cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
12.06 - 19.06
już od 2018 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.09 - 25.09
już od 1848 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Baikal
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Baikal
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Baikal:
4.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 12 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Hotel Baikal w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel po gruntownym remoncie w 2015/16 roku, zyskał nowy wygląd zewnętrzny i komfortowe wnętrza. Położony jest w centralnej części Słonecznego Brzegu. Blisko stąd do wszelkich atrakcji tętniącego życiem przez okrągłą dobę kurortu: nadmorskiego deptaku, sklepików, barów i restauracji. Odległość od międzynarodowego portu lotniczego w Burgas wynosi około 30 km, do lotniska w Warnie około 100 km. Do starówki w Nesebarze ok. 4,5 km.
Plaża:

Hotel oddalony o ok. 300 m od pięknej, szerokiej i piaszczystej plaży oraz nadmorskiej promenady. Leżaki i parasole - dodatkowo płatne.
Do dyspozycji gości:

Kompleks hotelowy składa się z kilku budynków o zróżnicowanej wysokości 3-, 4-, 5-piętrowych, okalających skrzydłami strefę basenowo-wypoczynkową.
Recepcja 24 - godz., 2 windy, kantor, przechowalnia bagażu, gabinet fryzjerski. Ponadto: główna restauracja bufetowa, restauracja a la carte,lobby bar, bar przy basenie obszerny basen z brodzikiem (słodka woda) i tarasem słonecznym, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie. Brak możliwości wypożyczenia ręczników kąpielowych. Dostępny pokój bagażowy.
Wyżywienie:

Formuła All Inclusive zawiera: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:00-14:00) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe, np.: wino, piwo, brandy, koniaki, likiery, rum, gin, whisky, tequila oraz bezalkoholowe: pepsi-cola, mirinda, tonic, woda mineralna, serwowane (11:00-23:00) w lobby barze, a (10:00-18:00) w barze przy basenie. Ciastka, kawa, herbata i lody (10:00-18:00), dania z grilla (18:00-20:00), przekąski (11:00-17:00).
Program sportowy i animacyjny:

Tenis stołowy, bilard, masaże, fitness, salon piękności, i solarium (za opłatą), wypożyczalnia rowerów. Na plaży duży wybór różnorodnych sportów wodnych (za dodatkową opłatą).Dla dzieci- plac zabaw. W okresie czerwiec- wrzesień prowadzone są animacje dla dorosłych i dla dzieci
Internet:

Internet Wi-Fi - płatny (ok. 25 BGN/tydz.).
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
Z dziećmi
WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
Relaks
SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR). cacaobeach.bg/en
BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
Dla aktywnych
PORA RUSZAĆ W GÓRY
Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
RAJ DLA AKTYWNYCH
Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
Zwiedzanie
WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC
Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
Kuchnia
GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
WINA, WINA DAJCIE!
Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"
Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
W regionie

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : stronie operatora.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel składający się z kilku budynków w centrum Słonecznego Brzegu, blisko ładnej plaży. Dogodna lokalizacja, komfortowe i wyremontowane (przełom 2015/16 r.) wnętrza, system all inclusive.  

Położenie

Ok. 600 m od centrum, ok. 250 m od szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole odpłatnie), ok. 2 km od Nesebaru, ok 35km od lotniska w Burgas. W pobliżu deptak, sklepy, bary.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, restauracja główna, restauracja a la carte, bar w lobby, bar przy basenie, windy, punkt wymiany walut, odpłatne łącza internetowe.  

Pokoje

Odnowione, czyste, przytulne, standardowo wyposażone, w większości dwuosobowe z możliwością dostawek; mają łazienkę (wc, prysznic, suszarka do włosów), TVsat, telefon, lodówkę, balkon lub taras, klimatyzację centralnie sterowaną. pokoje standardowe - ok. 17m kw. pokoje superior - ok. 27m kw.

Wyżywienie

All inclusive -  śniadania (07:30-10:00), obiady (12:00-14:00) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetów, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, woda mineralna, kawa, cappuccino, herbata, przekąski, ciastka, lody, wieczorem dania z grilla. Napoje przy basenie serwowane są do godz. 18.00, a w lobby barze - do godz. 23.00. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formuły wyżywienia bez wcześniejszego powiadomienia. 

