cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
  • Hotel Java, Majorka
1 / 31
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 08.05
już od 2529 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.10 - 16.10
już od 2389 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Java
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Java
star 3

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Java:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Java:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel zarówno dla osób chcących aktywnie wypoczywać i zwiedzać wyspę jak i tych którzy chcą korzystać z uroków plaży. Hotel czysty, przyjemny - polecam niewymagającym turystom,

Hotel Java w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel zarówno dla osób chcących aktywnie wypoczywać i zwiedzać wyspę jak i tych którzy chcą korzystać z uroków plaży. Hotel czysty, przyjemny - polecam niewymagającym turystom,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Majorka

Opis oferty:

Położony w pobliżu szerokiej i piaszczystej plaży Playa de Palma, jest popularny zarówno wśród osób szukających aktywnego wypoczynku, jak i pragnących wylegiwać się na gorącym piasku majorkańskiego wybrzeża. Dobra komunikacja ze stolicą wyspy Palma de Mallorca zachęca do wypadów na zakupy i zwiedzania miasta. Duży basen z tarasem słonecznym zaprasza do kąpieli, a niewielki ogród ze śródziemnomorską roślinnością daje przyjemny cień w upalne lato.

POŁOŻENIE:

w centrum turystycznej miejscowości PLAYA DE PALMA, w pobliżu sklepy, bary i restauracje, ok. 400 m od Palma Aquarium; ok. 6 km od lotniska w Palma de Mallorca; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 2 EUR/Palma de Mallorca).

PLAŻA:

Playa de Palma, publiczna, piaszczysta, szeroka, długa na ok. 5 km, łagodne zejście do morza, ok. 80 m od hotelu, dojście do plaży lokalną uliczką; parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, całkowicie wyremontowany w 2013 r., 249 pokoi, 1 budynek, 8 pięter, 2 windy, restauracja główna - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, dostępne foteliki dla dzieci; bar, automaty z napojami i papierosami, sala telewizyjna; mały ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/dzień, 20 EUR/tydzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 17 m², nowocześnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz.; 10 EUR/depozyt); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pakiet dla nowożeńców (butelka wina lub cavy, woda i owoce); balkon (stolik i krzesełka, suszarka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen (czynny 9.00-20.00), prostokątny kształt, słodka woda, ok. 180 m², gł. 0,9-2,1 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 15 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (kaucja zwrotna ok. 10 EUR); kryty basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 35 m², gł. 0,7-1,8 m; tenis stołowy, mała siłownia (10 EUR/depozyt); miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, gimnastyka, piłka wodna, okazjonalnie muzyka na żywo; za opłatą: sauna (ok. 14 EUR/godz.), bilard (ok. 1 EUR), automaty do gry; sporty wodne na plaży: rowery wodne, kajaki.

KONTAKT:

0034/971262776, www.bghotels.com

GRATIS:

Wi-Fi pakiet dla nowożeńców


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel zarówno dla osób chcących aktywnie wypoczywać i zwiedzać wyspę jak i tych którzy chcą korzystać z uroków plaży. Hotel czysty, przyjemny - polecam niewymagającym turystom,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Majorka

Opis oferty:

Położony w pobliżu szerokiej i piaszczystej plaży Playa de Palma, jest popularny zarówno wśród osób szukających aktywnego wypoczynku, jak i pragnących wylegiwać się na gorącym piasku majorkańskiego wybrzeża. Dobra komunikacja ze stolicą wyspy Palma de Mallorca zachęca do wypadów na zakupy i zwiedzania miasta. Duży basen z tarasem słonecznym zaprasza do kąpieli, a niewielki ogród ze śródziemnomorską roślinnością daje przyjemny cień w upalne lato.

POŁOŻENIE:

w centrum turystycznej miejscowości PLAYA DE PALMA, w pobliżu sklepy, bary i restauracje, ok. 400 m od Palma Aquarium; ok. 6 km od lotniska w Palma de Mallorca; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 2 EUR/Palma de Mallorca).

