cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
  • Hotel Glarus, Złote Piaski
1 / 15
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
01.06 - 08.06
już od 1163 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.09 - 24.09
już od 1163 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Glarus
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Glarus
star 3

Bułgaria: Złote Piaski
Ocena hotelu Glarus:
3.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Glarus:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 września 2021

Hotel Glarus w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Wyposażenie

  • recepcja
  • sejf
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w lobby w cenie, w pokojach za opłatą
  • sala konferencyjna
  • fryzjer
  • parking: w zależności od dostępności

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

146

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • serwis plażowy: 2 leżaki i 1 parasol na pokój/w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • boisko do piłki nożnej
Płatne
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne 
  • jacuzzi
  • sauna

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny wieczorami

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • widok na morze
  • balkon
  • klimatyzacja
  • telefon
  • minibar: za opłatą
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi: za opłatą
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
  • 2-4 os.
  • widok na morze
  • balkon
  • oddzielny pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja
  • telefon
  • minibar: za opłata
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi: za opłatą
Pokój 2-osobowy DZZ1
  • 2-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.00) i kolacja (18.00-20.00)
  • posiłki w formie bufetu
  • przekąski
  • po południu kawa, herbata, ciasto i lody (15.00-17.00)
  • napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (10.00-22.00)
  • 2 razy w tygodniu wieczór tematyczny
Dodatkowe informacje
  • wymagany odpowiedni strój do kolacji (długie spodnie u panów)
  • W okolicy

    • ok. 50 m od piaszczystej plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Opis oferty:

    Położony w spokojnej części Złotych Piasków ale jednocześnie blisko centrum z licznymi rozrywkami jest dobrym wyborem na wakacje z przyjaciółmi. Zadbane i wygodne pokoje, piaszczysta plaża z bezpłatnym serwisem tuż przy hotelu oraz atrakcje dla najmłodszych sprawiają, że można tu wypocząć i spędzić czas aktywnie również z całą rodziną. Na miejscu jest miniklub i wydzielona część dla dzieci w basenie, w ciągu dnia prowadzone są animacje. Dorośli mogą zrelaksować się w centrum wellness z jacuzzi i sauną.

    POŁOŻENIE:

    ok. 600 m od centrum ZŁOTYCH PIASKÓW ze sklepami i restauracjami, ok. 500 m od mariny; ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 10 m od hotelu, przejście przez ulicę, bezpłatne parasole i leżaki, materace i ręczniki płatne (ok. 2 BGN/sztuka).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., 91 pokoi, 2 budynki, 10 pięter, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, Bistro przy promenadzie - á la carte, bar w lobby, bar przy basenie; kantor; centrum konferencyjne dla 80 osób; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 10 BGN/dzień), pralnia, prasowanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 20 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 5 BGN/dzień); balkon (stolik i krzesełka), widok na basen;

    apartament:

    3-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), pokój dzienny i sypialnia, wyposażenie jak w pokoju standardowym; apartament za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 190 m², gł. maks. 1,5 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 20 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; siatkówka plażowa; animacje dla dorosłych i dzieci, miniklub (4-12 lat); za opłatą: centrum wellness: jacuzzi, sauna, manicure, pedicure, masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.00), kolacja (18.00-20.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-22.00).

    KONTAKT:

    00359/52387200, www.glarus-bg.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 latserwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Obiekt zlokalizowany jest w centrum Słonecznego Brzego, zaledwie ok. 7 km od urokliwego Nesseberu. W bliskim sąsiedztwie znajduje się wiele sklepów, restauracji, barów i klubów nocnych. Hotel znajduje się przy jednej z głównych ulic kurortu, a także przy promenadzie. Najbliższy przystanek autobusowy znajduje się około 1 km od obiektu. Do międzynarodowego portu lotniczego w Burgas ok. 40km, w Warnie ok 100km.
    Zakwaterowanie:

    Plaża:

    Zaledwie kilka metrów od hotelu znajduje się piękna piaszczysta plaża (leżaki i parasole za dodatkową opłatą, hotel nie dysponuje ręcznikami plażowymi).
    Stoki:

    Do dyspozycji gości:

    Obiekt składający się z 7-mio piętrowego budynku głównego oraz 4-ro piętrowego budynku sąsiedniego (oba budynki posiadają windy). Oferuje swoim gościom 24 godz. recepcję, punkt wymiany walut, sejf w recepcji (dodatkowo płatny), restaurację główną oraz dodatkowo płatne restauracje a'la carte. Ponad to lobby bar, basen zewnętrzny, basen oraz plac zabaw dla dzieci. Parasole i leżaki przy basenie bezpłatne, hotel nie dysponuje ręcznikami plażowymi.
    Pokoje:

    Wyżywienie:

    All inclusive w formie bufetu obejmuje: śniadania (07:00 - 10:00), lunch (12:00 - 13:30) oraz kolacje (18:00 - 20:00) w restauracji głównej. Dodatkowo przekąski (10:30 - 11:30) w formie kanapek oraz ciastek, a także lody, ciastka i pizza (15:00 - 17:00). Lokalne alkohole, wino, piwo oraz napoje bezalkoholowe dostępne podczas lunchu i kolacji w restauracji głównej, a także w ciągu snia (11:00 - 23:00). Importowane alkohole płatne dodatkowo.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel nie prowadzi animacji. W ramach zabawy dla dzieci dostępny jest basen oraz plac zabaw, dla dorosłych natomiast hotel oferuje dodatkow płatne centrum fitness, centrum SPA oraz rozbudowaną ofertę masaży.
    Internet:

    Wi- Fi bezpłatne na terenie obiektu (również w pokojach).
    Kategoria lokalna:

    ***
    Strona www:

    www.hotelglarus.bg
    Naszym zdaniem:

    Dobra lokalizacja hotelu pozwala na poznanie kurortu oraz mozliwosc uczestniczenia w jego zyciu nocnym. Polecany szczególnie parom.
    Opinie klientów:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
    PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
    Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
    ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
    Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
    Z dziećmi
    WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
    Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
    Relaks
    SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
    Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR). cacaobeach.bg/en
    BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
    Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
    Dla aktywnych
    PORA RUSZAĆ W GÓRY
    Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
    RAJ DLA AKTYWNYCH
    Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
    Zwiedzanie
    WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC
    Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
    Kuchnia
    GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
    Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
    WINA, WINA DAJCIE!
    Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "
    Inne

    BUŁGARIA
    informacje ogólne

    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
    W regionie

    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
    Sozopol
    Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : stronie operatora.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Varna

    OPIS

    Rodzinny hotel Glarus, położony z dala od gwarnego centrum Złotych Piasków. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że łączy w sobie doskonałe warunki do wypoczynku oraz bliskość nadmorskiej natury - Parku Narodowego "Złote Piaski. Spędzimy tu spokojne i udane wakacje. Obok hotelu znajduje się port jachtowy a także amfiteatr gdzie odbywają się koncerty i animacje.

    lokalizacja

    Złote Piaski, ok. 2,5 km od centrum, 33 km od lotniska w Varnie.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2006 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 2 bary (lobby bar płatny), winda, pralnia (płatna), sala konferencyjna, sejf w recepcji (płatny ok. 12.BGN/dzień), basen odkryty.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne - Wi-Fi w pokojach płatne Wi Fi w pokojach płatne ok. 2BGN/h lub 5BGN/dzień lub 10BGN/3dni

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole. ręczniki - płatne, leżaki - bezpłatne. Przejście do plaży przez promenadę.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację centralną, mini bar (płatny), telefon, TV, łazienkę (suszarka, wanna, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w 2 budynkach- jedenastopiętrowym i czteropiętrowym skrzydle: - pokoje standardowe dla max 3 os. - apartamenty dla max 4 os. (sypialnia i pokój dzienny z rozkładaną sofą i fotelem)

