cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Wela, Słoneczny Brzeg
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
18.05 - 25.05
już od 849 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.05 - 01.06
już od 849 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Wela
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Wela
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Wela:
4.4 / 5
Średnia z 10 opinii
Szczegóły oceny hotelu Wela:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Wela w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Sympatyczny i zadbany, lubiany za wakacyjną atmosferę i dobry serwis. Hotel leży tylko kilka kroków od pięknej piaszczystej plaży. Do tętniącego życiem centrum kurortu można dojść spacerem w ok. 20 min. Hotel oferuje wiele atrakcji dla dorosłych i dla dzieci, animatorzy zapraszają do wspólnej zabawy. Funkcjonalnie urządzone pokoje wyposażone są we wszystkie niezbędne udogodnienia.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, ok. 300 m od sklepów, restauracji i barów, ok. 9 km od Nessebaru; ok. 30 km od portu lotniczego w Burgas, ok. 120 km od portu lotniczego w Warnie.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 250 m hotelu, przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 4,5 BGN/szt.).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r. (budynek główny), nowa część w 2012 r., 150 pokoi, 2 budynki, 6 pięter, 5 wind, hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja - przekąski w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bary: w holu, w restauracjach, przy basenie, bar nocny (czynny od 22.00); kantor, sklepy z pamiątkami i spożywczy; sala konferencyjna dla ok. 150 osób, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w holu; za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 28 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka/minibar (płatny wg konsumpcji), internet bezprzewodowy (ok. 20 BGN/tydz.), sejf (ok. 7 BGN/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik, krzesełka); pokój z 2 dostawkami za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 250 m², gł.0,6-1,4 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; siatkówka plażowa, minipiłka nożna, tenis stołowy, szachy; pokój i plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci, amfiteatr; za opłatą: bilard, minigolf, centrum fitness, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.00-18.00) w wyznaczonej restauracji; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (8.00-24.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/55425676, www.welahotel.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Sympatyczny i zadbany, lubiany za wakacyjną atmosferę i dobry serwis. Hotel leży tylko kilka kroków od pięknej piaszczystej plaży. Do tętniącego życiem centrum kurortu można dojść spacerem w około 20 minut. Hotel oferuje wiele atrakcji dla dorosłych i dla dzieci, animatorzy zapraszają do wspólnej zabawy. Funkcjonalnie urządzone pokoje wyposażone są we wszystkie niezbędne udogodnienia. W 2019 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, ok. 300 m od sklepów, restauracji i barów, ok. 9 km od Nesebaru; ok. 30 km od lotniska w Burgas, ok. 120 km od lotniska w Warnie.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 250 m hotelu, przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 4,5 BGN/szt.).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r. (budynek główny), nowa część w 2012 r., 150 pokoi, 2 budynki, 6 pięter, 5 wind, hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja - przekąski w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bary: w holu, w restauracjach, przy basenie, bar nocny (czynny od 22.00); kantor, sklepy z pamiątkami i spożywczy; sala konferencyjna dla ok. 150 osób, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w holu; za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 28 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka/minibar (płatny wg konsumpcji), internet bezprzewodowy (płatny: ok. 20 BGN/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik, krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 28 m², odnowiony i nowoczesny; wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 250 m², gł. 0,6-1,4 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; siatkówka plażowa, minipiłka nożna, tenis stołowy, szachy; pokój i plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci, amfiteatr; za opłatą: bilard, minigolf, centrum fitness, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie kontynentalne (10.30-12.00) w wyznaczonym barze; przekąski (12.00-18.00 oraz 23.00-2.00) w wyznaczonej restauracji; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (8.00-24.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/55425676, www.welahotel.com

GRATIS:

Wi-Fi

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Data otwarcia:

2004 r.

 

Położenie:

Słoneczny Brzeg Północny, 25 km od lotniska.

 

Plaża:

200 m od hotelu, piaszczysta. Parasole, leżaki i materace płatne. Przejście przez ulicę.

 

W Hotelu:

restauracja z tarasem, 2 bary, basen odkryty.

 

Pokoje:

120 pokoi standardowych, 10 pokoi rodzinnych (dwa pomieszczenia połączone drzwiami), 18 pokoi typu Studio (jeden pokój) klimatyzacja centralna, prysznic, telefon, TV, minibar (pusty), sejf (płatny),terakota, balkonem.

