cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
  • Hotel Nautilus Barbati, Korfu
1 / 13
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
25.05 - 01.06
już od 3035 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.10 - 08.10
już od 744 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Nautilus Barbati
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Bez paszportu

Hotel Nautilus Barbati
star 3

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Nautilus Barbati:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Nautilus Barbati:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Hotel Nautilus Barbati w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Grecja/Korfu

Informacje Ogólne

Nautilus Hotel znajduje się w odległości 800 m od plaży żwirowo-skalista. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Corfu (17 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon, lobby i recepcję. W 2-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, angielsku, niemiecku i włosku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Hotel posiada czynny w sezonie basen ze słodką wodą i brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, informacja turystyczna, dyskoteka, supermarket, centrum miasta, postój taksówek i przystanek autobusowy. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko CFU (19 km), teatr (17 km) i jazda konna (3 km). Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje pralnię, usługę budzenia i kantor. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 08:00 - 10:00 : bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji.

Sport i Rozrywka

W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy i bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka i koszykówka.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00 - 23:00.

Bagaż

Warszawa Modlin, Katowice, Poznań, Rzeszów; Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 PLN - 20 kg - 480 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Ładny, kameralny hotel, malowniczo usytuowany na wzgórzu. Piękne widoki na morze, domowa atmosfera, grecka kuchnia, spokojna okolica, schludne pokoje. 

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, między stolicą wyspy a Kassiopi, na zielonym wzgórzu z widokiem na morze, ok. kilometr od plaży Barbati odznaczonej Błękitną Flagą (bezpłatne przejazdy busem hotelowym), ok. 19 km od lotniska. Przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy (przejazdy do Corfu). 

Wyposażenie

Lobby z bezpłatnym Wi-Fi, recepcja, restauracja z tarasem, bar przy basenie, przechowalnia bagażu, biblioteczka, bezpłatny parking.   

Pokoje

Twin room - klasycznie urządzone pokoje; sypialnia, łazienka (prysznic, suszarka), TV sat, mała lodówka, balkon lub taras, odpłatnie: klimatyzacja, sejf. 

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetuHB - śniadania (bufet) i kolacje (bufet lub set menu, napoje płatne)All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, podwieczorek (kawa/herbata/ciasto), wyznaczone lokalne napoje i alkohole 

Sport i rozrywka

Basen (bezpłatne leżaki i parasole), drewniane tarasy, tenis stołowy. Hotel nie prowadzi animacji.

Dla dzieci

Brodzik przy basenie głównym, wysokie krzesełka w restauracji.

Tranzyt przez Niemcy

TRANZYT PRZEZ NIEMCYW przypadku podróży lotniczej wymagane wypełnienie formularza lokalizacyjnego na stronie www.einreiseanmeldung.de Podróżni wylatujący lub wyjeżdżający z Polski są zobowiązani posiadać jeden z poniższych dokumentów (wydrukowany i przetłumaczony na jęz. niemiecki, angielski, francuski, hiszpański lub włoski):- negatywny wynik testu (PCR, antygenowy, RT-LAMP lub TMA) wykonany nie wcześniej niż 48 h przed rozpoczęciem podróży (czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku). Testy muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia, tj. czułość 80%, swoistość 97%.- certyfikat osoby zaszczepionej. Od ukończenia pełnego cyklu szczepień musi minąć minimum 14 dni (z 14. dniem włącznie). Ważność certyfikatu wynosi 9 miesięcy; 270 dni od szczepienia.Osoba, która jednorazowo przyjęła preparat Janssen (Johnson & Johnson) od 15.01.2022 nie jest uznawana za zaszczepioną. W celu uznania za osobę zaszczepioną konieczne jest przyjęcie drugiej dawki (Johnson & Johnson, lub Pfizer lub Moderna)- certyfikat ozdrowieńca;  jest ważny od 29 dnia po przebytej chorobie i do 90 dni.Powyższe wymogi nie dotyczą dzieci w wieku poniżej 6 lat.Podróżni wracający samolotem z urlopu i korzystający z transferu przez Niemcy - również zobowiązani są do posiadania takich samych dokumentów.  Inne zasady obowiązują przy powrocie z obszaru występowania mutacji wirusa (Virusvariantengebiet). Obecnie (14 lutego 2022 r.) na liście krajów występowania mutacji wirusa nie ma żadnego kraju. Komunikaty należy jednak śledzić na bieżąco.Informacje: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Risikogebiete/Risikogebiete_aktuell_en.pdf?__blob=publicationFile  

