cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
  • Hotel Iberostar Selection Varadero, Varadero
1 / 10
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
21.09 - 27.09
już od 3329 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.11 - 29.11
już od 316 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Selection Varadero
  • Windsurfing
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Selection Varadero
star 5

Kuba: Varadero
Ocena hotelu Iberostar Selection Varadero:
4.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Selection Varadero:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 listopada 2021

Hotel Iberostar Selection Varadero w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

VARADERO/KUBA

Polozenie


• ok. 14 km od centrum Varadero


• ok. 400 m od plaży


• czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

Plaza


• ok. 400 m od plaży


• piaszczysta


• łagodnie opadająca


• ręczniki w cenie


• bar przy plaży

Wyposażenie


• recepcja
• kantor: w recepcji 
• ogród
• taras
• sklep z pamiątkami
• fryzjer 
• lekarz
• Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, za opłatą 
• terminal internetowy: za opłatą 
• pralnia: za opłatą
• parking: niezadaszony
• sale konferencyjne: 4 

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

386

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje


• hotel nie akceptuje zwierząt 


• Od dnia 16.11.2019 Rząd Kubański wycofał z obiegu jedną z walut obowiązujących na Kubie (peso kubańskie wymienialne (CUC)) ze sklepów, kawiarni oraz innych punktów usługowych na kubańskich lotniskach. Za zakupy na lotniskach będzie można płacić kartą kredytową lub gotówką, o ile płatność odbędzie się w jednej z akceptowanych walut: dolarach (USD), euro (EUR) lub dolarach kanadyjskich (CAD). Peso kubańskie wymienialne (CUC) nie będzie akceptowane.Kubańska służba celna informuje również, że zabroniony jest import lub eksport kubańskich peso wymienialnych (CUC) oraz że zostaną one skonfiskowane podczas próby wwiezienia ich na Kubę lub wywozu z kraju.Prosimy o zaopatrzenie się w dozwolone waluty (USD, EUR, CAD) i wykorzystanie wszystkich peso wymienialnych (CUC) przed przybyciem na lotnisko.


• Wymagane jest wykupienie Karty Turysty (Tarjeta de Turista). W celu zakupu prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta tel. 22 255 04 02 lub punktem sprzedaży. Karty zarezerwowane za pośrednictwem TUI będą do odbioru przed odprawą na lotnisku.


• W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: +48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI

Basen


• baseny: 4
• kompleks basenowy
• basen dla dzieci: ze słodką wodą
• basen "Piscina principal": ze słodką wodą
• basen typu activity: ze słodką wodą
• leżaki: w cenie, parasole: w cenie
• ręczniki: w cenie

• aquapark 

Dla dzieci


• łóżeczka dla dzieci
• basen dla dzieci: ze słodką wodą
• opieka nad dziećmi: za opłatą 
• wysokie krzesełka dla dzieci 
• miniklub: 4-12 lat 
• animacje dla dzieci
• pokój gier i zabaw 
• plac zabaw 

Sport i wellness

W cenie
• siłownia
• aerobik 
• łucznictwo 
• siatkówka 
• windsurfing 
• kajaki 

Płatne
• strefa spa
• masaże 

Rozrywka


• przedstawienia


• zajęcia taneczne


• muzyka na żywo

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 4-6 os. • ok. 80 m2 • widok na ogród • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • żelazko • deska do prasowania • ekspres do kawy • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV kab. • room service: 11:00 - 23:00, w cenie • prysznic • wanna • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Suita junior superior JSX2

• 1-4 os. • ok. 49 m2 • widok na wydmy lub na ogród • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • sofa • biurko • żelazko • deska do prasowania • ekspres do kawy • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV kab. • room service: 11:00 - 23:00, w cenie • prysznic • oddzielny prysznic • wanna • szlafroki • kapcie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Suita junior JSX1

• 1-4 os. • ok. 49 m2 • widok na wydmy • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • sofa • biurko • żelazko • deska do prasowania • ekspres do kawy • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV kab. • room service: 11:00 - 23:00, w cenie • oddzielny prysznic • wanna • szlafroki • kapcie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • widok na ląd • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • żelazko • deska do prasowania • ekspres do kawy • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV kab. • room service: 11:00 - 23:00, w cenie • prysznic • wanna • WC • szlafroki • kapcie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • widok na ogród • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • żelazko • deska do prasowania • ekspres do kawy • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV kab. • room service: 11:00 - 23:00, w cenie • prysznic • wanna • WC • szlafroki • kapcie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
• śniadanie: w formie bufetu
• obiad
• kolacja
• przekąski 
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary
• restauracje: 5
• główna restauracja "Ambrosio": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, w cenie, codziennie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja specjalistyczna "Manzoku": rodzaje kuchni: japońska, a la carte, show cooking, wymagana rezerwacja, w cenie, codziennie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja specjalistyczna "La Parrilla": rodzaje kuchni: regionalna, a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, codziennie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja specjalistyczna "La Dorada": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, codziennie, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja gourmet "El Bosque": 12+, rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, wymagana rezerwacja, w cenie, codziennie, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 5
• bar w lobby "Los Arcos": codziennie
• bar przy zewnętrznym basenie
• bar na plaży
• bar "Cigar Bar La Vitola": codziennie
• kawiarnia "Starcafe": codziennie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie

Hotel położony w dużym, tropikalnym ogrodzie, oddalony od centrum Varadero ok. 14 km. Po Varadero kursuje autobus turystyczny (płatny), którym można swobodnie przemieszczać się po kurorcie. Do lotniska w Varadero ok. 35 km.

Plaża

Hotel usytuowany przy pięknej, karaibskiej plaży. Na plaży darmowe leżaki oraz parasole. Hotel zapewnia ręczniki plażowe.

