Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kalina Garden, Słoneczny Brzeg
1 / 11
Udogodnienia hotelu Kalina Garden
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Kalina Garden
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Kalina Garden:
3.3 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kalina Garden:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.5
  • Atrakcje
    i sport
    2.5
  • Jakość
    do ceny
    3.5
Ocena hotelu:
3.3 / 5
Średnia z 6 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 13 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 czerwca 2018

Hotel Kalina Garden w ofercie Biura podróży:

Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowoczesny, 6-piętrowy hotel dogodnie usytuowany w centrum Słonecznego Brzegu, nieopodal ładnej plaży, wyremontowany w 2015 r. Liczne atrakcje, program rozrywkowy, bogate all inclusive, udogodnienia dla rodzin z dziećmi.

Położenie

Hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, 200m od publicznej, piaszczystej plaży (serwis plażowy płatny), 5 km od Nessebaru, 35 km od lotniska w Burgas. Niedaleko są sklepy i bary, a po sąsiedzku znajduje się przystanek autobusowy.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja z odpłatnymi sejfami, lobby z bezpłatnym Wi-Fi, restauracja z tarasem, lobby bar, bistro, sklep, kantor wymiany walut, pralnia, windy.

Pokoje

250 stylowych przestronnych pokoi wyposażonych w łazienkę (prysznic, WC, suszarka do włosów), klimatyzację, TV SAT, telefon, lodówkę, Internet

Wyżywienie

All inclusive premium- śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski, słodycze, lody, owoce w barze (godz. 10:00 - 18:00), przekąski nocne (22.00-23.00), kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybrane napoje imortowane w lobby barze (od godz. 10:00 do 23:00).

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie (parasole i leżaki bezpłatnie, ręczniki plażowe za depozytem), fitness na świeżym powietrzu, tenis stołowy, minigolf, animacje, odpłatnie: bilard, występy artystyczne i program rozrywkowy, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje.  

Dla dzieci

Brodzik, mała ślizgawka wodna, miniklub (dzieci 4-12 lat), animacje, minidyskoteki, plac zabaw, pokój zabaw, łóżeczka dla niemowlaków, foteliki w restauracji. 1,5 km od hotelu znajduje się Aquapark Action.

Uwagi!

* MPM Hotels zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie w dowolnym momencie.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Burgas Hotel MPM Kalina Garden usytuowany jest w samym sercu największego czarnomorskiego kurortu Słoneczny Brzeg, zaledwie 200 m od szerokiej, piaszczystej plaży. Jest to idealny wakacyjny wybór dla szukających rozrywki i zabawy w międzynarodowej atmosferze. Najmłodsi Goście mają do dyspozycji wydzielony brodzik, plac zabaw oraz atrakcje w mini klubie, dorośli zaś mogą w spokoju zrelaksować się podczas masażu.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2001 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja z tarasem^2 bary, sejf w recepcji (płatny ok. 2,5€/dzień), basen odkryty, recepcja 24h, pralnia (płatna). Ciekawy program animacyjny oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

200 m od hotelu, piaszczysta. Parasole, leżaki i materace - płatne. Przejście przez ulicę.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, mini bar (woda), telefon, TV, łazienkę (suszarka, WC, prysznic), balkon lub taras. Typy pokoi: w sześciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja z tarasem^2 bary All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja(18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-18:00; 22:00-23:00) serwowane w wyznaczonych barach, wybrane importowane i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: wybranych importowanych napojów alkoholowych, napojów serwowanych w puszkach i butelkach

z myślą o dzieciach

brodzik, mini zjeżdżalnia wodna, animacje i mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat (otwarty 6 dni w tygodniu), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia na powietrzu, tenis stołowy, minigolf, aerobik, animacje

płatne

sauna, masaż, sporty wodne na plaży, siatkówka plażowa

Aktualizacja opisu

19.10.2017 14:16

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Strefa

Active, Family

Family Club

polski animator w hotelu w terminie 15.06-15.09

Dzieci

- 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 5 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

w centrum miejscowości Słoneczny Brzeg - w pobliżu liczne bary, dyskoteki, restauracje, sklepy, mini wesołe miasteczko i bogata infrastruktura rozrywkowa Nessebar - ok. 5 km, zabytkowe stare miasto wpisane na listę UNESCO, dojazd kolejką turystyczną z centrum Słonecznego Brzegu, Aqua Park Action - 3 przystanki busem firmowym Aqua Parku Lotnisko w Burgas - ok. 26 km

Atuty

- 2 dzieci (do 14 i 5 lat) - pobyt Gratis - profesjonalne animacje dzienne i wieczorne, - polski animator w hotelu - rewelacyjne położenie w samym sercu Słonecznego Brzegu - smaczna kuchnia - dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni bułgarskiej, bogate Ultra All Inclusive - międzynarodowe alkohole w cenie - odznaczony logiem Cooee za wysoką jakość usług - hotel posiada certyfikat Golden Star 2017, przyznawany dla hoteli, które stale otrzymują najlepsze noty od naszych Klientów, odznaczają się wzorowym serwisem i obsługą oraz najlepszym stosunkiem jakości do ceny

