cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh), Morze Czerwone
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
07.07 - 12.07
już od 2126 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.09 - 26.09
już od 1849 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh)
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh):
4.4 / 5
Średnia z 15 opinii
Szczegóły oceny hotelu Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh):
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.2
  • Pokoje
    4.2
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.2
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 25 km od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 10 min

polozenie

  • ok. 25 km od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 10 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki

Wyposażenie

  • recepcja
  • sejf: za opłatą
  • bankomat
  • ogród
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: za opłatą, garaż: w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

331 pokoi, 6 bungalowów

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny, podgrzewany, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
  • ręczniki
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • miniklub: 4 - 11 lat, w cenie
    • plac zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia: od 16 lat
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • strefa spa: od 16 lat
    • sauna fińska
    • masaże
    • szkoła nurkowania PADI: od 16 lat 
    • tenis

    rozrywka

    • przedstawienia

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 36 m2
    • widok na morze
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 36 m2
    • wanna lub prysznic
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 36 m2
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: kontynentalne, w formie bufetu
    • późne śniadanie: w cenie
    • obiad
    • kolacja
    • przekąski
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja specjalistyczna
  • restauracja

  • bary i inne: 2
  • bar
  • kawiarnia

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Sharm El Sheikh

    Opis oferty:

    Nowy, elegancki resort pełen atrakcji dla miłośników wodnych szaleństw! Imponujący aquapark z 31 zjeżdżalniami, leniwa rzeka i 7 basenów tworzą wymarzone miejsce na odpoczynek pełen zabawy i uśmiechu zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Eleganckie i przestronne pokoje zapewniają komfortowy pobyt, a 7 barów i 3 restauracje doskonałe źródło energii w postaci smakowitych dań, przekąsek i napoi. Świetny wybór na udane wakacje w gronie rodziny i przyjaciół. Prezentowany materiał graficzny przedstawia wizualizację obiektu.

    POŁOŻENIE:

    w ZATOCE NABQ, ok. 20 km od centrum rozrywek Naama Bay; ok. 8 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirkowa z koralowym dnem, łagodne, miejscami kamieniste zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, ok. 2 km od hotelu, przy hotelu Radissson Blu Resort, bezpłatny bus hotelowy co ok. 30 min, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, planowane otwarcie w maju 2016 r., 731 pokoi, kilka budynków, 3 piętra, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 2 restauracje á la carte: kuchnia libańska i włoska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; 7 barów, w tym: w lobby, przy basenie, na tarasie, snack bar w aquaparku; sklep z pamiątkami, odzieżą i kosmetykami; sala konferencyjna, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, salon urody, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 48 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy i herbaty, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na basen;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 80 m², wyposażenie jak w pokoju superior; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na basen lub ogród; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    7 basenów, słodka woda, 2 z nich podgrzewane w sezonie zimowym, 2 baseny dla dzieci, aquapark: 31 zjeżdżalni: 9 dla dorosłych i 22 dla dzieci, leniwa rzeka, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, piłka plażowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: centrum nurkowe; centrum spa: bezpłatnie: siłownia, płatne: sauna, łaźnia parowa, masaże.

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30), późna kolacja (23.00-1.00) w formie bufetu w restauracji głównej, raz na pobyt kolacja w wybranej restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); późne śniadanie (10.00-11.00) w barze w lobby; przekąski (11.00-16.00) w wyznaczonych barach; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (24h) w barze w lobby; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    www.radissonblu.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 14 lat serwis plażowy Wi-Fi wstęp do aquaparku bus na plażę


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Sharm el Sheikh

    Opis oferty:

    Nowy, elegancki resort pełen atrakcji dla miłośników wodnych szaleństw! Imponujący aquapark z 31 zjeżdżalniami, leniwa rzeka i 7 basenów tworzą wymarzone miejsce na odpoczynek pełen zabawy i uśmiechu zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Eleganckie i przestronne pokoje zapewniają komfortowy pobyt, a 7 barów i 3 restauracje doskonałe źródło energii w postaci smakowitych dań, przekąsek i napoi. Świetny wybór na udane wakacje w gronie rodziny i przyjaciół. Prezentowany materiał graficzny przedstawia wizualizację obiektu.

    POŁOŻENIE:

    w ZATOCE NABQ, ok. 20 km od centrum rozrywek Naama Bay; ok. 8 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 109 PLN/2 strony (lotnisko - hotel - lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirkowa z koralowym dnem, łagodne, miejscami kamieniste zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, ok. 2 km od hotelu, przy hotelu Radissson Blu Resort, bezpłatny bus hotelowy co ok. 30 min, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, planowane otwarcie w 2017 r., 731 pokoi, kilka budynków, 3 piętra, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 2 restauracje á la carte: kuchnia libańska i włoska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; 7 barów, w tym: w lobby, przy basenie, na tarasie, snack bar w aquaparku; sklep z pamiątkami, odzieżą i kosmetykami; sala konferencyjna, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, salon urody, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 48 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy i herbaty, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na basen;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 80 m², wyposażenie jak w pokoju superior; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na basen lub ogród; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    7 basenów, słodka woda, 2 z nich podgrzewane w sezonie zimowym, 2 baseny dla dzieci, aquapark: 31 zjeżdżalni: 9 dla dorosłych i 22 dla dzieci, leniwa rzeka, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, piłka plażowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: centrum nurkowe; centrum spa: bezpłatnie: siłownia, płatne: sauna, łaźnia parowa, masaże.

