cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Citadel Azur, Morze Czerwone
1 / 38
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
22.09 - 29.09
już od 4928 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.10 - 02.10
już od 243 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Citadel Azur
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Citadel Azur
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Citadel Azur:
4.8 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

Hotel Citadel Azur w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 25 km od centrum
  • ok. 10 km od centrum handlowego Senzo mall
  • ok. 100 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

Wyposażenie

  •  recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby i barze, w cenie
  • bankomat
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • minimarket
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • pralnia: za opłatą
  • usługi konsjerża
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

539

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje psy: w cenie, wymagana rezerwacja, do 15 kg, koty dozwolone: w cenie, wymagana rezerwacja

Dla dzieci

  • łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • opieka nad dziećmi: codziennie 10:00 - 17:00, w cenie
  • bufet dla dzieci
  • miniklub: 4-10 lat, codziennie 10:00 - 17:00
  • animacje dla dzieci: 4-10 lat, codziennie 10:00 - 17:00 i 20:30 - 21:00
  • pokój gier i zabaw: 4-10 lat
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: codziennie 20:30 - 21:00, w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: codziennie 07:30 - 19:30
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
  • korty tenisowe: 2
  • oświetlenie kortu tenisowego
  • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
  • snorkeling
  • kanu
  • rower wodny
Płatne
  • strefa spa „Spa center": codziennie 10:00 - 19:00
  • sauna fińska
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • aerobik
  • aqua aerobik
  • bodywork
  • stretching
  • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
  • wycieczki ze snorkelingiem

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie
  • lekki program animacyjny
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia codziennie
  • zajęcia taneczne kilka razy w tygodniu
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • boccia w cenie
  • rzutki w cenie
  • bilard w cenie
  • dyskoteka 16+

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 4 os.
  • klimatyzacja
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC
Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM2
  • 1-4 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na morze/port
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • sofa
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: wliczony w all inclusive, napoje bezalkoholowe: wliczone w all inclusive, woda: wliczona w all inclusive, uzupełnianie minibaru: codziennie 09:00 - 17:00
  • telefon
  • TV sat.
  • room service: codziennie 24 h, za opłatą
  • serwis sprzątający: codziennie 09:00 - 17:00, w cenie
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • lusterko kosmetyczne
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 60 m2
  • widok na morze
  • w bocznym budynku
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • sofa
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: wliczony w all inclusive, napoje bezalkoholowe: wliczone w all inclusive, woda: wliczona w all inclusive, uzupełnianie minibaru: codziennie 09:00 - 17:00
  • telefon
  • TV sat.
  • room service: codziennie 24 h, za opłatą
  • serwis sprzątający: codziennie 09:00 - 17:00, w cenie
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • lusterko kosmetyczne
  • balkon lub taras
  • Wi-Fi: za opłatą

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 05:00 - 07:00 i 07:00 - 11:00, kontynentalne, w formie bufetu
  • obiad: 12:30 - 15:30, w formie bufetu, lunch box
  • kolacja: 18:30 - 22:00, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: codziennie 18:30 - 22:00
  • przekąski: 15:30 - 17:00, przekąski o północy: 23:00 - 02:00, ciasto: 11:00 - 17:00, lody: 12:00 - 17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 02:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „The Citadel": rodzaje kuchni: francuska, międzynarodowa, regionalna, śródziemnomorska, meksykańska, orientalna, dania z grilla, bufet dla dzieci: w cenie, bufet, show cooking, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 07:00 - 11:00, 18:30 - 22:00 i 22:30 - 02:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „The Tajine Restaurant": 3 gwiazdki Michelina, rodzaje kuchni: orientalna, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu
  • restauracja „The International Restaurant": 2 gwiazdki Michelin, rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania z grilla, dania wegetariańskie, bufet
  • restauracja „Food Court": 3 gwiazdki Michelina, rodzaje kuchni: włoska, dania z grilla, bufet, a la carte, z tarasem, na plaży
  • restauracja „The L'Asiatiqe Restaurant": 3 gwiazdki Michelina, rodzaje kuchni: azjatycka, bufet, z tarasem

