cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
  • Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach), Korfu
1 / 25
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
28.06 - 29.06
już od 469 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.10 - 11.10
już od 278 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach)
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach)
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach):
4.3 / 5
Średnia z 10 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach):
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.2
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 czerwca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
  • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
  • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 14 km od centrum miasta Korfu
  • ok. 2 km do wioski Pelekas
  • ok. 360 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 14 km od centrum miasta Korfu
  • ok. 2 km do wioski Pelekas
  • ok. 360 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • ok. 360 m od plaży
  • publiczna (z częścią prywatną hotelu)
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • lobby 
  • winda 
  • taras 
  • restauracja główna Petra (bufetowa) 
  • 3 restauracje a la carte (Pergola - włoska, Olive Tree - grecka, Tortuga - przy plaży)
  • bar przy basenie Laguna (10.00-01.00) 
  • bar na plaży Tortuga (10.00-23.00) 
  • kawiarnia Mondo Coffee (11.00-19.00) 
  • bar w lobby Orpheus (17.00-01.00) 
  • basen zewnętrzny (ogrzewany)

Wyposażenie

  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • winda
  • taras
  • recepcja
  • kantor
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • lekarz
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie
  • sala konferencyjna

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami 
  • minimarket 
  • jubiler 
  • lekarz
  • pralnia (płatna) 
  • parking (w cenie) 
  • sala konferencyjna 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

189

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie

Dla dzieci

  • plac zabaw 
  • miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat 
  • opiekunka do dziecka: za opłatą
  • krzesełko dla dzieci 
  •  wydzielona część basenu dla dzieci
  • łóżeczko dziecięce: w cenie
  • animacje dla dzieci
  • pokój gier i zabaw: od 4 do 12 lat
  • menu dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
Płatne
  • masaże 
  • zabiegi kosmetyczne 
  • rowery wodne
  • łódka typu banan: w zależności od sezonu/warunków pogodowych
  • strefa spa „Aegeo Spa": maj - październik, codziennie 10:00 - 19:00
  • hammam
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy

rozrywka

  • zajęcia kulinarne
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • wieczory tematyczne
  • muzyka na żywo
  • boccia w cenie
  • rzutki w cenie
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-4 os.
  • widok na morze
  • wanna
  • balkon
  • klimatyzacja
  • WC
  • TV sat.
  • Wi-Fi
  • minilodówka
  • minibar: za opłatą
  • suszarka do włosów
  • sejf
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • późne śniadanie: 08:00 - 11:00
  • obiad: 12:30 - 14:30 i 12:30 - 15:30, w formie bufetu
  • kolacja: 18:30 - 21:30, 19:00 - 22:00, w formie bufetu
  • przekąski: 16:00 - 18:00, lody: 10:00 - 00:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „PETRA": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „PERGOLA": rodzaje kuchni: grecka, a la carte, program dine around, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „TORTUGA": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania wegetariańskie, a la carte, na plaży, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar
  • bar przy zewnętrznym basenie „LAGUNA"
  • bar na plaży „TORTUGA"
  • bar w lobby „ORPHEUS": 17:00 - 01:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
    • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja / Korfu

    Opis oferty:

    Idealny dla miłośników nowoczesnej elegancji, kochających piękne widok i wypoczynek w aktywnym stylu. Pięciogwiazdkowy, malowniczo położony na nadmorskim wzgórzu, zapewnia wszelkie wygody potrzebne do komfortowego i wyjątkowego wypoczynku, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Na miejscu czeka wiele atrakcji dla dzieciaków, w tym miniklub, ciekawe animacje prowadzone przez fantastyczny zespół animatorów oraz plac i pokój zabaw. Zwolennicy aktywnego wypoczynku mogą zagrać w tenisa czy siatkówkę lub spróbować swoich sił w sportach wodnych. Dużym atutem hotelu jest bliskość piaszczystej plaży Kontogialos, wyróżnionej certyfikatem Błękitna Flaga, która zapewni błogi wypoczynek w promieniach słońca. Komfortowe pokoje oraz wysoka jakość serwisu jest doceniana przez Gości hotelowych. Czas na wyjątkowe, greckie wakacje nad błękitnym Morzem Jońskim!

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, ok. 1,7 km od centrum PELEKAS ze sklepami i barami; ok. 12 km od lotniska w Korfu; bezpłatny bus hotelowy do centrum Pelekas.

    PLAŻA:

    Kontogialos, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, dojście do plaży chodnikiem, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1996 r., odnowiony w 2016 r., 189 pokoi, 2 budynki, 3 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Petra - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, taras z widokiem na morze; restauracje á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja): Tortuga - kuchnia grecka, międzynarodowa, sushi, Pergola - kuchnia grecka, dania wegetariańskie, w restauracjach podczas kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie); 3 bary: Tortuga przy plaży, Laguna przy basenie, Orpheus Lobby Bar; minimarket, sklep z pamiątkami, biblioteka, parking, bankomat, kantor; centrum kongresowe dla maks. 60 osób, taras z widokiem na morze i plażę, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, pralnia; na terenie hotelu występują schody i różnice poziomów - nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os., ok. 18 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; taras (stolik i krzesełka);

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka - sofa), indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą.;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dzieci), ok. 25 m², nowoczesny i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na morze; pokój junior suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 140 m², gł. 1-1,8 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 3 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, hala wielofunkcyjna, siatkówka plażowa, joga, pilates, aerobik, piłka wodna, boccia, rzutki, sala fitness; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: gry i zabawy, wieczorne występy, lekcje tańca, muzyka na żywo; za opłatą: centrum spa: salon piękności, sauna masaże, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE (ZA OPŁATĄ):

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (15.30-17.30) w wyznaczonych miejscach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych miejscach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2661095181, www.mayorpelekasmonastery.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fiparking 


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
    • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Elegancki i nowoczesny hotel położony kaskadowo na wzniesieniu w otoczeniu bujnej zieleni przy jednej z najlepszych plaż na Korfu - Kontogialos oznaczonej Błękitną Flagą. Do małej wioski Pelekas ok. 1,7 km dowozi darmowy bus hotelowy (rozkład dostępny w recepcji hotelu). Do lotniska ok.12 km.
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości ok. 4 Eur/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Strona www


    Plaża

    Piaszczysta, plaża Kontogialos oznaczona Błękitną Flagą przy hotelu. Leżaki i parasole gratis (w części należącej do hotelu).

