cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
  • Hotel Venus Beach, Paphos
1 / 21
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
21.10 - 25.10
już od 1051 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.04 - 29.04
już od 312 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Venus Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Venus Beach
star 5

Cypr: Paphos
Ocena hotelu Venus Beach:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Venus Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 października 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 kwietnia 2021

Hotel Venus Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Cypr / Pafos

Opis oferty:

Pięknie położony nad małą zatoką oferuje wygodne wakacje niedaleko Pafos, słynnego z zabytków wpisanych na listę UNESCO. W pobliżu hotelu miłośnicy starożytności mogą podziwiać stanowisko archeologiczne - Groby Królewskie. Zadbane, zielone trawniki hotelowego ogrodu dochodzą aż do samej plaży, jest to idealne miejsce na relaks z widokiem na błękitne morze. W ogrodzie jest ładny basen, mały brodzik dla dzieci i kryty basen sezonowo podgrzewany. Do dyspozycji Gości jest eleganckie lobby z wygodnymi fotelami, a także niedawno odnowione restauracje i bary.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum PAFOS ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, w pobliżu starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 2,5 km od Kato Pafos z portem i parkiem archeologicznym; ok. 15 km od portu lotniczego w Pafos, ok. 150 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 1 EUR/centrum Pafos).

PLAŻA:

Venus Beach, publiczna, piaszczysto-kamienista, mała, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace na trawniku przy plaży; sporty wodne ok. 1 km od hotelu (oferta zewnętrzna).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 1991 r., częściowo odnowiony w 2008 r. i na przełomie 2009/2010 r., 216 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 5 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 3 restauracje, dania w formie bufetu lub á la carte: Anemone z tarasem - śniadania, Nefeli z tarasem - kuchnia międzynarodowa, obiady i przekąski, Ariadne - kuchnia lokalna i międzynarodowa, kolacje - obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), wieczory tematyczne, muzyka na żywo, dania wegetariańskie; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, Bacchus bar z tarasem, Kyveli bar, bar przy basenie, kantor, sklepik z pamiątkami i gazetami; centrum konferencyjne dla 570 osób, taras z widokiem na morze i basen, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w miejscach publicznych hotelu (ok. 2 EUR/godz., 9 EUR/dzień, 30 EUR/tydz.), punkt internetowy (ok. 3,5 EUR/30 min), room-service, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 18 m², zadbany i nowoczesny, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf (ok. 1,7 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 290 m², gł. 0,9-1,9 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kryty basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 40 m², gł. 1,1-2,2 m; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (kaucja), tenis stołowy, strzałki, bule, siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat, czynny sezonowo), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, muzyka na żywo, pokazy tańca; za opłatą: oświetlenie kortu (ok. 2 EUR/godz.), bilard, sauna, solarium, łaźnia parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00--10.00) w restauracji Anemone, obiad (12.30-14.30) w restauracji Nefeli, kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji Ariadne; zimne przekąski i lody w restauracji Nefelin i Bacchus barze (11.00-12.00, 16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w Bacchus barze i barze przy basenie (10.00-24.00).

KONTAKT:

00357/26949200, www.venusbeachhotel.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 lat


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka R

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Cypr / Pafos

Opis oferty:

Pięknie położony nad małą zatoką oferuje wygodne wakacje niedaleko Pafos, słynnego z zabytków wpisanych na listę UNESCO. W pobliżu hotelu miłośnicy starożytności mogą podziwiać stanowisko archeologiczne - Groby Królewskie. Zadbane, zielone trawniki hotelowego ogrodu dochodzą aż do samej plaży, jest to idealne miejsce na relaks z widokiem na błękitne morze. W ogrodzie jest ładny basen, mały brodzik dla dzieci i kryty basen sezonowo podgrzewany. Do dyspozycji Gości jest eleganckie lobby z wygodnymi fotelami, a także niedawno odnowione restauracje i bary.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum PAFOS ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, w pobliżu starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 2,5 km od Kato Pafos z portem i parkiem archeologicznym; ok. 15 km od lotniska w Pafos, ok. 150 km od lotniska w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 1 EUR/centrum Pafos).

