cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
  • Hotel Caravia Beach, Kos
1 / 24
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
27.04 - 28.04
już od 258 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.04 - 29.04
już od 258 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Caravia Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Caravia Beach
star 4

Grecja: Kos
Ocena hotelu Caravia Beach:
4.7 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Caravia Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 kwietnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
  • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
  • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

Hotel Caravia Beach w ofercie Biura podróży:

Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
  • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
  • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

REGION

Grecja/Kos/Marmari

Warto podkreślić

- Jedna z piękniejszych piaszczystych plaż na wyspie - Baza sportów wodnych na plaży - Prawdziwa oaza zieleni - Wysoko oceniana jakość obsługi - Kategoria lokalna 4*

Okiem Grecosa

Komfortowy hotel o nowoczesnym designie jest położony w bajecznym ogrodzie, przy szerokiej i piaszczystej plaży, na której można korzystać ze sportów wodnych. Nie chce się opuszczać tego miejsca.

Położenie

• bezpośrednio przy morzu • centrum Marmari ok. 1 km • przystanek autobusowy przy hotelu • miasto Kos ok. 13 km • lotnisko ok. 12 km

Plaża

• piaszczysta • jedna z najpiękniejszych na wyspie • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (bezpłatne) • bar przy plaży • odznaczana Błękitną Flagą

Hotel

• czteropiętrowy budynek główny i bungalowy w ogrodzie • recepcja 24 h, windy • restauracja główna • 3 bary - budynek główny, basen, plaża • ręczniki plażowe (bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatne) • Hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej • 297 pokoi, kategoria lokalna 4*

Pokoje

Standard • 2-3 os (ok. 22 m2) • dostawka dla 3. osoby (sofa) • klimatyzacja centralna (bezpłatna) • Wi-Fi (bezpłatne) • TV-SAT, minilodówka • sejf (ok. 10 EUR/tydz.) • łazienka - wanna/prysznic, suszarka • balkon francuski Bungalow • 2-4 os (ok. 32 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby (sofa) • dwa pokoje z drzwiami przesuwnymi • klimatyzacja indywidualna (bezpłatna) • Wi-Fi (bezpłatne) • TV-SAT, minilodówka • sejf (ok. 10 EUR/tydz.) • łazienka - wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• wczesne śniadanie, śniadanie, lunch i kolacja - bufet • przekąski, lody i owoce (w wyznaczonych godzinach i barach) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 2 baseny ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenie • 3 korty tenisowe (oświetlenie za opłatą 10 EUR/h) • koszykówka, tenis stołowy, minigolf • rzutki, miniboisko do piłki nożnej • boccia, siatkówka plażowa • program animacyjny, sala fitness • wieczór grecki Odpłatnie • sporty wodne (oferta zewnętrzna) • wypożyczalnia rowerów

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • basen dla dzieci ze słodką wodą • miniklub • plac zabaw • animacje • menu dla dzieci • krzesełka w restauracji • Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 12 lat • Dzieci pobyt zniżka - 2. dziecko od 2 do 12 lat

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).

GRATIS

- Gwarancja niezmiennej ceny - Bezkosztowa zmiana rezerwacji - Dziecko pobyt gratis

PONADTO

- Rabaty do 40% - Gwarancja najniższej ceny z Last Minute 25zł/os. - Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji 12zł/os. - Rabat 2% dla Stałych Klientów


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
  • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
  • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Położony bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na wyspie, zachwyca pięknym ogrodem z zadbanymi zielonymi trawnikami, pełnym krzewów tamaryszka i finezyjnych kwiatów bugenwilli. Nowoczesne i stylowo urządzone wnętrza utrzymane w spokojnej, stonowanej kolorystyce spodobają się miłośnikom dyskretnej elegancji w modnym duchu minimalizmu. Dużym atutem hotelu są wygodne, duże baseny z hydromasażem oraz bogata oferta animacji dla dorosłych i dla dzieci. Wypoczynek idealny dla szukających ciszy i harmonijnej bliskości z naturą.

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od centrum miasteczka MARMARI, najbliższe sklepy i bary ok. 500 m od hotelu, ok. 13 km od miasta Kos; ok. 12 km od lotniska w Kos; przystanek autobusowy obok hotelu (ok. 2 EUR/Kos).