    Do dyspozycji gości

    Recepcja z lobby, restauracja główna, restauracje a la carte (płatne), bary, basen i brodzik dla dzieci (słodka woda), taras słoneczny z leżakami i parasolami, biblioteka, mini klub, mały plac zabaw, opiekunka do dziecka (płatna), pralnia (płatna), przechowalnia bagażu, kantor wymiany walut, sklep z biżuterią, mini market, parking. Hotel zapewnia ręczniki basenowe. Hotel nie akceptuje zwierząt.

    Pokoje


    Program sportowy i animacyjny

    Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje (joga, pilates, water polo, piłka plażowa, lekcje gotowania, lekcje greckiego, lekcje tańca, muzyka na żywo). Bezpłatnie (możliwa opłata za sprzęt): ping pong, siatkówka plażowa, siłownia, boccia, rzutki. Zabiegi na ciało w hotelowym Spa płatne dodatkowo.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania (7-10:00), późne śniadania (10:00-11:00), obiady (12:30-14:30), podwieczorek (15:30-17:30) i obiadokolacje (18:30-21:30) w formie bufetu. Przekąski oraz lokalne i wybrane markowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych miejscach.

    Internet

    Wi-Fi w całym hotelu gratis

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Elagancki i nowoczesny hotel, malowniczo położony, z wyborem restauracji i barów i bogatym programem animacyjnym. Do tego jedna z najpiękniejszych plaż na Korfu. Polecamy!

    Program

    Dzień Pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w środy w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w soboty), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)
    SIEDEM CUDÓW KORFU - cena ok. 45 EUR/os
    Całodniowa wycieczka oprowadzająca po najpiękniejszych i najciekawszych miejscach Korfu, które dzięki swej niepowtarzalności stały się wizytówkami zielonej wyspy. Zaczniemy zwiedzanie od północno-zachodniego wybrzeża ze skalistym wybrzeżem Paleokastritsy, gdzie będziemy mieli okazję podziwiać malownicze zatoczki. Skosztujemy likieru Koum Quat, który jest produkowany tylko na wyspie Korfu. Zobaczymy Pałac Achillion - dawną rezydencję cesarzowej Sissi, słynny punkt widokowy Kanoni, z którego rozpościera się widok na wschodnie wybrzeże i Mysią Wyspę oraz odwiedzimy stolicę wyspy - miasto Korfu.
    ALBANIA - cena ok. 63,50 EUR/os + 10 EUR/os podatek portowy
    Rejs do albańskiego portu Saranda, ciekawego kurortu turystycznego z okazałymi domami i hotelami, kaskadowo kierującymi się ku morzu. Z Sarandy, po trwającym około 35 minut przejeździe, dotrzemy do starożytnego Butryntu wpisanego na listę UNESCO. Odwiedzając to malownicze miejsce przeniosą się Państwo w czasie od 16 wieku n.e. aż po 4 wiek p.n.e. Będą Państwo mogli podziwiać m.in. antyczny teatr, rzymskie łaźnie, starożytne świątynie, chrześcijańskie bazyliki, baptysterium, będące jednym z najcenniejszych zabytków Europy oraz leżącą na wzgórzu XVI-wieczną twierdzę wenecką, skąd rozciąga się piękny widok na okolicę. Trasa do Butryntu to ponadto możliwość podziwiania albańskich krajobrazów - gór, rzek, jezior i wiosek. Częściowo wiedzie ona przez tereny Parku Narodowego Butrynt. Zobaczymy również słynne albańskie bunkry! Zwieńczeniem wyprawy będzie obiad pełen lokalnych specjałów.

    Uwaga!!! W przypadku podróży nieletnich do Albanii:
    - jeżeli osoba niepełnoletnia podróżuje w towarzystwie tylko jednego z rodziców, zobowiązana jest posiadać zgodę drugiego z rodziców, napisaną w języku angielskim wraz z kopią dokumentu tożsamości drugiego rodzica.

    Inne

    KORFU

    Informacje ogólne

    Waluta

    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Język urzędowy

    Nowogrecki
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza

    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
    Czas

    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny

    Obiad w tawernie od 10 EUR woda 1l - 1 EUR piwo w barze od 2 EUR kawa w kawiarni od 2 EUR.
    Poczta

    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    KORFU

    Jedna z najpiękniejszych greckich wysp, położona na turkusowych wodach Morza Jońskiego, nieopodal wybrzeża Albanii. Korfu zachwyca różnorodnością krajobrazu. Znajdziemy tu piękne zielone wzgórza porośnięte cyprysami i gajami oliwnymi, rozległe cytrusowe ogrody, winnice, góry, ale przede wszystkim piaszczyste plaże na południowym wybrzeżu wyspy oraz skaliste, wręcz dzikie wybrzeże w części północnej. Stolicą wyspy jest miasto Korfu, które zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
    Paleokastritsa

    Najbardziej znany i malowniczy region wyspy położony na zachodnim wybrzeżu, przyciągający turystów bajkowymi widokami - krystalicznie czysta, turkusowa woda i górujące nad nią klify tworzą niepowtarzalny krajobraz. Miejsce godne polecenia również amatorom nurkowania. Paleokastritsa to najczęściej zwiedzane miejsce na Korfu, swego rodzaju wizytówka wyspy.
    Sidari

