cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Zephir, Djerba
1/20
Hotel Zephir, Djerba
2/20
Hotel Zephir, Djerba
3/20
Hotel Zephir, Djerba
4/20
Hotel Zephir, Djerba
5/20
Hotel Zephir, Djerba
6/20
Hotel Zephir, Djerba
7/20
Hotel Zephir, Djerba
8/20
Hotel Zephir, Djerba
9/20
Hotel Zephir, Djerba
10/20
Hotel Zephir, Djerba
11/20
Hotel Zephir, Djerba
12/20
Hotel Zephir, Djerba
13/20
Hotel Zephir, Djerba
14/20
Hotel Zephir, Djerba
15/20
Hotel Zephir, Djerba
16/20
Hotel Zephir, Djerba
17/20
Hotel Zephir, Djerba
18/20
Hotel Zephir, Djerba
19/20
Hotel Zephir, Djerba
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
06.04 - 13.04
już od 3163 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.06 - 22.06
już od 1969 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Zephir
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Zephir
star 4

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Zephir:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Zephir:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 czerwca 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Hotel Zephir w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

DJERBA/TUNEZJA

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby, płatne) • terminal internetowy (płatny) • sklep z pamiątkami • minimarket • fryzjer • parking (w cenie) • sala konferencyjna • pralnia (płatna)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

338

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego, będzie pobierany podatek turystyczny w Tunezji. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do max. 7 nocy.

Godziny otwarcia i dostępność barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pogody.

Dla dzieci

• miniklub dla dzieci (4-12 lat) • minidyskoteka • łóżeczko (w cenie) • wysokie krzesełka • animacje dla nastolatków

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aerobik • aqua fitness • stretching • łucznictwo • siatkówka plażowa • minigolf • tenis stołowy • 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne) • kajaki

Płatne • masaże • zabiegi kosmetyczne • sporty wodne: w ofercie firm zewnętrznych • strefa spa • sauna

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• międzynarodowy program animacyjny

• przedstawienia

• wieczory taneczne

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 4 os. • ok. 22 m2 • pokój dzienny-sypialny • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (centralnie sterowana) • lodówka • telefon • TV sat.

Pokój rodzinny FZX2

• 4 os. • ok. 36 m2 • 2 osobne pokoje połączone drzwiami • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (centralnie sterowana) • lodówka • telefon • TV sat.

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-3 os. • ok. 18 m2 • widok na morze • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (centralnie sterowana) • lodówka • telefon • TV sat.

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1

• 4 os. • ok. 36 m2 • widok na morze • 2 osobne pokoje połączone drzwiami • balkon • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (centralnie sterowana) • lodówka • telefon • TV sat.

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2-3 os. • ok. 16 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (centralnie sterowana) • lodówka • telefon • TV sat.

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 18 m2 • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (centralnie sterowana) • lodówka • telefon • TV sat.

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (6.30-10.00) • obiad (12.30-14.30) • kolacja (19.00-21.30) • przekąski • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (9.00-24.00)

Restauracje i bary • restauracje: 3
• restauracja główna: rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, show cooking, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja tematyczna: rodzaje kuchni: orientalna, ryby/owoce morza, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na 
• "Barbecue": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, w zależności od warunków pogodowych, przy basenie

• bary i inne: 3
• Lobbybar "Lobby Bar": w cenie
• bar przy basenie: w zależności od warunków pogodowych, 10:00 - 00:00, w cenie, maj-październik
• „Café Maure": 16:00 - 23:00, za opłatą


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Położony w pięknym palmowym gaju, fantastyczny wakacyjny kompleks idealny na rodzinne wakacje. Piaszczysta plaża, ogromny, pięknie zaprojektowany basen, ciekawe animacje, gry i zabawy dla dorosłych i dzieci to największe atuty tego hotelu. Dla szukających odprężenia dwa baseny z ciepłą termalną wodą i hotelowe centrum wellness. Wysoka jakość obsługi oraz bogata formuła all inclusive z urozmaiconymi posiłkami dodatkowo wyróżniają ten hotel.

POłOżENIE:

oaza Zarzis, ok. 3 km od centrum ZARZIS, ok. 200 m od sklepów, restauracji i barów; ok. 60 km od portu lotniczego w Djerba-Zarzis.