 

Rozrywki i usługi:

  • Bezpłatne: Internet bezprzewodowy w lobby, siłownia, tenis stołowy, boisko do siatkówki, boisko do piłki nożnej, animacje.
  • Płatne: gry na automatach, Centrum Spa, sauna, masaż.

 

Dla dzieci:  

brodzik, plac zabaw

 

Wyżywienie:

All Inclusive

 

Posiłki:

śniadania,  obiady, przekąski i kolacje.

 

Napoje zawarte:

wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

4*

 

Opis hotelu

Hotel jest idealnym wyborem dla klientów w każdym wieku a bliskość do licznych sklepów i restauracji gwarantuje dogodny wypoczynek w centrum kurortu

 

Położenie

Ok. 250 m od plaży, w północnej części Słonecznego Brzegu, ok. 1 km od centrum miasta, ok. 27 km od lotniska w Burgas, Action Aquapark niedaleko hotelu

 

Plaża

Piaszczysta i szeroka plaża, łagodne zejście do morza, leżaki i parasole płatne

 

Pokoje

Centralna klimatyzacja, TV-Sat, telefon, minibar, łazienka: wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów, balkon

 

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą mineralną- jedyny w Słonecznym Brzegu, leżaki i parasole, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy. Odpłatnie: fitness, sporty wodne na plaży, bilard, centrum spa z wodą mineralną, masaże, sauna

 

Dla dzieci

Plac zabaw, pokój zabaw, miniklub, brodzik, łóżeczko (na zapytanie)

 

Wyżywienie

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie szwedzkiego stołu

 

Restauracje i bary

2 restauracje, 3 bary

 

Dodatkowe informacje

Kącik internetowy płatny, sejf w recepcji płatny, lekarz ( na zapytanie), fryzjer, salon piękności, parking, sklepiki

 

Cena zawiera (PLN):

  • bilet lotniczy,

  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),

  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;

  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;

  • wyżywienie wg opisu,

  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie),

  • opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Travel Time

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Słoneczny Brzeg - ten magiczny kurort słynie z przepięknej, szerokiej, złocistej plaży oraz niespotykanie łagodnego zejścia do morza. Położony ok.  30 km od Burgas i ok. 100 km od Warny w naturalnej zatoce. W tle północnej części kurortu zarysowują się ostatnie wzgórza Bałkanu, stwarzające doskonałą harmonię pomiędzy wodą i górami. Na południe od kurortu roztacza się malowniczo wioska rybacka – Nesseber zwana perełką Południa, która jest architektonicznym i historycznym pomnikiem bułgarskiej i światowej kultury. Plaża w Słonecznym Brzegu ma 8 km długości i 30-60 metrów szerokości, są to złoto-żółte piaski oraz naturalne wydmy. Plaża ta należy do najpiękniejszych na całym wybrzeżu. Mikroklimat tego rejonu należy do jednych z najzdrowszych, gdyż świeże powietrze znad morza, przywiewane w ciągu dnia morską bryzą, spotyka się tutaj z ciepłym lądowym powietrzem, co powoduje, że klimat  jest łagodny (ok. 28 stopni temp. powietrza i ok. 26 stopni temp. wody), co zachęca także nocą do romantycznych spacerów wzdłuż plaży.

 

HOTEL WELA****

Słoneczny Brzeg

 

Położenie:

ok. 300 m od morza i piaszczystej plaży i 300 m od centrum miejscowości, w spokojnym i cichym miejscu, w nowej, spokojnej, części kurortu.

 

Hotel:

wybudowany w 2005 r., posiada 5 pięter i 170 pokoi oraz duży ogród, posiada recepcję (punkt wymiany walut oraz płatny sejf), klimatyzowaną restaurację, lobby bar, 3 sklepy (2 z pamiątkami, spożywczy), fryzjer, kącik internetowy, bar nocny, 2 windy.

 

Pokoje:

2-os. z możliwością 1 dostawki, łazienka (prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja centralna indywidualnie sterowana, telefon, TV, lodówka, sejf płatny, balkon.

 

Sport i rozrywka:

basen odkryty z wodą mineralną, taras do opalania w ogrodzie (leżaki i parasole bezpłatne), boisko do siatkówki i piłki nożnej, siłownia, centrum SPA (sauna, kąpiele mineralne) z dyżurem lekarskim, płatne: masaże i specjalne zabiegi balneologiczne.