Plaża

ok. 200 m od hotelu, dojście lokalną uliczką, publiczna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do wody, odznaczona certyfikatem Błękitna Flaga, przyznawanym wyjątkowym plażom za czystość i ekologię, leżaki i parasole płatne ok. 15 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

czterogwiazdkowy, komfortowy resort, położony w sercu Słonecznego Brzegu, odświeżony i wyremontowany w 2015 roku, idealny dla młodych ludzi i amatorów aktywnego wypoczynku z dziećmi, posiada 315 pokoi rozmieszczonych w sześciopiętrowym budynku głównym, hotel promowany przez czołowego niemieckiego touroperatora - logiem Cooee jako koncepcja hoteli o podwyższonym standardzie wyżywienia ze zdrową, nowoczesną kuchnią oraz stylowym designem- nowatorskie rozwiązania dopasowane do potrzeb wymagających Klientów

Udogodnienia

całodobowa recepcja, windy, lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, sejf w recepcji (ok. 2,5 EUR/dzień), pralnia, przechowalnia bagażu, możliwość wypożyczenia żelazka, czajnika bezprzewodowego, ładowarki USB do smartfonów oraz Iphone, możliwość wypożyczenia tableta (ok. 5 EUR dzień oraz zwrotny depozyt ok. 75 EUR), parking płatny (ok.10 EUR/dzień)

Internet

WiFi w lobby i pokojach bezpłatne

Pokoje

standardowe - 2 os., możliwość 2 dostawek dla dzieci bądź dla 1 osoby dorosłej, odnowione w 2015 roku, ok. 30 m2, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, centralnie sterowana klimatyzacja, TV SAT(polski program), telefon, lodówka z mini barem (codziennie, bezpłatnie uzupełniania wodą mineralną), balkon lub taras

Restauracje i bary

restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa lobby bar / main bar bistro Cooeebar /pool bar

Wyżywienie

Ultra All Inclusive

Rozrywka

duży basen z tarasem słonecznym, leżaki i parasole bezpłatne, tenis stołowy, mini golf, mini siłownia na świeżym powietrzu, profesjonalne animacje dzienne i wieczorne, aerobic, aqua aerobic, pilates, konkursy, lekcje tańca, rzutki, wieczorne pokazy

Płatne

masaże, bilard, salon piękności, sporty wodne na plaży, skutery, rowery wodne, windsurfing, narty wodne

Dla dzieci

brodzik, zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, mini klub dla dzieci w wieku 4- 12 lat, mini disco, ciekawe gry i zabawy prowadzone przez międzynarodowy zespół animacyjny, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program Ultra All Inclusive

07.30-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, woda, kawa, herbata, wybór napoi i soków owocowych (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, wybór przystawek, dań głównych, sałatek, deserów i owoców 18.00-21.00 kolacja w formie bogatego bufetu serwowana w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni bułgarskiej, przystawki, przekąski, sałatki, ciasteczka, owoce 10.00-18.00 szeroki wybór przekąsek typu kanapki, pizza, burgery, frytki, gofry, ciastka, rogaliki fornetti, lody, kawa, herbata, napoje orzeźwiające serwowane w bistro bar Cooee 22.00-23.00 wieczorne przekąski kanapki, ciastka, słodycze serwowane w bistro bar Cooee 10.00-18.00 oraz 20.30-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, cola light, fanta, tonic, woda mineralna, soki owocowe - pomarańczowy, jabłkowy, wiśniowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata czarna i owocowa, cappuccino oraz lokalne napoje alkoholowe, np. piwo, wino białe i czerwone, wódka, rum, gin, brandy, tequila, rakija, whisky, likiery, irish cream, amaretto oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych - Margarita, Pina Colada, Cosmopolitan, Mojito oraz wybrane alkohole międzynarodowe takie jak wódka, whisky, schnapps i gin dostępne w bistro bar Cooee 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, cola light, fanta, tonic, woda mineralna, soki owocowe - pomarańczowy, jabłkowy, wiśniowy(z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata czarna i owocowa, cappuccino oraz lokalne napoje alkoholowe, np. piwo, wino białe i czerwone, wódka, rum, gin, brandy, tequila, rakija, whisky, likiery, irish cream, amaretto oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych - Margarita, Pina Colada, Cosmopolitan, Mojito oraz wybrane alkohole międzynarodowe takie jak wódka, whisky, schnapps i gin dostępne w lobby bar do obiadu i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne napoje alkoholowe, np. piwo, wino białe i czerwone - leżaki oraz parasole przy basenie - mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat - wybrane alkohole międzynarodowe w All Inclusive - polski animator/ guest relation w terminie ok. 15.06 - 15.09 Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymają w hotelu.

