cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
  • Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso, Costa del Sol
1 / 40
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
22.09 - 25.09
już od 3739 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.03 - 23.03
już od 1026 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso
star 5

Hiszpania: Costa del Sol
Ocena hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 marca 2020

Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Estepony
  • ok. 3 km od placu golfowego
  • ok. 50 m od piaszczystej plaży

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • parking (płatny)
  • sale konferencyjne: 5
  • ogród

karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

Liczba pokojów

204

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • plac zabaw
  • programy rozrywkowe
  • miniklub: czerwiec - wrzesień, raz w tygodniu
  • animacje dla dzieci: od 4 do 11 lat, czerwiec - wrzesień, codziennie

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness
  • tenis stołowy
Płatne
  • kursy gry w golfa
  • centrum spa (zabiegi kosmetyczno-pielęgnacyjne, masaże, zabiegi zdrowotne)
  • strefa spa „Elba Thalasso Spa": styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 20:00
  • łaźnia parowa
  • hammam
  • masaże
  • zabiegi kąpielowe: kąpiel thalasso, kąpiele termalne, kąpiel solankowa
  • golf: za opłatą, pole golfowe „Different possibilities in the area", 9-dołkowe : opłata green fee: za opłatą, 18-dołkowe: green fee: za opłatą
    od strony morza, płaski/na lekkim wzniesieniu, pagórkowaty, handicap (mężczyźni): 28, handicap (kobiety): 36
  • nauka gry w golfa dostępne, wypożyczalnia: kije do golfa, wózki golfowe, przechowalnia sprzętu do golfa, meleks golfowy

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych (, od czerwca do sierpnia)
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 4 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na morze
  • wanna lub prysznic
  • ogrzewanie
  • klimatyzacja
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • minibar
  • suszarka
  • TV sat.
  • WC
  • balkon lub taras
Pokój rodzinny FZX2
  • 4 os.
  • ok. 49 m2
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • oddzielny prysznic
  • wanna
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • WC
  • balkon lub taras
Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 1-3 os.
  • ok. 48 m2
  • widok na morze
  • wanna z hydromasażem
  • prysznic
  • balkon
  • pokój dzienno-sypialny
  • ogrzewanie
  • klimatyzacja
  • WC
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • minibar
  • suszarka
  • TV sat.
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na morze
  • wanna
  • prysznic
  • balkon
  • ogrzewanie
  • klimatyzacja
  • WC
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • minibar
  • suszarka
  • TV sat.
Suita z widokiem na morze SUM1
  • 2-4 os.
  • ok. 80 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • 1 sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie, klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • lounge
  • sofa
  • biurko
  • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą, przekąski: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • oddzielny prysznic
  • wanna z hydromasażem
  • oddzielne WC
  • szlafroki
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy Prestige z widokiem na morze DZM2
  • 2-3 os.
  • ok. 35 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • biurko
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • oddzielny prysznic
  • wanna
  • oddzielne WC
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu, w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień (3-daniowe menu)
  • kolacja: bufet lub wybór menu (3-daniowe menu)
  • przekąski: za opłatą, wliczone w all inclusive, ciasto: za opłatą, wliczone w all inclusive, lody: za opłatą, wliczone w all inclusive
  • napoje: wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe

Pełne wyżywienie
  • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu)
  • Dwa posiłki
    • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu)
    Śniadania
    • w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja specjalistyczna „Paris Roma - Al Andalus - Asia Fusion": rodzaje kuchni: azjatycka, francuska, włoska, śródziemnomorska, hiszpańska, a la carte, rezerwacja wymagane, za opłatą, w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • główna restauracja „Arena Beach": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, hiszpańska, dania lekkostrawne, dania sezonowe, odpowiedni dobór składników żywnościowych, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, rezerwacja niewymagane, za każde użycie ok. 27.50 EUR, w zależności od sezonu, codziennie, z tarasem

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie: w zależności od sezonu, codziennie
  • bar w lobby „Lobby Bar": codziennie 11:00 - 00:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka Gala

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Hiszpania / Costa del Sol, Costa Tropical

    Opis oferty:

    Elegancki i stylowy oferuje komfortowy wypoczynek w pięknie zaaranżowanych pokojach z luksusowymi łazienkami. Pomieszczenia recepcyjne i restauracje utrzymane są w wytwornym stylu, łącząc nowoczesność z andaluzyjską tradycją. Na miejscu trzy restauracje, gdzie poza kuchnią hiszpańską serwowane są także dania kuchni włoskiej, francuskiej i orientalnej. W wypielęgnowanym ogrodzie są dwa baseny: dla dorosłych i dla dzieci, do dyspozycji Gości także kryty basen. Idealnym miejscem na relaks jest hotelowe centrum thalasoterapii i spa, jedno z większych na Costa del Sol, z ofertą ponad 60 zabiegów. Hotel jest laureatem wielu nagród za jakość świadczeń.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej Arena Beach, ok. 3 km od centrum ESTEPONY z restauracjami, barami i sklepami, ok. 75 km od Malagi; ok. 65 km od lotniska w Maladze, ok. 199 km od lotniska w Granadzie; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie ok. 750 PLN w 2 strony (taxi maks. 4 osoby); przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Arrayo Vaquero, publiczna, piaszczysto-kamienista, ciemny piasek, zalecane obuwie ochronne, długość ok. 2,5 km, łagodne zejście do morza, ok. 10 m od hotelu, przejście przez promenadę, parasole i leżaki płatne (ok. 4 EUR/dzień/sztuka).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy i stylowy, zbudowany w 2004 r., odnowiony w 2008 r., 204 pokoje, 1 budynek, 5 pięter, 11 wind, restauracja Arena Beach z tarasem - dania w formie bufetu, Al. Andaluz - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia andaluzyjska i śródziemnomorska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Paris Roma - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia włoska i francuska, dania niskokaloryczne, Asia Fusion - á la carte, kuchnia orientalna, Coctail bar; kantor, czytelnia, sklep z pamiątkami; centrum kongresowe dla 300 osób, taras, ogród; za opłatą: kawiarenka internetowa, room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia samochodów; pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane zwierzęta domowe (do 5 kg) na zapytanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 37 m², nowoczesny i luksusowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka, szlafroki), internet bezprzewodowy, wentylator, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na morze;

    rodzinny deluxe:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 55 m², wyposażenie jak w pokoju deluxe, widok na morze; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 450 m², gł. 0,4-1,5 m, kaskada, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kryty basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 70 m², gł. 1,3 m; pokój i plac zabaw dla dzieci, mini-klub (4-12 lat; lipiec-sierpień), piano-bar, muzyka na żywo, okazjonalnie pokazy i koncerty; za opłatą: 18-dołkowe pole golfowe ok. 2 km od hotelu (oferta zewnętrzna).

    SPA:

    profesjonalne centrum Thalasso Spa, powierzchnia ok. 1500 m²: bezpłatnie: siłownia; płatne: baseny terapeutyczne, sauny, łaźnie, jacuzzi, bicze wodne, prysznic Vichy, hydroterapia, masaże, refleksologia, zabiegi na twarz i ciało na bazie alg morskich i czekolady, peelingi, depilacja, manicure.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.30-16.00), kolacja (19.30-22.30) w formie bufetu lub serwowane; kawa, napoje bezalkoholowe i lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe w barach na terenie kompleksu hotelowego (11.00-24.00); w ramach all inclusive jedno wejście do restauracji tematycznej bezpłatnie, wstęp do Spa (zabiegi płatne); codziennie uzupełniany minibar (woda, soki, napoje bezalkoholowe, piwo); wymagane okazanie karty all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/952962789, www.hoteleselba.com


    Itaka Gala R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Hiszpania / Costa del Sol

    Opis oferty:

    Elegancki i stylowy oferuje komfortowy wypoczynek w pięknie zaaranżowanych pokojach z luksusowymi łazienkami. Pomieszczenia recepcyjne i restauracje utrzymane są w wytwornym stylu, łącząc nowoczesność z andaluzyjską tradycją. Na miejscu trzy restauracje, gdzie poza kuchnią hiszpańską serwowane są także dania kuchni włoskiej, francuskiej i orientalnej. W wypielęgnowanym ogrodzie są dwa baseny: dla dorosłych i dla dzieci, do dyspozycji Gości także kryty basen. Idealnym miejscem na relaks jest hotelowe centrum thalasoterapii i spa, jedno z większych na Costa del Sol, z ofertą ponad 60 zabiegów. Hotel jest laureatem wielu nagród za jakość świadczeń.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej Arena Beach, ok. 3 km od centrum ESTEPONY z restauracjami, barami i sklepami, ok. 75 km od Malagi; ok. 65 km od lotniska w Maladze, ok. 199 km od lotniska w Granadzie; transfer indywidualny na zamówienie ok. 750 PLN w 2 strony (taxi maks. 4 osoby); przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Arrayo Vaquero, publiczna, piaszczysto-kamienista, ciemny piasek, zalecane obuwie ochronne, długość ok. 2,5 km, łagodne zejście do morza, ok. 10 m od hotelu, przejście przez promenadę, parasole i leżaki płatne (ok. 4 EUR/dzień/sztuka).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy i stylowy, zbudowany w 2004 r., odnowiony w 2008 r., 204 pokoje, 1 budynek, 5 pięter, 11 wind, restauracja Arena Beach z tarasem - dania w formie bufetu, Al. Andaluz - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia andaluzyjska i śródziemnomorska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Paris Roma - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia włoska i francuska, dania niskokaloryczne, Asia Fusion - á la carte, kuchnia orientalna, Coctail bar; kantor, czytelnia, sklep z pamiątkami; centrum kongresowe dla 300 osób, internet bezprzewodowy, taras, ogród; za opłatą: kawiarenka internetowa, room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia samochodów; pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane zwierzęta domowe (do 5 kg) na zapytanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 37 m², nowoczesny i luksusowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka, szlafroki), internet bezprzewodowy, wentylator, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

    rodzinny deluxe:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 55 m², wyposażenie jak w pokoju deluxe, widok na morze; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 450 m², gł. 0,4-1,5 m, kaskada, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kryty basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 70 m², gł. 1,3 m; pokój i plac zabaw dla dzieci, mini-klub (4-12 lat; lipiec-sierpień), piano-bar, muzyka na żywo, okazjonalnie pokazy i koncerty; za opłatą: 18-dołkowe pole golfowe ok. 2 km od hotelu (oferta zewnętrzna).

    SPA:

    profesjonalne centrum Thalasso Spa, powierzchnia ok. 1500 m²: bezpłatnie: siłownia; płatne: baseny terapeutyczne, sauny, łaźnie, jacuzzi, bicze wodne, prysznic Vichy, hydroterapia, masaże, refleksologia, zabiegi na twarz i ciało na bazie alg morskich i czekolady, peelingi, depilacja, manicure.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.30-16.00), kolacja (19.30-22.30) w formie bufetu lub serwowane; kawa, napoje bezalkoholowe i lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe w barach na terenie kompleksu hotelowego (11.00-24.00); w ramach all inclusive jedno wejście do restauracji tematycznej bezpłatnie, wstęp do Spa (zabiegi płatne); codziennie uzupełniany minibar (woda, soki, napoje bezalkoholowe, piwo); wymagane okazanie karty all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/952962789, www.hoteleselba.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Ten wysokiej klasy hotel położony jest ok. 3 km od uroczego kurortu Estepona (lokalne bary, restauracje, sklepy). Przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy zapewniający komunikację z okolicznymi miejscowościami. Do Estepony można dojechać również taksówką ( koszt ok. 10 Eur). Do lotniska w Maladze ok. 85 km.
    Plaża:

    Plaża Arrayo Vaquero przy hotelu (przejście przez promenadę), żwirowo-piaszczysta. Leżaki i parasole płatne (ok. 15 Eur/komplet).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, windy, restauracje (w tym główna bufetowa oraz a'la carte), bary, taras słoneczny w ogrodzie z leżakami i parasolami, basen i brodzik (słodka woda), mini klub, niewielki pasaż handlowy, centrum biznesowo - konferencyjne, room service (płatny), wypożyczalnia samochodów. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (bezpłatne).
    Uwaga! Informujemy, że hotel Gran Elba Estepona wymaga od swoich Klientów karty kredytowej bądź depozytu w gotówce celem zabezpieczenia ewentualnych opłat dodatkowych, nie ujętych w ramach standardowego pobytu (np. zabiegi w SPA, dodatkowe napoje i posiłki). Na terenie hotelu nie ma możliwości płacenia gotówką za dodatkowe usługi. Hotel robi autoryzację środków na karcie kredytowej, bądź pobiera depozyt (jeśli Klient nie ma karty kredytowej, bądź jest odmowa z powodu braku środków) przy kwaterowaniu w zależności od typu wyżywienia.
    Wyżywienie:

    Śniadania w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty doobiadokolacji, 3 posiłków lub do All Inclusive : śniadania (07:30-10:30), obiady (13:30-16:00) i obiadokolacje (19:30-22:30), przekąski w ciągu dnia pomiędzy głównymi posiłkami, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe wg karty All Inclusive (10:30-24:00). Dodatkowo dla Klientów z all inclusive: codzienne uzupełnianie mini baru (woda, soki, np. napoje typu Cola, 7up oraz lokalne piwo), jeden raz na pobyt wstęp do strefyspa i jeden raz na pobyt możliwe skorzystanie z restauracji a'la carte.Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany godzin serwowanych posiłków oraz zamiany formy serwowania obiadów i/lub obiadokolacji z bufetu na 3-daniowe posiłki. Dieta bezglutenowa - na zapytanie.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel zapewnia dzienne animacje dla dzieci (połowa czerwca - koniec sierpnia). Wizytówką hotelu jest ogromne centrum Thalasso Spa (pow. ponad 1400 m2): siłownia, baseny z hydromasażami i łóżkami masującymi, jacuzzi, sauna sucha i łaźnia turecka, część relaksacyjna. Zabiegi na twarz i ciało płatne dodatkowo. Klienci, którzy wykupili All Inclusive maja wliczone w cenę1 wejście do Elba Thalasso Spa (zabiegi na twarz i ciało płatne). Dla pozostałych Klientów wejście do Spa jest płatne ok. 30 Eur/os./dzień.
    Internet:

    Wi-Fi w całym hotelu (w tym w pokojach) bezpłatnie.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu).
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 10 lub 11 lub 14rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Granada

    Granada
    - w
    ycieczka wiodąca przez malownicze krajobrazy Andaluzji wprost do najdłużej istniejącego królestwa arabskiego w Hiszpanii - Granady. Miasto rozsławiła m. in. Alhambra z przepięknie utrzymanymi ogrodami Generalife oraz mauretańskim zespołem pałacowym (bilet wstępu do Alhambry w cenie wycieczki). Dodatkowo dzielnica arabska Albaicin, spacer po centrum Granady, w trakcie którego będzie można obejrzeć katedrę oraz kaplicę królewską (z zewnątrz). Cena ok. 80 EUR. Sewilla- stolica Andaluzji, miasto słynnych oper, wspaniałych parków oraz kolebka wypraw morskich Hiszpanii na przełomie XV i XVI wieku. Program obejmuje panoramiczne zwiedzanie Parku Marii Luizy, miejsce słynnej wystawy iberoamerykańskiej z 1929 roku - zachwycający plac hiszpański, wizytę w dzielnicy Santa Cruz, stanowiącej jedną z najstarszych części miasta oraz we wspanialej katedrze będącej największym kościołem gotyckim na świecie (tu zobaczą Państwo między innymi grobowiec Krzysztofa Kolumba, największy na świecie ołtarz i zakrystie). Po zwiedzaniu katedry koniecznie trzeba wejść na słynna Giraldę skąd roztacza się zachwycający widok na całą Sevillę!!! Cena około 80 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
    Kordoba