PLAŻA:

Venus Beach, publiczna, piaszczysto-kamienista, mała, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace na trawniku przy plaży; sporty wodne ok. 1 km od hotelu (oferta zewnętrzna).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 1991 r., częściowo odnowiony w 2008 r. i na przełomie 2009/2010 r., 216 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 5 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 3 restauracje, dania w formie bufetu lub á la carte: Anemone z tarasem - śniadania, Nefeli z tarasem - kuchnia międzynarodowa, obiady i przekąski, Ariadne - kuchnia lokalna i międzynarodowa, kolacje - obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), wieczory tematyczne, muzyka na żywo, dania wegetariańskie; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, Bacchus bar z tarasem, Kyveli bar, bar przy basenie, kantor, sklepik z pamiątkami i gazetami; centrum konferencyjne dla 570 osób, taras z widokiem na morze i basen, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w miejscach publicznych hotelu (12,5 EUR - całodobowa karta od 12.00 do 12.00), punkt internetowy (6,5 EUR/30 min), room-service, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 18 m2, zadbany i nowoczesny, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf (ok. 2 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 290 m², gł. 0,9-1,9 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 10 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kryty basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 40 m², gł. 1,1-2,2 m, sezonowo podgrzewany; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (kaucja), tenis stołowy, strzałki, bule, siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat, czynny sezonowo), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, muzyka na żywo, pokazy tańca; za opłatą: oświetlenie kortu (ok. 2 EUR/godz.), bilard, sauna, solarium, łaźnia parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.30-10.00) w restauracji Anemone, obiad (12.30-14.30) w restauracji Nefeli, kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji Ariadne; zimne przekąski i lody w restauracji Nefelin i Bacchus barze (11.00-12.00, 16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w Bacchus barze i barze przy basenie (10.00-24.00).

KONTAKT:

00357/26949200, www.venusbeachhotel.com

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4 Cypr/Paphos

Informacje Ogólne

Venus Beach znajduje się bezpośrednio na plaży żwirowo-skalista. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Paphos (2 km). Pozostałe miasta: Nicosia (155 km), Limassol (75 km). Znajduje się w Paphos Hotel posiada 216 pokoi i został odnowiony w 2010 roku, dostępna jest klimatyzacja i winda. Dla Państwa komfortu hotel posiada salę konferencyjną, lobby, sklepy, recepcję, salon i salon fryzjerski. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, rosyjsku, arabsku, niemiecku i angielsku. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni samochodów, motocykli i rowerów. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się placówka medyczna, przystanek autobusowy, teatr, supermarket, sklepy, centrum miasta, dyskoteka, informacja turystyczna, kino, postój taksówek i bary/restauracje. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Paphos Harbour (2 km), Tombs Of The Kings (100 m), lotnisko PFO (13 km), Tomb Of The Kings (100 m), Roman Mosics (2 m), lotnisko LCA (145 km) i jazda konna (7 km). Hotel zapewnia dostęp bez barier: rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking i garaż dla samochodów. Venus Beach zaprasza nowożeńców, gdzie mogą cieszyć się romantycznymi kolacjami.

Udogodnienia

Hotel oferuje serwis pokojowy, pralnię, opiekę medyczną, usługę budzenia, usługi prasowania, kantor, usługi opiekunki, pokojówki, sejfy i concierge. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot i w terminalach internetowych. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki, przedszkole, brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: catering. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 07:00 - 10:00 : bufet. W hotelu znajdują się 3 restauracje. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi.

Sport i Rozrywka

Venus Beach posiada słoneczny taras, solarium, saunę, jacuzzi, łaźnię parową, łaźnię turecką i masaże wodne. W ramach aktywności hotel oferuje rzutki, bilard, grę boccia, program zajęć animacyjnych i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: aerobik, fitness i tenis. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 12 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne i muzykę na żywo.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo
ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:30, pomiędzy posiłkami przekąski

Bagaż

Kraków; Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240 PLN - 20 kg - 336 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

Hotel położony 13 km od lotniska w Paphos, 145 km od lotniska w Larnace. W pobliżu znajdują się kawiarnie, restauracje, supermarkety i sklepy z pamiątkami,  w odległości 2,5 km od centrum miasta Pafos i 5 minut jazdy od malowniczego portu.

PLAŻA

plaża Coral Bay oddalona jest o 15 minut jazdy. Przed hotelem znajduje się przystanek autobusowy, a w miesiącach letnich i zimowych regularnie kursują autobusy.

HOTEL

Hotel pięciogwiazdkowy, będący hotelem ekologicznym, położony w okolicy jednej z najpiękniejszych plaż na Cyprze.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

5 wind, całodobowa recepcja, parking zewnętrzny i wewnetrzny, fryzjer, sklep, salon piękności, 3 restauracje, 3 bary, pralnia:dodatkowo płatna, wypożyczalnia aut.

INTERNET

Wi - Fi bezpłatnie.

KONFERENCJE/INCENTIVE

3 Sale konferencyjne, największa mogąca pomieścić maksymalnie 590 osób. Sale w pełni wyposażone.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

basen wewnętrzny, basen zewnętrzny, dodatkowo płatne: sauna, solarium, masaże. 2 korty tenisowe, salon gier, tenis stołowy, wieczorne animacje, sporty wodne przy plaży: dodatkowo płatne, siłownia, aerobic.

