Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
  • Hotel Regency Plaza, Morze Czerwone
1 / 23
Udogodnienia hotelu Regency Plaza
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Regency Plaza
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Regency Plaza:
4.3 / 5
Średnia z 59 opinii
Szczegóły oceny hotelu Regency Plaza:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.2
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.4
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 59 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 maja 2018

Hotel Regency Plaza w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Sharm El Sheikh Zbudowany na rozległym terenie, tuż nad Morzem Czerwonym. W prawdziwym raju dla miłośników nurkowania. Jednym z największych atutów jest aquapark z wieloma zjeżdżalniami dla najmłodszych i starszych. Animatorzy przygotowali bogaty program animacyjny i szereg zabaw w mini klubie dla naszych pociech. Znajdziemy także coś dla ducha i ciała w hotelowym centrum SPA z wieloma zabiegami relaksacyjnymi.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2006 r. Odnowiony 2013 r. Na terenie hotelu znajduje się 5 restauracji, 3 bary, sala konferencyjna, pralnia (płatna), sejf w recepcji (bezpłatny), baseny odkryte, aquapark (kilkanaście zjeżdżalni, działają w godzinach 10:30-12:00;14:30-16:30).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w hotelu płatne wi fi w lobby płatne ok. 10$/doba

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 230 m długości. Skała koralowa przy wejściu do morza. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Bar na plaży zawarty w AI.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatna woda), zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon, TV, łazienkę (WC, prysznic lub wanna,suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w kilkunastu budynkach: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje deluxe dla max 3 os. , pokoje deluxe front sea view dla max 3os. , pokoje rodzinne dla max 4 os. (salon i sypialnia połączone przesuwanymi drzwiami) , junior suity , apartamenty 2 bedrooms , apartamenty rodzinne 2 bedrooms

Wyżywienie

5 restauracji, 3 bary (Sun Rise Beach Bar, Aqua Park Bar, Azure Lobby Bar) All Inclusive (24h) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:30-12:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:00-21:30), późny posiłek (23:00-00:00), przekąski (12:30-16:00), podwieczorek (16:30-17:30), lody (15:00-16:00) serwowane w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety urodzinowe i dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja.włoska, orientalna, azjatycka - bezpłatne (napoje płatne dodatkowo), rybna - płatna

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, menu dla dzieci i krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy, mini boisko do piłki nożnej, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, dyskoteka

płatne

centrum SPA, masaż, salon piękności, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży, bilard

