cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
  • Hotel Bavaro Princess, Punta Cana
1 / 28
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
23.12 - 31.12
już od 11104 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.06 - 18.06
już od 6187 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Bavaro Princess
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Bavaro Princess
star 4

Dominikana: Punta Cana
Ocena hotelu Bavaro Princess:
4.8 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 grudnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 czerwca 2020

Hotel Bavaro Princess w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Punta Cana

Opis oferty:

Rajska plaża, rajski ogród i na dodatek raj dla podniebienia. Po prostu wakacje w raju! Aż trudno uwierzyć, że jednocześnie może wypoczywać tu ponad 1600 Gości. Hotel zajmuje olbrzymi, wspaniale zaprojektowany teren, komfortowe bungalowy są zatopione w tropikalnej zieleni ogrodów z malowniczymi palmami, stawami i fontannami. Piękne, duże baseny, w tym jeden ze świetnym barem swim-up, są znakomitym uzupełnieniem turystycznego raju. Kuchnia to kolejny mocny punkt hotelu: bogate bufety w restauracji głównej, dania kuchni świata w restauracjach á la carte i wykwintne posiłki w Licey. Zajęcia sportowe, korty tenisowe, sporty wodne i centrum spa pozwalają zadbać o kondycję. Przestronne pokoje - suity są elegancko urządzone, dobrze wyposażone i mogą w nich wygodnie mieszkać rodziny z dziećmi. Fantastyczne miejsce na wypoczynek, znakomite połączenie wysokiego standardu, zjawiskowej karaibskiej plaży i beztroskiej atmosfery nieustającej fiesty.

POŁOŻENIE:

w rejonie PUNTA CANA, ok. 400 m od centrum dzielnicy hotelowej Bavaro, w pobliżu sklepy, bar i restauracje, ok. 6 km od Manati Park Bavaro; ok. 90 km od portu lotniczego La Romana, ok. 28 km od portu lotniczego w Punta Cana; przystanek autobusowy w pobliżu hotelu (Santo Domingo, Higuey).

PLAŻA:

Bavaro Beach, publiczna, szeroka, piaszczysta, otoczona palmami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1991 r., regularnie odnawiany, 808 pokoi, budynek główny i 91 bungalowów, 1-2 piętra, w budynku głównym: przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja La Hispaniola - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Chopin - dania w formie bufetu, muzyka na żywo, restauracje á la carte: Bella Pasta przy plaży - kuchnia włoska, El Pescador przy plaży - owoce morza, El Gaucho przy plaży - śniadanie i obiad w formie bufetu, kuchnia argentyńska, Sakura - kuchnia azjatycka, Teppanyaki - kuchnia japońska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie na życzenie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bary: piano-bar Salon Princess, bar w lobby, Mc Princess na plaży, Chiringo na plaży, Guayacan przy basenie, Guaymate przy basenie; przechowalnia bagażu, sklepy; centrum konferencyjne dla 450 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, fryzjer, lekarz na wezwanie; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

bungalow suite:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 65 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator sufitowy, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 15 USD/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, basen dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne: ok. 15 USD/godz.), piłka i siatkówka plażowa, tenis stołowy, łucznictwo, bilard, piłkarzyki, niemotorowe sporty wodne, jedna lekcja nurkowania w basenie; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka (wstęp, 3 bezpłatne napoje), amfiteatr, hotel organizuje bezpłatny dowóz do kasyna Avalon, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: motorowe sporty wodne; centrum spa Metamorphosis: siłownia, sauna, jacuzzi; płatnie: zabiegi na twarz i ciało, masaże; w pobliżu hotelu 18-dołkowe pola golfowe.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00) w restauracji La Hispaniola, późne śniadanie (7.00-11.45) w restauracji El Gaucho, obiad (13.00-15.00) w restauracji La Hispaniola lub (12.30-16.00) w restauracji El Gaucho, kolacja (18.30-22.00) w restauracji La Hispaniola lub (18.00-23.00) w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); nocne przekąski w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (24h); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0018/092212311, www.princess-hotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Punta Cana

