Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
  • Hotel Mitsis Summer Palace, Kos
1 / 12
Udogodnienia hotelu Mitsis Summer Palace
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Mitsis Summer Palace
star 4

Grecja: Kos
Ocena hotelu Mitsis Summer Palace:
4.3 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mitsis Summer Palace:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    2.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 czerwca 2018

Hotel Mitsis Summer Palace w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, bezpośrednio przy plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od miejscowości Kardamena
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny z wydzieloną częścią dla dzieci, korty tenisowe, animacje, plac zabaw, 3 zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Norida Beach
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Dobrej klasyhotel, zbudowany tarasowo na wzgórzu z widokiem na morze. Przed recepcją przystanek autobusowy, skąd można dostać się do pobliskiej Kardameny (ok. 5 km). Do miasta Kos ok. 32 km, do lotniska ok. 6 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.



Plaża:

Obiekt posiada własną, żwirowo-piaszczystą plażę. Leżaki i parasole na plaży - bezpłatne.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 - godz., restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), restauracje a la carte - grecka i włoska oraz bary: główny, przy basenie, przy zjeżdżalniach, na plaży oraz przy krytym basenie. Basen kryty ze słodką wodą (od 18 lat), duży basen zewnętrzny z wodą morską. Leżaki i parasole przy basenach - bezpłatne, ręczniki kapielowe z depozytem 20 EUR. Płatne dodatkowo: butiki, wypożyczalnia samochodów, skuterów, rowerów i pralnia.


Pokoje:

Pokoje standardowe z balkonem lub tarasem (możliwość dostawki w formie rozkładanej sofy lub łóżka polowego,na życzenie takżełóżeczko dla dziecka do 2 lat) oraz pokoje standardowe promocyjne (bez dostawek). Indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV-sat, bezpłatny minibar uzupełniany co drugi dzień. W łazience wanna z prysznicem, WC i suszarka. Za opłatą: sejf, telefon. W ofercie także pokoje promocyjne o takim samym wyposażeniu. Uwaga: dziecko do 2 lat wlicza się w maksymalne obłożenie pokoju.


Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:30) w formie bufetu. Późne śniadania kontynentalne (10:00-10:30), możliwość zamówienia wczesnego śniadania od godz. 5:00. Lunch i kolacja możliwe także w restauracji tematycznej po wcześniejszej rezerwacji. Przekąski (10:00-22:00) i lody (10:00-22:00). Duży wybór napojów bezalkoholowych oraz lokalnych alkoholi w barze głównym (10:00-00:00), barach na plaży i przy basenie (10:00-18:00), przy zjeżdżalniach (10:00-17:00) oraz przy basenie krytym (18:00-00:00).


Program sportowy i animacyjny:

Bogate zaplecze rekreacyjno-sportowe. Siłownia, 2 oświetlane korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, kajaki, rowery wodne (pierwsze 20 minut bez dodatkowych opłat). Za opłatą: inne sporty wodne orazbilard. Od czerwca do września animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorami. Dla dzieci plac zabaw, sala gier, a także 3 zjeżdżalnie wodne w siostrzanym hotelu Norida Beach (od lat 8). Możliwość korzystania z Figlo Klubu zlokalizowanego w Mitsis Family Village.


Internet:

W lobby internet Wi-F - bezpłatny, w pokojach-płatny.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Wycieczki lokalne

WYSPA NISSYROS To jedna z bardziej ekscytujących wycieczek, a szczególnym przeżyciem jest zwiedzanie krateru Stefanos, znajdującego się na dnie wnętrza wulkanu, gdzie roztacza się prawdziwie księżycowy krajobraz! Będą Państwo mieli okazję przespacerować się po dnie wulkanu, będzie też czas, aby zwiedzić stolicę wyspy, zobaczyć lokalny klasztor cześciowo wydrążony w skale lub posmakować specjałow kuchni lokalnej! Cena ok. 43 EUR.

