Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
  • Hotel Mermaid, Sri Lanka
1 / 29
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
03.07 - 09.07
już od 8499 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.07 - 21.07
już od 201 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mermaid
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Mermaid
star 3

Sri Lanka
Ocena hotelu Mermaid:
4.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mermaid:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 lipca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 lipca 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Hotel Mermaid w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Sri Lanka

Wyspa rozkoszy, kraina o trzech obliczach. Ta tropikalna wyspa na Oceanie Indyjskim łączy w sobie starą Azję z jej bogatą kulturą, europejskie wpływy oraz nowoczesność. Piękno, dostatek i kultura wyspy zawsze wywoływały u odwiedzających ją podziw i zachwyt. Dawni mauretańscy kupcy Sri Lankę nazywali wyspą rozkoszy. Dla kupców arabskich była krainą szczęśliwych niespodzianek, zaś średniowieczny podróżnik Marco Polo nazwał ją najwspanialszą wyspą świata. Amerykański powieściopisarz Mark Twain uważał ją za "piękną i wspaniale tropikalną". Mahatma Ghandi był przekonany, że naturalne piękno Sri Lanki było niedoścignione na całej kuli ziemskiej. Dzisiaj również piękno, bogactwo oraz różnorodność i magia tego miejsca oczarowują zwiedzających. To, co najbardziej przyciąga tu turystów to przepiękne złote plaże oraz bujna tropikalna roślinność. Natomiast bardzo życzliwa turystom miejscowa ludność sprawia, iż pobyt tutaj pozostawia niezapomniane wspomnienia. Zachęcamy wszystkich, którzy przyjadą na Sri Lankę do wyjścia poza mury hoteli i poznanie okolicy. Sri Lanka bowiem to nie tylko piękne plaże. Posiada ona bardzo bogatą historię, na której ślady napotykamy na każdym kroku. Na południowym wybrzeżu można zwiedzić Galle z jej kolonialnymi budowlami pozostawionymi przez Holendrów, Portugalczyków i Anglików. Najciekawsza jest jednak historyczna stolica wyspy, Kandy. Jest ona równocześnie duchową stolicą mieszkańców tego kraju. Tutaj znajduje się relikwia czczona przez buddystów - ząb Buddy. Niespotykaną atmosferę wyspy polecamy poznawać podczas wycieczek lokalnych. Oszałamiające krajobrazy, szerokie złote plaże oraz atrakcyjna kultura tworzą ze Sri Lanki idealne miejsce do wypoczynku.

 

POŁOŻENIE:

 w miejscowości KALUTARA, bezpośrednio przy pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży; 77 km od portu lotniczego, 58 km od stolicy Sri Lanki, Kolombo; w pobliżu olbrzymiej buddyjskiej stupy znajdującej się w sercu miejscowości Kalutara.

HOTEL:

 trzygwiazdkowy, 72 pokoje, restauracja serwująca zarówno dania kuchni lokalnej jak i międzynarodowej; bar, pokój gier, Coffee Shop, SPA, salon piękności, centrum fitness, całodobowy room-service, kort tenisowy, sala do gry w squasha.

POKÓJ:

2-os. (możliwość 1 dostawki), przestronny, bardzo wygodny, urządzony ze smakiem, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc), telefon, balkon lub taras z widokiem na ogród lub morze.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny: jeden bezpośrednio przy głównym budynku, drugi - przy centrum SPA, tenis stołowy, badminton, sporty wodne na plaży (windsurfing, parasailing); centrum SPA, animacje przy basenie, bary na plaży, kort tenisowy, boisko do squasza, centrum fitnes.

ALL INCLUSIVE:

3 posiłki dziennie w formie bufetu, przekąski pomiędzy posiłkami, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bez ograniczeń.

Cena zawiera:

  • przelot
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie - all inclusive
  • opiekę rezydenta
  • ubezpieczenie KL i NW

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Sri Lanka /

Opis oferty:

Znakomita oferta dla amatorów formuły klubowej. W hotelu działa Mermaid Club, znajdujący się w oddzielnym skrzydle, gdzie odbywają się zajęcia sportowe i programy rozrywkowe, nie zakłócając innym leniwego wypoczynku. Bardzo zadbany, z bezpretensjonalnym, estetycznym wystrojem. Świetnie prowadzony, ma wielu stałych Gości, którzy są zachwyceni świetną atmosferą i poziomem usług.

POŁOŻENIE:

w małej rybackiej wiosce, ok. 4 km od centrum miejscowości KALUTARA, najbliższe sklepy i bary ok. 1 km od hotelu, ok. 58 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo; ok. 73 km od lotniska w Kolombo.