Warunki wjazdowe

Wymogi wobec osób zaszczepionychOsoby zaszczepione są zwolnione z wykonywania testu przed przyjazdem do Grecji.  Do potwierdzenia, że jest się osobą zaszczepioną wystarczy okazanie Unijnego Certyfikatu CoOVID-19 (więcej informacji na https://www.gov.pl/web/mobywatel/unijny-certyfikat-covid). Certyfikat nie powinien być starszy niż 9 miesięcy. Od  ostatniej dawki szczepienia powinno upłynąć min. 14 dni. Na terenie Grecji, by korzystać z budynków użyteczności publicznej bez konieczności wykonywania testów, należy posiadać certyfikat nie starszy niż 7 miesięcy.  Certyfikaty wydane po wykonaniu szczepienia dawką przypominającą są bezterminowe.W Grecji uznawane są szczepionki: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.Przedstawiane na granicy świadectwa szczepień/certyfikaty covidowe powinny być w języku angielskim.Wymogi wobec osób niezaszczepionychOsoby niezaszczepione powinny posiadać negatywny wynik testu PCR (wykonanego nie wcześniej niż 72 h przed przyjazdem) lub testu antygenowego (wykonanego nie wcześniej niż 24 h przed przyjazdem)Test należy przeprowadzić w laboratorium. Zaświadczenie o negatywnym wyniku powinno zostać sporządzone w j. angielskim.OzdrowieńcyCertyfikat ozdrowieńca ważny jest po 14 dniach od wykazanej w nim daty pierwszego pozytywnego wyniku testu i zachowuje ważność do 180 dni o tej daty. W przypadku chęci korzystania z budynków użyteczności publicznej, akceptowane są certyfikaty nie starsze niż 90 dni.Nie ma obowiązku wykonywania testów po przyjeździe.DzieciObowiązek wykonywania testu PCR lub testu antygenowego przed przyjazdem do Grecji dotyczy wyłącznie dzieci od 5 roku życia. Jego zasady są takie same jak w przypadku dorosłych. Dzieci zaszczepione traktowane są tak samo jak zaszczepieni dorośli.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od statusu zaszczepienia może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Ci, którzy nie poddadzą się  badaniu na obecność COVID-19 mogą nie zostać wpuszczone na terytorium Grecji.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Przydatne strony: Greckie Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego | www.civilprotection.gr/enKrajowa Organizacja Zdrowia Publicznego Grecji (EODY) | https://eody.gov.gr/en/novel-coronavirus-covid-19-advice-for-travellers/https://www.gov.pl/web/dyplomacja/grecjahttps://travel.gov.gr/

Formularz Passenger Locator Form (PLF)

Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci.Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair, EasyJet

Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.Lecąc LOT Polish Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany 23 kg  (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) za dopłatą:UWAGA! W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8585c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriageLecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany 10 kg, 20 kg lub 32 kg za dopłatą WIZZ Priority (za opłatą)Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany 10 kg lub 20 kg za dopłatą Pierwszeństwo wejścia na pokład (za dopłatą)Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozuLecąc Easy Jet (BER-HER), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany 15 kg lub 23 kg za dopłatąPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki

Podatek turystyczny

Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu.Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty:-0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli-1,50 za pokój i za noc w hotelach 3*-3,00 za pokój i za noc w hotelach 4*-4,00 za pokój i za noc w hotelach 5*Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach":-0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze-0,50 za pokój i za noc za 3 klucze-1,00 za pokój i za noc za 4 klucze

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę polsko lub anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena niezawiera

Podatku turystycznego (jeśli jest wymagany) płatnego na miejscu w hoteu, opłaty klimatycznej (jeśli jest wymagana) płatna na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, wizy (jeśli jest wymagana).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Atur

