cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
1 / 18
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
25.04 - 02.05
już od 1931 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.06 - 09.06
już od 1633 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Marilena
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Marilena
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Marilena:
3.8 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marilena:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 czerwca 2021

Hotel Marilena w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 150 m od plaży
  • ok. 10 km od lotniska

polozenie

  • ok. 150 m od plaży
  • ok. 10 km od lotniska

plaza

  • ok. 150 m od plaży
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • kącik TV
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych: w cenie
  • winda
  • ogród
  • parking: w cenie
  • lekarz: na zapytanie, za opłatą

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

207

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

basen

  • basen: leżaki: w cenie, parasole: w cenie

Dla dzieci

  • łóżeczko dla dzieci/niemowląt: na zapytanie, w cenie do 2 r.ż.
  • plac zabaw
  • wysokie krzesełko w restauracji

Sport i wellness

W cenie
  • koszykówka
  • tenis stołowy
Płatne
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • zabiegi kosmetyczne

rozrywka

  • wieczory tematyczne
  • rzutki w cenie
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZE1
  • 2 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • Wi-Fi: w cenie
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • TV sat. minilodówka
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój rodzinny FZX2
  • 2-4 os.
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • Wi-Fi: w cenie
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • TV sat. minilodówka
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy superior DZX1
  • 2-3 os.
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • Wi-Fi: w cenie
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • TV sat. minilodówka
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 1-osobowy DSX1
  • 1 os.
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • Wi-Fi: w cenie
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • TV sat. minilodówka
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze superior DZM1
  • 2 os.
  • widok na morze
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • Wi-Fi: w cenie
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • TV sat. minilodówka
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:00 - 10:15, kontynentalne, w formie bufetu
  • obiad: 12:00 - 14:00, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 21:00, w formie bufetu
  • przekąski: 10:00 - 17:00, czerwiec - wrzesień
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 23:00
  • wybrane napoje alkoholowe: 10:00 - 23:00
Restauracje i bary
  • restauracja główna: wymagany odpowiedni strój do kolacji, posiłki wegetariańskie i bezglutenowe: na zapytanie

  • bary i inne: 2
  • lobby bar
  • bar przekąskowy przy basenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Kreta

    OPIS

    Hotel oferuje pobyt blisko miejscowości Amoudara, która jest popularnym kurortem wakacyjnym i jednocześnie doskonałą bazą wypadową. Idealne miejsce dla wszystkich chcących poznać lokalny klimat i zabawić się w pobliskich barach i restauracjach.

    lokalizacja

    5 km od Heraklion Town, 10 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 9000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1987 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (2), basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    150 m od hotelu.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 3 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 1) - 2 aneksy (liczba pięter: 2, liczba wind: 1) Typy pokoi: - pokoje superior double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje ekonomiczne dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje superior four bed dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje rodzinne dla max. 4 os.: drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, bary (2) All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (07:00-10:15), obiad (12:00-14:00), przekąski (10:00-22:30), podwieczorek (10:00-17:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji głównej - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, wybrane alkohole importowane

    w cenie

    - tenis stołowy - rzutki - koszykówka

    płatne

    - cymbergaj - bilard - masaż DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    03.09.2020 16:54

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi All Inclusive Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    Hotel składający się z dwóch budynków. Znajduje się w centrum miejscowości Amoudara przy głównej ulicy w przyjemnym ogrodzie. Od piaszczystej plaży jest oddalony o ok. 250 m. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy i restauracje oraz przystanek autobusowy. Hotel znajduje się w odległości 6 km od Heraklionu i 8 km od lotniska.


    Warunki mieszkalne:

    Hotel posiada 155 dwuosobowych pokoi  z możliwością jednej dostawki w pokojach standardowych i dwóch dostawek w pokojach familijnych. Wszystkie pokoje wyposażone są w: centralną klimatyzację, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz suszarką do włosów, lodówkę, telefon, TV-SAT, hotelowy kanał muzyczny oraz balkon lub taras. Możliwość wynajęcia sejfu w recepcji (za opłatą).


    Do dyspozycji gości:

    Recepcja z kącikiem TV, restauracja, bar, snack bar, plac zabaw dla dzieci, automaty do gier, okazjonalnie program animacji. Leżaki i parasole bezpłatnie przy basenie, na plaży odpłatnie.


    Uprawianie sportów:

    Bezpłatnie: basen z morską wodą.
    Odpłatnie: tenis, tenis stołowy, bilard, koszykówka, sporty wodne na plaży.