PLAŻA:

Waksaduwa, publiczna, piaszczysta, szeroka, bezpośrednio przy hotelu, bez serwisu plażowego.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2016 r., 73 pokoje, 2 budynki, 2 piętra, nieduży hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Al Fresco z tarasem i widokiem na ocean - dania w formie bufetu i á la carte, wieczory tematyczne, dostępne foteliki dla dzieci, 4 bary; 2 sklepy: jubiler i butiki, kantor; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, za opłatą: lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), ok. 37 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, mała lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub morze;

premium:

2-os., ok. 37 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo frontalny widok na morze; pokój premium za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, woda słodka, wydzielona część dla dzieci, przy basenach bezpłatne leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, badminton, piłka wodna, fitness, joga; okazjonalnie animacje dla dorosłych, pokazy kuchenne; za opłatą: kort tenisowy z oświetleniem, squash, bilard.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu; przekąski (10.30-12.00, 15.30-17.30); lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00).

KONTAKT:

0094/342237613, www.mermaidhotelnclub.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Ten urokliwy hotel otoczony palmowym gajem, położony jest w przytulnej rybackiej wiosce Mahawaskaduwa, ok. 4 km od centrum miejscowości Kalutara. Ok. 39 km od centrum Colombo oraz ok. 72 km od lotniska.

Plaża

Obiekt usytuowany bezpośrednio przy złotej, szerokiej i piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.

Do dyspozycji gości

Teren hotelowy składa się z dwóch 2 części: hotelowej oraz sportowej Mermaid Club. Recepcja, kantor, restauracja z widokiem na ocean, 2 bary: przy basenie i bar główny obok restauracji, 2 baseny: główny z tarasem słonecznym, drugi w części Mermaid Club przeznaczony do aktywnego spędzania czasu, bezpłatne leżaki i ręczniki. Pokój zabaw dla dzieci. Ponadto: sklep z pamiątkami i biżuterią.

Pokoje

81 nowocześnie wyposażonych pokoi. Pokoje standardowe - (pow. ok. 27 m2) - mogące zakwaterować max. 3 osoby (możliwość dostawki w formie normalnego lub rozkładanego łóżka) lub 2+2, przy założeniu, że 1 z dzieci śpi z rodzicami. Wyposażone w: łazienkę (prysznic, suszarka do włosów), centralnie sterowaną klimatyzację, TV-Sat., bezpłatny sejf, mini bar za opłatą, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty. Wszystkie pokoje posiadają częściowy widok na morze oraz balkon lub taras. Na zapytanie i potwierdzenie łóżeczko dla dziecka do 2 roku życia.
Na potwierdzenie dostępne są:
- Pokoje superior - dodatkowo posiadają odtwarzacz DVD, centralny widok na ocean, szlafrok i klapki kąpielowe.
- Pokoje deluxe - (pow. ok. 42 m2) - położone są w oddzielnej części hotelu, przestronne i luksusowe, oferują wyższy poziom komfortu. Elegancko zaprojektowane, wyposażone są w: łazienkę (dużą wanna i oddzielna, luksusowa kabina prysznicowa, suszarka do włosów, przybory toaletowe, szlafrok oraz klapki kąpielowe), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-Sat., odtwarzacz CD, telefon, mini bar oraz sejf za opłatą, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty. Wszystkie pokoje deluxe posiadają widok na ocean, balkon lub taras z meblami ogrodowymi.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bogatego bufetu, przekąski w ciągu dnia (10:30-12:00, 15:30-17:30). Świeże owoce oraz soki (10:30-17:30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-24:00). Wina oraz koktajle za dodatkową opłatą.

Program sportowy i animacyjny

Hotel prowadzi program animacyjny dla dzieci i dla dorosłych w ciągu dnia i wieczorami, m.in.: muzyka na żywo, pokazy kulturalne, pokazy magii. Szeroki wybór atrakcji sportowych i rekreacyjnych w Mermaid Club: aqua aerobik, gra w piłkę wodną oraz innych aktywnych zajęć, dobrze wyposażona siłownia, aerobik, joga, siatkówka, squash, badminton, tenis stołowy, boccia, krykiet, rzutki oraz gry planszowe. Stół bilardowy w jednym z barów. Za dodatkową opłatą: sala gier, centrum SPA.

Internet

Bezpłatny Internet Wi-Fi - w lobby, pokojach i centrum konferencyjnym. Kącik komputerowy z dostępem do Internetu.

Kategoria lokalna

Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.

Naszym zdaniem

Przytulny hotel w spokojnej, bajkowej okolicy o typowo wakacyjnym klimacie, cieszący się bardzo pozytywnymi opiniami wśród Gości. Niewątpliwymi atutami tego hotelu są piękna, szeroka plaża oraz eleganckie pokoje. Dodatkowo, dzięki rozdzieleniu części hotelowej i rekreacyjnej - każdy może w pełni oddać się swoim ulubionym zajęciom.

