cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
  • Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA, Jukatan
1 / 30
Udogodnienia hotelu Sandos Caracol Beach Resort & SPA
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA
star 4

Meksyk: Jukatan: Riviera Maya
Ocena hotelu Sandos Caracol Beach Resort & SPA:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sandos Caracol Beach Resort & SPA:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 października 2018

Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA w ofercie Biura podróży:

Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

w otoczeniu tropikalnej roślinności, do Playa del Carmen ok. 5 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 45 minut.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna, piaszczysta plaża (w wodzie koralowce; zalecamy zabranie obuwia kąpielowego). Leżaki, parasole i ręczniki na plaży wliczone w cenę.

Wyposażenie

ośrodek o typowo meksykańskiej architekturze składający się z części Family (639 pokoi), części Signature Eco Collection, części Royal Elite (99 pokoi) oraz części tylko dla dorosłych Select Club (H83ACD; 218 pokoi) położonej w dalszej części ośrodka (do plaży kilka minut pieszo). Otwarty hol powitalny z recepcją, 3 restauracje serwujące posiłki w formie bufetu oraz 6 restauracji a'la carte (m.in. włoska, śródziemnomorska, azjatycka oraz steak house), 10 barów, dyskoteka oraz kilka sklepów z pamiątkami. W centralnej części obiektu, w otoczeniu pięknego tropikalnego ogrodu znajduje się kompleks 3 basenów (w tym jeden dla gości Select Club) z brodzikiem dla dzieci i park wodny z 22 zjeżdżalniami dla dzieci i 7 zjeżdżalniami dla dorosłych. Przy basenie leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. Dla Sandos Select Club oddzielna recepcja, basen, restauracja serwująca śniadania i obiady, a także wydzielony odcinek plaży z własnym barem. www.sandos.com.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby bez opłaty,

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

Sandos Caracol (H83493): Pokoje standardowe (B1-3A): ok. 39 m2, w części Family; 1 łóżko typu king size lub 2 łózka typu queen size, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV sat, sejf, minibar (uzupełniany co drugi dzień), balkon lub taras z widokiem na ogród lub las tropikalny. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje deluxe (B1-3C): ok. 41 m2, z łóżkiem typu king size, dodatkowo sofa oraz jacuzzi. Pokoje Eco Superior (B1-3B): odnowione, w części Signature Eco Collection, z łóżkiem typu king size i łóżkiem piętrowym, z internetem i minibarem uzupełnianym codziennie. Pokoje  rodzinne Eco (B2-3F); odnowione, z sypialnią z łóżkiem typu king size i oddzielnym pokojem dla dzieci z łóżkiem piętrowym i rozkładanym tapczanem. 2 prysznice i 2 x WC. Na balkonie dla dzieci mini brodzik. Select Club (H83ACD): Pokoje superior (A1-3I): ok. 39 m kw.,  na parterze lub pierwszym piętrze, w części Select Club (od 21 lat). Wariant ekonomiczny (A1-3Z). Pokoje deluxe (A1-3J): ok. 41 m kw., z kącikiem wypoczynkowym i jacuzzi. Select Club: oddzielny check-in/out (późniejsze opuszczenie pokoju, w ramach dostępności), pokoje w oddzielnej części obiektu dostępnej tylko dla Gości Select Club, oddzielna restauracja, oddzielny basen i oddzielny odcinek plaży.

Sport

aerobik, gimnastyka wodna, siłownia, kajaki, sprzęt do płytkiego nurkowania, 2 korty tenisowe (z oświetleniem), tenis stołowy, piłka wodna, siatkówka plażowa, koszykówka, bilard, boccia. Za opłatą żeglowanie katamaranem, szkoła nurkowania PADI, 18-dołkowe pole golfowe (ok. 20 min jazdy samochodem).

Wellness

łaźnia parowa, sauna, whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

Dzieci

park wodny, baby club (2-4 lata), miniklub (4-12 lat), kącik dla nastolatków (13-17 lat).