  • bary i inne: 6
  • bar w lobby „Lobby bar": codziennie 24 h
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool bars": codziennie 10:00 - 18:00
  • bar na plaży „Beach bars": codziennie 10:00 - 18:00
  • kafeteria „Shesh-Besh oriental corner": codziennie 12:00 - 00:00
  • bar „Fun bar": codziennie 18:00 - 23:00
  • kafeteria „Shesh-Besh oriental corner": codziennie 12:00 - 00:00
  • bar „The Concerto Bar"
  • bar „The Bavarian Bar"
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive
  • kolacja przy świecach: za opłatą, a la carte, stałe menu
  • uroczysta kolacja: za opłatą, w formie bufetu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel (od sezonu Lato 2018 należy do znanej i lubianej sieci Pickalbatros) położony w ekskluzywnej część Hurghady - w spokojnej dzielnicy Sahl Hasheesh. Jest on przykładem architektury śródziemnomorskiej w Egipcie. Bliskość centrum Hurghady pozwala na zwiedzanie miasta (płatny bus hotelowy). Odległość od lotniska ok. 20 km.
    Plaża:

    Hotel znajduje się przy prywatnej piaszczystej plaży o długości ok. 1,5 km. Przy hotelu 3 sztuczne laguny, w tym jedna z łagodnym wejściem do wody i przystań. Bezpośrednio przy hotelu rafa koralowa. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie są bezpłatne. Na plaży zlokalizowane są 3 bary.
    Do dyspozycji gości:

    Hotel zbudowany został w 2008 r. Jest on skrzyżowaniem luksusu XXI wieku oraz unikatowej architektury i stylu. Hotel posiada całodobową recepcję, lobby, bankomat, sklep z pamiątkami, aptekę, pralnię (płatna), salon piękności i fryzjera (płatny), centrum spa (płatne). Do dyspozycji gości są 3 baseny ze słodką wodą o nieregularnych kształtach (w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym, jeden basen typu "infinity") na kilku poziomach, brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości są 2 restauracje („The Citadel" i "Harbour Inn") , 3 restauracje tematyczne (wymagana rezerwacja do restauracji włoskiej oraz orientalnej, azjatycka ogólnodostępna), 6 barów (2 przy basenie, 3 na plaży, w lobby), kącik z lodamioraz shisha bar (płatny). Hotel przyjmuje zwierzęta (psy i koty) do 15 kg (wymagane szczepienia). Hotel nie jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Po terenie hotelu jeździ bezpłatny busik.
    Wyżywienie:

    All inclusive obejmuje: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00) kolację (18:00-21:00) i nocne przekąski w restauracji "The Citadel", obiad (12:30-15:30) i popołudniowe przekąski (15:00-17:00) w restauracji "Harbour Inn". Kolacje możliwe są również w restauracjach tematycznych (po wcześniejszej rezerwacji). Hotel oferuje lokalne napoje alkoholowe (m.in. piwo, wino - w godzinach 10:00-2:00) i bezalkoholowe (m.in. woda, soki, kawa, herbata - dostępne 24 h). Lobby bar czynny 24 h na dobę (napoje bezalkoholowe całą dobę, alkoholowe w godzinach 10:00-2:00). W lobby barze podawane są również śniadania kontynentalne w godzinach 05:00-07:00. Bary przy basenie i na plaży działają w godzinach 10:00-17:00. Shisha bar (płatny) czynny jest od 12:00 do północy. Świeżo wyciskane soki i napoje butelkowane nie są objęte opcją all inclusive. W restauracjach, podczas posiłków, wymagany strój formalny. Godziny otwarcia barów uzależnione są od pory roku. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel oferuje dzienne i wieczorne animacje i zabawy prowadzone przez międzynarodowy zespół, m.in.: rzutki, bilard, lekcje tańca, boccia, water polo, siatkówka plażowa, tenis na plaży, zajęcia aerobiku. Do dyspozycji gości są dodatkowo: sporty wodne i motorowe na plaży (płatne), siłownia, centrum fitness, centrum Spa (masaże, łaźnia turecka, sauna - płatne), muzyka na żywo. Bezpłatnie można wypożyczyć sprzęt do snurkowania. W hotelu znajduje się dyskoteka. Dla dzieci: brodzik, 2 place zabaw, mini club (4-10 lat), animacje, pokój gier, opiekunka (płatna).
    Internet:

    Dostęp do Internetu bezpłatny w pokojach (połączenie przez kabel telefoniczny do laptopa). Wi-Fi bezpłatne, dostępne w lobby, shisha barze i kawiarni.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu (najpóźniej do 12:00), transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Luksor i Karnak
    Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
    Cena ok. 95
    USD
    /os.

