cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
  • Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers, Dubaj
1 / 26
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
21.11 - 26.11
już od 4435 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.06 - 09.06
już od 3069 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers
star 5

Emiraty Arabskie: Dubaj
Ocena hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers:
4.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 czerwca 2020

Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy 9-piętrowy hotel położony w dzielnicy Jumeirah Beach Residences, w pobliżu Dubai Marina i słynnej sztucznej wyspy The Palm Jumeirah. Do najwyższego budynku świata Burj Khalifa oraz największego na świecie centrum handlowego Dubai Mall ok. 25 km, do międzynarodowego lotniskaDubai International Airport ok. 50 min. jazdy, a do lotniska Dubai Al Maktoum ok. 1 godziny jazdy.
Plaża:

Hotel posiada prywatną, piaszczystą plażę w pierwszej linii brzegowej z widokiem na wyspę The Palm Jumeirah.
Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, restauracja główna Palm Garden Restaurant & Terrace (06:30-11:30, 12:30-15:30, 19:00-22:30) oraz restauracje a'la Carte: Ciao Ristorante z kuchnią włoską (18:00-23:30), Peacock Restaurant z kuchnią chińską(codziennie 18:00-23:30, w piątek i sobotę 12:30-15:00), Al Hadiqa Restaurant & Shisha Tent z kuchnią arabską (12:30-03:00), ponadtobary: Azure przy basenie (codziennie 09:00-18:00),Bliss Lounge przy plaży (12:30-03:00), Moods Bar (15:00-03:00).Po 20:00 Bliss Lounge, Al. Hadiqa Restaurant oraz Moods Bar tylko dla gości powyżej 21 roku życia. Do dyspozycji gości także basen i brodzik dla dzieci (leżaki, ręczniki i parasole przy baseniedostępne bezpłatnie), chatka z lodami przy basenie klub piracki dla dzieci, całodobowa siłownia na terenie hotelu (dla kobiet i mężczyzn) a za dodatkową opłatą usługi pielęgnacyjne i kosmetyczne w centrum SPA.
Wyżywienie:

Śniadania w formie bufetu serwowane w restauracji głównej Palm Garden. Za dopłatąobiady i kolacje (FB - napoje dodatkowo płatne).
Program sportowy i animacyjny:

Bezpłatnie dostępne: siłownia (czynna przez całą dobę), sauna, jacuzzi, tenis stołowy, aqua aerobik,plac zabaw dla dzieci w pirackim klubie, 2 korty do squasha (sprzęt dodatkowo płatny). Ponadto za dodatkową opłatą sporty wodne: skutery wodne, windsurfing, banana boat, wioślarstwo, żeglarstwo, kitesurfing.
Internet:

Bezpłatne Wi-Fi na terenie hotelu.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Wymarzone miejsce na niezwykłe wakacje. Doskonały hotel znanej marki i wysoki standard obsługi to gwarancja świetnego wypoczynku. Idealny dla wszystkich, którzy szukają połączenia luksusu ze znakomitą lokalizacją - w pobliżu plaży i tętniącego życiem miasta. Serdecznie polecamy!
Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 lub 3godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, opłaty lotniskowe, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego pilota lub polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta podczas pobytu i ubezpieczenie TU EUROPA SA - wariantpodstawowy (KL, NNW i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, depozytów oraz innych wydatków osobistych. WEmiratach taksa klimatyczna płatna na miejscu w hotelach 3* ok. 10 AED za pokój za dobę, w hotelach 4* ok. 15 AED za pokój za dobę, w hotelach 5* ok. 20 AED za pokój za dobę.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne

City Tour - Dubaj

Zapraszamy Państwa na wycieczkę, dzięki której poznają Państwo najbardziej znane i wywołujące największe emocje miasto Zjednoczonych Emiratów Arabskich - Dubaj! Rozpoczniemy ją od przejazdu główną ulicą miasta - Sheikh Zayed Road, co pozwoli Państwu na podziwianie jednego z najnowocześniejszych architektonicznie miast i jego charakterystycznego, najwyższego wolnostojącego budynku świata, wznoszącego się na wysokość niemal 1000 m, Burj Khalify. Dalej trasa będzie wiodła wzdłuż linii brzegowej, skąd można podziwiać Palm Islands, największe, sztuczne wyspy świata w kształcie palm, jeden z najbardziej innowacyjnych projektów jaki kiedykolwiek został zrealizowany. W tym miejscu przewidzieliśmy również krótką podróż Monorail czyli kolejką wąskotorową prowadzącą na Palm Jumeirah. Zajedziemy także do kompleksu Madinat Jumeirah zwanego "dubajską Wenecją", gdzie zrobimy zdjęcia na tle najsłynniejszego hotelu świata - Burj Al Arab. Na krótki fotostop przejedziemy do dzielnicy Dubai Marina, gdzie można podziwiać wspaniałe jachty w przystani oraz najwyższe mieszkalne wieżowce świata. W trakcie wycieczki będziemy mieli szansę poznać lepiej kulturę muzułmańską i religię islamu. Zatrzymamy się w Dubai Museum, które mieści się w starym Al Fahidi Fort, pochodzącym z okresu gdy Dubai Creek stanowiło jeden z ważniejszych portów Zatoki Perskiej - zapoznamy się z historią ZEA sprzed rozkwitu gospodarczego z końcówki XX wieku. Fort ten stanowił również siedzibę jednego z dawnych władców Dubaju. Kolejnym przystankiem będą niezwykłe, rozbudzające zmysły, targi przypraw i złota - Spice Souk & Gold Souk. Do tego urokliwego miejsca dopłyniemy tradycyjną taksówką wodną - Abrą.
Cena ok. 130 USD/os
. (Ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 140 USD/os
.).
OPCJA DODATKOWA
: Podczas wycieczki, dla zainteresowanych proponujemy wjazd na 124 piętro Burj Khalifa (bilet płatny dodatkowo). Osoby, które nie wyrażą chęci zwiedzania Burj Khalifa mają czas wolny (ok. 1 h) w największym centrum handlowym świata Dubai Mall.
Burj Khalifa

Jeszcze żaden budynek w historii nie intrygował i nie wzbudzał tyle emocji co Burj Khalifa. Punkt widokowy tego najwyższego budynku świata znajduje się na 124 piętrze, co pozwoli Państwu doświadczyć na wyciągnięcie ręki cudu architektonicznego i nowoczesnej inżynierii. Specjalne teleskopy (dodatkowo płatne) pozwalają na zobaczenie z bliska panoramy miasta. Goście maja możliwość chodzenia po całym obwodzie budynku, co pozwala na podziwianie Dubaju ze wszystkich stron świata.
Cena ok. 60 USD/os.