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Hotel info

prosty, kameralny obiekt szczyci się wyjątkową lokalizacją wśród bujnej zieleni wzgórza schodzącego wprost ku lazurowym wodom nabrzeża. Spokojne, malownicze położenie, śródziemnomorski klimat hotelu i krajobrazy jakie rozpościerają się z jego tarasów tworzą wszechobecną atmosferę błogich, greckich wakacji. Czas płynie tu niespiesznie przy hotelowym basenie, który otacza przestronny taras słoneczny. Miłośnicy morza udać mogą się w dół wzgórza, gdzie na skalnych tarasach, specjalnie dla gości hotelowych, przygotowano drewniane pomosty z leżakami lub na sąsiednią plażę Barbati, gdzie regularnie kursuje bezpłatny shuttle bus. Hotelowy bar oferuje cocktaile i orzeźwiające drinki, a restauracja serwuje smaczne dania kuchni greckiej i śródziemnomorskie przysmaki. Wieczorami odpocząć można w lobby lub odwiedzić pobliskie miejscowości Barbati lub Ipsos z licznymi barami i restauracjami. Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Barbati okolica, spokojne położenie na wzgórzu, wśród zieleni drzew, ok. 1km od centrum turystycznej wioski Barbati i ok. 3km od tętniącego życiem Ipsos, ok. 18km od centrum miasta Korfu. Przystanek komunikacji lokalnej ok. 50m od hotelu. Lotnisko Korfu ok. 18km.

Plaża

przed hotelem nadbrzeżne tarasy skalne (przejście przez ogród, zejście ze wzniesienia, schody), drewniane pomosty do opalania, wejście do morza po drabince, leżaki i parasole bezpłatnie. Ok. 950m od hotelu plaża Barbati, żwirkowo-kamienista, długa i wąska, publiczna, bezpłatna. W sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą. Sezonowo bezpłatny shuttle bus hotelowy na plażę (kursy zgodnie z rozkładem jazdy, wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Hotel

65 pokoi, budynek recepcyjny i 4 aneksy, kameralny hol powitalny, recepcja 24h, lobby z TV, restauracja główna, snack bar, taras z widokiem na morze, sezonowy snack bar Nautilius Beach na plaży Barbati (ok. 2km, płatny), ogród, płatne miejsca parkingowe. Z uwagi na rozległy teren i różnice poziomów obiekt nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi.

Pokój

prosto urządzony pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), minibar/lodówka, płatny sejf, balkon. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny, leżaki przy basenie bezpłatnie. Tenis stołowy.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- śniadania, obiadokolacje (HB)- all inclusive (ALL)

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą - numer alarmowy z językiem polskim.

Nasza opinia

proste zakwaterowanie w malowniczej lokalizacji. Doskonała propozycja dla osób, które poszukują niedrogich wakacji na słońcu.220426

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczejEasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kgi max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

Ważne

Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http//atur.com/pl/bezpieczna-podroz

CENA ZAWIERA

Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

CENA NIE ZAWIERA

Cena nie zawiera: taksa turystyczna | opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkoweTaksa turystyczna: obowiązkowa taksa płatna w Grecji przy zakwaterowaniu. Wysokość opłaty uzależniona jest od standardu zakwaterowania (lokalnej kategorii obiektu) 2**- ok. 0,5 EUR/pokój/noc, 3***- ok. 1,5 EUR/pokój/noc, 4****- ok. 3 EUR/pokój/noc, 5*****- ok. 4 EUR/pokój/noc


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

w miejscowości Barbati, to niewielka miejscowość na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy. Położona wśród zielonych gajów oliwnych, u podnóża najwyższej na wyspie góry Pantokrator. Znajduje się tu najpopularniejsza na wyspie kamienista plaża - Gold Beach. W odległości ok. 3 km od kurortu Ipsos, 15 km od miasta i lotniska Korfu.

Plaża

ok 1 km od żwirowej plaży Barbati. Serwis plażowy odpłatny. Na plażę kursuje 2x dziennie bezpłatny bus hotelowy.