    Nurkowanie głębinowe
    Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
    Cena ok. 55 USD
    /os.
    Kair -Centrum arabskiego świata
    Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie, m.in. skarb Tutenhamona - słynna maska i sarkofag (pokój mumii królewskich - dodatkowopłatny ok. 150 LE/os) możliwośćwykonywania zdjęć w muzeum za dodatkowa opłatą ok. 50 LE/os), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE) oraz wytwórnia perfum. Śniadanie w formie suchego prowiantu. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne). W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
    Cena ok.100 USD
    /os.
    Safari - Sahara Park
    Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
    Cena ok. 55 USD
    /os.
    W galabiji przez miasto!
    Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
    Cena ok. 60 USD
    /os.
    Jungle Aqua Park
    Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
    Cena ok. 50 USD
    /os.
    HURGHADA- ATRAKCJE

    Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
    Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
    Papas Bar
    Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
    Ekskluzywna zabawa w Little Budda
    Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os., to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
    Delfinarium
    Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
    Sporty wodne
    Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    "
    Inne

    EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.17,5 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
    Czas
    Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 50 EGP woda 1l -6 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od15 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od50 do nawet 400 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie
    Hurghada
    Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
    "
    Wizy

    Paszport - Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.
    - Obywatele polscy potrzebują wiz do Egiptu, płatna na lotnisku ok. 25 USD/os
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od 13.06.2019 do 12.09.2019. W pozostałych terminach część udogodnień hotelowych może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Paszport - Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.
    - Obywatele polscy potrzebują wiz do Egiptu, płatna na lotnisku ok. 25 USD/os


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Hurghada

    OPIS

    Pięciogwiazdkowy Albatros Citadel Resort Sahl Hasheesh o niebanalnej architekturze wybudowany z kamienia naturalnego i koralowców, ręcznie rzeźbionych z pobliskich gór. Ośrodek charakteryzuje się atrakcyjną przystanią niczym port w południowej Francji lub wybrzeża Amalfi. Z widokiem na Morze Czerwone, przestronnie urządzone pokoje oferują wspaniałe widoki. Prywatna plaża oraz bogaty pakiet sportów wodnych sprawia, że jest to idealne miejsce na udany wypoczynek.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2008 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracje (9), bary (4), pralnia (płatna), sale konferencyjne (2).

    internet

    Wi-Fi w pokojach płatne, Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne wypożyczenie routera do pokoju ok. 7$/dzień.

    plaża

    Przy hotelu, prywazne!: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 8 budynkach:1 budynek główny (liczba pięter: 3), 1 aneks (liczba pięter: 4), 3 budynki deluxe (liczba pięter: 2), 3 bloki (liczba pięter: 3, liczba wind: 2) Typy pokoi: pokoje standardowe dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras , pokoje deluxe dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    7 restauracji, restauracje a la carte (2), bary (4) All Inclusive (24h, napoje alkoholowe serwowane 10:00-02:00) śniadanie (07:00-11:00), kolacja (18:30-22:00), późny posiłek (23:00-02:00) serwowane w restauracji The Citadel, śniadanie (07:00-09:00), kolacja (19:00-22:30) serwowane w restauracji Blue Marlin, obiad (12:30-15:30), przekąski (15:30-17:30) serwowane w restauracji Harbor Inn, przekąski (12:00-17:00) serwowane w restauracji Piccolino, podwieczorek (11:00-17:00) serwowany w restauracji Mozart Cafe, kolacja (19:00-22:30) serwowana w restauracji La Gondola, kolacja (19:00-22:30) serwowana w restauracji El Gaucho, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - bezpłatne. Wymagana rezerwacja.włoska "La Gondola", brazylijska "El Gaucho"

    z myślą o dzieciach

    brodzik, animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-10 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    korty do tenisa ziemnego (2), oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa ziemnego, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, bilard, siłownia, animacje soft, w nocy, w dzień, jacuzzi, dyskoteka

    płatne

    cymbergaj, sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, sauna, salon piękności, łaźnia turecka