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.mpmhotels.bg

Nasza ocena

Pokój ****+ Położenie **** Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka ****+

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, Maestro

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

Sozopol

Sozopol to miasto, którego historia sięga VII wieku p.n.e. - mnóstwo w nim wąskich uliczek, ogrodów figowych oraz charakterystycznych, drewnianych domów z wysuniętymi górnymi kondygnacjami. Zostało założone jako trackie osiedle, należało w przeszłości do Rzymian i Turków - dzisiejszy swój wygląd zawdzięcza głównie bułgarskiemu odrodzeniu narodowemu z XIX wieku. Spacerując kilkusetletnimi uliczkami można poczuć wspaniałą atmosferę tego wielokulturowego miasteczka. Podróż do Sozopola i z powrotem odbędzie się katamaranem. Cena ok. 41 EUR/os.

Nessebar

To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia narodowego tworzą niezapomnianą atmosferę. Wycieczka obejmuje zwiedzanie starego miasta z polskim przewodnikiem, degustację bułgarskiego wina w jednej z urokliwych nessebarskich winiarni, jak również około dwugodzinny rejs statkiem wokół malowniczego półwyspu. Cena ok. 25 EUR/os.

Wieczór bułgarski - Orizare

Kompleks “Gerana" znajduje się 15 km od Słonecznego Brzegu. Na miejscu można zobaczyć cerkiew, stary wiejski dom, tradycyjne rzemiosło bułgarskie. Goście mogą brać udział w produkowaniu naczyń glinianych oraz pokazie tańca ludowego. W restauracji spróbujemy tradycyjnej bułgarskiej kuchni (szopska sałatka, tradycyjna zupa fasolowa, mięso z rusztu z dodatkami, deser, wino białe i czerwone z beczki w nieograniczonych ilościach). Kolacji będzie towarzyszyć najlepszy program artystyczny bardzo słynnego zespołu "Czynarzy" - bułgarskie tańce narodowe i show bałkański. Największą atrakcją wieczoru jest Nestinarstwo czyli obyczaj tańca na rozżarzonych węglach. Cena ok. 26 EUR/os

Warna, delfinarium, Aładża

Całodzienna wycieczka, podczas której odwiedzimy delfinarium znajdujące się w Warnie. Występy tresowanych delfinów, które przez około pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. Kilka kilometrów za Warną znajduje się kolejny punkt programu - monastyr Aładża - najbardziej znany, średniowieczny klasztor skalny na bułgarskim wybrzeżu Morza Czarnego. W Warnie będzie czas wolny na zwiedzanie oraz zakupy. Miasto jest wypełnione muzeami, ogrodami i starymi zabytkowymi domami, które warto zobaczyć. Cena ok. 47 EUR/os.

Istambuł

Wycieczka do miasta położonego na dwóch kontynentach, dawnej stolicy wielkich mocarstw - Bizantyjskiego i Osmańskiego, a obecnie największej metropolii tureckiej. Bez wątpienia jednym z symboli tego miasta jest Błękitny Meczet. Został wybudowany na polecenie sułtana Ahmeda I, który tym monumentalnym projektem chciał przyćmić piękną, bizantyjską świątynię - Hagia Sofia, ufundowaną w VI wieku przez cesarza Justyniana I Wielkiego. Miasto słynie również z Hipodromu, na którym znajduje się między innymi Kolumna Wężowa odlana w 479 r. p.n.e., czy Pałacu Topkapi, który był rezydencją sułtanów przez prawie 400 lat. UWAGA! Obywatele polscy, podróżujący do Turcji podlegają obowiązkowi wizowemu. Do złożenia wniosku o wizę podróżnym zaleca się posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Wiza turystyczna upoważnia do wielokrotnego wjazdu i pobytu na terenie Turcji przez łącznie 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od daty pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Więcej informacji - msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

Nurkowanie

Szansa dla turystów, którzy chcą doświadczyć "pływania" pod wodą. Centrum nurkowania oferuje niezbędne wyposażenie jak i kursy dla osób początkujących przez średniozaawansowanych do zaawansowanych nurków. Cena ok. 47 EUR/os

Jeep Safari

Możliwość spojrzenia na Bułgarię z innej strony, obejrzenia górzystych krajobrazów, szybkiej, niekiedy podnoszącej adrenalinę jazdy po rzadko uczęszczanych szlakach. Niezapomniane, nieoczekiwane przeżycia. Jazda przeplatana krótkimi postojami, podczas których można zasmakować kuchni i win, zobaczyć część kultury Bułgarii. Jeep Safari to przede wszystkim świetna zabawa. Podczas jazdy trzymajcie się mocno! Cena ok. 38 EUR/os.

Tattoo Sun and Fun Cruise

Rejs statkiem dla całej rodziny w międzynarodowym towarzystwie. Cztery godziny pełne atrakcji - animacje o tematyce pirackiej, gry i konkursy. Do Państwa dyspozycji będzie bufet i napoje oraz zjeżdżalnia do morza. To czas na opalanie, pływanie w morzu, odpoczynek i wspaniałą zabawę. Cena ok. 33 EUR/os.