PLAŻA:

Playa de Palma, publiczna, piaszczysta, szeroka, długa na ok. 5 km, łagodne zejście do morza, ok. 80 m od hotelu, dojście do plaży lokalną uliczką; parasole i leżaki płatne (ok. 15 EUR/dzień/komplet: 2 leżaki i parasol); restauracja, bary, dyskoteki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, całkowicie wyremontowany w 2013 r., 249 pokoi, 1 budynek, 8 pięter, 2 windy, restauracja główna - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, dostępne foteliki dla dzieci; bar, automaty z napojami i papierosami, sala telewizyjna; mały ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/godz.), pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCar

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 17 m², nowocześnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telewizor LCD, telefon, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz.; 10 EUR/depozyt); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pakiet dla nowożeńców (butelka wina lub cavy, woda i owoce); balkon (stolik i krzesełka, suszarka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen (czynny 9.00-20.00), prostokątny kształt, słodka woda, ok. 180 m², gł. 0,9-2,1 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 15 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (kaucja zwrotna ok. 10 EUR); kryty basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 35 m², gł. 0,7-1,8 m; tenis stołowy, mała siłownia (10 EUR/depozyt); miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, gimnastyka, piłka wodna, okazjonalnie muzyka na żywo; za opłatą: sauna (ok. 14 EUR/godz.), bilard (ok. 1 EUR), automaty do gry; sporty wodne na plaży: rowery wodne, kajaki.

KONTAKT:

0034/971262776, www.bghotels.com

GRATIS:

Wi-Fi pakiet dla nowożeńców


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel zarówno dla osób chcących aktywnie wypoczywać i zwiedzać wyspę jak i tych którzy chcą korzystać z uroków plaży. Hotel czysty, przyjemny - polecam niewymagającym turystom,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4Hiszpania/Majorka

Kategoryzacja hotelu

Kat. EximTours 4*Kat. lokalna 4*

Położenie

- Playa de Palma- w pobliżu sklepy, bary i restauracje, przystanek autobusowy- ok. 100 m od plaży- ok. 400 m od Palma Aquarium- ok. 3 km od lotniska- ok. 5,1 km od Parku wodnego Aqualand El Arenal- ok. 8,5 km od Katedry w Palma de Mallorca- ok. 16,5 km od klubu nocnego BCM w Magaluf- ok. 66 km od Jaskiń Dracha

Plaża

- publiczna, piaszczysta, szeroka i długa na ok. 5 km- łagodne zejście do morza- leżaki i parasole płatne

Pokoje

Double Standard- ok. 17 m2- klimatyzacja- telewizor, TV-SAT, telefon- internet Wi-Fi (bezpłatny)- lodówka/mini bar (płatne)- sejf (płatny)- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- pokoje z widokiem na morze za dopłatąDouble Superior- ok. 17 m2- szlafrok, kapcie- lodówka/mini bar z napojami i przekąskami (płatne)- kapsułkowy ekspres do kawy- darmowe wejście do strefy SPA- balkon/taras- wyposażenie podobnie jak w pokoju Double StandardPremium- ok. 17 m2- taras z wyjściem na basen- wyposażenie podobnie jak w pokoju Double StandardTriple Standard- ok. 20 m2- wyposażenie podobnie jak w pokoju Double Standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie:- basen- przy basenie parasole, leżaki i łóżka balijskie- ręczniki kąpielowe (depozyt)- sala fitness/siłownia (depozyt)- okazjonalnie muzyka na żywo- dzienne i wieczorne animacjePłatne- basen wewnętrzny- strefa SPA- sauna- masaże- hammam- rzutki- bilard- tenis stołowy

Dla dzieci

- brodzik- wysokie krzesełka w restauracji- mini klub

Wyżywienie

SelfCatering (SC) - bez wyżywienia.Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu.HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.

Restauracje i bary

- restauracja bufetowa- bar

Dodatkowe informacje

- odnowiony w 2013 r.- 8 pięter- 249 pokoi- recepcja całodobowa- lobby- 2 windy- klimatyzacja- internet WiFi (bezpłatny w miejscach ogólnodostępnych)- punkt internetowy (płatny)- sejf hotelowy (płatny)- pralnia i usługa prasowania (płatne)- usługa konsjerża- parking- punkt wymiany walut- wypożyczalnia rowerów- zaplecze konferencyjne- wwww.hotel-java.bghotels.com

Bagaż

- w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kgKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 155zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  460 PLN- 32 kg -  650 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  425 PLN- 32 kg -  580 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa Modlin, Wrocław, Kraków (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 145zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 145zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 360 PLN- 23 kg - 405 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25)Warszawa, Katowice, Poznań (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Poznań )Enter Air)Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg;

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel zarówno dla osób chcących aktywnie wypoczywać i zwiedzać wyspę jak i tych którzy chcą korzystać z uroków plaży. Hotel czysty, przyjemny - polecam niewymagającym turystom,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w centrum turystycznej miejscowości Playa de Palma, w pobliżu liczne sklepy, bary i restauracje, w odległości ok. 5km od portu lotniczego w Palma de Mallorca. Przystanek autobusowy przy hotelu.

