cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
  • Hotel Palma Bay, Majorka
1 / 68
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
15.03 - 16.03
już od 222 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.03 - 19.03
już od 177 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Palma Bay
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Palma Bay
star 3

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Palma Bay:
3.9 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Palma Bay:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 marca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 marca 2019

Hotel Palma Bay w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Majorka jest najbardziej znaną wyspą wakacyjną na Morzu Śródziemnym. Ciepłe, suche lato, łagodna zima i wiosenny okres kwitnienia roślin przyciągają tu odwiedzających przez cały rok. Wyspa charakteryzuje się malowniczymi zatokami, długimi, piaszczystymi plażami, pięknymi górskimi wioskami, portami rybackimi i jachtowymi, a także nadbrzeżnymi promenadami. Jednym z najbardziej malowniczych miejsc na Majorce są góry Tramuntana, ciągnące się przez całą długość wyspy i widoczne z każdego jej zakątka. Prowadzi do nich wiele dróg, jednak większość turystów wybiera tę wiodącą przez miejscowość Valdemossa. Jest tu wiele możliwości dla rodzin, pragnących spędzić urlop z dziećmi. Mnóstwo zajęć czeka również na miłośników sportów, którzy wybierać mogą pomiędzy żeglarstwem, surfingiem, nartami wodnymi, tenisem, przejażdżkami rowerowymi, jadą konną i golfem.
Nasze hotele usytuowane są w najlepszych kurortach Majorki - El Arenal oraz Playa de Palma, w niewielkiej odległości od stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Obydwie miejscowości przyciągają pięknymi, piaszczystymi plażami oraz wysadzanymi palmami promenadami, na których życie kipi przez 24 godziny na dobę. Znajdziecie tu Państwo niezliczoną ilość barów, klubów muzycznych i dyskotek. Obydwa kurorty są dogodnie połączone liniami autobusowymi z Palma de Mallorca, gdzie zwiedzić warto starą dzielnicę z katedrą La Seu oraz port jachtowy.

 

Palma Bay***+

 

Położenie:

hotel klubowy, składający się z 4 budynków (Acapulco, Hawai, Copacabana i Villas) zlokalizowany jest na ładnie zagospodarowanym terenie (tropikalny ogród o powierzchni prawie 2,5 ha). Do piaszczystej plaży z imponującą promenadą i niezliczoną ilością kafejek, barów i restauracji ok. 350 m. Do centrum turystycznego około 200 m.

 

Pokoje:

wygodne i funkcjonalnie urządzone i niedawno odremontowane pokoje 2-osobowe (możliwe dostawki) z łazienkami i WC. W każdym pokoju klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, balkon oraz minisejf (za dodatkową opłatą).

 

Do dyspozycji gości:

recepcja, sklepik, 3 restauracje typu bufet (goście korzystają z restauracji znajdującej się w tym budynku, gdzie są zakwaterowani), 4 bary (w tym 2 przy basenach), snack-bar, pizzeria z grillem, 3 baseny i 2 brodziki, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, 2 korty tenisowe, boiska do koszykówki i siatkówki, minigolf, stoły do ping-ponga, centrum fitness (siłownia, jaccuzi, sauna) oraz sala z grami. W okresie wakacyjnym hotel organizuje liczne animacje dla dzieci (mini-disco, zabawy, gry i konkursy itp.) oraz dla dorosłych (wieczorne show, łucznictwo, zabawy na basenie itp.). W sezonie (lipiec - wrzesień) polski animator.

 

Wyżywienie:

all inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracjach głównych, przekąski w snack-barze od 10.00 do 23.00 i pizzerii od 13.00 do 15.00, napoje alkoholowe (tylko lokalne) i bezalkoholowe oraz lody w barach i podczas posiłków. Napoje serwowane są godzinach od 10.00 do 24.00. Ponadto formuła all inclusive obejmuje korzystanie ze wszystkich ww. urządzeń sportowych oraz bogaty program animacyjny.

