Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Festa Panorama, Słoneczny Brzeg
1 / 56
Udogodnienia hotelu Festa Panorama
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Festa Panorama
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Festa Panorama:
4.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Festa Panorama:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 października 2018

Hotel Festa Panorama w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w pięknej okolicy przy promenadzie w Nessebarze. Blisko stąd do wpisanego na listę UNESCO starego miasta w Nesebarze (ok. 10 min. spacerem) oraz niedaleko do Słonecznego Brzegu w którym można znaleźć wiele atrakcji dla spragnionych wrażeń turystów. Hotel usytuowany jest na pograniczu Nessebaru i Sł. Brzegu - przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.



Plaża:

Obiekt oddalony o ok. 250 m od piaszczystej plaży. Leżaki i parasole na plaży - za dodatkową opłatą (ok. 6 EUR/szt./dzień).



Do dyspozycji gości:

Przestronny, nowoczesny, bardzo dobrej klasy, 6-piętrowy hotel.

Recepcja z sejfami (za dopłatą), lobby bar, restauracja główna night club, sala konferencyjna. Basen z brodzikiem dla dzieci, tarasem słonecznym oraz barem leżaki i parasole przy basenach - bezpłatnie. Możliwość wypożyczenia ręcznika plażowego (za depozytem ok 15 EUR/szt).



Pokoje:

238 wygodnie i komfortowo urządzonych pokoi 2-osobowych (możliwość dostawek dla 2 dzieci lub 1 osoby dorosłej), z łazienką (prysznic lub wanna, wc, suszarka do włosów). Pokoje z widokiem na park, morze lub bocznym widokiem na morze. Ponadto w każdym pokoju centralnie sterowana klimatyzacja, mini bar (dodatkowo płatny), telefon, TV-sat, balkon.

Możliwość wypożyczenia łóżeczka dla niemowląt (bezpłatnie).



UWAGA! Przy zakwaterowaniu 2 osób dorosłych i 2 dzieci nie ma możłiwości dodatkowo zakwaterowania dziecka do 2 roku życia.



Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (7:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w lobby barze (10:00-23:00) po południu kawa i ciastka. Dodatkowo w barze przy basenie (11:00-17:00): przekąski oraz lokalne drinki bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-18:00).


Program sportowy i animacyjny:

Bezpłatnie: program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Za dopłatą: bilard, tenis stołowy, sporty wodne na plaży. Całodzienny program animacyjny prowadzony przy basenach i na terenie hotelu. Ponadto dobrze wyposażone centrum SPA (łaźnia parowa i aromatyczna), sauna fińska, (dodatkowo płatne). Od połowy czerwca do połowy września FIGLO KLUB z animacjami w języku polskim.


Internet:

Wi-Fi (przy recepcji) - bezpłatny.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.

PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 38 EUR
Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.

ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 74 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!

Z dziećmi

WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.

Relaks

SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR). cacaobeach.bg/en

BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.

Dla aktywnych

PORA RUSZAĆ W GÓRY
Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.

RAJ DLA AKTYWNYCH
Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .

Zwiedzanie

WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC
Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.

Kuchnia

GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".

WINA, WINA DAJCIE!
Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne


Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.

W regionie


Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.

Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: :


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowoczesny sześciopiętrowy hotel, komfortowy, dogodnie usytuowany. Piękna plaża, eleganckie spa w stylu orientalnym, bogate all inclusive. Dobra propozycja dla tych, którzy chcą połączyć błogi wypoczynek na plaży z wypadami do pobliskich miejscowości.

Położenie

Ok. 150 m od publicznej, piaszczystej plaży (serwis plażowy odpłatnie), przy promenadzie na obrzeżach słynnego miasteczka Nessebar, ok. 10 minut spacerem od jego starówki wpisanej na listę UNESCO, 6 km od Słonecznego Brzegu, 30 km od lotniska w Burgas. 100 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy. 

Wyposażenie

Całodobowa recepcja z odpłatnymi sejfami (ok. 6 leva/dzień), restauracja główna (bufety;także tematyczne), restauracja a 'la carte (dania kuchni bułgarskiej i śródziemnomorskiej), bar w lobby, bar przy basenie, klub nocny z karaoke, sala konferencyjna, biblioteczka, odpłatny kącik internetowy, Wi-Fi (w niektórych miejscach publicznych bezpłatnie), kantor wymiany walut, bankomat, pralnia.  

