cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
  • Hotel Aeolos Beach (Kos), Kos
1 / 71
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.09 - 03.10
już od 2627 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.09 - 03.10
już od 2219 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aeolos Beach (Kos)
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Aeolos Beach (Kos)
star 4

Grecja: Kos
Ocena hotelu Aeolos Beach (Kos):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aeolos Beach (Kos):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2020

Hotel Aeolos Beach (Kos) w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum miasta Kos, ok. 26 km od lotniska, ok. 12 km od miasta Zia, ok. 46 km od centrum Kefalos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum miasta Kos, ok. 26 km od lotniska, ok. 12 km od miasta Zia, ok. 46 km od centrum Kefalos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy żwirowej plaży
  • żwirowa
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • ogród
  • taras słoneczny 
  • recepcja
  • winda
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • parking: w cenie
  • sklepy
  • room service
  • sklep z pamiątkami
  • kantor
  • pralnia: za opłatą

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

228

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje psy do 7kg (w cenie, rezerwacja wymagana)
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen dla dzieci: maj - październik, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen relaksacyjny
  • jacuzzi: maj - październik, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • plac zabaw  
    • brodzik: maj-październik
    • łóżeczka
    • wysokie krzesełka
    • opieka nad dziećmi: za opłatą

    Sport i wellness

    W cenie
    • minipiłka nożna
    • siatkówka plażowa
    • squash: wymagana kaucja
    • tenis: wymagana kaucja, kort twardy
    Płatne
    • sauna
    • solarium
    • masaż
    • jacuzzi
    • hammam
    • wypożyczalnia rowerów
    • solarium
    • minigolf

    rozrywka

    • międzynarodowy program animacyjny wieczorami

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-2 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na morze
    • balkon
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • TV sat.
    • tel.
    • suszarka do włosów
    • sejf (płatny)
    • lodówka
    • klimatyzacja: czynna czerwiec-wrzesień
    • Wi-Fi w cenie
    Bungalow BUX1
    • 2-3 os.
    • ok. 22 m2
    • od strony ogrodu
    • taras: z miejscami do siedzenia
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Bungalow BUX2
    • 2 os.
    • ok. 22 m2
    • widok boczny na morze
    • w bocznym budynku
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Bungalow superior BUX3
    • 2-4 os.
    • ok. 30 m2
    • boczny widok na morze
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • TV sat.
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Bungalow z widokiem na morze BUM1
    • 2 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na morze
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    • telefon
    • biurko
    • TV sat.
    • lodówka
    • suszarka do włosów
    • wanna
    • WC
    Bungalow z widokiem na morze BUM2
    • 2-4 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na morze
    • w budynku bocznym
    • klimatyzacja
    • sejf (płatny)
    • oddzielny prysznic
    • balkon lub taras
    • telefon
    • biurko
    • TV sat.
    • lodówka
    • suszarka do włosów
    • wanna
    • WC
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2 os.
    • ok. 22 m2
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon: z miejscami do siedzenia

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:30 - 09:30, amerykańskie
    • późne śniadanie: codziennie 09:30 - 10:15
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    • ciasto: codziennie 10:00 - 22:00
    • lody: codziennie 14:00 - 17:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole: codziennie 10:00 - 23:00
    Dwa posiłki
    • śniadanie
    • kolacja
    • posiłki w formie bufetu 
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Aeolos": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, w cenie, wliczone w all inclusive, kwiecień - październik, codziennie 07:30 - 10:15, 12:30 - 14:00 i 18:30 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Tranquillo Café Med Tastes": rodzaje kuchni: grecka, śródziemnomorska, regionalna, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, a la carte, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, za opłatą, lipiec i sierpień, codziennie 11:00 - 18:00, z tarasem, na plaży, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 4
  • bar przy zewnętrznym basenie „Zephyros": maj - wrzesień, codziennie 10:00 - 00:00
  • kawiarnia „Tranquillo Café Med Tastes": lipiec i sierpień, codziennie 11:00 - 18:00
  • bar w lobby „Aquilo": kwiecień, maj i październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 18:00 - 21:30
  • bar przekąskowy „Zephyros Grill": czerwiec - wrzesień, codziennie 12:00 - 16:00, w cenie, wliczone w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Położony nad samym morzem, w spokojnej okolicy, ale niedaleko miasta Kos ze sklepami i tawernami jest idealnym miejscem na wypoczynek we dwoje. Z zadbanego ogrodu z białymi domkami roztacza się piękny widok na tureckie wybrzeże. Na miejscu są dwa bary i restauracje, w których można spróbować specjałów kuchni greckiej. Do dyspozycji Gości są wygodne i zadbane pokoje, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu oraz duży basen z tarasem słonecznym.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości LAMBI, ok. 2,5 km od stanowiska archeologicznego Asklepion, ok. 5 km od miasta Kos ze sklepami i barami; ok. 26 km od portu lotniczego na Kos; przystanek autobusowy ok. 150 m od hotelu (ok. 1,8 EUR/Kos).