    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W godzinach 10:00 do 24:00 serwowane są: woda, kawa, herbata, napoje bezalkoholowe, piwo, lokalne napoje alkoholowe, popołudniowe przekąski.


    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
    • wyżywienie wg opisu,
    • podatek VAT,
    • opłaty lotniskowe i paliwowe,
    • ubezpieczenia KL, NNW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie.

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Travel Time

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Ammoudara - miejscowość wypoczynkowa położona ok. 6 km. od Heraklionu z rozwiniętą infrastrukturą handlowo- gastronomiczną (restauracje, puby, sklepy) oraz szeroką, piaszczystą plażą. Centrum miasta tworzy główna ulica, przy której położonych jest większość hoteli. Ammoudara posiada tzw. "Błękitną Flagę" przyznawaną nadmorskim miejscowościom za wyjątkową czystość wody i plaży.

     

    HOTELMARILENA ***

     

    Położenie:

    300 m od szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (przejście do plaży przez ulicę), przystanek lokalnych autobusów i taksówek koło hotelu.

     

    Hotel:

    utrzymany w tradycyjnym greckim stylu. W hotelu: restauracja, kawiarnia, pokój TV, bar przekąskowy przy basenie, sklep z pamiątkami, płatny sejf w recepcji.

     

    Pokoje:

    2-os. typu „superior”, łazienka (suszarka do włosów), indywidualnie sterowana klimatyzacja (czerwiec-wrzesień), telefon, TV, lodówka, balkon lub taras.

     

    Wyżywienie:

    śniadania i kolacje (bufet); napoje do kolacji dodatkowo płatne

     

    Sport i rozrywka:

    basen, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, na plaży płatne; płatne: kort tenisowy, koszykówka, tenis stołowy, sporty wodne na plaży.

     

    Dla dzieci:

    niewielki plac zabaw. 1 dziecko na dostawce – bezpłatnie w hotelu (opłata tylko za przelot) do 14 lat – przy rezerwacji do 31.01, do 12 lat – przy rezerwacji od 01.02.

     

    Cena obejmuje:

    • Zakwaterowanie 7/14 noclegów,
    • Wyżywienie wg oferty,
    • Transport,
    • Pakiet ubezpieczeniowy,
    • Opiekę rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.    


    Cena nie obejmuje:

    • Opłat lotniskowych i dopłat paliwowych . 
    • Napojów do kolacji,
    • Posiłków na pokładzie samolotu (istnieje mozliwość ich zakupu na pokładzie samolotu)
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Kreta,Amoudara

    Położenie

    Hotel położony w miejscowości Ammoudara (300 m od centrum), 6 km od Heraklionu, 11 km od lotniska w Heraklionie. Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się w odległości 300 metrów od hotelu (leżaki i parasole pozostają dodatkowo płatne), przejście przez ulicę. Plaża szeroka, posiada łagodne zejście do morza.

    Hotel

    Hotel składa się z 2 budynków, usytuowany na powierzchni 10 000 m2, utrzymany w tradycyjnym greckim stylu, otoczony ogrodem, częściowo odnowiony w 2007 roku. Do dyspozycji Gości: recepcja, restauracja, kawiarnia, bar przy basenie, sklep z pamiątkami, kantor wymiany walut, sejf w recepcji (dodatkowo płatny), parking. Ponadto na terenie hotelu basen z wodą morską (leżaki i parasole bezpłatnie). Dla najmłodszych niewielki plac zabaw, automaty do gier oraz łóżeczko dla dzieci do 2 lat (za opłatą). Hotel akceptuje płatność kartą: Visa oraz MasterCard.

    Pokoje

    Hotel oferuje 210 komfortowych pokoi, wyposażonych w: łazienkę z wanną lub prysznicem, klimatyzację indywidualnie sterowaną (czerwiec-wrzesień), TV SAT, telefon, lodówkę, sejf (płatny) oraz balkon lub taras. Pokoje standardowe mają powierzchnię ok 26 m2. Pokoje rodzinne składają się z dwóch pomieszczeń oddzielonych drzwiami, wyposażenie takie samo jak w pokojach standardowych.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w formule All inclusive,czyli śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, a także napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji. Śniadania: 07:00-10:00 Obiad: 12:00-14:00 Kolacja: 18:30-21:00 All inclusive obowiązuje w barach od 10:00 do 24:00

    Sport i relaks

    Dla Gości przygotowano: bilard (dodatkowo płatny), tenis stołowy, rzutki, małe boisko do koszykówki i kort tenisowy (dodatkowo płatny). Na plaży skorzystać można z oferty sportów wodnych.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce, pokój dwuosobowy + 2 dzieci na dostawce, pokój jednoosobowy, pokój jednoosobowy + dziecko na dostawce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF 3,5

    KATEGORIA GRECKA

    ****

    Położenie

    *    Hotel położony  w miejscowości Ammoudara gdzie znajdują się liczne sklepy i bary. Odległość od lotniska w Heraklionie wynosi około 10 km. Przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego kursują autobusy do stolicy wyspy.

