cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas, Teneryfa
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
26.09 - 03.10
już od 2899 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.05 - 09.05
już od 759 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
4.5 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Położony niedaleko centrum Costa Adeje z licznymi sklepami i restauracjami oraz blisko plaży to idealne miejsce na wakacje dla całej rodziny! Duży basen, brodzik i przygotowany specjalnie dla najmłodszych Gości Magic Park to tylko część atrakcji, jakie czekają na miejscu. W ciągu dnia prowadzone są animacje dla dzieci, dorośli mogą skorzystać z bogatej oferty spa. Do wyboru są komfortowe pokoje standardowe, przestronne pokoje rodzinne lub eleganckie Club Alexandre z widokiem na morze.

POŁOŻENIE:

ok. 100 m od centrum COSTA ADEJE, najbliższe sklepy ok. 20 m od hotelu, ok. 1 km od Siam Parku; ok. 17 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa de Troya, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, przejście promenadą, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); Las Veronicas, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 650 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2013 r., 318 pokoi, 1 budynek, 8 pięter, 5 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie (na życzenie), bar w lobby, bar przy basenie; sklep z pamiątkami, kantor, biuro informacji turystycznej; taras z leżakami do opalania i widokiem na ocean, bezpłatny internet bezprzewodowy w ogólnodostępnej części hotelu; za opłatą: pralnia, opiekunka do dziecka, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon, boczny widok na morze;

rodzinny:

2-os. (możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok. 37 m², pokój dzienny i oddzielona drzwiami sypialnia, wyposażenie jak w spokoju standardowym;

Club Alexandre:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowy zestaw do kawy (na kapsułki), klimatyzowany, frontalny widok na morze; pokój rodzinny i Club Alexandre na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 646 m², gł. 0,7-1,6 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 30 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (za kaucją: ok. 15 EUR); plac zabaw dla dzieci, pokój gier i zabaw Magic Park (ok. 200 m²), animacje dla dorosłych i dzieci w sezonie letnim; za opłatą: kort tenisowy, squash, tenis stołowy, minigolf, bilard; centrum Natural Spa o powierzchni ok. 1000 m²: płatne: kryty basen, słona woda, ok. 100 m², gł. 1,5 m, siłownia, sauna, masaże, fryzjer, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-15.30), kolacja (18.30-21.45) w formie bufetu w restauracji głównej; popołudniowe przekąski (15.30-18.30) w Palapa Bar; zimne przekąski (10.30-15.30, 21.45-23.30) w Palapa bar lub w barze w lobby; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w restauracji, w Palapa Bar lub w barze w lobby (10.30-23.30).

KONTAKT:

0034/922011100, www.hoteltroyatenerife.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Położony niedaleko centrum Costa Adeje z licznymi sklepami i restauracjami oraz blisko plaży to idealne miejsce na wakacje dla całej rodziny! Duży basen, brodzik i przygotowany specjalnie dla najmłodszych Gości Magic Park to tylko część atrakcji, jakie czekają na miejscu. W ciągu dnia prowadzone są animacje dla dzieci, dorośli mogą skorzystać z bogatej oferty spa. Do wyboru są komfortowe pokoje standardowe, przestronne pokoje rodzinne lub eleganckie Club Alexandre z widokiem na morze.

POŁOŻENIE:

ok. 100 m od centrum COSTA ADEJE, najbliższe sklepy ok. 20 m od hotelu, ok. 1 km od Siam Parku; ok. 17 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa de Troya, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, przejście promenadą, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); Las Veronicas, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 650 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2013 r., planowane prace remontowe w terminie: kwiecień-czerwiec 2019 (basen, wymiana wyposażenia łazienek w pokojach), 318 pokoi, 1 budynek, 8 pięter, 5 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie (na życzenie), bar w lobby, bar przy basenie; sklep z pamiątkami, kantor, biuro informacji turystycznej; taras z leżakami do opalania i widokiem na ocean, bezpłatny internet bezprzewodowy w ogólnodostępnej części hotelu; za opłatą: pralnia, opiekunka do dziecka, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny), sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon, boczny widok na morze;

rodzinny:

2-os. (możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok. 37 m², pokój dzienny i oddzielona drzwiami sypialnia, wyposażenie jak w spokoju standardowym;

Club Alexandre:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², klimatyzowany, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: zestaw do kawy (na kapsułki), frontalny widok na morze; pokój rodzinny i Club Alexandre na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 646 m², gł. 0,7-1,6 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 30 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (za kaucją: ok. 15 EUR); plac zabaw dla dzieci, pokój gier i zabaw Magic Park (ok. 200 m²), animacje dla dorosłych i dzieci w sezonie letnim; za opłatą: squash, bilard; centrum Natural Spa o powierzchni ok. 1000 m² (wstęp powyżej 16 lat): płatne: kryty basen, słona woda, ok. 100 m², gł. 1,5 m, siłownia, sauna, masaże, fryzjer, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-15.30), kolacja (18.30-21.45) w formie bufetu w restauracji głównej; popołudniowe przekąski (15.30-18.30) w Palapa Bar; zimne przekąski (10.30-15.30, 21.45-23.30) w Palapa bar lub w barze w lobby; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w restauracji, w Palapa Bar lub w barze w lobby (10.30-23.30).