    PLAŻA:

    Lambi, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez hotelowy ogród, bezpłatne parasole i leżaki w części ogrodu przylegającej do plaży, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1990 r., częściowo odnowiony w 2013/2104 r. (miejsca ogólnodostępne, restauracja á la carte, część pokoi), 182 pokoje, 18 budynków, 1-2 piętra, 2 windy w budynku głównym, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Aeolis - dania w formie bufetu, á la carte, kuchnia grecka i międzynarodowa, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Tranquillo przy plaży - á la carte, kuchnia śródziemnomorska, bar Aquilo w lobby, bar Zephyros przy basenie (czynny w zależności od pogody); sejf w recepcji, minimarket, sklep z pamiątkami i art. spożywczymi; centrum konferencyjne dla 100 osób, taras z widokiem na morze, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: fryzjer (na zamówienie); akceptowane zwierzęta domowe do 8 kg (przy zakwaterowaniu w bungalowie; na zapytanie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 17 m², centralna klimatyzacja z możliwością regulacji (czynna: 14.00-18.00, 22.00-5.00), łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 3 EUR/dzień, ok. 21/tydz., ok. 35 EUR/2 tyg.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka, suszarka), widok na ogród, góry lub basen.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 500 m², gł. 1,2-3,2 m, jacuzzi, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 32 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR/ręcznik); 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (płatna: 8 EUR/komplet), siłownia, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka nożna; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci i dorosłych, zajęcia sportowo-rekreacyjne; za opłatą: minigolf (ok. 5 EUR), tenis stołowy (ok. 3 EUR), bilard (ok. 3 EUR), squash na świeżym powietrzu, sauna (ok. 10 EUR/os., ok. 20 EUR/2 os.).

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.15-9.30), późne śniadanie kontynentalne (9.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; lekkie przekąski, kawa, ciastka w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00).

    KONTAKT:

    0030/2242026781,, www.aeolosbeach.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Położony nad samym morzem, w spokojnej okolicy, ale niedaleko miasta Kos ze sklepami i tawernami jest idealnym miejscem na wypoczynek we dwoje. Z zadbanego ogrodu z białymi domkami roztacza się piękny widok na tureckie wybrzeże. Na miejscu są dwa bary i restauracje, w których można spróbować specjałów kuchni greckiej. Do dyspozycji Gości są wygodne i zadbane pokoje, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu oraz duży basen z tarasem słonecznym.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości LAMBI, ok. 2,5 km od stanowiska archeologicznego Asklepion, ok. 4,5 km od miasta Kos ze sklepami i barami; ok. 26 km od lotniska w Kos; przystanek autobusowy ok. 150 m od hotelu (ok. 2 EUR/Kos).

    PLAŻA:

    Lambi, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez hotelowy ogród, bezpłatne parasole i leżaki w części ogrodu przylegającej do plaży, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1990 r., częściowo odnowiony w 2013/2014 r. (miejsca ogólnodostępne, restauracja á la carte, część pokoi) i 2017/2018 r. (wybudowano 45 pokoi), 228 pokoi, 23 budynki, 1-2 piętra, 2 windy w budynku głównym, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Aeolis - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i międzynarodowa, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Tranquillo przy plaży (czynna: 25.05-25.09), dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i grecka, bar Aquilo w lobby (czynny podczas złej pogody), Zephyros Grill (czynny: 25.05-25.09, w godz.: 12.00-16.00); sejf w recepcji, minimarket, sklep z pamiątkami i art. spożywczymi, taras z widokiem na morze, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra); akceptowane zwierzęta domowe do 8 kg (przy zakwaterowaniu w bungalowie; na zapytanie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os., ok. 22 m², centralna klimatyzacja z możliwością włączenia/wyłączenia, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 3 EUR/dzień, ok. 21 EUR/tydz., ok. 35 EUR/2 tyg.); balkon (stolik i krzesełka, suszarka), widok na morze;

    bungalow garden:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: bezpłatne łóżeczko dla dziecka do lat 2 na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka; suszarka), widok na ogród;

    bungalow beach front:

    2-os. ( możliwość 1 lub 2 dostawek - sofa rozkładana), ok. 22-30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; dodatkowo: w łazience oddzielny prysznic, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka; suszarka), widok na morze; ;

    premium bungalow sea front:

    2-os. (możliwość 1 dostawki, powyżej 7. roku życia - sofa rozkładana), ok. 30 m², wybudowany w 2018 r., indiwidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic z deszczownicą, podwójne umywalki), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy, szlafroki i kapcie, lodówka, woda na powitanie, zestaw do kawy/herbaty, bezpłatny sejf, zarezerwowane leżaki przy basenie premium, balkon lub taras (stolik i krzesełka; suszarka); pokoje: bungalow garden, bungalow beach front oraz premium bungalow sea front za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny: olimpijski, słodka woda, ok. 500 m², gł. 1,2-3,2 m, relaksacyjny przy części premium, ok. 320 m², gł. 1,4 m, słodka woda, jacuzzi, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 32 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR/ręcznik); 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 8 EUR/komplet), siłownia, koszykówka, siatkówka plażowa, piłka nożna; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci i dorosłych, zajęcia sportowo-rekreacyjne; za opłatą (wymagany depozyt): minigolf (ok. 5 EUR), tenis stołowy (ok. 3 EUR), bilard (ok. 3 EUR), szachy na świeżym powietrzu.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.15-9.30), późne śniadanie kontynentalne (9.30-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lekkie przekąski w Zephyros Grill (12.00-16.00), kawa, ciastka w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); przy zakwaterowniu w pokojach premium bungalow sea front główne posiłki w restauracji przy plaży Tranquillo.

    KONTAKT:

    0030/2242026781,, www.aeolosbeach.com 

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. i 2 dziecko do 12 latWi-Fi 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Kos

    OPIS

    Otoczony śródziemnomorską przyrodą, ogrodami i pięknymi zielonymi trawnikami oraz długą, piaszczystą plażą, oferuje zapierające dech w piersiach widoki. Hotel został opracowany pod każdym względem dla całkowitego relaksu w spokojnym otoczeniu wakacyjnym - w stylu greckiej wyspy. Idealne miejsce dla par i rodzin z małymi dziećmi.

    lokalizacja

    5 km od Kos, 26 km od lotniska w Kos-KGS. Hotel usytuowany na powierzchni: 76940 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1990 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bar, sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), 2 baseny odkryte.

    internet

    - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 24 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 2, liczba wind: 2) - 23 bungalowy (liczba pięter: 1) Typy pokoi: - pokoje twin sea view w budynku głównym dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - bungalowy side sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - bungalowy beachfront dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - superior bungalowy beachfront dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - superior bungalowy side sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - premium bungalowy seafront dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracje (3), bar

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:30-09:30), późne śniadanie (09:30-10:30), kolacja (18:00-21:00) serwowane w restauracji "Aeolos" - śniadanie (07:30-09:30), późne śniadanie (09:30-10:30), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji "Tranquillo" All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (07:30-09:30), późne śniadanie (09:30-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00) serwowane w restauracji "Aeolos" - śniadanie (07:30-09:30), późne śniadanie (09:30-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji "Tranquillo" - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - animacje dla dzieci - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - kort do tenisa ziemnego - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - koszykówka - siatkówka plażowa - squash - miniboisko do piłki nożnej - lekkie animacje - jacuzzi

    płatne

    - minigolf - bilard - centrum SPA - masaż DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    12.03.2020 15:54

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA Tenis All Inclusive Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Grecja/Kos

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours 4* Kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Lambi - przy plaży   - ok. 2 km od najbliższych barów, restauracji, sklepów - ok. 3 km od stanowiska archeologicznego Asklepion - ok. 5 km od miasta Kos - ok 25  km od miasta Kos