City Tour - Abu Dhabi

Wycieczkę po stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich rozpoczniemy od zwiedzania największego i najpiękniejszego meczetu Emiratów - Sheikh Zayed Mosque. Jego imponująca architektura i misterne zdobienia zapierają dech w piersiach! Zatrzymamy się na zdjęcia w punkcie z widokiem na najbardziej luksusowy hotel świata - Emirates Palace. Następnie udamy się do Heritage Village - wioski - " muzeum", w której zapoznamy się z dawnym stylem życia mieszkańców. Kolejnym punktem programu będzie przejazd przez wyspę Saadiyat, co z arabskiego oznacza "wyspa szczęścia" gdzie w 2017 r. otwarto Muzeum Louvre z dziełami sztuki, własnymi oraz wypożyczonymi z paryskich muzeów Louvre czy Orsay. Przejazd przez wyspę Yas, na której znajduje się słynny park rozrywki - Ferrari World, z najszybszym na świecie roller-coasterem, Formula Rossa.
Opcje dodatkowo płatne
: bilet do Ferrari World - ok. 95 USD/os. oraz bilet do Muzeum Louvre - ok. 25 USD/os. Osoby nie korzystające z opcji dodatkowych, mają ok. 3 h czasu wolnego w centrum handlowym Yas Mall.
Cena ok. 130 USD/os
. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 175 USD/os
.).
Aquaventure Atlantis - park wodny

Imponujący park wodny, położony na wyspie The Palm Jumeirah! Oferuje Państwu przeżycia zapierające dech w piersiach: spływ rzeką z prądem wodnym i falami ciągnącą się przez dwa kilometry, lagunę rekinów, a także zjeżdżalnię ukrytą w basenie z rekinami i płaszczkami!
Cena ok. 110 USD/os
. (dodatkowo koszt transportu).
Seaplane

Ekscytujące loty widokowe, które dostarczają niezapomnianych przeżyć i są okazją do zobaczenia Dubaju z "lotu ptaka". Podczas ok. 40 min lotu podziwiać będziemy najbardziej znane atrakcje turystyczne Dubaju, w tym The Palm Jumeirah, Burj Khalifę, The World Islands, Burj Al Arab, Dubai Creek, Port Rashid i wiele więcej. Niesamowite widoki gwarantowane!
Cena ok. 499 USD/ os.
(dodatkowo koszt transportu).
Ski Dubai

Stęskniony za zimą? Chcesz połączyć błogie lenistwo na plaży z szusowaniem na stoku? Proponujemy sporty zimowe w pierwszym krytym ośrodku narciarskim na Bliskim Wschodzie! Zapraszamy do Mall of the Emirates, gdzie można spróbować narciarstwa w środku tego upalnego kraju. Do tego towarzystwo pingwinów!
Cena ok. 90 USD/os
. (dodatkowo koszt transportu).
Balloon

Wycieczka balonem w głąb pustyni. Zostawiając za sobą nowoczesne miasto, poczują się Państwo jak na "latającym dywanie", lecąc nad czerwonymi wydmami, oazami szmaragdowej zieleni, gdzie wędrują gazele i wielbłądy. Przywitają nas "ludzie pustyni", których będziemy mieli okazję spotkać podczas tej wyprawy. Lot trwa ok. 40-70 minut w zależności od warunków pogodowych.
Cena ok. 340 USD/os.

Safari

Wycieczka samochodami z napędem na 4 koła! Niezapomniane emocje podczas przejazdu po pustynnych wydmach (wycieczka z angielskojęzycznym kierowcą). Zobaczymy niezwykły zachód słońca nad pomarańczowymi piaskami pustyni, który pozostanie na długo w naszej pamięci. Następnie przejazd do wioski beduińskiej, gdzie odpoczniemy, a także skosztujemy kolacji w formie bufetu (lokalne dania z grilla wliczone w cenę) przy akompaniamencie muzyki arabskiej. Możliwość podziwiania tańca brzucha oraz innych tańców arabskich, a także wykonania tatuażu z henny czy przejażdżki na wielbłądzie.
Cena ok. 85 USD/os.
(ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah -
ok. 105 USD/os
.).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

