cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
1 / 15
Ocena
hotelu:
3.6 / 5

Hotel Glarus
star 3

Bułgaria: Złote Piaski
Ocena hotelu Glarus:
3.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Glarus:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0

Hotel Glarus w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja
  • sejf
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w lobby w cenie, w pokojach za opłatą
  • sala konferencyjna
  • fryzjer
  • parking: w zależności od dostępności

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

146

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • serwis plażowy: 2 leżaki i 1 parasol na pokój/w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • boisko do piłki nożnej
Płatne
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne 
  • jacuzzi
  • sauna

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny wieczorami

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • widok na morze
  • balkon
  • klimatyzacja
  • telefon
  • minibar: za opłatą
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi: za opłatą
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
  • 2-4 os.
  • widok na morze
  • balkon
  • oddzielny pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja
  • telefon
  • minibar: za opłata
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi: za opłatą
Pokój 2-osobowy DZZ1
  • 2-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.00) i kolacja (18.00-20.00)
  • posiłki w formie bufetu
  • przekąski
  • po południu kawa, herbata, ciasto i lody (15.00-17.00)
  • napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (10.00-22.00)
  • 2 razy w tygodniu wieczór tematyczny
Dodatkowe informacje
  • wymagany odpowiedni strój do kolacji (długie spodnie u panów)
  • W okolicy

    • ok. 50 m od piaszczystej plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Opis oferty:

    Położony w spokojnej części Złotych Piasków ale jednocześnie blisko centrum z licznymi rozrywkami jest dobrym wyborem na wakacje z przyjaciółmi. Zadbane i wygodne pokoje, piaszczysta plaża z bezpłatnym serwisem tuż przy hotelu oraz atrakcje dla najmłodszych sprawiają, że można tu wypocząć i spędzić czas aktywnie również z całą rodziną. Na miejscu jest miniklub i wydzielona część dla dzieci w basenie, w ciągu dnia prowadzone są animacje. Dorośli mogą zrelaksować się w centrum wellness z jacuzzi i sauną.

    POŁOŻENIE:

    ok. 600 m od centrum ZŁOTYCH PIASKÓW ze sklepami i restauracjami, ok. 500 m od mariny; ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 10 m od hotelu, przejście przez ulicę, bezpłatne parasole i leżaki, materace i ręczniki płatne (ok. 2 BGN/sztuka).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., 91 pokoi, 2 budynki, 10 pięter, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, Bistro przy promenadzie - á la carte, bar w lobby, bar przy basenie; kantor; centrum konferencyjne dla 80 osób; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 10 BGN/dzień), pralnia, prasowanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 20 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 5 BGN/dzień); balkon (stolik i krzesełka), widok na basen;

    apartament:

    3-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), pokój dzienny i sypialnia, wyposażenie jak w pokoju standardowym; apartament za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 190 m², gł. maks. 1,5 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 20 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; siatkówka plażowa; animacje dla dorosłych i dzieci, miniklub (4-12 lat); za opłatą: centrum wellness: jacuzzi, sauna, manicure, pedicure, masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.00), kolacja (18.00-20.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-22.00).

    KONTAKT:

    00359/52387200, www.glarus-bg.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 latserwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Varna Rodzinny hotel Glarus, położony z dala od gwarnego centrum Złotych Piasków. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że łączy w sobie doskonałe warunki do wypoczynku oraz bliskość nadmorskiej natury - Parku Narodowego "Złote Piaski. Spędzimy tu spokojne i udane wakacje. Obok hotelu znajduje się port jachtowy a także amfiteatr gdzie odbywają się koncerty i animacje.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    2006 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 2 bary (lobby bar płatny), winda, pralnia (płatna), sala konferencyjna, sejf w recepcji (płatny ok. 12.BGN/dzień), basen odkryty.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne Wi Fi w pokojach płatne ok. 2BGN/h lub 5BGN/dzień lub 10BGN/3dni

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole. ręczniki - płatne, leżaki - bezpłatne. Przejście do plaży przez promenadę.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację centralną, mini bar (płatny), telefon, TV, łazienkę (suszarka, wanna, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w 2 budynkach- jedenastopiętrowym i czteropiętrowym skrzydle: pokoje standardowe dla max 3 os. , apartamenty dla max 4 os. (sypialnia i pokój dzienny z rozkładaną sofą i fotelem)

    Wyżywienie

    restauracja główna, 2 bary (lobby bar płatny) All Inclusive (10:00-22:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:00-14:00), kolacja(18:00-20:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (15:00-17:00), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espresso

    z myślą o dzieciach

    brodzik, plac zabaw, animacje łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    siłownia, tenis stołowy, animacje (6 dni w tygodniu)

    płatne

    centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi

    Aktualizacja opisu

    02.08.2018 13:18

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Hotel położony na obrzeżach znanego kurortu Złote Piaski. Atrakcyjnie zlokalizowany przylega do nadmorskiej promenady, wzdłuż której mieści się wiele sklepów, restauracji i barów. W poliżu hotelu znajduje się port jachtowy.

