cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
  • Hotel Royal Belvedere, Kreta
1 / 19
Udogodnienia hotelu Royal Belvedere
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Royal Belvedere
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Royal Belvedere:
4.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Belvedere:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 października 2018

Hotel Royal Belvedere w ofercie Biura podróży:

7 islands
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Kreta/Hersonissos

Opinia 7islands

Rozległy kompleks, który wraz z hotelem Imperial Belvedere stanowi doskonałe miejsce wypoczynku dla rodzin z dziećmi. Rozbudowana infrastruktura rekreacyjno-sportowa, urozmaicone animacje oraz atrakcyjna formuła all inclusive sprawią, że każdy spędzi tutaj niezapomniane wakacje. Lokalizacja w centrum miejscowości Hersonissos zapewni atrakcyjną rozrywkę zarówno dorosłym jaki i dzieciom.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, ok. 1 km od centrum turystycznej miejscowości Hersonissos, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie. Hotel położony jest na wzgórzu, skąd do głównej ulicy w Hersonissos jest ok. 300 m (niemal do samej ulicy można zjechać oraz wjechać windami). Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu, przy drodze głównej.

Plaża

Ok. 400 m od hotelu, piaszczysta (miejscami na plaży i przy brzegu występują kamienie i skały). Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Bezpłatny transfer na plażę busem z hotelu. Star Beach - plaża, przy której znajduje się park wodny (dodatkowo płatny) z mnóstwem atrakcji dla osób w każdym wieku - plac zabaw, zjeżdżalnie wodne, sporty wodne.

Hotel

Duży i komfortowy kompleks położony na wzgórzu, składający się z 2 części: Royal i Imperial Belvedere. W części Royal Belvedere znajduje się lobby z całodobową recepcją, parking, 3 windy, restauracja główna, 2 restauracje tematyczne (funkcjonujące tylko w lipcu i sierpniu.), 6 barów (w tym m.in. bar przy basenie, snack bar), kącik telewizyjny ,Internet Wi-Fi. Odpłatnie: kącik internetowy, mini market, 2 sale konferencyjne, wypożyczalnia samochodów, opieka medyczna (na zapytanie). Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 330 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, Internet Wi-Fi, telewizję satelitarną, mini lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 3 euro/dzień). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 2 dostawek, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek, rodzinne z możliwością 3 dostawek (2 sypialnie oddzielone drzwiami), rodzinne z widokiem na morze z możliwością 3 dostawek (2 sypialnie oddzielone drzwiami).

Wyżywienie

All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu śniadania (07:30-10:00), późne śniadania kontynentalne (10:00-11:00, w barze z przekąskami), obiady (13:00-14:30), kolacje (19:00-21:30). Dostępne są również wczesne śniadania (04:00-07:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Tradycyjne greckie śniadania serwowane są w lipcu i sierpniu w snack barze Artemis w godz. 08:30-10:00 (wymagana wcześniejsza rezerwacja). W lipcu i sierpniu istnieje możliwość skorzystania raz w trakcie pobytu z kolacji w restauracjach tematycznych (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Dla Gości all inclusive dodatkowo dostępne są wszystkie bary w części Imperial Belvedere. Przekąski podawane są w snack barach w godzinach 10:00-18:00, a w godzinach 15:30-16:30 serwowane są kawa, herbata oraz ciastka. W godzinach 10:00-01:00 w wybranych barach dostępne są napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 01:00 są dodatkowo płatne.

Sport i Rozrywka

Bezpłatnie: 7 basenów (6 basenów z wodą słoną, w tym 1 o wymiarach olimpijskich oraz 1 kryty basen z wodą słodką, leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki kąpielowe dodatkowo płatne ok. 1 euro/szt.), animacje dzienne i wieczorne, wieczory tematyczne, zajęcia sportowe (gimnastyka, aqua aerobik, zumba, joga, stretching, step aerobik, water polo), tenis stołowy, siatkówka, koszykówka, korty do tenisa ziemnego, mini golf, rzutki, bule, siłownia. Odpłatnie: bilard, SPA & Wellness (masaże, zabiegi na twarz i ciało), szkoła nurkowania.

Dla dzieci

Brodzik, 2 baseny dla dzieci, zjeżdżalnia ośmiornica, plac zabaw, przedstawienia, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), klub dla nastolatków (w wieku 13-16 lat), mini disco, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.belvederehotels.net / Tel.: 00 30 289 702 23 71

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Osoby podróżujące do Grecji w roku 2018 zobowiązane będą do uiszczenia nowego podatku. Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 3 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*+

REGION

Kreta Hotel położony na wzgórzu z niezwykłą panoramą na okolicę. Znajduje się tu odkryty basen olimpijski z morską wodą, mini market oraz sklep z pamiątkami. Aktywnych ucieszy możliwość uprawiania sportów, czemu sprzyja odpowiednia infrastruktura. Rodzice z dziećmi znajdą wiele udogodnień, zaś maluchy nie będą się nudzić, gdyż ich czas wypełnią gry, zabawy oraz animacje.