PLAŻA

Publiczna, oddalona od hotelu ok.80 metrów, publiczna, piaszczysta, szeroka i długa na ok. 5km z  łagodnym zejściem do morza, dojście do plaży lokalną uliczką. Parasole i leżaki odpłatnie.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Ośmiopiętrowy budynek hotelowy położony w małym ogrodzie. Hotel jest idealnym miejscem na relaks, odpoczynek, wakacje z rodziną lub przyjaciółmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, sejf w recepcji (odpłatnie), winda, punkt wymiany walut, usługa pralni, przechowalnia rowerów. Restauracje i bary: restauracja główna, bary.

INTERNET

* Punkt internetowy za opłatą. * Bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach hotelu.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen odkryty, basen kryty, leżaki i ręczniki plażowe dostępne po wpłaceniu depozytu, tenis stołowy, dzienne i wieczorne programy animacyjne. Możliwość skorzystania z siłowni po wpłacie depozytu. Odpłatnie: wypożyczalnia rowerów, rzutki, bilard, sauna, Spa and Wellness Centre, automaty do gry.

DLA DZIECI

Plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 249 pokoi nowocześnie i komfortowo urządzonych. Pokój typu Standard: ok. 17m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki. Wyposażone w klimatyzację/ogrzewanie, łazienkę (wanna, suszarka do włosów, WC), TV/SAT, telefon oraz balkon. Sejf, mini bar i dostęp. Pokoje typu Sea View: ok. 17m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki, wyposażone jak pokoje Standard.

WYŻYWIENIE

BB: śniadania w formie bufetu. HB: śniadania i kolacje w formie bufetu. Napoje do kolacji dodatkowo płatne.

INFORMACJE DODATKOWE

*     Udogodnienia dla osób niepelnosprawnych i poruszających się na wózkach i nwalidzkich. *     Hotel akceptuje karty płatnicze Visa i MasterCard. *     Zwierzęta nie są akceptowane. *     Ostatnia renowacja hotelu odbyła się w 2013r. www.bghotels.com

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, opiekę polskojęzycznego rezydenta (UWAGA!!! region Costa Doroda - oferta bez polskojęzycznego rezydenta - obsługa anglojęzyczna), wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł LOT: 23 kg - ok 300 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg  Easyjet: 15kg LOT: 23 kg (Wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm)

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Atur

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel zarówno dla osób chcących aktywnie wypoczywać i zwiedzać wyspę jak i tych którzy chcą korzystać z uroków plaży. Hotel czysty, przyjemny - polecam niewymagającym turystom,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIAPMI

Hotel info

na pograniczu Can Pastilla i Playa de Palma znajduje się elegancki, 4-gwiazdkowy Hotel Java. Jest to idealne miejsce na wakacje z rodziną lub przyjaciółmi. Przestronny kompleks hotelowy położony jest zaledwie kilka kroków od szerokiej, piaszczystej plaży ciągnącej się ok. 5 km, aż do kurorty El Arenal. To doskonałe miejsce nie tylko słonecznego relaksu ale i długich, nadmorskich spacerów. Błogi wypoczynek umożliwiają także hotelowe tarasy i duży baseny. Czas lenistwa umila tu muzyka lub cykliczne animacje. Dania smacznej kuchni serwowane są w hotelowej restauracji, a drinka zamówić można w barze. Również w sąsiedztwie hotelu znaleźć można bary i restauracje, a dogodna komunikacja lokalna zapewnia łatwy i szybki dostęp do centrum stoli wyspy - Palmy. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Can Pastilla, łączącej się z Playa de Palma i dalej El Arenal, w sąsiedztwie liczne, butiki, bary, restauracje, Palma Aquarium ok 500m. Stolica wyspy Palma ok 8km. Lotnisko w Palma de Mallorca ok. 3 km (przelatujące samoloty są słyszane ale nieuciążliwe)

Plaża

ok. 80m od hotelu, długa i piaszczysta. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