    Miasto gdzie łącza się tradycje sefardyjskich Żydów, Muzułmanów i Chrześcijan, wspaniała stolica Kalifatu w X wieku. Program obejmuje zwiedzanie perły Kalifatu - dawnego meczetu, obecnie imponującej katedry. Spacer po dawnej dzielnicy żydowskiej tzw. juderii oraz wizytę w jedynej w Andaluzji synagodze. Jednym z symboli Kordoby są słynne patia przystrojone kwiatami oraz niesamowicie wąska, urokliwa uliczka zwana "Calle flores" które będziemy mogli podziwiać w trakcie naszej wizyty w mieście. Zwiedzą Państwo również zabytkową dzielnicę Axerquia z jej głównym placem de la Corredera. Cena ok. 75 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
    Nerja, jaskinie i Frigiliana

    Nerja, w odróżnieniu od turystycznych miejscowości położonych na zachód od Malagi zachowała klimat niewielkiego, andaluzyjskiego miasteczka. Najbardziej znanym miejscem w Nerja jest Balcon de Europa - promenada na skalistym cyplu z niesamowitym widokiem na okoliczne plaże i szczyty góry. Opcjonalnie dla chętnych wycieczka kajakami z Nerja do klifow Maro. Jaskinie położone są w masywie Sierra de Almijara i zostały przypadkowo odkryte w 1959 r. Poza licznymi, ciekawymi formacjami naciekowymi znajduje się w nich największy stalagmit na świecie. Frigiliana to jedna z najpiękniejszych białych wiosek - spacer brukowanymi uliczkami pośród bielonych domków z ukwieconymi balkonami. Cena za osobę ok. 40 Eur. Kajaki płatne dodatkowo.
    Sierra Nevada i białe wioski Andaluzji

    Wycieczka w góry Sierra Nevada - do krainy źródeł mineralnych, oliwy z oliwek i szynki jamon serrano. Wycieczkę zaczynamy od degustacji kilkunastu rodzajow oliwy oraz wizyty w muzeum oliwy. Następnie przejazd przez Lanjaron, którego wizytówką są rozsiane po uliczkach i placach niewielkie fontanny z pitną wodą źródlaną. W drodze do Travelez krótki postój na jednym z punktów widokowych, skąd roztacza się panorama Sierra Nevada, a następnie przystanek przy ujęciu wód gazowanych we Fuente Agira. Travelez to najwyżej położone miasteczko w Hiszpanii - tam wizyta w suszarni szynek, gdzie poznamy proces produkcji tego specjału, skosztujemy wina oraz najlepszej szynki pata negra. Ostatnim punktem programu będzie urokliwa Pampaneira z XVI kościołem wybudowanym w stylu mudejar. Cena za osobę ok. 50 Eur.
    Maroko - Ceuta i Tetuan

    Wyprawa do Tangeru to niezapomniana przygoda, podróż do miejsc, gdzie mieszają się tradycje berberów, arabów, żydów i chrześcijan. Program obejmuje przeprawę promem z Tarify (najdalej na poludnie wysuniety punkt Europy) przez ciesnine Gibraltarska do Tangeru. W Tangerze pospacerujemy po tamtejszej medinie (stare miasto), gdzie można zobaczyć, jak żyją ludzie w xv wieku (według kalendarza marokańskiego mamy w tej chwili rok 1438) i poczuć wyjątkowy smak i zapach prawdziwego arabskiego targu. W trakcie spaceru odwiedzimy aptekę berberyjską, w której między innymi będziemy mieli możliwość zakupu znanego na całym świecie i słynących ze swych niesamowitych właściwości kremu różanego i oleju arganowego, a także przypraw i innych lokalnych wyrobów. Na koniec posmakujemy typowej kuchni marokańskiej w stylowej restauracji w samym centrum mediny. W trakcie naszego pobytu w Maroku pojedziemy także malownicza droga wiodaca wdluz wybrzeza do starożytnego miasteczka Assilah. Trasa rozciaga się między wybrzezem morza srodziemnego a stromymi zboczami gor Atlas. Cena ok. 100 EUR UWAGA! Konieczny paszport lub dowod osobisty.
    Gibraltar

    Brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę Gibraltar - dawne Calpe, wzgórze Tarika to jeden ze słupów Herkulesa będący cały czas kolonią angielską. Program obejmuje przejazd minibusami po wzgórzu wraz z postojami w punktach: Punto Europa ze wspaniałą panoramą na Afrykę i Cieśninę Gibraltarską, zachwycające jaskinie św. Michała oraz wizytę u słynnych małp gibraltarskich - makaków bezogonowych. Po zwiedzaniu do dyspozycji Państwo są 2 godz. czasu wolnego na main street gdzie w katedrze mogą Państwo zobaczyć tablice pamiątkową generała Sikorskiego, zjeść typowe fish & chips lub zrobić zakupy w strefie wolnocłowej (tanie perfumy, alkohole, papierosy, sprzęt elektroniczny etc.) w drodze powrotnej zatrzymamy się w Marbelli aby mogli Państwo zobaczyć słynny port jachtowy - Puerto Banus. Cena za osobę ok. 55 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
    El Caminito del Rey

    Ścieżka Króla Ścieżka Króla do niedawna uznawana była za najniebezpieczniejszą górską ścieżkę na świecie. Znajdujący się niedaleko Malagi szlak został odnowiony i udostępniony dla turystów. El Caminito del Rey poprowadzono na wysokości ok. 100 m, wzdłuż wapiennych ścian, w których rzeka Guadalhorce wyżłobiła potężny kanion. Klify wznoszą się w najwyższym miejscu nawet na 700 metrów. Cena za osobę ok. 55 Eur.
    Ronda

    Ronda - miasto zawieszone na dwóch wzniesieniach przedzielonych imponującą przepaścią - El Tajo (różnica poziomów 130 m). Program obejmuje wizytę w kolegiacie Najświętszej Marii Panny, spacer po starówce, wizytę w domu Juana de Bosco, XVI-wieczny most Puente Nuevo łączący dwie części miasta oraz zwiedzanie najstarszej w Hiszpanii areny do walki z bykami. Poza samym miastem atrakcyjna jest również droga do Rondy wiodąca poprzez niezliczone serpentyny wijące się wzdłuż stromych przepaści. Cena za osobę ok. 50 Eur
    Inne

    Costa del Solinformacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Costa del Sol
    Słoneczne Wybrzeże to region turystyczny w południowo - wschodniej Andaluzji, nad Morzem Śródziemnym, ciągnący się od Gibraltaru aż po wybrzeże Almerii. Dzieli się na część wschodnią (Costa Tropical) z kurortami: Almunecar, Nerja, Torrox i na część zachodnią (Occidental) z kurortami: Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas Costa, Marbella i Estepona. Największym miastem wybrzeża jest Malaga. Oprócz świetnie przygotowanej bazy turystycznej wybrzeże może poszczycić się ogromną ilością pól golfowych - nie bez powodu Costa del Sol jest nazywane Costa del Golf.
    Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol

    Torremolinos, Benalmadena i Fuengirola
    Najstarsze kurorty wakacyjne Costa del Sol do których ściąga największa liczba turystów. Charakteryzuje je największa baza hotelowa, szerokie i długie plaże, stare miasta z krętymi uliczkami, sklepy, restauracje, bary, kluby oraz międzynarodowa atmosfera. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty i poszukujących bogatego życia nocnego. Podróżowanie po miejscowościach ułatwia lokalny transport łączący je również z Malagą.
    Estepona
    Najmłodszy kurort zachodniej części wybrzeża i nadal bardziej hiszpański niż kosmopolityczny. Nie oznacza to jednak, że nudny. Do Estepony przyciąga turystów przede wszystkim urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami, a także piękna plaża i promenada. Do tego kafeterie, restauracje i tapas bary gdzie wieczorami toczy się lokalne życie. Przy dobrej widoczności, z hoteli położonych w okolicach Estepony widać Skałę Gibraltaru.
    Marbella / Puero Banus
    To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu również wszystko kosztuje więcej. Port w Puerto Banus uważany jest za najpiękniejszy w całej Hiszpanii.
    Miejscowości wakacyjne na Costa Tropical