Rozrywka

animacje, programy na żywo, wieczory tematyczne. Xcalacoco Events: pływanie w cenotach, wędrówki z przewodnikiem, przejażdżki łódką dla par, pokazy z kultury Majów i Azteków.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Kolacja również w restauracjach a'la carte (3 x na tydzień, konieczność wcześniejszej rezerwacji). Przez całą dobę wszystkie lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski. Napoje z minibaru.


Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Cancun, Meksyk

Opis hotelu

Kompleks oferuje łącznie 956 pokoi. Znajdują się one w budynku głównym (3 piętra) bądź w jednym z budynków pobocznych (do 3 pięter). W skład wyposażenia wchodzą kantor wymiany walut, restauracja, bar, babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna i pralnia. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bezpłatnie) umożliwia podróżnym stały dostęp do sieci. Zapraszamy do baru na plaży.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator, kuchnię i łazienkę. Balkon lub taras należą do standardowego wyposażenia większości pokoi. Spokojny sen zapewni Państwu łóżko typu queen size. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio i budzik. W łazienkach dla gości przygotowane są na codzienny użytek suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Hotel oferuje basen i brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, siatkówka plażowa i siatkówka, czy też za dodatkową opłatą golf urozmaicą Państwa pobyt w kompleksie. Atrakcje wodne będące do dyspozycji gości obiektu to spływy kajakowe, snorkeling, aerobik wodny i aqua fitness, jak również za dodatkową opłatą żeglowanie i nurkowanie. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, bilard i dart. Wizyta w Strefie Wellness przyniesie ukojenie ciału i zmysłom. Wśród oferowanych zabiegów znajdują się sauna i łaźnia parowa, jak również za dodatkową opłatą salon piękności. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2019


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Wezyr

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Playa Del Carmen

Położenie

Hotel położony na wybrzeżu Riviera Maya, bezpośrednio przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne). Oddalony  7 km od Playa del Carmen, ok. 50 min od lotniska.

Hotel

Pięciogwiazdkowy hotel ekologicznie, komfortowo urządzony, należący do sieci hoteli Sandos. Hotel wdrożył program ochrony środowiska i stosuje alternatywne źródła energii, dzięki czemu należy do kategorii hoteli eko. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, przestronne lobby, Wi-Fi w lobby (płatne), 3 baseny, park wodny z 17 zjeżdżalniami, jacuzzi, 7 restauracji, 10 barów, room service (24h), siłownia, klub sportowy, centrum SPA, salon piękności, dyskoteka, pralnia (płatna), kantor, wypożyczalnia samochodów (płatna), bankomat, sklepy, parking, opieka medyczna (na życzenie, płatna), przechowalnia bagaży.

Pokoje

W hotelu znajdują się 3 sekcje: Select Club (tylko dla dorosłych), Family Scetion (rodzinna sekcja) i Royla Elite (luksusowa sekcja, ekologiczna). Sekcja rodzinna: pokoje typu Deluxe (sypialnia z częścią wypoczynkową, jacuzzi w łazience, widok na ogród, basen lub dżunglę), Junior Suite (sypialnia z częścią wypoczynkową, jacuzzi na balkonie, widok na ogród, basen lub dżunglę), Standard (sypialnia z częścią wypoczynkową, widok na ogród, basen lub dżunglę). Sekcja tylko dla dorosłych, pokoje położone w bliskiej odległości od plaży i przy basenie: Select Club Superior (sypialnia z częścią wypoczynkową, widok na ogród, basen lub dżunglę, wino musujące i kosz owoców na powitanie), Select Club Deluxe (sypialnia z częścią wypoczynkową, jacuzzi w łazience, widok na ogród, basen lub dżunglę, wino musujące i kosz owoców na powitanie), Select Club Penthouse (sypialnia, salon, jacuzzi na balkonie, widok na ogród, basen lub dżunglę, wino musujące i kosz owoców na powitanie). Wszystkie wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, Wi-Fi (płatne), budzik, TV sat, telefon, żelazko i deska do prasowania, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski i słodkości). La Laguna - restauracja serwująca posiłki główne w formie bufetu; La Toscana - restauracja serwująca dania kuchni włoskiej; Las Mascaras - restauracja serwująca kolację w formie bufetu; El Templo - restauracja a la carte serwująca dania kuchni japońskiej; Fogo de Brazil - restauracja a la carte serwująca dania kuchni brazylijskiej; La Riviera - restauracja a la carte serwująca dania kuchni śródziemnomorskiej; La Toscana - restauracja a la carte serwująca dania kuchni włoskiej; Los Liros - restauracja a la carte serwująca dania rybne i steki. El Nido - bar serwujący napoje i przekąski, La Jungla - bar serwujący napoje i przekąski. Bary serwujące napoje: Sirena Poolside, Theatre, La Tortuga, Ocean Front Disco, L'Elefant, Iguana, El Manglar, Mapache.

