cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
  • Hotel Marilena, Kreta
1 / 12
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
01.04 - 08.04
już od 844 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.10 - 05.10
już od 205 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Marilena
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Marilena
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Marilena:
3.8 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marilena:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 października 2019

Hotel Marilena w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Kreta

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1979 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracja, 2 bary, winda w budynku głównym, kącik TV, sala konferencyjna, basen odkryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kącik internetowy płatny

plaża

300 m od hotelu, piaszczysta, publiczna. Dojście do plaży ulicą. Leżaki - płatne, ręczniki - depozyt ok. 10€.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), sejf (płatny ok. 1,5€/doba), minibar(pusty), TV, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w 3 dwu- i trzypiętrowych budynkach: pokoje superior double A/C dla max 3 os. , pokoje single A/C , pokoje superior fourbedded A/C dla max 4 os. , pokoje rodzinne separate rooms dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami)

Wyżywienie

restauracja główna, 2 bary (bar główny, bar przy basenie) All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-09:30), obiad (12:00-14:00), kolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (16:00-17:00) w barze przy basenie, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

tenis stołowy, rzutki, koszykówka, dyskoteka

płatne

masaż, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

16.05.2018 14:44

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Disco All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Hotel składający się z dwóch budynków. Znajduje się w centrum miejscowości Amoudara przy głównej ulicy w przyjemnym ogrodzie. Od piaszczystej plaży jest oddalony o ok. 250 m. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy i restauracje oraz przystanek autobusowy. Hotel znajduje się w odległości 6 km od Heraklionu i 8 km od lotniska.


Warunki mieszkalne:

Hotel posiada 155 dwuosobowych pokoi  z możliwością jednej dostawki w pokojach standardowych i dwóch dostawek w pokojach familijnych. Wszystkie pokoje wyposażone są w: centralną klimatyzację, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz suszarką do włosów, lodówkę, telefon, TV-SAT, hotelowy kanał muzyczny oraz balkon lub taras. Możliwość wynajęcia sejfu w recepcji (za opłatą).


Do dyspozycji gości:

Recepcja z kącikiem TV, restauracja, bar, snack bar, plac zabaw dla dzieci, automaty do gier, okazjonalnie program animacji. Leżaki i parasole bezpłatnie przy basenie, na plaży odpłatnie.


Uprawianie sportów:

Bezpłatnie: basen z morską wodą.
Odpłatnie: tenis, tenis stołowy, bilard, koszykówka, sporty wodne na plaży.


Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W godzinach 10:00 do 24:00 serwowane są: woda, kawa, herbata, napoje bezalkoholowe, piwo, lokalne napoje alkoholowe, popołudniowe przekąski.


Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • wyżywienie wg opisu,
  • podatek VAT,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • ubezpieczenia KL, NNW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

UWAGA!

do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

Położenie

na wzniesieniu, z przepięknym widokiem na zatokę, w turystycznej miejscowości Ipsos, na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy. Do centrum ok. 500 m., do miasta Korfu ok. 15 km; dogodne połączenie autobusem. Przystanek autobusowy przed hotelem. Uwaga: przyjazd do hotelu/wyjazd z hotelu tylko w środy i soboty.

Plaża

do długiej piasz­czysto-żwirowej plaży ok. 500 m; dojazd bezpłatnym autobusem hotelowym. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

kameralny hotel oferuje 86 pokoi w pięciu 2-piętrowych budynkach. Lobby, recepcja, restauracja z tarasem widokowym w budynku bocznym, lobby-bar z tarasem panoramicznym, kącik TV. Na terenie zewnętrznym, w otoczeniu drzew oliwnych i piniowych znajduje się basen ze słodką wodą i jacuzzi, bar z przekąskami oraz taras słoneczny. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. Uwaga: hotel wyłącznie dla osób dorosłych. Rezerwacja możliwa dla Gości powyżej 16 lat.

Dostęp do internetu

WiFi na terenach ogólnodostępnych i w pokojach gratis, kącik Internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

komfortowe, gustownie urządzone Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B): klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV-sat, telefon, sejf, lodówka (za opłatą), balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje jednoosobowe z widokiem na morze (1C): z tarasem, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Sport

siłownia. Za opłatą: bilard, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Wellness

za opłatą: masaże, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało (na zapytanie).

Rozrywka

w mieście liczne bary, restauracje, dyskoteki, tawerny. Ipsos w sezonie przyciąga turystów z całego świata.