    Plaża

    *    Piękna piaszczysta plaża w odległości 200m od hotelu. Leżaki i parasole na plaży za dodatkową opłatą.

    Zakwaterowanie

    *     210  pokoi usytuowanych w trzech trzypiętrowych budynkach; *     Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja (bezpłatna w sezonie), TV, telefon, lodówka, sejf (płatny) oraz balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *     Restauracja główna; *     Bar w lobby i bar przy basenie

    Wyżywienie

    *     All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu dodatkowo czas na kawę i ciastka w godz. 16:00-17:00. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji (piwo, wino, ouzo, raki brandy) dostępne są między 10:00 a 23:00.

    Sport i rozrywka

    *     Basen z wodą morską, bezpłatny dostęp do leżaków i parasoli przy basenie; *     Bepłatnie:tenis stołowy, rzutki; *     Odpłatnie:bilard, mini boisko do koszykówki,oferta sportów wodnych na plaży.

    Dla dzieci

    *     Dla najmłodszych przygotowano plac zabaw. Do pokoju istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlaka.

    Pozostałe udogodnienia

    *     Recepcja czynna całą dobę, kącik telewizyjny, kawiarenka internetowa (płatna), możliwość skorzystania z Wi-Fi (bezpłatnie) przy recepcji.  

    Naszym zdaniem

    *     Przyjemny hotel o miłej obsłudze i dogodnej lokalizacji. Polecamy przede wszystkim osobom, które poszukują obiektu na wakacje pełne spokoju i relaksu.  


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    3.5

    Region

    Grecja/Kreta/Ammoudara

    Opinia 7islands

    Zaletą hotelu jest jego bardzo dobra relacja jakości do ceny. Ze względu na położenie blisko piaszczystej plaży, a także w centrum Ammoudary, hotel polecamy osobom ceniącym sobie bliskość rozrywek. Dodatkowym atutem są odnowione pokoje.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Ammoudara, ok. 5 km od Heraklionu, ok. 10 km od lotniska. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

    Plaża

    Ok. 150 m od hotelu szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę przez ruchliwą ulicę.

    Hotel

    Kompleks składający się z 3 budynków odnowionych w 2008 roku. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, winda, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: kącik internetowy. Kategoria lokalna 3*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 212 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: sejf (ok. 2 euro/dzień). Rodzaje pokoi: dwuosobowy o podwyższonym standardzie z możliwością 2 dostawek (pokoje mogą się różnić między sobą wielkością).

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-09:00), obiady (12:00-14:00), kolacje (18:30-21:00). W barach w godzinach 10:00-23:00 dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. W godzinach 16:00-17:00 serwowane są ciastka oraz herbata i kawa. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: basen z wodą słoną (leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt), tenis stołowy, koszykówka, rzutki. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.marilenahotel.gr / Tel.: 00 30 281 025 43 12

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

    **

    Osoby podróżujące do Grecji w roku 2018 zobowiązane będą do uiszczenia nowego podatku. Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Hotel położony w centrum miejscowości Ammoudara, 300 m od atrakcyjnej piaszczystej plaży, bardzo dobra obsługa i wyjątkowe smaczne jedzenie. Hotel polecany osobom poszukującym spokojnego relaksu a jednocześnie w centrum miejscowości, która jest jedną z bardziej znanych i docenianych na Krecie.

    Położenie

    Hotel położony jest w odległości 300 m od piaszczystej plaży w miejscowości Ammoudara. Do miasta Heraklion i położonego na przedmieściach lotniska jest 10 km.

    Wyposażenie

    Hotel składa się z trzypiętrowych budynków. Posiada restaurację, 2 bary (główny i przy basenie), recepcję czynną całą dobę, salę telewizyjną, pralnię oraz kawiarenkę internetową. Odpłatnie można skorzystać z Wi-Fi. Leżaki i parasole bezpłatnie przy basenie, na plaży za dodatkową opłatą.

