cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
  • Hotel Ranweli Holiday Village, Sri Lanka
1 / 12
Udogodnienia hotelu Ranweli Holiday Village
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Ranweli Holiday Village
star 3

Sri Lanka
Ocena hotelu Ranweli Holiday Village:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ranweli Holiday Village:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 września 2019

Hotel Ranweli Holiday Village w ofercie Biura podróży:

BestReisen

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel zaprojektowany w stylu, który łączy zachodnie standardy komfortu z tradycjami rodzimej kultury Sri Lanki. Ranweli otoczony jest przepiękną tropikalną zielenią, ocienionej gajem palm kokosowych. Obiekt graniczy z piaszczystą plażą z jednej strony, natomist z drugiej znajduje się rzeka, dzięki temu pobyt staje się niezwyklym przezyciem na lonie natury.

Położenie

Tuż przy piaszczystej, długiej plaży, około 12 km na północ od Negombo, oraz oddalony o ok. 18 km od międzynarodowego lotniska.

Wyposażenie

Elegancki hol powitalny z czarującym miejscem do wypoczynku, całodobową recepcją, punktem wymiany walut. Restauracja z kuchnią międzynarodową oraz lokalną, serwuje zarówno dania w formie buferu jak i a' la carte. Bar przy basenie, zbudowany z ekologicznego i biodegradowalnego materiału, zapewnia przekąski i napoje. Stragan z owocami, zwany "Masą Palathuru", sklepik z pamiątkami, basen.

Pokoje

Przestrzenne, gustowne, w  stylu lankijskim (naturalne barwy, tekowa podłoga, dekoracje i zasłony z lokalnych materiałów). Pokoje są z widokiem lub morze, część z nich posiada balkon. Wszystkie pokoje posiadają klimatyzacje, sejf i biurko, minilodówka, ekspres do kawy / herbaty, telewizor, radio, internet Wi-Fi, suszarka do włosów.

Wyżywienie

HB: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów. All Inclusive: Śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Sport i rozrywka

Malowniczo usytuowany basen otwarty, leżaki na tarasie do opalania, które pozwolą na chwile odpoczynku i relaksu. Przy basenie dostępny jest bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, boccia i siatkówka plażowa, wypożyczalnia rowerów, rowerów wodnyych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, badmintona, darta, squasha i jogę, bilard. Wellness & spa, (salon piękności, zabiegi masażu i ayurveda).

Dla dzieci

Brodzik dla dzieci

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 35 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 40 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne).

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Rainbow

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony na niedużym półwyspie porośniętym palmami kokosowymi. Z jednej strony zwieńczony piękną plażą, z drugiej lasem mangrowym wzdłuż koryta rzeki uchodzącej nieopodal do oceanu (aby dostać się do hotelu należy przeprawić się hotelową łódką - transport bezpłatny, brak stałego rozkładu, czas transferu ok. 2 min.) Do centrum miejscowości Waikkal ok. 4 km. Do lotniska w Colombo ok. 18 km.



Plaża:

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.



Do dyspozycji gości:

Recepcja, restauracja specjalizująca się w daniach kuchni lankijskiej i międzynarodowej, lobby bar, zewnętrzny bar przy basenie, sala telewizyjna. Na terenie hotelu znajduje się basen oraz brodzik dla dzieci, otoczone tarasem słonecznym (leżaki i ręczniki plażowe dostępne bezpłatnie). Płatne dodatkowo: sklep z pamiątkami.


Pokoje:

Hotel posiada łącznie 88 pokoi i bungalowów.



Pokoje standardowe, o pow. ok. 20 m2, dla max. 3 os. dorosłych, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem z częściowo przeszklonym dachem oraz baterią słoneczną ogrzewającą wodę, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, wiatrak sufitowy, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, mini lodówkę, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, część wypoczynkową oraz taras. Pokoje urządzone są w lokalnym stylu eco, wykorzystującym naturalne materiały oraz lokalne rękodzieło. Posiadają widok na morze lub rzekę.


Bungalowy standardowe - położone bliżej plaży, wyposażone tak jak pokoje standardowe, posiadają wydzieloną cześć wypoczynkową i widok na morze. Bungalowy deluxe, o pow. ok. 23 m2, bardzo eleganckie, ekskluzywnie wyposażone, wyposażone dodatkowo w indywidualnie sterowaną klimatyzację, minibar (konsumpcja płatna dodatkowo) oraz widok na morze.



Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dopłatą wyżywienie All Inclusive: 3 posiłki w restauracji głównej, przekąski (15:30-17:30 oraz 23:00-24:00), lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole (10:00-24:00). Płatne dodatkowo: napoje importowane, świeże soki.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel organizuje wieczory przy muzyce na żywo, wieczorne show, pokazy lokalnych artystów i rzemieślników m.in. garncarstwo, lokalna kuchnia. Ponadto: tenis stołowy, rzutki, szachy, gry planszowe, bule, siatkówka plażowa. Za dodatkową opłatą: bilard, rowery, squash, rowerki wodne, kajaki, katamarany, centrum SPA. Hotel oferuje płatne dodatkowo lokalne wycieczki piesze i rowerowe z przewodnikiem oraz m.in. rejsy po rzece w celu obserwacji ptaków.


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby.



Kategoria lokalna:

Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.



Strona www:

www.ranweli.com



Naszym zdaniem:

Hotel położony w spokojnej, cichej i bardzo zielonej okolicy, kładący duży nacisk na ekologię, co widać zarówno w stylu, w jakim jest urządzony, jak również w ofercie dodatkowych aktywności. Piękna zatokowa plaża jestjego kolejnym, mocnymatutem. Miejsce doskonałe dla osób lubiących żyć w zgodzie z naturą.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na . Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).

Dzień 2
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.

Dzień 11 lub 12
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.

Dzień 12 lub 13
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Wizy
Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Inne
Sri Lanka - informacje ogólne


Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.

Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.

Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.

Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.

Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.

Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.

Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail: kenbalendra@hotmail.com

Przelot
Zbiórka na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na . Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).

W regionie


Negombo:
tętniąca życiem turystyczna miejscowość, która dawniej była typową wioską rybacką. O niegdysiejszym charakterze miasta przypominają targi rybne, kolorowe łodzie rybackie oraz menu lokalnych restauracji pełne wyśmienitych potraw z owoców morza.

Kalutara:
Urocze, turystyczne miasteczko z szerokim wyborem barów, lokalnych restauracji oraz sklepików. Na osoby zainteresowane historią czeka stupa Gangatilaka, która jest jedną z największych stup na Sri lance oraz zamek Richmond inspirowany architekturą pałaców Maharadżów.

Bentota:
niewielkie, turystyczne miasteczko, będące lankijską stolicą sportów wodnych. Malowniczo rozciąga się nad niewielką zatoką, nad którą znajduje się wiele barów i restauracji kuszących zapachami lokalnej kuchni.

Tangalla:
To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych, zlokalizowana na południowym wybrzeżu wyspy. Jest bramą do bezkresnych wód oceanu gdzie skrywa się podwodne życie. Region znany z obecności wielu wspaniałych zwierząt morskich np. delfiny lub wieloryby które można podziwiać w tkacie rejsów.

Wycieczki lokalne
SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.


Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.


FAKULTETY POZOSTAŁE

White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD


Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.


Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.


Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.


Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.


Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.


Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD


Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.


Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.


Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.


FAKULTETY POZOSTAŁE

White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD


Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.


Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.


Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.


Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.


Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.


Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD


Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.


Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Sri Lanka - informacje ogólne


Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.

Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.

Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.

Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.

Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.

Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.

Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Orka

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Region

SRI LANKA, SRI LANKA

Położenie

Hotel położony na północ od Negombo, 18 km od lotniska i 50 km od Colombo, idylicznie położony ośrodek na półwyspie pośród bujnej tropikalnej roslinności palm oraz lasów mangrowych, z jednej strony widok na Ocean Indyjski z drugiej widok na rzekę, bezpośrednio przy piaszczystej plaży.

Miejscowa kategoria

3***+

Wyposażenie hotelu

Ten przyjazny śordowisku hotel odnowiony w 2011 roku, posiada do dyspozycji gości, recepcję, kącik internetowy, kilka sklepików, salon TV, restauracja, bar, basen, basen dla dzieci, bar przy basenie (leżaki i ręczniki wliczone w cenę), centrum Ayurveda.

Zakwaterowanie

pokoje riverview znajdują się w budynkach piętrowych, wyposażone są w łazienkę, klimatyzację, telefon, mozliwość rezerwacji pokoi o wyższym standardzie. Bungalowy; przestronne, posiadają dodatkowo część wypoczynkową i taras skierowany w stronę morza.

