cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
1 / 38
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
12.07 - 16.07
już od 2181 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.09 - 29.09
już od 1159 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Citadel Azur
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Citadel Azur
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Citadel Azur:
4.8 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 12 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

Hotel Citadel Azur w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 25 km od centrum
  • ok. 10 km od centrum handlowego Senzo mall
  • ok. 100 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 25 km od centrum
  • ok. 10 km od centrum handlowego Senzo mall
  • ok. 100 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • ok. 100 m od plaży
  • prywatna
  • piaszczysta
  • kamienista
  • zalecane obuwie kąpielowe
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie
  • restauracja przy plaży
  • bar przy plaży

Wyposażenie

  •  recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby i barze, w cenie
  • bankomat
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • minimarket
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

539

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen „Palm pool": zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany: listopad - kwiecień
  • basen dla dzieci „Kid's pool": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen typu infinity: zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany: listopad - kwiecień
  • basen typu infinity „Small infinity pool": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja
    • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • opieka nad dziećmi: codziennie 10:00 - 17:00, w cenie
    • miniklub: 4-10 lat, codziennie 10:00 - 17:00
    • animacje dla dzieci: 4-10 lat, codziennie 10:00 - 17:00 i 20:30 - 21:00
    • pokój gier i zabaw: 4-10 lat
    • minidyskoteka: codziennie 20:30 - 21:00, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia: codziennie 07:30 - 19:30
    • siatkówka plażowa
    • tenis stołowy
    • snorkeling

    Płatne
    • strefa spa „Spa center": codziennie 10:00 - 19:00
    • sauna fińska
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • aerobik
    • aqua aerobik
    • bodywork
    • stretching
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
    • wycieczki ze snorkelingiem
    • łódka typu banan

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie
    • lekki program animacyjny
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia codziennie
    • zajęcia taneczne kilka razy w tygodniu
    • muzyka na żywo
    • karaoke
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard w cenie
    • dyskoteka 16+

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 4 os.
    • ok. 58 m2
    • w bocznym budynku
    • od strony morza
    • ostatni, częściowy remont w 2020 roku
    • składa się z 2 dwuosobowych pokojów oddzielonych drzwiami
    • klimatyzacja
    • sejf
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • minibar: napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM2
    • 1-4 os.
    • ok. 70 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym lub bocznym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: wliczony w all inclusive, napoje bezalkoholowe: wliczone w all inclusive, woda: wliczona w all inclusive, uzupełnianie minibaru: codziennie 09:00 - 17:00
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na morze
    • w bocznym budynku
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: wliczony w all inclusive, napoje bezalkoholowe: wliczone w all inclusive, woda: wliczona w all inclusive, uzupełnianie minibaru: codziennie 09:00 - 17:00
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    • Wi-Fi: za opłatą

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 05:00 - 07:00 i 07:00 - 11:00, kontynentalne, w formie bufetu
    • obiad: 12:30 - 15:30, w formie bufetu, lunch box
    • kolacja: 18:30 - 22:00, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: codziennie 18:30 - 22:00
    • przekąski: 15:30 - 17:00
    • przekąski o północy: 23:00 - 02:00
    • ciasto: 11:00 - 17:00
    • lody: 12:00 - 17:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 02:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „The Citadel": rodzaje kuchni: francuska, międzynarodowa, regionalna, śródziemnomorska, meksykańska, orientalna, dania z grilla, bufet dla dzieci: w cenie, bufet, show cooking, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 07:00 - 11:00, 18:30 - 22:00 i 22:30 - 02:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „The Tajine Restaurant": rodzaje kuchni: orientalna, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu
  • restauracja „The International Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania z grilla, dania wegetariańskie, bufet
  • restauracja „Food Court": rodzaje kuchni: włoska, dania z grilla, bufet, a la carte, z tarasem, na plaży
  • restauracja „The L'Asiatiqe Restaurant": rodzaje kuchni: azjatycka, bufet, z tarasem

  • bary i inne: 6
  • bar w lobby „Lobby bar": codziennie 24 h
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool bars": codziennie 10:00 - 18:00
  • bar na plaży „Beach bars": codziennie 10:00 - 18:00
  • kafeteria „Shesh-Besh oriental corner": codziennie 12:00 - 00:00
  • bar „Fun bar": codziennie 18:00 - 23:00
  • kafeteria „Shesh-Besh oriental corner": codziennie 12:00 - 00:00
  • bar „The Concerto Bar"
  • bar „The Bavarian Bar"
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive
  • kolacja przy świecach: za opłatą, a la carte, stałe menu
  • uroczysta kolacja: za opłatą, w formie bufetu
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, program rozrywkowy
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, program rozrywkowy, muzyka na żywo i wieczory taneczne, pokazy fajerwerków w hotelu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel (od2018 roku należy do znanej i lubianej sieci Pickalbatros) położony w ekskluzywnej część Hurghady - w spokojnej dzielnicy Sahl Hasheesh. Jest on przykładem architektury śródziemnomorskiej w Egipcie. Bliskość centrum Hurghady pozwala na zwiedzanie miasta (płatny bus hotelowy). Odległość od lotniska ok. 20 km.
    Plaża:

    Hotel znajduje się przy prywatnej piaszczystej plaży o długości ok. 1,5 km. Przy hotelu 3 sztuczne laguny, w tym jedna z łagodnym wejściem do wody i przystań. Bezpośrednio przy hotelu rafa koralowa. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie są bezpłatne. Na plaży zlokalizowane są 3 bary.
    Do dyspozycji gości:

    Hotel zbudowany został w 2008 r. Jest on skrzyżowaniem luksusu XXI wieku oraz unikatowej architektury i stylu. Hotel posiada całodobową recepcję, lobby, bankomat, sklep z pamiątkami, aptekę, pralnię (płatna), salon piękności i fryzjera (płatny), centrum spa (płatne). Do dyspozycji gości są 2 restauracje („The Citadel" i "Harbour Inn") , 3 restauracje tematyczne (wymagana rezerwacja do restauracji włoskiej oraz orientalnej, azjatycka ogólnodostępna), 6 barów (2 przy basenie, 3 na plaży, w lobby), kącik z lodami oraz shisha bar (płatny). Ponadto 3 baseny ze słodką wodą o nieregularnych kształtach (w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym, jeden basen typu "infinity") na kilku poziomach, brodzik dla dzieci. Hotel przyjmuje zwierzęta (psy i koty) do 15 kg (wymagane szczepienia). Hotel nie jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Po terenie hotelu jeździ bezpłatny busik.
    Wyżywienie:

    All inclusive obejmuje: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00) kolację (18:00-21:00) i nocne przekąski w restauracji "The Citadel", obiad (12:30-15:30) i popołudniowe przekąski (15:00-17:00) w restauracji "Harbour Inn". Kolacje możliwe są również w restauracjach tematycznych (po wcześniejszej rezerwacji). Hotel oferuje lokalne napoje alkoholowe (m.in. piwo, wino - w godzinach 10:00-02:00) i bezalkoholowe (m.in. woda, soki, kawa, herbata - dostępne 24 h). Lobby bar czynny 24 h na dobę (napoje bezalkoholowe całą dobę, alkoholowe w godzinach 10:00-02:00). W lobby barze podawane są również śniadania kontynentalne w godzinach 05:00-07:00. Bary przy basenie i na plaży działają w godzinach 10:00-17:00. Shisha bar (płatny) czynny jest od 12:00 do północy. Świeżo wyciskane soki i napoje butelkowane (oprócz wody) nie są objęte opcją all inclusive. W restauracjach, podczas posiłków, wymagany strój formalny. Godziny otwarcia barów uzależnione są od pory roku. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel oferuje dzienne i wieczorne animacje i zabawy prowadzone przez międzynarodowy zespół, m.in.: rzutki, bilard, lekcje tańca, boccia, water polo, siatkówka plażowa, tenis na plaży, zajęcia aerobiku. Do dyspozycji gości są dodatkowo: sporty wodne i motorowe na plaży (płatne), siłownia, centrum fitness, centrum Spa (masaże, łaźnia turecka, sauna - płatne), muzyka na żywo. Bezpłatnie można wypożyczyć sprzęt do snurkowania. W hotelu znajduje się dyskoteka (płatna). Dla dzieci: brodzik, 2 place zabaw, mini club (4-10 lat), animacje, pokój gier, opiekunka (płatna).
    Internet:

    Dostęp do Internetu bezpłatny w pokojach (połączenie przez kabel telefoniczny do laptopa). Wi-Fi bezpłatne, dostępne w lobby, shisha barze i kawiarni.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa wariant podstawowy(NNW, KL i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Kair - centrum arabskiego świata

    Wycieczka rozpoczyna się we wczesnych godzinach rannych transferem do Kairu. Śniadanie w formie suchego prowiantu. Program: Giza - jeden z siedmiu cudów świata - Piramidy: Cheopsa, Chefrena i Mykerynosa (możliwość wejścia do piramidy Chefrena, bilet ok. 100 LE), Sfinks oraz świątynia mumifikacji Chefrena, perfumeria, lunch (napoje płatne dodatkowo). Kolejno Muzeum Egipskie - znajduje się tam m. in. skarb Tutenhamona - słynna maska i sarkofag (pokój mumii królewskich - dodatkowo płatny ok. 200 LE, za opłatą ok. 50 LE możliwość wykonywania zdjęć w muzeum ). Powrót do Hurghady około 23:00. W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
    Cena od 389 zł/os.

    Luxor

    Wycieczka rozpoczyna się w godzinach porannych. Śniadanie w formie suchego prowiantu. Przejazd przez pustynię, następnie przejazd wzdłuż Nilu, gdzie można zaobserwować codzienne życie rolników. Program: Świątynia w Karnaku (aleja sfinksów, sala hypoksylowa), Dolina Królów (wejście do 3 grobowców, możliwość wejścia również do grobowca Tutenhamona ok 300 LE ), Świątynia królowej Hatszepsut, Kolosy Memnona, fabryka alabastru, przeprawa przez Nil, w międzyczasie lunch (napoje dodatkowo płatne). Powrót do Hurghady ok. 22:00. W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
    Cena od 389 zł/os.

