cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Baikal, Słoneczny Brzeg
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
01.06 - 06.06
już od 939 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.09 - 17.09
już od 468 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Baikal
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Baikal
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Baikal:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Baikal:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 września 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Hotel Baikal w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie

Hotel po gruntownym remoncie w 2015/16 roku, zyskał nowy wygląd zewnętrzny i komfortowe wnętrza. Położony jest w centralnej części Słonecznego Brzegu. Blisko stąd do wszelkich atrakcji tętniącego życiem przez okrągłą dobę kurortu: nadmorskiego deptaku, sklepików, barów i restauracji. Odległość od międzynarodowego portu lotniczego w Burgas wynosi około 30 km, do lotniska w Warnie około 100 km. Do starówki w Nesebarze ok. 4,5 km.

Plaża

Hotel oddalony o ok. 300 m od pięknej, szerokiej i piaszczystej plaży oraz nadmorskiej promenady. Leżaki i parasole - dodatkowo płatne.

Do dyspozycji gości

Kompleks hotelowy składa się z kilku budynków o zróżnicowanej wysokości 3-, 4-, 5-piętrowych, okalających skrzydłami strefę basenowo-wypoczynkową.
Recepcja 24 - godz., 2 windy, kantor, przechowalnia bagażu, gabinet fryzjerski. Ponadto: główna restauracja bufetowa, restauracja a la carte, lobby bar, bar przy basenie obszerny basen z brodzikiem (słodka woda) i tarasem słonecznym, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie. Brak możliwości wypożyczenia ręczników kąpielowych. Dostępny pokój bagażowy.

Wyżywienie

Formuła All Inclusive zawiera: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:00-14:00) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe, np.: wino, piwo, brandy, koniaki, likiery, rum, gin, whisky, tequila oraz bezalkoholowe: pepsi-cola, mirinda, tonic, woda mineralna, serwowane (11:00-23:00) w lobby barze, a (10:00-18:00) w barze przy basenie. Ciastka, kawa, herbata i lody (10:00-18:00), dania z grilla (18:00-20:00), przekąski (11:00-17:00).

Program sportowy i animacyjny

Tenis stołowy, bilard, masaże, fitness, salon piękności, i solarium (za opłatą), wypożyczalnia rowerów. Na plaży duży wybór różnorodnych sportów wodnych (za dodatkową opłatą).Dla dzieci- plac zabaw. W okresie czerwiec- wrzesień prowadzone są animacje dla dorosłych i dla dzieci

Internet

Internet Wi-Fi - płatny (ok. 25 BGN/tydz.).

Kategoria lokalna

***

Naszym zdaniem

Hotel blisko plaży i centrum Słonecznego Brzegu. Polecany szczególnie rodzinom z dziećmi i wszystkim tym, pragną spędzić beztroskie wakacje w formule All Inclusive za rozsądną cenę. Plus za świetną lokalizację i odnowione wnętrza.

Strona www


Program

Dzień pierwszy

Dojazd do hotelu własnym transportem. Zakwaterowanie.
Dzień drugi do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej i wyjazd z hotelu.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
Z dziećmi
WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
Relaks
SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR).
cacaobeach.bg/en
BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
Dla aktywnych
PORA RUSZAĆ W GÓRY

Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
RAJ DLA AKTYWNYCH

Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
Zwiedzanie
WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC

Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
Kuchnia
GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
WINA, WINA DAJCIE!

Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
W regionie

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.

Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.

Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol

Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

- kat. Eximtours 3* - kat. lokalna  3*

Położenie

- Nessebar - w pobliżu hotelu znajdują się: centrum miasta, supermarket, bary/restauracje - ok 2 km Park wodny Action AquaPark - ok 27 km od lotniska BOJ - ok 30 km od Burgas - ok 94 km od Varny  

Plaża

-  piaszczysta  ok 150 m - parasole słoneczne i leżaki na plaży (płatne)

Pokoje

Standard - ok 17 m2 - balkon - klimatyzacja/ogrzewanie - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka) - TV-SAT, telefon Studio - ok 27 m2 - taras - mini bar/lodówka - wyposażenie podobne jak w pokoju Standard Apartamenty - ok 34 m2 - sypialnia - salon - wyposażenie podobne jak w Studio

Sport, Relaks, Rozrywka

- basen - bezpłatne leżaki i parasole słoneczne przy basenie - taras słoneczny - zespół animatorów - sala fitness/siłownia - tenis stołowy - mini golf (płatny)

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - animacje dziecięce

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

- restauracja - lobby bar - bar przy basenie            

Dodatkowe informacje

- hotel odnowiony w 2018 r. - 4 budynki, 3,4,5 i 7 pięter - 282 pokoje, 20 apartamentów - winda - całodobowa recepcją - internet Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych (bezpłatny) - przechowalnia bagażu - kantor - sklep z upominkami - salon fryzjerski (płatny) - sejf (płatny) - pralnia (płatna) - http://www.hotelbaikalbg.com  

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

Bagaż

- w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg   Gdańsk, Kraków, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 235 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 110zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  385 PLN - 32 kg -  460 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Lublin (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  385 PLN - 32 kg -  460 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  360 PLN - 32 kg -  565 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  400 PLN - 32 kg -  565 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Poznań (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  470 PLN - 32 kg -  670 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Wrocław (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  465 PLN - 32 kg -  630 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 360 PLN - 23 kg - 410 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Gdańsk, Katowice, Warszawa (LOT - samolot rejsowy) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Przyjemny hotel składający się z kilku budynków połączonych ze sobą w centrum Słonecznego Brzegu, blisko ładnej, szerokiej i piaszczystej plaży. Dogodna lokalizacja, wyremontowane wnętrza, komfortowe i gustowne pokoje z balkonami, system all inclusive. Silne trzy gwiazdki.  

Położenie

W pobliżu innych hoteli, w spokojniejszej części Słonecznego Brzegu, a jednocześnie bardzo blisko licznych atrakcji (sklepiki, restauracje, supermarket, minigolf, diabelskie koło, przystanek "ciuchci" wakacyjnej, z drugiej strony przejście do przystanków autobusowych), ok. 250 m od szerokiej i piaszczystej plaży (przechodzi się przez nieruchliwą uliczkę i teren innego hotelu), ok. 600 m od ścisłego centrum. Na plaży strefa płatna (leżaki i parasole) oraz bezpłatna, kilka barów, sporty wodne itd., ok. 2 km od Nesebaru (można dojść plażą, dojechać kolejką, autobusem albo taksówką wodną z molo w centrum), ok. 35 km od lotniska w Burgas. Hotel ma dwa wejścia/wyjścia, dzięki czemu łatwo można dostać się do wielu miejsc.  

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem, bar w lobby, bar przy basenie, wakacyjny show cooking przy basenie, windy (najwyższa część hotelu ma 7 pięter), punkt wymiany walut, bezpłatne łącza internetowe, odpłatny parking (10 lv/dzień).  

Pokoje

Odnowione, czyste, przytulne, standardowo wyposażone, w większości dwuosobowe z możliwością dostawek; mają łazienkę (wc, prysznic, suszarka do włosów), telewizor z płaskim ekranem TV sat, telefon, lodówkę, balkon lub taras, klimatyzację centralnie sterowaną, balkon lub taras (widok na basen, na teren hotelowy, na miasto, niektóre mają częściowy widok na morze).  pokoje standardowe - ok. 17m kw. pokoje superior - ok. 27m kw.

