cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
1 / 34
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
23.04 - 28.04
już od 1419 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.05 - 08.05
już od 1392 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dimitra Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Dimitra Beach
star 4

Grecja: Kos
Ocena hotelu Dimitra Beach:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dimitra Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2021

Hotel Dimitra Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 7 km od centrum Kos
  • ok. 7 km od portu
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

polozenie

  • ok. 7 km od centrum Kos
  • ok. 7 km od portu
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży Agios Fokas
  • prywatna
  • żwirowa
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • zalecane obuwie kąpielowe
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • amfiteatr
  • parking: niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

256

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje psy: do maks. 5 kg, w cenie, rezerwacja wymagana
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 7
  • basen „Activity Pool": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „Relax Pool": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „Swim up pool": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • jacuzzi „Relax pool Jacuzzi": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • ręczniki: w cenie
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • 3 baseny dla dzieci: w cenie, zewnętrzne, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, czerwiec-wrzesień, 10:30 - 15:00, w cenie
    • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: czerwiec-wrzesień, poniedziałek-piątek, 20:00 - 20:30, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia: 16+, 08:00 - 20:00, w ofercie firm zewnętrznych
    • aqua fitness
    • pilates
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja
    Płatne
    • strefa spa „Therme Spa (Michelangelo Resort & Spa)": 16+, 08:00 - 20:00, w ofercie firm zewnętrznych
    • łaźnia parowa
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • siłownia: 16+, 08:00 - 20:00, w ofercie firm zewnętrznych
    • tenis: w ofercie firm zewnętrznych
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • minipiłka nożna: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • wieczory tematyczne
    • muzyka na żywo
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie

    Pokoje

    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-3 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze
    • ostatni całkowity remont w 2017 r.
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • lodówka: w cenie
    • ekspres do kawy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM3
    • 2-4 os.
    • ok. 45 m2
    • widok na morze lub widok na basen
    • ostatni całkowity remont w 2017 r.
    • w bocznym budynku
    • balkon lub taras
    • pokój dzienny
    • 2 sypialnie
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • ekspres do kawy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Bungalow BUX1
    • 2-3 os.
    • ok. 33 m2
    • widok na ogród
    • ostatni całkowity remont w 2016 r.
    • w bocznym budynku
    • taras
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój z widokiem na morze DZM2
    • 1-2 os.
    • ok. 23 m2
    • widok na morze
    • ostatni całkowity remont w 2016 r.
    • balkon
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Bungalow z widokiem na morze BUF1
    • 2 os.
    • ok. 23 m2
    • widok na morze
    • w pierwszej linii od morza
    • w bocznym budynku
    • taras
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Bungalow z widokiem na morze BUM1
    • 2-3 os.
    • ok. 33 m2
    • widok na morze
    • ostatni całkowity remont w 2016 r.
    • sofa
    • w bocznym budynku
    • taras
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 06:30 - 10:30, amerykańskie, w formie bufetu
    • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski: 10:30 - 17:30
    • przekąski o północy: 23:00 - 00:00
    • ciasto: 10:30 - 17:30
    • lody: 10:30 - 17:30
    • wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe, wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 06:30 - 10:30, amerykańskie, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne
    Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • restauracja „Flavors Main Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, dania bez laktozy: na zapytanie, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, show cooking, 06:30 - 00:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Cucina Restaurant Bar": rodzaje kuchni: włoska, śródziemnomorska, a la carte, wybór z menu, rezerwacja wymagana, za opłatą, w cenie dla opcji all inclusive, menu dla dzieci: w cenie, 19:00 - 22:00, z tarasem, przy basenie, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Thalasa & Alati Greek Restaurant Bar": rodzaje kuchni: grecka, śródziemnomorska, dania z grilla, bufet, a la carte, wybór z menu, show cooking, rezerwacja wymagana, za opłatą, w cenie dla opcji all inclusive, menu dla dzieci: w cenie, 12:30 - 00:00, z tarasem, przy basenie, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mediterraneo": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, menu dla dzieci: w cenie, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, program dine around, rezerwacja wymagana, w cenie, codziennie 18:30 - 22:30, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Soya Asian Fusion": rodzaje kuchni: azjatycka, menu dla dzieci: w cenie, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, program dine around, rezerwacja wymagana, w cenie, 18:30 - 22:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • główna restauracja „David s Hall": rodzaje kuchni: chińska, grecka, międzynarodowa, włoska, ryby/owoce morza, dania z grilla, bufet, show cooking, program dine around, rezerwacja wymagana, w cenie, 18:30 - 21:30, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 5
  • lobbybar „Veranda Main Bar": 17:00 - 01:00, za opłatą, w cenie dla gości all inclusive
  • loungebar „thalasa Lounge": 09:30 - 00:00, w cenie dla gości all inclusive
  • swim up bar „water Swim-up Bar": 10:00 - 18:00, w cenie dla gości all inclusive
  • loungebar „White Lounge": 18+, 17:30 - 00:00, w cenie dla gości all inclusive
  • strandbar „Kymata Beach Bar at Michelangelo Resort": 10:00 - 18:00, za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Idealny na wakacje dla wielbicieli pięknych krajobrazów i obcowania z naturą. Hotel położony amfiteatralnie na wzgórzu z pięknym widokiem na Morze Egejskie oraz Turcję. Na pasjonatów aktywnego wypoczynku czekają 3 baseny dla dorosłych i 3 brodziki dla dzieci, boisko do siatkówki plażowej oraz animacje sportowe. Podczas posiłków na tarasie restauracji można cieszyć się pięknymi widokami na morze. Warto wybrać się na wycieczkę po okolicy, blisko jest do term i miasta Kos.