Sport i rozrywka

Owalny basen z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie, nie ma możliwości wypożyczenia ręczników), tenis stołowy, bilard, masaże, fitness, salon kosmetyczny i fryzjerski, wypożyczalnia rowerów, animacje w sezonie, sporty wodne.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, odpłatnie łóżeczka niemowlęce (płatne 5BGN/dzień).

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony w Słoneczny Brzegu ok. 600 metrów od centrum kurortu, 25 km od portu lotniczego w Burgas.

Plaża

*    Piaszczysta w odległości 250 m od hotelu z płatnym dostępem do leżaków i parasoli.

Zakwaterowanie

*    298 pokoi, *    Typy pokoi: 77 standardowych (20 m2 - 1 pomieszczenie, 2 pojedyncze łóżka, rozkładany fotel), 110 typu superior (31 m2 - 1 pomieszczenie, 2 pojedyncze łóżka, rozkładany fotel) 14 studio small (40 m2, jedno pomieszczenie, 2 pojedyncze łóżka, rozkładany fotel), 14 studio (54 m2, 1 podwójne łóżko, 1 pojedyncze, rozkładany fotel ); *    Wyposażenie: telewizja satelitarna, lodówka, klimatyzacja, telefon, łazienka z WC, suszarka do włosów, balkon, płatny dostęp do Internetu Wi-Fi.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna; *    Bar w lobby oraz bar przy basenie.

Wyżywienie

*    All inclusive: serwowane w formie bufetu śniadania, obiady, kolacje, przekąski między posiłkami, desery; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godzinach 11:00 - 23:00; *    Odpłatnie: świeżo wyciskane soki, importowane alkohole.

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny z bezpłatnym dostępem do leżaków, tenis stołowy, centrum fitness; *    Odpłatnie: masaże, bilard, mini golf, sporty wodne na plaży, tenis stołowy.

Dla dzieci

*    Brodzik oraz plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt odpłatnie (ok. 5lv/dzień), lekki program animacyjny.

Pozostałe udogodnienia

*    Sklep, kantor, bankomat, fryzjer, salon masażu, wypożyczalnia samochodów, parking (płatny), łącze internetowe Wi-Fi dostępne jest odpłatnie.

Naszym zdaniem

*    Zadbany hotel o dobrym standardzie, usytuowany w centrum miasta, które oferuje wiele rozrywek. Szczególnie polecamy  młodym osobom, które liczą na dobrą zabawę, ale odnajdą się tu również rodziny z dziećmi.

Strona internetowa

*    www.hotelbaikalbg.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Regobis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***

REGION

SŁONECZNY BRZEG/BUŁGARIA

PROMOCJA FIRST MINUTE 2017

- Zaliczka 29% wartości imprezy płatna w momencie rezerwacji, dopłata do całości na 30 dni przed wyjazdem - Gwarancja Niezmienności Ceny - GRATIS - Bezkosztowa możliwość wielokrotnej zmiany rezerwacji do 20 dni przed wyjazdem - GRATIS - "W grupie raźniej" - specjalny RABAT dla mini grupy - 30 zł / os. - dotyczy grup 7-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin - Dodatkowy rabat 2% dla klientów, którzy przynajmniej 1 raz korzystali z oferty Rego-Bis - Potwierdzone wszystkie wyjazdy antenowe!

REKOMENDACJA - Saszka (Rezydent REGO-BIS 2008-2016)

Polecam Hotel Baikal gdyż - jest położony blisko morza oraz centrum, - polecany dla rodzin z dziećmi, - panuje w nim przyjazna atmosfera, - urozmaicone posiłki, - informacja w języku polskim,

ATUTY

- urozmaicone posiłki - pokoje rodzinne - zielona przestrzeń przy basenie - dobra lokalizacja

TRASA PRZEJAZDU

- Czechy - Słowacja - Węgry - Serbia - Bułgaria - Przejazd na podstawie ważnego dowodu osobistego- dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski) - Planowana przerwa obiadowa około 40 min na granicy słowacko - węgierskiej, możliwość zakupienia posiłku ok. 6 € - Potwierdzone wszystkie wyjazdy antenowe.