    Sahara Park

    Wycieczka rozpoczyna się około godziny 13:00 wyjazdem z hotelu. Przejazd na pustynie do bazy z quadami(jazda quadami po pustyni około 45 min.). Następnie przejazd przez pustynię terenowymi jeepami do wioski beduińskiej, zwiedzanie wioski, w programie: przejażdżka na wielbłądach, pieczenie chleba z beduinami, apteka beduińska, przejażdżka samochodami terenowymi typu spidery. Następnie kolacja w formie bufetu (napój do kolacji) oraz Orientalne Show - taniec brzucha, wirujący derwisz, folklor arabski. Powrót do hotelu około 21:00.
    Cena od 199 zł/os.

    Mahmya

    Wycieczka rozpoczyna się w godzinach porannych transferem do portu Mahmya i wypłynięciem w kierunku wyspy (rejs ok. 45 min.) Po dopłynięciu do pięknej, piaszczystej plaży Mahmya chwila relaksu. Następnie wypłynięcie łodzią na pełne morze i około godziny snorkowania na jednej z najpiękniejszych raf Morza Czerwonego - Sabine (sprzęt snorkowy w cenie). Po snorklingu powrót na wyspę, lunch (woda, soft drinki podczas obiadu w cenie). Po obiedzie czas na odpoczynek, kąpiele słoneczne oraz morskie i snorkowanie z plaży. Możliwość skorzystania z atrakcji, które oferuje Mahmya - Jetlev-Flyer, łódź ze szklanym dnem ( za dodatkową opłatą), boisko do piłki nożnej, siatkowej, parasole i maty plażowe (w cenie wycieczki). Do dyspozycji gości restauracje, bar oraz punkt pomocy medycznej.
    Cena od 329 zł/os.

    Paradise

    Wycieczka morska rozpoczyna się wypłynięciem w morze w godzinach porannych. Postój na pełnym morzu przy rafach koralowych, czas na snorkowanie, możliwość podziwiania raf koralowych, fauny i flory Morza Czerwonego. Następnie dopłyniemy do wyspy Giftun, gdzie na pięknej, piaszczystej plaży Paradise" spędzimy około 3 godzin. Możliwość snorkowania bezpośrednio z plaży, program animacyjny do dyspozycji gości, parasole, maty, bar i toalety. Obiad i woda, oraz jeden napój bezalkoholowy w cenie wycieczki. Powrót około 16:30.
    Cena od 199 zł/os.

    Nurkowanie głębinowe

    Wycieczka rozpoczyna się wypłynięciem w morze w godzinach porannych. Krótkie szkolenie na łodzi w języku polskim. Dwa zanurzenia pod wodę w pełnym akwalungu z instruktorem, każde zanurzenie pod wodę trwa około 20 minut. Dodatkowo możliwość snorkowania, obiad na statku i napoje bezalkoholowe w cenie. Rafy koralowe i ryby na wyciągnięcie ręki, dla zainteresowanych możliwość kursu nurkowego PADI - szczegóły u rezydentów.
    Cena od 199 zł/os.

    Jungle Aqua Park

    Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
    Cena ok. 50 USD/os.

    Z dziećmi

    Delfinarium

    Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków! Za dopłatą możliwość pływania z delfinami.
    Dla aktywnych

    Sporty wodne

    Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
    Relaks

    Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie!

    Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
    Papas Bar

    Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com Ekskluzywna zabawa w Little Budda Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo, że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Listę dostępnych wycieczek lokalnych do sprzedaży w Polsce oraz aktualne ceny można znaleźć w serwisie internetowym pod adresem R.pl/wycieczki-lokalne, Call Center, Oddziałach oraz punktach agencyjnych. Natomiast pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych oferowanych na miejscu wraz z ich cenami jest dostępnych u naszych rezydentów.
    "
    Inne

    EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.16,5 EGP 1 EUR = ok.18,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
    Czas
    Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 50 EGP woda 1l -6 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od15 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od50 do nawet 400 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie
    Hurghada
    Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od początku czerwca dokońca września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Hurghada

    OPIS

    Pięciogwiazdkowy Albatros Citadel Resort Sahl Hasheesh o niebanalnej architekturze wybudowany z kamienia naturalnego i koralowców, ręcznie rzeźbionych z pobliskich gór. Ośrodek charakteryzuje się atrakcyjną przystanią niczym port w południowej Francji lub wybrzeża Amalfi. Z widokiem na Morze Czerwone, przestronnie urządzone pokoje oferują wspaniałe widoki. Prywatna plaża oraz bogaty pakiet sportów wodnych sprawia, że jest to idealne miejsce na udany wypoczynek.