    Plaża

    Przy  hotelu  prywatna hotelowa plaża (przejscie przez spacerową promenadę), z bezpłatnym serwisem - co jest niezwykle rzadko spotykane w kurorcie Złote Piaski. Leżaki i parasole na plaży gratis!

    Hotel

    Kategoria lokalna: 4* Nowoczesny kompleks wypoczynkowy został oddany do użytku w 2006 roku i składa się z jedenastopiętrowego budynku oraz części czteropiętrowej i przyległego basenu z tarasem słonecznym. Dzięki korzystnej lokalizacji niedaleko pełnego atrakcji i tętniącego życiem kurortu, hotel stanowi wymarzone miejsce letniego wypoczynku.

    Do dyspozycji gości

    Restauracja, lobby bar, bar przy basenie, sala konferencyjna dla 80 osób, wypożyczalnia samochodów, pralnia, sklep, fryzjer, kantor wymiany walut. Hotel akceptuje: Mastercard i Visa.

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

    Sport i rekreacja

    Bezpłatnie: basen odkryty z brodzikiem dla dzieci. W hotelu organizowane są programy animacyjne. W centrum kurortu liczne puby, dyskoteki i dancingi. Odpłatnie: bilard, sauna, jacuzzi, sala fitness, sala masażu, tenis stołowy, salon piękności. Leżaki i prasasole przy basenie i na plaży gratis. Goście hotelowi mogą skorzystać również ze sportów oferowanych na plaży: rowery wodne, skutery, banan, siatkówka plażowa.

    Dla dzieci

    brodzik dla dzieci

    Zakwaterowanie

    Na terenie obiektu znajduje się 104 pokoje w tym 86 pokoi standardowych oraz 18 pokoi rodzinnych (apartamentów) Pokój typu Standard:  Pokoje wyposażone w łazienkę z WC i suszarkę, klimatyzacje, mini bar (za dodatkowa opłata), Tv Sat, telefon oraz balkon. Pokoje rodzinne-apartamenty: wyposażone w aneks kuchenny.

    Wyżywienie

    All Inclusive: obejmującą trzy posiłki dziennie, oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Posiłki podawane formie bufetu w restauracji głównej: śniadanie,  lunch, kolacja. W ciągu dnia w barze przy basenie w godzinach od 15.00 do 17.00 hotel oferuje kawę, herbatę, przekąski, ciasto, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w ramach all inclusive podawane są w godzinach od 10.00 do 22.00. Dwa razy w tygodniu hotel organizuje kolacje tematyczne.

    Informacje dodatkowe

    Ocena Holiday Check 4,5/rekomendacje 70%

    Cena

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Bulgaria - Zlote Piaski

    Opis hotelu

    Hotel położony na obrzeżach znanego kurortu Złote Piaski. Atrakcyjnie zlokalizowany przylega do nadmorskiej promenady, wzdłuż której mieści się wiele sklepów, restauracji i barów. Nieopodal znajduje się port jachtowy. Nowoczesny kompleks wypoczynkowy został oddany do użytku w 2006 roku i składa się z jedenastopiętrowego budynku oraz części czteropiętrowej i przyległego basenu z tarasem słonecznym. Dzięki korzystnej lokalizacji niedaleko pełnego atrakcji i tętniącego życiem kurortu, hotel stanowi wymarzone miejsce letniego wypoczynku.





    Lokalizacja:

    w Złotych Piaskach, przy plaży, ok. 35 km od lotniska, ok. 400 m od centrum, ok. 1 km od głównej ulicy, ok. 700 m od centrum handlowego, ok. 2 km od przystanku komunikacji publicznej, ok. 22 km od Warny



    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, szeroka, przejście przez promenadę, prysznic, zagospodarowana, 2 leżaki 1 parasol na pokój (w cenie)



    Sport i fitness:

    tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, sauna (płatna), bilard (płatny), siłownia.



    Sport na plaży:

    motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).



    Rozrywka:

    salon gier video (płatny).