KALYMNOS I PSERIMOS Wycieczka morska połączona z relaksem i pięknymi widokami. Plaża, słońce i błogie lenistwo! Na pokładzie statku pyszny grecki obiad. Odwiedzimy między innymi wyspę Pserimos zamieszkiwaną przez 50 osób oraz znaną z poławiaczy naturalnej gąbki - Kalymnos, na której przyjrzymy się procesowi produkcji naturalnych gąbek. Statek zrzuci też kotwicę przy bezludnej wyspie, gdzie będzie czas na nurkowanie i orzeźwiającą morską kąpiel. Cena ok. 46 EUR.

ODKRYJ KOS Zabierzemy Was do miejsc, które na Kos koniecznie trzeba zobaczyć: świątynia Asklepiosa (opłata dodatkowa 8 EUR) mała grecka wioska Zia, gdzie czas zatrzymał się w miejscu przepiękna zatoka z błękitną bądź wręcz przezroczystą wodą. Rozpoczynamy od miasta Kos z drzewem Hiporkatesa, starożytną Agorą, i starym miastem oraz odwiedzimy świątynię Asklepiosa. Następnie proponujemy wizytę w uroczej wiosce, zwanej Zia, która usytuowana jest na zboczu góry Dikeos. Z tego miejsca roztacza się wspaniały widok na okolicę. Cena ok. 40 EUR.

BODRUM - TURCJA Naszą przygodę z Orientem rozpoczniemy od zatoki wyspy Kos, skąd wypływa statek do Turcji. Rejs trwa ok. 1 godziny. Dziś Bodrum stanowi jedną z najbardziej popularnych miejscowości turystycznych i znane jest z bazaru, gdzie można kupić m.in. wyroby skórzane (kurtki, paski, portfele), zegarki, lokalne przyprawy i słodycze. Poznamy historię średniowiecznego zamku, który znajduje się blisko portu, zobaczymy bramę Myndos - pozostałość po fortyfikacjach z 4 w p.n.e oraz starożytny teatr. Cena ok. 45 EUR w tym opłaty portowe. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

KOS informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.


KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, bezpośrednio przy plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od miejscowości Kardamena
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny z wydzieloną częścią dla dzieci, korty tenisowe, animacje, plac zabaw, 3 zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Norida Beach
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4,5

Region

Grecja, Kos, PLAżA KARDAMENA

Położenie

hotel położony tarasowo na wzgórzu, powyżej zadbanej, piaszczysto-żwirowej plaży, ze wspaniałym widokiem na morze. Do Kardameny ok. 5 km, do miasta Kos ok. 35 km. Przystanek autobusowy przy hotelu.

Wyposażenie

zadbany i elegancki hotel. Hol powitalny z recepcją, kilka barów, restauracja z tarasem z widokiem na morze, mini market. Relaksacyjny basen kryty dla dorosłych. Na zewnątrz basen z morską wodą, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży udostępniane nieodpłatnie. Ręczniki kąpielowe (kaucja). Do plaży zejście schodami lub windą z hotelu.

Dzieci

plac zabaw, mini klub (4-12 lat), junior klub (12-16 lat, lipiec-sierpień), mini disco. Możliwość korzystania z parku wodnego przy siostrzanym hotelu Norida Beach (basen ze słodką wodą, 2 duże i 1 mała zjeżdżalnia).

Kategoria grecka

5 gwiazdek.

Pokoje dwuosobowe (1-2A)

komfortowo urządzone; telefon, TV-satelitarna, sejf (za opłatą, ok. 22 EURO/tydz.), mini bar/lodówka, balkon. Wanna, WC, suszarka. Pokój dwuosobowy do pojedynczego wykorzystania. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2B).

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę (SC). Przy 1 os. pełnopłatnej (pok. 2A) 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje zniżkę procentową (ZP).

Zniżka dla nowożeńców

5%

Suite-rodzinne z widokiem na morze (4D)

2 sypialnie połączone drzwiami, dostęp do basenu wspólnego dla 15 pokoi, balkon lub taras, lodówka. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 1-2 dzieci 2-14 lat otrzymuje stałą cenę (SC). Ruletka (2S).

Rozrywka

animacja, dyskoteka, raz w tygodniu grecki wieczór i muzyka na żywo.

