cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
1 / 10
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
18.12 - 26.12
już od 6904 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.12 - 26.12
już od 6904 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Selection Varadero
  • Windsurfing
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Selection Varadero
star 5

Kuba: Varadero
Ocena hotelu Iberostar Selection Varadero:
4.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 grudnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 grudnia 2019

Hotel Iberostar Selection Varadero w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

VARADERO/KUBA

Do dyspozycji gości

• recepcja • 4 baseny zewnętrzne(ze słodką wodą) • dyskoteka (czynna 23.00-02.00) • 4 restauracje (bufetowa i 3 a la carte) • 5 barów

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby i przy recepcji, płatne) • terminal internetowy (płatny) • leżaki, parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) • ręczniki kąpielowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• minimarket • sklep z pamiątkami • 3 sale konferencyjne (dla 100 osób) • pralnia (płatna)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

386

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dla dzieci

• basen ze zjeżdżalniami dla dzieci • plac zabaw • basen (ze słodką wodą) • miniklub dla dzieci (4-12 lat) • animacje • wysokie krzesełka • opieka dla dziecka (płatna)

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aerobic • siatkówka • kajaki • windsurfing 

Płatne • zaplecze spa • masaże

Rozrywka

• program rozrywkowy • pokazy • muzyka na żywo • kursy taneczne

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 3-4 os. • ok. 40 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wentylator sufitowy • wanna • prysznic • WC • suszarka do włosów • sejf • minibar • TV sat. • szlafroki dla dzieci i dorosłych • telefon • żelazko • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty

Suita junior Spa JSX2

• 1-4 os. • ok. 49 m2 • pokój dzienno-sypialny • balkon lub taras • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wentylator sufitowy • wanna • prysznic • WC • suszarka do włosów • sejf (płatny) • minibar (płatny) • kapcie • szlafroki • TV sat. • telefon • żelazko • deska do prasowania • ekspres do kawy • bonus na wejście do spa

Suita junior JSX1

• 1-4 os. • pokój dzienno-sypialny • balkon lub taras • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wentylator sufitowy • wanna • prysznic • WC • suszarka do włosów • sejf (płatny) • minibar (płatny) • kapcie • szlafroki • TV sat. • telefon • żelazko • deska do prasowania • ekspres do kawy

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • prysznic • WC • suszarka do włosów • sejf • minibar • kapcie • szlafroki • TV sat. • telefon • żelazko • ekspres do kawy

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe • przekąski


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w dużym, tropikalnym ogrodzie, oddalony od centrum Varadero ok. 14 km. Po Varadero kursuje autobus turystyczny (płatny), którym można swobodnie przemieszczać się po kurorcie. Do lotniska w Varadero ok.35 km.
Plaża:

Hotel usytuowany przy pięknej, karaibskiej plaży. Na plaży darmowe leżaki oraz parasole. Hotel zapewnia ręczniki plażowe.
Do dyspozycji gości:

Recepcja z lobby, restauracja główna, 3 restauracje tematyczne a'la carte (japońska, kubańska, międzynarodowa), 6 barów (m.in. snack bar przy basenie, bar przy plaży, lobby bar, Starcafe), duży ogród tropikalny z 2 basenami, brodzik dla dzieci (w basenach słodka woda), park wodny dla dzieci, jacuzzi, leżaki i parasole, plac zabaw, miniklub, sklep, apteka, dyskoteka, pralnia (płatna), wypożyczalnia samochodów, kantor, przechowalnia bagażu, pokój prysznicowy.
Pokoje:

Hotel posiada 386 klimatyzowanych, przestronnych oraz komfortowych pokoi w 11 budynkach. We wszystkich pokojach łazienka (suszarka do włosów, prysznic lub wanna, kosmetyki kąpielowe), TV-sat, sejf (gratis), żelazko i deska do prasowania, ekspres do kawy, czajnik, odtwarzacz CD, balkon lub taras. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Pokoje dla niepełnosprawnych na potwierdzenie. Hotel nie akceptuje zwierząt.
Pokoje standardowe - (pow. ok. 43 m2) - dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size i może nie być możliwości wstawienia dostawek. Brak wifi w pokoju.
Pokoje typu Junior suite - (pow. ok. 49 m2) - dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci, z optycznie wydzieloną częścią wypoczynkową, przy czym w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size i może nie być możliwości wstawienia dostawek. Wifi w pokoju płatne (ok.1 CUC/godz).
Pokojerodzinne- dwa pokoje typu standard połączone drzwiam dla max.6 osób,dodatkowo pakiet powitalny dla dzieci i dorosłych (np. czekoladki, balony, butelka rumu), szlafroki, przekąski i soki w miniebarze.Brak wifi w pokoju.
Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-22:00) serwowane w restauracji bufetowej, restauracje tematyczne a'la carte - konieczna wcześniejsza rezerwacja, przekąski (10:00-18:00), lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wybranych barach na terenie hotelu oraz w barze na plaży. Możliwa dieta bezglutenowa oraz wegetariańska.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia bogaty program animacyjny dzienny i wieczorny dla dzieci oraz dorosłych: gry i zabawy, lekcje salsy, wieczorne show: muzyka na żywo. Bezpłatnie: sauna, jacuzzi, siłownia, fitness, aerobik, siatkówka plażowa, rzutki, kajaki, tenis, koszykówka, piłka nożna, tenis stołowy, rowery wodne, korty tenisowe, bilard. W hotelowym SPA zabiegi na twarz i ciało dodatkowo płatne.
Internet:

Wi-Fi w lobby (ok.1 CUC/godz).Kącik internetowy - płatny (ok.1 CUC/godz.).
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Varadero samolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hoteluw Varadero.
Dni od drugiego do przedostatniego
Wypoczynek w Varadero. Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych - pełna ofertawycieczek dostępna na miejscu u rezydenta.
Dzień 8 lub 11 lub 12 lub 15
Po śniadaniu wykwaterowanie. Transfer na lotnisko w Varadero. Wylot do Polski - przelot samolotem czarterowym LOT-u typuDreamliner (rejs beszpośredni).
Dzień 9 lub 12 lub 13 lub 16
Przylot do Warszawy.
Uwagi do programu
Paszport i wiza
Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.
Karta Turysty
Obywatele Polski udający się na Kubę w celach turystycznych zobowiązani są do posiadania tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista), która jest wliczona w cenę imprezy - do odbioru przed odprawą na lotnisku w Warszawie.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym PLL LOT typu Dreamlinerna Kubę (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, Kartę Turysty, zakwaterowanie w wybranych hotelu (7 lub 10 lub 11 lub14 rozpoczętych dób hotelowych wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta na Kubie, obsługę przedstawiciela Rainbow podczas odprawy w Warszawie.
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych.
"
Wycieczki lokalne

STARA HAVANA , RUM I AMERYKAŃSKIE KLASYKI
- z polskim pilotem! Zapraszamy na całodniową wycieczkę, której niepowtarzalny klimat na długo pozostanie w Waszej pamięci. Spacer po Starej Havanie i jej najpiękniejszych placach przeniesie nas w okres kolonialnego rozkwitu miasta. Kapitol będący kopią budowli z Washington'u oraz wszechobecne auta z lat 50-tych doskonale oddadzą klimat amerykańskiej prosperity lat przedrewolucyjnych. Przy Placu Rewolucji zobaczymy najważniejsze obiekty Socjalistycznej Kuby z budynkiem centralnego komitetu na czele oraz miejsce z którego Fidel Castro wygłaszał swoje płomienne przemówienia do narodu. Całość zwieńczy wizyta w muzeum rumu i przejażdżka amerykańskimi klasykami. Obiad w cenie wycieczki.
CENA : ok. 90 CUC/os. dorosła ok. 68 CUC/
dziecko do 12 lat.