    Dla dzieci:

    brodzik, łóżeczko dziecięce (płatne 5 BGN/dzień), animacje.



    Wyżywienie:

    pakiet All Inclusive.



    All inclusive zawiera:



    śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (12.00 - 14.00), kolację (18.00 - 20.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w ciągu dnia. 

    All inclusive na plaży. 





    Dodatkowe informacje:



    Hotel wybudowany w 2006 roku.



    Cena zawiera:

    przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.DOJAZD WłASNYzakwaterowanie z wybraną opcją wyżywienia oraz ewentualne świadczenia dodatkowe 



    Cena nie zawiera:

    DOJAZD WłASNYprzelotu, opłat lotniskowych i paliwowych, ubezpieczenia KL NW, transferu lotnisko-hotel-lotnisko, opieki polskiego przedstawiciela, opłaty rezerwacyjnej do ofert typu Mega. 



    Obsługa:

    Opieka polskiego przedstawiciela.

    Kategoria oficjalna

    ****

    Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

    liczba pokoi

    146, restauracje: 1, bary: 1, windy: 2, baseny odkryte: 1, lobby bar, bar przy basenie, sejf (płatny 10 BGN/dzień), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne 6 BGN za kg), internet (płatny), internet bezprzewodowy w lobby (bezpłatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking (płatny 6 BGN/dzień), wymiana walut, przechowalnia bagażu, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne.

    Opis pokoi

    klimatyzacja centralnie sterowana (bezpłatna), sejf (płatny), telewizja satelitarna, mini bar (płatny), sejf (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

    STANDARD (DBL): dla max. 3 osób

    APARTAMENT (DB2): dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

    Strona www

    www.glarus-bg.com

    All inclusive

    TAK

    2 Dzieci

    TAK

    Standard

    ****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Hotel zbudowany w 2006 r., składający się z 11-piętrowego budynku głównego i 4-piętrowego aneksu naprzeciwko pięknej piaszczystej plaży. Zielona okolica, bezpłatny serwis plażowy, pokoje z widokiem na morze!

    Położenie

    W północnej, spokojniejszej  części Złotych Piasków, przy szerokiej i piaszczystej plaży (bezpłatny serwis plażowy; parasol i 2 leżaki na pokój, materace i ręczniki płatne), oddzielonej od hotelu nadmorską promenadą, pełną sklepów, barów i tawern, 500 m od portu jachtowego, niespełna kilometr  od centrum kurortu, 20 km od Warny, 150 km od Burgas.

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją, odpłatnym sejfem, barem z bezpłatnym W-Fi, restauracja główna z tarasem (panoramiczny widok na morze i basen) serwująca dania kuchni międzynarodowej i bułgarskiej, bar przy basenie, bistro przy promenadzie, wypożyczalnia samochodów, punkt wymiany walut, sala konferencyjna, pralnia.

    Pokoje

    Klasycznie urządzone, wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), centralnie sterowaną klimatyzację, telefon, telewizor, minibar, balkon (częściowy lub całkowity widok na morze). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju rodzinnym (sypialnia i pokój dzienny z rozkładaną sofą i fotelem) oraz w apartamencie (dodatkowo wyposażony aneks kuchenny).Płatne łącza Internetowe. 

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania (07:30 - 10:00), obiady(12:00 - 14:00)  i kolacje (18:00 - 20:00)  w formie bufetów, podwieczorek (15:00 - 17:00, kawa/herbata, przekąska, ciasto lub lody), napoje i lokalne alkohole serwowane od godz. 10:00 do 22:00. W sezonie kolacje tematyczne dwa razy w tygodniu.

    Sport i rozrywka

    Basen o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym (bezpłatne leżaki i parasole), gimnastyka w wodzie, siatkówka plażowa, tenis stołowy, nieduża siłownia, gabinet odnowy biologicznej (masaże, hydromasaże, sauna, jacuzzi, salon fryzjerski, manicure/pedicure), okazyjnie program rozrywkowy. Sporty wodne dostępne przy plaży, oferowane przez lokalne agencje. Niedaleko znajduje się park wodny i port jachtowy. W centrum kurortu dyskoteki, kluby, restauracje, ośrodki sportowe, spa itd.