    POŁOŻENIE:

    w historycznym rejonie AGIOS FOKAS, ok. 8 km od Kos, ok. 100 m od hotelu minimarket, 2 km od źródeł termalnych; ok. 35 km od portu lotniczego w Kos; przystanek autobusowy przed hotelem (ok. 1,6 EUR/Kos).

    PLAŻA:

    Agios Fokas, hotelowa, żwirkowo-kamienista, łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, 10 m od brzegu, głęboka woda, ok. 30 m od hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1974 r., odnowiony w 2004 r. oraz w 2015 r., 256 pokoi, 9 budynków, 2 piętra, kilka bungalowów parterowych, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Flavors - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, Thalasa & Alati - dania w formie bufetu, kuchnia grecka w formie barbeque, włoska kuchnia podczas kolacji, show cooking (wymagana wcześniejsza rezerwacja), dostępne foteliki dla dzieci; we wszystkich restauracjach dostępne dania wegetariańskie, podczas kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), snack bar Thalasa & Alati, pool bar Water, swim-up bar, bar w lobby, "thellasa Lounge" bar tylko dla dorosłych, kantor, minimarket; taras z widokiem na Morze Egejskie, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/30 min), opiekunka do dziecka (na zamówienie); występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os., ok. 23 m², zadbany, w ładnej kolorystyce, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz., 25 EUR/2 tyg.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na morze;

    bungalow:

    2-os., ok. 33 m², w bungalowie, wyposażenie jak w pokoju standardowym; taras (krzesełka i stolik), widok na morze;

    rodzinny:

    3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², pokój dzienny z aneksem kuchennym i sypialnia, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą;

    junior suite:

    2-os., (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², pokój dzienny z aneksem kuchennym i sypialnia, wanna, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój junior suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    baseny, słodka woda: główny, ok. 300 m², gł. 1,2-2,8 m, prostokątny kształt, ok. 220 m², gł. 1,4-1,8 m, basen z hydromasażem, ok. 200 m², gł. 1-1,8 m, basen z barem swim-up, 3 brodziki dla dzieci przy każdym z basenów, gł. 0,4-0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, minipiłka nożna, boccia, sala fitness; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje sportowo-rozrywkowe dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: bilard (2 EUR/gra), wypożyczalnia rowerów; centrum spa w siostrzanym hotelu Micheangelo za opłatą.

    ALL INCLUSIVE:

    wczesne śniadanie kontynentalne (6.30-7.00), śniadanie (7.00-10.30) w restauracji Flavors, obiad (12.30-14.30) w restauracjach Flavors i Thalasa & Alati, dania w formie bufetu, kolacja (18.30-21.30) w restauracjach Flavors i Thalasa & Alati (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski (12.30-15.00) w Village Café, późne przekąski (23.00-24.00) w restauracji Flavors; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    W CENIE:

    wycieczka lokalna "Zachód słońca w Zia" GRATIS (promocją objęte są wyloty w maju 2016)

    KONTAKT:

    0030/2242028581, www.dimitrabeachotel.gr

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 latserwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Idealny na wakacje dla wielbicieli pięknych krajobrazów i obcowania z naturą. Hotel położony amfiteatralnie na wzgórzu, z pięknym widokiem na Morze Egejskie i Turcję. Na pasjonatów aktywnego wypoczynku czekają 3 baseny dla dorosłych i 3 brodziki dla dzieci oraz animacje sportowe. Podczas posiłków na tarasie restauracji można cieszyć się pięknymi widokami na morze. Warto wybrać się na wycieczkę po okolicy, blisko jest do term i miasta Kos.

    POŁOŻENIE:

    w historycznym rejonie AGIOS FOKAS, ok. 7 km od Kos, minimarket ok. 20 m od hotelu, ok. 3 km od źródeł termalnych; ok. 32 km od lotniska w Kos; przystanek autobusowy przed hotelem (ok. 2 EUR/Kos).

    PLAŻA:

    Agios Fokas, hotelowa, żwirkowo-kamienista, łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, 10 m od brzegu głęboka woda, ok. 30 m od hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1974 r., odnowiony zimą 2019/2020, 256 pokoi, budynek główny, 5 budynków bocznych, 2 piętra, 83 bungalowy parterowe, winda, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Flavors - dania w formie bufetu, 2 restauracje á la carte: Thalasa & Alati - kuchnia grecka, Cucina - kuchnia włoska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie, show cooking podczas kolacji (wymagana wcześniejsza rezerwacja), podczas kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), 6 barów: snack bar Thalasa & Alati, pool bar Water - swim-up, Veranda - w lobby, Thallasa Lounge - przy basenie relaksacyjnym, White Lounge - tylko dla dorosłych; minimarket, sala telewizyjna, biblioteczka; taras z widokiem na Morze Egejskie, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: opiekunka do dziecka od 3 lat (na zamówienie), usługi pralnicze; występują różnice poziomów - hotel nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro.

    double sea view: 

    2-os., ok. 23 m², elegancki, w jasnej kolorystyce, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf, zestaw do kawy/herbaty, szlafroki i kapcie, bezpłatny internet bezprzewodowy; balkon (stolik i krzesełka), widok na morze; 

    deluxe family suite: 

    3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², 2 sypialnie, wyposażenie jak w pokoju double sea view; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; widok na morze; pokój deluxe family suite na zamówienie, za dopłatą; 

    deluxe junior suite: 

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², wyposażenie jak w pokoju double sea view; dodatkowo kawiarka do espresso; 

    bungalow garden view: 

    2- os. (możliwość 1 dostawki), ok. 33 m², w bungalowie, wyposażenie jak w pokoju double sea view, widok na morze za dopłatą; 

    bungalow beach front: 