Do dyspozycji gości

Recepcja z lobby, restauracja główna, 3 restauracje tematyczne a'la carte (japońska, kubańska, międzynarodowa), 6 barów (m.in. snack bar przy basenie, bar przy plaży, lobby bar, Starcafe), duży ogród tropikalny z 2 basenami, brodzik dla dzieci (w basenach słodka woda), park wodny dla dzieci, jacuzzi, leżaki i parasole, plac zabaw, miniklub, sklep, apteka, dyskoteka, pralnia (płatna), wypożyczalnia samochodów, kantor, przechowalnia bagażu, pokój prysznicowy.

Pokoje

Hotel posiada 386 klimatyzowanych, przestronnych oraz komfortowych pokoi w 11 budynkach. We wszystkich pokojach łazienka (suszarka do włosów, prysznic lub wanna, kosmetyki kąpielowe), TV-sat, sejf (gratis), żelazko i deska do prasowania, odtwarzacz CD, balkon lub taras. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.

- Pokoje standardowe
- (pow. ok. 43 m2) - dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size i może nie być możliwości wstawienia dostawek. Wifi w pokoju - 5h/pobyt gratis. Pokoje z widokiem na zieleń lub inne budynki.
- Pokoje standardowe tropical
- (pow. ok. 48 m2) - dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size i może nie być możliwości wstawienia dostawek. Wifi w pokoju - 5h/pobyt gratis. Pokoje z widokiem na zieleń lub jezioro.
- Junior suite
- (pow. ok. 57 m2) - dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci, z optycznie wydzieloną częścią wypoczynkową, przy czym w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size i może nie być możliwości wstawienia dostawek. Wifi w pokoju - 10 h/pobyt gratis. Dodatkowo zniżka na zabiegi SPA oferowane w hotelu, cosierge serwis, w pokoju szlafroki i kapcie.
- Pokoje rodzinne
- dwa pokoje typu standard połączone drzwiam dla max. 6 osób,dodatkowo pakiet powitalny dla dzieci i dorosłych (np. czekoladki, balony, butelka rumu), szlafroki, przekąski i soki w miniebarze. Wifi w pokoju - 5h/pobyt gratis.
Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Pokoje dla niepełnosprawnych na potwierdzenie. Hotel nie akceptuje zwierząt.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-22:00) serwowane w restauracji bufetowej, restauracje tematyczne a'la carte - konieczna wcześniejsza rezerwacja, przekąski (10:00-18:00), lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wybranych barach na terenie hotelu oraz w barze na plaży. Możliwa dieta bezglutenowa oraz wegetariańska.

Program sportowy i animacyjny

Hotel zapewnia bogaty program animacyjny dzienny i wieczorny dla dzieci oraz dorosłych: gry i zabawy, lekcje salsy, wieczorne show: muzyka na żywo. Bezpłatnie: sauna, jacuzzi, siłownia, fitness, aerobik, siatkówka plażowa, rzutki, kajaki, tenis, koszykówka, piłka nożna, tenis stołowy, rowery wodne, korty tenisowe, bilard. W hotelowym SPA zabiegi na twarz i ciało dodatkowo płatne.

Internet

Wi-Fi w lobby (ok. 30 CUP/godz). Kącik internetowy - płatny (ok. 30 CUP/godz.).

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Od wielu lat znajdujący się w czołówce najlepiej sprzedających się hoteli w Varadero, ceniony za świetny serwis, wyżywienie oraz ciekawe zaaranżowane wnętrza. Aquapark i baseny oraz animacje z pewnością docenią Mali Goście, dla Dorosłych - zabiegi w hotelowym Spa, różnorodna infrastruktura sportowa oraz relaks na karaibskiej plaży.

Strona www


Program

Dzień pierwszy

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Varadero. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hoteluw Varadero.
Dni od drugiego do przedostatniego

Wypoczynek w Varadero. Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych - pełna ofertawycieczek dostępna na miejscu u rezydenta.
Dzień 8 lub 15

Po śniadaniu wykwaterowanie. Transfer na lotnisko w Varadero. Wylot do Polski.
Dzień 9 lub 16

Przylot do Polski.
Uwagi do programu

Paszport i wiza
Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.
Karta Turysty
Obywatele Polski udający się na Kubę w celach turystycznych zobowiązani są do posiadania tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista), która jest wliczona w cenę imprezy - do odbioru przed odprawą na lotnisku w Warszawie.
Drony
Na Kubie obowiązuje bezwzględny zakaz wwożenia dronów.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym PLL LOT typu Dreamliner (rejs bezpośredni) do Varadero, Kartę Turysty,opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta, obsługę przedstawiciela Rainbow podczas odprawy w Polsce.
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

STARA HAVANA , RUM I AMERYKAŃSKIE KLASYKI
- z polskim pilotem! Zapraszamy na całodniową wycieczkę, której niepowtarzalny klimat na długo pozostanie w Waszej pamięci. Spacer po Starej Havanie i jej najpiękniejszych placach przeniesie nas w okres kolonialnego rozkwitu miasta. Kapitol będący kopią budowli z Washington'u oraz wszechobecne auta z lat 50-tych doskonale oddadzą klimat amerykańskiej prosperity lat przedrewolucyjnych. Przy Placu Rewolucji zobaczymy najważniejsze obiekty Socjalistycznej Kuby z budynkiem centralnego komitetu na czele oraz miejsce z którego Fidel Castro wygłaszał swoje płomienne przemówienia do narodu. Całość zwieńczy wizyta w muzeum rumu i przejażdżka amerykańskimi klasykami. Obiad w cenie wycieczki.
CENA : ok. 90 CUC/os. dorosła ok. 68 CUC/
dziecko do 12 lat.

