Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
  • Hotel Tangerine Beach, Sri Lanka
1 / 26
Udogodnienia hotelu Tangerine Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży

Hotel Tangerine Beach
star 4

Sri Lanka
Ocena hotelu Tangerine Beach:
3.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Tangerine Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 grudnia 2018

Hotel Tangerine Beach w ofercie Biura podróży:

BestReisen

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel przyjemny, świetnie usytuowany z przyjaznym personelem i dobrą kuchnią. Elegancko urządzony, o wysokim standardzie usług. Polecany osobom  nastawionym na spokojny wypoczynek. Bardzo dobra oferta cenowa.

Położenie

Hotel położony na południowo-zachodnim wybrzeżu wyspy, w miejscowości Kalutara, bezpośrednio przy plaży. Obiekt znajduje ok. 50 km od centrum miasta Colombo i ok. 80 km od portu lotniczego.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, lobby, restauracja, 2 bary, basen (leżaki i parasole przy basenie oraz w ogrodzie dostępne bezpłatnie), brodzik dla dzieci, centrum konferencyjne, salon piękności i centrum SPA, centrum fitness, kort tenisowy, kantor, opieka medyczna (na życzenie, płatna), przechowalnia bagaży, pralnia (płatna), parking, sklep z pamiątkami.

Pokoje

Hotel oferuje 179 luksusowych pokoi, z czego 117 z pięknym widokiem na morze, z reszty roztacza się widok na ogród. Wyposażone w szereg udogodnień: klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV sat, zestaw do parzenia kawy/herbaty, telefon, lodówka,  łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka), Wi-Fi (płatne dodatkowo).  

Wyżywienie

HB - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów. All inclusive - Śniadania, lunche i kolacje w formie bufetów,  lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, kawa, herbata, woda.

Sport i rozrywka

Basen, centrum fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa, siłownia, kort tenisowy, centrum SPA, bilard (odpłatnie).  

Dla dzieci

Basen dla dzieci, plac zabaw.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 35 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 40 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne).

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Itaka R

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Sri Lanka / Sri Lanka

Opis oferty:

Wspaniałe miejsce na egzotyczne wakacje! Szeroka, piaszczysta plaża tuż przy hotelu z pięknym widokiem na Ocean Indyjski i otoczony zielenią duży basen to atuty hotelu. Goście doceniają również smaczną kuchnię oraz profesjonalny serwis. Przestronne pokoje utrzymane są w ciekawej kolorystyce i wyposażone we wszystkie niezbędne udogodnienia. To miejsce, gdzie tradycja harmonijne łączy się z nowoczesnością. Polecany także jako baza wypadowa do samodzielnego zwiedzania Sri Lanki - w pobliżu znajduje zamek Richmond łączący cechy architektury indyjskiej i brytyjskiej oraz jedna z największych stup Cejlonu - wspaniała buddyjska świątynia z freskami opowiadającymi historie z życia Buddy, jedyna na świecie całkowicie pusta wewnątrz.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od centrum miejscowości KALUTARA, ok. 50 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo; ok. 75 km od lotniska w Kolombo.

PLAŻA:

Waksaduwa, szeroka, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bez serwisu plażowego.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2015 r., 179 pokoi, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Poruwa - dania w formie bufetu, 2 restauracje á la carte: Seashells Coffee Shop i Cafe Lotus, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie, 2 bary: lounge bar i swim-up bar przy basenie; sklep z upominkami, wymiana walut, 3 sale konferencyjne dla maks. 50, 70 osób; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: lekarz na wezwanie, całodobowy room-service, usługi pralnicze, parking; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); 

junior suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 36 m2, antresola, 2 łazienki, wyposażenie jak w pokoju deluxe; widok na morze; junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 500 m², gł. do 1,8 m, brodzik, ok. 30 m², gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, siatkówka plażowa, siłownia; animacje dla dorosłych, wieczorami muzyka na żywo; mały plac zabaw dla dzieci; za opłatą: 2 korty tenisowe, squash, bilard, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; lekkie przekąski oraz kawa i herbata (15.30-17.30) w wyznaczonym barze/restauracji; wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.30) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0094/342237295, www.tangerinehotels.com

GRATIS:

Wi-Fi


Wezyr

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Kalutara

Położenie

Hotel położony na południowo - zachodnim wybrzeżu wyspy, przy miejscowości Kalutara, bezpośrednio przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne). Oddalony 80 km od lotniska w Colombo.

