cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
  • Hotel Sentido Apollo Palace, Korfu
1 / 36
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
17.04 - 28.04
już od 2682 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.05 - 10.05
już od 1706 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sentido Apollo Palace
  • Windsurfing
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Sentido Apollo Palace
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Sentido Apollo Palace:
4.5 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sentido Apollo Palace:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Apollo Palace to rewelacyjny hotel - wioska wakacyjna, usytuowana w przepięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum kurortu Mesongi. Polecamy na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Sentido Apolllo Palace to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum miejscowości Mesongi
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, korty tenisowe, animacje, mini klub
  • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Sentido Apollo Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Apollo Palace to rewelacyjny hotel - wioska wakacyjna, usytuowana w przepięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum kurortu Mesongi. Polecamy na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Sentido Apolllo Palace to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum miejscowości Mesongi
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, korty tenisowe, animacje, mini klub
  • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 300 m od centrum Messonghi
  • ok. 30 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

polozenie

  • ok. 300 m od centrum Messonghi
  • ok. 30 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

plaza

  • publiczna
  • piaszczysta
  • kamienista

Do dyspozycji gości

  • recepcja 24 h 
  • lobby 
  • windy 
  • restauracja główna 
  • restauracja a la carte Le Pecheur (dania kuchni greckiej, 12.30-15.30 i 19.30-23.0, płatna)
  • 2 bary (przy basenie, Blue Bar) 
  • taras 
  • ogród 
  • basen z wydzielonym brodzikiem dla dzieci (woda słodka)

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  •  recepcja
  • windy
  • taras
  • ogród
  • sala konferencyjna
  • amfiteatr

Dodatkowe udogodnienia

  • sala konferencyjna 

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

325

Kategoria lokalna

4,5 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • 3 baseny: ze słodką wodą, w tym 1 tylko dla dorosłych, 2 pozostałe z wydzielonym brodzikiem dla dzieci

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • miniklub
  • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie
  • siatkówka plażowa 
  • koszykówka 
  • piłka nożna
Płatne
  • minigolf 
  • strefa spa
  • sala fitness/siłownia

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • boccia

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • wanna lub prysznic
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • TV
  • sejf: za opłatą
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 7:00-10:00
  • późne śniadanie: 10:00-12:00, w barze przy basenie 
  • posiłki w restauracji głównej 
  • obiad: 12:30-14:00
  • kolacja: 19:00-21:30
  • do posiłków napoje bezalkoholowe, lokalne wino oraz piwo 
  • wybrane napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole: 10:00-23:00
  • przekąski, lody 
  • kawa/herbata, ciasta: 16:00-17:00
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja główna 
  • restauracja a la carte Le Pecheur: dania kuchni greckiej, 12:30-15:30 i 19:30-23:00, płatna

  • bary: 3
  • bar przy basenie
  • Blue Bar
  • disco bar: późnym wieczorem, dla dorosłych

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Apollo Palace to rewelacyjny hotel - wioska wakacyjna, usytuowana w przepięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum kurortu Mesongi. Polecamy na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Sentido Apolllo Palace to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum miejscowości Mesongi
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, korty tenisowe, animacje, mini klub
    • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja / Korfu

    Opis oferty:

    Tu można poczuć się jak w rajskim ogrodzie! Typowa wioska wakacyjna, położona w zielonym, zadbanym ogrodzie z bugenwillami, oleandrami i drzewkami oliwnymi, to idealne miejsce na relaks. Blisko do centrum Mesongi z tawernami i sklepikami, gdzie można kupić oryginalne pamiątki. W hotelu moc atrakcji - baseny dla dorosłych i dzieci, świetne animacje, miniklub i bogate zaplecze sportowe z kortem tenisowym i boiskiem. Znakomity serwis, pomocna i kompetentna obsługa oraz indywidualne podejście do każdego Gościa to wizytówka hotelu.

    POŁOŻENIE:

    ok. 200 m od centrum MESONGI, przy drodze lokalnej, ok. 500 m od Moraitika, ok. 22 km od miasta Korfu; ok. 20 km od portu lotniczego na Korfu; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 2 EUR/Korfu); bus hotelowy do Korfu (3 razy w tygodniu - 10 EUR/os./2 strony).

