cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
  • Hotel Melia Las Americas, Varadero
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
16.08 - 21.08
już od 2299 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.05 - 17.05
już od 369 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Melia Las Americas
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Melia Las Americas
star 5

Kuba: Varadero
Ocena hotelu Melia Las Americas:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Melia Las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 sierpnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 maja 2023

Hotel Melia Las Americas w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

VARADERO/KUBA

Do dyspozycji gości

• recepcja • basen zewnętrzny z jacuzzi • 4 restauracje (bufetowa i 3 a la carte) • 6 barów • dyskoteka

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby, płatne) • leżaki, parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) • ręczniki (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • fryzjer • pralnia (płatna)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

340

Kategoria lokalna

4,5 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Sport i wellness

W cenie • sala fitness • aqua aerobik • thai chi • stretching • joga • siatkówka • tenis stołowy • kajaki • windsurfing • katamarany • nurkowanie powierzchniowe • sauna

Płatne • masaże • zabiegi kosmetyczne • bezpośrednio przed hotelem 18-dołkowe pole golfowe

Rozrywka

• międzynarodowa animacja dla dorosłych w ciągu dnia i wieczorem • dyskoteka • pokazy • muzyka na żywo • kursy tańca

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 30 m2 • widok na morze • w pierwszej linii od plaży • w budynku głównym • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • sejf • minibar • TV sat. • telefon • ekspres do kawy • żelazko • deska do prasowania

Bungalow BUX1

• 1-3 os. • ok. 85 m2 • widok na ogród • pokój dzienny • taras • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • sejf • minibar • TV sat. • telefon • ekspres do kawy • żelazko • deska do prasowania

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 30 m2 • w budynku głównym • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • WC • suszarka do włosów • sejf • minibar • TV sat. • telefon • ekspres do kawy • żelazko • deska do prasowania

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • przekąski • lody • kawa, herbata (po południu) • lokalne i importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Naszym zdaniem

Nie najnowszy ale nadal utrzymujący wysoki poziom usług 5* hotel, sygnowany marką Melia. Propozycja tylko dla osób dorosłych. Bogata infrastruktura, urozmaicone wyżywienie i położenie przy przepięknej plaży to jego niewątpliwe zalety.

Strona www


Położenie

Hotel położony w Varadero, ok. 6 km od jego centrum. Do lotniska w Varadero ok. 33 km.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, szeroka i piaszczysta. Na plaży leżaki i parasole gratis.

Do dyspozycji gości

Hotel dla Gości powyżej 18 roku życia. Recepcja, lobby, restauracje bufetowe i a la carte, bary, snack bar, 4 baseny (słodka woda), taras słoneczny z leżakami i parasolami, hotel zapewnia ręczniki basenowe (bezpłatnie) dodatkowo płatne: kantor, sklep z pamiątkami, minimarket, pralnia, wypożyczalnia samochodów, wypożyczalnia rowerów, pole golfowe ok. 10 m od hotelu
Dla Gości w pokojach The Level dodatkowy pakiet usług: powitalny drink, darmowe wi -fi, osobna recepcja, dodatkowa restauracja (śniadania i obiady), wyznaczona strefa na plaży, pierwszeństwo rezerwacji w restauracjach a la carte, pierwszeństwo rezerwacji boisk sportowych i pola golfowego

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, lunch, obiadokolacje w formie bufetu. Klienci mają możliwość skorzystania z restauracji a'la carte. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane w restauracjach i barach wyznaczonych przez hotel.

Program sportowy i animacyjny

Dzienne i wieczorne animacje. Bezpłatnie: aerobik, siatkówka plażowa, bilard, ping - pong, tenis stołowy, bule, lekcje nurkowania w basenie, na plaży: katamarany, rowery wodne, dodatkowo płatne: jazda konna, tenis ziemny, masaże I zabiegi na twarz I ciało w hotelowym SPA- dodatkowo płatne.

Internet

Dostęp do wi - fi dodatkowo płatny

Kategoria lokalna

*****

Położenie

Hotel położony w Varadero, ok. 6 km od jego centrum. Do lotniska w Varadero ok. 33 km.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, szeroka i piaszczysta. Na plaży leżaki i parasole gratis.

Do dyspozycji gości

Hotel dla Gości powyżej 18 roku życia. Recepcja, lobby, restauracje bufetowe i a la carte, bary, snack bar, 4 baseny (słodka woda), taras słoneczny z leżakami i parasolami, hotel zapewnia ręczniki basenowe (bezpłatnie) dodatkowo płatne: kantor, sklep z pamiątkami, minimarket, pralnia, wypożyczalnia samochodów, wypożyczalnia rowerów, pole golfowe ok. 10 m od hotelu
Dla Gości w pokojach The Level dodatkowy pakiet usług: powitalny drink, darmowe wi -fi, osobna recepcja, dodatkowa restauracja (śniadania i obiady), wyznaczona strefa na plaży, pierwszeństwo rezerwacji w restauracjach a la carte, pierwszeństwo rezerwacji boisk sportowych i pola golfowego

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, lunch, obiadokolacje w formie bufetu. Klienci mają możliwość skorzystania z restauracji a'la carte. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane w restauracjach i barach wyznaczonych przez hotel.

Program sportowy i animacyjny

Dzienne i wieczorne animacje. Bezpłatnie: aerobik, siatkówka plażowa, bilard, ping - pong, tenis stołowy, bule, lekcje nurkowania w basenie, na plaży: katamarany, rowery wodne, dodatkowo płatne: jazda konna, tenis ziemny, masaże I zabiegi na twarz I ciało w hotelowym SPA- dodatkowo płatne.

Internet

Dostęp do wi - fi dodatkowo płatny

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Nie najnowszy ale nadal utrzymujący wysoki poziom usług 5* hotel, sygnowany marką Melia. Propozycja tylko dla osób dorosłych. Bogata infrastruktura, urozmaicone wyżywienie i położenie przy przepięknej plaży to jego niewątpliwe zalety.

Strona www


Program

Dzień pierwszy

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Varadero. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hoteluw Varadero.
Dni od drugiego do przedostatniego

Wypoczynek w Varadero. Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych - pełna ofertawycieczek dostępna na miejscu u rezydenta.
Dzień 8 lub 15

Po śniadaniu wykwaterowanie. Transfer na lotnisko w Varadero. Wylot do Polski.
Dzień 9 lub 16

Przylot do Polski.
Uwagi do programu

Paszport i wiza

Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.
Karta Turysty

Obywatele Polski udający się na Kubę w celach turystycznych zobowiązani są do posiadania tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista), która jest wliczona w cenę imprezy - do odbioru przed odprawą na lotnisku w Warszawie lub Katowicach.
Drony

Na Kubie obowiązuje bezwzględny zakaz wwożenia dronów.
Ubezpieczenie
Osobom planującym wzięcieudziału w sportach wysokiego ryzyka rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia - Pakiet Sport.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym PLL LOT typu Dreamliner (rejs bezpośredni) do Varadero, Kartę Turysty,opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta, obsługę przedstawiciela Rainbow podczas odprawy w Polsce.
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

STARA HAVANA , RUM I AMERYKAŃSKIE KLASYKI
- z polskim pilotem! Zapraszamy na całodniową wycieczkę, której niepowtarzalny klimat na długo pozostanie w Waszej pamięci. Spacer po Starej Havanie i jej najpiękniejszych placach przeniesie nas w okres kolonialnego rozkwitu miasta. Kapitol będący kopią budowli z Washington'u oraz wszechobecne auta z lat 50-tych doskonale oddadzą klimat amerykańskiej prosperity lat przedrewolucyjnych. Przy Placu Rewolucji zobaczymy najważniejsze obiekty Socjalistycznej Kuby z budynkiem centralnego komitetu na czele oraz miejsce z którego Fidel Castro wygłaszał swoje płomienne przemówienia do narodu. Całość zwieńczy wizyta w muzeum rumu i przejażdżka amerykańskimi klasykami. Obiad w cenie wycieczki.
CENA : ok. 90 CUC/os. dorosła ok. 68 CUC/
dziecko do 12 lat.

