cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
  • Hotel Monarque Fuengirola Park, Costa del Sol
1 / 21
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.03 - 29.03
już od 1449 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.05 - 19.05
już od 959 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Monarque Fuengirola Park
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Monarque Fuengirola Park
star 4

Hiszpania: Costa del Sol
Ocena hotelu Monarque Fuengirola Park:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Monarque Fuengirola Park:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 marca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 maja 2021

Hotel Monarque Fuengirola Park w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • w centrum Fuengirola
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

polozenie

  • w centrum Fuengirola
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

plaza

  • ok. 200 m od plaży i promenady (hotel położony w drugiej linii od morza)

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, za opłata
  • recepcja
  • winda
  • ogród 
  • minimarket

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

393

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen zewnętrzu
  • basen: kryty, w strefie spa
  • jacuzzi: w strefie spa

Dla dzieci

  • plac zabaw 
  • pokój zabaw 
  • brodzik
  • miniklub

Sport i wellness

Płatne
  • boisko wielofunkcyjne 
  • strefa spa 
  • masaże 
  • sauna fińska

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • sejf: za opłatą
  • TV
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja: w formie bufetu
  • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe
Dwa posiłki
  • śniadanie
  • kolacja: w formie bufetu
Restauracje i bary
  • bar
  • kawiarnia
  • restauracja

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania / Costa del Sol

    Opis oferty:

    Położony w turystycznej miejscowości Fuengirola, na wybrzeżu pięknego Costa del Sol. W hotelu rozrywki dostarczy basen, animacje, kort tenisowy, minigolf i muzyka na żywo - to przecież roztańczona i roześmiana Hiszpania. Smakosze kuchni środziemnomorskiej doskonale odnajdą się w hotelowej restauracji lub zwiedzając gastronomiczną stronę miasta Fuengirola. A koneserzy niesamowitych widoków? Nacieszą oczy znajdując się choćby na hotelowym tarasie, odpoczywając na balkonie swojego pokoju lub zwiedzając z rodziną okolicę, delfinarium czy ogród zoologiczny. Dużym atutem hotelu jest też bliskość plaży oraz spa z ofertą masaży i zabiegów relaksacyjnych. Oto pełen wrażeń wypoczynek, który zadowoli zarówno rodziców, jak i ich dzieci.

    POŁOŻENIE:

    ok. 3 km od centrum FUENGIROLA, najbliższe sklepy i bary ok. 100 m od hotelu, ok. 3,5 km od ogrodu zoologicznego Bioparc Fuengirola, ok. 4,5 km od centrum handlowego Parque Miramar, ok. 10 km od delfinarium Selwo Marina, ok. 7 km od Mijas, ok. 35 km od Marbelli; ok. 25 km od lotniska w Maladze, ok. 140 km od lotniska w Granadzie; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu (ok. 1 EUR/Fuengirola), ok. 240 m od stacji kolejowej Torreblanca.

    PLAŻA:

    Las Gaviotas, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 14 EUR/komplet), restauracje i bary (płatne); Playa Carvajal, piaszczysta, ok. 2 km od hotelu; Playa Los Boliched, piaszczysta, ok. 2 km od hotelu; na plażach serwis plażowy.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, 393 pokoje, odnowiony w 2017/2018 r. (pokoje) i w 2019 r. (basen), 2 budynki, 7 pięter, 2 windy, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar przy basenie (czynny w sezonie letnim), bar na dachu z dużym tarasem z widokiem na morze, kafeteria Marbella; sklep z upominkami, kantor, parking przy hotelu duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 20 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic/wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (płatny: ok. 2 EUR/dzień, wymagany depozyt: ok. 10 EUR); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 6 EUR/dzień); balkon, boczny widok na morze, basen lub ogród.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 250 m², gł. 0,75-1,75 m, brodzik, słodka woda, ok. 12 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, kort tenisowy, minigolf, pokój gier, sala telewizyjna; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci, dyskoteka, muzyka na żywo.

    SPA:

    bezpłatnie: kryty basen, podgrzewany, ok. 108 m², gł. 1,3-1,4 m, hydroterpia (raz na pobyt); za opłatą: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, siłownia, solarium, masaże, zabiegi na twarz i ciało, pakiety spa.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00) i kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (11.00-13.00); lody w barze przy basenie i kafeterii Marbella (11.00-23.00); nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (11.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/902570668, www.hotelfuengirolapark.es

    GRATIS:

