Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
  • Hotel Iberostar Isla Canela, Costa de la Luz
1 / 18
Udogodnienia hotelu Iberostar Isla Canela
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Isla Canela
star 4

Hiszpania: Costa de la Luz
Ocena hotelu Iberostar Isla Canela:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Isla Canela:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 października 2018

Hotel Iberostar Isla Canela w ofercie Biura podróży:

Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bogata formuła all inclusive, wspaniale rozbudowana infrastruktura hotelu i ogromna plaża sprawiają, że hotel jest idealny na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa de la Luz

Informacje Ogólne:

Witamy Iberostar Isla Canela w Isla Canela. Hotel położony jest 100 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Isla Cristina (23 km) i Ayamonte (7 km). Pozostałe miasta: Cartaya (39 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację, salon, recepcję, lobby i 4 windy. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po hiszpańsku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Hotel posiada czynny w sezonie basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: informacja turystyczna (3 km), sklepy (7 km), Punta Umbria (55 km) i DoAna National Park (106 km). W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy. Hotel zapewnia dostęp bez barier: winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich, łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich i rampa/podnośnik. Hotel posiada garaż i parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje serwis pokojowy, kantor, usługę budzenia, usługi prasowania, pokojówki, pralnię i opiekę medyczną. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot i w terminalach internetowych. Rodzinny hotel oferuje klub dziecięcy, brodzik, usługi opiekunki i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajdują się 2 restauracje. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi.

Sport i Rozrywka:

Iberostar Isla Canela posiada spa, hammam i pokój do relaksu. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje strzelanie z łuku, program zajęć animacyjnych, bilard, sala gier, rzutki i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa, fitness i aerobik. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 6 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne i muzykę na żywo.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Dla Twojego komfortu

Przy przelocie linią lotniczą Ryanair oraz Laudamotion miejsca w samolocie przydzielane są automatycznie w chwili odprawy. Zachęcamy do wykupienia usługi "miejsca obok siebie" w cenie od 30 PLN w dwie strony (w zależnosći od trasy i daty lotu). O szczegóły zapytaj sprzedawcę

Bagaż

Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 56x45x25 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 250 PLN (wyloty od 16.06 - 16.09) - 32 kg - 320 PLN (wyloty od 16 06 - 16.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Shoneeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 300 PLN - 23 kg - 340 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bogata formuła all inclusive, wspaniale rozbudowana infrastruktura hotelu i ogromna plaża sprawiają, że hotel jest idealny na rodzinny wypoczynek.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bogata formuła all inclusive, wspaniale rozbudowana infrastruktura hotelu i ogromna plaża sprawiają, że hotel jest idealny na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

bezpośrednio przy promenadzie i długiej, piaszczystej plaży. Tylko 6 km od uroczego, andaluzyjskiego miasteczka Ayamonte, idealnie nadającego się do spacerów i zakupów. Korzystne połączenie autobusem liniowym (przystanek w odległości ok. 500 m).

 

Wyposażenie:

z rozmachem zaprojektowany kompleks hotelowy w andaluzyjskim stylu oferuje 300 pokoi i apartamenty w budynku głównym i budynkach bocznych. Hol powitalny z recepcją, restauracja, kawiarnia, butik, kącik internetowy. Kryty basen. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą.

 

Dzieci:

brodzik, mini klub 4-7 lat oraz 8-12 lat. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

 

Kategoria hiszpańska:

4 gwiazdki.

 

Pokoje dwuosobowe (1-2D):

nowocześnie i komfortowo urządzone; klimatyzacja, telefon, TV-satelitarna, sejf (za opłatą), lodówka, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka.

 

Pokoje z bocznym widokiem na morze (1-2A).

Pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania.

 

Ruletka (2S):

na parterze, maksymalnie dla 2 osób.

 

Pokoje z bezpośrednim widokiem na morze (2B).

 

Pokoje z bezpośrednim widokiem na morze (2K):

najładniejsze w hotelu.

 

Poza tym wszystkie pokoje wyposażone jak pokoje dwuosobowe.


Rozrywka:

urozmaicony program animacyjny.

 

Sport:

siłownia, tenis stołowy, aerobik, siatkówka, strzelanie z łuku. Odpłatnie: bilard. W okolicy sporty wodne i golf.

 

Wyżywienie:

All inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00 -24.00. Kawa, ciasto, kanapki w godz. 16.00-18.00. Podczas pobytu obowiązek noszenia plastikowej bransoletki.

 

Wellness:

odpłatnie zabiegi kosmetyczne i masaże w THAI ZEN SPACE & WELLNESS.

