cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
1 / 14
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.09 - 30.09
już od 541 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.11 - 17.11
już od 134 zł / os
Sprawdź

Hotel Sunscape Puerto Plata
star 4

Dominikana: Puerto Plata
Ocena hotelu Sunscape Puerto Plata:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sunscape Puerto Plata:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 listopada 2021

Hotel Sunscape Puerto Plata w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Otwarty w 2016 r., położony w bujnym tropikalnym ogrodzie, zachwyca piękną plażą i doskonałą, wakacyjną atmosferą. Komfortowe pokoje urządzone są w jasnych kolorach i wyposażone we wszystkie potrzebne udogodnienia. Do wyboru 9 restauracji serwujących dania kuchni z całego świata i aż 7 barów objętych all inclusive. Dla aktywnych przygotowano zaplecze sportowo-rekreacyjne, m.in. basen, kort tenisowy, zajęcia aqua jogi oraz bogatą ofertę sportów wodnych, a dla początkujących lekcję nurkowania w basenie gratis! Idealne miejsce na prawdziwy relaks z rodziną i przyjaciółmi.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Playa Dorada, ok. 6 km od centrum PUERTO PLATA, najbliższe sklepy ok. 1 km od hotelu; ok. 16 km od portu lotniczego w Puerto Plata.

PLAŻA:

Playa Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez hotelowy ogród, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, otwarty w 2016 r., 585 pokoi, 16 budynków, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 9 restauracji, m.in.: Windows - dania w formie bufetu, 4 restauracje á la carte: kuchnia azjatycka, włoska, argentyńska, karaibska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 8 barów, w tym przy basenie, swim-up i na plaży, bar Sun Club (dostępny tylko dla gości z części Sun Club); sklepy z pamiątkami i cygarami, parking, kantor; centrum konferencyjne dla 180 osób, taras, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 15 USD/dzień), opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club.

deluxe:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - podwójne łóżko), ok. 33 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf, deska do prasowania; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zmówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

rodzinny deluxe:

2-os. (możliwość 2 lub 3 dostawek dla dzieci), ok. 66 m², 2 pomieszczenia przedzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju deluxe; pokój rodzinny deluxe na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, gł. 1,4 m, ok. 1200 m² i 200 m², brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,3 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, tenis stołowy, aqua aerobik, aqua joga, water polo, koszykówka, siatkówka plażowa, 1 lekcja nurkowania w basenie, snurkowanie, windsurfing, kajaki, katamaran; pokój i plac zabaw dla dzieci, Explorer's Club (3-12, 13-17 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: muzyka na żywo, rysowanie, gry planszowe i video; za opłatą: centrum wellness: zabiegi pielęgnacyjne, masaże, motorowe sporty wodne, nurkowanie; 18-dołkowe pole golfowe ok. 250 m od hotelu (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-15.30), kolacja (18.30-22.00) w wyznaczonych restauracjach; przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (24h).

KONTAKT:

0018/6678672273, www. sunscaperesorts.com

GRATIS:

serwis plażowy1 lekcja nurkowania w basenie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Otwarty w 2016 r., położony w bujnym tropikalnym ogrodzie, zachwyca piękną plażą i doskonałą, wakacyjną atmosferą. Komfortowe pokoje urządzone są w jasnych kolorach i wyposażone we wszystkie potrzebne udogodnienia. Do wyboru 9 restauracji serwujących dania kuchni z całego świata i aż 7 barów objętych all inclusive. Dla aktywnych przygotowano zaplecze sportowo-rekreacyjne, m.in. basen, kort tenisowy, zajęcia aqua jogi oraz bogatą ofertę sportów wodnych, a dla początkujących lekcję nurkowania w basenie gratis! Idealne miejsce na prawdziwy relaks z rodziną i przyjaciółmi.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Playa Dorada, ok. 6 km od centrum PUERTO PLATA, najbliższe sklepy ok. 1 km od hotelu; ok. 16 km od portu lotniczego w Puerto Plata.