Wyżywienie

All inclusive -  śniadania (07:30-10:00), obiady (12:00-14:00) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetów, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, woda mineralna, kawa, cappuccino, herbata, przekąski, ciastka, lody, owoce, pizza. Napoje przy basenie serwowane są do godz. 18.00 (później odpłatnie), a w lobby barze - do godz. 23.00. 

Sport i rozrywka

Owalny basen z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie, nie ma możliwości wypożyczenia ręczników), tenis stołowy, masaże, salon kosmetyczny i fryzjerski, wypożyczalnia rowerów, animacje w sezonie, muzyka wieczorem, sporty wodne oferowane przez agencje przy plaży. Siłownia i bilard - w czasie pandemii nieczynne.

Dla dzieci

Brodzik zintegrowany z basenem dla dorosłych, zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, minidyskoteki, odpłatnie łóżeczka niemowlęce (płatne 5BGN/dzień).

UWAGA!

24 godziny przed wylotem do kraju, klient zobowiązany jest do telefonicznego kontaktu z naszym lokalnym przedstawicielem, aby potwierdzić godzinę transferu i lotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Warunki wjazdu do kraju

WJAZD DO BUŁGARII: W dniu 26 stycznia 2021 r. minister zdrowia Republiki Bułgarii wydał zarządzenie nr RD-01-50 dot. zakazu wjazdu do Bułgarii obcokrajowców w okresie od 29 stycznia do 30 kwietnia 2021 r. . Zakaz wjazdu do Bułgarii obcokrajowców nie obejmuje obywateli polskich oraz wszystkich obywateli państw członkowskich Unii Europejskiej i Schengen. Podczas przekraczania granicy państwowej Republiki Bułgarii wszystkie przybywające osoby mają obowiązek okazania nie starszego niż 72 godziny negatywnego wyniku testu PCR na SARS-CoV-2, licząc od daty wykonania badania figurującej w dokumencie.  Dokument musi zawierać: * imię i nazwiska osoby zgodnie z dokumentem tożsamość którym się legitymuje; * dane kontaktowe laboratorium, które przeprowadziło badanie; * datę dokonania testu; * metodę wykonania (PCR); * negatywny wynik  testu napisany alfabetem łacińskim (np. Negative) dozwalającym interpretację wyników.

Informacje o lotach liniami Enter Air, LOT, Wizzair, Ryanair

Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: Jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm). Bagaż rejestrowany za dopłatą:  - bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 250PLN/sztuka W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8587c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. W przypadku przelotów liniami LOT wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. /// Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).    Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony) Katowice - 10 kg w cenie 320 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 440 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka Poznań - 10 kg w cenie 380 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 570 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 760 PLN/sztuka Warszawa - 10 kg w cenie 330 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka Wrocław - 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 530 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 720 PLN/sztuka WIZZ Priority w cenie 120 PLN/osoba w dwie strony Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. W przypadku przelotów liniami Wizz Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. /// Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).     Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony): - 10 kg (55x40x20cm) w cenie 160 PLN/sztuka - 20 kg (119x119x81cm) w cenie 270 PLN/sztuka Pierwszeństwo wejścia na pokład - 70zł/osoba Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm. Wybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualna Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji może wiązać się z wyższą cenami. W przypadku przelotów liniami Ryanair wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. /// Enter Air W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Przelot oparty jest o dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się przy założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Bułgarii z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Rego- Bis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

*** Bułgaria/Słoneczny brzeg

ATUTY

ok. 150 m od plaży ok. 1 km od centrum Słonecznego Brzegu All Inclusive

NASZYM ZDANIEM

Hotel znajduje się bardzo blisko zarówno piaszczystej plaży, jak i centrum Słonecznego Brzegu. Może stanowić idealny wybór dla osób lubiących wypoczywać na plaży, zwiedzać oraz dla rodzin z dziećmi. To co wyróżnia Hotel Baikal, oprócz dogodnej lokalizacji, jest wyżywienie w formie All Inclusive, odnowione wnętrza, duży basen zewnętrzny z barem tuż obok, czy taras z leżakami i parasolami.

POŁOŻENIE

ok. 150 m od plaży ok. 1 km od centrum Słonecznego Brzegu ok. 350 m od przystanku autobusowego ok. 30 km od lotniska ok. 5 km od Nessebaru

PLAŻA

Plaża publiczna, piaszczysta, położona ok. 150 m od hotelu. Serwis plażowy płatny dodatkowo.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bezpłatnie - basen, Wi-Fi, centrum fitness, tenis stołowy, animacje w ciągu dnia i wieczorami. Dodatkowo płatne - salon piękności, fryzjer, pralnia, sklepy na terenie obiektu, wypożyczalnia samochodów, parking, masaże, mini golf.

DLA DZIECI

Brodzik, mini club (4-12 lat), plac zabaw, krzesełka w restauracji.

POKOJE

Zakwaterowanie - 14.00 Wykwaterowanie - 12.00 Hotel posiada 290 pokoi. Pokoje standardowe (ok. 17 m2) posiadają prywatną łazienkę z suszarką do włosów. W pokojach jest centralnie sterowana klimatyzacja, czajnik, TV, telefon, lodówka, dostęp do bezpłatnego Wi-Fi i balkon. Możliwość 1 dostawki. Pokoje typu Superior (ok. 23 m2) z możliwością zakwaterowania 3 osób, wyposażone są jak pokoje standardowe.

UDOGODNIENIA

Suszarka Winda Czajnik elektryczny lodówka balkon klimatyzacja TV Łóżeczko dla dziecka (na życzenie) Internet bezpłatny sejf w recepcji akceptacja kart płatniczych parking płatny publiczna plaża serwis plażowy płatny bar centrum fitness basen bankomat kantor sklepy na terenie hotelu

WYŻYWIENIE

All Inclusive Posiłki w formie bufetu. Śniadania (7:30-10:00), lunch (12:00-14:00), kolacja (18:00-21:00), przekąski w wyznaczonym barze pomiędzy 11:00-20:00. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe dostępne w barach na terenie hotelu pomiędzy 11:00-23:00.

DODATKOWE INFORMACJE

Udogodnienia dla niepełnosprawnych, hotel akceptuje karty kredytowe.

OBOWIĄZKOWE OPŁATY

 Taksa klimatyczna + opłata meldunkowa 10 EUR/os. płatne obowiązkowo raz na pobyt.