PLAŻA:

Marmari Beach, publiczna, piaszczysta, jedna z najładniejszych na Kos, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 50 m od recepcji, dojście przez ogród hotelowy, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki, odnowiony w 2007 r., 297 pokoi, 4-piętrowy budynek i kilkanaście bungalowów, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Appelis - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa z elementami kuchni greckiej, dania wegetariańskie, dostępne foteliki dla dzieci, 3 bary, w tym bar przy basenie i na plaży; minimarket, sklep z pamiątkami i kosmetykami; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras z widokiem na ogród i bocznym widokiem na morze, duży, zielony ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), zadbany, ok. 20 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon francuski, widok na ogród;

bungalow:

2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 35 m², w bungalowie, wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (krzesełka i stolik), widok na ogród; pokój bungalow za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 800 m², gł. 0,5-1,7 m, ok. 500 m², gł. 0,5-1,5 m, hydromasaż, basen dla dzieci, okrągły, woda słodka, ok. 150 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; 2 korty tenisowe z oświetleniem (ok. 10 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, piłka plażowa, sala fitness, rzutki, minigolf; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych, amfiteatr; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00).

KONTAKT:

0030/2242041291;, www.caraviabeach.gr

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
  • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
  • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • lobby
  • recepcja 24 h
  • windy
  • sala TV
  • ogród
  • kącik wypoczynkowy
  • Wi-Fi (w miejscach publicznych, w cenie)
  •  minimarket
  • fryzjer
  • lekarz: na zapytanie, za opłatą

karty

Visa, Amex, Diners i MasterCard

Liczba pokojów

297

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness
  • łucznictwo
  • gimnastyka
  • piłka wodna
  • minigolf
  • koszykówka
  • siatkówka plażowa
  • plażowa piłka nożna
Płatne
  • sporty wodne na plaży (w ofercie firmy zewnętrznej - windsurfing, kajaki typu canoe, rowery wodne)
  • wypożyczalnia rowerów
  • masaże
  • tenis

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny (, wieczorami, w ciągu dnia)
  • przedstawienia
  • boccia
  • boccia w cenie
  • rzutki
  • bilard

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ląd
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Suita junior swim up JSX2
  • 2-3 os.
  • pokój dzienno-sypialny
  • balkon lub taras z bezpośrednim dostępem do basenu
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • telefon
  • TV sat.
  • sejf (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • lodówka
Pokój 2-osobowy od strony morza DZX2
  • 2-4 os.
  • ok. 35 m2
  • od strony morza
  • w bungalowach
  • dodatkowa sypialnia oddzielona drzwiami przesuwnymi
  • balkon lub taras
  • część dzienna
  • sypialnia oddzielona przesuwanymi drzwiami od części dziennej
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • telefon
  • TV sat.
  • sejf (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • lodówka
Pokój 2-osobowy od strony morza DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • od strony morza
  • balkon francuski
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • telefon
  • TV sat.
  • sejf (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • lodówka
Suita junior JSX1
  • 2-3 os.
  • pokój dzienno-sypialny
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • telefon
  • TV sat.
  • sejf (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • lodówka
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ląd
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • telefon
  • TV sat.
  • sejf (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • lodówka
  • balkon francuski

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie w formie bufetu
  • obiad w formie bufetu
  • kolacja w formie bufetu
  • herbata, kawa
  • ciasta, ciasteczka, przekąski i lody (9.00-24.00)
  • możliwość zamówienia koszy piknikowych z obiadami
  • duży wybór lokalnych napojów alkoholowych i bezalkoholowych (9.00-24.00)
Restauracje i bary
  • główna restauracja: bufet dla dzieci, pełnowartościowe posiłki, bufet, show cooking, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar na plaży
  • bar w lobby: codziennie 16:00 - 00:00
  • W okolicy

    • ok. 1 km od centrum Marmari
    • bezpośrednio przy plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
    • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
    • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia:

    1979 r. Odnowiony 2007 r.

    Położenie:

    Marmari, 3 km od Tigaki, 13 km od miasta Kos (przystanek autobusowy blisko hotelu), 12 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 45.000 m².

    Plaża:

    przy hotelu, piaszczysta, 4 km długości. Parasole i leżaki – płatne. Brak ręczników plażowych.

    W hotelu:

    2 restauracje, 4 bary, 2 baseny odkryte, sala konferencyjna na 350 osób, winda w budynku głównym.