    Wi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel położony ok. 200 m od pięknej, piaszczystej plaży Gaviotas oraz do promenady (do przejścia ulica, dojście na plażę przejściem podziemnym). Przy promenadzie sklepy, bary i restauracje. Ok. 150 m od hotelu znajduje się stacja kolejowa łącząca Fuengirolę z Malagą (przystanki także w Benalmadenie i Torremolinos). Do lotniska w Maladze ok. 25 km.
    Pokoje:
    W hotelu znajduje się 393 wygodnie urządzonych, klimatyzowanymi pokoi (dla max. 3 osób) z łazienką (suszarka do włosów), wszystkie z sejfem (płatny ok. 1 EUR/dzień + depozyt ok. 10 EUR), TV-sat, telefonem oraz balkonem (meble balkonowe). Wi-Fi w pokojach płatne ok. 5 EUR/dzień. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis (na potwierdzenie), przy czym należy pamiętać, iż dziecko wlicza się w maksymalne obłożenie pokoju.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, lobby, windy, restauracja, kawiarnia, taras słoneczny z leżakami i parasolami, basen dla dorosłych, brodzik dla dzieci (w basenach słodka woda), sala gier, sala telewizyjna, sklep, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, parking. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis.
    Wyżywienie:
    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w postaci bufetu. Nielimitowana ilość lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych oraz przekąski serwowane w miejscach oraz godzinach wyznaczonych przez hotel.
    Program sportowy i animacyjny, SPA:
    Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje. Kort tenisowy płatny ok. 10 EUR/godz., za oświetlenie ok. 3 EUR/godz. W hotelu strefa wellness (płatna ok. 15 EUR): sauna, łaźnia turecka, basen kryty. Zabiegi na twarz i ciało w hotelowym SPA płatne dodatkowo.
    Kategoria lokalna:
    ****
    Naszym zdaniem:
    Dedykowany przede wszystkim osobom, które cenią sobie spokojny wakacyjny wypoczynek w miłym otoczeniu. Duży plus za położenie - niedaleko bardzo ładnej plaży i kolejki, która umożliwa samodzielne podróżowanie po wybrzeżu.
    Inne:
    www.monarquehotels.com

    Program

    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Uwaga!
    Klienci przylatujący do Malagi póżnym wieczorem nie będa mieli w tym dniu obiadokolacji.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.

    świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub10 lub11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    COSTA DEL SOL, MARBELLA informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach. Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Costa del Sol
    Wybrzeże słońca, położone na południu Andaluzji jest jednym z miejsc, które obowiązkowo trzeba odwiedzić w Hiszpanii. Tradycyjne białe wioski, wspaniałe zabytki, potężne twierdze i meczety, które wiele mówią o burzliwej historii tego regionu. Do tego wyśmienita kuchnia, ciepłe morze i piękne plaże.
    Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol
    Torremolinos
    Największa miejscowość turystyczna na Costa del Sol oferująca niezliczone atrakcje. Ulice handlowe, sklepy, restauracje, bary kawiarnie, międzynarodowa atmosfera, a do tego piękna plaża. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty.
    Benalmadena
    Miejscowość jest praktycznie częścią Torremolinos, nieco spokojniejszą i bardziej kameralną. Przystań jachtowa i uliczki miasta zachęcają do spacerów. To również świetnie miejsce dla osób aktywnie spędzających wakacje - port jachtowy, park rozrywki i olbrzymi wybór sportów wodnych.
    Fuengirola
    Oddalona od Torremolinos o 15 minut jazdy pociągiem, jest mniejszą i zdecydowanie spokojniejszą miejscowością turystyczną. Przyjeżdżają tu głównie rodziny i wczasowicze w średnim wieku. Ogromną, długą plażę podzielono na mniejsze odcinki, każdy z własną restauracją oraz wypożyczalnią leżaków i sprzętu wodnego.
    Estepona
    Prawdziwy kurort z piękną plażą i nadmorską promenadą z palmami oraz ładna architektura miasteczka i urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami. Warto odwiedzić targ rybny w porcie, co dzień rybacy przypływają z połowu i sprzedają świeże ryby prosto z łodzi. W porcie trzeba być już o 6.00 rano, ale warto - okazuje się, że większość sprzedawanych specjałów widzimy pierwszy raz w życiu!
    Marbella / Puero Banus
    To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu wszystko kosztuje więcej i stawia się wyłącznie na jakość. Ciekawostką jest, że Marbella ma najwyższy dochód na mieszkańca w Europie (!) i najwięcej zarejestrowanych rolls-royce'ów w Europie poza Londynem.
    Miejscowości wakacyjne na Costa Tropical
    Torrox
    Niewielki kurort położony ok. 50 km. na wschód od Malagi i należący do części Costa del Sol nazywanej Costa Tropical. Spokojna miejscowość z niewielkim centrum - miejsce idealne na rodzinne wakacje.
    Almunecar
    Kurort wakacyjny usytuowany ok. 75 km od Malagi i należący do części Costa del Sol nazywanej Costa Tropical. Choć Almunecar nie należy do dużych kurortów, to posiada wszystkie przymioty, które pozwolą spędzić naprawdę udane wakacje - bogatą historię, zabytki, piękne plaże, długą promenadę oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl/rozklady.