 

Cena obejmuje:

  • przelot samolotem czarterowym na Majorkę,
  • zakwaterowanie (7 lub 14 noclegów),
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę polskiego rezydenta,
  • ubezpieczenie Signal Iduna (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

 

Cena nie obejmuje:

  • opłat lotniskowych

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie: na obrzeżach miejscowości El Arenal, do piaszczystej, łagodnie opadającej do morza plaży ok. 250 m. Do centrum z licznymi możliwościami rozrywki, kawiarniami, barami, restauracjami i sklepami tylko ok. 150 m.

Wyposażenie: obszerny ośrodek składa się z 5 budynków i oferuje 500 pokoi na 7 piętrach. Hol powitalny z recepcją, 7 wind, 2 bary, kącik internetowy, 3 restauracje, kawiarnia, sala TV-Sat, sklep z pamiątkami. W ogrodzie 6 basenów ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Parasole i leżaki przy basenie bez opłaty.

Dzieci: oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub 4-12 lat, łóżeczko dla dziecka do lat 2 za opłatą.

Kategoria hiszpańska: 3 gwiazdki.

Pokoje dwuosobowe (11056A 1-3A): komfortowo urządzone. Telefon, sejf (za opłatą), TV-Sat, wanna, prysznic, WC, balkon.

Zniżki: przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-17 lat otrzymuje stałe ceny.

Pokoje rodzinne (11056A 2-4B): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 2 os. dorosłych i 2 dzieci lub 3 os. dorosłych i 1 dziecka.

Zniżki: przy 2 os. pełnopłatnych 2 dzieci 2-17 lat otrzymuje stałe ceny, przy 3 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-17 lat otrzymuje stałe ceny.

Pokoje rodzinne z klimatyzacją (11056A 2-4G): wyposażone jak pokoje dwuosobowe, dodatkowo klimatyzacja. Dla min. 2 os. dorosłych i 2 dzieci lub 3 os. dorosłych i 1 dziecka.

Zniżki: przy 2 os. pełnopłatnych 2 dzieci 2-17 lat otrzymuje stałe ceny, przy 3 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-17 lat otrzymuje stałe ceny.

Pokoje jednoosobowe (11056A 1B): wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Rozrywka: w ciągu dnia i wieczorem program animacyjny. Możliwość rozrywki w centrum.

Sport: tenis stołowy, gimnastyka w wodzie, boccia, strzelanie z łuku, siatkówka, koszykówka, mini golf, tenis. Za opłatą: bilard.

All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Przekąski i lody w godz. 10.30-12.30 oraz 15.00-19.30, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godz. 10.00-23.00, herbata, kawa, ciasto po południu.

Pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania bez dopłaty w terminach 03.04-30.06, 01-30.10.2010.

7=6, 14=12 w terminach 03.04-09.06, 24.06-05.07, 24.09-17.10.2010.

WCZEŚNIEJ=TANIEJ do 31.05.2010: 10% zniżki.

MEGA ZNIŻKA do 28.02.2010.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Majorka

Opis

Duży kompleks położony w spokojnej części miejscowości El Arenal, niedaleko piaszczystej plaży z ofertą sportów wodnych. Największym atutem hotelu są rozległe wypielęgnowane ogrody, wśród których mieszczą się 4 ładne baseny dla dorosłych i dla dzieci z przestronnymi tarasami do opalania. Do dyspozycji Gości standardowo wyposażone pokoje z klimatyzacją lub wentylatorem, obszerne zaplecze gastronomiczne oraz bogaty program rozrywkowy. Oferta w sam raz dla osób pragnących wypocząć oraz zwiedzić wyspę i korzystać z rozrywek popularnego kurortu.

Lokalizacja

w El Arenal, ok. 300 m od plaży, ok. 11 km od centrum Palmy, ok. 100 m od centrum rozrywki, ok. 100 m od lokalnego centrum.

Wyposażenie

liczba pokoi - 500, restauracje - 1, restauracje a'la carte - 2, bary - 5, bar przy basenie, lobby, internet bezprzewodowy (płatny), kawiarenka internetowa (płatna), kawiarnie, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, mini market, grill.