    Aktualizacja opisu

    06.08.2019 14:48

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 5* 
    - kat. lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży
    - ok. 25 km od centrum Hurghady
    - ok. 20 km od lotniska w Hurghadzie

    Plaża

    - piaszczysta z rafą koralową (zalecamy specjalne obuwie) o długości 1,5 km (3 sztuczne laguny)
    - leżaki i parasole (bezpłatne) - przystań

    Pokoje

    Pokój Standardowy
    - klimatyzacja indywidualna
    - TV-Sat, telefon, czajnik
    - mini bar (płatny), sejf (bezpłatny)
    - Wi Fi (płatne)
    - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
    - balkon/taras - widok na morze

    Pokój Deluxe
    - wyposażenie pokoju standardowego
    - widok na morze

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne
    - 3 baseny (w tym 1 infinity)
    - boccia, rzutki, bilard - water polo
    - siłownia, aerobik
    - korty tenisowe
    - boisko do siatkówki

    Płatne
    - oświetlenie kortów tenisowych
    - jacuzzi, łaźnia turecka, sauna, masaże
    - sporty wodne na plaży
    - centrum nurkowe

    Dla dzieci

    - brodzik
    - 2 place zabaw - mini klub
    - pokój gier

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, późna kolacja. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 02:00, bezalkoholowe24 h.

    Restauracje i bary

    - 2 restauracje główne (The Citadel oraz Harbour Inn) - 3 restauracje tematyczne (włoska, brazylijska, rybna) - konieczna wcześniejsza rezerwacja
    - restauracja z owocami morza i kuchnią tajską (płatna)
    - lobby bar (24 h - AI do 02:00)
    - 2 bary przy basenie (10:00 - 17:00)
    - 3 bary na plaży (10:00 - 17:00)

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi (bezpłatne w lobby, w shisha barze i kawiarni)
    - pralnia, sklepy, fryzjer (płatny)
    - hotel dysponuje 500 pokojami
    - rok otwarcia hotelu: 2008 r.
    - www.pickalbatros.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
    Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacja paszportowo-wizowa

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

    Bagaż

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg;Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 340 PLN - 23 kg - 390 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Cytadela Albatros z atmosferą portów w południowej Francji lub na wybrzeża, obejmuje dużą przystań, w której można poczuć odrobinę małej śródziemnomorskiej atmosfery. Hotel znajduje się na plaży w zatoce Sahl Hasheesh, 6,5 km od centrum Starego Miasta, 22 km od międzynarodowego lotniska w Hurghadzie i 28 km od centrum Hurghady.

    Wyposażenie i usługi obejmują bezprzewodowy dostęp do Internetu w miejscach publicznych, restauracje, kawiarnię, bar, basen, basen dla dzieci, centrum fitness, pokój gier (płatny), boisko do siatkówki, salę konferencyjną (dodatkowa opłata), pokój spotkań (dodatkowa opłata), klub dla dzieci, plac zabaw, spa (płatne) i całodobowa recepcja.

    Pokoje wyposażone są w telefon, telewizor, klimatyzację, minibar (płatny), czajnik, sejf, suszarkę do włosów, balkon lub taras oraz łazienkę.

    - W przypadku wyboru opcji "all inclusive":

    Koncepcja All Inclusive obejmuje wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje do posiłków, takie jak napoje bezalkoholowe, piwo, wino, woda i napoje alkoholowe, wszystkie lokalne marki.

    Napoje serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. 22-24.00).

    Godziny otwarcia różnią się w zależności od hoteli.

    W niektórych hotelach uwzględniono również program zajęć

    - Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte z powodu warunków pogodowych i sezonowych.

    Adres: Sahl Hasheesh, Hurghada P.O.Box 23, Morze Czerwone, Egipt.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym Zdaniem

    Elegancki hotel o ciekawym wystroju, usytuowany na rozległym terenie, oddany do użytku w 2008 r. Składa się z budynku głównego i kilku 3-piętrowych skrzydeł. Wyszukany styl, bogata opcja all inclusive, rafa koralowa tuż przy plaży.  

    Położenie

    Na wzgórzu przy długiej plaży (koralowce!) i prywatnej marinie w jednym z najnowszych ośrodków turystycznych  południowego Egiptu: Sahl Hasheesh, ok. 25 km od Hurghady (odpłatne kursy busem hotelowym), 20 km od lotniska. 