    Wycieczki lokalne

    GRANADA
    - cena ok. 80 EUR (dopłata do lunchu ok. 15 EUR)
    Wycieczka autokarowa wiodąca przez malownicze krajobrazy Andaluzji wprost do najdłużej istniejącego królestwa arabskiego w Hiszpanii - Granady. Miasto rozsławiła m. in. Alhambra z przepięknie utrzymanymi ogrodami Generalife oraz mauretańskim zespołem pałacowym (wejściówka do Alhambry w cenie wycieczki). Dodatkowo dzielnica arabska Albaicin, spacer po centrum Granady, w trakcie którego będzie można obejrzeć katedrę oraz kaplicę królewską (nie wchodzimy do środka!).
    GIBRALTAR - cena ok. 50 EUR
    Wycieczka autokarowa na półwysep o długości zaledwie 6 km - malutką enklawę brytyjską na Płw. Iberyjskim. W programie: makaki - małpy, które zadomowiły się na Skale Gibraltarskiej, grota San Miguel, Main Street. Wspaniały widok na Afrykę oraz strefa wolnocłowa to kolejne atuty cypla.
    RONDA
    - cenaok. 55 EUR (dopłata do lunchu ok. 15 EUR)
    Wycieczka autokarowa przez tereny górskie do zawieszonego w chmurach białego miasteczka - Ronda, jednego z najbardziej interesujących miast Andaluzji, przedzielonego przepaścią El Tajo i połączonego mostem kultur (można zrobić spektakularne zdjęcia z ogrodów domu Don Juana de Bosco - także w programie). Kulminacyjnym punktem zwiedzania jest najstarsza na świecie arena walki byków.
    SEWILLA - cena ok. 80 EUR (dopłata do lunchu ok. 15 EUR)
    Wycieczka autokarowa do stolicy Andaluzji, w programie: śnieżnobiała dzielnica Santa Cruz, jedna z największych na świecie katedr (m.in. z grobowcem Kolumba), spacer po parku Marii Ludwiki (tam w 1929 roku odbyła się wystawa iberoamerykańska), Plac Ameryki i Plac Hiszpański.
    KORDOBA
    - cena ok. 75 EUR (dopłata do lunchu ok. 15 EUR)
    Wycieczka autokarowa do stolicy średniowiecznego państwa Maurów. W programie: La Juderia wraz z synagogą, katedra-meczet, Alkazar, czyli pałac z ogrodami (wejście wliczone w koszt wycieczki).
    MAROKO Ceuta/Tetuan
    -cena ok. 105 EUR
    Wycieczka promem do hiszpańskich enklaw w Afryce, w programie: zwiedzanie Tetuanu (spacer po medinie, rynek berberyjski, zaklinacze węży), czas wolny na zakupy marokańskich dywanów, dywaników, biżuterii oraz wyrobów ceramicznych. W drodze powrotnej chwila czasu wolnego w Ceucie (strefa wolnocłowa).
    Uwaga! Konieczny paszport!
    SIERRA NEVADA I ALPUJARRAS
    - cena ok.50EUR
    Najpiękniejsze wioski Andaluzji. Zapraszamy na wycieczkę do przepięknych górskich wiosek, krainy źródeł mineralnych i szynki jamon serrano. W programie wizyta w miasteczku Lanjaron, Trevelerez - najwyżej położonej wioski w Hiszpanii. Tam odwiedzimy suszarnię szynek, gdzie poznamy proces produkcji i zostaniemy poczęstowani doskonałym hiszpańskim winem. Na zakończenie dnia wizyta w wiosce Pampaneira, czas wolny na spacer urokliwymi, wąskimi uliczkami. Z punktów widokowych zobaczyć można Sierra Nevada - najwyższe szczyty Hiszpanii kontynentalnej, w tym Mulhacen.
    KADYKS I JEREZ DE LA FRONTERA - cena ok. 85EUR
    WJerez odwiedzimy znane na całym świecie bodegi Tio Pepe, gdzie poznamy produkcję doskonałego sherry oraz udamy się na pokaz tańca koni andaluzyjskich w słynnej Królewskiej Akademi Jazdy Konnej. Następnie panoramiczne zwiedzanie miasta i przejazd do Kadyksu, zwanego "małą Hawaną". Jest to tętniące życiem, dynamiczne miasto portowe. Uważane jest za kolebkę Flamenco.
    Wycieczki z Torrox i Almunecar mogą być nieco droższe.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcjilokalnych z poszczególnych hoteli wraz z ich aktualnymi cenami będzie dostępny u naszych rezydentów.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Hiszpania/Costa del Sol

