cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Makadi Heights, Morze Czerwone
1 / 22
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
29.11 - 06.12
już od 2548 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.05 - 06.06
już od 1697 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Serenity Makadi Heights
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Serenity Makadi Heights
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Serenity Makadi Heights:
4.2 / 5
Średnia z 36 opinii
Szczegóły oceny hotelu Serenity Makadi Heights:
  • Lokalizacja
    4.1
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    3.9
  • Atrakcje
    i sport
    4.1
  • Jakość
    do ceny
    4.4
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Hotel Serenity Makadi Heights w ofercie Biura podróży:

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Opis

Hotel zbudowany w stylu marokańskim znajduje się przy piaszczystej zatoce, nad brzegiem Morza Czerwonego. Dogodna lokalizacja umożliwia łatwy dostęp do najciekawszych miejsc Egiptu, jak również pozwala na błogi wypoczynek na hotelowej plaży. Ten pięciogwiazdkowy hotel oferuje wyjątkowe poczucie luksusu w połączeniu z egipską gościnnością. Wszystkie pokoje są przestronne i elegancko wyposażone. Hotelowa kuchnia serwuje wyśmienite dania kuchni orientalnej, włoskiej i międzynarodowej, a przy plaży można dodatkowo posmakować owoców morza. Obiekt posiada kilka odkrytych basenów, sprzęt sportowy i inne udogodnienia pozwalające miło spędzić wakacje.

Lokalizacja

w Makadi Bay, przy plaży, ok. 35 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 523, restauracje - 4, bary - 7, windy, room service, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, bankomat, pasaż handlowy, bank, piano bar, jubiler, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

7 basenów odkrytych, parasole i leżaki bezpłatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf, mini bar (płatny), widok na morze (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób i 1 dziecka ( albo dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci ). Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

Plaża

prywatna, piaszczysto-żwirowa, szeroka, przy hotelu, bar service, prysznic, parasole, leżaki.

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), siatkówka, sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

piłka nożna, siatkówka, wodny aerobik, nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi, centrum fitness (płatne), aerobik, sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), boule, szachy, siłownia, łaźnia parowa (płatna), salon urody.

Rozrywka

muzyka na żywo, dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive, Dopłaty do kolacji w dniach 24/12 i 31/12 są obowiązkowe!

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w głównej restauracji; przekąski przed i po południu i późnym wieczorem oraz lody podawane w barze przy basenie; popołudniową herbatę i ciasto w lobby barze. Pakiet zawiera napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole podawane w ciągu dnia, korty tenisowe (decyduje kolejność rezerwacji) i inne udogodnienia sportowe. Dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Wszystkie napoje są podawane w szklankach; jednorazowo można zamówić jednego drinka. PAKIET ALL INCLUSIVE ULTRA zawiera dodatkowo - koszyk owoców i ciastka w pokoju po przylocie, mini bar w pokoju uzupełniony raz na pobyt, bezpłatną sziszę (fajkę wodną) w Bedouin Cafe, 20 minut masażu raz na pobyt, 30 minut nauki nurkowania raz na pobyt, raz na pobyt bezpłatną pralnię (pełna torba na 1 pokój).

Informacje dodatkowe

Podczas głównych posiłków wymagane są odpowiednie stroje., Hotelowy bus kursuje dwa razy dziennie do centrum Hurghady - odpłatnie., Opiekunka do dziecka - wymagana rezerwacja dzień wcześniej.,

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę 25 USD/os., ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka* Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie. Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem z Egiptu. *w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka

Obsługa na miejscu

Opieka polskojęzycznego przedstawiciela. Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego rezydenta. Opiekę uczestnikom imprezy w miejscu wakacyjnym zapewniać będzie polskojęzyczny pracownik lokalnego agenta.

Informacje wizowe

Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym lub otrzymać ją na lotnisku w Egipcie. Obywatel RP posługujący się paszportem dyplomatycznym nie może ubiegać się wizę wjazdową na lotnisku w Egipcie. Przed planowaną podróżą musi, pod rygorem niewpuszczenia na terytorium ARE, wystąpić z wnioskiem o jej wydanie w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • lobby • windy • taras słoneczny • 3 bary hotelowe (lobby bar, tea corner, Bedouin Cafe) • 7 restauracji tematycznych (m.in. restauracja rybna, włoska, orientalna, meksykańska, japońska) • ogród • 2 baseny z wodą słodką (1 z nich podgrzewany) • 2 baseny z wodą morską • oddzielny basen dla dzieci • bar przy basenach • bar na plaży • restauracja na plaży

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby i na półpiętrze, w cenie) • kącik internetowy (płatny) • leżaki, parasole przeciwsłoneczne, maty oraz ręczniki kąpielowe (przy basenie i na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklepy • fryzjer • salon kosmetyczny • usługi pralnicze (płatne) • dyskoteka (płatna) • centrum konferencyjne

Karty

Visa, MasterCard, Diners Club

Liczba pokojów

714

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt • wymaganie noszenie opasek all inclusive • goście mogą zjeść kolację w hotelu Fun City Makadi Bay (konieczna wcześniejsza rezerwacja)

Dla dzieci

• miniklub dla dzieci w wieku 5-12 lat • minidisco • plac zabaw • łóżeczka dla niemowląt (w cenie) • wysokie krzesełka • menu dla dzieci • opiekunka do dzieci (na zapytanie, płatna)