    Torrox
    Spokojna miejscowość z niewielkim centrum położona ok. 50 km na wschód od Malagi - dla wszystkich stroniących od gwarnych kurortów.
    Almunecar
    Wciąż rozwijający się kurort wakacyjny położony ok. 75 km na wschód od Malagi. Choć Almunecar nie należy do dużych miejscowości, to jego infrastruktura pozwala spędzić tu naprawdę udane wakacje - poarabskie zabytki, długa plaża i promenada oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08. W pozostałych terminach część atrakcji może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5 Hiszpania/Costa del Sol

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours  5* Kat. lokalna 5*

    Położenie

    - Estepona - przy plaży, oddzielona od hotelu promenadą   - ok. 3 km od centrum miejscowości ze sklepami, barami, restauracjami - ok. 30 km od Marbelii - ok. 50 km od Gibraltaru - ok. 65 km od lotniska w Maladze

    Plaża

    - piaszczysto-kamienista,  publiczna - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Double Deluxe GardenView - ok. 37 mk2 - klimatyzacja - TV-SAT, telefon - sejf ,  internet Wifi, mini bar (płatny wg.konsumpcji), - zestaw do parzenia kawy/ herbaty - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów , - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze za dopłatą Family Room - ok. 40 mk2 - z widokiem na morze - wyposażone podobnie jak pokoje deluxe Juniorsuite - ok. 55 mk2 - dodatkowo optycznie wydzielona część dzienna - z widokiem na morze - wyposażone podobnie jak pokoje deluxe

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie: - basen zewnętrzny, słodka woda - besen kryty   - leżaki i parasole przy basenie - siłownia/sala fitness Płatne: - Centrum Spa - masaże i zabiegi   - golf ok. 2 km od hotelu  

    Dla dzieci

    - mini klub dla dzieci 4-12 lat (czynny w sezonie letnim) - brodzik dla dzieci - plac zabaw dla dzieci

    Wyżywienie

    Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu Half Board (HB) - śniadanie, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej . Napoje do kolacji dodatkowo płatne. Full Board (FB) - śniadanie,  obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej . Napoje do obiadu i  kolacji dodatkowo płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie,  obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, w ciągu dnia przekąski. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00 - 24:00 w wybranych barach.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna Arena Beach", dania w formie bufetu, z widokiem na basen i ogród - restauracja a'la carte Al.-Andalus", kuchnia śródziemnomorska i regionalna - restauracja a'la carte Paris Home", kuchnia włoska i francuska - restauracja a'la carte Asia Fusion", kuchnia azjatycka - coctail bar

    Dodatkowe informacje

    - otwarty w 2004 r., wyremontowany w 2008 r. - 204 pokoje - 1 budynek   - 5 pięter - ogród - windy - recepcja - pralnia (płatna) - sejf hotelowy (płatny) - punkt wymiany walut - parking (płatny) - sklep z pamiątkami - Internet Wi-Fi   - kawiarenka internetowa (płatna) - centrum kongresowe - wypożyczalnia samochodów - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express - https://www.hoteleselba.com/en/gran-hotel-elba-estepona-thalasso-spa

    Dla Twojego komfortu

    Przy przelocie linią lotniczą Ryanair oraz Laudamotion miejsca w samolocie przydzielane są automatycznie w chwili odprawy. Zachęcamy do wykupienia usługi "miejsca obok siebie" w cenie od 30 PLN w dwie strony (w zależnosći od trasy i daty lotu). O szczegóły zapytaj sprzedawcę

    Ważna informacja

    Szanowni Klienci, ze względu na zmianę zasad zakupów biletów do Grenady niezbędna jest wcześniejsza rezerwacja oraz opłacenie wycieczki. W tym celu prosimy o kontakt z naszym partnerem, który organizuje dla Państwa wycieczki na miejscu, koszt wycieczki ok. 80 EUR Kontakt: info@carlatravelservice.com (j.polski) - prosimy o przesłanie Państwa danych tj. imię i nazwisko, data przylotu i wylotu oraz nazwę hotelu. Wycieczki odbywają się na warunkach i zasadach określonych przez lokalne biuro.

