cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
  • Hotel Gaia Garden, Kos
1 / 12
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 08.05
już od 2280 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
08.05 - 15.05
już od 2063 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Gaia Garden
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Gaia Garden
star 3

Grecja: Kos
Ocena hotelu Gaia Garden:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gaia Garden:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 maja 2021

Hotel Gaia Garden w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • w centrum Kos, w turystycznej dzielnicy Lambi, ok. 2 km od centrum (przystanek autobusów liniowych w odległości ok. 300 m)
  • ok. 600 m od długiej, piaszczysto-żwirowej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

Wyposażenie

  • lobby
  • recepcja
  • kącik TV
  • Wi-Fi (w całym hotelu w cenie)
  • kącik internetowy (płatny)
  • taras słoneczny

karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Liczba pokojów

95

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje zwierzęta domowe (na zapytanie)
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

  •  plac zabaw
  •  łóżeczka (na zapytanie, w cenie) 
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • tenis
  • siłownia na świeżym powietrzu (z markowym sprzętem)
  • koszykówka
  • siatkówka
  • tenis stołowy 
Płatne
  • bilard

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 18 m2
  • widok na ląd
  • telefon
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • klimatyzacja
  • suszarka
  • lodówka (na zapytanie, płatna)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • posiłki w formie bufetu
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00)
  • przekąski (11.00-13.00)
  • kawa, herbata (przez cały dzień)
  • ciasteczka (17.00-18.00)
Bez wyżywienia Wyżywienie we własnym zakresieRestauracje i bary
  • główna restauracja: bufet, z tarasem

  • bary i inne: 2
  • bar koktajlowy
  • bar przy zewnętrznym basenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Otoczony zielonym ogrodem, kameralny i zadbany, położony jest w spokojnej okolicy, niedaleko szerokiej piaszczystej plaży. Smaczna kuchnia, przytulne i czyste pokoje, duży basen i plac zabaw dla dzieci gwarantują udany pobyt dla całej rodziny. Dla aktywnych przygotowano 2 korty tenisowe, a tętniąca życiem stolica wyspy - miasto Kos - z lokalnymi tawernami i sklepikami jest w zasięgu paru kilometrów.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej LAMBI, ok. 1,5 m od centrum miasta Kos ze sklepami i barami, przy drodze lokalnej; ok. 23 km od portu lotniczego w Kos; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (ok. 2 EUR/Kos).

    PLAŻA:

    Lambi, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 600 m od hotelu, dojście do plaży ulicą, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/2 leżaki i parasol).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zbudowany w 1987 r., odnowiony w 2013 r., 97 pokoi, budynek główny i kilkanaście bungalowów, 1 piętro, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Gaia - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i śródziemnomorska, dostępne foteliki dla dzieci; bar przy basenie; taras z widokiem na basen i ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/20 min.), sejf w recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 18 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc), internet bezprzewodowy; za opłatą: lodówka (ok. 3 EUR/dzień), sejf (ok. 25 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na góry, ogród lub basen.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 200 m2, gł. do 1,6 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne (ok. 3 EUR/tydz.); 2 korty tenisowe z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, siłownia; plac zabaw dla dzieci; za opłatą: rzutki, bilard, piłka nożna.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-14.00), kolacja (19.00-21.00) w restauracji; podwieczorek (17.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze (10.00-23.00).

    KONTAKT:

    0030/6944730373, www.gaia-hotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Wycieczki lokalne

    KOS
    WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
    REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
    ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
    BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
    KALYMNOS
    DOOKOŁA KALYMNOS
    Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
    Z WYSPY NA WYSPĘ
    To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
    WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
    Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
    TELENDOS
    Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
    Inne

    KOS informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

    KOS
    Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
    Miasto Kos
    To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
    Tigaki
    Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
    Marmari
    Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
    Mastichari
    Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
    Kardamena
    Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
    KALYMNOS
    Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
    Pothia
    Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
    Panormos
    Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
    Plati Gialos
    Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
    Arginonta
    Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Kos

    lokalizacja

    1500 m od centrum Kos, 23 km od lotniska w Kos-KGS. Hotel usytuowany na powierzchni: 15000 m2.

    kategoria organizatora

    3*

    kategoria lokalna

    3*

    Data otwarcia

    1986 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (2), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    600 m od hotelu.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 46 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 0) - 6 bloków (liczba pięter: 2, liczba wind: 0) - 39 bungalowów (liczba pięter: 1, liczba wind: 0) Typy pokoi: - pokoje single dla max. 1 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - pokoje double dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - pokoje triple dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja, bary (2) All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w formie bufetu - przekąski (11:00-12:30), podwieczorek (17:00-18:00) - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    w cenie

    - kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortów - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - koszykówka - siłownia - jacuzzi

    płatne

    - rzutki - bilard - masaż DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    19.12.2019 19:08

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Wi-Fi Siłownia Tenis All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    3* Grecja/Kos

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. Exim Tours 3* Kat. lokalna 3*  

    Położenie

    - ok. 600 m od plaży - w dzielnicy hotelowej LAMBI - ok. 1,5 m od centrum miasta Kos ze sklepami i barami - ok. 23 km od portu lotniczego w Kos - przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu

    Plaża

    - piaszczysto żwirowa, publiczna - łagodne zejście do morza - parasole i leżaki (płatne ok. 8 Eur)

    Pokoje

    - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - lodówka (płatna ok. 3 eur/dzień), sejf (płatny ok. 25 eur/tydzień) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen - 2 korty tenisowe - tenis stołowy - siłownia Płatne - bilard - rzutki

    Dla dzieci

    - plac zabaw - brodzik - łóżeczko dla dziecka (na zapytanie) - foteliki w restauracji

    Wyżywienie

    All inclusive:  śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 bary

    Dodatkowe informacje

    - zbudowany w 1987 r., odnowiony w 2013 r - hotel posiada 97 pokoi - Wi Fi bezpłatnie - www.gaia-garden.gr/pl

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 11:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    3.5

    Region

    Grecja/Kos/Lambi

    Opinia 7islands

    Hotel cieszący się bardzo dobrymi opiniami i dużą popularnością. Doskonała lokalizacja, niedaleko piaszczystej plaży oraz blisko stolicy wyspy, miasta Kos, z licznymi barami i tawernami zapewnią udany wypoczynek.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Lambi, ok. 1,5 km od miasta Kos, gdzie znajdują się sklepy, bary, restauracje, ok. 23 km od lotniska.

    Plaża

    Ok. 700 m od hotelu, długa, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Kompleks składający się z budynku głównego oraz bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary (w tym 1 przy basenie). Odpłatnie: sejf w recepcji, kącik internetowy, kantor, Internet Wi-Fi w lobby, wypożyczalnia rowerów i samochodów. Kategoria lokalna 3*.

    Pokoje

    Hotel dysonuje 97 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem oraz tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są klimatyzację, telewizję satelitarną, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, lodówka. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki.

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), obiady (13:00-14:00), kolacje (19:00-21:00). W godzinach 11:00-13:00. W godzinach 10:00-23:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), kort tenisowy, tenis stołowy, siłownia, koszykówka, siatkówka. Odpłatnie: masaże, bilard, pokój gier, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik z wodą słodką, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.gaia-hotels.com / Tel.: 00 30 224 202 58 04

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

    **

    Osoby podróżujące do Grecji w roku 2018 zobowiązane będą do uiszczenia nowego podatku. Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA GRECKA

    ***

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF3+

    Położenie

    *    Hotel położony w Lambi 1,5 km od centrum Kos oraz portu, 23 km od międzynarodowego portu lotniczego.

    Plaża

    *    Piaszczysto - kamienista, położona 700 metrów od hotelu.

    Zakwaterowanie

    *    97  pokoi  zlokalizowanych  w  budynku  głównym i w bungalowach. *    Typy pokoi: standardowe, z możliwością dostawki, wszystkie pokoje posiadają balkon z widokiem na ogród. *    Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja (płatna), telewizor, telefon, możliwość wypożyczenia lodówki (odpłatnie).

    Restauracja

    *    Restauracja główna; *    Lobby bar, bar przy basenie.

    Wyżywienie

    *    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje serwowane w formie bufetu, w restauracji głównej. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji podawane w barze w godzinach 10:00-23:00. Przekąski ciepłe i zimne serwowane w barze przy basenie w określonych godzinach.

    Sport i rozrywka

    *    Basen zewnętrzny,  parasole i leżaki bezpłatne przy basenie, ręczniki za kaucją. *    Bezpłatnie: kort tenisowy, boisko do siatkówki oraz koszykówki, tenis stołowy, siłownia, jacuzzi; *    Odpłatnie: bilard, darty, oświetlenie kortów, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    *    Basen dla dzieci, plac zabaw, wysokie krzesła oraz łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Recepcja, bezpłatny dostęp do Wi-Fi, sejf (płatny), pokój telewizyjny, kącik internetowy (płatny), pokój gier, doktor na życzenie, 400 metrów od przystanku komunikacji miejskiej, akceptacja zwierząt do 10 kg.