    Informacje Ogólne

    Witamy Fuengirola Park w Fuengirola. Hotel położony jest 150 m od plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Torremolinos (13 km). Pozostałe miasta: Malaga (32 km), Marbella (34 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, klimatyzację, salon, winda, recepcję, sklepy i salon fryzjerski. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 7-piętrowym hotelu personel mówi po hiszpańsku, francusku i angielsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Do dyspozycji są 2 baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie można delektować się ożeźwiającymi napojami. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, informacja turystyczna, przystanek autobusowy, sklepy, dyskoteka, centrum miasta, postój taksówek i dworzec kolejowy. Odległość od hotelu: lotnisko AGP (24 km), Puerto Banus (41 km) i Fuengirola Zoo (4 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje usługi prasowania, pralnię, serwis pokojowy, kantor i sejfy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi.

    Sport i Rozrywka

    W ramach aktywności hotel oferuje program zajęć animacyjnych i bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 4 km. Jeśli chodzi o wellness i zdrowie, hotel oferuje słoneczny taras, spa, saunę i łaźnię turecką. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Bagaż

    Warszawa Modlin Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 190zł/osobę - 20 kg - 290zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Warszawa Chopin Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 150zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.

    Rodzaje wyżywienia

    BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo FB - śniadania, obiady, kolacje, napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Costa del Sol

    Opis

    Przyjemny, 7-piętrowy hotel z kolorową fasadą znajduje się w spokojnej dzielnicy turystycznego kurortu Fuengirola oraz niecałe 10 minut spacerem od pięknej plaży las Gaviotas. Do dyspozycji Gości są wygodne, gustownie urządzone pokoje oraz przestronna, elegancka restauracja. Popołudnia można spędzać w nowoczesnym centrum Spa, które oprócz masaży, oferuje zabiegi pielęgnacyjne i relaksacyjne. Hotel jest doskonałym miejscem wypoczynku dla osób ceniących sobie spokój i ciszę, z możliwością szybkiego dotarcia do licznych miejsc rozrywki. Dzięki częstym połączeniom komunikacyjnym można także dotrzeć do Malagi, Torremolinos czy Benalmadeny.

    Lokalizacja

    w Fuengirola, ok. 200 m od plaży, ok. 5 km od centrum , ok. 25 km od lotniska, główna ulica przy hotelu, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 393, restauracje: 1, lobby bar, bar przy basenie, lobby, internet bezprzewodowy w pomieszczeniach ogólnodostępnych, kawiarnie, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, opieka lekarska (płatna), garaż (płatny), (na zapytanie), brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne; basen kryty (podgrzewany) w centrum Spa - dodatkowo płatny; brodzik dla dzieci.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), ogrzewanie, telefon, telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, internet bezprzewodowy (płatny) Typ pokoju -

    STANDARD: pokoje dla max. 3 osób.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, długa, szeroka, przejście tunelem pod ulicą, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport i fitness

    tenis stołowy, masaże (płatne), SPA (płatne), sauna (płatna), bilard (płatny), łaźnia turecka (płatna), zabiegi pielęgnacyjne (płatne).

    Rozrywka

    salon gier video (płatny), animacje, sala TV.

    Dla dzieci

    łóżeczko dziecięce, animacje, pokój zabaw.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    Informacje dodatkowe

    • Niedaleko hotelu park wodny (www.aquamijas.com) oraz Fuengirola Zoo
    • Od 1.11.2016 do 30.04.2017 basen zewnętrzny będzie zamknięty, dla gości dostępny będzie basen kryty

    Cena zawiera

    Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko.

    W cenie bagaż podręczny:
    Wyloty z Warszawy: 10 kg bagaż podręczny (max. wymiary: 55x40x23cm).
    Wyloty z Krakowa, Wrocławia i Warszawy Modlina: mały bagaż podręczny (max. 40x20x25cm) 

    W cenie bagaż podręczny:
    lot Wizz Air (W6): bagaż podręczny (max. wymiary bagażu podręcznego: 40x30x20cm).

    Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Opieki polskiego przedstawiciela. Bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego:

    RYANAIR
    WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa, Warszawy-Modlin i Krakowa: 
    - 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm + pierwszeństwo wejścia - dodatkowo płatne 150 zł/szt./2 strony

    WIZZAIR
    WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska:

    - 10 kg - 200 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
    - 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 23 cm + pierwszeństwo wejścia  - 150zł/szt./2 strony dodatkowo płatne

    NORWEGIAN
    WYLOTY z Warszawy: 
    - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    EASYJET
    WYLOTY Z Berlina:
    20 kg - 360 zł/os/2 strony                                          
                                                     

    CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi opłatami.

