cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
  • Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia), Morze Czerwone
1 / 13
Ocena
hotelu:
3.7 / 5
Najbliższy termin
24.11 - 01.12
już od 1638 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.12 - 22.12
już od 1297 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Verginia Sharm (ex. Sol Verginia)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Verginia Sharm (ex. Sol Verginia):
3.7 / 5
Średnia z 19 opinii
Szczegóły oceny hotelu Verginia Sharm (ex. Sol Verginia):
  • Lokalizacja
    4.1
  • Hotel
    3.9
  • Pokoje
    4.1
  • Wyżywienie
    3.1
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    3.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 grudnia 2018
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, przytulny i niedrogi hotel położony niedaleko promenady Il Mekrato, słynnego miejsca spotkań turystów z całego Sharm el Sheikh. Idealny dla osób preferujących szaleństwo w klubach nocnych i wypoczynek na plaży.

Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia) w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, przytulny i niedrogi hotel położony niedaleko promenady Il Mekrato, słynnego miejsca spotkań turystów z całego Sharm el Sheikh. Idealny dla osób preferujących szaleństwo w klubach nocnych i wypoczynek na plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Sharm El Sheikh

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2005 r. Odnowiony w 2016 r. Na terenie hotelu: restauracja, 3 bary, room service (płatny), pralnia (płatna), basen odkryty, 2 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach 10:00-12:00, 14:00-16:00), sala konferencyjna.

internet

Wi-Fi w lobby płatne *wi-fi w lobby bezpłatne przez pierwsze 3 dni pobytu

plaża

1500 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa. Parasole, leżaki, materace, ręczniki - bezpłatne. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, telefon, TV, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatna butelka wody w dniu przyjazdu), łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym i aneksie: pokoje standardowe dla max 4 os.

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a la carte, 3 bary

śniadanie

Formuła zawiera: śniadanie (07:00-09:00) serwowane w formie bufetu w restauracji, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:00-09:00), obiadokolacja (19:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-22:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-09:00), obiad (13:00-14:30), kolacja (19:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji, przekąski (15:30-16:30), podwieczorek (16:30-17:30), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: importowanych napojów alkoholowych Restauracje a la carte - jedna wizyta podczas pobytu gratis (napoje płatne). Wymagana rezerwacja. barbecue "Verginia"

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i pokoje zabaw dla dzieci w wieku 2-6, 6-12 lat, dzieci w wieku 1-6 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, opiekunka (płatna ok. 10$/h)

w cenie

siłownia, jacuzzi

płatne

centrum SPA, masaż , sauna, łaźnia turecka (30 min. bezpłatne podczas pobytu dla gości AII), centrum nurkowe, bilard

Aktualizacja opisu

25.09.2018 15:34

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, przytulny i niedrogi hotel położony niedaleko promenady Il Mekrato, słynnego miejsca spotkań turystów z całego Sharm el Sheikh. Idealny dla osób preferujących szaleństwo w klubach nocnych i wypoczynek na plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE: 

Nowoczesny hotel wybudowany w czerwcu 2005 roku w pobliżu plaży (kursuje bezpłatny minibus hotelowy – ok. 5 min) i Ras Om El Sid.

 

ZAKWATEROWANIE:

Wszystkie (120) dwuosobowe pokoje bez możliwości dostawki posiadają klimatyzację, łazienkę (z suszarką do włosów), telefon, TV-SAT, mini-bar (odpłatnie), sejf oraz balkon lub taras.


Do DYSPOZYCJI GOŚCI:

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja, restauracja włoska, lobby bar, bar przy basenie, pub, kawiarnia orientalna, miniklub dla dzieci, sklep z pamiątkami, pralnia, wypożyczalnia samochodów, lekarz
i opiekunka dla dzieci (na życzenie i za opłatą), programy animacyjne. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie.  


WYŻYWIENIE: 

Opcja All Inclusive obejmuje: śniadanie, obiad, kolację w formie szwedzkiego stołu. Lekkie przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w godz. od 11:00 do 23:00.

 

SPORT I ROZRYWKA:

Bezpłatnie: basen, basen dla dzieci.

Odpłatnie: tenis stołowy, gimnastyka, sauna, łaźnia turecka, masaże, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży.

 

CENA ZAWIERA:

  • przelot,
  • transfery,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa do godziny 12.00),
  • wyżywienie,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • podatek VAT,
  • ubepieczenie KL, NNW, bagaż, od chorób przewlwkłych,
  • opłaty paliwowe i lotniskowe.

