cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
  • Hotel Magna Graecia, Korfu
1 / 40
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
26.09 - 03.10
już od 2099 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.05 - 13.05
już od 1438 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Magna Graecia
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Bez paszportu

Hotel Magna Graecia
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Magna Graecia:
4.8 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Magna Graecia:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Hotel Magna Graecia w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Grecja / Korfu

Opis oferty:

Położony wśród śródziemnomorskiej roślinności zapewnia komfort i wypoczynek na wysokim poziomie oraz pozwala w pełni poczuć klimat greckich wakacji. To doskonała baza wypadowa dla tych, którzy lubią zwiedzać okolicę we własnym rytmie. Do dyspozycji Gości duży basen, ciekawe animacje oraz smaczna kuchnia. Polecany zarówno na rodzinne wakacje, jak i wypad we dwoje.

POŁOŻENIE:

na wzniesieniu, w dzielnicy hotelowej, w miejscowości DASSIA, ok. 12 km od centrum Korfu, sklepy, restauracje i bary ok. 150 m od hotelu; ok. 12 km od lotniska na Korfu; przystanek autobusowy 50 m od hotelu (ok. 2 EUR/Korfu).

PLAŻA:

Dassia, publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, ok. 250 m od hotelu, dojście chodnikiem i przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/2 leżaki i parasol/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1975 r., zmodernizowany w 2014 r., 124 pokoje, 3 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, snack bar przy basenie; minimarket; mały ogród z roślinnością śródziemnomorską, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: pralnia; w hotelu występują schody; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 25 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/3 dni, 10 EUR/tydz.), sejf (ok. 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród, góry lub basen; pokój z 2 dostawkami za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - łóżko pojedyncze lub piętrowe), ok. 34 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 350 m², gł. 1,6 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, piano bar, animacje dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: bilard (2 EUR), automaty do gier.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa i ciastko (10.30-12.30); przekąski w snack barze w ciągu dnia; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30-23.00) w barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2661093053,

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Grecja / Korfu

Opis oferty:

Położony wśród śródziemnomorskiej roślinności zapewnia komfort i wypoczynek na wysokim poziomie oraz pozwala w pełni poczuć klimat greckich wakacji. To doskonała baza wypadowa dla tych, którzy lubią zwiedzać okolicę we własnym rytmie. Do dyspozycji Gości duży basen, ciekawe animacje oraz smaczna kuchnia. Polecany zarówno na rodzinne wakacje, jak i wypad we dwoje.

POŁOŻENIE:

na wzniesieniu, w dzielnicy hotelowej, w miejscowości DASSIA, ok. 12 km od centrum Korfu, sklepy, restauracje i bary ok. 150 m od hotelu; ok. 12 km od lotniska na Korfu; przystanek autobusowy 50 m od hotelu (ok. 2 EUR/Korfu).

PLAŻA:

Dassia, publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, ok. 250 m od hotelu, dojście chodnikiem i przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/2 leżaki i parasol/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1975 r., zmodernizowany w 2018 r., budynek główny i budynek boczny, 124 pokoje, 3 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, snack bar przy basenie; minimarket; mały ogród z roślinnością śródziemnomorską, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: pralnia; w hotelu występują schody; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 25 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/3 dni, 10 EUR/tydz.), sejf (ok. 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród, góry lub basen; pokój z 2 dostawkami za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - łóżko pojedyncze lub piętrowe), ok. 34 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 350 m², gł. 1,6 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, piano bar, animacje dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: bilard (2 EUR), automaty do gier.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa i ciastko (10.30-12.30); przekąski w snack barze w ciągu dnia; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30-23.00) w barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2661093053, 

GRATIS:

Wi-Fi 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel znajduje się w znanym i popularnym kurorcie Dassia (płn- wsch. część wyspy). W najbliższej okolicy znajdziemy liczne sklepy, restauracje, kluby, kawiarnie i tawerny oferujące rozrywkę i wyśmienite specjały kuchni greckiej. Do stolicy wyspy - miasta Korfu i jego historycznego centrum jest ok. 12 km. - dojazd autobusem miejskim, przystanek w pobliżu hotelu. Cena nie obejmuje greckiego podatku turystycznego, którego wprowadzenie zapowiedziano na I kwartał 2018 i którego wysokość szacuje się na 7-10 EUR za osobę za tydzień pobytu. Podatek płatny będzie obowiązkowo w recepcji przed zakwaterowaniem.
Plaża:
W odległości 350 m od hotelu znajduje się urocza, dość szeroka, piaszczysto - żwirowa plaża (przejście przez mało ruchliwą ulicę). Na plaży można wypożyczyć leżaki wraz z parasolem (ok 7 euro/dzień). Część leżaków stoi na ładnie wypielęgnowanej trawie.
Do dyspozycji gości:
Klimatyzowana restauracja główna, snack i lobby bar, sala telewizyjna, kącik internetowy (dodatkowo płatny), sklep z pamiątkami i biżuterią, pralnia, windy, wypożyczalnia samochodów, skuterów i rowerów. 2 baseny ze słodką wodą, dla aktywnych i relaksacyjny, wydzielony brodzik dla dzieci. Taras słoneczny z leżakami i parasolami przy basenie - bezpłatnie. Hotel akceptuje karty kredytowe.
Pokoje:
Do dyspozycji naszych Klientów, hotel oddaje bardzo ładne, odnowione w 2016 roku pokoje superior, znajdujące się w dwukondygnacyjnych budynkach typu willa (ok 100 m od głównego kompleksu). Pokoje dwuosobowe, z możliwością dwóch dostawek dla dzieci (w postaci łóżka piętrowego). Pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, balkon lub taras z meblami ogrodowymi, czajnik, lodówkę, sejf (dodatkowo płatny) oraz suszarkę.
Wyżywienie:
All inclusive. Śniadania, lunch, kolacje w formie urozmaiconego bufetu. W ciągu dnia przekąski, napoje oraz lody w snack-barze przy basenie. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe (10.30-23.00) w barze przy basenie oraz w lobby barze. W restauracji dostępne wysokie krzesełka dla dzieci.
Program sportowy i animacyjny:
Animacje w ciągu dnia i wieczorem, tenis stołowy, siłownia, rzutki, bilard (za opłatą), automaty do gier (za opłatą), sauna (ok. 10 EUR/godz.), korty tenisowe (ok. 6 EUR/godz.). Wypożyczalnia sprzętu plażowego i wodnego na plaży (za opłatą). Do najbliższej dyskoteki ok. 1 km, park wodny w odległości ok. 9 km.
Internet:
WiFi w lobby bezpłatne, w pokojach płatne ok 10 eur/tydz.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.ionian-hotels.com
Naszym zdaniem:
Trzy główne zalety tego obiektu to świeżo wyremontowane pokoje typu superior, sprawdzona formuła all inclusive i doskonałe położenie, blisko plaży, w znanym kurorcie i w pobliżu przepięknej stolicy wyspy, miasta Corfu. Gorąco zachęcamy do skorzystania z oferty tego hotelu, szczególnie, że cena nie jest wygórowana.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.9/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/korfu-wczasy/magna-superior-villas

Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3 lub 4 rozpoczęte doby hotelowe (w zależności od terminu), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
KORFU informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 10 EUR woda 1l - 1 EUR piwo w barze od 2 EUR kawa w kawiarni od 2 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.77 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KORFU
Jedna z najpiękniejszych greckich wysp, położona na turkusowych wodach Morza Jońskiego, nieopodal wybrzeża Albanii. Korfu zachwyca różnorodnością krajobrazu. Znajdziemy tu piękne zielone wzgórza porośnięte cyprysami i gajami oliwnymi, rozległe cytrusowe ogrody, winnice, góry, ale przede wszystkim piaszczyste plaże na wschodnim i północnym wybrzeżu wyspy oraz skaliste, wręcz dzikie wybrzeże w części zachodniej. Stolicą wyspy jest miasto Korfu, które zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Paleokastritsa
Najbardziej znany i malowniczy region wyspy położony na zachodnim wybrzeżu, przyciągający turystów bajkowymi widokami - krystalicznie czysta, turkusowa woda i górujące nad nią klify tworzą niepowtarzalny krajobraz. Miejsce godne polecenia również amatorom nurkowania. Paleokastritsa to najczęściej zwiedzane miejsce na Korfu, swego rodzaju wizytówka wyspy.
Sidari
Ta mała miejscowość na północy wyspy może poszczycić się pięknymi, piaszczystymi plażami, z których najbardziej znana to - Canal d'Amour. Plaża ta słynie ze wspaniałych formacji klifowych i skalnych o fantazyjnych kształtach. Jest to również popularny kurort turystyczny.
Dassia
Mała osada rybacka na wschodzie wyspy kusząca turystów greckimi tawernami, barami, kilkoma dyskotekami i piękną plażą, idealną dla rodzin z dziećmi. Ze względu na bliskość miasta Korfu, miejscowość Dassia jest również świetną bazą wypadową do zwiedzania stolicy wyspy.
Ermones
Maleńka miejscowość na zachodnim krańcu wyspy, z wysokim klifowym wybrzeżem i małą, ale uroczą zatokową plażą. Miejscowość godna polecenia wszystkim tym, którzy szukają ciszy i spokoju, a w trakcie swych wakacji pragną uciec od zgiełku typowego dla turystycznych kurortów.
Acharavi
Kurort turystyczny położony w północnej części Korfu, u stóp góry Pantocrator. Znajdziemy tam kurorty z wieloma restauracjami i tawernami oraz sklepami z pamiątkami oferującymi duży wybór wyrobów z drzewa oliwnego. Miejscowość tą chętnie odwiedzają rodziny z dziećmi.
Kontokali
Znany kurort turystyczny położony zaledwie kilka kilometrów od stolicy wyspy, miasta Korfu. Razem z pobliską miejscowością Gouvia tworzą szczególnie interesujące miejsce, przyciągające wielu turystów licznymi barami, tawernami, restauracjami, dyskotekami oraz niewielkim portem. Kontokali jest miejscem spokojnym, sprzyjającym relaksowi, a Gouvia oferuje bogate życie nocne. Dzięki często kursującym i tanim autobusom publicznym można łatwo dostać się do miasta Korfu.
Agios Spiridon
To maleńka miejscowość na północy wyspy, w której znaleźć można dwie piękne zatokowe, piaszczyste plaże ze wspaniałą panoramą na wybrzeże Albanii. W pobliżu znajduje się również niewielki klasztor Agia Ekaterini zbudowany w 1713 r. z pięknymi XVIII i XIX-wiecznymi freskami.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska ,Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)
SIEDEM CUDÓW KORFU - cena ok. 43 EUR
Całodniowa wycieczka oprowadzająca po najpiękniejszych i najciekawszych miejscach Korfu, które dzięki swej niepowtarzalności stały się wizytówkami zielonej wyspy. Zobaczymy Pałac Achillion - dawną rezydencję cesarzowej Sissi, słynny punkt widokowy Kanoni, z którego rozpościera się widok na wschodnie wybrzeże i Mysią Wyspę, odwiedzimy stolicę wyspy - miasto Korfu i północno - zachodnie wybrzeże wyspy ze skalistym krajobrazem Paleokastritsy. Następnie udamy się do XIII-wiecznego bizantyjskiego klasztoru oraz wjedziemy na punkt widokowy Castelino, skąd roztacza się malownicza panorama na większą część wyspy.
ALBANIA - cena ok. 38 EUR + 10 EUR podatek portowy
Rejs wzdłuż wybrzeży Albanii do portu Ag. Saranda, spacer po zabytkowym mieście i czas wolny, bądź udział w wycieczce fakultatywnej do starożytnego Buryntu wpisanego na listę UNESCO. Odwiedzając to malownicze miasteczko przeniosą się Państwo w czasie od III w. n.e. aż po 2500 r. p.n.e. Będą Państwo mogli podziwiać m.in. rzymskie łaźnie, starożytną świątynię z przepiękną mozaiką oraz leżącą na wzgórzu XIV-wieczną twierdzę wenecką, skąd rozciąga się piękny widok na okolicę.
PAXOS- ANTIPAXOS - BLUE CAVES - cena ok. 42 EUR
Wypływając z portu w Korfu będziemy podziwiać piękny widok na stare miasto, jak również na panoramę południowo-wschodniego wybrzeża. Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos, zatrzymamy się w przybrzeżnej miejscowości Laka. Płynąc dalej dotrzemy do "błękitnych jaskiń". Dopływając do drugiej wyspy Antipaxos, mogą się Państwo zrelaksować nad bajeczną zatoczką porównywalną do karaibskich plaż. Wracając zatrzymamy się na Paxos, aby podczas czasu wolnego przespacerować się uroczymi, wąskimi uliczkami bądź zasmakować typowej greckiej kuchni.
PAXOS - PARGA - cena ok. 42 EUR
Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos zatrzymamy się w miejscowości Gaios. Na wyspie możemy zakupić oliwę z pierwszego tłoczenia na zimno - najlepszą jaka istnieje, oraz oliwkowe mydło. Następnie popłyniemy do Pargi - uroczego miejsca z wieloma tawernami oraz piękną grecką architekturą.
KALYPSO (GlLASS BOTTOM BOAT) - cena ok. 27 EUR
Godzinny rejs statkiem z przeszklonym dnem dookoła wyspy Vidos z możliwością podziwiania podwodnej flory oraz fauny. Podczas krótkiego postoju na wyspie zobaczą Państwo także pokaz z dwoma lwami morskimi. Następnie czas wolny w Kerkirze.
AQUALAND - cena ok. 39 EUR
Jeden z największych parków wodnych w Europie, z wieloma atrakcjami nie tylko dla dzieci.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3 lub 4 rozpoczęte doby hotelowe (w zależności od terminu), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

