cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
  • Hotel Sunscape Puerto Plata, Puerto Plata
1 / 14
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
21.08 - 25.08
już od 691 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.08 - 26.08
już od 691 zł / os
Sprawdź

Hotel Sunscape Puerto Plata
star 4

Dominikana: Puerto Plata
Ocena hotelu Sunscape Puerto Plata:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sunscape Puerto Plata:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 sierpnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 sierpnia 2019

Hotel Sunscape Puerto Plata w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Otwarty w 2016 r., położony w bujnym tropikalnym ogrodzie, zachwyca piękną plażą i doskonałą, wakacyjną atmosferą. Komfortowe pokoje urządzone są w jasnych kolorach i wyposażone we wszystkie potrzebne udogodnienia. Do wyboru 9 restauracji serwujących dania kuchni z całego świata i aż 7 barów objętych all inclusive. Dla aktywnych przygotowano zaplecze sportowo-rekreacyjne, m.in. basen, kort tenisowy, zajęcia aqua jogi oraz bogatą ofertę sportów wodnych, a dla początkujących lekcję nurkowania w basenie gratis! Idealne miejsce na prawdziwy relaks z rodziną i przyjaciółmi.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Playa Dorada, ok. 6 km od centrum PUERTO PLATA, najbliższe sklepy ok. 1 km od hotelu; ok. 16 km od portu lotniczego w Puerto Plata.

PLAŻA:

Playa Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez hotelowy ogród, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, otwarty w 2016 r., 585 pokoi, 16 budynków, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 9 restauracji, m.in.: Windows - dania w formie bufetu, 4 restauracje á la carte: kuchnia azjatycka, włoska, argentyńska, karaibska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 8 barów, w tym przy basenie, swim-up i na plaży, bar Sun Club (dostępny tylko dla gości z części Sun Club); sklepy z pamiątkami i cygarami, parking, kantor; centrum konferencyjne dla 180 osób, taras, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 15 USD/dzień), opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club.

deluxe:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - podwójne łóżko), ok. 33 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf, deska do prasowania; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zmówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

rodzinny deluxe:

2-os. (możliwość 2 lub 3 dostawek dla dzieci), ok. 66 m², 2 pomieszczenia przedzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju deluxe; pokój rodzinny deluxe na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, gł. 1,4 m, ok. 1200 m² i 200 m², brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,3 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, tenis stołowy, aqua aerobik, aqua joga, water polo, koszykówka, siatkówka plażowa, 1 lekcja nurkowania w basenie, snurkowanie, windsurfing, kajaki, katamaran; pokój i plac zabaw dla dzieci, Explorer's Club (3-12, 13-17 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: muzyka na żywo, rysowanie, gry planszowe i video; za opłatą: centrum wellness: zabiegi pielęgnacyjne, masaże, motorowe sporty wodne, nurkowanie; 18-dołkowe pole golfowe ok. 250 m od hotelu (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-15.30), kolacja (18.30-22.00) w wyznaczonych restauracjach; przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (24h).

KONTAKT:

0018/6678672273, www. sunscaperesorts.com

GRATIS:

serwis plażowy1 lekcja nurkowania w basenie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Otwarty w 2016 r., położony w bujnym tropikalnym ogrodzie, zachwyca piękną plażą i doskonałą, wakacyjną atmosferą. Komfortowe pokoje urządzone są w jasnych kolorach i wyposażone we wszystkie potrzebne udogodnienia. Do wyboru 9 restauracji serwujących dania kuchni z całego świata i aż 7 barów objętych all inclusive. Dla aktywnych przygotowano zaplecze sportowo-rekreacyjne, m.in. basen, kort tenisowy, zajęcia aqua jogi oraz bogatą ofertę sportów wodnych, a dla początkujących lekcję nurkowania w basenie gratis! Idealne miejsce na prawdziwy relaks z rodziną i przyjaciółmi.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Playa Dorada, ok. 6 km od centrum PUERTO PLATA, najbliższe sklepy ok. 1 km od hotelu; ok. 16 km od portu lotniczego w Puerto Plata.

