cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
1 / 36
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
01.06 - 08.06
już od 1098 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.06 - 08.06
już od 1098 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Festa Panorama
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Festa Panorama
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Festa Panorama:
4.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Festa Panorama:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 czerwca 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Hotel Festa Panorama w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 50 m od centrum Nessebaru
  • przy przystanku autobusowym
  • ok. 150 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 50 m od centrum Nessebaru
  • przy przystanku autobusowym
  • ok. 150 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • ok. 150 m od plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych
  • kantor 
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, strzeżony, za opłatą
  •  bankomat 
  • lekarz
  •  amfiteatr 
  • sala konferencyjna 

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

245

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen: maj-październik; w zależności od warunków pogodowych, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen: maj-październik, w cenie, kryty, ze słodką wodą, w strefie spa
  • basen dla dzieci: maj-październik, w cenie, kryty, ze słodką wodą, podgrzewany: maj-październik, w strefie spa
  • jacuzzi: maj-październik, w cenie, kryte, ze słodką wodą, w strefie spa
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie
    • basen dla dzieci: maj-październik, kryty
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • menu dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, maj-październik, kilka razy w tygodniu, 10:00 - 12:00 i 16:00 - 18:00, w cenie
    • animacje dla dzieci: 4-12 lat, maj-październik, kilka razy z tygodniu, 10:00 - 12:00 i 16:00 - 18:00
    • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
    • plac zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia: 08:00 - 18:00
    Płatne
    • strefa spa „Relax area": maj-październik, codziennie 09:00 - 20:00 w, ofercie firm zewnętrznych 
    • sauna fińska: w ofercie firm zewnętrznych
    • łaźnia parowa: w ofercie firm zewnętrznych 
    • hammam: w ofercie firm zewnętrznych 
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • zajęcia sportowe (w ciągu dnia, od 2019-05-01 do 2019-10-31)
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych (kilka razy w tygodniu, wieczorami)
    • przedstawienia
    • karaoke
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na morze/basen
    • w budynku głównym
    • ostatni częściowy remont: 2017 r.
    • klimatyzacja: w cenie, maj-październik, centralnie sterowana
    • sofa
    • biurko
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na miasto
    • ostatni częściowy remont: 2017 r.
    • klimatyzacja: w cenie, maj-październik, centralnie sterowana
    • sofa
    • biurko
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: codziennie 08:00 - 16:00, w cenie
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu, lunch box
    • kolacja: 18:30 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu, 18:30 - 21:00
    • przekąski: 11:00 - 17:00, ciasto: 10:00 - 11:00 i 16:00 - 17:00, lody: 11:00 - 17:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 23:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 23:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja główna „Buffet Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla dzieci: w cenie, dania sezonowe: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, show cooking, w cenie, maj-październik, 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:30 i 18:30 - 21:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Italian A-la-carte Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, dania wegetariańskie: w cenie, wymagana rezerwacja, a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, maj-październik, 18:30 - 21:00, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar „Lobby Bar": maj-październik, 10:00 - 23:00, w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar": maj-październik, 10:00 - 21:00, w cenie
  • bar w strefie spa „Fresh Bar": maj-październik,10:00 - 12:00 i 15:00 - 17:00, w cenie
  •  bar „Night Bar": maj-październik, 20:00 - 23:00, w cenie
  • Dodatkowe informacje
  •  wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10:00 - 23:00, za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony w pięknej okolicy przy promenadzie w Nessebarze. Blisko stąd do wpisanego na listę UNESCO starego miasta w Nesebarze (ok. 25 min. spacerem) oraz niedaleko do Słonecznego Brzegu w którym można znaleźć wiele atrakcji dla spragnionych wrażeń turystów. Hotel usytuowany jest na pograniczu Nessebaru i Sł. Brzegu - przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu. Do międzynarodowego portu lotniczego w Burgas ok. 30 km, do lotniska w Warnie ok. 110 km).
    Plaża:

    Obiekt oddalony o ok. 250 m od piaszczystej plaży. Leżaki i parasole na plaży - za dodatkową opłatą (ok. 6 EUR/szt./dzień).
    Do dyspozycji gości:

    Przestronny, nowoczesny, bardzo dobrej klasy, 6-piętrowy hotel. Recepcja z sejfami (za dopłatą ok. 6lv/dzień, 40lv/tydzień), lobby bar, restauracja główna night club, sala konferencyjna. Basen z brodzikiem dla dzieci, tarasem słonecznym oraz barem leżaki i parasole przy basenach - bezpłatnie. Możliwość wypożyczenia ręcznika plażowego (za depozytem ok 15 EUR/ lub 30 BGNszt).
    Wyżywienie:

    All inclusive: śniadania (7:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w lobby barze (10:00-23:00) po południu kawa i ciastka. Dodatkowo w barze przy basenie (11:00-17:00): przekąski oraz lokalne drinki bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-18:00).
    Program sportowy i animacyjny:

    Bezpłatnie: program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Za dopłatą: bilard, tenis stołowy, sporty wodne na plaży. Całodzienny program animacyjny prowadzony przy basenach i na terenie hotelu. Ponadto dobrze wyposażone centrum SPA (łaźnia parowa i aromatyczna), sauna fińska, (dodatkowo płatne). Od połowy czerwca do połowy września FIGLO KLUB z animacjami w języku polskim.
    Internet:

    Wi-Fi (przy recepcji) - bezpłatny.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Dojazd do hotelu własnym transportem. Zakwaterowanie.
    Dzień drugi do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej i wyjazd z hotelu.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
    PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
    Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
    ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
    Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
    Z dziećmi
    WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
    Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
    Relaks
    SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
    Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR). cacaobeach.bg/en
    BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
    Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
    Dla aktywnych
    PORA RUSZAĆ W GÓRY
    Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
    RAJ DLA AKTYWNYCH
    Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
    Zwiedzanie
    WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC
    Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
    Kuchnia
    GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
    Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
    WINA, WINA DAJCIE!
    Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "
    Inne

    BUŁGARIA
    informacje ogólne

    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
    W regionie

    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
    Sozopol
    Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria lokalna:

    4*

    Data otwarcia:

    Odnowiony w 2012 r

    Położenie:

    centrum Nessebar, 30 km od lotniska w Burgas.

    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki i ręczniki - płatne. Przejście do plaży przez promenadę spacerową.

    W hotelu:

    2 restauracje (w tym 1 a'la carte), 2 bary, sala konferencyjna, basen odkryty, winda

    Pokoje:

    284 pokoje standardowe;

    klimatyzacja centralna, sejf (płatny), mini bar (pusty), telefon, TV, suszarka, balkon lub taras.

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne: łącze internetowe w lobby, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, animacje.

    Płatne: siłownia, centrum SPA, bilard, centrum sportów wodnych na plaży.

    Dla dzieci: brodzik, mini klub, plac zabaw.

    Wyżywienie:

    All Inclusive (10:00-23:30)

    Posiłki: śniadania, obiady, przekąski, kolacje.

    Napoje zawarte: wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalne.

    System nie zawiera: Napoi importowanych wysokogatunkowych, soków ze świeżych owoców.

    Tel/fax:

    +35 92 / 401 05 65


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Bułgaria/Słoneczny Brzeg

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Exim Tours 4* Kategoria lokalna  4*

    Położenie

    - ok. 200 m od plaży - ok. 2,5 km od starego miasta Nessebar - ok. 3 km od Aquaparku Aqua Paradise - ok. 5 km od centrum Słonecznego Brzegu - ok. 25 km od lotniska w Burgas

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 30 m2 - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon, internet Wi-Fi, mini lodówka - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów), - balkon

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen kryty, jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki (depozyt) - aerobik, fitness, tenis stołowy, rzutki, siatkówka, animacje Płatne - centrum spa, sauna, masaże, łaźnia turecka - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw, mini klub, animacje, brodzik, wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski i lody w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 22:30.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna (dania a'la carte płatne) - lobby bar, bar przy basenie, bar w dyskotece (płatny)