Basen

4 baseny odkryte (1 wyłącznie dla dorosłych), leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, sejf (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), telefon, suszarka do włosów. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 dorosłych i 1 dziecka.

Plaża

publiczna, piaszczysta, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

siatkówka, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi, centrum fitness, aerobik, sauna, bilard (płatny), mini golf, siłownia.

Rozrywka

animacje, sala TV.

Dla dzieci

mini klub, plac zabaw, animacje.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu; przekąski od 10.30 - 17.00 w wybranych barach; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole od 10.00 - 23.00; raz na pobyt kolacja w restauracji orientalnej a la carte (czerwiec-wrzesień); w sezonie letnim czynna pizzeria ora grill na świeżym powietrzu 13.00 - 15.00 (czerwiec-wrzesień).

Cena zawiera

W przypadku lotu liniami Ryanair (FR) - 10 kg bagaż podręczny 55 x 40 x 20 cm i 1 mała torebka o maksymalnych wymiarach 35 x 20 x 20 cm w przypadku lotu liniami Air Berlin (AB) - 8kg bagaż podręczny 55 cm x 40 cm x 23 cm oraz dodatkowy przedmiot (damska torebka lub latptop) o wymiarach 40 cm x 30 cm x 10 cm i wadze do 2 kg; loty EasyJet (EZY/U2) - bagaż podręczny o wymiarach 56 x 45 x 25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki) oraz przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie 48h!

Cena nie zawiera

Obowiązkowej opłaty klimatycznej w wysokości 1,10-1,65 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1,65-2,20 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4* (płatne na miejscu). Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów - I. Ryanair - - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 300 zł/2 strony/os. przez cały rok II. EasyJet - Loty z Berlin Schoenefeld (SXF) - - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 360 zł/os/2 strony III. Air Berlin - - bagaż rejestrowany do 23 kg - 384 zł/os/2 strony W przypadku lotów czarterowych bagaż główny w cenie. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

kwiecień - październik - opieka polskiego przedstawiciela listopad - marzec - brak obsługi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Majorka, Hiszpania

Położenie

ok. 350 m do centrum z rozrywką.

Plaża

do piaszczystej, publicznej plaży ok. 350 m. Leżaki i parasole za opłatą

Wyposażenie

555 pokoi w 5 budynkach głównych (kat. 3*, do 7 pięter) i 126 pokoi w 3 budynkach bocznych (kat.1*, oddalone ok. 150 m), windy. Lobby z recepcją, sala z TV sat., restauracje, restauracja orientalna (lipiec-sierpień), bary, sklep z pamiątkami, przechowalnia rowerów. W rozległym ogrodzie (ok. 25 tys. m) 4 baseny (1 tylko dla dorosłych), taras słoneczny, bary przy basenie. Parasole i leżaki przy basenie bez opłaty. www.mllbayhotels.com

Kategoria lokalna

3 gwiazdki (budynki główne)/1 gwiazdka (budynki boczne).

Zakwaterowanie

W budynkach głównych (kat. 3*): Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, telefon, sejf (za opłatą), TV sat., balkon. Wanna, prysznic, WC. Pokoje jednoosobowe (1D): bez klimatyzacji. Pokoje czteroosobowe (2-4B): dla min. 4 osób, większe, z 4 łóżkami, bez klimatyzacji. Z klimatyzacją (2-4G). W budynku Copacabana (kat. 3*): Pokoje dwuosobowe superior (2-3F): odnowione, z TV z płaskim ekranem i klimatyzacją, wyposażone jak pokoje 1-3A. Bez klimatyzacji, mniejsze (2E). Goście pok. 2-3F i 2E spożywają śniadanie i kolację w restauracji z showcooking. W budynkach bocznych Sahara, Nubia, Gobi (kat. 1*): Pokoje - wariant ekonomiczny (2S): mniejsze, bez sejfu, z klimatyzacją, z wanną lub prysznicem. Pokoje jednoosobowe (1C): w budynku bocznym, z klimatyzacją, bez balkonu i sejfu, z wanną lub prysznicem.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Wysokie krzesełko w restauracji i łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

kącik internetowy i WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą.

