Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
  • Hotel Gran Bali, Costa Blanca
1 / 30
Udogodnienia hotelu Gran Bali
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Gran Bali
star 4

Hiszpania: Costa Blanca
Ocena hotelu Gran Bali:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gran Bali:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 listopada 2018

Hotel Gran Bali w ofercie Biura podróży:

Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel Gran Bali znajduje się w spokojnej dzielnicy miasta Benidorm - La Cala .W odległości 3 km od obiektu mieści się klub golfowy Real de Faula oraz tematyczny park rozrywki Terra Mítica. Ok. 50 km od portu lotniczego w Alicante, przystanek autobusowy przy hotelu. W okolicy hotelu znajduje się wiele barów, sklepów i lokalnych restauracji.

PLAŻA

publiczna, piaszczysta, z łagodnym zejściem do morza, w odległości ok. 200 m od hotelu, Parasole, leżaki i materace odpłatnie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4*   Gran Hotel Bali jest najbardziej charakterystycznym hotelem w Benidorm i zarazem najwyższym hotelem w Europie. Wybudowany w 2002r,  składa się z dwóch budynków (wyższy posiada aż 52 piętra i  mniejszy  18 pięter).

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Całodobowa recepcja,  przestronne lobby, windy ( w tym panoramiczne), sala TV, 2 restauracje, 3 bary ( w tym jeden przy basenie), dyskoteka. Room service, usługi pralni chemicznej, fryzjer, centrum biznesowe, butik, wypożyczalnia samochodów, parking (płatny).  Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

INTERNET

Wi-Fi i stanowiska internetowe dodatkowo płatne.       

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie 3 baseny, leżaki i parasole przy basenach, Odpłatnie ręczniki kąpielowe, bilard, klub nocny, siłownia, sauna, jacuzzi, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik dla dzieci, kącik dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIA

Oferuje 776 pokoi. Pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, o powierzchni 32m, klimatyzowane/ogrzewane z balkonem. Wszystkie są wyposażone w łazienki (wanna, suszarki do włosów), TV/SAT, telefon, sejf (płatny) oraz mini bar (płatny). Za dodatkową opłatą w pokojach można korzystać z bezprzewodowego dostępu do Internetu.

WYŻYWIENIE

FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. 0,5l butelki wina i 0,5l butelki wody do obiadów i kolacji w cenie. Pozostałe napoje do obiadów i kolacji dodatkowo płatne.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE i inne

Ocena HCH 4,7  www.grupobali.com*Oferta bez PLskojęzycznego rezydenta.

CENA

OFERTA BEZ BAGAŻU: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika opisanego w części bagaż. Wtym celu należy wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony.  UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: - 20 kg - 300-500 PLN (W zależności od kierunku i terminu)  Ryanair: - 20 kg - 250 PLN LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair - 23 kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty do 31.10.2017) / 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair 15kg dla rezerwacji potwierdzonych do 07.09.2017, 20 kg dla rezerwacji potwierdzonych od 08.09.2017  LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO: Wizzair - Mały bagaż o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm (wyloty do 31.10.2017) / 10 kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair - 10 kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm.

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Costa Blanca

Opis

Jeden z najwyższych hoteli w Europie - 52 piętra, Lokalizacja w spokojnej, zachodniej części kurortu Benidorm z dostępem do licznych atrakcji oraz miejsc rozrywki, Przestronne, eleganckie pokoje, 2 stylowe restauracje oraz 5 bogato wyposażonych barów, Ładnie zaprojektowane baseny dla dorosłych i dla dzieci,

Lokalizacja

w Benidorm, ok. 300 m od plaży, ok. 3 km od centrum, ok. 56 km od lotniska, w pobliżu głównej ulicy, ok. 5 km od pola golfowego.

Wyposażenie

liczba pokoi - 776, restauracje - 2, bary - 5, windy - 15, lobby bar, bar przy basenie, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), kawiarnie, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking (płatny), ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, bankomat, informacja turystyczna, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne.

Basen

3 baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatne; basen dla dzieci, jacuzzi na wolnym powietrzu

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), ogrzewanie, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, biurko, zamek elektroniczny. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci. Hotel może pobrać opłatę w wysokości 100eur jako depozyt na wypadek uszkodzeń, korzystania z płatnych udogodnień hotelu (depozyt zwracany podczas check-out)

Plaża

publiczna, piaszczysta, długa, szeroka, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi, centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), solarium (płatne), bilard (płatny), siłownia, łaźnia parowa (płatna), zabiegi lecznicze (płatne), salon urody, zabiegi pielęgnacyjne (płatne).