Wcześniej = taniej

do 30.04.19 10% zniżki.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 3,5

KATEGORIA GRECKA

****

Położenie

*    Hotel położony  w miejscowości Ammoudara gdzie znajdują się liczne sklepy i bary. Odległość od lotniska w Heraklionie wynosi około 10 km. Przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego kursują autobusy do stolicy wyspy.

Plaża

*    Piękna piaszczysta plaża w odległości 200m od hotelu. Leżaki i parasole na plaży za dodatkową opłatą.

Zakwaterowanie

*     210  pokoi usytuowanych w trzech trzypiętrowych budynkach; *     Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja (bezpłatna w sezonie), TV, telefon, lodówka, sejf (płatny) oraz balkon lub taras.

Restauracje i bary

*     Restauracja główna; *     Bar w lobby i bar przy basenie

Wyżywienie

*     All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu dodatkowo czas na kawę i ciastka w godz. 16:00-17:00. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji (piwo, wino, ouzo, raki brandy) dostępne są między 10:00 a 23:00.

Sport i rozrywka

*     Basen z wodą morską, bezpłatny dostęp do leżaków i parasoli przy basenie; *     Bepłatnie:tenis stołowy, rzutki; *     Odpłatnie:bilard, mini boisko do koszykówki,oferta sportów wodnych na plaży.

Dla dzieci

*     Dla najmłodszych przygotowano plac zabaw. Do pokoju istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlaka.

Pozostałe udogodnienia

*     Recepcja czynna całą dobę, kącik telewizyjny, kawiarenka internetowa (płatna), możliwość skorzystania z Wi-Fi (bezpłatnie) przy recepcji.  

Naszym zdaniem

*     Przyjemny hotel o miłej obsłudze i dogodnej lokalizacji. Polecamy przede wszystkim osobom, które poszukują obiektu na wakacje pełne spokoju i relaksu.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3.5

Region

Grecja/Kreta/Ammoudara

Opinia 7islands

Zaletą hotelu jest jego bardzo dobra relacja jakości do ceny. Ze względu na położenie blisko piaszczystej plaży, a także w centrum Ammoudary, hotel polecamy osobom ceniącym sobie bliskość rozrywek. Dodatkowym atutem są odnowione pokoje.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Ammoudara, ok. 5 km od Heraklionu, ok. 10 km od lotniska. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

Plaża

Ok. 150 m od hotelu szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę przez ruchliwą ulicę.

Hotel

Kompleks składający się z 3 budynków odnowionych w 2008 roku. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, winda, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: kącik internetowy. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 212 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: sejf (ok. 2 euro/dzień). Rodzaje pokoi: dwuosobowy o podwyższonym standardzie z możliwością 2 dostawek (pokoje mogą się różnić między sobą wielkością).

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-09:00), obiady (12:00-14:00), kolacje (18:30-21:00). W barach w godzinach 10:00-23:00 dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. W godzinach 16:00-17:00 serwowane są ciastka oraz herbata i kawa. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słoną (leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt), tenis stołowy, koszykówka, rzutki. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.marilenahotel.gr / Tel.: 00 30 281 025 43 12

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Osoby podróżujące do Grecji w roku 2018 zobowiązane będą do uiszczenia nowego podatku. Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel położony w centrum miejscowości Ammoudara, 300 m od atrakcyjnej piaszczystej plaży, bardzo dobra obsługa i wyjątkowe smaczne jedzenie. Hotel polecany osobom poszukującym spokojnego relaksu a jednocześnie w centrum miejscowości, która jest jedną z bardziej znanych i docenianych na Krecie.

Położenie

Hotel położony jest w odległości 300 m od piaszczystej plaży w miejscowości Ammoudara. Do miasta Heraklion i położonego na przedmieściach lotniska jest 10 km.

Wyposażenie

Hotel składa się z trzypiętrowych budynków. Posiada restaurację, 2 bary (główny i przy basenie), recepcję czynną całą dobę, salę telewizyjną, pralnię oraz kawiarenkę internetową. Odpłatnie można skorzystać z Wi-Fi. Leżaki i parasole bezpłatnie przy basenie, na plaży za dodatkową opłatą.

Pokoje

Hotel posiada 210 komfortowych pokoi, wyposażonych w: łazienkę z wanną lub prysznicem klimatyzację (bezpłatna w sezonie), TV, telefon, lodówkę, sejf (płatny) oraz balkon lub taras. Pokoje familijne posiadają dwa oddzielne pomieszczenia.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania (07.00-09.30), obiady (12.00-14.00), kolacje (19.00-21.00). Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji (piwo, wino, ouzo, raki brandy) dostępne są bezpłatne między 10.00 a 24.00.