SANTERIA W TRINIDADZIE I FRANCUSKI SZYK CIENFUEGOS
- z polskim pilotem! Nie widzieliście bardziej kolorowego miasteczka niż Trinidad, którego stare miasto wpisane jest na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Proponujemy spacer brukowanymi uliczkami od Parku Cespedes do Placu Mayor oraz wizytę w słynnej knajpce Canchanchara. Kolejnym punktem programu będzie Cienfuegos. Miasto nazywane Perłą Południa. Tutaj zobaczycie główny bulwar z Parkiem Jose Martiego oraznajoryginalniejszy budynek miasta Palacio del Valle. Podczas wycieczki śniadanie oraz obiad w cenie.
CENA : ok. 98 CUC/os. dorosła, ok. 79 CUC/ dziecko do 12 lat.

IN
DIANIE, KROKODYLI CHMARA, KARAIBSKIE MORZE I PARA
- z polskim pilotem! Pragniesz prawdziwego kontaktu z egzotycznymi miejscami? Chcesz odpocząć na wybrzeżu Morza Koralowego? Piękne krajobrazy, zielone tereny, przyroda i unikalne rośliny do zobaczenia tylko podczas tej wyprawy. Oprócz tego niepowtarzalna okazja do zajrzenia krokodylowi do paszczy na farmie, gdzie mieści się ich hodowla. Nie zapomnij wziąć stroju kąpielowego, ponieważ odwiedzimy plażę Caleta Buena - tam lunch, relaks i możliwość korzystania z baru w cenie!
CENA :ok. 69 CUC/os. dorosła,ok. 52 CUC/dziecko do 12 lat.

KATAMARAN SŁOŃCA I DELFINY - CRUCERO DEL SOL
- codziennie! Najlepszy sposób na relaks, niezapomniane wrażenia i przepiękne widoki! Rejs katamaranem na karaibską wyspę Cayo Blanco. Możliwość snorkelingu w turkusowych wodach Oceanu Atlantyckiego oraz niezapomniana kąpiel z delfinami. Podczas rejsu napoje i alkohole w cenie. Na wyspie zapraszamy na lunch - wielbiciele owoców morza będą mieli okazję spróbować langusty.
CENA : ok. 109 CUC/os. dorosła, ok. 53 CUC/dziecko 7-12 lat.

PŁYWANIE Z DELFINAMI
- codziennie! Jeśli pocałunki i uściski z delfinem to dla Ciebie za mało, daj się porwać na wodną przygodę i popływaj z nimi! Zarezerwuj przedpołudnie lub popołudnie i wyrusz łodzią do specjalnie przygotowanego akwenu na kąpiel z delfinami. Uśmiech na twarzy gwarantowany!
CENA: ok. 83 CUC/os. dorosła, ok.
47 CUC/dziecko
6-12 lat.

BUENA VISTA SOCIAL CLUB I PRZYJACIELE - KONCERT
- środa Projekt muzyczny Buena Vista Social Club przyczynił się do rozsławienia muzyki i kultury kubańskiej na całym świecie a z grupy podstarzałych muzyków stworzył nieśmiertelne legendy i wzory do naśladowania. Podczas występu usłyszycie największe hity twórców legendarnego zespołu w wykonaniu zaprzyjaźnionych z nimi artystów. Wieczór, który z pewnością podbije wasze serca i na długo zapadnie w pamięci.
CENA : ok. 32 CUC/os. dorosła, dziecko do lat 12 - gratis!

JEEP DISCOVER TOUR
- codziennie! Odkryjmy uroki prowincji Matanzas podczas samodzielnych przejazdów jeepami (4-osobowymi). W programie wizyta w bazie Rio Canimar, możliwość odbycia przejażdżki konnej, spływ motorówkami po rzece Canimar, wizyta w jaskini Saturno, możliwość kąpieli w skalnym jeziorze, objazd stolicy prowincji - miasta Matanzas. Wszystkie miejsca odwiedzisz w iście kubańskim tempie, ze spokojem i uśmiechem na twarzy! Lunch w cenie wycieczki. Możliwość zamówienia jeepa na wyłączność.
CENA : ok. 73 CUC/os. dorosła, ok. 55 CUC/dziecko do 12 lat.

WYPRAWA NA DUŻĄ RYBĘ
- codziennie! Ahoj przygodo! Odpocznij przy wędce na połowie ryb! Zapraszamy na łódź z 4 stanowiskami wędkarskimi z zapewnionym ekwipunkiem wędkarskim. Nie może zabraknąć wakacyjnej atmosfery, dlatego istnieje możliwość zabrania na pokład osób towarzyszących (dodatkowo płatne). Podczas wyprawy bar otwarty na łodzi (alkohole, napoje orzeźwiające, woda)
CENA :ok. 395 CUC / łódź (1 - 4 osoby) ok. 35 CUC/
każda dodatkowa osoba
.

BOAT ADVENTURE
- codziennie! To połączenie świetnej zabawy z możliwością samodzielnego poruszania się motorówkami po kanałach lasów namorzynowych oraz poznania dzikiej natury rezerwatu przyrody zatoki Cardenas.
CENA : ok. 41 CUC/os. dorosła( indywidualnie ok. 65 CUC/os. dorosła), ok.24 CUC/
dziecko do 12 lat.

