cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
  • Hotel Mareblue Beach Resort, Korfu
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
17.04 - 24.04
już od 940 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.04 - 22.04
już od 859 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mareblue Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Mareblue Beach Resort
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Mareblue Beach Resort:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mareblue Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 kwietnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
  • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Mareblue Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
  • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 8 km od centrum Acharavi
  • ok. 100 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 80 min

Wyposażenie

  •  minimarket
  • Wi-Fi, w recepcji/lobby
  • pralnia: za opłatą
  • recepcja
  • ogród
  • parking, niezadaszony: w cenie
  • sala TV

karty

MasterCard, Visa, American Express, Maestro

Liczba pokojów

375

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

  • basen dla dzieci: wydzielona część basenu dla dzieci
  • animacje 
  • plac zabaw
  • miniklub dla dzieci 4-14 lat
  • minidyskoteka
  • wysokie krzesełka
  • łóżeczko dziecięce: na zapytanie, w cenie
  • opiekunka do dziecka: za opłatą
 

Sport i wellness

W cenie
  • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja
Płatne
  • sala fitness/siłownia
  • aerobik
  • aqua aerobik
  • minipiłka nożna
  • siatkówka plażowa
  • tenis

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • przedstawienia

Pokoje

Pokój rodzinny z widokiem na ogród FZG1
  • 2-4 os.
  • ok. 28 m2
  • widok na ogród
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • balkon lub taras
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • telefon
  • lodówka
  • TV sat.
  • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty
  • sejf: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG1
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na ogród
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • balkon lub taras
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • telefon
  • lodówka
  • TV sat.
  • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty
  • sejf: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2-3 os.
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • wanna lub prysznic
  • suszarka
  • lodówka
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • zestaw do kawy i herbaty
  • Wi-Fi: za opłatą
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • balkon lub taras
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-3 os.
  • pokój odnowiony
  • prysznic
  • klimatyzacja
  • balkon lub taras
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie, 10:00 - 10:30
  • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
  • lody
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:30 - 23:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:30 - 23:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, rezerwacja wymagana, menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Olives": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, a la carte, wybór z menu, rezerwacja wymagana, pon.-pt., 19:00 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Famiglia Roka Pizzeria": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, wybór z menu, pon.-pt. 19:00 - 21:30, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar przy zewnętrznym basenie „Relax Pool Bar": raz w tygodniu 10:30 - 18:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Korfu

    Opis oferty:

    Jeżeli marzysz o radosnych, aktywnych i relaksujących wakacjach, tutaj spełnisz swoje marzenia, bo to jest hotel dla Ciebie! Świetnie wkomponowany w krajobraz, w ogromnym ogrodzie, z cudownym widokiem na morze i leżącą na przeciwległym brzegu Albanię. Nowoczesny i zadbany, oferuje wysoki poziom usług i urządzone ze smakiem pokoje, a wyśmienita kuchnia oraz bogaty program rozrywkowy są gwarancją udanego wypoczynku.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości AGIOS SPIRYDON, ok. 500 m od sklepów i tawern; ok. 6 km od Kassiopi, ok. 5 km od Acharavi, ok. 35 km od stolicy Korfu; ok. 36 km od lotniska na Korfu; bus hotelowy (ok. 5 EUR/Acharavi, Kassiopi, ok. 12 EUR/Korfu, ok. 8 EUR/Sidari).

    PLAŻA:

    Agios Spirydon, w 2 zatoczkach, publiczna, piaszczysta, ok. 80 m od hotelu, przejście przez drogę dojazdową (mały ruch); parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2003 r., odnowiony w 2018 r., 375 pokoi, 15 budynków, 1-2 piętra, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna i przy basenie - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja á la carte Olives przy basenie (bezpłatnie raz na pobyt); Pizzeria Familia Roka - pizzeria przy basenie (bezpłatnie raz na pobyt), bar w lobby, bar przy basenie; minimarket, taras z widokiem na zadbany ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 1 EUR/10 min), wypożyczalnia rowerów (7 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², zadbany, nowocześnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy i herbaty, sejf (płatny: ok. 28 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na basen, ogród lub morze;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 25 m², elegancki, nowocześnie urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, woda mieszana, ok. 1000 m², gł. 0,7-1,4 m, okrągły brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,6 m, basen dla dorosłych, nieregularny kształt, ok. 300 m², gł. 0,7-1,6 m, przy basenie bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki kąpielowe za kaucją (10 EUR/ręcznik); kort tenisowy (kaucja: 10 EUR/rakiety), tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, małe boisko do piłki nożnej, siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra), masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie kontynentalne (10.00-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w restauracji głównej; zimne i ciepłe przekąski w barze przy basenie (14.30-16.00); lody (10.30-19.00); kawa, herbata, ciastka (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe (7.30-23.00), lokalne napoje alkoholowe (10.30-23.00) we wszystkich barach; podczas kolacji obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie.