    Pokoje

    Hotel posiada 210 komfortowych pokoi, wyposażonych w: łazienkę z wanną lub prysznicem klimatyzację (bezpłatna w sezonie), TV, telefon, lodówkę, sejf (płatny) oraz balkon lub taras. Pokoje familijne posiadają dwa oddzielne pomieszczenia.

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania (07.00-09.30), obiady (12.00-14.00), kolacje (19.00-21.00). Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji (piwo, wino, ouzo, raki brandy) dostępne są bezpłatne między 10.00 a 24.00.

    Sport i rozrywka

    Basen z wodą morską, bilard (płatny), tenis stołowy, rzutki, boisko do koszykówki i kort tenisowy (płatny). Na plaży centrum sportów wodnych.

    Dla dzieci

    Plac zabaw dla dzieci, łóżeczko dla niemowlaka na zamówienie.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Category

    4

    Region

    CRETA

    Opis oferty:

    hotel położony w turystycznej miejscowości Amoudara; do dyspozycji gości: 3 budynki, windy, restauracja, basen zewnętrzny

    POKOJE:

    w hotelu znajduje się 212 pokoi standardowych: jedno i dwu-osobowe (26 m²); wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, lodówka, TV/SAT, balkon lub taras, sejf (płatny)

    DODATKOWO PŁATNE:

    lekarz, kafejka internetowa, sporty wodne na plaży, sala gier

    KONTAKT:

    www. http://marilenahotel.gr

    POŁOŻENIE:

    Amoudara, odległość od centrum Heraklionu 5 km, od lotniska w Heraklionie 10 km

    PLAŻA:

    piaszczysta plaża znajduje się 200 m od hotelu (przejście przez ulicę); leżaki i parasole na plaży płatne oraz ręczniki przy basenie depozyt

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    plac zabaw, łóżeczko (na życzenie), wysokie krzesełka w restauracji

    SPORT I ROZRYWKA:

    internet bezprzewodowy, tenis stołowy, rzutki, boisko do koszykówki


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    w miejscowości Amoudara, ok. 10 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok 100 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

    Plaża

    Piaszczysta publiczna plaża oddalona o ok 200 m od hotelu, leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Kategoria lokalna 4* Nowoczesny kompleks zbudowany z pietyzmem i dużą dbałością. Doskonala lokalizacja blisko morza i miasta gwarantuje wspaniały wypoczynek dla każdego.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, restauracja, lobby bar, bar przy basenie, 2 windy, parking, opieka lekarska na życzenie, 

    Internet

    Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych bezpłatnie. Kącik internetowy za dodatkową opłatą.

    Sport i Rekreacja

    Bezpłatnie: basen zewnętrzny ze słoną wodą, leżaki i parasole Odpłatnie: gry elektroniczne, sporty wodne przy plaży.

    Dla dzieci

    plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łożeczko na życzenie.

    Zakwaterowanie

    Oferuje 212 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Wyposażenie: indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (waznna/prysznic, wc, suszarka), lodóweczka, TV Sat, WiFi, Sejf (płatny 1,5 eur/dzień), telefon, balkon. 

    Wyżywienie

    All inclusive śniadania, obiady i kolacje. Wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-23.00.

    Informacje dodatkowe

    http://marilenahotel.gr/

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Kreta - Heraklion

    Opis

    • dobra lokalizacja
    • darmowe Wi-Fi
    • 5 klilometrów od Heraklionu

    Opis

    Hotel położony w popularnym nadmorskim kurorcie Ammoudara. 200 metrów od piaszczystej plaży. Swoim gościom oferuje przyjemny teren, wysoką jakość obsługi oraz komfortowe pokoje. Hotel Marilena jest idealną bazą wypadową dla wczasowiczów, którzy chcą zwiedzić Heraklion i okolice.

    • parking
    • recepcja czynna całą dobę
    • 3 dwupiętrowe budynki
    • restauracja
    • bary
    • basen ze słodką wodą
    • odnowiony w 2008 r., kosmetyczny remont w 2017 r.

