Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
  • Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace), Varadero
1 / 57
Udogodnienia hotelu Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace)
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace)
star 5

Kuba: Varadero
Ocena hotelu Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 września 2018

Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace) w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Varadero, Kuba

Położenie

na końcu półwyspu Varadero, blisko wyspy Cayo Libertad. Do centrum Varadero ok. 12 km. Transfer z lotniska w Varadero ok. 60 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, szeroka i piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

ekskluzywny hotel Blau Marina Varadero (H 83028A) o kolonialnej architekturze wraz z luksusową częścią na wyspie Privilege Cayo Libertad (H 83654A) przeznaczoną tylko dla dorosłych posiada łącznie 633 pokoi. W części Blau Marina Varadero znajduje się 548 pokoi w 14 bungalowach. Do dyspozycji gości lobby z recepcją, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (hiszpańska, włoska, kubańska, rybna), 6 barów, mała galeria handlowa, fryzjer. W tropikalnym ogrodzie kompleks 4 basenów, oddzielny brodzik dla dzieci i whirlpool. Bary przy basenie i przy plaży. Room service przez całą dobę (za opłatą). Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatne. Dla gości wypoczywających w części Privilege Cayo Libertad przygotowano 85 pokoi; dodatkowo oddzielna recepcja, restauracja a la carte (kuchnia międzynarodowa), bar z cygarami oraz basen z barem, usługa concierge oraz room service przez całą dobę, brak ograniczeń w rezerwacji restauracji a la carte, markowe importowane napoje alkoholowe w barach na wyspie, zniżki na zabiegi w centrum spa. www.blau-hotels-cuba.com. Uwaga: część Privilege Cayo Libertad jest przeznaczona tylko dla dorosłych!

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

eleganckie i komfortowe. Blau Marina Varadero (H83028): Pokoje dwuosobowe (A1-3A): stylowo urządzone; kącik wypoczynkowy, klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, minibar, sejf, balkon lub taras z widokiem na ogród. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (A1-3E). Suity (A1-3D): z oddzielną częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe, prysznic.Privilege Cayo Libertad (H83654): dla dorosłych. Pokoje deluxe (A1-3A): klimatyzacja, TV sat, telefon, sejf, zestaw do prasowania, minibar (uzupełniany codziennie wodą, napojami bezalkoholowymi i piwem), ekspres do kawy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów, płaszcz i kapcie kąpielowe. Pokoje deluxe z widokiem na morze (A1-3C). Suity z widokiem na morze (A1-3B): oddzielny salon i sypialnia. Wille Presidential z widokiem na morze (A2-4D): 2 sypialnie, jacuzzi, prywatny basen, sauna, poza tym wyposażone jak A2C.  Oferta dla nowożeńców: kod hotelu z końcówką H np. 83654H 2D.

Dzieci

w Blau Marina Varadero baby club (2-4 lata) oraz miniklub (5-12 lat). Plac zabaw. Oddzielny basen ze zjeżdżalnią.

Rozrywka

bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka. Muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

brak WIFI, kącik internetowy za opłatą.

Sport

aerobik, siatkówka, bilard, siłownia, kajaki, katamaran, boisko sportowe, surfing, korty tenisowe, tenis, siatkówka, 1 pobyt płytkie nurkowanie w basenie.

Wellness

sauna i whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże  w centrum spa.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przez całą dobę przekąski w lobby barze i lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Travel

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kuba

Opis

Obiekt położony jest przy przystani jachtowej La Marina Gaviota w Varadero, stanowiącym najważniejszy port Półwyspu Hicaccos. Znakomity kompleks hotelowy Marina usytuowany jest frontem do morza, przy dwukilometrowej szerokiej plaży. Hotel otacza piękny ogród tropikalny ze wspaniałym basenem i tarasem słonecznym. Z okien hotelowych pokoi rozpościera się cudowny widok na plażę, ogród lub turkusowy ocean. Luksusowy hotel oferuje wiele udogodnień i atrakcji, które sprawiają że pobyt w nim staje się beztroskim wypoczynkiem. Niepowtarzalna egzotyka Kuby, miła obsługa i wyjątkowy smak tutejszej kuchni na długo pozostaną cudownym wspomnieniem wyjątkowych, karaibskich wakacji.