 

Wyżywienie:

śniadania (bufet)

 

Dla dzieci:

basen, plac zabaw w ogródku, krzesełka w restauracji.

 

Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie,
  • transport,
  • wyżywienie: 7/14 śniadań,
  • pakiet ubezpieczeniowy,
  • opiekę rezydenta. Uwaga - rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.


Cena nie obejmuje:

  • opłat lotniskowych i dopłat paliwowych,
  • posiłków i napojów w czasie przelotu (istnieje możliwość ich zakupu na pokładzie samolotu).

 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

SkyClub

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

Hotel położony w północnej części Słonecznego Brzegu – największego i najbardziej popularnego bułgarskiego kurortu. Liczne dyskoteki, kluby, restauracje, tawerny, parki rozrywki oraz 2 pobliskie aqua parki oferują wiele atrakcji zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Do ścisłego centrum kurortu można dojść piechotą (ok. 1 km), bądź podjechać autobusem miejskim (przystanek przy hotelu). Łatwo można dostać się również do oddalonego o ok. 5 km Nessebaru. W sąsiedztwie obiektu (ok. 200 m) znajduje się dobrze wyposażony supermarket oraz bankomat. Hotel położony jest w odległości ok. 300 m od przepięknej, szerokiej, piaszczystej plaży odznaczonej Błękitną Flagą. Odległość od lotniska w Burgas wynosi 39 km.

 

Hotel:

Nowoczesny, elegancko urządzony, czterogwiazdkowy obiekt wybudowany w 2004 roku. Posiada 150 przestronnych i komfortowo urządzonych pokoi. Hotel jako jedyny w Słonecznym Brzegu posiada basen zasilany wodami mineralnymi. Ponadto do dyspozycji Gości: recepcja, restauracja z tarasem, lobby bar, bar nocny i bar przy basenie, boisko do piłki nożnej i siatkówki, fryzjer, kantor, sklepy. Obiekt dysponuje nowoczesnym centrum SPA, oferującymi szeroką gamę zabiegów.

 

Pokoje:

Przyjemnie i funkcjonalnie urządzone duże pokoje z balkonem, 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek. Wyposażone w klimatyzację, TV SAT, telefon, lodówkę, sejf (dodatkowo płatny). W pokojach znajduje się łazienka z prysznicem i suszarką.

 

Sport i rozrywka:

Do dyspozycji Gości jedyny w Słonecznym Brzegu hotelowy basen z wodą mineralną otoczony tarasem słonecznym z bezpłatnymi parasolami. Na terenie hotelu ,,soft animation program” prowadzony przez polskiego animatora. Ponadto (za dodatkową opłatą) centrum SPA z relaksacyjnymi masażami, jaccuzi, łaźnią parową, sauną i salą fitness, boisko do piłki nożnej i siatkówki, bilard, tenis stołowy. Na plaży funkcjonująca w sezonie wypożyczalnia sprzętu sportowego, w miejscowości 2 aqua parki.

 

Wyżywienie:

Program All Inclusive
• 07:30 – 10:00 śniadanie w formie bogatego bufetu serwowane w restauracji głównej: szeroki wybór serów, wędlin, warzyw, naleśniki, pączki, croissanty, szeroki wybór pieczywa, ciastka, jogurty oraz kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych)
• 10:30 – 12:00 późne śniadanie dla śpiochów: przekąski, szeroki wybór kanapek, pizza, makarony, owoce serwowane w Lobby Bar
• 07:30 – 22:00 napoje bezalkoholowe: kawa, herbata, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki owocowe: ananasowy, brzoskwiniowy, pomarańczowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych), napoje gazowane typu cola, fanta, sprite serwowane w barze przy basenie
• 07:30 – 22:00 lokalne napoje alkoholowe: wino białe, czerwone, piwo, whisky, rum, gin, wódka oraz koktajle na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie
• 12:00 – 14:00 obiad serwowany w restauracji głównej w formie bogatego bufetu – dania kuchni miedzynarodowej i lokalnej
• 08:00 – 24:00 napoje bezalkoholowe: kawa, herbata, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych), napoje gazowane typu cola, fanta, sprite serwowane w Lobby Bar
• 08:00 – 24:00 lokalne napoje alkoholowe: wino białe, czerwone, piwo, whisky, rum, gin, wódka oraz szeroki wybór koktajli na bazie alkoholi lokalnych typu Pina Colada, Cuba Libre serwowane w Lobby Bar
• 11:30 – 21:30 gorące przekąski typu pizza, makarony oraz owoce serwowane w Bar Barbecue
• 15:30 – 17:30 zimne oraz gorące przekąski typu tosty, pizza, makarony oraz owoce serwowane w Lobby Bar
• 18:30 – 21:30 kolacja serwowana w restauracji głównej – dania kuchni międzynarodowej i lokalnej: szeroki wybór mięs, warzyw, ryb, makarony oraz bogaty wybór sałatek (szopska, grecka, owczarska, mleczna), kilka rodzajów zup
• napoje alkoholowe: wino białe, czerwone, piwo oraz napoje bezalkoholowe: kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych) oraz napoje gazowane serwowane podczas posiłków
• leżaki i parasole przy basenie