Informacje ogólne

Waluta
1 dirham ZEA (Dhs) = 100 filsów. Aktualny przelicznik: 1 Dhs = ok. 1,05 PLN 1 EUR = ok. 4 Dhs. Akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Master Card, American Express. W kraju jest wiele bankomatów.
Dolar amerykański (USD) - akceptowane sąbanknotywydane po 2006 r.
Napiwki
Zwyczajowo w restauracjach i hotelach do rachunku dolicza się 10-15% za usługę. Mile widziane jest zostawianie drobnych sum (za obsługę) kierowcom na wycieczkach lokalnych, kelnerom w restauracjach oraz osobom sprzątającym pokoje w hotelach.
Wiza
22.03.2014 został zniesiony obowiązek wyrabiania wiz emirackich dla obywateli Polski.
Paszport
Paszport powinien być ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki.
Czas
+ 3 godziny w stosunku do czasu polskiego w okresie zimowym, + 2 godziny w okresie letnim.
Ubiór
Przy zwiedzaniu miejsc będących obiektem kultu religijnegozwiedzających obowiązują ograniczenia dotyczące dopuszczalnego ubioru. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni powinni mieć w pełni zakryte nogi, krótkie spodenki/spódnice oraz obcisłe spodnie/leginsy u pań nie są akceptowane. U mężczyzn akceptuje się krótki rękaw, jednak kobiety muszą mieć długie rękawy oraz głowę okrytą chustą. Poza meczetami i innymi miejscami kultu religijnego dozwolone są tradycyjne stroje europejskie, choć niezbyt wyzywające u kobiet.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji ok. 40-50 Dhs, piwo ok. 30 Dhs, kawa ok.10 Dhs. W sklepach spożywczych nie ma możliwości zakupu alkoholu (można zaopatrzyć się jedynie na lotnisku w strefie wolnocłowej). W hotelach (oprócz emiratu Sharjah) alkohol jest dostępny bez problemu.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok.1-2 USD. Korespondencję najlepiej zostawić w recepcji hotelowej.
Elektryczność
220V / 50 Hz. Urządzenia elektryczne działają tylko przy użyciu adapterów, które można z łatwością nabyć na miejscu za ok. 2 USD, są one również dostępne bezpłatnie w większości recepcji hotelowych (wtyczki z trzema bolcami ułożone w trójkąt).
Telefony
Telefony komórkowe działają w całych Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 971 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Wylot z:
Warszawy, Krakowa i Katowic. Zbiórka na 2 lub 3godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
W regionie

Zjednoczone Emiraty Arabskie
ze stolicą w Abu Dhabi oraz słynnym na całym świecie miastem Dubaj, to niewielki kraj na Środkowym Wschodzie. Od północnego zachodu graniczą z Katarem, od zachodu i południa z Arabią Saudyjską,odwschodu zaś z Omanem. Od północy Emiraty są otoczone wodami Zatoki Perskiej. Kraj składa się z siedmiu Emiratów, zróżnicowanych pod względem kulturowym i obyczajowym: dwa najbardziej znane to Abu Dhabi i Dubaj. Pozostałe to: Sharjah, Ras al Khaimah, Fujairah, Umm al Quwain oraz Ajman - jedyny Emirat bez ropy i gazu. Krajobraz Emiratów jest raczej nizinny i pustynny.
Dubaj -
jedno z najbogatszych miast świata, najczęściej odwiedzane i najbardziej znane ze wszystkich Emiratów. Słynie z luksusu i oryginalnych, futurystycznych budowli, m. in z Burj Khalifa, najwyższej budowli na świecie.
Abu Dhabi
- największy z emiratów ZEA ze stolicąpołożoną na wyspie o tej samej nazwie w otoczeniu wód Zatoki Perskiej. Jeden z najprężniej rozwijających się regionów, rozbudowywany z wielkim rozmachem. Znajduje się tu między innymi jeden z największych i najpiękniejszych meczetów świata.
Fujairah
- niewielki emirat, położony we wschodniej części kraju, nad Oceanem Indyjskim. Przyciąga turystów pięknym położeniem w otoczeniu majestatycznych gór Hadżar i oferuje jedne z najpiękniejszych plaż w całym kraju! W odróżnieniu od kosmopolitycznego Dubaju, zachował bardziej tradycyjny charakter - można wybrać się na lokalny bazar, gdzie będzie okazja kupić orientalne rękodzieło, piękne dywany czy aromatyczne przyprawy, a jednym z najważniejszych zabytków architektonicznych są unikalne, XVI-wieczne forty. Goście mogą wypoczywać w kilkunastu hotelach mieszczących się tuż przy rajskich plażach, w otoczeniu błękitnych wód oceanu, gdzie kryją się jedne z najpiękniejszych raf koralowych regionu.

Depozyty w hotelach

Wiele hoteli w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pobiera depozyt. Wysokość depozytu uzależniona jest od hotelu (ok. 30-60 USD /noc / pokój). O szczegółach dotyczących wysokości depozytów Klienci zostaną poinformowaniu na miejscu.
Informujemy ponadto, że dopuszczalne są następujące formy uiszczenia depozytu:
1. Blokada środków na karcie kredytowej, odblokowanie następuje przy wykwaterowaniu.
2. Płatność kartą płatniczą, środki zwrócone będą przy wykwaterowaniu w gotówce w walucie lokalnej.
3. Płatność gotówką w USD, EUR lub walucie lokalnej, zwrot przy wykwaterowaniu w walucie lokalnej.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich trwa od połowy września dokońca października.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Dubai Pięciogwiazdkowy Sheraton Jumeirach Beach Resort to luksusowy ośrodek znajdujący się tuż przy pięknej plaży, gdzie rozciąga się malowniczy widok na Zatokę Perską. Nowoczesny raj z doskonałym zapleczem relaksacyjnym i rekreacyjnym położony pośród ogrodów krajobrazowych zacienionych palmami, oferuje przestronne pokoje i apartamenty z pięknym widokiem na morze. Hotel polecany jest dla rodzin z dziećmi ze względu na liczne udogodnienia i pakiet zajęć rekreacyjno sportowych.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

1996 r. Odnowiony w 2011 r. Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, przestronne lobby, basen, 4 restauracje, 3 bary, room service (24h), pralnia (płatna), sklepy, parking.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

bezpośrednio przy plaży Jumeirah Beach, serwis plażowy - bezpłatny.