Hotel

Kategoria lokalna 3* Trzypiętrowy, kameralny hotel w śródziemnomorskim stylu. Propozycja dla osób poszukujących odpoczynku i spokoju. Stanowi również doskonałą bazę hotelową do zwiedzania wyspy.

Do dyspozycji gości

Recepcja, restauracja i bar.

Internet

WiFi w lobby bezpłatne.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, koszykówka, tenis stołowy. Odpłatnie: sporty wodne - nurkowanie.

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw.

Zakwaterowanie

Oferuje 65 pokoi. Pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w łazienki z prysznicami, TV/SAT i balkon. Klimatyzacja płatna 6 Euro za dzień, sejf płatny 2 Euro za dzień.

Wyżywienie

HB śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. All inclusive  śniadanie, obiad i kolacja, popołudniowa kawa i herbata, lekkie przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkolowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00 -23.00.

Informacje dodatkowe

www.nautilus.corfuhotel24.com Ocena HCH 4,5 Rekomendacja 86%.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

Hotel położony w miejscowości Barbati pomiędzy miastem Korfu a Kassiopi, około 17 km od lotniska.

Plaża

Żwirowa około 10 minut spacerem od hotelu, do plaży kursuje bezpłatny shuttle bus do plaży; dostęp do serwisu plażowego dodatkowo płatny. Plaża Barbati odznaczona została Błękitną Flagą.

Zakwaterowanie

102 pokoje; Typy pokoi: standardowe (16m2); Wyposażenie: telefon, sejf oraz indywidualnie sterowana klimatyzacja (dodatkowo płatne), telewizja satelitarna, lodówka, prysznic, WC, suszarka do włosów, balkon,

Restauracje i bary

Restauracja główna z tarasem; Bar główny, bar przy basenie.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu; przekąski, podwieczorek, lody dla dzieci w określonych godzinach; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach do godziny 23:00. Dodatkowo płatne: alkohole premium, importowane piwo, wino oraz szampan.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny z tarasem, leżakami i parasolami; Bezpłatnie: tenis stołowy; Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, na zapytanie wysokie krzesełka w restauracji oraz łóżeczka dla niemowląt.

Pozostałe udogodnienia

Recepcja czynna cała dobę, pokój telewizyjny, bezpłatne Wi-Fi w części wspólnej hotelu, parking, usługi lekarskie (dodatkowo płatne), na specjalne życzenie oraz odpłatnie dostępna usługa prania i prasowania; w odległości około 500m znajdują się restauracje i sklepy, naprzeciwko hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

Naszym zdaniem

Niewielki hotel o podstawowym standardzie położony na wzgórzu z pięknym widokiem na morze, polecamy mniej wymagającym klientom, w szczególności parom którzy chcą również zwiedzać wyspę.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Christian Tour

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu

Polozenie

w pólnocno-wschodniej czesci wyspy, ok. 2 km od centrum miejscowosci Ipsos, ok. 15 km od miasta Korfu i lotniska. Ok. 1,5 km od wyróznionej Blekitna Flaga plazy Barbati. Parasole i lezaki platne. Hotel organizuje jeden raz dziennie transfer do/z plazy. Ponizej hotelu (zejscie w dól dosc stromym zboczem) znajduje sie morze i specjalnie stworzone platformy do opalania (lezaki i parasole platne).

Wyposazenie hotelu

restauracja, bar glówny, bar przy basenie, pokój telewizyjny oraz Wi-Fi (w lobby i w barze glównym bezplatne).

Wyposazenie pokoi

hotel posiada 65 pokoi wyposazonych w lazienke z suszarka do wlosów, klimatyzacje (platna), TV-sat, lodówke, sejf (platny), telefon oraz balkon.

Sport i rozrywka

basen z woda slodka (lezaki i parasole bezplatne), tenis stolowy (platny) oraz sporty wodne na plazy (platne).

Udogodnienia dla dzieci

brodzik i lózeczka dla niemowlat (konieczna wczesniejsza rezerwacja).