    PLAŻA:

    Mesongi, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, sztuczna - usypana na betonowej platformie, długa, wąska, miejscami kamienie, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, dojście przez teren hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 2 EUR/szt.), ręczniki za kaucją w recepcji (ok. 5 EUR).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1988 r., odnowiony w 2004 r., odnowione pokoje w zimie 2014/15 r., 305 pokoi, 19 budynków, budynek główny - 2 piętra, winda, bungalowy - 1 piętro, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja á la carte Le Pecheur - kuchnia grecka (czynna w godz. 12.30-15.30 i 19.30-23.00), dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar przy basenie, Blue Bar, bar w lobby (czynny zależnie od pogody); sala konferencyjna dla 50 osób, taras z widokiem na ogród, rozległy ogród z roślinnością śródziemnomorską, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, Maestro.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), odnowiony, ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 3 EUR/dzień), minibar (płatny 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na ogród lub basen.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,5-1,7 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 30 m², gł. 0,5 m, basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 250 m², gł. 0,5-1,7 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 20 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 5 EUR, płatna w recepcji); siatkówka, koszykówka, piłka nożna, tenis stołowy, kort tenisowy z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra); oferta zewnętrzna: sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-12.00) w barze przy basenie, obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski i lody (10.00-18.00); kawa, herbata (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2661075433, www.apollopalace-corfu.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sky Club

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Apollo Palace to rewelacyjny hotel - wioska wakacyjna, usytuowana w przepięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum kurortu Mesongi. Polecamy na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Sentido Apolllo Palace to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum miejscowości Mesongi
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, korty tenisowe, animacje, mini klub
    • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie :


    Hotel położony jest w południowo-wschodniej części Korfu, ok. 200 m od przytulnej miejscowości Messonghi, uroczego kurortu dla Turystów pragnących odpocząć w ciszy i spokoju. Ok. 1 km dzieli go od tętniącego życiem miasteczka Moraitika, z wieloma restauracjami i tawernami. Messonghi to również świetna baza wypadowa do zwiedzania wyspy (przystanek ok. 30 m od hotelu). Hotel znajduje się ok. 20 km od stolicy wyspy, gdzie można skosztować przysmaków kuchni greckiej i zwiedzić imponujące zabytki. Hotel Apollo Palace położony jest w czarującym ogrodzie, ok. 50 m od piaszczysto-żwirkowej plaży (parasole i leżaki dodatkowo płatne).

     

     

    Hotel :


    Pięciogwiazdkowy kompleks składający się z części głównej oraz kilku mniejszych 2-piętrowych budynków oferujących 289 pokoi. Hotel odnowiony w 2005 roku z budynkami rozmieszczonymi w zadbanym ogrodzie, wśród zielonych drzew i kolorowych kwiatów. Do dyspozycji Gości: elegancka recepcja, restauracja główna z tarasem, restauracja Pokoje : Przestronne i komfortowo urządzone pokoje 2-osobowe z 1 lub 2 dostawkami. Pokoje wyposażone są w łazienkę (wanna z prysznicem), suszarkę, mini bar (dodatkowo płatny), klimatyzację, sejf (płatny, ok. 3 EUR/dzień), balkon lub taras, telefon, TV SAT. Wszystkie pokoje z widokiem na przepiękny ogród.

     

    Rozrywka i sport :


    2 baseny: aktywny i relaksacyjny, brodzik, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. Do dyspozycji Gości: tenis stołowy, badminton, rzutki, boisko do gry w koszykówkę, piłkę nożną i siatkówkę plażową, korty tenisowe oraz bilard (dodatkowo płatne). Grupa animacyjna (w tym osoba polskojęzyczna) organizuje liczne gry i zabawy.

     

    Dla dzieci :


    Zabawy w mini klubie dla dzieci 4-12 lat organizowane przez animatorów, w tym osobę polskojęzyczną, brodzik, plac zabaw z huśtawkami i zjeżdżalniami, mini disco. Możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat.

     

    Nasz opinia :


    Dzięki przyjaznej obsłudze, dobremu wyżywieniu i bogatej infrastrukturze sportowo-rekreacyjnej hotel zyskał dobre opinie wśród Klientów z całej Europy. Przepiękny i zadbany ogród dodaje uroku całemu kompleksowi. Hotel jest popularny zarówno wśród par, jak i rodzin z dziećmi. Znakomite miejsce wypadowe do zwiedzania zielonej wyspy.