    lokalizacja

    25 km od centrum Hurghady, 7 km od Sahl Hasheesh, 22 km od lotniska w Hurghadzie. Hotel usytuowany na powierzchni: 145000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2008 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracje, bary (5), pralnia (płatna), basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne - Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 1600 m długości. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 8 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 3) - 1 aneks (liczba pięter: 4) - 3 budynki deluxe (liczba pięter: 2) - 3 bloki (liczba pięter: 3, liczba wind: 2) Typy pokoi: - pokoje standardowe dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje deluxe dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracje, restauracje a la carte (2), bary (5), cukiernia All Inclusive (10:00-02:00, napoje alkoholowe serwowane 10:00-02:00) - śniadanie (07:00-11:00), obiad (13:00-14:30), kolacja (18:30-21:00), późny posiłek (22:00-00:00) serwowane w restauracji The Citadel - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji International - przekąski(15:00-17:00), podwieczorek (11:00-17:00) serwowane w wyznaczonych barach - kolacja (19:00-21:30) serwowana w restauracji The L Asiatique - lody - wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - 1 wizyta w trakcie pobytu gratis.Wymagana rezerwacja. - tunezyjska/egipska "The Tajine" - włoska

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-10 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - korty do tenisa ziemnego (2) - oświetlenie kortów - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - rzutki - siatkówka plażowa - bilard - aerobik - siłownia - animacje soft, w nocy, w dzień - jacuzzi

    płatne

    - cymbergaj - sporty wodne na plaży - centrum SPA - masaż - sauna - dyskoteka - salon piękności - łaźnia turecka

    Aktualizacja opisu

    27.04.2020 16:52

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    5* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 5* 
    - kat. lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży
    - ok. 25 km od centrum Hurghady
    - ok. 20 km od lotniska w Hurghadzie

    Plaża

    - piaszczysta z rafą koralową (zalecamy specjalne obuwie) o długości 1,5 km (3 sztuczne laguny)
    - leżaki i parasole (bezpłatne) - przystań

    Pokoje

    Pokój Standardowy
    - klimatyzacja indywidualna
    - TV-Sat, telefon, czajnik
    - mini bar (płatny), sejf (bezpłatny)
    - Wi Fi (płatne)
    - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
    - balkon/taras - widok na morze

    Pokój Deluxe
    - wyposażenie pokoju standardowego
    - widok na morze

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne
    - 3 baseny (w tym 1 infinity)
    - boccia, rzutki, bilard - water polo
    - siłownia, aerobik
    - korty tenisowe
    - boisko do siatkówki

    Płatne
    - oświetlenie kortów tenisowych
    - jacuzzi, łaźnia turecka, sauna, masaże
    - sporty wodne na plaży
    - centrum nurkowe

    Dla dzieci

    - brodzik
    - 2 place zabaw - mini klub
    - pokój gier

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, późna kolacja. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 02:00, bezalkoholowe24 h.

    Restauracje i bary

    - 2 restauracje główne (The Citadel oraz Harbour Inn) - 2 restauracje tematyczne (azjatycka i orientalna) - konieczna wcześniejsza rezerwacja
    - restauracja z owocami morza (płatna)
    - lobby bar (24 h - AI do 02:00)
    - 2 bary przy basenie (10:00 - 17:00)
    - 3 bary na plaży (10:00 - 17:00)

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi (bezpłatne w lobby, w shisha barze i kawiarni)
    - pralnia, sklepy, fryzjer (płatny)
    - hotel dysponuje 500 pokojami
    - rok otwarcia hotelu: 2008 r.
    - www.pickalbatros.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
    Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacja paszportowo-wizowa

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

    Bagaż

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 340 PLN - 23 kg - 390 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Hotel położony w Sahl Hasheesh, 25 km od Hurghady (dogodny dojazd komunikacją miejską), 20 km od lotniska. Zadbany obiekt należący do sieci Azur, wybudowany z kamienia naturalnego i koralowców, składa się z budynku głównego i aneksów, oferuje 531 pokoi. Hotel oczarowuje wyjątkowo piękną architekturą i atmosferą.

    Hotel

    Recepcja, restauracja główna, restauracje a la carte, lobby bar, kawiarnie, dyskoteka, Shisha Corner, sale konferencyjne, sklepy. Dla dzieci oddzielny brodzik (ogrzewany), mini klub dla dzieci w wieku 4-7 lat (w sezonie także dla dzieci starszych, w wieku 8-14 lat), animacje, kącik Playstation, plac zabaw. Plaża piaszczysta, szeroka, długa, prywatna, usytuowana bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, ręczniki kąpielowe i parasole bezpłatnie.

    Pokoje

    Dwuosobowe (z możliwością dostawki), klasycznie urządzone, z łazienką (WC, prysznic, suszarka do włosów). Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, ogrzewanie, TV Sat z kanałem muzycznym, sejf, telefon, łącze internetowe (bezpłatne), czajnik elektryczny do przygotowania kawy/herbaty, barek, balkon lub taras .