    2-os., ok. 23 m², w bungalowie, wyposażenie jak w pokoju double sea view, przy plaży, z tarasem z prywatnymi leżakami; pokój bungalow beach front na zapytanie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    baseny, słodka woda: główny, ok. 300 m², gł. 1,2-1,8 m, prostokątny kształt, ok. 270 m², gł. 1,4-1,8 m, basen z hydromasażem, ok. 200 m², gł. 1-1,8 m, basen z barem swim-up, 3 brodziki dla dzieci przy każdym z basenów, gł. 0,4-0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, minipiłka nożna, sala fitness w siostrzanym hotelu Michelangelo Resort & Spa, boccia; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje sportowo-rozrywkowe dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra), wypożyczalnia rowerów; centrum spa w siostrzanym hotelu Michelangelo Resort & Spa za opłatą.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    wczesne śniadanie kontynentalne (6.30-7.00), śniadanie (7.00-10.30) w restauracji Flavors, obiad (12.30-14.30) w restauracjach Flavors i Thalasa & Alati, dania w restauracjach w formie bufetu i á la carte, kolacja (18.30-21.30); przekąski, lody, desery (10.30-17.30) w wyznaczonych barach, późne przekąski (23.00-24.00) w restauracji Flavors; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (09.30-01.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2242028900,, www.dimitrabeachotel.gr 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Wycieczki lokalne

    KOS
    WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
    REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
    ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
    BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
    KALYMNOS
    DOOKOŁA KALYMNOS
    Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
    Z WYSPY NA WYSPĘ
    To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
    WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
    Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
    TELENDOS
    Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
    Inne

    KOS informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

    KOS
    Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
    Miasto Kos
    To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
    Tigaki
    Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
    Marmari
    Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
    Mastichari
    Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
    Kardamena
    Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
    KALYMNOS
    Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
    Pothia
    Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
    Panormos
    Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
    Plati Gialos
    Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
    Arginonta
    Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Kos

    OPIS

    Hotel przy plaży ze wspaniałym widokiem na Morze Egejskie, otoczony pięknymi zielonymi ogrodami i nowoczesnym białym wzornictwem. Idealne miejsce dla par i rodzin, aby cieszyć się słońcem i aromatem greckich wysp.

    lokalizacja

    2 km od Psalidi, 32 km od lotniska w Kos-KGS. Hotel usytuowany na powierzchni: 70000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    1970 r. Odnowiony w 2020 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (6), pralnia (płatna), 3 baseny odkryte.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, żwirowa, 150 m długości. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, płatne: bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 33 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 1) - 27 bungalowów (liczba pięter: 2) - 5 aneksów (liczba pięter: 3) Typy pokoi: - pokoje double sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - bungalowy beach front dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), taras - bungalowy garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), taras - bungalowy sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), taras - junior suity deluxe sea view dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje rodzinne deluxe sea view dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - junior suity privilege sea view dla max. 3 os.: salon, 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (6)

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (06:30-10:30), kolacja serwowane w restauracji "Flavors" All Inclusive - śniadanie (06:30-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja, późny posiłek (23:00-00:00) - obiad (12:30-14:30) serwowany w restauracji "Thalasa Alati" - przekąski (10:30-17:30) - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe Restauracje a la carte - wymagana rezerwacja. - "Thalasa Alati" grecka, "Cucina" włoska

    z myślą o dzieciach

    - brodziki (3) - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortu - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - rzutki - koszykówka - miniboisko do piłki nożnej - aerobik - siłownia - animacje - jacuzzi

    płatne

    - centrum SPA - masaż - salon piękności DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    23.10.2020 18:40

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Grecos Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    ****+

    REGION

    Grecja/Kos/Agios Fokas

    Warto podkreślić

    - NOWOŚĆ - Greckie przysmaki w ramach All Inclusive - W pobliżu miasta Kos - Odnowiony w latach 2015-2016 r. - Nowoczesny design - Wi-Fi bezpłatnie w lobby i w pokojach - Kategoria lokalna 4*

    Okiem Grecosa

    Częściowo odnowiony hotel, na zboczu wzgórza z bajecznym widokiem na morze, nowoczesnym wystrojem oraz wyśmienitą kuchnią. Ponadto osobna strefa dla osób dorosłych, a także bliskość hotelu do lokalnych term to przepis na romantyczny wypad we dwoje.

    Położenie

    • przy plaży • ok. 8 km stolica wyspy - Kos • przystanek autobusowy przy hotelu • lotnisko ok. 35 km2

    Plaża

    • przy hotelu • żwirkowo-kamienista • leżaki i parasole na plaży (bezpłatnie) • ręczniki plażowe (bezpłatnie)

    Hotel

    • budynek główny i kilkanaście bungalowów • recepcja 24 h • hotel został częściowo odnowiony w latach 2015-2016 • restauracja główna i 2 restauracje tematyczne (włoska i grecka)

    • 3 bary

    w lobby i przy basenach • wi-fi na terenie całego hotelu bezpłatnie • minimarket • 256 pokoi, kategoria lokalna 4*

    Pokoje

    Standard • 2-os. (ok. 35 m2) • bezpłatne Wi-Fi • klimatyzacja indywidualnie sterowana bezpłatnie • czajnik, minilodówka • sejf bezpłatny • TV-Sat, telefon • łazienka z wanną, suszarka • balkon • pokój składa się z sypialni i pokoju dziennego oddzielonego drzwiami • widok na morze Bungalow • 2-os. (ok. 33 m2) • odnowione pokoje • bezpłatne Wi-Fi • klimatyzacja indywidualnie sterowana bezpłatnie • czajnik, minilodówka • sejf bezpłatny • TV-Sat, telefon • taras • łazienka z prysznicem, suszarka • widok na morze Superior • 2-os. (ok. 23 m2) • odnowione pokoje • bezpłatne Wi-Fi • klimatyzacja indywidualnie sterowana bezpłatnie • wyposażony jak bungalow • zlokalizowany najbliżej plaży • brak możliwości wstawienia łóżeczka dla dziecka • balkon lub taras • widok na morze