Pokoje

238 pokoi z łazienką (prysznic lub wanna, WC, suszarka do włosów), centralnie sterowana klimatyzacja, minibar, telefon, TV sat, łącza internetowe (odpłatnie), balkon. Powierzchnia pokoju 2-osobowego - ok. 22 m kw.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.30-21.00) w formie bufetów w restauracji głównej, przekąski w lobby i w barze przy basenie, lody przy basenie, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane od 10.30 do 21.00 (bar przy basenie) i do 23.00 (bar w lobby), od 20.00 do 23.00 w klubie nocnym (później odpłatne), soki owocowe i warzywne, smoothies, koktajle energetyczne, milk shakes, herbaty w Fresh Bar (w centrum spa) od 10.00 do 12.00 i od 15.00 do 17.00, raz na pobyt kolacja a'la carte w restauracji włoskiej.

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za kaucją), siatkówka, tenis stołowy, fitness center, szachy, aerobik, basen kryty, jacuzzi, animacje. Odpłatnie: bilard, rzutki, gry elektroniczne, łaźnia parowa, zabiegi kosmetyczne, masaże, sauna, sporty wodne, Ok. 5 km od hotelu znajduje się aquapark.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce (odpłatnie), foteliki w restauracji, w sezonie miniklub.

Uwaga

Niektóre udogodnienia mogą być niedostępne w niskim sezonie (czerwiec, wrzesień).

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 2003 roku, odnowiony w 2015; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny z wydzieloną częścią dla dzieci, basen kryty, restauracja główna, restauracja A la carte (dodatkowo płatna), 4 bary, 2 sale konferencyjne (płatne)

Położenie

ok. 10 m od przystanku komunikacji lokalnej, ok. 50 m od centrum Nessebaru, ok. 25 km od lotniska w Burgas

Plaża

publiczna, piaszczysta plaża znajduje ok. 150 m od hotelu; leżaki, materace i parasole przy basenie – bezpłatne, na plaży – płatne; ręczniki plażowe – wymagany depozyt

Zakwaterowanie

241 pokoi: pokoje standardowe z widokiem na ogród lub morze (ok. 22 m2, z możliwościa 1 dostawki), pokoje standardowe z widokiem na morze (ok. 25 m2, z możliwością 2 dostawek), pokoje suite (ok. 50 m2); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie, LCD TV, Wi-Fi (płatne), minibar (płanty), łazienka z wanną, suszarka, wykładzina, balkon

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia (bar przy basenie – 11.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne w godzinach 10.00-23.00; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

animacje, dyskoteka (napoje dodatkowo płatne), bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach, mini bilbioteka, siłownia, siatkówka, tenis stołowy, rzutki, szachy, aerobik, aqua-aerobik

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, fryzjer, zabiegi na twarz i ciało, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, kafejka internetowa, salon gier, pralnia, lekarz (na wezwanie), wypożyczalnia samochodów, sejf w recepcji (ok. 6 BGN/dzień), wszystkie sporty wodne na plaży, bilard

Dla dzieci

brodzik, animacje, mini klub, mini disco, plac zabaw, krzesełka w restauracji, menu dla dzieci, łóżeczko (na życzenie)

www

www.festapanoramabg.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

RIWIERA BUŁGARSKA/BUŁGARIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • taras • basen • basen (kryty, podgrzewany) • restauracja główna • restauracja a la carte (kuchnia włoska, od czerwca do października, po wcześniejszej rezerwacji) • 2 bary

Wyposażenie

• Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych)

Dodatkowe udogodnienia

• sejf (w recepcji) • pralnia (płatna) • parking (strzeżony, płatny)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

241

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Dla dzieci

• brodzik • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) • wysokie krzesełko • pokój zabaw • plac zabaw • menu dla dzieci

Sport i wellness

W cenie • siłownia

Płatne • centrum wellness • sauna fińska • łaźnia parowa • masaże • kąpiele pielęgnacyjne • zabiegi kosmetyczne • solarium • jacuzzi 

Rozrywka

• program animacyjny • pokazy 

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • widok na morze • balkon • klimatyzacja • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • widok na miasto • balkon • klimatyzacja • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30) i kolacja (18.30-21.00) • posiłki w formie bufetu • przekąski i lody (11.00-17.00) • ciasta (10.00-11.00, 16.00-17.00) • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne alkohole (10.00-23.00) • kawa i herbata (po południu) 

Dodatkowe informacje • dostępne dania wegetariańskie (na zapytanie) • show cooking


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

FESTA PANORAMA
KATEGORIA BUŁGARSKA: ****
KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF4