PLAżA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, materace (płatne: ok. 3 TND/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1968 r., odnowiony w 2008 r., 338 pokoi, 2 budynki, 2 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), restauracja barbecue przy basenie, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar przy basenie, kawiarnia mauretańska (płatna, czynna 16.00-24.00); ogród palmowy, minimarket, kantor; centrum konferencyjne; za opłatą: internet bezprzewodowy w recepcji (ok. 10 TND/godz., ok. 30 TND/dzień, ok. 100 TND/tydz.), pralnia, pokój gier; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy (typu bungalow):

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek) ok. 25 m2, zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras, widok na ogród; boczny widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1000 m2, gł. 1,6 m, wydzielona część dla dzieci, basen spa z wodą termalną, podgrzewany, okrągły kształt, słodka woda, ok. 100 m2, gł. do 1,6 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), minigolf, siatkówka plażowa, boccia, animacje dla dorosłych i dzieci, gry i zabawy sportowe w ciągu dnia, plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat, czynny w godz. 10.00-12.00 i 15.00-17.00), minidisco, dyskoteka na plaży otwarta (czynna 1.06-30.09 w godz. 22.00-3.00); za opłatą: fitness, jazda konna, rowery, narty wodne, banan, bilard, centrum wellness; bezpłatnie: basen kryty, woda termalna, podgrzewany; płatne: fitness, sauna, łaźnia parowa, masaże, algoterapia, salon kosmetyczny.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6:30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej, podwieczorek (15.30-17.30) w wyznaczonym barze, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/75706780,


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Położony w pięknym, palmowym gaju, fantastyczny wakacyjny kompleks idealny na rodzinne wakacje. Piaszczysta plaża, ogromny, pięknie zaprojektowany basen, ciekawe animacje, gry i zabawy dla dorosłych i dzieci to największe atuty tego hotelu. Dla spragnionych odprężenia 2 baseny z ciepłą termalną wodą i hotelowe centrum wellness. Wysoka jakość obsługi oraz bogata formuła all inclusive z urozmaiconymi posiłkami dodatkowo wyróżniają ten hotel.

POŁOŻENIE:

oaza Zarzis, ok. 3 km od centrum ZARZIS, ok. 200 m od sklepów, restauracji i barów; ok. 60 km od lotniska w Djerba-Zarzis.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1968 r., regularnie odnawiany, 338 pokoi, 2 budynki, 2 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna – dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie – długie spodnie), restauracja barbecue przy basenie, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, restauracja á la carte (kuchnia tunezyjska), bar w lobby, bar przy basenie, kawiarnia mauretańska (płatna, czynna: 16.00-24.00); ogród palmowy, minimarket, kantor; centrum konferencyjne; za opłatą: internet bezprzewodowy w recepcji (ok. 10 TND/godz., ok. 30 TND/dzień, ok. 100 TND/tydz.), pralnia, pokój gier; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci) ok. 25 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja (15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, mała lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras, widok na ogród; boczny widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1000 m², gł. 1,6 m, wydzielona część dla dzieci, basen spa z wodą termalną, podgrzewany, okrągły kształt, słodka woda, ok. 100 m², gł. do 1,6 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), minigolf, siatkówka plażowa, boccia, animacje dla dorosłych i dzieci, gry i zabawy sportowe w ciągu dnia, plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat, czynny w godz. 10.00-12.00 i 15.00-17.00), minidisco, dyskoteka na plaży otwarta (czynna: 1.06-30.09, w godz. 22.00-3.00); za opłatą: fitness, jazda konna, rowery, narty wodne, banan, bilard; centrum wellness bezpłatnie: basen kryty, woda termalna, podgrzewany; płatne: fitness, sauna, łaźnia parowa, masaże, algoterapia, salon kosmetyczny.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.30-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.30-15.00 i 15.30-17.30); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (9.00-24.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00216/75706780, www.zephirhotel.com.tn

GRATIS:

serwis plażowy


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Zephir hotel & Spa znajduje się ok. 3km od centrum Zarzis (miasto u wybrzeży Tunezji).
Jest to 4* hotel w pobliżu którego znajduje się wiele sklepów i barów. Port lotniczy Djerba Zarzis oddalony jest o ok. 60km od hotelu.
UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Plaża

Piaszczysta hotelowa plaża znajduje się przy samym hotelu. Parasole i leżaki – bezpłatne, materace – płatne. Ręczniki plażowe – dostępne za kaucją.