     

     

    Program All Inclusive :


    07:00 – 10:00 śniadania typu amerykańskiego w formie bufetu serwowane w restauracji głównej, napoje: kawa, herbata, woda, soki
    10:00 – 23:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, kawa, herbata, czekolada, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych) oraz lokalne alkohole: wódka, gin, tequila, likiery, rum, whisky, ouzo, kum quat, brandy, koktajle sporządzane na bazie lokalnych alkoholi typu: Pink Lady, Corfu Sunshine z likierem z kum quat, Greek Kiss, San Francisco, Tequila Sunrise, Caipirinha, Abracadabra serwowane w Pool Bar
    10:30 – 18:00 przekąski serwowane w Pool Bar: kanapki, pizza, ciastka oraz różne smaki lodów serwowane w Snack Bar przy basenie
    12:30 – 14:00 lunch w formie bufetu serwowany w restauracji głównej: dania kuchni międzynarodowej i greckiej, w czasie posiłków serwowane: lokalne napoje bezalkoholowe, piwo oraz wino białe i czerwone
    11:00 – 19:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, kawa, herbata, czekolada, różne rodzaje soków owocowych (z wyjątkiem świeżo wyciskanych) oraz lokalne alkohole: wódka, gin, tequila, likiery, rum, whisky, ouzo, kum quat, brandy, koktajle sporządzane na bazie lokalnych alkoholi serwowane w River Bar
    16:00 – 17:00 przerwa na kawę lub herbatę oraz różnorodne słodkie przekąski podawane w Pool Bar oraz River Bar
    19:00 – 21:30 kolacja w formie bogatego bufetu serwowana w restauracji głównej, show cooking, 3 razy w tygodniu wieczorki tematyczne, m.in. kuchnia grecka, europejska i orientalna, w czasie posiłków serwowane: lokalne napoje bezalkoholowe, piwo oraz wino białe i czerwone
    tenis stołowy, badminton, rzutki, boisko do gry w koszykówkę, piłkę nożną i siatkówkę plażową
    program animacyjny dla dzieci i dorosłych
    leżaki i parasole przy basenie, ręczniki (depozyt).

    Cena zawiera:

    • przelot
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
    • zakwaterowanie
    • wyżywienie wg. oferty
    • ubezpieczenie.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Apollo Palace to rewelacyjny hotel - wioska wakacyjna, usytuowana w przepięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum kurortu Mesongi. Polecamy na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Sentido Apolllo Palace to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum miejscowości Mesongi
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, korty tenisowe, animacje, mini klub
    • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    GRECJA

    Opis

     

    Położenie

    spokojne, do miejscowości Messonghi ok. 200 m, do miejscowości Moraitika ok. 500 m, sklepy, restauracje ok. 100 m od hotelu, do miasta Korfu ok. 20 km; dogodne połączenie autobusem liniowym (przystanek przy hotelu) lub busem hotelowym (kursuje 3-4 razy w tygodniu, za opłatą). Do lotniska ok. 22 km.

    Plaża

    do piaszczysto-żwirowej plaży ok. 100 m, leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    komfortowy, bardzo ładny kompleks hotelowy w stylu wioski urlopowej położony w pięknym ogrodzie oferuje 307 pokoi w budynku głównym i w bungalowach. Lobby, recepcja, kącik z TV sat., restauracja z bufetem ze strefą dla niepalących, restauracja a'la carte (za opłatą), kilka barów. W pięknie zagospodarowanym, rozległym (ok. 4500 m2) i pełnym śródziemnomorskiej roślinności i kwiatów ogrodzie znajdują się dwa baseny z wodą słodką, 2 bary, taras słoneczny. Leżaki, parasole bezpłatnie. Ręczniki kąpielowe dostępne za kaucją.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. All Inclusive: 3 posiłki w formie urozmaiconego bufetu. Wieczory tematyczne, kuchnia lokalna i międzynarodowa. Przekąski oraz napoje bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00.

    Internet

    WiFi w lobby gratis, kącik Internetowy w lobby za opłatą.

    Zakwaterowanie

    gustownie, nowocześnie urządzone pokoje, odnowione w 2015 roku. Pokoje dwuosobowe: ok. 18-25 m2, klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV sat., minibar (za opłatą), telefon, balkon/taras od strony ogrodu. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Junior suite: od strony ogrodu, przestronniejsze, ok. 30-36 m2, TV-kabl., wyp. jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne: ok. 36-42 m2, 2 pokoje, wyp. jak pokoje dwuosobowe. Maksymalna ilość osób nie może zostać przekroczona o infanta. Pokoje SN Plus: dodatkowo: zestaw do kawy/herbaty, szlafroki, kapcie, owoce w dniu przyjazdu. Pokoje – wariant ekonomiczny.