PLAŻA:

Playa Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez hotelowy ogród, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, otwarty w 2016 r., 585 pokoi, 16 budynków, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 9 restauracji, m.in.: Windows - dania w formie bufetu, 4 restauracje á la carte: kuchnia azjatycka, włoska, grillowa, karaibska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 8 barów, w tym przy basenie, swim-up i na plaży, bar Sun Club (dostępny tylko dla gości z części Sun Club); sklepy z pamiątkami i cygarami, parking, kantor; centrum konferencyjne dla 180 osób, taras, ogród, internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: internet bezprzewodowy w pokojach (ok. 15 USD/dzień), opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club.

deluxe:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - podwójne łóżko), ok. 33 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf, deska do prasowania; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zmówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka)

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, gł. 1,4 m, ok. 1200 m² i 200 m², brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,3 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, tenis stołowy, aqua aerobik, aqua joga, water polo, koszykówka, siatkówka plażowa, 1 lekcja nurkowania w basenie, snurkowanie, windsurfing, kajaki; pokój i plac zabaw dla dzieci, Explorer's Club (3-12, 13-17 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: muzyka na żywo, rysowanie, gry planszowe i video; za opłatą: centrum wellness: zabiegi pielęgnacyjne, masaże, motorowe sporty wodne, katamaran, nurkowanie; 18-dołkowe pole golfowe ok. 250 m od hotelu (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-15.30), kolacja (18.30-22.00) w wyznaczonych restauracjach; przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (24h).

KONTAKT:

0018/6678672273,, www. sunscaperesorts.com

GRATIS:

serwis plażowy1 lekcja nurkowania w basenie


Rainbow

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie

Zadbany hotel utrzymany w karaibskim stylu, położony jest w północnej części wyspy, tuż przy najpiękniejszej plaży w regionie - Playa Dorada, w rozległym, zadbanym ogrodzie, obok pola golfowego. Do lotniska w Puerto Plata jest ok. 20 km natomiast do centrum miasteczka Puerto Plata ok. 6 km.

Plaża

Hotel znajduje się bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży Playa Dorada z łagodnym zejściem do morza. Serwis plażowy jest wliczony w cenę.

Do dyspozycji gości

Kompleks hotelowy oddany do użytku w 2016 roku posiada całodobową recepcję z przestronnym lobby, kantor wymiany walut, niewielką galerię ze sklepami z pamiątkami i salon piękności (dodatkowo płatny). Hotel oferuje specjalną aplikację w której codziennie aktualizowane są informacje na temat dostępnych restauracji w danym dniu. Restauracja główna Windows serwująca dania kuchni międzynarodowej w formie bufetu (czynna w weekendy, w tygodniu poszczególne restauracje czynne w zależności od liczby gości) a także 4 restauracje a'la carte: Castaways (kuchnia karaibska), Da Mario (kuchnia włoska), Gaucho Grill (argentyńska), Gohan (kuchnia azjatycka) oraz 2 restauracje serwujące przekąski (Tamarindo, The Pizza Shop) i 1 z daniami z grilla (Barefoot Grill) - poszczególne restauracje czynne rotacyjnie w zależności od liczby gości. Ponadto do dyspozycji jest kawiarnia Coco cafe i wybrane bary z lokalnymi napojami alkoholowymi i bezalkoholowymi, w tym bar przy basenie Barracuda, swim-up Manatees, na tarasie Veranda Bar i w lobby Rendezvous. Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny ze słodką wodą (leżaki, parasole i ręczniki przy basenie dostępne bezpłatnie) oraz brodzik dla dzieci. Za dodatkową opłatą goście mogą skorzystać z pralni.

Pokoje

Na terenie kompleksu w szesnastu dwupiętrowych budynkach znajduje się 585 przestronnych pokoi. Do dyspozycji gości są pokoje 2- osobowe (33 m2) z widokiem na ogród lub basen, posiadające 1 łóżko małżeńskie (typu king) lub 2 łóżka (typu queen) - możliwe zakwaterowanie maksymalnie 4 osób, w tym 3 osób dorosłych i dziecka do 13 lat (bez dostawek). W każdym pokoju łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja, telefon, zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV-sat, zestaw mini kosmetyków do kąpieli, żelazko, deska do prasowania oraz sejf i mini-bar. Pokoje posiadają balkon lub taras.
Możliwe również zakwaterowanie (za dopłatą) w pokojach "Sun Club" z widokiem na ogród, w których goście dodatkowo mają bezpłatny dostęp do internetu, codzienną prasę (na życzenie, po angielsku lub hiszpańsku), możliwość korzystania z wydzielonej części plaży, codziennie uzupełniany minbar i zestaw minikosmetyków. Ponadto do ich dyspozycji na terenie hotelu pozostają 2 Sun Club bary, jeden dedykowany rodzinom i jeden tylko dla dorosłych oraz jaccuzzi (jedno dla rodzin i jedno tylko dla dorosłych).