    Wyżywienie

    • All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

    All Inclusive

    • śniadanie, lunch i kolacja - bufet • przekąski (10:30 - 17:30) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do 00:30

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie • 3 baseny (jeden z jacuzzi) • leżaki i parasole przy plaży bezpłatnie • kort tenisowy • joga, siłownia • aqua aerobic, water polo • okazjinalnie wieczory tematyczne • animacje Odpłatnie • masaże i zabiegi w strefie SPA

    Dla dzieci

    • brodzik dla dzieci • plac zabaw • miniklub • łóżeczka dla niemowląt dla dzieci • wysokie krzesełka w restauracji • opiekunka dla dzieci (odpłatnie, na zamówienie)

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA GRECKA

    **** KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF4Położenie:*    W miejscowości Psalidi, 35km od międzynarodowego lotniska, ok. 8 km od najbliższego portu i miejscowości Kos.Plaża:*    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-kamienista, leżaki, ręczniki i parasole na plaży są bezpłatne.Zakwaterowanie:*    256  pokoi     usytuowanych  w  budynku  głównym i bungalowach;*    Typy pokoi: standardowe, rodzinne, apartamenty.*    Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów oraz WC, telewizor, mini lodówka, telefon, klimatyzacja, Wi-Fi, sejf (płatny) balkon lub taras.Restauracje i bary:*    2 restauracje; *    4 bary: główny, snack bar przy basenie, kawiarnia.Wyżywienie:*    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu z greckimi i międzynarodowymi daniami podawane w restauracji głównej. Różnego rodzaju zimne i  ciepłe przekąski dostępne w godzinach 10:00-17:30 oraz 23:00-24:00.  Napoje alkoholowe i   bezalkoholowe    lokalnej    produkcji    dostępne w wyznaczonych przez hotel barach w godz. 10:00-24:00.Sport i rozrywka:*    3 baseny oraz trzy baseny dla dzieci;*    Bezpłatnie: kort tenisowy, siłownia, boisko do koszykówki, tenis stołowy, parasole przy basenach bezpłatne, ręczniki plażowe za kaucją, program animacyjny;*    Odpłatnie: bilard, oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne na plaży.Dla dzieci:*    Trzy baseny, mini klub 4-12 lat, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji oraz dziecięce łóżeczko na zapytanie.Pozostałe udogodnienia:*    Lobby z recepcją, siłownia,sklep z biżuterią, mini market, sklep z pamiątkami,  parking.Naszym zdaniem:*    Doskonała propozycja dla każdego Klienta, wiele atrakcji sportowych, wydzielone baseny dla dzieci, wspaniałe animacje, bogata infrastruktura oraz smaczna kuchnia zapewnią Państwu wspaniały wypoczynek.Strona internetowa:*    www.dimitrabeachotel.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    7 islands

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Kos/Agios Fokas

    Opinia 7islands

    Rozległy kompleks wybudowany w stylu greckim z wąskimi uliczkami i otaczającymi je ogrodami pełnymi kwiatów oraz przepięknym panoramicznym widokiem na morze. Bogata infrastruktura basenowa, różnorodne animacje i możliwość uprawiania sportów sprawią, że nikt nie będzie się nudził. Niewielka odległość do stolicy wyspy w mieście Kos to dodatkowy atut lokalizacji hotelu, który szczególnie polecamy rodzinom z dziećmi.

    Położenie

    Na krańcu południowo-wschodniego wybrzeża wyspy, w zatoce Agios Fokas, ok. 8 km od Kos, ok. 35 km od lotniska, ok. 2 km od gorących źródeł "Therma".

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, wąska, żwirowo-kamienista (zalecane specjalne obuwie). Leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt.

    Hotel

    Wielopoziomowy kompleks o niskiej zabudowie z przepięknym panoramicznym widokiem na morze, zaprojektowany w stylu greckim , składający się z budynku głównego i 27 bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się recepcja, amfiteatr, restauracja główna, 5 barów, Internet Wi-Fi, parking. Odpłatnie: tawerna 'La Pergola' (kuchnia grecka lub włoska), kawiarenka internetowa, mini market, wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 256 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, bungalowy z możliwością 1 dostawki, junior suite z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, rodzinne jednopokojowe z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek, rodzinne z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek (2 sypialnie).

    Wyżywienie

    All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: wczesne śniadania kontynentalne (06:30-07:00), śniadania (07:00-10:30), obiady (12:30-14:00), kolacje (19:00-21.30). Do dyspozycji Gości pozostaje również restauracja ? la carte serwująca obiady w stylu greckim (12:30-14:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja) i kolacje w stylu włoskim (19:30-21:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja). W godzinach 10:00-18:00 w barze przy basenie dostępne są przekąski, ciastka, kawa, herbata. W wybranych barach w godzinach 10:00-24:00 serwowane są napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 3 baseny, w tym 1 z jacuzzi (leżaki i parasole, za ręczniki pobierany jest depozyt), tarasy słoneczne, animacje dzienne i wieczorne, kort tenisowy, tenis stołowy, mini piłka nożna, siatkówka, siatkówka plażowa, koszykówka. Odpłatnie: bilard, rowery, Therme SPA (zabiegi upiększające na twarz i ciało, salon piękności), masaże, siłownia, sauna, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    3 brodziki, plac zabaw, mini klub, mini dyskoteka, łóżeczka do spania (dla dzieci do 2 lat, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.dimitrabeachotel.gr / Tel.: 00 30 224 202 85 81-82


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    spokojnie, niewielkim na wzgórzu, bezpośrednio przy morzu. Do miasta Kos ok. 8 km. (dogodny dojazd autobusem liniowym, przystanek autobusowy przy hotelu). Ok. 3,5 km od żródeł termalnych Embros. Port lotniczy oddalony o ok. 35 km.