SANTERIA W TRINIDADZIE I FRANCUSKI SZYK CIENFUEGOS
- z polskim pilotem! Nie widzieliście bardziej kolorowego miasteczka niż Trinidad, którego stare miasto wpisane jest na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Proponujemy spacer brukowanymi uliczkami od Parku Cespedes do Placu Mayor oraz wizytę w słynnej knajpce Canchanchara. Kolejnym punktem programu będzie Cienfuegos. Miasto nazywane Perłą Południa. Tutaj zobaczycie główny bulwar z Parkiem Jose Martiego oraznajoryginalniejszy budynek miasta Palacio del Valle. Podczas wycieczki śniadanie oraz obiad w cenie.
CENA : ok. 98 CUC/os. dorosła, ok. 79 CUC/ dziecko do 12 lat.

IN
DIANIE, KROKODYLI CHMARA, KARAIBSKIE MORZE I PARA
- z polskim pilotem! Pragniesz prawdziwego kontaktu z egzotycznymi miejscami? Chcesz odpocząć na wybrzeżu Morza Koralowego? Piękne krajobrazy, zielone tereny, przyroda i unikalne rośliny do zobaczenia tylko podczas tej wyprawy. Oprócz tego niepowtarzalna okazja do zajrzenia krokodylowi do paszczy na farmie, gdzie mieści się ich hodowla. Nie zapomnij wziąć stroju kąpielowego, ponieważ odwiedzimy plażę Caleta Buena - tam lunch, relaks i możliwość korzystania z baru w cenie!
CENA :ok. 69 CUC/os. dorosła,ok. 52 CUC/dziecko do 12 lat.

KATAMARAN SŁOŃCA I DELFINY - CRUCERO DEL SOL
- codziennie! Najlepszy sposób na relaks, niezapomniane wrażenia i przepiękne widoki! Rejs katamaranem na karaibską wyspę Cayo Blanco. Możliwość snorkelingu w turkusowych wodach Oceanu Atlantyckiego oraz niezapomniana kąpiel z delfinami. Podczas rejsu napoje i alkohole w cenie. Na wyspie zapraszamy na lunch - wielbiciele owoców morza będą mieli okazję spróbować langusty.
CENA : ok. 109 CUC/os. dorosła, ok. 53 CUC/dziecko 7-12 lat.

PŁYWANIE Z DELFINAMI
- codziennie! Jeśli pocałunki i uściski z delfinem to dla Ciebie za mało, daj się porwać na wodną przygodę i popływaj z nimi! Zarezerwuj przedpołudnie lub popołudnie i wyrusz łodzią do specjalnie przygotowanego akwenu na kąpiel z delfinami. Uśmiech na twarzy gwarantowany!
CENA: ok. 83 CUC/os. dorosła, ok.
47 CUC/dziecko
6-12 lat.

BUENA VISTA SOCIAL CLUB I PRZYJACIELE - KONCERT
- środa Projekt muzyczny Buena Vista Social Club przyczynił się do rozsławienia muzyki i kultury kubańskiej na całym świecie a z grupy podstarzałych muzyków stworzył nieśmiertelne legendy i wzory do naśladowania. Podczas występu usłyszycie największe hity twórców legendarnego zespołu w wykonaniu zaprzyjaźnionych z nimi artystów. Wieczór, który z pewnością podbije wasze serca i na długo zapadnie w pamięci.
CENA : ok. 32 CUC/os. dorosła, dziecko do lat 12 - gratis!

JEEP DISCOVER TOUR
- codziennie! Odkryjmy uroki prowincji Matanzas podczas samodzielnych przejazdów jeepami (4-osobowymi). W programie wizyta w bazie Rio Canimar, możliwość odbycia przejażdżki konnej, spływ motorówkami po rzece Canimar, wizyta w jaskini Saturno, możliwość kąpieli w skalnym jeziorze, objazd stolicy prowincji - miasta Matanzas. Wszystkie miejsca odwiedzisz w iście kubańskim tempie, ze spokojem i uśmiechem na twarzy! Lunch w cenie wycieczki. Możliwość zamówienia jeepa na wyłączność.
CENA : ok. 73 CUC/os. dorosła, ok. 55 CUC/dziecko do 12 lat.

WYPRAWA NA DUŻĄ RYBĘ
- codziennie! Ahoj przygodo! Odpocznij przy wędce na połowie ryb! Zapraszamy na łódź z 4 stanowiskami wędkarskimi z zapewnionym ekwipunkiem wędkarskim. Nie może zabraknąć wakacyjnej atmosfery, dlatego istnieje możliwość zabrania na pokład osób towarzyszących (dodatkowo płatne). Podczas wyprawy bar otwarty na łodzi (alkohole, napoje orzeźwiające, woda)
CENA :ok. 395 CUC / łódź (1 - 4 osoby) ok. 35 CUC/
każda dodatkowa osoba
.

BOAT ADVENTURE
- codziennie! To połączenie świetnej zabawy z możliwością samodzielnego poruszania się motorówkami po kanałach lasów namorzynowych oraz poznania dzikiej natury rezerwatu przyrody zatoki Cardenas.
CENA : ok. 41 CUC/os. dorosła( indywidualnie ok. 65 CUC/os. dorosła), ok.24 CUC/
dziecko do 12 lat.