 

Cena nie zawiera:

  • ubezpieczenia KL i NNW


Uwaga:

 Cena uzależniona jest od rodzaju pokoi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bogata formuła all inclusive, wspaniale rozbudowana infrastruktura hotelu i ogromna plaża sprawiają, że hotel jest idealny na rodzinny wypoczynek.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bogata formuła all inclusive, wspaniale rozbudowana infrastruktura hotelu i ogromna plaża sprawiają, że hotel jest idealny na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest w jednym z piękniejszych rejonów Andaluzji, niewielkim kurorcie niedaleko granicy z Portugalią. Do centrum Punta del Moral, gdzie znajduje się przystań (można przepłynąć promem do Isla Cristina), port jachtowy, lokalne restauracje i bary - ok. 300 m. Do lotniska w Faro ok. 85 km. Do lotniska w Sewilli ok. 150 km.
Plaża:
Hotel położony jest przy piaszczystej, szerokiej plaży (do plaży przez wydmy prowadzi kładka). Serwis plażowy - płatny (ok. 12 Eur/dzień/komplet: 2 leżaki + parasol). Na plaży dostępne również łóżka balijskie: 25 Eur/ dzień lub 40 Eur/dzień (w cenie budelka wina musującego Cava).
Do dyspozycji gości:
Hotel został wyremontowany w 2013 r. Przestronna recepcja, windy, restauracja główna (dostępne foteliki dla dzieci), lobby bar, ogród z tarasami słonecznymi, leżakami i parasolami, basen i brodzik (w basenach słodka woda), bezpłatny basen kryty i siłownia, plac zabaw, mini klub, sala gier, opiekunka dla dzieci (dodatkowo płatna), sala konferencyjna, sklep z pamiątkami. wypożyczalnia rowerów i samochodów. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 EUR za ręcznik, wymiana bezpłatna).
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w 300 pokojach różnego typu. Wszystkie wygodne, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, sejfem (ok. 17 EUR/tydzień i depozyt ok. 5EUR), mini barem (dodatkowo płatny), balkonem lub tarasem. Hotel posiada pokoje dla niepełnosprawnych - na potwierdzenie. Istnieje możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat.
- Pokoje standardowe
(pow. ok. 24 m2), dla max. 3 osób. Istnieje możliwość dopłaty do pokoi z bocznym lub frontalnym widokiem na morze.
Wyżywienie:
Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Możliwe wyżywienie wegetariańskie, bezglutenowe, bezmleczne (konieczne wcześniejsze zgłoszenie). Istnieje możliwość rozszerzenia wyżywienia: Do All Inclusive za dopłatą: śniadania (7:30-10:30), śniadania kontynentalne (10:30-12:00), obiady (13:30-15:30), obiadokolacje (18:30-21:30), przekąski (16:00-18:00), lody, lokalne i markowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11:00-24:00). Możliwa dieta bezglutenowa - konieczne zgłoszenie przy rezerwacji. LUB Do usługi Unlimited Services obejmującej cały program All iInclusive jak wyżej oraz dodatkowo: Kolacja w restauracji a'la carte (raz na pobyt, konieczna wcześniejsza rezerwacja), w pełni wyposażony, codziennie uzupełniany mini bar w pokoju, świeżo wyciskane soki owocowe, smoothies, alkohole Premium, wszystkie napoje oferowane w SeaSoul menu. Dodatkowo, bezpłatnie: sejf w pokoju, parking, Wi-fi Premium, pralnia, nielimitowany dostęp do strefy wodnej SPA, 45 minutowy masaż (raz na pobyt, konieczna wcześniejsza rezerwacja), niemotorowe sporty wodne oraz możliwość korzystania z infrastruktury sportowej hotelu (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Klienci z wykupioną opcją Unlimited Services mają pierwszeństwo przy rezerwacji dodatkowych usług hotelowych.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel prowadzi codzienne animacje dla dzieci i dorosłych, mini disco, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo, bezpłatnie: siłownia, aerobik, siatkówka, boccia, rzutki, aerobik w wodzie, ping pong, water polo, nordic walking, dodatkowo płatne: bilard, golf, jazda konna, tenis ziemny.
Internet:
Wi-fi na terenie całego hotelu bezpłatne.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.iberostar.com
Naszym zdaniem:
Doskonałej klasy hotel, świetny serwis, smaczne wyżywienie, dużo atrakcji dla Gości - polecamy szczególnie rodzinom z dziećmi!
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-costa-de-la-luz/iberostar-isla-canela

