cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Aquamarine, Słoneczny Brzeg
1 / 27
Ocena
hotelu:
0.0 / 5

Hotel Aquamarine
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Aquamarine:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aquamarine:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0

Hotel Aquamarine w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 900 m od centrum Słonecznego Brzegu
  • ok. 5 km od aquaparku (wstęp za opłatą)
  • ok. 300 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

polozenie

  • ok. 900 m od centrum Słonecznego Brzegu
  • ok. 5 km od aquaparku (wstęp za opłatą)
  • ok. 300 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

plaza

  • ok. 300 m od plaży
  • piaszczysta
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • taras
  • Wi-Fi: za opłatą
  • parking: za opłatą
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • kantor 
  • lekarz: na zapytanie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

105

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • data otwarcia hotelu: 2004 r.
  • ostania renowacja: 2019 r., miejsca ogólnodostępne
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, zjeżdżalnia dla dzieci
  • jacuzzi: zewnętrzne, za opłatą
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • miniklub: w cenie
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: w cenie, kilka razy w tygodniu
    • łóżeczka dla dzieci: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • animacje dla dzieci: kilka razy w tygodniu

    Sport i wellness

    W cenie
    • aerobik 
    • gimnastyka w wodzie
    Płatne
    • masaże

    rozrywka

    • międzynarodowy program animacyjny kilka razy w tygodniu
    • rzutki za opłatą
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
    • 2 os.
    • ok. 27 m2
    • klimatyzacja: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • Wi-Fi: za opłatą
    • minilodówka: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na basen lub park
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • telefon
    • TV sat.
    • Wi-Fi: za opłatą
    • minilodówka: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • wybrane napoje bezalkoholowe 
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    Restauracje i bary
  • restauracja

  • bary i inne: 2
  • bar w lobby
  • bar przy basenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Burgas

    OPIS

    Obiekt usytuowany w znanym kurorcie turystycznym Słoneczny Brzeg. Kilkuminutowy spacer dzieli nas od pięknej i piaszczystej plaży, na której spędzimy całe dnie z rodzinami. Na terenie hotelu skorzystamy z basenu a także odpoczniemy w ogrodzie. Na uznanie zasługuje także smaczna, bułgarska kuchnia.

    lokalizacja

    Słoneczny Brzeg, 10 minut od centrum miasta, 3 km od Nessebaru, 41 km od lotniska w Burgas.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2004 r. Odnowiony w 2008 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 2 bary, basen odkryty, taras słoneczny, pralnia (płatna), sejf w recepcji (płatny), winda.

    internet

    - Wi-Fi w lobby płatne

    plaża

    400 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Leżaki i parasole - płatne. Dojście do plaży przez ulicę.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację (czynna od maja do września), TV, telefon, łazienkę (suszarka, WC, wanna), balkon. Typy pokoi: - pokoje standardowe

    Wyżywienie

    - restauracja, 2 bary

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:30-10:00), obiadokolacja (18:30-21:00) - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:00-14:00), kolacja (18:30-21:00) - przekąski (16:00-17:00) serwowane w barze - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - plac zabaw - animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - animacje wieczorne (3x w tygodniu) - aqua aerobik

    płatne

    - masaż - bilard - rzutki

    Aktualizacja opisu

    14.05.2019 16:58

    usługi dostępne w hotelu

    All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Bułgaria/Słoneczny Brzeg

    Informacje ogólne

    Hotel usytuowany jest 1 km od centrum Słonecznego Brzegu, w południowej części kurortu i około 2 km od Nessebaru. Plaża znajduje się ok 350 m od hotelu. Serwis plażowy płatny jest dodatkowo.  

    Udogodnienia

    - recepcja z sejfem, lobby bar - basen, bar przy basenie (leżaki i parasole bezpłatnie) - plac zabaw, brodzik - masaże, bilard (dodatkowo płatne) - WIFI (w lobby bezpłatne, w pokojach płatne)

    Pokoje

    Dwuosobowe, przestronne (możliwość dostawki) z łazienką WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów). Wyposażenie: klimatyzacja centralnie sterowana, TV Sat, telefon, lodówka, balkon ze stolikiem i krzesełkami.