    Pokoje:

    W budynku głównym : 212 pokoi standardowych z balkonem francuskim; W bungalowach: 80 pokoi z balkonem lub tarasem (1 pokój podzielony drzwiami); 5 pokoi dla osób niepełnosprawnych; klimatyzacja centralna w budynku głównym (bezpłatna), klimatyzacja indywidualna w bungalowach (bezpłatna), sejf (płatny, 10 EURO za tydzień), TV, telefon, łącze internetowe (płatne), lodówka, wanna lub prysznic, suszarka.

    Rozrywki i usługi: 

    • Bezpłatne: animacje, 3 korty tenisowe , tenis stołowy , siłownia, jacuzzi, rzutki, łucznictwo, bilard, miniboisko do piłki nożnej, siatkówka, koszykówka, minigolf.
    • Płatne: internet bezprzewodowy, kącik internetowy, room service, pralnia, pokój gier, oświetlenie kortów, mini market, sporty wodne i centrum windsurfingowe (firma zewnętrzna), wypożyczalnia rowerów i samochodów (firma zewnętrzna).

    Dla dzieci: 

    brodzik, plac zabaw, miniklub, posiłki i krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

    Wyżywienie:

    All inclusive (10:00 – 24:00)

    Posiłki:

    wczesne śniadanie, śniadanie, obiad, przekąski, lody, kolacja.

    Napoje zawarte:

    lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
    • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
    • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA GRECKA

    ****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *    12 km do miasta Kos i portu, ok. 1 km do miejscowości Marmari; przystanek autobusowy przed hotelem; 13 km od międzynarodowego lotniska.

    Plaża

    *    Bezpośrednio przy piaszczystej plaży; leżaki i parasole bezpłatnie.

    Zakwaterowanie

    *    294 pokoi w budynku głównym i bungalowach; *    Typy pokoi: standardowe (22m2); bungalow (sypialnia + salon z przesuwanymi drzwiami, 32m2); *    Wyposażenie: klimatyzacja (czerwiec-wrzesień), łazienka z wanną, WC, suszarką, TV sat, telefon, sejf (płatny), lodówka, Wi-Fi, balkon lub taras tylko w pokojach w bungalowach.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna; *    Bary: lobby bar, Snack bar na plaży.

    Wyżywienie

    *    All inclusive: wczesne śniadanie, śniadania, obiad, kolacja, w formie bufetu, w restauracji głównej. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji oraz przekąski serwowane w godz. 10:00- 24:00 w hotelowych barach.

    Sport i rozrywka

    *    Basen, basen dla dzieci; *    Bezpłatnie: basen z hydromasażem, tenis ziemny (trzy korty), fitness, siatkówka, tenis stołowy, koszykówka, piłka nożna, bilard, boccia; *    Odpłatnie: oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne na plaży (windsurfing kajaki, narty i rowery wodne), masaż na życzenie.

    Dla dzieci

    *    Brodzik, plac zabaw, mini klub 4-12 lat, animacje, łóżeczka dla dzieci oraz wysokie krzesełka w restauracji.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Recepcja z lobby, mini market ok. 800 m, kącik internetowy (za opłatą), amfiteatr z wieczornymi występami, Wi-Fi bezpłatne w lobby, parking.

    Naszym zdaniem

    *    Hotel cieszy się bardzo dobrą opinią. Posiada wiele atrakcji sportowych i udogodnień dla dzieci. Przy hotelu znajduję bardzo ładna, szeroka, piaszczysta plaża. Polecany dla rodzin z dziećmi, dla par.

    Strona internetowa

    *    www.caraviabeach.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
    • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
    • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4.5

    Region

    Grecja/Kos/Marmari

    Opinia 7islands

    Zadbany obiekt położony wśród przepięknych ogrodów i zieleni. Bezpośrednia lokalizacja przy najładniejszej piaszczystej plaży na wyspie to jeden z największych atutów obiektu. Dużym plusem hotelu są wygodne, duże baseny z hydromasażem oraz bogata oferta animacji dla dorosłych i dla dzieci. Wypoczynek idealny dla szukających ciszy i harmonijnej bliskości z naturą.

    Położenie

    Na północno-zachodnim wybrzeżu, w miejscowości Marmari, gdzie znajdują się sklepy, bary, restauracje, ok. 12 km od miasta Kos, ok. 13 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się przy hotelu.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, szeroka, piaszczysta. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

    Hotel

    W skład kompleksu wchodzi trzypiętrowy budynek główny oraz jednopiętrowe bungalowy otoczone bujną roślinnością. Na terenie hotelu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, 4 windy, kącik telewizyjny, restauracja główna, 3 bary (w tym bar na plaży), Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: sala konferencyjna, kantor, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 212 pokojami w budynku głównym oraz 82 pokojami w bungalowach z łazienką i toaletą oraz balkonem francuskim (w budynku głównym) lub tarasem (w bungalowach). Wszystkie pokoje i bungalowy wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, rodzinne w bungalowach z możliwością 2 dostawek (2 sypialnie oddzielone drzwiami).