Sport i wellness

W cenie • 3 korty tenisowe • siatkówka plażowa • tenis stołowy • piłka wodna • aerobik • aerobik w wodzie • siłownia • koszykówka • rzutki • boccia • minigolf (możliwość wypożyczenia sprzętu) • jacuzzi

Płatne • rakiety i piłki do tenisa • oświetlenie kortu • bilard • szkoła nurkowania i baza sportów wodnych (w ofercie firm zewnętrznych) • wypożyczanie sprzętu podstawowego do nurkowania (maska, fajka, płetwy) • łaźnia parowa • sauna • masaże

Rozrywka

• codziennie wieczorem program rozrywkowy • przedstawienia • muzyka na żywo • taniec brzucha

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 4 os. • ok. 56 m2 • widok na ogród • 1 pomieszczenie • łóżko king size • 2 łóżka podwójne • prysznic • WC • suszarka • klimatyzacja • TV sat. • sejf (w cenie) • telefon • zestaw do przyrządzania kawy i herbaty • balkon lub taras • Wi-Fi (płatne) • minibar (płatny, 2 butelki wody mineralnej na powitanie)

Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 45 m2 • prysznic • WC • suszarka • klimatyzacja • TV sat. • sejf (w cenie) • telefon • zestaw do przyrządzania kawy i herbaty • balkon lub taras • kosz owoców na powitanie • płaszcz kąpielowy • kapcie • Wi-Fi (płatne) • minibar (płatny, 2 butelki wody mineralnej na powitanie)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 45 m2 • prysznic • WC • suszarka • klimatyzacja • TV sat. • sejf (w cenie) • telefon • zestaw do przyrządzania kawy i herbaty • balkon lub taras • Wi-Fi (płatne) • minibar (płatny, 2 butelki wody mineralnej na powitanie)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu • wieczory tematyczne • przekąski (10.00-17.00) • kawa, herbata, ciasta (16.00-18.00) • lody (15.00-17.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-24.00) • 1 raz na pobyt możliwość zjedzenia kolacji w restauracji włoskiej, meksykańskiej i orientalnej (konieczna wcześniejsza rezerwacja miejsc)

Płatne • wybór importowanych napojów • restauracje a la carte • świeżo wyciskane soki


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Hotel położony na dużym terenie, przy pięknej, szerokiej 320 metrowej plaży. Od lotniska w Hurghadzie oddalony jest ok. 36 km.

 

Hotel oferuje:

W hotelu znajduje się restauracja główna, restauracje a la carte ze specjałami kuchni włoskiej, tradycyjnej, owoców morza oraz nowo otwartą restaurację a'la carte z daniami kuchni chińskiej, kilka barów, shisha corner. W hotelu Goście znajdą również sklepiki z pamiątkami, biżuterią, lokalnymi wyrobami, kącik orientalny, aptekę, kantor wymiany walut. Dwa razy dziennie z hotelu do centrum Hurghady odjeżdżają busy (płatne). W hotelu znajduje się ponadto kawiarenka internetowa, parking oraz istnieje możliwość skorzystania z opieki medycznej.

 

Pokoje:

Hotel posiada kilka typów pokoi; main buiding, standard oraz sport area (te ostatnie znacznie oddalone od plaży).Wszystkie pokoje urządzone komfortowo i funkcjonalnie- klimatyzacja, TV/SAT, telefon, mini lodówka, sejf, zestaw do przyrządzenia kawy i herbaty, łazienka z wanną lub prysznicem oraz z suszarkę do włosów.  Pokoje posiadają balkony lub tarasy.

 

Wyżywienie:

W hotelu dostępne są: formuła All inclusive oraz Ultra All inclusive. W skład All inclusive wchodzą: śniadania (7:00-10:00), lunche (12:30-14:30) i kolacje (18:30-22:00). Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole dostępne są w wybranych barach, w godzinach ich otwarcia między 10:00 a 24:00. Wybrane restauracje a’la carte są dostępne raz na pobyt bezpłatnie (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przy basenie podawane są także lody w godz. 15:00-17:00. W opcji Ultra All inclusive Gościa mają dodatkowo wybrane alkohole importowane, shisha corner oraz 20 min masażu na osobę raz na pobyt oraz 30 min nurkowania z butlą (dla początkujących) na osobę raz na pobyt.

 

Sport i rozrywka:

Na terenie hotelu znajdą kilka basenów w tym 2 baseny ze słoną wodą, oraz 1 z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym. Do dyspozycji Gości bez dodatkowych opłat jest siłownia, korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie płatne dodatkowo), tenis stołowy, boisko do siatkówki plażowej, piłki nożnej oraz boccia. Do płatnych atrakcji należą zabiegi w centrum masażu, łaźnia parowa, salon piękności oraz sauna. Na plaży dostępność sportów wodnych płatnych, hotel umożliwia również skorzystanie z nauki tańca brzucha.

 

Dzieci:

Plac zabaw, mini klub dla dzieci w wieku od 5 do 12 lat, plac zabaw, basen, istnieje możliwość wynajęcia opiekunki dla dziecka (płatne).

 

Naszym zdaniem:

Jest to doskonale miejsce do spędzenia wakacji dla par jak i dla rodzin z dziećmi, smaczne jedzenie, przyjemna obsługa, przyjazna atmosfera oraz wiele atrakcji na terenie hotelu,

 

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg opisu,
  • transfery lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • ubezpieczenie.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

nowy hotel w stylu marokańskim, otwarty w grudniu 2006r., położony na rozległym, liczącym 400 000 m2 terenie, bezpośrednio przy szerokiej na 250 m plaży w zatoce Makadi, ok. 30 km od lotniska w Hurghadzie.