Strona www


Opinie klientów


Program

Dzień 1

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 3 godz. przed wylotem samolotu. Przelot samolotem rejsowym (rejs bezpośredni) na trasie Warszawa-Colombo. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Dzień 2

Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.
Dzień 11 lub 12

Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
Dzień 12 lub 13

Wczesne wykwaterowanie z hotelu (śniadanie w postaci pakietów podróżnych), transfer na lotnisko w Colombo. Przelot samolotem rejsowym (rejs bezpośredni) na trasie Colombo- Warszawa. Przylot do Warszawy. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem rejsowym na trasie Warszawa - Colombo - Warszawa (przelot bezpośredni),opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2020 r. i mogą ulec zmianie.

Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.

Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.

FAKULTETY POZOSTAŁE
White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD

Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.

Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.

Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.

Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.

Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.

Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD

Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.

Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Sri Lanka - informacje ogólne

Waluta

1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane. Na Sri Lance nie są akceptowane dolary wynane przed 2006 rokiem i/lub zniszczone, naddarte itp.
Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
Godziny pracy

Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
Święta

Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2021/2022 Poya przypada m.in: 20.10.2020, 18.11.2020, 18.12.2020, 17.01.2021, 16.02.2021, 18.03.2021, 16.04.2021. Zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych obowiązuje również w święta państwowe i religijne.

Czas

+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.
Napiwki

Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.
Elektryczność

220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Telefony

Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58.
Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny na Sri Lance, trwa od początkulistopadado końca marca.

Wizy

Wiza lankijska:

Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datywjazdu na terytorium Republiki Sri Lanki oraz wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza lankijska:

Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datywjazdu na terytorium Republiki Sri Lanki oraz wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Kalutara

Położenie

Hotel znajduje się we zachodniej części wyspy, bezpośrednio przy plaży Mahawaskaduwa. Oddalony 72 km od lotniska w Colombo.

Hotel

Hotel oferuje Gościom całodobową recepcję, lobby, Wi-Fi w czytelni (bezpłatne), restaurację, 3 bary, 2 baseny, taras słoneczny, centrum SPA, centrum fitness, kawiarenka internetowa, kantor, przechowalnia bagaży, parking.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 81 pokoi. Pokoje Standard i pokoje Deluxe z widokiem na morze. Wszystkie wyposażone są w klimatyzację, łazienki (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV sat, telefon, odtwarzacz CD, Wi - Fi (płatne), sejf, zestaw do kawy/herbaty.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji HB (2 posiłki dziennie) i All Inclusive 3 posiłki dziennie w formie bufetu w restauracji głównej (dania kuchni międzynarodowej); Savor - restauracja a la carte. Napoje dostępne są w trzech barach.

Sport i Wellness

W hotelu znajduje się centrum SPA Sahana oferujący zabiegi na twarz i ciało, masaże, terapie relaksacyjne i ayurwedyczne i w pełni wyposażona siłownia. Zajęcia sportowe: siatkówka wodna i plażowa, łucznictwo, mini golf, aqua aerobic, yoga, badminton, tenis ziemny i stołowy, krykiet, rzutki, squash, szachy, boccia, siłownia, bilard i snooker (płatne).

Dla dzieci

Zajęcia dla dzieci, brodzik.

Rozrywki

Animacje dzienne i wieczorne, muzyka na żywo, przedstawienia.

Strona internetowa

www.mermaidhotelkalutara.com KATEGORIA LOKALNA 3***


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Ecco Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Sri Lanka

Opis

  • Lokalizacja przy złotej plaży Mahawaskaduwa, w miejscu dawnej wioski rybackiej 
  • Hotel podzielony na dwie części: mieszkalną - przeznaczoną do wypoczynku w ciszy oraz klubową - dla miłośników rozrywek
  • Przytulne, gustownie urządzone pokoje posiadające ekologiczne meble wykonane z naturalnych materiałów
  • 2 odkryte baseny o różnym przeznaczeniu

Lokalizacja

w Kalutara, przy plaży, ok. 4 km od centrum, 70 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi: 72, restauracje: 2, bary: 4, baseny odkryte: 2, bar na plaży, bar przy basenie, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, jubiler, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, ochrona hotelowa (24h), centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Pokoje

klimatyzacja centralnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, DVD, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju -

W cenie zakwaterowanie w pokojach typu Standard dla max 3 osób dorosłych albo 2 osób dorosłych i 2 dzieci ( UWAGA: jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami).
Za dopłatą pokoje: Superior Sea View, Deluxe Sea View.