Do dyspozycji gości

Basen dla dorosłych, basen zewnętrzny z termalna wodą, basen dla dzieci, basen kryty (w Thalasso Spa – bezpłatnie, część z jacuzzi – dodatkowo płatna) z wodą termalną, leżaki i parasole przy basenie- bezpłatne, ręczniki basenowe – dostępne za kaucją, restauracja główna, restauracja a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, bezpłatnie jednorazowo wciągu całego pobytu), kawiarnia orientalna (dodatkowo płatna), bar z przekąskami ( 15.04–31.10), bar w lobby, na plaży oraz przy basenie ( 15.04–31.10). W hotelu znajdują się 4 sklepy, kantor, bankomat, lekarz (na zapytanie, dodatkowo płatny). Za dodatkową opłatą można skorzystać z pralni oraz sejfu w pokoju.

Pokoje

Dostępne pokoje standardowe (18m2) i pokoje standardowe z widokiem na morze (18m2). Pokoje wyposażone są w: centralnie sterowaną klimatyzację (bezpłatnie 15.06-15.09), małą lodówkę, telewizję oraz telefon. Łazinka wyposażona w wannę lub prysznic, WC oraz suszarkę do włosów. Na specjalne życzenie możliwości dostawienia łóżeczka dziecięcego.

Wyżywienie

All inclusiv: Śniadania, obiady, przekąski i kolacje w formie bogatego bufetu.

Program sportowy i animacyjny

Hotel zapewnia program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Są to różnego rodzaje gry i zabawy w ciągu dnia w tym np. rzutki, Szachy klasyczne oraz giga szachy , tenis stołowy, mini golf, piłka plażowa, siatkówka plażowa . Do dyspozycji najmłodszych Mini Klub (4-12 lat) czynny w godz. 10.00-12.00 i 15.00-17.00, plac zabaw. W godzinnych wieczornych dla najmłodszych mini disco. Dodatkowo bezpłatna, wyposażona siłownia, kort tenisowy (podświetlenie dodatkowo płatne), sporty wodne : kajak i winsurfing (15/04 to 31/10).
Dodatkowo płatne: bilard, sport wodne, Centrum Spa (masaże, zabiegi kosmetyczne, kąpiel w wodzie termalnej, sauna).

Internet

Płatny dostęp do Wi-Fi w lobby hotelowym.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Fantastyczny hotel z szerokim zapleczem rekreacyjno-sportowym będzie idealnym wyborem, dla tych, którzy lubią aktywnie spędzać czas na wakacjach! Dostęp do basenów oraz lokalnych i międzynarodowych przysmaków z pewnością urozmaici pobyt każdemu przybywającemu do Zephir hotel & Spa !

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
Każdypodróżujący (bez względu na wiek) zobowiązany jest do przedstawienia
VOUCHERA HOTELOWEGO (DO ODEBRANIA NA LOTNISKU
przed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow).
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
- poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy – jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do „Gwiezdnych wojen”, „Angielskiego pacjenta” i „W pustyni i w puszczy”. W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż – Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej „różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
OBJAZD WYSPY – PÓŁ DNIA
– niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
FARMA KROKODYLI
- sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
– PÓŁ DNIA
– środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

Czas
Czas taki jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Djerba
Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
Miejscowości wakacyjne na Djerbie

Houmt Souk
Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów – zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV–wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
Midoun
Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z „Księgi tysiąca i jednej nocy”. W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1 LIPCA do 31 SIERPNIA