DLA DZIECI

mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw dla dzieci.

ZAKWATEROWANIE

216 pokoi. Wszystkie pokoje w hotelu VENUS BEACH HOTEL wyposażone są w następujące standardowe udogodnienia: minibar, kolorowy telewizor z kanałami telewizji satelitarnej, wewnętrzny kanał muzyczny, sejf, czujniki dymu, suszarkę do włosów, międzynarodowy telefon z bezpośrednim wyjściem na miasto, łazienkę z bezpłatnym zestawem kosmetyków ( wanna, zamontowany prysznic, bidet, WC i telefon alarmowy), gniazdko do golarki 110v i 240v, 24-godzinny room service, umeblowany balkon lub taras, szafa, klimatyzacja lub ogrzewanie w zależności od pory roku.

WYŻYWIENIE

HB: śniadanie i obiadokolacja. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. ALL INCLUSIVE: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w ciagu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezakoholowe w wyznaczonych przez hotel miejscach i godzinach.

INFORMACJE DODATKOWE

Adres: Tombs of the Kings Ave, Paphos, Cypr https://venusbeachhotel.com/

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe, bagaż podręczny do 10kg, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego (ok. 300 PLN /os.), miejsc obok siebie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. Transfery indywidualne są usługą shuttle, co oznacza, że autobus zbiera klientów przylatujących wieloma różnymi lotami. Z tego powodu wyjazd autobusu nie odbywa się w momencie, w którym klient zostanie do niego zaprowadzony, ale kiedy wszystkie osoby znajdujące sie na jego liście znajdą się już na pokładzie. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

PRZELOT

Połączenie oparte na LOT z wylotem z Wrocławia, Poznania, Katowic i Gdańska z przesiądką w Warszawie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. EasyJet: o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki) LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15 kg ok. 350 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LOT: 23KG - ok. 300 PLN 