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30), późna kolacja (23.00-1.00) w formie bufetu w restauracji głównej, raz na pobyt kolacja w wybranej restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); późne śniadanie (10.00-11.00) w barze w lobby; przekąski (11.00-16.00) w wyznaczonych barach; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (24h) w barze w lobby; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    www.radissonblu.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparkubus na plażę

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Wygodny kompleks hotelowy, otoczony pięknym ogrodem i położony nad zatoką Nabq, z widokiem na wyspę Tiran. W odległości ok. 25 km od pełnego atrakcji Naama Bay oraz ok. 8 km międzynarodowego lotniska w Sharm El Sheikh.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany bezpośrednio przy własnej, piaszczysto-kamienistej plaży oraz w pobliżu rafy koralowej. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na prywatnej plaży - bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Hotel zaprojektowany w typowo arabskim stylu. Recepcja 24-godz., restauracja główna Olives, dodatkowo płatne restauracje a'la carte (włoska La Cascatta orazrybna z owocami morza Trade Winds), kilka barów (m.in. lobby bar Tucan, na plaży i 2 przy basenie), sklepy, pralnia, bankomat, 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi, a dla dzieci - brodzik (wszystkie baseny ze słodką wodą). Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenach - bezpłatne.
    Wyżywienie:

    All Inclusive obejmuje: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej Olives. Ponadto przekąski w barze La Pergola iw barze na plaży(11:00-16:00). Lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe serwowane są (10:00-24:00) w wyznaczonych barach. Dodatkowo płatne: restauracje a'la carte (jedna wizyta na pobyt bezpłatnie w restauracji włoskiej lub TradeWinds - wymagana wcześniejsza rezerwacja), wszystkie napoje i alkohole importowane, soki ze świeżych owoców, espresso, cappuccino, lody. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usługobjętych formułąall inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    W trakcie dnia oraz wieczorem, organizowane są animacje (gry, zabawy, pokazy) dla dzieci i dorosłych. Ponadto koszykówka, boisko do siatkówki plażowej, tenis stołowy (sprzęt do gry dodatkowo płatny), siłownia, bilard oraz dodatkowo płatne: korty tenisowe, sauna, masaże i salon SPA. Centrum nurkowania i sportów wodnych przy plaży (dodatkowo płatne). Dla najmłodszych: plac zabaw i mini klub
    Internet:

    W hotelu bezpłatne Wi-Fi - na terenie lobby.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD/os,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY

    Wyjazd autobusem z Sharm el Sheikh w godzinach wieczornych w kierunku protektoratu Święta Katarzyna. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz.). Na szczycie góry (2285m.n.p.m.) podziwiać można przepiękny i wyjątkowy wschód słońca. Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
    Cena ok. 55 USD.

    KLASZTOR ŚW. KATARZYNY ORAZ MIASTO DAHAB

    Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
    Cena ok. 60 USD.

    PETRA
    (Jordania - autobus/jacht)
    Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
    Cena ok. 285-315 USD.

    JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)

    Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30). Uwaga! Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD). Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu.
    Cena ok. 160 USD.

    BIAŁY KANION

    Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do Doliny Ghazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie. Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię do plaży Blue Hole, gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
    Cena ok. 65 USD.

    SUPER JEEP SAFARI

    Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
    Cena ok. 65 USD.

    CITY TOUR

    Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
    Cena ok. 17 USD

    PARK NARODOWY RAS MOHAMED (statkiem)

    Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
    Cena ok. 70 USD.

    KAIR 1 dzień samolotem lub 2 dni autokarem (z noclegiem w Kairze)
    .
    Zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Dla chętnych proponujemy również rejs feluką po Nilu. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo). Należy zabrać paszport z wizą (dodatkowo płatna 25 USD).
    Cena ok. 130 USD autokarem i 275 USD samolotem
    .
    SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
    Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
    Cena ok. 50 USD

    SAFARI NA PUSTYNI - quady

    Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
    Cena - 1 osoba na motorze 35 USD, 2 osoby na motorze 45 USD
    .
    Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
    PETRA - samolotem (cena ok. 425 USD), DELFINARIUM SHOW (cena ok. 35 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 180 USD), AQUA PARK (cena ok. 50 USD), NURKOWANIE -z polskojęzycznym instruktorem (cena od 85 USD/dzień nurkowy), KOLACJA BEDUIŃSKA (cena ok. 50 USD).
    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Język urzędowy

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od połowy czerwca do połowy września.
    Wizy

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych (do Kairu). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych(do Kairu).Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    SHARM EL SHEIKH


    Zamieszkały niemal wyłącznie przez turystów kurort leży na samym południu Półwyspu Synaj. Jest rajem dla miłośników nurkowania, ale każdy może tu odpocząć delektując się słońcem, turkusową wodą i piaszczystymi plażami. Miejscowość ta oferuje szeroki wachlarz dodatkowych atrakcji, takich jak kasyna, dyskoteki, pole golfowe, czy różnego rodzaju sporty wodne. Centrum turystyczne Naama Bay, jak również Zatoka Rekinów (Sharks Bay), czy Nabq Bay słyną z luksusowych hoteli z prywatnymi plażami. Spacer promenadą wzdłuż dwukilometrowej plaży Naama Beach można zakończyć w tętniącym życiem centrum rozrywkowym Naama. W Sharm El Sheikh panuje atmosfera typowa dla egipskich miejscowości: arabskie kafejki i restauracje, bazar, prostota i krzykliwa kolorystyka tradycyjnej kultury Beduinów. W pobliżu Sharm El Sheikh znajduje się niewielki port Sharm el-Maya, gdzie można wynająć łódź z załogą.

     

    Hotel Radisson Sas *****

    Data otwarcia: 2001 r. Odnowiony: 2008 r.

     

    Położenie:

    Nabq Bay, 20 km od Naama Bay, 6 km od lotniska.

     

    Pokoje:

    w budynku głównym:178 pokoi standardowych dla max. 2+2 os., 57 pokoi marine dla max. 2+2 os.; klimatyzacja indywidualna, TV, suszarka, telefon, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), terakota, wanna lub prysznic, balkon, balkon francuski lub taras.

     

    W hotelu:

    restauracje na wolnym powietrzu, restauracje w budynku, bary, 3 sale konferencyjne, basen odkryty (3.000 m2).

     

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne: sejf w recepcji, jacuzzi, tenis stołowy, kort tenisowy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, szachy, animacje.

    Płatne: room service, kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, pralnia, salon piękności, centrum SPA, siłownia a sauna, masaż, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, centrum nurkowe, bilard.

     

    Dla dzieci:

    brodzik, miniklub, plac zabaw, animacje, opiekunka (płatna), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

     

    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 220 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

     

    Wyżywienie:

     

    Hb - śniadania, obiadokolacje.

     

     

     

    Cena  zawiera:

     

    • przelot,

     

    • opłaty lotniskowe,

     

    • zakwaterowanie,

     

    • wyżywienie wg opisu,

     

    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,

     

    • opiekę polskiego rezydenta, 

     

    • podatek VAT.