    Ta mała miejscowość na północy wyspy może poszczycić się pięknymi, piaszczystymi plażami, z których najbardziej znana to - Canal d'Amour. Plaża ta słynie ze wspaniałych formacji klifowych i skalnych o fantazyjnych kształtach. Jest to również popularny kurort turystyczny.
    Dassia

    Mała osada rybacka na wschodzie wyspy kusząca turystów greckimi tawernami, barami, kilkoma dyskotekami i piękną plażą, idealną dla rodzin z dziećmi. Ze względu na bliskość miasta Korfu, miejscowość Dassia jest również świetną bazą wypadową do zwiedzania stolicy wyspy.
    Acharavi

    Kurort turystyczny położony w północnej części Korfu, u stóp góry Pantocrator. Znajdziemy tam kurorty z wieloma restauracjami i tawernami oraz sklepami z pamiątkami oferującymi duży wybór wyrobów z drzewa oliwnego. Miejscowość tą chętnie odwiedzają rodziny z dziećmi.
    Kontokali

    Znany kurort turystyczny położony zaledwie kilka kilometrów od stolicy wyspy, miasta Korfu. Razem z pobliską miejscowością Gouvia tworzą szczególnie interesujące miejsce, przyciągające wielu turystów licznymi barami, tawernami, restauracjami, dyskotekami oraz niewielkim portem. Kontokali jest miejscem spokojnym, sprzyjającym relaksowi, a Gouvia oferuje bogate życie nocne. Dzięki często kursującym i tanim autobusom publicznym można łatwo dostać się do miasta Korfu.
    Gouvia

    Gouvia była niewielką wioską rybacką, która rozrosła się w ciągu ostatnich lat do nowoczesnego ośrodka wypoczynkowego. Ośrodek położony jest ok 7 km na północ od miasta Korfu, na wschodnim wybrzeżu wyspy. Gouvia usytuowana jest w cichej zatoce i oferuje plażę i przystań, przy której cumują jachty z całego świata. W miasteczku znajdziemy szeroki wybór barów, restauracji i sklepów. W ciągu dnia jest to spokojne miejsce wakacyjne, które wieczorem ożywa i zaprasza do zabawy.
    Kavos

    Tętniąca nocnym życiem, rozrywkowa miejscowość zlokalizowana na południu wyspy. Duża ilość barów i klubów przyciąga młodych ludzi z całej Europy. Kavos położone jest też niedaleko pięknej, dzikiej plaży Arkoudilas, gdzie również znajdują się ruiny z monastyru XVI wieku, co zachęci do pieszych wędrówek po spokojniejszej części miasta.
    Agios Stefanos

    Agios Stefanos to malutka wioska zlokalizowana na północno - zachodnim wybrzeżu, która zasłynęła z długiej piaszczystej plaży, skąd rozpościera się widok na pobliskie wysepki. Samo miasteczko zachowało klimat typowej greckiej, rybackiej wioski. Kameralna atmosfera przyciąga przede wszystkim tych, którzy szukają relaksu i spokojnego wypoczynku.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska ,Wrocławia, Szczecina, Bydgoszczy i Rzeszowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora

    Wizy

    W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
    1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
    2. Instrukcja wypełnienia formularza znajduję się:
    3. W razie problemów z wypełnieniem formularza, prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą.
    4. Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza. Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek (nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
    5. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również formularz z unikalnym kodem QR, który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
    6. W przypadku nieposiadania kodu QR turyści nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu lecącego do Grecji.
    Osoby przyjeżdżające do Grecji zobowiązane są posiadać negatywny wynik testu antygenowego na obecność koronawirusa (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 48 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 12 roku życia), którzy nie posiadają Unijnego Certyfikatu Szczepienia przeciwko COVID.
    Osoby zaszczepionebędą zwolnione z obowiązku testu.
    UWAGA! Z obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu zwolnione są osoby w pełni zaszczepione, pod warunkiem, że ostatnią dawkę szczepionki przyjęły co najmniej 14 pełnych dni przed wylotem oraz są w stanie przedstawić komplet dokumentów potwierdzających pełne zaszczepienie na COVID-19 (europejski certyfikat szczepienia pobrany z Internetowego Konta Pacjenta). Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są również tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do Grecji ORAZ certyfikat ozdrowienia, które również można pobrać z IKP. Instrukcja dotycząca pobierania dokumentów z Internetowego Konta Pacjenta dostępna jest na naszej stronie internetowej: )
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Korfu trwa od 01.07 do 31.08.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
    1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
    2. Instrukcja wypełnienia formularza znajduję się:
    3. W razie problemów z wypełnieniem formularza, prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą.
    4. Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza. Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek (nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
    5. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również formularz z unikalnym kodem QR, który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
    6. W przypadku nieposiadania kodu QR turyści nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu lecącego do Grecji.
    Osoby przyjeżdżające do Grecji zobowiązane są posiadać negatywny wynik testu antygenowego na obecność koronawirusa (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 48 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 12 roku życia), którzy nie posiadają Unijnego Certyfikatu Szczepienia przeciwko COVID.
    Osoby zaszczepionebędą zwolnione z obowiązku testu.
    UWAGA! Z obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu zwolnione są osoby w pełni zaszczepione, pod warunkiem, że ostatnią dawkę szczepionki przyjęły co najmniej 14 pełnych dni przed wylotem oraz są w stanie przedstawić komplet dokumentów potwierdzających pełne zaszczepienie na COVID-19 (europejski certyfikat szczepienia pobrany z Internetowego Konta Pacjenta). Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są również tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do Grecji ORAZ certyfikat ozdrowienia, które również można pobrać z IKP. Instrukcja dotycząca pobierania dokumentów z Internetowego Konta Pacjenta dostępna jest na naszej stronie internetowej: )
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
    • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Korfu

    Kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    1999 r. Odnowiony w 2009 r.