Sport i Wellness

W hotelu znajduje się SPA oferujące liczne zabiegi na twazne!: golf, nurkowanie, zmotoryzowane sporty wodne, tenis.

Atrakcje dla dzieci

Park wodny z 17 zjeżdżalniami (ratownik), brodzik, mini klub (od 4 do 12 lat), plac zabaw, salon gier, baby klub (od 2 do 3 lat), animacje i zajęcia sportowe.

Rozrywki i usługi

Zajęcia sportowe i animacje czasu wolnego, dyskoteka, przedstawienia.

Sale konferencyjne

W hotelu znajduje się sala konferencyjna.

Strona internetowa

http://www.sandos.com  UWAGA! Od 29 sierpnia 2016 r. będzie trwał remont części pokoi hotelowych.   SELECT CLUB -  dodatkowy pakiet usług - usługi concierge - oddzielna recepcja - room service 24 H - wydzielona cześć plaży - basen tylko dla dorosłych - fitness centre tylko dla dorosłych - cichy basen


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Orka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

MEKSYK, PLAYA DEL CARMEN

Położenie

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży na wybrzeżu Maya w odległości 10 minut drogi do Playa del Carmen pięknie wkomponowany w otaczającą go przyrodę, 2 km od brzegu znajduje się rafa koralowa z idealnymi warunkami do uprawiania snorkelingu oraz nurkowania.

Miejscowa kategoria

****+

Wyposażenie hotelu

Sandos Caracol to idealne miejsce na wypoczynek dla rodzin z dziećmi, na najmłodszych gości czeka wiele atrajci, mini aqua park z 17 zjeżdżalniami, mini dyskoteka, babyclub (dzieci 2-3 lata), miniclub (dzieci 4-12 lat) otwarty 10-22, animacje dla młodzieży w wieku 13-17 lat, zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowany personel posługujący się językiem angielskim i hiszpańskim, hotel zwraca szczególna uwagę na ochronę środowiska dlatego też wykorzystuję w głównej mierze energię odnawialną, ośrodek posiada szeroki wybór restauracji, 3 restauracje bufetowe specjalizujące się w kuchni międzynarodowej, włoskiej i meksykańskiej, 5 restauracji a la carte oferujących min. kuchnię orientalną, śródziemnomorską, brazylijską czy dania z grila, 10 barów, Centrum Spa (wyłącznie dla dororsłych), 3 pięknie zaprojektowane baseny, basen główny tuz przy plaży (leżaki, parasole, ręczniki również na plaży bez dodatkowych opłat), po całym obiekcie zostały poprowadzone ściezki rowerowe, wycieczki te będą mogły przybliżyć gościom lokalną faunnę i florę, na terenie kompleksu znajdują się różne egzotyczne zwierzęta jak; papugi, małpki, szopy itp, szczególnym doświadczeniem może okazać się pływanie w cenotach czyli studniach krasowych, dodatkowo teatr, różne sklepy, bar sportowy.

