cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
  • Hotel Paradisus Princessa Del Mar, Varadero
1 / 40
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
22.09 - 23.09
już od 422 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.08 - 27.08
już od 355 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Paradisus Princessa Del Mar
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Paradisus Princessa Del Mar
star 5

Kuba: Varadero
Ocena hotelu Paradisus Princessa Del Mar:
4.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Paradisus Princessa Del Mar:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 sierpnia 2020

Hotel Paradisus Princessa Del Mar w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 15 km od centrum Varadero
  • ok. 9 km od pola golfowego
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min
  • czas dojazdu z lotniska HAV ok. 155 min
  • ok. 5 min od barów i klubów

Wyposażenie

  • strefa dla palących
  • recepcja
  • kantor
  • ogród
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • fryzjer
  • lekarz
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych, przy basenie, za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
  • terminal internetowy: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności
  • centrum biznesowe
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

630

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel tylko dla dorosłych: 18+
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • w przypadku przesiadki w Kanadzie obowiązuje eVisa (Electronic Travel Authrisation)
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
  • Przed wjazdem na teren Kuby należy zakupić kartę turystyczną.
  • Uwaga – podana cena nie zawiera bagażu rejestrowanego. W celu dodania bagażu za dodatkową opłatą prosimy o kontakt z punktem sprzedaży.

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • aerobik
  • stretching
  • joga
  • piłka plażowa
  • siatkówka plażowa
  • windsurfing
  • żeglowanie
  • katamaran
  • snorkeling
  • kajaki
  • rower wodny
Płatne
  • łaźnia parowa
  • strefa spa: w ofercie firm zewnętrznych
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • aqua fitness
  • piłka nożna: boisko do piłki nożnej
  • tenis: 3 korty tenisowe, oświetlenie, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

rozrywka

  • zajęcia sportowe codziennie
  • przedstawienia
  • zajęcia taneczne
  • muzyka na żywo
  • dyskoteka

Pokoje

Suita junior z widokiem na morze JSM2
  • 1-2 os.
  • ok. 43 m2
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita junior Royal Service JSX2
  • 1-2 os.
  • ok. 63 m2
  • widok na ogród
  • sejf: w cenie
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • wanna
  • taras: z leżakami
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • WC
  • szlafroki
  • kapcie
  • suszarka do włosów
Suita junior Royal Service JSX3
  • 1-2 os.
  • ok. 49 m2
  • sejf: w cenie
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: za opłatą
  • prysznic
  • balkon
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • WC
  • szlafroki
  • kapcie
  • suszarka do włosów
Suita junior Royal Service JSX4
  • 1-2 os.
  • ok. 67 m2
  • od strony basenu
  • sejf: w cenie
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • prysznic
  • taras: z leżakami
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • WC
  • szlafroki
  • kapcie
  • suszarka do włosów
Suita junior Royal Service JSX5
  • 1-2 os.
  • ok. 59 m2
  • widok na ogród
  • w bocznym budynku
  • ostatni częściowy remont: 2017 r.
  • sejf
  • sofa
  • ekspres do kawy
  • stół jadalny
  • minibar: napoje bezalkoholowe, woda
  • TV kab.
  • room service
  • usługi kamerdynera
  • prysznic
  • wanna
  • taras: z leżakami
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • WC
  • szlafroki
  • kapcie
  • suszarka do włosów
Suita Royal Service SUX2
  • 1-2 os.
  • ok. 69 m2
  • widok na ogród
  • sypialnia
  • sejf: w cenie
  • deska do prasowania
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • WC
  • kapcie
  • balkon lub taras
  • pokój dzienny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • wanna lub prysznic
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
Suita Royal Service SUX3
  • 1-2 os.
  • ok. 90 m2
  • widok na morze lub ogród
  • minimalny wiek przy zakwaterowaniu: 18+
  • w bocznym budynku
  • ostatni częściowy remont: 2017 r.
  • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie przesuwanymi drzwiami
  • sejf
  • sofa
  • biurko
  • żelazko
  • lodówka
  • czajnik elektryczny
  • stół jadalny
  • minibar: napoje bezalkoholowe, woda
  • Wi-Fi
  • TV kab.
  • room service: codziennie, w cenie
  • usługi kamerdynera
  • taras: z leżakami, z prywatnym ogrodem
  • pokój dzienny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • wanna lub prysznic
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
Suita z widokiem na morze SUM1
  • 1-2 os.
  • ok. 69 m2
  • widok na morze
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
  • balkon: z leżakami
Suita junior JSX1
  • 1-2 os.
  • ok. 43 m2
  • widok na ogród
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Suita SUX1
  • 1-2 os.
  • ok. 69 m2
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, a la carte
  • przekąski, przekąski o północy, ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 9
  • główna restauracja „GRAN TERRAZA": bufet, z klimatyzacją
  • restauracja „MIRMAR Royal Service - Gaby Lounge": bufet, a la carte, wymagana rezerwacja, z klimatyzacją, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „PORT ROYAL Caribeno": a la carte, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „FIRENZE": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, wymagana rezerwacja, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „MARSEILLE": rodzaje kuchni: francuska, a la carte, wymagana rezerwacja, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „SAKURA": rodzaje kuchni: japońska, a la carte, wymagana rezerwacja, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „BAMBOO": rodzaje kuchni: orientalna, a la carte, wymagana rezerwacja, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Grill Royal Service": rodzaje kuchni: dania z grilla, a la carte, w cenie, wliczone w all inclusive, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, przy basenie, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „HILL TOP HIDEAWAY Royal Service": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, z klimatyzacją