    Dodatkowe informacje

    - hotel otwarty w 2003 roku, dysponuje 238 pokojami - internet Wi-Fi w całym obiekcie (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny) - sala konferencyjna, kantor - www.festahotels.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    opis hotelu

    FESTA PANORAMA
    KATEGORIA BUŁGARSKA: ****
    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF4

    Położenie:
    •    Hotel położony na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu, 20 min spacerem do pełnego uroczych restauracji i sklepików starego miasta Nessebar; przystanek autobusowy znajduje się 100 m. od hotelu (dogodne połączenie zarówno ze Słonecznym Brzegiem, jak i Nessebarem).
    Plaża:
    •    Piaszczysta, ok. 150 m od hotelu; pomiędzy hotelem i plażą znajduje się nadmorska promenada; leżaki i parasole płatne dodatkowo.
    Zakwaterowanie:
    •    240 pokoi;
    •    Typy pokoi: standardowe i apartamenty (składają się z pokoju dziennego i sypialni);
    •    Wyposażenie: łazienka (wanna lub prysznic), WC, suszarka do włosów; telewizor, telefon, mini bar oraz balkon.

    Restauracje i bary:
    •    Restauracja główna oraz restauracja a la carte serwującą specjały kuchni śródziemnomorskiej;
    •    3 bary: lobby bar, klub nocny z karaoke oraz bar przy basenie, oferujący piękny widok na morze.

    Wyżywienie:
    •    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w restauracji głównej, kanapki w snack barze, przekąski w barze przy basenie, podwieczorek w lobby barze oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00–23.30; dodatkowo płatne są wszystkie napoje z karty win, listy koktajli i napoje importowane.

    Sport i rozrywka:
    •    Basen odkryty (leżaki i parasole bezpłatne przy basenie);
    •    Bezpłatnie: fitness, tenis stołowy, boisko do siatkówki plażowej;
    •    Odpłatnie: bilard, squash, sporty wodne na plaży; nowoczesne centrum SPA (łaźnia fińska, parowa, aromaterapia, basen wewnętrzny z jacuzzi, sauna, salon piękności, masaże), szeroka oferta sportów wodnych na plaży.

    Dla dzieci:
    •    Mini klub, program animacyjny; możliwość wypożyczenia łóżeczek dla niemowląt (bezpłatnie).

    Pozostałe udogodnienia:
    •    Lobby i recepcja (możliwość wynajęcia samochodu, sejfu), winda, fryzjer, kawiarenka internetowa, dostęp do bezprzewodowego Internetu w lobby (odpłatnie), sejf w recepcji (płatny dodatkowo) oraz centrum biznesowe.


    Naszym zdaniem:
    •    Hotel o dobrym standardzie, oferujący eleganckie wnętrza i profesjonalne centrum Spa; polecamy osobom w każdym wieku. Atutem jest bardzo dobre położenie w pieszej odległości od przepięknego starego miasta Nessebar.