Rejs Lazy Day

Rejs statkiem pełen wrażeń - żeglowanie (przy sprzyjających wiatrach), pływanie w morzu podczas postojów, podziwianie malowniczej panoramy zatoki Nessebarskiej. Podczas rejsu serwowane są przekąski i napoje. Cena ok. 33 EUR/os.

Action Aquapark

Jeden z najbardziej znanych i największych Aquaparków w tej części Europy. Wszystkie atrakcje zaprojektowano z myślą o odwiedzających park wodny rodzinach - zarówno dzieci jak i dorośli znajdą tu coś dla siebie. Cena ok. 20 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych, z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Słoneczny Brzeg

Położenie

W sercu Słonecznego Brzegu Lotnisko w Burgas ok. 35 km

Plaża

Publiczna p Leżaki i parasole (odpłatnie) Łagodne wejście do morza

Opis

Restauracja główna, bistro i lobby bar Odkryty basen z wydzieloną częścią dla dzieci i minizjeżdzalnią, Leżaki i parasole na basenie (bezpłatnie) Sejf w recepcji (płatny) Parking niestrzeżony (płatny) Oficjalna kategoria hotelu 4*

Internet

Bezpłatny internet w lobby

Pokoje

Pokój Standard (ok 30m2) Centralna klimatyzacja Łazienka z prysznicem i WC Suszarka do włosów Podwójna sofa rozkładana Telefon TV bezpłatny internet Minibar (dziennie butelka wody gratis) Łóżeczko dla dziecka na życzenie (bezpłatnie) Pokoje przeszły remont przed sezonem 2015 Pokój Junior Suite (ok 40m2) Tak jak w pokoju standard

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: plac zabaw dla dzieci 4-12 lat, mini disco, mini klub, aqua aerobic, tenis stołowy, mini golf, rzutki, wieczorek taneczny, fitness, animacje dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo raz w tygodniu Odpłatnie: zabiegi w salonie piękności

Wyżywienie

All Inclusive Premium: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, nocne przekąski w godz. 22:00-23:00, przekąski, słodkości, lody, kawa dostępne w ciągu dnia w Bistro, napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji serwowane w godz. 10:00-23:00 W dniu przyjazdu pierwszym świadczeniem jest kolacja


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Wygoda Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Blisko plaży Ultra All Inclusive Blisko centrum Słonecznego Brzegu

Jednym zdaniem

Elegancki hotel z bogatym zapleczem, serwisem All Inclusive Ultra, zaledwie 200 m od plaży i blisko centrum kurortu - tak brzmi przepis na idealne wakacje!

Opis miejscowości

Słoneczny Brzeg to największa i najpopularniejsza miejscowość letniskowa Bułgarii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, aqua parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże. Warte odwiedzenia jest także zabytkowe miasteczko Nessebyr, położone na malowniczym cyplu, zaledwie ok. 5 km od centrum Słonecznego Brzegu (można dojechać dobrze zorganizowaną komunikacją lokalną). 

Budynek

Należący do sieci hoteli MPM Kalina Garden znajduje się blisko centrum Słoneczenego Brzegu, zaledwie 200 m od piaszczystej plaży. Wyremontowany w 2015 roku sześciopiętrowy budynek mieści 315 pokoi. Hotel został oznaczony logiem COOEE, które jest przyznawane wyłącznie hotelom o podwyższonym standardzie wyżywienia ze zdrową, nowoczesną kuchnią. Oficjalna kategoria ****. 

Pokoje

Komfortowe i przestronne pokoje 2-osobowe z możliwością 2 dostawki dla dzieci lub 1 dostawki dla os. dorosłej, ok. 30 m2, w każdym pokoju: łazienka z prysznicem lub wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, telefon, lodówka z mini barem, balkon lub taras. 

Do dyspozycji gości

Recepcja 24 h, windy, lobby, kantor, sejf w recepcji (ok. 2,5 EUR/dzień), pralnia, przechowalnia bagażu, parking (płatny ok.10 EUR/dzień), duży basen z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatne), tenis stołowy, mini golf, mini siłownia na świeżym powietrzu, profesjonalne animacje dzienne i wieczorne dla dzieci i dla dorosłych, restauracja główna, lobby bar, bistro Cooeebar, bar przy basenie, mini klub dla dzieci (10:00  20:00, Wi-Fi (bezpłatnie, w pokojach i w częściach wspólnych hotelu), zabiegi SPA i salon piękności (dodatkowo płatne). 

Plaża

Piaszczysta z łagodnym zejściem do wody, publiczna, ok. 200 m od hotelu. Plaża odznaczona certyfikatem Błękitna Flaga, przyznawanym wyjątkowym plażom za czystość i ekologię, leżaki i parasole płatne ok. 15 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol. 