  • bary i inne: 10
  • lounge bar „VIP BAR LOUNGE"
  • bar w lobby „EL LOUVRE"
  • piano bar „LA VIGIA"
  • bar na plaży „BAHIA DE GUANIMAR Royal Service": codziennie 10:00 - 17:00
  • pub „Garbos Bar Night Club": w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu 20:00 - 01:00
  • bar przekąskowy „MONSERRATE Royal Service"
  • bar na plaży „CHIRINGUITO"
  • bar typu swim-up „AQUA BAR"
  • bar przekąskowy „ROCK HOUSE A la Carta"
  • bar tematyczny „Cigar Bar LA CORONA"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka Gala

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kuba / Varadero

    Opis oferty:

    Luksusowe karaibskie wakacje tylko dla dorosłych na światowym poziomie! Położony w wypielęgnowanym ogrodzie przy jednej na najpiękniejszych plaż na Kubie - Varadero jest doskonałym miejscem zarówno na wakacje we dwoje jak i podróż poślubną. Świetnie zaprojekowany kompleks basenów to miejsce na totalny relaks w pięknej scenerii, a szeroki wybór restauracji tematycznych, doskonały serwis i najwyższa jakość świadczonych usług to gwarancja udanych wakacji. Eleganckie pokoje przygotowane są z dbałością o każdy szczegół, zaprojektowane specjalnie aby zapewnić pełen komfort i wygodę. Dla najbardziej wymagających ekskluzywna strefa Royal Service w iście królewskim stylu: prywatny sektor na plaży, restauracje i bary na wyłączność!

    POŁOŻENIE:

    na półwyspie Hicacos, ok. 5 km od centrum handlowego Plaza America, ok. 5 km od delfinarium, ok 5 km od mariny, ok. 14 km od parku Josone, ok. 50 km od miasteczka Matanzas, ok. 150 km do Hawany; ok. 40 km od portu lotniczego w Varadero.

    PLAŻA:

    Varadero, publiczna, piaszczysta, jasny piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu (do ok. 500 m w zależności do zakwaterowania), dojście przez teren hotelu i drewnianą kładkę, na wydzielonym odcinku hotelowym bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar; wydzielony sektor dla gości części Royal Service.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, 610 pokoi, kilkanaście budynków: budynek główny, budynki z pokojami, budynki części Royal Service, do 3 pięter, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Gran Terazza - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 5 restauracji á la carte: włoska, francuska, japońska, orientalna, dania z grilla; w restauracjach á la carte obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 7 barów, w tym przy basenie i na plaży; sklep z pamiątkami, kantor; centrum konferencyjne dla 450 osób, ogród; za opłatą: punkt internetowy, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; część Royal Service: 46 pokoi, osobna recepcja, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, room-service, 2 restauracje á la carte, 3 bary, w tym na plaży, 2 baseny, wydzielony sektor na plaży; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard. Hotel przyjmuje Gości powyżej 18. roku życia.

    junior suite:

    2-os., ok. 43 m², na 2 lub 3 piętrze, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka, szlafroki i kapcie), optycznie wydzielona część dzienna, telewizja satelitarna, telefon, minibar (codziennie uzupełniany w napoje bezalkoholowe i piwo), zestaw do kawy/herbaty, sejf, parasole, menu poduszkowe, deska do prasowania i żelazko; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen; widok na morze za dopłatą;

    Royal Service junior suite:

    2-os., ok. 49 m², w części Royal Service, wyposażenie jak pokoju junior suite, dodatkowo: na życzenie kolacja á la carte w pokoju, całodobowy room-service, kamerdyner (24h), zniżki na usługi w YHI Spa, szybkie zakwaterowanie i możliwość późnego wykwaterowania; pokój Royal Service junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, słodka woda, ok. 1500 m², gł. 1,2 m, 5 mniejszych basenów z hydromasażem, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe (wymagana wcześniejsza rezerwacja) z oświetleniem (płatne) i wypożyczalnią sprzętu (kaucja), tenis stołowy, bilard, rzutki, łucznictwo, kręgle, shuffleboard, szachy ogrodowe, tai chi, aerobik, aqua aerobik, taniec, boisko wielofunkcyjne, piłka nożna, piłka ręczna, siatkówka plażowa, snurkowanie, kajaki, rowery wodne, lekcje nurkowania (wymagana wcześniejsza rezerwacja), katamaran, jachty; animacje dla dorosłych, amfiteatr, lekcje hiszpańskiego, zajęcia kulinarne; centrum YHI Spa: płatne: siłownia, kilka gabinetów zabiegowych, hydroterapia, hydromasaż, sauna parowa, masaże, zabiegi pielęgnacyjne; za opłatą: pole golfowe ok. 11 km od hotelu.