POŁOŻENIE

w Słonecznym Brzegu. Hotel położony nieopodal centrum kurortu. W sąsiedztwie hotelu znajduje się główny deptak z licznymi sklepami, restauracjami, pubami oraz klubami.

WYPOSAŻENIE

trzygwiazdkowy kompleks hotelowy, składający się z 4 budynków o różnej wysokości oraz liczbie kondygnacji, w budynku głównym winda. Budynek przy drodze po remoncie, brak windy. Duży basen zewnętrzny.

POKOJE

Zakwaterowanie od godz. 14:00, wykwaterowanie do godziny 10:00. Hotel dysponuje 252 świeżo odnowionymi pokojami 2-os deluxe (możliwość dostawki). Wszystkie pokoje posiadają łazienkę (wc, prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, telefon, lodówkę, balkon, a także centralnie sterowaną klimatyzację. Łóżeczko dla niemowląt - płatne (ok. 5 EUR/dzień).

WYŻYWIENIE

All Inclusive- śniadania (07.30-10.00), obiady (12.00-14.00) i kolacje (18.00-21.00) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe- 11.00-23.00, przekąski (10.00-17.00).

PLAŻA

Piaszczysta, szeroka w odległości 150 m od hotelu (przejście przez ulicę ) z płatnym dostępem do leżaków i parasoli ( leżak ok. 10 BGN, parasol ok. 10 BGN, materac ok. 3 BGN).

LOKALNE CENY

Woda mineralna 1,5l /sklep/ - 0,70 BGL, Piwo w knajpie - od 1,00 BGL, Piwo Zagorka 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Kawa, herbata - 0,50 BGL, Coca Cola 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Zupa - 1,00 BGL, Drugie danie - od 3 do 6 BGL, Chleb - 1 BGL, Cały kurczak pieczony - 8 Cały kurczak pieczony - 8 lewa, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie - 2,50 BGL, Butelka Rakiji - 8,00 BGL.

ZNIŻKI

Pierwsze dziecko do 12 lat stała cena 499 zł, trzecia osoba w pokoju na dostawce powyżej 12 lat zniżka w wysokości 100 zł.

BUŁGARIA

Biuro Podróży Rego Bis Katowice zaprasza do prawdziwego raju dla urlopowiczów - Bułgarii. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że warto znowu wrócić do Bułgarii. Bułgaria jest nadal bardzo popularna, dzięki licznym inwestycjom przeżywa - drugą młodość i z roku na rok odwiedza ją coraz więcej ludzi. Dużą zaletą spędzenia wypoczynku w Bułgarii jest możliwość łatwego porozumienia się. Nasi Klienci mogą odpoczywać na pięknych plażach, z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą- prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom.

SŁONECZNY BRZEG

Słoneczny Brzeg to największy i najbardziej popularny kurort Bułgarii, z około 700 hotelami i 400 restauracjami. Jego budowa rozpoczęła się w 1958 roku, w miejscu, gdzie w starożytności i w średniowieczu znajdowały się studnie, zaopatrujące Nesebyr w wodę. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest fantastyczna plaża, 6-cio kilometrowy pas złotego piasku w formie półksiężyca otoczony wydmami i dużymi hotelami. Miejscami plaża osiąga 60 m szerokości. Została oznaczona Błękitną Flagą, jako jedna z najczystszych plaż w Europie. Morze 200 m od brzegu w większości nie przekracza 2 m głębokości. Dzięki bryzie morskiej w ciągu dnia nie odczuwamy upałów, a noce są orzeźwiające.

CENA OBEJMUJE

• przejazd autokarem • 9 noclegów w Hotelu Baikal*** • Wyżywienie zgodnie z ofertą • Opiekę rezydenta podczas pobytu i pilota podczas przejazdu autokarem • Ubezpieczenie KL 20 000€ + choroby przewlekłe, NNW 2 000€, bagaż 200€ • Podatek VAT

CENA NIE OBEJMUJE

• Taksy klimatycznej + opłaty meldunkowej 12€ /os. płatnej obowiązkowo raz na pobyt w autokarze. Dzieci do 12 lat nie płacą. • Wycieczek fakultatywnych • Napoi do obiadokolacji (poza opcją all inclusive) • Połączeń antenowych • Opłaty na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (10 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji

GWARANCJA SPOKOJU

Usługa ta daje możliwość rezygnacji z imprezy do 21 dni przed wyjazdem bez podawania przyczyny i ponoszenia dodatkowych kosztów, poza wniesiona opłata za usługę 60zł/os.