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

Covid-19

Cypr - najważniejsze informacje AKTUALIZACJA z dnia 11.08.2020 Ministerstwo Zdrowia ogłosiło, że od piątku 14 sierpnia Polska i Portugalia znajdą się na Cyprze na liście krajów kategorii B.  Co to oznacza? Aby przylecieć na Cypr trzeba okazać negatywny wynik testu wystawiony nie wcześniej niż 72 godziny przed odlotem, zaświadczenie o braku COVID-19. Koszt takiego badania to ok 550 zł/os z zaświadczeniem w języku angielskim UWAGA! Zaświadczenie o wyniku testu będzie uznane tylko wtedy, jeżeli będzie zawierało następujące dane: data pobrania próbki do badania, określenie metody wykonania testu (musi to być molekularny test RT-PCR, wszelkie inne testy na przeciwciała/antygeny nie będą akceptowane), imię i nazwisko osoby poddanej testowi oraz wynik testu. Aktualizacja z dnia 01.08.2020 r. Z dniem 01.08.2020 wprowadzono nakaz noszenia maseczek ochronnych w zamkniętych przestrzeniach publicznych (np. centra handlowe, banki, supermarkety, szpitale, kościoły itp.). Nieprzestrzeganie tego nakazu grozi nałożeniem mandatu w wysokości 300 EUR. Z uwagi na uwarunkowania lokalne w Limassol wprowadzono czasowo (do końca sierpnia) zakaz zgromadzeń powyżej 10 osób oraz obniżono dopuszczalne limity liczby osób mogących przebywać w lokalach gastronomicznych. CYPR POŁUDNIOWY   Ministerstwo Transportu Republiki Cypru poinformowało, że wypełnienie Karty Podróżnej (Cyprus Flight Pass zgodnie z procedurami przewidzianymi na stronie internetowej cyprusflightpass.gov.cy) jest obowiązkowe dla wszystkich pasażerów zamierzających przylecieć na Cypr. Pasażerowie, którzy nie wypełnią Karty Podróży będą mieli dwie opcje: uiszczenie grzywny w wysokości 300 EUR lub powrót do kraju z którego przelecieli. Pasażerowie przybywający na Cypr z krajów kategorii A bez posiadania Cyprus Flight Pass będą traktowani jak pasażerowie z krajów kategorii B i oprócz uiszczenia kary w wysokości 300 EURO będą zobowiązani do poddania się testowi laboratoryjnemu na COVID-19 na lotnisku w Republice, ponosząc również koszty 60 EURO za test laboratoryjny.   Wypełnianie Cyprus Flight Pass na 24 godziny przed rozpoczęciem podróży do Republiki Cypryjskiej jest obowiązkowe dla wszystkich pasażerów podróżujących z każdej kategorii kraju, zarówno w celu wejścia na pokład samolotu, jak i wjazd na Cypr.    Zgodnie z procedurami przewidzianymi na stronie internetowej www.cyprusflightpass.gov.cyw celu uzyskania Cyprus Flight Pass pasażer musi:   ·       Utworzyć konto, * Wpisać swoje dane osobowe oraz kontaktowe,  * Dodać szczegóły lotu, * Cel podróży, ·       Miejsce zamieszkania na Cyprze,  * Dane kontaktowe w nagłych przypadkach, * Złożyć oficjalną deklaracje, że dane podane w formularzu są prawdziwe.    Formularz należy wypełnić online za pośrednictwem platformy https://cyprusflightpass.gov.cy/    Wypełnienie odręczne formularza możliwe jest tylko w przypadku wystąpienia problemu technicznego lub konserwacji platformy elektronicznej oficjalnie ogłoszonej na tejże platformie. CYPR PÓŁNOCNY otworzył takżę swoje granice!!! Kraje zostały podzielone na kategorię A ( w tym POLSKA), kategorię B i kategorię C. Odwiedzający z krajów kategorii A będą musieli przejść 72-godzinny negatywny test PCR i nie będą musieli poddawać się kwarantannie POZOSTAŁE WARUNKI SĄ IDENTYCZNE DLA OBU CZĘŚCI KRAJU ( PÓŁNOCNEJ I POŁUDNIOWEJ) HoteleMinisterstwo Zdrowia wysłało do managerów bazy noclegowej ścisłe wytyczne, aby wakacje na Cyprze przebiegały w sposób bezpieczny i zorganizowany. Wśród nich, znajdują się m.in.:  * Przeszkolony i zdyscyplinowany personel - Należy wyznaczyć role i obowiązki pracownikom oraz przeszkolić personel w zakresie przestrzegania norm sanitarnych i podejmowanych działań na wypadek wykrycia przypadków COVID-19. Pracownicy mający objawy choroby, powinni zostać w domu i zgłosić ten fakt przełożonemu.  * Ograniczenie kontaktu - w recepcji powinna zostać zainstalowana przejrzysta przegroda zabezpieczająca. Personel sprzątający pokoje, powinien wykonywać swoje obowiązki tylko, kiedy goście przebywają poza pomieszczeniem. * Komunikacja i stosowanie widocznej informacji - wszystkie hotele na Cyprze muszą informować swoich gości na temat stosowanych zabezpieczeń i dostępności płynów dezynfekujących w ogólnodostępnych pomieszczeniach.  * Sprzątanie - Sprzątanie pokojów ma się odbywać z wykorzystaniem środków dezynfekujących przy użyciu przez personel środków zabezpieczających (maski, rękawiczki). Zabrania się udostępniania pokojów nowym gościom przed upływem 2 godzin od pobytu poprzednich turystów oraz przed dokładną dezynfekcją pomieszczenia.  * Dezynfekcja i wietrzenie ogólnodostępnych pomieszczeń - Wszystkie ogólnodostępne pomieszczenia i newralgiczne powierzchnie jak np.: przyciski do windy, powinny być regularnie dezynfekowane. Tam gdzie to możliwe, powinna być stosowana całodobowa, naturalna wentylacja.  * Ograniczona dostępność - W windach i ogólnodostępnych pomieszczeniach powinny obowiązywać zasady ograniczonej dostępności. Personel w widocznych miejscach powinien umieścić informacje o limicie korzystających.  * Ogólnodostępne środki dezynfekujące i zapobiegawcze - Obiekty noclegowe są zobowiązane do udostępniania gościom i korzystania przez ich personel ze środków dezynfekujących oraz materiałów zabezpieczających (maski, rękawiczki). W publicznych toaletach powinny być dostępne również papierowe ręczniki jednorazowego użytku.  * Sprawna i zadbana klimatyzacja - Hotele mają obowiązek zwrócenia szczególnej uwagi na dobry stan klimatyzacji, jej właściwego funkcjonowania i zwiększenia cyrkulacji powietrza. Zaleca się także stosowanie naturalnej wentylacji w pokojach i ogólnodostępnych pomieszczeniach.  * Place zabaw - zaleca się, aby place zabaw pozostały zamknięte. * Transakcje bezgotówkowe - zaleca się do stosowania transakcji bezgotówkowych podczas płacenia za dodatkowe usługi.  * Restauracje i bary - od personelu wymaga się przestrzegania najbardziej rygorystycznych zasad bezpieczeństwa. Pomiędzy stolikami powinien być zapewniony min. 2-metrowy odstęp, a ilość nie może przekroczyć określonego przez regulamin limitu. Zaleca się ograniczenie użytkowania ogólnodostępnych serwisów do napojów i przyrządów do nakładania jedzenia. Zamawianie posiłków do pokojów powinno być oferowane za darmo lub w obniżonej cenie.  * Ograniczony i nadzorowany dostęp osób z zewnątrz - hotele powinny ograniczyć dostęp osób z zewnątrz i ściśle nadzorować liczbę stałych dostawców. * Izolacja i dyskrecja wobec osób chorych - Osoby z objawami choroby powinny zostać odseparowane do czasu przeniesienia do placówki medycznej. Wszystkie działania powinny być podejmowane w sposób spokojny i dyskretny wobec osób chorych.  Plaże i baseny* Dystans społeczny - Zalecane jest utrzymywanie 4 metrowej odległości pomiędzy parasolami i 2 metrowej pomiędzy leżakami osób, które nie wypoczywają wspólnie.  * Dezynfekcja obiektów wspólnych - wymagane jest, aby osoby nadzorujące, regularnie dezynfekowały przedmioty wspólnego użytku (leżaki, parasole, skrytki na cenne przedmioty itp.) oraz przebieralnie i toalety.  * Ograniczenie animacji - Zaleca się, aby programy animacyjne nie były organizowane do czasu zniesienia restrykcji.  Atrakcje turystyczne i inne* Zgromadzenia i wydarzenia publiczne - Od 24.06.2020 Cypr wprowadza nowy limit 75 osób gromadzących się wewnątrz i 150 osób na zewnątrz. Organizacja imprez masowych i festiwali będzie możliwa najwcześniej od 01.09.2020.  * Dystans społeczny - Zalecane jest utrzymywanie 2 metrowej odległości pomiędzy osobami.  * Maseczki ochronne w przestrzeni publicznej - Stosowanie masek jest obowiązkowe w miejscach, gdzie utrudnione jest zachowanie dystansu społecznego. * Muzea i zabytki - Cypryjskie muzea i zabytki są otwarte dla zwiedzających pod warunkiem stosowania dezynfekcji i przestrzegania zasad społecznego dystansu.  * Sklepy i restauracje - otwarte z obowiązkiem przestrzegania wysokich standardów higieny i bezpieczeństwa. Restauracje obsługują klientów na zewnątrz