    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej - płatnej na lotnisku 15 USD

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    5* Egipt/Sharm El Sheikh

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży - w centrum Nabq Bay - ok. 22 km od Naama Bay - ok. 9 km od lotniska w Sharm El Sheikh

    Plaża

    - piaszczysta - rafa koralowa (wejście do wody z pomostu) - leżaki i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - minibar (płatny), sejf (bezpłatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - powierzchnia ok. 36 m2 - widok na morze (dodatkowo płatny) Pokój Marine Club - powierzchnia ok. 36 m2 - powitalny drink - kawa, herbata - bogaty bufet śniadaniowy

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny - tenis stołowy - korty tenisowe - siatkówka plażowa - sala gimnastyczna - animacje Płatne - centrum odnowy biologicznej, masaże, jacuzzi, sauna - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

    Dla dzieci

    - plac - zabaw, mini klub, animacje - basen - krzesełko w restauracji i łóżeczko

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje a la carte (płatne) - 5 barów

    Dodatkowe informacje

    - internet w lobby (bezpłatny) - centrum konferencyjne - pralnia, opieka medyczna, fryzjer - pasaż handlowy, kantor wymiany walut - hotel dysponuje 331 pokojami - rok otwarcia hotelu: 2002 r. - www.parrotelresorts.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Dodatkowa informacja wizowa

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD). Turyści, którzy nie będą opuszczali Półwyspu Synaj mogą otrzymać tzw. "Sinai only", który zwalnia z obowiązku zakupu wizy. Aby otrzymać Sinai pass należy spełniać następujące warunki: pobyt na Synaju nie może trwać dłużej niż 14 dni, turysta nie będzie korzystał z wycieczek np. do Kairu czy Luksoru i nie będzie poruszał się żadną drogą prowadzącą do stolicy. W praktyce oznacza to, iż bez wizy można zwiedzić rejon Zatoki Akaba, Klasztor Św. Katarzyny oraz Park Ras Mohammed. Nabycie "Sinai only" możliwe jest na lotnisku, w okienku, w którym wydawane są wizy.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Sharm El Sheikh, luksusowy kompleks hotelowy położony jest bezpośrednio na 500 m piaszczystej plaży Morza Czerwonego. Na ponad 30 akrach tego resortu znajduje się przepiękny, barwny ogrod z wodospadami, krystalicznie czystymi rzekami i 28 mostkami, łączącymi poszczególne wysepki. Ogród tworzy ponad 100 rozmaitych gatunków roślin i drzew. Resort położony na początku zatoki Nabaq Bay. Lotnisko oddalone jest ok. 8 km na południe, do zatoki Nama Bay 20 km.

     

    Położenie:

    Luksusowy kompleks hotelowy położony bezpośrednio na 500 metrowej piaszczystej plaży Morza Czerwonego. Na ponad 30 akrach tego resortu znajduje się przepiękny, barwny ogrodów z wodospadami, krystalicznie czystymi rzekami i 28 mostkami łączącymi poszczególne wysepki. Ogród tworzy ponad 100 rozmaitych gatunków roślin i drzew. Hotel posiada 328 pokoi w stylu arabskim, marynistycznym i tropikalnym. Resort położony na początku zatoki Nabaq Bay. Lotnisko oddalone 8 km na południe, zatoka Naama Bay 12 km. 

     

    W hotelu:

    128 pokoi typu DBL w stylu arabskim, 116 pokoi typu DBL w stylu egzotycznym, 76 pokoi typu DBL w stylu marynistycznym, 4 pokoje typu "suite de lux", 2 pokoje typu "royal suite", 3 sale konferencyjne (250 osób / 2 x 40 osób), amfiteatr (200 osób), serwis hotelowy 24 h, kantor wymiany walut, opieka medyczna, małe centrum handlowe, pralnia, Abracadabra Club - klub dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, opiekunka do dziecka, centrum odnowy biologicznej, 3 salony masażu, 3 łaźnie tureckie, jacuzzi, 3 baseny w tym jeden basen na plaży i jeden dla dzieci, bogaty wieczorny program animacyjny, wyżywienie: szwedzki stół, Olivos - restauracja śródziemnomorska, La Brasserie - restauracja francuzka, Jeita - restauracja libańska, La Cascata - restauracja włoska, Il Grotto - pizzeria, Trade Winds - restauracja główna, 3 bary w hotelu, bar przy basenie, bar na plaży,
    kawiarnia egipska, prywatna plaża: leżaki, parasole, materace - gratis.

     

    Sport:

    centrum nurkowania, centrum sportów wodnych, 3 korty tenisowe, siatkówka, siłownia, fitness club, aerobik, ścieżki do joggingu, bilard.

     

    W pokojach:

    klimatyzacja, telewizja SAT, telefon, sejf, mini bar, prysznic lub wanna, toaleta.


    Cena zawiera:

    • przelot,
    • opłaty lotniskowe,
    • ubezpieczenie,
    • transfery, 
    • pobyt w hotelu,
    • wyżywienie - śniadania i obiadokolacje - szwedzki stół,
    • opiekę rezydenta,
    • podatek VAT.


    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej + 15 USD (płatna na lotnisku w Egipcie).
    • obowiązkowych dopłat za kolacje: wigilijną oraz sylwestrową.

     

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    SkyClub

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Ekskluzywny kompleks, należący do znanej sieci hotelowej Radisson Blu Hotels & Resorts, położony nad samym brzegiem Morza Czerwonego, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z kamienistym zejściem do wody i dostępem do rafy koralowej. Oddalony ok. 15 km od centrum Taby. Doskonała lokalizacja dla Klientów planujących zwiedzanie starożytnej Petry w Jordanii czy Jerozolimy.

     

    Hotel

    Pięciogwiazdkowy resort oferuje 345 pokoi, w 1- i 2-piętrowych budynkach usytuowanych na terenie rozległego ogrodu. Do dyspozycji Gości: 3 restauracje – główna Olivos, włoska Cuccina à la carte oraz Mirage, lobby Coral Bar, Palm Bar przy basenie oraz Waves Beach Bar na plaży, namiot beduiński z fajką wodną, kompleks 2 basenów o nieregularnych kształtach, wydzielona część basenu z sezonowo podgrzewaną wodą, tenis stołowy, siłownia, rzutki, badminton, boccia, międzynarodowa grupa animacyjna, wieczorami muzyka na żywo, 2 korty tenisowe, bilard, dyskoteka, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, brodzik, mini klub, plac zabaw. Ponadto kafejka internetowa (ok. 8 EUR/godz.), bezpłatne Wi-Fi na terenie lobby, centrum SPA, sklepy z pamiątkami, kantor, wypożyczalnia samochodów. Centrum nurkowe, windsurfing i sporty wodne na plaży (dodatkowo płatne).

