cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
  • Hotel Poseidon Playa, Costa Blanca
1 / 26
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
23.09 - 30.09
już od 1959 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.11 - 28.11
już od 989 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Poseidon Playa
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum

Hotel Poseidon Playa
star 3

Hiszpania: Costa Blanca
Ocena hotelu Poseidon Playa:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Poseidon Playa:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2020

Hotel Poseidon Playa w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 850 m od starego miasta w Benidorm
  • ok. 60 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • parking: zewnętrzny (w odległości 10 minut od hotelu), zadaszony, w zależności od dostępności, za opłatą
  • terminal internetowy: za opłatą
  • Wi-Fi
  • pokój gier
  • kantor: w recepcji
  • sala konferencyjna

Liczba pokojów

300

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dla dzieci

  • miniklub
  • basen dla dzieci

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • klimatyzacja
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • taras
  • minilodówka: w cenie
  • sejf: za opłatą

Wyżywienie

Pełne wyżywienie
  • posiłki w formie bufetu w głównej restauracji
  • Dwa posiłki
    • posiłki w formie bufetu w głównej restauracji
    Restauracje i bary
  • restauracja bufetowa

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania / Costa Blanca

    Opis oferty:

    Zadbany miejski hotel tuż przy fantastycznej plaży Poniente, blisko centrum urokliwej miejscowości Benidorm z piękną starówką. Standard świadczonych usług oraz świetna lokalizacja to niewątpliwie największe jego atuty. Centralnym punktem hotelu jest zadbany basen. Dla dzieci przygotowano pokój zabaw i miniklub, wszystkich ucieszą hotelowe animacje. W 2016 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 800 m od centrum BENIDORM, ok. 200 m od sklepów, barów i restauracji, blisko drogi lokalnej; ok. 50 km od portu lotniczego w Alicante; przystanek autobusowy ok. 400 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Playa de Poniente, publiczna, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 50 m od hotelu, dojście do plaży przez ulicę i promenadę bądź przejściem podziemnym, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); Playa de Levante, publiczna, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 1 km od hotelu, dojście do plaży przez ulicę i promenadę, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet); bary i restauracje przy plaży (płatne).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1967 r., odnowiony w 2011 r., 306 pokoi, budynek główny, 17 pięter, 4 windy, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, show cooking, bar przy basenie, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; centrum konferencyjne dla 55 osób, kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy, taras z widokiem na morze; za opłatą: punkt internetowy; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), 2 duże łóżka, ok. 20 m², zadbany, klimatyzowany (1.06-30.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy; za opłatą: lodówka (ok. 16 EUR/tydz.), sejf (ok. 2,5 EUR/dzień + depozyt 25 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka), widok na morze.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 420 m² i ok. 200 m², brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 80 m², przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; siłownia (otwarta w sezonie zimowym), pokój gier; pokój zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci (1.06-30.09).

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00); przekąski między posiłkami w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze przy basenie; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/465854859, www.hotelesposeidon.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania / Costa Blanca

    Opis oferty:

    Zadbany miejski hotel tuż przy fantastycznej plaży Poniente, blisko centrum urokliwej miejscowości Benidorm z piękną starówką. Standard świadczonych usług oraz świetna lokalizacja to niewątpliwie największe jego atuty. Centralnym punktem hotelu jest zadbany basen. Dla dzieci przygotowano pokój zabaw i miniklub, wszystkich ucieszą hotelowe animacje. W 2017 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 800 m od centrum BENIDORM, ok. 200 m od sklepów, barów i restauracji, blisko drogi lokalnej; ok. 50 km od lotniska w Alicante; przystanek autobusowy ok. 400 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Playa de Poniente, publiczna, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 50 m od hotelu, dojście do plaży przez ulicę i promenadę bądź przejściem podziemnym, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); Playa de Levante, publiczna, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 1 km od hotelu, dojście do plaży przez ulicę i promenadę, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet); bary i restauracje przy plaży (płatne).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1967 r., systematycznie odnawiany, 306 pokoi, budynek główny, 17 pięter, 4 windy, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, show cooking, bar przy basenie, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; centrum konferencyjne dla 55 osób, kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy, taras z widokiem na morze; za opłatą: punkt internetowy; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), 2 duże łóżka, ok. 20 m², zadbany, klimatyzowany (1.06-30.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy; za opłatą: lodówka (ok. 16 EUR/tydz.), sejf (ok. 2,5 EUR/dzień + depozyt 25 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka), widok na morze.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 250 m², wydzielona część dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki (ok. 10 EUR depozyt, wymiana ok. 2 EUR); pokój gier, bilard; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), piano bar, animacje dla dorosłych i dzieci.