Wyżywienie

Hotel oferuje specjalną aplikację w której udostępnione są informacje na temat aktualnie otwartych restauracji i barów. All inclusive: śniadanie (7:00-11:00), obiad (12:30-15:30), kolacja (18:30-22:30) serwowane w głównej restauracji Windows (kuchnia międzynarodowa). Do dyspozycji gości także 4 restauracje a'la carte: Castaways (kuchnia karaibska), Da Mario (kuchnia włoska), Gaucho Grill (argentyńska), Gohan (kuchnia azjatycka) - otwarte rotacyjnie w zależności od liczby gości serwujące kolacje (18:30-22:00) oraz restauracja serwujące przekąski: The Pizza Shop (18:30-22:30) i Tamarindo - restauracja serwująca przekąski w ciągu dnia (11:00-18:30) i nocą (22:30-06:30). Ponadto restauracja z daniami z grilla przy plaży (Barefoot Grill, 11:00-17:00) a także kawiarnia Coco Cafe (07:30-22:30). Dla gości dostępne także 4 bary z lokalnymi napojami alkoholowymi i bezalkoholowymi (otwierane rotacyjne w zależności od liczby gości), w tym bar przy basenie Barracuda i w lobby Rendezvous. Dla gości wypoczywających w pokojach typu Sun Club dostępny jest dodatkowy bar.

Program sportowy i animacyjny

Hotel prowadzi codzienny program animacyjny dla dzieci i dorosłych, a do dyspozycji gości są m. in. siłownia, kort tenisowy, tenis stołowy i boisko do siatkówki plażowej, windsurfing, snurkowanie, kajaki. Na terenie hotelu działa miniklub dla dzieci Explorer's Club (3-12lat) oraz The Core Zone Teen's Club dla nastolatków (13-17 lat), które oferują całą gamę gier i zabaw. Za dodatkową opłatą możliwość uprawiania sportów wodnych i gry w golfa a także zabiegi pielęgnacyjne w centrum wellness i spa.

Internet

Bezpłatny dostep do bezprzewodowego internetu w lobby oraz dla gosci w pokojach typu Sun Club Superior. Internet w pokojach typu Deluxe dodatkowo płatny.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Rozległy, luksusowy kompleks położony wśród bujnej tropikalnej roślinności jest idealnym miejscem, gdzie spełnią się wakacyjne marzenia. Piękna, piaszczysta plaża, bogaty wybór restauracji i barów oraz urozmaicony program animacyjny to gwarancja udanego urlopu i niezapomnianych wrażeń dla gości w każdym wieku.

Strona www


Program

Dzień Pierwszy

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot doPuerto Platasamolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hotelu w Dominikanie.
Dzień od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp - pełna oferta wycieczek fakultatywnych dostępna u rezydenta.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena
podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko,7, 9, 14 lub 16rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskojęzycznego rezydenta (w rejonie Puerto Plata) oraz anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (w rejonie Półwyspu Samana), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania"

Wycieczki lokalne

must see: city tour - santo domingo

kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w nowym świecie od chwili odkrycia ameryki przez krzysztofa kolumba. wpisana na listę światowego dziedzictwa unesco zona colonial to najstarsza kolonialna starówka w ameryce łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra primada de america - najstarsza katolicka świątynia w nowym świecie, pierwszy ośrodek władzy nad nowym światem i najstarsza warownia w obu amerykach - forteca ozama, przejdziemy też przez calle las damas - najstarszą brukowaną ulicę ameryki. zwiedzimy kolonialne wnętrza pałacu, zamieszkanego niegdyś przez najstarszego syna odkrywcy nowego świata - diego kolumba. zobaczymy również monumentalną faro a colón - miejsce wiecznego spoczynku krzysztofa kolumba (z zewnątrz). wycieczka w języku polskim. obiad z napojami w pięknej restauracji w zabytkowym budynku i poranna przekąska w cenie!
cena - 90 usd/os., 45 usd/dziecko.