    Plaża

    kamienisto-żwirowa plaża, z łagodnym wejściem do wody, bezpośrednio przy hotelu (zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, parasole słoneczne na hotelowym odcinku plaży w cenie.

    Wyposażenie

    hotel składa się z 5 budynków oraz 83 bungalowów i oferuje łącznie 256 pokoi. W budynku głównym restauracja z tarasem, 2 restauracje a la carte (włoska i grecka), 1 winda, 6 barów (w tym jeden wyłącznie dla osób dorosłych i 2 bary przy basenach). W ogrodzie znajdują się 3 baseny ze słodką wodą (w tym jeden z oddzielnym brodzikiem) i tarasy słoneczne. Leżaki i parasole przy basenach w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w lobby oraz w pokojach w cenie.

    Zakwaterowanie

     Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (DBL SV): ok. 23 m2; położone w budynku bocznym. Klimatyzacja sterowana indywidualnie, telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą), lodówka, balkon lub taras, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje w bungalowach (BUNGALOW GV): ok. 33 m2; położone w ogrodzie, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje w bungalowach z widokiem na morze (BUNGALOW SV). Pokoje w bungalowach w pierwszej linii od plaży (BUNGALOW BF): ok. 23 m2. Junior Suite Deluxe z widokiem na morze (JS DELUXE SV): przestronniejsze, ok. 35 m2, dodatkowo ekspress do kawy. Dla max. 2 os. dorosłych i 2 dzieci lub 3 os. dorosłych i 1 dziecka. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. 

    Sport

    siłownia, aerobik, jacuzzi, tenis, siatkówka, koszykówka, siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia. Za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów, masaże, sauna.

    Rozrywka

     urozmaicony program animacyjny w dzień i wieczorem. Raz w tygodniu grecki wieczór.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, min klub dla dzieci 4-12 lat, mini disco, osobny kącik w restauracji z menu dla dzieci.

    Wyżywienie

    z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. 

    All inclusive

    trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w dwóch restauracjach. W godz. 10:30-17:30 ciepłe i zimne przekąski, lody, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9:30-1:00. 

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.   

    Mocne strony

    - Przepiękny widok na Półwysep Bodrum - W pobliżu słynne Termy Embros - Bogata i urozmaicona oferta AI - 3 wspaniałe baseny i bar Swim-Up


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    Na południowo-wschodnim wybrzeżu wyspy Kos, obok słynnej plaży Agios Fokas. Zaledwie 7 km od miasta Kos, portu i przystani oraz 32 km od międzynarodowego lotniska w Kos. Przystanek autobusowy zaledwie 20 m od wejścia do hotelu.

    PLAŻA

    Prywatna plaża, piaszczysto-kamienista przy hotelu. Bezpłatne leżaki i ręczniki plażowe.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* Dimitra Beach Hotel & Suites, jeden z pierwszych hoteli zbudowanych na Kos w 1970 roku, przeszedł niedawno gruntowny remont we wszystkich pomieszczeniach ogólnodostępnych i pokojach (2015-2019). Wszystkie pokoje i bungalowy zostały odnowione w latach 2015-2017. Dzięki prywatnej plaży, niesamowitym widokom na morze ze wszystkich pomieszczeń ogólnodostępnych i większości pokoi, domkom nad morzem, basenom i tarasom, hotel jest ziemskim rajem z zielonymi ogrodami, kolorowymi roślinami i wszystkimi odcieniami błękitu morza i nieba. Idealny dla par i rodzin.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, restauracja główna Flavor, restauracja a'la carte Cucina z kuchnią włoską, restauracja a'la carte z kuchnią Thalasa & Alati z kuchnią grecką, bar główny Veranda, bar tylko dla dorosłych WHITE LOUNGE, bar przy basenie, bar THALASA LOUNGE przy basenie relaksacyjnym, Bar restauracyjny Thalassa & Alati. Mini market, wypożyczalnia samochodów i skuterów, usługi room service, usługi pralni, bezpłatny parking.

    INTERNET

    Darmowe WiFi we wszystkich pokojach i pomieszczeniach ogólnodostępnych.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny dla dorosłych, wszystkie z niesamowitym widokiem na morze (aktywny basen z różnymi grami i zajęciami w ciągu dnia, basen relaksacyjny z 1 jacuzzi, b typu asen Swim Up z podwodnymi stołkami), leżaki i parasole przy basenach, ręczniki plażowe, program fitnes, różne zajęcia i gry w ciągu dnia, takie jak rzutki i boccia, wieczory tematyczne z muzyką na żywo lub DJ-em. Odpłatnie: wypożyczalnia rowerów, centrum Spa z bogatą ofertą zabiegów i masaży. W Michelangelo Resort & Spa, naszym siostrzanym hotelu położonym tuż obok: Mini boisko do piłki nożnej Korty tenisowe i boiska do koszykówki W pełni wyposażona sala fitness

    DLA DZIECI

    3 brodziki, plac zabaw, mini club i mini disco dla dzieci w wieku 4-12 lat, wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem. Opiekunka do dzieci za dodatkową opłatą.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje dwuosobowe o powierzchni 23 m znajdują się w głównym budynku lub na pierwszym piętrze bungalowów i oferują widok na morze. Niedawno odnowione w 2016 roku, mają podłogę wyłożoną kafelkami i dysponują dużym umeblowanym balkonem. Wyposażone w łazienki z prysznicem, suszarką do włosów i kosmetykami, TV/SAT, klimatyzację, mini lodówkę, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon oraz szlafrok i kapcie. Bungalowy Garden View (33 m) zbudowane są pośród zielonych ogrodów. Niedawno odnowione w 2016 roku, z częścią wypoczynkową dla dodatkowego komfortu, mają podłogę wyłożoną kafelkami i duże zewnętrzne umeblowane patio lub taras. Wyposażone w łazienki z prysznicem, suszarką do włosów i kosmetykami, TV/SAT, klimatyzację, mini lodówkę, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon oraz szlafrok i kapcie. Bungalow z widokiem na morze za dodatkową opłatą. Mniejsze apartamenty typu deluxe (35 m) znajdują się w bocznym budynku Club Suites, w doskonałej lokalizacji z widokiem na basen i Morze Egejskie. Niedawno odnowione (2017-2019), mają podłogę wyłożoną kafelkami i przestronny umeblowany balkon lub taras. Idealne dla małych rodzin, posiadają oddzielną sypialnię i salon z podwójną rozkładaną sofą.