Sport i zdrowie

tenis stołowy, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe z twardą nawierzchnią, bilard, siłownia, kajaki, rowery wodne, surfing (konieczna licencja). Za opłatą: sauna, masaże (na zapytanie), wypożyczalnia rowerów jak również inne sporty wodno-motorowe w pobliżu hotelu.

All inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Śniadanie w godz. 7.00-10.00, kontynentalne śniadanie wczesne w godz. 6.30-7.00 oraz dla "śpiochów" w godz. 10.00-11.30, obiad w godz. 12.45-14.15, kolacja w godz. 19.00-21.30. Do kolacji wymagany stosowny strój. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (z wyjątkiem wody mineralnej w butelkach) w godz. 10.00-24.00. Napoje w barze przy basenie i na plaży w godz. 10.30-17.30, przy basenie wewnętrznym w godz. 18.00-24.00. Zimne i ciepłe przekąski godz. 10.00-23.00, lody w godz. 10.00-21.30. Kawa, herbata i ciasto w godz. 17.00-18.00. W ciągu dnia owoce i lody wodne przy basenie i na plaży (czerwiec-wrzesień). Obowiązek noszenia plastikowej bransoletki. Dodatkowo na powitanie owoce i butelka lokalnego wina. Mini bar w pokoju uzupełniany co trzeci dzień napojami orzeźwiającymi.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, bezpośrednio przy plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od miejscowości Kardamena
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny z wydzieloną częścią dla dzieci, korty tenisowe, animacje, plac zabaw, 3 zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Norida Beach
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

 

1997 r.

 

Położenie:

na wzgórzu, 5 km do centrum Kardamena, 32 km od miasta Kos (przystanek autobusowy obok hotelu), 13 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 90.000 m².

 

Plaża :

przy hotelu, żwirowa. Parasole i leżaki - bezpłatne. Ręczniki plażowe - depozyt. Do plaży kursuje winda.

 

W hotelu:

3 restauracje (w tym 2 a'la carte - grecka i włoska), 4 bary, 2 baseny odkryte (jeden z wodą morską), 6 basenów przy suitach rodzinnych, basen kryty (tylko dla dorosłych), 2 zjeżdżalnie, winda.

 

Pokoje :

w budynku głównym i bungalowach: 156 pokoi standardowych, 96 suit rodzinnych z dzielonym basenem (2 pokoje połączone drzwiami) ; klimatyzacja indywidualna (bezpłatna), sejf (płatny), TV, telefon, lodówka, wanna, suszarka, balkon lub taras.

 

Rozrywki i usługi:

 

 

Bezpłatne:

animacje, internet bezprzewodowy w lobby, 2 korty tenisowe, siłownia, aerobik, tenis stołowy, siatkówka i piłka nożna plażowa, kajaki, rowery wodne, windsurfing (wymagana licencja).

 

Płatne:

kącik internetowy, room service, pralnia, centrum biznesowe, centrum SPA w hotelu Mitsis Blue Domes, sauna, masaże, bilard, wypożyczalnia rowerów i motorowe sporty wodne (firmy zewnętrzne).

 

Dla dzieci:

brodzik (z wodą morską), animacje, miniclub, minidisco, plac zabaw, 1 zjeżdżalnia, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

 

Wyżywienie :

All inclusive

 

 

All inclusive (10:00 - 24:00)

Posiłki: śniadanie, obiad, lody, przekąski, podwieczorek, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.


7 islands
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, bezpośrednio przy plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od miejscowości Kardamena
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny z wydzieloną częścią dla dzieci, korty tenisowe, animacje, plac zabaw, 3 zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Norida Beach
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

5

Region

Grecja/Kos/Kardamena

Opinia 7islands

Położony tarasowo hotel z pięknym panoramicznym widokiem na turkusowe morze oraz wyspę Nissiros. Ze względu na bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne polecamy go osobom lubiącym aktywny wypoczynek. Świetnie będą się tu czuć również rodziny z dziećmi, z myślą o nich zaprojektowano wiele udogodnień i atrakcji, między innymi park wodny należący do kompleksu hoteli sieci Mitsis.