Opis oferty:

Rajska plaża, rajski ogród i na dodatek raj dla podniebienia. Po prostu wakacje w raju! Aż trudno uwierzyć, że jednocześnie może wypoczywać tu ponad 1600 Gości. Hotel zajmuje olbrzymi, wspaniale zaprojektowany teren, komfortowe bungalowy są zatopione w tropikalnej zieleni ogrodów z malowniczymi palmami, stawami i fontannami. Piękne, duże baseny, w tym jeden ze świetnym barem swim-up, są znakomitym uzupełnieniem turystycznego raju. Kuchnia to kolejny mocny punkt hotelu: bogate bufety w restauracji głównej, dania kuchni świata w restauracjach á la carte i wykwintne posiłki w Licey. Zajęcia sportowe, korty tenisowe, sporty wodne i centrum spa pozwalają zadbać o kondycję. Przestronne pokoje - suite są elegancko urządzone, dobrze wyposażone i mogą w nich wygodnie mieszkać rodziny z dziećmi. Fantastyczne miejsce na wypoczynek, znakomite połączenie wysokiego standardu, zjawiskowej karaibskiej plaży i beztroskiej atmosfery nieustającej fiesty.

POŁOŻENIE:

w rejonie PUNTA CANA, ok. 400 m od centrum dzielnicy hotelowej Bavaro, w pobliżu sklepy, bar i restauracje, ok. 6 km od Manati Park Bavaro; ok. 90 km od portu lotniczego La Romana, ok. 28 km od portu lotniczego w Punta Cana; przystanek autobusowy w pobliżu hotelu (Santo Domingo, Higuey).

PLAŻA:

Bavaro Beach, publiczna, szeroka, piaszczysta, otoczona palmami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1991 r., regularnie odnawiany, 808 pokoi, budynek główny i 91 bungalowów, 1-2 piętra, w budynku głównym: przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja La Hispaniola - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Chopin - dania w formie bufetu, muzyka na żywo, restauracje á la carte: Bella Pasta przy plaży - kuchnia włoska, El Pescador przy plaży - owoce morza, El Gaucho przy plaży - śniadanie i obiad w formie bufetu, kuchnia argentyńska, Sakura - kuchnia azjatycka, Teppanyaki - kuchnia japońska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie na życzenie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bary: piano-bar Salon Princess, bar w lobby, Mc Princess na plaży, Chiringo na plaży, Guayacan przy basenie, Guaymate przy basenie, bar Cafe Del Mar (nie jest objęty formułą all inclusive); przechowalnia bagażu, sklepy; centrum konferencyjne dla 450 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, fryzjer, lekarz na wezwanie; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

bungalow suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), ok. 65 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator sufitowy, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 15 USD/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, basen dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne: ok. 15 USD/godz.), piłka i siatkówka plażowa, tenis stołowy, łucznictwo, bilard, piłkarzyki, niemotorowe sporty wodne, jedna lekcja nurkowania w basenie; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka (wstęp, 3 bezpłatne napoje), amfiteatr, hotel organizuje bezpłatny dowóz do kasyna Avalon, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: motorowe sporty wodne; centrum spa Metamorphosis: siłownia, sauna, jacuzzi; płatnie: zabiegi na twarz i ciało, masaże; w pobliżu hotelu 18-dołkowe pola golfowe.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00) w restauracji La Hispaniola, późne śniadanie (7.00-11.45) w restauracji El Gaucho, obiad (13.00-15.00) w restauracji La Hispaniola lub (12.30-16.00) w restauracji El Gaucho, kolacja (18.30-22.00) w restauracji La Hispaniola lub (18.00-23.00) w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); nocne przekąski w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne całą dobę w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

008092212311, www.princess-hotels.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Filekcja nurkowania w basenie