NURKOWANIE
- codziennie! Jeżeli jesteś certyfikowanym nurkiem i chcesz zobaczyć podwodny świat u wybrzeży Kuby, mamy dla Ciebie ofertę pakietów nurkowych. Szczegóły i dokładne ceny u rezydentów.
Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Waluta
Od 01.01.2021 walutą obowiązującą na Kubie jest tylko peso cubano (CUP). 100 Eur to ok. 2900 CUP, a 100 USD to ok. 2400 CUP (wg kursu z dnia 02.06.21).Na Kubie akceptowane są karty kredytowe typu Visa i Mastercard, pod warunkiem, że działają terminale. Ważne by nie była to karta wydana przez bank amerykański (ani z kapitałem amerykańskim).
Orientacyjne ceny

Kawa 1-2 EUR, papierosy ok. 2 EUR, napoje gazowane do 2 EUR, piwo ok. 2 EUR, obiad w restauracji od 15 EUR.
Szczepienia

Nie są wymagane. Zaleca się szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i typu B, durowi brzusznemu oraz błonicy, cholerze i tężcowi.
Napiwki

Nie wymagane ale oczekiwane. Warto też mieć drobne prezenty (długopisy, zapalniczki itp.).
Czas

Wskazówki zegarków musimy cofnąć o 6 godzin.
Elektryczność

System amerykański - 110 V, ale w hotelach często używany jest też system 220 V. W niektórych hotelach potrzebna będzie tzw. ‘'przejściówka'', nie można jej zakupić na miejscu.
Internet

Należy pamiętać, że Internet nie jest wszędzie dostępny (zwłaszcza podczas wycieczek objazdowych). W większości hoteli w Varadero internet jest dostępny, niemniej jakość połączenia zazwyczaj odbiega od standardów europejskich. Koszt dostępu do sieci bezprzewodowej na podstawie kart kupowanych w recepcjach: od 30 do 60 CUP/godzina.
Godziny pracy

Na Kubie wszystkie sklepy są państwowe. Punkty te czynne są zazwyczaj do 21:00, choć sugerujemy zakupy robić do 19:30-20:00. Targowiska z pamiątkami otwarte są zazwyczaj do około 19:00. W miejscowościach turystycznych sklepy i bazary czynne 7 dni w tygodniu. Na Kubie nie ma sjesty, jest za to przerwa obiadowa (około 12:30-14:00).
Standard hoteli na Kubie

Standard hoteli kubanskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
W regionie

VARADERO Varadero to najbardziej rozwinięty kurort turystyczny na Kubie. Położony jest on na półwyspie Hicacos, ok. 140 km od Hawany. W Varadero znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż wyspy - drobny piasek i turkusowa woda to prawdziwy raj nie tylko dla miłośników lenistwa, ale również dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Kajaki, katamaran, sporty motorowe to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na turystów. Wzdłuż całej miejscowości kursuje autobus turystyczny (płatny). Poza plażowaniem warto również odwiedzić sklepy i stoiska z pamiątkami, a wieczorem dać się porwać salsie w jednym z miejscowych klubów, np. przy ulicy 62 czy w barze The Beatles.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny na Kubie trwa od 01.11 do 31.03.

Uwagi do przelotu

Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem). W ramach bezpłatnego serwisu pasażerowie otrzymają również nielimitowaną wodę mineralną. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).

Wizy

Paszport i wiza

Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Varadero IBEROSTAR VARADERO to pięciogwiazdkowy obiekt zlokalizowany przy pięknej plaży. Idealnej na kąpiele słoneczne jak i jak i uprawianie sportów wodnych. Na terenie hotelu czeka Gości m.in. kompleks basenów, boiska sportowe czy centrum SPA z bogata ofertą zabiegów. Przestronne pokoje pozwolą na zakwaterowanie wieloosobowych rodzin. Wakacje w tym miejscu to połączenie wysokiego standardu i błogiego wypoczynku.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

2004 r. Na terenie znajduje się recepcja, lobby, 3 baseny, 7 restauracji, 7 barów, wypożyczalnia samochodów, sklepy, kantor, 4 sale konferencyjne.

internet

Wi-Fi w lobby płatne

plaża

bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży Varadero.

pokoje

Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, budzik, TV, telefon, żelazko i deska do prasowania, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe , pokoje rodzinne , junior suity , presidential suity , SPA junior suity

Wyżywienie

7 restauracji, 7 barów La Dorada - restauracja a la carte z kuchnią śródziemnomorską, La Parilla - restauracja a la carte serwująca dania kuchni międzynarodowej, El Bohio - restauracja serwująca przekąski, Manzoku - restauracja a la carte serwująca dania kuchni azjatyckiej, Ambrosio - restauracja a la carte serwująca dania kuchni kubańskiej, 2 restauracje serwujące posiłki w formie bufetu, Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: La Perla, Los Arcos, La Rumba, La Vitola, Beach Bar, Gaz 53 All Inclusive Formuła zawiera:śniadania, obiady, kolacje, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

mini klub (od 4 do12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, Aquatic Park, menu i krzesełka w restauracji, opiekunka (płatna)

w cenie

liczne zajęcia sportowe, animacje, dyskoteka, muzyka na żywo, aerobik, aerobik wodny, łucznictwo, koszykówka, siatkówka, bilard, boccia, piłka nożna, gimnastyka, kajaki, nurkowanie powierzchniowe, windsurfing, tenis stołowy, kort tenisowy

płatne

centrum SPA oferujące liczne zabiegi i masaże na twarz i ciało, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka i salon piękności, lekcje tenisa, nurkowanie, golf

Aktualizacja opisu

21.03.2017 12:04

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Disco Tenis Golf Mini Klub All Inclusive Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Orbis Travel

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel Iberostar Varadero *****

 

Położenie:

luksusowy hotel należący do renomowanej sieci Iberostar usytuowany jest na półwyspie Varadero bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Kubie;

 

Do dyspozycji gości:

4 restauracje, 5 barów, 4 baseny, w tym jeden dla dzieci, dyskoteka, SPA z masażami, sauną, jacuzzi, fryzjer, korty tenisowe, miniklub dla dzieci, wypożyczalnia rowerów, sala konferencyjna, kącik internetowy, sklepiki, wypożyczalnia samochodów;