Aktualizacja opisu

05.10.2017 13:36

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży Aquapark SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Komfortowy, rozległy kompleks hotelowy położony wśród starannie utrzymanej zieleni. Do ścisłego centrum Sharm el Sheikh (Naama Bay) ok. 25 km, ok. 10 min. drogi od lotniska. Do centrum Naama Bay kursuje bezpłatny bus hotelowy (raz dziennie).
Plaża:
Hotel zlokalizowany jest bezpośrednio przy 400-metrowej, piaszczysto-żwirowej plaży. Niedaleko brzegu znajduje się bardzo ładna rafa koralowa. Leżaki, parasole oraz materace na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Obiekt składający się z budynku głównego oraz szeregu budynków bocznych o niskiej zabudowie. Recepcja 24 - godz., przestronne lobby, restauracja główna Ivory, 4 bary: Sun Rise Beach Bar, Aqua Park Bar, Bella Vista Pool Bar, Azure Lobby Bar oraz dodatkowo płatne4 restauracji a'la carte: Oriental Restaurant, Asian Restaurant, Italian Restaurant, Fish Restaurant, a także dyskoteka, namiot beduiński, shisha corner, sklepy z pamiątkami, pralnia. Do dyspozycji gości 4 baseny dla dorosłych (w tym 1 z podgrzewaną wodą w okresie zimowym), basen dla dzieci, Aqua Park (10:30-12:30, 14:30-16:30) oferujący 5 zjeżdżalni dla dorosłych i część dla najmłodszych z małymi zjeżdżalniami. Leżaki, parasole oraz materace przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:
Posiada ok. 780 wygodnych pokoi. Pokoje standardowe 2 - osobowe (możliwość dostawki w dla osoby dorosłej lub dziecka, przy zakwaterowaniu 2+2 jedno z dzieci śpi z rodzicami) wyposażone są w łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV-sat, sejf (bezpłatny), minibar (odpłatny) oraz taras lub balkon. Hotel oferuje butelkę wody w pokoju.
Wyżywienie:
All Inclusive obejmujące śniadania (07:00-09:45), obiady (12:30-14:15) i kolacje (18:30-21:15) serwowane w formie bufetu w restauracjach głównych. Raz na pobyt bezpłatna kolacja w restauracji a'la carte (włoskiej lub orientalnej wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przekąski dostępne są w barze na plaży (12:30-16:00), Aqua Park Bar (12:30-16:00), w lobby barze herbata i słodkie przekąski (16:30-17:30). Lokalne napoje alkoholowe (z wyjątkiem wina)i bezalkoholowe dostępne podczas posiłków, w ciągu dnia serwowane w barze przy basenie, aquaparku i na plaży (10:00-17:00), a w lobby barze (10:00-24:00). All Inclusive nie obejmuje mini baru, restauracji a'la carte, alkoholi importowanych oraz świeżo wyciskanych soków. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usługobjętych formułąall inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:
Animacje w ciągu dnia i wieczorami prowadzone przez międzynarodowy zespół animatorów. Bezpłatnie m.in.: siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka nożna, koszykówka oraz odpłatnie: bilard, kort tenisowy, sauna, masaże i jacuzzi, jazda konna oraz przejażdżki na wielbłądzie. Na plaży centrum sportów wodnych (odpłatnie) - kite-surfing, nurkowanie. Dla najmłodszych - mini klub (dla dzieci w przedziale 4-12 lat, czynny 10:00-13:00 i 15:00-17:00) i plac zabaw, mini disco oraz brodzik.
Internet:
Internet Wi-Fi - płatny (ok.10 USD/4dni).
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.regencyplazasharm.com
Naszym zdaniem:
Świetny wybór dla miłośników aktywnych wakacji oraz rodzin z dziećmi. Lokalizacja przy malowniczej plaży, rewelacyjny AquaPark i dobrze rozwinięte zaplecze sportowe. Codzienne animacje stanowią dodatkową atrakcję i zapewnią niezapomniane wakacje!
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.5/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/sharm-el-sheikh-wypoczynek/regency-plaza-aqua-park-and-spa