    Dla dzieci

    Wydzielona część w basenie, w sezonie program animacyjny, odpłatne łóżeczka niemowlęce.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Beds online

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Facilities

    Hotel był remontowany w 2009 roku i leży w centrum Słonecznego Brzegu. Rozległa plaża i morze znajdują się w pobliżu, a w okolicy czeka szeroki wachlarz sklepów i centrów rozrywki, a także restauracji, barów i nocnych klubów. Do hotelu można dostać się z łatwością, ponieważ leży na jednej z głównych ulic kurortu i przy promenadzie. Najbliższy przystanek autobusowy znajduje się w odległości około 1 km. Obiekt składa się z sześciopiętrowego budynku głównego oraz sąsiadującego budynku czteropiętrowego. Goście witani są w hotelowej recepcji czynnej przez całą dobę. Inne udogodnienia oferowane przez hotel to cafe bar i restauracja, w której goście mogą skosztować różnych dań i napojów. Ponadto hotel oferuje room service i usługi prania oraz pomoc lekarską, a dla osób podróżujących samochodem dostępny jest parking.

    Kategoria

    3

    Address

    SUNNY BEACH
    8240 SUNNY BEACH
    E-mail: reception@hotelglarus.bg
    Website: www.hotelglarus.bg

    Contact

    Phone: 0035955422177
    Booking phone: 0035955422744
    Fax number: 0035955423119

    GPS

    43.3012,28.0498


    Mapa Hotelu Glarus
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Glarus

    3.3
    może być

    Hotel chyba najlepsze lata świetności ma już za sobą, ale za to jest przy samej plaży (własnej). Leżaki i parasole w cenie, posiłki nie powalają wyborem, ale można znaleźć coś dla siebie. Lody cały dzień bez limitu. Większość okien z fajnym widokiem. Z balkonu czasem przyjdzie kilka mrówek. Codziennie czyste ręczniki i sprzątane na mokro. Plazą piaszczysta, dużo ładnych muszelek, woda czysta i ciepła. Mozna odpocząć.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: może być
    3.3
    4.0
    polecam

    Właśnie jesteśmy po powrocie z hotelu Glarus. Hotel jest przyzwoity i wygląda ślicznie bo jest po remoncie, wszędzie czysto i świeżo. Posiłki są smaczne i dość urozmaicone . Na terenie Glarus Beach znajduje się ładny basen, placyk dla dzieciaków oraz brodzik. Jeden z kelnerów uczy się od dzieci polskiego i jest z tym sporo zabawy:). Plaża jest tuz obok przyhotelowej promenady. Wszędzie blisko. Jedyny minus to rozrzedzone drinki:/. Ogólnie polecam na niedrogie wakacje w słońcu.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.7
    • Hotel
      3.4
    • Pokoje
      4.6
    • Wyżywienie
      3.3
    • Atrakcje
      i sport
      3
    • Obsługa
      3.6
    HolidayCheck
    Ocena Glarus:
    3.2 / 6

    Katastrofa! 2009-08-10
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      2.5
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      3.5

    3.2
    Kiepski hotel za niemałe pieniądze 2009-08-11
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      3.5
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      2.5
    • Obsługa
      3.5

    3.1
    Mile zaskoczenie 2010-07-07
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    Po przeczytaniu wielu opinii byłam sceptycznie nastawiona na ten hotel... Pokój dostaliśmy w głównym...
    więcej

    5.0
    Miłe zaskoczenie! 2010-07-13
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      4.8

    Jestem mile zaskoczona . Spędziliśmy super tydzień za niewielkie pieniadze. Pokoje czyste , plaża pr...
    więcej

    5.1
    Glarus 2010 2010-07-27
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.3

    Wróciłam właśnie z wczasów z Ecco Holiday w hotelu Glarus. Hotel ładny, na końcu promenady w Złotych...
    więcej

    4.8
    Całkiem nieźle 2010-08-31
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    Tuż przy plaży,czysto,dośc cicho /mieszkalismy na 8 piętrze/ duzy pokój,ładna łazienka,marna lodówka...
    więcej

    4.7
    Hotel Glarus 2010-08-31
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Idalny dla lubiących zwiedzać plażowiczów 2010-09-15
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Hotel ok, reszta bez szału 2011-01-02
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      5.0

    4.7
    Jak to wczasy w Glarusie z dziećmi spędzałem 2011-07-03
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Dobry hotel za niewielkie pieniądze. Małe zaplecze 2011-07-08
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      4.5

    Pokoje czyste dobrze wyposazone. Za mała restauracja. zdarzało się że goście czekali na stolik. Brak...
    więcej

    5.0
    Bardzo dobry hotel! 2011-07-12
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      4.8

    Pobyt w hotelu zaliczamy do udanego. Wyżywienie dość dobre chociaż często się powtarzało. Napoje bez...
    więcej