WAŻNE

dot. przejazdu autokarem Wszystkie miasta wyjazdowe są potwierdzone do realizacji !!! Godziny przyjazdu do hotelu jak i godziny wyjazdu w drogę powrotną są każdorazowo potwierdzane przez pilota bądź rezydenta Rego-Bis ! 1. Prosimy Klientów o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrócenie szczególnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy. 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu może przewieść 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza sie możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa sie autokarami komfortowymi (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym są numerowane i przydzielane przez pilota Rego-Bis w momencie wejścia Klienta do autokaru głównego. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4.30 godz. w miejscach do tego przystosowanych.

Prawa autorskie

Rego Bis


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


Wygoda Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

All Inclusive 150 m od plaży Blisko centrum

Jednym zdaniem

Rozbudowany kompleks hotelowy w centrum kurortu, w pobliżu plaży z bogatą infrastrukturą oraz ofertą All Inclusive w bardzo korzystnej cenie.

Opis miejscowości

Słoneczny Brzeg to największa i najpopularniejsza miejscowość letniskowa Bułgarii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, aqua parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże.

Budynek

trzygwiazdkowy kompleks hotelowy, składający się z 4 budynków o różnej wysokości oraz liczbie kondygnacji, położony nieopodal centrum kurortu, ok. 150 m od plaży. W sąsiedztwie hotelu znajduje się główny deptak z licznymi sklepami, restauracjami, pubami oraz klubami. Oficjalna kategoria lokalna: ***. 

Pokoje

klimatyzowane, 2-osobowe z możliwością jednej dostawki, łazienka z prysznicem lub wanną i WC, suszarka do włosów, telefon, TV sat, lodówka, balkon. Do Państwa dyspozycji 2 typy pokoi, które różnią się od siebie przede wszystkim powierzchnią: standarowe (ok. 15 m) oraz superior (ok. 23 m).

Do dyspozycji gości

basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci, parasole i leżaki przy basenie, plac zabaw dla dzieci, recepcja, restauracje, lobby bar oraz bar przy basenie, wymiana walut, tenis stołowy, winda. Odpłatnie: kącik internetowy, sejf w recepcji, masaże, sauna, solarium, bilard, fryzjer, mini-market, wypożyczalnia rowerów oraz mini golf.

Plaża

Piaszczysta, szeroka, z łagodnym zejściem do morza, oddalona o 150 m od hotelu (przejście przez ulicę). Leżaki, parasole oraz sporty wodne na plaży (skutery, rowery wodne, windsurfing, narty wodne, banan) dodatkowo płatne. 

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:00-14:00) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe: 11:00-23:00, przekąski  (10.00-17.00).

Cena zawiera

9 noclegów lub 7 w terminach oznaczonych (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW + bagaż * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu, parking 5 /dzień.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w centralnej części Słonecznego Brzegu. Hotel posiada dogodne połączenie (kolejką lub autobusem) z oddalonym ok. 2km centrum zabytkowego Nessebaru. Odległości: przystanek autobusowy - 100m, centrum miejscowości - 600m, międzynarodowe lotnisko w Burgas ok. 35km.

PLAŻA

Publiczna, oddalona ok. 150m. Piękna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole odpłatnie. Brak ręczników plażowych.

HOTEL

Kategoria lokalna 3* Hotel składa się z trzech części. Zadbany hotel o dobrym standardzie. Szczególnie polecamy młodym osobom, które liczą na dobrą zabawę, ale odnajdą się tu również rodziny z dziećmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, sejf w recepcji za opłatą, lobby, wymiana walut, salon piękności, fryzjer, usługa pralni, taras słoneczny, sklepiki. Restauracje i bary: restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie.

INTERNET

Punkt internetowy i Wi-Fi za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen odkryty, leżaki i parasole przy basenie. Odpłatnie: fitness, masaż, tenis stołowy, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, miniklub (4-14 lat), plac zabaw, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczko na życzenie (za opłatą ok. 3EUR/dzień).