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, kolacje tematyczne, dania dietetyczne, późne śniadanie kontynentalne (do godz. 11:00), przekąski (15:30 - 18:00), kawa, herbata i ciasto (16:00 - 17:00), lody (10:00 - 18:00). Lokal­ne napoje alkoholowe (m.in. drinki, piwo, wino) i bezalkoholowe (m.in. kawa, herbata, woda, soki) podawane w godz. 10:00 - 02:00. Hotelowe restauracje oferują dania kuchni lokalnej i międzynarodowej.

    Sport i relaks

    2 baseny z wodą morską usytuowane tuż przy plaży i 3 baseny z wodą słodką - w tym 2 ogrzewane (leżaki, ręczniki kąpielowe i parasole bezpłatnie), co najmniej 5 razy w tygodniu program rozrywkowy w ciągu dnia i wieczorem, taniec brzucha, kurs językowy, występy, muzyka na żywo, przedstawienia w amfiteatrze, dyskoteka na powietrzu (w zależności od pogody), próbne nurkowanie, 2 korty tenisowe (sprzęt do gry i oświetlenie kortu), siatkówka plażowa, piłka wodna, tenis stołowy, aerobik, aerobik w wodzie, gimnastyka, step, sala fitness, wycieczki rowerami górskimi, rzutki, boccia, strzelanie z łuku, wielofunkcyjne boisko sportowe (koszykówka, piłka nożna), mini football, sprzęt do nurkowania powierzchniowego, sauna, jacuzzi - wszystko bezpłatnie. Za dodatkowa opłatą: masaże, nauka gry w tenisa, szkoła nurkowania, sporty wodne na plaży (m.in. windsurfing, łodzie typu banan, żeglowanie, snorkeling, narty wodne), wędkowanie, safari, przejażdżki na koniach, wycieczki quadami. Rozrywki i życie nocne w miejscowości Hurghada

    Cena zawiera

    • bilety lotnicze
    • zakwaterowanie wg opisu
    • wyżywienie wg opisu
    • opiekę rezydenta
    • obowiązkowe ubezpieczenie
    • transfery
    • podatek VAT

    Cena nie zawiera

    • wizy płatnej na lotnisku
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Category

    5

    Region

    HURGHADA

    Opis oferty:

    Hotel został otwarty w 2008 roku, odnowiony w 2012, usytuowany na powierzchni 170.000m² . Do dyspozycji gości 3 baseny (dwa z podgrzewaną wodą w okresie zimowym), restauracja główna, bary, 3 restauracje a'la carte (owoce morza, włoska, brazylijska) oraz 2 sale konferencyjne.

    POKOJE:

    334 pokoje standardowe (57-64m²), 50 pokoi typu marina standard (40m²), 14 pokoi duplex (40m2, dwupoziomowe, widok na morze), 100 pokoi typu deluxe (72m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar, terakota lub wykładzina, balkon, lub balkon francuski lub bez balkonu lub taras, Internet bezprzewodowy

    W HOTELU:

    centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sprzęt do tenisa, oświetlenie kortow tenisowych, fotograf, lekarz, sporty wodne na plaży, room service, szkoła nurkowania

    KONTAKT:

    www.azur.travel

    POŁOŻENIE:

    Sahl Hasheesh, 27 km od centrum Hurghady, 21 km od lotniska

    PLAŻA:

    piaszczysto-żwirowa plaża o długości 1,8 km znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

    DLA DZIECI:

    brodzik, mini klub (4-10 lat), animacje, plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, jacuzzi, siłownia, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, muzyka na żywo, internet w lobby, dyskoteka, mini piłka nożna, siatkówka plażowa


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    Hotel połozony w Sahl Hasheesh, ok 25 km od centrum, ok 20 km od lotniska.

    PLAŻA

    Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, laguny, platforma, 1.8 km długości. Skała koralowa przy zejściu do morza.

    HOTEL

    Hotel pięciogwiazdkowy usytuowany na powierzchni 170 000 m2, otwarty w 2008 roku, odnowiony w 2012 roku.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Restauracja główna Citadel, restaurcja włoska, międzynarodowa, chińska, rybna i brazylijska, 9 barów w tym shisha bar i dyskoteka. 24- godzinna recepcja, room serwis, pralnia, przechowalnia bagażu, bankomat, serwis taxi, sklep z pamiątkami, centrum Spa, opiekunka dla dziecka(dodatkowo płatna).

    INTERNET

    Wi Fi w lobby bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    2 sale konferencyjne.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    centrum nurkowe(dodatkowo platne), 2 korty tenisowe, siatkówka plazowa, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, animacje, 4 baseny odkryte ( 3 dla dorosłych, 1 dla dzieci).

    DLA DZIECI

    brodzik, animacje i zajecia w mini klubie ( dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, opiekunka ( dodatkowo płatna), krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem).

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel oferuje zakwaterowanie w pokojach typu: Standard ( 514 pokoi) - ok.57-64 m2 Deluxe ( 100 pokoi) - ok.70 m2 Family room Pokoje wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (bezpłatny), minibar (woda uzupełniana bezpłatnie), czajnik, TV, telefon, łazienkę (suszarka, prysznic, WC), balkon, balkon francuski lub taras lub bez balkonu.