Wyzywienie

HB - sniadanie (a la carte lub kontynentalne lub american bufet, wybrane napoje bezplatnie) i obiadokolacja (w formie bufetu lub serwowana do stolika, napoje platne) lub All Inclusive - sniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu oraz przekaski w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00 - 23.00, w wyznaczonych barach. Dodatkowo platne - napoje butelkowane, swiezo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz importowane alkohole.


Traveliada X

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Korfu

Położenie

Hotel mieści się w Barbati. Usytuowany w odległości 1.5 kilometrów od centrum miasta, hotel umożliwia łatwy dostęp do wszystkich atrakcji oferowanych przez to miejsce. W odległości spaceru podróżujący mogą znaleźć liczne połączenia transportu publicznego. Najbliższa plaża znajduje się w odległości 80 metrów od hotelu. Posiadłość położona jest w odległości 10 kilometrów od portu.

Hotel

Nautilus został całkowicie odrestaurowany w roku 2008. Odwiedzający mogą skorzystać z dostępu do Wi-Fi obiekcie. Hotel oferuje całodobową recepcję.

Zakwaterowanie

Wyposażenie standardowe - Telewizor, indywidualnie regulowana klimatyzacja, balkon, taras, łazienka, prysznic, suszarka do włosów, telefon, mini lodówka, sejf

Wyżywienie

HB oferuje - śniadanie i obiadokolacja All inclusive oferuje - śniadanie, obiad, kolacja, regionalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

Udogodnienia dla gości

-24-godzinna recepcja -Zasięg sieci telefonii komórkowej -Wypożyczalnia rowerów -Kantor wymiany walut -Ogród -Taras słoneczny *Za niektóre usługi należy zapłacić na miejscu

Rozrywka

Sieć Wi-Fi w hotelu, odkryty basen ze słodką wodą, plac zabaw dla dzieci, sala telewizyjna

Podatek turystyczny

W związku z nową ustawą, zatwierdzoną przez Rząd Grecji, która w życie wejdzie od dnia 1 stycznia 2018 r., osoby podróżujące do Grecji w roku 2018 zobowiązane będą do uiszczenia nowego podatku. Podatek dotyczy wszystkich turystów, niezależnie od standardu wybranego zakwaterowania, różni się jednak jego wysokością - w zależności od standardu i rodzaju ( hotel bądź apartament ) Wszyscy nasi klienci powinni spodziewać się konieczności wniesienia wymaganej opłaty podczas meldowania w hotelu.

Cena zawiera - oferta samolotowa

- Przelot w obie strony, - Opłaty lotniskowe, - Bagaż podręczny (bagaż rejestrowany w zależności od linii lotniczej) - Transfer lotnisko - hotel - lotnisko, - Ubezpieczenie KL, NNW, - Zakwaterowanie w hotelu, - Wyżywienie wg opisu oferty (nie dotyczy opcji OV), - Obowiązkową opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny* *wysokość składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny; - imprezy lotnicze oparte na lotach rejsowych lub tanich liniach lotniczych w Europie - 10zł/os, - imprezy lotnicze oparte na lotach rejsowych lub tanich liniach lotniczych poza Europę - 13 zł/os.

Cena nie zawiera - oferta samolotowa

- Bagażu rejestrowanego (w zależności od linii lotniczej) - Wydatków własnych, - Opieki rezydenta, - Podatku turystycznego, - Wyżywienia przy opcji OV, - Wycieczek fakultatywnych, - Świadczeń niezawartych w ofercie Oferta pochodzi z pakietowania dynamicznego - ceny za rezerwacje przeliczają się w czasie rzeczywistym.


Mouzenidis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Korfu

Opis

  • ekonomiczny
  • położony na wzgórzu
  • bezpłatne Wi-Fi w miejscach publicznych

Opis

Niewielki ekonomiczny i kameralny hotel, malowniczo położony na wzgórzu z przepięknym widokiem na Morze Jońskie. Utrzymany w tradycyjnym greckim stylu. Goście hotelowi mogą podziwiać spektakularne widoki ze słonecznego tarasu na którym znajduje się basen. Polecany na romantyczne wakacje i dla osób szukających miejsca z dala od zgiełku miasta.