Położenie

Na południowym wybrzeżu wyspy, na wzgórzu, ok. 5,5 km od Kardameny, gdzie znajdują się liczne restauracje, sklepy i tawerny, ok. 14 km od lotniska, ok. 30 km od stolicy wyspy Kos. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, gruby piasek z drobnymi kamyczkami, po jednej stronie plaży znajdują się skały i kamienie. Leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki plażowe pobierana jest kaucja.

Hotel

Na terenie hotelu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, parking, 2 windy (transportujące gości z hotelu na plażę), kącik telewizyjny, amfiteatr, restauracja główna, 2 restauracje ? la carte (włoska i grecka tawerna), 5 barów (bar w lobby, przy amfiteatrze, przy basenie, przy plaży, przy parku wodnym) Odpłatnie: mini market, opieka medyczna (na zapytanie), wypożyczalnia samochodów, pralnia. Kategoria lokalna A.

Pokoje

Hotel dysponuje 252 komfortowo urządzonymi pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę z mini barem (uzupełniany co drugi dzień), suszarkę do włosów. Odpłatnie: Internet Wi-Fi, sejf (ok. 25 euro/tydzień).

Rodzaje pokoi

dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, pokoje rodzinne z możliwością 2 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania kontynentalne (10:00-10:30), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30). Do dyspozycji Gości pozostają również 2 restauracje ? la carte: włoska i grecka, w której serwowane są obiady (12:30-14:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja) i kolacje (18:30-21:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja). W godzinach 10:00-23:00 w barach na terenie hotelu dostępne są przekąski (kanapki, tosty, ciasta, ciastka, owoce oraz lody - do 21:30). W godzinach 10:00-24:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe (kawa, herbata, espresso, cappuccino, soki, woda). Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: animacje dzienne i wieczorne, zjeżdżalnie należące do kompleksu hoteli Mitsis (10:00-17:00), siatkówka plażowa, 2 oświetlane korty do tenisa ziemnego (twarda nawierzchnia), sprzęt do tenisa zimnego, tenis stołowy, centrum fitness, kajaki, rowery wodne. Za niektóre sprzęty może być pobierana kaucja. Odpłatnie: bilard, centrum sportów wodnych.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, zjeżdżalnia, zjeżdżalnie należące do kompleksu hoteli Mitsis (dzieci 6-16 lat), mini klub (4-12 lat, mini disco.

Kontakt do hotelu

www.mitsishotels.com / tel.: 00 30 224 209 27 30-8

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, bezpośrednio przy plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od miejscowości Kardamena
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny z wydzieloną częścią dla dzieci, korty tenisowe, animacje, plac zabaw, 3 zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Norida Beach
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki, wysmakowany hotel, zbudowany tarasowo, idyllicznie położony na wzgórzu z widokiem na morze. Rozległy teren wakacyjnego kompleksu, zachwycające pejzaże, wysoki standard usług, bogaty pakiet all inclusive, bezpłatny serwis plażowy i sporty, spokojna okolica- bez zgiełku i rozrywek. Miejsce w sam raz na rodzinny wypoczynek i romantyczną ucieczkę od codzienności.

Położenie

Na południowym wybrzeżu Kos, przy żwirowo-piaszczystej plaży (leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za depozytem, zejście po schodach lub zjazd specjalną windą), 5 km od Kardameny, 15 km od lotniska, 35 km od miasta Kos. W pobliżu znajduje się przystanek autobusowy. Strome wejście, duże pochylenie nad poziomem morza.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją i Wi-Fi, restauracja główna Panorama z tarasem (bufety, kuchnia grecka i międzynarodowa, widok na morze), restauracje a la carte (kuchnia śródziemnomorska), bar główny w lobby, 2 bary przy basenie, bar przy plaży, sklepiki, wypożyczalnia samochodów, skuterów, rowerów, centrum biznesowe, punkt wymiany walut,  pralnia, mini market, sklepik z pamiątkami, amfiteatr na terenie kompleksu, room-service (do godz. 21.30).