    Wyposażenie

    Duże i eleganckie lobby  z całodobową recepcją i bezpłatnymi łączami internetowymi, gabinet lekarski,  kantor wymiany walut, salon fryzjerski, restauracja główna, 3 restauracje a la carte (włoska, rybna, brazylijska), bar w lobby (24 ha), Infinity bar przy basenie, kawiarnia, lodziarnia, bar na tarasie, 2 bary przy  plaży, kącik orientalny z sziszą , sklepy, centrum konferencyjne, taras z widokiem na morze, pralnia. W restauracjach wymagane są stosowne stroje do wszystkich posiłków.

    Pokoje

    Wygodne, klasycznie urządzone, przestrzenne (45-50 m kw.), wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów,  TV sat, sejf, telefon, czajnik elektryczny, minibar, balkon lub taras. Istnieje możliwość rezerwacji pokoju deluxe (bardziej luksusowy, większa powierzchnia, bezpośredni widok na morze). 

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive - śniadania (07.00-11.00) , obiady (12.30-15.30), kolacje (19.00-22.30, także tematyczne) w formie bufetów, przekąski (15.30-17.30), późne kolacje (22.30-02.00) , kolacje a'la carte w brazylijskiej i włoskiej restauracji (wymagana rezerwacja), lokalne napoje alkoholowe serwowane w wybranych barach, napoje bezalkoholowe, lody dla dzieci w ciągu dnia.       

    Sport i Rozrywka

    3 baseny (największy Palm Pool ma ok. 650 m kw.) z tarasami słonecznymi (parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatnie), 6 jacuzzi, siatkówka plażowa, aerobik, dwa korty tenisowe, piłka wodna, tenis stołowy, piłka nożna, siłownia, rzutki, boccia, bilard, centrum nurkowe (pierwsza próbna lekcja nurkowania oraz sprzęt do nurkowania powierzchniowego- gratis), rowery wodne, canoe.  Odpłatnie - sauna, łaźnia parowa, masaże, zabiegi kosmetyczne, motorowe sporty wodne, kursy nurkowania, nurkowanie głębinowe. Hotel organizuje animacje w dzień, program rozrywkowy wieczorem, występy, dyskoteki itp..

    Dla Dzieci

    Brodzik, plac zabaw, sala zabaw, miniklub (4-10 lat), łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka w restauracji, menu dziecięce.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczysta kolację sylwestrową.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską - 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt/Hurghada/Sahl Hasheesh


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    HURGHADA

    Opis oferty:

    Hotel został otwarty w 2008 roku, odnowiony w 2012, usytuowany na powierzchni 170.000m² . Do dyspozycji gości 3 baseny (dwa z podgrzewaną wodą w okresie zimowym), restauracja główna, bary, 3 restauracje a'la carte (owoce morza, włoska, brazylijska) oraz 2 sale konferencyjne.

    POKOJE:

    334 pokoje standardowe (57-64m²), 50 pokoi typu marina standard (40m²), 14 pokoi duplex (40m2, dwupoziomowe, widok na morze), 100 pokoi typu deluxe (72m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar, terakota lub wykładzina, balkon, lub balkon francuski lub bez balkonu lub taras, Internet bezprzewodowy

    W HOTELU:

    centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sprzęt do tenisa, oświetlenie kortow tenisowych, fotograf, lekarz, sporty wodne na plaży, room service, szkoła nurkowania

    KONTAKT:

    www.azur.travel

    POŁOŻENIE:

    Sahl Hasheesh, 27 km od centrum Hurghady, 21 km od lotniska

    PLAŻA:

    piaszczysto-żwirowa plaża o długości 1,8 km znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

    DLA DZIECI:

    brodzik, mini klub (4-10 lat), animacje, plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, jacuzzi, siłownia, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, muzyka na żywo, internet w lobby, dyskoteka, mini piłka nożna, siatkówka plażowa


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel połozony w Sahl Hasheesh, ok 25 km od centrum, ok 20 km od lotniska.

    PLAŻA

    Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, laguny, platforma, 1.8 km długości. Skała koralowa przy zejściu do morza.

