cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
  • Hotel H10 Estepona Palace, Costa del Sol
1 / 41
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
25.09 - 26.09
już od 486 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
31.10 - 01.11
już od 172 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu H10 Estepona Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel H10 Estepona Palace
star 4

Hiszpania: Costa del Sol
Ocena hotelu H10 Estepona Palace:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 31 października 2019

Hotel H10 Estepona Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 2,5 km od centrum Estepony
  • ok. 1,5 km od mariny
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • recepcja
  • kantor
  • winda
  • ogród
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • fryzjer
  • garaż: za opłatą, na zapytanie
  • 7 sal konferencyjnych
  • pralnia: za opłatą

karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Liczba pokojów

237

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

  • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) 
  • miniklub Daisy Club dla dzieci 4-12 lat 
  • plac zabaw 
  • minidyskoteki 
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • tenis
Płatne
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne
  • kompleks saun
  • jacuzzi
  • basen termalny

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny (wieczorami, w ciągu dnia)

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 21 m2
  • widok na morze
  • sejf (płatny)
  • balkon
  • klimatyzacja
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • tel.
  • minibar (płatny)
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
  • 2-3 os.
  • ok. 21 m2
  • widok na morze
  • stacja dokująca do iPoda
  • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty
  • pakiet privilege: prezent powitalny, ekspres do kawy, stacja do iPhone i MP3, kapcie, szlafroki, wybór poduszek, darmowy sejf, wybór poduszek, codzienna prasa, późniejszy check-out, darmowy room service, rezerwacja w restauracji Alboran
  • balkon
  • klimatyzacja
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • tel.
  • minibar (płatny)
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
  • 4 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: za opłatą
  • biurko
  • minibar: za opłatą, płatność gotówką
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów,
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 21 m2
  • widok boczny na morze
  • balkon
  • klimatyzacja
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • tel.
  • sejf (płatny)
  • minibar (płatny)

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • posiłki w formie bufetu
  • przekąski
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (9.00-24.00)
Pełne wyżywienie
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • posiłki w formie bufetu
  • Dwa posiłki
    • śniadanie
    • kolacja
    • posiłki w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Alborán": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, show cooking, 07:30 - 10:30, 13:00 - 15:30, 19:00 - 22:00
  • restauracja „Thalassa": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, a la carte, 13:00 - 15:30

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „Lobby bar": 16:00 - 00:00
  • bar koktajlowy „Terraza Mediterráneo": czerwiec - wrzesień, 19:00 - 01:00, za opłatą
  • bar „Thalassa": 10:30 - 18:30
  • bar przekąskowy „Thalassa": 10:30 - 18:30

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony jest ok. 2,5 km od centrum kurortu oraz ok. 800 m od portu jachtowego. Do lotniska w Maladze ok. 90 km. W odległości 100 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy, zapewniający komunikację z pobliskimi miejscowościami.
    Plaża:

    Hotel położony przy żwirowo-piaszczystej plaży. Leżaki i parasole na plaży płatne (ok. 6 Eur/dzień). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 15 Eur/os).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, windy, przechowalnia bagażu, 2 restauracje (w tym jedna a'la carte), bar w lobby, bar przy basenie, chill-out bar, duży ogród palmowy, 2 baseny z czego jeden z kaskadą, brodzik dla dzieci (woda słodka), taras słoneczny z leżakami i parasolami, plac zabaw, mini klub, mini market, sale konferencyjne.
    Pokoje:

    Hotel dysponuje 237 pokojami różnej kategorii, rozlokowanymi w 6-piętrowym budynku. Wszystkie elegancko i nowocześnie urządzone, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), telefonem, TV-sat, lodówką (minibar dodatkowo płatny), sejfem (płatny ok. 2,5 Eur/dzień + depozyt 10 Eur) oraz z balkonem (meble balkonowe), internet w pokojach bezpłatnie. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - bezpłatnie. Pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych na potwierdzenie.
    Pokoje standardowe (pow. ok. 25 m2)- dla max 3 osób, możliwa dopłata do widoku na morze.
    W każdym z typów pokoi można dopłacić do usługi Privilage, na którą składa się: Exclusive Privilage Lounge z barem, prasą, telewizją, szlafrok, pantofle i ręczniki basenowe w pokoju, codzienna prasa, prezent powitalny, zestaw do kawy i herbaty (czajnik + filiżanki), TV LED 55", możliwość wyboru poduszek (tzw. pillow menu), sprzątanie pokoju 2 x dziennie, możliwość korzystania ze śniadań a'la carte, możliwość korzystania z obiadokolacji a'la carte (o ile zostały wykupione), zarezerwowany stolik na cały pobyt w restauracji Alboran, późne wykwaterowanie (w zależności od dostępności pokoi), sejf gratis, bezpłatny wstęp do Despacio Spa Center,10% zniżki na zabiegi w Despacio Spa Center, korzystanie ze strefy wellness.
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive: śniadania, obiady, obiadokolacje w formie bufetu, napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski w ciągu dnia. Do godz. 24:00 serwowane są lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Ofertą all inclusive nie jest objęty chill-out bar oraz restauracja a'la carte. Uwaga! Poza sezonem obiadokolacje lub lunch i obiadokolacje będą serwowane (zestaw do wyboru).
    Dieta bezglutenowa na potwierdzenie.
    Program sportowy i animacyjny:

    Program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, pokazy flamenco, siłownia, aerobik, bilard, ping-pong, rzutki, salon gier. Hotel posiada centrum SPA (dodatkowo płatne) - m.in. masaże, zabiegi relaksacyjno-upiększające, sauna, basen kryty.
    Internet:

    Stanowiska internetowe płatne (ok.2 Eur/10 min.), Wi-Fi w lobby hotelowym i pokojach gratis.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu).
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Granada

    Granada
    - w
    ycieczka wiodąca przez malownicze krajobrazy Andaluzji wprost do najdłużej istniejącego królestwa arabskiego w Hiszpanii - Granady. Miasto rozsławiła m. in. Alhambra z przepięknie utrzymanymi ogrodami Generalife oraz mauretańskim zespołem pałacowym (bilet wstępu do Alhambry w cenie wycieczki). Dodatkowo dzielnica arabska Albaicin, spacer po centrum Granady, w trakcie którego będzie można obejrzeć katedrę oraz kaplicę królewską (z zewnątrz). Cena ok. 80 EUR. Sewilla- stolica Andaluzji, miasto słynnych oper, wspaniałych parków oraz kolebka wypraw morskich Hiszpanii na przełomie XV i XVI wieku. Program obejmuje panoramiczne zwiedzanie Parku Marii Luizy, miejsce słynnej wystawy iberoamerykańskiej z 1929 roku - zachwycający plac hiszpański, wizytę w dzielnicy Santa Cruz, stanowiącej jedną z najstarszych części miasta oraz we wspanialej katedrze będącej największym kościołem gotyckim na świecie (tu zobaczą Państwo między innymi grobowiec Krzysztofa Kolumba, największy na świecie ołtarz i zakrystie). Po zwiedzaniu katedry koniecznie trzeba wejść na słynna Giraldę skąd roztacza się zachwycający widok na całą Sevillę!!! Cena około 80 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
    Kordoba

    Miasto gdzie łącza się tradycje sefardyjskich Żydów, Muzułmanów i Chrześcijan, wspaniała stolica Kalifatu w X wieku. Program obejmuje zwiedzanie perły Kalifatu - dawnego meczetu, obecnie imponującej katedry. Spacer po dawnej dzielnicy żydowskiej tzw. juderii oraz wizytę w jedynej w Andaluzji synagodze. Jednym z symboli Kordoby są słynne patia przystrojone kwiatami oraz niesamowicie wąska, urokliwa uliczka zwana "Calle flores" które będziemy mogli podziwiać w trakcie naszej wizyty w mieście. Zwiedzą Państwo również zabytkową dzielnicę Axerquia z jej głównym placem de la Corredera. Cena ok. 75 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
    Nerja, jaskinie i Frigiliana

    Nerja, w odróżnieniu od turystycznych miejscowości położonych na zachód od Malagi zachowała klimat niewielkiego, andaluzyjskiego miasteczka. Najbardziej znanym miejscem w Nerja jest Balcon de Europa - promenada na skalistym cyplu z niesamowitym widokiem na okoliczne plaże i szczyty góry. Opcjonalnie dla chętnych wycieczka kajakami z Nerja do klifow Maro. Jaskinie położone są w masywie Sierra de Almijara i zostały przypadkowo odkryte w 1959 r. Poza licznymi, ciekawymi formacjami naciekowymi znajduje się w nich największy stalagmit na świecie. Frigiliana to jedna z najpiękniejszych białych wiosek - spacer brukowanymi uliczkami pośród bielonych domków z ukwieconymi balkonami. Cena za osobę ok. 40 Eur. Kajaki płatne dodatkowo.
    Sierra Nevada i białe wioski Andaluzji