    Naszym zdaniem

    *    Niewątpliwym atutem hotelu jest położenie w pobliżu centrum miasta Kos. Hotel ten oferuje gościnność w otoczeniu pięknego ogrodu, dobry serwis i rodzinną atmosferę.

    Strona internetowa

    *    www.gaia-garden.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    3

    Region

    Kos,Lambi

    Położenie

    Hotel położony jest w Lambi, ok. 1,5 km od miasta Kos i portu. Odległość od portu lotniczego wynosi ok. 23 km. Najbliższy przystanek autobusowy znajduje się ok. 100 m od hotelu, do najbliższych sklepów ok. 100 m. Plaża: publiczna, oddalona ok. 700 m od hotelu. Do plaży bezpłatny bus co godzinę. Leżaki, materace i parasole dostępne są za dodatkową opłatą (ok. 5 EUR/szt.).

    Hotel

    Obiekt powstał w 1987 roku, w 2012 roku poddany został renowacji. Na terenie do dyspozycji gości: recepcja, parking, restauracja oraz bar. Hotel posiada także basen, przy którym leżaki i parasole dostępne są bezpłatnie, ręczniki za opłatą (ok. 0,5 EUR/dzień lub 3 EUR/tydz.). Dla najmłodszych: brodzik oraz plac zabaw. Udogodnienia dodatkowe: pralnia, opieka medyczna, jubiler, sejf w recepcji (płatny ok. 20 EUR/tydz., 35EUR/2 tygodnie), bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu w lobby, kącik internetowy (płatny ok. 1 EUR/20 min.). Hotel akceptuje karty kredytowe: VISA, MasterCard, Dinners Club, American Express.

    Pokoje

    Hotel oferuje łącznie 97 pokoi w tym: 60 pokoi w budynku głównym i 37 pokoi typu bungalow. Pokoje wyposażone są w: łazienkę (wanna, WC, suszarka do włosów), klimatyzację, TV SAT, telefon, bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu (łącze do laptopa dodatkowo płatne około 20EUR/tydzień) balkon lub taras. Możliwość wstawienia mini baru (pusty, koszt wynajmu to 20 EUR/tydz.).

    Wyżywienie

    Na terenie obiektu obowiązuje opcja All Inclusive: śniadanie (07:30-10:00), przekąski (11:00-13:00), lunch (13:00-14:00), lody dla dzieci (10:00-18:00), podwieczorek (17:00-18:00), kolacja (19:00-21:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są w godz. 10:00-23:00.

    Sport i relaks

    Bezpłatnie do dyspozycji gości: tenis stołowy, tenis, gimnastyka, boisko do koszykówki i siatkówki, fitness/siłownia oraz jacuzzi. Za opłatą: bilard.

    Dodatkowe informacje

    Oficjalna strona hotelu: www.gaia-hotels.com

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce, pokój jednoosobowy.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Easy Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Gaia Garden to świetnie położony hotel w spokojnej części miejscowości Lambi. Do centrum miejscowości jest zaledwie 250 m, natomiast do ładnej i dlugiej piaszczystej plaży jest ok. 600 m. Do supermarketów, tawern, barów jest ok. 300 m. Do stolicy wyspy - miasta Kos, do którego jest około 1,5 km łatwo można dotrzeć lokalnym autobusem. Przystanek autobusowy znajduje się 350 m od hotelu. Do lotniska jest ok. 23 km.  

    Hotel

    Gaia Garden został zbudowany w 1999 roku i na przestrzeni lat był wielokrotnie odnawiany. Jego niewątpliwą zaletą jest piękny ogród, w który wkomponowany jest cały obiekt hotelowy. Posiada recepcję, restaurację z częścią tarasową, parking, basen z wydzieloną częścią dla dzieci, bar przy basenie, kącik TV SAT, Internet Wi-Fi, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie.

    Pokoje

    Hotel oferuje pokoje typu SGL dla 1 oaoby (18 m2), pokoje dwuosobowe (20m 2), pokoje dla max. 3 osób (26m 2) pokoje superior oraz pokoje rodzinne składające się z dwóch sypialni, przeznaczone dla nawet 4 osób. Wszystkie wyposażone są w łazienkę z prysznicem lub wanną i WC, suszarkę, Internet Wi-Fi, TV SAT, telefon, indywidualnie sterowaną klimatyzację oraz balkon lub taras.  

