 do 30.09), siatkówka plażowa

płatne

centrum SPA, salon piękności, masaż, kręgle, bilard

dodatkowe informacje

Hotel tylko dla dorosłych.

Aktualizacja opisu

21.04.2017 16:08

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tylko dla dorosłych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Hotel znajduję się w miejscowości Colakli, 8 km od Side, 13 km od centrum Manavgat, 55 km od lotniska.

Plaża

Bezpośrednio przy terenie hotelu, do przejścia 100 m., piaszczysta, prywatna; bezpłatny dostęp do serwisu plażowego.

Zakwaterowanie

224 pokoi; Typy pokoi - 168 pokoi standardowych (26 m2), 48 superior (32 m2), 8 suite (41 m2, 2 osobne pokoje oddzielone drzwiami), 3 pokoje dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych; Wyposażenie - każdy pokój wyposażony jest w mini bar, suszarkę do włosów, sejf (bezpłatny), telewizor, telefon, klimatyzację, bezpłatny dostęp do łącza internetowego Wi-Fi.

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja z przekąskami, 3 restauracje a'la carte: turecka, rybna oraz kubańska (Goście raz na pobyt mogą bezpłatnie skorzystać z restauracji a'la carte, wymagana jest wcześniejsza rezerwacja); 4 bary, cukiernia. Ultra all Inclusive (24 h): śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu; ponadto ciasta, lody, przekąski, nocne przekąski w wybranych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne przez całą dobę w wyznaczonym barze.

Sport i Rozrywka

Basen zewnętrzny (950 m2, 140 cm gł.), basen wewnętrzny (120 m2, 140 cm gł) z jacuzzi; Bezpłatnie - siłownia, aerobik, wodny aerobik, zumba, siatkówka, piłka nożna, rzutki, minigolf, sauna, łaźnia turecka, muzyka na żywo, dyskoteka; Odpłatnie - masaże, centrum spa, sporty wodne na plaży, bilard, kręgle.

Pozostałe udogodnienia

Sklepy, pralnia, fryzjer, opieka lekarska (płatna), sala konferencyjna, dostęp do bezpłatnego połączenia internetowego Wi-Fi w pokojach, podróże poślubne.

Naszym zdaniem

Przeznaczony dla osób powyżej 16 roku życia Alba Royal Hotel to popularny obiekt cieszący się bardzo dobrymi opiniami. Polecamy zwłaszcza na romantyczne wakacje dla par oraz dla wszystkich chcących wypoczywać bez towarzystwa dzieci.

Strona internetowa

ww.albahotels.com.tr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

5

Region

Turcja,Side

Położenie

w dzielnicy hotelowej Colakli, ok. 8 km od antycznego centrum SIDE, ok. 13 km od Manavgat; ok. 60 km od portu lotniczego w Antalyi, na zamówienie transfer indywidualny ok. 1000 zł w 2 strony (minibus max. 4 osoby); przystanek autobusowy przy hotelu (Side, Manavgat).hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniony certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, dojście promenadą, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar hotelowy objęty formułą ultra all inclusive.

Hotel

pięciogwiazdkowy, elegancki i komfortowy; zbudowany w 2008 r., 224 pokoje, 3 budynki połączone ze sobą, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne dania wegetariańskie, 3 restauracje la carte (wymagana rezerwacja): kuchnia turecka, kuchnia rybna, kuchnia kubańska; bar w lobby, bar na plaży, Tuana Cafe, disco-bar, mini-market, butik, sklep z pamiątkami, z biżuterią, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, fryzjer; pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

Pokoje

standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m, elegancki i komfortowy, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, mini-bar (codziennie uzupełniany w napoje bezalkoholowe), zestaw do kawy/herbaty; balkon (stolik i krzesełka); boczny i frontalny widok na morze za dopłatą; superior: 2 os. (możliwość 1 dostawki), ok. 32 m, elegancki, klimatyzowany, wyposażenie jak w pokoju standardowym, mini-bar (codziennie uzupełniany w napoje bezalkoholowe, piwo, orzeszki i czekoladki), widok na morze.

Wyżywienie

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30), nocna zupa (23.30-00.30) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata i ciasto (10.00-17.30), lody (11.00-17.00); przekąski w wybranym barze (11.00 -18.00); napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe oraz wybrane importowane napoje alkoholowe całodobowo w wyznaczonym barze; raz na pobyt kolacja w restauracji la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek ultra all inclusive.