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Wizy
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
Czas
Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od100 EGP woda 1l -5 EGP piwo w barze od30 EGP kawa w kawiarni od 5EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosic od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od5 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Sharm El Sheikh
Najsłynniejszy kurort na półwyspie Synaj, słynie z raf koralowych oraz plaż i jest doskonałą bazą wypadową na wiele wycieczek. Zatoka Naama Bay wybudowana w stylu miejscowości wakacyjnych nad Morzem Śródziemnym oferuje wiele możliwości wszelkich rozrywek. Kurort szybko się rozbudowuje i z każdym rokiem oferuje wiele nowych luksusowych hoteli, oraz nowych atrakcji (delfinarium, parki wodne, centrum rozrywkowe "z tysiąca i jednej nocy"). Dla lubiących lokalne klimaty - Old Market z bazarem w starym stylu z całym mnóstwem sklepów i zaułków.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia, Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
Wyjazd autobusem ok. godz. 21:00 w kierunku miasta Dahab oraz klasztoru św. Katarzyny. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz., możliwość wynajęcia wielbłądów za dodatkową opłatą). Podziwianie wschodu słońca. Po zejściu ze szczytu przerwa na śniadanie (pakiety z hotelu). Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
Cena ok. 50USD.
KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
ORAZ MIASTO DAHAB
Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
Cena ok.45-55 USD. PETRA (Jordania - autobus/jacht)
Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
Cena ok. 280-310 USD.
JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)
Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30).
Uwaga!
Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD).
Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu. Cena ok. 140 USD.
BIAŁY KANION
Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do DolinyGhazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie.Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię doplaży Blue Hole, gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
Cena ok.60 USD.
SUPER JEEP SAFARI
Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
Cena ok.60 USD.
CITY TOUR
Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
Cena ok. 12 USD
PARK NARODOWY RAS MOHAMED
(statkiem)
Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
Cena ok. 65 USD.
WYSPA TIRAN snurkowanie i/lub nurkownie
Rejs statkiem wokół wybrzeża wyspy Tiran połączony ze snurkowaniem - pływanie z maską wśród raf koralowych. Podczas wycieczki będziecie Państwo mogli zobaczyć szczątki zatopinonego statku.
Cena ok. 35-60 USD
KAIR (1 dzień)
Wyjazd z Sharm El Sheikh w godzinach nocnych (ok. 1:00). Po dotarciu do Kairu zwiedzanie pierwszego zbudowanego w 640 r. w Egipcie meczetu Amr Ibn Elaa Egipskiego, a także kościoła pierwszych egipskich chrześcijan - Koptów. Następnie zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Następnie - również rejs feluką po Nilu. Powrót do hotelu około północy. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo).
Cena ok. 100-110 USD. Uwaga!
Należy zabrać paszport z wizą.
SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
Cena ok. 45 USD
SAFARI NA PUSTYNI - quady
Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
Cena - 1 osoba na motorze 30 USD, 2 osoby na motorze 40 USD.
Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
KAIR lub LUKSOR
- samolotem - 1 dzień (cena ok. 280 USD),
PETRA
- samolotem (cena ok. 420 USD),
DELFINARIUM SHOW
(cena ok. 30 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 175 USD),
AQUA PARK
(cena ok. 45 USD),
NURKOWANIE
- w polskojęzycznym instruktorem (cena od 80 USD/dzień nurkowy),
KOLACJA BEDUIŃSKA
(cena ok. 45 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
Czas
Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od100 EGP woda 1l -5 EGP piwo w barze od30 EGP kawa w kawiarni od 5EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosic od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od5 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Sharm El Sheikh
Najsłynniejszy kurort na półwyspie Synaj, słynie z raf koralowych oraz plaż i jest doskonałą bazą wypadową na wiele wycieczek. Zatoka Naama Bay wybudowana w stylu miejscowości wakacyjnych nad Morzem Śródziemnym oferuje wiele możliwości wszelkich rozrywek. Kurort szybko się rozbudowuje i z każdym rokiem oferuje wiele nowych luksusowych hoteli, oraz nowych atrakcji (delfinarium, parki wodne, centrum rozrywkowe "z tysiąca i jednej nocy"). Dla lubiących lokalne klimaty - Old Market z bazarem w starym stylu z całym mnóstwem sklepów i zaułków.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia, Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.

Wycieczki lokalne

GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
Wyjazd autobusem ok. godz. 21:00 w kierunku miasta Dahab oraz klasztoru św. Katarzyny. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz., możliwość wynajęcia wielbłądów za dodatkową opłatą). Podziwianie wschodu słońca. Po zejściu ze szczytu przerwa na śniadanie (pakiety z hotelu). Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
Cena ok. 50USD.
KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
ORAZ MIASTO DAHAB
Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
Cena ok.45-55 USD. PETRA (Jordania - autobus/jacht)
Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
Cena ok. 280-310 USD.
JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)
Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30).
Uwaga!
Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD).
Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu. Cena ok. 140 USD.
BIAŁY KANION
Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do DolinyGhazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie.Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię doplaży Blue Hole, gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
Cena ok.60 USD.
SUPER JEEP SAFARI
Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
Cena ok.60 USD.
CITY TOUR
Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
Cena ok. 12 USD
PARK NARODOWY RAS MOHAMED
(statkiem)
Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
Cena ok. 65 USD.
WYSPA TIRAN snurkowanie i/lub nurkownie
Rejs statkiem wokół wybrzeża wyspy Tiran połączony ze snurkowaniem - pływanie z maską wśród raf koralowych. Podczas wycieczki będziecie Państwo mogli zobaczyć szczątki zatopinonego statku.
Cena ok. 35-60 USD
KAIR (1 dzień)
Wyjazd z Sharm El Sheikh w godzinach nocnych (ok. 1:00). Po dotarciu do Kairu zwiedzanie pierwszego zbudowanego w 640 r. w Egipcie meczetu Amr Ibn Elaa Egipskiego, a także kościoła pierwszych egipskich chrześcijan - Koptów. Następnie zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Następnie - również rejs feluką po Nilu. Powrót do hotelu około północy. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo).
Cena ok. 100-110 USD. Uwaga!
Należy zabrać paszport z wizą.
SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
Cena ok. 45 USD
SAFARI NA PUSTYNI - quady
Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
Cena - 1 osoba na motorze 30 USD, 2 osoby na motorze 40 USD.
Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
KAIR lub LUKSOR
- samolotem - 1 dzień (cena ok. 280 USD),
PETRA
- samolotem (cena ok. 420 USD),
DELFINARIUM SHOW
(cena ok. 30 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 175 USD),
AQUA PARK
(cena ok. 45 USD),
NURKOWANIE
- w polskojęzycznym instruktorem (cena od 80 USD/dzień nurkowy),
KOLACJA BEDUIŃSKA
(cena ok. 45 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.