    HOTEL

    Hotel pięciogwiazdkowy usytuowany na powierzchni 170 000 m2, otwarty w 2008 roku, odnowiony w 2012 roku.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Restauracja główna Citadel, restaurcja włoska, międzynarodowa, chińska, rybna i brazylijska, 9 barów w tym shisha bar i dyskoteka. 24- godzinna recepcja, room serwis, pralnia, przechowalnia bagażu, bankomat, serwis taxi, sklep z pamiątkami, centrum Spa, opiekunka dla dziecka(dodatkowo płatna).

    INTERNET

    Wi Fi w lobby bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    2 sale konferencyjne.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    centrum nurkowe(dodatkowo platne), 2 korty tenisowe, siatkówka plazowa, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, animacje, 4 baseny odkryte ( 3 dla dorosłych, 1 dla dzieci).

    DLA DZIECI

    brodzik, animacje i zajecia w mini klubie ( dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, opiekunka ( dodatkowo płatna), krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem).

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel oferuje zakwaterowanie w pokojach typu: Standard ( 514 pokoi) - ok.57-64 m2 Deluxe ( 100 pokoi) - ok.70 m2 Family room Pokoje wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (bezpłatny), minibar (woda uzupełniana bezpłatnie), czajnik, TV, telefon, łazienkę (suszarka, prysznic, WC), balkon, balkon francuski lub taras lub bez balkonu.

    WYŻYWIENIE

    Hotel oferuje opcje wyżywienia All inclusive : śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu podawane w restauracji głównej: The Citadel. Oprócz tego do dyspozycji restauracje a la'carte: międzynarodowa, włoska, brazylijska, azjatycka i Cafe Mozart o raz 6 barów.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Adres: Sahl Hasheesh P.O.Box 236 Hurghada, Red Sea Egypt citadel.res@pickalbatros.com

    CENA

    Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Citadel Azur Resort Sahl Hasheesh to bajecznie położony, elegancki hotel, który zaspokoi wymagania najbardziej wymagających klientów. Piękna, oryginalna zabudowa, przepyszne jedzenie i bardzo wysoki standard obsługi powodują, że hotel ten jest świetnym miejscem na luksusowe wakacje. Polecamy także miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje we dwoje.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w ekskluzywnej części kurortu Hurghada - Sahl Hasheesh, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z rafą koralową i 3 sztucznymi lagunami, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje z widokiem na morze, zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 baseny, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, 2 place zabaw, mini klub, centrum SPA
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w pokojach i w lobby oraz kawiarni gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA EGIPSKA

    *****

    Położenie

    Hotel położony w odległości 25 km od centrum Hurghady i 20 km od lotniska. Do centrum Hurghady jeździ codziennie bus hotelowy - Goście mogą korzystać z tej opcji odpłatnie, po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji. Hotel oferuje: Restauracje w budynku głównym, restauracje na wolnym powietrzu, bary przy basenie i na plaży. Do dyspozycji Gości jest sala konferencyjna. Pokoje: Hotel przygotował 237 pokoi standardowych wyposażonych w klimatyzację sterowaną indywidualnie, prysznic, suszarkę, tv, minibar (bezpłatny-uzupełniany codziennie według zużycia), sejf (bezpłatny), łącze internetowe bezpłatne w pokoju oraz w okolicy recepcji. Pokoje mają balkon lub taras. Wyżywienie: Hotel oferuje opcje All inclusive oraz Ultra All inclusive; śniadania oraz kolacje podawane w restauracji głównej Citadel, lunche w godzinach 12.30-15.30 oraz snacki w godzinach 15.30-18.00 serwowane są w restauracji Harbour przy marinie. W opcję Ultra All inclusive są wliczone wszystkie napoje bezalkoholowe (oprócz soków wyciskanych ze świeżych owoców) oraz lokalne napoje alkoholowe. Alkohole podawane są od 10.00 do 02.00. Lobby bar czynny jest całą dobę, po godzinie 02.00 wszelkie napoje są dodatkowo płatne. Bar przy basenie oraz na plaży pracuje od 10.00 aż do zachodu słońca, Fun bar, w którym są minidisco, muzyka na żywo oraz karaoke, otwarty jest od godziny 12.00. Bezpłatny shisha corner czynny jest od 18.00 do 24.00. Goście mogą korzystać także z restauracji a'la carte: La Gondola (włoskie specjały), El Gaucho - Chussascaria (potrawy kuchni brazylijskiej), Blue Marlin (owoce morza) - wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. Gelateria - lodziarnia jest otwarta w godzinach 12.00 - 18.00. Sport i rozrywka: Do dyspozycji Gości są: siłownia (bezpłatnie), jacuzzi na powietrzu, tenis stołowy, korty tenisowe, koszykówka, siatkówka plażowa, dyskoteka, aerobik, animacje, rzutki, bilard, rowery wodne, kajaki. Odpłatnie: centrum spa, sauna, masaże, salon piękności, centrum nurkowe, centrum sportów wodno - motorowych, quady oraz pralnia. Przy hotelu znajduje się prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża. Parasole, leżaki, materace i ręczniki są bezpłatne. Dla dzieci: Brodzik, miniklub, plac zabaw oraz animacje.