    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obsługa na miejscu

    Brak opieki. Tylko kontakt telefoniczny z anglojęzycznym przedstawicielem.

    Informacje wizowe

    


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    Obiekt położony w turystycznej część miejscowości Fuengirola. 

    PLAŻA

    zaledwie ok. 150 m od wspaniałej plaży Las Gaviotas (przejście podziemne pod ulicą)

    HOTEL

    Kategoria lokalna 4* Kompleks dwóch siostrzanych obiektów hotelowych Fuengirola Park oraz Cendrillon słynący z dogodnej lokalizacji i wakacyjnej atmosfery.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    przestronny hol powitalny z recepcją i lobby, sala TV, restauracja główna, bar, cafeteria, w głównym sezonie letnim bar przy basenie, butki, punkt wymiany walut.

    INTERNET

    kącik internetowy (lokalne opłaty)

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Basen z tarasem słonecznym wśród zieleni ogrodu (leżaki i parasole bezpłatne), pokój gier, bilard (lokalne opłaty), kort tenisowy (lokalne opłaty), centrum SPA Wellness z sauną, basenem, ofertą zabiegów relaksacyjnych i kosmetycznych (lokalne opłaty), cykliczne programy rozrywkowo-animacyjne.

    DLA DZIECI

    basen i plac zabaw, programy animacyjne, łóżeczko niemowlęce (płatne 4 EUR/dziennie).

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel oferuje 144 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: wygodne i nowocześnie urządzone z łazienką (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), klimatyzacja, TV, telefon, płatny sejf, balkon. Większość z bocznym widokiem na morze.

    WYŻYWIENIE

    HB+: śniadanie, obiadokolacja w formie bufetu. Do obiadokolacji serwowana jest na stół półitrowa butelka wody i wina. FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest na stół półitrowa butelka wody i wina.

    WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE i inne

    Cena zawiera: - transfer z/na lotnisko - opieka polskojęzycznego rezydenta - wyżywienie HB+ lub FB+ - 4/7/10/11 noclegów

    CENA

    OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu; opiekę polskojęzycznego rezydenta w wybranych regionach, część oferty jest bez rezydenta jeśli opisane w "uwagach" przy opisie hotelu;  wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł LOT: 23 kg - ok 300 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg  Easyjet: 15kg LOT: 23 kg (Wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm)