ETI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Sharm El Sheikh

Położenie

Kompleks położony jest w malowniczej zatoce Nabq Bay, bezpośrednio przy rozległej piaszczystej plaży z przybrzeżną rafą koralową (zalecane buty kąpielowe). Popularna Zatoka Naama Bay z licznymi sklepami oddalona jest o ok. 20 minut (codziennie 1 x transfer w cenie).

Wyposażenie

778 pokoi, recepcja, lobby, 5 restauracji a la carte (pizzeria, restauracja rybna, kuchnia indyjska, orientalna, międzynarodowa), restauracja główna, różne bary, dyskoteka, amfiteatr, kawiarnia shisha, bar sportowy, małe sklepy oraz spa i centrum odnowy biologicznej. W pięknym, wspaniale zaprojektowanym ogrodzie znajduje się duży basen z parkiem wodnym dla dorosłych i dzieci (11 zjeżdżalni). Parasole słoneczne, leżaki i ręczniki kąpielowe wokół basenów, także na plaży gratis. WI-FI w lobby dodatkowo płatne.

Pokoje

Pokoje standardowe są komfortowo urządzone i posiadają łazienkę, WC, suszarkę do włosów, klimatyzację, telefon, sejf, telewizję satelitarną, lodówkę, zestaw do parzenia kawy lub herbaty, balkon lub taras do strony ogrodu. Pokoje typu deluxe oferują widok na basen lub boczny widok na morze. Pokoje rodzinne mają takie samo wyposażenie ale mają około 56 m2 i składają się z 2 pomieszczeń .

Sport i Rozrywka

1 kort do tenisa ziemnego, park wodny dla dorosłych i dla dzieci, siatkówka plażowa, gry wodne, tenis stołowy, fitness; wieczorna animacja. Za opłatą; zabiegi spa, łaźnia parowa, sauna, whirlpool, masaże, zabiegi kosmetyczne, szkoła nurkowania, klub fitness, bilard.

Dzieci

Aquapark, mini klub dla dzieci od 4 do 12 lat, plac zabaw, animacje dla dzieci, oddzielny basen dla dzieci.

Wyżywienie

All inclusive - śniadanie, lunch i kolacja (w formie bufetu), przekąski w ciągu dnia, kawa / herbata przy głównym basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Za opłatą; kawa, świeże soki. Inne usługi są dostępne na miejscu za dodatkową opłatą. Noszenie opasek all-inclusive jest obowiązkowe.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4,5

Region

Egipt, Sharm El Sheikh, NABQ BAY

Położenie

ekskluzywny resort przepięknie położony z wspaniałym widokiem znajduje się bezpośrednio nad zatoką Nabq. Do centrum Nabq Bay z licznymi restauracjami i sklepami ok. 20 min jazdy. Ok. 20 min do lotniska w Sharm El Sheikh.

Wyposażenie

rozległy kompleks hotelowy oferuje 372 pokoje. Hol powitalny z recepcją, restauracja, 2 restauracje a-la-carte (za opłatą), liczne bary, dyskoteka, amfiteatr oraz sklepy. Na zewnątrz znajdują się 2 baseny (1 ogrzewany), taras słoneczny. Bar przy basenie i na plaży. Leżaki, parasole i serwis z ręczników kąpielowych na plaży i przy basenie bez opłaty.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub 4-12 lat.

Kategoria egipska

5 gwiazdek.

Pokoje dwuosobowe (39219A 1-2L)

komfortowo wyposażone. Telefon, Sat TV, mini bar, sejf, klimatyzacja, suszarka, wanna lub prysznic, taras lub balkon.

Rozrywka

urozmaicony program animacyjny, przedstawienia oraz muzyka na żywo.