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
Uwagi do programu
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 (w przypadku imprezy ośmiodniowej lub dziewięciodniowej z wylotem z Polski w poniedziałek lub czwartek) lub 10 (w przypadku imprezy jedenastodniowej lub dwunastodniowej z wylotem z Polski w poniedziałek) lub 11 (w przypadku imprezy dwunastodniowej lub trzynastodniowej z wylotem z Polski w czwartek) lub 14 (w przypadku imprezy piętnastodniowej lub szesnastodniowej z wylotem z Polski w poniedziałek lub czwartek) rozpoczętych dób hotelowych wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
Hiszpania - Costa de la Luz Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu. Czas Taki sam jak w Polsce. Orientacyjne ceny Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR. Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Costa de la Luz „Wybrzeże Światła" to południowa część wybrzeża Andaluzji od cieśniny Gibraltarskiej aż po granicę z Portugalią. Kurorty wakacyjne to raczej kameralne miejsca i próżno tu szukać bogatego życia nocnego. Miejscowości wakacyjne Islantilla Kurort wakacyjny położony ok. 95 km na wschód od Faro (Portugalia). W Islantilli zaczyna się ponad 5 kilometrowa nadmorska promenada, która prowadzi do kolejnego kurortu La Antilla - docenią to amatorzy spacerów przy akompaniamencie szumu fal i morskiej bryzy. Isla Cristina Miasteczko turystyczne usytuowane ok. 85 km na wschód od Faro (Portugalia). Największa z proponowanych miejscowości w tej części wybrzeża oferująca niewielkie centrum pełne lokalnego życia, marinę i przede wszystkim długa i piaszczysta plaża. Isla Canela Niewielka wyspa oddzielona siecią kanałów od lądu, położona ok. 80 km na wschód od Faro (Portugalia). Miejsce bardziej spokojne niż tętniące życiem, jednak amatorzy wieczornych rozrywek będą mogli je znaleźć w pobliskiej marinie, z której również można łodzią dostać się do Isla Cristina. Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Sewilla - perła Andaluzji Sewilla to miasto ukwiecone kwitnącymi drzewkami pomarańczowymi, brzmiące dźwiękami flamenco i pielęgnujące tradycje korridy. Niezwykłe zabytki z czasów rzymskich, arabskich i chrześcijańskich cieszą oko odwiedzających. To dumna stolica Andaluzji, czarująca niekwestionowanym urokiem i tętniąca życiem. Magia Andaluzji i wspaniałe dzieła sztuki, uzasadniają słowa starego powiedzenia: "Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla" („Kto nie widział Sewilli, nie widział cudu"). Wizyta Sewilli rozpoczyna się przejazdem przez centrum. Na początku zobaczyć będzie można tereny Wystawy Iberoamerykańskiej z 1929 roku i słynny półkolisty Plac Hiszpański położony przy Parku Marii Luizy. Kolejnym punktem jest spacer po Barrio de Santa Cruz. To zachowana w typowo andaluzyjskim stylu, dawna dzielnica żydowska o bielonej niskiej zabudowie, wąskich uliczkach, pełna przytulnych barów z "tapas". Następnie wizyta w największej gotyckiej katedrze świata - Santa Maria de la Sede, słynącej także z wieży "Giraldy" (dawny minaret) oraz z grobowca Krzysztofa Kolumba. Powstała na miejscu mauretańskiego meczetu okazała budowla, do dziś stanowi największą atrakcję turystyczną miasta. Na zakończenie czas wolny (ok. 3 godz.) na posiłek, zakupy, rejs statkiem po rzece Guadalquivir lub dalsze zwiedzanie (np. olśniewający pałac królewski - Real Alcazar jakby wyjęty z "Baśni tysiąca i jednej nocy", znajdujacy się tuż przy katedrze). Wtorki i piątki, cena ok. 60 Eur, z Mazagon ok 80 Eur. Tradycje Andaluzji Wycieczkę rozpoczniemy w jednej z najlepszych w Hiszpanii hodowli byków bojowych („Toro bravo"), gdzie z bliska będziemy podziwiać te niesamowite zwierzęta. Jako, że ta część prowincji Huelvy słynie z tradycji winiarskich - obszar pochodzenia win "Condado de Huelva" (przednie wina stołowe, wzmacniane, wermuty oraz doskonałej jakości ocet winny), w dalszej kolejności udamy się do typowej lokalnej bodegi, w której odbywa się produkcja tradycyjnych win z denominacją pochodzenia - degustacja win. Czas wolny na odpoczynek i posiłek we własnym zakresie. Po południu odwiedzimy emblematyczną wioskę El Rocio, stanowiącą niejako wrota do Parku Narodowego Doñana. Miejscowość ta słynie z uroczystych i niezwykłych obchodów Zielonych Świątków, podczas