SANTERIA W TRINIDADZIE I FRANCUSKI SZYK CIENFUEGOS
- z polskim pilotem! Nie widzieliście bardziej kolorowego miasteczka niż Trinidad, którego stare miasto wpisane jest na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Proponujemy spacer brukowanymi uliczkami od Parku Cespedes do Placu Mayor oraz wizytę w słynnej knajpce Canchanchara. Kolejnym punktem programu będzie Cienfuegos. Miasto nazywane Perłą Południa. Tutaj zobaczycie główny bulwar z Parkiem Jose Martiego oraznajoryginalniejszy budynek miasta Palacio del Valle. Podczas wycieczki śniadanie oraz obiad w cenie.
CENA : ok. 98 CUC/os. dorosła, ok. 79 CUC/ dziecko do 12 lat.

IN
DIANIE, KROKODYLI CHMARA, KARAIBSKIE MORZE I PARA
- z polskim pilotem! Pragniesz prawdziwego kontaktu z egzotycznymi miejscami? Chcesz odpocząć na wybrzeżu Morza Koralowego? Piękne krajobrazy, zielone tereny, przyroda i unikalne rośliny do zobaczenia tylko podczas tej wyprawy. Oprócz tego niepowtarzalna okazja do zajrzenia krokodylowi do paszczy na farmie, gdzie mieści się ich hodowla. Nie zapomnij wziąć stroju kąpielowego, ponieważ odwiedzimy plażę Caleta Buena - tam lunch, relaks i możliwość korzystania z baru w cenie!
CENA :ok. 69 CUC/os. dorosła,ok. 52 CUC/dziecko do 12 lat.

KATAMARAN SŁOŃCA I DELFINY - CRUCERO DEL SOL
- codziennie! Najlepszy sposób na relaks, niezapomniane wrażenia i przepiękne widoki! Rejs katamaranem na karaibską wyspę Cayo Blanco. Możliwość snorkelingu w turkusowych wodach Oceanu Atlantyckiego oraz niezapomniana kąpiel z delfinami. Podczas rejsu napoje i alkohole w cenie. Na wyspie zapraszamy na lunch - wielbiciele owoców morza będą mieli okazję spróbować langusty.
CENA : ok. 109 CUC/os. dorosła, ok. 53 CUC/dziecko 7-12 lat.

PŁYWANIE Z DELFINAMI
- codziennie! Jeśli pocałunki i uściski z delfinem to dla Ciebie za mało, daj się porwać na wodną przygodę i popływaj z nimi! Zarezerwuj przedpołudnie lub popołudnie i wyrusz łodzią do specjalnie przygotowanego akwenu na kąpiel z delfinami. Uśmiech na twarzy gwarantowany!
CENA: ok. 83 CUC/os. dorosła, ok.
47 CUC/dziecko
6-12 lat.

BUENA VISTA SOCIAL CLUB I PRZYJACIELE - KONCERT
- środa Projekt muzyczny Buena Vista Social Club przyczynił się do rozsławienia muzyki i kultury kubańskiej na całym świecie a z grupy podstarzałych muzyków stworzył nieśmiertelne legendy i wzory do naśladowania. Podczas występu usłyszycie największe hity twórców legendarnego zespołu w wykonaniu zaprzyjaźnionych z nimi artystów. Wieczór, który z pewnością podbije wasze serca i na długo zapadnie w pamięci.
CENA : ok. 32 CUC/os. dorosła, dziecko do lat 12 - gratis!

JEEP DISCOVER TOUR
- codziennie! Odkryjmy uroki prowincji Matanzas podczas samodzielnych przejazdów jeepami (4-osobowymi). W programie wizyta w bazie Rio Canimar, możliwość odbycia przejażdżki konnej, spływ motorówkami po rzece Canimar, wizyta w jaskini Saturno, możliwość kąpieli w skalnym jeziorze, objazd stolicy prowincji - miasta Matanzas. Wszystkie miejsca odwiedzisz w iście kubańskim tempie, ze spokojem i uśmiechem na twarzy! Lunch w cenie wycieczki. Możliwość zamówienia jeepa na wyłączność.
CENA : ok. 73 CUC/os. dorosła, ok. 55 CUC/dziecko do 12 lat.