Pokoje

Standardowe, wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (wanna, suszarka do włosów), TV sat, telefon, małą lodówkę z minibarem (bezpłatnie uzupełniana w napoje bezalkoholowe co drugi dzień), balkonem (widok na ogród lub morze), odpłatnie sejf i Wi-Fi. Pokoje familijne mają dwie sypialnie przedzielone drzwiami, mają dostęp do wspólnego basenu w części rodzinnej.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30) w formie bufetów, późne śniadania kontynentalne, przekąski ciepłe i zimne cały dzień i wieczorem, lody, słodki podwieczorek (17.00-18.00), napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (do godz. 24.00), posiłki główne w restauracji a'la carte (konieczna rezerwacja). Do kolacji wymagany stosowny ubiór.

Sport i rozrywka

Malowniczy basen z wodą morską (leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za depozytem), Relax Atrium z basenem krytym (dla dorosłych), sala fitness, pokój do brydża, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, kajaki, rowery wodne, windsurfing (wymagany certyfikat), animacje w dzień i wieczorem, okazjonalnie muzyka na żywo. Odpłatnie: nauka nurkowania, wycieczki łodzią,  inne sporty wodne (np. narty wodne, katamaran, banan), gry wideo, bilard, centrum spa (w Mitis Blue Domes Exclusive Resort).

Dla dzieci

Brodzik, w sezonie animacje, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, sala gier, minidyskoteki, park wodny w siostrzanym hotelu Norida Beach (dla dzieci powyżej lat 8), łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, możliwa odpłatna opiekunka.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mitsis Summer Palace to luksusowy hotel, usytuowany na wzniesieniu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie, bezpośrednio przy plaży, 5 km od miejscowości Kardamena ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania i rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużą ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do bardzo dobrej sieci hotelowej Mitsis Hotels to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.


Mapa Hotelu Mitsis Summer Palace
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Mitsis Summer Palace:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Mitsis Hotels Summer Palace
https://youtu.be/f1CNI4PAMXw

Opinie o Hotelu Mitsis Summer Palace

Napiszę opinię po powrocie 27.06.2016- normalnie jestem zadowolony,napiszę nie żebym narzekał ale może ktoś przeczyta i to zmieni. - lobby bar bez klimy ,to tragedia! - mało miejsc na wieczorne wypicie drinka i spotkania(dlaczego nie otworzą części stołówki tarasowej? - dla dorosłych żadnych animacji(nie liczę yogi czy gimnastyki na plaży) co stoi na przeszkodzie 2 x na turnus zrobić potańcówkę gdzie miejsce na nią jest! - szafki na głównej stołówce to chyba czas PRL-u a nie na 5 * , krzesła pozarywane.Zresztą czyszczenie talerzy z resztek do kuwet na tych szafkach na oczach turystów też robi nie najlepsze wrażenie,a wystarczy odwrócić szafki(po wymienieniu :) ) i jest OK. Ale ogólnie jesteśmy zadowoleni.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.9

Świetny, duży hotel, oferujący naprawdę sporo atrakcji. Byliśmy tam z dziećmi i to był doskonały wybór. Bardzo dziękujemy za świetne wakacje! :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.7

Świetny hotel dla wszystkich którzy chcą skorzystać ze sportów wodnych. Bardzo ładnie położony - z pokoju mieliśmy śliczny widok na morze. Dziękujemy za super wakacje!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.6

hotel o.k. , obsługa super , jedzenie dobre - różnorodne , alkohole lokalne ( w ofercie miały byc importowne , można było wybrac cos dla siebie ), plaża drobny kamyk ( miała być żwirowo-piaszczysta , uciążliwa przy przemieszczaniu się) , hotel położony na końcu wyspy ,raczej dla rodzin niż singli i młodych szukajęcych rozrywek wieczornych)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

Mitsis Summer Palace - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standard
1 os. pokoj standard promo
2 os. pokoj standard
2 os. pokoj standard promo

Mitsis Summer Palace - Możliwości wyżywienia:


Mitsis Summer Palace - miasta wylotu:


Mitsis Summer Palace - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Mitsis Summer Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00