249 pokoi, 8 pięter, lobby, recepcja 24h, windy, restauracja główna, bar, TV lounge, sezonowy bar przy basenie, niewielki ogród, salka konferencyjna, płatny kącik internetowy, płatne miejsca parkingowe w sąsiedztwie

Pokój

nowoczesny, funkcjonalnie wyposażony, klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy) TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny sejf, balkon. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki co może jednak zmniejszyć komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

duży basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny, leżaki przy basenie bezpłatnie. Sezonowo dostępny basen kryty (sezon zimowy), tenis stołowy, niewielkie fitness. Płatne: sauna, bilard, automaty do gier. Cykliczne, lekkie zajęcia animacyjne.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- śniadania - śniadania, obiadokolacje

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą rezydenta z językiem polskim.

Nasza opinia

nowoczesny, przestronny, elegancki. Bliskość piaszczystej plaży, liczne atrakcje i rozrywki okolicy, a także sąsiedztwo stolicy wyspy - Palmy, to duże atuty hotelu. 200728

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna na Majorce, w zależności od standardu zakwaterowania 2*-3* 2,2 EUR/os/dzień, 3*SUP-4* 3,3 EUR/os/dzień, 4*SUP-5* 4,4 EUR/os/dzień (nie dotyczy dzieci do 16 lat). Zniżka 75% opłaty podatku dla pobytów w okresie 01.11-30.04 - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel zarówno dla osób chcących aktywnie wypoczywać i zwiedzać wyspę jak i tych którzy chcą korzystać z uroków plaży. Hotel czysty, przyjemny - polecam niewymagającym turystom,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel, świetnie usytuowany; blisko pięknej plaży, stolicy wyspy i lotniska. Basen, taras widokowy, centrum rowerowe, strefa relaksu, pomocna i miła obsługa. Dobre miejsce na urlop dla osób w każdym wieku, dla par i dla rodzin z dziećmi. 

Położenie

W turystycznej miejscowości Playa de Palma, w drugiej linii brzegowej, ok. 80 m od piaszczystej publicznej plaży (leżaki i parasole płatne), ok. 6 km od lotniska. W pobliżu bary, sklepy, przystanek autobusowy.

Wyposażenie

Eleganckie lobby, całodobowa recepcja, skrytki depozytowe, windy (hotel ma 8 pięter), restauracja główna, bar, bezpłatne Wi-Fi, odpłatny terminal internetowy, wypożyczalnia samochodów, kantor.  

Pokoje

Standard balcony - standardowy pokój dwuosobowy; sypialnia, łazienka (prysznic, suszarka), TV sat, klimatyzacja, sejf (płatny), Wi-Fi, telefon, balkon (widok na ląd).Standard sea view balcony/terrace - standardowy pokój dwuosobowy; sypialnia, łazienka (prysznic, suszarka), TV sat, klimatyzacja, sejf (płatny), minibar (płatny), Wi-Fi, telefon, balkon lub taras z widokiem na morze.Triple standard balcony -  standardowy pokój dla maks. 3 osób, balkon z widokiem na ląd.Triple standard sea view - standardowy pokój dla maks. 3 osób, balkon lub taras z widokiem na morze.Double premium terrace - pokój dwuosobowy z wyposażeniem jak pokój standardowy, duży, drewniany taras z widokiem na basen.Superior - pokój dwuosobowy o podwyższonym standardzie; dodatkowo szlafroki, kapcie, bezpłatny minibar, serwis do zaparzania kawy/herbaty, balkon lub taras. Single - pokój jednosobowy typu standard (widok na ląd lub widok na morze). 

Wyżywienie

Bez wyżywieniaBB - śniadania w formie bufetówHB - śniadania i kolacje, napoje płatne 

Sport i rozrywka

Basen, taras słoneczny (bezpłatne leżaki i parasole, zaś ręczniki za depozytem), nieduża siłownia, rzutki, okazjonalnie lekkie animacje i wieczorna rozrywka. Odpłatnie: strefa spa (basen kryty, sauna, łaźnia/hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne), centrum rowerowe (wypożyczalnia rowerów marek BMC i Colnago, sklep rowerowy, usługi, trener kolarstwa, przewodnik, fizjoterapeuta), sporty wodne oferowane przy plaży. 