Wyżywienie

Ultra All inclusive: 3 posiłki w formie bogatego bufetu serwowane w restauracji głównej: śniadania (7.30-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.00-21.00) w formie bufetu, obiad i kolacja: dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, wybór przystawek, dań głównych, sałatek, deserów i owoców. W godzinach 10:00 - 18:00 oraz 22:00 - 23:00 przekąski typu kanapki, pizza, burgery, frytki, gofry, ciastka, lody serwowane w bistro bar Cooee. Kawa, orzeźwiające napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole oraz wybrane alkohole importowane 10.00-23.00 (bar w lobby i bistro bar Cooee). 

Cena zawiera

zakwaterowanie wg oferty * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 Eur/os./pobyt - płatna na miejscu

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez samolotowych 7/10/11 noclegów:  Dzień 1: odprawa na lotnisku 2 godz. przed wylotem. Przelot i transfer do hoteli, obiadokolacja lub suchy prowiant. Dni 2-7 lub 9 lub 10: pobyt, wypoczynek. Dzień 8 lub 10 lub 11: śniadanie bądź suchy prowiant, wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez autokarowych 10/11 noclegów: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Słowację, Węgry. Dzień 2: przejazd przez Rumunię lub Serbię do Bułgarii, przyjazd do Złotych Piasków/Słonecznego Brzegu, zakwaterowanie. Dzień 3-10 lub 11: wypoczynek. Dzień 11 lub 12: wykwaterowanie z hotelu wyjazd do Polski, przejazd przez Rumunię lub Serbię. Dzień 13 lub 12: przejazd przez Węgry, Słowację, przyjazd do Polski. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiad. Dzień 2-9/10: wypoczynek. Dzień 10/11: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4,0

Region

Bułgaria, okolice Burgas, SŁONECZNY BRZEG

Położenie

w centrum miejscowości, do długiej, szerokiej, łagodnie opadającej do morza, piaszczystej plaży ok. 200 m. W pobliżu sklepy, restauracje, bary i kluby.

Wyposażenie

w pełni klimatyzowany hotel dysponujący 320 pokojami na 6 piętrach. Hol powitalny z recepcją i sejfami (za opłatą), 3 windy, lobby bar, restauracja z tarasem i strefą dla niepalących, kryty basen. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras słoneczny i bar przy basenie. Parasole i leżaki przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą.

Dzieci

oddzielny brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Kategoria bułgarska

4 gwiazdki.

Pokoje dwuosobowe (42144A 1-3A)

przyjemnie urządzone. Klimatyzacja, telefon, TV-Sat, mini bar (za opłatą), wykładzina podłogowa, suszarka, prysznic, WC, balkon.

Pokoje ruletka (42144A 2-3S)

wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Zniżki

przy 2 osobach pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Sport

kryty basen, aerobik. Za opłatą: bilard, tenis stołowy, mini golf. Sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

Z dwoma posiłkami

śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All inclusive

posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godz. 14.00-21.00. 7=6, 14=12 w terminach 01-19.06, 10-30.09.2009. Pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania bez dopłaty w terminach 10.05.-12.06, 12.09.-10.10.2009. Zniżka przy wcześniejszej rezerwacji do 31.05.2009. MEGA ZNIżKA do 14.02.2009.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

ok. 150 m od plaży, ok. 50 m w centrum Słonecznego Brzegu, ok. 27 km od lotniska w Burgas, Action Aquapark niedaleko hotelu.

Plaża:

piaszczysta, leżaki i parasole (płatne).

Pokoje:

klimatyzacja centralna, TV-Sat, telefon, łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów), balkon, minibar (płatny)

Sport, Relaks, Rozrywka:

Bezpłatne - polskojęzyczna opieka i animacje, basen, kryty basen, leżaki, parasole, ręczniki plażowe (kaucja), aerobik, gimnastyka wodna, pilates.

Płatne - tenis stołowy (ok. 5 LV/h), minigolf, bilard (ok. 5 LV/gra), masaże, wypożyczenie rowerów.

Dla dzieci:

animacje polskojęzyczne dla dzieci, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), minidisco, brodzik , łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie), wysokie krzesełka w restauracji, specjalne menu.

Wyżywienie:

All inclusive:  śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00.

Restauracje i bary:

restauracja główna, lobby bar (10:00 – 23:00), barbeque bar (10:00 – 23:00), bar przy basenie (10:00 – 23:00).

Dodatkowe informacje:

internet Wi Fi w lobby (bezpłatny), kącik internetowy (płatny) , sejf w recepcji (ok. 5 LV/dzień), kantor, pralnia, sklep, fryzjer, salon piękności, wypożyczalnia samochodów, sala telewizyjna, hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.
www.kalinagarden.com 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • wyżywienie wg opisu,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie),
  • opłaty lotniskowe.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Położony w centrum czarnomorskiego kurortu Słoneczny Brzeg, blisko długiej i szerokiej piaszczystej plaży, jest idealnym rozwiązaniem dla szukających rozrywki, ale i dla pragnących spędzić pełne relaksu wakacje w międzynarodowej atmosferze. Specjalnie przygotowane animacje nie pozwolą się nudzić, szczególnie zadbano o najmłodszych. Kiedy dzieciaki będą szaleć w miniklubie, można się zrelaksować przy zadbanym basenie z barem all inclusive.