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu

    Informacje doatkowe

    Parking - dodatkowo płatny Łóżeczko dla niemowląt - bez dopłaty


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Regobis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    ****

    REGION

    SŁONECZNY BRZEG/BUŁGARIA

    BUŁGARIA

    Biuro Podróży Rego Bis Katowice zaprasza do prawdziwego raju dla urlopowiczów - Bułgarii. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że warto znowu wrócić do Bułgarii, do miejsc odwiedzanych licznie przez Polaków w latach 80. Bułgaria dzięki licznym inwestycjom przeżywa -drugą młodość" i z roku na rok staje się coraz bardziej popularna. Dużą zaletą spędzenia wypoczynku w Bułgarii dla klientów Biura Podróży Rego-Bis Katowice jest możliwość łatwego porozumienia się. Klienci Biura Podróży Rego Bis Katowice mogą odpoczywać na pięknych plażach z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom. Bułgaria to wspaniały kraj na wyjazd rodzinny, integracyjny, zorganizowanie kolonii/obozu młodzieżowego czy wczasy ze znajomymi.swego dziedzictwa naturalnego - pieknej linii brzegowej, dziewiczych plaż oraz flory i fauny terenów górskich. To bardzo dynamicznie rozwijajace sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujacych sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

    SŁONECZNY BRZEG

    Słoneczny Brzeg to największy i najbardziej popularny kurort Bułgarii, z około 600 hotelami i 400 restauracjami. Jego budowa rozpoczęła się w 1958 roku, w miejscu, gdzie w starożytności i w średniowieczu znajdowały się studnie, zaopatrujące Nesebyr w wodę. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest fantastyczna plaża, 6-cio kilometrowy pas złotego piasku w formie półksiężyca otoczony wydmami i dużymi hotelami. Miejscami plaża osiąga 60 m szerokości. Została oznaczona Błękitną Flagą, jako jedna z najczystszych plaż w Europie. Morze 200 m od brzegu w większości nie przekracza 2 m głębokości. Dzięki bryzie morskiej w ciągu dnia nie odczuwamy upałów, a noce są orzeźwiające.

    PROMOCJA FIRST MINUTE 2016

    - Promocyjna zaliczka 150 zł /os., dopłata do 30 % wartości imprezy do 29.02.2016, dopłata do 100% wartości imprezy do 30 dni przed wyjazdem - Gwarancja Niezmienności ceny - Gratis - Bezkosztowa możliwość zmiany rezerwacji - Gratis - "Słoneczna Gwarancja Spokoju" - podwyższona stawka KL - Koszty Leczenia do 20.000€, ubezpieczenie Choroby Przewlekłe - "W grupie raźniej" - specjalny rabat dla mini grupy - 30 zł / os. - dotyczy grup 7-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin - Dodatkowy rabat 2% dla klientów, którzy przynajmniej 1 raz korzystali z oferty Rego-Bis

    REKOMENDACJA - Saszka (Rezydent REGO-BIS 2008-2016)

    Polecam Hotel Aquamarin gdyż - idealny dla rodzin z dziećmi i nie tylko, - przyjazny personel dba o komfortowy wypoczynek turystów, - smaczne posiłki, - informacja w języku polskim

    ATUTY

    - kameralny hotel - mila atmosfera - duże pokoje

    TRASA PRZEJAZDU

    - Czechy - Słowacja - Węgry - Serbia - Bułgaria - Przejazd na podstawie ważnego dowodu osobistego - Planowana przerwa obiadowa około 40 min na granicy słowacko - węgierskiej, możliwość zakupienia posiłku ok. 6 €

    ORIENTACYJNE CENY

    Woda mineralna 1,5l /sklep/ - 0,70 BGL, Piwo w knajpie - od 1,00 BGL, Piwo Zagorka 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Kawa, herbata - 0,50 BGL, Coca Cola 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Zupa - 1,00 BGL, Drugie danie - od 3 do 6 BGL, Chleb - 1 BGL, Cały kurczak pieczony - 8 Cały kurczak pieczony - 8 lewa, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie - 2,50 BGL, Butelka Rakiji - 8,00 BGL.

    POŁOŻENIE

    Na tereine zielonego ogrodu, oddalony ok. 1km od centrum Słonecznego Brzegu, w południowej częsci kurortu, ok. 2km od Neseberu.

    WYPOSAŻENIE

    recepcja, recepcja z sejfem( płatny), restauracja, basen, lobby bar z tarasem, bar przy basenie, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, Wi - Fi w lobby bezpłatnie.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    kantor, gabinet lekarski, salon masażu.