    Wycieczka w góry Sierra Nevada - do krainy źródeł mineralnych, oliwy z oliwek i szynki jamon serrano. Wycieczkę zaczynamy od degustacji kilkunastu rodzajow oliwy oraz wizyty w muzeum oliwy. Następnie przejazd przez Lanjaron, którego wizytówką są rozsiane po uliczkach i placach niewielkie fontanny z pitną wodą źródlaną. W drodze do Travelez krótki postój na jednym z punktów widokowych, skąd roztacza się panorama Sierra Nevada, a następnie przystanek przy ujęciu wód gazowanych we Fuente Agira. Travelez to najwyżej położone miasteczko w Hiszpanii - tam wizyta w suszarni szynek, gdzie poznamy proces produkcji tego specjału, skosztujemy wina oraz najlepszej szynki pata negra. Ostatnim punktem programu będzie urokliwa Pampaneira z XVI kościołem wybudowanym w stylu mudejar. Cena za osobę ok. 50 Eur.
    Maroko - Ceuta i Tetuan

    Wyprawa do Tangeru to niezapomniana przygoda, podróż do miejsc, gdzie mieszają się tradycje berberów, arabów, żydów i chrześcijan. Program obejmuje przeprawę promem z Tarify (najdalej na poludnie wysuniety punkt Europy) przez ciesnine Gibraltarska do Tangeru. W Tangerze pospacerujemy po tamtejszej medinie (stare miasto), gdzie można zobaczyć, jak żyją ludzie w xv wieku (według kalendarza marokańskiego mamy w tej chwili rok 1438) i poczuć wyjątkowy smak i zapach prawdziwego arabskiego targu. W trakcie spaceru odwiedzimy aptekę berberyjską, w której między innymi będziemy mieli możliwość zakupu znanego na całym świecie i słynących ze swych niesamowitych właściwości kremu różanego i oleju arganowego, a także przypraw i innych lokalnych wyrobów. Na koniec posmakujemy typowej kuchni marokańskiej w stylowej restauracji w samym centrum mediny. W trakcie naszego pobytu w Maroku pojedziemy także malownicza droga wiodaca wdluz wybrzeza do starożytnego miasteczka Assilah. Trasa rozciaga się między wybrzezem morza srodziemnego a stromymi zboczami gor Atlas. Cena ok. 100 EUR UWAGA! Konieczny paszport lub dowod osobisty.
    Gibraltar

    Brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę Gibraltar - dawne Calpe, wzgórze Tarika to jeden ze słupów Herkulesa będący cały czas kolonią angielską. Program obejmuje przejazd minibusami po wzgórzu wraz z postojami w punktach: Punto Europa ze wspaniałą panoramą na Afrykę i Cieśninę Gibraltarską, zachwycające jaskinie św. Michała oraz wizytę u słynnych małp gibraltarskich - makaków bezogonowych. Po zwiedzaniu do dyspozycji Państwo są 2 godz. czasu wolnego na main street gdzie w katedrze mogą Państwo zobaczyć tablice pamiątkową generała Sikorskiego, zjeść typowe fish & chips lub zrobić zakupy w strefie wolnocłowej (tanie perfumy, alkohole, papierosy, sprzęt elektroniczny etc.) w drodze powrotnej zatrzymamy się w Marbelli aby mogli Państwo zobaczyć słynny port jachtowy - Puerto Banus. Cena za osobę ok. 55 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
    El Caminito del Rey

    Ścieżka Króla Ścieżka Króla do niedawna uznawana była za najniebezpieczniejszą górską ścieżkę na świecie. Znajdujący się niedaleko Malagi szlak został odnowiony i udostępniony dla turystów. El Caminito del Rey poprowadzono na wysokości ok. 100 m, wzdłuż wapiennych ścian, w których rzeka Guadalhorce wyżłobiła potężny kanion. Klify wznoszą się w najwyższym miejscu nawet na 700 metrów. Cena za osobę ok. 55 Eur.
    Ronda

    Ronda - miasto zawieszone na dwóch wzniesieniach przedzielonych imponującą przepaścią - El Tajo (różnica poziomów 130 m). Program obejmuje wizytę w kolegiacie Najświętszej Marii Panny, spacer po starówce, wizytę w domu Juana de Bosco, XVI-wieczny most Puente Nuevo łączący dwie części miasta oraz zwiedzanie najstarszej w Hiszpanii areny do walki z bykami. Poza samym miastem atrakcyjna jest również droga do Rondy wiodąca poprzez niezliczone serpentyny wijące się wzdłuż stromych przepaści. Cena za osobę ok. 50 Eur
    Inne