 

Sport i rozrywka:

tenis, bilard, aerobik, gimnastyka wodna, lekcje tańca, łucznictwo, tenis stołowy, żeglarstwo, kajaki, windsurfing, katamaran, rowery wodne, snorkeling, sporty motorowe dostępne poza hotelem (dodatkowo płatne);

 

Zakwaterowanie:

pokoje 2-os., łazienka (prysznic i wanna), suszarka do włosów, klimatyzacja, TV sat, telefon, minibar, sejf, żelazko, balkon z widokiem na ogród;

 

Wyżywienie:

śniadania, lub all inclusive. Pakiet all inclusive obejmuje: – korzystanie z kortów tenisowych w porze dziennej (gra przy oświetleniu za dodatkową opłatą, wypożyczenie rakiet i piłek za dodatkową opłatą; sporty wodne: kajaki, katamarany, windsurfing; codzienne programy animacyjne i sportowe; wieczorne programy rozrywkowe; 3 posiłki dziennie (restauracje typu bufet i „a la carte”, przekąski w barach; napoje i drinki alkoholowe lokalnej produkcji.

 

Cena obejmuje:

  • Zakwaterowanie.
  • Transport.
  • Wyżywienie: pakiet „all inclusive”.
  • Pakiet ubezpieczeniowy.

Cena nie obejmuje:

  •  Opłaty lotniskowej – 950 zł płatnej przy zakupie imprezy. 
  •  Wizy kubańskiej - 85 zł płatnej przy zakupie imprezy.
  • Opłaty wylotowej z Kuby - ok. 25 EURO płatnej przy opuszczaniu Kuby.
  • Opieki pilota/rezydenta. 
  •  Wycieczek fakultatywnych - płatnych na miejscu.



KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

****

Położenie

Hotel znajduje się na wspaniałej piaszczystej plaży niedaleko miasteczka Varadero. Hotel charakteryzuje sie kolonialmym wystrojem i klimatem.

Hotel dysponuje 368 pokojami udekorowanymi w kolonialnym stylu. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras z widokiem na karaibskie morze lub tropikalny ogród. Pokoje wyposażone są w

klimatyzację, mini bar, TV, sejf, balkon, łazienkę z wanną i prysznicem, suszarkę.

Do dyspozycji gości

Goście hotelu mają do dyspozycji restauracje tematyczne, bary, pokój gier, sklepy, pralnię, opieka medyczna, serwis plażowy, wieczorami organizuje się pokazy artystyczne i wieczorki taneczne. A także siłownia, golf, nurkowanie, masaże, sauna, klub dla dzieci, 5 basenów

CENA ZAWIERA

transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie All Inclusive, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie NW, KL, choroby przewlekłe oraz bagaż, bilet lotniczy Warszawa - Havana - Warszawa w cenie min. 3300 PLN/ os. dorosła.

CENA NIE ZAWIERA

wizy 22 Euro/os., taksy wylotowej 25 CUC/os. jeśli przelot odbywa się inną linia lotniczą niz AF/KLM, wydatków własnych, napiwków, dobrowolnego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji.

UWAGI

1. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 2. Kategoria hotelu odpowiada kategoryzacji lokalnej danego kraju. 3. Przy wylotach na Kubę, konieczna jest wiza (załatwiana przed wylotem). Do wizy potrzebny jest paszport, potwierdzenie rezerwacji lotu oraz pobytu na Kubie. Konsorcjum PBP pośredniczy w załatwianiu wiz. Koszt pośrednictwa jest bezpłatny. 4. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Dertour Polska

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Iberostar Selection Varadero

Kategoria

*****

Miejscowość

Varadero

Region

Północ/Wybrzeże Atlantyku

Kod

VRA20028 MK

Liczba pokoi

386

Położenie

Bezpośrednio przy piaszczystej plaży, leżaki i parasole na plaży w cenie. Do centrum miejscowości Varadero ok. 18 km. Do lotniska Varadero ok. 50 km.

Opis

Hotel otoczony tropikalnym ogrodem, z 3 restauracjami a-la-carte z kuchnią międzynarodową, śródziemnomorską i azjatycką, restauracją w formie bufetu z kuchnią międzynarodową, kawiarnią, barem w lobby, hotelowym barem przy plaży, barem przy basenie, barem swim-up oraz dyskoteką i parkingiem. WLAN w lobby (za opłatą). Ponadto do dyspozycji gości taras do opalania, 2 baseny z leżakami i parasolami (w cenie) oraz aquapark (w cenie).

Wyżywienie

All inclusive (I) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, kolacja w restauracji a-la-carte, napoje w cenie (napoje bezalkoholowe, woda, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe), przekąski.

Zakwaterowanie (pokoje)

Pokoje z łazienką (wanna lub prysznic), suszarką do włosów, minibarem (w cenie), sejfem (w cenie), TV, telefonem i umeblowanym balkonem lub tarasem.

Pokój typ 1

RAR = pokój standard, ok. 36-40 m kw.

Pokój typ 2

RBR = pokój Tropical, ok. 36-40 m kw., z widokiem na ogród.

Pokój typ 3

WAR = pokój rodzinny, ok. 36-40 m kw., 2 pokoje 2-osobowe połączone drzwiami.

Pokój typ 4

KAR = Juniorsuite, ok. 46-50 m kw.

Pokój typ 5

KAB = Juniorsuite Superior, ok. 46-50 m kw.

Sport, rozrywka, wellness

Siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, strzelanie z wiatrówki, strzelanie z łuku, tenis stołowy, siłownia, aerobic, kajaki, windsurfing, nurkowanie powierzchniowe w cenie. Za opłatą - tenis, nurkowanie, spa, sauna, masaże.