Coral Travel

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Punta Cana Doskonałe połączenie wysokiego standardu z pięknem karaibskiej przyrody. Hotel może się pochwalić bogatym zapleczem sportowo - rekreacyjnym z kortami tenisowymi, basenami odkrytymi, centrum SPA a także doskonałą kuchnią, wielokrotnie chwaloną przez Gości. Dla rodzin przygotowano przestronne pokoje, które zapewnią relaks i wypoczynek.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

opis hotelu

Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, lobby, 8 restauracji, 9 barów, 2 baseny, taras z widokiem na morze i tropikalny ogród, room service (płatny), pralnia, wypożyczalnia samochodów, parking, centrum konferencyjne, udogodnienia dla niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

bezpośrednio przy plaży Playa Bavaro.

pokoje

Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, wentylator sufitowy, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), TV, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania, sejf (bezpłatny), mini-bar, balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: bungalow suity dla max 4 os.(sypialnia, część wypoczynkowa, jacuzzi) , platinium suite dla max 4 os.(2-poziomowa willa, jacuzzi w łazience) indywidualne zakwaterowanie, dostęp do strefy Platinium Club Lounge (serwis konsjerża, kontynentalne śniadanie, przekąski, nielimitowany Internet), dostęp do strefy Beach Club [luksusowe leżaki, serwowane drinki], 10% zniżki na usługi Spa, 20 minut masażu na osobę na tydzień, specjalna kolacja [serwowany lobster] na osobę na tydzień, 1 lekcja nurkowania na osobę/tydzień, pudełko z 3 cygarami na pokój na tydzień, dostep do lepszych alkoholi w barze torba plażowa i wiele innych udogodnień, room service 24h) , Honeymoon Suite dla max 2 os. (dla nowożeńców, oprócz wyposażenie standardowego w pokoju: 2 prysznice, jacuzzi, owoce na powitanie, płaszcze kąpielowe, kapcie, ręczniki plażowe, romantyczna kolacja z pamiątkową fotografią, serwis przygotowujący łóżko przed snem, 20 min sesja w jacuzzi zewnętrznym, room service 24h, 20 min romantyczny masaż dla dwojga, prezent - niespodzianka) , diplomatic suity dla max 4 os. (jacuzzi, 2 wentylatory, mikrofalówka, szlafrok i klapki, VIP/PLATINIUM service)

Wyżywienie

8 restauracji, 9 barów restauracja główna-dania serwowane w formie bufetu, restauracja Argentinean Steakhouse; restauracja serwująca kuchnię włoską, restauracja serwująca owoce morza i ryby, Concert Buffe, restauracja Teppanyaki, restauracja serwujaca potrawy azjatyckie; restauracja serwująca śniadania i lunche na plaży All Inclusive (24h) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:00-15:00), kolacja (18:30-22:00), przekąski w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety dla nowożeńców (bezpłatne, na życzenie)

z myślą o dzieciach

mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat (zlokalizowany na plaży), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik, krzesełka w restauracji

w cenie

animacje dzienne i wieczorne, przedstawienia, muzyka na żywo, dyskoteka Legacy (na terenie kasyna Avalon, wstęp i 2 drinki bezpłatne), wprowadzenie do nurkowania (1 lekcja w basenie bezpłatnie/pobyt), 3 korty tenisowe, niezmotoryzowany sporty wodne

płatne

centrum SPA oferujące liczne zabiegi na ciało i twarz, masaże i różnego rodzaju terapie relaksacyjne, łaźnia turecka, sauna parowa oraz w pełni wyposażone centrum fitness , zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, zmotoryzowane sporty wodne

dodatkowe informacje

Usługi dodatkowo płatne:posiłki w restauracji Cafe de Mar (kuchnia międzynarodowa), centrum konferencyjne, usługi w centrum SPA Metamorphosis, salon piękności, centrum medyczne, lekarz, centrum sportów wodnych, sporty motorowe, sklepy na terenie obiektu, room serwis, pakiet ślubny, pakiet gry w golfa, łącze internetowe przez modem, wybór win międzynarodowych.