Sport i zdrowie

tenis (oświetlenie za opłatą) fitness, siatkówka, tenis stołowy, mini golf. Za opłatą: bilard, sauna, łaźnia parowa, whirlpool, masaże, nurkowanie i kitesurfing.tenis stołowy oraz bilard. Sporty wodne, windsurfing oraz nurkowanie na plaży oferowane przez lokalnych przedsiębiorców.

All inclusive

posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz 11.00-17.00. Popołudniem kawa, herbata, ciasta w godz 16.00-17.30. Naoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godz. 10.00-24.00. za wcześniejszą rezerwacją można kolację zjeść w restauracji "Beach Oriental".


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Położony w dzielnicy Nabq Bay, 12 km. od lotniska i 25 km. od centrum Naama Bay. Do najbliższych sklepów dotrzemy w 5 min.

Plaża

Ładna, koralowa plaża w zatoce Nabq, bezpośrednio przy hotelu. Wejście do wody z pomostu.

Zakwaterowanie

780 pokoi; typy pokoi: standardowe (32m2), deluxe (36m2) oraz family (ok. 46m2) ; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów, telewizor, telefon ,sejf (bezpłatny), czajnik bezprzewodowy, mini bar (uzupełniony jedynie w wodę) oraz balkon lub taras.

Restauracje i bary

2 restauracje główne oraz 5 restauracji a'la carte (włoska, azjatycka, rybna, orientalna, a także pizzeria); 5 barów oraz namiot beduiński z shishą (poza all inclusive)

Wyżywienie

All inclusive: wczesne śniadania, śniadania, obiady, kolacje, przekąski podawane w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji serwowane są 24h. Z restauracji a'la carte można korzystać bezpłatnie za wcześniejszą rezerwacją. Napoje w tych restauracjach są już dodatkowo płatne.

Sport i Rozrywka

Duży kompleks basenowy oraz Aquapark Bezpłatnie: mini golf, szachy, tenis stołowy, rzutki, boisko do siatkówki plażowej, piłka nożna, koszykówka, sala gimnastyczna, aerobik, zajęcia w basenie i na plaży oraz program animacyjny; Odpłatnie: tenis ziemny, centrum nurkowe, jazda konna i na wielbłądzie, bilard, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne.

Dla dzieci

brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub (w godzinach otwarcia), animacje oraz łóżeczka dla dzieci (bezpłatnie, w ramach dostępności)

Pozostałe udogodnienia

płatne centrum SPA (sauna, łaźnia, jacuzzi, masaże), salon piękności, sala konferencyjna dla ok 200 osób, dyskoteka, płatne Wi-Fi, lekarz. Za opłatą także bus hotelowy do centrum miasta.

Naszym zdaniem

Niewątpliwym atutem jest piękna plaża; Hotel oferuje mnóstwo atrakcji, w tym Aquapark, które pozwolą spędzić niezapomniany urlop.

Strona internetowa

www.regencyplazasharm.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

.

Położenie

.

Wyposażenie

.

Pokoje

.

Wyżywienie

.

Sport i rozrywka

.

Dla dzieci

.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/OS. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/OS. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Położony nad zatoką Nabaq. Położony na terenie bujnego ogrodu, tuż przy pięknej, piaszczystej plaży. Oferuje mnóstwo atrakcji dla najmłodszych ale również zajęcia sportowe, animacje i gry dla dorosłych. Atrakcją hotelu jest Aquapark, SPA oraz rafa koralowa.

Położenie

Sharm El Sheikh, zatoka Nabq Bary, ok. 22 km od centrum Naama Bay (dojazd lokalnym busem ok 2 USD). W pobliżu sklepy (10 min spacerem). Lotnisko Sharm el Sheikh ok. 8 od hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, szeroka, długa, piaszczysto-żwirowa, niedaleko od brzegu rafa koralowa; łagodne, długie zejście. Zalecane obuwie ochronne. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.