Dla dzieci

Miniklub/klub dla dzieci 4-12 lat, plac zabaw (na zewnątrz), brodzik dla dzieci (na zewnątrz). Opieka do dzieci za opłatą.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AK200202


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Prima Holiday

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Na półwyspie Varadero, do centrum miasteczka Varadero jest ok. 18 km. Najbliższe lotnisko jest w Varadero, oddalone o ok. 50 km od hotelu, natomiast lotnisko w Hawanie oddalone o ok. 150 km.W przypadku lotów do / z Hawany polecamy możliwość rezerwacji specjalnego transferu połączonego ze zwiedzaniem Hawany - City Tour po Hawanie (w 1szym lub ostanim dniu pobytu).  Taka opcja jest bardzo atrakcyjna, daje możliwość poznania tego nieprzeciętnego miasta.

PLAŻA

Piaszczysta, tuż przy hotelu, przejście na plażę przez teren hotelu. Leżaki i parasole na plaży.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5*Luksusowy hotel należący do znanej sieci Iberostar, składający się z budynku głównego i kilku dwupiętrowych budynków, położony wśród bujnej naturalnej roślinności na rozległym terenie. Idealne miejsce do spędzenia rodzinnych wakacji w egzotycznej atmosferze.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja czynna całą dobę, lobby, ogród taras słoneczny, restauracja główna, 3 restauracje a la carte (kuchnia japońska, międzynaradowa, śródziemnomorska), 5 barów, sklep z pamiatkami, fryzjer: płatny, lekarz na wezwanie: płatny, 

INTERNET

Internet Wi-Fi bezpłatny w ogólnodostępnych miejscach.

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: kompleks basenów, leżaki i parasole bezpłatnie przy basenie, siłownia, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, rzutki, animacjePłatnie: centrum spa, masaże, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

brodzik, mini klulb dla dzieci, plac zabaw, animacje.

ZAKWATEROWANIE

386 pokoiPokoje typu standard wyposażone w łazienkę z wanna/prysznicem, suszarką do włosów, klimatyzacją, żelazkiem i deską do prasowania, telewizor, telefon, sejf, mini bar.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w wyznaczonych przez hotel godzinach.

INFORMACJE DODATKOWE

Tripadvisor choice 2021.Carretera Las Morlas Km 17,5 - Sector Punta HicacosVaradero , Matanzas42200https://www.iberostar.com/en/hotels/varadero/iberostar-varadero/Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania 

CENA

Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.Cena zawiera-oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany, ale z wyłączeniem przewoźnika Air France, gdzie w cenie jest bagaż podręczny do 8 kg,  natomiast bagaż rejestrowany 23 kg jest za dodatkową opłatą około 300pln/szt; transfer lotnisko - hotel - lotnisko, shuttle dla przejazdów na wybrzeże Havany, a PRYWATNY przy przejazdach do Varadero (wymogie lokalne na sezon Lato 2021); zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, obowiązkowe w przypadku wyjazdów na Kubę dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EURbagaż; OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej) VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera-oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR; bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), wycieczek fakultatywnych, w przypadku połączeń na Air Franse bagaż rejestrowany 23 kg za opłatą około 300pln / szt., opłaty za obowiązkową wizę tzw kartę turysty (możliwość zakupu u organizatora Prima Holiday ok. 150pln/os.)  *UWAGA! - Szczególnie polecamy rezerwacje City Tour po Hawanie, ta propozycja (składnik opcjonalny) jest bardzo atrakcyjna, daje możliwość poznania  tego nieprzeciętnego miasta. Podczas zwiedzania przewiedziana:- Wizyta w kolonialnej Hawanie, ogłoszonej Światowym Dziedzictwem Kulturowym wg UNESCO. Spacer po starych częściach miasta, jego fortecach, placach oraz budowle z XVI-XIX wieku. Okazja do zakupów sztuki i rękodzieła. - Wizyta w La Bodeguita del Medio i okolicach- Przystanek przy Capitolio- Lunch w lokalnej restauracji (dodatkowo płatny)- Panoramiczna wizyta w nowoczesnej Hawanie, z krótkim postojem w Revolution Square do zdjęć- Przejazd do wybranego hotelu jeśli zwiedzanie jest pierwszego dnia pobytu (tj. po przylocie) / lub na lotnisko jeśli zwiedzanie jest ostatniego dnia pobytu (tj. przed powrotem do kraju). 

WARUNKI WJAZDOWE

WAŻNE!: Obywatel polski udający się na Kubę obowiązany jest do posiadania wizy odpowiedniej do celu planowanego pobytu lub tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista) wydawanej wyłącznie w celach turystycznych przez konsulat kubański w Warszawie. Istnieje również możliwość zakupu takiej karty u organizatora Prima Holiday w cenie ok. 150pln / szt (zamówienie na kartę musi być złożone odpowiednio wcześnie przed wylotem, aby karta dotarła do Klientów wysyłką kurierską  jeszcze przed wylotem) Przy przekraczaniu granicy zalecany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wjazdu na Kubę. Turysta zobowiązany jest również posiadać bilet powrotny lub umożliwiający kontynuację podróży. Turyści przyjeżdżający na wypoczynek zorganizowany z biurem podrózy nie muszą udokumentować posiadanych środków pieniężnych. 