    Wyżywienie

    Formuła All Inlusive.  

    Sport i rekreacja

    Fitness club, mini boisko do piłki nożnej, mini boisko do koszykówki lub siatkówki, tenis stołowy, tenis, bilard, siłownia, masaż. W sezonie prowadzone są dzienne i wieczorne animacje hotelowe dla dorosłych oraz dzieci.

    Dla dzieci

    Wydzielony basen dla dzieci, plac zabaw, sala gier elektronicznych.  

    Wskazówki

    Optymalny wybór dla par i rodzin, które chcą wygodnie spędzić wakacje. Bliskość miasta Kos jest dodatkowym atutem. Możliwość wstawienia w pokoju łóżeczka dla małych dzieci (0-2 lat), w restauracji krzesełka dla małych dzieci. Transfer z/na lotnisko: ok. 45 min.  

    Dodatkowo płatne

    Sejf, bilard, gry elektroniczne, masaże, leżaki i parasole na plaży, (ok. 6 EUR/2 leżaki+parasol/dzień). www.gaia-hotels.com

    Program All Inclusive

    Śniadania (07:30-09:30), lunch (13:00-14:00) oraz kolacje (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji hotelowej. Napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, lokalne alkohole: ouzo, brandy, rum, piwo z beczki, i wino lokalne (house wine) w restauracji podczas lunchu i kolacji oraz w barerze (10:00-23:00). W godzinach 17:00-18:00 popołudniowa herbata i kawa i ciastkeczka. Lody w restauracji dla dzieci w godz. 10:00-18:00. Przekąski ciepłe i zimne serwowane są w godz. 11:00-13:00. Ze względów bezpieczeństwa hotel może stosować plastikowe naczynia w barze. Obowiązkowe obrączki. Program All Inclusive zaczyna się o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher i kończy o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Easy Travel, które zostało założone w 2003 roku przez pasjonatów turystyki z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem pracy w branży. Biuro to jest członkiem Polskiej Izby Turystyki. Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.

    Specjalnością oferty Biura Podróży Easy Travel są wycieczki na wyspy greckie. Dzięki bogatej ofercie i wysokim standardom usługi, klienci mogą wybierać wakacje na Krecie, Rodos, Kos, Korfu, Zakynthos czy Santorini. Co roku Biuro modyfikuje i unowocześnia swój program, tak aby móc zaoferować klientom coś nowego i ciekawego. Personel Biura Podróży Easy Travel to profesjonaliści znający Grecję od każdej strony, wobec czego wakacje stanowią czystą przyjemność.

    Od początku działalności Biuro Podróży Easy Travel stara się zapewnić najwyższy poziom obsługi pasażerów. Dlatego współpracuje ze sprawdzonymi kontrahentami z branży lotniczej: Enter Air, Small Planet czy Travel Service.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Kos, Grecja

    Opis hotelu

    Atmosfera każdego z naszych 95 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. W skład wyposażenia wchodzą sejf, restauracja, jadalnia i bar. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Przejażdżki rowerowe są doskonałym sposobem na poznanie okolicy. Zapraszamy do skorzystania ze znajdującej się na miejscu wypożyczalni rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia w większości pokoi i oferuje dodatkową przestrzeń na odpoczynek i relaks w trakcie pobytu. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Optymalny komfort pobytu zapewniają internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu znajduje się bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, siatkówka plażowa, siatkówka i koszykówka. Bogata oferta sportowa wewnątrz hotelu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard i darta. W obiekcie znajdziecie Państwo Strefę Wellness ze spa i zabiegami masażu.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Gaia Garden
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
    Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
    Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
    Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
    Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
    Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
    Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
    Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
    Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
    Filmy hotelu Gaia Garden:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Gaia Garden
    https://youtu.be/CUJT9e3cXHs

    Opinie o Hotelu Gaia Garden

    Gaia Garden - możliwości zakwaterowania:

    1 os. Double Room
    2 os. Double Room
    Double Garden View Room with Balcony or Terrace
    Double Room Single Use GV with Balcony ior Terrace

    Gaia Garden - Możliwości wyżywienia:


    Gaia Garden - miasta wylotu:


    Gaia Garden - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Gaia Garden? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00