CENA ZAWIERA

- Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą, - Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). - Opiekę rezydenta podczas pobytu (nie dotyczy oferty z dojazdem własnym) - Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, - Podatek Vat, - Ubezpieczenie (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym) Oferta z przelotem: dla przelotów czarterowych: bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów) dla lotów na połączeniach rejsowych: LOT  bagaż podręczny 8 kg, Ryanair/Wizzair mały bagaż podręczny (40x30x20 cm) Nie dotyczy obozów młodzieżowych. Oferta sam przelot zawiera: - bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów) - opłaty lotniskowe

CENA NIE ZAWIERA

- Opłat klimatyczno-meldunkowych, - Wycieczek fakultatywnych, - Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie, - Transportu (dotyczy oferty z dojazdem własnym) - Ubezpieczenia (dotyczy oferty z dojazdem własnym - możliwość dokupienia w datach pobytu) Oferta z przelotem: dla lotów na połączeniach rejsowych: bagaż rejestrowany dodatkowo płatny LOT do 23kg (RT) 250 PLN/os Wizzair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os; do 32kg (RT) 490 pln/os Wizz Priority - pierwszeństwo wejścia na pokład + dodatkowa walizka do 10 kg (RT) 190 pln/os Ryanair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

ROZSZERZONE UBEZPIECZENIE Bezpieczne Wakacje, Spokojne Rezerwacje

Ubezpieczenie rozszerzone obowiązuje przy zakupie oferty Lato 2021 do 31.05.2021 i zawiera: a. ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemii b. KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EUR c. ubezpieczenie od chorób przewlekłych Nie dotyczy samych przelotów.

OFERTA NA TEST PCR/ANTYGENOWY DLA KLIENTÓW REGO-BIS

Wszyscy Klienci Rego Bis mogą skorzystać ze specjalnej oferty na testy PCR lub antygenowe na SARS-CoV-2 przed wylotem lub po powrocie do kraju. Test można wykonać w jednym z wymienionych na stronie Organizatora punktów ALAB Laboratorium. Wynik do pobrania ze strony www.alablaboratoria.pl, również w języku angielskim. Aby skorzystać z oferty, należy przy rezerwacji wybrać jeden ze składników, w zależności od wybranej metody testowania oraz momentu wykonania testu (przed wylotem lub po powrocie do kraju) oraz opłacić test u Organizatora. Klienci korzystający z oferty proszeni są o pobranie i wypełnienie skierowania dostępnego na stronie Organizatora. Oferta przeznaczona wyłącznie dla Klientów Rego-Bis. na dzień 20.04.2021 Albania - nie wymaga testów Bułgaria - test PCR Chorwacja - test PCR lub antygenowy Czarnogóra - test PCR Hiszpania - test PCR Macedonia Pólnocna - nie wymaga testów Turcja - test PCR Aktualne informacje dostępne na stronie Organizatora.

SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.). - składka TFP  jest obowiązkowa - składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej - składka TFP nie podlega zwrotowi Składka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

Oferty, w których pokoje oznaczone są kodem PKT, podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją. Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny. WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne. Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

POKOJE PROMOCYJNE

Pokoje promocyjne, to pokoje standardowe w promocyjnej cenie. Ich ilość jest ograniczona.

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

BUŁGARIA

To największy kraj Półwyspu Bałkańskiego i zarazem ulubione miejsce wypoczynku setek turystów. Na obszarze zaledwie 110 tys. km2. Spotyka się tam niezwykłą różnorodność krajobrazu. Ku wzgórzom Starej Płaniny wznosi się równina Naddunajska. Wzdłuż granicy z Grecją ciągnie się kotlina Rodopy, a Nizina Górnotracka zakończona jest malowniczym wybrzeżem Morza Czarnego. Bułgaria ponownie przezywa swoje najlepsze lata. Jest znacznie tańsza od innych krajów Europy, w nadmorskich miejscowościach powstają coraz to nowsze ośrodki turystyczne i rozrywkowe. Rozwija się baza noclegowa, króluje pyszna lokalna kuchnia, a miejscowa ludność jest niezwykle serdeczna. W całym kraju można spotkać miejsca o fascynującej i wielowiekowej historii. Będą w Bułgarii te miejsca koniecznie musisz zobaczyć: 1.Sofia- stolica kraju, będąca centrum kultury i rozrywki z ogromną ilością barów, restauracji i dyskotek, której historia sięga VI wieku p.n.e. Miłośnicy historii pogrążą się tutaj w zwiedzaniu licznych zabytków jak np. ruiny budowli rzymskich, fortyfikacji bizantyjskich, zabytki architektury tureckiej. 2. Riła - największe pasmo górskie w Bułgarii. Na najwyższym szczycie, jakim jest Musała (2925 m n.p.m.) śnieg może leżeć do 8 miesięcy. Właśnie tam znajduje się jedna z najciekawszych atrakcji kraju. Monastyr Rylski to kompleks klasztorny, idealnie wkomponowany w góry, które go otaczają. Obecnie przebywa tam ok. 60 mnichów, a cały kompleks wpisano na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. 3. Podczas pobytu w Wielkim Tyrnowie miłośnikom wina poleca się wycieczkę do winiarni Maryan. Oferuje możliwość skosztowania wielu przeróżnych rodzajów win. Wycieczka obejmuje zwiedzanie piwnicy z winami, a nawet degustację win prosto z beczki. Wina produkowane klasycznymi technikami winiarskimi, w połączeniu z nowoczesną technologią, aby otrzymać produkt najlepszej jakości. 4. Miasto Płowdiw - drugie pod względem liczby mieszkańców miasto Bułgarii. Niegdyś znane jako Filippopolis, ponieważ podbił je Filip II Macedoński. Można tu dziś podziwiać zabytki z dawnych czasów, np. wciąż czynny teatr rzymski. Mieszcząc się na siedmiu wzgórzach nad rzeką Maritsa jest często nazywany właśnie Miastem Siedmiu Wzgórz". 5. Park Narodowy Pirin wznosi się niczym wielki bałkański wał nad granicami Macedonii i Grecji. Wpisany jest na listę UNESCO. Wysoko na górze zbierają się czapki mgły, a alpejskie doliny są zasypane lawinami leśno-zielonych drzew sosny i jodły. Park, który został okrzyknięty rajem dla miłośników pieszych wycieczek i sportów zimowych.

POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO JECHAĆ DO BUŁGARII

1.Plaże - Linia brzegowa kraju rozciąga się na aż 400 km i jest bardzo urozmaicona. Właśnie w Bułgarii znajdują się jedne z najpiękniejszych nadmorskich kurortów i plaż. Najciekawsze bułgarskie wybrzeża - Słoneczny Brzeg czy Sozopol to miejsca najciekawsze, na których podczas letniego sezonu temperatury sięgają powyżej 30 stopni! 2. Zabytki, które są śladem zachowania się wielowiekowej historii i starożytnej kultury kraju. Tyle historii można znaleźć w jednym miejscu! Będąc na wakacjach należy koniecznie odwiedzić m.in. klasztor Rila lub niesamowity rzymski teatr w Płowdiwie, pochodząc z lat 98-117 p.n.e. Na uwagę zasłguje także muzealne miasto Koprivštitsa, które przeniesie Cię w czasie! 3. Piękne krajobrazy, na które składają się niezwykłe góry, parki i przyroda. Ponadto ogrom możliwości spędzania wolnego czasu. Można udać się na piesze wędrówki, spróbować wspinaczki, jazdy konnej, wędkarstwa, a nawet sprawdzić swoje siły w sportach wodnych! Sceneria jest niesamowita, a wybory są niemalże nieograniczone! 4. Pyszna lokalna kuchnia, która zachwyca rozmaitością świeżych warzyw oraz owocami morza. Pełne smaku papryki, pomidory, bakłażany, cukinie, sałatka szopska, ajvar, wyśmienite dania z grilla oraz ryby, krewetki czy kalmary. W rozsądnych cenach można skosztować smaków typowych dla krajów bałkańskich i zakochać się w tym regionie jeszcze bardziej! 5. Rose Damascena czyli dolina róż - jeden z symboli Bułgarii, położona na południe od gór bałkańskich. Piękna roślina Rose Damascena była przez wieki ubóstwiana przez bułgarski lud, używano jej do produkcji popularnego oleju różanego. Dziś Bułgaria to producent ponad 70% oleju różanego na świecie, co daje jej miano największego producenta tego cennego oleju. Jeśli przyjedziesz w maju lub czerwcu do Bułgarii, możesz wziąć udział w Festiwalu Róż w Karlowie czy Kazanlyku,. Zdecydowanie nie pożałujesz!