COVID-19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. https://www.gov.pl/web/kuba https://www.gov.pl/web/kuba/na-kubie-nadal-obowiazuja-restrykcje-wprowadzone-w-styczniu-i-lutym-br2https://www.gov.pl/web/kuba/wydluzenie-obowiazkowej-kwarantanny-dla-turystow Od 5 czerwca br. władze kubańskie zdecydowały o wydłużeniu obowiązkowej kwarantanny dla turystów indywidualnych. Podróżni przylatujący na lotniska inne niż w Hawanie lub Santiago de Cuba (np. Varadero, Cayo Coco) są zobowiązani do wykupienia pakietu obejmującego transport z lotniska oraz pobyt z wyżywieniem w jednym z wyznaczonych hoteli (bez możliwości opuszczania pokoju), obejmujący 6 noclegów. Dla podróżnych przylatujących do Hawany lub Santiago de Cuba pakiet obejmuje 5 noclegów. Zwolnienie z kwarantanny następuje po otrzymaniu negatywnego wyniku testu w kierunku COVID-19 wykonywanego odpowiednio w szóstym lub piątym dniu po przylocie. Szczepienia ani przebycie choroby nie zwalniają z kwarantanny.W chwili obecnej restauracje, bary, muzea, fabryki cygar pozostają zamknięte, a wyceczki nie są organizowane.Klienci podróżujący na Kubę zobowiązani są do przedstawienia negatywnego wyniku testu PCR, wykonanego maksymalnie 72 godziny przed przylotem na Kubę. Wynik testu należy przedstawić podczas odprawy w Polsce. Testowi muszą być poddane również  dzieci w każdym wieku. Po przylocie na Kubę Klienci bedą poddani drugiemu tesowi na PCR (koszt wliczony już w cenę biletu), czas oczekiwania na wynik w hotelu do 24h. Jeżeli przelot odbywa się z przesiadką w Amsterdamie, to w trakcie przesiadki również należy okazać negatywny wynik testu PCR.Informacje dla podróżujących przez Zurych: Od 8 lutego 2021 r. wszyscy pasażerowie muszą przedłożyć dowód negatywnego wyniku testu PCR podczas podróży do Szwajcarii. W momencie wyjazdu wynik testu nie może być starszy niż 72 godziny. Wynik testu musi być przedstawiony członkowi personelu naziemnego przy stanowisku odprawy lub przy bramce w kraju wylotu. Wymóg testu obejmuje wszystkich podróżnych, w tym pasażerów tranzytowych, którzy podróżują przez Szwajcarię do miejsca docelowego, niezależnie od tego, skąd rozpoczyna się podróż.Po przylocie, na lotniskach pierwszym krokiem jest przejście przez celne termometry i skanery temperatury,aby wykluczyć gorączkę. Wszyscy podróżni muszą nosić maski i używać roztworów chlorowanych lub na bazie alkoholu do higieny rąk, które będą dostępne na lotniskach. Personel hotelowy zobligowany jest do noszenia maseczek. Konieczne jest zachowanie dystansu społecznego oraz dezynfekcja rąk. Przed wyjazdem na wycieczeki fakultatywne dokonywany jest pomiar temperatury ciała. W przypadku wyjazdów na Kubę konieczne jest posiadanie przez podróżnych ubezpieczenia kosztów leczenia w przypadku zachorowania na Covid-19. W cenie imprez na Kubę klienci Prima Holiday Sp. z o. o. mają wliczone  dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR. Przed powrotem do kraju istnieje możliwość wykonania testu typu PCR w każdym hotelu na Kubie, koszt takiego testu wysoi zwykle od 30 do 50 usd. Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania,z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Varadero, Kuba

Położenie

otoczony wspaniałą, tropikalną roślinnością. Do centrum Varadero z licznymi barami, restauracjami i sklepami ok. 12 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 60 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Varadero. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

elegancki ośrodek dysponuje łącznie 386 pokojami w trzykondygnacyjnych budynkach. Lobby z recepcją i barem, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, kilka restauracji a la carte (m.in. kuchnia japońska, śródziemnomorska, gourmet), restauracja z potrawami z grilla, bar z przekąskami, sklepy z pamiątkami, fryzjer, dyskoteka. W ogrodzie rozległy kompleks 4 basenów z oddzielnym brodzikiem i barem. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. W południe przekąski w restauracji serwującej dania z grilla. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). "Star Cafe" czynna w godz. 09.00.-22.00. Przez całą dobę napoje bezalkoholowe oraz wybrane napoje alkoholowe. Room service w godz. 11.00.-23.00.

Internet

WiFi w lobby za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 40 m kw., urządzone ze smakiem; klimatyzacja, telefon, TV kablowa, minibar (codziennie uzupełniany w napoje orzeźwiające), sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje rodzinne (A2-3G): 2 pomieszczenia; w pobliżu parku wodnego i mini klubu. Na powitanie butelka rumu w pokoju. Prezent powitalny dla dzieci. Junior suity (A1-3B): większe, z kącikiem wypoczynkowym, WIFI (za opłatą), płaszczem kąpielowym, poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A1-3E): dla dorosłych, w pobliżu spa, ze wstępem do strefy "mokrej"; bon do spa o wartości 50 USD/pokój, olejki aromatyczne w pokoju.

Sport

aerobik, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, siatkówka, strzelanie z łuku, windsurfing, kajaki, rowery wodne. Za opłatą bowling oraz 18-dołkowe pole golfowe w pobliżu hotelu.

Wellness

sauna. Za opłatą sauna, masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

basen dla dzieci, park wodny i klub dla dzieci (4-12 lat) w godz. 10:00-17:00.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Muzyka na żywo, lekcje tańca, dyskoteka.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Varadero, Kuba

Położenie

otoczony wspaniałą, tropikalną roślinnością. Do centrum Varadero z licznymi barami, restauracjami i sklepami ok. 12 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 60 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Varadero. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

elegancki ośrodek dysponuje łącznie 386 pokojami w trzykondygnacyjnych budynkach. Lobby z recepcją i barem, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, kilka restauracji a la carte (m.in. kuchnia japońska, śródziemnomorska, gourmet), restauracja z potrawami z grilla, bar z przekąskami, sklepy z pamiątkami, fryzjer, dyskoteka. W ogrodzie rozległy kompleks 4 basenów z oddzielnym brodzikiem i barem. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. W południe przekąski w restauracji serwującej dania z grilla. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). "Star Cafe" czynna w godz. 09.00.-22.00. Przez całą dobę napoje bezalkoholowe oraz wybrane napoje alkoholowe. Room service w godz. 11.00.-23.00.