    POKOJE

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), klimatyzowany, łazienka (prysznic lub wanna, wc, suszarka), telewizja satelitarna, telefon, balkon (stolik i krzesełka).

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive - śniadanie ( 07.30 - 10.00), obiad ( 12.00-14.00), kolacja (18.30-20.30) w formie bufetu. Po południu przekąski, kawa i herbata. Lokalne najpoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków i w barze ( 10.00 - 23.00).

    PLAŻA

    Hotel oddalony zaledwie ok. 250 m od plaży ( przejście przez ulicę i pasmo wydm ). Serwis plażowy płatny ok. 7 BGN/sztuka/dzień.

    ZNIŻKI

    Dziecko do 12 lat na dostawce jako 3 osoba w pokoju 499 zł, drugie dziecko do 12 lat jako 4 osoba w pokoju 25% zniżki, trzecia osoba powyżej 12 lat 10% zniżki

    CENA OBEJMUJE

    • Przejazd autokarem z klimatyzacją, barkiem, WC, DVD • 9 noclegów • wyżywienie zgodnie z wybranym wariantem • Opiekę polskiego pilota na trasie przejazdu • Opieke rezydenta podczas pobytu • Ubezpieczenie KL 20 000€, NNW 2 000€,bagaż 200€ • Podatek VAT

    CENA NIE OBEJMUJE

    • Wycieczek fakultatywnych • taksy klimatycznej 10€/osoba/pobyt • Połączeń antenowych

    WAŻNE

    dot. przejazdu autokarem

    UWAGA!

    Wszystkie miasta wyjazdowe są potwierdzone do realizacji !!! Godziny przyjazdu do hotelu jak i godziny wyjazdu w drogę powrotną są każdorazowo potwierdzane przez pilota bądź rezydenta Rego-Bis ! 1. Prosimy Klientow o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrócenie szczególnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy. 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu moze przewieść 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza sie możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa sie autokarami komfortowymi (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym sa numerowane i przydzielane przez pilota Rego-bis w momencie wejścia Klienta do autokaru głównego. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4,30 godz w miejscach do tego przystosowanych.

    Prawa autorskie

    Rego Bis


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

    Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Atur

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    BULGARIABOJ

    HOT DEAL

    - bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - rezydent z językiem polskim - transfery

    Hotel info

    nowoczesny 4-gwiazdkowy hotel Aquamarine znajduje się w popularnym kurorcie Słoneczny Brzeg. Hotel charakteryzuje przyjazna, wakacyjna atmosfera i dogodna lokalizacja. Atutem obiektu jest kameralny taras słoneczny z basenem, otoczony zielenią drzew. Idealne miejsce błogiego relaksu i odpoczynku. Funkcjonalnie urządzone pokoje wyposażone są we wszystkie niezbędne udogodnienia, w tym klimatyzację. Amatorzy rozrywki liczne atrakcje znajdą w centrum kurortu oddalonego zaledwie ok. 2km. Również dystans ok. 2km dzieli hotel od Neseberu co z pewnością ucieszy miłośników zwiedzania. Kategoria lokalna 4****

    Lokalizacja

    Słoneczny Brzeg, południowa część kurortu, ok 2km od tętniącego życiem centrum, z licznymi butikami, restauracjami i kluby. Neseber ok 2km. Lotnisko w Burgas ok. 30km.

    Plaża

    ok. 250m od hotelu (przejście przez ulicę), piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

    Hotel

    105 pokoi, hol powitalny z lobby, recepcja 24h, winda, restauracja główna, taras, bar, sezonowy bar przy basenie, butik, punkt wymiana walut, płatny sejf, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    funkcjonalnie wyposażony, klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki. Pokój 1-osobowy na zamówienie.

    Sport i rozrywka

    basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny, leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: masaż. Cykliczne, lekkie programy animacyjne. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek kurortu.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw

    Opcje wyżywienia

    - all inclusive

    All inclusive

    3 posiłki główne: śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / w godzinach popołudniowych lekki snack, przekąska lub słodycze / w wyznaczonych godzinach lokalne napoje bezalkoholowe oraz wybrane lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

    Uwagi

    hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7, spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie klienta.