Położenie:
•    Hotel położony na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu, 20 min spacerem do pełnego uroczych restauracji i sklepików starego miasta Nessebar; przystanek autobusowy znajduje się 100 m. od hotelu (dogodne połączenie zarówno ze Słonecznym Brzegiem, jak i Nessebarem).
Plaża:
•    Piaszczysta, ok. 150 m od hotelu; pomiędzy hotelem i plażą znajduje się nadmorska promenada; leżaki i parasole płatne dodatkowo.
Zakwaterowanie:
•    240 pokoi;
•    Typy pokoi: standardowe i apartamenty (składają się z pokoju dziennego i sypialni);
•    Wyposażenie: łazienka (wanna lub prysznic), WC, suszarka do włosów; telewizor, telefon, mini bar oraz balkon.

Restauracje i bary:
•    Restauracja główna oraz restauracja a la carte serwującą specjały kuchni śródziemnomorskiej;
•    3 bary: lobby bar, klub nocny z karaoke oraz bar przy basenie, oferujący piękny widok na morze.

Wyżywienie:
•    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w restauracji głównej, kanapki w snack barze, przekąski w barze przy basenie, podwieczorek w lobby barze oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00–23.30; dodatkowo płatne są wszystkie napoje z karty win, listy koktajli i napoje importowane.

Sport i rozrywka:
•    Basen odkryty (leżaki i parasole bezpłatne przy basenie);
•    Bezpłatnie: fitness, tenis stołowy, boisko do siatkówki plażowej;
•    Odpłatnie: bilard, squash, sporty wodne na plaży; nowoczesne centrum SPA (łaźnia fińska, parowa, aromaterapia, basen wewnętrzny z jacuzzi, sauna, salon piękności, masaże), szeroka oferta sportów wodnych na plaży.

Dla dzieci:
•    Mini klub, program animacyjny; możliwość wypożyczenia łóżeczek dla niemowląt (bezpłatnie).

Pozostałe udogodnienia:
•    Lobby i recepcja (możliwość wynajęcia samochodu, sejfu), winda, fryzjer, kawiarenka internetowa, dostęp do bezprzewodowego Internetu w lobby (odpłatnie), sejf w recepcji (płatny dodatkowo) oraz centrum biznesowe.


Naszym zdaniem:
•    Hotel o dobrym standardzie, oferujący eleganckie wnętrza i profesjonalne centrum Spa; polecamy osobom w każdym wieku. Atutem jest bardzo dobre położenie w pieszej odległości od przepięknego starego miasta Nessebar.

Strona internetowa:
•    www.festapanoramabg.com





Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 4* Kategoria lokalna  4*

Położenie

- ok. 200 m od plaży - ok. 2,5 km od starego miasta Nessebar - ok. 3 km od Aquaparku Aqua Paradise - ok. 5 km od centrum Słonecznego Brzegu - ok. 25 km od lotniska w Burgas

Plaża

- piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 30 m2 - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon, internet Wi-Fi, mini lodówka - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów), - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, basen kryty, jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki (depozyt) - aerobik, fitness, tenis stołowy, rzutki, siatkówka, animacje Płatne - centrum spa, sauna, masaże, łaźnia turecka - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub, animacje, brodzik, wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski i lody w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 22:30.

Restauracje i bary

- restauracja główna (dania a'la carte płatne) - lobby bar, bar przy basenie, bar w dyskotece (płatny)

Dodatkowe informacje

- hotel otwarty w 2003 roku, dysponuje 238 pokojami - internet Wi-Fi w całym obiekcie (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny) - sala konferencyjna, kantor - www.festahotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria lokalna:

4*

Data otwarcia:

Odnowiony w 2012 r

Położenie:

centrum Nessebar, 30 km od lotniska w Burgas.

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki i ręczniki - płatne. Przejście do plaży przez promenadę spacerową.

W hotelu:

2 restauracje (w tym 1 a'la carte), 2 bary, sala konferencyjna, basen odkryty, winda

Pokoje:

284 pokoje standardowe;

klimatyzacja centralna, sejf (płatny), mini bar (pusty), telefon, TV, suszarka, balkon lub taras.

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: łącze internetowe w lobby, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, animacje.

Płatne: siłownia, centrum SPA, bilard, centrum sportów wodnych na plaży.

Dla dzieci: brodzik, mini klub, plac zabaw.

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00-23:30)

Posiłki: śniadania, obiady, przekąski, kolacje.