Lokalizacja

w strefie turystycznej Varadero, przy plaży, ok. 35 km od lotniska, w pobliżu centrum handlowego, w pobliżu centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 548, restauracje - 6, bary - 6, baseny odkryte - 2, lobby bar, bar przy basenie, sejf (płatny), room service (płatny), snack bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, butik, skrzynka pocztowa, grill, udogodnienia dla niepełnosprawnych, żelazko, pasaż handlowy, amfiteatr, salon urody, piano bar, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, pokoje dla niepełnosprawnych, centrum konferencyjne, room service 24h.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf, mini bar, telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, wentylator, łazienka z prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - W cenie pokój standard. Za dopłatą dostępne pokoje - 1. standard seaview - z widokiem na morze 2. suite

Plaża

piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu, zagospodarowana.

Sport na plaży

siatkówka, kajaki, windsurfing, motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne.

Sport i fitness

siatkówka, nauka nurkowania, nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny, masaże (płatne), jacuzzi, centrum fitness, SPA (płatne), sauna, rowery, boule, szachy, boisko wielofunkcyjne.

Rozrywka

muzyka na żywo, dzienne animacje, wieczorne animacje, dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), brodzik, mini klub, plac zabaw, basen.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

trzy posiłki serwowane w restauracji głównej w formie szwedzkiego stołu; możliwość kolacji w restauracjach a'la carte (2 kolacje na 7 dni pobytu po uprzedniej rezerwacji), zimne i ciepłe przekąski oraz dania z grilla pomiędzy posiłkami (12.00 - 15.00 oraz 23.00 - 7.00), nieograniczona ilość napojów oraz drinków alkoholowych (trunki lokalne) w barach (jeden z barów otwarty jest całą dobę), korzystanie z mini-baru w pokoju.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Hawana (lub Varadero) - Warszawa z przesiadką w porcie europejskim, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, opłaty za kartę turysty (ok. 22 EUR/os.), Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim w w Varadero przez cały rok. W innych lokalizacjach (np. Hawana, Cayo Coco) obsługa w jęz. angielskim oraz kontakt telefoniczny w jęz. polskim. Uwaga - po przylocie na miejsce należy na lotnisku zgłosić się do biura agenta Ecco Travel w celu odbycia transferu do hotelu. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji. Informujemy iż w okresie Sierpień 2017 w Varadero nie będzie obsługi w jęz. polskim.

Informacje wizowe

Obywatele polscy udający się na Kubę w celach turystycznych muszą posiadać tzw. "Kartę turysty". Można ją otrzymać Ambasadzie Kuby w Warszawie, w cenie 22 EUR /os. lub za pośrednictwem Ecco w cenie 22 EUR/os. + 100 PLN/os. za pośrednictwo. Wymagane jest przesłanie na co najmniej 10 dni przed wylotem scanu strony paszportu ze zdjęciem (ważny min. 3 mies. od daty wyjazdu z Kuby) na adres - wizy@eccoholiday.com oraz uiszczenie w rezerwacji opłaty za kartę turysty i pośrednictwo.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Wezyr

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Varadero Rozległy obiekt położony tuż perłowej plaży i lazurowej wodzie. Polecany na wakacje w najwyższym standardzie rodzinom z dziećmi, które będą miały do dyspozycji mnóstwo atrakcji i rozrywek. Restauracje a'la carte, baseny na świeżym powietrzu, mini klub z animacjami dla najmłodszych a także duże zaplecze sportowe to wszystko czeka na Gości w jednym miejscu. Będą to niesamowite wakacje pełne słońca i morskich fal z kubańską rumbą w tle.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

opis hotelu

Hotel położony pośród bujnego tropikalnego ogrodu, niska zabudowa. Na terenie znajduje się recepcja, lobby, 3 baseny, 2 jacuzzi, 6 restauracji, 6 barów, wypożyczalnia samochodów, sklep, kantor, dyskoteka, przechowalnia bagaży, sale konferencyjne.

internet

Wi-Fi w lobby płatne

plaża

przy piaszczystej plaży Varadero, serwis plażowy - bezpłatny.

pokoje

Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, prysznic, suszarka do włosów), sejf, budzik, TV, telefon, minibar (płatny), balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: suity , pokoje double , pokoje z widokiem na morze