Sport i relaks

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 950 m, gł. 1,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 120 m, gł. 1,4 m; dyskoteka, animacje dla dorosłych: muzyka na żywo, wieczorne pokazy; za opłatą: bilard, kręgielnia; centrum Spa: bezpłatnie: wstęp do łaźni tureckiej, sauna, łaźnia parowa; płatne: masaże.

Dodatkowe informacje

albahotels.com.tr/Home/Alba_Royal_Hotel Hotel przyjmuje tylko osoby powyżej 16 roku życia.

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej, pokój jednoosobowy (z wyjątkiem pokoi superior).

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Category

5

Region

SIDE

Opis oferty:

hotel dla dorosłych; otwarty w 2008 roku hotel składa się z trzech 5-piętrowych budynków usytuowanych na terenie o łącznej powierzchni 10.800 m2; do dyspozycji gości: duży basen zewnętrzny, basen kryty z jacuzzi, 2 restauracje główne z tarasem, 3 restauracje A`la carte (turecka, rybna, kubańska), cukiernia, 5 barów, sala konferencyjna

POKOJE:

224 pokoje: 168 pokoi standardowych (26 m2, w tym 3 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych), 48 pokoi superior (32 m2, wanna z jacuzzi), 8 pokoi senior suite (41 m2); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), LCD-TV, minibar (codziennie uzupełniany w bezpłatne napoje bezalkoholowe), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf, balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

centrum Spa & Wellness, masaże, salon fryzjerski, centrum handlowe, pralnia, bilard, kręgle, lekarz, sala konferencyjna ze sprzętem, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

KONTAKT:

www.albahotels.com.tr

POŁOŻENIE:

okolice Konakli, 8 km od Side, 13 km od Manavgatu, 55 km od lotniska w Antalyi

PLAŻA:

prywatna, piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu; leżaki, materace, parasole i ręczniki na plaży oraz przy basenie dostępne są bezpłatnie

WYŻYWIENIE:

Ultra All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja, przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe (bar przy basenie czynny jest 24h); dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol wysokojakościowy

DLA DZIECI:

brak udogodnień dla dzieci

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, amfiteatr, muzyka na żywo (okazjonalnie), dyskoteka, centrum fitness, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna, salon gier (backgammon, szachy, gry karciane), rzutki, boccia, mini golf, siatkówka, zumba, mini biblioteka, bezpłatne Wi-Fi w lobby


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

Alba Royal Hotel znajduje się 65 km od centrum miasta Antalya, 55 km od lotniska w Antalyi, 8 km od miasta Side i 13 km od miasta Manavgat.

PLAŻA

hotelowa, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, przy hotelu, dojście promenadą. Bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki. Bar hotelowy objęty formułą ultra all inclusive.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5* Hotel dla Gości dorosłych

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, 2 restauracje główne Taurus i Alatau, 3 restauracje a'la carte Cuba (kuchnia kubańska), Efendy (kuchnia turecka) i Amadeus ( rybna), bar w lobby, bar na plaży, Tuana Cafe, disco-bar, mini-market, butik, sklep z pamiątkami, z biżuterią. Odpłatnie usługi pralni chemicznej, room service oraz fryzjer.

INTERNET

bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, za opłatą punkt internetowy

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - basen, parasole, leżaki i materace, basen kryty (czynny sezonowo), dyskoteka, animacje m.n. muzyka na żywo, wieczorne pokazy, wstęp do łaźni tureckiej, sauna, łaźnia parowa Odpłatnie - centrum Spa, masaże, bilard, kręgielnia, sporty wodne przy plaży

ZAKWATEROWANIE

Hotel Alba Royal składa się z 224 pokoi urządzonych w nowoczesnym stylu. Wszystkie pokoje typu standard zajmują powierzchnię 26 m i charakteryzują się nowoczesnym wystrojem, który podkreślają wygodę i posiadają laminowany parkiet, centralną klimatyzację, balkon, bezpłatny mini bar (napoje typu soft), telewizor LCD, elektryczny podgrzewacz wody, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon, bezpłatny sejf, suszarka do włosów i wanna. Pokoje z widokiem na ląd, częściowy widok na morze i na morze.