 

Wyposażenie hotelu:

na terenie hotelu znajduje się restauracja główna Mona Lisa, restauracja włoska a la carte Rossini, restauracja orientalna a la carte El Khulkhal, restauracja a la carte serwujące owoce morza The Harbor, bary przy basenach Marbella, Manta i Dolphin, bar przy plaży, bar w hotelowym lobby Aphrodite oraz kawiarnia orientalna. W recepcji hotelu bank, niewielkie centrum handlowe oraz kafejka internetowa.

 

Wyposażenie pokoju:

hotel dysponuje 510 pokojami wyposażonymi w klimatyzację, telewizor, mini bar, sejf, telefon, łazienkę z suszarką do włosów oraz balkon lub taras.

 

Rozrywka i sport:

do dyspozycji Klientów hotel oferuje basen o powierzchni 4000 m2 podzielony na 7 części, basen Marbella, basen z podgrzewaną wodą i brodzikiem dla dzieci, dwa baseny z wodą słoną, jacuzzi, siłownia (bezpłatnie), sauna (płatna), masaże (płatne), dwa korty tenisowe (sprzęt oraz oświetlenie za opłatą), tenis stołowy i bilard (płatny). Na plaży znajduje się centrum nurkowania i sportów wodnych. Dla dzieci przygotowano również mini klub (5-12 lat) i plac zabaw na plaży. W ciągu dnia i wieczorem na terenie hotelu organizowane są animacje.

 

Wyżywienie:

śniadanie kontynentalne w restauracji głównej w godz. 06:00 - 07:00,
śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej w godz. 07:00 - 10:30,
śniadanie dla śpiochów w restauracji głównej do godz. 12:00,
przekąski w barze przy basenie w godz. 11:00 - 12:00,
obiad w formie bufetu w restauracji głównej w godz.13:00 - 15:00,
popołudniowe przekąski w barze przy basenie w godz. 13:00 - 17:00,
lody w barze przy basenie w godz. 12:00 - 17:00,
podwieczorek (kawa, herbata, ciasto) w lobby barze w godz. 16:00 - 18:00,
kolacja w formie bufetu w restauracji głównej w godz. 18:30 - 22:00,
późne przekąski w „dolnym” lobby barze w godz. 23:00 - 00:00,
napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole serwowane w szklankach w barze przy plaży i przy basenie od godz. 10:30 do zachodu słońca oraz w lobby barze w godz. 10:30 - 02:00.

 

Cena zawiera:

  • przelot
  • opłaty paliwowe i kursowe,
  • opłaty lotniskowe,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. oferty
  • opieka polskiego rezydenta

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej  

 


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region:

Egipt, Hurghada, ABU MACHGED/ZATOKA MAKADI

 

Położenie:

w zatoce Makadi, bezpośrednio przy piaszczystej hotelowej plaży, z przybrzeżną rafą koralową (zalecane obuwie kąpielowe). Do Hurghady ok. 35 km.

 

Wyposażenie:

wybudowany w orientalnym stylu, luksusowy hotel oferuje 510 pokoi. Elegancki hol powitalny z recepcją, restauracja główna, 3 restauracje a la carte (włoska, orientalna, rybna), bary, salon fryzjersko-kosmetyczny, sklepy. W ogrodzie znajdują się 2 baseny ze słodką wodą i 2 baseny z morską wodą, bar przy basenie, tarasy słoneczne. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowa zarówno przy basenie jak i na plaży bez opłaty.

 

Dzieci:

oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat). Opieka do dziecka za opłatą.

 

Kategoria egipska:

5 gwiazdek.

 

Pokoje dwuosobowe (1-3A):

przestronne, nowocześnie wyposażone, klimatyzacja, telefon, TV - satelitarna, mała lodówka, sejf, czajnik do kawy/herbaty, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka.

 

Ruletka (1-3S):

bez widoku na morze.

 

Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (4A):

pomieszczenie mieszkalno - sypialne dla 2 osób dorosłych i maks. 2 dzieci, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

 

Rozrywka:

urozmaicony program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, przedstawienia i muzyka na żywo.

 

Sport i zdrowie:

2 korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), siatkówka, tenis stołowy, gimnastyka, siłownia. Odpłatnie: bilard, sauna, łaźnia parowa, masaże, nurkowanie, sporty na plaży.

 

Wyżywienie:

trzy posiłki w formie bufetu. Przed - i po południu przekąski w restauracji przy basenie i w barze. Po południu kawa, herbata, ciasto, lody. Przekąska o północy w godz. 23.00 - 24.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe napoje orzeźwiające oraz kawa i herbata w godz. 10.00 - 24.00.

 

Cena nie zawiera:

  • ubezpieczenia KL i NNW
  • wizy egipskiej płatnej na lotnisku


Uwaga:

Cena uzależniona jest od rodzaju pokoi.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Makadi Bay, 35 km od Safagi, 40 km od Hurghady, 36 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 400.000 m2.


Pokoje:

w 15 budynkach: 690 pokoi standardowych dla max. 2+2 os.(75 dla niepalących); klimatyzacja centralna, wykładzina, minibar (płatny), balkon lub taras, prysznic lub wanna, telefon, suszarka, TV, sejf (bezpłatny).