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Cypr/Cypr Południowy

Opis

  • Pięciogwiazdkowy, luksusowy hotel idealnie łączący komfort z cypryjską gościnnością
  • Lokalizacja obok parku archeologicznego Grobowców Królewskich
  • Przestronne, eleganckie pokoje
  • Przepyszne potrawy kuchni lokalnej i międzynarodowej
  • Duży, ładny basen otoczony zadbanym ogrodem oraz tarasem słonecznym

Lokalizacja

w Paphos, ok. 13 km od lotniska, ok. 50 m od plaży, ok. 2 km od centrum, ok. 10 min. od portu.

Wyposażenie

liczba pokoi: 216, restauracje: 2, restauracje a'la carte: 1, windy: 5, recepcja 24h, lobby, room service 24h, bary przy basenie, parking (bezpłatny), internet bezprzewodowy (płatny), wypozyczalnia samochodów (płatna), salon urody, fryzjer, sklep z pamiątkami, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), salon gier, solarium, sauna, sale konferencyjne, sklep z pamiątkami, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

duży basen odkryty z jacuzzi, leżaki i parasole bezpłatnie; basen kryty (podgrzewany w zimie); brodzik dla dzieci.

Pokoje

indywidualnie sterowana klimatyzacja , telewizja satelitarna, suszarka do włosów, cyfrowy sejf (płatny ok. 1,70 EUR/dzień), mini bar (płatny), telefon, taras/balkon Typ pokoju -

STANDARD: pokoje z widokiem od strony lądu dla max. 3 osób.
STANDARD: pokoje z widokiem na morze dla max. 3 osób.

Plaża

piaszczysta, zagospodarowana.

Sport na plaży

10% zniżki dla Klientów hotelu na nurkowanie z Cydive (http://www, cydive, com/); bogata oferta sportów wodnych - sezonowo

Sport i fitness

sala do aerobiku, solarium (płatne), tenis stołowy, tenis ziemny (2 korty), siłownia, centrum fitness, sauna (płatna), łaźnia parowa (płatna), masaże (płatne), bilard (płatny).

Rozrywka

tygodniowy program animacyjny, wieczorne rozrywki.

Dla dzieci

mini klub (otwarty 5 dni w tygodniu , 4 godziny dziennie dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie 7.00 - 10:00, lunch 12:30 - 14:30 i obiadokoalcja 19.00 - 22.00 w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski 11.00 - 12.00 i 16.00 - 17.00 (kanapki, ciasta, lody). W trakcie posiłków woda, wina, piwa, soki, kawa; bary czynne 10.00 - 24.00 - serwowane lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe, koktaile, lokalne piwa, wina, woda mineralna, soki, gorące napoje (kawa, espresso, herbata, cappucino). Ostatnie zamówienie w barze 23:45
Alkohole importowane dodatkowo płatne.