Wizy

Paszport i paszport tymczasowy: 3 miesiące od daty planowego opuszczenia Tunezji 6 miesięcy przy braku biletu powrotnego.
Obywatele RP mogą wjechać na terytorium Tunezji bez wizy i mogą legalnie przebywać do 3 miesięcy od daty wjazdu.
COVID-19
Poniższe warunki zostały podane na dzień 26.02.2022 i mogą ulec zmianie.
Aby wjechać na terenTunezji wymagane jest posiadanie poniższych dokumentów.
ZASZCZEPIENI
Osoba, która przedstawi zaświadczenie potwierdzające pełne szczepienie lub paszport covidowy, wydany przez władze sanitarne kraju zamieszkania (osoba z nieważnym paszportem (ale kompletem dawek) wjeżdża na tych samych zasadach co osoba w pełni zaszczepiona z ważnym certyfikatem).
NIEZASZCZEPIENI
• negatywny wyniku

testu PCR
na COVID-19
w języku angielskim
(wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed wylotem)
LUB
negatywnywynik
testu antygenowego
(wykonany nie wcześniej niż24 godziny przed wylotem)
DZIECI (poniżej 18. roku życia)
•bez testu bez certyfikatu covid
Po wjeździe na terytorium Tunezji losowo wybrani podróżni (powyżej 18 roku życia) poddawani są szybkim testom lub testom PCR.
Wypełnienie elektronicznego formularza lokalizacyjnego e7mi zostało zniesione.
Ponadto
każdy podróżujący (bez względu na wiek)
zobowiązany jest do przedstawienia poniższych
DOKUMENTÓW
:
•voucher hotelowy (do odebrania na lotniskuprzed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow)
• Deklaracja Zdrowia Rainbow.
Obywatel/ka Tunezji nie może zostać zakwaterowana w jednym pokoju z osobą płci przeciwnej, chyba, że osoby takie posiadają akt małżeństwa (do okazania w recepcji hotelu).
Obywatele Tunezji KONIECZNIE muszą korzystać z całego pakietu wycieczki (lot+hotel), samo zakwaterowanie bez przelotów w obie strony Polska-Tunezja-Polska jest niezgodne z prawem (hotel może odmówić zakwaterowania dla osób bez przelotów i voucherów).

Wizy - informacje dla sprzedawców

Paszport i paszport tymczasowy: 3 miesiące od daty planowego opuszczenia Tunezji 6 miesięcy przy braku biletu powrotnego.
Obywatele RP mogą wjechać na terytorium Tunezji bez wizy i mogą legalnie przebywać do 3 miesięcy od daty wjazdu.
COVID-19
Poniższe warunki zostały podane na dzień 26.02.2022 i mogą ulec zmianie.
Aby wjechać na terenTunezji wymagane jest posiadanie poniższych dokumentów.
ZASZCZEPIENI
Osoba, która przedstawi zaświadczenie potwierdzające pełne szczepienie lub paszport covidowy, wydany przez władze sanitarne kraju zamieszkania (osoba z nieważnym paszportem (ale kompletem dawek) wjeżdża na tych samych zasadach co osoba w pełni zaszczepiona z ważnym certyfikatem).
NIEZASZCZEPIENI
• negatywny wyniku

testu PCR
na COVID-19
w języku angielskim
(wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed wylotem)
LUB
negatywnywynik
testu antygenowego
(wykonany nie wcześniej niż24 godziny przed wylotem)
DZIECI (poniżej 18. roku życia)
•bez testu bez certyfikatu covid
Po wjeździe na terytorium Tunezji losowo wybrani podróżni (powyżej 18 roku życia) poddawani są szybkim testom lub testom PCR.
Wypełnienie elektronicznego formularza lokalizacyjnego e7mi zostało zniesione.
Ponadto
każdy podróżujący (bez względu na wiek)
zobowiązany jest do przedstawienia poniższych
DOKUMENTÓW
:
•voucher hotelowy (do odebrania na lotniskuprzed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow)
• Deklaracja Zdrowia Rainbow.
Obywatel/ka Tunezji nie może zostać zakwaterowana w jednym pokoju z osobą płci przeciwnej, chyba, że osoby takie posiadają akt małżeństwa (do okazania w recepcji hotelu).
Obywatele Tunezji KONIECZNIE muszą korzystać z całego pakietu wycieczki (lot+hotel), samo zakwaterowanie bez przelotów w obie strony Polska-Tunezja-Polska jest niezgodne z prawem (hotel może odmówić zakwaterowania dla osób bez przelotów i voucherów).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Zarzis