kategoria hotelu

4*+

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1974 r. Odnowiony w 2005 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, bary, sejf w recepcji (ok. 2€/doba), zestaw do prasowania dostępny w recepcji - depozyt ok. 20€,winda, 2 sale konferencyjne, pralnia (płatna), centrum biznesowe (płatne), basen odkryty (olimpijski z wodą morską). Program animacyjny oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych. Klienci hotelu mogą korzystać z udogodnień hotelu Imperial Belvedere, z wyjątkiem restauracji głównej.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

ok. 500 m od hotelu, piaszczysta, publiczna. Przejście do plaży przez ulicę. Parasole, leżaki i ręczniki plażowe - płatne (ręczniki - płatne ok. 1€/ręcznik/doba, plus depozyt w wysokości ok. 10€). Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), TV, telefon, sejf (płatny ok. 2,5€/doba, plus depozyt w wysokości ok. 20€), mini lodówkę (pusta), łazienkę (WC, suszarka, wanna lub prysznic), balkon lub taras. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku głównym i w aneksach: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych dla max 4 os. , pokoje rodzinne dla max 5 os. (2 pokoje połączone drzwiami)

Wyżywienie

restauracja główna, 2 restauracje tematyczne serwujące kolacje (restauracja rodzinna na świeżym powietrzu wspólna dla obydwu hoteli Belvedere i restauracja Grecka - czynne w lipcu i sierpniu), 6 barów (m.in. bary z przekąskami, bary przy basenie) All Inclusive (10:00-01:00) Formuła zawiera:śniadanie amerykańskie (07:30-10:00), obiad (13:00-14:30) i kolacja (19:00-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej, śniadanie kontynentalne (10:00-11:00) w wyznaczonym barze, przekąski, lody (10:00-18:00), podwieczorek (15:30-16:30) w wyznaczonych barach, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: wysokojakościowych alkoholi, napojów importowanych, świeżo wyciskanych soków owocowych, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych Restauracje a la carte Restauracje tematyczne - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, zajęcia dla nastolatków w wieku 13-16 lat, brodzik, plac zabaw, mini disco menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności, opiekunka (płatna) , łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, aerobik, piłka wodna, rzutki, tenis stołowy, bule, łucznictwo, 2 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa, koszykówka, piłka nożna, minigolf, animacje, muzyka na żywo, siatkówka plażowa

płatne

salon piękności, sauna, masaż, bilard, oświetlenie kortów , centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

20.12.2017 14:32

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 1974 roku, wyremontowany w 2005 roku, składa się z pięciopiętrowego budynku głównego, usytuowany na powierzchni 11.000 m² w zadbanym ogrodzie; do dyspozycji gości: 3 baseny zewnętrzne (w tym jeden o wymiarach olimpijskich), basen kryty (w hotelu Imperial Belvedere), restauracja główna, 2 restauracje tematyczne: grecka i włoska (czynne w lipcu i sierpniu), 3 bary, 2 sale konferencyjne * Goście hotelu mogą korzystać z infrastruktury hotelu Imperial Belvedere (z wyjątkiem restauracji głównej)

Położenie

ok. 1 km od centrum Hersonissos, ok. 29 km od lotniska w Heraklionie

Plaża

publiczna, piaszczysta plaża znajduje się ok. 400 m hotelu (przejście przez ulicę, hotel zapewnia 4x dziennie bezpłatny transfer na plażę); leżaki i parasole przy basenie – bezpłatne, na plaży – za dodatkową opłatą, ręczniki plażowe – płatne

Zakwaterowanie

330 pokoi: pokoje standardowe z widokiem na góry lub morze (ok. 30 m²), pokoje rodzinne –dwupomieszczeniowe z widokiem na góry (ok. 40 m²), pokoje rodzinne –  dwupomieszczeniowe z widokiem na morze (ok. 43 m²), pokoje typu superior z widokiem na góry i morze (ok. 43 m²), pokoje rodzinne superior – dwupomieszczeniowe z widokiem na góry lub morze (ok. 40 m²), pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja indywidualna, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV SAT, mini-lodówka, czajnik, sejf (płatny ok. 2,5€/dzień), Wi-Fi (bezpłatne), balkon lub taras

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07.30-10.00), obiad (13.00-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10.00-18.00) w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne w godzinach 10.00-01.00; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane, napoje energetyczne

Sport i rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo (okazjonalnie), aerobik, aqua-aerobik, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, rzutki, mini golf, boccia, łucznictwo, 2 korty tenisowe (w ciągu dnia), siłownia, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, zabiegi na twarz i ciało, sauna, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, bilard, pralnia, lekarz (na wezwanie), centrum handlowe, wszystkie sporty wodne na plaży

Dla dzieci

animacje, mini klub (4-12 lat), brodzik, plac zabaw, menu dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

www

www.belvederehotels.net ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności. Ważne informacje: Od dnia 01.01.2018 zgodnie z decyzją rządu greckiego będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek ma miejsce podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego jest uzależniona od lokalnej kategorii hotelu/obiektu. Dla obiektów: 1-2* podatek wynosi ok. 0.50 €/pokój/noc 3* podatek wynosi ok. 1, 5€/pokój/noc 4* podatek wynosi ok. 3€/pokój/noc 5* podatek wynosi ok. 4€/pokój/noc


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Położenie

na zboczu wzgórza z pięknym ogrodem i pięknym widokiem na zatokę, do centrum Hersonissos z licznymi restauracjami ok. 2 km. Przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu. 