POłOżENIE:

w centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, przy drodze lokalnej, w pobliżu sklepy, bary i restauracje; ok. 1,5 km od parku wodnego Action Aquapark; ok. 5 km od Nessebaru; ok. 35 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 1 BGN/Nessebar, ok. 6 BGN/Burgas).

PLAżA:

publiczna, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 200 m od hotelu, dojście ulicą, parasole i leżaki płatne (ok. 8 BGN/leżak/dzień, 8 BGN/parasol/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2002 r., gruntownie wyremontowany na przełomie 2011/2012 r., 320 pokoi, 1 budynek, 6 pięter, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; bar w lobby i snack-bar przy basenie, kantor, sklep; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (2,5 EUR/dzień), punkt internetowy, opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja kablowa, telefon, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 700 m², gł. 0,8-1,5 m, zintegrowany brodzik dla dzieci, gł. 0,6 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; basen kryty, owalny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,9-1,4 m; tenis stołowy, miniklub (4-12 lat), minidisco (6 dni w tygodniu), dziennie i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci (6 dni w tygodniu): rzutki, aerobik, pilates, aqua aerobik, gry i zabawy w basenie, dyskoteka, pokazy artystyczne; za opłatą: bilard; oferta zewnętrzna: sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.30), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata, ciastka, lody, przekąski (15.00-17.00) w snack-barze, nocne przekąski (22.00-23.00) w barze w lobby; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w barze w lobby i przy basenie (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/55429099, www.mpmhotels.bg


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w centrum Słonecznego Brzegu, oddalony jest ok. 1,5km od parku wodnego Action Aquapark i ok. 5km od Nessebaru; Międzynarodowe lotnisko w Burgas oddalone jest ok. 35km.

PLAŻA

Publiczna, oddalona od hotelu ok. 200m,  piaszczysta, długa i szeroka z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga. Leżaki, parasole i materace odpłatnie (ok. 8 BGN/leżak/dzień, 8 BGN/parasol/dzień), ręczniki plażowe za kaucją.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Wybudowany w 2002 r., wyremontowany na przełomie 2011/2012 r., jeden 6-pietrowy budynek.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, sejf (za opłatą), windy, pralnia, parking (za opłatą). Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Restauracje i bary: restauracja główna, Bistro, lobby bar.

INTERNET

Punkt internetowy za opłatną, bezpłatne Wi-Fi w lobby.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen odkryty (700m), leżaki i parasole przy basenie, aerobic, gimnastyka wodna, fitness, rzutki, tenis stołowy, mini golf, program animacyjny. Odpłatnie: masaż, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik (wydzielona część basenu głównego), mała zjeżdżalnia wodna, mini klub i pokój zabaw  (4-12 lat, czynny w wyznaczonych godzinach), plac zabaw, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczko na życzenie (odpłatnie).

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 316 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: odnowione w 2015r., ok. 30m, dwuosobowy z możliwością z możliwością zakwaterowania 2+1 lub 2+2 dzieci. Pokój typu Junior Suite: ok. 40m, dwuosobowy z możliwością z możliwością zakwaterowania 2+2 Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, sofa 2-osobowa, łazienka (prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV, telefon, lodówka (woda), balkon.

WYŻYWIENIE

All inclusive Premium: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciagu dnia, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 10.00-00.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.mpmhotels.bg HolidayCheck: średnia ocen 5.0, rekomendacja 82%