    WYŻYWIENIE

    HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Wczesne śniadanie kontynentalne (6.30-7.00, przekąski, lody, desery (10.30-17.30) w wyznaczonych barach, późne przekąski (23.00-24.00) w restauracji Flavors. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w godzinach 10.00-01.00 w wyznacznych barach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    AGIOS FOKAS, 85300 KOS, GREECE www.dimitrabeachotel.gr

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany 20 kg w przypadku ofert czarterowych, dla lotów na połączeniach rejsowych w tym LOT - bagaż podręczny 8 kg o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 23 cm, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (oferta na Korfu, Santorini, Kos i Rodos - oferta bez rezydenta!- zaznaczone indywidalnie w "uwagach" przy opisie hotelu), ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera:  dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), w przypadku połaczeń rejsowych (nie czarter) w tym LOT opłaty za bagaż rejestrowany ok. 250pln, wycieczek fakultatywnych. Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów: 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc W przypadku połączeń rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    DLA PRZELOTÓW LOW COST: CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg EasyJet: 15 kg, cena ok. 300 PLN; 23 kg, cena ok. 350 zł. Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!  LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. EasyJet: o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki).  

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM.

    Covid- 19

    Informujemy, że zgodnie z komunikatem przesłanym przez grecką Ambasadę w Polsce pasażerowie lotów z Rzeczpospolitej Polskiej (z dniem 3 października 2020 r.) do Grecji będą musieli okazać negatywny wynik testu molekularnego (PCR) dla COVID-19, wykonanego do 72 godzin przed wjazdem do Grecji. Tylko osoby, które posiadają zaświadczenie o negatywnym wyniku testu RT-PCR, zostaną wpuszczone na teren kraju przez władze graniczne. Zaświadczenie o negatywnym wyniku testu powinno zostać przygotowane w języku angielskim, zawierać imię i nazwisko oraz numer dokumentu tożsamości osoby podróżującej. zostać przygotowane w języku angielskim, zawierać imię i nazwisko oraz numer dokumentu tożsamości osoby podróżującej. Laboratoriami wykonującymi badania RT-PCR powinny być: a. Krajowe laboratoria referencyjne b. Krajowe laboratoria zdrowia publicznego lub c. Prywatne laboratoria, które są akredytowane przez odpowiednie krajowe organy akredytacyjne (niekoniecznie specjalnie dla COVID-19). Grecja- aktualnie obowiazujace srodki majace na celu zapobieganie rozprzestrzenianiu sie wirusa COVID-19 Aktualizacja z dnia 03.08.2020 r. Rząd grecki w związku panującą pandemią COVID-19 wprowadza: Obowiązkowe użycie maski we wszystkich zamkniętych przestrzeniach: * Sklepy oferujące towary i usługi wszelkiego rodzaju, * Przedsiębiorstwa użyteczności publicznej, * Banki, * Gabinety lekarskie, * Budynki komunalne (inne usługi publiczne), * Sklepy spożywcze (piekarnie, sklepy mięsne, warzywniaki itp.) * Salony fryzjerskie i kosmetyczne. Inne obszary, w których stosowanie masek na twarz jest już obowiązkowe, obejmują: * Cały transport publiczny, * Taksówki, * Supermarkety, * Szpitale, * Ośrodki zdrowia i centra diagnostyczne, * Windy, * Statki, * Samoloty, * Personel obsługujący klientów w restauracjach, kawiarniach i barach. Nowe obostrzenia obowiązują do 31 sierpnia, chyba że rząd wyda inne polecenie Grecki Rząd oficjalnie wprowadził nowe warunki wjazdowe dla turystów podróżujących do Grecji od 1 lipca 2020: Na co najmniej na 24 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) na stronie https://travel.gov.gr/#/ W dokumencie trzeba podać informacje o miejscu przekroczenia granicy, długości pobytu w innych krajach i adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - w wypadku podróży lotniczych będzie on skanowany przy wyjściu z samolotu. Informujemy, że w związku z pojawiającymi się nowymi zarażeniami wirusem COVID-19 rząd grecki wprowadza nowe obostrzenia, które dotyczą obowiązku noszenia maseczki we wszystkich miejscach przestrzeni publicznej. Transfer Środki higieny i społeczny dystans - podczas transferu powinieneś mieć zapewniony dostęp do środków dezynfekujących. W czasie transferu wymagane jest także noszenie maseczki ochronnej i zachowanie społecznego dystansu. Zaleca się korzystanie ze środkowych i tylnych drzwi. Prywatne transfery hotelowe - odbywają się w ograniczonej liczbie osób, zależnej od wielkości pojazdu. Kierowcy mają obowiązek stosowania masek ochronnych i rękawiczek oraz dezynfekcji pojazdów i ich regularnej, naturalnej wentylacji. Według wstępnych informacji autobusy będą mogły być wypełnione w 60%, a na ich pokładzie obowiązkowe będzie noszenie masek. Hotele Wszystkie hotele w Grecji zostały zobligowane do przestrzegania restrykcyjnych zasad bezpieczeństwa: * Wyznaczenie koordynatora ds. Zdrowia - osoba pełniąca tę funkcję, będzie nadzorowała