Hotel

Hotel wybudowany w 1983r., odnowiony w 2005r., położony w tropikalnym ogrodzie. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi-Fi w lobby (bezpłatne), restauracja, 3 bary, room service (24h), 2 baseny, centrum konferencyjne, salon piękności i centrum SPA, centrum fitness, kort tenisowy, kantor, opieka medyczna (na życzenie, płatne), przechowalnia bagaży, pralnia (płatna), parking.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 166 pokoi. Pokoje Standard , pokoje typu Deluxe (widok na morze), apartament Junior (z widokiem na morze, z balkonem lub tarasem i ogrodem). Wszystkie wyposażone są w klimatyzację, łazienki (wanna/prysznic, suszarka do włosów), Tv sat, telefon, mini bar zestaw do kawy/herbaty, balkon/taras.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji BB (śniadania), HB (2 posiłki dziennie), FB (3 posiłki dzinnie) i All Inclusive (3 posiłki dziennie, przekąski, desery). W restauracji głównej (dania kuchni międzynarodowej); Coffee Shop - kawiarnia/bar serwujący ciepłe napoje, przekąski i słodkości; Lounge Bar - bar serwujący napoje w lobby; Pool Bar - bar serwujący napoje przy basenie. Opcja All Inclusive dostępna jest w godzinach 10.00 - 24.00.

Sport i Wellness

W hotelu znajduje się centrum SPA oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże, hydroterapia, zabiegi ayurwedy, centrum fitness, jacuzzi, sauna, salon piękności. Zajęcia sportow: tenis stołowy, siatkówka plażowa, tenis ziemny (oświetlenie za opłatą), yoga, squash.

Dla dzieci

Brodzik.

Rozrywki

Zajęcia sportowe i wieczorne animacje.

Sale konferencyjne

W hotelu znajduje się sala mieszcząca do 100 osób.

Strona internetowa

www.tangerinehotels.com KATEGORIA LOKALNA 3***


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Do centrum Kalutary ok. 3 km. Lotnisko w Kolombo znajduje się w odległości ok. 75 km. W bliskiej odległości kilka sklepów z pamiątkami, w centrum Kalutara liczne lokalne sklepy i restauracje.

PLAŻA

Piaszczysta, wielokilometrowa, przy hotelu - plaża Kalutara. Brak serwisu plażowego.

HOTEL

Kompleks hotelowy należący do sieci Tangerine Hotels położony w zadbanym ogrodzie, składa się z 3-kondygnacyjnego budynku.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, windy, restauracja główna Paruwa, restauracja a'la carte, kawiarnia, 2 bary: Pebbles Bar oraz Swim-Up bar tuż przy basenie, usługi pralni chemicznej, romm service, lekarz na wezwanie,parking. Akceptowane karty kredytowe Visa, Mastercard.

INTERNET

Bezpłatny Internet Wi-Fi dostępny w kawiarni i lobby. W pokoju płatny dodatkowo.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie - basen, leżaki, parasole, siłownia, tenis stołowy, badminton, sala fitness, squash w opcji all inclusive, okazjonalnie muzyka na żywo odpłatnie - salon piękności, centrum Spa z masażami i zabiegami, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

brodzik

ZAKWATEROWANIE

Pokoje standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, z łazienką (WC, prysznic). Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, wentylator sufitowy, TV, telefon, radio, balkon lub taras (widok na ogród). Pokoje typu deluxe posiadają dodatkowo widok na morze, TV/SAT, czajnik do gotowania wody na kawę lub herbatę, mini lodówkę, sejf.

WYŻYWIENIE

HB śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. All inclusive śniadania, obiady i kolacjew formie bufetu, przekąski w kawiarni, kawa i ciastko , lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00. Opcja all inclusive nie obejmuje napojów impoertowanych, win i piw butelkowanych, soków wyciskanych świeżych owoców, kaw po turecku czy capuccino.