Hotel

Internet - płatne Wi-Fi, ok. 2 USD/30 min, ok. 3 USD /1h, ok. 10 USD/24h. Kawiarenka internetowa- płatna. Rozmieszczony na powierzchni 167 000 m2, z bujnym ogrodem, budynkiem głównym i licznymi budynkami bocznymi o niskiej zabudowie. Posiada 780 pokoi. Płatne - wypożyczalnia rowerów i samochodów, opieka medyczna (na zamówienie), pranie, apteka, room service, sejf, sklepy. Kategoria *****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (prysznic/wanna), suszarka do włosów, telefon, sejf, TV Sat, lodówka (uzupełnienie mini baru płatne), balkon lub taras. Pokoje rozmieszczone są w kilku budynkach. Standardowe - dla 2 osób z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub dziecka; widok na ogród. Deluxe - dla 2 osób dorosłych z możliwością dostawki dla 2 osób dorosłych lub 2 dzieci, 1 sypialnia, balkon lub taras z widokiem morze lub lagunę, powierzchnia ok. 64 m2. Family - dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci, dwa pokoje (w jednym łóżko typu king size w drugim dwa pojedyncze) wyposażone jak pokoje standard. Pokoje z widokiem na basen oraz pozostałe rodzaje pokojów o podwyższonym standardzie dodatkowo płatne.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

3 baseny, aquapark (czynny 10.00-12.30 i 14.30-17.00; 5 zjeżdżalni dla dorosłych, zjeżdżalnie dla dzieci, leniwa rzeka) - parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne. Bezpłatnie - aerobik, lekcje tańca brzucha, animacje, wieczorki folklorystyczne i przestawienia w amfiteatrze lub w dyskotece, minigolf, siłownia, mini boisko do piłki nożnej, kort tenisowy (piłeczki, rakiety i oświetlenie płatne), tenis stołowy, siatkówka, koszykówka, dyskoteka, gry i zabawy na plaży, szachy w ogrodzie. Płatne - bilard, zabiegi SPA, sauna, jacuzzi, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe, jazda konna, jazda na wielbłądach.

Dla dzieci

Oddzielny basen, zjeżdżalnie i atrakcje wodne, mini klub (4-12 lat), animacje i mini disco, łóżeczko dla dziecka w pokoju (na zamówienie).

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, późne śniadania (10.30-12.30), obiady, kolacje, późny posiłek (23.00-24.00) -w wybranych restauracjach. W ciągu dnia przekąski, lody, określone napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wybranych barach i restauracjach, w wyznaczonych godzinach, podwieczorek w godz. 16.30-17.30. Opcja All Inclusive dostępna jest 24h. Raz na pobyt możliwość kolacji w restauracji a la carte (włoska, orientalna) - wymagana wcześniejsza rezerwacja, napoje dodatkowo płatne. Restauracja rybna a la carte jest całkowicie płatna.

Restauracje i bary

Restauracje główne Floret i Ivory, 3 restauracje a la carte; bar przy basenie, bar przy aquaparku i na plaży, bar w lobby (24h), bar w dyskotece (płatny).

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług na terenie hotelu w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Hotel może wymagać noszenia opaski All Inclusive; w restauracjach wymagany odpowiedni strój (niedozwolony strój plażowy, mężczyźni - długie spodnie, zakryte buty). Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017

Wiza

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie, na lotnisku. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) lub 35 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport ( z pustą stroną) musi posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. W razie uszkodzenia lub utraty paszportu należy zgłosić ten fakt na policję, zwrócić się do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Kairze o wydanie paszportu tymczasowego, a następnie wystąpić do tutejszego Urzędu MSW (Kair, przy Placu Tahrir) w celu uzyskania potwierdzenia wjazdu na teren Egiptu oraz wizę wyjazdową. Wiza taka jest ważna wówczas przez 7 dni i nie można bez niej wyjechać z Egiptu.Obywatele Białorusi wylatujący z Polski do Egiptu, zgodnie z informacja zawartą w systemie TIMATIC należącym do Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA), muszą posiadać aktualną wizę do Egiptu już podczas odprawy biletowo- bagażowej. Nie ma możliwości uzyskania wizy w Egipcie. Bez wymaganego zezwolenia pasażerowie nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu.

Warto wyróżnić

* Bezpośrednio przy plaży * Aquapark * Dla rodzin z dziećmi * Duży wybór atrakcji i zabaw * All Inclusive 24 h

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Regency Plaza Resort znajduje się w miejscowości Sharm El Sheikh (zatoka Nabq), w odległości 10 minut od międzynarodowego lotniska Sharm El-Sheikh i 25 minut drogi od słynnego centrum Nama Bay.

PLAŻA

Piaszczysto-żwirowa, przy hotelu. Leżaki, parasole, ręczniki - bezpłatne. Idealna plaża dla rodzin z dziećmi - płytka woda przy plaży, która ciągnie się daleko wgłąb morza.