    Wyżywienie

    All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: wczesne śniadania kontynentalne (06:00-07:00), śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30). W barze przy basenie oraz w barze na plaży w godzinach 10:00-18:00 dostępne są przekąski oraz lody. W wybranych barach w godzinach 10:00-24:00 dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny (leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne), jacuzzi, animacje dzienne i wieczorne, siłownia, tenis ziemny, tenis stołowy, mini golf, rzutki, koszykówka, siatkówka plażowa, mini piłka nożna, wieczór grecki raz w tygodniu. Odpłatnie: bilard, oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, mini klub, menu dla dzieci podczas obiadów i kolacji, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.caraviabeach.gr / Tel.: 00 30 224 204 12 91

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

    **

    Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 3 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
    • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
    • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Kos

    Opis oferty:

    Położony bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na wyspie, zachwyca pięknym ogrodem z zadbanymi zielonymi trawnikami, pełnym krzewów tamaryszka i finezyjnych kwiatów bugenwilli. Nowoczesne i stylowo urządzone wnętrza utrzymane w spokojnej, stonowanej kolorystyce spodobają się miłośnikom dyskretnej elegancji w modnym duchu minimalizmu. Dużym atutem hotelu są wygodne, duże baseny z hydromasażem oraz bogata oferta animacji dla dorosłych i dla dzieci. Wypoczynek idealny dla szukających ciszy i harmonijnej bliskości z naturą.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1 km od centrum miasteczka MARMARI, najbliższe sklepy i bary ok. 500 m od hotelu, ok. 13 km od miasta Kos; ok. 12 km od portu lotniczego w Kos; przystanek autobusowy obok hotelu (ok. 2 EUR/Kos).

    PLAŻA:

    Marmari Beach, publiczna, piaszczysta, jedna z najładniejszych na Kos, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 50 m od recepcji, dojście przez ogród hotelowy, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki, odnowiony w 2007 r., 297 pokoi, czteropiętrowy budynek i kilkanaście bungalowów, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Appelis - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa z elementami kuchni greckiej, dania wegetariańskie, dostępne foteliki dla dzieci, 3 bary, w tym bar przy basenie i na plaży; minimarket, sklep z pamiątkami i kosmetykami; centrum konferencyjne dla 300 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy, taras z widokiem na ogród i bocznym widokiem na morze, duży, zielony ogród; za opłatą: fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), zadbany, ok. 20 m², klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon francuski, widok na ogród;

    bungalow:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 35 m², w bungalowie, wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (krzesełka i stolik), widok na ogród; pokój bungalow za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 800 m², gł. 0,5-1,7 m, ok. 500 m², gł. 0,5-1,5 m, hydromasaż, basen dla dzieci, okrągły, woda słodka, ok. 150 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; 2 korty tenisowe z oświetleniem (ok. 10 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, piłka plażowa, sala fitness, rzutki, minigolf; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych, amfiteatr; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00).

    KONTAKT:

    0030/2242041291, www.caraviabeach.gr

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
    • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
    • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Grecja/Kos

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 1 km od centrum Marmari - ok. 12 km od miasta Kos - ok. 15 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta i szeroka, łagodne zejście do morza - leżaki i parasole (bezpłatne) - certyfikat Blue Flag

    Pokoje

    Pokój Standardowy - budynek główny - centralna klimatyzacja (bezpłatna w okresie 01.06-30.09) - TV-Sat, kanał muzyczny, telefon, mini lodówka - sejf (płatny ok. 10 EUR/tydzień), Wi Fi (bezpłatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów, szlafroki, kapcie) - balkon francuski Pokój rodzinny - bungalow - pokój dzienny z dwiema sofami oraz sypialnia - indywidualna klimatyzacja - balkon/taras - pozostałe wyposażenie jak w pokoju standardowym

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny ze słodką wodą, jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie - fitness, siłownia, aerobik, water polo - tenis, siatkówka plażowa, mini boisko do piłki nożnej i koszykówki| - tenis stołowy, minigolf, rzutki - dzienny i wieczorny program animacyjny Płatne - sprzęt oraz oświetlenie kortów tenisowych - sporty wodne na plaży - masaże - bilard