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Gran Terazza; kolacja w wybranej restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski, napoje bezalkoholowe, lokalne oraz importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (24h); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0053/45667200,, www.melia.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Rainbow

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Luksusowy hotel położony pośród palmowego ogrodu, oddalony od centrum Varadero o ok. 12 km, od lotniska w Varadero o ok.40 km.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany przy długiej plaży z pięknym białym piaskiem. Na plaży leżaki i parasole oraz ręczniki - gratis.
    Do dyspozycji gości:

    Hotel przeznaczony jest tylko dla osób od 18 roku życia.
    Hotel otwarty został w 2004 r., a jedna z części - Royal Service dobudowana w 2013 r.
    Recepcja z lobby, 7 restauracji, 7 barów, ogród z tarasami słonecznymi, leżakami i parasolami oraz łóżkami balijskimi, 3 baseny ze słodką wodą (w tym jeden tylko dla Gości Royal Service), 5 jacuzzi, room service, sklep z pamiątkami i kosmetykami, wypożyczalnia samochodów i rowerów (płatne), przechowalnia bagażu.
    Pokoje:

    W hotelu znajduje się 630 pokoi różnej kategorii. Wszystkie pokoje (dla max. 2 osób) eleganckie i komfortowe, klimatyzowane, z łazienką (wanna i/lub prysznic, szlafroki, klapki i suszarka do włosów oraz kosmetyki kąpielowe), telefonem, TV-sat (LCD), sejfem, uzupełnianym codziennie minibarem (piwo woda, napoje bezalkoholowe), ekspresem do kawy, żelazkiem i deską do prasowania oraz balkonem lub tarasem.
    - Pokoje junior suite - (pow. ok. 43 m2) -zlokalizowane w dwupiętrowych budynkach.
    - Pokoje junior suite royal service - (pow. ok. 49 m2) -zlokalizowane w wybudowanej w 2013 r. części Royal Service (pokoje położone na piętrze). Dodatkowo dlaKlientów Royal Service: oddzielna recepcja, 2 restauracje a'la carte (śniadania, lunch, kolacje), osobny basen z tarasem słonecznym, leżakami i parasolami, minibar i odtwarzacz CD w pokoju.Klienci Royal Service mogą korzystać z całej infrastruktury hotelu Paradisus Princesa del Mar.
    Wyżywienie:

    All inclusive: śniadania (07:30-10:30), lunch (13:00-15:00) i obiadokolacje (19:00-22:00) w restauracji głównej w formie bufetu. 4 restauracje a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja): karaibska, włoska, francuska, kubańska. W ciągu dnia serwowane przekąski. Nieograniczone alkohole (także importowane) oraz napoje bezalkoholowe serwowane na terenie całego hotelu.
    Program sportowy i animacyjny:

    Dzienne i wieczorne animacje, muzyka na żywo, pokazy. Bezpłatnie: siłownia, aerobik, bilard, siatkówka plażowa i w basenie, tenis stołowy, ziemny, lekcje tańca, j. hiszpańskiego, na plaży: rowery wodne, kajaki, żaglówki, snorkeling, windsurfing. Zabiegi na twarz i ciało oraz masaże w hotelowym SPA - płatne dodatkowo.
    Internet:

    WiFi i stanowiska internetowe - za opłatą (ok.1 CUC/godz), zaś dla Gości Royal Service - bezpłatne WiFi (w lobby w części Royal Service).
    Kategoria lokalna:

    ***** GL
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Varadero samolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hoteluw Varadero.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Wypoczynek w Varadero. Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych - pełna ofertawycieczek dostępna na miejscu u rezydenta.
    Dzień 8 lub 11 lub 12 lub 15
    Po śniadaniu wykwaterowanie. Transfer na lotnisko w Varadero. Wylot do Polski - przelot samolotem czarterowym LOT-u typuDreamliner (rejs beszpośredni).
    Dzień 9 lub 12 lub 13 lub 16
    Przylot do Warszawy.
    Uwagi do programu
    Paszport i wiza
    Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.
    Karta Turysty
    Obywatele Polski udający się na Kubę w celach turystycznych zobowiązani są do posiadania tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista), która jest wliczona w cenę imprezy - do odbioru przed odprawą na lotnisku w Warszawie.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym PLL LOT typu Dreamlinerna Kubę (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, Kartę Turysty, zakwaterowanie w wybranych hotelu (7 lub 10 lub 11 lub14 rozpoczętych dób hotelowych wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta na Kubie, obsługę przedstawiciela Rainbow podczas odprawy w Warszawie.
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych.
    "
    Wycieczki lokalne

    STARA HAVANA , RUM I AMERYKAŃSKIE KLASYKI
    - z polskim pilotem! Zapraszamy na całodniową wycieczkę, której niepowtarzalny klimat na długo pozostanie w Waszej pamięci. Spacer po Starej Havanie i jej najpiękniejszych placach przeniesie nas w okres kolonialnego rozkwitu miasta. Kapitol będący kopią budowli z Washington'u oraz wszechobecne auta z lat 50-tych doskonale oddadzą klimat amerykańskiej prosperity lat przedrewolucyjnych. Przy Placu Rewolucji zobaczymy najważniejsze obiekty Socjalistycznej Kuby z budynkiem centralnego komitetu na czele oraz miejsce z którego Fidel Castro wygłaszał swoje płomienne przemówienia do narodu. Całość zwieńczy wizyta w muzeum rumu i przejażdżka amerykańskimi klasykami. Obiad w cenie wycieczki.
    CENA : ok. 90 CUC/os. dorosła ok. 68 CUC/
    dziecko do 12 lat.

    SANTERIA W TRINIDADZIE I FRANCUSKI SZYK CIENFUEGOS
    - z polskim pilotem! Nie widzieliście bardziej kolorowego miasteczka niż Trinidad, którego stare miasto wpisane jest na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Proponujemy spacer brukowanymi uliczkami od Parku Cespedes do Placu Mayor oraz wizytę w słynnej knajpce Canchanchara. Kolejnym punktem programu będzie Cienfuegos. Miasto nazywane Perłą Południa. Tutaj zobaczycie główny bulwar z Parkiem Jose Martiego oraznajoryginalniejszy budynek miasta Palacio del Valle. Podczas wycieczki śniadanie oraz obiad w cenie.
    CENA : ok. 98 CUC/os. dorosła, ok. 79 CUC/ dziecko do 12 lat.