  • parking
  • bar
  • restauracja

Polozenie

  • region Barbati
  • 2 km od Ipsos
  • 15 km od centrum Korfu i lotniska

Wyspa Korfu - jedna z najsłynniejszych i najpiękniejszych wysp Grecji i Morza Jońskiego, znana na całym świecie ze swojego naturalnego piękna i bogatej historii, sięgającej wielu wieków wstecz. Jest jedną z najbardziej zielonych wysp Grecji i całego basenu Morza Śródziemnego. Słynie z egzotycznych plaż i turkusowych wód, gajów oliwnych, sadów pomarańczowych i cyprysowych lasów. Kerkira, jak Grecy nazywają wyspę, czaruje fascynującą aurą, zielonymi pejzażami dolin i wsi, wąskimi uliczkami i oryginalną architekturą. Korfu od wieków była siedzibą królów, arystokracji, gwiazd sceny i ekranu.

Plaza

  • kamienista, ok. 100m od hotelu
  • piaszczysto-żwirkowa, 10 min spacerem (1 km) - Barbati Beach to plaża oznaczona Błękitną Flagą UE. Bezpłatny transport na plażę.
  • serwis plażowy (płatny)

Wyzywienie

All Inclusive, Half Board

Pokoje

64 pokoje: Singles (~16m2), Doubles (~16m2).

W pokojach: klimatyzacja (dodatkowa opłata), telewizja satelitarna, telefon, mini lodówka, prysznic, suszarka do włosów, sejf (dodatkowa opłata), balkon/taras.

Single: Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.
Doubles: Łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.

Sprzątanie pokoju - 6 razy w tygodniu, pościel - 3 razy w tygodniu.

Sport

  • basen ze słodką wodą
  • tenis stołowy
  • sporty wodne (płatne)

O wyzywieniu

All Inclusive:

Śniadanie 08.00-10.00, obiad 12.00-14.00, kolacja 08.00-20.00 - bufet.

Przekąski: Lody tylko dla dzieci 04.00 - 16.00
Kawa, herbata, babeczki - 16.00 - 17.00
Pakiet obiadowy (na życzenie).
Napoje (lokalne): piwo, wino, ouzo, koniak, lekkie napoje, herbata, kawa, woda.

Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez uprzedniego powiadomienia.

Inne informacje

Hotel zastrzega sobie prawo do zmian cen usług dodatkowych płatnych.


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 



Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel szczególnie plecany na romantyczne wakacje, bardzo ładne pokoje z których jest przepiękny widok na morze. Polecam!!!

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

Opis hotelu

Hotel zbudowany został w roku 1989. Atmosfera każdego z naszych 101 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Obiekt dysponuje 101 pomieszczeniami mieszkalnymi, znajdującymi się w budynku głównym i 4 budynkach pobocznych. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. W skład wyposażenia wchodzą sejf, kantor wymiany walut, restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, bar i sala telewizyjna. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Lodówka i minilodówka również należą do standardowego wyposażenia. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon i telewizor. Łazienka posiada prysznic. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Goście pragnący aktywnie spędzić czas także na urlopie ucieszą się z przygotowanych na terenie hotelu atrakcji, takich jak koszykówka i jazda konna. Za dodatkową opłatą można również skorzystać z roweru / roweru górskiego. Do dyspozycji gości jest szeroki wachlarz aktywności sportowych, w tym wodnych jak kanadyjki i snorkeling oraz za dodatkową opłatą narty wodne, przejażdżki motorówką, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym i nurkowanie. Oferta aktywności sportowej obiektu obejmuje tenisa stołowego, jak również za dodatkową opłatą bilard. W hotelu znajdziecie Państwo Strefę Wellness ze spa i solarium.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Nautilus Barbati
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji

Opinie o Hotelu Nautilus Barbati

Nautilus Barbati - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2-osobowy
POKÓJ DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI STANDARD
Twin Room
Pokój standardowy

Nautilus Barbati - Możliwości wyżywienia:


Nautilus Barbati - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Nautilus Barbati? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00