Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
  • Hotel Dimitra Beach, Kos
1 / 13
Udogodnienia hotelu Dimitra Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Dimitra Beach
star 4

Grecja: Kos
Ocena hotelu Dimitra Beach:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dimitra Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 maja 2018

Hotel Dimitra Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • winda
  • kącik TV
  • restauracja główna "Romantica"
  • restauracja włoska "La Pergola" (a la carte, otwarta sezonowo, wieczorami)
  • mały amfiteatr
  • 3 baseny dla dorosłych (woda słodka)
  • każdy basen z tarasem słonecznym
  • 3 oddzielne brodziki dla dzieci
  • bar przy basenie
  • bar na plaży (płatny)
  • bar główny
  • bar z przekąskami

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w lobby, w cenie)
  • parasole i leżaki (przy basenie i na plaży, w cenie)
  • ręczniki kąpielowe (kaucja)

Dodatkowe udogodnienia

  • minimarket
  • sklep z pamiątkami (08.00-22.00)
  • lekarz (na telefon)
  • faks/ksero
  • wypożyczalnia samochodów

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

256

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje zwierzęta domowe (na zapytanie)

Sport i wellness

W cenie
  • kort do tenisa (rakiety i piłki oraz sztuczne oświetlenie, w cenie)
  • aerobik
  • sala fitness
  • minipiłka nożna
  • koszykówka
  • piłka wodna
  • siatkówka plażowa
  • rzutki
  • boccia
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
Płatne
  • bilard
  • wypożyczalnia rowerów (w tym górskich) – informacje na miejscu
  • sauna
  • masaże (w hotelu Michelangelo)

W okolicy

  • bezpośrednio przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży (zalecane obuwie kąpielowe)
  • w miejscowości Psalidi - Agios Fokas, ok. 3,5 km od Embros Therme - miejscowości ze źródełkami, ok. 8 km od miasta Kos (wygodny dojazd autobusem liniowym, przystanek autobusowy przy hotelu), ok. 35 km od lotniska
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50-70 min

Grecos Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****+

REGION

Grecja/Kos/Agios Fokas

Warto podkreślić

- NOWOŚĆ - Greckie przysmaki w ramach All Inclusive - W pobliżu miasta Kos - Odnowiony w latach 2015-2016 r. - Nowoczesny design - Wi-Fi bezpłatnie w lobby i w pokojach - Kategoria lokalna 4*

Okiem Grecosa

Częściowo odnowiony hotel, na zboczu wzgórza z bajecznym widokiem na morze, nowoczesnym wystrojem oraz wyśmienitą kuchnią. Ponadto osobna strefa dla osób dorosłych, a także bliskość hotelu do lokalnych term to przepis na romantyczny wypad we dwoje.

Położenie

• przy plaży • ok. 8 km stolica wyspy - Kos • przystanek autobusowy przy hotelu • lotnisko ok. 35 km2

Plaża

• przy hotelu • żwirkowo-kamienista • leżaki i parasole na plaży (bezpłatnie) • ręczniki plażowe (bezpłatnie)

Hotel

• budynek główny i kilkanaście bungalowów • recepcja 24 h • hotel został częściowo odnowiony w latach 2015-2016 • restauracja główna i 2 restauracje tematyczne (włoska i grecka)

• 3 bary

w lobby i przy basenach • wi-fi na terenie całego hotelu bezpłatnie • minimarket • 256 pokoi, kategoria lokalna 4*