    IN
    DIANIE, KROKODYLI CHMARA, KARAIBSKIE MORZE I PARA
    - z polskim pilotem! Pragniesz prawdziwego kontaktu z egzotycznymi miejscami? Chcesz odpocząć na wybrzeżu Morza Koralowego? Piękne krajobrazy, zielone tereny, przyroda i unikalne rośliny do zobaczenia tylko podczas tej wyprawy. Oprócz tego niepowtarzalna okazja do zajrzenia krokodylowi do paszczy na farmie, gdzie mieści się ich hodowla. Nie zapomnij wziąć stroju kąpielowego, ponieważ odwiedzimy plażę Caleta Buena - tam lunch, relaks i możliwość korzystania z baru w cenie!
    CENA :ok. 69 CUC/os. dorosła,ok. 52 CUC/dziecko do 12 lat.

    KATAMARAN SŁOŃCA I DELFINY - CRUCERO DEL SOL
    - codziennie! Najlepszy sposób na relaks, niezapomniane wrażenia i przepiękne widoki! Rejs katamaranem na karaibską wyspę Cayo Blanco. Możliwość snorkelingu w turkusowych wodach Oceanu Atlantyckiego oraz niezapomniana kąpiel z delfinami. Podczas rejsu napoje i alkohole w cenie. Na wyspie zapraszamy na lunch - wielbiciele owoców morza będą mieli okazję spróbować langusty.
    CENA : ok. 109 CUC/os. dorosła, ok. 53 CUC/dziecko 7-12 lat.

    PŁYWANIE Z DELFINAMI
    - codziennie! Jeśli pocałunki i uściski z delfinem to dla Ciebie za mało, daj się porwać na wodną przygodę i popływaj z nimi! Zarezerwuj przedpołudnie lub popołudnie i wyrusz łodzią do specjalnie przygotowanego akwenu na kąpiel z delfinami. Uśmiech na twarzy gwarantowany!
    CENA: ok. 83 CUC/os. dorosła, ok.
    47 CUC/dziecko
    6-12 lat.

    BUENA VISTA SOCIAL CLUB I PRZYJACIELE - KONCERT
    - środa Projekt muzyczny Buena Vista Social Club przyczynił się do rozsławienia muzyki i kultury kubańskiej na całym świecie a z grupy podstarzałych muzyków stworzył nieśmiertelne legendy i wzory do naśladowania. Podczas występu usłyszycie największe hity twórców legendarnego zespołu w wykonaniu zaprzyjaźnionych z nimi artystów. Wieczór, który z pewnością podbije wasze serca i na długo zapadnie w pamięci.
    CENA : ok. 32 CUC/os. dorosła, dziecko do lat 12 - gratis!

    JEEP DISCOVER TOUR
    - codziennie! Odkryjmy uroki prowincji Matanzas podczas samodzielnych przejazdów jeepami (4-osobowymi). W programie wizyta w bazie Rio Canimar, możliwość odbycia przejażdżki konnej, spływ motorówkami po rzece Canimar, wizyta w jaskini Saturno, możliwość kąpieli w skalnym jeziorze, objazd stolicy prowincji - miasta Matanzas. Wszystkie miejsca odwiedzisz w iście kubańskim tempie, ze spokojem i uśmiechem na twarzy! Lunch w cenie wycieczki. Możliwość zamówienia jeepa na wyłączność.
    CENA : ok. 73 CUC/os. dorosła, ok. 55 CUC/dziecko do 12 lat.

    WYPRAWA NA DUŻĄ RYBĘ
    - codziennie! Ahoj przygodo! Odpocznij przy wędce na połowie ryb! Zapraszamy na łódź z 4 stanowiskami wędkarskimi z zapewnionym ekwipunkiem wędkarskim. Nie może zabraknąć wakacyjnej atmosfery, dlatego istnieje możliwość zabrania na pokład osób towarzyszących (dodatkowo płatne). Podczas wyprawy bar otwarty na łodzi (alkohole, napoje orzeźwiające, woda)
    CENA :ok. 395 CUC / łódź (1 - 4 osoby) ok. 35 CUC/
    każda dodatkowa osoba
    .

    BOAT ADVENTURE
    - codziennie! To połączenie świetnej zabawy z możliwością samodzielnego poruszania się motorówkami po kanałach lasów namorzynowych oraz poznania dzikiej natury rezerwatu przyrody zatoki Cardenas.
    CENA : ok. 41 CUC/os. dorosła( indywidualnie ok. 65 CUC/os. dorosła), ok.24 CUC/
    dziecko do 12 lat.