NURKOWANIE
- codziennie! Jeżeli jesteś certyfikowanym nurkiem i chcesz zobaczyć podwodny świat u wybrzeży Kuby, mamy dla Ciebie ofertę pakietów nurkowych. Szczegóły i dokładne ceny u rezydentów.
Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Waluta
Od 01.01.2021 walutą obowiązującą na Kubie jest tylko peso cubano (CUP). 100 Eur to ok. 2900 CUP, a 100 USD to ok. 2400 CUP (wg kursu z dnia 02.06.21).Na Kubie akceptowane są karty kredytowe typu Visa i Mastercard, pod warunkiem, że działają terminale. Ważne by nie była to karta wydana przez bank amerykański (ani z kapitałem amerykańskim). Płatność za wycieczki lokalne w Euro.
UWAGA
- na Kubie nie ma możliwości płatności w dolarach amerykańskich. Zalecamy zabranie ze sobą EURO
Orientacyjne ceny

Kawa 1-2 EUR, papierosy ok. 2 EUR, napoje gazowane do 2 EUR, piwo ok. 2 EUR, obiad w restauracji od 15 EUR.
Szczepienia

Nie są wymagane. Zaleca się szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i typu B, durowi brzusznemu oraz błonicy, cholerze i tężcowi.
Napiwki

Nie wymagane ale oczekiwane. Warto też mieć drobne prezenty (długopisy, zapalniczki itp.).
Czas

Wskazówki zegarków musimy cofnąć o 6 godzin.
Elektryczność

System amerykański - 110 V, ale w hotelach często używany jest też system 220 V. W niektórych hotelach potrzebna będzie tzw. ‘'przejściówka'', nie można jej zakupić na miejscu.
Internet

Należy pamiętać, że Internet nie jest wszędzie dostępny (zwłaszcza podczas wycieczek objazdowych). W większości hoteli w Varadero internet jest dostępny, niemniej jakość połączenia zazwyczaj odbiega od standardów europejskich. Koszt dostępu do sieci bezprzewodowej na podstawie kart kupowanych w recepcjach: od 30 do 60 CUP/godzina.
Godziny pracy

Na Kubie wszystkie sklepy są państwowe. Punkty te czynne są zazwyczaj do 21:00, choć sugerujemy zakupy robić do 19:30-20:00. Targowiska z pamiątkami otwarte są zazwyczaj do około 19:00. W miejscowościach turystycznych sklepy i bazary czynne 7 dni w tygodniu. Na Kubie nie ma sjesty, jest za to przerwa obiadowa (około 12:30-14:00).
Standard hoteli na Kubie

Standard hoteli kubanskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
W regionie

VARADERO Varadero to najbardziej rozwinięty kurort turystyczny na Kubie. Położony jest on na półwyspie Hicacos, ok. 140 km od Hawany. W Varadero znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż wyspy - drobny piasek i turkusowa woda to prawdziwy raj nie tylko dla miłośników lenistwa, ale również dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Kajaki, katamaran, sporty motorowe to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na turystów. Wzdłuż całej miejscowości kursuje autobus turystyczny (płatny). Poza plażowaniem warto również odwiedzić sklepy i stoiska z pamiątkami, a wieczorem dać się porwać salsie w jednym z miejscowych klubów, np. przy ulicy 62 czy w barze The Beatles.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny na Kubie trwa od 01.11 do 31.03.

Uwagi do przelotu

Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem). W ramach bezpłatnego serwisu pasażerowie otrzymają również nielimitowaną wodę mineralną. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).

Wizy

Paszport i wiza

Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.
Karta Turysty

Obywatele Polski udający się na Kubę w celach turystycznych zobowiązani są do posiadania tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista), która jest wliczona w cenę imprezy - do odbioru przed odprawą na lotnisku w Warszawie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Varadero Hotel stworzony dla tych, którzy chcą spędzić wakacje na sportowo. Do dyspozycji na terenie hotelu mamy kort tenisowy, boisko do siatkówki plażowej a obok hotel znajduje się profesjonalne pole golfowe. W restauracjach a'la carte spróbujemy wyśmienite dania kuchni lokalnej i międzynarodowej. Po całodziennych szaleństwach na plaży lub na basenie zregenerujemy się w centrum SPA. Hotel przyjmuje osoby tylko pełnoletnie.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

opis hotelu

Na terenie znajduje się recepcja, lobby, 4 baseny, 6 restauracji, 6 barów, wypożyczalnia samochodów, sklepy, kantor, przechowalnia bagaży. Hotel oferuje sale konferencyjne znajdujące się w Plaza America (100 m od hotelu).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

bezpośrednio przy piaszczystej plaży Varadero, serwis plażowy - bezpłatny.

pokoje

Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, TV sat, telefon, żelazko i deska do prasowania, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: junior suity , pokoje classic , bungalow suity , pokoje classic z widokiem na morze , grand suity z widokiem na morze , 1 B/room Bungalow

Wyżywienie

6 restauracji, 6 barów La Terazza - restauracja serwująca dania w formie bufetu, La Arcada - restauracaj/ber serwujący przekąski i lekkie dania kuchni międzynarodowej, Il Limoncello - restauracja a la carte serwująca dania kuchni włoskiej, Casa Burguete - restauracja a la carte serwująca dania kuchni francuskiej, La Valenciana - restauracja a la carte serwująca lunch i przekąski, La Robeza - restauracja a la carte serwująca lunch i przekąski, Sakura - restauracja a la carte serwująca dania kuchni japońskiej, Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: Las Americas, La Cascada, Habana Club, Los Bungalows, Barbacoa, Salon Rio All Inclusive Formuła zawiera:śniadania, obiady, kolacje, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

w cenie

zajęcia sportowe, animacje, muzyka na żywo, siatkówka plażowa, kort tenisowy

płatne

małe centrum SPA oferujące zabiegi i masaże na twarz i ciało, centrum fitness i salon piękności, lekcje tenisa, nurkowanie, golf (pole golfowe znajduje się obok hotelu)

Uwaga!

Hotel tylko dla dorosłych.

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:25

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Tenis Golf Tylko dla dorosłych All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Best Reisen

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel należący do znanej hiszpańskiej sieci Sol Melia, usytuowany w malowniczym miejscu, otoczony ogrodem tropikalnym. Składa się z 4-piętrowego (windy) budynku głównego i 90 bungalowów. Idealne miejsce dla miłośników golfa. Tylko dla dorosłych gości.

Położenie

Nad zatoką przy pięknej, piaszczystej i zagospodarowanej plaży, 13 km od centrum Varadero, 40 km od stolicy regionu - Montazah, 144 km od Havany, 139 km od lotniska Jose Marti. 150 m od hotelu znajduje się apteka.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z widokiem na morze i odpłatnym Internetem, punkt informacji turystycznej, pasaż handlowy, punkt pomocy medycznej, sale konferencyjne, kantor wymiany walut, 5 restauracji (główna La Terraza, włoska z tarasem i widokiem na morze, elegancka La Arcada, japońska przy basenie, restauracja z grillem), bar w lobby, jazz cafe, grill bar przy basenie, Havana Club Beach Bar przy plaży, Salon Rio z dyskoteką.  

Pokoje

Gustownie i stylowo umeblowane z lokalnymi motywami, przestrzenne (ok. 30 m2). Pokoje standardowe mają łazienkę  z wanną, prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzację, sejf, TV sat, radio, minibar (woda, napoje, piwo), czajnik, balkon lub taras (widok na basen/ogród, pole golfowe lub morze). Bardziej luksusowe i większe są pokoje typu junior i suite oraz bungalowy (85 m2) oddalone od części głównej hotelu.

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania (07.30-10.30), obiady (13.00-15.00), kolacje (19.00-22.00) w formie bufetów, przekąski, napoje i alkohole lokalne serwowane całą dobę w wyznaczonych lokalach, limitowane alkohole zagraniczne, kolacje w restauracjach a'la carte (wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

Kompleks 4 basenów o nieregularnych kształtach z wysepkami, jacuzzi, tarasami słonecznymi, aerobik, siłownia, siatkówka plażowa, sporty wodne (katamaran, łódki, kajaki, rowery wodne, windsurfing), program rekreacyjny w dzień, rozrywka wieczorem, muzyka na żywo, lekcje salsy, lekcja nurkowania w basenie itp. Odpłatnie - bilard, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne i fryzjerskie, wędkowanie, narty wodne, parasailing (5km od hotelu), jazda konna (2km od hotelu). W hotelu znajduje się prestiżowe 18-dołkowe pole golfowe (klub, koordynator golfowy, instruktorzy, sprzęt, pakiety, przywileje dla gości hotelowych). W sąsiednim hotelu są korty tenisowe, a 3 km dalej - Chapel Marina i delfinarium.  