    Plaża

    - piaszczysto-kamienista, publiczna - leżaki i parasole (płatne)  

    Pokoje

    Pokoje Twin MainBuilding SeaView - budynek główny - ok. 22 m2 - centralnie sterowana klimatyzacja (czerwiec - wrzesień) - TV-SAT, telefon - sejf (płatny), mini lodówka - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów - balkon/taras - widok na morze Pokoje Standard GardenView - pokoje bungalow - ok. 22-30 m2 - widok na ogród - wyposażenie podobnie jak w pokojach standard Pokoje Standard LateralSeaView - pokoje bungalow - ok. 22 m2 - częściowy widok na morze - pokoje z frontalnym widokiem na morze (za opłatą) Pokoje Premium SeaFront - pokoje bungalow - wybudowane w 2018 roku - indywidualnie sterowana klimatyzacja - Internet Wifi , sejf - zestaw do parzenia kawy i herbaty   - wyposażone podobnie jak pokoje twin standard balcony or terrace  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie: - basen zewnętrzny - basen relaksacyjny przy części premium - leżaki i parasole przy basenie, ręczniki (kaucja) - jacuzzi - tenis (wynajem sprzętu płatny) - animacje dla dzieci i dorosłych (w sezonie) Płatne: - mini golf - bilard - wypożyczalnia rowerów

    Dla dzieci

    - brodzik dla dzieci - plac zabaw

    Wyżywienie

    Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są w godzinach 10.00-23.00

    Restauracje i bary

    - restauracja główna Aeolos, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i śródziemnomorska - restauracja Tranquillo, a la carte, kuchnia grecka i śródziemnomorska (płatna)    - snack bar, pool bar, lobby bar  

    Dodatkowe informacje

    - odnowiony w 2014 r.  pokoje premium wybudowane w 2018 r. - 228 pokoi - budynek główny i 23 budynki boczne - 1-2 piętra - 2 windy w budynku głównym - recepcja - ogród - parking - sklepik - Internet Wi-Fi  w miejscach publicznych (bezpłatny) - wypożyczalnia rowerów - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, - https://www.aeolosbeach.com/

    Cena

    .

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

    Bagaż

    Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze: - 15 kg - 300 PLN - 23 kg - 360 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa; Berlin Tegel (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze: - 20 kg - 245 PLN (30.03-31.05 / 01.10-31.10), 310 PLN (01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Net Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja/Kos

    Strefa

    Relax, Active

    Dzieci

    - 1 dziecko do 12 lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    Nea Alikarnassos - niewielka, spokojna grecka miejscowość miasto Kos - ok. 5 km wioska Zia - ok. 12 km przystanek autobusowy - 150 m lotnisko - ok. 26 km

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto - żwirkowa, bardzo łagodne i płytkie zejście do morza (zalecane obuwie ochronne dla dzieci), bezpłatne leżaki i parasole w ogrodzie hotelowym bezpośrednio przy plaży

    Hotel

    czterogwiazdkowy, od 2014 r. należący do prestiżowej sieci hotelowej Smartline by Thomas Cook, kameralny, zbudowany w typowym greckim stylu, niska biała zabudowa z typowo greckimi niebieskimi elementami dekoracyjnymi, oferuje 122 pokoi rozmieszczonych w kilku budynkach położonych na dużej powierzchni, otoczonych ogrodem, z widokiem na greckie wyspy Kalymnos, Plati, Pserimos

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, centralna klimatyzacja, sala TV, mini market, fryzjer, parking, wypożyczalnia rowerów i samochodów

    Internet

    bezpłatne WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Pokoje

    2-os. z możliwością 1 dostawki, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja indywidualnie sterowana (czynna w określonych godzinach), TV SAT, telefon, sejf (dodatkowo płatny), lodówka, pokoje z balkonem lub tarasem, dla klientów Net Holiday wszystkie pokoje po remoncie, w budynku głównym, z widokiem na morze

    Restauracje i bary

    restauracja główna Aeolos tawerna a'la carte Tranquillo bar główny / lobby bar Aquilo bar przy basenie / pool bar Zefyros

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    baseny z leżakami i parasolami, boisko do koszykówki, siatkówka plażowa, siłownia, szachy ogrodowe, siłownia, jacuzzi, aerobik, fitness, codzienne zespoły animacyjne, zabawy i gry w basenie, raz w tygodniu wieczorne show