lokalnie: city tour puerto plata

osoby, które chcą zwiedzić puerto plata z przewodnikiem, zapraszamy na ciekawy city tour po największych atrakcjach miasta. odwiedzimy historyczne centrum, bajkowy ryneczek i zobaczymy słynną fortecę św. filipa (z zewnątrz). wstąpimy również do fabryki rumu macorix oraz likierów uzyskiwanych na bazie soku z trzciny cukrowej, a także wina z... ananasa! przejdziemy się malowniczą nadmorską promenadą, zwaną tutaj, podobnie jak w havanie, malecon. podczas wycieczki będzie też możliwość zrobienia zakupów. obiad w pięknej restauracji przy samym rynku w cenie! wycieczka w języku polskim.
cena - 55 usd/os., 27,50 usd/dziecko.

hit zimy 2018!!! rajska wyspa - rejs vip

to najpiękniejszy i najbardziej idylliczny zakątek północnej dominikany - poznamy go podczas rejsu luksusowym statkiem w typie katamaranu (w przeciwieństwie do innych organizatorów nie korzystamy z maleńkich łódek motorowych, a sam rejs jest czystą przyjemnością!!!). kilometry dziewiczych plaż punta rucia, biały jak cukier puder piasek i turkusowa woda tworzą krajobraz jak z pocztówki. celem naszego rejsu będzie rajska wysepka cayo paraiso - to fantastyczne miejsce na relaks, jak i na oszałamiający snorkeling przy rafie koralowej. zatrzymamy się również na naturalnym basenie, gdzie będziecie państwo mieli okazję wypić drinka na samym środku oceanu! widoków dopełni przepłynięcie przez kanał namorzynowy. obiad z owocami morza i napoje w cenie! wycieczka w języku polskim.
cena - 150 usd os., 75 usd/dziecko.

trzy odcienie błękitu: plażowa przygoda

ta wycieczka to czysty relaks, możliwość obcowania z naturą i poznania dominikany z innej strony. wycieczkę rozpoczniemy na kameralnej plaży caleton w urokliwej zatoczce, gdzie zapraszamy na kąpiel lub snorkeling na niewielkiej rafie. następnie odwiedzimy prześliczne turkusowe jezioro dudu w cenocie, powstałe po zapadnięciu się wapiennej jaskini. będziecie państwo mieli niepowtarzalną okazję zanurzyć się w jego krystalicznej wodzie o przyjemnej temperaturze i popływać...między stalaktytami. zachęcamy, by zajrzeć też do efektownej groty, służącej kiedyś za schron dla indian taino. przepyszny, typowo dominikański obiad z homarem w roli głównej zjemy w spektakularnej scenerii najpiękniejszej plaży dominikany - playa grande, gdzie będzie okazja do poplażowania oraz spaceru na sąsiednią egzotyczną plażę playa preciosa. ostatnią atrakcją na naszej trasie będzie laguna gri gri, znana wśród miłośników przyrody - można tu podziwiać kanał porośnięty namorzynami oraz zobaczyć z bliska żółwie słodkowodne. zrobimy też spacer wzdłuż kilku kameralnych plaż. wycieczka w języku polskim! polecamy dla każdego j
cena - ok. 100 usd/os., 55 usd/dziecko.

wiejska eskapada - z życia dominikany
wycieczka przebojowymi ciężarówkami przez dominikańską prowincję, w celu zapoznania typowych smaków. zaczniemy od odwiedzin połączonych z degustacją w fabryce sera gdzie zapoznamy się z tajnikami procesu produkcji charakterystycznych żółtych krążków, następnie udamy się na plantację kakao, gdzie zobaczymy tradycyjnie uprawiane egzotyczne rośliny oraz zapoznamy się i posmakujemy różnych wyrobów na bazie nasion kakao, takich jak czekolada, czy wino kakaowe. po obiedzie zjedzonym w lokalnej restauracji kontynuujemy ekplorację dominikańskiej wsi. dotrzemy do położonej z dala od głównych dróg wytwórni ciasteczek robionych z melasy z trzciny cukrowej, wypiekanych jak przed wiekami w starodawnym piecu. skosztujemy na miejscu tych słodkości. wizyta na kawkę w typowym drewnianym domku, gdzie właścicielka oprowadzi nas po obejściu. następnie przyjrzymy się z bliska produkcji dominikańskich cygar. atrakcją na zakończenie dnia będzie spacer po oddalonej od znanych kurortów karaibskiej plaży. wycieczka całodzienna w języku polskim.
cena 79$/os, dziecko 39,5$ (obiad w cenie).