Dla dzieci

Brak infrastruktury dla dzieci. Hotel tylko dla gości, którzy skończyli 18 lat.

Przelot

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

Wizy

Od obywateli polskich wymagana jest karta turysty (Tarjeta de Turista). Uprawnia ona do jednorazowego przekroczenia granicy. Można ją nabyć w Ambasadzie Kuby w Warszawie, koszt to 22 EUR (+100 PLN za ewentualne pośrednictwo naszego biura). Proces aplikacyjny należy rozpocząć na minimum 12 dni przed planowaną datą wylotu. By uzyskać kartę turysty wymagany jest skan paszportu oraz potwierdzona rezerwacja.  W przypadku zgłoszenia pośrednictwa wizowego w rezerwacji, prosimy o przesłanie skanów paszportów na adres Best Reisen Group, maksymalnie na 14 dni przed datą wylotu. W przypadku przekroczenia terminu przesłania dokumentów zastrzegamy możliwość odwołania pośrednictwa. Karty turysty odsyłane są klientowi drogą pocztową.  Paszport musi być ważny co najmniej 3 miesiące od daty powrotu.  Przy wylocie z Kuby pobierana jest w trybie obowiązkowym opłata lotniskowa w wysokości 25 CUC.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłaty wizowej (22 EUR + 100 PLN za ewentualne pośrednictwo naszego biura), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kuba

Miejscowość

Varadero Położenie Hotel położony jest przy malowniczej zatoce, z bezpośrednim zejściem na plażę Las Americas, 8 km od centrum Varadero, 36 km od lotniska w Varadero oraz 140 km od Hawany. Melia Las Americas jest niewątpliwie jednym z najlepszych hoteli w Varadero. Pokoje Wyposażenie pokoju w klimatyzację, przestronną łazienkę, TV, telefon, mini bar, czajnik elektryczny, balkon, pozwalają na wypoczynek w luksusowych warunkach. Do dyspozycji gości Hotel dysponuje udogodnieniami, które pozwalają na ekskluzywny odpoczynek- kompleks basenów z wydzieloną dzieci, jacuzzi w pięknie zaprojektowanym, otoczeniu pełnym zieleni. Do dyspozycji pozostają restauracje (kubańska restauracja Trindad), bary, steak-house, restauracja z klasyczną muzyką na żywo, wypożyczalnia samochodów, sklepy z pamiątkami, lekarz w hotelu, jubiler, fryzjer, parking oraz bezpośrednie dojście do pola golfowego. Opcja All inclusive - zapewnia gościom wyżywienie pełne, przekąski (przez całą dobę) w barze przy recepcji, miejscowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, śniadanie, obiad i kolację w restauracji z posiłkami w formie bufetu, parasole przeciwsłoneczne, łóżka do opalania i ręczniki kąpielowe wliczone są w cenę. Hotel posiada centrum biznesowe oraz salon piękności, w którym można zadbać o dobre samopoczucie podczas luksusowego wypoczynku. Na szczególną uwagę zasługuje szeroki wybór sportów wodnych - wodny aerobik, rowery wodne, katamaran, snorkeling, żeglarstwo, kajaki, narty wodne i windsurfing. Hotel akceptuje karty kredytowe - Visa, Mastercard.

CENA ZAWIERA

transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie All inclusive, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie NW i KL, bagaż, bilet lotniczy Warszawa - Varadero - Warszawa w cenie min. 3600 PLN/ os. dorosła, min. 3300 PLN/ dziecko 2 -12 lat.

CENA NIE ZAWIERA

wizy 22 Euro, taksy wylotowej 25 CUC, wydatków własnych, napiwków. W cenę nie jest wliczona kwota ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i od chorób przewlekłych.

UWAGI

1. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" (najczęściej jest to okres Świąt Bożego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych) obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 2. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej, za odpowiednią dopłatą. 3. Przy wylotach na Kubę, konieczna jest wiza (załatwiana przed wylotem). Okres załatwienia wizy wynosi min. 5 dni (potrzebny jest paszport, potwierdzenie rezerwacji lotu oraz pobytu na Kubie). Konsorcjum PBP pośredniczy w załatwianiu wiz. Koszt pośrednictwa 150 PLN/os. 4. Hotel oferuje wyłącznie pokoje dla gości powyżej 18 roku życia


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Orka

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

KUBA/VARADERO

Położenie

bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 7 km od centrum Varadero, w sąsiedztwie pola golfowego, niedaleko od hotelu znajduje się centrum handlowe "Plaza America".

Hotel dla osób pełnoletnich

Hotela zezwala jedynie na zakwaterowanie osób, które ukończyły 18 lat.

Miejscowa kategoria

5*****

Wyposażenie

Hotel należy do popularnej hiszpańskiej sieci hotelowej Melia, na terenie hotelu znajduje się 5 restauracji, główna "LA Terraza" oraz restauracje a la carte serwujące dania kuchni min. międzynarodowej, włoskiej, japońskiej, owoce morza, 6 barów, 4 baseny z tarasami słonecznymi, jacuzzi, na basenie i plaży ręczniki, parasole i leżaki, dodatkowo salon piękności, sklepik z pamiątkami, dostęp do internetu płatny.

Zakwaterowanie

340 pokoi

Pokoje classic

ok 30 mkw. w budynku głównym, wyposażone w łazienkę/WC, suszarkę do włosów, TV, telefon, klimatyzację, minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, balkon z widokiem na ogród, dodatkowo płatny widok na morze.

Pokoje classic prime oceanview

ok. 30 mkw. na 4 piętrze, wyposażenie jak pokoje classic,

Pokoje Juniorsuite

większe, wyposażone dodatkowo w pokój dzienny, taras z widokiem na ogród/basen,

Pokoje Grand Suite Oceanview

ok. 85 mkw. wyposażenie podobne co w pokojach classic, posiadają oddzielny pokój dzienny i sypialnie, elegancko urzadzone, widok na morze, bez balkonu/tarasu.

Wyżywienie

ALL Inclusive - posilki w formie bufetu, kolacje możliwe również a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, krajowe i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe (napoje premium dodatkowo płatne)

Sport

siłownia, joga, aerobik, gimnastyka, siatkówka plażowa, windsurfing, kajaki, rowery wodne.

Golf

na terenie hotelu znajduje się 18 dołkowe pole golfowe.

Rozrywka

program rozrywkowy, klub nocny

Oferta dla nowożeńców

po przyjeździe kwiaty, butelka szampama, czekolada, drugiego dnia, śniadanie do łóżka, romantyczna kolacja. Wymagany akt ślubu nie starszy niż 6 miesięcy. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, - podatku wylotowego ok 25 USD/os - karty turysty ok 100 PLN/os.