Informacje dodatkowe

  • Wi-Fi dostępne w pokojach, przy basenie i w miejscach ogólnodostępnych, dodatkowo płatne ok. 3 EUR/godz.
  • Napoje z mini baru w pokojach dodatkowo płatne.
  • Zewnętrzny i podziemny garaż - bezpłatnie dla Klientów hotelu.
  • Sejf w pokojach płatny ok 1,70 euro/dzień

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko.

Bagaż podręczny w  cenie.

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

W cenie bagaż podręczny:
lot Wizz Air (W6): bagaż podręczny (max. wymiary bagażu podręcznego: 40x30x20cm). Istnieje możliwość zakupu bagażu podręcznego do 10kg o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg, który nadawany jest jak bagaż rejestrowany (należy nadać go przy stanowskach check-in lub drop off) - 250zł/2 strony.

lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 200zł/szt./2 strony;


Cena nie zawiera

Cena nie zawiera dopłaty do bagażu głównego 20 kg - koszt 400zł, (loty Ryanairem do Paphos).

 

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Ograniczona obsługa polskiego przedstawiciela (kontakt telefoniczny).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Traveliada

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Cypr/Pafos

Lokalizacja

Venus Beach znajduje się przy Grobowcach Królewskich na zachodnim wybrzeżu Cypru. Jest doskonale usytuowany, przy plaży. Z hotelu można podziwiać niepowtarzalne widoki na morze o zachodzie słońca. W okolicy dostępne są liczne sklepy i miejsca rozrywki.

Plaża

publiczna, bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-kamienista

Pokoje

Dwuosobowe z możliwością dostawki, zadbane, klimatyzowane (regulowana klimatyzacja), z łazienką (wanna/prysznic, WC, suszarka). Wszystkie pokoje wyposażone są w TV, telefon, minibar, lodówkę, sejf.

Udogodnienia i usługi

24-godzinna recepcja, obsługa pokojowa, usługa pralni, opieka medyczna, wypożyczalnia rowerów, wielojęzyczny personel, klimatyzacja w miejscach publicznych, sejf hotelowy, kantor wymiany walut, winda, kawiarnia, snack-bar przy basenie, bar, restauracja.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny, brodzik dla dzieci, bezpłatne parasole i leżaki, kryty basen, korty tenisowe, tenis stołowy,siłownia, plac zabaw i klub dla dzieci, salon gier.

Wyżywienie

HB oferuje śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All Inclusive oferuje śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w ciągu dnia.

Uwagi

Oferujemy pomoc przy wynajęciu samochodu. Prosimy o kontakt z konsultantem rezerwacja

Cena zawiera

Przelot, opłaty lotniskowe, transport bagażu podręcznego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, noclegi, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie KL i NNW.

Cena nie zawiera

Transportu bagażu rejestrowanego, opieki rezydenta, wydatków własnych. 

UWAGI

Ceny ofert są aktualizowane raz dziennie. Ostateczna cena może ulec zmianie po wyczerpaniu promocyjnych cen biletów. W celu jej potwierdzenia prosimy o skontaktowanie się z naszymi konsultantami. Oferty realizowane tanimi liniami lotniczymi Wizz Air lub Rynnair zawierają w cenie bagaż podręczny. Bagaż rejestrowany należy dodatkowo zamówić u Konsultanta Traveliada.pl.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Region

Paphos

Opis

* na rodzinne wakacje

* przy plaży

* zaplecze konferencyjne

Opis

Elegancki hotel położony bezpośrednio na plaży. Świetnie nadaje się na rodzinny wypoczynek. Oferuje doskonałą obsługę, program animacyjny, szeroki zakres usług dla dorosłych i dla dzieci. Hotel otrzymał nagrodę Green Hotel.

• parking zewnętrzny i podziemny
• zewnętrzny basen z jacuzzi (odnowiony w 2018 r.)
• kryty basen (podgrzewany w zimie)
• bezpłatne Wi-Fi w pokojach i miejscach publicznych
• sale konferencyjne
• sklep z pamiątkami
• SPA (płatne - sauna, łaźnia turecka, masaże, zabiegi na twarz i ciało, fryzjer)
• 3 restauracje
• 3 bary
• kawiarnia
• 6-piętrowy budynek, 5 wind
• odnowiony w 2018 r. (wszystkie pokoje całkowicie odnowione (podłogi, oświetlenie, łazienki, meble), całkowicie zrekonstruowany zewnętrzny basen (zwiększony basen i zagospodarowany teren przy basenie), nowy bar przy basenie, na plaży falochron, zaktualizowano system telewizji satelitarnej (około 60 kanałów w różnych językach), odnowiona fasada hotelu)