    KONTAKT:

    0030/2663098500, www.marebluebeachcorfu.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Korfu

    Opis oferty:

    Jeżeli marzysz o radosnych, aktywnych i relaksujących wakacjach, tutaj spełnisz swoje marzenia, bo to jest hotel dla Ciebie! Świetnie wkomponowany w krajobraz, w ogromnym ogrodzie, z cudownym widokiem na morze i leżącą na przeciwległym brzegu Albanię. Nowoczesny i zadbany, oferuje wysoki poziom usług i urządzone ze smakiem pokoje, a wyśmienita kuchnia oraz bogaty program rozrywkowy są gwarancją udanego wypoczynku. W 2019 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości AGIOS SPIRYDON, ok. 500 m od sklepów i tawern; ok. 8 km od Kassiopi, ok. 5 km od Acharavi, ok. 35 km od stolicy Korfu; ok. 36 km od lotniska na Korfu; bus hotelowy (ok. 5 EUR/Acharavi, Kassiopi, ok. 15 EUR/Korfu, ok. 8 EUR/Sidari).

    PLAŻA:

    Agios Spirydon, w 2 zatoczkach, publiczna, piaszczysta, ok. 80 m od hotelu, przejście przez drogę dojazdową (mały ruch); parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2003 r., odnowiony w 2019 r., 381 pokoi, 17 budynków, 1-2 piętra, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna i przy basenie - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja á la carte Olives przy basenie (bezpłatnie raz na pobyt); Pizzeria Familia Roka - pizzeria przy basenie (bezpłatnie raz na pobyt), bar w lobby, bar przy basenie; minimarket, taras z widokiem na zadbany ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 1 EUR/10 min), wypożyczalnia rowerów (ok. 8 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro, American Express.

    standardowy :

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², zadbany, nowocześnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy i herbaty, sejf (płatny: ok. 28 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na basen, ogród lub morze; ;

    deluxe:

    : 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², nowoczesny i elegancki (wyremontowany w 2018 r.), wyposażenie jak w pokoju standardowym; dodatkowo szlafrok i kapcie;

    rodzinny :

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 25 m², elegancki, nowocześnie urządzony, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje deluxe i rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, woda mieszana, ok. 1000 m², gł. 0,7-1,4 m, okrągły brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,6 m, basen dla dorosłych, nieregularny kształt, ok. 300 m², gł. 0,7-1,6 m, przy basenie bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki kąpielowe za kaucją (10 EUR/ręcznik); kort tenisowy (kaucja: 10 EUR/rakiety), tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, małe boisko do piłki nożnej, siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra), masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie kontynentalne (10.00-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w restauracji głównej; zimne i ciepłe przekąski w barze przy basenie (14.30-16.00); lody (10.30-19.00); kawa, herbata, ciastka (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe (7.30-23.00), lokalne napoje alkoholowe (10.30-23.00) we wszystkich barach; podczas kolacji obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie.

    KONTAKT:

    0030/2663098500, www.marebluebeachcorfu.com

    GRATIS:

    Wi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4.5

    Region

    Grecja/Korfu/Agios Spyridon

    Opinia 7islands

    Nowoczesny hotel należący do sieci Mareblue, idealnie położony, z pięknym widokiem na morze oferuje wysoki standard usług. Dzięki animacjom panuje w nim wspaniała wakacyjna atmosfera a świetna kuchnia to dodatkowy atut hotelu. Polecany na rodzinne wakacje.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, miejscowości Agios Spirydon, ok. 5 km od miejscowości Acharavi oraz ok. 6 km od miejscowości Kassiopi, gdzie znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje, ok. 43 km od miasta Korfu i od lotniska.

