cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
  • Hotel Silver Beach, Korfu
1 / 15
Ocena
hotelu:
3.1 / 5
Najbliższy termin
25.09 - 02.10
już od 1939 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.09 - 02.10
już od 1939 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Silver Beach
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Silver Beach
star 2

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Silver Beach:
3.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 września 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel prowadzony przez grecką rodzinę! Obiekt polecany szczególnie dla ludzi młodych chcących korzystać z rozrywek tętniącej życiem miejscowości Roda! Polecam

Hotel Silver Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel prowadzony przez grecką rodzinę! Obiekt polecany szczególnie dla ludzi młodych chcących korzystać z rozrywek tętniącej życiem miejscowości Roda! Polecam

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Grecja / Korfu

Opis oferty:

Sympatyczny i kameralny, znakomicie utrzymany i systematycznie odnawiany, prowadzony jest przez grecką rodzinę, która zapewnia swym gościom przyjazną, nieskrępowaną i autentyczną wakacyjną atmosferę. Cieszą oczy oleandry, bugenwille i zielony trawnik w wypielęgnowanym ogrodzie. Absolutnie nie przeszkadza sąsiedztwo ulicy, atutem hotelu jest właśnie bliskość tętniącego życiem centrum Roda, co z pewnością docenią miłośnicy nocnego szaleństwa.

POŁOŻENIE:

ok. 150 m od centrum RODA, na północnym wybrzeżu Korfu, przy ulicy, ok. 35 km od miasta Korfu i 37 km od lotniska w Korfu; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 4,5 EUR/Korfu, Sidari, Acharavi).

PLAŻA:

Roda Beach, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, 300 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/dzień).

HOTEL:

dwugwiazdkowy, zbudowany w 1980 r., odnowiony w 2008 r., 60 pokoi i 30 apartamentów, 2-piętrowy budynek główny i 2 aneksy 1-piętrowe, winda (w budynku głównym), hol, całodobowa recepcja, restauracja główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary: przy basenie - napoje, przekąski i przy recepcji; taras, nieduży ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby (5 EUR/godz.); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), 20 m², odnowiony, ładnie i prosto urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja (płatna: ok. 5 EUR/dzień), łazienka (prysznic, wc), telefon w pokojach w budynku głównym; za opłatą: lodówka ( ok. 20 EUR/tydz.), sejf (1 EUR/dzień); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: 5 EUR/dzień); balkon, taras lub ogródek (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - łóżko piętrowe), ok. 23m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 180 m², gł. 0,6-2,8 m, wydzielona część dla dzieci, 2 zjeżdżalnie, hydromasaż, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; za opłatą: sporty wodne na plaży; bary i dyskoteki w centrum Roda.

KONTAKT:

0030/2663063112, www.silverbeachcorfu.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel prowadzony przez grecką rodzinę! Obiekt polecany szczególnie dla ludzi młodych chcących korzystać z rozrywek tętniącej życiem miejscowości Roda! Polecam

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Grecja / Korfu

Opis oferty:

Sympatyczny i kameralny, tylko dla dorosłych, znakomicie utrzymany i systematycznie odnawiany, prowadzony jest przez grecką rodzinę, która zapewnia swym gościom przyjazną, nieskrępowaną i autentyczną wakacyjną atmosferę. Cieszą oczy oleandry, bugenwille i zielony trawnik w wypielęgnowanym ogrodzie. Absolutnie nie przeszkadza sąsiedztwo ulicy, atutem hotelu jest właśnie bliskość tętniącego życiem centrum Roda, co z pewnością docenią miłośnicy nocnego szaleństwa.

POŁOŻENIE:

ok. 150 m od centrum RODA, na północnym wybrzeżu Korfu, przy ulicy, ok. 35 km od miasta Korfu; ok. 37 km od lotniska na Korfu; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 4,5 EUR/Korfu, Sidari, Acharavi).

PLAŻA:

Roda Beach, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, 300 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/dzień).

HOTEL:

dwugwiazdkowy, oczekuje na przyznanie 3 gwiazdki, zbudowany w 1980 r., całkowicie odnowiony w 2019 r., 60 pokoi i 30 apartamentów, 2-piętrowy budynek główny i 2 aneksy 1-piętrowe, winda (w budynku głównym), hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, 2 bary: przy basenie - napoje, przekąski i przy recepcji; taras, nieduży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby i przy basenie; za opłatą: akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 18. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), 20 m², odnowiony, ładnie i prosto urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc), telefon w pokojach w budynku głównym; za opłatą: lodówka, sejf (10 EUR/tydzień); balkon, taras lub ogródek (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 180 m², gł. 0,6-2,8 m, 2 zjeżdżalnie, hydromasaż, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; za opłatą: sporty wodne na plaży; bary i dyskoteki w centrum Roda.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.30-15.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznacznym barze (10.30-12.00 i 16.00-18.00); lody oraz napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2663063112, www.silverbeachcorfu.com

GRATIS:

Wi-Fi


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel prowadzony przez grecką rodzinę! Obiekt polecany szczególnie dla ludzi młodych chcących korzystać z rozrywek tętniącej życiem miejscowości Roda! Polecam

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Mauritius/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