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • wizy egipskiej ok. 15 USD płatnej na lotnisku w Egipcie.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, przytulny i niedrogi hotel położony niedaleko promenady Il Mekrato, słynnego miejsca spotkań turystów z całego Sharm el Sheikh. Idealny dla osób preferujących szaleństwo w klubach nocnych i wypoczynek na plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

***

Położenie

Hotel położony jest w Hadabie, ok. 5 km od centrum Naama Bay, 18 km od lotniska Sharm El Sheikh. Plaża znajduje się 5 min jazdy od hotelu, gdzie 8 razy dziennie Gości dowozi autobus hotelowy. Ponadto 2 razy w ciągu dnia kursuje busik (ok. 2 euro/os.) do Naama Bay.

HOTEL OFERUJE

Do dyspozycji Gości jest recepcja, sklepiki, restauracja główna, bar przy basenie oraz lobby bar przy recepcji. Nieopodal basenu znajduje się mały amfiteatr, gdzie odbywają się m.in. animacje.

POKOJE

Hotel posiada 156 pokoi z widokiem na basen lub ogród. Wyposażone w indywidualną klimatyzację, łazienkę z toaletą, prysznicem, suszarką, telefon, lodówkę, sejf, tv sat. Większość pokoi ma balkon lub taras.

Wyżywienie

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Pakiet All inclusive: śniadanie w formie bufetu w restauracji Septiums w godz. 07:00-10:00, następnie w godz. 10:00-12:00 przekąski w barze Ghadamas. W godz. 13:00-15:00 lunch w restauracji Septiums. Kolacja w godz. 19:00-21:30 w restauracji Septimus. W pakiecie All inclusive zawarte są napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe lokalnej produkcji. Serwowane są w barze przy basenie w godz. 10:00-18:00. Z baru Ghadamas możemy korzystać aż do godz. 23:00. Bezpłatnie: siłownia, siatkówka oraz bus hotelowy dowożący turystów na plażę.

SPORT i ROZRYWKA

Basen, jacuzzi, brodzik dla dzieci. Można skorzystać z sauny, masaży, sali gimnastycznej, łaźni parowej (odpłatnie). Ponadto są 2 stoły do gry w ping-ponga oraz centrum nurkowe.

DZIECI

Dla najmłodszych jest brodzik oraz animacje.

NASZYM ZDANIEM

Jest to dobra propozycja dla tych z Państwa, którzy lubią ciekawą architekturę i ładne wnętrza.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, przytulny i niedrogi hotel położony niedaleko promenady Il Mekrato, słynnego miejsca spotkań turystów z całego Sharm el Sheikh. Idealny dla osób preferujących szaleństwo w klubach nocnych i wypoczynek na plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

w odległości ok. 5 minut od plaży (dojazd bezpłatnym busem), ok. 7 km od Naama Bay (2 razy dziennie bezpłatny bus) i ok. 20 km od lotniska.

 

Wyposażenie hotelu:

restauracja główna „Septimus”, restauracja a la carte „Acacus”, bary w hotelowym lobby, przy basenie i na plaży, kawiarnia orientalna, sklepiki z pamiątkami, amfiteatr i bank.

 

Pokoje:

156 pokoi z klimatyzacją, minibarem, łazienką z suszarką do włosów, telefonem, sejfem, TV sat oraz, za dodatkową opłatą, dostępem do bezprzewodowego internetu. Większość pokoi posiada balkon lub taras.

 

Wyżywienie:

all inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w szklankach (lokalne wino podawane jest tylko do kolacji), w godz. 10:00–23:00, w wyznaczonych barach. Do opcji all inclusive nie są wliczone: jedzenie i napoje na plaży, woda i napoje w butelkach i w puszkach, soki ze świeżych owoców, shisha, importowane alkohole i minibar.

 

Sport i rozrywka:

basen, tenis stołowy (bezpłatny), fitness centrum z siłownią (bezpłatna), sauną (płatna), jacuzzi (płatne) i masażami (płatne), siatkówka, centrum nurkowania i sportów wodnych (płatne) oraz animacje. Dla dzieci brodzik i miniklub.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,

  • transfe lotnisko-hotel- lotnisko,

  • zakwaterowanie,

  • wyżywienie zgodne z ofertą,

  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,

  • opłaty lotniskowe,

  • ubezpieczenie NW, KL, bagaż.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, przytulny i niedrogi hotel położony niedaleko promenady Il Mekrato, słynnego miejsca spotkań turystów z całego Sharm el Sheikh. Idealny dla osób preferujących szaleństwo w klubach nocnych i wypoczynek na plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Niski, kameralny hotel o oryginalnej architekturze, otoczony pięknym i zadbanym ogrodem.