Dla dzieci

Wydzielona część dla dzieci w basenie, wysokie krzesełka w restauracji.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę telefoniczną, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

podatku turystycznego pobieranego przy zakwaterowaniu (dot. osób powyżej 16 lat): hotele 5* i 4* superior: ok. 4,5 EUR/os./dzień, hotele 4* i 3* superior: ok. 3,5 EUR/os./dzień, hotele 3*, 2* i 1*: ok. 2 EUR/os./dzień; wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

KOD QR -formularz sanitarny

Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy.Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia.Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.  W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

Informacje o lotach liniami LOT,Wizzair, Ryanair, EasyJet, Enter Air

Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.//Lecąc LOT Polish Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany za dopłatą:- bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 300PLN/sztukaUWAGA! W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8553c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriage///Lecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Warszawa- 10 kg w cenie 400 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 540 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 770 PLN/sztuka- WIZZ Priority* w cenie 220 PLN/osoba w dwie stronyKatowice- 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 500 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 660 PLN/sztuka- WIZZ Priority* w cenie 240 PLN/osoba w dwie strony*Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.///Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą (podane ceny za bagaż w dwie strony):Kraków, Warszawa-Modlin, Wrocław-10 kg (55x40x20cm) w cenie 300 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 420 PLN/sztuka- Pierwszeństwo wejścia na pokład** - 150zł/osoba**Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Wybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualnaMożesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu///EasyJetLecąc Easy Jet (BER-PMI), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony):- bagaż rejestrowany 15kg - cena 370PLN/sztuka- bagaż rejestrowany 23kg - cena 420 PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki///Enter AirOferty oparte są o dynamiczne pakietowanie.W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych).Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 5 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Enter Air: https://www.enterair.pl/pl/ogolne-warunki-przewozuPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.