Wyposażenie

kompleks hotelowy oferuje łącznie 343 pokoi w 5-piętrowym budynku głównym oraz w 2-piętrowym aneksie. Do dyspozycji gości: lobby, recepcja  sejfy za opłata), 6 barów, telewizję satelitarną, 2 restauracje, windy, mini market, sklep z pamiątkami. Na rozległym terenie znajduje się basen ze słoną wodą (rozmiar olimpijski), taras słoneczny z leżakami i parasolami bezpłatnie, bar z przekąskami.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (2-3A) w głównym budynku, ładnie urządzone, lodówka, klimatyzacja, sejf, telewizja satelitarna, telefon, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B). Pokoje rodzinne (2-4C): w budynku głównym, 2 pokoje, dla 2 os. dorosłych z 2 dzieci, 3 os.  z 1 dzieckiem lub 4 os. dorosłych. Pokoje - wariant ekonomiczny (2S).  Pokój jednoosobowy (A1D), wyposażenie jak A2A. www.belvederehotels.net

Sport

siatkówka plażowa, rzutki, mini piłka nożna, tenis (oświetlone za dodatkową opłatą), piłka wodna: wliczony w cenę. Siłownia i mini golf (w Hotel Imperial Belvedere). Za opłatą: bilard.

Rozrywka

animacje.

Wcześniej = taniej

15% zniżki do 31.01.18. 10% zniżki  przy rezerwacji od 01.02.18-31.03.18

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka 

Opis hotelu

Hotel zbudowany został w roku 1974. Obiekt oferuje łącznie 330 pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra hotelu osiągalne są za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna i pralnia. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Większość kwater zwrócona jest ku morzu. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w obiekcie. Należą do nich m.in. rower / rower górski, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka i koszykówka, jak również za dodatkową opłatą tenis ziemny, minigolf, golf, strzelanie z łuku i jazda konna. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness i darta, jak również za dodatkową opłatą tenisa stołowego, bilard, zajęcia gimnastyczne i aerobik. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą saunę i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo i miniklub.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dania dietetyczne i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Hotel oferuje przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

położony w miejscowości Hersonissos, na wzgórzu z panoramą na okolicę i morze, ok. 1,5 km od centrum, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie. Najbliższy przystanek autobusowy 400 m od hotelu. W odległości 7 km od hotelu dostępne pole golfowe.

Plaża

oddalona od hotelu ok. 500 m ( kilka razy dziennie bus hotelowy), piaszczysto-żwirowa. Leżaki, parasole, materace i ręczniki plażowe odpłatnie. 

Hotel

Kategoria lokalna 4* Kompleks wybudowany w 1974 roku, odnowiony w 2005 roku, składa się z 5-piętrowego budynku głównego oraz bungalowów położonych w zadbanym ogrodzie. Royal Belvedere wraz z sąsiednim hotelem Imperial Belvedere tworzą jeden wspólny kompleks. Doskonała propozycja dla rodzin z dziećmi jak również osób lubiących aktywny wypoczynek.

Do dyspozycji gości

Recepcja, 3 windy, odpłatne sejfy, restauracja główna z wydzieloną częścią dla niepalących Minos & Dedalos, główny bar Poseidon, 2 bary przy basenach, 2 restauracje tematyczne serwujące kuchnie włoską i grecką (czynne tylko w lipcu i sierpniu), lobby, pokój telewizyjny, mini market, kiosk, sklep z pamiątkami, jubiler, usługi pralni chemicznej i prasowania, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów, parking. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Mastercard.

Internet

kącik internetowy dodatkowo płatny. WiFi w lobby bezpłatnie.

Konferencje/Incentive

sala konferencyjna w części Imperial.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie 4 baseny w tym jeden z morską wodą o wymiarach olimpijskich, leżaki i parasole, siatkówka plażowa, koszykówka, kort tenisowy, fitness, siłownia, tenis stołowy, rzutki, mini golf, łucznictwo, dzienny i wieczorny program animacyjny. Odpłatnie ręczniki plażowe (ok.1 Euro za dzień), bilard, gry video, oświetlenie kortów tenisowych, sauna, masaże, spa, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

brodzik z wodą morską, mini club dla dzieci w wieku 4-12, plac zabaw, łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

Zakwaterowanie

Oferuje łącznie 340 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej. Wyposażone w klimatyzację, łazienki z prysznicami/wannami oraz suszarkami do włosów,  TV/SAT, lodówki. Pokoje z widkokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokoje typu family z możliwością zakwaterowania 5 osób, wyposażone jak pokoje standard ( 2 pokoje oddzielone drzwiami i jedna łazienka).

Wyżywienie

All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody,popołudniowa kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10.00-01.00 w wybranych barach. Możliwość skorzystania z restauracji tematycznej po uprzedniej rezerwacji. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców.

Informacje dodatkowe

www.belvederehotels.com Ocena holidaycheck 4,6. Rekomendacja turystów 70% .

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Grecos Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

REGION

Grecja/Kreta/Hersonissos

All Inclusive

Warto podkreślić

- Piaszczysta plaża - Kompleks 7 basenów - Pokoje rodzinne 3+2 (oddzielna sypialnia) - Bus do plaży GRATIS - Rozrywkowe Hersonissos

Okiem Grecosa

Duży i rozległy kompleks hotelowy z bogatą infrastrukturą. Świetna propozycja dla osób aktywnych, nastawionych na rozrywkę i zwiedzanie oraz dla rodzin z dziećmi.