WYŻYWIENIE

Ultra All Inclusive śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja, nocna zupa (23.30-00.30) w restauracji głównej. Kawa, herbata i ciasto (10.00-17.30), lody (11.00-17.00), przekąski w wybranym barze (11.00 -18.00). Napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe oraz wybrane importowane napoje alkoholowe całodobowo w wyznaczonym barze, raz na pobyt kolacja w restauracji la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

INFORMACJE DODATKOWE

www.albahotels.com.tr

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rego- Bis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


***** Turcja/Riwiera Turecka

ATUTY

- Ultra All Inclusive - komfortowe pokoje - bogata oferta SPA & wellness

NASZYM ZDANIEM

Obiekt ten jest dedykowany dla osób poszukujacych wysokiej jakości usług oraz spokojniego relaksu, gdyż jest przeznaczony wyłącznie dla osób dorosłych. Bogata oferta Ultra All Inclusive pozwala cieszyć się różnorodnością dań i napojów oferowanych zarówno w formie bufetu jak i z kart dań.

POŁOŻENIE

- odległość do najbliższej plaży: 300 m - odległośc do miasta Side: 8 km - odległość do miasta Manavgat: 13 km - odległość do lotniska: 55 km

PLAŻA

Piaszczysta plaża około 300 m od hotelu, leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne, sporty wodne na plaży dodatkowo płatne.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bezpłatnie: recepcja 24h, restauracja główna, restauracje a'la carte, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, wewnetrzny i zewnętrzny basen, sauna, jacuzzi, WiFi w lobby i przy basenie, różnorodne animacje i pokazy. Dodatkowo płatne: lekarz, pralnia, sporty wodne na plaży, fryzjer, zabiegi SPA, mini market.

DLA DZIECI

Hotel dla dorosłych (16+)

POKOJE

Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel dysponuje 224 pokojami, standardowe wyposażone są w łazienkę z prysznicem, suszarką do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, mini bar, sejf (bezpłatny), TV i balkon.

WYŻYWIENIE

Ultra All Inclusive Śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu, przekąski w barach, lokalne alkoholowe i bezalkoholowe napoje serwowne całą dobę. Formuła Ultra All Inclusive nie obejmuje świeżo wyciskanych soków owocowych.

UDOGODNIENIA

    Suszarka     Winda     Balkon     Klimatyzacja     TV (polskie kanały)     Sejf w pokoju bezpłatny     Bar w lobby, przy basenie i na plaży      Restauracje a'la carte     Centrum spa z sauną i jacuzzi     Basen zewnętrzny i wewnętrzny     Minibar w pokoju uzupełniany codziennie w wodę mineralną i najpoje bezalkoholowe      Bezpłatne Wi-Fi w lobby i przy basenie      Centrum fitness      Salon gier z bilardem     Mini golf

CENA ZAWIERA

Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

CENA NIE ZAWIERA

Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

OBOWIĄZKOWE OPŁATY

--

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

UBEZPIECZENIE

Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Alba Royal Hotel

Kategoria

*****

Miejscowość

Side

Region

Riwiera Turecka

Kod

AYT14027 FH

Liczba pokoi

224

Zalety

Bezpośrednio przy plaży. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

Położenie

Bezpośrednio przy oddzielonej nadmorską promenadą, łagodnie opadającej, piaszczystej hotelowej plaży. Parasole, leżaki, maty na leżaki i ręczniki na plaży w cenie. Do centrum Side ok. 8 km. Do lotniska Antalya ok. 55 km.

Opis

Nowoczesny i komfortowy hotel dla Gości powyżej 16 lat, poszukujących relaksu i ceniących wysoki standard. W hotelu znajdują się lobby, recepcja, 3 restauracje a-la-carte, 2 restauracje w formie bufetu, hotelowy bar przy plaży, lobby bar, bar przy basenie, bar z przekąskami, bar, minimarket i salon fryzjerski. WLAN w lobby i na zewnątrz hotelu (w cenie). Ponadto kryty podgrzewany basen ze słodką wodą, a na zewnątrz taras, taras i łąka do opalania, ogród, basen ze słodką wodą, parasole, leżaki, maty na leżaki i ręczniki przy basenie (w cenie).

Wyżywienie

All inclusive (I) obejmuje śniadanie, obiad i kolację w formie bufetu z kącikiem dietetycznym, późne śniadanie do 10.30, w ciągu dnia przekąski (w określonych godzinach), lody (w określonych godzinach), po południu kawę, herbatę, wypieki i ciasto, przekąski o północy, 1 x/os./tydzień kolację w restauracji a-la-carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), lokalne i niektóre importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne 24 h, minibar uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe (w DAB dodatkowo w czekoladę, orzechy i piwo), świeżo wyciskany sok pomarańczowy na śniadanie.