    Strona internetowa:
    •    www.festapanoramabg.com





    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Bułgaria,Neseber

    Położenie

    Hotel znajduje się w miejscu, gdzie starożytny Neseber łączy się z największym czarnomorskim kurortem Słoneczny Brzeg. Oddalony 500 m od przepięknej zabytkowej części wpisanej na listę dziedzictwa kulturowego UNESCO. Widoki z hotelu na Zatokę Neseberską, Słoneczny Brzeg i góry Stara Planina (Bałkany) jest niezwykle malowniczy. Hotel położony ok. 150 m od piaszczystej plaży. Pomiędzy plażą, a hotelem znajduje się promenada z dużą ilością sklepów i restauracji. W hotelu leżaki i parasole bezpłatne, na plaży leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Do dyspozycji gości: basen (ręczniki po wpłaceniu zwrotnego depozytu- 30 lewa), basen kryty, lobby bar, klub nocny i karaoke bar, bar przy basenie, sejf w recepcji za dodatkową opłatą (6 lewa/ dzień), restauracje główną (250 miejsc), restauracje a`la carte, bankomat, winda, salon piękności, lekarz na terenie hotelu- 24h, dwie sale konferencyjne (120 i 60 miejsc), kantor wymiany walut, kafejka internetowa, WiFi w lobby i pokojach bezpłatnie, stanowisko komputerowe za dodatkową opłata w lobby, żelazko (po zapłaceniu zwrotnego depozytu oraz płatny parking strzeżony (8 lewa/dzień). Przy hotelu znajduje się wypożyczalnia samochodów i postój taksówek. Dla dzieci bogaty program animacyjny- mini klub, dyskoteka dla dzieci, brodzik oraz plac zabaw. Hotel honoruje karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Pokoje

    Hotel oferuje 225 dwuosobowych pokoi. Nowocześnie urządzone pokoje komfortowo umeblowane i wyposażone w łazienkę z toaletą, suszarkę do włosów, klimatyzację, minibar, sejf, TV SAT, telefon, WiFi (bezpłatny). Wszystkie pokoje posiadają duże balkony z pięknym widokiem na Słoneczny Brzeg. Możliwość zamówienia łóżeczka w miarę dostępności w hotelu - usługa bezpłatna.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje opcje wyżywienia All inclusive. RESTAURACJA GŁÓWNA: śniadanie w godz.:07:30-10:00; obiad w godz.:12:30-14:00; kolacja w godz.:18:30-21:00 Raz w tygodniu można skorzystać z dań kuchni śródziemnomorskiej lub tradycyjnej kuchni bułgarskiej w restauracji głównej, w formie bufetu, po uprzedniej rezerwacji. LOBBY BAR: czynny od godz.: od 10.00 do godz.10.30- lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata, koktajle oraz dodatkowo przekąski w godzinach: 15.00-16.00 BAR PRZY BASENIE: dwa razy w ciągu dnia w godzinach od 11.00-12.00 i od 15.00-16.00 podawane są hamburgery, hot-dogi, pizza oraz lody zaś w godzinach od 10.00-18.00 bar oferuje lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata, koktajle. KLUB NOCNY: 20.00- 23.00- lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, koktajle.

    Sport i relaks

    Do dyspozycji gości: fitness, sauna, łaźnia turecka, solarium, masaże, salon fryzjerski, salon urody, manicure and pedicure, boisko do siatkówki, salon gier, bilard, mini golf oraz tenis stołowy, siłownia. W hotelu są organizowane wieczorne animacje.

    Dodatkowe informacje

    UWAGA: zakwaterowanie w hotelu o godzinie 14.00; wykwaterowanie o godzinie 12.00

    Możliwości zakwaterowania

    Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Nowoczesny sześciopiętrowy hotel, komfortowy, dogodnie usytuowany. Piękna plaża, eleganckie spa w stylu orientalnym, bogate all inclusive. Dobra propozycja dla tych, którzy chcą połączyć błogi wypoczynek na plaży z wypadami do pobliskich miejscowości.

    Położenie

    Ok. 150 m od publicznej, piaszczystej plaży (serwis plażowy odpłatnie), przy promenadzie na obrzeżach słynnego miasteczka Nessebar, ok. 10 minut spacerem od jego starówki wpisanej na listę UNESCO, 6 km od Słonecznego Brzegu, 30 km od lotniska w Burgas. 100 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy. 

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja z odpłatnymi sejfami (ok. 6 leva/dzień), restauracja główna (bufety;także tematyczne), restauracja a 'la carte (dania kuchni bułgarskiej i śródziemnomorskiej), bar w lobby, bar przy basenie, klub nocny z karaoke, sala konferencyjna, biblioteczka, odpłatny kącik internetowy, Wi-Fi (w niektórych miejscach publicznych bezpłatnie), kantor wymiany walut, bankomat, pralnia.  