Zakwaterowanie

956 pokoi

standard

komfortowe pokoje zostały wyposażone w wannę, prysznic, WC, suszarkę do włosów, wentylator, klimatyzację, TV SAT, telefon, minibar, sejf, balkon lub taras.

deluxe

pokoje za dodatkową opłatą, posiadają dodatkowo wannę z hydromasażem.

junior suite

znajdują się na 3 piętrze, są bardziej przestronne, wyposażone w jacuzzi na balkonie.

inne formy zakwaterowanie

pokoje w części select położone są w oddzielnej części hotelu i zostały przeznaczone wyłącznie dla osób powyżej 21 roku życia, dodatkowo część select dysponuje własnym basenem, restauracją oraz beach barem.

wyżywienie

ALL Inclusive; 3 posiłki w formie bufetu, kolacje mozliwe również a la carte, krajowe i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

rozrywka

animacje, program rozrywkowy, występy na żywo

Sport

tenis, siłownia (dla osób powyżej 18 roku życia, aerobic, kurs tańca, bilard, koszykówka, boccia, tenis stołowy, za dodatkową opłata; snorkeling, wędkarstwo, golf "Grand Corsl" w pobliżu.

Spa

zabiegi spa dodatkowo płatne

Dla dzieci

mini aqua park, baby club, mini club, zajęcia dla młodzieży, plac zabaw.

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Meksyku z wybranego portu lotniczego

1 dzień

Przylot do Meksyku i transfer z lotniska do HOTELU

1-7 dzień

Pobyt w Hotelu / Meksyku

7 dzień

Transfer z HOTELU na lotnisko w Meksyku i wylot do kraju

8 dzień

Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 10,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje praktyczne

- różnica czasu - 7 h w stosunku do Polski, - elektryczność - 120 V/ 50-60 Hz - wymagane są przejściówki, - język urzędowy - hiszpański, - waluta - peso meksykańskie, - szczepienia ochronne - nie są wymagane, zalecane szczepienia; przeciwko żółtaczce typu A, żółtej gorączce, w porze deszczowej na terenach pokrytych lasami tropikalnymi istnieje ryzyko zachorowań na malarie, na terenie całego kraju istnieje ryzyko zachorowań na amebozę, W celu zmniejszenia ryzyka zarażenia amebozą oraz innymi bakteryjnymi i wirusowymi chorobami układu pokarmowego należy unikać spożywania posiłków przygotowywanych na ulicznych straganach, świeżych owoców i warzyw, które nie zostały poddane procesowi odkażania, a także wody innej niż butelkowana. Należy unikać napojów z lodem w małych barach i restauracjach, których stan sanitarny może budzić wątpliwości. - kierowcy powinni legitymować się międzynarodowym prawem jazdy, - w dużych ośrodkach turystycznych można płacić dolarami amerykańskimi,

Wiza

Nie ma obowiązku wizowego dla obywateli polskich przy pobytach nie przekraczających 90 dni w celach turystycznych.

Loty przez USA

w przypadku lotów z przesiadką na terenie USA wymagane jest posiadanie wizy amerykańskiej.

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* WARUNKI PRZEWOZU

Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

* PRZELOT

Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3800 zł. Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

* Ambasada

Ambasada RP Calle Cracovia 40, Colonia San Angel, 01000 México D.F. Apartado Postal 20383 tel. (0052) (55) 55-50-47-00, 55-50-48-78 fax. (0052) (55) 56-16-08-22 www.polonia.org.mx

e-mail

embajadadepolonia@prodigy.net.mx

Wydział Konsularny

konsul@prodigy.net.mx

stanowisko ds. ekonomiczno-handlowych

comercio_pl@prodigy.net.mx

stanowisko ds. kultury i nauki

polcultura@prodigy.net.mx Konsulat RP w Cancún

Konsul Honorowy

Luis Miguel Cámera Patrón (hiszpański, angielski) Calle Sierra No 13, Supermanzana 3 Cancún, Quintana Roo tel. (52) (998) 892-17-64

e-mail

consul@poloniacancun.com


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


TUI

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

/MEKSYK

Wyposażenie

• recepcja • kantor • sejf: w recepcji, w cenie • ogród • taras • strefa dla dorosłych: 18+ • Wi-Fi: w recepcji, lobby i przy basenie, w cenie • bankomat • sklep z pamiątkami • lekarz • fryzjer • sklepy • pralnia: za opłatą • usługi konsjerża • parking: w zależności od dostępności, strzeżony, w cenie • amfiteatr