Warunki wjazdowe do kraju

Podróżni (dorośli i dzieci) przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską są zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać przed wejściem na pokład samolotu lub statku  oraz po przybyciu do Hiszpanii. Brak kodu QR może skutkować odmową przyjęcia na pokład samolotu. Podróżni są zobowiązani także do poddania się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury odbywa się poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa. W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.Od 27 września 2021 r. Polska znajduje się na liście podwyższonego ryzyka, w związku z tym podróżni przybywający na Wyspy Kanaryjskie i Majorkę zobowiązani są do okazania jednego z trzech zaświadczeń;1. Zaświadczenie potwierdzające przyjęcie pełnej szczepionki uznanej przez Unię Europejską przeciwko COVID-19 (musi upłynąć 14 dni od przyjęcia ostatniej dawki)2. Zaświadczenia o negatywnym wyniku testu na obecność SARS-CoV-2 wykonanego techniką NAAT (np. PCR) w ciągu 72 godzin przed przylotem do Hiszpanii lub zaświadczenia o wyniku testu antygenowego wykonanego w ciągu 48 godzin przez przylotem do Hiszpanii (dot. szybkich testów antygenowych uwzględnionych we wspólnym wykazie szybkich testów antygenowych publikowanym przez Komisję Europejską na podstawie Zalecenia Rady 2021/C 24/01); 3. Zaświadczenia o przebyciu COVID-19 - wydane przynajmniej 11 dni od uzyskania pierwszego pozytywnego wyniku testu wykonanego techniką NAAT; zaświadczenia tracą ważność po 180 dniach od uzyskania pierwszego pozytywnego wyniku testu wykonanego techniką NAATZaświadczenia należy przedstawić w języku hiszpańskim, angielskim, francuskim lub niemieckim. W przypadku braku możliwości uzyskania dokumentu w jednej w powyższych wersji językowych, oryginalne zaświadczenie należy przedstawić z tłumaczeniem przysięgłym na język hiszpański.Dzieci poniżej 12 roku życia nie muszą przedstawiać żadnego z powyższych zaświadczeń, są jednak zobowiązane do posiadania wypełnionego formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH).Lista krajów podwyższonego ryzyka: https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm Karta Lokalizacji PodróżnegoOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy. Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home Szczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klpTRANZYT PRZEZ NIEMCYOd 1 sierpnia 2021 r. podróż przez Niemcy jest możliwa tylko z negatywnym wynikiem testu. Dotyczy to zarówno podróży drogą lądową, jak i samolotem. Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h (testy PCR, LAMP, TMA 72h) przed przyjazdem do Niemiec i muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia, tj. czułość 80%, swoistość 97%. Wynik testu musi być w jęz. niemieckim, angielskim, francuskim, hiszpańskim lub włoskim. Polskie testy są uznawane, jeżeli są przetłumaczone. Czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku.Testów nie muszą wykonywać dzieci do 12 r. życia, osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE), ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie), osoby przewożące zawodowo ludzi lub towar.Jako potwierdzenie bycia osobą zaszczepioną lub ozdrowieńcem może służyć Unijny Certyfikat COVID-19.Od 1 sierpnia 2021 r. Niemieckie Ministerstwo Zdrowia wyróżnia dwa obszary ryzyka:1. obszar wysokiego ryzyka (Hochrisikogebiet);2. obszar występowania mutacji (Virusvariantengebiet).Listy te są na bieżąco uaktualniane. Obecnie (30.09) Hiszpania nie znajduje się na żadnej z nich.Należy jednak śledzić tę listę (publikowana przez Instytut Kocha co tydzień: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.htmlPrzy podróży tranzytowej przez Niemcy należy mieć negatywny wynik testu lub zaświadczenie o pełnym cyklu szczepień lub o przebyciu choroby (28 dni- 6 miesięcy). Testu nie muszą mieć tylko dzieci do 12 r. życia.Tranzyt powinien odbywać się bezpośrednio, bez zbędnych postojów i noclegów. Dopuszczalne jest zatrzymanie się na stacji benzynowej przy autostradzie.W przypadku tranzytu z kraju o podwyższonym ryzyku wymagane jest dokonanie rejestracji na  www.einreiseanmeldung.de. KWARANTANNAPo przybyciu z Hiszpanii do Polski podróżni muszą odbyć obowiązkową 10- dniową kwarantannę, z której zwolnić może negatywny wynik testu na koronawirusa, wykonany w kraju wylotu nie wcześniej niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy. Wynik testu musi być w języku polskim lub angielskim.Poza tym z kwarantanny zwolnione następujące osoby:a) w pełni zaszczepione, czyli takie, które przyjęły drugą dawkę (w przypadku szczepienia dwufazowego) lub jedną dawkę (w przypadku szczepienia jednofazowego) minimum 14 dni wcześniej i mogą to potwierdzić zaświadczeniem. Szczepionka musi być dopuszczona do użytku w Unii Europejskiej.b) ozdrowieńcy, czyli ci, którzy w ostatnich 6 miesiącach byli poddani izolacji domowej lub szpitalnej (i mają zaświadczenie o tym fakcie)c) dzieci do 12. roku życia, podróżujące z osobami w pełni zaszczepionymi lub po okazaniu negatywnego testu (48 godz. po przekroczeniu granicy).Obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxAktualnie obostrzenia na Wyspach Kanaryjskich można znaleźć na stronie http:// https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/   Przydatne informacje: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/hiszpania


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel zarówno dla osób chcących aktywnie wypoczywać i zwiedzać wyspę jak i tych którzy chcą korzystać z uroków plaży. Hotel czysty, przyjemny - polecam niewymagającym turystom,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Majorka, Hiszpania

Opis hotelu

Ten komfortowy hotel jest położony w Ca'n Pastilla. Najbliższa plaża znajduje się w odległości 850 metrów od posiadłości. Odwiedzający mogą znaleźć lotnisko w odległości 1. 6 kilometrów. W wyniku nieustannego zaangażowania w jakość, ta nieruchomość została w pełni odnowiona w roku 2013. Oprócz oferowanych usług i udogodnień, goście mogą skorzystać z przewodowego i bezprzewodowego dostępu do Internetu, zapewnionego w obszarach publicznych. Java nie oferuje całodobowej recepcji. Łóżeczka nie są dostępne w Java. Java nie jest strukturą przyjazną dla zwierząt. Hotel zapewnia usługi zdrowotne i odnowy biologicznej. Dzięki opcjom spędzania wolnego czasu, oferowanym w tym hotelu, goście mogą cieszyć się pełnym zabawy doświadczeniem. Nieruchomość posiada własne udogodnienia biznesowe, odpowiednie dla organizacji seminariów, szkoleń lub wszelkiego rodzaju spotkań. Java może naliczać opłatę za niektóre z niniejszych usług.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Java
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
Cap de Formentor Mallorca
Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
El Arenal i Playa de Palma na Majorce
Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

Opinie o Hotelu Java

Java - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pok. 1 os.

Java - Możliwości wyżywienia:


Java - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Java? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00