Internet

WiFi w lobby za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 40 m kw., urządzone ze smakiem; klimatyzacja, telefon, TV kablowa, minibar (codziennie uzupełniany w napoje orzeźwiające), sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje rodzinne (A2-3G): 2 pomieszczenia; w pobliżu parku wodnego i mini klubu. Na powitanie butelka rumu w pokoju. Prezent powitalny dla dzieci. Junior suity (A1-3B): większe, z kącikiem wypoczynkowym, WIFI (za opłatą), płaszczem kąpielowym, poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A1-3E): dla dorosłych, w pobliżu spa, ze wstępem do strefy "mokrej"; bon do spa o wartości 50 USD/pokój, olejki aromatyczne w pokoju.

Sport

aerobik, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, siatkówka, strzelanie z łuku, windsurfing, kajaki, rowery wodne. Za opłatą bowling oraz 18-dołkowe pole golfowe w pobliżu hotelu.

Wellness

sauna. Za opłatą sauna, masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

basen dla dzieci, park wodny i klub dla dzieci (4-12 lat) w godz. 10:00-17:00.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Muzyka na żywo, lekcje tańca, dyskoteka.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Varadero, Kuba

Położenie

otoczony wspaniałą, tropikalną roślinnością. Do centrum Varadero z licznymi barami, restauracjami i sklepami ok. 12 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 60 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Varadero. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

elegancki ośrodek dysponuje łącznie 386 pokojami w trzykondygnacyjnych budynkach. Lobby z recepcją i barem, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (międzynarodowa, japońska, śródziemnomorska, gourmet), restauracja z potrawami z grilla, bar z przekąskami, sklepy z pamiątkami, fryzjer, dyskoteka. W ogrodzie rozległy kompleks 4 basenów z oddzielnym brodzikiem i barem. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

komfortowe i eleganckie. Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 40 m kw., urządzone ze smakiem; klimatyzacja, telefon, TV kablowa, minibar (codziennie uzupełniany w napoje orzeźwiające), sejf, zestaw do prasowania, zestaw do przygotowywania kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje rodzinne (A2-3G): 2 pomieszczenia; w pobliżu parku wodnego i mini klubu. Na powitanie butelka rumu w pokoju. Prezent powitalny dla dzieci. Junior suity (A1-3B): większe, z kącikiem wypoczynkowym, WIFI (za opłatą), płaszczem kąpielowym, poza tym wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A1-3E): dla dorosłych, w pobliżu spa, ze wstępem do strefy "mokrej"; bon do spa o wartości 50 USD/pokój, olejki aromatyczne w pokoju.

Sport

aerobik, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, siatkówka, strzelanie z łuku, windsurfing, kajaki, rowery wodne. Za opłatą bowling oraz 18-dołkowe pole golfowe w pobliżu hotelu.

Wellness

sauna. Za opłatą sauna, masaże i zabiegi w centrum spa.

Dzieci

basen dla dzieci, park wodny i klub dla dzieci (4-12 lat) w godz. 10:00-17:00.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Muzyka na żywo, lekcje tańca, dyskoteka.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. W południe przekąski w restauracji serwującej dania z grilla. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przez całą dobę napoje bezalkoholowe oraz wybrane napoje alkoholowe. 


Mapa Hotelu Iberostar Selection Varadero
Zdjęcia lokalizacji (Kuba / Varadero)
Hawana, miasto Hemingwaya, cygara, wakacje na Kubie
Wakacje w Varadero, palmy, rajskie plaże
Wakacje w Cayo Coco, flamingi, salsa
Santaigo de Cuba z Placem Rewolucji
Mohito to symbol Kuby
Holguin zachwyca pięknymi i długimi plażami
Kurort Cayo Santa Maria z długą 11 km plażą i luksusowymi resortami
Trinidad to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Kuby

Opinie o Hotelu Iberostar Selection Varadero

4.6
zdecydowanie polecam

Wspaniałe wczasy w wyjątkowym miejscu - jak na razie Kuba to nasz numer jeden! Wypoczynek w Iberostar Varadero był bardzo udany - hotel oferuje masę atrakcji, ma bardzo smaczne wyżywienie - zawsze były jakieś smakołyki i nietypowe frykasy - nie bójcie się próbować :) do tego ogromny wybór świeżych owoców! Plaża czyściutka, ocean ciepły i lazurowy - czego chcieć więcej!?!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.9
zdecydowanie polecam

Świetny hotel, kolejny obiekt z sieci Iberostar w którym miałem okazję wypoczywać i jestem mega zadowolony! Świetny standard, świetna kuchnia i porządne drinki, piękna plaża - dokładnie taka jakiej oczekiwałem na Kubie! Do hotelu nie mam żadnych zastrzeżeń! Iberostar Varadero naprawdę dla wymagających!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.4
polecam

Świetna plaża i widok, obsługa typowo kubańska, dobry rum i cygara. Chce się wracać, z mankamentów 16h w podróży z domu ale czego się nie robi dla uroków Hawany i Varadero.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.4

Iberostar Selection Varadero - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
Standard DBL
1 os. junior suite
2 os. junior suite
2 os. pokoj standardowy
3 os. pokoj rodzinny
Juniorsuite Superior
Juniorsuite
Double
Double Tropical
Family 2 Rooms

Iberostar Selection Varadero - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Selection Varadero - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Iberostar Selection Varadero? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00