    Położenie

    1,7 km od centrum Pelekas, 14 km od lotniska. Hotel położony jest tarasowo na zboczu wzniesienia.

    Plaża

    przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Leżaki, parasole - płatne.

    W hotelu

    restauracje, bary, mini market, basen.

    Pokoje

    w kilku budynkach: pokoje standardowe, pokoje promo, pokoje new superior (2 pomieszczenia połączone ścianką działową); klimatyzacja indywidualna, telefon, TV, internet bezprzewodowy (bezpłatny), lodówka, suszarka, sejf (płatny), wanna lub prysznic.

    Rozrywki i usługi

    Bezpłatne: internet bezprzewodowy w lobby, siłownia, tenis stołowy, wielofunkcyjna hala sportowa, amfiteatr, animacje. Płatne:  pralnia, masaż, sporty wodne na plaży.

    Atrakcje dla dzieci

    brodzik, mini klub, opiekunka (płatna), posiłki w restauracji, plac zabaw, animacje.

    Wyżywienie

    All Inclusive (10:00-23:00) Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja. Napoje zawarte: wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Restauracja a'la carte: śródziemnomorska - płatna. Wymagana rezerwacja.

    Tel./Faks

    +30 2111 / 817 800, 827 840  

    Aktualizacja opisu

    2015.07.14, g. 10:58


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
    • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Komfortowy hotel, usytuowany w idyllicznym miejscu; tarasowo na wzgórzu przy piaszczystej plaży. Piękne widoki, spokojna okolica, świetne restauracje z tarasami, stylowe pokoje. 

    Położenie

    Na skalistym wzniesieniu ponad piękną, piaszczystą plażą Kontogialos (zejście po schodkach lub zjazd windą, bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki), ok. 2 km od miejscowości Pelekas (bezpłatne przejazdy busem hotelowym) ok. 14 km od lotniska, ok. 13 km od stolicy wyspy - miasta Corfu. W Pelekas znajduje się przystanek autobusowy (przejazdy do Corfu). 

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby, całodobowa recepcja, bezpłatne Wi-Fi, restauracja główna z tarasem (widok na morze i góry), restauracja a'la carte z tarasem (widok na morze, specjalność: kuchnia grecka), bar w lobby, bar przy basenie z widokiem na morze, room service (10.00-22.00), biblioteczka, centrum biznesowe, bankomat, minimarket, sklepik jubilerski, kantor wymiany walut, bezpłatny parking.

    Pokoje

    Twin room - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), idywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, sejf, TV sat, minibar, zestaw do kawy/herbaty, Wi-Fi, balkon lub taras. Powierzchnia - ok. 20 m kw. Junior suite sea view - sypialnia z częścią wypoczynku dziennego, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), idywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, sejf, TV sat, minibar, zestaw do kawy/herbaty, Wi-Fi, balkon lub taras z widokiem na morze. Powierzchnia - ok. 25 m kw.

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje w formie bufetów (napoje do kolacji płatne)All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety w restauracji głównej), późne śniadania, podwieczorek (kawa/herbata, przekąska/ciasta), lokalne piwo i wino, woda, napoje, herbata, kawa filtrowana do obiadów i kolacji, lody, wyznaczone lokalne i międzynarodowe alkohole, kawy (filtrowana, grecka, cappucino, espresso) w barze do godz. 24.00

    Sport i rozrywka

    Basen, taras słoneczny (bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki), siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, boccia, joga, aerobik, animacje, siłownia, muzyka na żywo, lekcje greki, gotowania, tańca. Odpłatnie: sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje przy plaży. 

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, sala zabaw, miniklub w sezonie (4-12 lat), wysokie krzesełka w restauracji, łżóeczka niemowlęce (rezerwacja). 

    Uwagi

    Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR.Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu.Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty:-0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli-1,50 za pokój i za noc w hotelach 3*-3,00 za pokój i za noc w hotelach 4*-4,00 za pokój i za noc w hotelach 5*Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach":-0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze-0,50 za pokój i za noc za 3 klucze-1,00 za pokój i za noc za 4 kluczeOferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Tranzyt przez Niemcy