 

Dla dzieci:

Wydzielony z głównego basenu brodzik dla dzieci, mini kącik zabaw, animacje – w tym osoba polskojęzyczna możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.

 

Cena obejmuje:

  • przelot,
  • zakwaterowanie,
  • transfery,
  • wyżywienie,
  • pakiet ubezpieczeniowy,
  • opiekę rezydenta.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

4

Region

Bułgaria,Słoneczny Brzeg

Położenie

Hotel położony w Słonecznym Brzegu. Do najbliższej plaży 300 m (leżaki i parsole dodatkowo płatne)

Hotel

Hotel składa się z dwóch, pięciopiętrowych części (w jednej klimatyzacja indywidualna w drugiej części centralna). Pierwszy - główny budynek wybudowany w 2004 roku oraz druga część dobudowana w 2012 roku. Obiekt wyposażony w pięć wind, kantor wymiany walut, room serwis, 4 bary: lobby bar (otwarty w godzinach od 8.00 do 24.00), bar przy basenie, bar z przekąskami, nocny bar. WI-FI w lobby - bezpłatnie. Hotel posiada dwie restauracje: główną z tarasem oraz restauracje w której podawane jest późne śniadanie oraz przekąski, pralnie, salon piękności, fryzjera, sklep, parking podziemny (bezpłatny). Dla dzieci: menu dla dzieci, łóżeczka (bezpłatne), krzesełka w restauracji, plac zabaw, mini klub. Hotel nie akceptuje zwierząt.

Pokoje

Hotel dysponuje 250 pokojami dwuosobowymi (25m2)wyposażonych w klimatyzacje, TV SAT, telefon, sejf (za dodatkową opłatą, łazienka z WC, prysznicem i suszarką, balkon. WI-FI za dodatkową opłatą ok 20 lv/tydzień. Pokoje sprzątane są codziennie, a pościel wymieniana dwa razy w tygodniu, codzienna wymiana ręczników.

Wyżywienie

Hotel dysponuje opcją all inclusive: śniadanie w formie bufetu w godzinach 07.30-10.00, lunch w formie bufetu w godzinach: 12.30-14.30; obiad w formie bufetu w godzinach:18.30-21.00. Późne śniadanie w formie bufetu 10.30-11.30 oraz przekąski (pizza, krakersy, owoce, pasty)w godzinach od 12.00-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane w restauracji w godzinach od 7.30-21.00 oraz w lobby barze od 8.00 do 24.00. Za dodatkową opłata podawane są drinki importowane.

Sport i relaks

W ramach oferty sportowej hotel oferuje: basen, fitness, tenis stołowy, szachy, piłkę nożną. Za dodatkowa opłatą hotel oferuje: bilard; masaż, saunę, kąpiele parowe,sporty wodne na plaży. Hotel prowadzi jedne z lepszych animacji w Słonecznym Brzegu.

Możliwości zakwaterowania

Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce; pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce, pokoje jednoosobowe, pokoje dwuosobowe + dwójka dzieci na dostawce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wela to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Słoneczny Brzeg ze sklepami, pubami, barami i dyskotekami, blisko pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, a także rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od centrum Słonecznego Brzegu, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie: w północnej części miejscowości, tylko ok. 250 m do piaszczystej plaży. Do centrum ok. 1 km.