Rozrywka

muzyka na żywo, dyskoteka, okazjonalnie program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive. obowiązkowej dopłaty do obiadu w pierwszy dzień świąt (25/12) w wysokości 310zł/os. (dzieci 50%) oraz do kolacji sylwestrowej w wysokości 530zł/os. (dzieci 50%)

Cena zawiera

Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (transfer typu shuttle bus). Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin. Bagaż - Wyloty z Warszawy. bagaż podręczny 10kg o maksymalnych wymiarach 55x40x23 cm. Wyloty z Gdańska, Krakowa, Wrocławia, Poznania i Warszawy Modlina - bagaż podręczny 10 kg (max. wymiary - 55x40x20cm) + 1 mała torebka (maks. wymiary - 35x20x20cm).

Cena nie zawiera

Bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego - WYLOTY Z (Ryanair) - Gdańska, Krakowa, Warszawy - Modlina, Wrocławia, Poznania. 20 kg - 300 zł/os/2 strony (wyloty od maja do września) WYLOTY Z (Wizzair) - Warszawy 203 kg - 450 zł/os/2 strony cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi opłatami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka anglojęzycznego przedstawiciela (spotkanie informacyjne i telefon kontaktowy).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Itaka

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa Blanca

Opis oferty:

Wyjątkowy pod każdym względem, nowoczesny i elegancki. Zbudowany w 2002 r. ma 186 m wysokości i jest jedną z najwyższych budowli w Benidorm i jednym z najwyższych hoteli w Europie. Niesamowite widoki na całą okolicę Benidorm robią ogromne wrażenie zarówno w dzień, jak i nocą. Położony blisko długiej piaszczystej plaży i niedaleko centrum pełnego sklepów i knajpek jest doskonałą propozycją na wypad ze znajomymi lub wakacje we dwoje. Przestronne i bardzo zadbane pokoje są funkcjonalnie urządzone, wyposażone we wszystkie wygody potrzebne do udanego wypoczynku. Do dyspozycji Gości są trzy baseny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, jak również zewnętrzne jacuzzi i bar przy basenie. Eleganckie restauracje serwują smaczne posiłki, a profesjonalna obsługa i serwis na wysokim poziomie są gwarancją najwyższej jakości usług.

POŁOŻENIE:

ok. 2,5 km od centrum BENIDORM, przy drodze lokalnej; ok. 50 km od portu lotniczego w Alicante; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1,4 EUR/centrum Benidorm).

PLAŻA:

Playa de Poniente, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 200 m od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet); Cala Finestrat, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 1,2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny i elegancki, zbudowany w 2002 r., 776 pokoi, dwa budynki, budynek główny - 52 piętra - oraz mniejszy - 18 pięter - 15 wind, w tym dwie panoramiczne, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska, restauracja Xaloc - dania w formie bufetu; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; 3 bary, w tym 1 przy basenie; sala telewizyjna; centrum konferencyjne dla 1000 osób, taras z widokiem na morze; za opłatą: internet bezprzewodowy, room-service, fryzjer; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci - sofa), ok. 25 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy, minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, gł. do 1,4 m, łącznie ok. 600 m², kaskada, hydromasaż, jacuzzi, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki płatne (ok. 2 EUR); salon gier, klub nocny; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: siłownia, sauna, jacuzzi; oferta zewnętrzna: ok. 5 km od hotelu pola golfowe, w okolicy aquaparki i parki rozrywki, sporty wodne na plaży.

KONTAKT:

0034/966815200, www.grupobali.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony w najbardziej popularnym kurorcie Costa Blanca - w Benidormie. Do centrum Benidormu (w okolicach punktu widokowego Balcon del Mediterraneo) ok. 3 km. W okolicy hotelu znajduje się wiele barów, sklepów i lokalnych restauracji. Do lotniska w Alicante ok. 60 km.
Plaża:
Hotel położony ok. 300 m od szerokiej i piaszczystej plaży Poniente (wyróżnionej Błękitną Flagą). Leżaki i parasole na plaży - płatne (ok. 6 EUR/os.).
Do dyspozycji gości:
Hotel składa się z 2 wysokich budynków, z których jeden ma aż 43 piętra. Recepcja, 2 restauracje, 3 bary, taras słoneczny z leżakami i parasolami, 3 baseny i brodzik dla dzieci (w basenach słodka woda), jacuzzi, plac zabaw dla dzieci, miniklub, sale konferencyjne, centrum biznesowe, butik, wypożyczalnia samochodów, parking (płatny).
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w pokojach różnego typu. Pokoje standardowe (pow. ok. 30 m2) przeznaczone są dla max. 4 osób (tylko w układzie 2+2, wtedy w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size). Wszystkie wygodnie urządzone, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów, kosmetyki kąpielowe), z sofą, TV-sat, telefonem, minibarem (dodatkowo płatny), sejfem (dodatkowo płatny) oraz balkonem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - gratis (na potwierdzenie). Hotel posiada kilka pokoi dla niepełnosprawnych (konieczna wcześniejsza rezerwacja).
Wyżywienie:
Śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu.
Program sportowy i animacyjny:
W miesiącach wakacyjnych hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Spa (basen kryty, masaże i zabiegi na twarz i ciało, łaźnia parowa, sauna) oraz siłownia dodatkowe płatne.
Internet:
Wi-Fi i stanowiska internetowedodatkowo płatne.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.grupobali.com
Naszym zdaniem:
Ze względu na swój nietypowy wygląd oraz niespotykaną wysokość budynku głównego, Gran Hotel Bali to najbardziej charakterystyczny i rozpoznawalny hotel na Costa Blanca. Choć hotel nie należy do najnowszych, oferuje dobry standard zakwaterowania. Niewątpliwym atutem jest duża - jak na hotele w Benidormie - strefa basenowa. Dobre miejsce na wakacje z rodziną i na urlop w gronie znajomych. Dla miłośników spacerów - nadmorska promenada którą można dojść do centrum kurortu.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowaobejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Hiszpania - Costa Blanca
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
ObywatelePolski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Costa Blanca
Costa Blanca to Białe Wybrzeże Hiszpanii położone pomiędzy Murcją a Walencją z kilometrami piaszczystych plaż, czystym błękitnym morzem oraz doskonałym klimatem, który Costa Blance zapewnia turystów przez niemal cały rok.
Miejscowości wakacyjne na Costa Blanca:
Benidorm to jeden z najbardziej znanych kurortów Hiszpanii, słynny przede wszystkim z dobrej jakości hoteli oraz z dwóch długich i piaszczystych plaż - Levante i Poniente, które uznawane są za najlepsze plaże w basenie Morza Śródziemnego i nie bez przyczyny od kilku lat regularnie nagradzane Błękitnymi Flagami. Obie plaże usytuowane są po dwóch stronach położonego na skałach zamku - centralnego punktu miasta, a łączy je długa nadmorska promenada, doskonałe miejsce na wieczorne spacery.Amatorom silnych wrażeń proponujemy obejrzenie lokalnej corridy. A gdy zapadnie zmrok zachęcamy do wizyty w jednej z setek restauracji, barów, pubów, dyskotek, pizzerii czy nocnych klubów. Zabawa do białego rana murowana. Calpe - niegdyś niewielka osada rybacka, teraz coraz prężniej rozwijający się kurort turystycznym, w którym znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż Costa Blanca, malowniczy port nad których góruje majestatyczna skała Ifach. W centrum sklepy i sklepy z pamiątkami, tapas bary, kafejki i restauracje z owocami morza. Albir - sympatyczny, niewielki, nadmorski kurort, z oznaczoną Błękitną Flagą długą plażą (kamyczki i żwir) oraz uroczą promenadą. Co roku w lipcu odbywa się w Albir hiszpański festiwal filmowy, a latem w weekendy można sprawdzić jakie cuda mają do sprzedania lokalni artyści - stragany z rękodziełem zachęcają do zakupu pamiątek i biżuterii.
Wylot
Wyloty z Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady

Wycieczki lokalne

Walencja Całodniowa wycieczka do trzeciego największego miasta Hiszpanii, będącego stolicą prowincji i wspólnoty autonomicznej. W programie panoramiczna wycieczka po mieście, następnie krótki spacer w trakcie którego zobaczymy m.in. Katedrę, Bazylikę Matki Boskiej Opuszczonych, Giełdę Jedwabiu, secesyjny budynek Hali Targowej. Po południu czas wolny. Wieczorem powrót do hoteli. Cena od ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok 25 Eur za dziecko do 11 lat. Guadalest Półdniowa wycieczka do zachwycającego pueblo blanco, nad którym góruje zamek wybudowany przez Maurów. Guadalest, z bielonymi domami, krętymi uliczkami, w otoczeniu gór, gajów oliwnych i pomarańczowych stanowi jedno z najpiękniejszym miejsc w regionie Walencji. Na miejscu można zwiedzić muzeum miniatur i muzeum lalek. Cena od ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 20 Eur za dziecko do 11 lat. Costa Blanca Tour Całodniowa wycieczka do dwóch uroczych miejscowości. Calpe to nadmorski kurort z piękna plażą położoną pomiędzy imponującymi skałami, co tworzy niezwykle malowniczą scenerię. Altea to jedna z najładniejszych hiszpańskich białych wiosek - usytuowana na wzgórzu, skąd rozciąga się panorama wybrzeża. Bielone domki, ukwiecone balkony i brukowane uliczki tworzą niepowtarzalną atmosferę, a sklepiki z rękodziełem zachęcają do zakupu pamiątek. W programie również przejazd do wodospadów Algar oraz wizyta w lokalnej bodedze. Cena od ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 25 Eur za dziecko do 11 lat. Kartagina i Murcja Kartagina została założona przez Kartagińczyków w 228 r. p.n.e, następnie zależna od m.in. imperium rzymskiego, bizantyjskiego i arabskiego, żeby od 1238 r zostać częścią Hiszpanii. Bogatą przeszłość widać w architekturze - na uwagę zasługują m.in. pozostałości teatru rzymskiego oraz bizantyjskich murów czy gotycka katedra. Murcja to stolica prowincji i wspólnoty autonomicznej o tej samej nazwie. Założona przez Arabów w IX wieku zachwyca katedrą, której 92 metrowa wieża jest drugą co do wielkości w Hiszpanii (przewyższa ją tylko La Giralda w Sewilli), eklektycznym w stylu Kasynem, pięknymi fasadami kamienic oraz ogromną ilością kafejek i tapas barów położonych na ocienionych drzewkami pomarańczowymi plazach. Wycieczka całodniowa, cena ok. 80 Eur/os. Jeep Safari - offroad Całodniowa, emocjonująca wycieczka jeepami po górskich drogach, przełęczach, kanionach, zapomnianych wioskach, zakończona orzeźwiającą kąpielą w wodospadach Algar. Wspaniała zabawa dla całej rodziny! Cena od ok. 60 Eur/os za osobę dorosłą, ok. 40 Eur za dziecko do 11 lat . Prosimy o zabranie kremów do opalania, nakryć głowy ręczników, kostiumu kąpielowego. Osoby, które chcą uczestniczyć w wycieczce jako kierowcy muszą mieć ukończone 21 lat i posiadać prawo jazdy od minimum 2 lat. Z DZIEĆMI Terra Mitica Terra Mitica to starożytny świat w pigułce, gdzie połączono zabytki dawnych imperiów z parkiem rozrywki. Kolejki górskie, wodne zjeżdżalnie, karuzele dostarczą mnóstwa wrażeń i Małym i Dużym, a proponowane spektakle przybliżą antyczną kulturę Egiptu, Grecji, Rzymu oraz Iberii. Pozwól sobie na cały dzień doskonałej zabawy! Jednodniowy bilet: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 12 lat. Istnieje możliwość zorganizowania dojazdu - rezydent na miejscu poda ceny. Mundomar Doskonały wybór dla wszystkich kochających pokazy delfinów oraz lwów morskich. Szereg spektakli z udziałem zwierząt, ogromne żółwie morskie, wdzięcznie wystawiające się ku słońcu surykatki, zabawne papugi, śmiesznie drepczące pingwiny, nietoperze ukryte w mrocznej jaskini - to tylko przykłady atrakcji jakie czekają na wszystkich gości. A dla tych czujących niedosyt i za odpowiednią opłata przejażdżka na grzbiecie delfina lub mokry całus wąsatego lwa morskiego. Jednodniowy bilet: ok. 32 Eur/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 12 lat. Istnieje możliwość zorganizowania dojazdu - rezydent na miejscu poda ceny. Aqualandia Świetna opcja dla amatorów "czarnych dziur", "rwących rzek", "kamikadze" i innych wodnych zjeżdżalni przyprawiających o szybsze bicie serca. Dla dzieci laguna z wodnym placem zabaw. Dla wszystkich ogromne jacuzzi, basen z wodospadami, ze sztuczną falą, tarasy słoneczne, restauracje i sklepy z pamiątkami. Świetna zabawa gwarantowana! Jednodniowy bilet: ok. 29 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 12 lat. Istnieje możliwość zorganizowania dojazdu - rezydent na miejscu poda ceny. DLA AKTYWNYCH Sporty wodne Costa Blanca to idealne miejsce dla miłośników wodnego szaleństwa. Nurkowanie, narty wodne, żagle, kajaki oraz wakeboarding. Niewątpliwie każdy znajdzie coś dla siebie. Sierra Helada Do aktywnego wypoczynku zachęcają szlaki Parku Naturalnego Sierra Helada. Strome klify, piękne widoki, ukryte plaże mogą sprawić, że zwykły spacer zamieni się w przygodę.