    Wyżywienie

    - restauracja główna, 2 bary (lobby bar płatny) All Inclusive (10:00-22:00) Formuła zawiera: - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:00-14:00), kolacja(18:00-20:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej - przekąski (15:00-17:00) - lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: - napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espresso

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - plac zabaw - animacje - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - siłownia - tenis stołowy - animacje (6 dni w tygodniu)

    płatne

    - centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi

    Aktualizacja opisu

    18.04.2019 15:43

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Hotel położony na obrzeżach znanego kurortu Złote Piaski. Atrakcyjnie zlokalizowany przylega do nadmorskiej promenady, wzdłuż której mieści się wiele sklepów, restauracji i barów. W poliżu hotelu znajduje się port jachtowy.

    Plaża

    Przy  hotelu  prywatna hotelowa plaża (przejscie przez spacerową promenadę), z bezpłatnym serwisem - co jest niezwykle rzadko spotykane w kurorcie Złote Piaski. Leżaki i parasole na plaży gratis!

    Hotel

    Kategoria lokalna: 4* Nowoczesny kompleks wypoczynkowy został oddany do użytku w 2006 roku i składa się z jedenastopiętrowego budynku oraz części czteropiętrowej i przyległego basenu z tarasem słonecznym. Dzięki korzystnej lokalizacji niedaleko pełnego atrakcji i tętniącego życiem kurortu, hotel stanowi wymarzone miejsce letniego wypoczynku.

    Do dyspozycji gości

    Restauracja, lobby bar, bar przy basenie, sala konferencyjna dla 80 osób, wypożyczalnia samochodów, pralnia, sklep, fryzjer, kantor wymiany walut. Hotel akceptuje: Mastercard i Visa.

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

    Sport i rekreacja

    Bezpłatnie: basen odkryty z brodzikiem dla dzieci. W hotelu organizowane są programy animacyjne. W centrum kurortu liczne puby, dyskoteki i dancingi. Odpłatnie: bilard, sauna, jacuzzi, sala fitness, sala masażu, tenis stołowy, salon piękności. Leżaki i prasasole przy basenie i na plaży gratis. Goście hotelowi mogą skorzystać również ze sportów oferowanych na plaży: rowery wodne, skutery, banan, siatkówka plażowa.

    Dla dzieci

    brodzik dla dzieci

    Zakwaterowanie

    Na terenie obiektu znajduje się 104 pokoje w tym 86 pokoi standardowych oraz 18 pokoi rodzinnych (apartamentów) Pokój typu Standard:  Pokoje wyposażone w łazienkę z WC i suszarkę, klimatyzacje, mini bar (za dodatkowa opłata), Tv Sat, telefon oraz balkon. Pokoje rodzinne-apartamenty: wyposażone w aneks kuchenny.

    Wyżywienie

    All Inclusive: obejmującą trzy posiłki dziennie, oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Posiłki podawane formie bufetu w restauracji głównej: śniadanie,  lunch, kolacja. W ciągu dnia w barze przy basenie w godzinach od 15.00 do 17.00 hotel oferuje kawę, herbatę, przekąski, ciasto, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w ramach all inclusive podawane są w godzinach od 10.00 do 22.00. Dwa razy w tygodniu hotel organizuje kolacje tematyczne.

    Informacje dodatkowe

    Ocena Holiday Check 4,5/rekomendacje 70%

    Cena

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Bulgaria - Zlote Piaski

    Opis hotelu

    Hotel położony na obrzeżach znanego kurortu Złote Piaski. Atrakcyjnie zlokalizowany przylega do nadmorskiej promenady, wzdłuż której mieści się wiele sklepów, restauracji i barów. Nieopodal znajduje się port jachtowy. Nowoczesny kompleks wypoczynkowy został oddany do użytku w 2006 roku i składa się z jedenastopiętrowego budynku oraz części czteropiętrowej i przyległego basenu z tarasem słonecznym. Dzięki korzystnej lokalizacji niedaleko pełnego atrakcji i tętniącego życiem kurortu, hotel stanowi wymarzone miejsce letniego wypoczynku.