Pokoje

Standard • 2-os. (ok. 35 m2) • bezpłatne Wi-Fi • klimatyzacja indywidualnie sterowana bezpłatnie • czajnik, minilodówka • sejf bezpłatny • TV-Sat, telefon • łazienka z wanną, suszarka • balkon • pokój składa się z sypialni i pokoju dziennego oddzielonego drzwiami • widok na morze Bungalow • 2-os. (ok. 33 m2) • odnowione pokoje • bezpłatne Wi-Fi • klimatyzacja indywidualnie sterowana bezpłatnie • czajnik, minilodówka • sejf bezpłatny • TV-Sat, telefon • taras • łazienka z prysznicem, suszarka • widok na morze Superior • 2-os. (ok. 23 m2) • odnowione pokoje • bezpłatne Wi-Fi • klimatyzacja indywidualnie sterowana bezpłatnie • wyposażony jak bungalow • zlokalizowany najbliżej plaży • brak możliwości wstawienia łóżeczka dla dziecka • balkon lub taras • widok na morze

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch i kolacja - bufet • przekąski (10:30 - 17:30) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do 00:30

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 3 baseny (jeden z jacuzzi) • leżaki i parasole przy plaży bezpłatnie • kort tenisowy • joga, siłownia • aqua aerobic, water polo • okazjinalnie wieczory tematyczne • animacje Odpłatnie • masaże i zabiegi w strefie SPA

Dla dzieci

• brodzik dla dzieci • plac zabaw • miniklub • łóżeczka dla niemowląt dla dzieci • wysokie krzesełka w restauracji • opiekunka dla dzieci (odpłatnie, na zamówienie)

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

**** KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF4Położenie:*    W miejscowości Psalidi, 35km od międzynarodowego lotniska, ok. 8 km od najbliższego portu i miejscowości Kos.Plaża:*    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-kamienista, leżaki, ręczniki i parasole na plaży są bezpłatne.Zakwaterowanie:*    256  pokoi     usytuowanych  w  budynku  głównym i bungalowach;*    Typy pokoi: standardowe, rodzinne, apartamenty.*    Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów oraz WC, telewizor, mini lodówka, telefon, klimatyzacja, Wi-Fi, sejf (płatny) balkon lub taras.Restauracje i bary:*    2 restauracje; *    4 bary: główny, snack bar przy basenie, kawiarnia.Wyżywienie:*    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu z greckimi i międzynarodowymi daniami podawane w restauracji głównej. Różnego rodzaju zimne i  ciepłe przekąski dostępne w godzinach 10:00-17:30 oraz 23:00-24:00.  Napoje alkoholowe i   bezalkoholowe    lokalnej    produkcji    dostępne w wyznaczonych przez hotel barach w godz. 10:00-24:00.Sport i rozrywka:*    3 baseny oraz trzy baseny dla dzieci;*    Bezpłatnie: kort tenisowy, siłownia, boisko do koszykówki, tenis stołowy, parasole przy basenach bezpłatne, ręczniki plażowe za kaucją, program animacyjny;*    Odpłatnie: bilard, oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne na plaży.Dla dzieci:*    Trzy baseny, mini klub 4-12 lat, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji oraz dziecięce łóżeczko na zapytanie.Pozostałe udogodnienia:*    Lobby z recepcją, siłownia,sklep z biżuterią, mini market, sklep z pamiątkami,  parking.Naszym zdaniem:*    Doskonała propozycja dla każdego Klienta, wiele atrakcji sportowych, wydzielone baseny dla dzieci, wspaniałe animacje, bogata infrastruktura oraz smaczna kuchnia zapewnią Państwu wspaniały wypoczynek.Strona internetowa:*    www.dimitrabeachotel.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Itaka

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Idealny na wakacje dla wielbicieli pięknych krajobrazów i obcowania z naturą. Hotel położony amfiteatralnie na wzgórzu z pięknym widokiem na Morze Egejskie oraz Turcję. Na pasjonatów aktywnego wypoczynku czekają 3 baseny dla dorosłych i 3 brodziki dla dzieci, boisko do siatkówki plażowej oraz animacje sportowe. Podczas posiłków na tarasie restauracji można cieszyć się pięknymi widokami na morze. Warto wybrać się na wycieczkę po okolicy, blisko jest do term i miasta Kos.