 

Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• Cypr

• Dolne Pafos

• 2,5 km od centrum miasta

• 13 km od lotniska w Pafos

• 145 km od lotniska w Larnace

• przystanek autobusowy w pobliżu hotelu

Plaza

• przy hotelu
• kamienista
• skaliste wybrzeże, piaszczyste wejście do morza
• parasole i leżaki na terenie hotelu bezpłatne

Wyzywienie

All Inclusive, Half Board

Pokoje

216 pokoi: Twin Rooms Inland View (~ 23,3 m2 z balkonem), Twin Rooms Sea View (~ 21 m2 z balkonem), Twin Rooms Side Sea View (~ 22,2 m2, z balkonem), Doubles Superior Sea View (~ 26 m2, z balkonem).

 

W pokojach: klimatyzacja/centralne ogrzewanie, TV SAT, kanał muzyczny, elektroniczny sejf (płatny), mini bar, telefon, suszarka do włosów, łazienka (prysznic), bezpłatne Wi-Fi, balkon.

 

Twin Room: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze.

 

Double Superior Sea View: dwa pojedyncze łóżka lub jedno podwójne łóżko, dodatkowo: szlafroki i kapcie, zestaw do parzenia kawy i herbaty, bezpłatna sauna i łaźnia parowa.

 

Po przyjeździe dla nowożeńców: owoce, kwiaty, wino musujące.

Typ dostawki: rozkładana.

Codzienne sprzątanie pokoi, zmiana ręczników 3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:
• sporty wodne na plaży (w sezonie, płatne)
• lekka animacja dzienna, wieczorne animacje (cotygodniowe pokazy folklorystyczne, muzyka na żywo, show)
• bilard (płatny)
• 2 korty tenisowe
• nurkowanie
• aerobik

 

Dla dzieci:
• brodzik ze słodką wodą
• mini-klub (4-12 lat, od maja do października)
• plac zabaw (odkryty teren do zabawy)
• łóżeczka
• niania (na zapytanie, płatny)

O wyzywieniu

All Inclusive

Śniadanie: 07:00-10:00, szwedzki stół.

Lunch: 12:30-14:30, 2 warianty menu z 3 dań lub szwedzki stół.

Kolacja: 19:00-22:00, szwedzki stół.

Przekąski: 11:00-12:00 i 16:00-17:00, szwedzki stół, lody. 

Wieczory tematyczne

Napoje

Bary: 10:00-24:00, szeroka gama lokalnych napojów alkoholowych i bezalkoholowych, drinki, lokalne piwo, domowe wino, niebutelkowana woda mineralna, soki, napoje chłodzące post-mix.

Wybór gorących napoi: kawa filtrowana, espresso, herbata, cappuccino i kawa rozpuszczalna.

Lokalne napoje i alkohole do posiłków: wino w karafkach, woda, piwo, soki, napoje bezalkoholowe post-mix, kawa filtrowana.

 

Dodatkowo:

Ostatnie zamówienie we wszystkich barach o 23:45.

Napoje oferowane innym osobom i napoje importowane są dodatkowo płatne.

Ceny zgodne z menu hotelu.

Napoje alkoholowe podawane są osobom w wieku powyżej 18 lat.

Napoje z minibaru są dodatkowo płatne.

Menu wegetariańskie.

W dniu wyjazdu ostatnie zamówienie o 11:30.

Wymeldowanie o 12:00.

 

Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie bez uprzedzenia.


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Venus Beach Hotel

Kategoria

****+

Miejscowość

Pafos

Region

Pafos

Kod

PFO40001 FH

Liczba pokoi

216

Zalety

Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

Położenie

Bezpośrednio nad morzem i pięknym odcinku piaszczystej plaży, niedaleko słynnych grobowców królewskich. Ok. 3 km do portu i centrum handlowego i rozrywkowego, restauracji i barów. Przystanek autobusowy przed hotelem, lotnisko w Pafos ok. 13 km.

Opis

Całkowicie odnowiony, komfortowy i nowoczesny, restauracja śniadaniowa z tarasem, restauracje 'Nefeli' i 'Ariadne', 3 bary, terminal internetowy (za opłatą), WLAN (za opłatą), kryty basen (podgrzewany, ok. 40 m kw.), fryzjer, kiosk, winda, na zadbanym zewn. terenie pięknie zagospodarowany basen (ok. 288 m kw.), taras słoneczny z leżakami i parasolami, bar przy basenie (sezonowo), leżaki i parasole, parking.