     

    Wyżywienie

    Komfortowe, 2-osobowe pokoje z możliwością 1 i 2 dostawek lub pokoje rodzinne dwupomieszczeniowe (na zapytanie). Wyposażone w klimatyzację, TV SAT, telefon, lodówkę z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf (bezpłatnie), łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę. Większość pokoi posiada balkon lub taras z widokiem na ogród.

     

    Wyżywienie

    HB: śniadania i obiadokolacje

     

    Program

    Dzień 1.
    Zbiórka na lotnisku na 2 h przed wylotem przy stanowisku odpraw SKY CLUB/TRIADA, przelot do Sharm el Sheikh, transfer do hotelu w okolicy Nuweiby, kolacja.
    Dzień 2. Taba – Betlejem
    Śniadanie, przejazd do Taby – na granicy zmiana autokaru. Po drodze do Jerozolimy przejazd przez Betanię i Kumran – miejsce, w którym odkryto tzw. zwoje znad Morza Martwego – najstarsze zachowane fragmenty Ewangelii. Zakwaterowanie w okolicach Betlejem, kolacja.
    Dzień 3. Jerozolima
    Śniadanie, przejazd do Jerozolimy, przybycie na Górę Oliwną, zwiedzanie kościoła Pater Noster, Ogrodu Oliwnego, gdzie według tradycji Jezus modlił się w dniu pojmania, Bazyliki Męki Pańskiej oraz Grób Matki Bożej. Kolejnym punktem jest sadzawka Bethesda oraz kościół św. Anny, gdzie według ewangelisty Jana uzdrowiono sparaliżowanego. Spacer Via Dolorosa – uliczką, którą szedł Jezus dźwigając krzyż. Zwiedzanie Świętego Grobu i Wieczernika. Następnie przejście pod słynną Ścianę Płaczu, czyli Zachodni Mur – jedyną zachowaną do dnia dzisiejszego pozostałość Świątyni Jerozolimskiej. Powrót do hotelu, kolacja.
    Dzień 4. Betlejem
    Śniadanie, zwiedzanie Betlejem – bazyliki Narodzenia Pańskiego, należącej do najstarszych chrześcijańskich świątyń, wybudowanej ponad grotą uznawaną za miejsce narodzin Chrystusa. Przejazd do Instytutu Pamięci Męczenników i Bohaterów Holocaustu – jednego z najważniejszych na świecie pomników Holocaustu. Powrót do hotelu, kolacja.
    Dzień 5. Tyberiada
    Śniadanie, przejazd na tereny Galilei, zwiedzanie Góry Błogosławieństw – wzniesienia, z którego rozciąga się przepiękny widok na Jezioro Genezaret i gdzie Jezus wygłosił ,,kazanie na górze’’. Zwiedzanie Kafarnaum – muzeum archeologicznego. Przejazd do doliny Tabgha, zwiedzanie kościoła Rozmnożenia Chleba i Ryb. Rejs po Jeziorze Galilejskim, odwiedzenie symbolicznego miejsca nad rzeką Jordan, w którym Jan Chrzciciel udzielał chrztu. Przejazd do Kany Galilejskiej, w której Jezus dokonał swego pierwszego cudu. Nazaret: Bazylika Zwiastowania Najświętszej Marii Panny. Powrót do hotelu, kolacja.
    Dzień 6. Betlejem
    Śniadanie. Dzień wolny w okolicach Betlejem. Możliwość skorzystania z wycieczki fakultatywnej nad Morze Martwe i do Masady (ok. 65 USD) – starożytnej twierdzy, ikony męczeństwa narodu żydowskiego. Kolacja.
    Dzień 7. Betlejem – Nuweiba
    Śniadanie, przejazd i zakwaterowanie w okolicy Nuweiby, kolacja.
    Dzień 8. – 14.
    Śniadanie, wykwaterowanie, transfer do Sharm el Sheikh/Taby – wypoczynek w wybranym hotelu All Inclusive.
    Dzień 15.
    Śniadanie, wykwaterowanie do godziny 12.00, transfer na lotnisko i powrót do Polski.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Hotel jest położony w zatoce Nabq, bezpośrednio przy ładnej, piaszczystej plaży, przy której znajduje się rafa koralowa (wejście do wody z pomostów).
    Odległość od centrum Naama Bay wynosi ok. 20 km, od lotniska ok. 6 km.
    Do Naama Bay Gości dowozi bus hotelowy płatny ok. 5 euro/os.

     

    Hotel

    Hotel położony jest na pięknie zagospodarowanym terenie z bogatą roślinnością, basenami oraz mostami, które tworzą niepowtarzalną atmosferę. Na terenie obiektu znajdują się następujące restauracje i bary: Olives – restauracja główna, gdzie podawane są śniadania, obiady i kolacje, serwująca potrawy kuchni śródziemnomorskiej; 
    restauracje dodatkowo płatne:  restauracja włoska otwarta również w czasie kolacji, La Cascata, pizzeria, otwarta w czasie lunchu i kolacji, Il Grotto, restauracja serwująca dania rybne i owoce morza oraz Trade Wind z potrawami z grilla, otwarta w czasie lunchu i kolacji podczas sezonu, snack bar przy basenie Azure Cafe, lobby bar w stylu tropikalnym Toucan, kawiarnia włoska Espresso Cafe, bar na plaży Beach Bar. W lobby, oprócz recepcji, mieszczą się także małe centrum handlowe ze sklepikami, kantor wymiany walut, całodobowy room service, kawiarenka internetowa oraz całodobowy punkt opieki medycznej. Goście mają  bezpłatny dostęp do Internetu (w recepcji – Wi-Fi). Hotel dysponuje także salą bankietowo-konferencyjną mogącą pomieścić do 220 osób.