    TRANZYT PRZEZ NIEMCY (aktualizacja z 23.01.2022)Niemieckie Ministerstwo Zdrowia wyróżnia dwa obszary ryzyka:1. obszar wysokiego ryzyka (Hochrisikogebiet);2. obszar występowania mutacji (Virusvariantengebiet).Listy te są co tydzień uaktualniane: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Risikogebiete/Risikogebiete_aktuell_en.pdf?__blob=publicationFileWymogi dotyczące tranzytu z krajów wysokiego ryzyka (zarówno wylot z Polski jak i powrót do Polski). Tranzyt musi odbyć się możliwie najszybciej, nie później niż w ciągu 24 godz., co do zasady bez noclegu i zbędnych postojów (dozwolony krótki postój na parkingu/stacji benzynowej).W przypadku podróży lotniczej wymagane wypełnienie formularza lokalizacyjnego na stronie www.einreiseanmeldung.de Podróżni są zobowiązani posiadać jeden z poniższych dokunentów (wydrukowany i przetłumaczony na jęz. niemiecki, angielski, francuski, hiszpański lub włoski):- negatywny wynik testu (PCR, antygenowy, RT-LAMP lub TMA) wykonany nie wcześniej niż 48 h przed rozpoczęciem podróży (czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku). Testy muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia, tj. czułość 80%, swoistość 97%.- certyfikat osoby zaszczepionej. Od ukończenia pełnego cyklu szczepień (podanie drugiej dawki w przypadku szczepionek dwudawkowych) musi minąć minimum 14 dni (z 14. dniem włącznie). Ważność certyfikatu szczepienia wynosi 1 rok od podania ostatniej dawki. Od 1 lutego ważność ta będzie wynosiła 9 miesięcy (270 dni)Osoba, która jednorazowo przyjęła preparat Janssen (Johnson & Johnson) od 15.01.2022 nie jest uznawana za zaszczepioną. W celu uznania za osobę zaszczepioną konieczne jest przyjęcie drugiej dawki (Johnson & Johnson, lub Pfizer lub Moderna)- certyfikat ozdrowieńca;  jest ważny od 29 dnia po przebytej chorobie i do 90 dnia po przebytej chorobie.Powyższe wymogi nie dotyczą dzieci w wieku poniżej 6 lat.Po przylocie z obszaru występowania mutacji wirusa (Virusvariantengebiet) nie ma możliwości opuszczenia lotniska i udania się do Polski drogą lądową. Konieczne posiadanie negatywnego wyniku testu PCR (48 godz. przed wjazdem do Niemiec) dla wszystkich (również zaszczepionych i ozdrowieńców) powyżej 6. roku życia. Na lotniskach i w samolotach należy używać maseczek medycznych (FFP2, KN95, N95) lub maseczek chirurgicznych. Przyłbice, maski FFP2 z zaworem, chusty oraz szale nie są dozwolone. Maseczkę należy wymieniać co 3 godziny. Podczas odprawy sprawdzane są rodzaje maseczek oraz ich liczba. Brak odpowiedniej maseczki skutkuje odmową wejścia na pokład samolotu. Prosimy o śledzenie informacji na temat warunków wjazdowych / tranzytu na stronach: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcyhttps://www.lufthansa.com/xx/en/flight-information.html#accordion-item-section--942695689  (temat Information for passengers on flights to Germany, dział Passengers with an international connecting flight in Frankfurt or Munich are requested to observe the following points).

    Warunki wjazdowe

    Wymogi wobec osób zaszczepionychOsoby zaszczepione są zwolnione z wykonywania testu przed przyjazdem do Grecji.  Do potwierdzenia, że jest się osobą zaszczepioną wystarczy okazanie Unijnego Certyfikatu CoOVID-19 (więcej informacji na https://www.gov.pl/web/mobywatel/unijny-certyfikat-covid). Certyfikat nie powinien być starszy niż 9 miesięcy. Od  ostatniej dawki szczepienia powinno upłynąć min. 14 dni. Na terenie Grecji, by korzystać z budynków użyteczności publicznej bez konieczności wykonywania testów, należy posiadać certyfikat nie starszy niż 7 miesięcy.  Certyfikaty wydane po wykonaniu szczepienia dawką przypominającą są bezterminowe.W Grecji uznawane są szczepionki: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.Przedstawiane na granicy świadectwa szczepień/certyfikaty covidowe powinny być w języku angielskim.Wymogi wobec osób niezaszczepionychOsoby niezaszczepione powinny posiadać negatywny wynik testu PCR (wykonanego nie wcześniej niż 72 h przed przyjazdem) lub testu antygenowego (wykonanego nie wcześniej niż 24 h przed przyjazdem)Test należy przeprowadzić w laboratorium. Zaświadczenie o negatywnym wyniku powinno zostać sporządzone w j. angielskim.OzdrowieńcyCertyfikat ozdrowieńca ważny jest po 14 dniach od wykazanej w nim daty pierwszego pozytywnego wyniku testu i zachowuje ważność do 180 dni o tej daty. W przypadku chęci korzystania z budynków użyteczności publicznej, akceptowane są certyfikaty nie starsze niż 90 dni.Nie ma obowiązku wykonywania testów po przyjeździe.DzieciObowiązek wykonywania testu PCR lub testu antygenowego przed przyjazdem do Grecji dotyczy wyłącznie dzieci od 5 roku życia. Jego zasady są takie same jak w przypadku dorosłych. Dzieci zaszczepione traktowane są tak samo jak zaszczepieni dorośli.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od statusu zaszczepienia może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Ci, którzy nie poddadzą się  badaniu na obecność COVID-19 mogą nie zostać wpuszczone na terytorium Grecji.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Przydatne strony: Greckie Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego | www.civilprotection.gr/enKrajowa Organizacja Zdrowia Publicznego Grecji (EODY) | https://eody.gov.gr/en/novel-coronavirus-covid-19-advice-for-travellers/https://www.gov.pl/web/dyplomacja/grecjahttps://travel.gov.gr/