Jazda konna
Każdemu wielbicielowi hippiki polecamy wyprawę na ranczo La Ofra, skąd można wybrać się na przejażdżkę z lokalnym przewodnikiem po najpiękniejszych zakątkach regionu.
KUCHNIA
Paella i fideua de Gandia
Kto będąc choć raz w Hiszpanii nie spróbował paella valenciana niech szybko naprawia swój błąd. Mieszanka ryżu zabarwionego szafranem, warzyw, mięsa lub/i owoców morza świetnie komponuje się z lekkim, owocowym białym lub różowym winem. Oczywiście z regionu Walencji. A z paellą konkuruje fideua de Gandia czyli lokalna odmiana dania, w którym ryż zastąpiono makaronem. Warto spróbować.
Winiarstwo i winnice
Wszystkim miłośnikom wina polecamy wizytę w lokalnej winnicy Enrique Mendoza, w Alfaz del Pi (oddalona od Benidormu o ok. 14 km). W ramach wycieczki oczywiście degustacja. Podane powyżej ceny wycieczek lokalnych obowiązują dla Klientów pozostających w hotelach w Benidormie i Albir. Dla Klientów, którzy wybrali hotele w San Juan, Calpe i Gandii ceny będą wyższe.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych z poszczególnych hoteli wraz z ich aktualnymi cenami będzie dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa Blanca

Informacje Ogólne

Witamy Gran Hotel Bali w Benidorm. Dla Państwa komfortu hotel posiada salon fryzjerski, lobby, recepcję, winda, klimatyzację i salę konferencyjną. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 2 baseny. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko ALC (45 km). W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, sklepy i centrum miasta. Hotel zapewnia dostęp bez barier: łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich, rampa/podnośnik i winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna i dyskoteka. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje kantor, sejfy, pralnię i serwis pokojowy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Goście mogą zjeść posiłek w jednej z 2 restauracji.

Sport i Rozrywka

Gran Hotel Bali posiada solarium, hammam, masaże wodne i saunę. W ramach aktywności hotel oferuje bilard i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: aerobik i fitness.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, karta Visa i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Bagaż

Gdańsk, Katowice, Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa Blanca, Hiszpania

Położenie

do plaży ok. 300 m, najbliższe sklepy ok. 50 m, bary, restauracje ok. 300 m, centrum ok. 2 km. Pole golfowe ok. 2 km.

Wyposażenie

hol powitalny, 2 restauracje, 4 bary, pomieszczenie klubowe, kawiarnia, sala TV, dyskoteka, sklep, fryzjer. WLAN w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis. Windy. 2 baseny z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Leżaki i parasole przy basenie gratis. Ręczniki za kaucją.

Zakwaterowanie (A)

wanna lub prysznic, WC, klimatyzacja, telefon, T-sat., minibar, sejf (za opłatą), suszarka, balkon, widok na morze. R1A: pokój 1-os. R2A: pokój 2-os. R2B: pokój rodzinny.

Dzieci

plac zabaw, animacje, mini klub (lipiec-wrzesień).

Sport

za opłatą: bilard, siłownia.

Wellness

za opłatą: sauna, whirlpool, masaże, zabiegi kosmetyczne.

Wyżywienie

2 posiłki w formie bufetu.