KORFU informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 10 EUR woda 1l - 1 EUR piwo w barze od 2 EUR kawa w kawiarni od 2 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.77 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KORFU
Jedna z najpiękniejszych greckich wysp, położona na turkusowych wodach Morza Jońskiego, nieopodal wybrzeża Albanii. Korfu zachwyca różnorodnością krajobrazu. Znajdziemy tu piękne zielone wzgórza porośnięte cyprysami i gajami oliwnymi, rozległe cytrusowe ogrody, winnice, góry, ale przede wszystkim piaszczyste plaże na wschodnim i północnym wybrzeżu wyspy oraz skaliste, wręcz dzikie wybrzeże w części zachodniej. Stolicą wyspy jest miasto Korfu, które zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Paleokastritsa
Najbardziej znany i malowniczy region wyspy położony na zachodnim wybrzeżu, przyciągający turystów bajkowymi widokami - krystalicznie czysta, turkusowa woda i górujące nad nią klify tworzą niepowtarzalny krajobraz. Miejsce godne polecenia również amatorom nurkowania. Paleokastritsa to najczęściej zwiedzane miejsce na Korfu, swego rodzaju wizytówka wyspy.
Sidari
Ta mała miejscowość na północy wyspy może poszczycić się pięknymi, piaszczystymi plażami, z których najbardziej znana to - Canal d'Amour. Plaża ta słynie ze wspaniałych formacji klifowych i skalnych o fantazyjnych kształtach. Jest to również popularny kurort turystyczny.
Dassia
Mała osada rybacka na wschodzie wyspy kusząca turystów greckimi tawernami, barami, kilkoma dyskotekami i piękną plażą, idealną dla rodzin z dziećmi. Ze względu na bliskość miasta Korfu, miejscowość Dassia jest również świetną bazą wypadową do zwiedzania stolicy wyspy.
Ermones
Maleńka miejscowość na zachodnim krańcu wyspy, z wysokim klifowym wybrzeżem i małą, ale uroczą zatokową plażą. Miejscowość godna polecenia wszystkim tym, którzy szukają ciszy i spokoju, a w trakcie swych wakacji pragną uciec od zgiełku typowego dla turystycznych kurortów.
Acharavi
Kurort turystyczny położony w północnej części Korfu, u stóp góry Pantocrator. Znajdziemy tam kurorty z wieloma restauracjami i tawernami oraz sklepami z pamiątkami oferującymi duży wybór wyrobów z drzewa oliwnego. Miejscowość tą chętnie odwiedzają rodziny z dziećmi.
Kontokali
Znany kurort turystyczny położony zaledwie kilka kilometrów od stolicy wyspy, miasta Korfu. Razem z pobliską miejscowością Gouvia tworzą szczególnie interesujące miejsce, przyciągające wielu turystów licznymi barami, tawernami, restauracjami, dyskotekami oraz niewielkim portem. Kontokali jest miejscem spokojnym, sprzyjającym relaksowi, a Gouvia oferuje bogate życie nocne. Dzięki często kursującym i tanim autobusom publicznym można łatwo dostać się do miasta Korfu.
Agios Spiridon
To maleńka miejscowość na północy wyspy, w której znaleźć można dwie piękne zatokowe, piaszczyste plaże ze wspaniałą panoramą na wybrzeże Albanii. W pobliżu znajduje się również niewielki klasztor Agia Ekaterini zbudowany w 1713 r. z pięknymi XVIII i XIX-wiecznymi freskami.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska ,Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)
SIEDEM CUDÓW KORFU - cena ok. 43 EUR
Całodniowa wycieczka oprowadzająca po najpiękniejszych i najciekawszych miejscach Korfu, które dzięki swej niepowtarzalności stały się wizytówkami zielonej wyspy. Zobaczymy Pałac Achillion - dawną rezydencję cesarzowej Sissi, słynny punkt widokowy Kanoni, z którego rozpościera się widok na wschodnie wybrzeże i Mysią Wyspę, odwiedzimy stolicę wyspy - miasto Korfu i północno - zachodnie wybrzeże wyspy ze skalistym krajobrazem Paleokastritsy. Następnie udamy się do XIII-wiecznego bizantyjskiego klasztoru oraz wjedziemy na punkt widokowy Castelino, skąd roztacza się malownicza panorama na większą część wyspy.
ALBANIA - cena ok. 38 EUR + 10 EUR podatek portowy
Rejs wzdłuż wybrzeży Albanii do portu Ag. Saranda, spacer po zabytkowym mieście i czas wolny, bądź udział w wycieczce fakultatywnej do starożytnego Buryntu wpisanego na listę UNESCO. Odwiedzając to malownicze miasteczko przeniosą się Państwo w czasie od III w. n.e. aż po 2500 r. p.n.e. Będą Państwo mogli podziwiać m.in. rzymskie łaźnie, starożytną świątynię z przepiękną mozaiką oraz leżącą na wzgórzu XIV-wieczną twierdzę wenecką, skąd rozciąga się piękny widok na okolicę.
PAXOS- ANTIPAXOS - BLUE CAVES - cena ok. 42 EUR
Wypływając z portu w Korfu będziemy podziwiać piękny widok na stare miasto, jak również na panoramę południowo-wschodniego wybrzeża. Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos, zatrzymamy się w przybrzeżnej miejscowości Laka. Płynąc dalej dotrzemy do "błękitnych jaskiń". Dopływając do drugiej wyspy Antipaxos, mogą się Państwo zrelaksować nad bajeczną zatoczką porównywalną do karaibskich plaż. Wracając zatrzymamy się na Paxos, aby podczas czasu wolnego przespacerować się uroczymi, wąskimi uliczkami bądź zasmakować typowej greckiej kuchni.
PAXOS - PARGA - cena ok. 42 EUR
Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos zatrzymamy się w miejscowości Gaios. Na wyspie możemy zakupić oliwę z pierwszego tłoczenia na zimno - najlepszą jaka istnieje, oraz oliwkowe mydło. Następnie popłyniemy do Pargi - uroczego miejsca z wieloma tawernami oraz piękną grecką architekturą.
KALYPSO (GlLASS BOTTOM BOAT) - cena ok. 27 EUR
Godzinny rejs statkiem z przeszklonym dnem dookoła wyspy Vidos z możliwością podziwiania podwodnej flory oraz fauny. Podczas krótkiego postoju na wyspie zobaczą Państwo także pokaz z dwoma lwami morskimi. Następnie czas wolny w Kerkirze.
AQUALAND - cena ok. 39 EUR
Jeden z największych parków wodnych w Europie, z wieloma atrakcjami nie tylko dla dzieci.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