Napoje zawarte: wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalne.

System nie zawiera: Napoi importowanych wysokogatunkowych, soków ze świeżych owoców.

Tel/fax:

+35 92 / 401 05 65


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Położenie

na południowym końcu zatoki Słonecznego Brzegu, na obrzeżach współczesnego miasteczka Nessebar ok. 150 m. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Do starówki w Nessebarze ok. 2 km, możliwość przejazdu płatną kolejką turystyczną, lub spacerem 30 min.

Plaża

do piaszczystej plaży Słonecznego Brzegu ok. 250 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

klimatyzowany hotel dysponuje 241 pokojami na 6 piętrach. Lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), windy, bar w lobby z tarasem, restauracja dla niepalących z tarasem, restauracja à la carte, sala konferencyjna (60-120 osób). Na zewnątrz basen oraz taras słoneczny z widokiem na morze, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis. www.festapanoramabg.com

Dostęp do internetu

WiFi w lobby hotelowym i pokojach gratis, kącik internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie i bardzo przytulnie urządzone. Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 22 m2;telefon, TV sat, klimatyzacja, lodówka, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na morze (1-3B). ok. 22 m2. Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S). Pokoje Komfort Plus (2K): z bocznym widokiem na morze, położone na najwyższych piętrach. Suite z bocznym widokiem na morze (2-3D): z wydzieloną częścią wypoczynkową i sypialnią, szlafrok, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Ok. 50 m2. Dla min. 2 os. dorosłych i 1 dziecka. Pokoje dwuosobowe Superior (2C): z bocznym widokiem na morze, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci.

Sport

tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa, rzutki, gimnastyka w wodzie, aerobik. Za opłatą: na plaży sporty wodne oferowane przez lokalne agencje. W Słonecznym Brzegu: wynajem rowerów, jazda konna, tenis, kręgle, minigolf.

Wellness

bez opłaty w centrum SPA kryty basen i jacuzzi. Za opłatą: sauna, łaźnia parowa, solarium, masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

Dzieci

zintegrowany brodzik, programy animacyjne, plac zabaw, miniklub 4-12 lat (w określonych godzinach).

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Kanapki w godz: 10-11:00. Przekąski (hamburgery, pizza, hot dogi), kawa, herbata i ciasto w godz. 15-16:00 w lobby barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-22:30.

Wcześniej = taniej

do 31.12.17: 25% zniżki, 1.01-28.02.18: 20% zniżki, od 1.03-31.03.18 15% zniżki, od 1.04-30.04.18 10% zniżki.

Dni gratis

7=5, 14=10 w terminach 1.05-31.05.18, 19.09-31.10.18. 7=6, 14=12 od 1.06-13.06.18, 11.09-18.09.18.

Dla seniorów

Senior 55 Plus: 5% zniżki.

Dla singli

1A=2A, 1B=2B bez dopłaty w terminach 1.05-20.06.18, 6.09-24.10.18.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • piękny widok na zatokę Słonecznego Brzegu oraz na półwysep Nessebar 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy promenadzie w Nessebarze, blisko Starówki (wpisanej na listę UNESCO) i Słonecznego Brzegu i piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, komfortowe pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi przy recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Położenie

na południowym końcu zatoki Słonecznego Brzegu, na obrzeżach współczesnego miasteczka Nessebar. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Do starówki w Nessebarze ok. 1,5 km, możliwość przejazdu płatną kolejką turystyczną.

Plaża

do piaszczystej plaży Słonecznego Brzegu ok. 150 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

klimatyzowany hotel dysponuje 241 pokojami na 6 piętrach. Lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), windy, bar w lobby z tarasem, restauracja dla niepalących z tarasem, restauracja a'la carte, sala konferencyjna (60-120 osób). Na zewnątrz basen oraz taras słoneczny z widokiem na morze, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis. www.festapanoramabg.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie i bardzo przytulnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): telefon, TV sat, klimatyzacja, lodówka, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na morze (1-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S). Pokoje Komfort Plus (2K): z bocznym widokiem na morze, położone na najwyższych piętrach. Suite z bocznym widokiem na morze (2-3D): z wydzieloną częścią wypoczynkową i sypialnią, szlafrok, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Dla min. 2 os. dorosłych i 1 dziecka. Pokoje dwuosobowe Superior (2C): z bocznym widokiem na morze, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci.

Dzieci

zintegrowany brodzik, programy animacyjne, plac zabaw, miniklub 4-12 lat (w określonych godzinach). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą (ok. 10 Leva/dzień).