Sport

boccia, siłownia, boisko sportowe, minigolf, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą: bilard/masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w barach w godz. 10-23:00. Kawa i lody w godz. 10-23:00. Przekąski w godz. 10:30-19:00. Grill-/pizzabar w godz. 13-15:00 (czerwiec-wrzesień), restauracja orientalna (lipiec-sierpień, wymagana rezerwacja).

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 20% zniżki, 1.03-31.03.16 15% zniżki, 1.04-30.04.16 10% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach: 20.04-7.06.16, 20.06-10.07.16, 15.09-31.10.16

Dla singli

1D=2A w terminach: 18.03-2.06.16, 1.10-31.10.16.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


7 islands

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Hiszpania/Majorka/El Arenal

Opinia 7islands

Rozległy kompleks hotelowy z kilkoma położonymi wśród ogrodów basenami o nieregularnych kształtach. Świetna lokalizacja gwarantuje szybki i łatwy dostęp do zabytkowej stolicy wyspy, a także wielu innych atrakcji m.in. największego na Majorce parku wodnego czy oceanarium.

Położenie

Na południowo-zachodnim wybrzeżu, w miejscowości El Arenal, ok. 150 m od jej centrum, gdzie znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, kluby i dyskoteki, ok. 12 km od stolicy wyspy w Palma de Mallorca, ok. 4 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się w niewielkiej odległości od hotelu.

Plaża

Ok. 350 m od hotelu, piaszczysta, długa, szeroka. Łagodne zejście do morza. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę przez ulicę.

Hotel

Kompleks składający się z kilkupiętrowych budynków, na terenie którego znajduje się lobby z całodobową recepcją, restauracja główna, restauracja tematyczna (azjatycka), 3 bary (w tym 1 przy basenie), pizzeria i grill. Odpłatnie: kącik internetowy, kantor, wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację lub wentylator, telewizję satelitarną, telefon, suszarkę do włosów. Pokoje o podwyższonym standardzie dodatkowo wyposażone są w sejf (odpłatnie). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe o podwyższonym standardzie z możliwością 1 dostawki, rodzinne jednopokojowe z możliwością 2 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania, obiady, kolacje. Możliwość kolacji w restauracji azjatyckiej (1 raz podczas pobytu, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przekąski dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-22:00 oraz w pizza/grill barze w godzinach 13:00-15:00 (w szczycie sezonu). W godzinach 10:00-23:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 4 baseny (leżaki i parasole bezpłatne), tarasy słoneczne, siatkówka, mini golf, tenis stołowy, tenis ziemny (oświetlenie kortu dodatkowo płatne), siłownia, jacuzzi. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini disco, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.mllbayhotels.co.uk / Tel.: 00 34 971 441 616

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek ekologiczny wprowadzony w dniu 22.03.2016 r przez Parlament Balearów i obowiązujący od dnia 01.07.2016 r w tym hotelu będzie wynosił 1 euro/osoba/dzień. Do podanej stawki należy doliczyć 10% podatku VAT. Dzieci poniżej 16 lat są zwolnione z podatku. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Majorka Palma Bay Club położony jest w znanej turystycznej miejscowości El Arenal. Goście hotelowi mają do wyboru szereg rozrywek na terenie hotelu. Sympatycy nocnych rozrywek będą zadowoleni z niewielkiej odległości od najbliższych barów i dyskotek. W centrum miasta możemy zjeść lunch i napić się lokalnej kawy. Do dyspozycji dzieci hotel oddaje brodzik i plac zabaw.