POŁOŻENIE:

w historycznym rejonie AGIOS FOKAS, ok. 8 km od Kos, ok. 100 m od hotelu minimarket, 2 km od źródeł termalnych; ok. 35 km od portu lotniczego w Kos; przystanek autobusowy przed hotelem (ok. 1,6 EUR/Kos).

PLAŻA:

Agios Fokas, hotelowa, żwirkowo-kamienista, łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, 10 m od brzegu, głęboka woda, ok. 30 m od hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1974 r., odnowiony w 2004 r. oraz w 2015 r., 256 pokoi, 9 budynków, 2 piętra, kilka bungalowów parterowych, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Flavors - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, Thalasa & Alati - dania w formie bufetu, kuchnia grecka w formie barbeque, włoska kuchnia podczas kolacji, show cooking (wymagana wcześniejsza rezerwacja), dostępne foteliki dla dzieci; we wszystkich restauracjach dostępne dania wegetariańskie, podczas kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), snack bar Thalasa & Alati, pool bar Water, swim-up bar, bar w lobby, "thellasa Lounge" bar tylko dla dorosłych, kantor, minimarket; taras z widokiem na Morze Egejskie, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/30 min), opiekunka do dziecka (na zamówienie); występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os., ok. 23 m², zadbany, w ładnej kolorystyce, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz., 25 EUR/2 tyg.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na morze;

bungalow:

2-os., ok. 33 m², w bungalowie, wyposażenie jak w pokoju standardowym; taras (krzesełka i stolik), widok na morze;

rodzinny:

3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², pokój dzienny z aneksem kuchennym i sypialnia, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą;

junior suite:

2-os., (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², pokój dzienny z aneksem kuchennym i sypialnia, wanna, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

baseny, słodka woda: główny, ok. 300 m², gł. 1,2-2,8 m, prostokątny kształt, ok. 220 m², gł. 1,4-1,8 m, basen z hydromasażem, ok. 200 m², gł. 1-1,8 m, basen z barem swim-up, 3 brodziki dla dzieci przy każdym z basenów, gł. 0,4-0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, minipiłka nożna, boccia, sala fitness; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje sportowo-rozrywkowe dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: bilard (2 EUR/gra), wypożyczalnia rowerów; centrum spa w siostrzanym hotelu Micheangelo za opłatą.

ALL INCLUSIVE:

wczesne śniadanie kontynentalne (6.30-7.00), śniadanie (7.00-10.30) w restauracji Flavors, obiad (12.30-14.30) w restauracjach Flavors i Thalasa & Alati, dania w formie bufetu, kolacja (18.30-21.30) w restauracjach Flavors i Thalasa & Alati (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski (12.30-15.00) w Village Café, późne przekąski (23.00-24.00) w restauracji Flavors; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

W CENIE:

wycieczka lokalna "Zachód słońca w Zia" GRATIS (promocją objęte są wyloty w maju 2016)

KONTAKT:

0030/2242028581, www.dimitrabeachotel.gr

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Kos/Agios Fokas

Opinia 7islands

Rozległy kompleks wybudowany w stylu greckim z wąskimi uliczkami i otaczającymi je ogrodami pełnymi kwiatów oraz przepięknym panoramicznym widokiem na morze. Bogata infrastruktura basenowa, różnorodne animacje i możliwość uprawiania sportów sprawią, że nikt nie będzie się nudził. Niewielka odległość do stolicy wyspy w mieście Kos to dodatkowy atut lokalizacji hotelu, który szczególnie polecamy rodzinom z dziećmi.

Położenie

Na krańcu południowo-wschodniego wybrzeża wyspy, w zatoce Agios Fokas, ok. 8 km od Kos, ok. 35 km od lotniska, ok. 2 km od gorących źródeł "Therma".

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, wąska, żwirowo-kamienista (zalecane specjalne obuwie). Leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt.