SkyClub

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Dobrze zlokalizowany hotel w pięknym ogrodzie znajduje się ok. 700 m od centrum najpopularniejszej na bułgarskim wybrzeżu miejscowości wypoczynkowej pełnej barów, restauracji, sklepów i dyskotek – Słonecznego Brzegu. Położony ok. 100 m od szerokiej, długiej, piaszczystej plaży odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (ok. 21 BGN/dzień/2 leżaki i parasol). W odległości ok. 300 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy (bilet ok. 1 BGN/os. na terenie Słonecznego Brzegu, ok. 1,5 BGN/os./Nessebar). Ponadto hotel oddalony jest ok. 2,5 km od aquaparku Action i ok. 3,5 km od aquaparku Paradise w Nessebarze. Odległość od lotniska ok. 38 km.

 

Hotel

Trzygwiazdkowy, funkcjonalnie urządzony hotel położony w zadbanym ogrodzie, dysponuje 302 pokojami rozmieszczonymi w budynku głównym i 2 skrzydłach. Do dyspozycji Gości: klimatyzowana restauracja główna, restauracja à la carte (dodatkowo płatna, wymagana wcześniejsza rezerwacja, dla Klientów hotelu – 10% zniżki), Lobby Bar, bar przy basenie, bar barbecue, sejf w recepcji (ok. 5 BGN/dzień), kantor, kafejka internetowa (ok. 1 BGN/10 min), WiFi w lobby (ok. 5 BGN/godz., ok. 10 BGN/dzień), wypożyczalnia rowerów, fryzjer, kosmetyczka, windy. Akceptowane karty kredytowe: Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron.

 

Pokoje

Przestronne i funkcjonalnie urządzone pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki oraz pokoje typu superior z maksymalnie 2 dostawkami dla dzieci. Wyposażone w klimatyzację, TV SAT, telefon, lodówkę, Internet przewodowy dla Gości z własnym komputerem (ok. 5 BGN/godz., ok. 10 BGN/dzień), łazienkę z prysznicem, suszarkę. Wszystkie pokoje posiadają balkon, część z widokiem na basen.

 

Rozrywka i sport

Basen oraz usługi typu (płatne ok. 5 BGN/godz.): siłownia, bilard, tenis stołowy, fitness. Ponadto mini golf, masaże i wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży (dodatkowo płatna).

 

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw ze zjeżdżalnią, huśtawką i drabinkami, „soft animation program” – gry i zabawy prowadzone przez polskiego animatora, krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat (ok. 5 BGN/dzień).

 

Wyżywienie

All inclusive

 

Program All Inclusive

Program All Inclusive

• 07:30 – 10:00 śniadanie podane w restauracji głównej w formie bufetu, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
• 10:00 – 18:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna gazowana i niegazowana oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo, brandy, wódka, mastika, rum, menta, koniak, gin, whisky, tequila, likiery (kiwi, bananowy, brzoskwiniowy, truskawkowy, malinowy, Irish Cream) i drinki na bazie alkoholi lokalnych dostępne w barze przy basenie
• 11:00 – 23:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna gazowana i niegazowana, kawa, herbata czarna, zielona, owocowa oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo, brandy, wódka, mastika, rum, menta, koniak, gin, whisky, tequila, likiery (kiwi, bananowy, brzoskwiniowy, truskawkowy, malinowy, Irish Cream) i koktajle na bazie alkoholi lokalnych serwowane w Lobby Bar
• 12:00 – 14:00 lunch podany w restauracji głównej w formie bufetu dań kuchni międzynarodowej i lokalnej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo
• 18:00 – 20:00 przekąski, potrawy z grilla serwowane w barze barbecue
• 18:00 – 21:00 kolacja w restauracji głównej w formie bufetu dań kuchni międzynarodowej z elementami kuchni bułgarskiej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo
• parasole i leżaki przy basenie
• opieka polskiego rezydenta

 

Cena zawiera

  • przelot,
  • transfer,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę rezydenta,
  • obowiązkowe ubezpieczenie.

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony w Słoneczny Brzegu ok. 600 metrów od centrum kurortu, 25 km od portu lotniczego w Burgas.

Plaża

*    Piaszczysta w odległości 250 m od hotelu z płatnym dostępem do leżaków i parasoli.

Zakwaterowanie

*    298 pokoi, *    Typy pokoi: 77 standardowych (20 m2 - 1 pomieszczenie, 2 pojedyncze łóżka, rozkładany fotel), 110 typu superior (31 m2 - 1 pomieszczenie, 2 pojedyncze łóżka, rozkładany fotel) 14 studio small (40 m2, jedno pomieszczenie, 2 pojedyncze łóżka, rozkładany fotel), 14 studio (54 m2, 1 podwójne łóżko, 1 pojedyncze, rozkładany fotel ); *    Wyposażenie: telewizja satelitarna, lodówka, klimatyzacja, telefon, łazienka z WC, suszarka do włosów, balkon, płatny dostęp do Internetu Wi-Fi.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna; *    Bar w lobby oraz bar przy basenie.

Wyżywienie

*    All inclusive: serwowane w formie bufetu śniadania, obiady, kolacje, przekąski między posiłkami, desery; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godzinach 11:00 - 23:00; *    Odpłatnie: świeżo wyciskane soki, importowane alkohole.

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny z bezpłatnym dostępem do leżaków, tenis stołowy, centrum fitness; *    Odpłatnie: masaże, bilard, mini golf, sporty wodne na plaży, tenis stołowy.

Dla dzieci

*    Brodzik oraz plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt odpłatnie (ok. 5lv/dzień), lekki program animacyjny.

Pozostałe udogodnienia

*    Sklep, kantor, bankomat, fryzjer, salon masażu, wypożyczalnia samochodów, parking (płatny), łącze internetowe Wi-Fi dostępne jest odpłatnie.

Naszym zdaniem

*    Zadbany hotel o dobrym standardzie, usytuowany w centrum miasta, które oferuje wiele rozrywek. Szczególnie polecamy  młodym osobom, które liczą na dobrą zabawę, ale odnajdą się tu również rodziny z dziećmi.