Wyżywienie

HB - dwa posilki, możliwość wykupienia opcji ALL Inclusive

Sport

siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia, przy opcji all inclusive dodatkowa możliwość korzystania z rowerów wodnych, kanu, squash,

Beuty&Wellness

dodatkowo płatne masaże, joga, zabiegi w centrum Ayurveda.

Rozrywka

okazjonalnie programy rozrywkowe.

Promocja

przy zakwaterowaniu do 31.10.13, hotelarz przyznaje zniżkę na zakwaterowanie.

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Colombo / Sri lanka

2 dzień

Przylot do Colombo i transfer z lotniska do Hotelu

2-8 dzień

Pobyt w Hotelu / Sri Lanka

8 dzień

Transfer z Hotelu na lotnisko w Colombo i wylot do kraju

9 dzień

Przylot do kraju. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Uwaga

cena nie obejmuje obowiązkowo płatnej kolacji wigilijnej 65 USD/os., kolacji sylwestrowej 75 USD/os.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych.

Informacje praktyczne

- Elektryczność 230V / 50 Hz, - Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze zaszczepienie przeciwko tężcowi, błonnicy, polio, wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i B. - Polski turysta musi posiadac wizę wjazdową, koszt wizy to ok 35 USD. wizę można wykupić na lotnisku w Colombo. - Strefa czasowa; + 4.5 w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy, w lecie + 3.5. - języki; Sinhala i tamilski, w kurortach można porozumieć się w języku nagielskim, - paszport; musi być ważny min 6 miesięcy od daty powrotu, - plaże; plaże na Sri Lance są publiczne - brak serwisu plażowego,

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* WARUNKI PRZEWOZU

Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

* PRZELOT

Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 2900 zł. Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

* WIZA

Przy wjeździe do Sri Lanki wymagana jest wiza, Koszt wizy turystycznej (jednokrotnej, ważnej 3 miesiące) wynosi 35 USD, wizę można wykupić na lotnisku w Colombo.

* PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel 853 88 96, 853 88 97 fax 843 53 48 Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken), adre C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd 2nd Floor, 409 Galle R. Colombo 03 Sri Lanka nr tel +94 112 565612 +94 112 565612 693307 fax +94 112 669639

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Neckermann

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Sri Lanka, Sri Lanka

Położenie

na małym półwyspie; do hotelu dowóz łódką (ok. 2 minuty). Transfer z lotniska w Colombo ok. 45 minut.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Waikkal. Na plaży brak leżaków.

Wyposażenie

kameralny, doskonale wkomponowany w naturę ośrodek dysponuje 90 pokojami. Recepcja, restauracja dla niepalących, bar w lobby, TV sat, kilka sklepów. W zadbanym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, taras słoneczny i bar. Leżaki i ręczniki przy basenie wliczone w cenę. www.ranweli.com

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Karty kredytowe

Amexco, Mastercard, Visa.

Zakwaterowanie

Bungalowy (A1-3A): ok. 32 m kw., w lokalnym stylu, funkcjonalnie urządzone; zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, minibar (za opłatą), klimatyzacja, wentylator sufitowy, kanał muzyczny, sejf. Półotwarta łazienka z wanną, prysznicem. Taras od strony morza. Bungalowy deluxe (A1-3C): ok. 35 m kw; bardziej elegancko urządzone z kącikiem do siedzenia i mini lodówką. Bungalowy superior deluxe (A1-3D): ok. 35 m kw.; położone na plaży. Pokoje typu river side (A1-2B): ok. 32 m kw,; odremontowane, w dwupiętrowych budynkach, położone od strony lądu.

Rozrywka

okazjonalnie muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i przy basenie bez opłaty, kącik internetowy za opłatą.

Sport

siatkówka, tenis stołowy. Przy rezerwacji all inclusive także badminton, bilard, kajaki, łódki wiosłowe, squash (sprzęt za opłatą). Za opłatą wypożyczalnia rowerów i łodzi.

Wellness

za opłatą zabiegi i masaże w centrum ayurveda.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie bufetu lub wybór menu.