których zapełnia się ona ludźmi w tradycyjnych strojach, bogato przystrojonymi końmi i barwnymi powozami. Ściągają oni do znajdującego się tam sanktuarium, gdzie znajduje się otoczona głębokim kultem figurka Matki Boskiej z Rocio. Będziemy mieli czas na wizytę w Bazylice Matki Boskiej z El Rocío oraz spacer po malowniczych ulicach miasteczka rodem z westernu. Czas trwania wycieczki to ok. 9 godz., w cenie przejazd, pilot, wejście do hodowli, bodega i degustacja win. Czwartki, cena za osobę ok. 60 Eur, z Mazagon ok 80 Eur. Gibraltar - brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę Wycieczka autokarowa na półwysep o długości zaledwie 6 km - malutką enklawę brytyjską na Płw. Iberyjskim. W programie panoramiczny przejazd minibusikami, którego trasa obejmuje m.in. centrum - Main Street, punkt widokowy, z którego zobaczyć można wybrzeże Afryki, wjazd na wysoką Skałę Gibraltarską, słynącą m.in. z makaków, podchodzących tu często do turystów w poszukiwaniu smakołyków, widowiskowa grota San Miguel. Niezwykła, międzynarodowa atmosfera oraz strefa wolnocłowa, to kolejne atuty cypla. Opłaca się tu kupować zwłaszcza wyroby alkoholowe, tytoniowe oraz perfumy. Unikalnym upominkiem może być kryształowy souvenir z Gibraltar Crystal Factory. Czas wolny na posiłek, zakupy, etc. - ok. 3 godz. Środy, cena ok.80 Eur, z Mazagon ok. 100 Eur. Portugalia - egzotyczne Algarve Portugalski region Algarve, choć położony rzut beretem od hiszpańskiej Andaluzji, oferuje odwiedzającym zupełnie inne, egzotyczne krajobrazy, z wysokimi klifami, fantazyjnymi skałami uformowanymi przez wiatr i wodę. zacisznymi plażami o złotym piasku ukrytymi w zatoczkach oraz wszechobecnymi agawami, kaktusami i palmami. Całodzienna wycieczka autokarowa wzdłuż południowego wybrzeża Portugalii, pozwoli nacieszyć oko różnorodnością krajobrazu oraz poznać kilka charakterystycznych portugalskich miasteczek. Przejazd do Portugalii mostem przez rzekę Guadiana. Przyjazd do Villamoury, malowniczego kurortu otoczonego polami golfowymi, a zarazem centrum turystycznego prowincji Algarve. Słynie on również z portu, w którym cumują najdroższe i najbardziej efektowne jachty, jakie można zobaczyć na wybrzeżu Algarve. Czas wolny, który warto wykorzystać na skosztowanie lokalnych specjałów. Następnie zwiedzanie Albufeiry, urokliwej dawnej wioski rybackiej o tradycyjnej niskiej zabudowie i niskich bielonych domach, teraz bardzo chętnie odwiedzanej przez turystów. Spacer stromymi, krętymi uliczkami, pomiędzy barami, sklepikami i restauracjami w centrum. W miejscowości również czas wolny. W drodze powrotnej możliwość zrobienia zakupów w Vilareal do Santa Antonio - "raju zakupów". Na zakończenie chwila relaksu podczas przeprawy promowej przez rzekę Guadianę. Soboty, cena ok. 50 Eur, z Mazagon ok. 70 Eur. Huelva Huelva to największe miasto prowincji i jej stolica, licząca ok. 150 tys. mieszkańców. Kolonię Onubę (historyczna nazwa) założyli kupcy feniccy, a Rzymianie rozbudowali port. W związku z bliskością miejsc związanych z wyprawą Kolumba do Nowego Świata, Huleva hucznie obchodzi tzw. "Fiestas Colombinas", na przełomie lipca i sierpnia. W programie wycieczki przejazd przez miasto, podczas którego zobaczyć można najważniejsze miejsca i zabytki - m.in. katedrę, uniwersytet, angielską dzielnicę Królowej Wiktorii, stary hotel Casa Colón. Po tym panoramicznym przejeździe czas wolny w centrum miasta. Środy, cena ok. 25 Eur. Przyroda Zielona oaza- Park Narodowy Donana Ten największy obszar chroniony w Hiszpanii obejmuje ponad 50 tys. ha ziemi w prowincjach Huelva i Sewilla. Zajmuje on płaską, zabagnioną równinę z jeziorami i starorzeczami, w zachodniej części delty rzeki Gwadalkiwir oraz pas piaszczystych plaż i wydm nadmorskich na wybrzeżu. Podczas wycieczki mogą Państwo spotkać rzadkie gatunki ptaków wodnych, wędrownych, drapieżników oraz pospolite tutaj rysie i flamingi. http://www.donanavisitas.es/ Dla aktywnych Sporty wodne Wybrzeże Costa de la Luz oferuje liczne atrakcje wodne: kursy windsurfingu, kitesurfingu, pływanie na mini - katamaranie, przejażdżki na bananie, kanapie wodnej czy parasailing. Dla potrzebujących mniej wrażeń dostępne np. kajaki, rowery wodne, paddle surf. Nordic walking na plażach Wybrzeża Światła Długie piaszczyste plaże zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu. Przejażdżka konno Tereny Parku Narodowego Donana oraz jego okolic oferują liczne możliwości jazdy konnej. Największą popularnością cieszą się konne spacery po plaży o zachodzie słońca. Dzięki wzorowemu przygotowaniu wierzchowców, dostępne są one dla każdego, nawet zupełnie niedoświadczonego jeźdźca. http://www.donana-rutas-caballo.com/ http://airesafricanos.com/ Z dziećmi Oko w oko z piratem w Zoomarine Rodzinny park rozrywki znajduje się zaledwie kilka kilometrów od miejscowości Albufeira (Portugalia). Pokazy zwierząt, w tym delfinów, fok, lwów morskich oraz ptaków. Dodatkowo basen ze sztuczną falą, plaże, kilka zjeżdżalni i wodny plac zabaw dla najmłodszych. Proponujemy również wizytę w Zatoce Piratów, gdzie w świat przygód korsarzy, tajemniczych map i ukrytych skarbów przeniesie wszystkich pełne zwrotów akcji przedstawienie. Ceny: dorośli ok. 29 Eur, dzieci i seniorzy ok. 20 Eur , dzieci poniżej 1 metra wzrostu - wejście bezpłatne. Za dodatkową opłatą ( ok. 170 Eur) można popływać z delfinami. www.zoomarine.pt Wodne atrakcje południowej Portugalii To znakomity wybór dla wszystkich, którzy uwielbiają gry i zabawy w basenach pośród wymyślnych wodnych atrakcji. Portugalskie parki wodne Aqua Show, Slide & Splash oraz Aqualand Algarve gwarantują dobrą zabawę i niezapomniane wrażenia. Zaprojektowane zostały z myślą o zapewnieniu odpowiednich warunków Gościom w różnym wieku, pozwalając maluchom na radosną i bezpieczną zabawę, a starszym dostarczając porządną dawkę adrenaliny. www.aquashowparkhotel.com www.slidesplash.com www.aqualand.pt Zwiedzanie Niebla - zapomniana królewska stolica Otoczone murami miasteczko Niebla leży nieopodal autostrady łączącej Huelvę z Sevillą. Niesłusznie pomijane przez turystów, kryje w sobie średniowieczny zamek z przerażającą salą tortur, stary kościół parafialny, powstały przez przebudowanie meczetu oraz minaret z czasów arabskich. Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 (w przypadku imprezy ośmiodniowej lub dziewięciodniowej z wylotem z Polski w poniedziałek lub czwartek) lub 10 (w przypadku imprezy jedenastodniowej lub dwunastodniowej z wylotem z Polski w poniedziałek) lub 11 (w przypadku imprezy dwunastodniowej lub trzynastodniowej z wylotem z Polski w czwartek) lub 14 (w przypadku imprezy piętnastodniowej lub szesnastodniowej z wylotem z Polski w poniedziałek lub czwartek) rozpoczętych dób hotelowych wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Hiszpania - Costa de la Luz Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu. Czas Taki sam jak w Polsce. Orientacyjne ceny Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR. Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Costa de la Luz „Wybrzeże Światła" to południowa część wybrzeża Andaluzji od cieśniny Gibraltarskiej aż po granicę z Portugalią. Kurorty wakacyjne to raczej kameralne miejsca i próżno tu szukać bogatego życia nocnego. Miejscowości wakacyjne Islantilla Kurort wakacyjny położony ok. 95 km na wschód od Faro (Portugalia). W Islantilli zaczyna się ponad 5 kilometrowa nadmorska promenada, która prowadzi do kolejnego kurortu La Antilla - docenią to amatorzy spacerów przy akompaniamencie szumu fal i morskiej bryzy. Isla Cristina Miasteczko turystyczne usytuowane ok. 85 km na wschód od Faro (Portugalia). Największa z proponowanych miejscowości w tej części wybrzeża oferująca niewielkie centrum pełne lokalnego życia, marinę i przede wszystkim długa i piaszczysta plaża. Isla Canela Niewielka wyspa oddzielona siecią kanałów od lądu, położona ok. 80 km na wschód od Faro (Portugalia). Miejsce bardziej spokojne niż tętniące życiem, jednak amatorzy wieczornych rozrywek będą mogli je znaleźć w pobliskiej marinie, z której również można łodzią dostać się do Isla Cristina. Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Sewilla - perła Andaluzji Sewilla to miasto ukwiecone kwitnącymi drzewkami pomarańczowymi, brzmiące dźwiękami flamenco i pielęgnujące tradycje korridy. Niezwykłe zabytki z czasów rzymskich, arabskich i chrześcijańskich cieszą oko odwiedzających. To dumna stolica Andaluzji, czarująca niekwestionowanym urokiem i tętniąca życiem. Magia Andaluzji i wspaniałe dzieła sztuki, uzasadniają słowa starego powiedzenia: "Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla" („Kto nie widział Sewilli, nie widział cudu"). Wizyta Sewilli rozpoczyna się przejazdem przez centrum. Na początku zobaczyć będzie można tereny Wystawy Iberoamerykańskiej z 1929 roku i słynny półkolisty Plac Hiszpański położony przy Parku Marii Luizy. Kolejnym punktem jest spacer po Barrio de Santa Cruz. To zachowana w typowo andaluzyjskim stylu, dawna dzielnica żydowska o bielonej niskiej zabudowie, wąskich uliczkach, pełna przytulnych barów z "tapas". Następnie wizyta w największej gotyckiej katedrze świata - Santa Maria de la Sede, słynącej także z wieży "Giraldy" (dawny minaret) oraz z grobowca Krzysztofa Kolumba. Powstała na miejscu mauretańskiego meczetu okazała budowla, do dziś stanowi największą atrakcję turystyczną miasta. Na zakończenie czas wolny (ok. 3 godz.) na posiłek, zakupy, rejs statkiem po rzece Guadalquivir lub dalsze zwiedzanie (np. olśniewający pałac królewski - Real Alcazar jakby wyjęty z "Baśni tysiąca i jednej nocy", znajdujacy się tuż przy katedrze). Wtorki i piątki, cena ok. 60 Eur, z Mazagon ok 80 Eur. Tradycje Andaluzji Wycieczkę rozpoczniemy w jednej z najlepszych w Hiszpanii hodowli byków bojowych („Toro bravo"), gdzie z bliska będziemy podziwiać te niesamowite zwierzęta. Jako, że ta część prowincji Huelvy słynie z tradycji winiarskich - obszar pochodzenia win "Condado de Huelva" (przednie wina stołowe, wzmacniane, wermuty oraz doskonałej jakości ocet winny), w dalszej kolejności udamy się do typowej lokalnej bodegi, w której odbywa się produkcja tradycyjnych win z denominacją pochodzenia - degustacja win. Czas wolny na odpoczynek i posiłek we własnym zakresie. Po południu odwiedzimy emblematyczną wioskę El Rocio, stanowiącą niejako wrota do Parku Narodowego Doñana. Miejscowość ta słynie z uroczystych i niezwykłych obchodów Zielonych Świątków, podczas których zapełnia się ona ludźmi w tradycyjnych strojach, bogato przystrojonymi końmi i barwnymi powozami. Ściągają oni do znajdującego się tam sanktuarium, gdzie znajduje się otoczona głębokim kultem figurka Matki Boskiej z Rocio. Będziemy mieli czas na wizytę w Bazylice Matki Boskiej z El Rocío oraz spacer po malowniczych ulicach miasteczka rodem z westernu. Czas trwania wycieczki to ok. 9 godz., w cenie przejazd, pilot, wejście do hodowli, bodega i degustacja win. Czwartki, cena za osobę ok. 60 Eur, z Mazagon ok 80 Eur. Gibraltar - brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę Wycieczka autokarowa na półwysep o długości zaledwie 6 km - malutką enklawę brytyjską na Płw. Iberyjskim. W programie panoramiczny przejazd minibusikami, którego trasa obejmuje m.in. centrum - Main Street, punkt widokowy, z którego zobaczyć można wybrzeże Afryki, wjazd na wysoką Skałę Gibraltarską, słynącą m.in. z makaków, podchodzących tu często do turystów w poszukiwaniu smakołyków, widowiskowa grota San Miguel. Niezwykła, międzynarodowa atmosfera oraz strefa wolnocłowa, to kolejne atuty cypla. Opłaca się tu kupować zwłaszcza wyroby alkoholowe, tytoniowe oraz perfumy. Unikalnym upominkiem może być kryształowy souvenir z Gibraltar Crystal Factory. Czas wolny na posiłek, zakupy, etc. - ok. 3 godz. Środy, cena ok.80 Eur, z Mazagon ok. 100 Eur. Portugalia - egzotyczne Algarve Portugalski region Algarve, choć położony rzut beretem od hiszpańskiej Andaluzji, oferuje odwiedzającym zupełnie inne, egzotyczne krajobrazy, z wysokimi klifami, fantazyjnymi skałami uformowanymi przez wiatr i wodę. zacisznymi plażami o złotym piasku ukrytymi w zatoczkach oraz wszechobecnymi agawami, kaktusami i palmami. Całodzienna wycieczka autokarowa wzdłuż południowego wybrzeża Portugalii, pozwoli nacieszyć oko różnorodnością krajobrazu oraz poznać kilka charakterystycznych portugalskich miasteczek. Przejazd do Portugalii mostem przez rzekę Guadiana. Przyjazd do Villamoury, malowniczego kurortu otoczonego polami golfowymi, a zarazem centrum turystycznego prowincji Algarve. Słynie on również z portu, w którym cumują najdroższe i najbardziej efektowne jachty, jakie można zobaczyć na wybrzeżu Algarve. Czas wolny, który warto wykorzystać na skosztowanie lokalnych specjałów. Następnie zwiedzanie Albufeiry, urokliwej dawnej wioski rybackiej o tradycyjnej niskiej zabudowie i niskich bielonych domach, teraz