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 298 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek. Wyposażenie: dwa pojedyncze łóżka, łazienka (prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, lodówka, balkon. W przypadku zakwaterowania w konfiguracji 2+2 w pokoju znajduje się sofa oraz rozkładany fotel.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych i wysokojakościowych napojów alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych i energetycznych.

INFORMACJE DODATKOWE

www.hotelbaikalbg.com HolidayCheck: średnia ocen 4.9, rekomendacja 92%

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 1963 roku, odnowiony w 2017 roku, składa się z kilku budynków bocznych (3, 4 i 5 pięter); do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja główna, 2 bary

Położenie

ok. 600 m od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 30 km od lotniska w Burgas

Plaża

publiczna, piaszczysta plaża znajduje się ok. 150 m od hotelu; leżaki, parasole przy basenie – bezpłatne, na plaży – płatne; brak ręczników plażowych

Zakwaterowanie

298 pokoi: pokoje standardowe typu deluxe - wyremontowane w 2016 roku (ok. 17 m²), pokoje standardowe typu superior (ok. 23 m²), pokoje typu studio small - jednopomieszczeniowe (ok. 27 m²), pokoje typu studio large - jednomieszczeniowe (ok. 45 m²), apartamenty jednopomieszczeniowe (ok. 34 m²), apartamenty dwupomieszczeniowe (ok. 65 m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, TV SAT, minibar, (balkon), Wi-Fi (bezpłatne)

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.00-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, lekkie przekąski (11.00-17.00), kawa, ciastka i lody (10.00-20.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 11.00-21.00; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), tenis stołowy, aerobik, aqua-aerobik, siatkówka plażowa, siłownia

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi na twarz i ciało, lekarz, fryzjer, pralnia, wszystkie sporty wodne na plaży, Wi-Fi na terenie hotelu

Dla dzieci

animacje, mini klub (4-12 lat), brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (płatne, ok. 5BGN/dzień), opiekunka (płatna)

www

www.hotelbaikalbg.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3,5

Region

Bułgaria, okolice Burgas, SŁONECZNY BRZEG

Położenie

centralnie położony, do długiej, drobno piaszczystej plaży ok. 300 m.

Wyposażenie

kompleks hotelowy posiada cztero, pięcio i siedmio piętrowe budynki i oferuje łącznie 298 pokoi oraz dwie windy w budynku głównym. Hol powitalny, recepcja z sejfami, lobby bar, restauracja główna i restauracja a la carte, kosmetyczka i fryzjer. Na zewnątrz znajduje się basen z tarasem słonecznym i bar przy basenie. Leżaki i parasole słoneczne bez opłaty

Dzieci

plac zabaw, zintegrowany brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 za opłatą (LEV 5- za dzień).

Kategoria bułgarska

3 gwiazdki.

Pokoje dwuosobowe (42159A 1-3A)

telefon, TV-Sat, klimatyzacja, lodówka, suszarka, prysznic, WC i balkon, w budynku głównym.

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Junior suity (42159A 2-4B)

odnowione z pokojem dziennym z kącikiem do siedzenia oraz odrębną sypialnię, wyposażone tak jak pokoje dwuosobowe. W budynku głównym.

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 2 dzieci 2-14 lat otrzymuje stałą cenę, przy 3 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Pokoje dwuosobowe (42152B 1-3A)

wyposażone jak pokoje dwuosobowe, bez suszarki, w budynku bocznym.

Pokoje ruletka (42152B 1-3S)

wyposażone jak pokoje dwuosobowe B 1-3A, w budynku bocznym.

Suity (42142B 2-3B)

pomieszczenie mieszkalne i sypialnia połączone drzwiami łączącymi, wyposażonej jak pokoje dwuosobowe, w budynku bocznym.

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Rozrywka

animacje sportowe oraz gry i zabawy dla dorosłych.

Sport

za opłatą: masaże mini golf (10% zniżki) tenis stołowy oraz bilard. Bez opłaty siłownia.