    Nasza opinia

    kameralny hotel z przyjemną, wakacyjną atmosferą. Dobra propozycja dla poszukujących zakwaterowania poza ścisłym centrum gwarnego kurortu, jednocześnie w miejscu zapewniającym łatwy dostęp do wszelkich atrakcji Słonecznego Brzegu oraz pobliskiego Neseberu.

    180503 Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm (zabierany do luku bagażowego); opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg - WizzAir (kod lotu W6) - bagaż podręczny do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.

    Cena zawiera

    - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - lokalna taksa klimatyczna - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

    Cena nie zawiera

    - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA BUŁGARSKA

    ****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    Hotel usytuowany jest 1 km od centrum Słonecznego Brzegu, w południowej części kurortu, ok. 2 km od Nessebar (dogodne połączenie autobusowe); odległość od lotniska to ok. 30 km.

    Plaża

    Publiczna, 250 m. od hotelu (należy przejść przez ulicę i pasmo wydm).

    Zakwaterowanie

    104 pokoje zlokalizowane w budynku głównym; Typy pokoi: standardowe; Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, WC oraz suszarka do włosów; w pokoju ponadto znajduje się telefon, TV, mini bar, klimatyzacja oraz balkon; można odpłatnie korzystać z łącza internetowego Wi-Fi.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna; 2 bary (lobby i przy basenie).

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne w określonych godzinach podanych przez hotel.

    Sport i Rozrywka

    Basen zewnętrzny Odpłatnie - bilard, gry video oraz stół do tenisa stołowego.

    Dla dzieci

    Dla najmłodszych Gości hotel przygotował brodzik i plac zabaw.

    Pozostałe udogodnienia

    Kantor, gabinet lekarski, salon masażu, biblioteczka oraz parking; w recepcji można odpłatnie skorzystać z sejfu.

    Naszym zdaniem

    Kameralny hotel, będący doskonałą bazą wypadową do tętniącego nocnym życiem centrum Słonecznego Brzegu i Nessebar. Polecamy go szczególnie osobom młodym.

    Strona internetowa

    www.aquamarine.bg


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Opis

    hotel został otwarty w 2004 roku, wyremontowany w 2008 roku, składa się z pięciopiętrowego budynku głównego; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja główna, 2 bary

    Położenie

    ok. 900 m od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 30 km od lotniska w Burgas

    Plaża

    publiczna, piaszczysta plaża znajduje się ok.250 m od hotelu (przejście przez ulicę); leżaki i parasole przy basenie -bezpłatne, na plaży-za dodatkową opłatą

    Zakwaterowanie

    105 pokoi: pokoje standardowe (ok. 28 m²), pokoje jednoosobowe (ok. 28 m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV SAT, balkon

    Wyżywienie

    All Inclusive – śniadanie (07.00-10.00), obiad (12.00-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, lekkie przekąski (16.00-17.00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne w godzinach 10.00-23.00; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

    Sport i rozrywka

    program rozrywkowy (kilka razy w tygodniu), w pobliżu liczne sklepy, restauracje, bary, dyskoteki

    Dodatkowo płatne

    masaże, jacuzzi (15 min/ok. 10 BGN), sauna (1h/ ok. 7 BGN), bilard (1 gra/ok. 2BGN)lekarz, pralnia, Wi-Fi w lobby (1 dzień/6BGN, 7 dni/25 BGN), wszystkie sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    animacje (kilka razy w tygodniu), brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie, płatne, ok. 2BGN/dzień)

    www

     www.aquamarine.bg ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Marco

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Słoneczny Brzeg

    Słoneczny Brzeg

    Słoneczny Brzeg to jeden z największych kurortów nad Morzem Czarnym, leżący około 30 km od Burgas, zajmujący rozległy pas wybrzeża pomiędzy przylądkiem Elenite a Neseberem. Kurort, który został założony w latach 60., obecnie dalej prężnie się rozwija. Wzdłuż nadmorskiej promenady wciąż powstają nowe kompleksy hotelowe. Prawdziwą atrakcją i atutem Słonecznego Brzegu jest złocista, bardzo długa (około 8 km) i szeroka (prawie 100 m), piaszczysta plaża rozciągająca się wzdłuż całej zatoki otoczonej lasami i stokami gór z pięknym widokiem na Neseber (w czasie przypływów mogą pojawić się kamienie przy brzegu). Dzięki temu, że plaża kurortu łagodnie schodzi do morza, jest to idealne miejsce na letni wypoczynek. Słoneczny Brzeg zapewnia atrakcje także najmłodszym gościom, znajdują się tutaj bowiem place zabaw dla dzieci, wesołe miasteczka, aquaparki. W Słonecznym Brzegu zlokalizowanych jest ponad 200 hoteli, są liczne restauracje, sklepy, tawerny, nocne kluby, dyskoteki zapewniające doskonałą rozrywkę. Również miłośicy aktywnego wypoczynku znajdą tutaj bogatą ofertę uprawiania sportów wodnych. Dzięki dogodnej lokalizacji i dobrym połączeniom z innymi turystycznymi miejscowościami, Słoneczny Brzeg jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania Neseberu, Sozopola, Burgas, Pomorie czy nawet Istambułu.