    Pokoje

    238 pokoi z łazienką (prysznic lub wanna, WC, suszarka do włosów), centralnie sterowana klimatyzacja, minibar, telefon, TV sat, łącza internetowe (odpłatnie), balkon. Powierzchnia pokoju 2-osobowego - ok. 22 m kw.

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.30-21.00) w formie bufetów w restauracji głównej, przekąski w lobby i w barze przy basenie, lody przy basenie, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane od 10.30 do 21.00 (bar przy basenie) i do 23.00 (bar w lobby), od 20.00 do 23.00 w klubie nocnym (później odpłatne), soki owocowe i warzywne, smoothies, koktajle energetyczne, milk shakes, herbaty w Fresh Bar (w centrum spa) od 10.00 do 12.00 i od 15.00 do 17.00, raz na pobyt kolacja a'la carte w restauracji włoskiej.

    Sport i rozrywka

    Basen o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za kaucją), siatkówka, tenis stołowy, fitness center, szachy, aerobik, basen kryty, jacuzzi, animacje. Odpłatnie: bilard, rzutki, gry elektroniczne, łaźnia parowa, zabiegi kosmetyczne, masaże, sauna, sporty wodne, Ok. 5 km od hotelu znajduje się aquapark.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce (odpłatnie), foteliki w restauracji, w sezonie miniklub.

    Uwaga

    Niektóre udogodnienia mogą być niedostępne w niskim sezonie (czerwiec, wrzesień).

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    OnHolidays

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Słoneczny Brzeg

    OPIS

    Hotel Festa Panorama **** położony na południowym końcu zatoki Słonecznego Brzegu, na obrzeżach miasta Nessebar. W pobliżu hotelu sklepy, restauracje.

    POŁOŻENIE

    Odległość od centrum miasta - ok. 1,5 km (kolejka turystyczna płatna) Odległość od plaży - ok. 150 m

    HOTEL

    241 pokoi (6 pięter) Do dyspozycji Gości - klimatyzowany hotel, lobby z recepcją, sejf (za opłatą w recepcji), windy, bar w lobby z tarasem, restauracja z tarasem, restauracja a'la carte, sala konferencyjna (60-120 osób). Na zewnątrz basen oraz taras słoneczny z widokiem na morze, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis, WIFI, zintegrowany brodzik, programy animacyjne, plac zabaw, miniklub 4-12 lat (w określonych godzinach), program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa, rzutki, gimnastyka w wodzie, aerobik. Dodatkowo płatne - leżaki i parasole na plaży, kącik internetowy, na plaży sporty wodne oferowane przez lokalne agencje. Centrum SPA - kryty basen, sauna, łaźnia parowa, solarium, whirlpool, masaże i zabiegi pielęgnacyjne. Łożeczko dla dziecka (ok. 10 BGN/dzień), parking.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive 3 posiłki w formie bufetu. Kanapki w godz. 10.00-11.00. Przekąski (hamburgery, pizza, hot dogi), kawa, herbata i ciasto w godz. 15.00-16.00 w lobby barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00-22.30

    POKOJE

    Pokój 2 osobowy od strony ulicy (DBL 1 OV) - telefon, TV satelitarna, klimatyzacja, lodówka, balkon, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Maks. obłożenie - 3 Pokój 2 osobowy z widokiem na morze (DBL 1 SV) - na wyższych piętrach, telefon, TV satelitarna, klimatyzacja, lodówka, balkon, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Maks. obłożenie - 4

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Opis

    hotel został otwarty w 2003 roku, odnowiony w 2015; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny z wydzieloną częścią dla dzieci, basen kryty, restauracja główna, restauracja A la carte (dodatkowo płatna), 4 bary, 2 sale konferencyjne (płatne)

    Położenie

    ok. 10 m od przystanku komunikacji lokalnej, ok. 50 m od centrum Nessebaru, ok. 25 km od lotniska w Burgas