Informacje praktyczne

- od obywateli polskich przebywających na Kubie wymagana jest tzw. karta turysty, karta jest możliwa do wyrobienia za pośrednictwem Biura Podróży "Orka Travel" jej koszt to 25 Euro, lub za pośrednictwem Ambasady Republiki Kuby w Warszawie, wyjazd na Kubę bez karty turysty wiąże się z ryzykiem odmowy wjazdu na teren Kuby. - 1 kubański peso (Cu$) = 100 centavos - język hiszpański,

- energia elektryczna

110 Volt/60 Hz. - na Kubie honorowane jest polskie prawo jazdy, obowiązuje ruch prawostronny.

Informacje dodatkowe

- impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (WAW, KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi. - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - uWAGA ! Kurs Euro brany pod uwagę przy kalkulacji to Euro = 4,1 PLN - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu 3600 pln, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

Polskie placówki dyplomatyczne

Ambasada Republiki Kuby w Warszawie ul. Rejtana 15 m. 8, 02-516 Warszawa tel. (0-22) 848 17, fax (0-22) 848 22 31, e-mail: embacuba@medianet.pl, Ambasada RP w Hawanie Calle G No. 452, esq. 19, Vedado Ciudad de la Habana, C.P. 10 400, Cuba Apartado Postal 6650,Tel.: (00-537) 833 24 39 00-537) 833 24 39

Przewoźnik podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy)

.

Oferta wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18)

.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


BestReisen

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel należący do znanej hiszpańskiej sieci Sol Melia, usytuowany w malowniczym miejscu, otoczony ogrodem tropikalnym. Składa się z 4-piętrowego (windy) budynku głównego i 90 bungalowów. Idealne miejsce dla miłośników golfa. Tylko dla dorosłych gości.

Położenie

Nad zatoką przy pięknej, piaszczystej i zagospodarowanej plaży, 13 km od centrum Varadero, 40 km od stolicy regionu - Montazah, 144 km od Havany, 139 km od lotniska Jose Marti. 150 m od hotelu znajduje się apteka.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z widokiem na morze i odpłatnym Internetem, punkt informacji turystycznej, pasaż handlowy, punkt pomocy medycznej, sale konferencyjne, kantor wymiany walut, 5 restauracji (główna La Terraza, włoska z tarasem i widokiem na morze, elegancka La Arcada, japońska przy basenie, restauracja z grillem), bar w lobby, jazz cafe, grill bar przy basenie, Havana Club Beach Bar przy plaży, Salon Rio z dyskoteką.  

Pokoje

Gustownie i stylowo umeblowane z lokalnymi motywami, przestrzenne (ok. 30 m2). Pokoje standardowe mają łazienkę  z wanną, prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzację, sejf, TV sat, radio, minibar (woda, napoje, piwo), czajnik, balkon lub taras (widok na basen/ogród, pole golfowe lub morze). Bardziej luksusowe i większe są pokoje typu junior i suite oraz bungalowy (85 m2) oddalone od części głównej hotelu. Możliwa jest tylko jedna dostawka w pokoju. 

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania (07.30-10.30), obiady (13.00-15.00), kolacje (19.00-22.00) w formie bufetów, przekąski, napoje i alkohole lokalne serwowane całą dobę w wyznaczonych lokalach, limitowane alkohole zagraniczne, kolacje w restauracjach a'la carte (wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

Kompleks 4 basenów o nieregularnych kształtach z wysepkami, jacuzzi, tarasami słonecznymi, aerobik, siłownia, siatkówka plażowa, sporty wodne (katamaran, łódki, kajaki, rowery wodne, windsurfing), program rekreacyjny w dzień, rozrywka wieczorem, muzyka na żywo, lekcje salsy, lekcja nurkowania w basenie itp. Odpłatnie - bilard, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne i fryzjerskie, wędkowanie, narty wodne, parasailing (5km od hotelu), jazda konna (2km od hotelu). W hotelu znajduje się prestiżowe 18-dołkowe pole golfowe (klub, koordynator golfowy, instruktorzy, sprzęt, pakiety, przywileje dla gości hotelowych). W sąsiednim hotelu są korty tenisowe, a 3 km dalej - Chapel Marina i delfinarium.  

Dla dzieci

Brak infrastruktury dla dzieci. Hotel tylko dla gości, którzy skończyli 18 lat.

Przelot

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

Wizy

Od obywateli polskich wymagana jest karta turysty (Tarjeta de Turista). Uprawnia ona do jednorazowego przekroczenia granicy. Proces aplikacyjny należy rozpocząć na minimum 12 dni przed planowaną datą wylotu. By uzyskać kartę turysty wymagany jest skan paszportu oraz potwierdzona rezerwacja. Pośrednictowo naszefo biura kosztuje 300 PLN. W przypadku zgłoszenia pośrednictwa wizowego w rezerwacji, prosimy o przesłanie skanów paszportów na adres Best Reisen Group, maksymalnie na 14 dni przed datą wylotu. W przypadku przekroczenia terminu przesłania dokumentów zastrzegamy możliwość odwołania pośrednictwa. Karty turysty odsyłane są klientowi drogą pocztową.  Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.  Przy wylocie z Kuby pobierana jest w trybie obowiązkowym opłata lotniskowa w wysokości 25 CUC.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłaty wizowej (300 PLN za ewentualnym pośrednictwem naszego biura), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Dertour Polska

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Hotel Melia Las Americas

Kategoria

*****

Miejscowość

Varadero

Region

Varadero

Kod

VRA10100 MK

Liczba pokoi

340

Zalety

Hotel dla osób dorosłych.

Położenie

Przy pięknej, piaszczystej plaży, w sąsiedztwie 18-dołkowego pola golfowego Varadero (z bezpośrednim dostępem). Do centrum ok. 7 km, centrum handlowe Las Americas tuż obok. Lotnisko Varadero ok. 30 km.

Opis

Komfortowy hotel położony w atrakcyjnym ogrodzie. O podniebienie gości troszczy się 5 restauracji (w formie bufetu i a`la carte) główna restauracja La Terraza, restauracja Il Limoncello (włoska, a`la carte), restauracja serwująca dania z grilla (owoce morza/specjały z ryb, a`la carte, wymagana rezerwacja), wykwintna restauracja La Arcada (międzynarodowa, otwarta wieczorem, a`la carte), restauracja japońska (a`la carte), 6 barów i bary przekąskowe. Na rozległym terenie znajdują się 4 baseny z tarasami słonecznymi, jacuzzi, leżaki, parasole i ręczniki przy basenie i na plaży, salon kosmetyczny (za opłatą), dostęp do Internetu (za opłatą), 24-godz. room service, sklep z pamiątkami.

Wyżywienie

All inclusive (I) - drink powitalny, wszystkie posiłki (w formie bufetu oraz a la carte), przekąski, lokalne i międzynarodowe napoje (napoje klasy premium za opłatą).

Pokój typ 1

Classic = ok. 30 m kw., usytuowane w budynku głównym. Łazienka/WC, suszarka do włosów, TV, telefon, żelazko/deska do prasowania, klimatyzacja, minibar (woda, piwo, napoje bezalkoholowe w cenie), zestaw do parzenia kawy i herbaty, część wypoczynkowa, sejf, balkon, widok na ogród.