    Dla dzieci

    - 2 baseny ze słodką wodą - plac zabaw, sala zabaw - mini klub, animacje - mini bufet podczas obiadu i kolacji

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - lobby bar - snack bar - bar przy basenie - bar na plaży

    Dodatkowe informacje

    - hotel dysponuje 294 pokojami - Wi Fi (bezpłatne), kącik internetowy (płatny ok. 5 EUR/h) - sala konferencyjna - pralnia, mini market, kantor, salon urody, fryzjer, lekarz (na życzenie, za opłatą) - amfiteatr, wypożyczalnia samochodów, skuterów i rowerów - www.caraviabeach.gr

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe

    Video

    www.youtube.com/watch?v=zuOu4Lx8dog


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
    • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
    • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kos, Grecja

    Opis hotelu

    Hotel zbudowany został w roku 1978. Obiekt oferuje łącznie 297 pokoi. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia i bar. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Niewątpliwym atutem poszczególnych kwater jest boczny widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne bądź sofę. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, minigolf i strzelanie z łuku, czy też za dodatkową opłatą jazda konna urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. Na miejscu oczekuje Państwa zróżnicowana oferta sportowa, w tym sporty wodne jak windsurfing, kitesurfing, kanadyjki i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą jet ski. Narty wodne i rower wodny organizowane są przez firmy zewnętrzne. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, bilard, dart, joga i aerobik. Oferta sportowo-rekreacyjna hotelu obejmuje spa, salon piękności i zabiegi masażu. Gorąco zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertę rozrywkową, polecamy Państwu program animacyjny, muzykę na żywo, dyskotekę, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
    • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
    • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja/Kos

    Opis

    Hotel Caravia Beach położony jest przy jednej z najładniejszych piaszczystych plaż północnego wybrzeża wyspy, w okolicy małej miejscowości turystycznej Marmari. W pobliżu znajduje się mnóstwo restauracji i barów, a w jedyne 15 minut dojechać można autobusem do miasta Kos. Z pokoi roztaczają się malownicze widoki na hotelowe ogrody i baseny lub morze. Tutejsza restauracja serwuje smaczne dania kuchni greckiej i międzynarodowej. Obiekt polecany jest wszystkim osobom kochającym błogie plażowanie połączone z wypadami do stolicy wyspy z mnóstwem klimatycznych kawiarenek i tawern.

    Lokalizacja

    w Marmari, przy plaży, w pobliżu centrum miejscowości, ok. 12 km od lotniska, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 292, restauracje - 1, bar na plaży, bar przy basenie, sejf (płatny), room service (płatny), snack bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, fryzjer, skrzynka pocztowa, wypożyczalnia rowerów, amfiteatr, tawerna, centrum konferencyjne.

    Basen

    3 baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, mini bar (płatny), internet (Wi-Fi bezpłatny), telefon, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób. BUNGALOWY - dla max. 4 osób (pokoje składają się z 2 pomieszczeń, wyposażone są dodatkowo w balkon lub taras).

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, szeroka, przy hotelu, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport na plaży

    siatkówka, kajaki (płatne), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    piłka nożna, siatkówka, koszykówka, tenis ziemny, tenis stołowy, jacuzzi, rzutki, bilard, mini golf, siłownia.

    Rozrywka

    dzienne animacje, wieczorne animacje.

    Dla dzieci

    menu, brodzik, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    wczesne śniadanie (6.00 - 7.00) lub śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolację (18.30 - 21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole, przekąski, lody w wybranych barach między 10.00 a 24.00; raz w tygodniu grecki wieczór. Płatne - oświetlenie kortu tenisowego.

    Informacje dodatkowe

    w restauracji wymagany odpowiedni strój (dla mężczyzn długie spodnie). Hotel położony w odległości ok. 13 km od miasta Kos.

    Cena zawiera

    przelot, pobyt w hotelu, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, bagaż podręczny - 10 kg (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) + mała torebka Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Przy przelocie tanimi liniami bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie) - 15 kg - 480 zł/os/2 strony 20 kg - 600 zł/os/2 strony CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

    Obsługa na miejscu

    Opieka anglojęzycznego przedstawiciela (kontakt telefoniczny).