    Plaża

    publiczna, piaszczysta plaża znajduje ok. 150 m od hotelu; leżaki, materace i parasole przy basenie – bezpłatne, na plaży – płatne; ręczniki plażowe – wymagany depozyt

    Zakwaterowanie

    241 pokoi: pokoje standardowe z widokiem na ogród lub morze (ok. 22 m2, z możliwościa 1 dostawki), pokoje standardowe z widokiem na morze (ok. 25 m2, z możliwością 2 dostawek), pokoje suite (ok. 50 m2); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie, LCD TV, Wi-Fi (płatne), minibar (płanty), łazienka z wanną, suszarka, wykładzina, balkon

    Wyżywienie

    All Inclusive – śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia (bar przy basenie – 11.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne w godzinach 10.00-23.00; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

    Sport i rozrywka

    animacje, dyskoteka (napoje dodatkowo płatne), bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach, mini bilbioteka, siłownia, siatkówka, tenis stołowy, rzutki, szachy, aerobik, aqua-aerobik

    Dodatkowo płatne

    centrum Spa & Wellness, fryzjer, zabiegi na twarz i ciało, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, kafejka internetowa, salon gier, pralnia, lekarz (na wezwanie), wypożyczalnia samochodów, sejf w recepcji (ok. 6 BGN/dzień), wszystkie sporty wodne na plaży, bilard

    Dla dzieci

    brodzik, animacje, mini klub, mini disco, plac zabaw, krzesełka w restauracji, menu dla dzieci, łóżeczko (na życzenie)

    www

    www.festapanoramabg.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    BULGARIA

    Położenie

     na południowym końcu zatoki Słonecznego Brzegu, na obrzeżach współczesnego miasteczka Nessebar ok. 150 m. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Do starówki w Nessebarze ok. 2 km, możliwość przejazdu płatną kolejką turystyczną, lub spacerem 30 min.

    Plaża

     do piaszczystej plaży Słonecznego Brzegu ok. 250 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

     klimatyzowany hotel dysponuje 241 pokojami na 6 piętrach. Lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), windy, bar w lobby z tarasem, restauracja dla niepalących z tarasem, restauracja à la carte, sala konferencyjna (60-120 osób). Na zewnątrz basen oraz taras słoneczny z widokiem na morze, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis. 

    Wyżywienie

    All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Kanapki w godz: 10-11:00. hamburgery, pizza, hot dogi, lody 11-12:00 i 15-16:00. Ciasto i przekąski, kawa, herbata 10:00-11:00 i 15:00-16:00 w lobby barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00.

    Internet

     WiFi w lobby hotelowym i pokojach gratis, kącik internetowy za opłatą.

    Zakwaterowanie

     funkcjonalnie i bardzo przytulnie urządzone pokoje dwuosobowe: ok. 22 m2; telefon, TV sat, klimatyzacja, lodówka, balkon. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje z bocznym widokiem na morze. ok. 22 m2. Pokoje wariant ekonomiczny. Pokoje Komfort Plus: z bocznym widokiem na morze, położone na najwyższych piętrach. Suite z bocznym widokiem na morze: z wydzieloną częścią wypoczynkową i sypialnią, szlafrok, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe, ok. 50 m2. Dla min. 2 os. dorosłych i 1 dziecka. Pokoje dwuosobowe Superior: z bocznym widokiem na morze, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Sport

     tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa, rzutki, gimnastyka w wodzie, aerobik. Za opłatą: na plaży sporty wodne oferowane przez lokalne agencje. W Słonecznym Brzegu: wynajem rowerów, jazda konna, tenis, kręgle, minigolf.

    Wellness

     bez opłaty w centrum SPA kryty basen i jacuzzi. Za opłatą: sauna, łaźnia parowa, solarium, masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

    Dzieci

     zintegrowany brodzik, programy animacyjne, plac zabaw, miniklub 4-12 lat (w określonych godzinach).

    Rozrywka

     program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

    Łóżeczko dla dziecka

     do 2 lat w cenie.