All Inclusive

trzy posiłki. Po południu kawa, herbata i ciasto. Przekąska o północy. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.w godz. 10.00.-24.00.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Sri Lanka/Sri Lanka

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna 3*

Położenie

- przy plaży - na małym półwyspie (pomiędzy rzeką, a oceanem) - dojazd promem do hotelu - ok. 3 km od Waikkal - ok. 10 km od Negombo - ok. 18 km od lotniska w Kolombo

Plaża

- piaszczysta

Pokoje

Pokój Bungalow Standard - klimatyzacja indywidualna - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - TV Sat, czajnik, sejf, mini bar - Wi-Fi (płatne) - balkon/taras - częściowy widok na ocean Pokój Bungalow Deluxe - wyposażenie Bungalow Deluxe - po remoncie Pokój Rivier View - wyposażenie Bungalow Standard - w 2-pietrowych budynkach - widok na rzekę

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - siatkówka - tenis stołowy - boccia Płatne - masaże - joga - wypożyczalnia rowerów

Dla dzieci

- basen

Wyżywienie

HB: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje  do kolacji dodatkowo płatne). All inclusive: sniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, popołudniowe przekąski, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godz 10:00 - 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna (kuchnia międzynarodowa) - 2 bary - kawiarnia  

Dodatkowe informacje

- Wi-Fi na terenie hotelu (bezpłatne) - www.ranweli.com  

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 w dniu wylotu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta,  wyżywienie zgodne z wykupioną ofertą,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Ważne informacje wizowe

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk).  Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD.  Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/SRI LANKA

Do dyspozycji gości

• recepcja • ogród • taras • basen zewnętrzny

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji) • terminal internetowy (płatny) • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • jubiler • parking • pralnia (płatna) • przechowalnia bagażu • lekarz (płatny)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

88

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Dla dzieci

• łóżeczko dla dziecka (na zapytanie) • basen dla dzieci

Sport i wellness

Płatne • strefa spa & wellness • masaże • centrum medycyny ajurwedyjskiej • sala fitness/siłownia • kursy relaksacyjne • joga • squash • sporty wodne: kajaki, kanu, rowery wodne

Pokoje

Bungalow z widokiem na morze standard BUM1

• 1-3 os. • ok. 35 m2 • widok na ocean • od strony oceanu • taras • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • TV sat. • telefon • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Bungalow z widokiem na morze deluxe BUM2

• 1-3 os. • ok. 35 m2 • widok na ocean • taras • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • od strony lądu • biurko • balkon lub taras • wentylator sufitowy • klimatyzacja (indywidualnie regulowana) • prysznic • WC • suszarka do włosów • żelazko • TV sat. • telefon • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
• kawa/herbata po południu

Dwa posiłki • śniadanie: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu

Restauracje i bary • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna; bufet, a la carte, popołudniowa herbata, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne

2
• bar w lobby
• bar przy zewnętrznym basenie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Ranweli Holiday Village
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

Opinie o Hotelu Ranweli Holiday Village

Ranweli Holiday Village - możliwości zakwaterowania:

standard
deluxe bungalow dbl
bungalow [standard] dbl
river view dbl
bungalow delux
bungalow standardowy
Bungalow wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ladu
Bungalow wentylator sufitowy prysznic de Luxe WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
Bungalow typ superior/wysoki standard wentylator sufitowy prysznic de Luxe WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
1DB
bungalow delux
bungalow standardowy
Bungalow wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
Pokoj dwuosobowy wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ladu
Bungalow wentylator sufitowy prysznic de Luxe WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
Bungalow typ superior/wysoki standard wentylator sufitowy prysznic de Luxe WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
Bungalow wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ladu
Bungalow wentylator sufitowy prysznic de Luxe WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
Bungalow typ superior/wysoki standard wentylator sufitowy prysznic de Luxe WC klimatyzacja ster.indywid. taras od strony morza
Bungalow dla 2 os.+ 1 dziecko
Bungalow dla 3 os.
Bungalow dla 2 os.
Bungalow dla 1 os.
Bungalow z widokiem na morze
Bungalow z widokiem na morze
Standard 2+1
Standard 2+2
Standard
Pokój 2-osobowy
Deluxe Bungalow
Superior Deluxe Bungalow
Standard Bungalow
Standard
Single Room

Ranweli Holiday Village - Możliwości wyżywienia:


Ranweli Holiday Village - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Ranweli Holiday Village? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00