OPIS

Niewielki hotel otoczony pięknymi zielonymi palmami, położony tuż przy piaszczystej plaży. Duży basen, liczne gry i animacje dla dorosłych oraz centrum SPA, to główne zalety tego obiektu, dzięki którym znajdzie tutaj coś dla siebie. Dobry wybór na spokojne, rodzinne wakacje.

lokalizacja

3 km od centrum Zarzis, 60 km od lotniska w Zarzis-DJE. Hotel usytuowany na powierzchni: 90000 m2.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1986 r. Odnowiony w 2008 r.Na terenie hotelu: restauracja, bary (2), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w lobby płatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt).

pokoje

Zlokalizowane są w 1 budynku (liczba pięter: 2, liczba wind: 2) Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje standardowe sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje quad dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 12:00-08:00), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, bary (2), cukierniaAll Inclusive(09:00-00:00)- śniadanie (06:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej- późne śniadanie (10:00-11:00) serwowane w lobby barze- przekąski (15:30-17:30) serwowane w barze przy basenie- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

- brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (2)- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- tenis stołowy, rzutki- koszykówka- siatkówka plażowa- minigolf- miniboisko do piłki nożnej- aerobik, siłownia- lekkie animacje

płatne

- oświetlenie kortów- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż, sauna, jacuzzi- dyskoteka- salon piękności- łaźnia turecka

dodatkowe informacje

Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.PODATEK TURYSTYCZNYPocząwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND).Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy.- 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *- 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *- dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

Aktualizacja opisu

10.01.2023 16:03

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wyspa Djerba

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - na kontynencie - ok. 3 km od centrum Zarzis i ok. 60 km od Houmt Souk - ok. 65 km od lotniska - w pobliżu pole golfowe

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole bezpłatnie

Pokoje

- klimatyzacja - TV-Sat, telefon - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie - basen, basen kryty, basen z wodą termalną - mini golf, tenis stołowy, rzutki, korty tenisowe - siatkówka plażowa, koszykówka - dzienne i wieczorne programy animacyjne Odpłatnie - oświetlenie kortów tenisowych - bilard - centrum spa - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub (4-12 lat), plac zabaw - brodzik - wysokie krzesełka w restauracji - łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zapytanie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja serwowane w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 -23:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte.

Restauracje i bary

- restauracja główna, restauracja a la carte (kuchnia tunezyjska) - lobby bar, bar przy basenie - kawiarnia mauretańska (płatna)

Dodatkowe informacje

- kinternet Wi Fi w recepcji (płatny) - fryzjer, sejf w recepcji (płatny), sklep, kantor

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


ETI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja/Djerba

Położenie

Zephir położony jest na wybrzeżu Zarzis (w południowo-wschodniej Tunezji), bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Najbliższe miasto Zarzis oddalone jest ok. 3 km od hotelu. Lotnisko zlokalizowane jest ok. 60 km.

Wyposażenie

Kompleks hotelowy tworzą dwa dwupiętrowe budynki, łącznie posiadają 338 pokoi. Na jego terenie znajduje się restauracja główna, bary, kantor, sala konferencyjna, sklep. Na zewnątrz znajdują się basen dla dorosłych, basen z woda termalną, basen dla dzieci oraz taras słoneczny. Leżaki i parasole udostępniane są bezpłatnie. Za ręczniki plażowe pobierana jest kaucja.

Pokoje

Pokoje dwuosobowe (DZG) wyposażone są w wannę lub prysznic, WC, sejf, minibar, klimatyzacja, telefon, TV sat, balkon lub taras, widok na ogród. Pokoje dwuosobowe (DZM) to pokoje z widokiem na morze. Pokoje jednoosobowe (DAG) posiadają widok na ogród. Pokój (DSK) przeznaczony jest dla osoby dorosłej podróżującej z dzieckiem. Pokoje rodzinne (FZ4) są bardziej przestronne, wyposażone w łóżko typu king-size oraz dwa pojedyncze. Pokoje rodzinne (FV4) to dwa pokoje połączone drzwiami. Hotel dysponuje limitowaną ofertą ekonomicznych (DZE).