konna przygoda

niepowtarzalna okazja aby poznać dominikanę z zupełnie innej perspektywy! półdniowa wyprawa konna przez malownicze karaibskie bezdroża, lokalne wioski i oszałamiające swym pięknem tereny to doskonała alternatywa wobec tradycyjnych wycieczek. po drodze przejedziemy przez góry, palmowe gaje oraz przekroczymy konno rzekę. dzięki wspaniałym przewodnikom na wyprawie odnajdą się zarówno osoby, które nigdy wcześniej nie jeździły konno, jak i doświadczeni jeźdźcy. gorąco polecamy!!!!!!!! wycieczka w języku polskim.
cena - 59 usd/os., 49 usd/dziecko.

uwaga! zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

CZAS: +6 godzin w stosunku do czasu polskiego (latem), +5 godzin w stosunku do czasu polskiego (zimą)
WALUTA: 1 USD = ok.55 pesos dominikańskich(DOP)
ELEKTRYCZNOŚĆ: 110V / 60 Hz. Gniazdka są według standardu amerykańskiego. Wtyczki europejskie wymagają użycia przejściówek. W dużych hotelach zazwyczaj montuje się gniazdka uniwersalne, do których można stosować zarówno amerykańskie, jak i europejskie wtyczki.
TELEFONY: System telefonii komórkowej jest kompatybilny z systemami w Polsce. Ze względu na drogi roaming zaleca się zakupić lokalną kartę SIM ( cena około 10 USD)
NAPIWKI: Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach, taksówkarzy oraz pokojówek i kelnerów w restauracjach.
ORIENTALNE CENY: Posiłek w restauracji ok. 100 - 200 peso, woda 0,3l ok. 10 -20 peso, piwo w knajpie ok. 200 peso
WYLOTY: Wyloty z: Warszawy. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozkłady.

Standard hoteli w Dominikanie

Standard hotelidominikańskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
Wyloty

Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Przelot:
Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
"

Wizy

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę).
ELEKTRONICZNY FORMULARZ WJAZDU I WYJAZDU - DOMINIKANA
1. Od 29 listopada 2021 rząd dominikański wprowadził nowy formularz cyfrowy wjazdu i wyjazdu, który muszą wypełnić pasażerowie odwiedzający Republikę Dominikańską.
2. Formularz jest dostępny za pośrednictwem następującego linku: i należy go wypełnić przed kontrolą migracyjną.
3. Formularz wylotowy należy wypełnić najwcześniej 72 godziny przed wylotem.
4. Formularz należy wypełnić 2 razy- raz przy wlocie i raz przy wylocie z Dominikany.
5. Sugerujemy wypełnianie formularza powrotnego jeszcze w Polsce (jak najbliżej godziny wylotu), ze względu na problemy z Internetem w Dominikanie.
6. W przypadku konieczności wprowadzenia jakichkolwiek zmian w formularzu należy go ponownie wypełnić.
7. Jeśli podróżujesz z rodziną, musisz wypełnić formularz danymi wszystkich członków rodziny, którzy będą podróżować, jednak wystarczy, że w systemie utworzysz jednego użytkownika i tam wprowadzisz ich dane. Nie jest konieczne, aby każdy podróżny z tej samej rodziny wypełniał indywidualny formularz. Dla rodziny zostanie wygenerowany jeden kod QR.
8. Kod QR można okazać w wersji elektronicznej lub wydrukowany na papierze.