    Położenie

    w południowej części Słonecznego Brzegu, około 300 m od piaszczystej plaży (serwis plażowy i sprzęt wodny dodatkowo płatne), około 1,8 km od ścisłego centrum kurortu.

    Hotel

    komfortowy i elegancko urządzony. Recepcja, restauracja, lobby bar, bar przy basenie, winda, kantor wymiany walut, sklepik, parking niestrzeżony (ilość miejsc ograniczona). Na terenie hotelu można odpłatnie skorzystać z sejfu i Wi-Fi.

    Pokoje

    2-osobowe, z możliwością 1 lub 2 dostawek (rozkładany fotel tylko dla dzieci), komfortowo i estetycznie umeblowane, łazienka (prysznic lub wanna, umywalka, WC, suszarka do włosów), klimatyzacja sterowana centralnie, TV, balkon.

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrznew w tym 1 dla dzieci (leżaki i parasole na basenie bezpłatne), mini-club dla dzieci, plac zabaw, płatne - masaż, bilard.

    Wyżywienie

    ALL INCLUSIVE obejmuje 3 posiłki w formie bufetu serwowane w restauracji - śniadania (7.30-10.00), obiady (12.00-14.00), obiadokolacje (18.30-21.00), przekąski - pizza, owoce, lody, ciasta, kawa, herbata oraz napoje bezalkoholowe (16.00-17.00). Napoje do posiłków, kawa, herbata, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, piwo w godzinach 10.00-18.00 dostępne w barze przy basenie oraz w godzinach 10.00-23.00 w lobby barze.

    Cena obejmuje

    - przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, video, barek, WC) - 9 noclegów - wyżywienie All inclusive - ubezpieczenie (KL + NW + bagaż, nie obejmuje CP) - opieka pilota-rezydenta - obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (naliczana przy zakładaniu rezerwacji) Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą obiadem w ostatnim dniu pobytu. Zakwaterowanie od godz. 14.00. Wykwaterowanie do godz. 10.00. Wyjazdy z Polski wg rozkładu jazdy. Przyjazd na miejsce w godzinach przedpołudniowych. Wyjazd ze Słonecznego Brzegu w godzinach popołudniowych. Powrót do Bielska-Białej w godzinach popołudniowych. Pozostałe miasta wg rozkładu jazdy.

    Cena nie uwzględnia

    Uczestnicy sami pokrywają na miejscu koszty taksy klimatycznej 6 EUR za pobyt.

    Naszym zdaniem

    Hotel obency 3. sezon w naszej ofercie. W sezonie 2019 zyskał bardzo dobre opinie naszych klientów. Dogodnie położony względem kurortu, jak i historycznego Neseberu. Elegancki oraz nowoczesny wystrój hotelu sprawi, że każdy będzie zadowolony. Mini-club, plac zabaw oraz bogaty program animacyjny zapewnią Państwa pociechom mnóstwo atrakcji, dzięki czemu na pewno nie będą się nudzić. Sympatyczna atmosfera, smaczne i urozmaicone wyżywienie w formule All Inclusive oraz atrakcyjny system zniżek dla dzieci sprzyja rodzinnym i aktywnym wakacjom. PREZENTOWANE CENY UWZGLĘDNIAJĄ OBOWIĄZUJĄCE RABATY I PROMOCJE.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    **** Bułgaria/Słoneczny brzeg

    ATUTY

    - ok. 300 m od plaży - ok. 900 m od centrum - All Inclusive - animacje dla dzieci i dorosłych

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel położony niedaleko tętniącego życiem kurortu, a jednocześnie oferujący różnorodne animacje dla dzieci, będzie idealnym wyborem zarówno dla osób poszukujących rozrywki, jak i dla rodzin z dziećmi. Położenie nieopodal piaszczystej plaży oraz wyżywienie w formie All Inclusive będzie na pewno miłym uzupełnieniem wypoczynku. 