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

218

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• obowiązkowy depozyt karty kredytowej
• hotel nie akceptuje zwierząt 
• data otwarcia hotelu: 2006
• ostatni całkowity remont: 2015

• Podatek ekologiczny

od dnia 01.10.2017 r., będzie pobierany podatek na rzecz turystyki zrównoważonej. Opłata za podatek w wysokości 20 MXN (ok. 1 USD)/dzień/pokój odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Podatek turystyczny nie jest wliczony w cenę podroży.

UWAGA

Na lotnisku w Cancun obowiązuje limit przewozu wyrobów tytoniowych. Do Meksyku osoba dorosła (18+) może przewieźć 200 sztuk papierosów lub 200 g tytoniu. Przewiezienie większej ilości wyrobów tytoniowych karane jest grzywną w wysokości od 520% do 950% wartości podatku od tych produktów.

Dla dzieci

• łóżeczko dla dzieci: na zapytanie, w cenie
• basen dla dzieci: zewnętrzny, zjeżdżalnia: w cenie
• klub dla dzieci: 2-3 lata, styczeń - grudzień, 10:00 - 13:00, w cenie
• miniklub: 4-12 lat, styczeń - grudzień, 10:00 - 22:00, w cenie

Sport i wellness

W cenie • siłownia
• piłka nożna
• piłka plażowa
• siatkówka plażowa
• rowery: wymagana kaucja
• korty tenisowe: 1
• kajaki

Płatne • strefa spa "SPA": 18+, codziennie 07:00 - 20:00, płatność gotówką, gabinety zabiegowe: 19
• łaźnia parowa
• masaże: w ofercie firm zewnętrznych
• zabiegi kąpielowe
• salon kosmetyczny
• katamaran: w ofercie firm zewnętrznych
• nurkowanie: za opłatą
• snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• przedstawienia

• zajęcia taneczne

• muzyka na żywo

• dyskoteka

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 1-4 os. • ok. 39 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • minibar (w cenie, codziennie uzupełniany) • TV sat. • wentylator sufitowy • dystrybutor z napojami • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój rodzinny FZX3

• 4-5 os. • ok. 50 m2 • widok na ogród • po całkowitym remoncie w 2017 r. • balkon lub taras z brodzikiem • sypialnia • pokój dla dzieci • biurko • żelazko • deska do prasowania • szlafrok • kapcie • Wi-Fi (w cenie) • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • minibar (w cenie, codziennie uzupełniany) • TV sat. • wentylator sufitowy • dystrybutor z napojami • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy superior DZX2

• 1-3 os. • ok. 39 m2 • widok na ogród lub basen • pokój dla osób powyżej 18. roku życia • po częściowym remoncie w 2015 r. • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • minibar (w cenie, codziennie uzupełniany) • TV sat. • wentylator sufitowy • żelazko • deska do prasowania • prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • WC • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy deluxe DZX3

• 1-3 os. • ok. 41 m2 • widok na ogród lub basen • pokój dla osób powyżej 18. roku życia • po częściowym remoncie w 2015 r. • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • minibar (w cenie, codziennie uzupełniany) • TV sat. • sofa • wentylator sufitowy • żelazko • deska do prasowania • wanna z hydromasażem lub prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • WC • Wi-Fi (w cenie)