     

    Pokoje

    Hotel posiada 329 pokoi urządzonych w trzech różnych stylach. Wyróżnić można pokoje standardowe i z widokiem na morze (36-39 m2), marine club (36 m2 z widokiem na morze, urządzone w innym stylu niż pokoje standardowe), deluxe (36 m2) – goście wykupujący ten typ pokoju mogą bezpłatnie korzystać z centrum fitness oraz busa hotelowego. Pokoje te posiadają bezpośredni widok na morze. W hotelu znajdują się także pokoje typu junior suite (75 m2 – dwa pomieszczenia). Wszystkie pokoje mają indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, tv sat., telefon, lodówkę, sejf oraz balkon lub taras.

     

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

     

    Sport i rozrywka

    Hotel oferuje 3 baseny, w tym jeden z podgrzewaną wodą i wydzielonym sektorem dla dzieci, bezpłatny fitness klub, siłownię, saunę oraz masaże.
    Na uwagę zasługuje podziemna grota z jacuzzi, która jest jednym z piękniejszych miejsc w hotelu. Goście mogą również grać w bilard, siatkówkę; uprawiać jogging. Na terenie hotelu znajdują się duże centrum nurkowe i amfiteatr, w którym codziennie (w okresie letnim) odbywają się animacje. Miłośnicy plażowania docenią urok ponad 220 m prywatnej plaży hotelowej. Goście Radisson Blue mogą korzystać z Aqua parku hotelu Park Inn (odpłatnie).

     

    Dzieci

    Dla najmłodszych na terenie hotelu przygotowano bardzo duży plac zabaw oraz brodzik i mini klub.

    Hotel z pięknym ogrodem, w którym dominują różne gatunki kaktusów, to dobra propozycja dla wymagających Klientów. Hotel ten polecamy  rodzinom z dziećmi oraz tym z Państwa, którzy przedkładają aktywny wypoczynek nad słodkie wakacyjne lenistwo.

     

    Cena zawiera

    • bilet lotniczy,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • zakwaterowanie w hotelu,
    • wyżywienie, 
    • opłatę lotniskową,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
    • ubezpieczenie NNW, KL;bagaż,
    • podatek VAT.

     

    Cena nie zawiera

    • wizy egipskiej płatnej na lotnisku w Sharm el Sheikh,

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Hotel położony jest bezpośrednio przy szerokiej liczącej 220 m piaszczystej plaży z rafą koralową, w zatoce Nabq, około 20 km od centrum Naama Bay.

     

    Wyposażenie hotelu

    Na terenie hotelu Goście korzystać mogą z 11 barów i restauracji, m.in. restauracja główna „Olivos”, restauracja orientalna „Jeita”, restauracja francuska „La Brasserie”, restauracja włoska „La Cascata”, pizzeria „Il Grotto”, restauracja „Trade Winds” serwująca owoce morza oraz kawiarnia „Azur Cafe”. Dodatkowo hotel posiada centrum handlowe ze sklepikami, kantor wymiany walut, całodobowy punkt opieki medycznej, 24 h room service. Dla zainteresowanych hotel posiada salę konferencyjną dla ok. 200 osób.

     

    Wyposażenie pokoju

    Hotel posiada 329 pokoi urządzonych w stylach typu Arabic, Tropical i Maritime. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualną klimatyzację, telewizor, telefon, mini bar, sejf, łazienkę z wanną lub prysznicem z suszarką do włosów oraz balkon lub taras. Połączenie z internetem dostępne jest tylko w pokojach typu Marine Club.

     

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje serwowane w formie bufetu

     

    Rozrywka i sport

    Dla Gości hotelowych przygotowano 3 baseny, w tym jeden z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym i wydzieloną częścią dla dzieci, siłownię, centrum spa z trzema saunami i masażami, jacuzzi w podziemnej grocie, 3 korty tenisowe, boisko do siatkówki. O najmłodszych gości zadbano oferując im duży plac zabaw oraz mini klub. W okresie letnim w amfiteatrze odbywają się ciekawe animacje. Dla amatorów nurkowania możliwość skorzystania z usług dużego centrum nurkowego na plaży.

     

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • zakwaterowanie,
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,
    • wyżywienie wg opisu,
    • opiekę polskiego rezydenta,
    • podatek VAT,
    • obowiązkowe ubezpieczenie KL i NNW,
    • opłaty lotniskowe i paliwowe,                     

    Cena nie zawiera:

    • wizy - 15 USD płatnej na lotnisku w Egipcie
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Luksusowy kompleks prestiżowej sieci hotelowej. Wysmakowana architektura, bajeczny ogród, świetna kuchnia, wysoka jakość usług.

    Położenie

    Nad zatoką Nabaq z widokiem na wyspę Tiran, przy prywatnej piaszczystej plaży (rafa koralowa), 8 km od lotniska, 20 km od centrum Naama Bay (kursy busem hotelowym-odpłatnie). W pobliżu hotelu sklepiki i lokale gastronomiczne.

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z całodobową recepcją, restauracja główna Olivos (bufety, otwarta kuchnia, specjalizacja: kuchnia śródziemnomorska), restauracja włoska La Cascata przy wodospadach z własną piwniczką win, restauracja arabska Jeita, pizzeria, restauracja przy plaży Trade Winds (ryby, owoce morza, barbeque), 5 barów, w tym przy plaży, przy basenie, całodobowy w lobby, kawiarnia. Na terenie hotelu: sklepy, punkt wymiany walut, pralnia, kącik internetowy (płatny), łącze bezprzewodowe (bezpłatne), całodobowy gabinet lekarski.

    Pokoje

    Ponad 300 komfortowych pokoi, stylowo urządzonych w 2-piętrowych budynkach. Pokoje standardowe 2-osobowe z możliwością dostawki (ok. 36-39 m2) z łazienką (prysznic lub wanna, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV sat, telefon, sejf, minibar, zaparzacz do kawy/herbaty, łącza internetowe, balkon lub taras. Możliwa rezerwacja zakwaterowania w deluxe przy plaży.

    Wyżywienie

    All Inclusive: Śniadania (06.00-10.30), obiady (13.00-15.00) i kolacje (18.30-22.30) w formie bufetów w głównej restauracji, napoje i lokalne alkohole do północy.

    Sport i rozrywka

    Dwa pięknie położone baseny z tarasami słonecznymi, tenis stołowy, 3 korty tenisowe, boisko do siatkówki plażowej, ścieżka do joggingu, aerobik, bilard, centrum odnowy biologicznej z sauną, łaźnią, jacuzzi, gabinetem masażu i salonem kosmetycznym. Przy plaży działa ośrodek sportów wodnych i nurkowania, wieczorki folklorystyczne.