    5.2
    Przyjemne wakacje. Bez szaleństw 2011-07-21
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      4.7
    • Obsługa
      4.5

    Hotel OK, ale bez szaleństwa. Najsłabszym punktem była organizacja w restauracji i w opcji ALL IN: m...
    więcej

    4.7
    Przeczytajcie zanim pojedziecie 2011-08-05
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      2.8
    • Obsługa
      3.5

    najgorszy hotel w jakim byłem np.brak ekspresu do kawy,maksymalnie rozcieńczone napoje,za mało jedze...
    więcej

    3.5
    Hotel Glarus? 2011-08-27
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.0

    4.0
    Polecam Glarus Złote Piaski 2011-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.3
    Polecamy hotel Glarus 2011-09-16
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Polecam hotel! 2011-09-26
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.7

    Pokoje czyste, ręczniki codziennie zmieniane, obsługa miła, bez problemu można się dogadać po angiel...
    więcej

    5.8
    Glarus - najgorszy hotel z ostatnich lat 2012-07-10
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      2.8
    • Pokoje
      3.5
    • Wyżywienie
      2.3
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.0

    Jak ktoś wybiera się na wakacje do Bułgarii to proszę z daleka omijać hotel Glarus. SKANDALICZNE ...
    więcej

    2.3
    Glarus - dobrze się zastanów czy tego chcesz! 2012-07-18
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      2.7
    • Wyżywienie
      1.3
    • Atrakcje
      1.8
    • Obsługa
      1.0

    Nieudane wakacje w Glarusie z TUI Polska. Oferta TUI nieprawdziwa. Zero pomocy rezydenta. Wyjątko...
    więcej

    1.9
    Wyjątkowo nieudane wakacje w hotelu Glarus 2012-07-18
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.0

    Zmarnowane wakacje w ofercie all inclusive zakupione w tui polska. Nieudolna i wyjątkowo nieuprze...
    więcej

    2.5
    4 gwiazdki to pomyłka 2012-07-19
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.0

    2.7
    Hotel OK, pani manager powinna zmienić pracę. 2012-07-22
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      5.0

    3.7
    Udane wczasy, jedne z lepszych na jakich byłam. 2013-12-27
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.0

    Prawie pod każdym względem jestem zadowolona. Pokój był duży, przestronny, nowocześnie urządzony, cz...
    więcej

    5.5
    Super miejscówka, hotel ok, z jedzeniem - w miarę 2016-07-12
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      6.0

    4.7
    4-krotne rozczarowanie! 2016-08-03
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      2.0

    2.8
    Czwarty Stopień Niezadowolenia 2016-08-28
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      1.0

    2.4
    Ten hotel naprawdę nas zaskoczył! Okropny 2016-09-17
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.0

    2.3
    Masakra. 2016-09-17
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.2
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      1.8
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      1.5

    Hotel na samym końcu promenady gdzie jest już potem mega syf. W dodatku smród z kanalizacji. Sam hot...
    więcej

    2.8
    Brudno 2016-09-24
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      2.8
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      1.8

    Byłam z mężem we wrześniu , hotel super położony przy samej plaży i to jedyne zalety. Przez cały pob...
    więcej

    3.1
    Nie było tak źle! stosunek ceny do jakości dobry! 2016-10-24
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Hotel godny polecenia 2017-06-23
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    hotel w cichej i spokojnej okolicy, smaczne jedzenie, mila obsluga, blisko plazy z darmowymi lezakam...
    więcej

    6.0
    Spoko hotel 2017-06-23
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    fajny czysty hotel z milym personelem ktory zawsze chetnie pomoze. Inne zalety to spokojna cicha oko...
    więcej

    6.0
    Piękny, czysty hotel, miła obsługa 2017-07-08
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    obsluga hotelu na najwyzszym poziomie - personel mily i pomocny, jedzenie pyszne. super basen i anim...
    więcej

    6.0
    Na pewno to nie 4 gwiazdki. 2017-07-29
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      2.0

    4.0
    Hotel mocne 3* 2017-07-31
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
      4.2
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.3

    Hotel położony na samym końcu Złotych Piasków. Tuż obok mariny. Idealna cicha lokalizacja. Tuż przy ...
    więcej

    4.5
    Polecamy ten hotel a przede wszystkim animacje 2017-08-18
    Szczegóły oceny hotelu Glarus:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    Bylo bardzo ciekawie, nasi wspoltowarzysze pomagali nam w porozumiewaniu sie i wspolnie spedzalismy ...
    więcej

    5.0

    Masz pytania o Hotel Glarus? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00