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1968 r. Odnowiony w 2009 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, bary, 6 basenów, sejf w recepcji (płatny), pralnia, windy, sala TV, wypożyczalnia samochodów i rowerów. Hotel przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

350 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Dojście do plaży przez ulicę. Parasole, leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny), łazienkę (WC, suszarka, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku: pokoje standardowe , pokoje superior

Wyżywienie

3 restauracje, bary All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie (07:30-10:30), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-21:30), przekąski w wybranych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

plac zabaw, brodzik, krzesełka dla dzieci w restauracji głównej

płatne

siłownia, sauna, jacuzzi, masaże, rzutki, tenis stołowy, mini golf, kort tenisowy, squash, siatkówka, siatkówka plażowa, dyskoteka

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA Od 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco: 5* - 2 €**/os/doba , 4* - 1,5 €**/os/doba , 3*, 2*, 1* - 1 €**/os/doba apartamenty , 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €**/os/doba , apartamenty 3 klucze superior - 1,5 €**/os/doba , apartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €**/os/doba **do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VAT Dzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej. Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:17


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

***

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Ses Cadenes,15 km na południowy-wschód od stolicy wyspy, 8 km od portu lotniczego. Niedaleko hotelu znajduję się przystanek autobusowy z którego bez problemów dostaniemy się do Palma de Mallorca.

Plaża

*    350 m od hotelu, szeroka, piaszczysta; leżaki i parasole płatne.

Zakwaterowanie

*    500 pokoi; *    Typy pokoi: pokoje superior znajdują się w wyremontowanym budynku Copacabana; pokoje standardowe w budynkach o standardzie 3* na terenie kompleksu i zaraz obok; pokoje promocyjne znajdują się w budynkach o standardzie 2* zlokalizowanych ok 100-200 m od kompleksu (możliwość korzystania z całej infrastruktury); *    Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z WC, telewizor, telefon, sejf (płatny), balkon.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna; *    3 bary.

Wyżywienie

*    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w ciągu dni w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 10:30-23:00.

Sport i Rozrywka

*    4 baseny zewnętrzny; *    Bezpłatnie: sauna, jacuzzi, tenis stołowy; *    Odpłatnie: bilard, masaże, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt.

Pozostałe udogodnienia

*    Internet (płatny), sklep, wypożyczalnia samochodów i rowerów, kantor.  

Naszym zdaniem

*    Przyjazny hotel położony w ogrodzie, dobra propozycja dla osób nastawionych na aktywny wypoczynek i zabawę w okolicznych klubach.

Strona Internetowa

*   www.mllbayhotels.co.uk


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIAM

OFERTA ATUR - HOT DEAL

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - lokalny rezydent z językiem polskim

Lokalizacja

położony w spokojnej okolicy kurortu El Arenal, na pograniczu z kurortem Playa de Palma, zaledwie ok. 300 m od nadmorskiego bulwaru, piaszczystej plaży i w niedalekiej odległości od centrum rozrywek z licznymi barami, restauracjami i klubami.

Hotel

przestronny, wakacyjny kompleks hotelowy należący do cenionej sieci Mill Bay Hotels, położony wśród bujnej zieleni na doskonale zagospodarowanym terenie o łącznej powierzchni ok. 25 tys. m2. Pokoje hotelowe znajdują się w 4 budynkach: Hawaii, Copacabana, Habana i Acapulco oraz kameralnych willach. Ponadto w skład kompleksu wchodzą 3 budynki satelitarne: Sahara, Numbia, Gobi. Swoim gościom kompleks oferuje bogatą infrastrukturę sportową i rekreacyjną, do dyspozycji gości m.in. hol powitalny z recepcją i lobby, restauracje główne, 5 barów (dostępne w zależności od ilości gości w hotelu), w szczycie sezonu pizzeria i grill bar oraz restauracja a la carte serwująca dania kuchni azjatyckiej, pool bar, kącik internetowy (lokalne opłaty), miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty).

Liczba pokoi

500 (na terenie kompleksu głównego) - wygodne, wakacyjnie urządzone z łazienką ( (WC, prysznic/wanna), w większości klimatyzacja, TV, telefon, płatny sejf i balkon. Pokoje 2-os. z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci.