    DOBA HOTELOWA

    !!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

    COVID-19

    HOTELE - Aktualnie obowiazujace srodki majace na celu zapobieganie rozprzestrzenianiu sie wirusa COVID-19. Aktualizacja z dnia 03.08.2020 r. Rząd hiszpański przyjął nowy dekret dotyczący obostrzeń, na mocy którego spotkania grupowe na Balearach zostaną ograniczone. Wszelkie spotkania lub imprezy odbywające się w przestrzeniach użytku publicznego (w tym w parkach, plażach, promenadach plażowych itp.) będą ograniczone do grup maksymalnie trzydziestoosobowych na zewnątrz i piętnastoosobowych w pomieszczeniach zamkniętych. Podczas spotkań grupowych należy nadal przestrzegać wszystkich norm dotyczących dystansu społecznego. Aktulizacja z dnia 13.07.2020 r. Od 13.07.2020 władze Balearów wprowadziły używanie maseczek na twarzy jako element obowiązkowy w przestrzeni publicznej, nawet jeśli jest zachowany dystans społeczny. Obowiązek ten dotyczy wszystkich od 6-go roku życia. Dotyczy to przestrzeni publicznej na zewnątrz, jak również w miejscach zamkniętych tj. supermarkety, hotele itp. Przepis ten nie dotyczy osób z problemami oddechowymi, które uniemożliwiają noszenie maseczki, osób przebywających na plaży, czy basenie, podczas konsumpcji w restauracjach, jak również podczas uprawiania sportu.  Wszyscy pasazerowie przybywajacy do Hiszpanii droga powietrzna lub morska musza przejsc kontrole zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te moga obejmowac pomiar temperatury, kontrole dokumentacji i kontrole wizualna stanu pasazera.   Kontrola temperatury bedzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podroznych z goraczka. Jako granice wykrywalnosci ustala sie temperature rowna lub wieksza niz 37,5 oC. Pomiar temperatury musi odbywac sie za pomoca bezdotykowych termometrow lub kamer termograficznych. Dane osobowe i obrazy zarejestrowane przez kamery termowizyjne nie beda przechowywane, a prywatnosc pasazerow musi byc zagwarantowana przez cały czas. Firmy zeglugowe, pod nadzorem Sanidad Exterior (dot. zdrowia osob z zagranicy), moga mierzyc temperature pasazerow w podrozach miedzynarodowych przed ich przybyciem do hiszpanskiego portu, zgodnie z postanowieniami niniejszego rozdziału.   W odniesieniu do kontroli dokumentow, wszyscy pasazerowie pochodzacy z dowolnego lotniska lub portu znajdujacego sie poza terytorium Hiszpanii musza wypełnic formularz dotyczacy zdrowia publicznego, ktorego tresc stanowi załacznik I do niniejszej rezolucji. Proces wypełniania formularza bedzie odbywał sie droga elektroniczna, w taki sposob, ze wszystkie osoby, ktore planuja podroz do Hiszpanii, musza go wypełnic przed rozpoczeciem podrozy przez adres internetowy: www.spth.gob.es lub za pomoca bezpłatnej aplikacji HISZPANIA TRAVEL HEALTH-SpTH Ważne!   FORMULARZE W WERSJI PAPIEROWEJ BĘDĄ AKCEPTOWANE W WYJĄTKOWYCH SYTUACJACH.    Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku. Instytut ds. Jakosci w Turystyce Hiszpanii w Ministerstwie Przemysłu Handlu i Turystyki zarzadziło wprowadzenie szeregu norm sanitarnych, ktore zaczynaja obowiazywac wraz z otwarciem hoteli. Ich głownym załozeniem jest zapewnienie bezpieczenstwa sanitarnego gosciom poprzez zachowanie pomiedzy personelem a goscmi oraz miedzy samymi goscmi dystansu społecznego, zwiekszenie czestotliwosci dezynfekcji przedmiotow najczesciej dotykanych jak blaty, krany, klamki, uchwyty, krany, umywalki, lady, drzwi, windy, klucze, karty do pokoi, przyciski do spłuczki, telefony, suszarki, karty menu, wieszaki, minibary itd. oraz takiego przeorganizowania pracy, by zachowac maksymalne bezpieczenstwo podczas rejestracji, posiłkow, wypoczynku oraz w strefach wspolnych. Ponizej bardziej szczegołowa lista podjetych działan.1. Higiena personelu hotelowego - zmiana ubrania po przyjsciu do pracy na słuzbowy uniform, ktory ma byc prany po kazdym dniu, w temperaturze powyzej 60 stopni C. - personel bez kontaktu fizycznego miedzy soba - oddzielny personel oddelegowany do sprzatania pokoi i oddzielny do sprzatania pozostałych powierzchni. Wozki ze sprzetem do sprzatania dezynfekowane po kazdej zmianie. - praca personelu w maseczkach ochronnych i w rekawiczkach, zmiana rekawiczek za kazdym razem po zakonczeniu pracy w pokoju. - codzienna rejestracja i kontrola wszystkich czynnosci dezynfekcyjnych2. Informacja dla gosci - zaznaczenie miejsc dla gosci podczas rejestracji w recepcji, podobnie przy wejsciu do restauracji (dla zachowania dystansu). - informacja na plakatach przynajmniej w jednym obcym jezyku.3. Recepcja - ograniczenie liczby osob przebywajacych jednorazowo w recepcji - zainstalowanie ekranow ochronnych oddzielajacych recepcje (łatwych w czyszczeniu i dezynfekcji) - personel w obowiazkowych maseczkach ochronnych - dostepny płyn do dezynfekcji rak - jednorazowe długopisy lub mozliwosc ich dezynfekcji - płatnosc karta lub w inny elektroniczny sposob - dezynfekcja lady recepcyjnej przynajmniej raz dziennie, po kazdej zmianie personelu - deponowanie kart do pokojow / kluczy w specjalnym pojemniku z płynem dezynfekcyjnym - dezynfekcja lady, sprzetu w recepcji, klawiatury, telefonu itd. oraz sprzetu w kasie po kazdej zmianie personelu - w drzwiach wejsciowych do hotelu specjalny dywanik nasaczony srodkiem dezynfekcyjnym - zaniesienie bagazu do pokoju przez personel hotelowy tylko w rekawiczkach jednorazowych lub dezynfekcja uchwytow i raczek sciereczkami dezynfekujacymi - zabronione odprowadzanie na parking samochodow klientow przez personel hotelowy4. Kawiarnia /Restauracja - eliminacja ze stołow elementow wspolnych takich jak cukiernice, solniczki, pojemniki z pieprzem, przyprawy, oliwa, elementy dekoracji - przy bufecie ekran ochronny - w wypadku room serwisu personel w maseczkach ochronnych i rekawiczkach jednorazowych (z zachowaniem dystansu) - tace myte w wysokiej temperaturze w zmywarkach5. Pokoje hotelowe - zredukowanie liczby tekstyliow w pokojach jak dywany, serwety, dekoracje - w pokoju tylko jeden kosz na odpadki i smiecie, z pokrywa i podwojnym workiem plastikowym, jedynie w łazience. - zapasowe koce i poduszki w szafie specjalnie zabezpieczone, - suszarka do włosow dezynfekowana włacznie z filtrem po opuszczeniu przez goscia pokoju, - dezynfekcja wieszakow - dezynfekcja minibarow, - ograniczenie usługi prasowania - przy zmianie poscieli i recznikow, te bez kontaktu z podłoga, zapakowane bezposrednio do workow plastikowych, pranie w temperaturze powyzej 60 stopni C. - dezynfekcja scian, podłog, sufitu, okien, luster, mebli, sprzetu stanowiacego wyposazenie - czesta wymiana filtrow6. Jadalnia, strefa wypoczynkowa - monitorowanie zachowywania dystansu społecznego - zwiekszenie liczby turnusow na posiłki - ograniczenie liczby krzeseł, by wymusic dystans społeczny - zawieszenie plakatow informacyjnych przypominajacych o myciu rak przed i po nacisnieciu przyciskow w automatach sprzedajacych napoje czy ekspresach kawowych7. Strefy wspolne - przestrzeganie dystansowania - zapewnienie w tych strefach srodkow do dezynfekcji rak - w łazienkach wspolnych suszarki do rak lub reczniki papierowe, sprzatanie i dezynfekcja min 6 razy dziennie - kosze na smieci z pokrywa i podwojnym workiem plastikowym - wszelkie pomieszczenia, sale konferencyjne, sale fitness wietrzone dwa razy dziennie8. Sale fitness - limit osob - w przypadku zajec grupowych, zachowanie odstepow, oznaczenie na podłodze miejsc na uczestnikow, by uniknac bliskosci czy kontaktu - w przypadku korzystania ze sprzetu uzywanie recznikow, dezynfekcja sprzetu po kazdym uzytkowniku9. Windy - ograniczenie liczby uzytkownikow, korzystanie z maseczek ochronnych10. Baseny i Spa - wprowadzone beda normy na podstawie wynikow badan naukowych dotyczacych zachowania sie wirusa w wodzie w basenach krytych oraz pod gołym niebem11. Strefy dla dzieci - przy wejsciu na teren mycie lub dezynfekcja rak - regularna dezynfekcja urzadzen i zabawe