Wyposażenie: hotel ze 180 pokojami. Restauracja z tarasem, lobby z barem nocnym, fryzjer, kantor, sklepy. Na zewnątrz znajduje się basen z wodą mineralną, leżaki i parasole, bar przy basenie .

Kategoria bułgarska: 4 gwiazdki.

Pokoje (42947A 1-3L): wanna/prysznic, suszarka, WC, telefon, TV, lodówka, sejf (za opłatą), klimatyzacja (sterowana cenralnie), balkon lub taras.

Zniżki: przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Sport: Częściowo za opłatą: siatkówka, bilard, tenis stołowy, sauna, masaże, siłownia.

Z dwoma posiłkami: w formie bufetu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Wela
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Wela:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Wela
https://youtu.be/7TjnwQGEOGc

Opinie o Hotelu Wela

4.1
polecam

hotel Wela ogólnie jest w porządku. To był komfortowy urlop w Bułgarii. Hotel blisko rozrywek i centrum w Słonecznym Brzegu, na plażę spokojnie w kilka minut można dojść. w hotelu było czysto, pokoje również ładne. jak dla mnie bez zarzutu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1
5.0
zdecydowanie polecam

Przyjemny, zadbany hotel, w otoczeniu innych kompleksów. Położony w typowa miejscowości nadmorskiej. Bardzo dobra opcja all inclusive, różnorodny wybór potraw i napojów gwarantuje zadowolenie z wydanych pieniędzy:) Bułgarzy to bardzo ciepli, mili ludzie. To chyba znak rozpoznawczy południowców. Polecam wyjazd z biurem, samolotem większy komfort, a i na miejscu nie trzeba się o nic martwić!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
polecam

Idealne miejsce na wypoczynek. Regenerację sił po ciężkim roku pracy. Hotel 4*, w pełni zasłużone. Wnętrze hotelu robi nieziemskie wrażenie, jasno, czysto, nowocześnie - moje pierwsze odczucia po transferze. Pokoje przestronne, komfortowe. Jedzenie bardzo smaczne, miła obsługa. Na pewno tutaj jeszcze wrócę!

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.9
3.1
może być

W skrócie: Jedzenie dobre, czystość w pokojach zła, mały hotel i niezbyt duży basen. Zgiełk i tłok. Dobre animacje dla dzieci. Obiady i kolacje bardzo dobre. Śniadania przeciętne, przekąski słabe (w opisie hotelu wspomniane są m.in. owoce - bzdura; chleb, dżemy, miód, ciastka, pizza z serem i frytki). Kelnerzy fajni. Czystość w pokojach - różnie. niektórzy byli zadowoleni, niektórzy przeciętnie; na naszym pokoju obsługa była fatalna. Sprzątaczki brudne ręczniki zostawione na podłodze nie wymieniały, tylko z powrotem zawieszały. Pościel zmieniono raz. To tylko część zastrzeżeń. Po dziesięciu dniach zwróciłem na to uwagę Pani w recepcji, która nieszczególnie przejęła się tym, co jej powiedziałem. NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO przez kolejne 5 dni!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
3.1
4.7
polecam

czysty, zadbany, z miedzynarodowa obsluga hotel. lokalizacja swietna - pod wzgledem komunikacyjnym, imprezowym, poznawczym. my bylismy z 2 posilkami (jak dla nas ok, czasami wyskoczylismy do knajpki), a teraz widze, ze takze all inclusive sie pojawilo - fajnie. polecam

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.7
4.9
zdecydowanie polecam

jednak plaza bulgarska to jest to! dzieciaki w 7 niebie. a hotel Wela - przyjemna obsluga, animacje - dla dzieci generalnie brak, ale w sumie nie potrzebowalismy ich. hotel zadbany, ze ladnym basenem. mielismy 2 laczone pokoje, z klimatyzacja - super. kuchnia w porzadku - sniadania, kolacje smaczne i urozmaicone. ceny w hotelu w miare (napoje do kolacji), ceny poza hotelem - jak i nad polskim morzem. bylismy w aqua parku (sa 2), ale generalnie wakacje pomiedzy plaza a basenem. do centrum niedaleko (obok hotelu sklep i przystanek - polecam przejechac sie do Nesseberu), mozna spacerkiem lub podjechac autobusem.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.4
zdecydowanie polecam