WYPRAWA NA DUŻĄ RYBĘ
- codziennie! Ahoj przygodo! Odpocznij przy wędce na połowie ryb! Zapraszamy na łódź z 4 stanowiskami wędkarskimi z zapewnionym ekwipunkiem wędkarskim. Nie może zabraknąć wakacyjnej atmosfery, dlatego istnieje możliwość zabrania na pokład osób towarzyszących (dodatkowo płatne). Podczas wyprawy bar otwarty na łodzi (alkohole, napoje orzeźwiające, woda)
CENA :ok. 395 CUC / łódź (1 - 4 osoby) ok. 35 CUC/
każda dodatkowa osoba
.

BOAT ADVENTURE
- codziennie! To połączenie świetnej zabawy z możliwością samodzielnego poruszania się motorówkami po kanałach lasów namorzynowych oraz poznania dzikiej natury rezerwatu przyrody zatoki Cardenas.
CENA : ok. 41 CUC/os. dorosła( indywidualnie ok. 65 CUC/os. dorosła), ok.24 CUC/
dziecko do 12 lat.

NURKOWANIE
- codziennie! Jeżeli jesteś certyfikowanym nurkiem i chcesz zobaczyć podwodny świat u wybrzeży Kuby, mamy dla Ciebie ofertę pakietów nurkowych. Szczegóły i dokładne ceny u rezydentów.
Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

Waluta

Oficjalną walutą na Kubie jest peso kubańskie = 100 centavos. Wszelkich płatności w sklepach, restauracjach itp. dokonuje się w peso wymienialnym (CUC) - wymiany Euro na CUC (kurs około 1:1) można dokonywać w kantorach lub niektórych recepcjach hotelowych (przy wymianie USD na CUC pobierana jest prowizja 10%). Korzystniej zatem zabrać ze sobą EUR. Na Kubie akceptowane są karty kredytowe typu Visa i Mastercard, pod warunkiem, że działają terminale. Ważne by nie była to karta wydana przez bank amerykański (ani z kapitałem amerykańskim). Transakcje podobnie jak wymiana na USD są obarczone około 10% prowizją.
Orientacyjne ceny

Kawa 1-2 EUR, papierosy ok. 2 EUR, napoje gazowane do 2 EUR, piwo ok. 2 EUR, obiad w restauracji od 10 EUR.
Szczepienia

Nie są wymagane. Zaleca się szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i typu B, durowi brzusznemu oraz błonicy, cholerze i tężcowi.
Napiwki

Nie wymagane ale oczekiwane (proszę pamiętać, że kubańczycy zarabiają równowartość 15-20 CUC). Warto też mieć drobne prezenty (długopisy, zapalniczki itp.).
Czas

Wskazówki zegarków musimy cofnąć o 6 godzin.
Elektryczność

System amerykański - 110 V, ale w hotelach często używany jest też system 220 V. (w niektórych hotelach potrzebna będzie tzw. ‘'przejściówka'', nie można jej zakupić na miejscu).
Internet

Należy pamiętać, że Internet nie jest wszędzie dostępny (zwłaszcza podczas wycieczek objazdowych). W większości hoteli w Varadero internet jest dostępny, niemniej jakość połączenia zazwyczaj odbiega od standardów europejskich. Koszt dostępu do sieci bezprzewodowej na podstawie kart kupowanych w recepcjach: od1,5do 3CUC/godzina.
Godziny pracy

Na Kubie wszystkie sklepy są państwowe. Punkty te czynne są zazwyczaj do 21:00, choć sugerujemy zakupy robić do 19:30-20:00. Targowiska z pamiątkami otwarte są zazwyczaj do około 19:00. W miejscowościach turystycznych sklepy i bazary czynne 7 dni w tygodniu. Na Kubie nie ma sjesty, jest za to przerwa obiadowa (około 12:30-14:00).
Standard hoteli na Kubie

Standard hoteli kubanskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
Wyloty

Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Przelot:
Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
W regionie