Położenie

• ok. 500 m od morza, na wzgórzu • do centrum Hersonissos ok. 1 km • lotnisko w Heraklionie ok. 25 km • lotnisko w Chanii ok. 170 km

Plaża

• ok. 500 m od hotelu (bezpłatny bus hotelowy) • piaszczysta, zatokowa, łagodne wejście do morza • leżaki i parasole (ok. 6 EUR/dzień)

Hotel

• kompleks 2 hoteli Imperial & Royal Belvedere, możliwość korzystania z całego kompleksu z wyłączeniem restauracji i barów • budynek główny oraz 10 bungalowów • recepcja (24 h) z lobby • 2 restauracje, bary - główny, przy basenie, snack bar • ręczniki plażowe (ok. 1 EUR/dzień) • Wi-Fi w lobby (bezpłatnie) • kącik internetowy (ok. 7 EUR/godz.) • udogodnienia dla niepełnosprawnych • 343 pokoje, kategoria lokalna 4*

Pokoje

Standard • 2-4 os. (ok. 30 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby (3. i 4. wyłącznie dla dziecka do 12 lat) • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie), TV-SAT • telefon, lodówka, sejf (ok. 2,5 EUR /dzień) • łazienka - prysznic/wanna, suszarka • balkon lub taras • widok na morze za dopłatą Superior • 2-4. os • dostawka dla 3. i 4. osoby (3. i 4. wyłącznie dla dziecka do 12 lat) • szlafroki i pantofle hotelowe • zestaw do kawy i herbaty • wyposażone jak pokój standard Rodzinne • 4-5 os. (ok. 40 m2) • dostawka dla 3., 4., 5. osoby (4. i 5. wyłącznie dla dziecka do 13 lat) • pokój dzienny oraz oddzielna sypialnia • wyposażony jak pokój standard

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch, kolacja - bufet • przekąski, kawa, ciasto • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-01.00)

Pełen relaks

Bezpłatnie • 3 baseny ze słoną wodą (w tym 1 o wymiarach olimpijskich) • kryty basen • leżaki i parasole przy basenie • 2 korty tenisowe (oświetlenie odpłatnie, ok. 10 EUR/godz.) • tenis stołowy, minigolf • siatkówka, koszykówka, sala fitness, program animacyjny Odpłatnie • wieczór grecki z muzyką na żywo • strefa SPA (masaże, fish SPA, sauna) • boccia, bilard, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna)

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • 2 brodziki ze słodką wodą • 2 place zabaw, miniklub, minidisco • bogaty program animacyjny • krzesełka w restauracji

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Grecja/Kreta

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- na wzgórzu, ok. 400 m od plaży, bezpłatny bus hotelowy na plażę - ok. 1 km od centrum Hersonissos - ok. 25 km od lotniska w Heraklionie - sklepy i restauracje niedaleko hotelu

Plaża

- piaszczysto-żwirowa - leżaki i parasole (płatne), ręczniki plażowe (płatne) - przy plaży park wodny

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja centralna - TV-Sat-LCD, telefon, mini lodówka - Wi Fi (płatne) - sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 4 baseny w tym jeden z morską wodą - leżaki i parasole - siatkówka plażowa, koszykówka - kort tenisowy - fitness, siłownia - tenis stołowy, rzutki, mini golf, łucznictwo - dzienny i wieczorny program animacyjny Płatne - oświetlenie kortów tenisowych - sauna, masaże, spa - sporty wodne na plaży - bilard, gry video

Dla dzieci

- 2 baseny ze słodką wodą - plac zabaw - mini klub (4-12 lat), animacje, mini disco - opiekunka (na życzenie, za opłatą)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-01:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar główny - snack bar - bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (bezpłatne) - kawiarenka internetowa (płatna) - 2 sale konferencyjne (w Imperial Belvedere) - minimarket, sklepy z pamiątkami, jubiler - wypożyczalnia samochodów - zwierzęta do 5 kg akceptowane (na zapytanie) - www.belvederehotels.net

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce ), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Pięknie usytuowany hotel wchodzący w skład kompleksu Imperial & Royal Belvedere. Zachwycające widoki,  niska zabudowa, bliskość plaży i centrum, mnóstwo atrakcji rekreacyjno-sportowych, bogactwo kulinarne. Idealne miejsce na aktywne wakacje rodzinne.  

Połozenie

Ok. 500 m od plaży (przejście przez ruchliwą ulicę, serwis plażowy płatny, bezpłatne przejazdy busem hotelowym), kilometr od centrum Hersonissos, 26 km od lotniska w Heraklionie. 400 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy oraz plażowy park wodny Star Beach.  

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją, bezpłatne Wi-Fi w kilku miejscach publicznych, odpłatny kącik internetowy, restauracja główna Minos (kuchnia międzynarodowa i grecka, tematyczne wieczory kulinarne) z widokiem na basen i morze, bar w lobby z widokiem na ogród i port, Apollon bar przy amfiteatrze, snack bar przy basenie,  minimarket, sklepik z pamiątkami, butik, centrum konferencyjne, kantor wymiany walut, pralnia, windy, wypożyczalnia samochodów. W kompleksie znajduje się kaplica prawosławna.  

Pokoje

330 pokoi rozmieszczonych w sześciu budynkach, standardowo urządzone, przestronne (ok. 30 m2), wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzację sterowaną indywidualnie, TV sat i radio, telefon, sejf (płatny), małą lodówkę, bezprzewodowy Internet (płatny), balkon lub patio (widok na ogród, góry).