    Płatne

    tenis stołowy i ziemny, minigolf, bilard, squash, kort tenisowy, masaże, sauna, bilard, mini golf, squash, tenis stołowy

    Dla dzieci

    brodzik, mini klub (4-12 lat), animacje dzienne i wieczorne, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat

    Program All Inclusive

    07.30-09.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, kawa amerykańska, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 09.30-10.15 późne śniadanie kontynentalne w formie bufetu kawa amerykańska, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 12.30-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe i czerwone 18.30-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dań, sałatek, ciast i deserów, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe i czerwone 10.00-23.00 oraz 15.00-18.00 przekąski typu ciasta, ciasteczka, kawa, herbata serowane w barze przy basenie / pool bar Zefyros 14.00-17.00 lody dla dzieci serwowane w barze przy basenie / pool bar Zefyros 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, lemoniada, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe i czerwone, drink dnia, ouzo, wódka, gin oraz oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie / pool bar Zefyros - leżaki i parasole przy basenie oraz w ogrodzie przy plaży - animacje dzienne i wieczorne - mini klub dla dzieci 4-12 lat

    Oficjalna kategoria

    4 gwiazdki

    Karty kredytowe

    Visa, MasterCard

    Strona www hotelu

    www.aeolosbeach.com

    Nasza ocena

    Pokój **** Położenie ****+ Wyżywienie ****+ sport \ rozrywka ****

    Atuty

    - wysoko oceniany przez Klientów - typowo grecki styl hotelu - przepiękna okolica - prestiżowa sieć hoteli Smartline by Thomas Cook - ogromny ogród z leżakami i parasolami - dla Klientów Net Holiday wszystkie pokoje z widokiem na morze

    Grecki Wieczór

    Wieczór spędzony wśród tradycyjnych kamiennych domków w jednej z najwspanialszych miejscowości wyspy to okazja zarówno aby obejrzeć wspaniały spektakl jakim jest zachód słońca za wyspami Dodekanezu jak i nacieszyć podniebienie smakami greckiej kuchni i poczuć klimat tego uroczego kraju. Greckie wino, przepyszne dania, tradycyjny taniec czyli miejscowy folklor w czystej postaci. Tradycyjne rytmy, okraszone toastami białego i czerwonego wina, sprawiają, że na parkiet wyruszają najbardziej nieśmiali tancerze, a wspomnienia na długo pozostają w głowach. Cena ok. 43 EUR

    Rejs do Bodrum

    Wakacje na Kos nie są kompletne bez wizyty na pobliskim kontynencie czyli w Turcji. Podróżując promem można dostać się do miasta portowego Bodrum, położonego na wzgórzu i słynącego z majestatycznego zamku, który stoi na straży malowniczej przystani. Tureccy właściciele sklepów przyciągają do swoich wyrobów oraz zapraszają do skosztowania tradycyjnej tureckiej herbaty. Alternatywą do próbowania swych sił negocjacyjnych może być odpoczynek relaks w prawdziwej łaźni tureckiej lub skorzystanie z tureckiego masażu. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki. Cena ok. 38 EUR + ok. 5 EUR/os. - opłata portowa

    Zwiedzanie wyspy

    Jest to doskonały sposób, aby dowiedzieć się wszystkiego, co wyspa ma do zaoferowania, w ciągu jednego dnia. Wycieczka autokarem po najciekawszych zakątkach Kos pozwala nie tylko na odkrywanie naturalnego piękna wyspy ale także poznanie historii, mitologii i doświadczenie tradycyjnego sposobu życia. W programie znajdują się zarówno tradycyjne wioski, takie jak górskiej miejscowość Zia, ośrodki wypoczynkowe, takie jak Kardamena, jak i romantyczne zatoki niedaleko Kamari i Kefalos. Dzień pełen wrażeń i odkrywania nieznanych i niewidocznych na pierwszy rzut oka tajemnic naszej wyspy. Cena ok. 36 EUR