Sport i rozrywka

kompleksy basenów położone wśród zieleni zadbanego ogrodu, tarasy słoneczne (leżaki bezpłatnie); kort tenisowy, minigolf, boisko wielofunkcyjne m.in. siatkówka, piłka nożna, koszykówka, fitness, sauna i jacuzzi (wymagany depozyt); bilard, tenis stołowy, sala gier (lokalne opłaty); w sezonie głównym cykliczne programy sportowo-animacyjne

Dzieci

brodzik, plac zabaw, w sezonie głównym mini-club dla dzieci 5-12 lat

Wyżywienie

pakiet All inclusive

Kategoria lokalna

***

Pakiet All inclusive

śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu * dania kuchni lokalnej i międzynarodowej * cyklicznie menu tematyczne * pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach przekąski, snacki, słodycze * 10:00-23:00 kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole * restauracja orientalna (1 raz na pobyt, wymagana wcześniejsza rezerwacja w recepcji) * w głównym sezonie letnim kącik BBQ oraz pizza * cykliczne programy sportowo-animacyjne dla dzieci i dorosłych * bezpłatnie leżaki i parasol przy hotelowych basenach Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna na Majorce, w zależności od standardu zakwaterowania 2**-3*** 1,1 EUR/os/dzień, 3***+ -4**** 1,65 EUR/os/dzień, 4***+ -5***** 2,2 EUR/os/dzień, (nie dotyczy dzieci 0-16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

Limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mała podręczna torebka + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x23 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20 kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x20 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 15 kg lub do 20 kg - WizzAir (kod lotu W6) duży bagaż podręczny do 15 kg i max wymiarach 56x45x25cm; opcjonalnie za dopłatą możliwość zmiany na - mały bagaż podręczny o max wymiarach 42x32x25cm + bagaż rejestrowany do 23 kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POLOŻENIE

Ośrodek jest położony w miasteczku S'Arenal na Majorce, usytuowany w spokojnej dzielnicy Playa de Palma. W odległości krótkiego spaceru od obiektu można znaleźć wiele sklepów i tętniących życiem barów. Ośrodek jest oddalony o 10 km od miasta Palma. Ośrodek zapewnia występy rozrywkowe. Do dyspozycji Gości jest kilka restauracji, kawiarnia i wiele barów. Na miejscu znajduje się też całodobowa recepcja, kantor wymiany walut i sklep z pamiątkami.  

PLAŻA

do piaszczystej, publicznej plaży ok. 350 m. Leżaki i parasole za opłatą.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA *** Ośrodek mieści się na terenie posiadłości o powierzchni ponad 25 000 m2. Hotel dysponuje 555 pokoi w 5 budynkach głównych, otoczonych rozległym ogrodem.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, taras, sala TVsat, sklep z pamiatkami, przechowalnia rowerów, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa oraz dania wegetariańskie; bar. za opłatą: wypożyczalnia skuterów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

INTERNET

kącik internetowy i WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą.

SPORT,REKREACJA I ROZRYWKA

4 baseny, w tym 1 tylko dla dorosłych. Parasole i leżaki przy basenie bez opłaty. Program animacyjny. Boccia, siłownia, boisko sportowe, pole do minigolfa, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą: bilard/masaże. Goście mogą też korzystać z sauny i wanny z hydromasażem.

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Wysokie krzesełko w restauracji i łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty, menu dla dzieci.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje dwuosobowe - W budynkach głównych (kat. 3*): klimatyzacja, telefon, sejf (za opłatą), TV sat., łazienka (wanna/ prysznic, WC), balkon.

WYŻYWIENIE

All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w barach w godz. 10-23:00. Kawa i lody w godz. 10-23:00. Grill/pizzabar w godz. 13-15:00 (czerwiec-wrzesień), restauracja orientalna (lipiec-sierpień, wymagana wczesniejsza rezerwacja).

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE / INNE

www.mllbayhotels.com

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie założenia rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane w momencie zakładania rezerwacji, ceny aktualne są na chwilezłożenia rezerwacji (ze względu wiec na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych do momentu podpisania umowy cena może ulec zmianom).