W Hotelu:

3 restauracje na wolnym powietrzu, 5 restauracji w budynku, 3 bary, basen odkryty, basen kryty.


Rozrywki i Usługi:


Bezpłatne: sejf w recepcji, siłownia, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, siatkówka plażowa, dyskoteka, aerobik, szachy, animacje, minigolf.

Płatne: room service, kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, pralnia, salon piękności, centrum SPA, masaż, 4 korty tenisowe, oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, surfing, centrum nurkowe, bilard.


Dla Dzieci:

brodzik, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka ( na życzenie).


Plaża:

przy hotelu, prywatna, platforma, 600 m długości. Parasole, materace i ręczniki płatne.


Wyżywienie:

All Inclusive

Posiłki: śniadanie, póżne śniadanie, obiad, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

 

Cena zawiera:

  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. oferty
  • przelot samolotem
  • transfer lotniski-hotel-lotnisko
  • opieka rezydenta
  • ubezpieczenie KL, NW

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej płatnej po przylocie na lotnisku - 15 USD

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W typowo marokańskim stylu, bezpośrednio przy plaży, z pięknymi widokami na Morze Czerwone. Goście niezmiennie doceniają eleganckie i luksusowe pokoje oraz bogatą ofertę kulinarną z przysmakami kuchni włoskiej, orientalnej i owocami morza. Na miłośników aktywnych wakacji czeka 7 fantastycznych basenów, pięknie wkomponowanych w egzotyczny ogród oraz takie atrakcje jak dyskoteka w pianie!

 

POŁOŻENIE:

w zatoce Makadi, ok. 36 km od centrum HURGHADY, ok. 30 km od portu lotniczego w Hurghadzie; bus hotelowy do centrum Hurghady (ok. 8 USD/2 strony).

 

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-koralowa, łagodne zejście do morza, pomost, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki bezpłatne; przy plaży bar.

 

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 2006 r., 510 pokoi, 3 budynki, 2-3 piętra, 2 windy w budynku głównym, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna "Mona Lisa" - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja "Marbella" - przy basenie, przekąski, sałatki, lody, 3 restauracje à la carte: "Rossini" - kuchnia włoska, "El Khulkhal" - orientalna, "The Harbour" - owoce morza; 7 barów: "Afrodyta" w lobby, 2 bary przy basenach: "Manta" i "Dolphin", bar na plaży, "Beduin Cafe" - fajka wodna (nie objęty all inclusive); sklep z pamiątkami i pocztówkami, bank, apteka; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras z widokiem na morze, ogród; za opłatą: kawiarenka Internetowa (ok. 8 USD/15 min), Internet bezprzewodowy (ok. 150 USD/tydz.), room-service, fryzjer, opiekunka dla dziecka.

 

POKÓJ:

standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 47-57 m², w budynku głównym; elegancki, luksusowy i nowoczesny, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, sejf, mini-lodówka/mini-bar (płatny), zestaw do kawy/herbaty; łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród, basen lub morze; rodzinny: 3-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 57 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym.

 

SPORT I ROZRYWKA:

7 basenów o łącznej powierzchni ok. 4000 m²; 2 baseny ze słoną wodą, głębokość do 1,8 m, 4 baseny ze słodką wodą, głębokość do 1,8 m, w tym 1 podgrzewany sezonowo, basen dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, zjeżdżalnia, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; 2 korty tenisowe, oświetlenie płatne (ok. 10 USD/godz.), aerobic, koszykówka, mini-golf, mini piłka nożna, siatkówka, rzutki; plac i pokój zabaw dla dzieci, mini-klub (5-12 lat), amfiteatr, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci: pokazy, zabawy w basenie; za opłatą: centrum Spa: masaże, sauna parowa; centrum nurkowania (oferta zewnętrzna).

 

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (11.00-13.00), obiad (12.30-15.00), podwieczorek (16.00-18.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji "Mona Lisa"; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji à la carte: "Rossini" i "El Khulkhal"; wymagane noszenie opasek all inclusive.

 

Cena zawiera:

  • 7/14 noclegów
  • wyzywienie wg. oferty
  • przelot samolotem
  • transfer lotniski-hotel-lotnisko
  • opieka rezydenta
  • ubezpieczenie KL, NW

Cena nie zawiera:

  • dopłat do wylotów z lotnisk lokalnych

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

.

Położenie

.

Wyposażenie

.

Pokoje

.

Wyżywienie

.

Sport i rozrywka

.

Dla dzieci

.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską (15 USD lub 18 USD), obowiązkowej opłaty za uczesnictwo w kolacji wigilijnej (65 USD - obowiązkowo płatne na miejscu u rezydenta) i zabawie sylwestrowej (90 USD - obowiązkowo płatne na miejscu u rezydenta), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2007 roku, usytuowany na powierzchni 400.000m². Do dyspozycji gości 7 basenów zewnętrznych (1 z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), restauracja główna, 5 barów oraz 3 restauracje a'la carte (włoska, orientalna, azjatycka)

POKOJE:

714 pokoi; 360 pokoi standardowych, 30 pokoi rodzinnych, 95 pokoi premium (z widokiem na morze), 60 pokoi deluxe; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, mini bar (płatny), telefon, balkon lub taras

W HOTELU:

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sauna, jacuzzi, lekarz, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, bilard, room service, szkoła nurkowania, kafejka internetowa

KONTAKT:

www.serenityhotelsegypt.com

POŁOŻENIE:

40 km od centrum Hurghady, 35 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysta plaża o długości 320m² znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, mini klub, plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, aerobik, siłownia, korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, mini golf, internet bezprzewodowy w lobby


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- przy plaży
- ok. 30 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta z pomostem, niewielka rafa koralowa (zalecane obuwie plażowe)
- parasole i leżaki (bezpłatne)
 

Pokoje

Pokój sport area:
- ok. 600 metrów od budynku głównego przy bramie wjazdowej (bezpłatny bus)
- klienci korzystają z infrastruktury hotelu znajdującej się przy budynku głównym
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- minibar (płatny)
- łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów)

Pokój standardowy:
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- minibar (płatny)
- łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne:
- 4 baseny
- siłownia
- koszykówka
- rzutki, boccia
- mini golf
- kort tenisowy
- animacje
Płatne:
- bilard
- rakiety i piłki do tenisa
- oświetlenie kortu
- sauna, łaźnia parowa, masaż
- jacuzzi
- sporty wodne na plaży
- centrum nurkowe

Dla dzieci

- plac zabaw, miniklub
- brodzik
- kącik w restauracji dla dzieci
- opiekunka (płatna)
- krzesełko i łóżeczko na życzenie

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach . Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach od 10:00 do 23:00.
Ultra all inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach . Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach od 10:00 do 02:00.
Dodatkowo:
 - kosz owoców
 - raz/ pobyt  uzupełniony mini bar, restauracja Royal Lounge
 - raz/ pobyt  pralnia, 20 min masażu
 - bezpłatna szisha, restauracje a la carte
 - bar od 19:00 do 24:00

Restauracje i bary

- restauracja główna
- 4 restauracje a la carte (płatne)
- lobby bar (10:00 – 24:00)
- 3 bary przy basenach (od 10:00 do zachodu słońca)
- bar przy plaży (od 10:00 do zachodu słońca)
- kawiarnia orientalna (płatna)

Dodatkowe informacje

- sklepy z pamiątkami
- kawiarenka internetowa (płatna)
- Wi-Fi na tarasie w lobby (bezpłatne)
- kantor wymiany walut
- fryzjer (płatny)
- pralnia (płatna)
- sala konferencyjna
- www.SerenityMakadi.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.
 

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 15 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

w Makadi Bay. Do sąsiadującego kompleksu Madinat Makadi można dojść plażą lub dojechać taksówką. Do odległej ok. 35 km Hurghady kursuje dwa razy dziennie bus hotelowy za opłatą. Odległośc od lotniska ok. 30 km.

Plaża

przy hotelu, prywatna i piaszczysta z łagodnym wejściem do morza, zalecane obuwie ochronne. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.  Bar przy plaży w opcji all inclusive. Dostęp do rafy koralowej - wejście z pomostu.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA *****

Przestronny resort w marokańskim stylu położony na ponad 400.000 m², zbudowany w 2006 r. Polecany zarówno dla rodzin z dziećmi, amatorów aktywnego wypoczynki i Gości chcących odpocząć od zgiełku wielkich aglomeracji.

Do dyspozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna Mona Lisa, włoska restauracja a'la carte Rossini, orientalna restauracja a'la carte Alladin, chińska restauracja a'la carte Golden Dragon, rybna restauracja a'la carte Fish Market 2 bary przy basenie, bar na plaży, lobby bar, dyskoteka, kawiarnia beduińska, Tea & Shisha corner. Room services 24h, usłgi pralnicze, liczne sklepiki m.in. z biżuterią, mini market, z pamiątkami i rękodziełem orientalnym, salon pięknośći, lekarz na wezwanie, apteka, bankomat oraz limuzyn services. Na terenie hotelu prowadzone są programy animacyjne. Hotel akceptuje karty kredytowe.

Internet

WIFI w lobby hotelowym oraz kawiarenka internetowa odpłatnie.

Konferencje/incentive

centrum konferencyjne dla 300 osób oraz 2 sale balowe.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie duży basen ze słodką wodą, drugi basen z podgrzewaną wodą (zimą) z jacuzzi oraz oddzielny basen dla dzieci, 2 duże baseny z wodą morską połączone z płytką laguną, leżaki, parasole i ręczniki, tenis stołowy, korty tenisowe, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, piłka nożna, siłownia.

Odpłatnie oświetlenie kortów tenisowych i wypożyczenie sprzętu, cztery gabinety oferujące różne style masażu, sauna i łaźnia parowa, centrum nurkowe, przejażdżki na wielbłądach, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini club, krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie, specjalne meu w restauracji. Opieka nad dziećmi za opłatą na życzenie.

Zakwaterowanie

Oferuje 714 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w łazienki z prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzację, TV/SAT, telefon, sejf, zestaw do kawy i herbaty, mini bar odpłatnie oraz balkon lub taras.