Pokój typ 2

Classic Oceanview = ok. 30 m kw., jak Classic, widok na morze.

Pokój typ 3

Classic Prime Oceanview = ok. 30 m kw., położone na 4. piętrze, jak Classic Oceanview.

Pokój typ 4

Junior Suite = ok. 60-104 m kw., jak Classic. Łazienka/prysznic/WC, strefa dzienna, taras z widokiem na ogród/basen.

Pokój typ 5

Grand Suite Oceanview = ok. 85 m kw., jak Classic Oceanview, przestronne i gustownie urządzone w jasnych kolorach. Oddzielny pokój dzienny/sypialnia, szlafrok, widok na morze, baz balkonu/tarasu. W cenie dodatkowe świadczenia - na powitanie butelka rumu Havana Club i kosz owoców, amerykańskie śniadanie w pokoju (na życzenie), nieograniczona rezerwacja w restauracjach tematycznych w hotelu, 1 masaż 15 min./os./pobyt, późny check-out do godz. 16.

Sport, rozrywka, wellness

Rozrywka - w ciągu dnia i wieczorem programy rozrywkowe, klub nocny, wieczory tematyczne. Sport i fitness - w cenie - siłownia, joga, aerobik, siatkówka (również plażowa), windsurfing, rowery wodne, kajaki, katamaran. 18-dołkowe pole golfowe (par 72) Varadero Golf Club (wystarczy Zielona Karta).

Dla aktywnych

Możliwość rezerwacji pakietów golfowych.

Warto wiedzieć

UWAGA - Minimalny wiek gości - 18 lat. Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

MP707102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Coral Travel Egzotyka

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Varadero

OPIS

Hotel stworzony dla tych, którzy chcą spędzić wakacje na sportowo. Do dyspozycji na terenie hotelu mamy kort tenisowy, boisko do siatkówki plażowej a obok hotelu znajduje się profesjonalne pole golfowe. W restauracjach a'la carte spróbujemy wyśmienite dania kuchni lokalnej i międzynarodowej. Po całodziennych szaleństwach na plaży lub na basenie zregenerujemy się w centrum SPA. Hotel przyjmuje osoby tylko pełnoletnie.

lokalizacja

Hotel połozony w prowincji Matanzas, 139 km od lotniska w Hawanie. Hotel usytuowany na powierzchni: 42000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

1994 r. Odnowiony w 2018 r.Na terenie hotelu: restauracje (7), bary (7), room service (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne), basen odkryty.

internet

- Wi-Fi w lobby płatne- Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

Przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

pokoje

Zlokalizowane są w 91 budynkach:- budynek główny (liczba pięter: 4, liczba wind: 1)- 90 bungalowów (liczba pięter: 2)Typy pokoi:- junior suity dla max. 3 os.: klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje classic dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - the level garden suite dla max. 3 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - the level garden grand suite dla max. 3 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (4), bary (7)All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w restauracji głównej- obiad (12:30-16:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w restauracji La Robleza- przekąski (12:30-17:00) serwowane w barze z przekąskami- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte - bezpłatne. Wymagana rezerwacja.- IL LIMONCELLO - śródziemnomorska- La Arcada - międzynarodowa - LA ROBLEZA - lokalna- SAKURA - japońska

w cenie

- tenis stołowy- koszykówka- siatkówka plażowa- bilard- aerobik- siłownia- animacje - sauna

płatne

- minigolf- sporty wodne na plaży- masaż- jacuzzi- salon piękności

dodatkowe informacje

UWAGA!Hotel tylko dla dorosłych. Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym – w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka tylko anglojęzycznego rezydenta.

Aktualizacja opisu

26.08.2020 15:53

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży Siłownia Tylko dla dorosłych All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Położony w miejscowości Varadero, ok. 4 km od centrum, przy malowniczej zatoczce, ok. 150 m od 18-dołkowego pola golfowego. Oddalony o ok. 30 km od lotniska w Varadero oraz 140 km od lotniska w Havanie.W przypadku lotów do / z Hawany polecamy możliwość rezerwacji specjalnego transferu połączonego ze zwiedzaniem Hawany - City Tour po Hawanie (w 1szym lub ostanim dniu pobytu). Taka opcja jest bardzo atrakcyjna, daje możliwość poznania tego nieprzeciętnego miasta.

PLAŻA

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, leżaki i parasole bezpłatnie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5*Obiekt należący do słynnej hiszpańskiej sieci hotelowej Sol Melia, wybudowany w 1994 roku, ostatni remont miał miejsce w 2018 roku. Hotel składa aię z trzypiętrowego budynku głównego oraz villi położonych w tropikalnym ogrodzie. Idealna propozycja dla par oraz amatorów golfa.Hotel przeznaczony tylko dla osób dorosłych powyżej 18 lat.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja czynna całą dobę, punkt wymiany walut, winda, sala TV, ogród, sklep z pamiątkami, lekarz (na wezwanie i dodatkowo płatny), fryzjer (dodatkowo płatny), pralnia (dodatkowo płatna), restauracja główna, 4 restauracje a la carte, 5 barów.

INTERNET

Internet Wi-Fi na terenie hotelu bezpłatnie, kafejka internetowa dodatkowo płatna.

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konterencyjna

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: kompleks basenowy, leżaki i parasole przy basenie, siłownia, aerobik, step aerobik, stretching, tai chi, joga, siatkówka plażowaPłatnie: strefa spa, masaże, sauna, pole golfowe tuż przy hotelu, sporty wodne na plaży, 

ZAKWATEROWANIE

Posiada 340 pokoi.Pokój typu Standard ok. 30 m z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażony w łazienkę (prysznic/wanna, WC), klimatyzację, telewizor, telefon, internet Wi-Fi, suszarkę do włosów, żelazko i deskę do prasowania, minibar, balkon/taras. Możliwość dopłaty do pokoju Standard Ocean View.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadania, lunch i obiadokolacje serwowane w restauracji bufetowej, przekąski w ciągu dnia, wybrane lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych godzinach w barach na terenie hotelu. 

INFORMACJE DODATKOWE

Tripadvisor choice 2021.Playa de Las AméricasVaraderohttps://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-las-americas/index.htmZe względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania 

UWAGA! WYCIECZKI FAKULTATYWNE

- REZERWACJA WYCIECZEK FAKULTATYWNYCH W JĘZYKU POLSKIM PRZED WYLOTEM Z POLSKI!Jeśli jesteś zainteresowany taką opcją, napisz do nas maila na adres biuro@primaholiday.pl, a przekażemy Ci kontakt do zaprzyjaźnionej zewnętrznej firmy, gdzie jeszcze przed wylotem z Polski można zarezerwować wycieczki fakultatywne w języku polskim.Dokonując rezerwacji przez ich stronę internetową,  na hasło Prima, do Vouchera na wycieczkę fakultatywną  dołączany będzie mini e-book z  praktycznymi informacjami o Kubie: co należy zabrać, jak wymienić pieniądze, wszelkie praktyczne informacje, które ułatwią i uprzyjemnią Państwu pobyt na miejscu.- WYCIECZKI FAKULTATYWNE W J. ANGIELSKIM NA MIEJSCUNa miejscu Klienci maja możliwość rezerwacji wycieczek fakultatywnych realizowanych w języku angielskim.  Przykładowe wycieczki tu: https://www.primaholiday.pl/oferty/kuba/wybrzeze-hawany/memories-miramar-habana-6373#termId=706db6bfab68ea127b18c08281ac3d4a&adults=2