VARADERO

Varadero to najbardziej rozwinięty kurort turystyczny na Kubie. Położony jest on na półwyspie Hicacos, ok. 140 km od Hawany. W Varadero znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż wyspy - drobny piasek i turkusowa woda to prawdziwy raj nie tylko dla miłośników lenistwa, ale również dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Kajaki, katamaran, sporty motorowe to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na turystów. Wzdłuż całej miejscowości kursuje autobus turystyczny (około 5 CUC - bilet całodzienny). Poza plażowaniem warto również odwiedzić sklepy i stoiska z pamiątkami, a wieczorem dać się porwać salsie w jednym z miejscowych klubów, np. przy ulicy 62 czy w barze The Beatles.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny na Kubie trwa od 01.11 do 31.03. W pozostałych terminach część atrakcji może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Varadero IBEROSTAR VARADERO to pięciogwiazdkowy obiekt zlokalizowany przy pięknej plaży. Idealnej na kąpiele słoneczne jak i jak i uprawianie sportów wodnych. Na terenie hotelu czeka Gości m.in. kompleks basenów, boiska sportowe czy centrum SPA z bogata ofertą zabiegów. Przestronne pokoje pozwolą na zakwaterowanie wieloosobowych rodzin. Wakacje w tym miejscu to połączenie wysokiego standardu i błogiego wypoczynku.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

2004 r. Na terenie znajduje się recepcja, lobby, 3 baseny, 7 restauracji, 7 barów, wypożyczalnia samochodów, sklepy, kantor, 4 sale konferencyjne.

internet

Wi-Fi w lobby płatne

plaża

bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży Varadero.

pokoje

Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, budzik, TV, telefon, żelazko i deska do prasowania, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe , pokoje rodzinne , junior suity , presidential suity , SPA junior suity

Wyżywienie

7 restauracji, 7 barów La Dorada - restauracja a la carte z kuchnią śródziemnomorską, La Parilla - restauracja a la carte serwująca dania kuchni międzynarodowej, El Bohio - restauracja serwująca przekąski, Manzoku - restauracja a la carte serwująca dania kuchni azjatyckiej, Ambrosio - restauracja a la carte serwująca dania kuchni kubańskiej, 2 restauracje serwujące posiłki w formie bufetu, Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: La Perla, Los Arcos, La Rumba, La Vitola, Beach Bar, Gaz 53 All Inclusive Formuła zawiera:śniadania, obiady, kolacje, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

mini klub (od 4 do12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, Aquatic Park, menu i krzesełka w restauracji, opiekunka (płatna)

w cenie

liczne zajęcia sportowe, animacje, dyskoteka, muzyka na żywo, aerobik, aerobik wodny, łucznictwo, koszykówka, siatkówka, bilard, boccia, piłka nożna, gimnastyka, kajaki, nurkowanie powierzchniowe, windsurfing, tenis stołowy, kort tenisowy

płatne

centrum SPA oferujące liczne zabiegi i masaże na twarz i ciało, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka i salon piękności, lekcje tenisa, nurkowanie, golf

Aktualizacja opisu

21.03.2017 12:04

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Disco Tenis Golf Mini Klub All Inclusive Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann X

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Varadero, Kuba

Położenie

otoczony wspaniałą, tropikalną roślinnością. Do centrum Varadero z licznymi barami, restauracjami i sklepami ok. 12 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 60 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Varadero. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

elegancki ośrodek dysponuje łącznie 386 pokojami w trzykondygnacyjnych budynkach. Lobby z recepcją i barem, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, kilka restauracji a la carte (m.in. kuchnia japońska, śródziemnomorska, gourmet), restauracja z potrawami z grilla, bar z przekąskami, sklepy z pamiątkami, fryzjer, dyskoteka. W ogrodzie rozległy kompleks 4 basenów z oddzielnym brodzikiem i barem. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. W południe przekąski w restauracji serwującej dania z grilla. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). "Star Cafe" czynna w godz. 09.00.-22.00. Przez całą dobę napoje bezalkoholowe oraz wybrane napoje alkoholowe. Room service w godz. 11.00.-23.00.