Rozrywka

Program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby hotelowym i pokojach gratis, kącik internetowy za opłatą.

Sport

tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa, rzutki, gimnastyka w wodzie, aerobik. Za opłatą: na plaży sporty wodne oferowane przez lokalne agencje. W Słonecznym Brzegu: wynajem rowerów, jazda konna, tenis, kręgle, minigolf.

Wellness

za opłatą centrum SPA: kryty basen, sauna, łaźnia parowa, solarium, whirlpool, masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Kanapki w godz: 10-11:00. Przekąski (hamburgery, pizza, hot dogi), kawa, herbata i ciasto w godz. 15-16:00 w lobby barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-22:30.

Wcześniej = taniej

do 31.01.16: 25% zniżki, 1.02-30.04.16: 15% zniżki.

Dni gratis

7 = 5, 14 = 10, w terminach 1.05-31.05.16, 19.09-31.10.16. 7 = 6, 14 = 12 w terminach 1.06-18.06.16, 11.09-18.09.16.

Dla seniorów

Senior 55 Plus: 5% zniżki.

Dla singli

1A=2A, 1B=2B bez dopłaty w terminach 1.05-20.06.16, 6.09-24.10.16.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • piękny widok na zatokę Słonecznego Brzegu oraz na półwysep Nessebar

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Festa Panorama to hotel usytuowany na granicy Nessebaru i Słonecznego Brzegu ze sklepami, barami, dyskotekami i restauracjami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym jakość obsługi oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Festa to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług, a pobyt w hotelu Festa Panorama - udanych wakacji w Bułgarii.


Mapa Hotelu Festa Panorama
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Festa Panorama:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Festa Panorama!
https://youtu.be/2B_hxCCCvHM

Opinie o Hotelu Festa Panorama

Super hotel, nie taki głośny jak te w centrum SB, tutaj będzie do pokonania dłuższa droga - autobusem lub taxówką. Pokoje całkiem spore, jedzenie smaczne, super animacje głównie dla dzieci. Jako rodzinny, w miarę spokojny hotel polecam. No i bardzo blisko do plaży, prawie jak tej bałtyckiej :-)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

W Bułgarii byliśmy we wrześniu 2014 i pobyt w Festa Panorama uznajemy za bardzo przyjemny. zależało nam na nieco spokojniejszej lokalizacji i tu dobrze wybraliśmy. Poza tym bliskość Nessebaru to bardzo duży plus. Zresztą do Słonecznego Brzegu też łatwo się dostać. Z terenu hotelowego bardzo ładny widok na morze. Fajne spore baseny. Pokoje mają nieco staroświeckie wyposażenie/ wystrój, ale są czyste i zadbane. Polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Festa Panorama - możliwości zakwaterowania:

SUITE 3PAX
standard standard seaview balcony
SEA VIEW 1PAX
suite standard balcony
SEA VIEW 2PAX
standard [sea view] dbl
standard single standard seaview balcony
standard [park view] dbl
standard single w.child standard seaview balcony
standard standard cityview balcony
standard single standard cityview balcony or terrace
standard single w.child standard cityview balcony or terrace
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
1 os. standardowy
1 os. standardowy z bocznym widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
SUITE 2PAX
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Suita lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
2 os. standardowy
2 os. standardowy z bocznym widokiem na morze
2 os. standardowy z widokiem na morze
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Suita lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
SUITE 1PAX
CITY VIEW 3PAX
STANDARD SINGLE CITY VIEW
DOUBLE CITY VIEW
CITY VIEW 2PAX
CITY VIEW 1PAX
Pokój 2 os. z widokiem na miasto
dbllv double land view
dblsv double sea view
dblsv double sea view
DZ,Sparpreis
DZ,Balkon,Landseite,Singl
DZ,Balkon,Meerblick,Singl
DZ,Balkon,Meerblick
DZ,Balkon,Landseite
DZ,Balkon,Meerblick,55plu
Pokój 2 os. z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
STANDARD SINGLE WITH CHILD CITY VIEW
EZ,Balkon,Meerblick
EZ,Balkon,Landseite
SEA VIEW 3PAX
STANDARD SINGLE WITH CHILD SEA VIEW
STANDARD SINGLE SEA VIEW
Pokój 1 os.
sui suite
DOUBLE SEA VIEW
Suite,Balkon,Meerblick
SUITE

Festa Panorama - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Festa Panorama? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00