    WYŻYWIENIE

    Hotel oferuje opcje wyżywienia All inclusive : śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu podawane w restauracji głównej: The Citadel. Oprócz tego do dyspozycji restauracje a la'carte: międzynarodowa, włoska, brazylijska, azjatycka i Cafe Mozart o raz 6 barów.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Adres: Sahl Hasheesh P.O.Box 236 Hurghada, Red Sea Egypt citadel.res@pickalbatros.com

    CENA

    Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym Zdaniem

    Elegancki hotel o ciekawym wystroju, usytuowany na rozległym terenie, oddany do użytku w 2008 r. Składa się z budynku głównego i kilku 3-piętrowych skrzydeł. Wyszukany styl, bogata opcja all inclusive, rafa koralowa tuż przy plaży.  

    Kategoria lokalna

    *****

    Położenie

    Na wzgórzu przy długiej plaży (koralowce!) i prywatnej marinie w jednym z najnowszych ośrodków turystycznych  południowego Egiptu: Sahl Hasheesh, ok. 25 km od Hurghady (odpłatne kursy busem hotelowym), 20 km od lotniska. 

    Wyposażenie

    Duże i eleganckie lobby  z całodobową recepcją i bezpłatnymi łączami internetowymi, gabinet lekarski,  kantor wymiany walut, salon fryzjerski, restauracja główna, 3 restauracje a la carte (włoska, rybna, brazylijska), bar w lobby (24 ha), Infinity bar przy basenie, kawiarnia, lodziarnia, bar na tarasie, 2 bary przy  plaży, kącik orientalny z sziszą , sklepy, centrum konferencyjne, taras z widokiem na morze, pralnia. W restauracjach wymagane są stosowne stroje do wszystkich posiłków.

    Pokoje

    Wygodne, klasycznie urządzone, przestrzenne (45-50 m kw.), wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów,  TV sat, sejf, telefon, czajnik elektryczny, minibar, balkon lub taras. Istnieje możliwość rezerwacji pokoju deluxe (bardziej luksusowy, większa powierzchnia, bezpośredni widok na morze). 

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive - śniadania (07.00-11.00) , obiady (12.30-15.30), kolacje (19.00-22.30, także tematyczne) w formie bufetów, przekąski (15.30-17.30), późne kolacje (22.30-02.00) , kolacje a'la carte w brazylijskiej i włoskiej restauracji (wymagana rezerwacja), lokalne napoje alkoholowe serwowane w wybranych barach, napoje bezalkoholowe, lody dla dzieci w ciągu dnia. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formuły wyżywienia bez wcześniejszego powiadomienia.       

    Sport i Rozrywka

    3 baseny (największy Palm Pool ma ok. 650 m kw.) z tarasami słonecznymi (parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatnie), 6 jacuzzi, siatkówka plażowa, aerobik, dwa korty tenisowe, piłka wodna, tenis stołowy, piłka nożna, siłownia, rzutki, boccia, bilard, centrum nurkowe (pierwsza próbna lekcja nurkowania oraz sprzęt do nurkowania powierzchniowego- gratis), rowery wodne, canoe.  Odpłatnie - sauna, łaźnia parowa, masaże, zabiegi kosmetyczne, motorowe sporty wodne, kursy nurkowania, nurkowanie głębinowe. Hotel organizuje animacje w dzień, program rozrywkowy wieczorem, występy, dyskoteki itp..

    Dla Dzieci

    Brodzik, plac zabaw, sala zabaw, miniklub (4-10 lat), łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka w restauracji, menu dziecięce.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczysta kolację sylwestrową.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską - 25 USD/OS; wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Pakiet VIP

    Tylko dla klientów Best Reisen - możliwość wykupienia Lotniskowego Pakietu VIP. Pakiet VIP obejmuje specjalne warunki obsługi na lotnisku, po przylocie:  - wydanie wizy na osobnym stanowisku kontrahenta Best Reisen (ominięcie kolejek w hali przylotów)  - butelkę wody mineralnej  - internetową kartę sim 1,6 GB  - bezpłatną wycieczkę Sharm El Sheikh / Hurghada City Tour (termin wycieczki ustala rezydent; przysługuje jedna wycieczka na pobyt)