    Dla dzieci

    Brodzik, zajęcia sportowe i rekreacyjne w miniklubie, plac zabaw, menu dziecięce, łóżeczka niemowlęce.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    5* Egipt/Sharm El Sheikh

    POłOżENIE

    bezpośrednio przy plaży w zatoce Nabq Bay, w otoczeniu ogrodu, którego ozdobą są liczne gatunki tropikalne roślin, luksusowy kompleks hotelowy liczący ok. 30 hektarów z wodospadami, rzekami i 22 indywidualnie zaprojektowanymi mostkami. do cetrum miejscowości Naama Bay (ok. 25 km) kursuje bus hotelowy(za opłatą)

    POKOJE

    329 stylowo urządzonych i przestronnych pokoi typu standard & superior, Marine Club i Suit zapewniają komfort nawet najbardziej wymagającym Gością, wyposażonych w łazienkę, indywidulanie sterowaną klimatyzację, sejf, telefon, wejscie do internetu, TV sat

    DO DYSPOZYCJI

    baseny w formie laguny poprzecinane mostkami, brodzik dla dzieci, hol powitalny z recepcją, restauracja główna Olivos, 4 restauracje a la carte (Cascata, Jeita, Il Grotto, Trade Winds), 5 barów (azure Cafe, snack bar przy basenie, Toucan Bar lobby bar, Espresso Cafe an Italian bar Crows Nest, Beach Bar), room service 24h, klinika medyczna, pralnia, sauna i łaźnia parowa, sala fitness siłownia, jacuzzi, 3 korty tenisoawe, sklepy, bank, pralnia, mini klub dla dzieci Abracadabra (3 - 11 lat) i plac zabaw, darmowy dostęp do internetu, sala balowa na 280 osób do wykorzystania na organizację konferencji, bankietów, prezentacji, busik hotelowy do Naama Bay.

    Ważne

    korzystanie z niektórych atrakcji dodatkowo płatne.

    SPORT

    animacje dzienne i wieczorne show, siatkówka plażowa, trasa do joggingu, centrum nurkowe. Ważne: korzystanie z niektórych atrakcji płatne dodatkowo.

    WYżYWIENIE

    All Inclusive śniadanie od 06:30 do 10:30, obiad od 13:00 do 15:00, kolacja od 18:30 do 22:30 serwowane w formie urozmaiconego bufetu w restauracji OLIVO, późniejsze śniadanie dla śpiochów, przerwa na kawę, herbatę lub ciasto ( wgodz. 16:00-17:00), lody dla dzieci (16:00-17:00) Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz 09:00 - 24:00.

    Dodatkowo płatne

    mini bar, napoje w butelkach, soki ze świeżych owoców, restauracja a'la carte

    CENA ZAWIERA

    Przelot samolotem , zakwaterowanie w hotelu, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, opłatę lotniskową, wyżywienie wg. wybranej opcji, ubezpieczenie podstawowe Europa (KL-15.000 EUR, NW-1.500 EUR, bagaż-300 EUR), ubezpieczenia od chorób przewlekłych, podatek VAT, opieka rezydenta polskojęzycznego.Cena nie zawiera: WIZY EGIPSKIEJ ok. 15$ (płatna na lotnisku w Egipcie),wycieczek fakultatywnych, ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i sportów ekstremalnych.

    UWAGI ORGANIZATORA

    Uwaga! Przypominamy!Viva Club informuje, że czas trwania imprezy obejmuje pobyt oraz czas potrzebny na dotarcie do miejsca docelowego i powrót do Polski. Impreza rozpoczyna się wylotem z kraju i kończy w dniu przylotu do kraju. Pierwszy i ostatni dzień imprez z transportem lotniczym przewidziany jest na przelot, a nie na właściwy wypoczynek. Należy liczyć się z tym, że przeloty będą się odbywały w godzinach wieczornych lub nocnych. Długość pobytu zależy ściśle od godzin przylotu i wylotu, w rzeczywistości może zatem obejmować mniejszą ilość posiłków i noclegów. Ceny skalkulowano z uwzględnieniem godziny odlotów i przylotów oraz mając na uwadze faktyczną liczbę świadczeń jaką otrzymują klienci. Zakwaterowanie następuje po okazaniu voucheru. Doba hotelowa zaczyna się od godz. 14:00 w dniu przyjazdu i kończy do godz. 12:00 w dniu wyjazdu. Do tej pory pokoje powinny zostać opuszczone wraz z bagażami. W tym przypadku hotel od godz. 10:00 udostępnia odpowiednie pomieszczenie do przechowania bagażu do czasu transferu na lotnisko. Zasada ta obowiązuje również w przypadku, gdy rozpoczęcie podróży powrotnej do kraju jest zaplanowane w godzinach wieczornych a nawet po północy.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Sharm El Sheikh

    Dzieci

    - 1 dziecko do 11 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 3 lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    w dzielnicy turystycznej Nabq Naama Bay - ok. 25 km lotnisko - ok. 8 km

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysto - żwirowa, wejście do wody z pomostu (zalecane obuwie ochronne), parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne, bar na plaży All Inclusive

    Hotel

    pięciogwiazdkowy, bardzo elegancki kompleks hotelowy, usytułowany na ponad 45,000 m2 z przepięknie utrzymanym ogrodem. Pokoje przestronne oraz gustownie urządzone. Hotel należy do sieci Radisson, który słynny jest z wysokiej jakości obsługi.

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, bankomat, kantor, pralnia, przechowalnia bagażu, ręczniki plażowe, pełni wyposażone spa z saunami, centrum nurkowe, bezpłatny bus do centrum Naama Bay.

    Internet

    Wi-Fi bezpłatne w ogólnodostępnych pomieszczeniach oraz w niektórych pokojach.