Wizy - informacje dla sprzedawców

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę). Paszport musi być ważny 6 miesięcy od planowanej daty powrotu.
ELEKTRONICZNY FORMULARZ WJAZDU I WYJAZDU - DOMINIKANA
1. Od 29 listopada 2021 rząd dominikański wprowadził nowy formularz cyfrowy wjazdu i wyjazdu, który muszą wypełnić pasażerowie odwiedzający Republikę Dominikańską.
2. Formularz jest dostępny za pośrednictwem następującego linku: i należy go wypełnić przed kontrolą migracyjną.
3. Formularz wylotowy należy wypełnić najwcześniej 72 godziny przed wylotem.
4. Formularz należy wypełnić 2 razy- raz przy wlocie i raz przy wylocie z Dominikany.
5. Sugerujemy wypełnianie formularza powrotnego jeszcze w Polsce (jak najbliżej godziny wylotu), ze względu na problemy z Internetem w Dominikanie.
6. W przypadku konieczności wprowadzenia jakichkolwiek zmian w formularzu należy go ponownie wypełnić.
7. Jeśli podróżujesz z rodziną, musisz wypełnić formularz danymi wszystkich członków rodziny, którzy będą podróżować, jednak wystarczy, że w systemie utworzysz jednego użytkownika i tam wprowadzisz ich dane. Nie jest konieczne, aby każdy podróżny z tej samej rodziny wypełniał indywidualny formularz. Dla rodziny zostanie wygenerowany jeden kod QR.
8. Kod QR można okazać w wersji elektronicznej lub wydrukowany na papierze.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Dominikanie trwa od połowy listopada do marca.

Uwagi do przelotu

Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora. Przelot : samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie ekonomicznej catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie Premium Club i Biznes Elite w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop)."


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Dertour Polska

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Sunscape Puerto Plata

Kategoria

****

Miejscowość

Playa Dorada

Region

Puerto Plata

Kod

POP32007 MK

Liczba pokoi

585

Zalety

All inclusive. Dla rodzin. Honeymoon. Wellness.

Położenie

Bezpośrednio przy plaży Playa Dorada. Na lotnisko Puerto Plata ok. 20 min.

Opis

Idealne miejsce na wakacje na plaży wraz z całą rodziną. O kulinarną różnorodność zatroszczą się - restauracja z bufetami 'Windows' (z kuchnią międzynarodową), 4 restauracje a - la - carte -'Da Mario' (włoska), 'Castaways' (karaibska), 'Gohan' (azjatycka) i 'Gaucho Grill' (argentyńska), 2 bary z przekąskami oraz restauracja z grillem. Kawiarnia 'Coco Café' oferuje kawowe specjały oraz małe smakołyki. Chłodne orzeźwienie zapewni 7 barów (2 wyłącznie dla gości Sun Club). Przy 2 basenach i na plaży leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe (w cenie). Ponadto na terenie ośrodka różne sklepy z pamiątki i innymi artykułami. Dostęp do Internetu (WLAN, za opłatą).

Wyżywienie

All inclusive (I) Unlimited-Fun (R) - wszystkie posiłki i przekąski w formie bufetu (a la carte w porze lunchu i kolacji, 1 restauracja czynna 24 h), lokalne i importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe (do g. 2 w nocy, w tym marki premium).

Zakwaterowanie (pokoje)

Prysznic / WC, suszarka do włosów, TV, telefon, dostęp do Internetu (WLAN, za opłatą), deska do prasowania, klimatyzacja, minibar (w dniu przyjazdu napełniony napojami bezalkoholowymi i piwem, uzupełnianie według potrzeby), balkon lub taras.

Pokój typ 1

RACI = Best Price, ograniczona dostępność. Prysznic / WC, suszarka do włosów, TV, telefon, dostęp do Internetu (WLAN, za opłatą), deska do prasowania, klimatyzacja, minibar (w dniu przyjazdu napełniony napojami bezalkoholowymi i piwem, uzupełnianie według potrzeby), balkon lub taras, z widokiem na ogród.

Pokój typ 2

RADI= Deluxe Gardenview - jak Best Price, ale większa dostępność.

Pokój typ 3

RARI = Deluxe Poolview - jak Deluxe Gardenview, ale z widokiem na basen.