All inclusive

posiłki w formie bufetu. Śniadanie w godz. 7.30-10.00, obiad w godz. 12.00-14.00, kolacja w godz. 18.00-21.00, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00-23.00. Ciasto, kawa, herbata w godz. 10.00-20.00. W restauracji a la carte zniżka 10% (rezerwacja dzień wcześniej do godz. 11.00). Obowiązek noszenia plastikowych bransoletek. 7=5, 14=11 w terminach 13-20.06, 12.09.-15.10.2009. Pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania bez dopłaty w terminach 01.05.-10.06, 12.09.-15.10.2009. Zniżka przy wcześniejszej rezerwacji do 30.04.2009. MEGA ZNIżKA do 15.02.2009.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Położenie

w centrum Słonecznego Brzegu. Kluby, dyskoteki i puby oddalone o ok. 200 m.

Plaża

do długiej, piaszczystej plaży ok. 150 m. Leżaki i parasole słoneczne na plaży za opłatą.

Wyposażenie

kompleks hotelowy składa się z 7-piętrowego budynku głównego oraz 4- i 5-piętrowych budynków bocznych. Oferuje łącznie 298 pokoi, całkowicie wyremontowany w 2004 roku, w 2007 wymieniono meble, wykładziny, wyremontowano łazienki. Windy tylko w budynku głównym. Lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), lobby bar, restauracja główna, restauracja a'la carte (dla Gości zniżka 10%), sklepik. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras słoneczny i bar przy basenie. Leżaki i parasole słoneczne przy basenie gratis. W hotelu nie ma ręczników kąpielowych. www.hotelbaikalbg.com

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

przytulnie i funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (A1-3A): w budynku głównym lub bocznym, ok. 27 m. Telefon, TV sat, klimatyzacja, lodówka, balkon. Prysznic, WC, suszarka. Junior Suite (A2-4B): w budynku głównym. Pokój mieszkalno-sypialny, ok. 45 m; poza tym wyposażone jak pok. A2A. Dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci, 3 os. dorosłych i 1 dziecka lub 4 os. dorosłych. Pokoje dwuosobowe (B1-2A): w budynku bocznym, ok. 17 m; bez suszarki, poza tym wyposażone jak pok. A2A. Suite (B2-3B): w budynku bocznym, pokój mieszkalno-sypialny i oddzielona drzwiami sypialnia, ok. 34 m, poza tym wyposażone jak pok. A2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (B2S): w budynku bocznym, wyposażone jak pok. A2A.

Dzieci

plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 za opłatą.

Rozrywka

program animacyjny.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą.

Sport

siłownia. Za opłatą: minigolf, bilard, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

Wellness

Za opłatą: masaże, solarium, studio kosmetyczne, fryzjer.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Ciasto, kawa, herbata i lody w godz. 10-18:00, barbeque w godz. 18-20:00.

Wcześniej = taniej

do 30.11.15 25% zniżki, 1.12.15-31.01.16 20% zniżki, 1.02-15.05.16 10% zniżki.

Dni gratis

7 = 5, 14 = 10 w terminach 24.05-14.06.16, 12.09-15.10.16.

Dla seniorów

Senior 60 Plus: 10% zniżki.

Dla singli

A1A=A2A, B1A=B2A bez dopłaty w terminach 24.05-10.06.16, 12.09-15.10.16.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • idealny na wakacje
  • w dobrej cenie
  • miła obsługa i smaczne posiłki


Mapa Hotelu Baikal
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Baikal:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Baikal!
https://youtu.be/9w1kjk7U0M4
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Baikal

4.9
zdecydowanie polecam

Cóż tu pisać . Hotel wspaniały . Jedzenie super smaczne co ważne . Pokoje przytulne . Plaża piękna . Obsługa przemiła .