    Polozenie

    • wyspa Kreta
    • kurort Ammoudara
    • 5 km od Heraklionu
    • 10 km od lotniska
    • 100 m od przystanku autobusowego

    Heraklion - Stolica i największe miasto Krety, kryjące w sobie wielowiekową historię i tradycję. Dzisiejsze miasto tworzy labirynt architektury zabytkowej ze współczesną. Jako kurort turystyczny słynie przede wszystkim z zabytków okresu weneckiego, bliskości minojskich wykopalisk w Knossos, starego miasta oraz muzeów. Gwarantuje również dostęp do bardzo bogatych rozrywek, jest więc miejscem idealnym dla osób pragnących spędzić swój wypoczynek w sposób rozrywkowy i aktywny. Warto zobaczyć pozostałości po twierdzy weneckiej, odnowione Muzeum Archeologiczne, Bazylikę św. Marka, Loggie Wenecką, czy ulicę Dedalou (Dedala) - deptak z modnymi butikami i sklepami z pamiątkami. W najbliższej okolicy miasta znajduje się Pałac Minojski w Knossos, Oceanarium i największe międzynarodowe lotnisko Krety.

    Plaza

    • publiczna
    • 200 m od hotelu
    • piaszczysta
    • leżaki i parasole (płatne)

    Wyzywienie

    All Inclusive

    Pokoje

    212 pokoi: Doubles Economy Ground Floor (~20-23m2), Superior Doubles (~20-23m2), Superior Doubles SV (~20-23m2), Quadruples (~20-23m2), Family 2-Bedrooms (~25m2).

    W pokojach: klimatyzacja, telefon, sejf (płatny), TV SAT, wanna/prysznic, suszarka do włosów, bezpłatne Wi-Fi, mini-lodówka, żelazko (na życzenie), balkon/taras, Bcot bezpłatnie.

    Doubles Economy Ground Floor : 2 łóżka pojedyncze i kanapa.
    Superior Double: 2 łóżka pojedyncze i kanapa.
    Superior Double SV: 2 łóżka pojedyncze, widok na morze.
    Quadruple: 2 łóżka pojedyncze i kanapa, łóżko rozkładane.
    Family 2-Bedrooms: 2 połączone pokoje, 1 łazienka, łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze.

    Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

    Sport

    Sport i rozrywka:

    • koszykówka
    • rzutki
    • tenis stołowy
    • bilard płatny

    Dla dzieci:

    • mały plac zabaw

    O wyzywieniu

    All Inclusive 2020

    Główna restauracja, lobby bar z tarasem, snack-bar przy basenie, souvlaki corner.

    Śniadanie: 07:30-10:00, kontynentalny szwedzki stół. Wczesne śniadanie po wcześniejszej rezerwacji poprzedniego dnia.
    Lunch: 12:00-14:00, szwedzki stół. Lunch-pakiet po wcześniejszej rezerwacji poprzedniego dnia.
    Kolacja: 19:00-21:00, szwedzki stół.
    Napoje do posiłków: lokalne wino, piwo z beczki, lekkie drinki, gorące napoje, woda.
    Menu wegetariańskie i bez glutenu (na życzenie).
    Przekąski: 10:00-17:00 w snack-barze przy basenie, hot dog, hamburger lub kanapki, naleśniki.
    Souvlaki Corner: 18:30-22:30 (czerwiec-wrzesień), souvlaki, pita gyros lub kebab.
    Napoje: 10:00-23:00, krajowe i zagraniczne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, koktajle, piwo beczkowe, wino, ouzo, raki, brandy, soki owocowe, lekkie drinki, kawa filtrowana, herbata.
    Bar przy basenie: 10:00-23:00, czerwiec - wrzesień.
    Lobby bar: 18:00-23:00.

    Program działa w godzinach 10:00-23:00

    Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez uprzedzenia.

    Inne informacje

    Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    w miejscowości Amoudara, ok. 10 km od portu lotniczego w Heraklionie. Blisko hotelu znajduje się przystanek autobusowy. Centrum miejscowości z licznymi barami, restauracjami oraz sklepami i lokalami rozrywkowymi ok. 50 m.

    Plaża

    do piaszczystej plaży ok. 150 m, przejście przez ulicę, leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    212 pokoi w 3-piętrowym budynku głównym i 2-piętrowych aneksach. Recepcja, sala TV, restauracja, dwa bary (jeden przy basenie). Na zewnątrz znajduje się basen z wodą słodka. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, łączka do opalania z leżakami i parasolami.

    Wyżywienie

    All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10:00-17:00. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w godz. 10:00-23:00.