Wyżywienie

All inclusive - All inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (13:00-14:30) i kolacje (19:00-21:30) w formie bufetów w restauracji Minos, późne śniadania kontynentalne (10:00-11:00), przekąski w dzień, podwieczorek (kawa/herbata, ciasto), kawa, herbata, woda, cappuccino, napoje i lokalne alkohole serwowane od godz. 10:00 do 01:00, w szczycie sezonu (lipiec i sierpień) kolacja w restauracji tematycznej (wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

Basen z wodą morską (wymiary olimpijskie), leżaki i parasole bezpłatnie, materace i ręczniki za dodatkową opłatą, strzelanie z łuku, boisko sportowe (np. do koszykówki), rzutki, minigolf, kort tenisowy (oświetlenie i sprzęt odpłatnie), tenis stołowy, siatkówka, siłownia, animacje. Płatne: bilard, sauna, masaże, łaźnia, zabiegi kosmetyczne, wieczór grecki, sporty wodne w Star Beach Water Park. Goście mogą korzystać z infrastruktury sportowo-rekreacyjnej całego kompleksu.  

Dla dzieci

Mały basen, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), minidyskoteki, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, menu dla dzieci, opiekunka (za dodatkową opłatą).  

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja - Kreta

Opis hotelu

Pięknie położony, na wzgórzu, Hotel Royal Belvedere oferuje swoim Gościom udogodnienia na wysokim poziomie oraz zapierające dech w piersiach widoki na panoramę Hersonissos. Obiekt ten, wraz z siostrzanym hotelem Imperial Belvedere tworzy wspaniały, rozległy rodzinny kompleks z największą atrakcją - mini aquaparkiem, a wszystko w otoczeniu wypielęgnowanego ogrodu palmowego. Na uwagę zasługują przestronne, komfortowe pokoje z możliwością zakwaterowania kilkuosobowej rodziny. Do dyspozycji Gości oddano szereg ładnych basenów dla dorosłych i dla dzieci, liczne atrakcje sportowo-rekreacyjne oraz bezpłatny transfer hotelowy na plażę. świetna oferta all inclusive, fantastycznie zorganizowane zabawy i rozrywki oraz słońce, lazurowe morze i piękna okolica będą gwarancją wspaniałego wypoczynku dla całej rodziny!



Lokalizacja:

w Hersonissos, ok. 400 m od plaży, ok. 1 km od centrum , w pobliżu głównej ulicy, w pobliżu centrum handlowego, w pobliżu centrum rozrywki.



Plaża:

publiczna, piaszczysto-kamienista, transfer hotelowy na plażę, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).



Sport i fitness:

piłka nożna, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, łucznictwo, masaże (płatne), joga, centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), mini golf, boule, siłownia, zabiegi pielęgnacyjne (płatne).



Sport na plaży:

siatkówka, motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).



Rozrywka:

muzyka na żywo, program artystyczny, animacje (od maja).



Dla dzieci:

opiekunka (płatna) , menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce (płatne) , krzesełka w restauracji, animacje.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:

śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (13.00 - 14.30) i obiadokolację (19.00 - 21.30) w formie bufetu w restauracjach głównych "Minos" i "Dedalos"; wczesne śniadanie 04.00 - 7.30 (wymagana wcześniejsza rezerwacja); późne śniadanie w snack barze Artemis (10.00 - 11.00); przekąski: pizza, tosty, popcorn, frytki, lody 10.00 - 18.00 w snack barach "Dimitra" i "Artemis"; kawa, herbata, ciasta (15.30 - 16.30); lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe 10.00 - 01.00.

Dodatkowo płatne: alkohole importowane, soki ze świeżych owoców, napoje i alkohole po godz. 01.00.



Dodatkowe informacje:



Goście hotelu Royal Belvedere mogą korzystać z udogodnień i basenów siostrzanego hotelu Imperial Belvedere

Bezpłatny dostęp do WiFi w miejscach ogólnodostępnych

Bezpłatny, hotelowy bus na plażę kursujący kilka razy dziennie

Dozwolone zwierzęta do 5 kg

W odległości ok. 400 m od hotelu mieści się miasteczko wodne Star Beach Water Park, do którego bezpłatnie kursuje hotelowy autobus (3 razy dziennie).

Czajniki dostępne w recepcji (wymagany depozyt)



Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Obsługa:

Opieka polskiego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:

liczba pokoi

330, restauracje: 2, bary: 6, windy: 3, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, butik, dozwolone zwierzęta, kiosk, jubiler, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepełnosprawnych, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne.

Opis pokoi

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, radio, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, telewizor LCD.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci, o pow. 30m2 (możliwość dopłaty do widoku na morze).

RODZINNE: pokoje dla max. 4 osób lub 3 dorosłych i 2 dzieci, o pow. 40m2, 2 pomieszczenia (możliwość dopłaty do widoku na morze).

Strona www

http://belvederehotels.net

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Mouzenidis Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Heraklion

Wyżywienie

All Inclusive

Opis

Hotel należy do kompleksu Belvedere Hotels. Położony na dużym, zielonym terenie. Posiada ogrody z drzewami cytrynowymi i gaje oliwne, palmami i kwiatami. Składa się z budynku centralnego i bungalowów, położonych na wzgórzu. Oferuje usługi najwyższej klasy, przestronne pokoje, możliwość uprawiania sportów, fitnessu, programy rozrywkowe, animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub dla dzieci i nastolatków. Wymarzone miejsce na rodzinny wypoczynek z dziećmi.