    Costa del Solinformacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Costa del Sol
    Słoneczne Wybrzeże to region turystyczny w południowo - wschodniej Andaluzji, nad Morzem Śródziemnym, ciągnący się od Gibraltaru aż po wybrzeże Almerii. Dzieli się na część wschodnią (Costa Tropical) z kurortami: Almunecar, Nerja, Torrox i na część zachodnią (Occidental) z kurortami: Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas Costa, Marbella i Estepona. Największym miastem wybrzeża jest Malaga. Oprócz świetnie przygotowanej bazy turystycznej wybrzeże może poszczycić się ogromną ilością pól golfowych - nie bez powodu Costa del Sol jest nazywane Costa del Golf.
    Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol

    Torremolinos, Benalmadena i Fuengirola
    Najstarsze kurorty wakacyjne Costa del Sol do których ściąga największa liczba turystów. Charakteryzuje je największa baza hotelowa, szerokie i długie plaże, stare miasta z krętymi uliczkami, sklepy, restauracje, bary, kluby oraz międzynarodowa atmosfera. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty i poszukujących bogatego życia nocnego. Podróżowanie po miejscowościach ułatwia lokalny transport łączący je również z Malagą.
    Estepona
    Najmłodszy kurort zachodniej części wybrzeża i nadal bardziej hiszpański niż kosmopolityczny. Nie oznacza to jednak, że nudny. Do Estepony przyciąga turystów przede wszystkim urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami, a także piękna plaża i promenada. Do tego kafeterie, restauracje i tapas bary gdzie wieczorami toczy się lokalne życie. Przy dobrej widoczności, z hoteli położonych w okolicach Estepony widać Skałę Gibraltaru.
    Marbella / Puero Banus
    To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu również wszystko kosztuje więcej. Port w Puerto Banus uważany jest za najpiękniejszy w całej Hiszpanii.
    Miejscowości wakacyjne na Costa Tropical

    Torrox
    Spokojna miejscowość z niewielkim centrum położona ok. 50 km na wschód od Malagi - dla wszystkich stroniących od gwarnych kurortów.
    Almunecar
    Wciąż rozwijający się kurort wakacyjny położony ok. 75 km na wschód od Malagi. Choć Almunecar nie należy do dużych miejscowości, to jego infrastruktura pozwala spędzić tu naprawdę udane wakacje - poarabskie zabytki, długa plaża i promenada oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Hiszpania/Costa del Sol

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*  

    Położenie

    - ok 2 km Estepona - ok 50 m od plaży - ok. 85 km od lotniska w Maladze

    Plaża

    - piaszczysto-żwirowa - leżaki i parasole bezpłatne

    Pokoje

    Pokój standardowy - klimatyzacja/ogrzewanie, TV-SAT - internet wi-fi - telefon, mini bar/lodówka - sejf (płatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - za dopłatą pokoje z widokiem na morze - pokoje rodzinne nieznacznie większe od pokoi standardowych Superior - nowoczesny, odnowiony - zestaw do parzenia kawy/herbaty - sejf (bezpłatny) - odtwarzacz MP3 - pokoje z widokiem na morze

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie: - 2 baseny (jeden podgrzewany sezonowo) - leżaki, parasole przy basenie, ręczniki za kaucją - siłownia - programy animacyjne dla dzieci i dla dorosłych Płatne: - centrum SPA

    Dla dzieci

    - plac zabaw, mini klub - brodzik

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. Half Board (HB) - śniadanie, kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski. Wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w wyznaczonych przez hotel godzinach.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna Alboran - bar Thalass (snack bar) - lobby bar - Mediterraneo Chiil Out bar

    Dodatkowe informacje

    - 237 pokoi - otwarty w 2006 r. - lobby z całodobową recepcją - mini market - internet Wi-Fi w lobby w lobby - parking (płatny) - www.h10hotels.com  

    Bagaż

    Kraków, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 90zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 305 PLN - 32 kg - 455 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld, Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa Chopin (Norwegian); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 150zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Costa del Sol, Hiszpania

    Opis hotelu

    Usytuowany przy plaży, z bezpośrednim dostępem do plaży z basenu i tylko 1500m od Estepona Marina.

    Hotel wybudowany w andaluzyjskim stylu.

    Wyposażenie i usługi: ​​2 baseny, brodzik dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, kącik internetowy, WiFi w holu, sale konferencyjne, centrum biznesowe, garaż (za dopłatą), restauracja z pokazami gotowania, restauracja a la carte, przekąski w basenie (otwarty w sezonie letnim), lobby bar z tarasem, kort tenisowy, centrum fitness, centrum spa Despacio (płatny)

    Wszystkie pokoje posiadają balkon / taras, darmowe połączenie WiFi, sejf (za dopłatą), mini bar, telewizję satelitarną, klimatyzację i łazienkę z suszarką do włosów.