    Informacje wizowe

    Wizy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Caravia Beach to odnowiony hotel, położony w przepięknej okolicy - z szeroką, piaszczystą plażą, w pięknym, egzotycznym ogrodzie. To jeden z piękniejszych hoteli na wyspie Kos, polecamy zarówno miłośnikom plażowania, dla aktywnych osób, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładny teren, bogatą infrastrukturę i świetne jedzenie (także menu dla dzieci). Wakacje w Caravia Beach to gwarancja bardzo udanych wakacji na wyspie Kos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko centrum miasteczka Marmari, tuz przy pięknej, piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Kos z bezpłatnymi parasolami i leżakami, na plaży baza sportów wodnych
    • egzotyczny ogród, bogate zaplecze sportowe i rozrywkowe dla dzieci i dorosłych - animacje, wieczorne programy rozrywkowe na bardzo wysokim poziomie, zajęcia sportowe
    • bardzo przestronne i nowoczesne pokoje, świetne wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja/Kos

    Strefa

    Relax, Prestige

    Dzieci

    - 1 dziecko do 12 lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    Marmari- ok. 1 km do centrum spokojnej miejscowości miasto Kos - ok. 13 km główny ośrodek miejski i rozrywkowo - turystyczny na wyspie gdzie znajdują się liczne sklepy, bary, restauracje, mnóstwo ścieżek rowerowych przystanek autobusowy - w przy hotelu, można dojechać do miasta Kos i znajdującego się tam portu (ok. 2 EUR/os.) ok. 10 min spacerem od hotelu Jezioro Alikes- obszar chroniony Natura 2000 znany z bogatej fauny i flory lotnisko - ok. 12 km

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu (przejście przez ogród), długa, z białym pisakiem, z łagodnym zejściem do morza, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi przyznawana plażom za czystość i ekologię, bezpłatny serwis plażowy (leżaki, parasole oraz ręczniki)

    Hotel

    czterogwiazdkowy, elegancki, położony w cichej i spokojnej okolicy, składa się z 4- piętrowego budynku głównego i kilkunastu bungalowów, otoczony zadbanym śródziemnomorskim ogrodem

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, eleganckie lobby z miejscami do wypoczynku, 4 windy, punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, punkt informacji turystycznej, sala konferencyjna, udogodnienia dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia samochodów, skuterów i rowerów, sklep z pamiątkami, pralnia, fryzjer, salon piękności

    Internet

    bezpłatne WiFi na terenie całego hotelu

    Pokoje

    standardowy - 2 os. z możliwością 1 dostawki, lub dla 3 os. dorosłych, nowocześnie, elegancko urządzone, zlokalizowane w budynku głównym, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, sejf, klimatyzacja, TV SAT, telefon, lodówka, bezpłatne WiFi, balkon francuski bungalow rodzinne dwupomieszczeniowe - 2 os. z możliwością 2 dostawek lub 3 os. z 1 dostawką, max dla 4 osób, oddzielna sypialnia, salon, mini lodówka, łazienka z wanną, pozostałe wyposażenie jak w pokoju typu standard

    Restauracje i bary

    restauracja główna Appelis lobby bar Mooring / Main Bar Mooring bar przy basenie Kalymnos / Pool Bar Kalymnos bar na plaży Neptune / Beach Bar Neptune

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    2 baseny w tym 1 o nieregularnym kształcie, jacuzzi, taras słoneczny z leżakami i parasolami, tenis stołowy, pokój z grami, siatkówka, koszykówka, siatkówka plażowa, rzutki, darty, mini golf, sala fitness, animacje dla dzieci i dorosłych, beach party

    Płatne

    2 korty tenisowe (ok. 10 EUR/godz), bilard (ok. 2 EUR/gra), sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    2 brodziki, mini klub (4-12 lat), animacje, plac zabaw, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat, menu dla dzieci, wysokie krzesła w restauracji

    Program All Inclusive

    06.00-07.00 wczesne śniadanie serwowane w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i greckiej, przystawki, przekąski, sałatki, desery, owoce, napoje bezalkoholowe typu kawa herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino 18.30-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni greckiej, wybór dań głównych, przystawek, sałatek, deserów i owoców, napoje bezalkoholowe typu kawa herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino, wymagany dress code 10.00-18.00 przekąski typu kanapki, lody, ciastka, ciasteczka, napoje bezalkoholowe typu kawa herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino serwowane w barze przy basenie oraz w barze na plaży 10.00-24.00 napoje bezalkoholowe typu kawa herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino serwowane w barze przy basenie 16.00-24.00 mocniejsze lokalne alkohole typu whisky, wódka, gin, rum, tequila, ouzo, koktajle, wino, piwo, napoje bezalkoholowe soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), serwowane w lobby barze - leżaki i parasole przy basenach - mini klub (4-12 lat)