    Plaża

    Ok. 80 m od hotelu, piaszczysta, w 2 zatoczkach. Przejście do plaży przez drogę dojazdową. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Rozległy kompleks składa się z budynku głównego oraz kilkunastu dwupiętrowych budynków bocznych otoczonych zadbanym, zielonym ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, windy, 2 restauracje (główna i przy basenie), 3 bary. Odpłatnie: restauracja ? la carte (śródziemnomorska), Internet Wi-Fi w lobby, kącik internetowy, opieka medyczna (na zapytanie), wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 350 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, udogodnienia do parzenia kawy i herbaty, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe o podwyższonym standardzie z możliwością 1 dostawki.

    Wyżywienie

    All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-10:30), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:30). Goście raz w trakcie pobytu mają możliwość skorzystania z kolacji w restauracji ? la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). W godzinach 12:30-16:00 dostępne są przekąski a w godzinach 10:30-19:00 w barze przy basenie serwowane są lody. W godzinach 16:00-17:00 dostępna jest kawa, herbata i ciasta. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w barze w godzinach 10:30-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny (leżaki i parasole bezpłatne), tarasy słoneczne, animacje, tenis stołowy, koszykówka, piłka nożna, siłownia. Odpłatnie: kort tenisowy, bilard, masaże, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, pokój zabaw, wysokie krzesła w restauracji, specjalne menu dla dzieci, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

    Kontakt do hotelu

    www.marebluebeachcorfu.com / Tel.: 00 30 266 309 85 00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja/Korfu

    Opis

    Ten komfortowy hotel, należący do znanej sieci Mareblue, położony jest w spokojnej okolicy, w miejscowości Agios Spirydon na północny wyspy, z pięknymi widokami na przeciwległą Albanię. Kompleks składa się z budynku głównego oraz kilkunastu bungalowów zlokalizowanych w pięknym, ogromnym ogrodzie, w którym znajduje się także spory basen o nieregularnym kształcie i brodzikiem dla dzieci. Wszystkie jasne oraz przestronne pokoje wyposażone są w cały szereg niezbędnych udogodnień, z lodówką, zestawem do parzenia kawy i herbaty oraz balkonem włącznie. Restauracja główna serwuje wyśmienicie przyrządzone dania kuchni greckiej oraz międzynarodowej, podobnie jak restauracja przy basenie oraz a la carte przy plaży. Dla najmłodszych Gości przygotowano plac zabaw, mini club oraz pokój gier. Hotel stanowi idealny wybór na wymarzone, rodzinne wakacje.

    Lokalizacja

    w Agios Spirydon, ok. 10 m od plaży, ok. 36 km od lotniska, ok. 500 m od centrum handlowego, ok. 300 m od przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 350, restauracje - 2, restauracje a'la carte - 1, baseny odkryte - 1, lobby bar, bar przy basenie, lobby, internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, opieka lekarska (płatna).

    Basen

    basen odkryty z wodą słodką, parasole i leżaki bezpłatne, ręczniki kąpielowe za kaucją (ok. 10 EUR); brodzik dla dzieci.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób dorosłych albo 2 osób doroslych i 1 dziecka dziecka RODZINNE - pokoje dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci ( dla dzieci lozko pietrowe w pokoju)

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, przejście przez ulicę, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport na plaży

    siatkówka, sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    piłka nożna, koszykówka, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), bilard (płatny), siłownia.

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna) na zapytanie, menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (7.00 - 10.00), późne śniadanie (10.00 - 10.30), lunch (12.30 - 14.30) i  obiadokolację (19.00 - 21.30) w formie bufetu, w restauracji głównej; zimne i ciepłe przekąski w barze przy basenie (11.00 - 16.30); lody dla dzieci (10.30 - 17.30); kawa, herbata, ciastka (16.30 - 17.30); napoje bezalkoholowe (7.30-23.00), lokalne alkohole (10.30 - 23.00) we wszystkich barach; wymagane noszenie opasek all inclusive

    Informacje dodatkowe

    Hotel zbudowany w 2003 roku, całkowicie odnowiony w 2008 r. Parasole i leżaki na plaży płatne. Mini klub dla dzieci (4-12 lat). Tenis ziemny - depozyt 20 EUR /rakiety