    Pokoje

    standardowe - 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, z indywidualna klimatyzacją, sejfem, TV SAT, z widokiem na morze za dodatkową opłatą Restauracje i bary restauracja główna Olives Resteurant - serwująca dania kuchni międzynarodowej 4 restauracje a' la carte - La Cascata - Włoska, Jeita z kuchnią orientalną oraz Il Grotto, gdzie serwują przepyszną pizze bar przy basenie / pool bar - Azur Bar, gdzie serwowane są przekąski i przy kolorowe koktajle bar przy plaży / beach bar -gdzie serwowane są przepiękne kolorowe koktajle

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    3 basenyz bezpłatnymi leżakami i parasolami, 3 korty tenisowe, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, szachy, animacje, rzutki

    Dodatkowo płatne

    kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, pralnia, salon piękności, centrum SPA, sauna, masaż, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, mini boisko do piłki nożnej, centrum nurkowe, bilard

    Dla dzieci

    brodzik, mini klub (4 - 12 lat), plac zabaw, animacje, opiekunka (płatna), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie)

    Program all inclusive 24 H

    06.30-10.00 śniadanie w restauracji Olives w formie bufetu w restauracji głównej, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 13.00-15.00 obiad w restauracji Olives w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, gdzie serwowana jest kuchnia między narodowa 18.30-21.30kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Olives, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, szeroki wybór sałatek, deserów i owoców 11.00-17.00 przekąski typu pizza, pasta, kanapki, rogaliki serwowane w barze przy basenie Azur Bar w opcji All Inclusive 24h dostępne są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, gin, rum, whisky, wódka, brandy, drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w odpowiednich godzinach w wyznaczonych barach do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone - leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia, rzutki - animacje w ciągu dnia i wieczorne występy

    Oficjalna kategoria

    5 gwiazdki

    Karty kredytowe

    Visa, MasterCard, American Express

    Strona www hotelu

    www.radissonblu.com

    Nasza ocena

    Pokój ***** Położenie **** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka ****+

    Atuty

    - malownicze ogrody z fontannami - w pobliżu centrum handlowo- rozrywkowe La Strada - bogaty program All Inclusive - świetny serwis i doskonała obsługa - elegancki hotel tuż przy szerokiej plaży z pomostem i piękną rafą koralową


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    w zatoce Nabq, ok. 20 km od centrum rozrywek SHARM EL SHEIKH - Naama Bay; ok. 6 km od portu lotniczego; bus hotelowy do centrum Naama Bay (płatny).

    PLAŻA

    hotelowa, długa, piaszczysto-żwirkowa, koralowa, łagodne, miejscami kamieniste zejście do wody, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpośrednio przy hotelu, dojście ścieżką, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 5*,  stylowy, sezonowo odnawiany,  kilkanaście budynków, 1 piętro,

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Olivos - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, restauracje la carte (nieobjęte all inclusive): La Cascata - kuchnia włoska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, Jeita - kuchnia orientalna, Il Grotto - kuchnia włoska, Trade Winds w pobliżu plaży - owoce morza, ryby; do restauracji la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja; bary: Azure Cafe przy basenie, Toucan w lobby, bar na plaży, Crows Nest na plaży, Espresso Cafe w pobliżu basenu, kantor, przechowalnia bagażu, minicentrum handlowe; taras z widokiem na basen i morze, ogród, całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, Diners Club.

    INTERNET

    za opłatą: punkt internetowy

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    sala konferencyjna dla 280 osób

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    3 baseny o nieregularnym kształcie, w tym 2 sezonowo podgrzewane,  brodzik, prysznice, hydromasaż, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki; 3 korty tenisowe (płatne), siatkówka plażowa, centrum fitness, tenis stołowy; amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: zabawy i gry zespołowe, spektakle; za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży, centrum nurkowania; centrum wellness: podziemna grota z jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

    DLA DZIECI

    plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub Abrakadabra (4-12 lat), animacje.

    ZAKWATEROWANIE

    329 pokoi, standardowy: z możliwością zakwaterowania 2+1 lub 2+2 dzieci (UWAGA!!! tylko 1 dostawka!), ok. 36 m, zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: minibar, zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze na zamówienie, za dopłatą. Pokoje z widokiem na morze za dopłatą.

    WYŻYWIENIE

    śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej; popołudniowe przekąski w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive. Uroczysta Kolacja Noworoczna (31.12) wliczone w cenę imprezy.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.radissonblu.com Opinie Holiday Check: 5,1/84% rekomendacji

    CENA

    Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy, uważany za jeden z najlepszych w Sharm el Sheikh hotel z piękną piaszczystą plażą oraz dostępem do rafy koralowej. Ceniony ze względu na wyśmienitą kuchnię oraz liczne animacje dla dzieci i dorosłych. Doskonała propozycja dla osób ceniących wysoki standard wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt/Sharm El Sheikh/Nabq Bay

    Położenie

    Hotel należy do znanej sieci Radisson Blu, położony bezpośrednio nad morzem w pięknym ogrodzie, z wieloma wodospadami i rzeczkami, nad zatoką Nabq, z widokiem na wyspę Tiran, plaża prywatna, piaszczysto-kamienista z dostępem do rafy koralowej, wejście do wody z pomostu, do lotniska Sharm El Sheikh ok. 9 km.

    Wyposażenie

    Obiekt otwarty w 2001 roku, urządzony w arabskim stylu, WI-FI na terenie całego hotelu bezpłatne, recepcja, lobby, główna restauracja Olivos serwująca dania kuchni międzynarodowej, restauracje a'la carte serwujące dania kuchni orientalnej, francuskiej, włoskiej, pizzeria Il Grotto, owoce morza, kawiarnia, snack bar przy basenie, lobby bar Tukan, bar na plaży, tarasy słoneczne, opieka medyczna (dodatkowo płatna), fryzjer, sklepy z pamiątkami, mały pasaż handlowy.

    Pokoje

    331 przestronnych i zadbanych pokoi, klimatyzacja, telefon, sejf, łazienka z WC, suszarka, mini bar, TV sat., balkon lub taras, zestaw do parzenia kawy lub herbaty. Typu standard – pow. ok. 36 m2, maksymalne obłożenie 3 osoby dorosłe lub 2 osoby dorosłe + 2 dzieci, z widokiem na ogród. Typu deluxe – położone bezpośrednio przy plaży, z wejściem na plażę, pow. ok. 36 m2, dla gości z tego typu pokoi bezpłatny wstęp do strefy fitness, 25 % zniżki w restauracji a la carte, szlafroki, kapcie, przybory toaletowe. Typu Marine Club – stylowo urządzone, znajdują się w budynkach najbliżej mora, pow. ok. 36 m2, dodatkowo szlafroki, kapcie, przybory toaletowe, widok na morze, drink na powitanie.