    Lokalizacja:

    w Złotych Piaskach, przy plaży, ok. 35 km od lotniska, ok. 400 m od centrum, ok. 1 km od głównej ulicy, ok. 700 m od centrum handlowego, ok. 2 km od przystanku komunikacji publicznej, ok. 22 km od Warny



    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, szeroka, przejście przez promenadę, prysznic, zagospodarowana, 2 leżaki 1 parasol na pokój (w cenie)



    Sport i fitness:

    tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, sauna (płatna), bilard (płatny), siłownia.



    Sport na plaży:

    motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).



    Rozrywka:

    salon gier video (płatny).



    Dla dzieci:

    brodzik, łóżeczko dziecięce (płatne 5 BGN/dzień), animacje.



    Wyżywienie:

    pakiet All Inclusive.



    All inclusive zawiera:



    śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (12.00 - 14.00), kolację (18.00 - 20.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w ciągu dnia. 

    All inclusive na plaży. 





    Dodatkowe informacje:



    Hotel wybudowany w 2006 roku.



    Cena zawiera:

    przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.DOJAZD WłASNYzakwaterowanie z wybraną opcją wyżywienia oraz ewentualne świadczenia dodatkowe 



    Cena nie zawiera:

    DOJAZD WłASNYprzelotu, opłat lotniskowych i paliwowych, ubezpieczenia KL NW, transferu lotnisko-hotel-lotnisko, opieki polskiego przedstawiciela, opłaty rezerwacyjnej do ofert typu Mega. 



    Obsługa:

    Opieka polskiego przedstawiciela.

    Kategoria oficjalna

    ****

    Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

    liczba pokoi

    146, restauracje: 1, bary: 1, windy: 2, baseny odkryte: 1, lobby bar, bar przy basenie, sejf (płatny 10 BGN/dzień), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne 6 BGN za kg), internet (płatny), internet bezprzewodowy w lobby (bezpłatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking (płatny 6 BGN/dzień), wymiana walut, przechowalnia bagażu, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne.

    Opis pokoi

    klimatyzacja centralnie sterowana (bezpłatna), sejf (płatny), telewizja satelitarna, mini bar (płatny), sejf (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

    STANDARD (DBL): dla max. 3 osób

    APARTAMENT (DB2): dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

    Strona www

    www.glarus-bg.com

    All inclusive

    TAK

    2 Dzieci

    TAK

    Standard

    ****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Bułgaria,Złote Piaski

    Położenie

    Hotel położony w zachodniej części kurortu Złote Piaski koło 35 km od lotniska w Varnie, położony około 1,5 km od centrum Złotych Piasków. Niedaleko od hotelu znajduje się port jachtowy. Hotel dzieli od szerokiej, piaszczystej plaży wąska ulica (1 parasol i 2 leżaki na pokój dostępne dla gości hotelowych bez dodatkowej opłaty, na plaży znajdującej się przed hotelem).

    Hotel

    Hotel oferuje swoim klientom: restauracje (120 miejsc, krzesła dla dzieci), basen odkryty z brodzikiem dla dzieci, lobby bar, bar przy basenie, stanowiska internetowe (za dodatkową opłata), sale konferencyjna dla 80 osób, parking (za dodatkowa opłatą), wypożyczalnia samochodów, pralnia, sklep, fryzjer, kantor wymiany walut. Hotel akceptuje: Mastercard i Visa.

    Pokoje

    Na terenie obiektu znajduje się 104 pokoje w tym 86 pokoi standardowych oraz 18 pokoi rodzinnych. Pokoje wyposażone w łazienkę z WC i suszarkę, klimatyzacje, mini bar (za dodatkowa opłata), Tv Sat, telefon oraz balkon. Pokoje rodzinne wyposażone w aneks kuchenny (bez wyposażenia).