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

DOBA HOTELOWA

UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Hiszpania/Majorka

Kategoryzacja hotelu

- Kat. Exim Tours 3* - Kat. lokalna 3*

Położenie

- ok. 350 m od plaży - powierzchnia około 25 000 m2 - położony w miejscowości Playa de Palma - ok. 15 km od miasta Palma de Mallorca - ok. 8 km od lotniska - w pobliżu hotelu sklepy, bary oraz restauracje - kilka minut spacerem od rozrywkowej miejscowości El Arenal

Plaża

- publiczna, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja (depozyt za pilota) - TV-Sat (10 Euro depozyt za pilota), telefon - sejf (płatny - 18 Euro za tydzień, 20 Euro depozyt) - łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów - depozyt 20 Euro) - w większości pokoi balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 4 baseny (leżaki) - boccia - boisko sportowe - tenis stołowy - kort tenisowy - animacje - mini golf (depozyt) - jacuzzi (depozyt) - sauna (depozyt) Płatne - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- basen - plac zabaw - mini klub  

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00- 23:00.

Restauracje i bary

- 2 restauracje główne - restauracja orientalna (raz na pobyt bezpłatnie w wysokim sezonie, wymagana rezerwacja) - restauracja serwująca pizzę i dania z grila (tylko w wysokim sezonie) - 4 bary  

Dodatkowe informacje

- Wi-Fi (płatne - 5 Euro za dzień, 20 Euro za tydzień) - taras słoneczny - wypożyczalnia rowerów - hotel posiada 924 pokoje - www.mllbayhotels.com Uwaga! Zgodnie z informacjami otrzymanymi z Parlamentu Balearów z dniem 01.01.2018 roku zmianie ulegną kwoty podatku ekologicznego. Podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania oraz będzie obejmował wszystkich turystów (od 16 roku życia) przyjeżdżających na Majorkę. Dla Klientów przybywających na Majorce w dniach 01.05 - 31.10.2018 wysokość opłaty została ustalona na kwotę 4,40   za dobę za osobę w hotelach 5*, 5* luxury, 4* superior; 3,30 za dobę za osobę w hotelach 4*, 3* superior oraz 2,20 za dobę za osobę w hotelach 3*oraz 2*. Klienci przebywający na Majorce w dniach 01.01 - 30.04.2018 otrzymają 75 % rabatu od powyższych cen. Nowymi kwotami podatku zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem zmiany kwoty podatku.  

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta (od maja do października); wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

Bagaż

- w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg - w przypadku przelotów samolotami rejsowymi (linie lotnicze Ryanair); Kraków, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Ośrodek wypoczynkowy oferuje 525 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi (odpłatnie) umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia i bar. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W sklepie z pamiątkami nabyć można drobiazgi upamiętniające pobyt. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka nad dziećmi, opieka medyczna i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

Pokoje

Kabiny wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość kabin posiada balkon z widokiem na okolicę. W pokoju znajduje się sejf. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Dostępne są kabiny przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu znajduje się bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w kompleksie, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, minigolf, golf, padel tenis i strzelanie z łuku. Aqua fitness to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz ośrodka wypoczynkowego obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta i zajęcia gimnastyczne. W kompleksie znajdziecie Państwo Strefę Wellness z sauną, zabiegami masażu i solarium. Program animacyjny, dyskoteka i miniklub zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym. Copyright GIATA 2004 - 2018. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.


TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji/w lobby, za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket

karty

Visa, MasterCard

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Sport i wellness

Płatne
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • siłownia
  • siatkówka
  • minigolf
  • paddle tenis
  • rowery górskie
  • przechowalnia na rowery
  • korty tenisowe: 1

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych sezonowo
  • przedstawienia

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój ekonomiczny EZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 1-osobowy Superior EZX2
  • 1 os.
  • balkon
  • klimatyzacja
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy Superior DZX2
  • 2-4 os.
  • od strony basenu
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 1-osobowy EZX1
  • 1 os.
  • wanna
  • balkon
  • WC
  • klimatyzacja
  • ogrzewanie
  • TV sat.
Pokój 2-osobowy Standard DZX1
  • 2-3 os.
  • balkon
  • klimatyzacja
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX4
  • 2 os.
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • restauracja: bufet
  • „Pizzeria": w zależności od sezonu
  • restauracja „Oriental": rodzaje kuchni: azjatycka