    Internet

    WiFi gratis w lobby przy recepcji. Kawiarenka internetowa za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe: standardowe ok. 20-25 m2, klimatyzacja, lodówka, telefon, sejf za opłatą, balkon lub taras. Łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe superior: dodatkowo mini lodówka, TV, indywidualnie sterowana klimatyzacja. Pokoje rodzinne: ok. 28 m2; 2 pomieszczenia.

    Sport

    boisko do koszykówki, siatkówki. Bilard i tenis stołowy za opłatą.

    Dzieci

    plac zabaw.

    Rozrywka

    w miejscowości tawerny, bary, sklepy.

    Kategoria lokalna

    A

    UWAGA!

    do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Korfu, Grecja

    Opis hotelu

    Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Hotel posiada restaurację, kawiarnię, bar i salę telewizyjną. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

    Zakwaterowanie

    Wszystkie pokoje dysponują klimatyzacją, centralnym ogrzewaniem i łazienką. Standardowe wyposażenie większości pokoi stanowi balkon, na którym możecie Państwo spędzić miłe chwile. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. W pokoju znajduje się sejf. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest taras do opalania, leżaki i parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Przygotowaliśmy dla Państwa liczne możliwości spędzenia czasu wolnego, w tym studio fitness, jak również za dodatkową opłatą bilard, salon piękności i zabiegi masażu.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia wyżywienia częściowego. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie i kolacja.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Marilena
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
    Filmy hotelu Marilena:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Marilena
    https://youtu.be/pQ9btz8Y_yw

    Opinie o Hotelu Marilena

    3.4
    może być

    Hotel dobrze utrzymany , pokoje codziennie sprzątane , jedzenie dobre ,jedyny mankament to ,że do morza jest ok 300m .

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: może być
    3.4
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Marilena to jest hotel !!!!!!Polecam !!Byłem z rodziną ,czysto,jedzonko smaczne ,pięknie ,obsługa prima !!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    2.4
    odradzam

    Hotel oceniamy na dwie gwiazdki. W pokojach w miarę czysto ale łazienka przy basenie to tragedia - musieliśmy prosić by posprzątano. Jedzenie ciągle to samo - monotonne, bez smaku - może raz na tygodniowy pobyt było ok. Myśle, że hotel uzyskałby lepszą opinię, gdyby obniżono cenę. Obiecywanych czterech gwiazdek niestety nie było. Do plaży faktycznie krótki spacerek ale i tam dzieci bawiąc się w piasku musiały uważać na niedopałki papierosów i inne niespodzianki. Bardzo drogie wycieczki fakultatywne. Brak animacji wieczornych. Do baru wieczorem można było czekać blisko godzinę - i tak każdego dnia... W całym hotelu wiecznie brakowało małych łyżeczek :) dziwne...

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: odradzam
    2.4
    3.9
    polecam

    Witam Daniel 35lat,Maria 33l Dolny Śląsk..Polecamy ten hotel.Pokoje czyste.klimatyzacja.Obsługa bardzo miła.Organizacja super.Autobus miejski przy hotelu 1.30 eur do stolicy wyspy,Heraklionu.Do plaży 200 m.Jedzenie AL super ,nie wymagajmy od hotelu *** kawioru i krabów.Wycieczki organizowane super,polecamy Water City 30 eur os.Dużo Rosjan,Francuzów,Niemców.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    3.9
    polecam

    Miła obsluga,drinki serwowane przez miłe barmanki,pokoje bardzo czyste klimatyzowane.Basen czysty.Posiłki dostarczane na czas i bardzo urozmaicone.Brak tylko jednego na Krecie-rozkładów jazdy autobusów.Nie wiadomo jaki gdzie jedzie i o której godzinie przyjedzie.Ta informacja powinna byc w hotelu.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    4.0
    polecam

    Zdecydowanie polecam ten hotel. Spodziewałam się czegoś gorszego, a spotkała mnie miła niespodzianka. Pokoje dosyć nowoczesne, obsługa bardzo miła ( nawet kelnerzy to Polaki- doradzą w razie potrzeby). Jedzenie naprawdę dobre, choć na dłuższą metę może wydawać się monotonne.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Marilena - możliwości zakwaterowania:

    Room SingleUse
    Room Economy
    Room Superior
    Room Superior SeaView
    Room Family 2 Rooms
    Room Standard 4 Bedded
    Double Superior / _
    Quadruple Room / _
    Double Superior / Sea View
    Double Room for Sgl / _
    Family 2 Rooms / _
    Economy Room / Ground Floor

    Marilena - Możliwości wyżywienia:


    Marilena - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Marilena? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00