INFORMACJE DODATKOWE

tangerinehotels.com Hotel Tangerine Beach, Abrew Drive Waskaduwa, Kalutara, Sri Lanka

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, dodatkowych ubezpieczeń zdrowtonych oraz od kosztów rezygnacji. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.com Przedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Sri Lanka, Sri Lanka

Położenie

w sąsiedztwie hotelu Royal Palms.  Ok. 100 m od hotelu przebiega linia kolejowa, która nie zakłóca spokoju gości. Transfer z lotniska w Colombo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży Kalutara.

Wyposażenie

urządzony ze smakiem i z dbałością o szczegół hotel dysponuje łącznie 179 pokojami. Hol powitalny z recepcją, restauracja główna, restauracja a la carte "Cafe Lotus", bar przy basenie, kawiarnia, lounge, sklep z pamiątkami. W pięknym tropikalnym ogrodzie basen oraz brodzik dla dzieci. Przy basenie leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A): odnowione, urządzone ze smakiem; klimatyzacja, wentylator, sejf, TV kablowa, telefon, WLAN (za opłatą), balkon lub taras od strony ogrodu. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje de luxe (A1-3C): nowocześnie urządzone, balkon lub taras od strony morza; poza tym wyposażone jak pokoje A2A. Suity z widokiem na morze (A2-3D): przestronniejsze, z ładnym patio; dodatkowo oddzielne pomieszczenie mieszkalne; poza tym wyposażone jak pokoje A2A. Pokoje duplex (A2-3E): rozmieszczone na 2 poziomach, widok na morze. Wariant ekonomiczny (A2S). 

Rozrywka

okazjonalnie wieczorne programy rozrywkowe.

Dostęp do internetu

WIFI w kawiarni bez opłaty.

Sport

tenis stołowy, siatkówka plażowa, tenis ziemny (oświetlenie za opłatą). 

Wellness

za opłatą zabiegi w centrum spa i centrum ayurveda.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: bufet śniadaniowy, na kolację bufet lub wybór z menu.

All Inclusive

trzy posiłki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00-24.00 (z wyjątkiem "Supper Club"). Po południu: ciasto, przekąski, kawa, herbata.

Uwagi

Uwaga! Brak transferu i opieki rezydenta.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Travel

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Sri Lanka

Opis

Lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży, 166 ładnie urządzonych pokoi, Odkryty basen oraz kort tenisowy, Miły i pomocny personel,

Lokalizacja

przy plaży.

Wyposażenie

liczba pokoi - 166, restauracje - 1, baseny odkryte - 1, bar, bar przy basenie, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), recepcja, sala TV, taras słoneczny, sala bankietowa, ogród, wymiana walut, fryzjer, pasaż handlowy, informacja turystyczna, salon urody, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne, room service 24h.

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, taras/balkon, wentylator, łazienka z wanną i prysznicem. Typ pokoju - zakwaterowanie w pokoju typu Standard dla max 3 osób dorosłych albo 2 osób dorosłych i 2 dzieci ( UWAGA - jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami). Za dodatkową opłatą możliwe zakwaterowanie w pokoju typu - - Deluxe - widok na ocean, telewizor, mini bar, suszarka do włosów. - Suite - przestronny apartament ze wszystkimi udogodnieniami, prywatny balkon lub taras, dodatkowo widok na ocean i ogród. Wysokość dopłat można sprawdzić po kliknięciu w ikonę "i" w dziale "więcej ofert".

Plaża

piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu.

Sport i fitness

siatkówka, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, badminton, squash, masaże (płatne), jacuzzi, SPA (płatne), sauna (płatna), bilard, siłownia (płatna).

Rozrywka

wieczorne animacje, dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

brodzik.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu; w ciągu dnia soft drinki, napoje i lokalne alkohole.

Informacje dodatkowe

hotel mieści się ok. 40 km na południe od Colombo.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Colombo - Warszawa z przesiadkami, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, w przypadku rezerwacji dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami, Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Ograniczona obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim przez cały rok. Obsługa zawiera - spotkanie, kontakt telefoniczny. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe

Przy wjeździe na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizy turystyczne wydawane są na lotnisku w Kolombo, na okres do 30 dni, w cenie 40 USD/os. Należy przedstawić paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu. (Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.) Wizy na pobyt do 48 h i tranzytowe, a także wizy dla dzieci do 12 roku życia - bez opłat. Wizę można również uzyskać za pośrednictwem strony internetowej http.//www.eta.gov.lk - w cenie 35 USD/os. Ecco Travel nie pośredniczy w uzyskaniu wiz wjazdowych na Sri Lankę.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Rainbow

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w miejscowości Kalutara, ok. 4 km od jej centrum z szerokim wyborem restauracji, knajpek oraz sklepów. Budynek hotelowy znajduje się w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio graniczącym ze złocistą plażą z pięknymi widokami na Ocean Indyjski. Do lotniska w Colombo ok. 80 km.