    Parkowanie

     tak, ok. 10 BGN/dzień.

    Zwierzę domowe

     nie.

    Kategoria lokalna

     4 gwiazdki.

    Ważne informacje

     Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Hotel Festa Panorama

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Nessebar

    Region

    Słoneczny Brzeg

    Kod

    BOJ33020 FH

    Liczba pokoi

    243

    Zalety

    All Inclusive. Top zniżki dla dzieci. WLAN.

    Położenie

    Bezpośrednio nad morzem, do łagodnie opadającej piaszczystej plaży ok. 200 m, do starego miasta Nessebar ok. 1 km, do centrum Słonecznego Brzegu ok. 4 km.

    Opis

    Nowoczesny i komfortowy hotel. Restauracja bufetowa, restauracja a la carte z tarasem, lobby bar, bar przy basenie, klub nocny, WLAN, jacuzzi, kryty basen, winda, basen z brodzikiem dla dzieci, parking (za opłatą).

    Wyżywienie

    All Inclusive (I) = wszystkie posiłki w formie bufetu, w godz. ok. 11-17 przekąski, w godz. ok. 10-11 oraz 16-17 kawa/herbata i ciastka, w godz. ok. 11-17 lody, w godz. ok. 10-23 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Komfortowe pokoje, łazienka lub prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, minibar (za opłatą), klimatyzacja.

    Pokój typ 1

    DJQ/EJQ = Pokój 2-osobowy z balkonem, od strony lądu. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DIX = pokój w promocyjnej cenie, wyposażony jak DJQ, ale ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DJM/EJM = jak DJQ, ale z widokiem na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 4

    DJ1/DJ2 = jak DJQ/DJM, dla 1 osoby dorosłej z dzieckiem.

    Pokój typ 5

    DJX = jak DJM, zniżka dla seniorów 55+.

    Pokój typ 6

    WJM = suita z optycznie podzielonym pokojem dziennym/sypialnią, widok na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport w cenie - siłownia. Za opłatą - wypożyczalnia rowerów, siatkówka. Wellness - za opłatą - łaźnia parowa, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne. Rozrywka - za opłatą - bilard, rzutki.

    Dla dzieci

    W cenie - plac zabaw, miniklub z animacjami dla dzieci w wieku 4-12 lat.

    Pies

    Niedozwolony.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP408102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Słoneczny Brzeg, Bułgaria

    Opis hotelu

    Kurort zbudowany został w roku 2003. Podróżni mogą być zakwaterowani kompleksie w jednym z 235 pokoi dwuosobowych bądź też 15 pokoi Suite. W ośrodku wczasowym do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24 Stunden-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf, kantor wymiany walut i bankomat. Dostępne w hotelu Wi-Fi zapewnia wygodny dostęp do sieci. Na terenie kurortu znajduje się restauracja i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu (odpłatnie). Do pozostałych świadczonych usług należą wielojęzyczny personel, opieka medyczna i pralnia. Zaplecze biznesowe w postaci 2 pomieszczeń konferencyjnych doskonale nadaje się do organizacji konferencji, odczytów oraz zjazdów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź sofę. Na życzenie mogą być dostawione łóżeczka dziecięce. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również minilodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Ponadto w ofercie znajdują sie pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazience znajduje się wanna. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Pasjonatom sportu proponujemy siatkówkę. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, bilard, dart i aerobik. W kompleksie oddajemy do Państwa dyspozycji Centrum Wellness. Oferta płatnych zabiegów obejmuje saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką i zabiegi masażu. Program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W tym ośrodku wczasowym akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Słoneczny Brzeg, Bułgaria

    Położenie

    na południowym końcu zatoki Słonecznego Brzegu, na obrzeżach współczesnego miasteczka Nessebar. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Do starówki w Nessebarze ok. 1,5 km, możliwość przejazdu płatną kolejką turystyczną.