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.9
polecam

Lokalizacja hotelu na pięć. Położony blisko centrum, a i do plaży jest bliziutko. W sam raz dla lubiących mieć wszystko w zasięgu. Po za tym bardzo dobre jedzenie, co w opcji all inclusive jest dość ważne. Hotel dysponuje także baza sportowo-rekreacyjną: siłownia, tenis, fitness (jak się zbiora ludzie;) itp. wszystko zależy od chęci. Osobiście wolę wylegiwanie się przy basenie, tudież na plaży i niezliczoną ilość drinków w cenie:) Naprawdę świetny hotel w bardzo dobrej cenie.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.9
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    5.4
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.1
  • Obsługa
    4.5
HolidayCheck
Ocena Baikal:
4.7 / 6

Fajny hotel,czysty basen,dobre drinki 2008-08-25
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

Jesteśmy bardzo zadowoleni-super wypoczynek za nieduże pieniądze. Czyściutki basen, smaczne jedzenie...
więcej

5.5
Przyjemny hotel-dużo niemieckiej młodzieży 2008-08-26
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

3.7
Gorąco polecam! 2009-01-22
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    5.0

Za te pieniądze hotel bardzo dobry. Wspaniała obsłoga. Podwójne pokoje bardzo duze. Bardzo czysto w ...
więcej

5.3
Mogło byc lepiej... ale nie naj gorzej 2009-08-06
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    4.0

3.8
Holtel baikal 2009-09-28
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    1.5

3.3
Wymieniali wszystkie używane ręczniki na czyste 2010-07-07
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

4.7
Możliwie dobry hotel 2010-07-17
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.2
Fajne wakacje 2011-06-09
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

4.5
Brak polskich programów w TV 2011-06-19
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

W sumie wszystko Ok,jedzenie dobre ale mało urozmaicone,obsługa na poziomie,brak Polskich programów ...
więcej

5.5
Cała prawda o hotelu Bajkal 2011-07-02
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.3
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    2.5

W hotelu mieszkaliśmy 10 dni - rodzina 2 +1. Hotel nie nadaje się dla rodzin z dziećmi. Brak jakichk...
więcej

3.0
Tragiczna organizacja w restauracji 2011-07-05
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    1.8
  • Atrakcje
    2.5
  • Obsługa
    3.7

Obsługa w restauracji nie radziła sobie z ilością gości. Brakowało sztućców, długo trzeba było czeka...
więcej

3.9
Super wakacje w dobrym hotelu! 2011-07-16
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

4.7
Hotel Baikal 2011-07-27
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.7
Bardzo fajny hotel 2011-08-05
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Dobry 3 gwiazdkowy hotel 2011-08-28
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

4.5
Hotel Bajkal Słoneczny Brzeg 2011-08-31
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    3.7
  • Obsługa
    5.0

Ładny ,czysty hotel, położony w centrum Słonecznego Brzegu. Dobre wyżywienie oraz napoje w wersji al...
więcej

5.1
Mieszane uczucia 2011-09-05
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

4.0
Dopuszczająco 2011-09-12
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

3.0
Udane wczasy za rozsądną cenę 2012-05-24
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    5.5

Udane wakacje za rozsądną cenę, do stanu łazienki można by było mieć małe "ale", z drugiej strony ca...
więcej

5.7
Zła organizacja i tylko dla młodych i pijących. 2012-07-12
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    3.3

Hotel dość przyjemny,ale bardzo hałaśliwy.Całonocne imprezy nad basenem-notabene prawie wcale nie sp...
więcej

3.7
Wesoły hotel z tragiczną stołówką 2012-07-16
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    5.0

4.0
Wspomnień czar 2012-07-22
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    5.0

Hotel adekwatny do ceny,nie narzekaliśmy bo nie po to są wakacje,ale nie żałujemy i polecamy zwłaszc...
więcej

5.1
Bardzo miłe wakacje 2012-08-13
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    4.0

Miałam okazję przebywać w Hotelu Bajkał w okresie od 13 do 20 lipca 2012 r. Tak jak pisali moi porze...
więcej

4.6
Fajny hotel 2012-09-20
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    4.0

4.2
Świetny pobyt z całą rodziną! 2012-11-25
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Wakacje były udane, dzieci zadowolone. Szczególnie bardzo podobała mi się obsługa baru przy basenie,...
więcej

6.0
Nie polecam. 2013-07-30
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

3.2
Polecam jak najbardziej 2013-08-15
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

5.6
Nie polecam! 2013-08-18
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

2.8
Hotel Bajkał - recenzja z pobytu 2013-08-19
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Wakacje - sierpień 2013 r. w hotelu Bajkał 2013-08-19
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Wspaniałe wakacje 2013-08-26
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Hotel Baikal 2013-08-26
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.7
Nie wiem kto pisze te dobre opinie, hotel słaby. 2013-09-04
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    3.0