    Sport

    tenis stołowy, siatkówka, koszykówka, aqua aerobik. Bilard i kort tenisowy płatny.

    Dzieci

    zintegrowany brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

    Kategoria lokalna

    A

    UWAGA!

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Apollo Palace to rewelacyjny hotel - wioska wakacyjna, usytuowana w przepięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum kurortu Mesongi. Polecamy na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Sentido Apolllo Palace to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum miejscowości Mesongi
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, korty tenisowe, animacje, mini klub
    • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Grecja, Korfu, PLAŻA MESSONGHI

     

    Położenie

    do piaszczysto-żwirowej plaży ok. 100 m. Do "tętniących życiem" miejscowości Messonghi (ok. 200 m), Moraitika (ok. 500 m). Do miasta Korfu (ok. 20 km) dogodne połączenie autobusem liniowym, (przystanek przy hotelu).

     

    Wyposażenie

    zadbany ośrodek dysponuje 290 pokojami w dwupiętrowym budynku głównym oraz kilku budynkach w stylu bungalowów, rozmieszczonych w zadbanym i rozległym ogrodzie. Hol powitalny z recepcją, miejsca wypoczynkowe, kącik z TV-satelitarną, klimatyzowana restauracja (01.07.-15.09) z częścią dla niepalących, restauracja a la carte i bar. W pięknie zagospodarowanym, rozległym (4.500 m kw.) pełnym kwiatów ogrodzie znajdują się 2 baseny ze słodka wodą, bar przy basenie, tawerna. Na tarasie słonecznym parasole i leżaki udostępniane są bezpłatnie, na plaży za opłatą.

     

    Dzieci

    zintegrowany brodzik, mini klub (4-12 lat) i plac zabaw.

     

    Kategoria grecka

    A.

     

    Pokoje dwuosobowe (1-3A)

    gustownie urządzone, indywidualnie sterowana klimatyzacja, sejf (za opłatą; ok. 3 Euro/dzień), TV-satelitarna, mini bar, telefon, balkon lub taras od strony ogrodu. Wanna, prysznic, WC, suszarka.

     

    Pokoje

    dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania.

     

    Zniżki

    przy 2 os. pełnopłatnych 1-2 dzieci 2-13 lat, przy 1 os. pełnopłatnej (w pok. 1A) 1 dziecko 2-13 lat otrzymuje stałą cenę (SC).

     

    Studia (4C)

    przestronniejsze, dodatkowo aneks kuchenny, lodówka; poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe

     

    Zniżki

    przy 2 os. pełnopłatnych 2 dzieci 2-13 lat otrzymuje stałą cenę (SC).

     

    Zniżka

    dla nowożeńców (5%).

     

    Rozrywka

    programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem (6 razy w tygodniu, od poniedziałku do soboty).

     

    Sport i zdrowie

    tenis stołowy, siatkówka, koszykówka. Odpłatnie: 1 kort tenisowy (nawierzchnia kwarcowa), oferta sportów wodnych na plaży (lokalne agencje).

     

    Wyżywienie

    śniadanie i kolacja w formie bufetu.

     

    Cena nie zawiera:

    Ubezpieczenia KL, NW i bagaż

     

    Uwaga:

    Cena uzależniona jest od rodzaju pokoju


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Apollo Palace to rewelacyjny hotel - wioska wakacyjna, usytuowana w przepięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum kurortu Mesongi. Polecamy na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz osobom pragnącym wypocząć w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Sentido Apolllo Palace to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, blisko plaży i centrum miejscowości Mesongi
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, korty tenisowe, animacje, mini klub
    • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Korfu, Grecja

    Położenie

    spokojne, do miejscowości Messonghi ok. 200 m, do miejscowości Moraitika ok. 500 m, sklepy, restauracje ok. 100 m od hotelu, do miasta Korfu ok. 20 km; dogodne połączenie autobusem liniowym (przystanek przy hotelu) lub busem hotelowym (kursuje 3-4 razy w tygodniu, za opłatą). Do lotniska ok. 22 km.