Wyżywienie

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa, herbata i ciasto, lody. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. All inclusive nie zawiera napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

Cena

Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera opłaty za wizę Egipską 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

Informacje dodatkowe

http://www.serenitymakadi.com/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Imponujący, utrzymany w marokańskim stylu kompleks hotelowy mieszczący się na rozległym, zadbanym terenie. Hotel mieści się ok. 40 km na południe od centrum Hurghady (kilka razy dziennie kursuje bus hotelowy - płatny) i ok. 35 km od lotniska.
Plaża:
Obiekt usytuowany tuż przy szerokiej, prywatnej, piaszczystej plaży. Niedaleko brzegu znajduje się rafa koralowa. Możliwe jest wejście do wody z brzegu (zalecane obuwie ochronne) oraz pomostu. Leżaki, parasole oraz ręczniki na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Hotel składa się z kilku niewysokich budynków. Recepcja 24 -godz., mini centrum handlowe, bankomat, apteka, pralnia. Hotel posiada kilka restauracji: główną - Mona Lisa (dania w formie bufetu) oraz a'la carte: włoską - Rossini, orientalną - Aladdin, chińską - Asian House, rybną - Fish Market, a także kilka barów: przy basenie Marbella, Two Relax Pool Bars, na plaży, lobby bar Aphrodite oraz Shisha Corner i dyskotekę. Na terenie hotelu znajduje się kilka basenów o nieregularnych kształtach, brodzik dla dzieci oraz jacuzzi, otoczone tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:
Hotel oferuje swoim Gościom zakwaterowanie w ponad 550 nowocześnie i komfortowo urządzonych pokojach, mieszczących się w niewysokich budynkach otoczonych ogrodem. Standardowe pokoje 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci) wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, sejf, zestaw do zaparzania kawy i herbaty, mini bar (płatny), a także balkon lub taras. Dostępne są także pokoje rodzinne (1 pomieszczenie, większe od standardowych).
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia dostępne są ciepłe i zimne przekąski (11:00-15:00), słodkie przekąski (15:00-17:00), lody (16:00-17:00) serwowane w wybranych barach lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00) w wyznaczonych barach. W ciągu pobytu Goście mogą skorzystać z kolacji w jednej z restauracji a'la carte za dopłatą ok.5 EUR/os. All Inclusive nie obejmuje mini baru, świeżo wyciskanych soków, napoi importowanych oraz napoi butelkowanych.
Program sportowy i animacyjny:
Dzienny i wieczorny program animacyjny, muzyka na żywo, lokalne show, taniec brzucha, mini golf, rzutki, siatkówka plażowa, siłownia, korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie kortów dodatkowo płatne). Za opłatą: bilard, masaże, sauna, łaźnia, odnowa biologiczna, centrum sportów wodnych i nurkowe, aqua park i lunapark w sąsiednim hotelu Serenity Fun City. Dla dzieci - brodzik, mini klub, mini disco, a za dodatkową opłatą opiekunka.
Internet:
W hoteluznajduje siękafejka internetowa (płatna). Na terenie lobby bezpłatny dostęp doWiFi.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.serenityhotelsegypt.com
Naszym zdaniem:
Luksusowy kompleks hotelowy, ceniony wśród Gości za fantastyczną kuchnię i położenie wśród pięknego ogrodu, tuż przy szerokiej plaży. Polecany osobom wymagającym, a także ze względu na aquapark w sąsiednim hotelu, rodzinom podróżującym z dziećmi.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabraćeuro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walutw hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l -3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztujeod4EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Kair- Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu- Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD.
W galabiji przez Hurghadę!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta- Dahar, a dalej- akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD.
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego- idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD.
Katamaran
Fascynująca, trwająca około 2 godzin wyprawa łodzią, dryfującą pomiędzy rafami- możliwość podziwiania podwodnego świata.
Cena ok. 40 USD.
Ponadto dla chętnych wycieczki:
Kair samolotem (ok. 300 USD), wyspa Giftun (ok. 35 USD), Hurghada City Tour (ok. 25 USD), Dolphin Show (ok. 40 USD)- dokładne ceny dostępne u rezydenta na miejscu.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczeklokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcjilokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem w zatoce Makadi. Do lotniska w Hurgahdzie ok. 30 km.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową (zalecane obuwie kąpielowe). Parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe na plaży bezpłatnie.

Wyposażenie

komfortowy kompleks w marokańskim stylu, otwarty w 2007 r. oferuje 568 pokoi w 2 i 3 piętrowych budynkach (głównym i bocznych). Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, winda w budynku głównym, bankomat, restauracja główna (dania w formie bufetu), 5 restauracji a la carte (za opłatą), kilka barów (w tym bar na plaży), kącik shisa (za opłatą). Na zadbanym terenie zewnętrznym znajduje się 5 basenów (3 ze słodką wodą, 2 z morską wodą, 1 podgrzewany zimą). W sąsiednim hotelu Serenity Fun City znajduje się Aquapark z basenami i zjeżdżalniami za opłatą (11 zjeżdżalni dla dorosłych i 12 zjeżdżalni dla dzieci). www.serenitymakadi.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): telefon, TV sat., centralna klimatyzacja, sejf, zestaw do kawy i herbaty, minibar, kącik wypoczynkowy, balkon lub taras. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3B): dodatkowo: szlafroki i kapcie. Pokoje z widokiem na ogród (1-3C). Pokoje rodzinne (2F): z bocznym widokiem na morze, jeden duży pokój, wyposażony jak pok. 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (1-3S), w części sport, ok. 500 m od budynku głównego, shuttle bus kursuje co kilka minut.

Dzieci

2 oddzielne brodziki, plac zabaw, mini klub (4-8 lat, w godz. 10:00-12:00; 15:00-17:00), łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty, wysokie krzesełka dziecięce w restauracji, bufet dziecięcy, opiekunka (na życzenie, za opłatą), animacje, dyskoteka.

Rozrywka

urozmaicony międzynarodowy program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka (napoje płatne).

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby gratis, kącik internetowy za opłatą.