    NASZYM ZDANIEM

    Doskonały hotel dla Gości ceniących wysoki poziom usług, nastawionych na komfort wypoczynku.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Mapa Hotelu Citadel Azur
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Citadel Azur

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Jeden z najpiękniejszych jak dla mnie hoteli w Egipcie. Wyróżnia się naprawdę niesamowitym stylem, bo przypomina cytadelę, a do budowy użyto fragmentów skał koralowych. Pokoje również są piękne, luksusowe, godne najdroższych 5* obiektów. Na terenie resortu jest kilka basenów i jacuzzi, można się zrelaksować i wypocząć. Polecam ten hotel na spokojne, luksusowe wakacje.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Trochę wąska plaża z odłamkami koralowców - nie wszyscy goście się mieścili i można było sobie poranić stopy. Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. Resort olbrzymi, klimatyczny, żeby przejść z jednego miejsca do drugiego trzeba było wybrac się na dość długi spacer, ale to nawet lepiej. Świetne jedzenie, od czasu do czasu bufety tematyczne czy kuchnia regionalna, świetny pomysł. Pokoje czyste, wyremontowane, bardzo duże (tak jak nam pani w biurze przekazała, dziękujemy). Wakacje w tym hotelu bardzo udane, chętnie tutaj wrócimy gdy tylko będzie wolny czas.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Super hotel .Pieknie zbudowany z ze skały koralowej.Pokoje bardzo wygodne z super widokiem na morze. Bardzxo dobre jedzenie.baza nurkowa na miejscu,fajna rafa przybrzeżna

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.9
    zdecydowanie polecam

    W hotelu spędziłem tydzień w kwietniu 2009. Kompleks zajmuje dużą powierzchnię i obecność wileu innych gości nie jest w ogóle dokuczliwa. Pyszne jedzenie i picie 24h na dobę. Miła obsługa. Hotel faktycznie zbudowany z koralowca i naturalnego kamienia, czemu m.in. zawdzięcza unikalny klimat. Całość przypomina śródziemnomorską twierdzę z 18 wieku. Bardzo polecam.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Wyjazd do tego hotelu to była bajka. Hotel wygłąda jak pałac, ma niesamowite położenie na klifie, z którego rozpościera się cudowny widok na morze. Do Hurghady daleko ale wcale nie chiało się z niego ruszać ;) wszystko pod ręką, pełen luksus!

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Hotel
      5.3
    • Pokoje
      5.4
    • Wyżywienie
      5
    • Atrakcje
      i sport
      5.2
    • Obsługa
      5.2
    HolidayCheck
    Ocena Citadel Azur:
    5.3 / 6

    Fantastyczny 2009-07-20
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      5.5

    Piękna plaża, piękna rafa. Baza nurkowa w hotelu, baseny w różnych miejscach. Dodatkowe 5 restaurac...
    więcej

    5.5
    Hotel na bardzo wysokim poziomie 2009-08-06
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.5

    5.3
    Bardzo ładny hotel 2009-10-16
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      3.0

    4.3
    Super hotel 2009-11-10
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Super hotel. Godny polecenia 2009-12-28
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Super hotel.Przemila obsluga.Higiena i czystosc jest jednym z piorytetow.Codzienna zmiana poscieli o...
    więcej

    5.8
    Egipt w najlepszym wydaniu 2010-02-07
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Pięknie położony na olbrzymiej działce - był to zdecydowanie jeden z najlepszych hoteli w Hurghadzie...
    więcej