Hotel

Wielopoziomowy kompleks o niskiej zabudowie z przepięknym panoramicznym widokiem na morze, zaprojektowany w stylu greckim , składający się z budynku głównego i 27 bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się recepcja, amfiteatr, restauracja główna, 5 barów, Internet Wi-Fi, parking. Odpłatnie: tawerna 'La Pergola' (kuchnia grecka lub włoska), kawiarenka internetowa, mini market, wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 256 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, bungalowy z możliwością 1 dostawki, junior suite z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, rodzinne jednopokojowe z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek, rodzinne z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek (2 sypialnie).

Wyżywienie

All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: wczesne śniadania kontynentalne (06:30-07:00), śniadania (07:00-10:30), obiady (12:30-14:00), kolacje (19:00-21.30). Do dyspozycji Gości pozostaje również restauracja ? la carte serwująca obiady w stylu greckim (12:30-14:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja) i kolacje w stylu włoskim (19:30-21:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja). W godzinach 10:00-18:00 w barze przy basenie dostępne są przekąski, ciastka, kawa, herbata. W wybranych barach w godzinach 10:00-24:00 serwowane są napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 3 baseny, w tym 1 z jacuzzi (leżaki i parasole, za ręczniki pobierany jest depozyt), tarasy słoneczne, animacje dzienne i wieczorne, kort tenisowy, tenis stołowy, mini piłka nożna, siatkówka, siatkówka plażowa, koszykówka. Odpłatnie: bilard, rowery, Therme SPA (zabiegi upiększające na twarz i ciało, salon piękności), masaże, siłownia, sauna, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

3 brodziki, plac zabaw, mini klub, mini dyskoteka, łóżeczka do spania (dla dzieci do 2 lat, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.dimitrabeachotel.gr / Tel.: 00 30 224 202 85 81-82


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Kos

Data otwarcia

1971 r. Odnowiony 2004 r.

Położenie

Agios Fokas, 8 km od miasta Kos, 35 km od lotniska. Hotel zbudowany tarasowo - liczne schody. Przystanek autobusowy obok hotelu.

Plaża

przy hotelu, prywatna, żwirowo-kamienista. Parasole i leżaki - bezpłatne. Ręczniki plażowe - bezpłatne, wymagany depozyt.

W hotelu

2 restauracje, 5 barów, 3 baseny odkryte (w tym jeden z jacuzzi), mini market, winda w budynku głównym.

Pokoje

w budynku głównym i bungalowach: pokoje standardowe, pokoje rodzinne (2 lub 3 pokoje połączone drzwiami, aneks kuchenny), pokoje junior suite (2 lub 3 pokoje połączone drzwiami, aneks kuchenny). klimatyzacja indywidualna (bezpłatna), lodówka, TV, wanna lub prysznic, suszarka, balkon lub taras.

Rozrywki i usługi

Bezpłatne: internet bezprzewodowy w recepcji, mini boisko do piłki nożnej, boccia, piłka wodna, animacje dzienne i wieczorne, aerobik, siatkówka, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, rzutki, kort tenisowy. Płatne: kawiarenka internetowa, sejf w recepcji (15 Euro za tydzień), bilard, siłownia, centrum SPA w hotelu Michelangelo (basen kryty od maja do października), wypożyczalnia rowerów i samochodów (firma zewnętrzna).

Atrakcje dla dzieci

3 brodziki, plac zabaw, animacje, mini klub (4 -12 lat), mini disco, posiłki i krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie), opiekunka (płatna, na życzenie - dla dzieci powyżej 4 roku życia).

Wyżywienie

All Inclusive (10:00-24:00) Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja. Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Restauracja a'la carte: La Pergola włosko-grecka. Wymagana rezerwacja.