HOTEL

KATEGORIA OFICJALNA 5* Hotel powstał na powierzchni ponad 167 000 m, otoczony ogrodem. Składa się z budunku głównego oraz skrzydeł bocznych o niskiej zabudowie (łącznie 8 budynków). Propozycja na rodzinne wakacje oraz dla osób lubiących aktywny wypoczynek.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, restauracja główna Floret, restauracja Ivory przy lobby, włoska restauracja Camello, restauracja przy plaży Far East, restauracja rybna przy plaży, bar przy plaży Sun Rise, Falafel Aqua Park Snack bar, lobby bar, bar przy basenie przy budynku głownym, bar w aquaprku, dyskoteka Grotto, Vip bar na plaży, Sports bar, kawiarenka orientalna,bar w klubie dla dzieci ( serwowany luch opraz lody w określonych godzinach), room service, usługi pralni chemicznej, wypożyczalnia samochodów. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Mastercard.

INTERNET

internet WiFi odpłatnie

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna o powierzchni 195m, z możliwością ustawienia sali dla 250 osób

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie - trzy duże baseny, lezaki i parasole, kort tenisowy, siatkówka plażowa, pilka wodna, aerobic, programy animacyjne, W aquaparku liczne rozrywki m.in. zjeżdżalnie rodzinne, turbo zjeżdżalnie i kamikaze zjeżdżalnia odpłatnie - bilard, wypożyczenie sprzętu do tenisa oraz oświetlenie kortów tenisowych, rowery, centrum nurkowe, sporty wodne przy plaży, centrum Spa z licznymi zabiegami, masażami, łaźnia turecką, sauną, jacuzzi

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, club dla dzieci, W aquaparku basen ze zjeżdżalniami i zabawkami wodnymi dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka na życzenie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki  z widokiem na ogórd, wyposażone w jedno łóżko typu king size lub 2 pojedyncze, klimatyzację, łazienki ( suszarka do włosów), TV/SAT, mini lodówkę, sejf, telefon, zestaw do kawy i herbaty oraz balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokoje typu family składają się z dwóch pokoi ( w jednym łóżko typu king size w drugim dwa pojedyncze) wyposażone jak pokoje standard.

INFORMACJE DODATKOWE

www.regencyplazasharm.com/site/ Opinie HolidayCheck: 4,3/65% rekomendacji

WYŻYWIENIE

-

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy kompleks położony w egzotycznym ogrodzie. Ze względu na płytkie, piaszczyste wejście do morza i wiele atrakcji dla najmłodszych polecamy ten hotel dla ceniących wysoki standard obsługi rodzin z dziećmi.


Mapa Hotelu Regency Plaza
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Regency Plaza

hotel dobry. polecam , a najbardziej dla "potrzebujących -sklep u "julki. po lewej strone od wyjścia z hotelu. miła obsługa i dobry asortyment.

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Zejście do plaży przy samym hotelu, co prawda trzeba kawałek przejść przez ogród, ale za to zejście płytkie i dobre dla dzieci. Do pływania normalnego można zejść z pomostu lub popływać w basenie. Leżaki i ręczniki zawsze są dostępne, tak samo przy barach i w restauracjach nie ma kolejek, obsługa uwijała się jak w ukropie. Pokoje ok, chociaż jak na hotel 5* mogłyby być łądniejsze. Pomimo to bardzo nam sie podobało.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Nasz pierwszy wyjazd z narzeczonym do Egiptu, bardzo udany. Hotel leży blisko lotniska, więc nie trzeba jechać nie wiadomo ile po długiej podróży samolotem, baseny w porządku, plaża bardzo ładna i gorące morze, pełno rozrywek - naprawdę super!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.6

Hotel bardzo polecam dla rodzin z dziećmi, jest dużo zjeżdżalni i basenów w akuaparku, nie będą się nudzić, poza tym jest bardzo bezpiecznie, kręcą się ratownicy i dzieciakom nie ma prawa nic się wydarzyć. Super jedzenie, kilka restauracji tematycznych, ja zakochałam się w libańskiej. Obsługa trochę niespiesznie pracuje, ale to element tutejszej kultury i trzeba to zaakceptować. Jeszcze jedna wada - pokoje, duże choć trochę starawe i nieciekawie urządzone, za to codziennie sprzątane i to najważniejsze. Bardzo udany urlop, polecam jeszcze raz!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Najlepsze wakacje w życiu