Zniżki (A)

Dla dzieci 2-14 lat: pobyt gratis.

Parkowanie

garaż ok. 12 EUR/dzień.

Zwierzę domowe

nie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIAALC

OFERTA ATUR - SENIOR TRAVELLER

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - lokalny rezydent z językiem polskim

Lokalizacja

kompleks położony w zatoce Cala de Benidorm, w niedalekiej odległości od plaży Playa de Paniente i morza (dojście ulicami), w pobliżu liczne sklepy, bary, tawerny; parki rozrywki Terra Mitica i Terra Natura znajdują się w odległości ok. 5 km od hotelu, podobnie jak najbliższe pole golfowe. Łatwy dostęp do centrum miasta Benidorm zapewnia komunikacja miejska, przystanek w pobliżu hotelu.

Hotel

jeden z najbardziej wyjątkowych obiektów na wybrzeżu Costa Blanca, składa się z dwóch budynków hotelowych, z których jeden ma 186 m wysokości dzięki czemu Gran Hotel Bali uważany jest za najwyższy hotel w Hiszpanii; przestronny kompleks hotelowy oferuje swoim gościom komfortowy wypoczynek, do dyspozycji gości: duży, elegancki hol recepcyjny, sejf (lokalne opłaty), 2 restauracje główne, bar, cafeteria; salon urody, fryzjer (lokalne opłaty). Punkt wymiany walut, klub nocny. Na terenie centrum konferencyjno-biznesowe (do 1000 osób). Dużą atrakcją jest punkt widokowy na który dociera się panoramiczną windą i skąd rozpościera się widok na Cala de Benidorm z Playa de Paniente (czynny sezonowo, lokalne opłaty).

Liczba pokoi

776 - przestronne, wygodnie wyposażone z łazienką (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), klimatyzacja, TV, telefon, minibar oraz sejf (lokalne opłaty), balkon lub taras.

Sport/rozrywka

kompleks 3 basenów odkrytych z tarasem słonecznym; mini centrum fitness, sauna, jacuzzi, masaż (lokalne opłaty); hotel oferuje cykliczne programy animacyjne dla dzieci i dorosłych; niezliczona ilość atrakcji i rozrywek gwarantowanych przez miasto Benidorm nie bez przyczyny nazywanego rozrywkową stolicą wybrzeża

Dzieci

basen dla dzieci, pokój gier (dostępny sezonowo)

Wyżywienie

pakiet All Inclusive Soft

Kategoria lokalna

**** 130731

All Inclusive Soft 3 posiłki główne

śniadanie, obiad, kolacja * danie kuchni lokalnej oraz międzynarodowej * cykliczne menu tematyczne* limitowane wino i woda do obiadu i kolacji

Nasza opinia

Komfortowy i elegancki hotel dla ceniących wygodę i wypoczynek wysokiej klasy. Atrakcyjna lokalizacja niedaleko plaży oraz łatwy dostęp do Benidorm. Obiekt gwarantuje szeroki zakres usług i wybór atrakcji.

Oferta specjalna SENIOR TRAVELLER

To wyjątkowa propozycja wypoczynku w promocyjnej cenie. Oferta specjalna w ramach produktu Senior Traveller (przynajmniej jedna osoba w pokoju min 50 lat) obowiązuje w wybranych okresach i obejmuje wyselekcjonowane hotele. Promocyjna cena wakacji - bilet lotniczy, transfery do/z hotelu, zakwaterowanie w hotelach 4****, pakiet all inclusive soft, podczas pobytu opieka lokalnego przedstawiciela z językiem polskim, ubezpieczenie pakiet podstawowy KL, NW, bagaż

uwaga

bilet lotniczy z możliwością przewozu bagażu pokładowego zwanego również podręcznym (do 10 kg/os). Przewóz bagażu głównego tzw. rejestrowanego za dodatkową opłatą. Podróżując w kilka osób nie musisz rezerwować bagażu głównego dla każdego. Możesz wykupić np. tylko 1 wspólny bagaż główny. Oszczędzasz! 141117

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

Limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mała podręczna torebka + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x23 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20 kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x20 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 15 kg lub do 20 kg - WizzAir (kod lotu W6) duży bagaż podręczny do 15 kg i max wymiarach 56x45x25cm; opcjonalnie za dopłatą możliwość zmiany na - mały bagaż podręczny o max wymiarach 42x32x25cm + bagaż rejestrowany do 23 kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.


Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa Blanca

Opis oferty:

Wyjątkowy pod każdym względem, nowoczesny i elegancki. Zbudowany w 2002 r. ma 186 m wysokości i jest jedną z najwyższych budowli w Benidorm i jednym z najwyższych hoteli w Europie. Niesamowite widoki na całą okolicę Benidorm robią ogromne wrażenie zarówno w dzień, jak i nocą. Położony blisko długiej piaszczystej plaży i niedaleko centrum pełnego sklepów i knajpek jest doskonałą propozycją na wypad ze znajomymi lub wakacje we dwoje. Przestronne i bardzo zadbane pokoje są funkcjonalnie urządzone, wyposażone we wszystkie wygody potrzebne do udanego wypoczynku. Do dyspozycji Gości są trzy baseny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, jak również zewnętrzne jacuzzi i bar przy basenie. Eleganckie restauracje serwują smaczne posiłki, a profesjonalna obsługa i serwis na wysokim poziomie są gwarancją najwyższej jakości usług.

POŁOŻENIE:

ok. 2,5 km od centrum BENIDORM, przy drodze lokalnej, ok. 3 km od parku rozrywki Terra Mitica; ok. 50 km od lotniska w Alicante; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1,4 EUR/centrum Benidorm).

PLAŻA:

Playa de Poniente, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 200 m od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet); Cala Finestrat, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 1,2 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny i elegancki, zbudowany w 2002 r., 776 pokoi, dwa budynki, budynek główny - 52 piętra - oraz mniejszy - 18 pięter - 15 wind, w tym dwie panoramiczne, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska, restauracja Xaloc - dania w formie bufetu; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; 3 bary, w tym 1 przy basenie; sala telewizyjna; centrum konferencyjne dla 1000 osób, taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą:room-service, fryzjer; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci - sofa), ok. 25 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy, minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, gł. do 1,4 m, łącznie ok. 600 m², kaskada, hydromasaż, jacuzzi, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki płatne (ok. 2 EUR); salon gier, klub nocny; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: siłownia, sauna, jacuzzi; oferta zewnętrzna: ok. 5 km od hotelu pola golfowe, w okolicy aquaparki i parki rozrywki, sporty wodne na plaży.

KONTAKT:

0034/966815200, www.grupobali.com

GRATIS:

Wi-Fi


TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

COSTA BLANCA/HISZPANIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • windy • taras • restauracja bufetowa • kawiarnia • bar przy basenie • 3 baseny • jacuzzi 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w miejscach publicznych, w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• parking (płatny ok. 12€/dzień, na zapytanie, konieczna rezerwacja) • wypożyczalnia samochodów • kantor • pralnia (płatna) • sejf (płatny) • room service (płatny) 

Karty

Visa, MasterCard, Diners, Maestro 

Liczba pokojów

766

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt 

Dla dzieci

• brodzik • pokój zabaw

Sport i wellness

Płatne • siłownia • sauna • masaże • zabiegi pielęgnacyjne 

Rozrywka

• animacje dla dorosłych i dzieci

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • wanna lub prysznic • balkon lub taras • klimatyzacja • WC • TV • suszarka do włosów • telefon • minibar (płatny)

Wyżywienie

Dwa posiłki • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu) 

Śniadania • w formie bufetu

Pełne wyżywienie • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu)


Mapa Hotelu Gran Bali
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa Blanca)
Filmy hotelu Gran Bali:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Gran Bali:
https://www.youtube.com/watch?v=PMlxBA_r7oE

Opinie o Hotelu Gran Bali

Gran Bali - możliwości zakwaterowania:

Pok 1 osobowy standard
DBL standard
Pokoj jednoosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Standard DBL
standard dbl-10
standard dbl-14
standard dbl-7
Standard SGL
Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Pokoj rodzinny typ superior/wysoki standard lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Pokoj rodzinny typ superior/wysoki standard lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Pok. 2 os.+1 dost.
Pokój dwuosobowy z możliwością dostawek
Pok. 2 os.
Pokój 2 osobowy - na zapytanie
Pokój 2-osobowy
Pokój do pojedynczego wykorzystania
Pok. 1 os.
Pokój standardowy

Gran Bali - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Gran Bali? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00


  • ŚPIESZ SIĘ!Zostały ostatnie
    wolne miejsca
  • Zobacz opinie