Sport

aerobik, boccia, tenis stołowy, aerobik, fitness, mini golf, plażowa piłka nożna. Nurkowanie i sporty wodne w centrum nurkowym i w centrum wodnym (za opłatą). Tenis (w ciągu dnia konieczna rezerwacja, oświetlenie i sprzęt za opłatą).

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Przekąski między głównymi posiłkami. Po południu (16:00- 18:00) kawa, herbata, ciasteczka. Lody (16:00 -17:00). Nocna przekąska (24:00-1:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00 - 23:00. 2 butelki wody w minibarze w dniu przyjazdu. Zestaw do kawy i herbaty w pokoju. Możliwość skorzystanie z kolacji w 2 restauracjach a la carte "Rossini i "Aladdin" raz podczas pobytu (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Do kolacji wymagany stosowny strój.

Zniżki

DLA DZIECI 2-13 LAT: pobyt gratis.

Polecamy

  • bezpośrednio nad Morzem Czerwonym, z prywatną, szeroką plażą
  • marokańska architektura
  • eleganckie pokoje
  • duży, zadbany ogród


ETI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu usytuowana bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, stosunkowo daleko od centrum miasta. Polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, a ze względu na bliskość atrakcji części Fun City dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Egipt/Hurghada/Makadi Bay

Położenie

Rozległy hotel, położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży, w zatoce Makadi Bay. Do lotniska w Hurghadzie ok. 26 km.

Wyposażenie

Komfortowy hotel, usytułowany w rozległym ogrodzie, oferuje 714 pokoi. Do dyspozycji Gości ; hol powitalny z recepcją, WLAN w lobby gratis, kącik internetowy za opłatą, dyskoteka, 7 restauracji a la carte, 3 bary hotelowe, restauracja na plaży. Na rozległym terenie zewnętrznym 2 baseny ze słodka wodą ( 1 basen podgrzewany ), 2 baseny z wodą morską, oddzielny brodzik dla dzieci, bar przy basenach, bar na plaży. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży w cenie.

Pokoje

Pokoje urządzone przytulnie, komfortowo, ok. 45 m2, klimatyzacja, TV sat., sejf, telefon, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne; ok. 56 m2., 1 pokój wyposażony w łózko typu king size i 2 oddzielne łóżka.

Sport i Rozrywka

3 korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy, aqua aerobik, piłka wodna, siłownia, boccia, rzutki, minigolf, jacuzzi. Za opłatą; sprzęt do tenisa, oświetlenie kortów, bilard, sporty wodne, łaźnia parowa, sauna, masaże.

Dzieci

Mini klub dla dzieci 5-1 lat, plac zabaw, mini disco, specjalne menu w restauracji, łóżeczko dla niemowląt, opieka nad dziećmi za opłatą, na zapytanie.

Wyżywienie

All inclusive; śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, po południu przekąski, kawa, herbata ciastka, lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24, raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Za opłatą; alkohole importowane, świeżo wyciskane soki.


Mapa Hotelu Serenity Makadi Heights

Opinie o Hotelu Serenity Makadi Heights

4.7
zdecydowanie polecam

Super hotel położony przy samej plaży, w ogrodzie, z ładnymi basenami. Plaża bardzo szeroka, czysta, fara koralowa przy brzegu, trochę zniszczona ale i tak pływają rybki (jedzą z ręki). Super program animacyjny przez cały dzień ale tylko w niektórych częściach hotelu, więc jak się nie chce w nich uczestniczyć to się po prostu idzie gdzie indziej. Jedzenie bardzo smaczne. Jest aquapark w sąsiednim hotelu, ale nie korzystaliśmy. Ogólnie wakacje bardzo udane, jeżeli tylko będzie możliwość to wrócimy :)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.4
zdecydowanie polecam

Hotel pozytywnie mnie zaskoczył. Jest bardzo ładnie urządzony, ma stylowe wnętrza, a cały teren jest bardzo duży i bardzo zadbany, z cudownym pachnącym ogrodem. Pokoje duże, przestronne, przyjemnie urządzone, sprzątane codziennie, ale dokładność jest potęgowana odpowiednim napiwkiem. Animacje w porządku, działo się coś i w dzień, i w nocy. Obsługa zazwyczaj uprzejma, czasami jednak zdarzały się wyjątki. Za tak małe pieniądze spodziewałem się czegoś dużo gorszego, tymczasem miałem bardzo fajne, relaksujące wakacje. Aha, i koniecznie trzeba wybrać się na wycieczkę do Karnaku, niezapomniane wrażenia! :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.1
polecam

Polecam rafę i plażę super długą i piaszczystą, jedzenie ok. Sam hotel też znośny, do przenocowania i rozrywek dobry. Szkoda tylko, że okupowany głównie przez Rosjan.