4*

REGION

Korfu

OPIS

Położony na klifie, w otoczeniu śródziemnomorskiej zieleni niewielki Magna Graecia Hotel to wprost wymarzone doskonałe miejsce dla aktywnych Gości - okolica zachęcająca do spacerów po niewielkiej, malowniczej miejscowości Dassia, która z osady rybackiej przeobraziła się w miejscowość turystyczną oferującą turystom zadbaną, publiczną plażę oraz smaczną typowo grecką kuchnię w licznych tawernach oraz wiele sklepów i sklepików z pamiątkami.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

BRAK

Data otwarcia

1985 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (2), pralnia (płatna), basen odkryty.

internet

Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

350 m od hotelu.

pokoje

Zlokalizowane są w 2 budynkach:1 budynek główny (liczba wind: 1), 1 aneks (liczba wind: 0) Typy pokoi: Room Double MountainView dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , Room Single MountainView dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , Room Double SeaView dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , Room Single SeaView dla max. 1 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , Room Family Superior MountainView dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , Room Family Superior SeaView dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , Suite dla max. 5 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

restauracja główna, bary (2) All Inclusive (10:30-23:00) śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00) w restauracji głównej, przekąski (10:30-11:30) w barze przy basenie, lody, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne

w cenie

kort do tenisa ziemnego, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, piłka nożna, siatkówka plażowa, animacje soft, w nocy, w dzień

płatne

siatkówka, bilard, aerobik, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, salon piękności DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