    Powrót do Polski

    POWRÓT DO POLSKIKARTA LOKALIZACJI PODRÓżNEGOOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy. Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home Szczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klpKWARANTANNA W POLSCEOd 15 grudnia każda osoba przed przylotem do Polski spoza strefy Schengen musi wykonać test na COVID-19 (PCR lub antygenowy) wykonany w ciągu 24 godzin przed przekroczeniem granicy, licząd od momentu wykonania testu. Dotyczy to wszystkich podróżnych: i zaszczepionych i niezaszczepionych. Od 18 grudnia testu nie muszą posiadać dzieci, które nie ukończyły 5. roku życia.Test można zrobić przed wylotem do Polski albo na niektórych polskich lotniskach (przed odprawą paszportową):Warszawa  https://lotnisko-chopina.pl/pl/testy-covid-19.html?_sm_au_=iHVTqSb6L6SPbsKRJf17vK0T8QQJ4&dm_i=32AP,186OY,1YAU9T,4RIHL,1Katowice  https://www.katowice-airport.com/pl/nasze-lotnisko/aktualnosci/117 Wrocław https://airport.wroclaw.pl/testy-na-covid-19-na-lotnisku/Poznań https://poznanairport.pl/testy-covid/testy-po-przylocie/Lublin https://www.airport.lublin.pl/wazne-informacje W związku z rozporządzeniem Rady Ministrów, od 01.12. 2021 obowiązują przepisy dotyczące kwarantanny po przylocie do Polski;W przypadku przybycia z państw nienależących do strefy Schengen lub niebędących państwem członkowskim Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) podróżni muszą odbyć obowiązkową 14- dniową kwarantannę, z której zwolnić może negatywny wynik testu PCR na koronawirusa, wykonany nie wcześniej niż 8. dnia po przylocie do Polski.Poza tym z kwarantanny zwolnienione są osoby:a) w pełni zaszczepione, czyli takie, które przyjęły drugą dawkę (w przypadku szczepienia dwufazowego) lub jedną dawkę (w przypadku szczepienia jednofazowego) minimum 14 dni wcześniej i mogą to potwierdzić zaświadczeniem. Szczepionka musi być dopuszczona do użytku w Unii Europejskiejb) ozdrowieńcy, czyli ci, którzy w ostatnich 6 miesiącach byli poddani izolacji domowej lub szpitalnej (i mają zaświadczenie o tym fakcie)c) dzieci do 12. roku życia, podróżujące z osobami w pełni zaszczepionymi.Obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne.Szczegóły:https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczeniahttp://https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

    Formularz Passenger Locator Form (PLF)

    Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci.Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

    Bagaż rejestrowany

    Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku, gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy, można go dokupić za dopłatą, której wysokość zostanie wyceniona za prośbę Klienta.

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair, EasyJet

    Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.Lecąc LOT Polish Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany 23 kg  (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) za dopłatą:UWAGA! W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8585c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriageLecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany 10 kg, 20 kg lub 32 kg za dopłatą WIZZ Priority (za opłatą)Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany 10 kg lub 20 kg za dopłatą Pierwszeństwo wejścia na pokład (za dopłatą)Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozuLecąc Easy Jet (BER-HER), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany 15 kg lub 23 kg za dopłatąPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki

    Podatek turystyczny

    Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu.Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty:-0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli-1,50 za pokój i za noc w hotelach 3*-3,00 za pokój i za noc w hotelach 4*-4,00 za pokój i za noc w hotelach 5*Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach":-0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze-0,50 za pokój i za noc za 3 klucze-1,00 za pokój i za noc za 4 klucze

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny lub anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za wizę (jeśli jest wymóg jej wykupienia), opłat klimatycznych (jeśli jest wymóg ich opłacenia), podatków turystycznych (jeśli jest wymóg ich opłacenia), bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).

    COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
    • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    *****

    REGION

    Grecja/Korfu/Pelekas

    All Inclusive

    Warto podkreślić

    - Bezpośrednio przy piaszczystej plaży - Romantyczna atmosfera - Malowniczy zachód słońca - Odnowiony na sezon 2016

    Okiem Grecosa

    Lokalizacja hotelu na górskim zboczu, tarasowo schodzącym do zatoki z piaszczystą plażą, zapewnia niepowtarzalne widoki. Dodatkowo usytuowanie w otoczeniu zieleni gwarantuje relaksujący pobyt. Hotel odnowiony na sezon 2016.

    Położenie

    • przy plaży, na zboczu wzniesienia • najbliższe bary, sklepy ok. 2 km • do wioski Pelekas ok. 2 km (bezpłatny bus hotelowy) • do miasta Korfu ok. 14 km • lotnisko ok. 14 km

    Plaża

    • bezpośrednio przy hotelu • piaszczysta plaża Kontogialos • dojazd windą albo dojście schodami • łagodne wejście do wody • oznaczona Błękitną Flagą • leżaki i parasole (bezpłatnie) • ręczniki plażowe (bezpłatnie, kaucja)

    Hotel

    • odnowiony na sezon 2016 r. • budynek główny i kilka budynków bocznych, położonych tarasowo na zboczu • 2 windy (w tym winda zewnętrzna) • recepcja 24 h z lobby

    • 3 restauracje

    główna i 2 restauracje a la carte

    • 3 bary

    w lobby, przy basenie, przy plaży • Wi-Fi na terenie całego hotelu (bezpłatnie) • kącik internetowy (odpłatnie) • wypożyczalnia laptopów (odpłatnie) • minimarket • amfiteatr • przechowalnia bagaży, wymiana walut • parking • 189 pokoi, kategoria lokalna 5*

    Pokoje

    Standard • 2-os. (ok. 26 m2) • możliwość 1 dostawki • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie) • LCD TV, odtwarzacz DVD, telefon • sejf (bezpłatnie) • lodówka • zestaw do kawy i herbaty, czajnik • minibar (na życzenie, odpłatnie) • łazienka - wanna lub prysznic, suszarka • balkon lub taras Superior • 2-os. (ok. 26 m2) • możliwość 1 lub 2 dostawek (druga wyłącznie dla dziecka 2-13 lat; wliczając dzieci do 2 lat) • wyposażony jak pokój standard • wszystkie pokoje superior z bezpośrednim widokiem na morze

    Wyżywienie

    • śniadania i obiadokolacje • All Inclusive Premium (za dopłatą) • do kolacji obowiązuje strój formalny

    All Inclusive Premium

    • śniadanie, lunch, kolacja - bufet • lody, kawa, herbata (10.00-24.00) • przekąski (16.00-18.00) • raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do 24.00 • wybrane alkohole międzynarodowe

    Pełen relaks

    Bezpłatnie • basen ze słodką wodą (gł. 0,90-1,40 m) • leżaki i parasole przy basenie i na plaży • tenis stołowy • siatkówka plażowa • program animacyjny • wieczory z muzyką na żywo • lekcje greckiego i gotowania • siłownia • joga, pilates Odpłatnie • masaże i zabiegi kosmetyczne • sauna • sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    • brodzik (gł. 0,40 m) • miniplac zabaw • miniklub (4-12 lat) • program animacyjny • menu dla dzieci • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • wysokie krzesełka w restauracji • opiekunka (na życzenie, odpłatnie)

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
    • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Mayor Pelekas Monastery

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Pelekas

    Region

    Korfu

    Kod

    CFU51005 FH

    Liczba pokoi

    189

    Zalety

    Możliwość rezerwacji all-inclusive. Bezpośrednio przy plaży. Top zniżki dla dzieci. Wellness.