Tel./Faks

+30 22 420 / 28 581, 28 495  

Aktualizacja opisu

2015.06.15, g. 13:09


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kos

Położenie

spokojnie, powyżej wąskiej żwirowej plaży w Agios Fokas. W pobliżu mała zatoczka kąpielowa (wskazane obuwie kąpielowe). Do miasta Kos ok. 7 km. Przystanek autobusowy do stolicy wyspy przy hotelu.

Wyposażenie

ośrodek składa się z kilku budynków. W budynku głównym restauracja z tarasem, bary, kącik internetowy i TV-Sat. W ogrodzie grecka tawerna, restauracja włoska, 3 baseny (w tym jeden z oddzielnym brodzikiem), 2 bary przy basenach, mały sklepik. Leżaki i parasole przy basenie na plaży w cenie, ręczniki za kaucją.

Kategoria lokalna

A.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe: (A1-3A): w budynku bocznym. Telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą), lodówka, klimatyzacja, wanna lub prysznic, WC, suszarka, balkon lub taras. Z widokiem na morze lub ogród.

Junior Suite

(A2E): przestronniejsze, dodatkowo osobna sypialnia, wnęka kuchenna i miejsce do siedzenia. Poza tym wyposażone jak pokoje A2A.

Pokoje rodzinne (B2-4F)

jeszcze bardziej przestronne. Poza tym wyposażone jak A2E.

Pokoje rodzinne (B2-5G)

dwie osobne sypialnie. Poza tym wyposażone jak pokoje B2F.

Bungalow

(A1-3C): posiadają jedno podwójne łóżko lub dwa osobne, miejsce do siedzenia i lodówkę. Poza tym wyposażone jak pokoje A2A.

Bungalow z widokiem na morze

(A2-3D), w pieszej lini od plaży. Poza tym wyposażone jak A2A.

Dzieci

oddzielny brodzik dla dzieci. Plac zabaw, mini klub dla dzieci 4-12 lat. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat w cenie.

Rozrywka

urozmaicony program animacyjny. Raz w tygodniu grecki wieczór.

Sport

siłownia, aerobik, jacuzzi, tenis, siatkówka, koszykówka, siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia. Za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów, masaże, sauna.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu (obiad i kolacja w restauracji a-la-carte po wcześniejszym zgłoszeniu na recepcji). Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godz. 10.00-24.00. Kawa, herbata i ciasto w godz. 16.30-17.30, przekąski i lody w godz. 11.00-18.00. Przekąski o północy w godz. 23.00-24.00.

Dodatkowe informacje

Wcześniej = taniej- do 31.01.15 17% ZNIŻKI; od 1.02-31.03.15 15% ZNIŻKI, od 1.04-30.04.15 10% ZNIŻKI Zniżki- przy 2 os. pełnopłatnych 1-3 dzieci 2-6lat otrzymuje stałą cenę, dzieci w wieku 7-14 lat zniżkę procentową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Dimitra Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja

Opinie o Hotelu Dimitra Beach

Jak na wyspy greckie spora żwirkowa plaża. Można ok. 1km spacerować w jedną stronę po zwirku, a w drugą fantastyczne kamienie. Bardzo czysta woda. Łagodne zejście do wody. Jedzenie bez fajerwerków, ale smaczne. Polecam tawernę, gdzie serwują miesa z grilla. W ofercie all nie ma nic do jedzenia oprócz lodów i ciasta od 15.00 do kolacji ( stan na koniec czerwca 2011). Miła obsługa kelnerska ( dużo polskich kelnerek). Łazienki w starszej części hotelu maleńkie i w dość zniszczone. Pokój bez zarzutu z indywidualnym, niekrępującym wyjściem na ogród. Od lotniska ok,1 godz.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3

Dimitra Beach - możliwości zakwaterowania:

Bungalow z bezpośrednim widokiem na morze
Bungalow z widokiem na morze
Bungalow
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny z widokiem na morze

Dimitra Beach - Możliwości wyżywienia:


Dimitra Beach - miasta wylotu:


Dimitra Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Dimitra Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00