PLAŻA:

Playa Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez hotelowy ogród, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, otwarty w 2016 r., 585 pokoi, 16 budynków, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 9 restauracji, m.in.: Windows - dania w formie bufetu, 4 restauracje á la carte: kuchnia azjatycka, włoska, grillowa, karaibska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 8 barów, w tym przy basenie, swim-up i na plaży, bar Sun Club (dostępny tylko dla gości z części Sun Club); sklepy z pamiątkami i cygarami, parking, kantor; centrum konferencyjne dla 180 osób, taras, ogród, internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: internet bezprzewodowy w pokojach (ok. 15 USD/dzień), opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club.

deluxe:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - podwójne łóżko), ok. 33 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf, deska do prasowania; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zmówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka)

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, gł. 1,4 m, ok. 1200 m² i 200 m², brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,3 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy, tenis stołowy, aqua aerobik, aqua joga, water polo, koszykówka, siatkówka plażowa, 1 lekcja nurkowania w basenie, snurkowanie, windsurfing, kajaki; pokój i plac zabaw dla dzieci, Explorer's Club (3-12, 13-17 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: muzyka na żywo, rysowanie, gry planszowe i video; za opłatą: centrum wellness: zabiegi pielęgnacyjne, masaże, motorowe sporty wodne, katamaran, nurkowanie; 18-dołkowe pole golfowe ok. 250 m od hotelu (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-15.30), kolacja (18.30-22.00) w wyznaczonych restauracjach; przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (24h).

KONTAKT:

0018/6678672273,, www. sunscaperesorts.com

GRATIS:

serwis plażowy1 lekcja nurkowania w basenie


Rainbow

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Nowoczesny hotel utrzymany w karaibskim stylu, położony jest w północnej części wyspy, tuż przy najpiękniejszej plaży w regionie - Playa Dorada, w rozległym, zadbanym ogrodzie,obok pola golfowego. Do lotniska w Puerto Plata jest ok. 20 km natomiast do centrum miasteczka Puerto Plata ok. 6 km.
Plaża:

Hotel znajduje się bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży Playa Dorada z łagodnym zejściem do morza. Serwis plażowy jest wliczony w cenę.
Do dyspozycji gości:

Kompleks hotelowy oddany do użytku w 2016 roku posiada całodobową recepcję z przestronnym lobby, kantor wymiany walut, niewielką galerię ze sklepami z pamiątkami i salon piękności. Dostępna jest restauracja główna Windows serwująca dania kuchni międzynarodowej a także 4 restauracje a'la carte: Castaways (kuchnia karaibska), Da Mario (kuchnia włoska), Gaucho Grill (argentyńska), Gohan (kuchnia azjatycka) oraz 2 restauracje serwujące przekąski (Tamarindo, The Pizza Shop) i 1 z daniami z grilla (Barefoot Grill). Ponadto do dyspozycji jest kawiarnia Coco cafe i 7 barów z lokalnymi napojami alkoholowymi i bezalkoholowymi, w tym bar przy basenie Barracuda, swim-up Manatees, na tarasie Veranda Bar i w lobby Rendezvous oraz Starlight Lounge - dyskoteka i music lounge. Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny ze słodką wodą (leżaki, parasole i ręczniki przy basenie dostępne bezpłatnie) oraz brodzik dla dzieci. Za dodatkową opłatą goście mogą skorzystać z pralni.
Pokoje:

Na terenie kompleksu w szesnastu dwupiętrowych budynkach znajduje się 585 przestronnych pokoi. Do dyspozycji gości są pokoje 2- osobowe (33 m2) z widokiem na ogród lub basen, posiadające 1 łóżko małżeńskie (typu king) lub 2 łóżka (typu queen) - możliwe zakwaterowanie maksymalnie 4 osób, w tym 3 osób dorosłych i dziecka do 13 lat (bez dostawek). W każdym pokoju łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja, telefon, zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV-sat, zestaw mini kosmetyków do kąpieli, żelazko, deska do prasowania oraz sejf imini-bar. Pokoje posiadają balkon lub taras.
Możliwe również zakwaterowanie (za dopłatą) w pokojach "Sun Club" z widokiem na ogród, w których goście dodatkowo mają bezpłatny dostęp do internetu, codzienną prasę (na życzenie, po angielsku lub hiszpańsku), możliwość korzystania z wydzielonej części plaży, codziennie uzupełniany minbar i zestaw minikosmetyków. Ponadto do ich dyspozycji na terenie hotelu pozostają 2 Sun Club bary, jeden dedykowany rodzinom i jeden tylko dla dorosłych orazjaccuzzi (jedno dla rodzin i jedno tylko dla dorosłych).
Wyżywienie:

All inclusive: śniadanie (7:00-11:00), obiad (12:30-15:30), kolacja (18:30-22:30) serwowane w głównej restauracji Windows (kuchnia międzynarodowa). Do dyspozycji gości także 4 restauracje a'la carte: Castaways (kuchnia karaibska), Da Mario (kuchnia włoska), Gaucho Grill (argentyńska), Gohan (kuchnia azjatycka) - wszystkie serwujące kolacje (18:30-22:00) oraz restauracja serwujące przekąski: The Pizza Shop (18:30-22:30) i Tamarindo - restauracja serwująca przekąski w ciągu dnia (11:00-18:30) i nocą (22:30-06:30). Ponadto restauracja z daniami z grilla przy plaży (Barefoot Grill, 11:00-17:00) a także kawiarnia Coco Cafe (07:30-22:30). Dla gości dostępne także 4 bary z lokalnymi napojami alkoholowymi i bezalkoholowymi, w tym bar przy basenie Barracuda i w lobby Rendezvous oraz dyskoteka Starlight Lounge (23:00-02:00). Dla gości wypoczywających w pokojach typu Sun Club dodatkowo dostępne 2 bary, w tym jeden tylko dla dorosłych.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi codzienny bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, a do dyspozycji gości są m. in. siłownia, kort tenisowy, tenis stołowy i boisko do siatkówki plażowej, windsurfing, snurkowanie, kajaki. Na terenie hotelu działa miniklub dla dzieci Explorer's Club (3-12lat) oraz The Core Zone Teen's Club dla nastolatków (13-17 lat), które oferują całą gamę gier i zabaw. Za dodatkową opłatą możliwość uprawiania sportów wodnych i gry w golfa a także zabiegi pielęgnacyjne w centrum wellness i spa.
Internet:

Bezpłatny dostep do bezprzewodowegointernetu w lobby oraz dla gosci w pokojach typu Sun Club Superior. Internetw pokojach typu Deluxe dodatkowo płatny.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Rozległy, luksusowy kompleks położony wśród bujnej tropikalnej roślinności jest idealnym miejscem, gdzie spełnią się wakacyjne marzenia. Piękna, piaszczysta plaża, bogaty wybór restauracji i barów oraz urozmaicony program animacyjny to gwarancja udanego urlopu i niezapomnianych wrażeń dla gości w każdym wieku.
Program

Dzień pierwszy
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot doPuerto Platasamolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hotelu w Dominikanie.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp - pełna oferta wycieczek fakultatywnych dostępna u rezydenta.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskojęzycznego rezydenta (w rejonie Puerto Plata) oraz anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (w rejonie Półwyspu Samana), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.
"
Wycieczki lokalne

Wycieczki dla hoteli z rejonuPuerto Plata (Playa Bachata, Senator Puerto Plata Spa Resort, Iberostar Costa Dorada, Sunscape Puerto Plata, Viva WyndhamTangerine)

Punta Rucia i Cayo Paraiso
- rejs na rajską wyspę To najpiękniejszy i najbardziej idylliczny zakątek północnej Dominikany - poznamy go podczas rejsu luksusowym katamaranem. Kilometry dziewiczych plaż Punta Rucia, biały jak cukier puder piasek i turkusowa woda tworzą krajobraz jak z pocztówki. Celem naszego rejsu będzie rajska wysepka Cayo Paraiso - to fantastyczne miejsce na relaks, jak i na oszałamiający snorkeling przy rafie koralowej. Obiad z homarem i napoje w cenie!
Cena - ok.150 USD os., 75 USD/dziecko.

Wodospady Damajagua
Gotowi na niezapomnianą przygodę? Zapraszamy na wycieczkę do Wodospadów Damajagua! Naturalny "park wodny"" w samym środku lasu tropikalnego to prawdziwa frajda i wyzwanie dla wszystkich poszukiwaczy dobrej zabawy - będziemy mieli okazję spróbować zjazdu i skoków z aż 12 wodospadów! Prawie siedmiokilometrowy kanion z krystalicznie czystą wodą oraz bujną florą to również idealne miejsce aby odkryć karaibską przyrodę. Uwaga - wymagana dobra kondycja fizyczna i umiejętność pływania min. wiek - 8 lat . Wycieczka półdniowa.
Cena - ok. 68 USD/os., 34 USD/dziecko.

City tour - Santo Domingo
Kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w Nowym Świecie od chwili odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Zona Colonial to najstarsza kolonialna starówka w Ameryce Łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. Wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra Primada de America - najstarsza katolicka świątynia w Nowym Świecie, pierwszy ośrodek władzy nad Nowym Światem i najstarsza warownia w obu Amerykach - forteca Ozama, przejdziemy też przez Calle las Damas - najstarszą brukowaną ulicę Ameryki. Zobaczymy również monumentalną Faro a Colón - miejsce wiecznego spoczynku Krzysztofa Kolumba (z zewnątrz).
Cena - ok. 85 USD/os., 42,5 USD/dziecko.