    NURKOWANIE
    - codziennie! Jeżeli jesteś certyfikowanym nurkiem i chcesz zobaczyć podwodny świat u wybrzeży Kuby, mamy dla Ciebie ofertę pakietów nurkowych. Szczegóły i dokładne ceny u rezydentów.
    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    Inne

    Waluta

    Oficjalną walutą na Kubie jest peso kubańskie = 100 centavos. Wszelkich płatności w sklepach, restauracjach itp. dokonuje się w peso wymienialnym (CUC) - wymiany Euro na CUC (kurs około 1:1) można dokonywać w kantorach lub niektórych recepcjach hotelowych (przy wymianie USD na CUC pobierana jest prowizja 10%). Korzystniej zatem zabrać ze sobą EUR. Na Kubie akceptowane są karty kredytowe typu Visa i Mastercard, pod warunkiem, że działają terminale. Ważne by nie była to karta wydana przez bank amerykański (ani z kapitałem amerykańskim). Transakcje podobnie jak wymiana na USD są obarczone około 10% prowizją.
    Orientacyjne ceny

    Kawa 1-2 EUR, papierosy ok. 2 EUR, napoje gazowane do 2 EUR, piwo ok. 2 EUR, obiad w restauracji od 10 EUR.
    Szczepienia

    Nie są wymagane. Zaleca się szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i typu B, durowi brzusznemu oraz błonicy, cholerze i tężcowi.
    Napiwki

    Nie wymagane ale oczekiwane (proszę pamiętać, że kubańczycy zarabiają równowartość 15-20 CUC). Warto też mieć drobne prezenty (długopisy, zapalniczki itp.).
    Czas

    Wskazówki zegarków musimy cofnąć o 6 godzin.
    Elektryczność

    System amerykański - 110 V, ale w hotelach często używany jest też system 220 V. (w niektórych hotelach potrzebna będzie tzw. ‘'przejściówka'', nie można jej zakupić na miejscu).
    Internet

    Należy pamiętać, że Internet nie jest wszędzie dostępny (zwłaszcza podczas wycieczek objazdowych). W większości hoteli w Varadero internet jest dostępny, niemniej jakość połączenia zazwyczaj odbiega od standardów europejskich. Koszt dostępu do sieci bezprzewodowej na podstawie kart kupowanych w recepcjach: od1,5do 3CUC/godzina.
    Godziny pracy

    Na Kubie wszystkie sklepy są państwowe. Punkty te czynne są zazwyczaj do 21:00, choć sugerujemy zakupy robić do 19:30-20:00. Targowiska z pamiątkami otwarte są zazwyczaj do około 19:00. W miejscowościach turystycznych sklepy i bazary czynne 7 dni w tygodniu. Na Kubie nie ma sjesty, jest za to przerwa obiadowa (około 12:30-14:00).
    Standard hoteli na Kubie

    Standard hoteli kubanskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
    Wyloty

    Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Przelot:
    Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
    W regionie

    VARADERO

    Varadero to najbardziej rozwinięty kurort turystyczny na Kubie. Położony jest on na półwyspie Hicacos, ok. 140 km od Hawany. W Varadero znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż wyspy - drobny piasek i turkusowa woda to prawdziwy raj nie tylko dla miłośników lenistwa, ale również dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Kajaki, katamaran, sporty motorowe to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na turystów. Wzdłuż całej miejscowości kursuje autobus turystyczny (około 5 CUC - bilet całodzienny). Poza plażowaniem warto również odwiedzić sklepy i stoiska z pamiątkami, a wieczorem dać się porwać salsie w jednym z miejscowych klubów, np. przy ulicy 62 czy w barze The Beatles.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Kubie trwa od 01.11 do 31.03. W pozostałych terminach część atrakcji może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Varadero Hotel przyjmuje jedynie pełnoletnich Gości.

    Położenie

    Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży Varadero, otoczony bujną, tropikalną roślinnością. Oddalony ok. 12 km od Varadero, 139 km od lotniska w Hawanie.

    Hotel

    Hotel należy do znanej sieci hoteli Melia, położony na terenie 12 akrów. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi - Fi w lobby (płatne), 3 baseny, 5 jacuzzi, 7 restauracji, 6 barów, centrum SPA, centrum fitness, korty tenisowe, wypożyczalnia samochodów, sklepy, kantor, przechowalnia bagaży.

    Pokoje

    W hotelu łącznie znajduje się 630 pokoi. Pokoje typu Junior Suite (43 m2, sypialnia, widok na ogród lub morze) i pokoje Deluxe Suite (69 m2, sypialnia, salon z częścią jadalną, widok na ogród lub morze), pokoje Master Suite (130 m2), Presidential Suite (171 m2). Wszystkie wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, budzik, TV sat, telefon, żelazko i deska do prasowania, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Istnieje możliwość rezerwacji pokoi w opcji Royal Service (dodatkowy pakiet usług VIP).

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski i słodkości, napoje alkoholowe i bezalkoholowe). Gran Terazza - restauracja serwująca dania w formie bufetu; Port Royal - restauracja serwująca lunch w formie a la carte; Firenze - restauracja a la carte serwująca dania kuchni włoskiej; Marseille - restauracja a la carte serwująca dania kuchni francuskiej; Sakura - restauracja a la carte serwująca dania kuchni japońskiej; Bamboo - restauracja a la carte serwująca dania kuchni orientalnej; Rock House - restauracja a la carte serwująca kuchnię lokalną; Mexican Cusine - restauracja a la carte serwująca dania kuchni meksykańskiej. Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: Capitan Morgan, El Louvre, La Viagia, La Corona, Yumuri, Chiringuito.

    Sport i Wellness

    W hotelu znajduje się YHI SPA (płatne) oferujące liczne zabiegi i masaże na twazne!: aerobik, aerobik wodny, łucznictwo, koszykówka, siatkówka plażowazne!: lekcje tenisa, nurkowanie, golf.

    Rozrywki i usługi

    Liczne zajęcia sportowe, animacje, dyskoteka, muzyka na żywo, lekcje tańca.