2.7
Hotel zdecydowanie do polecenia! 2013-09-08
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.3
Hotel adekwatny do ceny i do 3,5 gwiazdek 2013-09-16
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

4.8
Polecam z całą stanowczością 2013-10-08
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Bardzo czysty, zadbany hotel. Przyjazny, wielojęzyczny personel. Bliskość plaży, dobra infrastruktur...
więcej

5.8
Polecam, ale nie dla wszystkich! 2014-05-11
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    4.0

3.7
Super hotel 2014-07-09
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Super hotel, pyszne jedzenie, czysto, super obsługa, blisko plaży ok 150 metrów, plaża czysta, warto...
więcej

5.9
Przyjemny pobyt w hotelu Baikal 2014-07-13
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.3
Hotel jest super 2014-08-02
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    4.0

4.6
Bardzo udane wakacje 2014-08-17
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    4.7

W hotelu byliśmy w lipcu, podczas dwutygodniowego pobytu byliśmy bardzo zadowoleni, pokoje czyste, s...
więcej

5.5
Hotel Baikał-godny polecenia. 2014-10-24
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.5
Polecam osobom lubiącym dobrą zabawę! 2015-03-04
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.8

Jeśli ktoś chce się dobrze zabawić i spędził miłe wakacje w formule all-inclusive polecam w 100%. Ho...
więcej

5.7
Opinia pozytywna o hotelu Bajkal 2015-07-01
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

4.8
Polecam 2015-07-06
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Cała prawda o Bajkale 2015-07-21
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    3.8
  • Obsługa
    4.8

hotel i personel ok, Wyżywienie bardzo dobre obsługa spoko szczególnie Ahmed w barze na basenie . p...
więcej

4.8
Hotel dla mało wymagających 2015-07-29
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    2.5

Hotel w miarę czysty, jedzenie dobre aczkolwiek tradycyjne dania. Blisko morza i centrum jednak cięż...
więcej

3.5
Bajkal - hotel wart polecenia 2015-08-25
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    4.8

Hotel mieści się w miejscowości żyjącej nocą, Z pewnością można tu poszaleć do białego rana. Sklepy,...
więcej

4.9
Hotel godny polecenia 2015-09-10
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Najwiekszą zaletą hotelu była lokalizacja w pobliżu plaży. Pokoje były czyste z bardzo wygodnymi łóż...
więcej

5.6
Hotel we wrześniu to wielka porażka 2015-09-23
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    3.0

3.0
Baikal-Godny polecenia w 100% 2016-08-16
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.8

Byliśmy miło zaskoczeni bo troszkę obawialiśmy się jaki będzie ten hotel. Jechaliśmy w 3 rodziny każ...
więcej

5.7
Baikal- udane wakacje 2016-08-16
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.8

Hotel nam się podobał, warunki adekwatne jak na 3 gwiazdki.Miła obsługa, zarówno w barze jaki i na r...
więcej

5.6
Super hotel 2016-08-22
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.3

Hotel super, jedzenie również. Do plaży bardzo blisko. Jedynie to animatorzy słabi ale starali się :...
więcej

5.5
Hotel super, ale jest małe "ale" 2017-06-21
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Rewelacja!!! świetny hotel 2017-06-27
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Bardzo fajny hotel;-)) Jedzenie pyszne, bardzo urozmaicone, bardzo dużo warzyw gotowanych duszonych ...
więcej

5.9
Serdecznie polecam. Bardzo dobry hotel. Czysty 2017-07-27
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

Super Hotel Czysty ładny w dobrym położeniu Polecam Pokoje sprzątane codziennie Jedzenie i obsługa n...
więcej

5.6
REWELACYJNE WCZASY 2017-09-14
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Jakość adekwatna do ceny 2017-09-22
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

4.0

Baikal - możliwości zakwaterowania:

dbl standard room
1 os. pokoj standardowy
dbl superior room
sgl standard room
Standard DBL
studio studio large
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokój standardowy dla max 2+2

Baikal - Możliwości wyżywienia:


Baikal - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Baikal? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00