Położenie

Na wzgórzach Ras Om El Sid Hill (Hadaba), ok. 7 km od centrum Naama Bay, 18 km od  lotniska. Bezpłatne przejazdy hotelowym busem do plaży (ok. 10 minut)

Wyposażenie

Restauracja główna Septimus (kuchnia międzynarodowa i lokalna), bar przy basenie, całodobowy lobby bar przy recepcji, kawiarenka orientalna z tradycyjną kawą, herbatą i sziszą, sklepiki, biblioteka, pralnia, punkt wymiany walut, mały amfiteatr, gdzie odbywają się występy i zajęcia rekreacyjno-rozrywkowe.

Pokoje

Gustownie i funkcjonalnie urządzone, indywidualna klimatyzacja, łazienka z toaletą, prysznicem, suszarką do włosów, telefon, lodówka, sejf, TV sat, łącza internetowe, w większości balkon lub taras (2 krzesła + stół) z widokiem na basen lub ogród.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski w ciągu dnia, napoje bezalkoholowe, alkohole lokalne do godz. 23.00 w wyznaczonych barach (prócz baru przy plaży).

Sport i rozrywka

Malowniczy basen z wodospadem,  otoczony tarasem słonecznym), jacuzzi, sauna, masaże, sala gimnastyczna, łaźnia parowa, tenis stołowy, dzienne i wieczorne animacje w hotelowym amfiteatrze.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, miniklub.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny  rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny, przytulny i niedrogi hotel położony niedaleko promenady Il Mekrato, słynnego miejsca spotkań turystów z całego Sharm el Sheikh. Idealny dla osób preferujących szaleństwo w klubach nocnych i wypoczynek na plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Region

Egipt/Sharm El Sheikh

Strefa

Relax, Economy

Dzieci

- 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 7 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

dzielnica Hadaba, płaskowyż Ras Om El Sid centrum turystyczne Naama Bay - ok. 7 km (bezpłatny bus hotelowy) dzielnica Soho - ok. 18 km Il Mercato gdzie koncentruje się życie nocne - ok. 700 m dyskoteka La Dolce Vita - ok. 1,5 km lotnisko - ok. 18 km

Plaża

piaszczysta, momentami klifowa, z częściowo łagodnym wejściem do morza (zalecamy obuwie plażowe), z pomostem ułatwiającym zejście na głęboką wodę i podziwianie niezwykłej w tym rejonie rafy koralowej, oddalona o ok. 1500 m, 8 razy dziennie między hotelem a plażą kursuje bezpłatny bus hotelowy, leżaki i parasole bezpłatne dla Klientów hotelu

Hotel

czterogwiazdkowy, kameralny resort, wybudowany w 2005 roku, częściowo odnowiony w 2013 roku, usytuowany pośród pięknych egzotycznych ogrodów, z bardzo miłą i uprzejmą obsługą, oferuje łącznie 156 pokoi zlokalizowanych w kilku parterowych i jednopiętrowych budynkach

Udogodnienia

całodobowa recepcja, mini biblioteka, pralnia, sklepiki z pamiątkami, mini market, apteka, siłownia, amfiteatr, opieka medyczna, przechowalnia bagażu, bardzo zadbany, bujny egzotyczny ogród, taras słoneczny, leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne

Internet

WiFi w lobby i w pokojach płatne (ok.5 USD/30 min.)