POLECAM:
singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1
4.4
zdecydowanie polecam

Byliśmy w tym hotelu pierwszy raz i tak naprawdę pomimo kilku sporych wad hotel można polecić wszystkim oprócz tych wymagających nie wiadomo czego. Jest dobrze utrzymany, zadbany w porównaniu do innych egipskich hoteli w których mieliśmy okazję być, jest w dużym zielonym ogrodzie i przy samej plaży, na której bywają też goście innych hoteli, więc bywa dość tłoczno, pomimo to miejsce zawsze się znajdzie. Przy plaży jest piękna rafa, więc jeżeli ktoś lubi można ponurkować. Jest kilka barów w których można się czegoś napić lub coś zjeść w ciągu dnia. Bardzo miłe miejsce na wakacje, polecamy!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
3.4
odradzam

Hotel który ma pięć gwiazdek a podają w barach w plastikowych mini kubeczkach to daje do myślenia. Wszędzie kolejki za lodami za posiłkami podawanymi w barach przy basenach brak czystych sztucy.Podczas wypoczynku na plaży czy też przy basenach byliśmy atakowani wręcz przez akwizytorów którzy nachalnie nagabywali do skorzystania z ich wycieczek i usług co zakłócało nasz spokój.Plusy to fajna rafa, baseny,czyste pokoje.m

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
3.4
4.7
zdecydowanie polecam

Spędziłam tam wakacje w tamtym roku. Szczerze, najlepsze w moim życiu. Czekam tylko na grudzien, wtedy znów tam będe! naprawde polecam !

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.7
zdecydowanie polecam

byłem tam wraz z rodziną dwa razy.W lutym 2009 i maju 2011 -to wspaniały hotel Jeździmy w miarę regularnie na wakacje, ale moja żona zawsze mówi niema to jak serenity. Teraz wykupiłem Albatros garden i obawia się,że usłyszę fajnie, ale szkoda,że nie tak, jak w serenity. Przepiękna rafa-najładniejsza w Egipcie.

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.6
zdecydowanie polecam

Jedzenie: kwestia gustu, na początku OK później różnie - ogólnie dobre :) Obsługa: uśmiechnięci Arabowie, dla których byłem królem (moje wrażenie). Pokoje: rewelacja. Teren hotelu: nic dodać nic ująć. Moje działania: wstać, ubrać się i robić co chcę. Pokój czysty, jedzenie kiedy chcę, alkohol to samo. Z pokoju wyjście na basen lub 50m do plaży - taki dostałem pokój. Minęły 3 tygodnie od powrotu a ja już zbieram na powrót. Nie mogę przestać myśleć o tym miejscu. Polecam wycieczki od "Beduinów" na plaży, ja byłem na 3 wyspach ze snurkowaniem na rafach koralowych - rewelacja. Wizyta w centrum Hurghady to koszmar: ruch uliczny, klaksony, brak jakichkolwiek zasad ruchu drogowego i naganiacze sklepowi. Mimo to polecam wszystkim ludziom chcącym odpocząć od naszego dnia powszedniego. P.S. Na 100% wrócę do tych ludzi (Arabów).

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.9
zdecydowanie polecam

Byłam wraz z mężem w Serenity miesiąc temu i jestem zachwycona. Hotel jest przepiękny z mnóstwem zieleni i alejek do spacerowania. Restauracje dobrze wyposażone(polecam tą na plaży), jedzenie pyszne. Obsługa bardzo miła i sprawna. Polecam Lobby Bar gdzie pracują fantastyczni barmani i serwują pyszne drinki a po 23 jest dyskoteka. Plaża ładna z możliwością snurkowania i podziwiania rafy koralowej. Pokoje przestronne, klimatyzowane i czyste. Polecam ten hotel. Ja na pewno tam wrócę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.6
zdecydowanie polecam

Byliśmy w tym hotelu na podróży poślubnej w październiku 2011, super wrażenie. Nie zgadzam się z opiniami innych osób! Pokoje super- jedyny minus to to,że w standardzie znajdują się na parterze(mimo to także są super-wiem, bo jedą noc tam nocowaliśmy przed tygodniowym rejsem po Nilu-taką wycieczkę najbardziej polecam!), później dopłaciliśmy ok.200zł za tydzień i mieliśmy pokój na 2 piętrze. Wycieczka jest tańsza więc można dopłacić! Śniadanie,obiad i kolacja trwały po 3 godz.więc jak ktoś zjadł obiad np. o 12:30 to mógł pójść o 15 na kolejny i nikt by się nie zorientował,tym bardziej że były 2 stołówki,jedna w głównym budynku a druga na plaży (oddalona o kilka minut drogi). Jedzenie przepyszne,różnorodne, nie wiedzieliśmy za co się brać. Zawsze mieliśmy miejsce i nakryty stolik ze sztućcami, bo nie rzucaliśmy się w pierwszej chwili na posiłek,jak wszyscy szli,odczekaliśmy pół godz. i już. Na hotelowej plaży przepiękna rafa, maska z rurką do wody należy zabrać ze sobą co my zrobiliśmy, buty do wody nie koniecznie, mimo że rafa jest ostra i porwałam o nią buty a także się skaleczyłam, później używałam zwykłych japonek. Polecam wycieczki fakultatywne bo być w Egipcie i nie zobaczyć piramid???męcząca droga 7godz.w jedną stronę ale w klimatyzowanym autokarze, wszystko super polecam!

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Serenity Makadi Heights - możliwości zakwaterowania:

dbl standard room
STANDARD ROOM
FAMILY ROOM
DELUXE ROOM
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
DELUXE DWUOSOBOWY Z WIDOKIEM NA MORZE
POKÓJ DWUOSOBOWY
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
POKÓJ DWUOSOBOWY PROMO
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
DELUXE ROOM
STANDARD ROOM
POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
POKÓJ RODZINNY 2+2
FAMILY ROOM
Pokój jednoosobowy
PREMIUM DOPPELZIMMER
Double Promo Room
Pokój 2 os - Premium Room

Serenity Makadi Heights - Możliwości wyżywienia:


Serenity Makadi Heights - miasta wylotu:


Serenity Makadi Heights - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Serenity Makadi Heights? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00