Witam, pobyt spedzony z moja dziewczyna w Bulgarii w hotelu Wela bede bardzo dobrze spominal. Hotel spelnil nasze wszystkie ( nie koniecznie wygorowane ) wymagania a dokladnie : # bardzo czysto w pokojach # bardzo dobre i smaczne jedzenie fundowane w formie sniadania i kolacji, obsluga w moim odczuciu bardzo mila # dosyc duzy basen z licznymi lezakami wokolo niego # EKSTRA polozenie ! najwiekszy chyba PLUS calego wypadu, do morza w lini prostej zeby nie sklamac 5 minut spacerkiem, do supermarkietu ZORA podobna droga, do centrum - promenady okolo 10-15 min drogi bardzo fajna trasa # ciekawe aktrakcje na plazy : banan, skotery wodne, ciekawe "karuzele" nieopodal plazy # Aquapark w Nesebarze ! POLECAM ! Trzeba sie tam wybrac bo niektore zjezdzalnie naprawde sa nie z tej ziemi ! a ceny bardzo przyjemne ! wiecej info tutaj -> aquaparadise-bg.com reasumujac polecam serdecznie rodzicom z dziecmi ( jest pokoj dla dzieci z zabawkami + "wozki" pomagajace karmic dzieci podczas sniadan i kolacji ), mlodym przyjedzajacym wieksza ekipa zeby sie rozerwac bo naprawde jest gdzie sie udac ; ) pozdrawiam i dziekuje Traveligo za zoorgranizowanie moich bardzo fajny fakacji,

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.0
zdecydowanie polecam

4 gwiazdkowy hotel troche na wyrost(na pewno w naszych pokojach). Jedzenie slabiutkie i monotonne. Barmanka przy basenie jakas dziwna i niegoscinna. Jednak Hotel ten zasluguje na WIELKIE slowa uznania! Duzy taras przy Hotelu, masa lezakow no i wielki basen! Swietna lokalizacja(200 m od morza), oraz najtanszych sklepow w Slonecznym Brzegu! Swietna obsluga- pokojowki zasluguja na medal bo prace wykonuja perfekcyjnie a oprocz tego mile i zyczliwe:) Polecam zdecydowanie i zastanawiam sie czy za rok nie pojade tam jeszcze raz.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.0
4.4
zdecydowanie polecam

Byliśmy z mężem w tym hotelu w zeszłym roku.Powiem Wam - świetna oferta za taka cenę! Naprawdę WARTO jechać. Hotel nowy, czysty, pachnący, z miłą obsługą. Codziennie zmieniane ręczniki i oczywiscie sprzatanie tez można codziennie zamówic. Rzecz jasna za free. Jedzenie pyszne. Może trochę monotonne, ale nigdy nie było jakieś podpsute,czy śmierdzące (tak,jak czytam niektóre opinie hoteli). Wszystko super-smaczne i świeże.Bardzo miła obsługa - podkreślę jeszcze raz. Lokalizacja też ok. Do centrum może z 5 minut spacerkiem. Do plaży "rzut beretem";)Przy hotelu piękny basen z barem, woda czysta - aż miło pływać.Wogóle hotel bardzo ładny - tak z zewnątrz, jak i wewnątrz.Spędziliśmy tam bardzo udany urlop. Sama miejscowość trochę dziwna - same hotele i kasyna. Zero "normalnego życia". Ale można to potraktować jako taką "antropologiczną atrakcję turystyczną";)) Podsumowując - BARDZO POLECAM!! Świetne miejsce na tani i sympatyczny urlop.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.1
polecam

Bardzo ładny hotel w jasnych, słonecznych kolorach. W Hotelu są windy, co nie jest bez znaczenia dla osób, które niechętnie korzystają ze schodów. Polecam basen z wodą mineralną, ponoć jedyny taki w całym Słonecznym Brzegu. Pokoje są czyste, przestronne i z dużymi balkonami. Obsługa bardzo miła i dotrzymująca słowa. Hotel znajduje się niedaleko głównej promenady i plaży (niecałe 10 minut spacerkiem). W przyszłości chętnie skorzystam z oferty biura i portalu turystycznego Traveligo.pl

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Wela - możliwości zakwaterowania:

Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
Dvoulůžkový pokoj
Dvoulůžkový superior s 1 př.
Dvoulůžkový superior s 2 př.
Dvoulůžkový superior

Wela - Możliwości wyżywienia:


Wela - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Wela? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00