    KONTAKT:

    0034/465854859, www.hotelesposeidon.com

    GRATIS:

    Wi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    3+ Hiszpania/Costa Blanca

    Informacje Ogólne

    Witamy Poseidon Playa w Benidorm. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, salę konferencyjną, klimatyzację, recepcję i winda. Dzieci mają własny program animacji. Do dyspozycji jest basen. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, postój taksówek, supermarket, informacja turystyczna, przystanek autobusowy, kino, bary/restauracje, sklepy i placówka medyczna. Odległość od hotelu: lotnisko ALC (55 km) i dworzec kolejowy (45 km). Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje pralnię, sejfy, usługi prasowania i kantor. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie: bufet. W hotelu znajdują się 2 restauracje. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

    Sport i Rozrywka

    W ramach aktywności hotel oferuje bilard i program zajęć animacyjnych. Poseidon Playa posiada masaże wodne. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 800 m. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa, American Express i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo FB - śniadania, obiady, kolacje, napojde płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady i kolacje, pomiędzy posiłkami przekąski. Wybrane napoje bezalkohlowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:30 - 24:00

    Bagaż

    Wrocław, Kraków, Berlin;  Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240 zł/osobę - 20 kg - 336 zł/osobę  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Warszawa Modlin, Gdańsk, Kowno;  Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 zł/osobę - 20 kg - 480 zł/osobę  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Atur

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    HISZPANIAALC

    Hotel info

    pierwsza linia brzegowa, tuż przy nadmorskiej promenadzie i piaszczystej plaży Poniente to wyjątkowa lokalizacja Hotelu Poseidon Playa. Malowniczy widok na morze podziwiać można nie tylko z przestronnych tarasów słonecznych gdzie znajdują się hotelowe baseny, ale i z okien restauracji czy balkonów większości pokoi. Im wyższe piętro tym widok jest bardziej spektakularny. Hotel położony jest w sercu Benidormu w pobliżu licznych sklepów, barów, pubów i restauracji, a jedynie kilku minutowy spacer dzieli obiekt od klimatycznej starówki i punktu widokowego Balcon del Mediterraneo. To idealne miejsce na wieczorny spacer i wizytę w lokalnym tapas barze. Wieczór spędzić można również w stylowym barze hotelowym, gdzie organizowane są cykliczne animacje lub występy z muzyką na żywo. Kategoria lokalna 3***

    Lokalizacja

    Benidorm, w sercu kurortu, sklepy, bary, restauracje w pobliżu, ok 850m od starego miasta z kameralnymi uliczkami i typowymi tapas barami, ok 100m od hotelu przystanek komunikacji lokalnej. Lotnisko w Alicante ok. 50km

    Plaża

    Playa de Poniente przed hotelem (dojście przez deptak i nadbrzeżną ulicę ok 50m), piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

    Hotel

    306 pokoi, 17 pięter, przestronny hol powitalny z lobby, recepcja 24h, windy, restauracja główna z show cooking, taras z widokiem na morze, bar caftereia, bar przy basenie dostępny sezonowo, wymiana walut, sala konferencyjna, płatny punkt internetowy, płatne miejsca parkingowe. Na terenie obiektu występują schody i różnice poziomów.

    Pokój

    zadbany, klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, mini lodówka, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny sejf, balkon w większości z widokiem na morze. 2-osobowy, w większości łóżka typu king size - możliwość zakwaterowania max. 4 osób (bez dostawek, wspólne spanie), co jednak zmniejsza komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego)

    Sport i rozrywka

    basen zewnętrzny, tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: pokój gier, bilard. Cykliczne programy animacyjne lub wieczory z muzyką. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek w pobliskim centrum kurortu. W pobliżu Aquaparki i parki rozrywki (sezon letni).

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw w sezonie letnim.

    Opcje wyżywienia

    - śniadania - śniadania, obiadokolacje - all inclusive soft - all inclusive

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą rezydenta z językiem polskim. Spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie.