Aktualizacja opisu

07.07.2017 12:23

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Mini Klub All Inclusive All Inclusive 24H


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Dominikana/Punta Cana

Informacje Ogólne:

Bavaro Princess All Suites Resorts Spa & Casino w Playa Bavaro posiada 808 pokoi na 2 piętrach. Dla Państwa komfortu hotel posiada sklepy i lobby. W 2-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, angielsku, francusku i hiszpańsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Hotel posiada basen. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na plaży. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko PUJ (17 km) i lotnisko LRM (88 km). Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka i teatr. Hotel posiada parking dla samochodów. Bavaro Princess All Suites Resorts Spa & Casino dzięki romantycznymi kolacjami jest idealnym miejscem na podróż poślubną.

Udogodnienia:

Hotel oferuje usługi prasowania, sejfy, pokojówki, kantor, opiekę medyczną, pralnię, serwis pokojowy i usługę budzenia. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel posiada salę konferencyjną.

Sport i Rozrywka:

Bavaro Princess All Suites Resorts Spa & Casino posiada spa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, karta Visa i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - w rejonie Punta Cana - ok. 400 m od dzielnicy hotelowej Bavaro - w pobliżu sklepy, bar i restauracje - ok. 28 km od lotniska w Punta Cana - przystanek autobusowy w pobliżu hotelu - w pobliżu hotelu 18-dołkowe pola golfowe

Plaża

- publiczna, szeroka, piaszczysta - otoczona palmami - łagodne zejście do morza - bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki

Pokoje

Pokoje standardowe/deluxe - klimatyzacja - TV-sat, lodówka, czajnik elektryczny - sejf (bezpłatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, jacuzzi,suszarka do włosów) - balkon

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - boisko do siatkówki plażowej - tenis stołowy - bilard - animacje - 3 korty tenisowe(oświetlnie płatne ok 15 usd/h) Płatne - centrum SPA - siłownia i sauna - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - miniklub - animacje

Wyżywienie

All Inclusive : Śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W restauracji a la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja. Przekąski w wybranych barach. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe dostępne całą dobę w wyznaczonych barach.  

Restauracje i bary

- 7 restauracji - restauracja La Hispaniola (kuchnia międzynarodowa) , - restauracje la carte: Bella Pasta przy plaży - kuchnia włoska, El Pescador przy plaży - owoce morza, El Gaucho przy plaży - śniadanie i obiad w formie bufetu, kuchnia argentyńska, Sakura - kuchnia azjatycka, Teppanyaki - kuchnia japońska - w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci - dania wegetariańskie na życzenie -  podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie) -  9 barów (2 z muzyką na żywo)

Dodatkowe informacje

- Wi Fi bezpłatne - dyskoteka - sklep - hotel organizuje bezpłatny dowóz do kasyna Avalon

Cena zawiera

Cena zawiera:bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu(doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu o godz.14:00, kończy o godzinie 12:00), tranfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;wyżywienie wg opisu;podatek VAT;obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, UBEZPIECZENIE OD CHORÓB PRZEWLEKŁYCH Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

w rejonie PUNTA CANA, ok. 400 m od centrum dzielnicy hotelowej Bavaro, w pobliżu sklepy, bar i restauracje, ok. 6 km od Manati Park Bavaro; ok. 90 km od portu lotniczego La Romana, ok. 28 km od portu lotniczego w Punta Cana; przystanek autobusowy w pobliżu hotelu (Santo Domingo, Higuey).

Plaża

Bavaro Beach, publiczna, szeroka, piaszczysta, otoczona palmami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

Hotel

Kategoria lokalna 5* Hotel zajmuje olbrzymi, wspaniale zaprojektowany teren, komfortowe bungalowy są zatopione w tropikalnej zieleni ogrodów z malowniczymi palmami, stawami i fontannami. Piękne, duże baseny, w tym jeden ze świetnym barem swim-up, są znakomitym uzupełnieniem turystycznego raju. Elegancki i stylowy, zbudowany w 1991 r., regularnie odnawiany, obiekt składa się z budynku głównego oraz 91 bungalowów (1-2 piętrowych).