Wyżywienie

6 restauracji, 6 barów La Marina - restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej w formie bufetu, La Duna - restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej w formie bufetu, El Faro - restauracja a la carte serwująca dania rybne, Bacunayagua- restauracja a la carte z tex mex, El Arlequino - restauracja a la carte serwująca dania kuchni włoskiej, La Zarzuela - restauracja z tapas, Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: Club Hemingway, La Boya, Pool Bar, La Terazza, Teatro, El Ancla All Inclusive Formuła zawiera:śniadania, obiady, kolacje, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

mini klub (od 4 do 12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik, zajęcia i animacje, łóżeczko (na życzenie, płatne)

w cenie

2 korty tenisowe, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, boccia, strzelanie z łuku, sala fitness, łaźnia parowa, sauna i jacuzzi, aerobik, gimnastyka w wodzie, sauna, siatkówka plażowa, żeglarstwo, windsurfing, boccia, rzutki, kajaki, katamarany (tylko pod opieką instruktora), rowery wodne, nurkowanie powierzchniowe (możliwy depozyt za sprzęt)

płatne

małe SPA oferujące zabiegi, masaże na twarz i ciało i salon piękności, oświetlenie kortu tenisowego, nurkowanie głębinowe, narty wodne, łodzie typu banan (w zależności od pogody)

Aktualizacja opisu

21.03.2017 12:04

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Rainbow

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Duży kompleks hotelowy należący do hiszpańskiej sieci Blau Hotels & Resorts położony jest na samym końcu półwyspu, niedaleko portu jachtowego La Marina Gaviota i kilkanaście kilometrów od centrum Varadero. Do lotniska w Varadero ok. 40 km.
Plaża:
Położonyprzy pięknej, piaszczystej plaży (ponad 2 km długości). Leżaki i parasole na plaży oraz ręczniki basenowe- bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, 5 restauracji - 2 typu bufet oraz 3 a la carte (hiszpańska, włoska, owoce morza), restauracja grill-barbecue (przekąski i potrawy z grilla), 5 barów (w tym lobby-bar "Hemingway" otwarty 24 godz), ogród z tarasami słonecznymi (leżaki i parasole bezpłatne), 3 baseny, 2 jacuzzi, brodzik dla dzieci (baseny ze słodką wodą), plac zabaw, mini klub, mini-galeria handlowa (sklep z pamiątkami, minimarket, butik, rent a car), salon piękności (fryzjer, kosmetyczka), pralnia (płatna), kantor, parking.
Pokoje:
Wygodnie wyposażone i umeblowane pokoje 2 - osobowe (możliwość 2 dostawek - na potwierdzenie) rozlokowane w 1-piętrowych budynkach. Wszystkie pokoje klimatyzowane, z łazienką (wanna, toaleta, suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, sejfem (bezpłatny), minibarem (gratis -woda, napoje bezalkoholowe i piwo - codziennie uzupełniany), zestawem do kawy i herbaty ( na życzenie), żelazkiem i deską do prasowania (na życzenie)oraz balkonem. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. Hotel posiada 5 pokoi dla osób niepełnosprawnych - na potwierdzenie.
Wyżywienie:
All Inclusive - śniadania (7:30-10:30), obiady (12:30-15:00) i kolacje (18:30-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej oraz przekąski (pizza, hamburgery) w barach. Dodatkowo 1 x w tygodniu możliwość kolacji w restauracjach a la carte (hiszpańska z owocami morza i daniami z grilla oraz włoska - konieczna wcześniejsza rezerwacja). Nieograniczona ilość lokalnych napoi alkoholowych, piwa i wina oraz napoi bezalkoholowych serwowanych w restauracjach i barach.
Program sportowy i animacyjny:
W cenie sporty wodne: windsurfing, kajaki, rowery wodne oraz nauka nurkowania. Ponadto (możliwy depozyt za sprzęt): siatkówka, tenis ziemny i stołowy, rzutki, siłownia i korty tenisowe. Dodatkowo hotel prowadzi liczne programy animacyjne (np.aerobik, aqua-aerobik, kursy tańca) oraz wieczorne show (występy kabaretowe, muzyka na żywo), dyskoteka ( odziennie 23:00-1:30). Za dodatkową opłatą - centrum spa (sauna, jacuzzi, masaże Reiki, Shiatsu) oraz pole golfowe (ok. 12 km od hotelu).
Internet:
Wi-fi i stanowiska internetowe - płatne (ok.3 CUC/godz.).
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.blau-hotels-cuba.com
Naszym zdaniem:
Rozległy teren, wygodne pokoje, bogata infrastruktura oraz lokalizacja (na samym końcu półwyspu), to niewątpliwe atuty hotelu. Z pewnością nie najlepsze 5* w porównaniu z innymi hotelami z naszej oferty, ale za to w bardzo dobrej cenie.