Położenie

Hersonissos, 25 km od lotniska Nikosa Kazantzakisa w mieście Heraklion, 30 km od miasta Heraklion.

Pokoje

330 pokoi: Standard Rooms (około 30 m2), Family Rooms (około 40 m2).
W pokojach: klimatyzacja, mini-lodówka, telefon, tv satelitarna, sejf (za dopłatą), wanna/prysznic, suszarka do włosów, balkon/taras.
Family Room: dwa pokoje. Możliwe zakwaterowanie do 4 osób dorosłych.
Rodzaj dodatkowego łóżka - standardowe.
Pokoje sprzątane są codziennie, zmiana pościeli 2-3 razy w tygodniu.

O wyżywieniu

All Inclusive


Wyżywienie

Śniadanie: 07:30-10:00, szwedzki stół, w głównych restauracjach Minos & Dedalos. Obfite amerykańskie śniadanie połączone z kulinarnym show.

Napoje w trakcie śniadania: różne rodzaje kawy i herbaty, czekolada, mleko, wybór soków, woda.

Wczesne śniadanie: 04:00-07:30, na zamówienie.
Późne śniadanie: 10:00-11:00, kontynentalne, w barze Artemis.

Greckie śniadanie: 08:30-10:00, w barze Artemis, z tradycyjnych, greckich produktów, w lipcu i sierpniu niezbędna rezerwacja.
Przekąski: 10:00-18:00, w barach Dimitra & Artemis, pizza, tosty, popcorn, lody.
Kawa i ciastka: 15:30-16:30
Lunch: 13:00-14:30, międzynarodowy szwedzki stół, w głównych restauracjach Minos & Dedalos.

Kolacja: 19:00-21:30, międzynarodowy szwedzki stół z kulinarnym show, w głównych restauracjach Minos .

Napoje do lunchu i kolacji: wybór napoi orzeźwiających (Post Mix), domowe wino i lokalne piwo, woda (w szklankach). 

2 tematyczne restauracje, grecka i włoska: 1 raz w trakcie pobytu można zjeść kolację w restauracji włoskiej i 1 raz w greckiej. Restauracja czynna w lipcu i sierpniu.

Bary

napoje w programie All Inclusive

Pool Bar Blue: 10:00-01:00,
Snack Bar Dimitra: 10:00-18:00
Snack Bar Artemis: 10:00-18:00
Pool Bar Aeolos: 18:00-01:00
Main Bar Poseidon: 18:00-01:00
Pool Bar Apollon: 18:00-01:00. W lipcu i sierpniu bar pracuje także w godzinach 01:00-03:00, napoje za dopłatą.

Wybór napojów
Lokalne napoje alkoholowe: ouzo, brandy, tsikudia, likiery, wino różowe, białe, czerwone, piwo, gin, whisky, wódka, rum, tequila, Long Drinks.
Napoje gorące: różne rodzaje kawy, herbata, czekolada.
Napoje orzeźwiające i soki, woda w szklankach.




 

Odległość od morza

400 m

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

* Hotel położony 1,5 km od centrum miasta Hersonissos oraz około 26 km od lotniska w Heraklionie.

Plaża

* Piaszczysto - żwirowa w odległości 500 m z płatnym dostępem do leżaków i parasoli.

Zakwaterowanie

* 330 pokoi; * Typy pokoi: standardowe (35m2) oraz 35 rodzinnych (45m2); * Wyposażenie: telefon, sejf (płatny), telewizja satelitarna,indywidualnie sterowana klimatyzacja, lodówka, łazienka z WC/prysznic lub wanna, suszarka do włosów, balkon lub taras.

Restauracje i bary

* Restauracja główna z tarasem, * Bar główny, 2 bary z przekąskami oraz 2 przy basenie.

Wyżywienie

* All inclusive: serwowane w formie bufetu śniadania, obiady, kolacje dostępne w określonych godzinach. Różnego rodzaju przekąski dostępne są w barze z przekąskami w godz. 10:00-18:00. W lipcu i sierpniu raz na pobyt, za wcześniejszą rezerwacją, Goście mogą skorzystać z restauracji tematycznej. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji (ouzo,brandy,whisky,gin, wódka,tequila) dostępne w hotelowych barach w godzinach 10:00-01:00.

Sport i rozrywka

* Basen (wymiar olimpijski), taras z leżakami i parasolami, dostęp do ręczników (płatny) * Bezpłatnie: kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, water polo,mini golf, bogaty program animacyjny; * Odpłatnie: oświetlenie kortu tenisowego, bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

* Najmłodszym hotel oferuje oddzielny basen, plac zabaw, mini klub dla dzieci w wieku 4 -12 lat, animacje, na życzenie Gości łóżeczka dla niemowląt.

Pozostałe udogodnienia

* Recepcja czynna całą dobę, hol z telewizorem, kafejka internetowa (płatna), bezpłatny dostęp do łącza internetowego Wi-Fi w częsci wspólnej hotelu, parking, mini market, w odległości 500m park wodny Star Beach (dodatkowo płatny), sauna i masaże (płatne), w odległości 400m od hotelu przystanek autobusowy.