    W przypadku wyboru opcji "all inclusive":

    Pakiet All Inclusive zawiera: wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przystawki ) i napoje do posiłków jak na przykład napoje chłodzące, piwo, wino, wodę oraz drinki alkoholowe z alkoholi lokalnych.

    Drinki są serwowane od rana do późnego wieczora ( do ok 22-24 ).

    Czas otwarcia różni się pomiędzy poszczególnymi hotelami.

    Dodatkowo niektóre hotele oferują program rozrywkowy.

    ** Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień i usług mogą być nieczynne z powodu pogody/warunków sezonowych.

    Adres Avda. del Carmen s / n, Playa de Guadalobón, 29680 Estepona (Costa del Sol) Malaga, Hiszpania.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu H10 Estepona Palace
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa del Sol)
    Torremolinos na Costa del Sol w Hiszpanii
    Fuengirola - Hiszpania, Costa del Sol
    Gibraltar, Hiszpania, Costa del Sol
    Benalmadena, Costa del Sol, Hiszpania
    Mauretańskie Skarby w Granadzie, Hiszpania
    Miejscowość Ronda na Costa del Sol
    Sewilla, Hiszpania, Costa del Sol
    La Cala de Mijas - Hiszpania
    Filmy hotelu H10 Estepona Palace:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu H10 Estepona Palace:
    https://www.youtube.com/watch?v=4NePMcUNpbY
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu H10 Estepona Palace

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      4.7
    • Hotel
      5
    • Pokoje
      5.2
    • Wyżywienie
      4.9
    • Atrakcje
      i sport
      4.7
    • Obsługa
      5.2
    HolidayCheck
    Ocena H10 Estepona Palace:
    5.1 / 6

    Nie polecam dla rodzin 2018-02-11
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      3.0

    2.5
    Spokojny wypoczynek w przyjemnej okolicy 2010-03-24
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      3.5
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.8

    Hotel usytuowany spory kawałek od centrum miasteczka, ok 20 min spacerem znajduje sie przyjemna ''ma...
    więcej

    4.9
    Fajny hotel z nieświeżym jedzeniem 2010-08-17
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.0

    3.8
    Kiepskie miejsce na wakacje 2010-08-30
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      4.0

    3.2
    Nudny hotel 2012-04-07
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      6.0

    4.2
    H10 Estepona Palace 2013-09-04
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Hotel godny polecenia 2016-04-16
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Duży, ale jednocześnie kameralny 2016-09-19
    Szczegóły oceny hotelu H10 Estepona Palace:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5

    H10 Estepona Palace - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon klimatyzacja lazienka WC
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon klimatyzacja lazienka widok na morze WC
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok.2-os. do pojedynczego wykorzystania wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    family room standard seaview balcony or terrace
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Pokoj dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokój Dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon klimatyzacja lazienka privilige widok na morze WC
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    standard double standard balcony or terrace
    Pokoj dwuosobowy balkon klimatyzacja lazienka WC
    Pokoj dwuosobowy balkon klimatyzacja lazienka widok na morze WC
    standard singleuse standard balcony or terrace
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    standard singleuse standard seaview balcony or terrace
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze privilige
    standard standard seaview balcony or terrace
    Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) balkon klimatyzacja lazienka widok na morze WC
    standard superior seaview balcony or terrace
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Pokoj superior lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Pokoj rodzinny standard lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy balkon klimatyzacja lazienka privilige widok na morze WC
    Pokoj wariant ekonomiczny balkon klimatyzacja lazienka WC
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon klimatyzacja lazienka WC
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon klimatyzacja lazienka widok na morze WC
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze privilige
    Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) balkon klimatyzacja lazienka widok na morze WC
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Pokoj superior lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Pokoj rodzinny standard lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras balkon lub taras Minibar Safe Telewizor
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon klimatyzacja lazienka privilige widok na morze WC
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Doppelzimmer,Balkon
    Doppelzi,Bk,Privilege,M
    Doppelz,BkoT,Sup,Meerbl
    Doppelz,Balkon,Meerblick
    Doppelz,Balkon,Sparpreis
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Doppelz,Bk/Ter,Meerblick
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Einzelzimmer,Balkon
    Einzelz,Balkon,Meerblick
    Familienzimmer,Balkon
    Pokój rodzinny z widokiem na morze

    H10 Estepona Palace - Możliwości wyżywienia:


    H10 Estepona Palace - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel H10 Estepona Palace? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00