    Nasza opinia

    wakacyjny obiekt, którego niezwykłym atutem jest doskonała lokalizacja tuż przy słynnej Plaży Poniente, bardzo lubianej przez hiszpańskich turystów. Pozwoli to z pewności w pełni zasmakować typowo iberyjskich wakacji

    190502Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    Cena zawiera

    - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

    Cena nie zawiera

    - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    III Millenium

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania/Costa Blanca/Benidorm

    Opis

    Hotel Poseidon Playa znajduje się naprzeciwko plaży Poniente w mieście Benidorm i oferuje pokoje dysponujące tarasem z widokiem na Morze Śródziemne. Na miejscu do dyspozycji Gości jest odkryty basen. Pokoje wyposażone są w telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej i dysponują marmurową łazienką z suszarką do włosów. Z sejfu i lodówki można korzystać za dodatkową opłatą. Pokoje i pomieszczenia ogólnodostępne są klimatyzowane od czerwca do września. Na terenie hotelu Poseidon Playa znajduje się restauracja bufetowa oraz bar ze sceną, na której odbywają się występy. Latem czynne są też bary na tarasie. Hotel oferuje urozmaicony program rozrywkowy dla dorosłych i dla dzieci oraz oddaje do dyspozycji Gości pokój gier ze stołem bilardowym. Latem dzieci mogą uczestniczyć w zajęciach organizowanych przez mini klub. Hotel dysponuje całodobową recepcją oraz parkingiem, z którego można korzystać za dodatkową opłatą. Zaledwie 10 minut spacerem dzieli obiekt od parku Elche i centrum miasta. Hotel Poseidon Playa oferuje ponadto bezpłatny transfer z dworca kolejowego w Alicante w przypadku pobytów na co najmniej 7 nocy.

    Zameldowanie

    od 14:00

    Wymeldowanie

    do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    HISZPANIA

    Położenie

    do piaszczystej plaży ok. 60 m (przejście podziemne), do centrum Benidorm z licznymi sklepami i restauracjami oraz piękną starówką ok. 900 m.

    Wyposażenie

    306 pokoi. Hol powitalny, recepcja, windy, pomieszczenia klubowe, restauracja dla niepalących, bar z tarasem. Basen, taras słoneczny z leżakami i parasolami. Bar przy basenie (czerwiec-sierpień). WLAN gratis.

    Wyżywienie

     śniadanie, 2 lub 3 posiłki lub all inclusive. All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:30-24:00, przekąski poza posiłkami głównymi.

    Zakwaterowanie

     wanna, WC, suszarka, TV sat., sejf za opłatą, klimatyzacja, balkon z widokiem na morze. Lodówka do wynajęcia (za opłatą). Pokoje superior, (ok. 23 m kw.), dodatkowo podwójna rozkładana kanapa.

    Sport

     tenis stołowy, mała siłownia. Za opłatą: bilard.

    Dzieci

     brodzik, mini klub (czerwiec-wrzesień; min. 10 dzieci, 5-12 lat).

    Łóżeczko dla dziecka

     do 2 lat w cenie. Rezerwacja w biurze podróży. Maks. liczba osób nie może zostać przekroczona.

    Parkowanie

    ok. 7,50 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Costa Blanca, Hiszpania

    Położenie

    w sercu Benidormu, ok. 400 m od plaży "Playa de Levante". Do centrum ok. 200 m.

    Wyposażenie

    466 pokoi na 9 piętrach, hol powitalny z recepcją, 2 restauracje, bar, pomieszczenia klubowe. Kącik internetowy i Wi-Fi na terenie całego obiektu gratis. Winda. 2 baseny i brodzik. Taras słoneczny z leżakami i parasolami. Ręczniki kąpielowe za opłatą.

    Wyżywienie

    śniadanie, 2 lub 3 posiłki w formie bufetu lub all inclusive.

    All Inclusive

    3 posiłki. W godz. 10:30-24:00 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski.

    Zakwaterowanie

    wanna/prysznic, WC, telefon, TV sat., Wi-Fi, suszarka do włosów, sejf (za opłatą), mała lodówka, klimatyzacja, balkon.A1A/A2A/A3A: dla max. 4-os. 3 i 4 osoba na dostawce.

    Sport

    tenis stołowy. Za opłatą: bilard.

    Wellness

    basen kryty z whirpoolem (nieczynny 01.06-30.09), za opłatą: masaże.

    Dzieci

    plac zabaw. Mini klub (5-12 lat).

    Łóżeczko dla dziecka

    do 2 lat gratis. Max. liczba osób nie może zostać przekroczona.

    Parkowanie

    ok. 7,- EUR/dzień. Garaż ok. 9,- EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Zniżki FIRSTBOOK

    10% zniżki na 60 dni przed wyjazdem (nie łączy się z innymi zniżkami).

    Zniżki

    1-2 dzieci (2-12 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Poseidon Playa
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa Blanca)
    Filmy hotelu Poseidon Playa:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Poseidon Playa:
    https://www.youtube.com/watch?v=Rbq5aVBlJco

    Opinie o Hotelu Poseidon Playa

    Poseidon Playa - możliwości zakwaterowania:

    Standard
    Single Use Standard
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze

    Poseidon Playa - Możliwości wyżywienia:


    Poseidon Playa - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Poseidon Playa? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00