Pokój typ 4

RIBI = Sun Club Superior Gardenview, wyposażenie jak Deluxe Gardenview. Zakwaterowanie obejmuje świadczenia Sun Clubu - dostęp do Sun Club Lounge (WLAN w cenie) z oddzielną strefą do check - in i check out, ciepłe i zimne przekąski po południu, usługi concierge, codzienna gazeta (na życzenie), duży wybór napoi w minibarze (uzupełniany codziennie), dostęp do oddzielnego basenu i części plaży i 2 jacuzzi, room service (od g. 7 do g. 23).

Pokój typ 5

KIAI = Sun Club Juniorsuite Gardenview - jak Sun Club Superior Gardenview, ale dużo większe.

Pokój typ 6

RIDI = Deluxe Family Room Gardenview - 2 połączone pokoje Deluxe Gardenview, dzięki czemu rodzina z dziećmi może komfortowo spędzić wakacje.

Sport, rozrywka, wellness

Sport - w cenie siłownia, tenis, siatkówka plażowa, windsurfing, kajaki, sprzęt do snorkelingu, za opłatą - katamaranyi Hobie Cats. Rozrywka - codziennie program rozrywkowy i animacyjny. Wellness - za opłatą 'Sunscape Spa by Pevonia(R)' z różnorodnymi masażami i zabiegami.

Dla dzieci

Klub dla dzieci - 'Explorer's Club for Kids ' (3-12 lat) z placem zabaw, wieczorami filmowymi, obozowiskiem z namiotami i wieloma innymi atrakcjami. Klub dla nastolatków 'Core Zone Teens Club' (13-17 lat) z szeroką ofertą sportową i rozrywkową. Basen dla dzieci Pokój zabaw. Opieka nad dziećmi (za opłatą).

Warto wiedzieć

Obowiązkowa dopłata do menu sylwestrowego. Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców. Należy zgłosić przy rezerwacji i okazać akt małżeństwa przy przyjeździe. Oferta ważna do 9 miesięcy od zwarcia związku małżeństwa.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AL308102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

bezpośrednio przy plaży. Sklepy, restauracje i bary w odległości ok. 20 minut spacerem. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 35 minut.

Plaża

piaszczysta plaże bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży wliczone w cenę.

Wyposażenie

hotel z 585 pokojami. Hol powitalny z recepcja, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (kuchnia argentyńska, azjatycka, włoska, karaibska), 2 bary z przekąskami, 7 barów, kawiarnia, minimarket, sklep z pamiątkami. W ogrodzie znajdują się 21 baseny z wodą słodką, taras słoneczny i bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę. Przekąski.

Internet

internet w lobby bez opłaty, w pokojach za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje deluxe z widokiem na ogród (1A-3A): ok. 33 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy/ herbaty, minibarem, klimatyzacją, sejfem, TV kablową, internetem (za opłatą), telefonem, łazienką z prysznicem, balkonem lub tarasem. Pokoje deluxe z widokiem na basen (A1-3B). Wariant ekonomiczny (A1-3S). Pokoje superior Sun Club z widokiem na ogród (A1-3C): ok. 33 m kw, dodatkowo z przywilejami Sun Club. Sun Club: m. in. oddzielny check-in/ -out, room service, wzbogacona oferta minibaru (codziennie uzupełniany), dostęp do internetu, bogatsza oferta akcesoriów kosmetycznych w pokoju, dostęp do 2 whirlpooli (jeden dla rodzin, jeden tylko dla dorosłych), dostęp do 2 Sun Club Lounges z ciepłymi i zimnymi przekąskami, desery i alkohole premium po południu.

Sport

siłownia, snorkling, tenis, tenis stołowy, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, niezmotoryzowane sporty wodne. Za opłatą golf, nurkowanie, pływanie katamaranem i sporty wodne na plaży.

Wellness

za opłatą zabiegi w centrum spa.

Dzieci

plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci, mini klub i klub dla nastolatków.

Rozrywka

programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

bezpośrednio przy plaży. Sklepy, restauracje i bary w odległości ok. 20 minut spacerem. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 35 minut.

Plaża

piaszczysta plaże bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży wliczone w cenę.

Wyposażenie

hotel z 585 pokojami. Hol powitalny z recepcja, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (kuchnia argentyńska, azjatycka, włoska, karaibska), 2 bary z przekąskami, 7 barów, kawiarnia, minimarket, sklep z pamiątkami. W ogrodzie znajdują się 21 baseny z wodą słodką, taras słoneczny i bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty.