    Nissyros

    Rejs wzdłuż wybrzeża Kos jest pierwszą okazją do przyjrzenia się wyspie Nisyros, jednak dopiero ruszając w drogę autokarem można zapuścić się w głąb Polyvotis i zobaczyć najbardziej spektakularne widoki jakie gdziekolwiek można spotkać. Zbliżając się do krateru wulkanu można bez trudu poczuć siłę lawy dudniącą pod stopami, doświadczyć bulgotania błota i wylatującej z gejzerów pary. Całość sprawia takie wrażenie, żę przez chwilę można się zastanowić czy zamiast na greckiej wyspie nie jesteśmy na Księżycu. W programie wycieczki znajdzie się również czas na spacer między wąskimi, brukowanymi uliczkami portowego miasta Mandraki zachwycającego białymi domkami z niebieskimi okiennicami oraz odwiedzenie przepięknego klasztoru Matki NMP. Cena ok. 40 EUR

    Dzień bez pośpiechu

    Przybijając do brzegu w atrakcyjnym mieście portowym Pothia na słynnej z połowu gąbek wyspie Kalymnos można zostać zahipnotyzowanym przez maleńkie kolorowe domy, usytuowane na zboczu wzgórza. W czasie wycieczki będzie można zobaczyć jak przetwarza się naturalne gąbki a także nauczyć się historii i techniki miejscowych poławiaczy gąbek. Drugim przystankiem będzie bezludna wyspa Plati, gdzie można nurkować z pokładu statku a także delektować się smakami potraw z grilla przygotowywanymi bezpośrednio na pokładzie. Ostatnim przystankiem jest postój na zamieszkałej przez ledwie 50 osób wyspie Pserimos, gdzie długie, piaszczyste wybrzeża łagodnie opadające do krystalicznie czystego morza zachęcają do skorzystania z kąpieli morskich i słonecznych. Cena ok. 46 EUR Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Kos/Lambi

    Opinia 7islands

    Hotel cieszący się dobrymi opiniami i dużą popularnością, wybudowany w postaci tradycyjne greckiej wioski wakacyjnej. Doskonała lokalizacja, położenie bezpośrednio przy plaży oraz blisko stolicy wyspy, miasta Kos, z licznymi barami i tawernami gwarantują udany wypoczynek. Otoczenie kwitnących ogrodów oraz panoramiczny widok na pobliskie wysepki i tureckie Bodrum to dodatkowe atuty hotelu.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy, w miejscowości Lambi, ok. 5 km od stolicy w mieście Kos, ok. 26 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 150 m od hotelu.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-kamienista. Leżaki i parasole dodatkowo płatne, za ręczniki kąpielowe pobierana jest kaucja.

    Hotel

    Kompleks składa się z budynku głównego oraz kliku bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, restauracja główna, 2 bary, kącik telewizyjny, 2 windy, parking. Odpłatnie: tawerna grecka ? la carte, Internet Wi-Fi, kącik internetowy, mini market, opieka medyczna (na zapytanie). Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 182 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację centralną (czynna w wyznaczonych przez hotel godzinach, w okresie 15.06-15.09), telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, bungalowy z możliwością 1 dostawki, bungalowy z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki.

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania (07:30-10:00) i obiadokolacje (18:30-21:30) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie: śniadania w formie bufetu (07:30-10:00), obiady (12:30-16:00) i kolacje w formie bufetu (18:30-21:30). W godzinach 16:00-17:00 dostępne są kawa, herbata i ciastka, a lody dla dzieci 10:30-17:30. W godzinach 10:00-23:00 w wybranych barach dostępne są przekąski, napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatnie), taras słoneczny, koszykówka, siatkówka na plaży, piłka nożna. Odpłatnie: jacuzzi, sala fitness mini golf, kort tenisowy, tenis stołowy, bilard, sauna, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik z wodą słodką, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do 2 lat, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.aeolosbeach.com / Tel.: 00 30 224 202 67 81


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA GRECKA

    ****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    *    W miejscowości Lambi, 5 km od portu i centrum miejscowości Kos, 26 km od międzynarodowego lotniska.

    Plaża

    *    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-kamienista, leżaki i parasole na plaży są bezpłatne, ręczniki za depozytem.

    Zakwaterowanie

    *    182 pokoje w budynku głównym i bungalowach; *    Typy pokoi: standardowe,  superior; *    Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów oraz WC, telewizor, lodówka, telefon, klimatyzacja centralna (od czerwca do września działają ca w wyznaczonych godzina podanych przez hotel), Wi-Fi, (sejf płatny), balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna, restauracja a'la carte; *    Bar główny oraz snack bar przy basenie.