    Sale konferencyjne

    W hotelu znajdują się 3 sale konferencyjne mieszczące do 450 uczestników.

    Strona internetowa

    https://www.melia.com Royal Service - dodatkowy pakiet usług VIP -pokoje w osobnych budynkach tylko dla Gości z pakietem - osobna część recepcyjne - bezpłatny internet w wyznaczonych miejscach - 2 bary i 2 restauracje tylko dla posiadaczy pakietu - basen i wyznaczona część plaży pierwszeństwo przy rezerwacji dodatkowo płatnych świadczeń - usługi butler'a - zniżki na ofertę SPA


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kuba

    Opis

    Komfortowy hotel tylko dla dorosłych par, mieści się bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży, na przedmieściach znanego nadmorskiego kurortu Varadero. Na rozległym terenie o pow. 12 ha znajdują się zadbane ogrody palmowe z kompleksem odkrytych basenów otoczonych tarasami słonecznymi. Część mieszkalna składa się komfortowych willi utrzymanych w stylu kolonialnych hacjend, mieszczących urządzone ze smakiem, luksusowe pokoje. Goście korzystać mogą z siedmiu restauracji a'la carte, serwujących przysmaki kuchni francuskiej, japońskiej, orientalnej, włoskiej, dania rybne oraz z grilla. Główna restauracja serwuje obfite posiłki w formie bufetu. Beztrosko wypocząć można przy basenach z siedmioma odkrytymi jacuzzi, dwoma basenami do nurkowania oraz barem typu swim-up. Na plaży i przy basenie goście mogą korzystać z bezpłatnych łóżek do opalania, parasoli przeciwsłonecznych i ręczników kąpielowych.

    Lokalizacja

    w strefie turystycznej Varadero, przy plaży, ok. 8 km od centrum, ok. 34 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 869, restauracje: 8, bary: 6, baseny odkryte: 3, lobby bar, bar przy basenie, koktajl bar, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, wypożyczalnia skuterów, night club, wypożyczalnia rowerów, pasaż handlowy, informacja turystyczna, salon urody, kiosk, piano bar, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, ochrona hotelowa (24h), pokoje dla niepalących, pokoje łączone, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, mini bar, telefon (płatny), taras/balkon, radio/muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, czujnik dymu, zamek elektroniczny, zestaw do parzenia kawy/herbaty, telefon w łazience Typ pokoju -

    W cenie zakwaterowanie w pokojach typu Junior Suite (pokoje o pow. 43 m. kw. z łóżkiem king size i marmurową łazienką).

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu, prysznic, zagospodarowana, parasole, leżaki, ręczniki.

    Sport na plaży

    nurkowanie, snorkeling, siatkówka, rowery wodne, kajaki, żeglarstwo.

    Sport i fitness

    nauka nurkowania, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rowery, rzutki, bilard, zabiegi lecznicze (płatne).

    Rozrywka

    muzyka na żywo, dzienne animacje, wieczorne animacje, dyskoteka, program artystyczny.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w głównej restauracji. przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (przez całą dobę). Kolacja a'la carte w restauracjach tematycznych (konieczna rezerwacja). Dania wegetariańskie, wino stołowe do posiłków (z wyjątkiem śniadań). Całodzienny program animacji, wieczorny program artystyczny oraz bogaty wybór atrakcji i sportów przy hotelu i na plaży.
    Pakiet All Inclusive 24 h.

    Informacje dodatkowe

    140 km do Hawany.
    W restauracjach wymagany odpowiedni strój.

    Cena zawiera

    • przelot na trasie Polska - Hawana (lub Varadero) - Polska z przesiadką
    • przelot z bagażem podręcznym o wymiarach 55 x 35 x 25 cm oraz jedno akcesorium o wymiarach 40 x 30 x 15 cm (laptop, damska torebka) - łączna waga tych bagaży to max. 12kg (Air France/KLM);
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczek fakultatywnych
    • opłaty za kartę turysty (ok. 22 EUR/os.)
    • dopłaty do bagażu głównego (do 23kg) - 400zł/os/2 strony (bagaż może zostać dodany do 1 lub więcej osób z rezerwacji) - cena w momencie rezerwacji
    • kosztu eTA (jedynie w przypadku przelotu z przesiadką w Kanadzie - koszt ok. 20zł)

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim w w Varadero przez cały rok. W innych lokalizacjach (np. Hawana, Cayo Coco) kontakt telefoniczny w jęz. polskim.
    Uwaga: po przylocie na miejsce należy na lotnisku zgłosić się do biura Agenta Ecco Travel w celu odbycia transferu do hotelu. Dane kontaktowe Agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Obywatele polscy udający się na Kubę w celach turystycznych muszą posiadać tzw. "Kartę turysty". Można ją otrzymać Ambasadzie Kuby w Warszawie, w cenie 22 EUR/os. lub za pośrednictwem Ecco w cenie 22 EUR/os. (kurs sprzedaży walut NPB z dnia założenia rezerwacji) + 100 PLN/os. za pośrednictwo. Wymagane jest przesłanie na co najmniej 10 dni przed wylotem scanu strony paszportu ze zdjęciem (ważny min. 3 mies. od daty wyjazdu z Kuby) na adres: wizy@eccoholiday.com oraz uiszczenie w rezerwacji opłaty za kartę turysty i pośrednictwo. 


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Varadero, Kuba

    Położenie

    spokojne, na krańcu półwyspu Varadero. Do centrum Varadero z licznymi możliwościami rozrywki oraz zakupów ok. 18 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 1 godz.