Pokoje

standardowe - 2 os., możliwość 1 lub 2 dostawek, łazienka z prysznicem lub wanną, WC i suszarką do włosów, TV SAT, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, telefon, sejf (bezpłatny), mini bar (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras

Restauracje i bary

restauracja główna Septimus - dania kuchni lokalnej i międzynarodowej restauracja a'la carte Acacus -owoce morza (płatna) Acacus bar przy basenie / pool bar bar Ghadamas / lobby bar Shisha Corner (płatny)

Wyżywienie

BB śniadania HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu w głównej restauracji (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne) All Inclusive

Rozrywka

basen z barem typu swim up, leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne, taras słoneczny, tenis stołowy, rzutki, piłka wodna, siatkówka wodna, mini wodospad, międzynarodowy zespół animacyjny organizujący w ciągu dnia liczne zabawy, konkursy i atrakcje dla Gości a wieczorami ciekawe pokazy, okazjonalnie muzyka na żywo, siłownia

Płatne

centrum SPA (sauna, masaże, łaźnia parowa), centrum nurkowe i sportów wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub dla dzieci (4-12 lat) z profesjonalnymi animatorami organizującymi ciekawe gry i zabawy, mini disco, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Septimus, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Septimus, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone 16.00-17.00 podwieczorek, herbata i kawa w pool barze 19.00-21.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Septimus, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, wybór sałatek, deserów i owoców, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino 10.00-22.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wódka, gin, ouzo, brandy, whisky serwowane w Acacus pool bar, Ghadamas lobby bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - tenis stołowy, rzutki - wieczorne występy i muzyka na żywo - animacje dzienne i wieczorne

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona hotelu

www.verginiasharm.com

Nasza ocena

Pokój ***+ Położenie ***+ Wyżywienie ***+ Sport \ rozrywka ****

Atuty

- kameralny hotel idealny dla młodych - bus kursujący na pobliską plażę i do Naama Bay - wspaniały egzotyczny ogród i bar "w basenie" - swim up - atrakcyjna cena - niedrogi hotel z przyjazną atmosferą i bardzo miłą obsługą

City Tour Sharm el Sheikh

Zwiedzanie Sharm el Sheikh. Spacer po małych uliczkach handlowych Old Market i wizyta w sercu miasta - Naama Bay. Profesjonalny przewodnik opowie historię miasta i da wskazówki jak się targować.Ponadtow programiezwiedzanie kościoła koptyjskiego, meczetu oraz zakupy w sklepie wolnocłowym. Cena ok. 20 USD/os.

Jerozolima + Betlejem

Zwiedzanie Jerozolimy rozpoczyna się od porannej wizyty na Górze Oliwnej, z której rozpościera się przepiękna panorama na Stare Miasto i Wzgórze Świątynne. Następnie wizyta w Bazylice Grobu Pańskiego, gdzie znajdował się grób Jezusa oraz spacer Drogą Krzyżową do centralnego punktu dzielnicy żydowskiej - Ściany Płaczu. Po obiedzie przejazd do Betlejem, do Bazyliki Narodzenia Chrystusa. W drodze powrotnej kąpiel w Morzu Martwym. Cena ok. 130 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum polityczne i kulturalne świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 90 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 270 USD/os.

Petra

Całodzienna wycieczką do miasta leżącego w południowo-zachodniej części Jordanii, które zostało wykute w skale przez Nabetyjczyków. Petra jest wpisana na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W planie przejście 1,5-kilometrowym, naturalnym kanionem pomiędzy skałami, zakończonym najsłynniejszą budowlą Petry - Skarbcem Faraona. Następnie amfiteatr rzymski i królewskie grobowce. Można również przespacerować się rzymską ulicą. Po obiedzie powrót do Sharm el Sheikh. Cena ok. 190 USD/os.

Ras Mohamed

Całodzienna wyprawa statkiem do Parku Narodowego Ras Mohammed, który słynie z przepięknej i dzikiej rafy koralowej. W programie trzy snurkowania na otwartym morzu i na rafach lokalnych. Cena ok. 40 USD/os.

Góra Mojżesza i klasztor świętej Katarzyny

Nocne wejście na górę Synaj, na której według Biblii Mojżesz otrzymał od Boga tablice z 10 przykazaniami. Po wschodzie słońca zejście i zwiedzanie znajdującego się u podnóża góry klasztoru Św. Katarzyny. Jest to najstarszy z istniejących dzisiaj klasztorów chrześcijańskich, który został wzniesiony w miejscu, gdzie według tradycji dokonało się biblijne Objawienie Boga. Cena ok. 45 USD/os.

Wyspa Tiran

Wycieczka statkiem w kierunku wyspy Tiran, gdzie podczas snorkelingu można podziwiać uroki podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki.Wyprawa łodzią ze szklanym dnem po zatokach Sharm el Sheikh i podziwianie piękna natury Morza Czerwonego. Cena ok. 15 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie podczas 45-minutowego pokazu można podziwiać umiejętności i popis delfinów, które w rytm muzyki wykonują swoje akrobacje. Cena ok. 25 USD/os. Istnieje możliwość popływania z delfinami 15 minut ok. 145 USD/os.