Strona internetowa

*    www.hotelbaikalbg.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Regobis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***

REGION

SŁONECZNY BRZEG/BUŁGARIA

PROMOCJA FIRST MINUTE 2017

- Zaliczka 29% wartości imprezy płatna w momencie rezerwacji, dopłata do całości na 30 dni przed wyjazdem - Gwarancja Niezmienności Ceny - GRATIS - Bezkosztowa możliwość wielokrotnej zmiany rezerwacji do 20 dni przed wyjazdem - GRATIS - "W grupie raźniej" - specjalny RABAT dla mini grupy - 30 zł / os. - dotyczy grup 7-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin - Dodatkowy rabat 2% dla klientów, którzy przynajmniej 1 raz korzystali z oferty Rego-Bis - Potwierdzone wszystkie wyjazdy antenowe!

REKOMENDACJA - Saszka (Rezydent REGO-BIS 2008-2016)

Polecam Hotel Baikal gdyż - jest położony blisko morza oraz centrum, - polecany dla rodzin z dziećmi, - panuje w nim przyjazna atmosfera, - urozmaicone posiłki, - informacja w języku polskim,

ATUTY

- urozmaicone posiłki - pokoje rodzinne - zielona przestrzeń przy basenie - dobra lokalizacja

TRASA PRZEJAZDU

- Czechy - Słowacja - Węgry - Serbia - Bułgaria - Przejazd na podstawie ważnego dowodu osobistego- dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski) - Planowana przerwa obiadowa około 40 min na granicy słowacko - węgierskiej, możliwość zakupienia posiłku ok. 6 € - Potwierdzone wszystkie wyjazdy antenowe.

POŁOŻENIE

w Słonecznym Brzegu. Hotel położony nieopodal centrum kurortu. W sąsiedztwie hotelu znajduje się główny deptak z licznymi sklepami, restauracjami, pubami oraz klubami.

WYPOSAŻENIE

trzygwiazdkowy kompleks hotelowy, składający się z 4 budynków o różnej wysokości oraz liczbie kondygnacji, w budynku głównym winda. Budynek przy drodze po remoncie, brak windy. Duży basen zewnętrzny.

POKOJE

Zakwaterowanie od godz. 14:00, wykwaterowanie do godziny 10:00. Hotel dysponuje 252 świeżo odnowionymi pokojami 2-os deluxe (możliwość dostawki). Wszystkie pokoje posiadają łazienkę (wc, prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, telefon, lodówkę, balkon, a także centralnie sterowaną klimatyzację. Łóżeczko dla niemowląt - płatne (ok. 5 EUR/dzień).

WYŻYWIENIE

All Inclusive- śniadania (07.30-10.00), obiady (12.00-14.00) i kolacje (18.00-21.00) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe- 11.00-23.00, przekąski (10.00-17.00).

PLAŻA

Piaszczysta, szeroka w odległości 150 m od hotelu (przejście przez ulicę ) z płatnym dostępem do leżaków i parasoli ( leżak ok. 10 BGN, parasol ok. 10 BGN, materac ok. 3 BGN).

LOKALNE CENY

Woda mineralna 1,5l /sklep/ - 0,70 BGL, Piwo w knajpie - od 1,00 BGL, Piwo Zagorka 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Kawa, herbata - 0,50 BGL, Coca Cola 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Zupa - 1,00 BGL, Drugie danie - od 3 do 6 BGL, Chleb - 1 BGL, Cały kurczak pieczony - 8 Cały kurczak pieczony - 8 lewa, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie - 2,50 BGL, Butelka Rakiji - 8,00 BGL.

ZNIŻKI

Pierwsze dziecko do 12 lat stała cena 499 zł, trzecia osoba w pokoju na dostawce powyżej 12 lat zniżka w wysokości 100 zł.

BUŁGARIA

Biuro Podróży Rego Bis Katowice zaprasza do prawdziwego raju dla urlopowiczów - Bułgarii. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że warto znowu wrócić do Bułgarii. Bułgaria jest nadal bardzo popularna, dzięki licznym inwestycjom przeżywa - drugą młodość i z roku na rok odwiedza ją coraz więcej ludzi. Dużą zaletą spędzenia wypoczynku w Bułgarii jest możliwość łatwego porozumienia się. Nasi Klienci mogą odpoczywać na pięknych plażach, z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą- prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom.

SŁONECZNY BRZEG

Słoneczny Brzeg to największy i najbardziej popularny kurort Bułgarii, z około 700 hotelami i 400 restauracjami. Jego budowa rozpoczęła się w 1958 roku, w miejscu, gdzie w starożytności i w średniowieczu znajdowały się studnie, zaopatrujące Nesebyr w wodę. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest fantastyczna plaża, 6-cio kilometrowy pas złotego piasku w formie półksiężyca otoczony wydmami i dużymi hotelami. Miejscami plaża osiąga 60 m szerokości. Została oznaczona Błękitną Flagą, jako jedna z najczystszych plaż w Europie. Morze 200 m od brzegu w większości nie przekracza 2 m głębokości. Dzięki bryzie morskiej w ciągu dnia nie odczuwamy upałów, a noce są orzeźwiające.

CENA OBEJMUJE

• przejazd autokarem • 9 noclegów w Hotelu Baikal*** • Wyżywienie zgodnie z ofertą • Opiekę rezydenta podczas pobytu i pilota podczas przejazdu autokarem • Ubezpieczenie KL 20 000€ + choroby przewlekłe, NNW 2 000€, bagaż 200€ • Podatek VAT

CENA NIE OBEJMUJE

• Taksy klimatycznej + opłaty meldunkowej 12€ /os. płatnej obowiązkowo raz na pobyt w autokarze. Dzieci do 12 lat nie płacą. • Wycieczek fakultatywnych • Napoi do obiadokolacji (poza opcją all inclusive) • Połączeń antenowych • Opłaty na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (10 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji

GWARANCJA SPOKOJU

Usługa ta daje możliwość rezygnacji z imprezy do 21 dni przed wyjazdem bez podawania przyczyny i ponoszenia dodatkowych kosztów, poza wniesiona opłata za usługę 60zł/os.

WAŻNE

dot. przejazdu autokarem Wszystkie miasta wyjazdowe są potwierdzone do realizacji !!! Godziny przyjazdu do hotelu jak i godziny wyjazdu w drogę powrotną są każdorazowo potwierdzane przez pilota bądź rezydenta Rego-Bis ! 1. Prosimy Klientów o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrócenie szczególnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy. 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu może przewieść 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza sie możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa sie autokarami komfortowymi (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym są numerowane i przydzielane przez pilota Rego-Bis w momencie wejścia Klienta do autokaru głównego. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4.30 godz. w miejscach do tego przystosowanych.

Prawa autorskie

Rego Bis


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


Wygoda Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

All Inclusive 150 m od plaży Blisko centrum

Jednym zdaniem

Rozbudowany kompleks hotelowy w centrum kurortu, w pobliżu plaży z bogatą infrastrukturą oraz ofertą All Inclusive w bardzo korzystnej cenie.

Opis miejscowości

Słoneczny Brzeg to największa i najpopularniejsza miejscowość letniskowa Bułgarii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, aqua parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże.

Budynek

trzygwiazdkowy kompleks hotelowy, składający się z 4 budynków o różnej wysokości oraz liczbie kondygnacji, położony nieopodal centrum kurortu, ok. 150 m od plaży. W sąsiedztwie hotelu znajduje się główny deptak z licznymi sklepami, restauracjami, pubami oraz klubami. Oficjalna kategoria lokalna: ***. 