    Sport i Rozrywka

    2 baseny odkryte, basen kryty, aerobik, animacje, gimnastyka wodna, tenis stołowy, sporty wodne i centrum nurkowe na plaży płatne dodatkowo, korty tenisowe, boisko do siatkówki plażowej, rzutki, dyskoteka. Za opłatą; Spa, masaże.

    Dzieci

    Brodzik, animacje, plac zabaw, mini klub, mini disco, menu dla dzieci w restauracji, wysokie krzesełka, łóżeczka dla niemowląt.

    Wyżywienie

    All inclusive; śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach, kawa i ciasto w godzinach 16.00 – 18.00, wszystkie napoje i alkohole importowane, soki ze świeżych owoców są dodatkowo płatne.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh)
    Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
    Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
    Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
    Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
    Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
    Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

    Opinie o Hotelu Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh)

    4.1
    polecam

    świetne położenie i ogród w którym znajduje się hotel, bardzo zadbany i zielony, ogólnie wspaniały. jedzenie super, niewyobrażalne wręcz ilości, były ryby, sushi, duży wybór mięs i owoców... dosłownie wszystko. plaża żwirkowa, łagodnie schodzi do morza, przy brzegu rafa więc trzeba mieć buty żeby się nie pokaleczyć. obsługa różnie, zazwyczaj uprzejma, po napiwku jeszcze bardziej, ale zdarzają się wyjątki. byłem w egipcie już kilka razy i wiem czego się spodziewać, ten hotel jest w porządku, ale bez szału. polecam na pierwszy wyjazd.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Jak do tej pory, to najlepszy hotel w Egipcie, w którym byłem.Byłem z żoną, dostaliśmy duży pokój, świeżo po remoncie, z niedużym tarasem wychodzącym na ogród. Do morza niestety wstęp tylko z molo, ale za to woda cieplutka, nie to, co w basenach - mogli o to zadbać, a szkoda. Bardzo duży wybór jedzenie, drinków, w barach również ciepłe przekąski. Nie podobało się nam również towarzystwo Rosjan ale na to, nie mamy zbyt dużego wypływu. Gdy większość wyjechała zrobiło się spokojnie. Pobyt dwa tygodnie, w marcu, polecamy hotel serdecznie.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    3.6
    polecam

    fajny hotel. spokojny z pieknyn ogrodem.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    3.6
    3.6
    polecam

    fajny hotel. spokojny z pieknyn ogrodem.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    3.6
    4.1
    polecam

    Hotel świetnie położony, plaża i pomost do snurkowania, rafa cudo. W pokoju dość czysto, posiłki urozmaicone, drinki lokalne pijalne. Polecam ze względu na piękny ogród z basenami, brak komarów (codziennie rozpylają chmurę owadobójczą), w recepcji przy meldunku 40 $ w paszport za ładny pokój, przy posiłkach 2$ dla kelnera, 2$ dla pokojowego. Gdy docenisz ich baksziszem drobnymi sumami pobyt będzie bez niespodzianek. Ogólnie polecam. PS. wycieczki fakultatywne u polskiego rezydenta dużo droższe niż u innych

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Wspaniały hotel, najlepszy w jakim byłam. Wszystko na najwyższym poziomie. Piękne, czyste pokoje. Szczególnie podobał mi się piękny teren hotelu. Jedzenie wyśmienite. Za rok wracam do hotelu raz jeszcze.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.3
    zdecydowanie polecam

    Hotel świetnie położony, tuż przy rafie , jedzenie bardzo dobre, posiłki urozmaicone,Mamy tylko zastrzeżenia co do jakości sprzątania pokoi, ale żadnej nachalności,jeśli chodzi o napiwki, ogólnie jesteśmy zadowoleni

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    4.9
    polecam

    Zgadza się, sieciowe hotele maja klasę! Jest marka i trzeba sprostać oczekiwaniom klientów. Byliśmy w Radissonie w połowie września - pierwszy raz w hotelu tej grupy. Trzeba przyznać, że ogólnie w Egipcie hotele są bardzo fajne, natomiast ten ujął nas ciepłą atmosferą, począwszy od obsługi, a skończywszy na rezydentce. Spełniły się nasze oczekiwania co do luksusowego hotelu z komfortowymi pokojami. Jeśli chodzi o all inclusive to również sprostał naszym zachciankom:) Wypoczęliśmy pełną parą, może uda się jeszcze złapać jakiegoś lasta zimą?

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.9
    4.1
    polecam

    pokoje czyste obsluga robi piekne rzeczy z recznikow/jak zostawi sie bakszysz/ tylko nie radze pic wina do posilkow gdyz jest zlewane i ponownie podawane w nowych karafkach i trzeba dawac napiwek kelnerom poniewaz gosc bedzie nie bardzo mile obslugiwany animacje na slabym poziomie/w tym czasie co bylem/ polozenie kapitalne i ogrod robi najlepsze wrazenie

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Na temat tego hotelu moge się wypowiedzieć w samych superlatywach ponieważ spedziliśmy w nim z narzyczonym wspaniały tydzień. Hotel ma niesamowicie piekną i dużą plaże. Wprost niedoopisania wspaniałe ogrody i wodospady. Otoczenie hotelu jest wspaniałe, a sam hotel i pokoje również bez zastrzeżeń.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh) - możliwości zakwaterowania:

    DELUXE ROOM
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    Standard DBL
    2 os. pokoj deluxe z widokiem na morze
    Standard Sea View DBL
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj deluxe z widokiem na morze
    standard [sea view] dbl
    marine club dbl
    marine club z widokiem na morze
    standard dbl
    1 os. marine club z widokiem na morze
    Standard Room Sea View
    Standard Room Garden View
    Marina Room
    drsf deluxe room sf
    drsf deluxe room sf
    drsf deluxe room sf
    mcsv marine club sea view
    mcsv marine club sea view
    mcsv marine club sea view
    srgvpv standard room garden or pool view
    srgvpv standard room garden or pool view
    srgvpv standard room garden or pool view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view

    Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh) - Możliwości wyżywienia:


    Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh) - miasta wylotu:


    Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Radisson Blu Resort (Sharm El Sheikh)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00