przestrzeganie protokołów i pracę wszystkich działów. Koordynator ds. Zdrowia musi zostać zgłoszony do rejestru Krajowej Organizacji Zdrowia Publicznego. Dodatkowo hotele zobowiązane są do sporządzenia planu operacyjnego na potrzeby zarządzania przypadkami COVID-19. * Przeszkolony i zdyscyplinowany personel - kadra hoteli w Grecji musi zostać przeszkolona w zakresie przenoszenia wirusa i sposobie postępowania w przypadku wykrycia zakażeń. Zaleceniem jest, aby pracownicy codziennie mierzyli temperaturę i w przypadku wystąpienia niepokojących objawów, pozostali w domu. * Obsługa medyczna - każdy obiekt jest zobowiązany do posiadania lekarza na wezwanie, który będzie działał zgodnie z instrukcjami w celu wykrycia podejrzanych przypadków COVID-19. Równolegle, za pośrednictwem telemedycyny, lekarze będą mogli obserwować podejrzane przypadki. Jednocześnie personel hotelowy ma obowiązek zapewnienia gościom maksymalnej ochrony poprzez utrzymywanie społecznego dystansu i regularnego stosowania środków higieny. * Rejestr gości i personelu - Każdy hotel jest zobligowany do prowadzenia aktualnego i zgodne z przepisami RODO, rejestru członków personelu i gości, dzięki czemu w przypadku wykrycia przypadku choroby, wszystkie osoby mogące mieć z nim styczność, zostaną o tym fakcie poinformowane. * Komunikacja i stosowanie widocznej informacji - wszystkie hotele w Grecji, muszą informować swoich gości na temat stosowanych zabezpieczeń. Zaleca się, aby na stronach internetowych hoteli, znajdowały się specjalne sekcje dedykowane COVID-19. Goście mają także mieć w ogólnodostępnych miejscach i pokojach, dokładne i wielojęzyczne instrukcje o działaniach zapobiegawczych i dostępnych środkach. * Dystans społeczny - Goście i obsługa hoteli w Grecji zobowiązani są do utrzymywania 2 metrowego dystansu społecznego. * Wykorzystanie technologii - rekomendacja stosowania technologii, umożliwiającej płatności zbliżeniowe oraz zakwaterowanie i wymeldowanie z obiektu, zamawianie dodatkowych usług, przez urządzenia mobilne. * Zakaz wejścia dla osób z zewnątrz - goście spoza hotelu nie mogą do niego wchodzić. * Przedłużenie czasu zameldowania i wymeldowania pomiędzy pobytami - zaleca się, aby wymeldowanie nastąpiło do 10 rano, a zameldowanie od godziny 15:00, aby pokoje zostały dokładnie wyczyszczone i zdezynfekowane oraz miały zapewnioną naturalną wentylację. * Sprzątanie - Sprzątanie pokojów ma się odbywać z wykorzystaniem środków dezynfekujących a obsługa ma obowiązek zwrócenia specjalnej uwagi na dokładne czyszczenie wszystkich powierzchni łazienki przed przybyciem nowych gości. Należy unikać częstego sprzątania pokojów w czasie pobytu gości w celu unikania kontaktu z obsługą. Zalecane jest powiadomienie gości (na drzwiach lub wewnątrz pokoju) o tym, kiedy i w jaki sposób sprzątnięto ich pokoje. Ogólnodostępne pomieszczenia mają być czyszczone równie starannie, ze szczególnym naciskiem na częstą dezynfekcję takich miejsc jak klamki, przyciski windy itp. * Dyskrecja - Personel ma obowiązek zapewnić dyskrecję gościom przebywającym na wczasach w Grecji, jeśli wykryto u nich objawy choroby. * Ogólnodostępne środki dezynfekujące - Obiekty noclegowe są zobowiązane do udostępniania gościom i korzystania przez ich personel ze środków dezynfekujących. Wymagane jest także zapewnienie wystarczającej ilości materiałów jednorazowych, koniecznych do zachowania higieny i czystości (ręczniki papierowe, materiały jednorazowego użytku). * Restauracje hotelowe - Restauracje są zobowiązane do przestrzegania najwyższych norm sanitarnych. Towary muszą być odbierane przez delegowane osoby, które będą nosić rękawiczki i maski ochronne. Pracownicy kuchni powinni zachować odległość od siebie, zgodną z wymogami Ministerstwa Zdrowia. Na terenie hotelowych restauracji, obowiązują identyczne zasady, jak w restauracjach i barach na terenie całej Grecji. Managerowie są natomiast odpowiedzialni za właściwe rozmieszczanie stolików, z zachowaniem społecznego dystansu. * Place zabaw - na placach zabaw należy unikać przeludnienia i stosować zasady dystansu społecznego. * SPA i Wellness - obowiązują zasady dystansu społecznego. Goście mają dostęp tylko po wcześniejszym uzgodnieniu. Zaleca się stosowanie okien z pleksiglasu w recepcji strefy SPA. * Sklepy hotelowe i pomieszczenia ogólnodostępne - te przestrzenie są dostępne dla gości pod warunkiem zapewnienia dostosowanej do wielkości liczby gości oraz przestrzegania dystansu społecznego. Zaleca się, aby unikać korzystania z wind. * Sprawna i zadbana klimatyzacja - Hotele mają obowiązek zwrócenia szczególnej uwagi na dobry stan klimatyzacji, jej właściwego


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Kos, Grecja

    Położenie

    spokojnie, hotel zbudowany na wzgórzu bezpośrednio przy morzu. Do miasta Kos ok. 8 km. (wygodny dojazd autobusem liniowym, przystanek autobusowy przy hotelu). Ok. 3,5 km od żródeł termalnych Embros. Do lotniska im. Hippokratesa w Antichmachii ok. 35 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelowej, żwirowej plaży (zalecane obuwie kąpielowe).