    Cena zawiera

    przelot,, pobyt w hotelu,, opłaty lotniskowe i paliwowe,, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,, transfer lotnisko-hotel-lotnisko,, na lotach Ryanair - bagaż podręczny - 10 kg (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) + mała torebka., Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Przy przelocie tanimi liniami bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu głównego - Bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair - 300 zł/os/2 strony Bagaż podręczny do 10 kg Wizzair - 200 zł/os/2 strony Bagaż rejestrowany do 23 kg Wizzair - 396 zł/os/2 strony CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obsługa na miejscu

    Opieka anglojęzycznego przedstawiciela (kontakt telefoniczny).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday X

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Wyposażenie

    Goście mogą rozgościć się w jednym z 350 przytulnych pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. W skład wyposażenia wchodzą restauracja, jadalnia, bar, sala telewizyjna, babysitting i opieka nad dziećmi. Dostęp do internetu w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) umożliwia pozostanie online. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Przejażdżki rowerowe są doskonałym sposobem na poznanie okolicy. Zapraszamy do skorzystania ze znajdującej się na miejscu wypożyczalni rowerów (odpłatnie).

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Do atutów poszczególnych kwater należy urzekający widok na morze. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku podwójnym. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. W pokoju znajduje się sejf. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Obiekt oferuje basen i brodzik dla dzieci. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, siatkówka plażowa i koszykówka, czy też za dodatkową opłatą rower / rower górski urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. Na miejscu oczekuje Państwa zróżnicowana oferta sportowa, w tym sporty wodne jak rower wodny, kanadyjki i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą nurkowanie. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Program animacyjny, miniklub i minidisco zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym. Copyright GIATA 2004 - 2018. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

    Cena nie zawiera

    Przy przelocie tanimi liniami cena nie zawiera bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu głównego:
    Bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair: 300 zł/os/2 strony.
    Wyloty od 01.11.2018 - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm jest dodatkowo płatny - 70zł/szt./2 strony.
    CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.
    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.
    Cena nie zawiera podatku pobytowego (płatne na miejscu) w wysokości:
    Hotele 1-2 gwiazdki = 0,5 EUR za pokój za dzień
    Hotele 3 gwiazdki = 1,5 EUR za pokój za dzień
    Hotele 4 gwiazdki = 3 EUR za pokój za dzień
    Hotele 5 gwiazdek = 4 EUR za pokój za dzień

    Cena zawiera

    przelot,
    pobyt w hotelu,
    opłaty lotniskowe i paliwowe,
    obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
    transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    na lotach Ryanair - limit bagażu: 1 mała torebka (max. wymiary: 40 x 20 x 25 cm)
    Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.
    Wyloty od 1 listopada 2018 roku - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm, dopłata do drugiego bagażu podręcznego do 10 kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm 70zł/szt./2 strony;

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    na wzniesieniu, w miejscowości Agios Joannis. W pobliżu hotelu sklepy, restauracje, bary. Do miasta Korfu ok. 17 km.

    Plaża

    piaszczysto-żwirowa, oddalona o ok. 200 m. Bar przy plaży.

    Wyposażenie

    400 pokoi w 9-piętrowym budynku głównym i bungalowach. Recepcja, lobby, windy, restauracja główna, 4 restauracje à la carte, bary, kawiarnia, sklepy. Na zewnątrz znajdują się 3 baseny, w tym: 1 ze słodką, 2 z morską wodą, tarasy słoneczne oraz bar. Leżaki, parasole słoneczne w cenie.

    Wyżywienie

    Z dwoma lub z trzema posiłkami: posiłki w formie bufetu w restauracji głównej La Terrazza. Ultra All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Obiad w restauracji głównej, we włoskiej restauracji Comodo lub restauracji Dolphin przy plaży. Kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Goście mogą skosztować kolacji w trzech restauracjach à la carte (po jednym razie w każdej: Comodo, Platea Greek, Splash Tex Mex). Wymagana rezerwacja. Restauracja La Busola Sea Food – za opłatą. Po południu kawa, herbata, ciasto w godz. 10:30-17:30 oraz przekąski. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-24:00.

    Internet

    WiFi gratis.