Program

Dzień pierwszy
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow Tours na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Varadero samolotem czarterowymLOT-U typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hoteluw Varadero.
Dzień 2 - 7 lub 14
Wypoczynek w Varadero. Mozliwość korzystania z wycieczek lokalnych - pełna oferta zostanie przedstawiona przez rezydenta na miejscu.
Dzień 8 lub 15
Po śniadaniu wykwaterowanie. Transfer na lotnisko w Varadero. Wylot do Polski - przelot samolotem czarterowym LOT-u(rejs beszpośredni).
Dzień 9 lub 16
Przylot do Warszawy.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym PLL LOT na Kubę (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, Kartę Turysty, zakwaterowanie w wybranych hotelu (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko- hotel- lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: CP, NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta na Kubie, obsługę przedstawiciela Rainbow Tours podczas odprawy w Warszawie.
Cena podstawowa nie obejmuje:
obowiązkowej opłaty wylotowej z Kuby ok. 25 CUC (Klienci, którzy dokonali rezerwacjido dnia 12.05.2015 (włącznie) będą wpłacali tę opłatę pilotowi/rezydentowi na miejscu. Osoby, które dokonają rezerwacji od 13.05.2015 będą miały tę opłatę wliczoną w cenę wycieczki), wycieczeklokalnych i innych wydatków osobistych. Uwaga!!! Dla imprezy KBA1207 wylot z Kuby 30/12/2015 (przylot do Polski 31/12/2016) - 13 dób hotelowych Uwaga!!! Dla imprezy KBA1230 wylotna Kubę 30/12/2015 15 dób hotelowych

Inne

Informacje ogólne
Paszport i wiza
Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 6-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby. Turysta zobowiązany jest również posiadać bilet powrotny lub umożliwiający kontynuację podróży.
Karta Turysty
Obywatele Polski udający się na Kubę w celach turystycznych zobowiązani są do posiadania tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista), która jest wliczona w cenę imprezy- do odbioru przed odprawą na lotnisku w Warszawie.
Waluta
Oficjalną walutą na Kubie jest peso kubańskie = 100 centavos. Wszelkich płatności w sklepach, restauracjach itp. dokonuje się w peso wymienialnym (CUC) - wymiany Euro na CUC można dokonywac w w kantorach lub niektórych recepcjach hotelowych (przy wymieniae USD na CUC pobierane są wysokie prowizje). Na Kubie akceptowane są karty kredytowe typu Visa i Mastercard, pod warunkiem, że działają terminale. Ważne by nie była to karta wydana przez bank amerykański (ani z kapitałem amerykańskim).
Orientacyjne ceny
Kawa 1-2 EUR, papierosy ok. 2 EUR, napoje gazowane do 2 EUR, piwo 2-2,5 EUR, obiad w restauracji od 10 EUR.
Szczepienia
Nie są wymagane. Zaleca się szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i typu B, durowi brzusznemu oraz błonicy, cholerze i tężcowi.
Napiwki
Nie wymagane ale oczekiwane (proszę pamiętać, że kubańczycy zarabiają równowartość około 10-15 EUR miesięcznie). Warto też mieć drobne prezenty (długopisy, zapalniczki itp.).
Czas
Wskazówki zegarków musimy cofnąć o 6 godzin.
Elektryczność
System amerykański- 110 V, ale w hotelach często używany jest też system 220 V. (w niektórych hotelach potrzebna będzie tzw. ‘'przejściówka'', nie można jej zakupić na miejscu).
Internet
Należy pamiętać, że internet nie jest wszędzie dostępny (zwłaszcza podczas wycieczek objazdowych). W większości hoteli w Varadero internet jest dostępny, niemniej jakość połączenia zazwyczaj odbiega od standardów europejskich.
Godziny pracy
Na Kubie nie ma sklepów w typowym tego słowa rozumieniu, ale istnieją punkty, w których można nabyć towary za peso wymienialne (CUC). Punkty te czynne są zazwyczaj do późna. Na Kubie nie ma sjesty.
Wyloty
Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Przelot
Komfortowy samolot PLL LOT typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie ekonomicznej catering płatny dodatkowo w usłudze Sky Bar. W klasie Premium Club i Biznes Elite w cenę wliczone bogate menu w tym napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy.We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
W regionie
VARADERO
Varadero to najbardziej rozwinięty kurort turystyczny na Kubie. Położony jest on na półwyspie Hicacos, ok. 140 km od Hawany. W Varadero znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż wyspy - drobny biały piasek i turkusowa woda to prawdziwy raj nie tylko dla miłośników lenistwa, ale również dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Kajaki, katamaran, sporty motorowe to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na turystów. Wzdłuż całej miejscowości kursuje autobus turystyczny ( płatny dodatkowo). Poza plażowaniem warto również odwiedzić sklepy i stoiska z pamiątkami, a wieczorem dać się porwać salsie w jednym z miejscowych klubów.