Plaża:

Obiekt usytuowany bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.



Do dyspozycji gości:

Recepcja, restauracja główna Paruwa, restauracja a'la carte, kawiarnia, 2 bary: Pebbles Bar (10:00-24:00) oraz Swim-Up bar tuż przy basenie. Ponadto: basen o nieregularnym kształcie oraz brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie oraz w ogrodzie dostępne bezpłatnie. Płatne dodatkowo: zewnętrzne jacuzzi, room service, sklep z pamiątkami, kantor, lekarz, salon kosmetyczny oraz dobrze wyposażone centrum SPA.


Pokoje:

Hotel posiada 179 wygodnie urządzonych, przestronnych pokoi. Pokoje standardowe, o pow. ok. 25 m2, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, wiatrak sufitowy, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, mini lodówkę, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, zagospodarowany balkon lub taras, widok na ogród.Na zapytaniedwupoziomowe Junior Suite (9 pokoi), składające się z sypialni, salonu oraz 2 łazienek, dodatkowo posiadają szlafroki oraz klapki kąpielowe.


Wyżywienie:

All Inclusive: 3 posiłki w formie bogatego bufetu serwowanego w restauracji głównej, oferującej dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej, przekąski w kawiarni (10:30-12:00), kawa i ciastko (15:00-17:00), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-24:00), wybrane koktajle, piwo lane oraz 2 butelki wody mineralnej dostarczane do pokoju codziennie. Za opłatą: wino, piwo butelkowe, importowane napoje, soki ze świeżych owoców, espresso, cappuccino.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje w wersji soft: aerobik przy basenie, boccia, golf. Wieczorami muzyka na żywo, wieczorne show. W hotelu: tenis stołowy, rzutki, badminton, boisko do siatkówki plażowej, mini golf, aqua aerobik, plac zabaw dla dzieci. Za opłatą: bilard (ok. 4 USD/1h), kort tenisowy, squash. Goście mogą korzystać bezpłatnie z siłowni i centrum fitness w położonym tuż obok hotelu Royal Palms Beach.


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi dostępny w kawiarni i lobby. W pokoju płatny dodatkowo.



Kategoria lokalna:

Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.



Strona www:

www.tangerinehotels.com



Naszym zdaniem:

Bardzo dobry hotel o przyjemnej, wakacyjnej atmosferze! Komfortowo urządzony, o wysokim standardzie usług, polecamy dla osób nastawionych na spokojny wypoczynek. Położony w dobrej lokalizacji, co umożliwia odkrywanie uroków pobliskiego centrum miasta we własnym zakresie. Dodatkowym atutem jest smaczna kuchnia.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.


Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.


FAKULTETY POZOSTAŁE

White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD


Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.


Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.


Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.


Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.


Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.


Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD


Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.


Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Sri Lanka - informacje ogólne


Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.

Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.

Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.

Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.

Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.

Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.

Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Sri Lanka/Sri Lanka

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna 3*

Położenie

- przy plaży - ok. 3 km od centrum Kalutara - ok. 45 km od miasta Kolombo - ok. 80 km od lotniska w Kolombo

Plaża

- piaszczysta  - długa - lagodne zejście - leżaki i parasole dodatkowo płatne

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja sterowana indywidualnie - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - mini bar (płatny) - TV-Sat, telefon, mini lodówka, ekspres do kawy i herbaty - balkon/ taras Pokój Deluxe - wyposażenie pokoju standardowego - od strony morza Pokój Standardowy Promo - pokój w cenie promocyjnej, może się rożnić standardem i położeniem od pokoi deluxe

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - leżaki i parasole - fitness, squash, badminton - tenis stołowy - siatkówka plażowa, tenis ziemny (oświetlenie za dodatkową opłatą) - program animacyjny     Płatne - bilard - SPA - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw

Wyżywienie

BB: Śniadania.  HB: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu ( napoje do kolacji dodatkowo płatne). All inclusive: sniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, popołudniowe przekąski, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godz 10:00-24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - kawiarnia - lounge bar - bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- Wi Fi w lobby - taras słoneczny - dyskoteka - centrum biznesowe - pralnia, kantor, sejf - sklepiki, salon piękności - www.tangerinehotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 w dniu wylotu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta,  wyżywienie zgodne z wykupioną ofertą,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Ważne informacje wizowe

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk).  Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD.  Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

/SRI LANKA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • basen zewnętrzny (ze słodką wodą)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w pokojach i w miejscach ogólnodostępnych, w cenie) • kafejka internetowa

Dodatkowe udogodnienia

• sejf (w recepcji) • kantor wymiany walut (w recepcji) • pralnia (płatna) • przechowalnia bagażu • sklep z pamiątkami • butik • jubiler • fryzjer • lekarz • parking • 3 sale konferencyjne • room service (płatny)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

179

Kategoria lokalna

3,5 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• zakwaterowanie od 13.00, wykwaterowanie do 12.00

Dla dzieci

• plac zabaw • pokój zabaw • wysokie krzesełka • basen dla dzieci (zewnętrzny)

Sport i wellness

W cenie • sala fitness/siłownia • aerobik • aqua aerobik • stretching • joga • badminton • boisko do gry w siatkówkę • boisko do gry w siatkówkę plażową • tenis stołowy • 2 korty tenisowe

Płatne • strefa spa • zabiegi spa dla par • masaże • kąpiele kuracyjne • zabiegi kosmetyczne • centrum ajurwedy • squash

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• lekki program animacyjny

• wieczory tematyczne

• przedstawienia

• muzyka na żywo

• karaoke

• boccia

• rzutki

• dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy deluxe DZX2

• 1-3 os. • ok. 27 m2 • widok na morze • w głównym budynku • od strony morza • balkon lub taras • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • sejf • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 25 m2 • widok na ogród • w głównym budynku • od strony lądu • balkon lub taras • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • żelazko • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • sejf • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe • przekąski • wymagane noszenie bransoletek all inclusive

Dwa posiłki • śniadanie i kolacja (w formie bufetu)

Restauracje i bary • główna restauracja „Paruwa", rodzaje kuchni: międzynarodowa, lokalna, azjatycka, chińska, indyjska, ryby i owoce morza; bufet, stałe menu, klimatyzacja, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• bar typu swim-up przy zewnętrznym basenie
• kafeteria „SeaShells"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Tangerine Beach
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

Opinie o Hotelu Tangerine Beach

Fajnie było bo po terenie hotelu biegały warany i wiewiórki - jedna nawet uczyła się pływać w basenie:))) Troche kiepski mieli basen ale hotel leży na tym samym terenie, co inny, lepszy i można chodzić kąpać się do tego drugiego gdzie są większe atrakcje. Ogólnie z zewnątrz wygląda tak sobie, bo jest trochę stary ale nam to nie przeszkadzało bo pokoje były ok. W sumie to się opłaca, bo płaci się mniej niż za ten obok pięciogwiazdkowy a jest się na tym samym terenie i przy tej samej plaży.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
3.7

Tangerine Beach - możliwości zakwaterowania:

dbl standard promo
deluxe dbl
standard dbl
standard [promo] dbl
duplex suite dbl
DBL Deluxe
Deluxe DBL
deluxe trpl
DBL Promo
DBL Standard
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wentylator sufitowy lazienka prysznic de Luxe klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony morza
DELUXE SGL
Standard DBL
Standard SGL
Standard TRPL
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy Standard wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy wentylator sufitowy lazienka prysznic de Luxe klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony morza
Suita wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Duplex wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Pok. dwuosobowy wariant ekonomiczny Standard wentylator sufitowy lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wentylator sufitowy lazienka prysznic de Luxe klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony morza
Suita wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Duplex wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy
Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
Pok. deluxe 2 os.
Deluxe 2+1
Pokój 2-osobowy
Junior Suite 3 os.
Junior Suite 4 os.
Standard Promo
Standard
Deluxe

Tangerine Beach - Możliwości wyżywienia:


Tangerine Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Tangerine Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00