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA EGIPSKA

    *****

    Położenie

    Hotel położony w odległości 25 km od centrum Hurghady i 20 km od lotniska. Do centrum Hurghady jeździ codziennie bus hotelowy - Goście mogą korzystać z tej opcji odpłatnie, po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji. Hotel oferuje: Restauracje w budynku głównym, restauracje na wolnym powietrzu, bary przy basenie i na plaży. Do dyspozycji Gości jest sala konferencyjna. Pokoje: Hotel przygotował 237 pokoi standardowych wyposażonych w klimatyzację sterowaną indywidualnie, prysznic, suszarkę, tv, minibar (bezpłatny-uzupełniany codziennie według zużycia), sejf (bezpłatny), łącze internetowe bezpłatne w pokoju oraz w okolicy recepcji. Pokoje mają balkon lub taras. Wyżywienie: Hotel oferuje opcje All inclusive oraz Ultra All inclusive; śniadania oraz kolacje podawane w restauracji głównej Citadel, lunche w godzinach 12.30-15.30 oraz snacki w godzinach 15.30-18.00 serwowane są w restauracji Harbour przy marinie. W opcję Ultra All inclusive są wliczone wszystkie napoje bezalkoholowe (oprócz soków wyciskanych ze świeżych owoców) oraz lokalne napoje alkoholowe. Alkohole podawane są od 10.00 do 02.00. Lobby bar czynny jest całą dobę, po godzinie 02.00 wszelkie napoje są dodatkowo płatne. Bar przy basenie oraz na plaży pracuje od 10.00 aż do zachodu słońca, Fun bar, w którym są minidisco, muzyka na żywo oraz karaoke, otwarty jest od godziny 12.00. Bezpłatny shisha corner czynny jest od 18.00 do 24.00. Goście mogą korzystać także z restauracji a'la carte: La Gondola (włoskie specjały), El Gaucho - Chussascaria (potrawy kuchni brazylijskiej), Blue Marlin (owoce morza) - wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. Gelateria - lodziarnia jest otwarta w godzinach 12.00 - 18.00. Sport i rozrywka: Do dyspozycji Gości są: siłownia (bezpłatnie), jacuzzi na powietrzu, tenis stołowy, korty tenisowe, koszykówka, siatkówka plażowa, dyskoteka, aerobik, animacje, rzutki, bilard, rowery wodne, kajaki. Odpłatnie: centrum spa, sauna, masaże, salon piękności, centrum nurkowe, centrum sportów wodno - motorowych, quady oraz pralnia. Przy hotelu znajduje się prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża. Parasole, leżaki, materace i ręczniki są bezpłatne. Dla dzieci: Brodzik, miniklub, plac zabaw oraz animacje.

    NASZYM ZDANIEM

    Doskonały hotel dla Gości ceniących wysoki poziom usług, nastawionych na komfort wypoczynku.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.



    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    ok. 25 km od centrum Hurghady, ok. 7 km od Sahl Hasheesh, ok. 20 km od lotniska w Hurghadzie.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, hotelowa, piaszczysto-żwirowa, parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.

    Hotel

    Internet: WiFi w lobby (bezpłatne) 539 pokoi zlokalizowanych 8 budynkach. W hotelu znajduje się: całodobowa recepcja, punkt wymiany walut. Płatne: pralnia, centrum SPA, sklepy z pamiątkami. Hotel akceptuje karty kredytowe.Oficjalna kategoria egipska *****

    Pokoje

    Klimatyzacja, łazienka (wc, prysznic lub wanna, suszarka), TV-Sat, telefon, sejf, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon lub taras. Standardowe - dla 2 osób dorosłych z możliwością dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dzieci. Deluxe - dla 2 osób dorosłych z możliwością dostawki dla 2 osób. Rodzinny - dla 2 osób dorosłych z możliwością dostawki dla 2 osób. Dostawka dla 2 dzieci  może być w postaci jednego łóżka, łóżka piętrowego lub sofy. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    4 baseny w tym 3 z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym; leżaki, parasole bezpłatne. Bezpłatne przykładowe atrakcje: aqua aerobik, aerobic, gimnastyka, rzutki, boccia, siatkówka, korty  tenisowe, bilard, lekkie animacje. Płatne: sporty wodne na plaży, centrum SPA, cymbergaj.

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw.

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje  w restauracji głównej, późne śniadania w postaci lekkich przekąsek. Przekąski w określonych godzinach, we wskazanym barze. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (10.00-02.00)

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, lobby bar, bar na plaży, shisha bar (dodatkowo płatny), bar przy basenie.

    Informacje dodatkowe

    Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują na miejscu w hotelu. All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2019. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. Hotel może wymagać noszenia opaski All Inclusive. Hotel może pobierać opłaty za zgubioną kartę do pokoju, kartę na ręczniki, ręczniki lub bransoletkę.

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

    Warto wyróznić

    * wakacyjna wioska * bogata oferta all inclusive * bliskość do rafy koralowej

    Wiza

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie, na lotnisku. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) lub 35 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport ( z pustą stroną) musi posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. W razie uszkodzenia lub utraty paszportu należy zgłosić ten fakt na policję, zwrócić się do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Kairze o wydanie paszportu tymczasowego, a następnie wystąpić do tutejszego Urzędu MSW (Kair, przy Placu Tahrir) w celu uzyskania potwierdzenia wjazdu na teren Egiptu oraz wizę wyjazdową. Wiza taka jest ważna wówczas przez 7 dni i nie można bez niej wyjechać z Egiptu.Obywatele Białorusi wylatujący z Polski do Egiptu, zgodnie z informacja zawartą w systemie TIMATIC należącym do Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA), muszą posiadać aktualną wizę do Egiptu już podczas odprawy biletowo- bagażowej. Nie ma możliwości uzyskania wizy w Egipcie. Bez wymaganego zezwolenia pasażerowie nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu.