bardzo chętnie odwiedzanej przez turystów. Spacer stromymi, krętymi uliczkami, pomiędzy barami, sklepikami i restauracjami w centrum. W miejscowości również czas wolny. W drodze powrotnej możliwość zrobienia zakupów w Vilareal do Santa Antonio - "raju zakupów". Na zakończenie chwila relaksu podczas przeprawy promowej przez rzekę Guadianę. Soboty, cena ok. 50 Eur, z Mazagon ok. 70 Eur. Huelva Huelva to największe miasto prowincji i jej stolica, licząca ok. 150 tys. mieszkańców. Kolonię Onubę (historyczna nazwa) założyli kupcy feniccy, a Rzymianie rozbudowali port. W związku z bliskością miejsc związanych z wyprawą Kolumba do Nowego Świata, Huleva hucznie obchodzi tzw. "Fiestas Colombinas", na przełomie lipca i sierpnia. W programie wycieczki przejazd przez miasto, podczas którego zobaczyć można najważniejsze miejsca i zabytki - m.in. katedrę, uniwersytet, angielską dzielnicę Królowej Wiktorii, stary hotel Casa Colón. Po tym panoramicznym przejeździe czas wolny w centrum miasta. Środy, cena ok. 25 Eur. Przyroda Zielona oaza- Park Narodowy Donana Ten największy obszar chroniony w Hiszpanii obejmuje ponad 50 tys. ha ziemi w prowincjach Huelva i Sewilla. Zajmuje on płaską, zabagnioną równinę z jeziorami i starorzeczami, w zachodniej części delty rzeki Gwadalkiwir oraz pas piaszczystych plaż i wydm nadmorskich na wybrzeżu. Podczas wycieczki mogą Państwo spotkać rzadkie gatunki ptaków wodnych, wędrownych, drapieżników oraz pospolite tutaj rysie i flamingi. http://www.donanavisitas.es/ Dla aktywnych Sporty wodne Wybrzeże Costa de la Luz oferuje liczne atrakcje wodne: kursy windsurfingu, kitesurfingu, pływanie na mini - katamaranie, przejażdżki na bananie, kanapie wodnej czy parasailing. Dla potrzebujących mniej wrażeń dostępne np. kajaki, rowery wodne, paddle surf. Nordic walking na plażach Wybrzeża Światła Długie piaszczyste plaże zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu. Przejażdżka konno Tereny Parku Narodowego Donana oraz jego okolic oferują liczne możliwości jazdy konnej. Największą popularnością cieszą się konne spacery po plaży o zachodzie słońca. Dzięki wzorowemu przygotowaniu wierzchowców, dostępne są one dla każdego, nawet zupełnie niedoświadczonego jeźdźca. http://www.donana-rutas-caballo.com/ http://airesafricanos.com/ Z dziećmi Oko w oko z piratem w Zoomarine Rodzinny park rozrywki znajduje się zaledwie kilka kilometrów od miejscowości Albufeira (Portugalia). Pokazy zwierząt, w tym delfinów, fok, lwów morskich oraz ptaków. Dodatkowo basen ze sztuczną falą, plaże, kilka zjeżdżalni i wodny plac zabaw dla najmłodszych. Proponujemy również wizytę w Zatoce Piratów, gdzie w świat przygód korsarzy, tajemniczych map i ukrytych skarbów przeniesie wszystkich pełne zwrotów akcji przedstawienie. Ceny: dorośli ok. 29 Eur, dzieci i seniorzy ok. 20 Eur , dzieci poniżej 1 metra wzrostu - wejście bezpłatne. Za dodatkową opłatą ( ok. 170 Eur) można popływać z delfinami. www.zoomarine.pt Wodne atrakcje południowej Portugalii To znakomity wybór dla wszystkich, którzy uwielbiają gry i zabawy w basenach pośród wymyślnych wodnych atrakcji. Portugalskie parki wodne Aqua Show, Slide & Splash oraz Aqualand Algarve gwarantują dobrą zabawę i niezapomniane wrażenia. Zaprojektowane zostały z myślą o zapewnieniu odpowiednich warunków Gościom w różnym wieku, pozwalając maluchom na radosną i bezpieczną zabawę, a starszym dostarczając porządną dawkę adrenaliny. www.aquashowparkhotel.com www.slidesplash.com www.aqualand.pt Zwiedzanie Niebla - zapomniana królewska stolica Otoczone murami miasteczko Niebla leży nieopodal autostrady łączącej Huelvę z Sevillą. Niesłusznie pomijane przez turystów, kryje w sobie średniowieczny zamek z przerażającą salą tortur, stary kościół parafialny, powstały przez przebudowanie meczetu oraz minaret z czasów arabskich. Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bogata formuła all inclusive, wspaniale rozbudowana infrastruktura hotelu i ogromna plaża sprawiają, że hotel jest idealny na rodzinny wypoczynek.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bogata formuła all inclusive, wspaniale rozbudowana infrastruktura hotelu i ogromna plaża sprawiają, że hotel jest idealny na rodzinny wypoczynek.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