28.05.2019 13:58

usługi dostępne w hotelu

SPA Tenis Mini Klub All Inclusive Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sky Club

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie :

Hotel położony w miejscowości Dassia z licznymi sklepikami i tawernami, w jednym z najbardziej popularnych rejonów wschodniej części wyspy. Od stolicy – Kerkyry i jej historycznego centrum, wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO – oddalony ok. 8 km (autobusy miejskie co 15-20 min, bilet ok. 2 EUR/os.). Hotel oddalony ok. 250 m od żwirowej, publicznej plaży (przejście przez mało ruchliwą ulicę, ok. 7 EUR/2 leżaki i parasol), ok. 1 km od dyskoteki i ok. 9 km od aquaparku. Odległość od lotniska ok. 9 km.

 

Hotel :

Czterogwiazdkowy hotel otoczony bujną roślinnością, gajem oliwnym i cyprysami, utrzymany w stylistyce marynarskiej (budynek w kształcie łodzi, okna w sklepie i w lobby przypominające bulaje, wnętrza nawiązują do wystroju kajut), oferujący 154 pokoje. Do dyspozycji Gości: klimatyzowana restauracja główna (Panów obowiązują długie spodnie i pełne buty podczas kolacji), Snack Bar, Lobby Bar, sala telewizyjna, kącik internetowy (ok. 2 EUR/ godz.) oraz WiFi w lobby (ok. 4 EUR/1,5 godz., dla Gości z własnym komputerem), sklep z pamiątkami i biżuterią, pralnia, windy. Możliwość wypożyczenia samochodu, skutera, roweru.

 

Pokoje :

Funkcjonalnie urządzone pokoje z możliwością 1 lub 2 dostawek (możliwe łóżka piętrowe). Wyposażone w klimatyzację, TV SAT, lodówkę, telefon, radio, sejf (ok. 10 EUR/7 dni, 15 EUR/2 tyg., depozyt 10 EUR), łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras z widokiem na basen, ogród lub góry, część z widokiem na morze.

 

Rozrywka i sport :

2 baseny ze słodką wodą – aktywny i relaksacyjny, tenis stołowy, siłownia, aqua aerobik, rzutki, bilard oraz automaty do gier na monety (ok. 2 EUR/gra), sauna (ok. 10 EUR/godz.), korty tenisowe (ok. 6 EUR/godz.), międzynarodowa Grupa animacyjna (w tym osoba polskojęzyczna), wypożyczalnia sprzętu plażowego i wodnego na plaży (dodatkowo płatna). Wieczorami organizowane są: dyskoteki, bingo, karaoke oraz Piano Nights.

 

Dla dzieci :

Wydzielona część w basenie, mini klub, wieczorne mini disco, plac zabaw, wysokie krzesła w restauracji, gry i zabawy organizowane przez polskiego animatora, możliwość zamówienia bezpłatnego łóżeczka dla dzieci do 2 lat.

 

PROGRAM ALL INCLUSIVE

• 07:00 – 10:00 śniadanie w formie bogatego bufetu podane w restauracji głównej, napoje typu: kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
• 10:30 – 12:00 przekąski oraz napoje typu: kanapki, lody, kawa i herbata dostępne w Snack Bar przy basenie
• 10:30 – 18:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne alkohole typu: piwo lane, wino białe i czerwone, ouzo, brandy, wódka, gin, kumquat, drinki na bazie lokalnych alkoholi dostępne w Snack Bar
• 12:30 – 14:00 lunch w formie bufetu podany w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna, a także piwo lane oraz wino
białe i czerwone
• 16:00 – 18:00 przekąski oraz napoje typu: kanapki, lody, ciasteczka kawa, herbata dostępne w Snack Bar przy basenie
• 18:00 – 23:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne alkohole typu: piwo lane, wino białe i czerwone, ouzo, brandy, gin, wódka, gin kumquat, drinki na bazie alkoholi lokalnych dostępne w Lobby Bar
• 18:30 – 21:00 kolacja w formie bogatego bufetu podana w restauracji głównej, w ofercie dania kuchni śródziemnomorskiej oraz dania kuchni międzynarodowej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna oraz piwo lane, a także wino białe i czerwone
• leżaki i parasole na tarasie słonecznym
• tenis stołowy oraz siłownia
• bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych
• opieka polskiego rezydenta

Cena zawiera:

  • 7 lub 14 noclegów,
  • wyżywienie wg programu,
  • ubezpieczenie KL i NNW,
  • opiekę polskiego rezydenta,
  • przelot samolotem,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko 
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Grecja/Korfu

Strefa

Family, Active

Dzieci

- 1 dziecko do 14 lat- opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 6 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

- Dassia - centrum, w pobliżu sklepy, restauracje, tawerny - przy hotelu przystanek komunikacji lokalnej skąd można dojechać do stolicy wyspy ( bilet ok. 2 EUR ) - miasto Korfu z licznymi zabytkami i unikatową architekturą- ok. 10 km - lotnisko - ok. 14 km

Plaża

ok. 250 m od hotelu (przejście przez ulicę), niewielka, publiczna, usytuowana w lesie piniowym, żwirkowa z łagodnym zejściem do morza i krystalicznie czystą wodą, leżaki i parasole płatne ok. 10 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2014 r. , w 2015 roku połączony z całkowicie wyremontowanym hotelem Mistraltworzącwspaniały kompleks wakacyjny, otoczony zadbanym ogrodem na lekkim wzniesieniu, posiada 160 pokoi zlokalizowanych w 3 piętrowych budynkach