Internet

WiFi w lobby za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 40 m kw., urządzone ze smakiem; klimatyzacja, telefon, TV kablowa, minibar (codziennie uzupełniany w napoje orzeźwiające), sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje rodzinne (A2-3G): 2 pomieszczenia; w pobliżu parku wodnego i mini klubu. Na powitanie butelka rumu w pokoju. Prezent powitalny dla dzieci. Junior suity (A1-3B): większe, z kącikiem wypoczynkowym, WIFI (za opłatą), płaszczem kąpielowym, poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A1-3E): dla dorosłych, w pobliżu spa, ze wstępem do strefy "mokrej"; bon do spa o wartości 50 USD/pokój, olejki aromatyczne w pokoju.

Sport

aerobik, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, siatkówka, strzelanie z łuku, windsurfing, kajaki, rowery wodne. Za opłatą bowling oraz 18-dołkowe pole golfowe w pobliżu hotelu.

Wellness

sauna. Za opłatą sauna, masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

basen dla dzieci, park wodny i klub dla dzieci (4-12 lat) w godz. 10:00-17:00.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Muzyka na żywo, lekcje tańca, dyskoteka.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Varadero, Kuba

Położenie

otoczony wspaniałą, tropikalną roślinnością. Do centrum Varadero z licznymi barami, restauracjami i sklepami ok. 12 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 60 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Varadero. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

elegancki ośrodek dysponuje łącznie 386 pokojami w trzykondygnacyjnych budynkach. Lobby z recepcją i barem, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (międzynarodowa, japońska, śródziemnomorska, gourmet), restauracja z potrawami z grilla, bar z przekąskami, sklepy z pamiątkami, fryzjer, dyskoteka. W ogrodzie rozległy kompleks 4 basenów z oddzielnym brodzikiem i barem. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

komfortowe i eleganckie. Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 40 m kw., urządzone ze smakiem; klimatyzacja, telefon, TV kablowa, minibar (codziennie uzupełniany w napoje orzeźwiające), sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje rodzinne (A2-3G): 2 pomieszczenia; w pobliżu parku wodnego i mini klubu. Na powitanie butelka rumu w pokoju. Prezent powitalny dla dzieci. Junior suity (A1-3B): większe, z kącikiem wypoczynkowym, WIFI (za opłatą), płaszczem kąpielowym, poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A1-3E): dla dorosłych, w pobliżu spa, ze wstępem do strefy "mokrej"; bon do spa o wartości 50 USD/pokój, olejki aromatyczne w pokoju.

Sport

aerobik, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, siatkówka, strzelanie z łuku, windsurfing, kajaki, rowery wodne. Za opłatą bowling oraz 18-dołkowe pole golfowe w pobliżu hotelu.

Wellness

sauna. Za opłatą sauna, masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

basen dla dzieci, park wodny i klub dla dzieci (4-12 lat) w godz. 10:00-17:00.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Muzyka na żywo, lekcje tańca, dyskoteka.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. W południe przekąski w restauracji serwującej dania z grilla. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przez całą dobę napoje bezalkoholowe oraz wybrane napoje alkoholowe. 


Mapa Hotelu Iberostar Selection Varadero
Zdjęcia lokalizacji (Kuba / Varadero)
Hawana, miasto Hemingwaya, cygara, wakacje na Kubie
Wakacje w Varadero, palmy, rajskie plaże
Wakacje w Cayo Coco, flamingi, salsa
Santaigo de Cuba z Placem Rewolucji
Mohito to symbol Kuby
Holguin zachwyca pięknymi i długimi plażami
Kurort Cayo Santa Maria z długą 11 km plażą i luksusowymi resortami
Trinidad to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Kuby
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Iberostar Selection Varadero

4.6
zdecydowanie polecam

Wspaniałe wczasy w wyjątkowym miejscu - jak na razie Kuba to nasz numer jeden! Wypoczynek w Iberostar Varadero był bardzo udany - hotel oferuje masę atrakcji, ma bardzo smaczne wyżywienie - zawsze były jakieś smakołyki i nietypowe frykasy - nie bójcie się próbować :) do tego ogromny wybór świeżych owoców! Plaża czyściutka, ocean ciepły i lazurowy - czego chcieć więcej!?!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.9
zdecydowanie polecam