pokoje

Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna, prysznic, suszarka), TV, telefon, mini bar, sejf, deska do prasowania, żelazko. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje deluxe (widok na morze lub ulicę) , pokoje club (widok na morze lub ulicę, dodatkowy pakiet usług - bezpłatny dostęp do szybkiego internetu, bezpłatne śniadanie w Club Lounge, bezpłatny dostęp do Club Lounge, wieczorne przekąski i Happy Hours) , pokoje junior suite (widok na morze lub ulicę, dodatkowy pakiet usług: bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu i śniadanie w Club Lounge, udogodnienia dla VIP-ów, DVD w pokoju, zestaw w pokoju do herbaty i kawy) , pokoje executive suite (sypialnia i pokój dzienny, widok na morze lub ulicę, dodatkowy pakiet usług: bezpłatny Internet, śniadanie i bezprzewodowy dostęp do Internetu w Club Lounge, DVD w pokoju, Udogodnienia dla VIP-ów)

Wyżywienie

4 restauracje, 3 bary The Palm Garden - restauracja główna otwarta cały dzień serwująca dania kuchni międzynarodowej, Peacock Restaurat - restauracja a la carte z kuchnią chińską, Al Hadiqa Restaurant - restauracja serwująca dania kuchni libańskiej, Ciao Ristorante - restauracje serwujące dania kuchni włoskiej, Bary serwujące napoje: Moods Bar, Azure Bar, Bliss Lounge

śniadanie

Formuła zawiera: śniadanie , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

z myślą o dzieciach

brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, opiekunka do dziecka (płatna)

w cenie

Shuttle bus do Mall of Emirates - 6 razy dziennie

płatne

centrum SPA, łaźnia turecka, sauny, łaźnia parowe, centrum fitness, tenis, squash, bilard, narty wodne

Aktualizacja opisu

07.08.2017 13:12

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Mini Klub Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Zjednoczone Emiraty Arabskie/Dubaj

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours: 5* Kategoria lokalna: 5*

Położenie

- przy plaży - w dzielnicy Dubaju - Dubai Marina, przy słynnej nadmorskiej promenadzie The Walk - ok. 35 km od lotniska w Dubaju

Plaża

- piaszczysta, szeroka - prywatny odcinek na publicznej plaży Jumeirah Beach - leżaki, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standard Walk View - powierzchnia ok. 34 m2 - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - internet Wi-Fi, mini bar i sejf (płatne) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - zestaw do prasowania - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - widok na promenadę The Walk - dziecko zakwaterowane z rodzicami śpi na 1 wspólnym łóżku (na życzenie możliwość kalkulacji dostawki) Pokój Standard Sea View - z widokiem na morze, wyposażony podobnie jak pokój Walk View

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, leżaki i parasole - siatkówka plażowa, tenis stołowy - mini soccer Płatne - centrum spa, masaże, sauna, fitness club - centrum  nurkowe - 2 klimatyzowane korty do squasha - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub

Wyżywienie

BB: śniadanie w formie bufetu. HB: śniadanie i obiad lub kolacja (do wyboru) w formie bufetu. Napoje do obiadu/kolacji dodatkowo płatne. FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji dodatkowo płatne.

Restauracje i bary

- restauracja główna Palm Garden - 7 międzynarodowych restauracji i barów

Dodatkowe informacje

- obiekt dysponuje 256 pokojami - internet Wi-Fi (płatny) - centrum konferencyjno-biznesowe - www.sheraton.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG), opłaty lotniskowe i paliwowe. UWAGA: Wszystkie hotele w Dubaju przy zakwaterowaniu pobierają od gości DEPOZYT. Wysokość depozytu zależy od standardu hotelu, opcji wyżywienia. Kwota depozytu służyć ma pokryciu ewentualnych kosztów związanych z dodatkowymi usługami  typu mini bar itp. Depozyt pobierany jest w gotówce w Euro lub USD, może być także w formie zablokowanej kwoty na koncie bankowym lub karcie kredytowej. Depozyt zostaje zwrócony po rozliczeniu ewentualnych rachunków hotelowych. Z dniem 31.03.2014r. zostaje wprowadzony podatek turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Podatek będzie pobierany bezpośrednio od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Poniżej tabelka z kwotami jakie będą pobierane, podane kwoty są w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój, za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.  

Obsługa rezydenta

Na miejscu Klienci są objęci opieką polskojęzycznego rezydenta, u którego mogą zarezerwować wycieczki fakultatywne (odbywają się w języku angielskim).

Bagaż

Katowice (WizzAir) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 420 PLN (wyloty od 22.05 - 01.10); 360 PLN (02.10-31.10) - 32 kg - 550 PLN (wyloty od 22.05 - 01.10); 490 PLN (02.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w Dubaju, w sąsiedztwie bulwaru The Walk, portu jachtowego, pola golfowego Emirates Golf Club i znanych galerii handlowych jak: Dubai Marina, Ibn Battuta Mall i Media City; ok. 35 km od portu lotniczego w Dubaju; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

PLAŻA

Hotel jest położony przy plaży Jumeirah z drobnym piaskiem, w odległości krótkiego spaceru od modnej Marina Walk, która jest miejscem wszelkiego rodzaju rozrywek i sklepów.

HOTEL

Pięciogwiazdkowy Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort to nowoczesny raj ze znakomitymi udogodnieniami relaksacyjnymi i wypoczynkowymi, położony na terenie ogrodów krajobrazowych o powierzchni 10 000 metrów kwadratowych w cieniu palm. Luksusowy i elegancki, zbudowany w 1998 r., 260 pokoi, 1 budynek, 9 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby. Hotel angażuje się w działania na rzecz odpowiedzialnego zużycia energii i wydajności, ochrony wody i innych ekologicznych praktyk.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Całodobowa recepcja, restauracja Palm Garden - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Al Hadiqa - la carte, kuchnia libańska, arabska, Peacock - la carte, kuchnia chińska, urządzona w stylu Zen; Ciao - la carte, kuchnia włoska, 3 bary; sklep z pamiątkami, palmowy ogród.