Udogodnienia

całodobowa recepcja, sala telewizyjna, 2 windy, możliwość wypożyczenia żelazka, sklep firmowy teamu animacyjnego, wypożyczalnia samochodów, rowerów i skuterów (w recepcji lub w Dassi), ręczniki plażowe za kaucją 5 EUR

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, płatne WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (ok. 2 EUR/dzień)

Pokoje

2-os., możliwość 1 lub 2 dostawek (możliwe łóżka piętrowe), wielkości ok. 23 m2,Klienci Net Holiday otrzymują pokoje typu superior-całkowicie wyremontowane pokoje i łazienki w 2015 r., łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, TV SAT (polski program), klimatyzacja, telefon, lodówka, sejf (płatny ok. 10 EUR/tydzień), balkon lub taras z widokiem na morze

Restauracje i bary

- restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej i greckiej - snack bar przy basenie/ pool bar - bar główny / lobby bar - bar przy amfiteatrze / night bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny ze słodką wodą - aktywny z animacjami dla dzieci i dorosłych oraz rekreacyjny bez muzyki, doskonały do wypoczynku,leżaki i parasole bezpłatne, międzynarodowe animacje, amfiteatr, TV w lobby, tenis stołowy, aqua aerobik w ramach programu animacyjnego

Płatne

automaty do gry (ok. 2 EUR/gra), fish SPA (ok.10 EUR/30 min.), kort tenisowy (ok. 6 EUR/godz.), bilard,wypożyczalnia sprzętu wodnego na plaży, możliwość skorzystania z Aqua Parku oddalonego o ok. 9 km od hotelu, Fish Spa

Dla dzieci

brodzik - wydzielona część w basenie (do 0,6 m głębokości), mini klub (4-12 lat), mini disco, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, napoje typu kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.30-12.00 późne śniadanie, przekąski typu tosty, kanapki oraz napoje serwowane w barze przy basenie / pool bar 12.30-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, w tym dania główne, sałatki, dania wegetariańskie, ciasta, ciasteczka, przystawki, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo oraz wino białe i czerwone 18.30-21.00 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, w ofercie dania kuchni śródziemnomorskiej oraz dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni greckiej, dania mięsne, wegetariańskie, sałatki, owoce, desery, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo oraz wino białe i czerwone 16.00-18.00 podwieczorek typu lody, ciasta, kawa, herbata dostępne w barze przy basenie / pool bar 10.30-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe i czerwone, ouzo, brandy, vodka, kumquat, gin oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie / pool bar 18.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe i czerwone, ouzo, brandy, vodka, kumquat, gin oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze głównym / lobby bar - leżaki i parasole na tarasie słonecznym oraz przy basenach - tenis stołowy - mini klub dla dzieci 4-12 lat - bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, Eurocard

Strona www hotelu

www.magnagraeciahotel.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Atuty

- całkowicie odnowiony w 2014 roku - bogaty program All Inclusive - pokoje typu Superior dla Klientów Net Holiday z widokiem na morze - smaczna kuchnia i dobry serwis - rozrywkowa miejscowość z piękną plażą - Bestseller 2015 - wysokie oceny naszych Klientów w sezonie 2015

Dookoła Wyspy

Zwiedzanie najpiękniejszych i najciekawszych zakątków wyspy. W programie przejazd do Kanoni - niezwykłego punktu widokowego i podziwianie panoramy dwóch mniejszych wysp - Vlacherme i Pondikonissi. Następnie zwiedzanie pałacu Achillion, który był letnią rezydencją cesarzowej Austrii - Sissi i słynie z pięknych ogrodów z kolekcją rzeźb. Ostatnim punktem jest zatoka Paleokastritsa, uchodząca za najpiękniejszą na wyspie oraz czas wolny na odpoczynek i kąpiel. Cena ok. 42 EUR/os.

Albania

Rejs statkiem do Albanii, gdzie podziwiać można wspaniałe krajobrazy morskiego wybrzeża. W programie zwiedzanie antycznego miasta Butrini - odkryte w zeszłym wieku starożytne miasto z zachowaną łaźnią, gimnazjum, teatrem i bizantyjską świątynią z bezcennymi mozaikami.Wymagany paszport ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu. Cena ok. 80 EUR/os.

Aqualand

Wycieczka do miasteczka wodnego, gdzie kompleks basenów i zjeżdżalni, dzikie rzeki oraz wodne tuby dostarczą rozrywki zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Na terenie kompleksu znajdują się bary, kawiarnie i restauracje. Cena ok. 45 EUR/os.

Paxos i Antipaxos

Rejs na dwie urocze wyspy - Paxos i Antipaxos. Podczas rejsu podziwiać można piękno krajobrazu i groty ukryte pod dzikimi klifami wybrzeża. Wyspa Paxos zachwyci uroczym portem Gajos, a Antipaxos - dzięki niezwykłym widokom porównywana do wysp karaibskich zachęci do kąpieli i odpoczynku. Cena ok. 45 EUR/os.

Wieczór Grecki

Najlepsza okazja aby poznać grecką kuchnie i poczuć klimat tego niesamowicie gościnnego kraju. Greckie wino, przepyszne dania, tradycyjny taniec czyli miejscowy folklor w czystej postaci. Niezapomniany wieczór, który pozostaje na zawsze w pamięci turystów - przywołując miłe wspomnienia jednocześnie zachęca do powrotu na tą wyspę w przyszłości. Cena ok. 45 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Naszym zdaniem

Dogodnie usytuowany hotel, poddany renowacji w 2014 r. Śródziemnomorska roślinność, malownicze pejzaże, komfortowe warunki.