    Zakwaterowanie

    komfortowe Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu : w budynku głównym lub w bungalowach, ok. 20 m2, klimatyzacja, telefon, TV sat., lodówka, minibar, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze . Pokoje-wariant ekonomiczny: wyposażone jak pokoje standard Pokoje rodzinne od strony ogrodu : jeden pokój, wyposażony jak pokój dwuosobowy. Pokoje rodzinne z widokiem na morze . Pokoje Superior: przestronniejsze, ok. 30 m2, inna stylistyka i kolorystyka wystroju, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Z widokiem na morze ). Pokoje rodzinne Superior : 2 pokoje z drzwiami przesuwnymi, ok. 40 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne Superior z widokiem na morze . Suite z widokiem na morze : ok. 45 m2, pomieszczenie dzienno-sypialne, oddzielna sypialnia, 2 łazienki, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Sport

    siłownia, joga, pilates, aerobik, korty tenisowe (rezerwacja), siatkówka plażowa. Za opłatą: treningi z instruktorem fitness, nauka nurkowania oraz sporty wodne na plaży.

    Wellness

    Za opłatą: sauna, masaże oraz zabiegi kosmetyczne.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat).

    Rozrywka

    lekkie animacje.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    UWAGA!

    do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    BestReisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Malowniczo usytuowany hotel na zboczu wzniesienia w pobliżu dwóch urokliwych zatok. Plaża, morze, wspaniałe widoki, zadbana roślinność, rozległy teren, 3 ciekawie zaprojektowane baseny, atrakcje dla dzieci. 

    Położenie

    Na północnym wybrzeżu Korfu, 5 minut spacerem od publicznej, piaszczystej plaży (łagodnie opada do morza, leżaki i parasole płatne), w miejscowości Agios Spirydon, ok. 500 m od centrum (sklepy, tawerny itd.), 36 km od lotniska. Hotelowy bus realizuje odpłatne kursy do Korfu (stolicy wyspy), do Sidari i innych miejscowości (w zależności od sezonu).

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z całodobową recepcją, kantor wymiany walut, sklepik, Wi-Fi na terenie lobby bezpłatnie, Internet przewodowy (płatny), restauracja główna (bufety), restauracja przy basenie, restauracja Olives a'la carte z tarasem (piękny widok na morze), pizzeria, bar główny w lobby, bar przy basenie, wypożyczalnia samochodów.   Uwaga - ze względu na restrykcje związane z ochroną przed rozprzestrzenianiem się koronawirusa, tymczasowo w hotelu wyłaczone są z działalności: restauracja główna i bar w lobby, bilard, siłownia, plac zabaw, miniklub. Ograniczenia mogą także dotyczyć spa. Kort tenisowy dostępny tylko dla graczy z własnym sprzętem.

    Pokoje

    Standardowe - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV sat, mała lodówka, zestaw do parzenia kawy/herbaty, telefon, balkon lub taras (widok na ogród lub na morze), odpłatnie: sejf i Wi-Fi. Powierzchnia - ok. 25 m kw. Superior - wyposażenie i powierzchnia jak w pokojach standardowych, są niedawno odnowione, mają nowoczesny wystrój.  Deluxe - pokoje niedawno odnowione, nowoczesny wystrój, marmurowe łazienki, szlafroki, kapcie, na powitanie woda i butelka wina, 20% zniżki na wynajęcie samochodu. Suite - składają się z sypialni, pokoju dziennego, 2 łazienek i dużego balkonu lub tarasu. Powierzchnia - ok. 52 m kw. Możliwość zakwaterowania do 5 osób (2 dorosłych+ 3 dzieci).  W pokojach standardowych, superior i deluxe - możliwość zakwaterowania do 3 osób.

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, słodki podwieczorek, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane do godz. 23.00.

    Sport i rozrywka

    3 baseny o nieregularnym kształcie (leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie), siłownia, rzutki, bilard, boisko piłkarskie, kort tenisowy, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, lekcje nurkowania w głównym basenie, animacje, aerobik, spa (masaże, zabiegi kosmetyczne, sauna, łaźnia).

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, miniklub (4-12 lat), minidyskoteki, możliwa odpłatna opieka nad dzieckiem.

    Uwagi

    Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR. Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu. Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty: -0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli -1,50 za pokój i za noc w hotelach 3* -3,00 za pokój i za noc w hotelach 4* -4,00 za pokój i za noc w hotelach 5* Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach": -0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze -0,50 za pokój i za noc za 3 klucze -1,00 za pokój i za noc za 4 klucze Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 270PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 450 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 400 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 500 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.

    Formularz Passenger Locator Form (PLF)

    Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.  