    Wyżywienie

    Hotel oferuje formułę wyżywienia All inclusive obejmującą trzy posiłki dziennie, oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Posiłki podawane formie bufetu w restauracji głównej: śniadanie 07.30-10.00; lunch 12.00-14.00; kolacja 18.00-20.00. W ciągu dnia w barze przy basenie w godzinach od 15.00 do 17.00 hotel oferuje kawę, herbatę, przekąski, ciasto, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w ramach all inclusive podawane są w godzinach od 10.00 do 22.00. Dwa razy w tygodniu hotel organizuje kolacje tematyczne.

    Sport i relaks

    Do dyspozycji gości: bilard, sauna, jacuzzi, sala fitness, sala masażu, tenis stołowy, salon piękności. Goście hotelowi mogą skorzystać również ze sportów oferowanych na plaży: rowery wodne, skutery, banan, siatkówka plażowa. W hotelu organizowane są programy animacyjne (dla dzieci i dorosłych). W centrum kurortu liczne puby, dyskoteki i dancingi.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce, pokoje jednoosobowe, pokoje rodzinne (max zakwaterowanie: 3 osoby dorosłe + dziecko).

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Hotel zbudowany w 2006 r., składający się z 11-piętrowego budynku głównego i 4-piętrowego aneksu naprzeciwko pięknej piaszczystej plaży. Zielona okolica, bezpłatny serwis plażowy, pokoje z widokiem na morze!

    Położenie

    W północnej, spokojniejszej  części Złotych Piasków, przy szerokiej i piaszczystej plaży (bezpłatny serwis plażowy; parasol i 2 leżaki na pokój, materace i ręczniki płatne), oddzielonej od hotelu nadmorską promenadą, pełną sklepów, barów i tawern, 500 m od portu jachtowego, niespełna kilometr  od centrum kurortu, 20 km od Warny, 150 km od Burgas.

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją, odpłatnym sejfem, barem z bezpłatnym W-Fi, restauracja główna z tarasem (panoramiczny widok na morze i basen) serwująca dania kuchni międzynarodowej i bułgarskiej, bar przy basenie, bistro przy promenadzie, wypożyczalnia samochodów, punkt wymiany walut, sala konferencyjna, pralnia.

    Pokoje

    Klasycznie urządzone, wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), centralnie sterowaną klimatyzację, telefon, telewizor, minibar, balkon (częściowy lub całkowity widok na morze). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju rodzinnym (sypialnia i pokój dzienny z rozkładaną sofą i fotelem) oraz w apartamencie (dodatkowo wyposażony aneks kuchenny).Płatne łącza Internetowe. 

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania (07:30 - 10:00), obiady(12:00 - 14:00)  i kolacje (18:00 - 20:00)  w formie bufetów, podwieczorek (15:00 - 17:00, kawa/herbata, przekąska, ciasto lub lody), napoje i lokalne alkohole serwowane od godz. 10:00 do 22:00. W sezonie kolacje tematyczne dwa razy w tygodniu.

    Sport i rozrywka

    Basen o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym (bezpłatne leżaki i parasole), gimnastyka w wodzie, siatkówka plażowa, tenis stołowy, nieduża siłownia, gabinet odnowy biologicznej (masaże, hydromasaże, sauna, jacuzzi, salon fryzjerski, manicure/pedicure), okazyjnie program rozrywkowy. Sporty wodne dostępne przy plaży, oferowane przez lokalne agencje. Niedaleko znajduje się park wodny i port jachtowy. W centrum kurortu dyskoteki, kluby, restauracje, ośrodki sportowe, spa itd.

    Dla dzieci

    Wydzielona część w basenie, w sezonie program animacyjny, odpłatne łóżeczka niemowlęce.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Beds online

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Facilities

    Hotel był remontowany w 2009 roku i leży w centrum Słonecznego Brzegu. Rozległa plaża i morze znajdują się w pobliżu, a w okolicy czeka szeroki wachlarz sklepów i centrów rozrywki, a także restauracji, barów i nocnych klubów. Do hotelu można dostać się z łatwością, ponieważ leży na jednej z głównych ulic kurortu i przy promenadzie. Najbliższy przystanek autobusowy znajduje się w odległości około 1 km. Obiekt składa się z sześciopiętrowego budynku głównego oraz sąsiadującego budynku czteropiętrowego. Goście witani są w hotelowej recepcji czynnej przez całą dobę. Inne udogodnienia oferowane przez hotel to cafe bar i restauracja, w której goście mogą skosztować różnych dań i napojów. Ponadto hotel oferuje room service i usługi prania oraz pomoc lekarską, a dla osób podróżujących samochodem dostępny jest parking.