Położenie

Na wzniesieniu, 250 m od piaszczysto-żwirowej plaży (przejście przez ulicę, leżaki i parasole płatne) w miejscowości  Dassia, 500 m od jej centrum, 12 km od miasta Korfu (25 minut jazdy autobusem, w pobliżu jest przystanek autobusowy). Niedaleko znajdują się tawerny, sklepy i bary.

Wyposażenie

Lobby z recepcją i salą TV, restauracja główna z tarasem, bar w lobby, koktajl bar w stylu łodzi, odpłatnie kącik internetowy i Wi-Fi, sklep z pamiątkami, punkt wymiany walut,  wypożyczalnia samochodów i skuterów, sala konferencyjna, pralnia.

Pokoje

Standardowe z łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacją, TV sat, lodówką, telefonem, balkonem lub tarasem (widok na okolicę, ogród lub basen). Wi-Fi i sejf - odpłatnie. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w apartamencie (salon, sypialnia, częściowy widok na morze).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07.00-10.00), obiady (12.30-14.00), kolacje (18.00-21.00) w formie bufetów, przekąski przed południem, słodki podwieczorek, lody, filtrowana kawa, herbata, lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. (10.30-23.00).

Sport i rozrywka

Basen z tarasem, aerobik, tenis stołowy, tenis ziemny, rzutki, bilard, gry wideo, animacje, program rozrywkowy, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

Brodzik, animacje, miniklub (4-12 lat) w sezonie, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, foteliki.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mouzenidis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Region

Korfu

Opis

Renowacja hotelu 2019!
Renowacja terenu i budynków hotelowych, wykorzystanie w projekcie kolorów i materiałów z motywem greckim, doniczek z gliny, drewnianych belek z białego surowego drewna, piasku i czarnego koloru. Proste i naturalne elementy powodują odczucie relaksu i luksusu.

Opis

Niewielki hotel w zielonej okolicy w pobliżu plaży. Przestronne pokoje, restauracja i bar, basen, dostęp do internetu, mini-klub, animacja, sport, muzyka na żywo, prostota stylu i dobra obsługa. 

Polozenie

300 m od centrum miejscowości Dassia, 11 km od centrum miasta Korfu i 12 km od lotniska.

Wyzywienie

All Inclusive

Pokoje

170 pokoi: Double Rooms & Doubles Superior (24 m2), Family Rooms (28 m2).

W pokojach: klimatyzacja, telewizja satelitarna, lodówka, wanna / prysznic, suszarka, telefon, sejf (płatny), bezprzewodowy dostęp do Internetu (za opłatą), umeblowany balkon / taras. Większość pokoi - 2 łóżka pojedyncze.

Double Room: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze. Dodatkowe łóżko dla 3 osoby - standardowe lub rozkładane.

Family Room: podwójne łóżko i łóżko piętrowe lub 2 rozkładane łóżka lub łóżko pojedyncze i rozkładane.

Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

O wyzywieniu

All Inclusive 2020

Wyżywienie 
Śniadanie: szwedzki stół 07:00 - 10:00
Herbata i przekąski 10:30 - 12:00
Lunch: szwedzki stół 12:30 - 14:00
Popołudniowa herbata i przekąski (kawa, herbata, ciastka, ciasteczka), 16:00 - 18:00
Kolacja: szwedzki stół 18:30 - 21:00
Na lunch i kolację napoje: piwo, wino, napoje bezalkoholowe, woda.

Napoje i lody 10:30 - 23:00
Filtrowana kawa i herbata
Lody (różne gatunki)
Piwo, wino, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe (wódka, gin, brandy), grecki aperitify (ouzo, kumquat).
• Mineralna woda butelkowana nie jest wliczone w "all inclusive"
• Włoska kawa espresso nie jest wliczona w "all inclusive".

informacje dodatkowe:
Możliwość zamówienia suchego prowiantu (należy zamówić dzień wcześniej do południa w recepcji).
Zaleca się przy barze zamawiać max. 2 drinki za jednym razem.
Niepełne wyżywienie - śniadanie i kolacja (nie można zamienić na lunch).

! Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez uprzedniego powiadomienia.


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Magna Graecia to hotel położony w centrum miejscowości Dassia, gdzie znajdują się sklepy i restauracje, około 300 metrów od plaży. Ze względu na bogaty program All inclusive, bardzo dobre wyżywienie oraz animacje hotel polecamy zarówno rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym rozrywki. Dodatkowym atutem są pokoje wyremontowane w sezonie 2014, a także wysokie oceny Klientów w trakcie ostatnich sezonów.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Dassia, 12 km od centrum stolicy wyspy - miasta Korfu, całkowicie wyremontowany w 2014 roku
  • pokoje superior z widokiem na morze, duży basen, animacje
  • bogaty program All inclusive, smaczne wyżywienie

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

GRECJA

Położenie

na niewielkim wzniesieniu, w otoczeniu śródziemnomorskiego ogrodu, z przepiękną panoramą na morze i okolicę. Centrum turystycznego kurortu Dassia oddalone o ok. 150 m. W pobliżu hotelu liczne restauracje, lakalne tawerny, sklepy i bary. Lotnisko w Mieście Korfu oddalone o ok. 12 km. 