Ocean World
to miejsce, w którym czeka moc atrakcji - można tu popływać z delfinami, zachwycić się niesamowitym pokazem papug, dostać buziaka od lwa morskiego, a nawet pogłaskać rekina! Na terenie parku odbywają się różnorodne show z udziałem zwierząt, można również spróbować snorkelingu oraz poszaleć na zjeżdżalni. Ogromną atrakcją Ocean World jest możliwość interakcji i pływania z delfinami, rekinami i lwami morskimi (dodatkowo płatne). Obiad i transport w cenie.
Bilet wstępu (bez wliczonych interakcji ze zwierzętami) - ok. 69 USD/os., 54 USD/dziecko przykładowe ceny programów - 30 minut pływania z delfinami - ok. 169 USD/os., 124 USD/dziecko interakcja z rekinami - 79 USD/os., 79 USD/dziecko (w cenie zawarty bilet wstępu do parku)
w ofercie również inne programy - więcej informacji u rezydenta.
Rafting
w górskiej scenerii Dominikana to jedyny kraj na Karaibach, gdzie można wziąć udział w raftingu. Spragnionych mocnych wrażeń i adrenaliny zapraszamy na spływ najdłuższą rzeką Republiki Dominikańskiej - Yaque del Norte. Pod okiem profesjonalnego przewodnika, pokonamy liczne kaniony oraz wodne kaskady w przepięknej górskiej scenerii - dreszczyk emocji fantastyczne widoki gwarantowane! Uwaga - tylko dla dorosłych, wymagana dobra kondycja fizyczna i umiejętność pływania.
Cena - ok. 87 USD/os.

Konna przygoda
Niepowtarzalna okazja aby poznać Dominikanę z innej perspektywy! Całodzienna wyprawa konna przez malownicze karaibskie bezdroża, lokalne wioski i oszałamiające swym pięknem góry to doskonała alternatywa wobec tradycyjnych wycieczek. Dzięki wspaniałym przewodnikom na wyprawie odnajdą się zarówno osoby, które nigdy wcześniej nie jeździły konno, jak i doświadczeni jeźdźcy. Gorąco polecamy!
Cena - ok. 75 USD/os., 37,5 USD/dziecko.

Samana i Park Narodowy "Los Haitises"
Zapraszamy do Parku Narodowego Los Haitises - domu dla wielu egzotycznych gatunków ptaków oraz roślin. Obejrzymy słynne jaskinie Indian Taino, niegdyś zamieszkałe przez pierwszych mieszkańców wyspy i ozdobione ich liczącymi 2000 lat malowidłami. Relaksu dopełni wizyta i wypoczynek na uroczej Cayo Levantado, która zasłynęła jako tło pierwszych reklam kultowego rumu Bacardi. Obiad w cenie!
Cena - ok. 135 USD/os., 67,5 USD dziecko.

Wycieczki dla hoteli z rejonuSamana (Grand Bahia El Portillo, Viva Wyndham V Samana)

Park Narodowy "Los Haitises" i Cayo Levantado
Zapraszamy do Parku Narodowego Los Haitises - domu dla wielu egzotycznych gatunków ptaków oraz roślin. Obejrzymy słynne jaskinie Indian Taino, niegdyś zamieszkałe przez pierwszych mieszkańców wyspy i ozdobione ich liczącymi 2000 lat malowidłami. Relaksu dopełni wizyta i wypoczynek na uroczej Cayo Levantado, która zasłynęła jako tło pierwszych reklam kultowego rumu Bacardi. Obiad w cenie!
Cena - ok. 99 USD/os., 49,5 USD dziecko.