    Kategoria

    3

    Address

    SUNNY BEACH
    8240 SUNNY BEACH
    E-mail: reception@hotelglarus.bg
    Website: www.hotelglarus.bg

    Contact

    Phone: 0035955422177
    Booking phone: 0035955422744
    Fax number: 0035955423119

    GPS

    43.3012,28.0498

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Bułgaria, okolice Burgas, SŁONECZNY BRZEG

     

    Położenie

    do piaszczystej plaży tylko przez promenadę

     

    Wyposażenie

    Hotel z 216 pokojami. Hol powitalny, recepcja (sejfy za opłatą), restauracje, sklepy, kącik TV, 2 bary, gabinet lekarski. Windy.

     

    Pokoje

    Z telefonem, TV sat., rozkładaną kanapą, kącikiem wypoczynkowym, prysznicem, WC, suszarką, klimatyzacją i balkonem. A1B/A2B: z widokiem na morze. A2S: wariant ekonomiczny. C4A: 2 pokoje dwuosobowe z drzwiami łączącymi, wyposażenie jak w A2A. D2A: pokój dwuosobowy w budynku bocznym, z klimatyzacją, balkonem, od strony morza.

     

    Sport

    Basen z tarasem słonecznym i barem. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, na plaży za opłata. Za opłatą: masaże, bilard, tenis stołowy. Na plaży narty wodne, surfing, łódź "banan" odpłatnie.

     

    Rozrywka

    codzienna animacja dla dorosłych

     

    Dzieci

    Oddzielny brodzik. Wykwalifikowana, niemieckojęzyczna opieka nad dziećmi (4-12 lat). Dyskoteka dla dzieci.

     

    Wyżywienie

    HB: śniadanie lub 2 posiłki w formie bufetu. All inclusive: dodatkowo lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 14.00-21.00.

     

    Parkowanie

    ograniczona liczba miejsc parkingowych za opłatą

     

    Zwierzę domowe

    nie

     

    Przyjazd/ minimalny czas pobytu

    codziennie/ 7 nocy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Glarus

    Opinie o Hotelu Glarus

    3.3
    może być

    Hotel chyba najlepsze lata świetności ma już za sobą, ale za to jest przy samej plaży (własnej). Leżaki i parasole w cenie, posiłki nie powalają wyborem, ale można znaleźć coś dla siebie. Lody cały dzień bez limitu. Większość okien z fajnym widokiem. Z balkonu czasem przyjdzie kilka mrówek. Codziennie czyste ręczniki i sprzątane na mokro. Plazą piaszczysta, dużo ładnych muszelek, woda czysta i ciepła. Mozna odpocząć.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: może być
    3.3
    4.0
    polecam

    Właśnie jesteśmy po powrocie z hotelu Glarus. Hotel jest przyzwoity i wygląda ślicznie bo jest po remoncie, wszędzie czysto i świeżo. Posiłki są smaczne i dość urozmaicone . Na terenie Glarus Beach znajduje się ładny basen, placyk dla dzieciaków oraz brodzik. Jeden z kelnerów uczy się od dzieci polskiego i jest z tym sporo zabawy:). Plaża jest tuz obok przyhotelowej promenady. Wszędzie blisko. Jedyny minus to rozrzedzone drinki:/. Ogólnie polecam na niedrogie wakacje w słońcu.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Glarus - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokój standardowy z widokiem na park
    2 os. pokój standardowy z widokiem na park

    Glarus - Możliwości wyżywienia:


    Glarus - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Glarus? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00