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Uwaga! Przy przelotach Bułgaria Air waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotelzlokalizowany w centralnej części Słonecznego Brzegu w pobliżuwszystkich atrakcji kurortu oraz promenady i piaszczystej plaży. Kompleks składa się z dwu skrzydeł budynków, okalających część rekreacyjno-basenową.Obiekt po kapitalnym remoncie w ostatnich latach (2012-2015r), co uczyniło go atrakcyjnym miejscem wakacyjnego wypoczynku. Znany z dobrego serwisu ijakości świadczeń.W okolicy znajdują się liczne sklepy, restauracje i bary.Od parku wodnego Action Aquaparkdzieli go odległość ok1,5 km, od słynnego Neseebaru (wpisanego na listę UNESCO) ok. 5 km,a od lotniska w Burgas ok. 25 km.
Plaża:
Hotelusytuowany w odległości około 200 m od pięknej, szerokiej i piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i ręczniki - płatne dodatkowo.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24-godz.,punkt wymiany walut,przestronna restauracja główna z tarasem,COOEE Bistro, lobby bar oraz bar przy basenie. Lagunowy basen zewnętrzny z tarasem słonecznym, brodzikiem dla dziecioraz mini zjeżdżalnią. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie - bezpłatnie.
Pokoje:
Hotel oferuje wygodne, odnowione w 2015 r. pokoje (możliwość dostawki dla os.dorosłej lub dwójki dzieci - rozkładana sofa),wyposażone w łazienkę (prysznic, WC, suszarka do włosów), TV-sat, telefon, klimatyzację, mini bar (dodatkowo płatny)oraz balkon a także sejf (płatny 5 leva/dzień). Łóżeczko dla niemowląt - bezpłatne.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:00-21:00 ) w formie róznorodnegobufetu w restauracji głównej. Przekąski, ciastka, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz lody(10:00-18:00, 20:30-23:00) w wyznaczonych barach i restauracjach. W barze na terenie hotelu (10:00-23:00) napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe.
Program sportowy i animacyjny:
Dzienny i wieczorny program animacyjny, w tym pokazy tańca, gry, quizy oraz karaoke w mini amfiteatrze nieopodal strefy basenowej. Ponadto tenis stołowy, mini golf iaqua aerobik oraz zajęcia fitness (stretching/pilates). Za dodatkową opłatą goście skorzystać mogą z oferty hotelowego SPA. Na plaży do dyspozycji centrum sportów wodnych (rowerki, skutery, windsurfing - za dodatkową opłatą).Dla najmłodszychbrodzik z mini zjeżdżalniami, plac zabaw oraz mini klub. Od połowy czerwca do połowy września FIGLO KLUB z animacjami w języku polskim.
Internet:
Bezpłatny dostęp do WiFi na terenie całego hotelu.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
http://www.mpmhotels.bg/eng/htmls/kalina.html
Naszym zdaniem:
Przytulny, zlokalizowany w sercu Słonecznego Brzeguhotel, idealny dla rodzin z dziećmi jak i dla poszukującychrozrywek i atrakcji. Dodatkowym atutem są animacje dla dzieci w języku polskim w ramach Figlo Klubu.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13- dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cenaok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczeklokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcjilokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS

Hotel zlokalizowany w samym sercu Złotego Brzegu. Zaledwie 100 m dzieli ten obiekt od centrum kurortu, pełnego atrakcji turystycznych. Dla najmłodszych gości hotel przygotował plac zabaw, pokój zabaw oraz wydzielił brodzik w basenie. Starszym gościom hotel oferuje duży basen oraz urozmaicony program rozrywkowo- sportowy organizowany przez hotelowy zespół animatorów.

Położenie

Słoneczny Brzeg, ok 100 m od centrum kurortu, ok. 5 km od Nessebar. W pobliżu sklepy, kawiarenki, restauracje, park rozrywki, park wodny. Lotnisko Burgas, ok. 30 km od hotelu

Plaża

Ok. 200 m od hotelu - piaszczysta, publiczna, leżaki i parasole płatne.

Hotel

Internet - Wi-Fi w całym bezpłatne W hotelu znajduje się recepcja, winda, taras, ogród, kantor. Płatne - pralnia, parking, sklep z pamiątkami.. Oficjalna kategoria bułgarska ****

Pokoje

Wyposażone w klimatyzację, łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, minibar (woda bezpłatna), telefon, balkon. Pokój standardowy - 2-osobowy z możliwością dostawki w postaci sofy dla 1 osoby dorosłej lub maksymalnie 2 dzieci. Pokoje typu Suite - dla maksymalnie 4 osób  

Rekreacja, Sport, Atrakcje

Basen zewnętrzny, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie, animacje dzienne, wieczorne rozrywki. Płatne - minigolf, tenis stołowy, zabiegi kosmetyczne, masaże.

Dla dzieci

Wydzielona część w basenie, plac zabaw, pokój zabaw.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, lody. Wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach.

Restauracje i bary

Restauracja główna, 2 bary.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania w hotelu. All Inclusive w wyznaczonych barach. Goście korzystający z pakietu All inclusive zobowiązani są do noszenia opasek. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

Warto wyróżnić

* Blisko plaży * Dobra lokalizacja * Przestronne pokoje

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 2001 roku, wyremontowany w 2015 roku, składa się z sześciopiętrowego budynku głównego położonego w ogrodzie; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja główna z tarasem zewnętrznym, 2 bary, amfiteatr

Plaża

publiczna, piaszczysto plaża znajduje się ok. 200 m od hotelu (przejście przez ulicę); leżaki, parasole, na basenie – bezpłatne, na plaży – za dodatkową opłatą

Położenie

centrum Słonecznego Brzegu, ok. 35 km do lotniska w Burgas

Zakwaterowanie

316 pokoi: pokoje standardowe (ok. 20 m²), pokoje typu suite – jednopomieszczeniowe (ok. 40 m²); wyposażenie: klimatyzacja indywidualna, łazienka z prysznicem, suszarka, TV SAT, balkon, Wi-Fi (bezpłatne)

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.00-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski, ciastka, ciasta, lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00 - bezpłatne; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo (okazjonalnie), aerobik, aqua-aerobik, karaoke, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

sejf w recepcji (ok. 2,5 €), centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi na twarz i ciało, lekarz, pralnia, mini-market, wszystkie sporty wodne na plaży