    Oficjalna kategoria

    4 gwiazdki

    Strona www hotelu

    www.caraviabeach.gr

    Nasza ocena

    Pokój **** Położenie **** * Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka *****

    Atuty

    - elegancko urządzone pokoje -doskonałe położenie, ok. 10 min spacerem od Jeziora Alikes- obszaru chronionego Natura 2000 znanego z bogatej fauny i flory - położony bezpośrednio przy plaży z białym piaskiem, bar na plaży - bardzo dobra oferta All Inclusive

    Grecki Wieczór

    Wieczór spędzony wśród tradycyjnych kamiennych domków w jednej z najwspanialszych miejscowości wyspy to okazja zarówno, aby obejrzeć wspaniały spektakl jakim jest zachód słońca za wyspami Dodekanezu jak i nacieszyć podniebienie smakami greckiej kuchni i poczuć klimat tego uroczego kraju. Greckie wino, przepyszne dania, tradycyjny taniec, czyli miejscowy folklor w czystej postaci. Tradycyjne rytmy, okraszone toastami białego i czerwonego wina, sprawiają, że na parkiet wyruszają najbardziej nieśmiali tancerze, a wspomnienia na długo pozostają w głowach. Cena ok. 43 EUR

    Rejs do Bodrum

    Wakacje na Kos nie są kompletne bez wizyty na pobliskim kontynencie czyli w Turcji. Podróżując promem można dostać się do miasta portowego Bodrum, położonego na wzgórzu i słynącego z majestatycznego zamku, który stoi na straży malowniczej przystani. Tureccy właściciele sklepów przyciągają do swoich wyrobów oraz zapraszają do skosztowania tradycyjnej tureckiej herbaty. Alternatywą do próbowania swych sił negocjacyjnych może być odpoczynek relaks w prawdziwej łaźni tureckiej lub skorzystanie z tureckiego masażu. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki. Cena ok. 38 EUR + ok. 5 EUR/os. - opłata portowa

    Zwiedzanie wyspy

    Jest to doskonały sposób, aby dowiedzieć się wszystkiego, co wyspa ma do zaoferowania, w ciągu jednego dnia. Wycieczka autokarem po najciekawszych zakątkach Kos pozwala nie tylko na odkrywanie naturalnego piękna wyspy ale także poznanie historii, mitologii i doświadczenie tradycyjnego sposobu życia. W programie znajdują się zarówno tradycyjne wioski, takie jak górskiej miejscowość Zia, ośrodki wypoczynkowe, takie jak Kardamena, jak i romantyczne zatoki niedaleko Kamari i Kefalos. Dzień pełen wrażeń i odkrywania nieznanych i niewidocznych na pierwszy rzut oka tajemnic naszej wyspy. Cena ok. 36 EUR

    Nissyros

    Rejs wzdłuż wybrzeża Kos jest pierwszą okazją do przyjrzenia się wyspie Nisyros, jednak dopiero ruszając w drogę autokarem można zapuścić się w głąb Polyvotis i zobaczyć najbardziej spektakularne widoki jakie gdziekolwiek można spotkać. Zbliżając się do krateru wulkanu można bez trudu poczuć siłę lawy dudniącą pod stopami, doświadczyć bulgotania błota i wylatującej z gejzerów pary. Całość sprawia takie wrażenie, żę przez chwilę można się zastanowić czy zamiast na greckiej wyspie nie jesteśmy na Księżycu. W programie wycieczki znajdzie się również czas na spacer między wąskimi, brukowanymi uliczkami portowego miasta Mandraki zachwycającego białymi domkami z niebieskimi okiennicami oraz odwiedzenie przepięknego klasztoru Matki NMP. Cena ok. 40 EUR