INTERNET

Za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby i punkt internetowy.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Sheraton Jumeirah Beach Resort oferuje jedne z najlepszych centrów konferencyjnych w Jumeirah Beach. Wielkość sali: 365 mkw Maksymalna pojemność: 350   

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: Basen ze słodką wodą, sala fitness. Platne: sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat).

WYŻYWIENIE

BB: śniadania. HB: śnaidania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. FB: śniadania, obiady i kolacje. Napoje do obiadów i kolacji płatne dodatkowo. All inclusive: śniadania,obiady i kolacje w formie bufetu. Wybrane napoje podawane w wyznaczonych przez hotel godzinach. W dniu 31.12 w cenie zawarta kolacja sylwestrowa.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje zakwaterowanie w pokojach: Standard room Walk view - ok 36m2 Standard room sea view - ok 36m2 Eleganckie pokoje wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizję satelitarną, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny wg konsumpcji), sejf.

INFORMACJE DODATKOWE

Adres: Al Mamsha Road, P.O. Box 53567, Dubai, United Arab Emirates http://www.sheratonjumeirahbeach.com/ Przy zakwaterowaniu wymagany jest depozyt lub karta kredytowa, na której blokowana jest kwota w wysokości wymaganego depozytu.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, bagaż (limit bagażu według oferty przewożnika), wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera - wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego (tzw taxy klimatycznej). Taxa klimatyczna pobierana jest od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Opłata pobierana jest za pokój/za noc i uzależniona jest od standardu hotelu:: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED. Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi ok. 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy, nie może zawierać stempli izraelskich. Pasażerowie podrózujący z paszportm ukraińskim mogą zakupić wizę po przylocie do Emiratów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


BestReisen

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Luksusowy hotel znanej marki, malowniczo usytuowany  pośród palm, przy piaszczystej plaży. Świetna lokalizacja, usługi na najwyższym poziomie, wnętrza zaprojektowanie w zgodzie z najnowszymi trendami, doskonała kuchnia,  bogata oferta sportowa, atrakcje dla dzieci.

Położenie

Tuż przy piaszczystej i zadbanej plaży Jumeirah (serwis plażowy bezpłatnie), w otoczeniu egzotycznego ogrodu palmowego, w sąsiedztwie prestiżowego bulwaru The Walk (sklepy, restauracje, hotele) i portu jachtowego, niespełna 2 km od Dubai Marina, 10 km od słynnej Palmy Jumeirah, 35 km od lotniska w Dubaju. Niedaleko znajduje się kilka galerii handlowych (np. Dubai Marina Mall, Ibn Battuta Mall) i stacja metra. 

Wyposażenie

Eleganckie lobby, całodobowa recepcja, stylowa restauracja Palm Garden (kolacje tematyczne, np. indyjska, włoska, arabska) z tarasem wychodzącym na ogród,  Ciao Ristorante (ceniona wśród smakoszy kuchnia włoska i galeria artystyczna), klimatyczna kawiarnia arabska z kącikiem sziszy, restauracja chińska zaprojektowana w stylu zen, kawiarnia w lobby czynna całą dobę, elegancki Moods Bar, znany w Dubaju Bliss Lounge przy plaży (duży wybór drinków, wieczorem muzyka soul), room-service (24h). W hotelu znajdują się sale konferencyjne, centrum biznesowe, sala komputerowa z łączami internetowymi,  pralnia, wypożyczalnia samochodów, sklepy i butiki, salon fryzjerski.

Pokoje

256 komfortowych i gustownie urządzonych pokoi w kilku kategoriach. Standardowe (ok. 36 m2) mają sypialnię z częścią wypoczynku dziennego, elegancką łazienkę,  indywidualnie sterowaną klimatyzację, minibar, telefon, TV sat LCD, zestaw do przygotowania kawy/herbaty, sejf, szybkie łącza internetowe, widok na miasto lub zatokę. Istnieje możliwość rezerwacji pokoi typu Club rooms - usytuowane są na najwyższych piętrach (widok na zatokę lub miasto), goście mogą korzystać z dodatkowych usług i atrakcji Club Lounge (darmowe napoje, kawa, herbata, prasowanie, dostęp do laptopa i inne). Istnieje możliwość rezerwacji jeszcze bardziej luksusowych pokoi typu Suites. Dziecko do 4 roku życia nie otrzymuje dostawki. Jednak dla wygody klientów polecamy wykupywać dostawkę dla każdego uczestnika (jeśli to możliwe w danym pokoju). Doba hotelowa w hotelu rozpoczyna się 15:00, a kończy o 12:00.

Wyżywienie

BB - Śniadania w formie bufetów. HB - Śniadania i lunche lub kolacje w formie bufetów. All Inclusive (tylko w sezonie letnim) od 15:00 w dniu zakwaterowania do 12:00 w dniu wykwaterowania - śniadania (6:30-11:00), obiady (12:30-15:30) i kolacje (19:00-22:30) w formie bufetów w restauracji głównej Palm Garden lub kolacje (18:00-23:30) w restauracji Ciao Ristorante Italiano i Peacock Chinese Restaurant w formie set menu; przekąski i lody dla dzieci w Azure Pool Bar (11:00-17:30); napoje (lokalne piwa, wina, alkohole; woda, kawa, herbata, soki) podawane do obiadu (w Palm Garden Restaurant) i kolacji (w Palm Garden Restaurant, Peacock i Ciao Ristorante) oraz w barach Bliss Lounge i Moods Bar (w godzinach otwarcia). Podczas trwania Ramadanu mogą obowiązywać pewne ograniczenia w hotelach co do: godzin otwarcia lokali gastronomicznych, pór posiłków, serwowania alkoholi, rozrywek itp. [Bar Bliss Lounge będzie zamknięty do 15.07.18 w celu renowacji. Alternatywnie będzie otwartu namiot Football@Sheraton (do 15.07.18) ]  

Sport i rozrywka

Fantazyjny basen z tarasem słonecznym, dwa korty do squasha, boisko do piłki siatkowej na plaży, profesjonalnie wyposażona siłownia (możliwe treningi z instruktorami), tenis stołowy, kursy jogi,  Armonia Spa (sauna, hammam, masaże, zabiegi kosmetyczne, aromaterapia), sporty wodne (żaglówki, kajaki, parasailing, windsurfing, narty wodne, połowy dalekomorskie, centrum nurkowe). W pobliżu hotelu  znajduje się klub jachtowy oraz prestiżowe pole golfowe Emirates Golf Club.