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    TENERYFA - REZYDENT

    Opieka anglojęzycznego rezydenta lub polskojęzycznego rezydenta do potwierdzenia dla każdej rezerwacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Atur

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    HISZPANIACS

    Hotel info

    jeden z najpopularniejszych obiektów w kurorcie Fuengirola. Przestronny, wakacyjny kompleks hotelowy polecany wszystkim, którzy poszukują wypoczynku w spokojnym i miłym otoczeniu. Zaledwie 250 metrów od hotelu znajduje się piaszczysta plaża Las Gaviotas, z której uroków korzystać można przez większość roku. W pobliżu hotelu promenada z licznymi restauracjami i barami serwującymi hiszpańskie wino i tapas. Dużym plusem jest również bliskość kolejki, którą w łatwy i szybki sposób dojechać można do Malagi oraz sąsiednich kurortów. Miłośnikom bardziej leniwych wakacji proponujemy wypoczynek przy basenie lub w hotelowym spa, które oferuje liczne zabiegi pielęgnacyjne i relaksacyjne. Kategoria lokalna 4****

    Lokalizacja

    Fuengirola, ok. 200m od promenady z licznymi barami, restauracjami i butikami. Ok. 150m przystanek kolejki do Torremolinos i Malagi. Lotnisko w Maladze ok. 25km

    Plaża

    ok. 250m od hotelu, piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

    Hotel

    393 pokoje, hol powitalny z lobby, recepcja 24h, winda, restauracja główna z show cooking, cafeteria i bar, sezonowy bar przy basenie, sala TV, wymiana walut, butik, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, płatny sejf, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), balkon. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: automaty do gier, kort tenisowy, centrum spa z bogatą ofertą zabiegów kosmetycznych i relaksacyjnych, sauna, łaźnia turecka, podgrzewany basen kryty. Cykliczne programy animacyjne lub wieczory z muzyką na żywo.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw

    Opcje wyżywienia

    - all inclusive soft

    All inclusive soft

    3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / limitowane wino i woda do obiadu i kolacji

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą rezydenta z językiem polskim.