Pokoje

klimatyzowane, 2-osobowe z możliwością jednej dostawki, łazienka z prysznicem lub wanną i WC, suszarka do włosów, telefon, TV sat, lodówka, balkon. Do Państwa dyspozycji 2 typy pokoi, które różnią się od siebie przede wszystkim powierzchnią: standarowe (ok. 15 m) oraz superior (ok. 23 m).

Do dyspozycji gości

basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci, parasole i leżaki przy basenie, plac zabaw dla dzieci, recepcja, restauracje, lobby bar oraz bar przy basenie, wymiana walut, tenis stołowy, winda. Odpłatnie: kącik internetowy, sejf w recepcji, masaże, sauna, solarium, bilard, fryzjer, mini-market, wypożyczalnia rowerów oraz mini golf.

Plaża

Piaszczysta, szeroka, z łagodnym zejściem do morza, oddalona o 150 m od hotelu (przejście przez ulicę). Leżaki, parasole oraz sporty wodne na plaży (skutery, rowery wodne, windsurfing, narty wodne, banan) dodatkowo płatne. 

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:00-14:00) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe: 11:00-23:00, przekąski  (10.00-17.00).

Cena zawiera

9 noclegów lub 7 w terminach oznaczonych (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW + bagaż * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu, parking 5 /dzień.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Strefa

Family, Active

Dzieci

- 1 dziecko do 13 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

w centrum miejscowości Słoneczny Brzeg - w pobliżu bary, restauracje, puby, sklepy, bogata infrastruktura rozrywkowa Nessebar - ok. 5,5 km, zabytkowe stare miasto wpisane na listę UNESCO Aqua Park Action - 3 przystanki firmowym autobusem Aqua Parku lotnisko Burgas - ok. 25 km

Atuty

- wszystkie pokoje odnowione w 2017 roku - w pobliżu pięknej piaszczystej plaży odznaczonej Błękitną Flagą - rewelacyjne położenie w samym sercu Słonecznego Brzegu - krótki lot ok. 2 h

Plaża

ok. 200 m od hotelu, publiczna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do wody, odznaczona certyfikatem Błękitna Flaga, przyznawanym wyjątkowym plażom za czystość i ekologię, leżaki i parasole płatne ok. 15 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

trzygwiazdkowy, komfortowy i nowoczesny resort, położony w centrum Słonecznego Brzegu, odnowiony i wyremontowany w 2017 roku, posiada 302 funkcjonalnie i stylowo urządzone pokoje rozmieszczone w czterech budynkach

Udogodnienia

całodobowa recepcja, windy, lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, sejf w recepcji (płatny ok. 2,5 EUR/dzień), przechowalnia bagażu, opieka medyczna (płatna), możliwość wypożyczenia samochodu, parking (płatny ok. 4 EUR/dzień)

Internet

Wi-Fi płatne ok. 10 EUR/tydzień

Pokoje

deluxe - 2 os., możliwość 1 dostawki, nowoczesne i stylowe, odnowione w 2017 roku, o pow. ok. 17 m2, łazienka z prysznicem, centralnie sterowana klimatyzacja, telewizja kablowa, telefon, lodówka, balkon, meble balkonowe superior - 2 os., możliwość 2 dostawek, bardziej przestronne, o pow. ok. 23 m2, pozostałe wyposażanie jak w pokojach deluxe

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni bułgarskiej i międzynarodowej lobby bar / main bar bar przy basenie / pool bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen, taras słoneczny, leżaki i parasole bezpłatne, animacje dla dzieci i dorosłych, tenis stołowy, fitness

Płatne

masaże, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, mini golf, sporty wodne na plaży (skutery, rowery wodne, windsurfing, narty wodne)

Dla dzieci

brodzik, zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, animacje, mini club, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2 (płatne ok. 2,5 EUR/dzień)

Program All Inclusive

07.30-10.00 śniadanie w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, woda, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.00-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, wybór dań głównych, przystawek, sałatek, deserów i owoców, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne napoje alkoholowe, np. piwo, wino białe i czerwone 18.00-21.00 kolacja w formie bogatego bufetu serwowana w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, przystawki, przekąski, sałatki, ciasteczka, owoce, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne napoje alkoholowe, np. piwo, wino białe i czerwone 10.00-20.00 przekąski - słodycze, lody, kawa, herbata serwowane w barze przy basenie 11.00-17.00 przekąski - kanapki, słodycze serwowane w barze przy basenie 11.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata oraz lokalne napoje alkoholowe oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych dostępne w lobby bar lub barze przy basenie - leżaki i parasole przy basenie Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymają w hotelu

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Strona www hotelu

www.hotelbaikalbg.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ****+ Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, Maestro

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej, a także innych wydatków osobistych

Sozopol

Sozopol to miasto, którego historia sięga VII wieku p.n.e. - mnóstwo w nim wąskich uliczek, ogrodów figowych oraz charakterystycznych, drewnianych domów z wysuniętymi górnymi kondygnacjami. Zostało założone jako trackie osiedle, należało w przeszłości do Rzymian i Turków - dzisiejszy swój wygląd zawdzięcza głównie bułgarskiemu odrodzeniu narodowemu z XIX wieku. Spacerując kilkusetletnimi uliczkami można poczuć wspaniałą atmosferę tego wielokulturowego miasteczka. Podróż do Sozopola i z powrotem odbędzie się katamaranem. Cena ok. 41 EUR/os.

Nessebar

To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia narodowego tworzą niezapomnianą atmosferę. Wycieczka obejmuje zwiedzanie starego miasta z polskim przewodnikiem, degustację bułgarskiego wina w jednej z urokliwych nessebarskich winiarni, jak również około dwugodzinny rejs statkiem wokół malowniczego półwyspu. Cena ok. 25 EUR/os.

Wieczór bułgarski - Orizare

Kompleks “Gerana" znajduje się 15 km od Słonecznego Brzegu. Na miejscu można zobaczyć cerkiew, stary wiejski dom, tradycyjne rzemiosło bułgarskie. Goście mogą brać udział w produkowaniu naczyń glinianych oraz pokazie tańca ludowego. W restauracji spróbujemy tradycyjnej bułgarskiej kuchni (szopska sałatka, tradycyjna zupa fasolowa, mięso z rusztu z dodatkami, deser, wino białe i czerwone z beczki w nieograniczonych ilościach). Kolacji będzie towarzyszyć najlepszy program artystyczny bardzo słynnego zespołu "Czynarzy" - bułgarskie tańce narodowe i show bałkański. Największą atrakcją wieczoru jest Nestinarstwo czyli obyczaj tańca na rozżarzonych węglach. Cena ok. 26 EUR/os.

Warna, delfinarium, Aładża

Całodzienna wycieczka, podczas której odwiedzimy delfinarium znajdujące się w Warnie. Występy tresowanych delfinów, które przez około pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. Kilka kilometrów za Warną znajduje się kolejny punkt programu - monastyr Aładża - najbardziej znany, średniowieczny klasztor skalny na bułgarskim wybrzeżu Morza Czarnego. W Warnie będzie czas wolny na zwiedzanie oraz zakupy. Miasto jest wypełnione muzeami, ogrodami i starymi zabytkowymi domami, które warto zobaczyć. Cena ok. 47 EUR/os.