Dla dzieci

Brodzik, Pirates Club (animacje i zabawy dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw, sala zabaw, lekcje pływania, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce, specjalne menu, możliwość wynajęcia opiekunki (odpłatnie).

Przelot

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.

Wizy

Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nawisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - tylko bagaż podręczny.  

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego Tourism Dirham Fee (15 dirhamów za noc za pokój, płatne na miejscu w recepcji), w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - bagażu rejestrowanego (możliwość wykupienia bagażu 20kg w cenie 480 PLN/sztuka, bagażu 32kg w cenie 650 PLN/sztuka). Większość hoteli pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 200-500 dirhamów (w zależności od standardu hotelu) za noc za pokój w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) mogą otrzymać pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy). Nie posiadamy informacji o konkretnych wysokościach depozytu - jest to sprawa indywidualna przy każdej rezerwacji. Wszystko zależy od długości imprezy, rodzaju wyżywienia, recepcji. Klienci muszą to uzgodnić na recepcji. Mogą także poinformować hotel, że nie chcą płacić depozytu i proszą o opróżnienie minibaru i że w przypadku korzystania z płatnych usług będą płacić od razu gotówką - ale to muszą ustalić na recepcji. Nie jesteśmy w stanie potwierdzić na 100%, że dany hotel się na to zgodzi. Dla gości przebywających poza Dubajem, rezydent dostępny jest pod telefonem, możliwa jest realizacja wycieczek fakultatywnych, natomiast ich cena będzie wyższa niż z samego Dubaju z uwagi na odległość.

Informacje o lotach liniami Wizzair

Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą:     jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie)     do 6 sztuk bagażu odprawionego ważących mniej niż 32 kilogramy każda (bagaż główny za dopłatą)     towary kupione w sklepach bezcłowych na lotnisku po przejściu kontroli bezpieczeństwa Płyny można przewozić na pokładzie tylko w pojemniku o maksymalnej pojemności 100 ml, zapakowane w przezroczystą torbę o pojemności 1 litra i wymiarach 20 x 20 cm, którą można uszczelniać wielokrotnie. Bagaż zostanie sprawdzony na lotnisku. Dodatkowe przedmioty na pokładzie    Na pokład możesz wnieść bezpłatnie te przedmioty:     płaszcz lub koc;,     telefon komórkowy;     coś do czytania na czas lotu;     dla dzieci do lat 2: jedzenie na czas lotu oraz składana spacerówka lub mała kołyska     para kul dla pasażerów z niepełnosprawnością ruchowąWIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 140 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Orka

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

EMIRATY ARABSKIE, DUBAJ

Położenie

przy białej, drobnopiaszczystej plaży, do centrów handlowych w Dubaju kursuje autobus hotelowy, do centrum Dubaju ok 40km, transfer z lotniska do hotelu trwa ok 30 minut.

Miejscowa kategoria

5*****

Wyposażenie

luksusowy hotel o wyszukanej architekturze jest doskonałym miejscem na udany urlop w przyjemnej atmosferze, do dyspozycji gości - eleganckie hotelowe lobby z miejscami do siedzenia, bar i salon, Restauracja główna "Palm Garden" oraz inne restauracje serwujące przysmaki kulinarne, całodobowa obsługa w pokojach, room service 24h, pralnia, wynajem samochodów oraz liczne sklepy i butiki, Wypocząć można w wypielęgnowanym ogrodzie hotelowym, gdzie położony jest duży basen z wodą słodką, oddzielny basen dla dzieci oraz plac zabaw. W barze na basenie - przekąski oraz napoje chłodzące, łóżka do opalania, maty, parasole oraz ręczniki kąpielowe na basenie i na plaży wliczone w cenę.

Pokoje

Standard City View - przestronne pokoje z widokiem na miasto i okoliczne aprtamenty oraz Standard Seaview - pokoje z widokiem na morze, komfortowo wyposażone, z łazienką/WC, suszarką do włosów, klimatyzacją, TV sat, dostępem do Internetu (nie jest w cenie), telefonem, automatyczną sekretarką, prasowalnicą do spodni, sejfem (wliczony w cenę) oraz barkiem. Zniżki w przypadku zakwaterowania dziecka w wieku 2-11 lat w pokoju z 2 osobami pełnopłatnymi bez dostawki.

Cena zawiera

przelot, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w pokoju STANDARD CITY VIEW, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie AXA Kontynenty Świat KL, NNW bagaż, podatek VAT.

Cena nie zawiera

wyżywienia (poza oferowanym w ramach ceny), napiwków, wydatków własnych.