Plaża

prywatna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu.

Sport na plaży

siatkówka, sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

siatkówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, badminton, squash (płatny), masaże (płatne), joga (płatna), jacuzzi (płatne), aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), boule, waterpolo, siłownia, łaźnia parowa (płatna), zabiegi lecznicze (płatne).

Rozrywka

muzyka na żywo, dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

brodzik, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu; przekąski po śniadaniu i po południu; świeże owoce i soki, kawę/herbatę; lokalne alkohole (z wyjątkiem wina) i napoje w ciągu dnia; program rozrywkowy i animacje; szeroki wybór sportów z usługami instruktorów.
Uwaga: zakaz podawania alkoholu w niektóre święta państwowe i religijne.

Świadczenia

  • przelot na trasie Polska - Colombo - Polska
  • opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW
  • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
  • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

Cena nie zawiera

  • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
  • dopłaty do pokoju pojedynczego
  • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
  • wycieczek fakultatywnych
  • w przypadku rezerwacji dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami
  • koszty wizy lankijskiej.
  • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Ograniczona obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim przez cały rok. Obsługa zawiera: spotkanie , kontakt telefoniczny. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe


​Władze Sri Lanki zaprzestały wydawania wiz wjazdowych na lotnisku w Colombo. Obecnie istnieje obowiązek wyrobienia wizy poprzez  system online.

Władze Sri Lanki wprowadziły bezpłatne wizy turystyczne dla obywateli Polski (polski paszport) w okresie pobytu od 26.02.2020 do 30.04.2020. Maksymalna długość pobytu do 30 dni. 

Wizę można uzyskać za pośrednictwem strony internetowej www.eta.gov.lk - w cenie 35 USD/os.
Ecco Travel nie pośredniczy w uzyskaniu wiz wjazdowych na Sri Lankę.

Należy posiadać paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Urokliwie położony hotel, przyjemny, czysty, stylowy. Uprzejma i kompetentna obsługa, bogaty program rekreacyjny, klimatyczne wnętrza, system all inclusive.

Położenie

Przy piaszczystej, pięknej plaży Mahawaskaduwa w Kalutara, pośród tropikalnego ogrodu, 40 km od stolicy.

Wyposażenie

Restauracja główna (bufety i a' la carte, dania kuchni lankijskiej i międzynarodowej), bar przy plaży, bar przy basenie.

Pokoje

72 komfortowych pokoi w słonecznych, jasnych barwach, z meblami wykonanymi przez lokalnych rzemieślników; klimatyzacja, TV sat (10 kanałów), telefon, sejf, minibar, odtwarzacz CD, zestaw do kawy/herbaty, łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, balkon/taras z widokiem na ogród, basen lub ocean. Maksymalnie jedna dostawka w pokoju, przy zakwaterowaniu 4 osób w jednym pokoju dziecko śpi z rodzicami.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania w formie bufetów, obiady i kolacje w formie bufetów lub (w zależności od sezonu) dania z menu, przekąski, koktajle, soki ze świeżych owoców (10.30 - 17.00), kawa, herbata, lokalne napoje i alkohole (prócz wina) do północy.

Sport i rozrywka

2 baseny, kort tenisowy, tenis stołowy, siłownia, badminton, joga, boccia, siatkówka, areobik (także w wodzie), sauna, łaźnia, jacuzzi, Sahana Spa (rytuały pielęgnujące, kosmetyka, masaże), nauka gry w krykieta, wieczorny program rozrywkowy, występy folklorystyczne i magika.

Dla dzieci

Łóżeczko, fotelik.

Uwagi

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


KonsorcjumPBP

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Sri Lanka;Kalutara Położenie Hotel położony jest na złotych plażach Mahawaskaduwa, w rybackiej wiosce, niedaleko miasta Kalutara. 24 mile na południe od Colombo i 45 mil od międzynarodowego lotniska. Ośrodek otoczony bujnymi ogrodami z tropikalną roślinnością i palmami kokosowymi. Pokoje Pokoje udekorowane ze smakiem i wyczuciem, w delikatnych i uspokajających kolorach. Wszystkie 72 pokoje posiadają klimatyzację, łazienkę, balkon lub taras z widokiem na morze, TV, odtwarzacz CD, mini bar, sejf, telefon, suszarkę do włosów. Do dyspozycji gości Dwa baseny z tarasem do opalania, restauracje i bary, korty tenisowe, squash, boiska do gier zespołowych, tenis stołowy, siłownia, SPA, sauna, jacuzzi, aerobic, wieczorne pokazy, sale bankietowe i konferencyjne, pralnia.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


BestReisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Urokliwie położony hotel, przyjemny, czysty, stylowy. Uprzejma i kompetentna obsługa, bogaty program rekreacyjny, klimatyczne wnętrza, system all inclusive.