    5.9
    Udany urlop pod palmami 2010-02-17
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel położony tarasowo na wzgórzu bezpośrednio przy pięknej, długiej,piaszczystej plaży,na której j...
    więcej

    5.6
    Rewelacyjny hotel 2010-03-15
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.7

    Hotel na wysokim poziomie. Każdy pokój z widokiem na morze, przestronny, z dużym tarasem. Był to nas...
    więcej

    5.5
    Piękny hotel-wielkie rozczarowanie 2010-04-05
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.0

    4.3
    Super 2010-05-17
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    hotel pięknie położony, piękne widoki, pokoje duże , dobrze wyposażone, pyszne drinki, jedzenie w re...
    więcej

    5.8
    Rewelacja 2010-06-10
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.3

    Bardzo klimatyczny hotel, bardzo uprzejma obsługa, piękna rafa koralowa przy hotelu, bardzo dobre an...
    więcej

    5.6
    Piękny hotel,ale... 2010-06-14
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Najciekawszy hotel w Egipcie w jakim byliśmy! 2010-07-31
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      4.3
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.5

    Pamietajmy ze to Egipt, nie Europa! Hotel jest dobrze prowadzony, ma swój klimat, inny niż zwykle.Ob...
    więcej

    5.4
    Bardzo dobry hotel 2010-08-02
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Relaks 2010-08-15
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      5.3

    Hotel polecam osobą, które chciałaby się zrelaksować i wypocząć. Hotel jest rozległy, przy basenach ...
    więcej

    5.3
    Wakacje rodzinne w pięknym hotelu 2010-09-12
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Hotel bardzo ciekawy, ale z kilkoma zastrzeżeniami 2010-10-09
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    4.5
    Wyrzucenie z hotelu mimo ważnego voucheru 2010-10-09
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      2.0

    4.5
    Ogółem na tak, z kilkoma nie 2010-10-18
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    4.3
    Mały przedsmak luksusu 2010-10-30
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Jeżeli ktoś obawia się jechać do Egiptu ze względu na zas...
    więcej

    5.8
    Bardzo ciekawa propozycja! 2011-04-05
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Nie do końca 5 gwiazdek, ale daje radę 2011-05-06
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      2.0

    3.8
    Bardzo dobry hotel 2012-10-02
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      4.7

    Świetny hotel... Bardzo dobra infrastruktura. Nowy hotel. Co do jedzenia to tak jak w Egipcie głowy...
    więcej

    5.2
    Poniżej oczekiwań 2014-09-12
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      3.0

    3.7
    Hotel bardzo ładny, reszta na poziomie średnim. 2015-02-01
    Szczegóły oceny hotelu Citadel Azur:
    • Lokalizacja
      3.8
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.8
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.5

    Poleciłbym ten Hotel, osobą którzy nie mają dużych wymagań i są nastawione tylko na odpoczynek. Wszy...
    więcej

    4.2

    Citadel Azur - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2 os. Deluxe z widokiem na morze
    Pokój 2 os.
    Deluxe Room Sea View DBL
    Pokój 2 os. z widokiem na morze
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pokoj Deluxe dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    deluxe [sea view] dbl
    Pokój rodzinny
    Pokoj wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoje z widokiem na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    standard dbl
    Standard Sea View DBL
    Room Deluxe SeaView
    Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Room Deluxe Sea View
    Pokoj Deluxe prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pokoj wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    standard [sea view] dbl
    Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja widok na morze lub na basen
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pokoj Deluxe prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj Deluxe prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Room Family
    DELUXE ROOM SEA VIEW
    POKÓJ DWUOSOBOWY
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    POKÓJ DWUOSOBOWY STANDARD Z WID. NA MORZE
    POKÓJ DWUOSOBOWY PROMO
    DELUXE DWUOSOBOWY
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
    DOPPEL MEERBLICK ZUR ALLEINBEN
    DELUXE JEDNOOSOBOWY
    POKÓJ RODZINNY 2+2
    Pokój rodzinny
    Room Standard SeaView
    Room Standard Sea View
    STANDARD ROOM SEA VIEW

    Citadel Azur - Możliwości wyżywienia:


    Citadel Azur - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Citadel Azur? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00