Sport i rozrywka

Basen z wodą morską, bilard (płatny), tenis stołowy, rzutki, boisko do koszykówki i kort tenisowy (płatny). Na plaży centrum sportów wodnych.

Dla dzieci

Plac zabaw dla dzieci, łóżeczko dla niemowlaka na zamówienie.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

4

Region

CRETA

Opis oferty:

hotel położony w turystycznej miejscowości Amoudara; do dyspozycji gości: 3 budynki, windy, restauracja, basen zewnętrzny

POKOJE:

w hotelu znajduje się 212 pokoi standardowych: jedno i dwu-osobowe (26 m²); wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, lodówka, TV/SAT, balkon lub taras, sejf (płatny)

DODATKOWO PŁATNE:

lekarz, kafejka internetowa, sporty wodne na plaży, sala gier

KONTAKT:

www. http://marilenahotel.gr

POŁOŻENIE:

Amoudara, odległość od centrum Heraklionu 5 km, od lotniska w Heraklionie 10 km

PLAŻA:

piaszczysta plaża znajduje się 200 m od hotelu (przejście przez ulicę); leżaki i parasole na plaży płatne oraz ręczniki przy basenie depozyt

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

DLA DZIECI:

plac zabaw, łóżeczko (na życzenie), wysokie krzesełka w restauracji

SPORT I ROZRYWKA:

internet bezprzewodowy, tenis stołowy, rzutki, boisko do koszykówki


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

w miejscowości Amoudara, ok. 10 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok 100 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

Plaża

Piaszczysta publiczna plaża oddalona o ok 200 m od hotelu, leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Kategoria lokalna 4* Nowoczesny kompleks zbudowany z pietyzmem i dużą dbałością. Doskonala lokalizacja blisko morza i miasta gwarantuje wspaniały wypoczynek dla każdego.

Do dyspozycji gości

Recepcja, restauracja, lobby bar, bar przy basenie, 2 windy, parking, opieka lekarska na życzenie, 

Internet

Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych bezpłatnie. Kącik internetowy za dodatkową opłatą.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie: basen zewnętrzny ze słoną wodą, leżaki i parasole Odpłatnie: gry elektroniczne, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łożeczko na życzenie.

Zakwaterowanie

Oferuje 212 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Wyposażenie: indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (waznna/prysznic, wc, suszarka), lodóweczka, TV Sat, WiFi, Sejf (płatny 1,5 eur/dzień), telefon, balkon. 

Wyżywienie

All inclusive śniadania, obiady i kolacje. Wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-23.00.

Informacje dodatkowe

http://marilenahotel.gr/

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Heraklion

Opis

* dobra lokalizacja* darmowe Wi-Fi

Opis

Przyjemny teren, wysoka jakość obsługi, komfortowe pokoje.• parking• 3 dwupiętrowe budynki• restauracja• bary• basen z morską wodą• odnowiony w 2008 r., kosmetyczny remont w 2017 r.Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Kreta• kurort Ammoudara• 10 km od lotniska• 5 km od Heraklionu• 100 m od przystanku autobusowego

Plaza

• publiczna• 200 m od hotelu• piaszczysta• leżaki i parasole płatne

Wyzywienie

All Inclusive

Pokoje

212 pokoi: Doubles Economy Ground Floor (~20-23 m2), Superior Doubles (~20-23 m2), Superior Doubles SV (~20-23 m2), Quadruples (~20-23 m2), Family 2-Bedrooms (~25 m2). W pokojach: klimatyzacja, telefon, sejf (płatny), TV SAT, wanna/prysznic, suszarka do włosów, bezpłatne Wi-Fi, mini-lodówka, żelazko (na życzenie), balkon/taras, Bcot bezpłatnie.Doubles Economy Ground Floor : 2 łóżka pojedyncze i kanapa.Superior Double: 2 łóżka pojedyncze i kanapa.Superior Double SV: 2 łóżka pojedyncze, widok na morze.Quadruple: 2 łóżka pojedyncze i kanapa, łóżko rozkładane.Family 2-Bedrooms: 2 połączone pokoje, 1 łazienka, łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze.Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:• koszykówka• rzutki• tenis stołowy• bilard płatnyDla dzieci:• mały plac zabaw