Sport i Rozrywka

Dzienne i wieczorne animacje, tenis stołowy, bocce, mingolf, bilard, siatkówka plażowa. Za opłatą; sala fitness, sporty wodne na plaży, centrum odnowy biologicznej.

Wyżywienie

All inclusive; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, popołudniowe przekąski, kawa/herbata, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są w godzinach 09.00-24.00 w wyznaczonych barach. W cenie jedna kolacja w trakcie pobytu w restauracji à la carte (wymagana jest wcześniejsza rezerwacja).

Dzieci

Basen, mini klub, animacje.

UWAGA

Podczas zakwaterowania pobierany jest podatek hotelowy w wysokości 2-3 TND (w zależności od kategorii hotelu) od osób powyżej 12 lat, liczony za każdy dzień pobytu (ale maksymalnie do 7 dnia). Do kolacji obowiązuje strój formalny. Noszenie opasek hotelowych jest obowiązkowe. Szczegółowy program all inclusive oraz wykaz innych usług dostępny jest na miejscu w hotelu.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TUNEZYJSKA ****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4*

Położenie

Hotel położony w ogrodzie, 10 minut drogi od miejscowości Zarzis , 60 minut od lotniska na Djerbie. Na wyspę mozna się dostać promem, autobusem lub taksówką.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, szeroka i piaszczysta. Leżaki i parasole są bezpłatnie, ręczniki plażowe za kaucją 10 Euro.

Zakwaterowanie

338 gustownie urządzonych pokoi; Typy pokoi: 204 pokoje z widokiem na morze, 134 pokoje z widokiem na ogród; Wyposażenie: indywidualnie sterowana klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, łazienka oraz balkon lub taras.

Restauracje i bary

3 restauracje: główna - bufet, tematyczna z kuchnią orientalną i tunezyjską, grillowa - barbeque (w sezonie letnim); 3 bary: przy basenie (w sezonie letnim), w lobby oraz kawiarnia mauretańska (płatna dodatkowo).

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady oraz kolacje serwowane w formie bufetu, przekąski popołudniami oraz przed północą. Ponadto napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w lobby barze i przy basenie serwowane do godziny 24.00.

Sport i Rozrywka

2 baseny zewnętrzne (jeden z wodą termalną), basen wewnętrzny; Bezpłatnie: rzutki, aqua aerobik, mini golf, łucznictwo, tenis stołowy, siatkówka plażowa, gry zespołowe, dzienny i wieczorny program animacyjny; Odpłatnie: sauna, hammam, masaże, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortu tenisowego, siłownia, jazda konna.

Dla dzieci

Mini klub (4-12 lat), brodzik dla dzieci,

Pozostałe udogodnienia

Kantor wymiany walut, pralnia, sala konferencyjna, kawiarenka internetowa, sklepy z pamiątkami, sejfy w recepcji (płatne), dyskoteka na plaży w sezonie od 1.06-30.09 (napoje płatne), centrum SPA, punkt medyczny, salon piękności.

Naszym zdaniem

Przyjemny wakacyjny obiekt z wieloma atrakcjami dla dzieci i dorosłych. Bogaty program animacyjny oraz infrastruktura sportowo - rekreacyjna zadowoli osoby aktywne.

Strona internetowa

www.zephirhotel.com.tn


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Piękny, rozległy kompleks hotelowy położony w malowniczym gaju i tuż przy piaszczystej plaży. Bogata oferta All Inclusive, bogaty program animacyjny, profesjonalna strefa wellness - każdy znajdzie coś dla siebie!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Położony na kontynencie, przy pięknej plaży, oferuje relaks w cieniu palm, w zadbanym ogrodzie, zabawę z animatorami, miłą, rodzinną atmosferę, wieczorne zabawy i tańce oraz położenie niedaleko miasteczka Zarzis. Ceniony za dobrą kuchnię i zaangażowanych animatorów.

Położenie

Na kontynencie, ok. 3km od centrum Zarzis, ok. 60km od lotniska Djerba-Zarzis; w pobliżu sklepiki, restauracje.

Plaża

Piaszczysta, hotelowa, bezpośrednio przy hotelu - leżaki, parasole bezpłatne, materace dodatkowo płatne, ręczniki za kaucją.