- kategoria Exim Tours: 3* - kategoria lokalna: 3*  

Położenie

- przy plaży - w Trou d'Eau Douce - ok. 43 km od lotniska - ok. 50 km od Port Louis

Plaża

- prywatna, piaszczysta - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 26 m2 - indywidualna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon - mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, leżaki, materace, parasole i ręczniki - siatkówka plażowa, tenis stołowy - kajaki, rowery wodne - programy rozrywkowe/muzyka na żywo Płatne - bilard - łódź na wyspę Ile aux Cerfs - kitesurfing, katamaran, łódź ze szklanym dnem - nurkowanie i wędkowanie morskie

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie w formie bufetu, obiad i kolacja w formie bufetu lub serwowane. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar

Dodatkowe informacje

- Internet Wi-Fi w części miejsc publicznych (bezpłatny) - sklepik hotelowy, wypożyczalnia samochodów - hotel akceptuje większość kart kredytowych - www.silverbeach.mu

Kolacja Wigilijna i Sylwestrowa

- wliczone w cenę wycieczki w terminie 24.12.2018 i 31.12.2018

Przelot

Loty odbywają się samolotami rejsowymi: - na trasie Warszawa (WAW) - Dubaj (DXB) - Mauritius (MRU) - Dubaj (DXB)- Warszawa (WAW) liniami Emirates Airlines, na pokładzie samolotu zapewniony jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 15-30 kg (w zależności od taryfy) - na trasie Kraków (KRK) - Dubaj (DXB) - Mauritius (MRU) - Dubaj (DXB) - Kraków (KRK) liniami Fly Dubai na odcinku Kraków (KRK) - Dubaj (DXB) - Kraków (KRK) oraz liniami Emirates na odcinku Dubaj (DXB) - Mauritius (MRU) - Dubaj (DXB), na pokładzie samolotu na każdym odcinku rejsu dostępny jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 20-30 kg (w zależności od taryfy)

Opieka rezydenta

Klienci wylatujący z Warszawy i Krakowa na Mauritiusie objęci są opieką polskojęzycznego rezydenta, u którego mogą zarezerwować wycieczki fakultatywne (odbywają się w języku angielskim).

Cena

Cena zawiera (PLN): Bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Silver Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
Filmy hotelu Silver Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Silver Beach
https://youtu.be/NFakI1VUULQ
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Silver Beach

3.1
może być

Hotel położony przy głównej ulicy w miejscowości Roda, blisko sklepików, barów i restauracji. Hotel skromny, ale jak na swój standard bardzo gustowny i sympatyczny, a przede wszystkim - czysty. Ładny teren, zieleń. Miła i grzeczna obsługa. Jedzenie w październiku - słabiutkie, ale w Rodzie jest kilka fajnych lokali, gdzie można zjeść smaczny gyros czy pyszną pizzę (polecam włosną restaurację Estrela). Kilka minut spacerem do plaży dość wąskiej i bardzo kamienistej. Do ładniejszej plaży niedaleko Acharavi można dojść wzdłuż morza, spacer trwa ok. 30 minut. Ogólnie polecam jeśli osobom którym zależy na przyzwoitych warunkach do spania, a w ciągu dnia nastawionym na zwiedzanie.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.1
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    5
  • Hotel
    1
  • Pokoje
    1
  • Wyżywienie
    1
  • Atrakcje
    i sport
    4
  • Obsługa
    6
HolidayCheck
Ocena Silver Beach:
1 / 6

Hotel świeżo nawożony 2010-09-19
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

1.8
Nadto skromny... 2010-09-22
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    5.0

2.8
Dla niewymagających 2011-08-12
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.0

2.8
Średnio, ale nic strasznego 2011-09-05
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    6.0

4.0
Nie rozumiem takich niskich ocen 2011-09-11
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.8
Niby niższy standard, ale miłe zaskoczenie. 2012-11-29
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    3.7
  • Obsługa
    5.7

Hotel w bardzo dobrej lokalizacji. Sporo restauracji i barów w pobliżu, a jednak hotel na tyle oddal...
więcej

4.5
Za niską cenę - OK 2013-06-13
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    4.0

3.2
Skandaliczne warunki kulinarno higieniczne w hotel 2013-09-09
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    1.0

2.2
Dla bardzo niewymagających 2013-09-24
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    3.0

3.3
Beznadziejny hotel 2013-10-11
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

2.2
7 dni horroru 2014-07-23
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Pokoje
    1.5
  • Wyżywienie
    1.8
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.8

Hotel na pierwszy rzut oka wygląda przezwoicie, ale miłe pierwsze wrażenie znika po przekroczeniu dr...
więcej

2.2
Gdybyśmy od początku byli zakwaterowani w hotelu.. 2014-09-18
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

4.0
Nie wybierać tego hotelu 2015-08-12
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    1.5
  • Wyżywienie
    1.3
  • Atrakcje
    3.8
  • Obsługa
    1.5

Bród, jedzenie nie do zjedzenia-okropne, rezydentka Pani I., zainteresowana tylko sprzedażą wyciecze...
więcej

2.3
Codziennie frytki 2017-08-03
Szczegóły oceny hotelu Silver Beach:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
  • Obsługa

1.0

Silver Beach - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.

Silver Beach - Możliwości wyżywienia:


Silver Beach - miasta wylotu:


Silver Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Silver Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00