CENA

Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.Cena zawiera-oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany - z wyłączeniem przewoźnika Air France i LOT,  gdzie w cenie jest tylko bagaż podręczny od 7 do 12 kg,  natomiast bagaż rejestrowany 23 kg jest za dodatkową opłatą około 300pln/szt; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, obowiązkowe w przypadku wyjazdów na Kubę dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR (wartość ok. 50pln/os/tydz); OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej) VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera-oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR; bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), wycieczek fakultatywnych, w przypadku połączeń na Air Franse bagaż rejestrowany 23 kg za opłatą około 300pln / szt., opłaty za obowiązkową wizę tzw kartę turysty - możliwość zakupu takiej karty u organizatora Prima Holiday ok. 150pln/os.)  *UWAGA! - Polecamy rezerwację wycieczki - City Tour po Hawanie (już w procesie zakłądania rezerwacji). Ta atrakcyjna propozycja (składnik opcjonalny) daje możliwość poznania tego nieprzeciętnego miasta. Podczas zwiedzania przewiedziana:- Wizyta w kolonialnej Hawanie, ogłoszonej Światowym Dziedzictwem Kulturowym wg UNESCO. Spacer po starych częściach miasta, jego fortecach, placach oraz budowle z XVI-XIX wieku. Okazja do zakupów sztuki i rękodzieła. - Wizyta w La Bodeguita del Medio i okolicach- Przystanek przy Capitolio- Lunch w lokalnej restauracji (dodatkowo płatny)- Panoramiczna wizyta w nowoczesnej Hawanie, z krótkim postojem w Revolution Square do zdjęć- Przejazd do wybranego hotelu jeśli zwiedzanie jest pierwszego dnia pobytu (tj. po przylocie) / lub na lotnisko jeśli zwiedzanie jest ostatniego dnia pobytu (tj. przed powrotem do kraju).* Wycieczka odbywa się w każdą środę i czwartek, realizowana jest jest przy zebraneniu min grupy uczestników 8-10 os., w innym wypadku nie dochodzi do skutku,  a należność jest zwracana Klientowi. 

WARUNKI WJAZDOWE

WAŻNE!: Obywatel polski udający się na Kubę obowiązany jest do posiadania wizy odpowiedniej do celu planowanego pobytu lub tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista) wydawanej wyłącznie w celach turystycznych przez konsulat kubański w Warszawie. Istnieje również możliwość zakupu takiej karty u organizatora Prima Holiday w cenie ok. 150pln / szt (zamówienie na kartę musi być złożone odpowiednio wcześnie przed wylotem, aby karta dotarła do Klientów wysyłką kurierską  jeszcze przed wylotem) Przy przekraczaniu granicy obowiązkowy jest min. 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wjazdu na Kubę. Turysta zobowiązany jest również posiadać bilet powrotny lub umożliwiający kontynuację podróży. Turyści przyjeżdżający na wypoczynek zorganizowany z biurem podrózy nie muszą udokumentować posiadanych środków pieniężnych. Nie ma możliwośći dokonywania płatności walutą USD. Zalecamy mieć ze sobą Euro, nie wszędzie jest możliwość płatnością kartą kredytową.

COVID-19, WARUNKI WJAZDOWE CD.

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/kuba , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych,  https://www.strazgraniczna.plW  czasie pandemi część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Aktualizacja warunków wjazdowych na stronie: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/kuba oraz Mintur - Sitio Oficial del Ministerio de Turismo de Cuba (gob.cu)Wszyscy podróżni przed wylotem zobowiązani są do wypełnienia formularza "Advance information of travelers" znajdującego się na stronie https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio.Aktualizacja na dzień 07.04.2022W związku z międzynarodową i krajową sytuacją epidemiologiczną COVID-19 oraz osiągniętymi poziomami szczepień, postanowiono wprowadzić następujące modyfikacje do wymogów wjazdu do kraju w ramach Międzynarodowej Kontroli Sanitarnej.* Wyeliminować jako wymóg wjazdu do kraju przedstawienie testu na COVID-19 (test antygenowy lub PCR-RT) przeprowadzonego w kraju pochodzenia oraz zaświadczenie o szczepieniu przeciwko COVID-19.* Kontynuuj pobieranie próbek do badania SARS CoV-2 (bezpłatnie) losowo od podróżnych w punktach wjazdu do kraju, biorąc pod uwagę liczbę lotów, wjazd statków i ryzyko epidemiologiczne, jakie reprezentuje kraj pochodzenia. pochodzenie.* Jeśli próbka pobrana w punkcie wejścia jest pozytywna, będzie ona postępować zgodnie z protokołami zatwierdzonymi w kraju do kontroli kliniczno-epidemiologicznej COVID-19.* Utrzymanie wszystkich przepływów i środków wdrożonych we wszystkich punktach wjazdu do kraju, które gwarantują zachowanie dystansu społecznego oraz dezynfekcję rąk i powierzchni.* Utrzymuj obowiązkowe używanie maski we wszystkich punktach wjazdu do kraju.Po przylocie na Kubę, wszyscy pasażerowie zobowiązani są wypełnić deklarację zdrowotną. Wybrani pasażerowi moga zostać losowo wybrani do wykonania  testu na Covid ponownie po  przylocie ( bezpłatny test typu PCR lub antygen ).Pasażerowie z wykupionymi pakietami w hotelach all inclusive na cały okres pobytu czekają w izolacji na wyniki testu PCR (24-48h). W przypadku wyjazdów na Kubę konieczne jest posiadanie przez podróżnych ubezpieczenia kosztów leczenia w przypadku zachorowania na Covid-19. W cenie imprez na Kubę klienci Prima Holiday Sp. z o. o. mają wliczone  dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR. W razie pozytywnego wyniku testu na Covid-19 Klienci kwaterowani są w hotelu - szpitalu. WYMAGANE DOKUMENTY: W samolocie zostanie rozdany przez obsługę formularz z deklaracja sanitarną do wypełnienia. Instrukcja wypełniania deklaracji sanitarnej będzie załączana wraz z dokumentami podróży. Negatywny wynik testu na COVID-19 w języku angielskim.Paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wjazdu na Kubę (także dzieci bez względu na wiek).Karta Turysty.Karta Lokalizacji Podróżnego - przy powrocie do kraju. Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Varadero, Kuba

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!Opis z poprzedniego sezonu!

Położenie

w pobliżu centrum handlowego i pola golfowego. Do centrum Varadero z licznymi barami, sklepami i restauracjami ok. 6 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 50 minut.

Plaża

bezpośrednio przy długiej, łagodnie opadającej do morza plaży. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy hotel renomowanej sieci Melia z 340 pokojami. Do dyspozycji gości lobby, bar w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (włoska, japońska, gourmet, grill), 5 barów, sklepy. Na zewnątrz zadbany kompleks basenowy z tarasem słonecznym i barem przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.melia.com. Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych!