Hotel

Internet: WiFi dodatkowo płatne, na terenie lobby. Hotel wybudowany w 1986 roku, odnowiony w 2008 roku, posiada 338 pokoi. Na terenie hotelu: lobby, recepcja, punkt wymiany walut. Za dodatkową opłatą: sala konferencyjna, sklepy z pamiątkami, pralnia, pomoc medyczna (na zapytanie), wypożyczalnia samochodów, sejf na recepcji. Oficjalna kategoria tunezyjska ****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów), TV-Sat, telefon, mini lodówka, balkon lub taras. Pokój standardowy - 2 osobowy z możliwością jednej dostawki. Oferta zawiera przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wybrania lokalizacji pokoju. Pokoje o podwyższonym standardzie, pokoje rodzinne- na zapytanie, dodatkowo płatne.

Rekreacja, sport, atrakcje

Duży basen główny, mnieszy basen z podgrzewaną wodą, basen dla dzieci, basen kryty (płatny)- leżaki, parasole i materace bezpłatne, ręczniki za kaucją. Bezpłatnie przykładowe animacje i zajęcia sportowe: siłownia, koszykówka, piłka nożna, siatkówka, tenis stołowy, mini golf, rzutki, aerobik, wieczorne zabawy, dzienne zajęcia grupowe. Za dodatkową opłatą: siłownia, bilard, jazda konna, sporty wodne na plaży, centrum thalassoterapii.

Dla dzieci

Miniklub (4-12 lat), mini dyskoteka, plac zabaw, zabawy w ciągu dnia, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (bezpłatnie, na zapytanie).

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej (kawa i herbata do śniadań, podczas kolacji obowiązuje strój formalny), przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach i godzinach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach (od 10.00 do 23.00).

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a la carte (bezpłatna raz na pobyt), kawiarnia mauretańska (dodatkowo płatna), bar z przekąskami, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży.

Informacje dodatkowe

Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-listopad 2018. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

Świadczenia w cenie

Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy się o godz. 12:00),, transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

Warto wyróżnić

* bezpośrednio przy plaży * ogród palmowy * dwa baseny * animacje dla dzieci i dorosłych


Mapa Hotelu Zephir

Opinie o Hotelu Zephir

4.3
zdecydowanie polecam

Bardzo ładny, klimatyczny, w dobrej lokalizacji względem plaży. Piękna plaża. Świetne jedzenie, bardzo pod europejskie gusta, ale również potrawy lokalne. Ładne pokoje, dobrze położone, szybko można przejść na basen lub do restauracji. Okolica sama w sobie nieciekawa, jedynie miasto Zarzis kawałek dalej. Wszystko było dokładnie tak jak sobie wymarzyłam!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.9
zdecydowanie polecam

Opinia na swiezo, dwa dni temu wrocilismy. Dalbym mu duzo wiecej niz tylko cztery gwiazdki. Goscie to glownie Niemcy i Francuzi, bardzo malo Polakow. Atmosfera swietna, przyjazna, obsluga ciagle usmiechnieta, zagaduje i pomaga. Jedzenie bajecznie dobre i ogromny wybor. Pokoj mielismy w porzadku, z bocznym widokiem na morze, nie wiem jak reszta ale pewnie tez okey. Animacje zabawne, glownie po francusku i niemiecku ale nie trzeba bardzo znac jezyka zeby sie dobrze bawic. Jak dla mnie super :-)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Zephir - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Room Standard Single
Room Standard Single SeaView
2 os. pokoj standardowy
standard [sea view] dbl
standard dbl
Room Standard Quad
Room Standard Double/Triple
Room Standard Double/Triple SeaView
DZ Gartenblick Z.Alleinnutzung
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
DZ Standard Single mit Kind
Pok. 2 os. w/morze
Doppelzimmer Economy
Doppelzimmer mit Gartenblick
Doppelzimmer mit Meerblick
Fam. Zimmer mit Verbindungstue
Familienzimmer 2ERW. + 2KINDER
Pok. 1 os.
Pok. 1 os. w/morze

Zephir - Możliwości wyżywienia:


Zephir - miasta wylotu:


Zephir - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Zephir? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00