    Wyposażenie

    ośrodek składa się z kilku budynków i oferuje łącznie 256 pokoi. W budynku głównym restauracja z tarasem, 1 winda, bary, kącik internetowy i TV-Sat. W ogrodzie grecka tawerna, restauracja włoska, 3 baseny (w tym jeden z oddzielnym brodzikiem), 2 bary przy basenach, mały sklepik. Leżaki i parasole przy basenie na plaży w cenie, ręczniki (za kaucją).

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu: wczesne śniadanie kontynentalne (6.30-7.00), bufet śniadaniowy (7.00-10.30) , obiad w formie bufetu (12.30-14.30), kolacja w formie bufetu (18.30-21.30). Późna kolacja (23.00-24.00) . lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-24.00). W barze przekąski (10.30-17.30), lody (10.30-17.30) , kawa, herbata i ciastka (17.00-18.00). Alternatywnie kolację można spożywać w restauracji włoskiej lub greckiej (otwarte w szczycie sezonu, konieczna wcześniejsza rezerwacja miejsc). Przekąska o północy (23.00-24.00). Show-Cooking.

    Internet

    WiFi w lobby oraz w pokojach w cenie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe: (2-3A): ok. 35 m2; w budynku bocznym. Telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą), lodówka, klimatyzacja, wanna lub prysznic, WC, suszarka, balkon lub taras. Z widokiem na morze lub ogród. Pokoje Premium z widokiem na morze (1-2C): ok. 23 m2; w budynku bocznym od strony ogrodu, klimatyzacja, WC, prysznic. Pokoje w bungalow z widokiem na morze: (2-D), w pieszej lini od plaży, ok. 23 m2; zestaw do parzenia kawy i herbaty. Poza tym wyposażone jak A2A. Pokoje De Luxe w bungalow z widokiem na morze (2-3E): ok. 33 m2. Pokoje De Luxe w bungalow od strony ogrodu (2-3F): ok. 33m2. De Luxe Junior Suite z widokiem na morze (2-3G): w budynku bocznym, przestronniejsze ok. 35 m2; balkon lub taras. Poza tym wyposażone jak pokoje A2A.Pokoje De Luxe rodzinne z widokiem na morze (2-4H): ok. 45 m2; w budynku bocznym, dwa pomieszczenia.Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2-4I): ok. 45 m2; w budynku bocznym, dwa pomieszczenia.

    Sport

    siłownia, aerobik, jacuzzi, tenis, siatkówka, koszykówka, siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia. Za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów, masaże, sauna.

    Dzieci

    oddzielny brodzik dla dzieci. Plac zabaw, mini klub dla dzieci 4-12 lat, mini disco, osobny kącik w restauracji z menu dla dzieci. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat w cenie.

    Rozrywka

    urozmaicony program animacyjny. Raz w tygodniu grecki wieczór.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 31.12.18 20% zniżki; od 1.01-28.02.19 15% zniżki, od 1.03-31.03.19 10% zniżki.

    Zniżki

    przy 2 os. pełnopłatnych 1-3 dzieci 2-6lat otrzymuje stałą cenę, dzieci w wieku 7-14 lat zniżkę procentową.

    Kategoria lokalna

    A.

    UWAGA!

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    przepiękny widok na Półwysep Bodrum. W pobliżu słynne "Termy Embros" (gorące źródła).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Dimitra Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
    Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
    Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
    Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
    Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
    Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
    Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
    Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
    Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja

    Opinie o Hotelu Dimitra Beach

    4.3
    polecam

    Jak na wyspy greckie spora żwirkowa plaża. Można ok. 1km spacerować w jedną stronę po zwirku, a w drugą fantastyczne kamienie. Bardzo czysta woda. Łagodne zejście do wody. Jedzenie bez fajerwerków, ale smaczne. Polecam tawernę, gdzie serwują miesa z grilla. W ofercie all nie ma nic do jedzenia oprócz lodów i ciasta od 15.00 do kolacji ( stan na koniec czerwca 2011). Miła obsługa kelnerska ( dużo polskich kelnerek). Łazienki w starszej części hotelu maleńkie i w dość zniszczone. Pokój bez zarzutu z indywidualnym, niekrępującym wyjściem na ogród. Od lotniska ok,1 godz.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Dimitra Beach - możliwości zakwaterowania:

    Deluxe Suite Family 2 Bedrooms SeaView
    bungalow garden view dbl
    bungalow sea view dbl
    deluxe junior suite sea view dbl
    Double Room Sea View
    Room Double SeaView
    BUNGALOW BEACHFRONT
    Bungalow Double GardenView
    Bungalow Double SeaView
    Room Single Use SeaView
    Junior Suite Deluxe SeaView
    Privilege JuniorSuite SeaView
    Bungalow beach front 2 os.
    Bungalow 2 os. w/morze
    Bungalow 2 os.+1 dost. w/morze
    Bungalow garden view 2 os.
    Bungalow garden view 2 os. + 1 dostawka
    BGL
    DBL
    DBLW
    DBL SV
    Dvoulůžkový pokoj, výhled na moře
    Deluxe family suite 2 os.
    Deluxe family suite 2 os. + 1 dostawka
    Deluxe family suite 2 os. + 2 dostawki
    JS
    Deluxe junior suite 2 os.
    Deluxe junior suite 2 os. + 1 dostawka
    Deluxe junior suite 2 os. + 2 dostawki
    jednolůžkový pokoj, výhled na moře

    Dimitra Beach - Możliwości wyżywienia:


    Dimitra Beach - miasta wylotu:


    Dimitra Beach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Dimitra Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00