Seascope

Wyprawa łodzią z częściowo zanurzającym się pod wodą pokładem,dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 45 USD/os.

Quad Safari

2-godzinna wycieczka quadami w Góry Synaj. Po drodze wizyta wwiosce beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast oraz poznać rytuał parzenia tradycyjnej herbaty. Cena ok. 20 USD/2-os. quad

Abu Galum

Wyjazd jeepami na pustynię, wizyta w oazie i przejażdżka wielbłądami. Następnie możliwość snorkelowania w zatoce Blue Hole, gdzie jest najsłynniejsza rafa koralowa na świecie i głębia sięgająca 100 metrów. Na zakończenie wycieczki lunch. Cena ok. 55 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Mapa Hotelu Verginia Sharm (ex. Sol Verginia)
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Verginia Sharm (ex. Sol Verginia)

3.9
polecam

Uroczy, przyzwoity, niedrogi hotel. Miejsce jest w miarę ciche i spokojne, do centrum Naama Bay jest spory kawałek, ale do pokonania autobusem czy taksówką. Personel pomocny, dobrze mówi po angielsku, nie ugania się za napiwkami. Jedzenie ok. Polecam na wypoczynek :)))

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9
3.7
może być

bardzo kameralny hotel. Jeżeli ktoś liczy na głośne animacje i ciąglą zabawę - nie jest to miejsce dla niego. Jedzenie troche monotonne, ale smaczne i starannie przygotowane (jak na Egipt). Pokoje w porządku, codziennie sprzątane. Fajne baseny dla dorosłych i dzieci

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.7
4.7
zdecydowanie polecam

Uroczy hotel w kameralnej okolicy - z dala od głośnych kurortów. Bardzo miła obsługa, spełniała każde życzenie, fajne animacje dla dzieci i dorosłych, a jedzenie w porządku. Bezpłatny transfer do pobliskiego miasta i do plaży kilka razy dziennie :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
3.0
może być

Wrac z chłopakiem spędzilismy w tym hotelu 2 tygodnie w połowie lipca. Ogólnie pierwsze wrazenie-koszmar. Przy basenie śmierdziało szambem, w pokoju nie działały drzwi na taras,ale od razu drzwi naprawili. Jesli chodzi o zapach czasami było go czuć. Jedzenie to kwestia gustu,akurat dla nas było złe,pierwszy tydzień dalismy radę a kolejny to już restauracja, mcdonald itp. Zupełnie nie opłaca się brać all inclusive. Piwo w małych plast. kubeczkach (Anglicy dostawali duże kufle) w ciągu 2 tygodni tylko raz były wystawione przy barze "przekąski" tj.byłki z jakąs okropną szynką przykryte folia na 30 st. słońcu. wiadomo,że nie siedzi sie w hotelu, ale jednak było 8 osób, kilka z polski i 2 z Angli, które w ramach swojej umowy z biurem podróży mogli przenieść sie do innego hotelu. Inna sprawa jest taka,że akurat w tym okresie jak bylismy (nie wiem czy zawsze) było pełno Arabów. Nic oczywiście nie mam do ludzi innego wyznania,ale było nie fair kiedy kłade się np przy basenie na leżaku wśród Arabek i Arabów a podchodzi do mnie facet "od ręczników" i mówi ze nie mogę tu leżeć bo to jest arabska strona a ja mam sobie isc na kawałek przy basenie który jest 3 razy mniejszy i nie ma juz tam słońca. Po rozmowie z animatorami, powiedzieli żebym sie jego nie słuchała bo tak samo zapłaciłam za hotel jak inni. Mój chłopak kąpał się w basenie w koszulce bo troche się spalił na plecach a on kategotycznie kazał jemu ją ściągnąć mimo ,że zarówno faceci jak i Kobiety tamtejsze były w ciuchac... To mi się strasznie nie podobało.Nie chciałabym jechac do tego hotelu poraz kolejny, ale jezeli komuś wszystko powyższe nie przeszkadza to może jechać, bo były oczywiście miłe osoby i sympatyczne, ale dziwnie się czułam kiedy wszyscy na mnie patrzeli na basenie albo jakieś gwizdania jka byłam sama,bo jak z chłopakiem to było cicho.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.0
3.7
polecam