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Korfu, Grecja

    Położenie

    w spokojnej okolicy, w miejscowości Agios Spirydon. Tawerny i sklepy w okolicy, ok. 500 m. Do Kassiopi ok. 7 km, do Acharavi ok. 5 km, przystanek autobusowy ok. 300 m. Do miasta Korfu ok. 36 km.

    Plaża

    do piaszczystej plaży (3 zatoki) przejście przez ulicę o małym natężeniu ruchu. Leżaki i parasole za opłatą (ok. 8,- Eur).

    Wyposażenie

    komfortowy, rodzinny hotel zarządzany przez sieć Mareblue zbudowany w 2003 r., odnowiony w 2010 r., oferuje 350 pokoi w budynku głównym i kilkunastu bungalowach. Do dyspozycji Gości: eleganckie lobby, recepcja, windy, restauracje, bary, sklepik. Na terenie rozległego ogrodu znajduje się basen o nieregularnym kształcie o powierzchni ok. 1400 m2, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, ręczniki kąpielowe za kaucją (10,- Eur/ręcznik)). Bar na plaży za opłatą. www.marebluehotels.gr

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    komfortowe pokoje. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (1-3A): nowocześnie urządzone, lodówka, klimatyzacja, tel., sejf (za opłatą), TV sat., balkon lub taras. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3D). Pokoje rodzinne (2B): 1 pokój mieszkalno-sypialny z podwójnym łóżkiem i łóżkiem piętrowym; dla 2 os. z 2 dzieci, wyposażone jak pok. 2A. Pokoje wariant Ekonomiczny (2-3S). Pokoje de luxe (2-3F): widok na ogród lub na morze. Suity (2-4G): ok. 52 m2, pokój mieszkalno-sypialny i oddzielna sypialnia, zestaw do kawy i herbaty, wyposażenie jak w pok. 2A.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem.

    Dostęp do internetu

    WI-FI i kącik Internetowy za opłatą.

    Sport

    mała siłownia, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, aqua aerobik.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu. Kuchnia grecka i międzynarodowa. Wieczory tematyczne, show cooking. Późniejsze śniadanie dla "śpiochów". Przekąski w godz. 11-16:30, lody dla dzieci w godz. 10:30-17:30. Po południu w godz. 6:30-17:30 kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-23:00.

    Dla dzieci

    2-14 lat: pobyt gratis.

    Polecamy

    • komfortowy hotel należący do znanej sieci Mareblue
    • spokojnie położony, z pięknym widokiem na morze
    • wysoki standard usług
    • bogaty program rozrywkowy
    • urozmaicone posiłki
    • basen relaksacyjny dla dorosłych z jaccuzi
    • dużo atrakcji dla dzieci
    • idealny hotel na rodzinne wakacje

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mareblue Beach Resort to bardzo dobrej klasy nowoczesny hotel, usytuowany w zadbanym i pięknym ogrodzie, bardzo blisko plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych i smaczne wyżywienie. Pobyt w hotelu Mareblue Beach to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w przepięknym ogrodzie, blisko plaży w 2 zatoczkach, w miejscowości Agios Spirydon, 5 km od kurortu Acharavi
    • malownicze widoki na morze i Albanię, komfortowe pokoje, 2 baseny, animacje
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****+

    Region

    Korfu

    Położenie

    w spokojnej okolicy, w miejscowości Agios Spirydon. Tawerny i sklepy w okolicy, ok. 500 m. Do Kassiopi ok. 7 km, do Acharavi ok. 5 km, przystanek autobusowy ok. 300 m. Do miasta Korfu ok. 36 km.

    Plaża

    do piaszczystej plaży z 3 zatokami przejście przez ulicę o małym natężeniu ruchu. Leżaki i parasole za opłatą (ok. 8,- Eur).