Do dyspozycji gości

Całodobowa recepcja, lobby, restauracja głowna, restauracje a la carte (kuchnia włoska, argentyńska, owoce morza, azjatycka, japońska), muzyka na żywo, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie na życzenie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bary: piano-bar Salon Princess, bar w lobby, Mc Princess na plaży, Chiringo na plaży, Guayacan przy basenie, Guaymate przy basenie; przechowalnia bagażu, sklepy; fryzjer, udogodnienia dla niepełnosprawnych.  centrum konferencyjne dla 450 osób bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby Sport i rekreacja: 3 baseny o nieregularnym kształcie (słodka woda), basen dla dzieci; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne: ok. 15 USD/godz.), piłka i siatkówka plażowa, tenis stołowy, łucznictwo, bilard, piłkarzyki, niemotorowe sporty wodne, jedna lekcja nurkowania w basenie; dyskoteka (wstęp, 3 bezpłatne napoje), amfiteatr, hotel organizuje bezpłatny dowóz do kasyna Avalon, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: motorowe sporty wodne; centrum spa Metamorphosis: siłownia, sauna, jacuzzi; płatnie: zabiegi na twarz i ciało, masaże; w pobliżu hotelu 18-dołkowe pola golfowe. Dla dzieci: plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat)

Zakwaterowanie

W hotelu łącznie znajduje się 808 pokoi, pokoi, w tym pokoje Bungalow Suite: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 65 m, elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator sufitowy, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 15 USD/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka). pokoje Honeymoon Suite - dla nowożeńców, oprócz wyposażenie standardowego w pokoju: łożko typu kings size, wanna z jacuzzi, owoce na powitanie, płaszcze kąpielowe, kapcie, ręczniki plażowe, romantyczna kolacja z pamiątkową fotografią, 1 kolacja w restauracji Lace, serwis przygotowujący łóżko przed snem.

Wyżywienie

All inclusive 24h:  śniadanie (7.00-10.00) w restauracji La Hispaniola, późne śniadanie (7.00-11.45) w restauracji El Gaucho, obiad (13.00-15.00) w restauracji La Hispaniola lub (12.30-16.00) w restauracji El Gaucho, kolacja (18.30-22.00) w restauracji La Hispaniola lub (18.00-23.00) w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); nocne przekąski w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne całą dobę w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

Inne

*    Banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe: VISA, MasterCard, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej. *    Można wymienić dolary lub euro w bankach, kantorach, hotelach. Wymiana pieniędzy na ulicy nie jest bezpieczna. Najlepiej płacić gotówką w dolarach amerykańskich. Pieniądze i karty kredytowe, a także paszporty i inne dokumenty osobiste najbezpieczniej pozostawiać w skrytkach hotelowych (dopuszczalne jest posługiwanie się fotokopią paszportu). Nie należy wychodzić z hotelu z większą ilością gotówki. www.princess-hotels.com akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.    

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydentaubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, karty turystycznej 10 usd. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

    Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej   Karta turystyczna kosztuje ok. 10 USD, aby uniknąć kolejki do kasy na lotnisku najlepiej opłacić ją przed  wylotem na stronie https://www.dgii.gov.do/Tturistaweb/. Posiadacz takiej karty może przebywać na terenie kraju 30 dni. Po 30 dniach należy uiścić dodatkową opłatę za okres za okres powyżej 30 dni. Łącznie obywatel polski może przebywać na terenie Dominikany do 90 dni.    Paszport obywatela polskiego musi być ważny przy wjeździe oraz wyjeździe z Dominikany.     Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient jest odpowiedzialny za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatoraKAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

DOMINIKANA

Położenie

Hotel położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży Bavaro, w odległości ok 17 km od lotniska w Punta Cana; 300 m od centrum handlowego

Hotel

Czterogwiazdkowy, restauracja główna, restauracje a'la carte (kuchnia argentyńska, włoska, azjatycka, japońska, owoce morza), recepcja (24h), kantor, internet (płatny), sklep, wypożyczalnia samochodów, pralnia, salon fryzjerski, mini zoo, kasyno, dyskoteka, w ośrodku znajdują się dwa baseny.