    Dzień bez pośpiechu

    Przybijając do brzegu w atrakcyjnym mieście portowym Pothia na słynnej z połowu gąbek wyspie Kalymnos można zostać zahipnotyzowanym przez maleńkie kolorowe domy, usytuowane na zboczu wzgórza. W czasie wycieczki będzie można zobaczyć jak przetwarza się naturalne gąbki a także nauczyć się historii i techniki miejscowych poławiaczy gąbek. Drugim przystankiem będzie bezludna wyspa Plati, gdzie można nurkować z pokładu statku a także delektować się smakami potraw z grilla przygotowywanymi bezpośrednio na pokładzie. Ostatnim przystankiem jest postój na zamieszkałej przez ledwie 50 osób wyspie Pserimos, gdzie długie, piaszczyste wybrzeża łagodnie opadające do krystalicznie czystego morza zachęcają do skorzystania z kąpieli morskich i słonecznych. Cena ok. 46 EUR Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Mapa Hotelu Caravia Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
    Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
    Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
    Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
    Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
    Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
    Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
    Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
    Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
    Filmy hotelu Caravia Beach:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Caravia
    https://youtu.be/avrnT9Mbk4w

    Opinie o Hotelu Caravia Beach

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Rewelacyjny hotel przy pięknej plaży z widokiem na Bodrum. Bardzo wysoki standard, ogromne pokoje, rozległy zielony teren, mnóstwo animacji i zajęć sportowych, przepyszne jedzenie. Do miasta Mastichari 10 min spacerem. Same plusy (może poza godziną wylotu:), hotel Caravia zdecydowanie do polecania, bardzo chętnie wróciłbym.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Wakacje w hotelu Caravia Beach na Kos spędziłam we wrześniu 2015 (2 osoby dorosłe i dziecko 5 lat). Hotel jest rewelacyjny - niska zabudowa, tuż przy pięknej, piaszczystej plaży z widokiem na tureckie Bodrum (bardzo malownicze zachody słońca), zielony teren, duźo basenów. Świetne wyżywienie - duży wybór i bardzo smaczne. Wieczorami bardzo dobre przedstawienia, rewelacyjny zespół animatorów, w tym kilku z Polski. Chodziłam też na zajęcia z jogi i pilatesu - wszystko na najlepszym poziomie. Do miasteczka można dojść drogą bądź 10 minut spacerem po plaży. Sama wyspa Kos - przepiękna, urokliwa, warto pojechać do stolicy wyspy - miasta Kos i pochodzić po miasteczku, wypić kawę w jednej z kawiarni przy porcie. Bardzo polecam wypoczynek w hotelu Caravia Beach - jest to zdecydowanie strzał w 10:)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Super hotel, plaża mega , naprawdę jedna z najładniejszych jakie widziałem na Kosie a byłem już 3 raz :) Każdy w tym hotelu znajdzie coś dla siebie, my bardzo aktywnie spędzaliśmy czas i każdego dnia czegoś innego próbowaliśmy. Polecam.

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.4
    zdecydowanie polecam

    Caravia Beach – bajka! Czysto, pięknie, zielono, naturalnie, komunikatywnie i z uśmiechem. Początek sezonu z wielkim optymizmem, oby obsługa i animatorzy utrzymali formę do końca. Sporo Polaków pracuje w hotelu, uprzejmi i pomocni. Animatorzy – rewelka. Jedzenie smaczne (choć to zawsze może być kwestią gustu;)). Od lotniska ok. pół h, transfer sprawny. Polecam zdecydowanie.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Cudowny hotel!!! z przepięknym ogrodem! Wakacyjne marzenie. Po prostu BAJKA!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    Caravia Beach - możliwości zakwaterowania:

    bungalow dbl
    standard dbl
    Room Standard SingleUse
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja
    Bungalow Balcony or Terrace
    Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja
    Pokoj w bungalowie lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Junior Suita prysznic WC klimatyzacja taras
    Junior Suita prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja
    Pokoj w bungalowie lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Junior Suita prysznic WC klimatyzacja taras
    Junior Suita prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja
    Pokoj w bungalowie lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Suite Junior First Floor Shared-Pool Balcony
    Bungalow 2 os.
    Bungalow 2 os.+1 dost.
    Bungalow 2 os.+2 dost.
    Suite Junior Ground Floor Shared-Pool Terrace
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Doppelzimmer,Gartenblick
    Doppelzimmer,Gartenblick
    Pok. 2 os.
    Doppelzimmer,Sparpreis
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Einzelzimmer,Gartenblick
    Junior suita
    Junior suita
    Juniorsuite,Bk
    Juniorsuite,Ts
    Fam.-Bungalow,Balkon/Ter
    Pok. 1 os.
    ROOM STANDARD DOUBLE
    Room Promo

    Caravia Beach - Możliwości wyżywienia:


    Caravia Beach - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Caravia Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00