    Położenie

    Spokojne, w przepięknym miejscu, na zboczu wzgórza, w zatoce Kontogialos z szeroką piaszczystą plażą, jedną z ładniejszych na Korfu. Do małej, górskiej wioski Pelekas ok. 2 km (transport kilka razy dziennie). Do miasta Korfu z licznymi możliwościami zakupów i rozrywki ok. 15 km.

    Opis

    Nowoczesny, stylowy ośrodek składający się z budynku głównego i kilku budynków bocznych położonych na zboczu. Restauracja główna ze wspaniałym, panoramicznym widokiem na morze, 2 restauracje a - la - carte, restauracja na plaży, przytulny bar, imponujące lobby z miejscami do siedzenia, WLAN, minimarket, windy, piękna, przestronna część zewnętrzna z basenem ze słodką wodą, taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie i na plaży, ręczniki kąpielowe, bar z przekąskami przy basenie.

    Wyżywienie

    2 posiłki dziennie (H) - obfity bufet śniadaniowy oraz kolacja w formie bufetu. Przy rezerwacji all- inclusive (I)- śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w g. 16-18 kawa, herbata, ciastka, przekąski, lody. W g. 10-23 napoje bezalkoholowe i alkoholowe.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Jasne, przyjemnie i wygodnie urządzone, z wanną lub prysznicem / WC, suszarką do włosów, telefonem, TV, odtwarzaczem DVD, WLAN, lodówką, zestawem do parzenia kawy / herbaty, sejfem, klimatyzacją.

    Pokój typ 1

    DJ= jasne, przyjemnie i wygodnie urządzone, z wanną lub prysznicem / WC, suszarką do włosów, telefonem, TV, odtwarzaczem DVD, WLAN, lodówką, zestawem do parzenia kawy / herbaty, sejfem, klimatyzacją, balkonem.

    Pokój typ 2

    DI/Ei = pokój ekonomiczny, wyposażony jak DJ, ale z małym tarasem, niższa dostępność. Również do pojedynczego wykorzystania.

    Pokój typ 3

    KJM = junior suita, wyposażona jak DJ, ale przestronniejsza, pokój dzienno/sypialny, z widokiem na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport - w cenie siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy. Za opłatą - sporty wodne na plaży (lokalni oferenci). Rozrywka- w cenie dzienne i wieczorne animacje, za opłatą bilard. Wellness - za opłatą zabiegi i masaże w Spa.

    Dla dzieci

    W cenie - miniklub dla dzieci w wieku 4 -12, minidisko, plac zabaw, brodzik zintegrowany z basenem.

    Taxa klimatyczna

    Podatek turystyczny, do zapłaty na miejscu, ok 4 EUR/noc/pokój.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    AL508102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Pelekas Monastery to przepięknie usytuowany hotel - na wzgórzu, z malowniczymi widokami. Polecamy dla miłośników plażowania, na romantyczne wakacje, a także dla wymagających klientów pragnących wypocząć w spokoju i relaksie.Pobyt w hotelu Mayor Pelekas Monastery to gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 2 km od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy), przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i parasole bezpłatne)
    • hotel położony tarasowo z malowniczym widokiem na zatokę, romantyczna atmosfera
    • bardzo wysoka jakość świadczonych usług, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    spokojne, na niewielkim zboczu , ok. 2 km. od wioski Pelekas (bezpłatny bus hotelowy). Port lotniczy w Mieście Korfu oddalony o ok. 14 km. 

    Plaża

    ładna, piaszczysta, z łagodnym wejściem do wody, przy hotelu. Dojazd do plaży windą zewnętrzną i dojście schodkami. Leżaki i parasole słoneczne w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. Plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi. Bar na plaży.

    Wyposażenie

    rodzinny kompleks hotelowy o tarasowym położeniu oferuje 189 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym i kilku budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją i miejscami do wypoczynku, winda, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, lobby bar, minimarket, przechowalnia bagażu. Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą, bar przy basenie, taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami słonecznymi. Ręczniki kąpielowe za kaucją. 

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

    Zakwaterowanie

    pokoje dwuosobowe od strony lądu (DBL LV): ok. 23 m2; klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV-Sat., telefon, odtwarzacz DVD, zestaw do parzenia kawy / herbaty, sejf, minibar (za opłatą), balkon lub taras, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe Superior od strony ogrodu (DBL SUPERIOR GV): przestronniejsze, ok. 25 m2; dodatkowo kącik wypoczynkowy z rozkładaną sofą dla 3. osoby. Junior Suite Superior z widokiemna morze (JS SUPERIOR SV): ok. 31 m2, jedno pomieszczenie dzienno-sypialne dodatkowo z dwuosobową sofą. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. 

    Sport i Wellness

    siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, boccia, joga, pilates. Za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży, Spa oferujące saunę, zabiegi kosmetyczne i masaże. 

    Rozrywka

    dzienne animacje, wieczorne przedstawienia, okazjonalnie muzyka na żywo. 

    Dzieci

    oddzielny brodzik, miniklub dla dzieci 4-12 lat, animacje, plac zabaw, menu i wysokie krzesełka w restauracji. 

    All inclusive

    trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu kawa, herbata, ciasto, przekąski w wyznaczonych barach. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godz. 10-24:00. 