Wodospad Limón
Odkryj jeden z najpiękniejszych zakątków Półwyspu Samana podczas konnej przejażdżki! Doświadczeni przewodnicy poprowadzą nas przez zalesiony szlak, wśród plantacji kawy i owoców tropikalnych. Trasę pokonamy częściowo na końskim grzbiecie, a częściowo na własnych nogach. Nagrodą za wysiłek będą piękne widoki na spływający po skalnej ścianie wodospad. Wycieczka półdniowa.
Cena - ok. 49 USD/os., 25 USD/dziecko

City tour - Santo Domingo
Kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w Nowym Świecie od chwili odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Zona Colonial to najstarsza kolonialna starówka w Ameryce Łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. Wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra Primada de America - najstarsza katolicka świątynia w Nowym Świecie, pierwszy ośrodek władzy nad Nowym Światem i najstarsza warownia w obu Amerykach - forteca Ozama, przejdziemy też przez Calle Damas - najstarszą brukowaną ulicę Ameryki. Zobaczymy również monumentalną Faro a Colón - miejsce wiecznego spoczynku Krzysztofa Kolumba (z zewnątrz).
Cena - ok. 99 USD/os., 75 USD/dziecko.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

CZAS: -6 godzin w stosunku do czasu polskiego (latem), -5 godzin w stosunku do czasu polskiego (zimą)
WALUTA: 1 USD = ok. 36.63 pesos (DOP)
ELEKTRYCZNOŚĆ: 110V / 60 Hz. Gniazdka są według standardu amerykańskiego. Wtyczki europejskie wymagają użycia przejściówek dostępnych tylko w rejonach turystycznych Dominikany
TELEFONY: System telefonii komórkowej jest kompatybilny z systemami w Polsce. Ze względu na drogi roaming zaleca się zakupić lokalną kartę SIM (cena około 200 pesos).
NAPIWKI: Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Szczególnie dotyczy to kierowców i przewodników lokalnychna wycieczkach, taksówkarzy oraz kelnerów w restauracjach.
ORIENTALNE CENY: Posiłek w restauracji ok.500 -1000 peso, woda 0,3l ok.50 peso, piwo w knajpie ok. 100 peso
WYLOTY: Wyloty z: Warszawy. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na3 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozkłady.
Standard hoteli w Dominikanie

Standard hotelidominikańskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
Wyloty

Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Przelot:
Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Dominikanie trwa od połowy listopada do marca. W pozostałych terminach część udogodnień hotelowych może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.
Uwagi do przelotu

Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora. Przelot : samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie ekonomicznej catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie Premium Club i Biznes Elite w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop)."
Wizy

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę). Paszport musi być ważny 6 miesięcy od planowanej daty powrotu.
Wizy - informacje dla sprzedawców

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę). Paszport musi być ważny 6 miesięcy od planowanej daty powrotu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Opis hotelu

Ten kurort został wzniesiony w 1998 roku. Goście zakwaterowani są w 583 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi (odpłatnie). Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie ośrodka wczasowego znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor, radio, odtwarzacz CD, budzik i Wi-Fi (odpłatnie). W pokojach znajdziecie Państwo ponadto obuwie domowe oraz prasę. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w kurorcie. Należą do nich m.in. tenis ziemny, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i minigolf, jak również za dodatkową opłatą golf i jazda konna. Atrakcje wodne będące do dyspozycji gości kompleksu to windsurfing, żeglowanie, spływy kajakowe, snorkeling i aqua fitness, jak również za dodatkową opłatą narty wodne, przejażdżki na bananie wodnym, rejsy katamaranem i nurkowanie. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Ośrodek wczasowy dysponuje bogatą ofertą Wellness, do której należą m.in. sauna, łaźnia parowa i salon piękności. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości jest spa i zabiegi masażu. Program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i night-club zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Sunscape Puerto Plata
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana / Puerto Plata)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Sunscape Puerto Plata

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Sunscape Puerto Plata:
  • Lokalizacja
    4.9
  • Hotel
    5
  • Pokoje
    5
  • Wyżywienie
    4.9
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Obsługa
    5.3
HolidayCheck
Ocena Sunscape Puerto Plata:
5.1 / 6

Wakacje na karaibach 2008-03-01
Szczegóły oceny hotelu Sunscape Puerto Plata:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.7

Sunscape Puerto Plata - możliwości zakwaterowania:

1 os. deluxe z widokiem na ogrod
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na basen
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod Klub
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras Adults only widok na ogrod Klub
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod Spezial
2 os. deluxe z widokiem na ogrod
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na basen
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod Klub
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras Adults only widok na ogrod Klub
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod Spezial
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na basen
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod Klub
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras Adults only widok na ogrod Klub
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na ogrod Spezial
Sun Club Junior Suite Gar
Promo Room
Deluxe Gartenblick
Deluxe Room Poolblick
Sun Club Superior Gard Vi
Deluxe Family Room Garten

Sunscape Puerto Plata - Możliwości wyżywienia:


Sunscape Puerto Plata - miasta wylotu:


Sunscape Puerto Plata - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sunscape Puerto Plata? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00