    Wyżywienie

    *    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, wczesne śniadania na życzenie. Ciastka, kawa i herbata dostępna w godzinach 10:00-23:00 serwowane w barze przy basenie, oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne również w barze przy basenie w godz. 10:00-23:00. Napoje są dostępne w szklankach podczas posiłków.

    Sport i rozrywka

    *    Basen, basen dla dzieci, bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki za depozytem; *    Bezpłatnie: siłownia, boisko do siatkówki i koszykówki, rzutki, mini boisko do piłki nożnej, boccia, siatkówka plażowa, program animacyjny; *    Odpłatnie: tenis, tenis stołowy, bilard, mini golf, squash.

    Dla dzieci

    *    Basen dla dzieci, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji oraz dziecięce łóżeczko na zapytanie.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Lobby   z   recepcją, parking, sklep z pamiątkami,,centrum SPA.

    Naszym zdaniem

    *    Doskonała propozycja w szczególności dla osób lubiących aktywny wypoczynek, oraz dla rodzin z dziećmi, wiele atrakcji sportowych i udogodnień dla gości, sprawia że hotel jest idealnym miejscem na wakacyjny odpoczynek.

    Strona internetowa

    *    www.aeolosbeach.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Znakomicie usytuowany hotel plażowy składający się z budynku głównego i bungalowów. Malownicze widoki, jasne barwy, tradycyjna architektura, zadbane trawniki z piękną roślinnością, darmowe Wi-Fi, doskonała kuchnia, spokojna i cicha okolica. 

    Położenie

    W Lambi, tuż przy długiej, żwirowej plaży (w niektórych miejscach kamienie przy wejściu do wody, zalecane obuwie ochronne),  5 km od centrum miasta Kos (ok. kwadrans jazdy autobusem, naprzeciwko hotelu znajduje się przystanek), 26 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja, bezpłatne Wi-Fi, restauracja (bufety, a'la carte, kuchnia grecka i międzynarodowa) z częścią na zewnątrz, bar główny w lobby (czynny do godz. 01.00), snack bar przy basenie, tawerna przy plaży (ładny widok na morze), minimarket, sklepik z pamiątkami, punkt wymiany walut, centrum konferencyjne, pralnia.

    Pokoje

    W budynku głównym; gustowne i funkcjonalne, wyposażone w łazienkę, centralną klimatyzację (czynna w wyznaczonych przez hotel godzinach), TV sat, telefon, małą lodówkę, sejf (odpłatnie), Wi-Fi, balkon (widok na morze).   Pokoje w parterowych lub 1-piętrowych bungalowach mają takie samo wyposażenie jak w budynku głównym, większość z nich usytuowana jest na parterze, mają boczny widok na morze.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania (07.30-09.30), obiady (12.30-21.30), kolacje (18.30-21.30), późne śniadania kontynentalne (0.9.30-10.15), kawa, herbata, ciasto - cały dzień przy basenie, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.

    Sport i rozrywka

    Ładny basen z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za depozytem), jacuzzi, aerobik, fitness club, siatkówka plażowa, koszykówka, korty tenisowe, minigolf, squash na świeżym powietrzu, tenis stołowy, rzutki, szachy ogrodowe, bilard, ścieżki do joggingu, sauna, dzienne i wieczorne animacje, okazjonalnie wieczór grecki z muzyką na żywo. Przy plaży znajduje się Aphrodite Spa (zabiegi kosmetyczne, masaże).

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Kos, Grecja

    Położenie

    Hotel zbudowany w tradycyjnym dla tego regionu Dodecanezu stylu egejskim: niska, biała zabudowa i elementy dekoracyjne, na dużej powierzani z dużą ilością zieleni. Do stolicy wyspy prowadzi droga rowerowa ok. 5 km do centrum.

    Plaża

    bezpośrednio przy żwirowo-piaszczystej plaży (małe kamyczki, płytkie zejście do morza). Leżaki i parasole przy basenie i na łączce gratis, oraz bar przy basenie. Ręczniki plażowe (depozyt). Leżaki i parasole na plaży przy hotelu za opłatą.