Plaża

publiczna, piaszczysto-żwirowa, oddalona o ok. 250 m. od hotelu. Dojście przez ulicę. Zestawy plażowe za opłatą (ok. 8 EUR/dzień). 

Wyposażenie

hotel oferuje 124 pokoje rozmieszczone na trzech piętrach w budynku głównym i budynku bocznym. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją i miejscami do wypoczynku, winda, restauracja główna, lobby bar, taras z widokiem na basen. Na zewnątrz w ogrodzie znajduje się basen, bar przy basenie oraz taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami słonecznymi. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie lobby gratis, w pokojach za opłatą (ok. 10 EUR/tydz.).

Zakwaterowanie

pokoje dwuosobowe od strony lądu/ogrodu (DBL LV): ok. 25 m2; klimatyzacja, TV-Sat., telefon, lodówka, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (DBL SV). Pokoje rodzinne od strony lądu/ogrodu (FAMILY LV): ok. 34 m2; dodatkowo łóżko pojedyncze lub piętrowe, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (FAMILY SV). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis, wymagane wcześniejsze zgłoszenie. 

Sport i Wellness

kort tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka nożna. Za opłatą: bilard oraz Spa oferujące zabiegi kosmetyczne, masaże, jacuzzi, saunę 

Rozrywka

 dzienne i wieczorne animacje i programy rozrywkowe. 

Dzieci

brodzik, pokój gier i zabaw, animacje. 

All inclusive

trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po połodniu przekśki w snack barze, a także kawa, herbata, ciasto w godz. 10:30-12:30. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-23:00. 

Kategoria lokalna

4 gwiazdki. 

Ważne informacje

 Do wszystkich wycieczek lotniczych cena zawiera transfery: z lotniska do hotelu w dniu przylotu oraz z hotelu na lotnisko w dniu wylotu. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.  

Mocne strony hotelu 1

Na wzniesieniu, piękne widoki na morze

Mocne strony hotelu 2

Zadbany ogród śródziemnomorski

Mocne strony hotelu 3

Ładna plaża oddalona o ok. 250 m.

Mocne strony strony 4

All inclusive

Mocne strony

- Na wzniesieniu, piękne widoki na morze - Zadbany ogród śródziemnomorski - Ładna plaża oddalona o ok. 250 m. - All inclusive


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Magna Graecia
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
Filmy hotelu Magna Graecia:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Magna Graecia
https://youtu.be/-qKX2KM4D6Y

Opinie o Hotelu Magna Graecia

5.0
zdecydowanie polecam

Zakochaliśmy się w Korfu i na pewno tam jeszcze nie raz wrócimy. Wyspa jest przepiękna i jest wiele rozrywek, ceny przystępne. Sam hotel jest elegancki i ma ładną architekturę. Blisko na plażę – ok. 5 min. i zaraz jest centrum ze sklepikami i klimatycznymi knajpkami. Greckie jedzenie bardzo smaczne, dlatego bez uczestniczenia w sportach, które organizują hotelowi animatorzy przytycie gwarantowane.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
polecam

Hotel położony w północnej części wyspy. Standard 4* co na greckie standardy nie jest zbyt wiele. Wybór jedzenia ok, w ilościach nie do przejedzenia. Oferta all inclusive dość różnorodna, na Korfu lubują się w drinkach z colą, i ouzo podane z wodą bądź ze spritem polane grenadiną - całkiem smaczne, coś nowego. Do wyboru whiskey, brandy, wodka, ouzo, rum. Całkiem nieźle jak przeciętny hotel. Co do jedzenia dużo włoskich wpływów, makarony itp. bardzo posmakowała mi słynna moussaka, pomidory nadziewane ryżem z czymś tam (nie wiem co to było) i podobnie zawijane w liście winogron - to samo nadzienie, albo podobne;) generalnie nie tylko same frytki, choć tych nie brakowało;) mięso takie sobie, raczej nie jadają kurcząt. Czasem jakaś rybka, natomiast dużo warzyw. Wyspa jest nie duża, sporo możliwości zwiedzania od wycieczek fakultatywnych po wypożyczalnie np. skuterów - taniocha, ok15 euro za dzień, komunikacja całkiem nieźle zorganizowana, bez problemu można poruszać się w ten sposób po wyspie. Generalnie nic dodać nic ująć.OK

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.9
4.7
polecam

jedyny minus - wymaga remontu, moze nie generalniego, ale odswiezenia. za to obsluga rewelacyjna - usmiechnieta i starajaca sie umilic kazdemu pobyt, opcja all bardzo dobra, rejon przyjemny i pod koniec maja wcale nam nie byla potrzeban klima - swietne warunki pogodowe. Korfu raczej nie jest wyspa imprezowa.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.7
4.6
polecam

sympatycznie spedzone wakacje rodzinne. cora wyszlala sie w basenie, na plazy (buciki obowiazkowe, cieply piasek i zwirek). wszyscy dobrze wypoczelismy, przejechalismy Korfu w ciagu kilku dni (w sumie 2 tyg wakacje)cwynajetym autem, a pogoda sprzyjala ku temu. supermarket obok dosc dobrze zaopatrzony. duze pokoje, lazienki jeszcze wieksze. wszedzie panuje porzadek, duzo zadrzewionych, ocienionych miejsc. POLECAM

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.6

Magna Graecia - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
DBL
DBL
Pok. 2 os.
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
FAM34
FAM34

Magna Graecia - Możliwości wyżywienia:


Magna Graecia - miasta wylotu:


Magna Graecia - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Magna Graecia? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00