Istambuł

Wycieczka do miasta położonego na dwóch kontynentach, dawnej stolicy wielkich mocarstw - Bizantyjskiego i Osmańskiego, a obecnie największej metropolii tureckiej. Bez wątpienia jednym z symboli tego miasta jest Błękitny Meczet. Został wybudowany na polecenie sułtana Ahmeda I, który tym monumentalnym projektem chciał przyćmić piękną, bizantyjską świątynię - Hagia Sofia, ufundowaną w VI wieku przez cesarza Justyniana I Wielkiego. Miasto słynie również z Hipodromu, na którym znajduje się między innymi Kolumna Wężowa odlana w 479 r. p.n.e., czy Pałacu Topkapi, który był rezydencją sułtanów przez prawie 400 lat. UWAGA! Obywatele polscy, podróżujący do Turcji podlegają obowiązkowi wizowemu. Do złożenia wniosku o wizę podróżnym zaleca się posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Wiza turystyczna upoważnia do wielokrotnego wjazdu i pobytu na terenie Turcji przez łącznie 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od daty pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Więcej informacji - msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

Nurkowanie

Szansa dla turystów, którzy chcą doświadczyć "pływania" pod wodą. Centrum nurkowania oferuje niezbędne wyposażenie jak i kursy dla osób początkujących przez średniozaawansowanych do zaawansowanych nurków. Cena ok. 47 EUR/os.

Jeep Safari

Możliwość spojrzenia na Bułgarię z innej strony, obejrzenia górzystych krajobrazów, szybkiej, niekiedy podnoszącej adrenalinę jazdy po rzadko uczęszczanych szlakach. Niezapomniane, nieoczekiwane przeżycia. Jazda przeplatana krótkimi postojami, podczas których można zasmakować kuchni i win, zobaczyć część kultury Bułgarii. Jeep Safari to przede wszystkim świetna zabawa. Podczas jazdy trzymajcie się mocno! Cena ok. 38 EUR/os.

Tattoo Sun and Fun Cruise

Rejs statkiem dla całej rodziny w międzynarodowym towarzystwie. Cztery godziny pełne atrakcji - animacje o tematyce pirackiej, gry i konkursy. Do Państwa dyspozycji będzie bufet i napoje oraz zjeżdżalnia do morza. To czas na opalanie, pływanie w morzu, odpoczynek i wspaniałą zabawę. Cena ok. 33 EUR/os.

Rejs Lazy Day

Rejs statkiem pełen wrażeń - żeglowanie (przy sprzyjających wiatrach), pływanie w morzu podczas postojów, podziwianie malowniczej panoramy zatoki Nessebarskiej. Podczas rejsu serwowane są przekąski i napoje. Cena ok. 33 EUR/os.

Action Aquapark

Jeden z najbardziej znanych i największych Aquaparków w tej części Europy. Wszystkie atrakcje zaprojektowano z myślą o odwiedzających park wodny rodzinach - zarówno dzieci jak i dorośli znajdą tu coś dla siebie. Cena ok. 20 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych, z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w centralnej części Słonecznego Brzegu. Hotel posiada dogodne połączenie (kolejką lub autobusem) z oddalonym ok. 2km centrum zabytkowego Nessebaru. Odległości: przystanek autobusowy - 100m, centrum miejscowości - 600m, międzynarodowe lotnisko w Burgas ok. 35km.

PLAŻA

Publiczna, oddalona ok. 150m. Piękna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole odpłatnie. Brak ręczników plażowych.

HOTEL

Kategoria lokalna 3* Hotel składa się z trzech części. Zadbany hotel o dobrym standardzie. Szczególnie polecamy młodym osobom, które liczą na dobrą zabawę, ale odnajdą się tu również rodziny z dziećmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, sejf w recepcji za opłatą, lobby, wymiana walut, salon piękności, fryzjer, usługa pralni, taras słoneczny, sklepiki. Restauracje i bary: restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie.

INTERNET

Punkt internetowy i Wi-Fi za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen odkryty, leżaki i parasole przy basenie. Odpłatnie: fitness, masaż, tenis stołowy, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, miniklub (4-14 lat), plac zabaw, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczko na życzenie (za opłatą ok. 3EUR/dzień).

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 298 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek. Wyposażenie: dwa pojedyncze łóżka, łazienka (prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, lodówka, balkon. W przypadku zakwaterowania w konfiguracji 2+2 w pokoju znajduje się sofa oraz rozkładany fotel.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych i wysokojakościowych napojów alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych i energetycznych.

INFORMACJE DODATKOWE

www.hotelbaikalbg.com HolidayCheck: średnia ocen 4.9, rekomendacja 92%

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 1963 roku, odnowiony w 2017 roku, składa się z kilku budynków bocznych (3, 4 i 5 pięter); do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja główna, 2 bary

Położenie

ok. 600 m od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 30 km od lotniska w Burgas

Plaża

publiczna, piaszczysta plaża znajduje się ok. 150 m od hotelu; leżaki, parasole przy basenie – bezpłatne, na plaży – płatne; brak ręczników plażowych

Zakwaterowanie

298 pokoi: pokoje standardowe typu deluxe - wyremontowane w 2016 roku (ok. 17 m²), pokoje standardowe typu superior (ok. 23 m²), pokoje typu studio small - jednopomieszczeniowe (ok. 27 m²), pokoje typu studio large - jednomieszczeniowe (ok. 45 m²), apartamenty jednopomieszczeniowe (ok. 34 m²), apartamenty dwupomieszczeniowe (ok. 65 m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, TV SAT, minibar, (balkon), Wi-Fi (bezpłatne)

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.00-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, lekkie przekąski (11.00-17.00), kawa, ciastka i lody (10.00-20.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 11.00-21.00; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), tenis stołowy, aerobik, aqua-aerobik, siatkówka plażowa, siłownia

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi na twarz i ciało, lekarz, fryzjer, pralnia, wszystkie sporty wodne na plaży, Wi-Fi na terenie hotelu

Dla dzieci

animacje, mini klub (4-12 lat), brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (płatne, ok. 5BGN/dzień), opiekunka (płatna)

www

www.hotelbaikalbg.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3,5

Region

Bułgaria, okolice Burgas, SŁONECZNY BRZEG

Położenie

centralnie położony, do długiej, drobno piaszczystej plaży ok. 300 m.

Wyposażenie

kompleks hotelowy posiada cztero, pięcio i siedmio piętrowe budynki i oferuje łącznie 298 pokoi oraz dwie windy w budynku głównym. Hol powitalny, recepcja z sejfami, lobby bar, restauracja główna i restauracja a la carte, kosmetyczka i fryzjer. Na zewnątrz znajduje się basen z tarasem słonecznym i bar przy basenie. Leżaki i parasole słoneczne bez opłaty

Dzieci

plac zabaw, zintegrowany brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 za opłatą (LEV 5- za dzień).

Kategoria bułgarska

3 gwiazdki.