Położenie

Przy piaszczystej, pięknej plaży Mahawaskaduwa w Kalutara, pośród tropikalnego ogrodu, 40 km od stolicy.

Wyposażenie

Restauracja główna (bufety i a' la carte, dania kuchni lankijskiej i międzynarodowej), bar przy plaży, bar przy basenie.

Pokoje

72 komfortowych pokoi w słonecznych, jasnych barwach, z meblami wykonanymi przez lokalnych rzemieślników; klimatyzacja, TV sat (10 kanałów), telefon, sejf, minibar, odtwarzacz CD, zestaw do kawy/herbaty, łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, balkon/taras z widokiem na ogród, basen lub ocean. Maksymalnie jedna dostawka w pokoju, przy zakwaterowaniu 4 osób w jednym pokoju dziecko śpi z rodzicami.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania w formie bufetów, obiady i kolacje w formie bufetów lub (w zależności od sezonu) dania z menu, przekąski, koktajle, soki ze świeżych owoców (10.30 - 17.00), kawa, herbata, lokalne napoje i alkohole (prócz wina) do północy.

Sport i rozrywka

2 baseny, kort tenisowy, tenis stołowy, siłownia, badminton, joga, boccia, siatkówka, areobik (także w wodzie), sauna, łaźnia, jacuzzi, Sahana Spa (rytuały pielęgnujące, kosmetyka, masaże), nauka gry w krykieta, wieczorny program rozrywkowy, występy folklorystyczne i magika.

Dla dzieci

Łóżeczko, fotelik.

Uwagi

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

SRI_LANKA

Położenie

do centrum miejscowości Kalutara ok. 5 km. Za hotelem przebiega linia kolejowa, która nie zakłóca spokoju gości. Transfer z lotniska w Colombo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczystej plaży Kalutara. 

Wyposażenie

kameralny hotel, dysponuje łącznie 81 pokojami. Do dyspozycji Gości: recpecja z lobby, restauracja z tarasem, bar przy basenie, bar na plaży, bar w recepcji, sklep z pamiątkami, jubiler. W zadbanym ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą. Przy basenie leżaki i ręczniki kapielowe bezpłatnie. Obok hotelu znajduje się Mermaid Club, który oferuje wiele atrakcji sportowych, różne formy rozrywki oraz dodatkowy basen.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby i w pokojach gratis.

Zakwaterowanie

wszystkie pokoje urządzone w meble z drewna tekowego i ręcznie tkane tkaniny bawełniane. Pokoje dwuosobowe Superior: nowocześnie urządzone, łóżko typu kingsize, klimatyzacja, telefon, TV sat.,sejf, minibar, balkon lub taras, widok na morze lub częściowy widok na ocean, prysznic, suszarka, WC, zestaw do parzenia kawy lub herbaty,  Pokoje dwuosobowe Superior: z bezpośrednim widokiem na ocean, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje dwuosobowe Premium: z bezpośrednim widokiem na ocea i plażę.

Sport

siłownia, siatkówka plażowa, squash, tenis stołowy, boccia, bilard, badminton.

Wellness

za opłatą: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże, aromaterapia oza zabiegi kosmetyczne w centrum Spa.

Rozrywka

animacje w Mermaid Club, okazjonalnie wieczorny program animacyjny, minidyskoteki.

All Inclusive

trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu lub dań serwowanych do stołu (w zależności od obłożenia hotelu), przekąski, kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, świeże owoce.

Kategoria Nekera

 4 gwiazdki, kategoria lokalna: brak oficjalnej kategoryzacji hoteli na Sri Lance.

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

Mocne strony

- Położony bezpośrednio przy plaży- Duży zadbany ogród z basenem- Unikalny wystrój pokoi- Animacje dla dzieci w Mermaid Club


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Dertour Polska

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Mermaid Hotel & Club

Kategoria

***

Miejscowość

Kalutara

Region

Kalutara

Kod

CMB14129 IO

Liczba pokoi

81

Zalety

Pośrodku tropikalnego ogrodu, niewielki, przyjemny kompleks. Idealny na relaksujący wypoczynek w formule all- inclusive. Oferta dla nowożeńców.

Położenie

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży Kalutary. Centrum miejscowości z różnymi możliwościami zakupów ok. 5 km, lotnisko w Colombo ok. 74 km (ok. 2 h jazdy). Za hotelem przebiega linia kolejowa do Colombo.

Opis

Urokliwy hotel, wyremontowy latem 2016, dysponuje restauracją (kuchnia międzynarodowa), barami, m.in. ,Music & Lounge Bar', z muzyką graną przez DJ, 3x/tydzień. 2 baseny, jubiler, SPA, sklep z pamiatkami i bezpłatny dostęp do Internetu- WLAN.