Naszym zdaniem

* Wspaniały hotel cieszący się dobrymi opiniami i uznaniem wśród turystów. Rozpościerają się z niego piękne widoki na wybrzeże. Dzięki podziałowi na basenów na część relaksacyjną i rozrywkową każdy znajdzie coś dla siebie. Jest to doskonała propozycja dla rodzin z dziećmi, starszych osób i par. Goście hotelu Royal Belvedere mogą korzystać z udogodnień hotelu Imperial Belvedere (za wyjatkiem restauracji).

Strona internetowa

* http://www.belvederehotels.net


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum rozrywkowego Hersonissos i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus)
  • rozległy kompleks z bogatą infrastrukturą (7 basenów, wejście do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis), bogaty program animacyjny, miniklub
  • program All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

KRETA/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja 24 h z sejfem • winda • ogród • taras słoneczny • dziedziniec • 2 restauracje w formie bufetu (główna Minos - kuchnia grecka i międzynarodowa, włoska) • 3 bary (bar z przekąskami Artemis, bar przy basenie Apollon, lobby bar Poseidon) • sala telewizyjna • basen zewnętrzny olimpijski (słona woda) • 5 basenów zewnętrznych (słona woda, w tym 3 baseny z brodzikami - jeden z miniparkiem wodnym dla dzieci, dostępne dla gości w sąsiednim hotelu Imperial Belvedere) • basen kryty (kwiecień, maj, wrzesień, październik, woda słona, ogrzewany, dostępny w sąsiednim hotelu Imperial Belvedere)

Wyposażenie

• terminal internetowy (płatny, ok. 7 €) • Wi-Fi (w recepcji, w lobby, w barze, przy basenie, w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne) • ręczniki (płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• minimarket • sklep z pamiątkami • sklep z biżuterią • butik • parking (w cenie) • 2 sale konferencyjne • pralnia (płatna) • lekarz (anglojęzyczny)

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

343 pokoje

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel akceptuje psy do 5 kg i koty (konieczna rezerwacja, na zapytanie, w cenie) 

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• brodzik i trzy małe baseny dla dzieci (słona woda) • plac zabaw • miniklub (10.00-12.30, 17.00-20.30, maj-październik, 4-12 lat) • łóżeczko dla dzieci (w cenie) • wysokie krzesełka w restauracji • klub dla nastolatków (lipiec-sierpień) • opieka dla dziecka (płatna) • minipark wodny ze zjeżdżalniami • minidyskoteka • ogrzewacz do butelek (konieczna rezerwacja, na zapytanie, za kaucją) • wózek (płatny) • polskojęzyczny animator w miniklubie 3-5 lat (w ramach międzynarodowego zespołu animatorów, w terminie 01.07-31.08.2017)

Sport i wellness

W cenie • siatkówka plażowa • kort tenisowy (oświetlenie płatne, wypożyczenie rakiet za kaucją) • minigolf • sala fitness (7.00-18.00, od 18 lat, w sąsiednim hotelu Imperial Belvedere) • strzelanie z łuku • piłka nożna 

Płatne • centrum spa z ofertą zabiegów kosmetycznych i masaży (10.00-18.00, od 18 lat) • sauna fińska • sauna parowa • sezonowe sporty wodne (w ofercie firm zewnętrznych)

Rozrywka

• dzienny i wieczorny program animacyjny dla dorosłych, nastolatków i dzieci • muzyka na żywo i przedstawienia (w szczycie sezonu) • wieczory taneczne • animacje sportowe 

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 3-5 os. • ok. 35 m2 • od strony ogrodu • 2 pojedyncze łóżka • 1 podwójne łóżko • 2 pokoje połączone drzwiami przesuwnymi • wanna lub prysznic • WC • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV sat. • sofa • telefon • lodówka • suszarka • sejf (płatny) • balkon lub taras • radio • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy superior DZX2

• 2-4 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • w budynku głównym • łóżko typu king size • klimatyzacja • sejf (płatny) • telefon • czajnik • Wi-Fi • TV • radio • wanna lub prysznic • WC • kapcie • suszarka do włosów • balkon lub taras • lodówka

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-4 os. • ok. 30 m2 • widok na morze • 1 podwójne łóżko • wanna lub prysznic • WC • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV sat. • telefon • lodówka • suszarka • sejf (płatny) • balkon lub taras • sofa • Wi-Fi (w cenie) • radio

Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze DZM2

• 2-4 os. • ok. 30 m2 • widok na morze • w budynku głównym • ostatnia częściowa renowacja w 2016 r. • łóżko typu king size • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf • telefon • czajnik • Wi-Fi • TV • radio • wanna lub prysznic • WC • balkon lub taras

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1

• 3-5 os. • ok. 35 m2 • widok na morze • 2 pojedyncze łóżka • 1 podwójne łóżko • składa się z 2 pokoi oddzielonych przesuwanymi drzwiami • wanna lub prysznic • WC • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV sat. • telefon • lodówka • suszarka • sejf (płatny) • balkon lub taras • Wi-Fi (w cenie) • radio

Pokój 1-osobowy EZX1

• 1 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • TV sat. • telefon • lodówka • suszarka • sejf (płatny) • balkon lub taras