Wycieczki lokalne

HAWANA
Zapraszamy na całodniową wycieczkę do Hawany, której niepowtarzalny klimat na długo pozostaje w pamięci, w programie m.in. Stara Hawana, Kapitol, Plac Rewolucji, chwila czasu wolnego na samodzielne eksplorowanie miasta, wizyta w muzeum rumu połączona z degustacją, a na koniec przejażdżka po Malecon zabytkowymi autami. Cena ok. 90 CUC/os.
TRINIDAD I CIENFUEGOS
Wycieczkę rozpoczniemy od zwiedzania Trynidadu, którego stare miasto wpisane jest na listę UNESCO. Proponujemy spacer brukowanymi uliczkami od Parku Cespedes do Placu Mayor, a także wizytę w słynnej knajpce Canchanchara. Kolejnym punktem programu będzie Cienfuegos nazywane Perłą Południa. Spacer po promenadzie nadmorskiej Malecón i panoramiczna wizyta w nowszej części miasta, w dzielnicy Miramar. Podczas wycieczki śniadanie, obiad i kolacja w cenie! Cena ok 110 CUC/os.
KATAMARAN - REJS NA CAYO BLANCO
Najlepszy sposób na relaks - niezapomniane wrażenia i przepiękne widoki! Rejs katamaranem na karaibską wyspę Cayo Blanco. Podczas rejsu napoje w cenie. Możliwość snorkelingu w turkusowych wodach Oceanu Atlantyckiego (sprzęt w cenie) i kąpieli z delfinami. Na wyspie zapraszamy na lunch - wielbiciele owoców morza będą mieli okazję spróbować langusty. Cena ok. 109 CUC, dzieci ok. 53 CUC.
BUENA VISTA SOCIAL CLUB i PRZYJACIELE - KONCERT
Gratka dla fanów muzyki kubańskiej, której symbolem jest Buena Vista Social Club. Zapraszamy do sali koncertowej Plaza America w Varadero, w której muzycy zaprzyjaźnieni z twórcami legendarnego zespołu wykonują ich utwory. Powitalny drink w cenie. Cena: ok. 32 CUC/os, dzieci : gratis.
BOAT ADVENTURE - MOTORÓWKI
Wycieczkę rozpoczniemy od wizyty w mini zoo. Następnie rejs motorówkami po lasach namorzynowych, gdzie można poznać florę i faunę tej części wyspy. W motorówce mogą znajdować się 2 osoby dorosłe lub 2osoby dorosłe i dziecko. Cena ok. 44 CUC/os (osoby samodzielnie kierujące motorówka cena 65 CUC), dzieci ok. 20 CUC.
Uwaga!
Przedstawione powyżej wycieczki to jedynie propozycja tego, co możecie Państwo zobaczyć na miejscu. Kontrahent lokalny ma prawo zmodyfikować program wycieczki oraz odwołać wycieczkę, jeśli nie zostanie osiągnięta minimalna liczba chętnych. Po przylocie rezydent przedstawi Państwu kompletną i aktualną listę wycieczek lokalnych. Wycieczki realizowane z polskojęzyczną obsługą tylko powyżej 15 osób.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kuba / Varadero