    Plaża

    do piaszczysto-żwirowej plaży ok. 100 m, leżaki i parasole na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    komfortowy, bardzo ładny kompleks hotelowy w stylu wioski urlopowej położony w pięknym ogrodzie oferuje 289 pokoi w budynku głównym i w bungalowach. Lobby, recepcja, kącik z TV sat., restauracja z bufetem ze strefą dla niepalących, restauracja a'la carte Armonia, kilka barów. W pięknie zagospodarowanym, rozległym (4500 m) i pełnym kwiatów ogrodzie znajdują się dwa baseny z wodą słodką, 2 bary, taras słoneczny. Leżaki, parasole bezpłatnie. Ręczniki kąpielowe dostępne za kaucją. www.apollopalace-corfu.com/www.sentidohotels.com

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    gustownie, nowocześnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV sat., minibar (za opłatą), telefon, balkon/taras od strony ogrodu. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Junior suite (2D): od strony ogrodu, przestronniejsze, ok. 45 m, TV-kabl., wyp. jak 2A. Pokoje rodzinne (2E): ok. 40 m, 2 pokoje, wyp. jak 2A. Pokoje Sentido Plus (2-3V): wyposażone jak pok. 2A, dodatkowo: zestaw do kawy/herbaty, szlafroki, kapcie, owoce w dniu przyjazdu. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S).

    Dzieci

    zintegrowany brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

    Dostęp do internetu

    WI-FI w lobby gratis, kącik Internetowy w lobby za opłatą.

    Sport

    tenis stołowy, siatkówka, koszykówka, aqua aerobik. Bilard i kort tenisowy płatny.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Przekąski, lody (10:30-18:00.) Kawa, herbata, ciastka (16-17:00). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, likiery, ouzo, brandy i inne alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) oraz napoje bezalkoholowe w godz. 10-23:00.

    Dla dzieci

    2-13 lat:pobyt gratis.

    Polecamy

    • bardzo przyjemny kompleks hotelowy w stylu wioski urlopowej
    • wspaniały duży ogród z piękną, bujną roślinnością
    • niezwykle przyjazny dla rodzin z dziećmi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Sentido Apollo Palace
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
    Filmy hotelu Sentido Apollo Palace:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Apollo Palace
    https://youtu.be/r6FQliX_4nc

    Opinie o Hotelu Sentido Apollo Palace

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Przyjemny hotel, położony w rozłożystym gaju oliwnym, niska zabudowa, przyjemna architektura. Spokojny hotel z wypasionym All Inclusive, lody i przekąski poza posiłkami głównymi w obu barach. Dla dzieci plac zabaw na świeżym powietrzu, zaraz obok MINI Klub dla dzieci z polską animatorką. W barach przy plaży serwowane wszelkie trunki w formule All, dobra znajomość obsługi języków obcych. Polecam! Hotel spokojny, bez głośnej muzyki, raczej dla rodzin i ludzi ceniących wyciszenie.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Piękny, duży ogród, dwa wygodne baseny, bardzo dobre jedzenie, świetne animacje. Gorąco polecam !!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    5.0
    zdecydowanie polecam

    piekny hotel, wybudowany na duzym terenie, z rozmachem (architektonicznym), wiadomo, ze jest sie w grecji. wszystko oceniam pozytywnie i najbardziej polecam chcacym odpoczac w ciszy i spokoju (animacji w sumie brak)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    extra hotel - baardzo duzy, mozna sie zgubic przez pierwsze 2-3 dni, 2 baseny, niedaleko do plazy - polecam ta waska, spokojniejsza, ale kazda zadbana. masa sklepikow, tawern, barow - nie mozna sie nudzic. kucharz w tym hotelu jest mistrzem - masa wysmienitych potraw, swiezych, roznorodnych - niebo w gebie. animacje srednie - ale generalnie moga byc (Polakow najmniej i niestety nie bylo nikogo w grupie animacyjnej z polskim). polecam wypozycyc skuter (ok 25 EUR) - piekna wyspa z niesamowitymi widokami i rejs na lagune! w tym hotelu kazdy bedzie zadowolony

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.1
    polecam

    Dobry hotel w przyzwoitej cenie, wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni. Ładna zieleń.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    3.7
    może być

    Jedzenie duży wybór ale ciągle to samo, reszta ok.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: może być
    3.7

    Sentido Apollo Palace - możliwości zakwaterowania:

    Junior Suite
    Pokój rodzinny

    Sentido Apollo Palace - Możliwości wyżywienia:


    Sentido Apollo Palace - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Sentido Apollo Palace? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00