Dostęp do internetu

WIFi w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Visa, Mastercard.

Zakwaterowanie

Pokoje classic (A1-3A): przyjemnie urządzone, z minibarem, klimatyzacją, sejfem, TV sat, telefonem, wanną, prysznicem i WC. Balkon z widokiem na ogród lub pole golfowe. Pokoje classic z widokiem na morze (A1-3B): z balkonem lub tarasem; widok może być częściowo przesłonięty przez bujną roślinność. Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych pietrach. Pokoje prime z widokiem na morze (A1-3C): w pobliżu plaży, wyposażone jak A2B. Pokoje z jedną sypialnią (B1-3A): w bungalowach.

Sport

aerobik, rzutki, siłownia, kajaki, katamaran, piłka wodna, żeglowanie, tenis stołowy, kursy tańca, windsurfing. Za opłatą pole golfowe bezpośrednio przy hotelu.

Wellness

sauna, whirlpool. Za opłatą zabiegi kosmetyczne i masaże.

Rozrywka

skromny program animacyjny, wieczorami muzyka na żywo.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu (możliwość spożywania kolacji także w restauracjach a la carte; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski przez całą dobę. Room service. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Varadero, Kuba

Położenie

w pobliżu centrum handlowego i pola golfowego. Do centrum Varadero z licznymi barami, sklepami i restauracjami ok. 6 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 50 minut.

Plaża

bezpośrednio przy długiej, łagodnie opadającej do morza plaży. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy hotel renomowanej sieci Melia z 340 pokojami. Do dyspozycji gości lobby, bar w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (włoska, japońska, gourmet, grill), 5 barów, sklepy. Na zewnątrz zadbany kompleks basenowy z tarasem słonecznym i barem przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.melia.com. Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych!

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu (możliwość spożywania kolacji także w restauracjach a la carte; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski przez całą dobę. Room service. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Internet

WIFi w lobby za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje classic (A1-3A): przyjemnie urządzone, z minibarem, klimatyzacją, sejfem, TV sat, telefonem, wanną, prysznicem i WC. Balkon z widokiem na ogród lub pole golfowe. Pokoje classic z widokiem na morze (A1-3B): z balkonem lub tarasem; widok może być częściowo przesłonięty przez bujną roślinność. Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych pietrach. Pokoje prime z widokiem na morze (A1-3C): w pobliżu plaży, wyposażone jak A2B. Pokoje z jedną sypialnią (B1-3A): w bungalowach.

Sport

aerobik, rzutki, siłownia, kajaki, katamaran, piłka wodna, żeglowanie, tenis stołowy, kursy tańca, windsurfing. Za opłatą pole golfowe bezpośrednio przy hotelu.

Wellness

sauna, whirlpool. Za opłatą zabiegi kosmetyczne i masaże.

Rozrywka

skromny program animacyjny, wieczorami muzyka na żywo.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Varadero, Kuba

Położenie

w pobliżu centrum handlowego i pola golfowego. Do centrum Varadero z licznymi barami, sklepami i restauracjami ok. 6 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 50 minut.

Plaża

bezpośrednio przy długiej, łagodnie opadającej do morza plaży. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy hotel renomowanej sieci Melia z 340 pokojami. Do dyspozycji gości lobby, bar w lobby, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (włoska, japońska, gourmet, grill), 5 barów, sklepy. Na zewnątrz zadbany kompleks basenowy z tarasem słonecznym i barem przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.melia.com. Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych!

Dostęp do internetu

WIFi w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Visa, Mastercard.

Zakwaterowanie

Pokoje classic (A1-3A): przyjemnie urządzone, z minibarem, klimatyzacją, sejfem, TV sat, telefonem, wanną, prysznicem i WC. Balkon z widokiem na ogród lub pole golfowe. Pokoje classic z widokiem na morze (A1-3B): z balkonem lub tarasem; widok może być częściowo przesłonięty przez bujną roślinność. Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych pietrach. Pokoje prime z widokiem na morze (A1-3C): w pobliżu plaży, wyposażone jak A2B. Pokoje z jedną sypialnią (B1-3A): w bungalowach.

Sport

aerobik, rzutki, siłownia, kajaki, katamaran, piłka wodna, żeglowanie, tenis stołowy, kursy tańca, windsurfing. Za opłatą pole golfowe bezpośrednio przy hotelu.

Wellness

sauna, whirlpool. Za opłatą zabiegi kosmetyczne i masaże.

Rozrywka

skromny program animacyjny, wieczorami muzyka na żywo.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu (możliwość spożywania kolacji także w restauracjach a la carte; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski przez całą dobę. Room service. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.


Mapa Hotelu Melia Las Americas
Zdjęcia lokalizacji (Kuba / Varadero)
Hawana, miasto Hemingwaya, cygara, wakacje na Kubie
Wakacje w Varadero, palmy, rajskie plaże
Wakacje w Cayo Coco, flamingi, salsa
Santaigo de Cuba z Placem Rewolucji
Mohito to symbol Kuby
Holguin zachwyca pięknymi i długimi plażami
Kurort Cayo Santa Maria z długą 11 km plażą i luksusowymi resortami
Trinidad to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Kuby

Opinie o Hotelu Melia Las Americas

4.7
zdecydowanie polecam

Świetny hotel na romantyczny urlop we dwoje. Cudowna roślinność, przepiękna plaża, ładne pokoje. Polecam zdecydowanie na spokojne wakacje w bardzo komfortowych warunkach. Pyszna kawa:) I oczywiście cudowna plaża. Zdecydowanie polecam!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.7
zdecydowanie polecam

Melia Las Americas - godny polecenia hotel tuż przy przepięknej plaży. Obsługa i standard na najwyższym poziomie! Kiedyś już byliśmy na Kubie na typowej wycieczce objazdowej i to, co najciekawsze zwiedziliśmy. Tym razem był to typowy odpoczynek, a hotel naprawdę super!

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Melia Las Americas - możliwości zakwaterowania:

Double Room
Ocean View DBL
CLASSIC ROOM PRIME SEA VIEW
2 os. pokoj classic
JUNIOR SUITE
CLASSIC ROOM
CLASSIC ROOM SEA VIEW
THE LEVEL GRAND SUITE SEA VIEW
1 os. pokoj classic
1 os. Pokój Classic z widokiem na morze
2 os. Pokój Classic z widokiem na morze
GARDEN SUITE THE LEVEL
GARDEN GRAND SUITE THE LEVEL
1 os. Pokój classic z boczym widokiem na morze
1 os. Pokój level suite z widokiem na ogród
1 os. Pokój level grand suite z widokiem na morze
2 os. Pokój Classic z boczym widokiem na morze
2 os. Pokój level grand suite z widokiem na morze
2 os. Pokój level suite z widokiem na ogród
Garden Suite The Level
Garden Grand Suite
Grand Suite SeaviewTL
Classic Prime Sea View
Classic
Classic Seaview
Classic Room
Classic Room Sea View
Classic Room Prime Sea Vi
The Level Garden Suite
The Level Grand Suite Sea
The Level Garden Grand Su

Melia Las Americas - Możliwości wyżywienia:


Melia Las Americas - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Melia Las Americas? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00