    Plaża

    piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki oraz ręczniki kąpielowe bez opłaty.

    Wyposażenie

    luksusowy hotel w stylu hiszpańskim otoczony rozległym ogrodem dysponuje łącznie 630 pokojami. Do dyspozycji restauracja serwująca posiłki w formie bufetu i kilka restauracji a la carte (m.in. orientalna, włoska, kreolska, japońska, francuska), 4 bary, kawiarnia, butik i małe sklepiki zgrupowane wokół placu. Wspaniale zaaranżowany kompleks basenowy z whirlpoolem, taras słoneczny oraz bar przy basenie. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe bez opłaty. www .paradisus.com. Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych!

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu, kolacje w restauracjach a la carte w miarę dostępności (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Lokalne oraz wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe w godz. 07.00.-02.00. Przekąski przez całą dobę.

    Internet

    WIFI w lobby za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Junior suity Paradisus (A1-2A): ok. 43 m kw., z kącikiem wypoczynkowym, ekspres do kawy/herbaty, minibar, zestaw do prasowania, klimatyzacja, sejf, TV sat., odtwarzacz CD/DVD, telefon, płaszcze kąpielowe, balkon lub taras od strony ogrodu. Łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Junior suity Paradisus z widokiem na morze (A1-2B). Junior suity Paradisus komfort (A1-2K): na wyższych piętrach i w pobliżu plaży. Suity (A1-2E): ok. 69 m kw., z whirlpoolem na tarasie. Royal Service: Junior suity Royal Service (A1-2G): ok. 49 m kw., z widokiem na ogród. Junior suity Royal Service z widokiem na morze (A1-2I). Junior suity Royal Service luxury (A1-2C). Junior suity Royal Service swim up (A1-2Q): z bezpośrednim dostępem do basenu i widokiem na ogród. Master junior suity Royal Service swim up (A1-2M): ok. 67 m kw., z bezpośrednim dostępem do basenu i widokiem na ogród. Suity Royal Service (A1-2D): ok. 69 m kw, z oddzielną sypialnią, z widokiem na ogród. Royal Service: m.in. oddzielny check-in/out, serwis kamerdynera, bezpłatny dostęp do internetu, oddzielny basen i odcinek plaży, wydzielony bar, gwarantowane rezerwacje w restauracjach a'la carte.

    Sport

    aerobik, bilard, siłownia, katamaran, płytkie nurkowanie (3 x tydzień), żeglowanie, 3 korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka. 1 x dziennie nurkowanie dla osób posiadających certyfikaty. Za opłatą szkoła nurkowania przy hotelu i w pobliżu pole golfowe.

    Wellness

    za opłatą ekskluzywne "YHI Spa" ze strefą relaksacyjną, basen z wodą morską, sauna, whirlpool.

    Rozrywka

    w ciągu dnia subtelny program animacyjny, codziennie wieczorne show, dyskoteka.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Orka

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    KUBA/VARADERO

    Położenie

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży, do centrum Varadero 15 km, do lotniska 30 km.

    Hotel dla osób pełnoletnich

    Hotela zezwala jedynie na zakwaterowanie osób, które ukończyły 18 lat.

    Miejscowa kategoria

    5*****

    Wyposażenie

    Luksusowy hotel zarządzany przez hiszpańską sieć hotelową Melia, na terenie hotelu znajduje się restaracja główna bufetowa oraz 5 restauaracji a la carte specjalizującyh się min. w daniach kuchni włoskiej oraz japońskiej, w części rekreacyjnej obszerny basen z jacuzzi, leżaki, parasole i ręczniki przy basenie i na plaży, dodatkowo sklepiki, centrum biznesowe, internet dodatkowo płatny.

    Zakwaterowanie

    462 pokoi

    Pokoje juniorsuite

    ok 43 mkw. elegancki, z łazienką/prysznicem/WC, suszarką do włósów, TV, telefon, minibar, zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf, minibar, taras lub balkon z widokiem na ogród. Za dodatkową opłatą widok na morze.

    Cześć Royal Service

    za dodatkową opłatą istnieje również możliwość zakwaterownaia w pokojach w części Royal Servixe.

    Wyżywienie

    ALL Inclusive - posilki w formie bufetu, kolacje możliwe również a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, krajowe i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski

    Sport

    siłownia, 4 oświetlone korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, kajaki, rower wodny, windsurfing, snorkeling, dodatkowo płatne nurkowanie, golf.

    Rozrywka

    program rozrywkowy, występy na żywo.

    Oferta dla nowożeńców

    po przyjeździe kwiaty, butelka szampama, czekolada, drugiego dnia, romantyczna kolacja. Wymagany akt ślubu nie starszy niż 6 miesięcy. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

    Cena obejmuje

    - przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska), - kartę turysty

    Cena nie obejmuje

    - kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, - podatku wylotowego ok 25 USD/os

    Informacje praktyczne

    - od obywateli polskich przebywających na Kubie wymagana jest tzw. karta turysty, karta jest możliwa do wyrobienia za pośrednictwem Biura Podróży "Orka Travel" jej koszt to 25 Euro, lub za pośrednictwem Ambasady Republiki Kuby w Warszawie, wyjazd na Kubę bez karty turysty wiąże się z ryzykiem odmowy wjazdu na teren Kuby. - 1 kubański peso (Cu$) = 100 centavos - język hiszpański,