Opis oferty:

Zbudowany w formie karaibskiej wioski, położony w palmowym ogrodzie, przy pięknej plaży z delikatnym, jasnym piaskiem jest polecany na rodzinne wakacje w najlepszym wydaniu. Komfortowe i przestronne pokoje urządzone w klasycznym stylu, w jasnych kolorach z zadbanymi łazienkami przypadną do gustu rodzinom z dziećmi. Rewelacyjne baseny, brodzik dla dzieci i szeroka oferta sportowo-rekreacyjna to tylko część atrakcji jakie czekają na miejscu. Bogata oferta all inclusive z wybranymi napojami importowanymi i przekąskami dostępnymi 24 godziny na dobę!

POŁOŻENIE:

w VARADERO, w dzielnicy hotelowej, przy marinie, ok. 2,5 km od Parku Ekologicznego Varahicacos, ok. 140 km do Hawany; ok. 40 km od portu lotniczego w Varadero.

PLAŻA:

Varadero, publiczna, piaszczysta, jasny piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu (do ok. 50-100 m w zależności do zakwaterowania), dojście ścieżką, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2005 r., regularnie odnawiany, 548 pokoi, 14 budynków, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna La Marina - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja La Duna - dania z grilla, 4 restauracje á la carte: włoska, hiszpańska, owoce morza i kubańska, 6 barów, w tym przy basenie i swim-up; sklepy z różnym asortymentem, kantor, przechowalnia bagażu, parking; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras z widokiem na ocean, ogród; za opłatą: punkt internetowy (ok. 3 CUC/godz.), lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard. 

junior suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla 2 dzieci), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (codziennie uzupełniany w wodę, napoje bezalkoholowe, piwo), zestaw do kawy/herbaty, sejf, żelazko i deska do prasowania; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen; widok na morze za dopłatą;

suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla 2 dzieci), ok. 50 m², salon i osobna sypialnia, wyposażenie jak w pokoju junior suite, widok na morze; pokój suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda: ok. 600 m², ok. 300 m² i ok. 300 m², gł. 1,1-1,8 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,3 m, miniaquapark dla dzieci ze zjeżdżalnią, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, bilard, petanka, aqua aerobik, siatkówka, kajaki, rowery wodne; plac zabaw dla dzieci, baby club (2-4 lata), kids club (5-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; centrum wellness: bezpłatnie: sala fitness, jacuzzi, sauna; płatne: zabiegi pielęgnacyjne, masaże; za opłatą: 18-dołkowe pole golfowe ok. 10 km od hotelu.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; 3 razy na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski serwowane w snack barze El Faro (24h); napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (24h); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0053/45669966, www.blau-hotels-cuba.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latserwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Mapa Hotelu Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace)
Zdjęcia lokalizacji (Kuba / Varadero)
Hawana, miasto Hemingwaya, cygara, wakacje na Kubie
Wakacje w Varadero, palmy, rajskie plaże
Wakacje w Cayo Coco, flamingi, salsa
Santaigo de Cuba z Placem Rewolucji
Mohito to symbol Kuby
Holguin zachwyca pięknymi i długimi plażami
Kurort Cayo Santa Maria z długą 11 km plażą i luksusowymi resortami
Trinidad to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Kuby

Opinie o Hotelu Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace)

Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace) - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2 osobowy
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wentylator sufitowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wentylator sufitowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy wentylator sufitowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras
Suita wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy wentylator sufitowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wentylator sufitowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras
Suita wentylator sufitowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wentylator sufitowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze
Standard 2+1
Standard 2+2
Standard
Standard Sea View
Standard
Cayo Libertad Meerblick
Cayo Libertad
Single Room

Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace) - Możliwości wyżywienia:


Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace) - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Blau Marina Varadero (d. Barcelo Marina Palace)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00


  • ŚPIESZ SIĘ!Zostały ostatnie
    wolne miejsca
  • Zobacz opinie