Pokój rodzinny superior FZX2

• 3-4 os. • ok. 40 m2 • od strony basenu • widok na basen lub morze • ostatnia częściowa renowacja w 2016 r. • łóżko typu king size • 2 pojedyncze łóżka • 2 pokoje połączone drzwiami • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • telefon • czajnik • Wi-Fi • TV • radio • wanna lub prysznic • WC • kapcie • szlafroki • suszarka do włosów • balkon lub taras • lodówka

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2-4 os. • ok. 30 m2 • widok na góry • od strony gór • 1 podwójne łóżko • wanna lub prysznic • WC • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV sat. • telefon • lodówka • suszarka • sejf (płatny) • balkon lub taras • sofa • Wi-Fi (w cenie) • radio

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie w formie bufetu (7.30-10.00) • późne śniadanie • obiad w formie bufetu (13.00-14.30) • kolacja w formie bufetu (19.00-21.30) • przekąski w barze (10.00-18.00) • kawa, herbata i ciasta (15.30-16.30) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków, w barze głównym oraz w barze przy basenie (10.00-01.00)

Dodatkowe informacje • bar Apollo (10.00-01.00, maj-październik) • bar Artemis (10.00-18.00, maj-październik) • bar Poseidon (18.00-01.00, maj-październik)• show cooking • restauracja główna Minos czynna w okresie maj-październik • w restauracji Minos dostępne dania bezglutenowe, bez laktozy, wegetariańskie, wegańskie (na zapytanie) • wymagany odpowiedni strój do kolacji (długie spodnie u panów) • restauracja włoska czynna w okresie lipiec-sierpień (na zapytanie, konieczna rezerwacja)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Royal Belvedere to duży kompleks hotelowy usytuowany bardzo blisko centrum tętniącego życiem kurortu Hersonissos z barami, restauracjami i klubami. Polecamy zarówno dla miłośników życia nocnego, aktywnych osób, jak i rodzin z dziećmi ze względu na bogate zaplecze rekreacyjne oraz wstęp do Aquaparku w hotelu Star Beach gratis.


Mapa Hotelu Royal Belvedere
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Royal Belvedere:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Royal Belvedere
https://youtu.be/OVSZ9D87bpg

Opinie o Hotelu Royal Belvedere

Wrociliśmy bardzo zadowoleni z hotelu Royal Belveder, mozna tez korzystać i hotelu Belveder Imperial. Jesm chyba 7 basenów, dla naszych dzieci była to frajda, są małe zjezdzalnie, ogoleni hotel do najnowszych nie należy ale wszystko było oki. Plaza na dole z przejsciem przez ulicę, Mieliśmy pokoj rodzinny i składał się on z 2 pokoi + 2 ubikacje. Do miasta Hersonissos blisko wiec można wyskoczyć po pamiątki i na kawkę. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu na Krecie i w tym hotelu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.0

Royal Belvedere - możliwości zakwaterowania:

DOUBLE SEA VIEW 1PAX
Pokoj jednoosobowy budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu od strony ogrodu
SUPERIOR DOUBLE SEA VIEW 1PAX
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
DOUBLE SEA VIEW 2PAX
SUPERIOR FAMILY ROOM 1PAX
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu od strony ogrodu
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
SUPERIOR FAMILY ROOM 4PAX
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu od strony ogrodu
SUPERIOR FAMILY ROOM 3PAX
FAMILY ROOM 4 PAX 4PAX
FAMILY ROOM 4 PAX 1PAX
FAMILY ROOM 4 PAX 3PAX
DOUBLE MOUNTAIN/GARDEN VIEW 2PAX
DOUBLE MOUNTAIN/GARDEN VIEW 1PAX
FAMILY ROOM 4 PAX 2PAX
SUPERIOR DOUBLE SEA VIEW 3PAX
SUPERIOR DOUBLE MOUNTAIN / GARDEN VIEW 1PAX
SUPERIOR DOUBLE SEA VIEW 2PAX
SUPERIOR DOUBLE MOUNTAIN / GARDEN VIEW 2PAX
Double Room / Sea View
Double Superior / Sea View
Double Room / Garden View / Mountain view
Family Room 5 pax / _
SUPERIOR DOUBLE MOUNTAIN / GARDEN VIEW 3PAX
DOUBLE MOUNTAIN/GARDEN VIEW 3PAX
DOUBLE SEA VIEW 3PAX
Pokój 2 osobowy
Pokój 2 os. z widokiem na morze
Double Room for Sgl / Garden View / Mountain
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
SUPERIOR FAMILY ROOM 2PAX
SUPERIOR FAMILY MOUNTAIN VIEW OR SEA VIEW
Pokój 1-osobowy
Pokój rodzinny z widokiem na morze (2 sypialnie)
FAMILY ROOM 5 PAX
Pokój rodzinny z widokiem na morze (2 sypialnie)
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
SUPERIOR DOUBLE MOUNTAIN VIEW OR GARDEN VIEW
Double Superior / Garden View or Mountain
Family Superior / Mountain View or Sea Vie
Family Room 4 pax / _
DOUBLE ROOM MOUNTAIN VIEW OR GARDEN VIEW
SINGLE ROOM
FAMILY ROOM 4 PAX
Pokój 1-osobowy
Pokój 2-os. o podwyższonym standardzie
Pokój 2-os. o podwyższonym standardzie z widokiem na morze
SUPERIOR DOUBLE SEA VIEW
POKÓJ Z WIDOKIEM NA MORZE

Royal Belvedere - Możliwości wyżywienia:


Royal Belvedere - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Royal Belvedere? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00