Wyżywienie

2 posiłki ze śniadaniem i obiadokolacją w formie bufetu, okazjonalnie w formie menu, okolicznościowe wieczory tematyczne lub oferta all inclusive = śniadania i kolacje w formie bufetu, okolicznościowe menu i wieczory tematyczne, obiad w formie bufetu lub jako 3-daniowe menu, w godz. 11-12 i 16-17 przekąski i lody, w godz. 10-24 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Pokój typ 1

DA = odnowione, komfortowe i gustownie urządzone, ok. 23 m kw., z łazienką / WC, suszarką do włosów, radiem, tel., TV z kanałem muzycznym, WLAN (płatnym), minibarem, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem lub tarasem, od strony lądu.

Pokój typ 2

DAX = pokoje ekonomiczne jak DA, ale nieco mniejsze, o ograniczonej dostępności.

Pokój typ 3

DAM / EAM = jak DA z widokiem na morze.

Pokój typ 4

FA = zakwaterowanie dla rodzin w 2 pokojach dwuosobowych (DA) z drzwiami łączącymi, od strony lądu.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie = 2 korty tenisowe, siłownia, tenis stołowy, program animacyjno-rozrywkowy, imprezy wieczorne. Za opłatą = bilard, oświetlenie na korcie tenisowym, wypożyczalnia rowerów, sauna i masaże.

Dla dzieci

W cenie = mini klub dla dzieci od 4 do 12 lat (od ok. maja do października), brodzik dla dzieci, pokój zabaw, plac zabaw.

Warto wiedzieć

Hotel idealny dla osób szukających odpoczynku i relaksu.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

RP508102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Paphos, Cypr

Położenie

ok. 3 km. od centrum Paphos. Sklepy, restauracje, bary w pobliżu hotelu. Przystanek autobusowy przed hotelem.

Plaża

naturalna zatoka kąpielowa z piaszczysto-żwirową plażą przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie.

Wyposażenie

216 pokoi, 5 pięter. Lobby z recepcją, windy, kącik TV sat., kilka restauracji z bufetem, bary, sklep. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, whirlpool, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu. Na kolację 3-daniowe menu (wybór spośród 2 zestawów) lub bufet (w zależności od obłożenia hotelu). Okazjonalnie bufet tematyczny. Do kolacji wymagany stosowny strój.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie w formie bufetu. Na obiad i kolację 3-daniowe menu (wybór spośród 2 zestawów) lub bufet (w zależności od obłożenia hotelu). Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Do obiadu i kolacji piwo z beczki, wino, napoje bezalkoholowe, soki, kawa. Kanapki, przekąski i lody w godz. 11-12:00 i 16-17:00.

Internet

WiFi za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A): klimatyzacja, minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), dostęp do internetu (za opłatą), TV sat., telefon, balkon. Łazienka z wanną z prysznicem, WC, suszarka. Z widokiem na morze (A1-3C). Wariant ekonomiczny (A2-3S): mniejsze.

Sport

siłownia, tenis, tenis stołowy. Za opłatą: kursy aerobiku (w health center), bilard, sporty wodne na plaży (firmy zewnętrzne).

Wellness

basen kryty. Za opłatą: łaźnia parowa, masaże, sauna, fryzjer.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat, maj-październik), plac zabaw.

Rozrywka

międzynarodowy program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Wieczorami muzyka na żywo, przedstawienia.

Zniżki FIRSTBOOK

do 28.02.19 20% zniżki, 1.03.-31.03.19 15% zniżki, 1.04.-30.04.19 10% zniżki.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis z dopłatą do AI.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Polecamy

Całkowicie wyremontowany w 2017 roku. Tuż przy plaży. Idealne miejsce na wycieczki po okolicy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Venus Beach
Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Paphos)

Opinie o Hotelu Venus Beach

4.3
polecam

Hotel Venus Beach jest trochę starszy, ale widać ze po remoncie. Pokoje bardzo przytulne. Do Paphos jakieś 20 min pieszo. Dojście do plaży jest przez ogród. Bardzo ładne widoki, w hotelu jest również mini market.

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.3

Venus Beach - możliwości zakwaterowania:

Quad Standard Balcony
Twin Room Inland View
Twin Room Sea View
Quad Standard Lateral Sea View Balcony or Terrace
Quad Standard Sea View Balcony
Single Standard Balcony
Twin Standard Balcony
Twin Standard Lateral Sea View Balcony
Twin Standard Sea View Balcony
Single Standard Sea View Balcony
Economy Twin Standard Balcony
Doppelzimmer Landseite
DZ seitl. Meerblick
DZ/B/WC/BkoT/Meerblick
Doppelzimmer Sparpreis
EZ seitl. Meerblick

Venus Beach - Możliwości wyżywienia:


Venus Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Venus Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00