Zakwaterowanie (pokoje)

Komfortowe pokoje, ok. 26 m kw., z łazienką/WC, suszarką do włosów, szlafrokami, telefonem, TV, zestawem do parzenia kawy/herbaty, minibarem, sejfem, klimatyzacją/ogrzewaniem (zależnie od sezonu) i balkonem.

Pokój typ 1

DA/EA = pokój 2-osobowy. Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DBX = pokój 2-osobowy, oferta oszczędnościowa, wyposażenie jak w DA, ale z łazienką lub prysznicem/WC, ograniczona dostępność.

Pokój typ 3

DAA = pokój 2-osobowy, wyposażenie jak w DA, z bocznym widokiem na morze.

Pokój typ 4

DAM = pokój 2-osobowy, wyposażenie jak w DA, z widokiem na morze.

Pokój typ 5

DAB = pokój 2-osobowy superior, przestronniejszy, ok. 32 m kw., wanna z jacuzzi/WC, widok na morze.

Sport, rozrywka, wellness

Sport w cenie (częściowo lokalne agencje) - siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia, zajęcia fitness. Za opłatą (częściowo lokalne agencje) - kręgle, sporty wodne (łódź banan, skutery wodne, parasailing). Wellness w cenie - jacuzzi, łaźnia parowa, łaźnia turecka. Za opłatą - centrum wellness, spa, masaże, zabiegi kosmetyczne.

Warto wiedzieć

Hotel tylko dla Gości powyżej 16 lat.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AK709102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy obiekt, który zadowoli nawet wymagających klientów, położony w sąsiedztwie znanych i lubianych hoteli Alba Resort i Alba Queen. Polecamy szczególnie dla osób ceniących spokój z uwagi na całkowity brak dzieci w tej części resortu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Ultra All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadania dla śpiochów. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe 24H. Świeżo wyciskany sok pomarańczowy do śniadania. Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto i lody. Przekąska o północy.

Opis hotelu

Hostel wzniesiony został w roku 2008. Obiekt oferuje 224 pokoje. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Większość kwater zwrócona jest ku morzu. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (odpłatnie). Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hostelu, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i minigolf. Aqua fitness oraz za dodatkową opłatą narty wodne, windsurfing, jet ski, przejażdżki motorówką, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, kanadyjki i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Dla gości obiektu przygotowano szeroką ofertę zajęć sportowych, w tym studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard i kręgle. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką, salon piękności i anti-ging, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu i ayurvedę. Dyskoteka i night-club to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Alba Royal

Opinie o Hotelu Alba Royal

4.6
zdecydowanie polecam

Bardzo fajne i przyjemne, spokojne wakacje. Specjalnie wybraliśmy hotel w którym nie ma dzieci, na miejscu okazało się że duża grupa gości to Anglicy i Niemcy 60+, ale nam to w ogóle nie przeszkadzało. Jedzenie jest bardzo dobre, tak samo alkohole, pokoje ładne i z pięknym widokiem, przestronny basen i piękna plaża. Pełnia relaxu!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Alba Royal - możliwości zakwaterowania:

STANDARD ROOM PARTLY SEA VIEW SNG USE 2PAX
pokój typu standard/land view standard room land view
pokój 3 osobowy standard room sea view
pokój 3 osobowy standard room partly sea view
pokój 2-osobowy standard room partly sea view
pokój 3 osobowy standard room land view
pokój typu standard/partly sea view standard room partly sea view
pokój 2-osobowy standard room sea view
pokój 2-osobowy standard room land view
pokój typu standard/sea view standard room sea view
PROMO ROOM 3PAX
SUPERIOR ROOM SEA VIEW 3PAX
STANDARD ROOM SEA VIEW 3PAX
STANDARD ROOM PARTLY SEA VIEW 2PAX
STANDARD ROOM SEA VIEW 2PAX
STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
STANDARD ROOM PARTLY SEA VIEW 3PAX
PROMO ROOM 2PAX
STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
Doppelz Balkon Landseite
Doppel Balk seitl Meerbli
Doppelzim Balkon Superior
Doppelz Balkon Meerblick
Doppelzimmer Balkon
Einzelzimmer Balkon
SUPERIOR ROOM SEA VIEW 2PAX
sgllv single land view
spromo standard promo
srlvi standard room land view
srssv standard room side sea view
srsv standard room sea view
supr superior room

Alba Royal - Możliwości wyżywienia:


Alba Royal - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Alba Royal? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00