    Nasza opinia

    dobry standard wypoczynku w atrakcyjnej cenie. Propozycja dla osób ceniących spokojną lokalizację i jednocześnie łatwy dostęp to atrakcji kurortu. Bliskość przystanku kolejki i częste połączenia umożliwiają podróż do Malagi. 161228

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 25x33x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem) + duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 10kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    Cena zawiera

    - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

    Cena nie zawiera

    - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    III Millenium

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania /Costa del Sol/Fuengirola

    Odległość od morza

    blisko plaży

    Odległość od centrum

    -

    Opis

    Hotel Monarque Fuengirola Park jest położony w dzielnicy mieszkalnej miasta Fuengirola, w odległości zaledwie kilku metrów od plaży Las Gaviotas. Hotel oferuje piękny ogród, basen i bezpłatny parking. Przestronne pokoje w hotelu Fuengirola Park są wyposażone w klimatyzację i telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej. Pokoje dysponują też balkonem oraz łazienką z suszarką do włosów. Klimatyzowana restauracja w hotelu Monarque Fuengirola Park zaparasza na dania do wyboru z karty. Goście mają też do dyspozycji kawiarnię i bar. W pomieszczeniach ogólnodostępnych można korzystać z bezpłatnego bezprzewodowego dostępu do Internetu. Na terenie hotelu znajdują się również sale gier i sale telewizyjne, elegancki hol, całodobowa recepcja oraz sklepy. Za dodatkową opłatą Goście mogą też skorzystać z usług salonu fryzjerskiego i spa. Hotel Monarque Fuengirola Park jest usytuowany w odległości zaledwie 150 metrów od dworca kolejowego w miasteczku Torreblanca. Hotel jest oddalony o 15 km od lotniska w Maladze. W pobliżu obiektu można znaleźć wiele pól golfowych.

    Zakwaterowanie

    od 14:00 do 22:00

    Wykwaterowanie

    do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday X

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Wyposażenie

    Hotel wzniesiony został w roku 1976. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 391 pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Na poszczególne piętra można się bezproblemowo dostać za pomocą windy bądź schodami. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. W pokoju znajduje się sejf. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również minilodówka. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak rower / rower górski, tenis ziemny, koszykówka, golf i strzelanie z łuku, czy też za dodatkową opłatą padel tenis urozmaicą Państwa pobyt w hotelu. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard i kręgle. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, łaźnię turecką i solarium, jak również za dodatkową opłatą saunę, salon piękności i zabiegi masażu. Program animacyjny i miniklub to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Diners Club i MasterCard.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Costa del Sol, Hiszpania

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    Witamy Monarque Fuengirola Park w Fuengirola. Hotel położony jest 150 m od plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Torremolinos (13 km). Pozostałe miasta: Marbella (34 km), Malaga (32 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon fryzjerski, klimatyzację, lobby, salon, 6 windy, recepcję i sklepy. W 7-piętrowym hotelu personel mówi po hiszpańsku, francusku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Do dyspozycji są 2 baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Fuengirola Zoo (4 km), Puerto Banus (41 km), dworzec kolejowy (400 m) i lotnisko AGP (25 km). W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, bary/restauracje, sklepy, przystanek autobusowy, postój taksówek i informacja turystyczna. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje sejfy, usługi prasowania i pralnię. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. All Inclusive: All Inclusive obejmuje alkohole lokalne, ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 16:30 - 18:30), napoje bezalkoholowe, przekąski (pora serwowania: 11:00 - 13:00), kawę i herbatę (pora serwowania: 16:30 - 18:30), piwo i wino.

    Sport i Rozrywka:

    Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje program zajęć animacyjnych, bilard i sala gier. Monarque Fuengirola Park posiada słoneczny taras, hammam i spa. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 4 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Tech info

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Monarque Fuengirola Park
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa del Sol)
    Torremolinos na Costa del Sol w Hiszpanii
    Fuengirola - Hiszpania, Costa del Sol
    Gibraltar, Hiszpania, Costa del Sol
    Benalmadena, Costa del Sol, Hiszpania
    Mauretańskie Skarby w Granadzie, Hiszpania
    Miejscowość Ronda na Costa del Sol
    Sewilla, Hiszpania, Costa del Sol
    La Cala de Mijas - Hiszpania
    Filmy hotelu Monarque Fuengirola Park:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Fuengirola Park:
    https://www.youtube.com/watch?v=Oaj-Vvze4KQ

    Opinie o Hotelu Monarque Fuengirola Park

    Monarque Fuengirola Park - możliwości zakwaterowania:

    Single Use Standard
    Double Standard
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj
    Jednolůžkový pokoj

    Monarque Fuengirola Park - Możliwości wyżywienia:


    Monarque Fuengirola Park - miasta wylotu:


    Monarque Fuengirola Park - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Monarque Fuengirola Park? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00