Wyżywienie

All inclusive (I). Bogaty bufet śniadaniowy, w trakcie obiadu i kolacji bufet lub wybór z menu, wybrane napoje bez- i alkoholowe w restauracji i w barach w określonych godzinach, przekąski, owoce i soki.

Pokój typ 1

RAA - pokój standardowy, ok. 27 m2 (54), po remoncie, prosto, a zarazem ładnie urządzone. Łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów, telefon, odtwarzacz CD, TV, klimatyzacja, mini bar, zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf, balkon lub taras.

Pokój typ 2

RAM - superior z widokiem na morze, ok. 27 m2 (18), jak standard, z odtwarzaczem Blue Ray, DVD, systemem surround.

Pokój typ 3

RAB - deluxe z widokiem na morze, ok. 42 m2 (9), jak superior z widokiem na morze, lecz bliżej plaży, z drewnianą podłogą, wanną, kabina prysznicowa.

Sport, rozrywka, wellness

Sport - w cenie siłownia, squash, siatkówka, billard, tenis stołowy i rzutki. Rozrywka- codziennie program wieczorny, n.p. muzyka na żywo, show, wieczór folklorystyczny.

Warto wiedzieć

Obowiązkowa dopłata za menu świątecznego / sylwestrowego. Honeymoon Special - oferty dla nowożeńców. Należy zgłosić przy rezerwacji.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AL016102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

położony jest w przytulnej rybackiej wiosce Mahawaskaduwa, ok. 4 km od centrum miejscowości Kalutara. Ok. 39 km od centrum Colombo oraz ok. 72 km od lotniska. 

PLAŻA

Obiekt usytuowany bezpośrednio przy złotej, szerokiej i piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego. 

HOTEL

Urokliwy hotel otoczony palmowym gajem, y składa się z dwóch 2 części: hotelowej oraz sportowej Mermaid Club. Hotel odnaczony najwyższą nagroda Trip Advisor  BEST OF THE BEST Travellers Choice 2021, która  jest  najwyższym uznaniem i jest przyznawana co roku firmom, które należą do najlepszych z najlepszych na stronie Tripadvisor, które zbierają doskonałe recenzje od podróżnych i znajdują się wśród 1% najlepszych obiektów na całym świecie. 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, kantor, restauracja z widokiem na ocean, 2 bary: przy basenie i bar główny obok restauracji.  Pokój zabaw dla dzieci; sklep z pamiątkami.  Bezpłatny Internet Wi-Fi - w lobby, pokojach i centrum konferencyjnym. Kącik komputerowy z dostępem do Internetu. 

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

2 baseny: główny z tarasem słonecznym, drugi w części Mermaid Club przeznaczony do aktywnego spędzania czasu, bezpłatne leżaki i ręczniki.Hotel prowadzi program animacyjny dla dzieci i dla dorosłych w ciągu dnia i wieczorami, m.in.: muzyka na żywo, pokazy kulturalne, pokazy magii. Szeroki wybór atrakcji sportowych i rekreacyjnych w Mermaid Club: aqua aerobik, gra w piłkę wodną oraz innych aktywnych zajęć, dobrze wyposażona siłownia, aerobik, joga, siatkówka, squash, badminton, tenis stołowy, boccia, krykiet, rzutki oraz gry planszowe. Stół bilardowy w jednym z barów.Za dodatkową opłatą: sala gier, centrum SPA.

ZAKWATEROWANIE

Łącznie do dyspozycji Gości 82 pokojeWszystkie pokoje posiadają duże łóżko typu King, taras lub balkon, prysznic, suszarkę do włosów, TV satelitarną, minibar, sejf, zestaw do kawy/herbaty. Ponadto poszczególne typy zakwaterowania oferują:Pokoje Standard - 27m2, skromne podstawowe wyposażenie, widok na tereny hotelowe/ogród/basen.Pokoje Superior - 27m2, dodatkowo szlafrok i kapcie, odtwarzacz DVD, widok na ocean.Pokoje Deluxe - 42m2, wyposażenie jak Superior + położony bliżej plaży, wanna i osobno prysznic, drewniane podłogi, widok na ocean. 

WYŻYWIENIE

All Inclusive: śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bogatego bufetu, przekąski w ciągu dnia. Świeże owoce oraz soki,  lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-24:00). Wina oraz koktajle za dodatkową opłatą. 