    POŁOŻENIE

    - ok. 300 m od plaży - ok. 900 m od centrum Słonecznego Brzegu - ok. 50 m od przystanku autobusowego - ok. 25 km od lotniska w Burgas

    PLAŻA

    Publiczna, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatnie - basen, zjeżdżalnie dla dzieci, biblioteka, taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie, aerobik, gimnastyka wodna, waterpolo, wieczorne animacje dla dorosłych (3x w tygodniu) Dodatkowo płatne - sejf w recepcji, wypożyczalnia samochodów, parking, lekarz, Wi-Fi, piłkarzyki, bilard, rzutki, masaże

    DLA DZIECI

    Plac zabaw, Mini Club, mini disco, krzesełka w restauracji, animacje dla dzieci

    POKOJE

    Zakwaterowanie - 14.00 Wykwaterowanie - 12.00 Hotel posiada 105 pokoi. Pokoje typu standard (ok. 27 m2) mają prywatną łazienkę z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów. Dodatkowo w pokojach znajduje się sofa, balkon, centralnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV i mała lodówka. Pokoje zostały odświeżone w 2019 roku. Z pokoi roztacza się widok na park lub basen. Na życzenie dostępne łóżeczko dla dziecka (4 BGN/dzień).

    UDOGODNIENIA

    - Suszarka - Winda - Lodówka - Balkon - Klimatyzacja - TV - Łóżeczko dla dziecka (4 BGN/dzień) - Płatny Internet (1 BGN/dzień) - Przechowalnia bagażu - Sejf w recepcji (4 BGN/dzień) - Akceptacja kart płatniczych - Klimatyzacja centralna - Publiczna plaża - Serwis plażowy (płatny) - Bar - Basen odkryty - Kantor - Sklepy na terenie hotelu

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive Posiłki serwowane w formie bufetu. Śniadania (7:30-10:00), lunch (12:00-14:00), kolacja (18:30-21:00). Przekąski dostępne w wyznaczonych godzinach. Dwa wieczory tematyczne w tygodniu (bułgarski, włoski). Kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i alkoholowe podawane są w barach między 10:00, a 23:00.

    DODATKOWE INFORMACJE

    Hotel akceptuje karty Visa i Mastercard.

    CENA ZAWIERA

    Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

    CENA NIE ZAWIERA

    Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

    OBOWIĄZKOWE OPŁATY

     Taksa klimatyczna + opłata meldunkowa 10 EUR/os. płatne obowiązkowo raz na pobyt.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    UBEZPIECZENIE

    Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!

    BUŁGARIA

    To największy kraj Półwyspu Bałkańskiego i zarazem ulubione miejsce wypoczynku setek turystów. Na obszarze zaledwie 110 tys. km2. Spotyka się tam niezwykłą różnorodność krajobrazu. Ku wzgórzom Starej Płaniny wznosi się równina Naddunajska. Wzdłuż granicy z Grecją ciągnie się kotlina Rodopy, a Nizina Górnotracka zakończona jest malowniczym wybrzeżem Morza Czarnego. Bułgaria ponownie przezywa swoje najlepsze lata. Jest znacznie tańsza od innych krajów Europy, w nadmorskich miejscowościach powstają coraz to nowsze ośrodki turystyczne i rozrywkowe. Rozwija się baza noclegowa, króluje pyszna lokalna kuchnia, a miejscowa ludność jest niezwykle serdeczna. W całym kraju można spotkać miejsca o fascynującej i wielowiekowej historii. Będą w Bułgarii te miejsca koniecznie musisz zobaczyć: 1.Sofia- stolica kraju, będąca centrum kultury i rozrywki z ogromną ilością barów, restauracji i dyskotek, której historia sięga VI wieku p.n.e. Miłośnicy historii pogrążą się tutaj w zwiedzaniu licznych zabytków jak np. ruiny budowli rzymskich, fortyfikacji bizantyjskich, zabytki architektury tureckiej. 2. Riła - największe pasmo górskie w Bułgarii. Na najwyższym szczycie, jakim jest Musała (2925 m n.p.m.) śnieg może leżeć do 8 miesięcy. Właśnie tam znajduje się jedna z najciekawszych atrakcji kraju. Monastyr Rylski to kompleks klasztorny, idealnie wkomponowany w góry, które go otaczają. Obecnie przebywa tam ok. 60 mnichów, a cały kompleks wpisano na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. 3. Podczas pobytu w Wielkim Tyrnowie miłośnikom wina poleca się wycieczkę do winiarni Maryan. Oferuje możliwość skosztowania wielu przeróżnych rodzajów win. Wycieczka obejmuje zwiedzanie piwnicy z winami, a nawet degustację win prosto z beczki. Wina produkowane klasycznymi technikami winiarskimi, w połączeniu z nowoczesną technologią, aby otrzymać produkt najlepszej jakości. 4. Miasto Płowdiw - drugie pod względem liczby mieszkańców miasto Bułgarii. Niegdyś znane jako Filippopolis, ponieważ podbił je Filip II Macedoński. Można tu dziś podziwiać zabytki z dawnych czasów, np. wciąż czynny teatr rzymski. Mieszcząc się na siedmiu wzgórzach nad rzeką Maritsa jest często nazywany właśnie Miastem Siedmiu Wzgórz". 5. Park Narodowy Pirin wznosi się niczym wielki bałkański wał nad granicami Macedonii i Grecji. Wpisany jest na listę UNESCO. Wysoko na górze zbierają się czapki mgły, a alpejskie doliny są zasypane lawinami leśno-zielonych drzew sosny i jodły. Park, który został okrzyknięty rajem dla miłośników pieszych wycieczek i sportów zimowych.

    POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO JECHAĆ DO BUŁGARII

    1.Plaże - Linia brzegowa kraju rozciąga się na aż 400 km i jest bardzo urozmaicona. Właśnie w Bułgarii znajdują się jedne z najpiękniejszych nadmorskich kurortów i plaż. Najciekawsze bułgarskie wybrzeża - Słoneczny Brzeg czy Sozopol to miejsca najciekawsze, na których podczas letniego sezonu temperatury sięgają powyżej 30 stopni! 2. Zabytki, które są śladem zachowania się wielowiekowej historii i starożytnej kultury kraju. Tyle historii można znaleźć w jednym miejscu! Będąc na wakacjach należy koniecznie odwiedzić m.in. klasztor Rila lub niesamowity rzymski teatr w Płowdiwie, pochodząc z lat 98-117 p.n.e. Na uwagę zasłguje także muzealne miasto Koprivštitsa, które przeniesie Cię w czasie! 3. Piękne krajobrazy, na które składają się niezwykłe góry, parki i przyroda. Ponadto ogrom możliwości spędzania wolnego czasu. Można udać się na piesze wędrówki, spróbować wspinaczki, jazdy konnej, wędkarstwa, a nawet sprawdzić swoje siły w sportach wodnych! Sceneria jest niesamowita, a wybory są niemalże nieograniczone! 4. Pyszna lokalna kuchnia, która zachwyca rozmaitością świeżych warzyw oraz owocami morza. Pełne smaku papryki, pomidory, bakłażany, cukinie, sałatka szopska, ajvar, wyśmienite dania z grilla oraz ryby, krewetki czy kalmary. W rozsądnych cenach można skosztować smaków typowych dla krajów bałkańskich i zakochać się w tym regionie jeszcze bardziej! 5. Rose Damascena czyli dolina róż - jeden z symboli Bułgarii, położona na południe od gór bałkańskich. Piękna roślina Rose Damascena była przez wieki ubóstwiana przez bułgarski lud, używano jej do produkcji popularnego oleju różanego. Dziś Bułgaria to producent ponad 70% oleju różanego na świecie, co daje jej miano największego producenta tego cennego oleju. Jeśli przyjedziesz w maju lub czerwcu do Bułgarii, możesz wziąć udział w Festiwalu Róż w Karlowie czy Kazanlyku,. Zdecydowanie nie pożałujesz!

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Aquamarine
    Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
    Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
    Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Nessebar, Bułgaria
    Wakacje w Bułgarii, Primorsko
    Wakacje w Sozopolu
    Wakacje w Sveti Vlas
    Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii

    Opinie o Hotelu Aquamarine

    Aquamarine - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2-osobowy

    Aquamarine - Możliwości wyżywienia:


    Aquamarine - miasta wylotu:


    Aquamarine - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Aquamarine? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00