    Bagaż

    Kraków, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 250 PLN (wyloty od 17.06 - 16.09) - 32 kg - 320 PLN (wyloty od 17.06 - 16.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa Chopin (Norwegian); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 150zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Costa del Sol, Hiszpania

    Opis hotelu

    Hotel ten został wzniesiony w 2004 roku. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 204 pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Na poszczególne piętra można się bezproblemowo dostać za pomocą windy bądź schodami. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, wentylator, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W naszej ofercie znajdziecie Państwo również usługę sprzątania końcowego. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Hotel posiada zróżnicowaną ofertę sportowo-outdoorową, w tym golfa, jak również za opłatą tenisa ziemnego i jazdę konną. Aqua fitness oraz za dodatkową opłatą narty wodne, żeglowanie i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Studio fitness, tenis stołowy i aerobik stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej obiektu. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu, hydroterapia, talasoterapia i anti-aging. W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu muzykę na żywo i miniklub.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dania dietetyczne i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa del Sol)
    Torremolinos na Costa del Sol w Hiszpanii
    Fuengirola - Hiszpania, Costa del Sol
    Gibraltar, Hiszpania, Costa del Sol
    Benalmadena, Costa del Sol, Hiszpania
    Mauretańskie Skarby w Granadzie, Hiszpania
    Miejscowość Ronda na Costa del Sol
    Sewilla, Hiszpania, Costa del Sol
    La Cala de Mijas - Hiszpania
    Filmy hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Gran Elba Estepona:
    https://www.youtube.com/watch?v=vUhXuvg15xY
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso:
    • Lokalizacja
      3.9
    • Hotel
      4.2
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      4.2
    • Atrakcje
      i sport
      3.5
    • Obsługa
      4
    HolidayCheck
    Ocena Gran Elba Estepona and Thalasso:
    4.3 / 6

    Opuszczony hotel bez atrakcji 2010-03-26
    Szczegóły oceny hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa
      4.0

    3.8
    Super hotel,ale. 2015-07-16
    Szczegóły oceny hotelu Gran Elba Estepona and Thalasso:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3

    Gran Elba Estepona and Thalasso - możliwości zakwaterowania:

    standard single w.child deluxe gardenview
    1 os. junior suite
    1 os. pokoj deluxe z widokiem na morze
    Pokoj Deluxe WC widok na morze Internet
    Pokoj Deluxe WC widok na ogrod Internet
    Pokoj Deluxe WC widok na morze Internet
    family room standard seaview
    junior suite double standard seaview
    1 os. Pokój Suite (na potwierdzenie)
    2 os. junior suite
    standard deluxe seaview
    standard double deluxe gardenview
    2 os. pokoj deluxe
    2 os. pokoj deluxe z widokiem na morze
    2 os. pokoj prestige
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj rodzinny superior
    standard single w.child deluxe seaview
    Pokoj rodzinny standard WC widok na morze Internet
    standard singleuse deluxe seaview
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze Internet Minibar Safe
    Pokoj Deluxe WC widok na morze Internet
    Pokoj Deluxe WC widok na ogrod Internet
    2 os. suite (na potwierdzenie)
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze Internet Minibar Safe
    Pokoj Deluxe WC widok na morze Internet
    Pokoj Deluxe WC widok na ogrod Internet
    pok.2-os. Deluxe Polecamy
    pok.2-os. Deluxe Seaview
    Dvoulůžkový pokoj deluxe s 1 přistýlkou
    Pok. deluxe 2 os.
    Dvoulůžkový pokoj deluxe s 1 přistýlkou, výhled na moře
    Pok. deluxe 2 os. w/morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    pok.1-os.=2-os. Deluxe Se
    Pok. deluxe rodzinny 3 os.
    Pok. deluxe rodzinny 4 os.
    Rodinný pokoj pro 2 osoby s výhledem/moře
    Rodinný pokoj pro 3 osoby s výhledem/moře
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny
    Junior suita z widokiem na morze
    suita Junior 2 os. Poleca
    suita Junior 1 os. Poleca
    Pok. deluxe 1 os.
    Suita z widokiem na morze

    Gran Elba Estepona and Thalasso - Możliwości wyżywienia:


    Gran Elba Estepona and Thalasso - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Gran Elba Estepona and Thalasso? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00