COSTA DE LA LUZ/HISZPANIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • taras • restauracja Ayamonte (otwarta w godz. 07.30-10.30, 13.30-15.30, 19.00-22.00; kuchnia lokalna i międzynarodowa, w formie bufetu, wymagany odpowiedni strój) • bar Isla Cristina (nad basenem zewnętrznym, otwarty w godz. 10.30-00.00) • bar na plaży SeaSoul (otwarty w godz. 09.00-23.00) • bar Salon Rocio (otwarty w godz. 20.30-00.00) • 2 baseny (zewnętrzny, ze słodką wodą i kryty) 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • terminal internetowy (płatny) • leżaki i parasole (przy basenie, w cenie) • serwis plażowy: parasol i 2 leżaki (płatne ok.16-20 €) • ręczniki (płatne) 

Dodatkowe udogodnienia

• kantor (w recepcji) • sala konferencyjna • parking (niestrzeżony, płatny) • garaż (płatny) 

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro 

Liczba pokojów

300 

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

• taksa klimatyczna (w cenie) • hotel nie akceptuje zwierząt • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00 

Dla dzieci

• plac zabaw • pokój gier • miniklub (4-12 lat) 

Sport i wellness

Płatne • masaże • zabiegi kosmetyczne • siłownia • nordic walking • aerobic • aqua fitness • pilates • joga • łucznictwo • siatkówka plażowa • wypożyczalnia rowerów • tenis • golf 

Rozrywka

• pokazy • muzyka na żywo • zajęcia taneczne • bilard • boccia • rzutki 

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 29 m2 • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • sejf (płatny) • minibar (płatny) • telefon • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze FZX2

• 2-4 os. • ok. 29 m2 • widok boczny na morze • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • sejf (płatny) • minibar (płatny) • telefon • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 24 m2 • widok na morze • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • sejf (płatny) • minibar (płatny) • telefon • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZX4

• 2-3 os. • ok. 24 m2 • widok na morze • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • sejf (płatny) • minibar (płatny) • telefon • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z bocznym widokiem na morze DZX3

• 1-3 os. • ok. 24 m2 • widok boczny na morze • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • sejf (płatny) • minibar (płatny) • telefon • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2 os. • ok. 24 m2 •  klimatyzacja • pokój dzienno-sypialny • sejf (płatny) • minibar (płatny) • telefon • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • balkon

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 24 m2 • klimatyzacja • pokój dzienno-sypialny • sejf (płatny) • minibar (płatny) • telefon • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • balkon

Wyżywienie

Dwa posiłki • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu) 

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) • przekąski • wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe 

Pełne wyżywienie • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bogata formuła all inclusive, wspaniale rozbudowana infrastruktura hotelu i ogromna plaża sprawiają, że hotel jest idealny na rodzinny wypoczynek.


Mapa Hotelu Iberostar Isla Canela
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa de la Luz)
Piaszczyste plaże wybrzeża Costa de la luz w Hiszpanii
Wakacyjny kurort Punta Umbria na wybrzeżu Costa de la Luz
Tarifa - najbardziej na południe wysunięte miasto kontynentalnej Hiszpanii.
Isla Canela - wakacyjny kurort przy granicy z Portugalią z piękną plażą i portem jachtowym
Turystyczna miejscowość Isla Cristina na wybrzeżu Costa de la Luz w Hiszpanii
Kadyks na wybrzeżu Costa de la Luz
Coto Donana na wybrzeżu Costa de la Luz w Hiszpanii
Huelva, Hiszpania, Costa de la Luz
Filmy hotelu Iberostar Isla Canela:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Iberostar Isla Canela:
https://www.youtube.com/watch?v=kFTbN11YBNc

Opinie o Hotelu Iberostar Isla Canela

Hotel jest bajeczny i wart swojej ceny. Spędziliśmy w nim naszą podróż poślubna i wróciliśmy z mnóstwem pięknych zdjęć i wrażeń. Pokoje są bardzo stylowe i eleganckie. W dzień jest co robić, do plaży 2 minuty, są też duże baseny hotelowe, w tym kryty jakby ktoś chciał się uchronić od nadmiaru słońca. Miasteczko ma swoistą, romantyczną atmosferę, z portem i urokliwymi tawernami. Andaluzyjskie wino ma niezapomniany smak, w hotelu jest duży wybór różnych jego gatunków.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Hotel posiada swój swoisty klimat.Posiłki wyśmienite. Smaczne i bardzo urozmaicone. Obsługa miła,dbjąca o wszystkie szczegóły. Widoki z okien na malowniczy rezerwat przyrody i przystań rybacką wprawiały w zachwyt.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Iberostar Isla Canela - możliwości zakwaterowania:

standard standard seaview balcony or terrace
standard standard balcony or terrace
standard singleuse standard balcony or terrace
family room standard
standard standard lateralseaview balcony or terrace
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy Komfort Plus lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Doppelz,Balkon/Terrasse
Doppelz,Balk/Ter,seitl. M
DZ,Balk/Ter,priority loca
Doppelz,Balk/Terr,Meerbl
Doppelz,Balk/Ter,Sparprei
Doppelz,Balkon/Terrasse
DZ,Balk/Ter,seitl. Meerbl
DZ,Balk/Ter,priority loca
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
DZ,Balk/Ter,Meerblick
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
DZ,Balk/Ter,Sparpreis
Einzelz,Balkon/Terrasse
Einzelz,Balk/Ter,seitl. M
Einzelz,Balk/Ter,Meerblic
Familienzimmer,Balk/Ter
Familienzimmer,Balk/Ter,s
Familienzimmer,Balk/Ter
Familienzimmer,Balk/Ter,s
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny

Iberostar Isla Canela - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Isla Canela - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Iberostar Isla Canela? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00