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Super , polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu i było super!!!! - polecam wszystkim - wrócę tam znowu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Hotel przepięknie położony , plaza przy hotelu piaszczysta z bardzo długim brzegiem (obuwie ochronne raczej niepotrzebne ) 300 m od rafy koralowej idealnej do snurkowania dla amatorów ,wspaniały pomost i świetne jedzenie (oprocz głownej stołówki moza zapisać sie na kolacje w dodatkowych ekskluzywnych restauracjach (oczywiscie za darmo) oleca chińską rewelacyjne jedzenie !!).Sliczna roslinność hotel piękne podswietlony nocą,do miasta 10 min .Rewelacyjne miejsce ,jedyny minus pokoje raczej 2 gwiazdkowe niz 5.Nie polecam osobą ceniącym piękne wnętrze i nowoczesność.Cieknąca woda z toalety (wczesne PRL ) ,męczące mrówki ,naderwane zasłony...egipski standard daleko odbiegający od europejskiego ale plaza rekompensuje wszystko .Jezeli ktoś jedzie na wakacje które zamierza spędzic na plazy korzystając ze wspaniałego klimatu i pięknego morza polecam gorąco .Tym którzy chca spędzic czas w przytulnym wnętrzu odradzam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Wraz z rodziną miło spędziliśmy czas w tym hotelu. Obsługa bardzo miła, do jedzenia da radę się przyzwyczaić. Zdecydowanie polecam pobyt dwutygodniowy, jeśli chcą Państwo zrealizować jakieś wycieczki. Niezadowoleni byliśmy jedynie z prowiantów, które dostaliśmy w recepcji przed odbyciem wycieczek. Jeśli chodzi o internet.. radzę wziąć laptopa (Wi-Fi: 10$ za 24h - działa jedynie w holu przy recepcji). Cena korzystania z internetu za pomocą ich komputerów wynosi także 10$, ale za 1h ;) ... Z chęcią powrócilibyśmy w to samo miejsce, w wakacje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Byłam w tym hotelu z koleżanką w listopadzie 2011 z Alfa Star . Szczerze odradzam . Łazienki gorzej niż brudne , 3 razy prosiłyśmy o dezynfekcję , niestety nic nie pomogły . Jedzenie fatalnej jakości , jedynie restauracja orientalna oferuje jadalne potrawy . Leżaki i parasole na plaży i przy basenach stare i odrażające .Rafa koralowa nie istnieje . Obsługa w recepcji fatalna , ciężko cokolwiek załatwić , internet ledwo co działający , proszę nie nastawiać się na surfowanie po sieci. Jedynie P. Monika -guest relations - służy pomocą . Podsumowując hotel zasługuje najwyżej na 3 gwiazdki .

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.0

Regency Plaza - możliwości zakwaterowania:

1 os. standard z widokiem na ogrod
1 os. superior z widokiem na morze
2 os. family room
2 os. standard z widokiem na ogrod
POKÓJ RODZINNY
2 os. superior z widokiem na morze
STANDARD ROOM
DELUXE ROOM
Pokój 2-osobowy
Pokój 2 os.
Deluxe
drsf deluxe room sf
drsf deluxe room sf
drsf deluxe room sf
drssvpv deluxe room side sea view/ pool view
drssvpv deluxe room side sea view/ pool view
drssvpv deluxe room side sea view/ pool view
FAMILY ROOM 2 BEDROOM
Deluxe z widokiem na morze
POKÓJ DWUOSOBOWY
POKÓJ DWUOSOBOWY RODZINNY
POKÓJ DWUOSOBOWY PROMO
DELUXE DWUOSOBOWY
POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
DELUXE JEDNOOSOBOWY
f2bpv family two bedrooms pool view
f2bpv family two bedrooms pool view
frgvpv family room gv/pv
frgvpv family room gv/pv
APARTMENT 2 BEDROOMS
Pokój 1-osobowy
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srgv standard room gv
JUNIOR SUITE
DELUXE Z WIDOKIEM NA MORZE

Regency Plaza - Możliwości wyżywienia:


Regency Plaza - miasta wylotu:


Regency Plaza - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Regency Plaza? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00