Pokój rodzinny superior FZX2

• 3-4 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • po całkowitym remoncie w 2017 r. • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • minibar (w cenie, codziennie uzupełniany) • TV sat. • wentylator sufitowy • dystrybutor z napojami • biurko • żelazko • deska do prasowania • prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • kapcie • WC • Wi-Fi (w cenie)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: codziennie, w formie bufetu
• obiad: codziennie, w formie bufetu
• kolacja: codziennie, w formie bufetu, a la carte
• przekąski: codziennie 24 h, przekąski o północy, lody
• wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracje: 7
• główna restauracja "LA LAGUNA": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, bufet, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 07:00 - 11:00, 12:30 - 16:00 i 18:00 - 23:00
• restauracja "EL FOGO DO BRAZIL": potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, a la carte, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 17:30 - 23:00, przy basenie, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "EL TEMPLO": rodzaje kuchni: teppanyaki, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, a la carte, na zapytanie, wymagana rezerwacja, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 17:30 - 23:00
• restauracja "LA TOSCANA": rodzaje kuchni: włoska, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, a la carte, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 17:30 - 23:00, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "LA RIVIERA": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, a la carte, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 17:30 - 23:00, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "SALVIA": dania wegańskie, a la carte, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "LOS LIRIOS": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, a la carte, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "LAS MÁSCARAS": rodzaje kuchni: meksykańska, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, bufet, w cenie, 18:00 - 23:00, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 7
• bar "EL ELEFANTE": styczeń - grudzień, codziennie 07:00 - 02:00
• bar "EL MANGLAR": styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 02:00
• bar "EL MAPACHE": styczeń - grudzień, codziennie 18:00 - 23:59
• bar koktajlowy "TEATRO BAR": styczeń - grudzień, codziennie 18:00 - 23:00
• bar na plaży "BAR DE PLAYA": styczeń - grudzień, codziennie 10:30 - 18:00
• bar "LOS LIRIOS (DISCO BAR)": 18+, styczeń - grudzień, codziennie
• bar przy zewnętrznym basenie "LA TORTUGA, LA SIRENA Y LA LAGUNA": styczeń - grudzień, codziennie 10:30 - 18:00

Dodatkowe informacje • wymagane noszenie opasek all inclusive
• kolacja przy świecach: codziennie, na zapytanie, wymagana rezerwacja, za opłatą, płatność gotówką, stałe menu
• świąteczne atrakcje: kolacja, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan, atrakcje noworoczne: menu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Sandos Caracol Beach Resort & SPA

Opinie o Hotelu Sandos Caracol Beach Resort & SPA

Sandos Caracol Beach Resort & SPA - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja prysznic Standard wentylator WC
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja odnowiony prysznic typ superior/wysoki standard wentylator WC
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras de Luxe Jacuzzi klimatyzacja od strony ogrodu prysznic wentylator WC
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Jacuzzi prysznic de Luxe WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokoj wariant ekonomiczny dla 1 osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja prysznic Standard wentylator WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja odnowiony prysznic typ superior/wysoki standard wentylator WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras de Luxe Jacuzzi klimatyzacja od strony ogrodu prysznic wentylator WC
Pokoj rodzinny balkon lub taras klimatyzacja odnowiony prysznic typ superior/wysoki standard wentylator WC
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokoj dwuosobowy Jacuzzi prysznic de Luxe WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja prysznic Standard wentylator WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja odnowiony prysznic typ superior/wysoki standard wentylator WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras de Luxe Jacuzzi klimatyzacja od strony ogrodu prysznic wentylator WC
Pokoj rodzinny balkon lub taras klimatyzacja odnowiony prysznic typ superior/wysoki standard wentylator WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Jacuzzi prysznic de Luxe WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen Select Club wentylator
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
Superior Select Club
Standard
Deluxe
Eco Superior
Eco Family
Eco Family Penthouse
Deluxe Select Club

Sandos Caracol Beach Resort & SPA - Możliwości wyżywienia:


Sandos Caracol Beach Resort & SPA - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Sandos Caracol Beach Resort & SPA? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00