    Wyposażenie

    komfortowy hotel zarządzany przez sieć Mareblue zbudowany w 2003 r., odnowiony w 2010 r., oferuje 350 pokoi w budynku głównym i kilkunastu bungalowach. Do dyspozycji Gości: eleganckie lobby, recepcja, windy, restauracja, bary, sklepik. Na terenie rozległego ogrodu znajduje się basen o nieregularnym kształcie o powierzchni ok. 1400 m2, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, ręczniki kąpielowe za kaucją (10,- Eur/ ręcznik)). Bar na plaży za opłatą. www.marebluehotels.gr

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    komfortowe. Pokoje Dwuosobowe od strony ogrodu (1-3A): nowocześnie urządzone, lodówka, klimatyzacja, tel., sejf (za opłatą), TV sat., balkon lub taras. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje Dwuosobowe z widokiem na morze (2-3D). Pokoje Rodzinne (2B): 1 pokój mieszkalno-sypialny z podwójnym łóżkiem i łóżkiem piętrowym; dla 2 os. z 2 dzieci, wyposażone jak pok. 2A. Pokoje Rodzinne (2-4C): 2 pokoje; wyposażone jak pok. 2A. Pokoje Wariant Ekonomiczny (2-3S). Pokoje De Luxe (2-3F): widok na ogród lub na morze. Pokoje Rodzinne (E2-3A): jeden standardowy pokój dla maks. 2 osób dorosłych i 1 dziecka. Wyposażenie: klimatyzacja, tel., sejf (za opłatą), TV, łazienka, balkon lub taras. Pokoje Rodzinne (E2B): jeden standardowy pokój dla maks. 2 osób dorosłych i 1-2 dzieci.

    Dostęp do internetu

    WI-FI i kącik Internetowy za opłatą.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu. Kuchnia grecka i międzynarodowa. Wieczory tematyczne, show cooking. Późniejsze śniadanie dla "śpiochów". Przekąski w godz. 11-16:30, lody dla dzieci w godz. 10:30-17:30. Po południu w godz. 6:30-17:30 kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-23:00.

    Zabawa dla całej rodziny

    Klub z polskim animatorem dla dzieci 3-11 lat. Polski animator od 15 czerwca do 15 września. Więcej informacji w katalogu na str. 8.Dzieci: w klubie: gry, zabawy, konkursy, oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji. łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.Sport: mała siłownia, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, aqua aerobik. Za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.Rozrywka: animacje w ciągu dnia i wieczorem.

    Dodatkowe informacje

    Wcześniej = taniej- do 31.01.15 25% ZNIżKI, od 01.02.15-28.02.15 20% ZNIżKI, od 01.03.15-31.03.15 15% ZNIżKI, od 01.04.15-30.04.15 10% ZNIżKI (dot. 54064A). Zniżki- Dla dzieci 2-14 lat- pobyt gratis.

    Polecamy

    Nowoczesny hotel należący do znanej sieci Mareblue, spokojnie położony, z pięknym widokiem na morze oferuje wysoki standard usług. Bogaty program rozrywkowy i świetna kuchnia to dodatkowe atuty hotelu. Idealny hotel na rodzinne wakacje, gwarantowana doskonała zabawa z polskim animatorem!


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Mareblue Beach Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
    Filmy hotelu Mareblue Beach Resort:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Blue Bay Escape Resort
    https://youtu.be/GJB106ZBsm0

    Opinie o Hotelu Mareblue Beach Resort

    4.3
    polecam

    Byliśmy z żoną w maju 2010r. (trzydziestolatkowie), na początku sezonu, hotel czysty, zadbany, obsługa miła, uczynna, hotel na uboczu, cisza, spokój, poniżej hotelu tania wypożyczalnia samochodów - rezydent dolicza sobie kilka dobrych euro, więc lepiej bezpośrednio, animacje głównie dla dzieci, warto pojeździć samemu i pozwiedzać zwłaszcza wzdłuż wybrzeża, stolicę wyspy, Pałac Sissi - nuda, Warto: canal d'amour i Sidari, góra pankrator, droga 25 serpentyn - warto się przejechać, wdrapać na zamek Angelo Castro, podziwiać zatoczki Paleokastritsa, na południu wyspy dobre knajpy przy wybrzeżu ze świeżą rybą, Peroudales - klify. Wyspa na tyle mała, że w tydzień wystarczy na jej zwiedzanie samochodem. Wycieczka u rezydenta Pakson i Antipaksos ok, choć drogo (ciekawe groty)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Mareblue Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj
    Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
    Pok. deluxe 2 os.
    Rodinný pokoj pro 2 osoby
    Rodinný pokoj pro 3 osoby
    Rodinný pokoj pro 4 osoby
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy - Widok na ogród
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny - Widok na ogród
    Suite

    Mareblue Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


    Mareblue Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Mareblue Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00