Informacje praktyczne

czas - w przypadku czasu zimowego przesuwamy wskazówki 3h do przodu, podczas czasu letniego wskazówki przesuwamy 2 h do przodu, waluta - dirham, 1 EUR - 4,72 AED, powszechnie akceptowane są dolary USD, Euro i karty kredytowe, paszport - ważny min 6 miesięcy od daty powrotu, w paszporcie nie mogą znajdować się żadne pieczątki czy informacje świadczące o pobycie w Izrael, Emiraty jako kraj muzułmański nie uznaje Państwa Izrael. Posiadanie powyższych informacji w paszporcie wiąże się z odmową wjazdu na teren Emiratów, ubiór - kobietom i mężczyznom zaleca się unikanie noszenia ubrań nadmiernie odkrywających ciało, alkohol - dostępny jest jedynie w hotelach, restauracjach i lokalach posiadających specjalne pozwolenie, picie alkoholu w miejscach publicznych lub bycie nietrzeźwym grozi karą więzienia, palenie - w 2008 roku został wniesiony zakaz palenia w miejscach publicznych, ramadan - święto muzułmańskie, które trwa od 06.06-04.07.2016r., podczas tego święta większość sklepów oraz instytucji publicznych jest zamknięta lub czas godzin otwarcia ograniczony. wiza - obywatele Polski otrzymują wizy bezpłatnie na lotnisku w Duabju, podatek lokalny płatny na miejscu w hotelu - 20 AED/pokój/noc - hotele 5*, 15 AED/pokój/noc - hotele 4*, 10 AED/pokój/noc - hotele 3*

* uwaga!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* cena przelotu

Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 2000 zł. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bezkosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* warunki przewozu

Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* anulacje, zmiany biletu

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

* przelot

przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

* rezydent

impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

* wizy

Od 22 marca 2014 r. obywatele polscy mogą uzyskać wizy wjazdowe do ZEA na lotniczych, drogowych i morskich przejściach granicznych (nie dotyczy osób legitymujących się paszportami tymczasowymi) bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Żadne inne dodatkowe dokumenty nie są wymagane. Wizy te są bezpłatne, umieszczane w paszporcie w postaci pieczęci i zezwalają na jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Obywatele polscy nie potrzebują wiz tranzytowych, jeśli pozostają w strefie tranzytowej lotniska.

* szczepienia

Światowa Organizacja Zdrowia zaleca szczepienia przeciwko - błonicy, tężcowi, durowi brzusznemu, żółtaczce typu A i B

* Placówki Dyplomatyczne RP

Ambasada RP w Abu Dhabi Intersection of Delma Street (13th street) and Karama Street (24th street) p.o. box 2334 Abu Dhabi, United Arab Emirates telefon

(00-971 2) 44 65 200 Faks

(00-971 2) 44 62 967 E-mail: abudhabi.amb.sekretariat@msz.gov.pl, Ambasada ZEA w Polsce ul. Prusa 2/371, 00-493 Warszawa, tel;(22) 745-22-00, e-mail - uae_embassywarsaw@yahoo.com


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 5

KATEGORIA LOKALNA

***** Położenie: Hotel położony jest w pięknym palmowym ogrodzie, przy prywatnej plaży z białym piaskiem. W odległości 2 km od hotelu znajduje się pole golfowe oraz park wodny Wild Wadi. Hotel oferuje: W hotelu Goście znajdą restauracje główną Palm Garden z kuchnią międzynarodową, restauracje a la carte serwujące specjały kuchni chińskiej, australijskiej oraz owoce morza, kilka barów z przekąskami i koktajlami, kawiarnia z pyszną aromatyczną kawą. W hotelu można znaleźć sklepy z pamiątkami, biżuterią, odzieżą, pralnię, opiekę medyczną, wypożyczalnię samochodów, salon fryzjerski oraz salon piękności. W hotelu znajduje się doskonale wyposażone centrum biznesowe oraz piękna, duża sala do urządzania bankietów oraz konferencji. Hotel organizuje również darmowe przewozy do centrum miasta (liczba miejsc ograniczona). Pokoje: W hotelu znajduje się 256 pokoi, większość pokoi posiada widok na morze i ogród. Pokoje są klimatyzowane (klimatyzacje sterowana indywidualnie), telefon, internet Wi-Fi (płatny ok 100 dh / dzień), TV-Sat, zestaw do przyrządzania kawy i herbaty, mini bar (płatny), łazienkę z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów. Nie wszystkie pokoje posiadają balkony. W pokojach standardowych przy zakwaterowaniu 2+1 dziecko śpi z rodzicami. Wyżywienie: Hotel oferuje opcję HB (śniadania i lunche lub kolacje), dodatkowo płatne są napoje bezalkoholowe, alkoholowe, przekąski, restauracje a la carte. Sport i rozrywka: Hotel udostępnia Gościom basen zewnętrzny z kontrolowaną temperaturą wody, centrum fitness, siłownię, boisko do siatkówki, korty do squasha. Dodatkowo płatnymi atrakcjami są sporty wodne. Goście wypoczną oraz zrelaksują się w centrum masażu (płatne), centrum SPA (płatne), saunie, łaźni parowej. Wieczorami organizowane są przedstawienia, muzyka na żywo. Dzieci: Dla najmłodszych hotel przygotował brodzik, animacje dla dzieci, plac zabaw. Naszym zdaniem: Hotel jest doskonałym miejscem zarówno na rodzinne wakacje jak i spotkania biznesowe. Bogata infrastruktura kurortu zapewni każdemu idealny wypoczynek.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Położenie

za hotelem przebiega zachęcający do spacerów bulwar The Walk z licznymi restauracjami i sklepami. Do centrum Dubaju ok. 30 km. Codziennie bezpłatny shuttle bus do wybranych centrów handlowych. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 45 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaży Jumeirah. Leżaki, parasole oraz ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

hotel dysponuje łącznie 256 pokojami, na terenie hotelu liczne restauracje, bary oraz butiki. W pięknym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem i bar przy basenie. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie. www.starwoodhotels.com

Wyżywienie

Ze śniadaniem, dwoma lub trzema posiłkami: wszystkie posiłki w formie bufetu.

Internet

WiFi w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 36 m2; z klimatyzacją, TV kablową, telefonem, radiem, sejfem, minibarem, internetem. Wanna, prysznic, WC, suszarka do włosów. Widok na bulwar The Walk. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A1-3B): w budynku głównym. Pokoje klubowe (A1-3C): ok. 36 m2, na najwyższych 3 piętrach; dodatkowo drink powitalny, śniadanie, przekąski oraz napoje w Club Lounge; widok na bulwar "The Walk". Pokoje klubowe z widokiem na morze (A1-3E).