Pokoje dwuosobowe (42159A 1-3A)

telefon, TV-Sat, klimatyzacja, lodówka, suszarka, prysznic, WC i balkon, w budynku głównym.

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Junior suity (42159A 2-4B)

odnowione z pokojem dziennym z kącikiem do siedzenia oraz odrębną sypialnię, wyposażone tak jak pokoje dwuosobowe. W budynku głównym.

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 2 dzieci 2-14 lat otrzymuje stałą cenę, przy 3 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Pokoje dwuosobowe (42152B 1-3A)

wyposażone jak pokoje dwuosobowe, bez suszarki, w budynku bocznym.

Pokoje ruletka (42152B 1-3S)

wyposażone jak pokoje dwuosobowe B 1-3A, w budynku bocznym.

Suity (42142B 2-3B)

pomieszczenie mieszkalne i sypialnia połączone drzwiami łączącymi, wyposażonej jak pokoje dwuosobowe, w budynku bocznym.

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Rozrywka

animacje sportowe oraz gry i zabawy dla dorosłych.

Sport

za opłatą: masaże mini golf (10% zniżki) tenis stołowy oraz bilard. Bez opłaty siłownia.

All inclusive

posiłki w formie bufetu. Śniadanie w godz. 7.30-10.00, obiad w godz. 12.00-14.00, kolacja w godz. 18.00-21.00, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00-23.00. Ciasto, kawa, herbata w godz. 10.00-20.00. W restauracji a la carte zniżka 10% (rezerwacja dzień wcześniej do godz. 11.00). Obowiązek noszenia plastikowych bransoletek. 7=5, 14=11 w terminach 13-20.06, 12.09.-15.10.2009. Pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania bez dopłaty w terminach 01.05.-10.06, 12.09.-15.10.2009. Zniżka przy wcześniejszej rezerwacji do 30.04.2009. MEGA ZNIżKA do 15.02.2009.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Baikal to hotel usytuowany w sercu kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, niedaleko przepięknej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i nocnego życia, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, przy promenadzie, blisko pięknej, długiej i szerokiej piaszczystej plaży
  • odnowione pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Położenie

w centrum Słonecznego Brzegu. Kluby, dyskoteki i puby oddalone o ok. 200 m.

Plaża

do długiej, piaszczystej plaży ok. 150 m. Leżaki i parasole słoneczne na plaży za opłatą.

Wyposażenie

kompleks hotelowy składa się z 7-piętrowego budynku głównego oraz 4- i 5-piętrowych budynków bocznych. Oferuje łącznie 298 pokoi, całkowicie wyremontowany w 2004 roku, w 2007 wymieniono meble, wykładziny, wyremontowano łazienki. Windy tylko w budynku głównym. Lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), lobby bar, restauracja główna, restauracja a'la carte (dla Gości zniżka 10%), sklepik. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras słoneczny i bar przy basenie. Leżaki i parasole słoneczne przy basenie gratis. W hotelu nie ma ręczników kąpielowych. www.hotelbaikalbg.com

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

przytulnie i funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (A1-3A): w budynku głównym lub bocznym, ok. 27 m. Telefon, TV sat, klimatyzacja, lodówka, balkon. Prysznic, WC, suszarka. Junior Suite (A2-4B): w budynku głównym. Pokój mieszkalno-sypialny, ok. 45 m; poza tym wyposażone jak pok. A2A. Dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci, 3 os. dorosłych i 1 dziecka lub 4 os. dorosłych. Pokoje dwuosobowe (B1-2A): w budynku bocznym, ok. 17 m; bez suszarki, poza tym wyposażone jak pok. A2A. Suite (B2-3B): w budynku bocznym, pokój mieszkalno-sypialny i oddzielona drzwiami sypialnia, ok. 34 m, poza tym wyposażone jak pok. A2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (B2S): w budynku bocznym, wyposażone jak pok. A2A.

Dzieci

plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 za opłatą.

Rozrywka

program animacyjny.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą.

Sport

siłownia. Za opłatą: minigolf, bilard, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

Wellness

Za opłatą: masaże, solarium, studio kosmetyczne, fryzjer.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Ciasto, kawa, herbata i lody w godz. 10-18:00, barbeque w godz. 18-20:00.

Wcześniej = taniej

do 30.11.15 25% zniżki, 1.12.15-31.01.16 20% zniżki, 1.02-15.05.16 10% zniżki.

Dni gratis

7 = 5, 14 = 10 w terminach 24.05-14.06.16, 12.09-15.10.16.

Dla seniorów

Senior 60 Plus: 10% zniżki.

Dla singli

A1A=A2A, B1A=B2A bez dopłaty w terminach 24.05-10.06.16, 12.09-15.10.16.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • idealny na wakacje
  • w dobrej cenie
  • miła obsługa i smaczne posiłki


Mapa Hotelu Baikal
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Baikal:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Baikal!
https://youtu.be/9w1kjk7U0M4

Opinie o Hotelu Baikal

5.0
zdecydowanie polecam

Najlepszy hotel w jakim byłem trochę już zwiedziliśmy zasługuje na przynajmniej 5 gwiazdek wszystko na plus byłem tam z rodziną 2 raz z rzędu i na pewno jeszcze tam wrócę. Pozdrawiam całą obsługę i animatorów Doręczenia i Duma jesteście wielcy.sierpień 2020

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
zdecydowanie polecam

Cóż tu pisać . Hotel wspaniały . Jedzenie super smaczne co ważne . Pokoje przytulne . Plaża piękna . Obsługa przemiła .

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.9
polecam

Lokalizacja hotelu na pięć. Położony blisko centrum, a i do plaży jest bliziutko. W sam raz dla lubiących mieć wszystko w zasięgu. Po za tym bardzo dobre jedzenie, co w opcji all inclusive jest dość ważne. Hotel dysponuje także baza sportowo-rekreacyjną: siłownia, tenis, fitness (jak się zbiora ludzie;) itp. wszystko zależy od chęci. Osobiście wolę wylegiwanie się przy basenie, tudież na plaży i niezliczoną ilość drinków w cenie:) Naprawdę świetny hotel w bardzo dobrej cenie.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.9

Baikal - możliwości zakwaterowania:

Pokój typu Standard
Pokój typu Superior
apartament double standard
Pokój 2 os.
Pokój 2 os. Superior
Pokój typu Standard PKT
Pokój typu Standard Promocyjny
Pokój typu Superior PKT
Pokój 1 os.
1 os. pokoj standardowy
Standard DBL
Studio
studio large stu
Superior DBL
studio studio large
2 os. pokoj standardowy
Double Standard
standard double superior
Single w. Child Standard
Single Use Standard
2 os. pokój standardowy dla max 2+2
studio double standard
Apartament
Apartament
apt1b apartment 1 bedroom
apt2b apartment 2 bedrooms
apt2b apartment 2 bedrooms
apt2b apartment 2 bedrooms
Pokój jednoosobowy
Pokój jednoosobowy superior
pokój dwuosobowy Superior
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój dwuosobowy superior
sr standard room
sr standard room
sr standard room
Studio dla dwóch osób z mozliwością 1 dostawki
Studio Większe
Małe Studio
stul studio large
stul studio large
stus studio small
supr superior room

Baikal - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Baikal? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00