Świetny hotel, kolejny obiekt z sieci Iberostar w którym miałem okazję wypoczywać i jestem mega zadowolony! Świetny standard, świetna kuchnia i porządne drinki, piękna plaża - dokładnie taka jakiej oczekiwałem na Kubie! Do hotelu nie mam żadnych zastrzeżeń! Iberostar Varadero naprawdę dla wymagających!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.4
polecam

Świetna plaża i widok, obsługa typowo kubańska, dobry rum i cygara. Chce się wracać, z mankamentów 16h w podróży z domu ale czego się nie robi dla uroków Hawany i Varadero.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.4
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Hotel
    5.5
  • Pokoje
    5.4
  • Wyżywienie
    5.1
  • Atrakcje
    i sport
    5.3
  • Obsługa
    5.6
HolidayCheck
Ocena Iberostar Selection Varadero:
5.5 / 6

Dwa oblicza Kuby 2018-03-11
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Kuba nas oczarowala 2008-07-14
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.5

5.5
Wspaniałe wakacje na kubie 2008-08-13
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Polecam 2008-10-07
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.3

fajny i przytulny hotel gorzej z architektura miast i mozliwoscia tanich zakupow ale w tym caly urok...
więcej

5.5
Gorąco polecam wszystkim 2008-11-22
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel jest bardzo elegancki i ma piękną plażę. Baseny są duże i utrzymane w czystości. W barze podaw...
więcej

5.5
Polecam hotel 2008-11-29
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.5

5.4
Rewelacja! 2008-12-19
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel na bardzo wysokim poziomie, absolutnie żadnych zastrzeżeń. Nowoczesne bungalowy, , urządzone z...
więcej

5.8
Hotel godny polecenia 2009-03-20
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.7

W styczniu woda w basenie zimna. Kompaliśmy się w nim sporadycznie. Cieplej w morzu ale też nie rewe...
więcej

5.5
Rewelacja - jestem pod wrażeniem! 2009-12-20
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Najlepsze wakacje 2010-08-15
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.7

Hotel fantastyczny, z miła obsługą, wiele animacji i zajęć dodatkowych (nauka tańca, zabawy, rewelac...
więcej

5.8
Udane wakacje 2010-08-19
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    5.3

Hotel jest na wysokim poziomie. Bardzo miło spędziłam tam urlop wraz z mężem i córką. Wyżywienie jes...
więcej

5.7
Godny polecenia: świetne animacje, b. dobre jedzenie 2013-06-26
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    5.7

świetne animacje wieczorne, jedne z najlepszych jakie widzieliśmy (grupa ponad 30 animatorów, zespół...
więcej

5.7
Hotel do remontu 2013-11-18
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    3.3
  • Obsługa
    5.3

Jadąc do tego hotelu myślałam, że jadę do super hotelu 5*. Niestety hotel wymaga remontu co widać w ...
więcej

4.1
Godny polecenia 2014-03-01
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.8

Hotel Iberostar Varadero jest godny polecenia.Plaża piękna woda w morzu gorąca natomiast w basenie p...
więcej

5.4
Wakacje w Hotelu Varadero 2014-09-08
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.5

5.8
Moja opinia o hotelu Iberostar Varadero 2014-09-11
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Udany urlop w Iberostar Varadero 2014-09-11
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

W kubańskim hotelu w Varadero byliśmy na przełomie maja i czerwca w związku z naszym miesiącem miodo...
więcej

5.2
Mówią, że najlepszy w Varadero 2017-01-22
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0

Iberostar Selection Varadero - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
1 os. junior suite
2 os. junior suite
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy
2 os. junior suite promo
2 os. Pokój Standardowy - Promocja
1 os. Pokój Standardowy - Promocja
2 os. Pokój rodzinny - promocja
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
Dvoulůžkový pokoj
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
Junior suita
Junior suita

Iberostar Selection Varadero - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Selection Varadero - miasta wylotu:


Iberostar Selection Varadero - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Selection Varadero? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00