O wyzywieniu

All Inclusive 2019Program działa w godzinach 10:00-23:00 Główna restauracja, lobby bar z tarasem, snack-bar przy basenie, souvlaki (corner). Wczesne śniadanie po wcześniejszej rezerwacji poprzedniego dnia.Śniadanie: 07:30-10:00, kontynentalny szwedzki stół Lunch: 12:00-14:00, szwedzki stółLunch-pakiet po wcześniejszej rezerwacji poprzedniego dnia.Kolacja: 19:00-21:00, szwedzki stółNew! Menu wegetariańskie i bez glutenu (na życzenie)Dress Code podczas kolacji (Smart Casual).New! Przekąski: 10:00-17:00 w snack-barze przy basenieNew! Souvlaki Corner: 18:30-22:30 (czerwiec-wrzesień).Napoje: 10:00-23:00, krajowe i zagraniczne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, koktajle, piwo beczkowe, wino, ouzo, raki, brandy, soki owocowe, lekkie drinki, kawa filtrowana, herbata.Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez uprzedzenia. All Inclusive 2018Godziny all inclusive: 10:00-23:00.WyżywienieŚniadanie: 07:00-09:30, szwedzki stół.Lunch: 12:00-14:00, szwedzki stół.Kolacja: 19:00-21:00, szwedzki stół.Lokalne napoje do lunchu i kolacji: wino, piwo beczkowe, napoje chłodzące, woda.Bar przy basenie: 10:00-18:00.Główny bar: 18:00-23:00.Lokalne i zagraniczne napoje alkoholowe i bezalkoholowe: whisky, wódka, gin, tequila, ouzo, raki, wino, drinki, piwo beczkowe, kawa z ekspresu, herbata, soki owocowe, napoje bezalkoholowe.Uwagi: sejf za dopłatą, koszykówka, tenis stołowy, rzutki, leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, ręczniki plażowe za dopłatą, bezpłatne Wi-Fi, parking.Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez uprzedzenia.

Odleglosc od morza

200 m


Mapa Hotelu Marilena
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Marilena:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Marilena
https://youtu.be/pQ9btz8Y_yw

Opinie o Hotelu Marilena

5.0
zdecydowanie polecam

Marilena to jest hotel !!!!!!Polecam !!Byłem z rodziną ,czysto,jedzonko smaczne ,pięknie ,obsługa prima !!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
2.4
odradzam

Hotel oceniamy na dwie gwiazdki. W pokojach w miarę czysto ale łazienka przy basenie to tragedia - musieliśmy prosić by posprzątano. Jedzenie ciągle to samo - monotonne, bez smaku - może raz na tygodniowy pobyt było ok. Myśle, że hotel uzyskałby lepszą opinię, gdyby obniżono cenę. Obiecywanych czterech gwiazdek niestety nie było. Do plaży faktycznie krótki spacerek ale i tam dzieci bawiąc się w piasku musiały uważać na niedopałki papierosów i inne niespodzianki. Bardzo drogie wycieczki fakultatywne. Brak animacji wieczornych. Do baru wieczorem można było czekać blisko godzinę - i tak każdego dnia... W całym hotelu wiecznie brakowało małych łyżeczek :) dziwne...

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.4
3.9
polecam

Witam Daniel 35lat,Maria 33l Dolny Śląsk..Polecamy ten hotel.Pokoje czyste.klimatyzacja.Obsługa bardzo miła.Organizacja super.Autobus miejski przy hotelu 1.30 eur do stolicy wyspy,Heraklionu.Do plaży 200 m.Jedzenie AL super ,nie wymagajmy od hotelu *** kawioru i krabów.Wycieczki organizowane super,polecamy Water City 30 eur os.Dużo Rosjan,Francuzów,Niemców.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
3.9
3.9
polecam

Miła obsluga,drinki serwowane przez miłe barmanki,pokoje bardzo czyste klimatyzowane.Basen czysty.Posiłki dostarczane na czas i bardzo urozmaicone.Brak tylko jednego na Krecie-rozkładów jazdy autobusów.Nie wiadomo jaki gdzie jedzie i o której godzinie przyjedzie.Ta informacja powinna byc w hotelu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9
4.0
polecam

Zdecydowanie polecam ten hotel. Spodziewałam się czegoś gorszego, a spotkała mnie miła niespodzianka. Pokoje dosyć nowoczesne, obsługa bardzo miła ( nawet kelnerzy to Polaki- doradzą w razie potrzeby). Jedzenie naprawdę dobre, choć na dłuższą metę może wydawać się monotonne.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0

Marilena - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj Superior do pojed. wykorzystania wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Room SingleUse
Room Superior
Room Economy
Double Superior / _
Quadruple Room / _
Double Superior / Sea View
Double Room for Sgl / _
Family 2 Rooms / _
ecr economy room
famr1 family room 1
famsb family 2 separate bedrooms
Room Family 2 Rooms
Room Superior SeaView
Economy Room / Ground Floor
sgl single room
supr superior room
suprsv superior room sea view
Room Standard 4 Bedded

Marilena - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Marilena? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00