Pokoje

Junior Suite - 82 pokoje, przestronne, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja, wentylacja sufitowa, sejf, minibar, telefon, TV-SAT zestaw do parzenia kawy/herbaty, taras lub balkon z widokiem na ogród.

Wyżywienie

All inclusive 24h - śniadanie, lunch, kolacja, przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

Sport

siłownia, lekcje nurkowania dla początkujących (w basenie - 1 lekcja podczas pobytu), strzelanie z łuku, tenis stołowy, 3 korty tenisowe, dodatkowo płatne nurkowanie, motorowe sporty wodne, golf w pobliżu.

Dla dzieci

brodzik, miniklub (4-12 lat), opiekunka dla dziecka (na życzenie, odpłatnie), posiłki dla dzieci, łóżeczka dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji,

Rozrywka

animacje

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Dominikana z wybranego portu lotniczego

2 dzień

Przylot do Dominikana transfer z lotniska do HOTELU

2-8 dzień

Pobyt w Hotelu / Dominikana

8 dzień

Transfer z HOTELU na lotnisko w Dominikana i wylot do kraju

9 dzień

Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, na lotnisku na Dominikanie, turysta zobowiązany jest do wykupienia karty turysty, jej koszt to 11 Euro/biuro pośredniczy w załatwianiu karty turysty. . - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje dla podróżnych

- waluta - peso dominikańskie (DOP) - 1 USD = 37 peso, dolary amerykańskie są powszechnie uznawane jako środek płatniczy, - język hiszpański, - czas -5 godz. w stosunku do Polski - turystom z Europy zaleca się szczepienia przeciw żółtej febrze, tężcowi, dyfterytowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i B, zapaleniu opon mózgowych typu A i C, - energia elektryczna 110 Volt/60 Hz, (potrzebny adapter) - banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe VISA, Masters, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej, - podczas pobytu na Dominikanie wymagana jest karta turysty, kartę można wykupić na lotnisku w Punta Cana lub za naszym pośrednictwem.

Informacje dodatkowe

- impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzalezniona jest od dostepnosci miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - średnia cena przyjęta do kalkulacji za bilet lotniczy wynosi 3800 zł - UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

Polskie placówki dyplomatyczne

brak polskiej placówki dyplomatycznej, Konsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w Puerto Plata, Dominikana, Puerto Plata, ul. Guayacanes 15, Costambar, Tel. +180 99707303 Tel. dyżurny +182 97572571 (tel. alarmowy) Tel. dyżurny +180 99746393 (tel. alarmowy) Faks +180 99707303, konsul@dominikana.konsulat.gov.pl, Ambasada Republiki Dominikańskiej Dessauer Strasse 28-29 D-10963 Berlin tel (0-0 49 30) 257 57 76-0 fax (0-0 49 30) 257 57 76-1,

Przewoźnik

podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy):.

Oferta

wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18):.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


BestReisen

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Doskonały wybór na rodzinne wakacje na Karaibach. Przy pięknej plaży Bavaro, w jednym z najbardziej znanych miejsc, w których można podziwiać niezrównane piękno krajobrazu, czystość białego piasku i przejrzystych turkusowych wód.

Położenie

Przy plaży, zaledwie 25 minut jazdy od lotniska i niedaleko jednego z najpiękniejszych pól golfowych na Karaibach.

Wyposażenie

Recepcja, room service, restauracje: główna (kuchnia międzynarodowa), argentyńska, włoska, japońska, azjatycka, 9 barów (m.in bar na plaży, bary przy basenach, lobby bar), centrum medyczne, salon urody, centrum fitness, centrum konferencyjne, SPA, mini-market

Pokoje

Wszystkie klimatyzowane, wyposażone w: łazienkę z prysznicem, suszarkę, sejf, telewizor, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, balkon/taras.