    - energia elektryczna

    110 Volt/60 Hz. - na Kubie honorowane jest polskie prawo jazdy, obowiązuje ruch prawostronny.

    Informacje dodatkowe

    - impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (WAW, KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi. - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - uWAGA ! Kurs Euro brany pod uwagę przy kalkulacji to Euro = 4,1 PLN - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu 3600 pln, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

    Polskie placówki dyplomatyczne

    Ambasada Republiki Kuby w Warszawie ul. Rejtana 15 m. 8, 02-516 Warszawa tel. (0-22) 848 17, fax (0-22) 848 22 31, e-mail: embacuba@medianet.pl, Ambasada RP w Hawanie Calle G No. 452, esq. 19, Vedado Ciudad de la Habana, C.P. 10 400, Cuba Apartado Postal 6650,Tel.: (00-537) 833 24 39 00-537) 833 24 39

    Przewoźnik podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy)

    .

    Oferta wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18)

    .


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Mapa Hotelu Paradisus Princessa Del Mar
    Zdjęcia lokalizacji (Kuba / Varadero)
    Hawana, miasto Hemingwaya, cygara, wakacje na Kubie
    Wakacje w Varadero, palmy, rajskie plaże
    Wakacje w Cayo Coco, flamingi, salsa
    Santaigo de Cuba z Placem Rewolucji
    Mohito to symbol Kuby
    Holguin zachwyca pięknymi i długimi plażami
    Kurort Cayo Santa Maria z długą 11 km plażą i luksusowymi resortami
    Trinidad to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Kuby
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Paradisus Princessa Del Mar

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Pobyt w tym hotelu to czysta przyjemność! Jeżeli ktoś marzy o luksusowych wakacjach na Kubie to tutaj na pewno mu się spodoba - piękny, rozległy resort (warto dopłacić do Royal Service), świetna, uprzejma obsługa, piękne widoki. Plaża jak marzenie. Duży wybór jedzenia, jest kilka restauracji, nam najbardziej zapadła w pamięć japońska. Bardzo fajne animacje, aerobik, nauka tańca, wszystko prowadzone z uśmiechem i zaangażowaniem. Polecam z całego serca hotel Paradisus Princessa Del Mar!!!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Na Kubie wolniej płynie czas :) Spędziłem z żoną wspaniałe 2 tygodnie w Paradisus Princesa Del Mar. Szukaliśmy miejsca na wypoczynek w hotelu na bardzo wysokim poziomie, w którym jednocześnie nie będziemy się nudzić i hotel spełnił nasze oczekiwania :) Do tego warto podkreślić, że ma bardzo dobre all inclusive - wyżywienie i restauracje a la carte - super! Nie da się spróbować wszystkiego! Polecam!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Paradisus Princessa Del Mar:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Hotel
      5.1
    • Pokoje
      4.9
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      i sport
      5.3
    • Obsługa
      5.2
    HolidayCheck
    Ocena Paradisus Princessa Del Mar:
    5.1 / 6

    Super hotel 2011-10-30
    Szczegóły oceny hotelu Paradisus Princessa Del Mar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Przyjemny hotel, połorzony w zadbanym ogrodzie. Obsługa bardzo miła i zawsze uśmiechnięta. Jedzenie ...
    więcej

    5.9
    Fascynująca Kuba 2011-11-29
    Szczegóły oceny hotelu Paradisus Princessa Del Mar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Szczerze polecam zarówno hotel jak i samą wyspę! Kuba jest fascynująca,zdecydowanie warta zobaczenia...
    więcej

    5.8
    Hotel na przyzwoitym poziomie 2016-08-11
    Szczegóły oceny hotelu Paradisus Princessa Del Mar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0

    Paradisus Princessa Del Mar - możliwości zakwaterowania:

    Junior Suita dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen
    Junior Suita dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Junior Suita dla jednej osoby Luxury lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
    Suita do pojedynczego wykorzystania lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Suita do pojedynczego wykorzystania lazienka Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
    Junior Suita dla jednej osoby lazienka Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen
    Junior Suita dla jednej osoby lazienka Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Junior Suita dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon WYZSZE PIETRA
    Junior Suita dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod bezposredni dostepc na basenie
    Junior Suita dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod bezposredni dostepc na basenie
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Junior Suita Luxury lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
    Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Suita lazienka Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
    Junior Suita lazienka Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod lub basen
    Junior Suita lazienka Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon WYZSZE PIETRA
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod bezposredni dostepc na basenie
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod bezposredni dostepc na basenie
    JUNIOR SUITE GARDEN SWIM UP ROYAL SERVICE
    PARADISUS JUNIOR SUITE
    pokoj 2-os. z dost.
    pokoj 2-osobowy
    Junior suita z widokiem na morze
    Junior Suite
    Junior suita
    Junior suita
    Junior suita
    Junior suita
    Junior suita
    Paradisus Juniorsuite
    Junior Suite Royal Servic
    Paradisus JS Sea View
    Masterjuniorsuite Swim-up
    Juniorsuite Swim-up Royal
    Juniorsuite Sea View Roya
    SUITE ROYAL SERVICE
    pokoj 1-osobowy
    Suita z widokiem na morze
    Suita
    Suita
    Suita
    LUXURY JUNIOR SUITE ROYAL SERVICE
    Suite Royal Service
    SUITE
    JUNIOR SUITE ROYAL SERVICE

    Paradisus Princessa Del Mar - Możliwości wyżywienia:


    Paradisus Princessa Del Mar - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Paradisus Princessa Del Mar? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00