Dostęp do internetu

internet w lobby bez opłaty, w pokojach za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje deluxe z widokiem na ogród (1A-3A): ok. 33 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy/ herbaty, minibarem, klimatyzacją, sejfem, TV kablową, internetem (za opłatą), telefonem, łazienką z prysznicem, balkonem lub tarasem. Pokoje deluxe z widokiem na basen (A1-3B). Wariant ekonomiczny (A1-3S). Pokoje superior Sun Club z widokiem na ogród (A1-3C): ok. 33 m kw, dodatkowo z przywilejami Sun Club. Sun Club: m. in. oddzielny check-in/ -out, room service, wzbogacona oferta minibaru (codziennie uzupełniany), dostęp do internetu, bogatsza oferta akcesoriów kosmetycznych w pokoju, dostęp do 2 whirlpooli (jeden dla rodzin, jeden tylko dla dorosłych), dostęp do 2 Sun Club Lounges z ciepłymi i zimnymi przekąskami, desery i alkohole premium po południu.

Sport

siłownia, snorkling, tenis, tenis stołowy, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, niezmotoryzowane sporty wodne. Za opłatą golf, nurkowanie, pływanie katamaranem i sporty wodne na plaży.

Wellness

za opłatą zabiegi w centrum spa.

Dzieci

plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci, mini klub i klub dla nastolatków.

Rozrywka

programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę. Przekąski.

Tech info

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Neckermann X

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

bezpośrednio przy plaży. Sklepy, restauracje i bary w odległości ok. 20 minut spacerem. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 35 minut.

Plaża

piaszczysta plaże bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży wliczone w cenę.

Wyposażenie

hotel z 585 pokojami. Hol powitalny z recepcja, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (kuchnia argentyńska, azjatycka, włoska, karaibska), 2 bary z przekąskami, 7 barów, kawiarnia, minimarket, sklep z pamiątkami. W ogrodzie znajdują się 21 baseny z wodą słodką, taras słoneczny i bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę. Przekąski.

Internet

internet w lobby bez opłaty, w pokojach za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje deluxe z widokiem na ogród (1A-3A): ok. 33 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy/ herbaty, minibarem, klimatyzacją, sejfem, TV kablową, internetem (za opłatą), telefonem, łazienką z prysznicem, balkonem lub tarasem. Pokoje deluxe z widokiem na basen (A1-3B). Wariant ekonomiczny (A1-3S). Pokoje superior Sun Club z widokiem na ogród (A1-3C): ok. 33 m kw, dodatkowo z przywilejami Sun Club. Sun Club: m. in. oddzielny check-in/ -out, room service, wzbogacona oferta minibaru (codziennie uzupełniany), dostęp do internetu, bogatsza oferta akcesoriów kosmetycznych w pokoju, dostęp do 2 whirlpooli (jeden dla rodzin, jeden tylko dla dorosłych), dostęp do 2 Sun Club Lounges z ciepłymi i zimnymi przekąskami, desery i alkohole premium po południu.

Sport

siłownia, snorkling, tenis, tenis stołowy, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, niezmotoryzowane sporty wodne. Za opłatą golf, nurkowanie, pływanie katamaranem i sporty wodne na plaży.

Wellness

za opłatą zabiegi w centrum spa.

Dzieci

plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci, mini klub i klub dla nastolatków.

Rozrywka

programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Mapa Hotelu Sunscape Puerto Plata
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana / Puerto Plata)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana

Opinie o Hotelu Sunscape Puerto Plata

Sunscape Puerto Plata - możliwości zakwaterowania:

2 os. deluxe z widokiem na basen
2 os. pokoj deluxe z widokiem na ogrod
1 os. pokoj deluxe z widokiem na ogrod
deluxe z widokiem na basen
Sun Club Junior Suite Gar
Promo Room
Deluxe Gartenblick
Deluxe Room Poolblick
Sun Club Superior Gard Vi
Deluxe Family Room Garten

Sunscape Puerto Plata - Możliwości wyżywienia:


Sunscape Puerto Plata - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Sunscape Puerto Plata? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00