    Plaża

    do piaszczystej plaży Słonecznego Brzegu ok. 150 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    klimatyzowany hotel dysponuje 241 pokojami na 6 piętrach. Lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), windy, bar w lobby z tarasem, restauracja dla niepalących z tarasem, restauracja a'la carte, sala konferencyjna (60-120 osób). Na zewnątrz basen oraz taras słoneczny z widokiem na morze, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis. www.festapanoramabg.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    funkcjonalnie i bardzo przytulnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): telefon, TV sat, klimatyzacja, lodówka, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na morze (1-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S). Pokoje Komfort Plus (2K): z bocznym widokiem na morze, położone na najwyższych piętrach. Suite z bocznym widokiem na morze (2-3D): z wydzieloną częścią wypoczynkową i sypialnią, szlafrok, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Dla min. 2 os. dorosłych i 1 dziecka. Pokoje dwuosobowe Superior (2C): z bocznym widokiem na morze, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci.

    Dzieci

    zintegrowany brodzik, programy animacyjne, plac zabaw, miniklub 4-12 lat (w określonych godzinach). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą (ok. 10 Leva/dzień).

    Rozrywka

    Program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

    Dostęp do internetu

    WI-FI w lobby hotelowym i pokojach gratis, kącik internetowy za opłatą.

    Sport

    tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa, rzutki, gimnastyka w wodzie, aerobik. Za opłatą: na plaży sporty wodne oferowane przez lokalne agencje. W Słonecznym Brzegu: wynajem rowerów, jazda konna, tenis, kręgle, minigolf.

    Wellness

    za opłatą centrum SPA: kryty basen, sauna, łaźnia parowa, solarium, whirlpool, masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Kanapki w godz: 10-11:00. Przekąski (hamburgery, pizza, hot dogi), kawa, herbata i ciasto w godz. 15-16:00 w lobby barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-22:30.

    Wcześniej = taniej

    do 31.01.16: 25% zniżki, 1.02-30.04.16: 15% zniżki.

    Dni gratis

    7 = 5, 14 = 10, w terminach 1.05-31.05.16, 19.09-31.10.16. 7 = 6, 14 = 12 w terminach 1.06-18.06.16, 11.09-18.09.16.

    Dla seniorów

    Senior 55 Plus: 5% zniżki.

    Dla singli

    1A=2A, 1B=2B bez dopłaty w terminach 1.05-20.06.16, 6.09-24.10.16.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Polecamy

    • piękny widok na zatokę Słonecznego Brzegu oraz na półwysep Nessebar

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Festa Panorama
    Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
    Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
    Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Nessebar, Bułgaria
    Wakacje w Bułgarii, Primorsko
    Wakacje w Sozopolu
    Wakacje w Sveti Vlas
    Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
    Filmy hotelu Festa Panorama:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Festa Panorama!
    https://youtu.be/2B_hxCCCvHM

    Opinie o Hotelu Festa Panorama

    4.1
    polecam

    Super hotel, nie taki głośny jak te w centrum SB, tutaj będzie do pokonania dłuższa droga - autobusem lub taxówką. Pokoje całkiem spore, jedzenie smaczne, super animacje głównie dla dzieci. Jako rodzinny, w miarę spokojny hotel polecam. No i bardzo blisko do plaży, prawie jak tej bałtyckiej :-)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.4
    zdecydowanie polecam

    W Bułgarii byliśmy we wrześniu 2014 i pobyt w Festa Panorama uznajemy za bardzo przyjemny. zależało nam na nieco spokojniejszej lokalizacji i tu dobrze wybraliśmy. Poza tym bliskość Nessebaru to bardzo duży plus. Zresztą do Słonecznego Brzegu też łatwo się dostać. Z terenu hotelowego bardzo ładny widok na morze. Fajne spore baseny. Pokoje mają nieco staroświeckie wyposażenie/ wystrój, ale są czyste i zadbane. Polecam.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4

    Festa Panorama - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy

    Festa Panorama - Możliwości wyżywienia:


    Festa Panorama - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Festa Panorama? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00