    Kategoria Nekera

     5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek.

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

     1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.

    Mocne strony

    - Tarasowo położony hotel nad morzem - Plaża wyróżniona Błękitną Flagą - Bogata oferta sportowo-animacyjna - Krótki transfer z lotniska


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Mapa Hotelu Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach)
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
    Filmy hotelu Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach):
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Aquis Pelekas Beach
    https://youtu.be/LQeeHPbS2C0

    Opinie o Hotelu Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach)

    4.1
    polecam

    Bardzo przyjemny hotel z miłą obsługą, pięknymi widokami i smacznym jedzeniem - nie wiem, na co niektórzy narzekają. Dla mnie bomba! :)

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    2.4
    zdecydowanie odradzam

    Cena zupelnie nie adekwatna do jakosci.Hotel to mocne 3 gwiazdki,w zadnym wypadku 5.Jedzenie przeciecietne,a podczas posilkow po restauracji(a raczej stolowce)biegajace bezdomne psy i koty!!!!Animatorzy i kelnerzy przemili,ale z kierownictwem nic nie dalo sie zalatwic,jesli pojawialy sie problemy...wiecznie nie dzialajaca winda mimo,ze hotel usytuowany na stromym zboczu i maly basenik na caly hotel!!!!!

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    2.4
    4.7
    zdecydowanie polecam

    bardzo fajne miejsce przepiekny hotel cudowni ludzie wspaniala obsluga a szczegolnie p DARIA BARDZO MILA OSOBA ZAWSZE SLUZOCA POMOCO

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy zachwyceni! Aquis Pelekas Beach to super hotel dla wymagających z pysznym jedzeniem i licznymi atrakcjami. Piaszczysta i szeroka plaża jest bardzo blisko, cisza, spokój, dobrym pomysłem jest bezpłatny bus do centrum miejscowości.

    POLECAM:
    wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    2.6
    odradzam

    Byłam w hotelu na tygodniowym pobycie z biurem Grecos. Hotel sprzedawany w biurze jako 5 gwiazdek niestety nie zasługuje nawet na 3,5. Pokoje są czyste ale zupełnie mierne. restauracja a la carte jest ale płatna dodatkowo, otwarta tylko 2 dni w tygodniu. Wyżywienie jest fatalne, wszyscy z naszej grupy byli bardzo rozczarowani poziomem wyżywienia. Po prostu nie było co wybrać, kuchnia żadna, bez smaku, najgorsze mięsa i ryby. Koszt pobytu dodatkowo jest podniesiony przez płatne leżaki na plaży i płatny sejf. Ręczniki na plaże zmieniane co 3 dni, poszarpane z dziurami. Brak barku na plaży a zejście na plaże z napojami jest naprawdę trudne ( strome schody, śliskie zejście). W restauracji która wygląda jak stołówka gościom towarzyszą brudne psy i stado kotów oraz plaga os. Hotel i oferta biura Grecos jest niestety naciąganiem klientów. Opinie pozytywne o tym hotelu to bzdura. Nie polecam, szkoda czasu i pieniędzy.

    POLECAM:
    Podsumowanie: odradzam
    2.6
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Bardzo przyjemny hotel,czysty zadbany,obsługa super,personel bardzo miły,wyzywienie rewelacyjne,Szczerze polecam:))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel jest wymarzonym miejscem na wakacje dla kochających naturę, morze i las rozgrzany słońcem. Ponadto spokój i...komfort! Do tego dobre jedzenie i wspaniałą - prawdziwie wykwalifikowaną i pełną serdeczności obsługę. która po wielokrotnie spędzonych tam wakacjach staje się dla Ciebie rodziną. Szczerze polecam to miejsce czarowne i jedyne!

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Świetny hotel, idealny na wakacje dla tych, którzy chcą odpocząć.Plaża przy hotelu, bezpłatne leżaki i parasole, często sprzątana. Piasek czysty, morze wspaniałe, krystaliczna woda.Jedzenie świetne, ogromny wybór, możliwość poznania dań i deserów typowo greckich. Animacje wieczorne po francusku i angielsku. Dla dzieci co wieczór mini disco.Basen jest czysty, ale niewielki, tuż przy barze (także parasole i leżaki, oraz ręczniki kąpielowe). Szczerze polecam.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.4
    zdecydowanie polecam

    Widoki zachwycają - przepięknie położony, choć kaskady ćwiczą nogi :).

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Jedzenie super, piękna plaża i widoki zielonej wyspy Korfu zachwycające. Przepięknie miejsce i dobry hotel, szkoda,że tak szybko skończył się nam urlop.

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach) - możliwości zakwaterowania:

    Junior Suite z widokiem na morze
    Double Room Terrace
    Single Room Terrace
    Superior Double Room Balcony or Terrace
    Junior Suite Sea View Balcony
    single room
    1 os. pokoj standardowy
    Twin Room
    2 os. Pokój Junior Suite z widokiem na morze
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokoj standardowy
    POKÓJ DWUOSOBOWY STANDARD
    pokój superior
    JUNIOR SUITE Z WIDOKIEM NA MORZE
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
    POKÓJ DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI SUPERIOR
    Doppelzimmer
    Pokój dwuosobowy superior
    Pokój standard
    Doppelzimmer Single mit K
    Dvoulůžkový superior s 1 př.
    Dvoulůžkový superior
    Doppelzimmer Superior
    Juniorsuite Meerblick
    Junior Suite z widokiem na morze
    Junior suite pro 2 osoby s výhledem/moře
    Junior suite pro 3 osoby s výhledem/moře
    Junior suite pro 4 osoby s výhledem/moře
    Junior Suite z wid na morze
    Pokój Superior

    Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach) - Możliwości wyżywienia:


    Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach) - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Mayor Pelekas Monastery (ex. Aquis Pelekas Beach)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00