    HOTELE

    W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Cytadela Albatros z atmosferą portów w południowej Francji lub na wybrzeża, obejmuje dużą przystań, w której można poczuć odrobinę małej śródziemnomorskiej atmosfery. Hotel znajduje się na plaży w zatoce Sahl Hasheesh, 6,5 km od centrum Starego Miasta, 22 km od międzynarodowego lotniska w Hurghadzie i 28 km od centrum Hurghady.

    Wyposażenie i usługi obejmują bezprzewodowy dostęp do Internetu w miejscach publicznych, restauracje, kawiarnię, bar, basen, basen dla dzieci, centrum fitness, pokój gier (płatny), boisko do siatkówki, salę konferencyjną (dodatkowa opłata), pokój spotkań (dodatkowa opłata), klub dla dzieci, plac zabaw, spa (płatne) i całodobowa recepcja.

    Pokoje wyposażone są w telefon, telewizor, klimatyzację, minibar (płatny), czajnik, sejf, suszarkę do włosów, balkon lub taras oraz łazienkę.

    - W przypadku wyboru opcji "all inclusive":

    Koncepcja All Inclusive obejmuje wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje do posiłków, takie jak napoje bezalkoholowe, piwo, wino, woda i napoje alkoholowe, wszystkie lokalne marki.

    Napoje serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. 22-24.00).

    Godziny otwarcia różnią się w zależności od hoteli.

    W niektórych hotelach uwzględniono również program zajęć

    - Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte z powodu warunków pogodowych i sezonowych.

    Adres: Sahl Hasheesh, Hurghada P.O.Box 23, Morze Czerwone, Egipt.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Citadel Azur

    Opinie o Hotelu Citadel Azur

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Jeden z najpiękniejszych jak dla mnie hoteli w Egipcie. Wyróżnia się naprawdę niesamowitym stylem, bo przypomina cytadelę, a do budowy użyto fragmentów skał koralowych. Pokoje również są piękne, luksusowe, godne najdroższych 5* obiektów. Na terenie resortu jest kilka basenów i jacuzzi, można się zrelaksować i wypocząć. Polecam ten hotel na spokojne, luksusowe wakacje.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Trochę wąska plaża z odłamkami koralowców - nie wszyscy goście się mieścili i można było sobie poranić stopy. Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. Resort olbrzymi, klimatyczny, żeby przejść z jednego miejsca do drugiego trzeba było wybrac się na dość długi spacer, ale to nawet lepiej. Świetne jedzenie, od czasu do czasu bufety tematyczne czy kuchnia regionalna, świetny pomysł. Pokoje czyste, wyremontowane, bardzo duże (tak jak nam pani w biurze przekazała, dziękujemy). Wakacje w tym hotelu bardzo udane, chętnie tutaj wrócimy gdy tylko będzie wolny czas.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Super hotel .Pieknie zbudowany z ze skały koralowej.Pokoje bardzo wygodne z super widokiem na morze. Bardzxo dobre jedzenie.baza nurkowa na miejscu,fajna rafa przybrzeżna

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.9
    zdecydowanie polecam

    W hotelu spędziłem tydzień w kwietniu 2009. Kompleks zajmuje dużą powierzchnię i obecność wileu innych gości nie jest w ogóle dokuczliwa. Pyszne jedzenie i picie 24h na dobę. Miła obsługa. Hotel faktycznie zbudowany z koralowca i naturalnego kamienia, czemu m.in. zawdzięcza unikalny klimat. Całość przypomina śródziemnomorską twierdzę z 18 wieku. Bardzo polecam.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Wyjazd do tego hotelu to była bajka. Hotel wygłąda jak pałac, ma niesamowite położenie na klifie, z którego rozpościera się cudowny widok na morze. Do Hurghady daleko ale wcale nie chiało się z niego ruszać ;) wszystko pod ręką, pełen luksus!

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Citadel Azur - możliwości zakwaterowania:

    deluxe del
    dbl deluxe (sea view)
    Pokój 2 os. Deluxe z widokiem na morze
    dbl standard room (sea view)
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2 os. z widokiem na morze
    Pokój rodzinny
    1 os. pokoj standardowy
    Pokój rodzinny
    Pokój 1-osobowy
    1 os. pokoj deluxe
    2 os. pokoj deluxe
    Standard Sea View DBL
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj standardowy
    3 os. pokoj rodzinny
    standard [sea view] dbl
    pokoj deluxe
    family room dbl
    deluxe [sea view] dbl
    standard dbl
    Room Family
    Room Standard Sea View
    Room Deluxe Sea View
    Pokój 2-osobowy - widok na morze

    Citadel Azur - Możliwości wyżywienia:


    Citadel Azur - miasta wylotu:


    Citadel Azur - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Citadel Azur? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00