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.mermaidhotelnclub.com/ 

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę anglo- i niemieckojęzycznego rezydenta (polskojęzyczny rezydent na telefon), ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk).Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD.Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.Wiza1. Koszt jednorazowej wizy wjazdowej, ważnej przez 1 miesiąc, wynosi 35 USD / - za osobę.2. Wszystkie wnioski wizowe będą rozpatrywane online www.eta.gov.lk (Strona zostanie wkrótce otwarta).3. Potwierdzenie wniesienia opłaty za 2 testy PCR, które zostaną wykonane w dniu przyjazdu oraz między 5 a 7 dniem należy uzyskać przed złożeniem wniosku o wizę, w przypadku gdy turysta przebywa na 10 lub więcej dni, należy konieczne do wykonania III testu PCR i potwierdzenie wpłaty za testy PCR będzie wymagane w momencie ubiegania się o wizę.4. Obowiązkowe ubezpieczenie podróżne Covid należy wykupić przed złożeniem wniosku o wizę, ponieważ będzie ono niezbędne jako dokument uzupełniający przy ubieganiu się o wizę.Informacje wymagane do złożenia wniosku wizowego:* Szczegóły rezerwacji certyfikowanego hotelu* Trasa po Sri Lance* Bilet powrotny* Dowód ubezpieczenia medycznego SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIANie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczneBrak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki.Konsulat RP w KolomboKonsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken)C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor,409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lankatel. (00-9411) 256 56 12, 693 307fax. (00-9411) 266 96 39kenbalendra@hotmail.comPrzedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w PolsceAmbasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri LankiAl. Wilanowska 313 A02-665 Warszawatel.: 853 88 96, 853 88 97fax: 843 53 48lankaemb@medianet.plwww.srilanka.plwww.ceylontea.com.pl

Covid- 19

Aktualizacja 26.01.2021Mamy dobrą wiadomość dla osób wracających z urlopu. Osoby zaszczepione przeciwko COVID-19 oraz te, które uzyskały ujemny wynik testu diagnostycznego na obecność SARS-CoV-2 (czas między uzyskaniem wyniku testu a przekroczeniem granicy nie może przekraczać 48 godzin), nie będą musiały przechodzić obowiązkowej kwarantanny do powrocie do Polski.Wszyscy podróżni przylatjący na Sri Lankę muszą pozostać na kwarantannie przez 14 dni, niezależnie od statusu szczepień przeciwko COVID 19Zakwaterowanie: Wymagany jest co najmniej 7-dniowy pobyt na Sri Lance.Przed wylotem wymagany jest test PCR na Covid-19. Negatywny wynik testu PCR jest wymagany przed wejściem na pokład samolotu  i po przylocie na Sri Lankę. Test nie powinien być starszy niż 96 godziny przed wylotem.Po przylocie na Sri Lankę: na lotnisku będzie  obowiązywać reżim sanitarny. Po przylocie nie ma kwarantanny, chyba że zostaną wykryte objawy choroby wskazujące na Covid - 19 .Badanie PCR zostanie przeprowadzone po przylocie na lotnisko. Kolejny test zostanie przeprowadzony w ciągu 4-5 dni po przyjeździe. Klienci przebywający dłużej niż 10 dni na terenie Sri Lanki, będą zobowiązani do wykonania trzeciego testu podczas swojego pobytu na własny koszt.W przypadku pozytywnego wyniku testu PCR, Klientów obowiązuje kwarantanna w wyznaczonym hotelu. Kwarantanna zwykle trwa od 14 do 21 dni. O jej zakończeniu decyduje lekarz.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Sri Lanka, Sri Lanka

Położenie

do centrum miejscowości ok. 5 km. Za hotelem przebiega linia kolejowa, która nie zakłóca spokoju gości. Transfer z lotniska w Colombo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczystej plaży Kalutara. 

Wyposażenie

kameralny hotel dysponuje łącznie 81 pokojami. Recepcja z lobby, restauracja z tarasem, 4 bary, sklep z pamiątkami. W zadbanym kompleksie ogrodowym basen. Przy basenie leżaki i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. Obok hotelu znajduje się Mermaid Club, który oferuje wiele atrakcji sportowych, różne formy rozrywki oraz dodatkowy basen. www.mermaidhotelnclub.com.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A): nowocześnie urządzone z klimatyzacją, telefonem, TV satelitarną, odtwarzaczem CD, sejfem, minibarem. Balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Prysznic, suszarka, WC. Pokoje de luxe (A2-3B): przestronniejsze i bardziej elegancko urządzone; poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Rozrywka

animacja w Mermaid Club, okazjonalnie wieczorny program animacyjny.

Dostęp do internetu

WIFi w lobby bez opłaty.

Sport

siłownia, siatkówka plażowa, squash, tenis stołowy, boccia.

Wellness

za opłatą sauna, łaźnia parowa, whirlpool, masaże, aromaterapia oraz zabiegi w centrum spa.