  • bary i inne: 5
  • 3 bary w hotelu
  • 2 bary na zewnątrz
  • W okolicy

    • ok. 15 km od centrum Palma de Mallorca
    • ok. 450 m od piaszczystej plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Mapa Hotelu Palma Bay
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
    Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
    Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
    Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
    Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
    Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
    Cap de Formentor Mallorca
    Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
    Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
    Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
    Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
    Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
    Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
    Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
    El Arenal i Playa de Palma na Majorce
    Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
    Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

    Opinie o Hotelu Palma Bay

    3.7
    może być

    Hotel bez rewelacji, a to że ktoś miał udane wczasy nie oznacza, że warunki są bardzo dobre. Ja byłem z dziewczyną i bawiliśmy się dobrze, tragedii w tym hotelu nie ma, ale zachwalać też nie ma czego.

    POLECAM:
    Podsumowanie: może być
    3.7
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Potwierdzam, super wyjazd. aż żal patrzeć na oceny frustratów. Mieliśmy cudowny pobyt. Polecam!

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Byłem w czerwcu2010. Świetna atmosfera, pokoje naprawde czyste, wyżywienie bardzo dobre "Stół Szwedzki" oprocz 3 posiłków dodatkowe mini bary, zawsze mozna zjeść cos dobrego i ciepłego, baseny czyste, wieczorne atrakcje, Powierzchnia hotelu bardzo duża. Dziwia mnie negatywne opinie na temat tego hotelu. moze to konkurencja.. albo "hrabiostwo" oczekujace 5 gwiazdkowego hotelu. Jeśli tak to szukajcie takiego a nie szkoda wam kasy..

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.1
    zdecydowanie polecam

    Byłam w zeszłym roku z koleżanką i było super! co prawda z okna miałyśmy widok na jakieś murzyńskie getto ale okolica spokojna (jeśli tak można powiedzieć bo o 4 nad ranem ludzie wracają z imprez i nie jest zbyt cicho :P ale to przeszkadzało nam tylko pierwszej nocy, gdy przyleciałyśmy i chciałyśmy się wyspać, podczas kolejnych to my hałasowałyśmy wracając do hotelu nad ranem;) co do wyżywienia to naprawdę ok. O której by człowiek nie wstał zawsze znajdzie coś do jedzenia w którymś z barów :) na pewno nie polecam dla osób, które marzą o spokojnie spędzonych wakacjach, raczej dla dzikich imprezowiczów ;) ( Riu palace-najlepszy klub w mieście nie jest zbyt blisko ale wieczorem spacer po promenadzie jest naprawdę przyjemny)Naprawdę polecam młodym osobom szukającym rozrywki :)

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.1
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Właśnie wróciłem z żoną z hotelu Palma Bay płaciliśmy poniżej 1500 zł z opcją wszystko w cenie /all inclusive/ , zakwaterowano nas w budynku Sahara - cisza i spokój - ładny taras, sprawna klimatyzacja. Posiłki urozmaicone i smaczne, pyszne surówki, masa rozmaitych ciast etc. Baseny ok, ale jeszcze lepeij na promenadzie i nad morzem - bardzo ładna plaża, czysta. Jednym słowem rekomenduję na TAK!

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    1.4
    zdecydowanie odradzam

    Dziadowstwo i jeszcze raz dziadowstwo , jadalnia w piwnicy bez okien dzielnica murzynska okolica brudna i obskurna ! bylem w majorce juz nie raz ... nawet nie wiedzialem ze takie hotele tez maja dziadowskie . Szkoda nawet zlotowki wydanej na ten hotel i to miejsce!. moj adres krzysztofsz2@wp.pl mozna pytac w razie watpliwosci.

    POLECAM:
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    1.4

    Palma Bay - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj jednoosobowy budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj jednoosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj wariant ekonomiczny dla 1 osoby budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj z czterema lozkami Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj wariant ekonomiczny budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj z czterema lozkami Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj z czterema lozkami Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon

    Palma Bay - Możliwości wyżywienia:


    Palma Bay - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Palma Bay? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00