Sport

siłownia, siatkówka i squash (rakiety za opłatą). Za opłatą łódka typu banan, żeglowanie, nurkowanie, narty wodne i windsurfing oferowane przez lokalne agencje.

Wellness

sauna, łaźnia parowa. Za opłatą masaże w centrum spa.

Dzieci

anglojęzyczny miniklub Pirates Club (4-12 lat) w godz. 10.00-19.00., plac zabaw.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Położenie

za hotelem przebiega zachęcający do spacerów bulwar The Walk z licznymi restauracjami i sklepami. Do centrum Dubaju ok. 30 km. Codziennie bezpłatny shuttle bus do wybranych centrów handlowych. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 45 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaży Jumeirah. Leżaki, parasole oraz ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

hotel dysponuje łącznie 256 pokojami, na terenie hotelu liczne restauracje, bary oraz butiki. W pięknym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem i bar przy basenie. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie. www.starwoodhotels.com

Dostęp do internetu

WiFi w lobby i pokojach bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 36 m2; z klimatyzacją, TV kablową, telefonem, radiem, sejfem, minibarem, internetem. Wanna, prysznic, WC, suszarka do włosów. Widok na bulwar The Walk. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A1-3B): w budynku głównym. Pokoje klubowe (A1-3C): ok. 36 m2, na najwyższych 3 piętrach; dodatkowo drink powitalny, śniadanie, przekąski oraz napoje w Club Lounge; widok na bulwar "The Walk". Pokoje klubowe z widokiem na morze (A1-3E).

Wyżywienie

Ze śniadaniem, dwoma lub trzema posiłkami: wszystkie posiłki w formie bufetu.

Sport

siłownia, siatkówka i squash (rakiety za opłatą). Za opłatą łódka typu banan, żeglowanie, nurkowanie, narty wodne i windsurfing oferowane przez lokalne agencje.

Wellness

sauna, łaźnia parowa. Za opłatą masaże w centrum spa.

Dzieci

anglojęzyczny miniklub Pirates Club (4-12 lat) w godz. 10.00-19.00., plac zabaw.


Neckermann X

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Położenie

za hotelem przebiega zachęcający do spacerów bulwar The Walk z licznymi restauracjami i sklepami. Do centrum Dubaju ok. 30 km. Codziennie bezpłatny shuttle bus do wybranych centrów handlowych. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 45 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaży Jumeirah. Leżaki, parasole oraz ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

hotel dysponuje łącznie 256 pokojami, na terenie hotelu liczne restauracje, bary oraz butiki. W pięknym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem i bar przy basenie. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie. Hotel nie jest objęty pakietem "Więcej korzyści".www.starwoodhotels.com

Wyżywienie

Ze śniadaniem, dwoma lub trzema posiłkami: wszystkie posiłki w formie bufetu.

Internet

WiFi w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 36 m2; z klimatyzacją, TV kablową, telefonem, radiem, sejfem, minibarem, internetem. Wanna, prysznic, WC, suszarka do włosów. Widok na bulwar The Walk. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A1-3B): w budynku głównym. Pokoje klubowe (A1-3C): ok. 36 m2, na najwyższych 3 piętrach; dodatkowo drink powitalny, śniadanie, przekąski oraz napoje w Club Lounge; widok na bulwar "The Walk". Pokoje klubowe z widokiem na morze (A1-3E).

Sport

siłownia, siatkówka i squash Za opłatą łódka typu banan, żeglowanie, nurkowanie, narty wodne i windsurfing.

Wellness

sauna, łaźnia parowa. Za opłatą masaże w centrum spa.

Dzieci

anglojęzyczny mini klub Pirates Club (4-12 lat) w godz. 10:00-19:00, plac zabaw.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Mapa Hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers
Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Dubaj)
Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers

5.0
zdecydowanie polecam

Jakość Sheratona ma swoje odbicie również w hotelu Sheraton Jumeirah Beach w Emiratach Arabskich. Jestem bardzo zadowolona z pobytu i wypoczynku w tym hotelu. Bardzo dobry serwis i dbałość o każdy szczegół. Posiłki urozmaicone, bardzo smaczne. Lokalizacja świetna, piękna i długa plaża na której nigdy nie brakowało leżaków, ogród z palmami. super miejsce, zdecydowanie można polecać osobom wymagającym.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.7
zdecydowanie polecam

witam. spedzialam ostatni tydzien w dubaju wlasnie w tym hotelu,jestem zachwycona hotelem ale takze miastem,basen obok hotelu wyjscie na plaze ktora jest piekna,obsluga hotelu super,wycieczka do dubaju bedzie wycieczka zycia polecam wszystkim bylo wspaniale:)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Hotel
    5.3
  • Pokoje
    5
  • Wyżywienie
    5.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.9
  • Obsługa
    5.4
HolidayCheck
Ocena Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers:
5.2 / 6

Godny polecenia 2009-06-14
Szczegóły oceny hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.5

5.6
Polecam! z małym ale 2009-07-27
Szczegóły oceny hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.0

Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers - możliwości zakwaterowania:

DBL Deluxe [Walk View]
1 os. pokoj deluxe z widokiem na morze
Deluxe Room Sea View DBL
Deluxe Room Walk View DBL
deluxe [sea view] dbl
deluxe [walk view] dbl
deluxe sea view dbl deluxe [sea view]
2 os. pokoj deluxe z widokiem na morze
standard club
standard club seaview
standard deluxe
standard deluxe seaview
standard single club seaview
1 os. Pokój Deluxe z widokiem na miasto
2 os. Pokój Deluxe z widokiem na miasto
Pokoj dwuosobowy
Junior Suite Walk View
Junior Suite Meerblick
Club Sea View
Club Walk View
Deluxe Seaview
Deluxe Walk View

Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers - Możliwości wyżywienia:


Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00