All Inclusive

trzy posiłki (część posiłków w formie bufetu). Wybrane lokalne napoje alkoholowe (oprócz wina) i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00. Przekąski w godz. 10.30-12.30 oraz ok. 15.00-17.00.

Uwagi

Uwaga! Brak transferu i opieki rezydenta!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Sri Lanka, Sri Lanka

Położenie

do centrum miejscowości ok. 5 km. Za hotelem przebiega linia kolejowa, która nie zakłóca spokoju gości. Transfer z lotniska w Colombo ok. 2,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczystej plaży Kalutara.

Wyposażenie

kameralny hotel dysponuje łącznie 81 pokojami. Recepcja z lobby, restauracja z tarasem, 4 bary, sklep z pamiątkami. W zadbanym kompleksie ogrodowym basen. Przy basenie leżaki i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. Obok hotelu znajduje się Mermaid Club, który oferuje wiele atrakcji sportowych, różne formy rozrywki oraz dodatkowy basen. www.mermaidhotelnclub.com.

All Inclusive

trzy posiłki (część posiłków w formie bufetu). Wybrane lokalne napoje alkoholowe (oprócz wina) i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00. Przekąski w godz. 10.30-12.30 oraz ok. 15.00-17.00.

Internet

WIFi w lobby bez opłaty.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A): nowocześnie urządzone z klimatyzacją, telefonem, TV satelitarną, odtwarzaczem CD, sejfem, minibarem. Balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Prysznic, suszarka, WC. Pokoje de luxe (A2-3B): przestronniejsze i bardziej elegancko urządzone; poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Sport

siłownia, siatkówka plażowa, squash, tenis stołowy, boccia.

Wellness

za opłatą sauna, łaźnia parowa, whirlpool, masaże, aromaterapia oraz zabiegi w centrum spa.

Rozrywka

animacja w Mermaid Club, okazjonalnie wieczorny program animacyjny.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobre położenie, przemiła obsługa to główne atuty tego hotelu. Wzdłuż rozciąga się szeroka, piaszczysta plaża - idealne miejsce na długie spacery. Polecam!

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Sri Lanka, Sri Lanka

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. W trosce o Państwa komfortowy i relaksujący pobyt hotel dysponuje szeregiem udogodnień, w tym restauracją, jadalnią, barem, biblioteką, opieką nad dziećmi, serwisem pokojowym i pralnią. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia w większości pokoi i oferuje dodatkową przestrzeń na odpoczynek i relaks w trakcie pobytu. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Do udogodnień we wszystkich pokojach należą sejf, minibarek i biurko. Dostępne są również lodówka i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio, zestaw stereo, odtwarzacz CD, odtwarzacz DVD i Wi-Fi (odpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Leżaki na tarasie do opalania zachęcają do chwili odpoczynku. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa i siatkówka. Aqua fitness to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, badmintona, bilard, darta, squasha, jogę i aerobik. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, salon piękności, zabiegi masażu i anti-aging. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2018.


Mapa Hotelu Mermaid
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

Opinie o Hotelu Mermaid

4.9
zdecydowanie polecam

warto jechać! negocjować ceny ! np.do Kalutary tuk-tuk na 2 osoby 225 rupii ale z innego hotelu !!! dobry jest kierowca z hotelu-niedrogi(100$ do Gale za 4 osoby na jeden cały dzien) jedzie powoli ale sie nie wtraca w zwiedzanie. Omijac miejscowych 'PRZEWODNIKÓW"ciagna do swoich z goy upatrzonych i drogich sklepow a idac samemu mozna kupic o wiele tansze rzeczy !!!

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Mermaid - możliwości zakwaterowania:

pokój superior - dla max. 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci (do 12 lat)
1 os. pokoj standardowy
2 os. pokój delux
1 os. pokój delux
2 os. pokój superior
1 os. pokój superior
2 os. pokój standardowy z widokiem na ocean
1 os. pokój standardowy z widokiem na ocean
2 os. pokoj standardowy
3 os. Pokój Standardowy z widokiem na ocean
pokoj superior 2 os.. z dostawka
Pok. superior 2 os.+1 dost.
Pok. superior 2 os.+2 dost.
Pok. superior 2 os.
Pokój premium 2 os. + 1 dostawka
Pokój premium 2 os. + 2 dostawki
Pokój premium 2 os.
pokoj 2-os superior
Superior
Premium Deluxe Sea View
Premium Sea View
Sea View
pokoj 1-osobowy SUPERIOR
Pok. superior 1 os.
Pokój premium 1 os.

Mermaid - Możliwości wyżywienia:


Mermaid - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Mermaid? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00