Dla dzieci

animacje, mini klub (4-12 lat), brodzik, plac zabaw, menu w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

www

www.mpmhotels.bg ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi
  • All Inclusive z międzynarodowymi alkoholami, logo Cooee przyznane za wysoką jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras słoneczny
  • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą i zjeżdżalnią)
  • restauracja główna (z tarasem)
  • 2 bary
  • sala telewizyjna

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • leżaki i parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne) 
  • ręczniki (w cenie) 

Dodatkowe udogodnienia

  • sejf (w recepcji)
  • kantor
  • parking (płatny, ok. 10 €/dzień)
  • sklep z pamiątkami
  • pralnia (płatna) 

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

300

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Sport i wellness

Płatne
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne
  • aerobik 
  • aqua aerobik
  • Pilates 
  • minigolf
  • tenis stołowy 
  • rzutki 

W okolicy

  • ok. 200 m od piaszczystej plaży
  • w centrum Słonecznego Brzegu, blisko sklepów i restauracji 
  • ok. 50 m od przystanku autobusowego 
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kalina Garden to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, niedaleko przepięknej piaszczystej plaży. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny, przestronne pokoje oraz wysoką jakość świadczonych usług i duży wybór wyżywienia.


Mapa Hotelu Kalina Garden
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Kalina Garden:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Kalina Garden!
https://youtu.be/II_rJvnXuU0

Opinie o Hotelu Kalina Garden

Tak ogólnie Kalina Garden to bardzo fajny hotel. Wybraliśmy go głównie ze względu na fantastyczne położenie w centrum Słonecznego Brzegu. Wszędzie blisko, restauracje, dyskoteki - super miejsce. Sam hotel też jest ok, czysty, pokoje sprzątane codziennie. Nie mam tu żadnych zastrzeżeń, widać że hotel jest remoncie. Fajne pokoje, przestronne. Jedzenie również było dobre, zawsze sobie wybraliśmy coś smacznego :) Jeśli Bułgaria to Słoneczny Brzeg – w pobliżu piękne miasto Nessebar- warto zwiedzić.

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

zdecydowanie nie!!!, to nie standard 4*, brudno,jedzenie bardzo złej jakości chociaż dużo, ALL bardzo słabe.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.0

słabe 3*, brudno, bardzo brudno, szczególnie przy barach , stołówce, przy basenie, wieczorem przy stolikach i barach nikt nie panuje nad czystością, co przy 4* naprawdę niedopuszczalne, nikt tu nie ma specjalnych wymagań, tylko kupując oczekuje się konkretnego standardu, jedyne co dobre to pokój, ale klima działa miernie, jedzenia dużo , ale bardzo złej jakości, dużo dzieci i młodzieży, bardzo zimna woda w basenach, tragiczna winda, co przy 6 piętrach jest problemem, zdecydowanie odradzam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.3

Dobrze zorganizowany wyjazd przez biuro turystyczne.Basen czysty i duży, jedzenie dość dobre .Ogólnie jesteśmy zadowoleni.Jednak Burgas to miejsce raczej do rozrywki a nie do odpoczynku. Pokoje duże, czyste codzienne sprzątane( zostawialiśmy 2 lewa na szafce nic nie zginęło i było czyściutko).Na wyjazd dla młodzieży i singli Burgas nadaje się znakomicie.Ja w przyszłym roku 5 raz Chorwacja( tam się odpoczywa) Pozdrawiam.Krzysiek.

POLECAM:
singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Byliśmy we wrześniu 2010 z biura Alfa Star i chwalimy sobie pobyt, być może w 2010 roku na wrzesień też wybierzemy ten hotel jeśli się umówimy ze znajomymi z tamtego roku. Fajne pokoje, doskonałe baseny i masa restauracyjek w okolicy sprawia, że fajnie się tu wypoczywa ze znajomymi a dzieci też sobie znajdą jakieś zajęcie.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

WŁAŚNIE WRÓCIŁAM .TA OFERTA NIE POSIADA ALL INCLUSIVE (BRAK TAKIEJ W HOTELU) NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ TO HB (2 posiłki)+ LOKALNE ALKOHOLE I NAPOJE KTÓRYCH CZĘSTO BRAKUJE .

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.6

Kalina Garden - możliwości zakwaterowania:

standard singleuse standard
junior suite standard balcony or terrace
standard twin standard
standard dbl
standard single w.child standard
Standard DBL
pokój standard 2 os..
TWIN ROOM
pokoj 2 osobowy + 1 dostawka
pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
Pokój 2-osobowy
pokoj 2 osobowy
STANDARD SINGLE WITH CHILD
DZ,Blk,Single mit kind
Doppelz,Balkon,Standard
DZ,Blk,Sparpreis
Pokój 2-osobowy
Einzelz,Balkon,Standard
Fam.-Unterbringung,Balkon
DOUBLE SINGLE USE
js junior suite
Juniorsuite,Balkon
Pokój 1-osobowy
sr standard room
sr standard room
sr standard room
Suite
3-Bett-Zimmer,Balkon
JUNIOR SUITE

Kalina Garden - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Kalina Garden? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00