    Wyposażenie

    Hotel oferuje łącznie 228 pokoi i składa się z budynku głównego oraz kilku budynków typu bungalow o niskiej zabudowie. W budynku głównym znajduje się 60 pokoi oraz: recepcja, hol i miejsca do siedzenia. Klimatyzowana restauracja główna "Aeolos" z bufetem i pokazami gotowania, z częścią dla niepalących i zewnętrznym tarasem oraz tawerna przy basenie "Ostria" a la carte za opłatą, 2 bary, Aquilo w lobby i bar przy basenie Zefhros. Duży basen ze słodką wodą oraz basen dla dzieci, jacuzzi oraz taras. www.aeolosbeach.com

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadania i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów od 09:30-10:15. Lokalnie napoje bezalkoholowe alkoholowe od 10-23:00. Lobby bar "Aquilo" , bar przy basenie "Zephiros". Kawa, herbata, ciastka od 10-22:00. Lody od 14-17:00.

    Internet

    WI-FI przy recepcji w cenie.

    Zakwaterowanie

    funkcjonalnie i przytulnie w stylu greckim, WLAN w cenie, klimatyzacja centralnie sterowana i uruchamiana czasowo od czerwca do września w godz:14-18:00 oraz 22-05:00. Pokoje Pokoje z widokiem na morze (1-2B): w budynku głównym, z balkonem (ok. 22 m2). Pokoje w bungalowach (1-2D): (ok. od 22 m2) z bocznym widokiem na morze, z tarasem lub balkonem. Pokoje w bungalowach (2E): (ok. 22 m2) z widokiem na morze, zlokalizowane w pierwszej linii od morza, z balkonem lub tarasem. Superior pokoje w bungalowach (2-3F): (ok. 30 m2) z bocznym widokiem na morze, z balkonem lub tarasem. Superior pokoje w bungalowach (2-3F): (ok. 30 m2)z widokiem na morze, zlokalizowane w pierwszej linii od morza, z balkonem lub tarasem. Premium pokoje w pierwszej linii od morza (1-3H): z widokiem na morze, (możliwość zakwaterowania tylko osób dorosłych)

    Sport

    boisko do siatkówki i koszykówki, siatkówka plażowa, siłownia. Za opłatą: tenis stołowy i ziemny, minigolf, bilard, squash, kort tenisowy, masaże, sauna.

    Dzieci

    osobny brodzik, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.

    Zniżki

    DLA DZIECI 2-11 lat: pobyt gratis.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    UWAGA!

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    • białe domki i niebieskie okiennice to właśnie greckie wakacje
    • z wspaniałym widokiem na Półwysep Bodrum.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Aeolos Beach (Kos)
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
    Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
    Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
    Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
    Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
    Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
    Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
    Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
    Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
    Filmy hotelu Aeolos Beach (Kos):
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Aeolos Beach
    https://youtu.be/37v0nIi0jIM

    Opinie o Hotelu Aeolos Beach (Kos)

    Aeolos Beach (Kos) - możliwości zakwaterowania:

    standard twin mainbuilding seaview
    standard singleuse mainbuilding seaview
    bungalow triple standard lateralseaview
    bungalow singleuse premium seafront
    bungalow triple standard seafront
    bungalow standard lateralseaview
    bungalow premium seafront
    bungalow singleuse standard seafront
    bungalow standard seafront
    Bungalow Sea Front Balcony or Terrace
    Bungalow Side Sea View Balcony or Terrace
    Bungalow Single Use Sea Front Balcony or Terrace
    Superior Triple Bungalow Sea Front Balcony or Terrace
    Superior Triple Bungalow Side Sea View Balcony or Terrace
    Premium Bungalow Sea Front Balcony or Terrace
    Premium Bungalow Single Use Sea Front Balcony or Terrace
    Standard Main Building Double Sea View Balcony
    Single Use Room Main Building Sea View Balcony
    Bungalow beach front 2 os.
    Bungalow beach front 2 os. + 1 dostawka
    Bungalow beach front 2 os. + 2 dostawki
    Bungalow garden view 2 os.
    Bungalow garden view 2 os. + 1 dostawka
    Pokój 2 os. budynek główny, widok na morze

    Aeolos Beach (Kos) - Możliwości wyżywienia:


    Aeolos Beach (Kos) - miasta wylotu:


    Aeolos Beach (Kos) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Aeolos Beach (Kos)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00