Hotel jest dobry, jednak jedzenie w nim ochydne. Podczas naszego pobytu bylo duzo ludzi z Arabii Saudyjskiej, ciezko bylo zjesc cos dobrego, poniewaz jesli pojawial sie juz dobry posilek, to zaraz taca z nim byla pusta. Hotel do wypoczynku i wylegiwania sie na basenie jak najbardziej na plus. Mila obsluga i hotel czysty, alkohol tez nienajgorszy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.7
2.3
odradzam

Hotel zapuszczony, brudny. Robaki komary,klimatyzacja włączana tylko gdy obecni są Arabii. Nie wiem komu polecić bo jedzenie b.ubogie i przeciętne smakowo ale jest fajne miejsce do zabaw dla dzieci. Oddalony od wszelkich atrakcji do dyspozycji za dod.kosztem taxi. Jak planujesz sporo wycieczek to może być jako baza inaczej nudy. Za to polecam plaże jest b.oryginalna na rafie ale w sąsiedztwie budowy, co tak bardzo nie przeszkadza. Uwaga hotel jest w ofercie jako **** (4 gwiazdki)a naprawdę jest *** (3 gwiazdki)i to Egipskie a nie Europejskie, w załączeniu ich certyfikat. Nie jest Sharm ani Resort jak w ofercie,mam to na foto, tylko Sol Virginia.

POLECAM:
  • figure
  • figure
Podsumowanie: odradzam
2.3
4.6
polecam

Jak ktoś dużo pije to mu białe myszy biegają w tym hotelu. Nasz pobyt był udany, pokój mieliśmy fajnie urządzony, czysto, na bieżąco wymieniane ręczniki. Jedzenie rozmaite, bardzo dobre desery, mięska też w porządku, głodni nie chodziliśmy :) Pobyt oceniam na dużą czwórkę z plusem.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.6
2.7
odradzam

3-y gwiazdki,nie 4-ry.Pokoje wrecz ubogo wyposazone.Niesprawna instalacja kanalizacyjna,biorac prysznic,zalewamy lazienke.Sejf postawiony na polce,mozna wyniesc z zawartoscia.Jedzenie monotonne,mieso wydzielane w mikroskopijnych porcjach.W czasie weekendu przybywa gosci,brak miejsc w jadalni.Personel robi sie nerwowy,wyrywa talerze,trzeba zrobic miejsce dla innych.Basen z zimna woda.Tylko jako noclegownia,jesli chcemy zwiedzac.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: odradzam
2.7
3.0
polecam

Witam, byłem w verginia sharm w okresie 28.12.2010-04.01.2011r. Ogólnie pokoje ok, wyżywienie na początku wydawało się ok, jednak cały czas to samo(dzień w dzień że po paru dniach już nie ma co jeść) porcje wydzielane. Czystość sztućców i kubków zostawia bardzo wiele do życzenia! Fakt że brak w Egipcie sanepidu, tylko możecie sobie Państwo pomyśleć. Jak byłem to brak obsługi w barze na basenie!!! Plaża hotelowa słaba. Ogólnie w Egipcie straszny brud i pełno śmieci. Polecam wszystkim wycieczkę do kairu(koszt autokarem 65 $). W hotelu nic mi nie zginęło, ale się pilnowaliśmy! Uprzedzam wszystkim przed sylwestrem i kupowaniem alkoholu do stolika. Koszt litra wódki to około 300 zł! Co lepsze sylwester zaczyna się około 22, a kończy przed 1!!!! Jedzenie wynoszone jest przez kucharzy po tajemnie i po pół godziny nawet nie ma co zabrać do stolika! Nie polecam!

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
3.0
4.9
zdecydowanie polecam

Wrociliśmy właśnie do kraju, było na prawdę fajnie, smaczne posiłki, czysto, dużo fajnych animacji i bardzo mili barmani i kelnerzy. Czułam się jak prawdziwa dama. Polecam każdemu na odpoczynek i świetny relaks.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Verginia Sharm (ex. Sol Verginia) - możliwości zakwaterowania:

dbl standard room
STANDARD ROOM
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
STANDARD ROOM
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
STANDARD ROOM

Verginia Sharm (ex. Sol Verginia) - Możliwości wyżywienia:


Verginia Sharm (ex. Sol Verginia) - miasta wylotu:


Verginia Sharm (ex. Sol Verginia) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Verginia Sharm (ex. Sol Verginia)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00