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów. Przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach i godzinach (szczegółowe informacje odnośnie pakietu przekazane zostaną w dniu zakwaterowania przy recepcji)

Sport i rozrywka

2 baseny, centrum fitness, korty tenisowe, SPA, centrum sportów wodnych na plaży, ping-pong, animacje w ciągu dnia

Dla dzieci

Mini klub na plaży (dla dzieci w wieku 4-12 lat)

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej; Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu. Przy wjeździe na Dominikanę należy wykupić na granicy kartę turystyczną (ok. 15 USD).Posiadacz takiej karty może przebywać na terenie kraju 30 dni.

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski na Dominikanę dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 400 PLN/sztuka za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Mapa Hotelu Bavaro Princess
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana / Punta Cana)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Bavaro Princess

4.9
zdecydowanie polecam

Hotel Bavaro Princess to rozległy hotel, położony na dużej przestrzeni. Z tego co widziałam to każdy znajdzie sobie coś dla siebie na jego terenie. Plażą zaraz przy hotelu, ale też zależy z której strony ma się pokój. Jedzenie dobre i zróżnicowane. Pobyt na Dominikanie zostanie w mojej pamięci:)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
5.0
zdecydowanie polecam

świetne miejsce, raj na ziemi !!! Bavaro Princess ma najpiękniejszy teren hotelowy jaki widziałam. pokój mieliśmy w willach na terenie ogrodu - boskiego ogrodu. jest to ogromna ilość palm i przeróżnych roślin. mimo, iż hotel jest duży, to dzięki takiemu rozłożeniu budynków wcale nie odczuwało się natłoku turystów. w Punta Cana plaża śliczna, pokoje bardzo duże i czyste, sprzątane były codziennie. jedzenie? ogromny wybór, nie było wiadomo od czego zacząć :) bardzo smaczne. jak Dominikana to Bavaro Princess!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.4
polecam

Hotel Bavaro Princess polecam. Pięknie położony w regionie Punta Cana, bardzo ładny i zadbany hotel z fajnym ogrodem. Pokoje czyste. Prywatna bardzo ładna plaża :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    4.9
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Obsługa
    4.9
HolidayCheck
Ocena Bavaro Princess:
4.6 / 6

Bardzo ladnie 2008-11-04
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    5.3

piekny duzy ogrod i mnostwo bungalowow, pokoje ladne ale lazienkom przydalby sie maly remont szczeg...
więcej

4.9
Gorąco polecamy, idealny na miesiąc miodowy! 2009-02-28
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

5.8
Urlop jak z bajki 2011-03-21
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Świetny pomysł na wakacje 2012-12-05
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Hotel godny polecenia 2013-01-05
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.3
Raj zimą 2014-06-06
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Piękne otoczenie hotelu 2014-08-25
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Fantastyczne miejsce 2014-10-21
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Relaks i zabawa 2017-12-25
Szczegóły oceny hotelu Bavaro Princess:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.8

Bavaro Princess - możliwości zakwaterowania:

Bungalow Suite 1 Ad
Bungalow Suite 1 Ad + 1 Child
Bungalow Suite 1 Ad + 2 Ch
Bungalow Suite 2 Ad
Bungalow Suite 2 Ad + 1 Child
Bungalow Suite 2 Ad + 2 Ch
Bungalow Suite 3 Ad
Bungalow Suite 3 Ad + 1 Child
Honeymoon Platinum Suite 1 Ad
Honeymoon Platinum Suite 2 Ad
Platinum Suite 1 Ad
Platinum Suite 1 Ad + 1 Child
Platinum Suite 1 Ad + 2 Ch
Platinum Suite 2 Ad
Platinum Suite 2 Ad + 1 Child
Platinum Suite 3 Ad
Family Club Junior Suite
Family Club Junior Suite
Juniorsuite
Platinum Suite
Bungalow Junior Suite
Honeymoon Suite

Bavaro Princess - Możliwości wyżywienia:


Bavaro Princess - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Bavaro Princess? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00