KONTAKT:

0034/922011100;, www.hoteltroyatenerife.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w centrum popularnego kurortu turystycznego Playa de las Americas. W okolicy restauracje, bary i sklepy. Do lotnisko Reina Sofia ok. 20 km.
Plaża:

Piaszczysto - żwirowa plaża, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi, znajduje się ok. 50 m od hotelu (do przejścia promenada).
Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, windy, restauracja, 2 bary, taras słoneczny z leżakami i parasolami, basen z wydzieloną częścią dla dzieci (słodka woda, podgrzewany cały rok), plac zabaw, mini klub, sale konferencyjne, sklep z pamiątkami,wypożyczalnia samochodów. Hotel zapewnia ręczniki basenowe gratis(koeniczny depozytok. 15Eur/os).
Pokoje:

W hotelu znajdują się354 pokoje różnego typu. Wszystkie komfortowe, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów, kosmetyki kąpielowe), sejfem (płatny ok.2,5Eur/dzień + ok.15Eur depozyt za klucz), minibarem (płatny), telefonem, TV-sat oraz z balkonem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis (na potwierdzenie). Dziecko do lat 2 wlicza się w maksymalne obłożenie w pokoju.
Pokoje standardowe (pow. ok. 27 m2) - dla max3 osób (2+1).
Pokój rodzinny (pow. ok. 31 m2) - dla max. 4 osób, oddzielny salon z TV i 2 sofami, sypialnia z 2 pojedynczymi łóżkami lub łóżkiem typu queen size. Wyposażenie jak w pokoju standardowym.
Pokój Junior Suite (pow. ok. 36 m2) - dla max 4 osób), z widokiem na ocean, osobny salon i sypialnia, dostęp do Spa (od 16 lat), ekspresu do kawy i udogodnień Club Alexandre.
Alexandre Club (pow. 27 m2) - dla max. 3 osób. Wyposażenie jak w pokoju standardowym. Dodatkowo zestaw do kawy (kapsułki), frontalny widok na morze.
Wyżywienie:

Śniadania 07:30-10:30i obiadokolacje 18:30-21:45 w formie bufetu. Napoje płatne dodatkowo.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje dzienne i wieczorne. Dodatkowo płatne: tenis, minigolf, bilard, masaż, siłownia (>16lat), tenis stołowy.
Internet:

Wifi w hotelu gratis.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Hotelowy Magic Park spodoba się Najmłodszym, profesjonalne Spa docenią dorośli, różnorodne animacje oraz duży basen dla wszystkich. Komfortowy hotel z idealną lokalizacją tuż przy plaży i w centrum tętniącego życiem Playa de las Americas.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.9/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO) CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
Wulcan Teide Masca - bus
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
Katamaran
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
La Gomera - BUS
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
Teide Masca Jeep Safari

Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. -wycieczka jeepami CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego! CENA: ok. 65 EUR/os.
Siam Park + Loro Park
LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
SIAM PARK -
Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
* Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku. CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"
Inne

TENERYFA - informacje ogólne
Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Teneryfa

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1973 r. Odnowiony w 2013 r. restauracja, bary,sklepy winda, basen, pralnia. Hotel przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

50 m od hotelu. Publiczna, piaszczysta (czarny piasek. Parasole, leżaki - płatne.

pokoje

centralna klimatyzacja, łazienka z suszarką, telefon, sejf (płatny), mini bar (płatny), TV, balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe , pokoje rodzinne , pokoje junior suite z widokiem na morze (bezpłatne WI-FI)

Wyżywienie

restauracja, bary

śniadanie

Formuła zawiera: śniadanie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:30-23:30) Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców

z myślą o dzieciach

krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, plac zabaw , łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje, boccia, fitness

płatne

salon piękności, masaż, sauna, kort do tenisa, tenis stołowy, bilard, squash

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:00

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Eximtours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- Costa Adeje z widokiem na La Gomerę - w pobliżu restauracje, sklepy, bary - 50 m od plaży - 1 km od parku rozrywki "Siam Park" - ok. 17 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole płatne

Pokoje

Double Standard LateralSeaView Balcony or Terrace - ok. 27m2 - telefon, klimatyzacja, TV SAT, - sejf (płatny), mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - internet Wi-Fi (bezpłatny) - boczny widok na morze Club LateralSeaView Balcony or Terrace - Club Alexandre - ok.27 m2 - na wyższych piętrach - bezpłatne wejście do SPA dla osób powyżej 16 roku życia - luksusowy zestaw kosmetyków w łazience - szlafrok, kapcie - ekspres do kawy na kapsułki - widok na morze - wyposażone podobnie jak pokoje standardStandard LateralSeaView Balcony or Terrace - pokoje rodzinne - ok. 31 m2 - pokój dzienny - sypialnia - wyposażone podobnie jak pokoje standard Juniorsuite - ok. 37 m2 - pokój dzienny i oddzielna sypialnia - bezpłatne wejście do SPA dla osób powyżej 16 roku życia - luksusowy zestaw kosmetyków w łazience - szlafrok, kapcie - ekspres do kawy na kapsułki - widok na morze - wyposażone podobnie jak pokoje standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen (podgrzewany w zależności od pogody) - leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, ręczniki za kaucją - taras słoneczny, mini golf, - Internet wi-fi (bezpłatny) - programy animacyjne Płatne - centrum SPA, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, masaże i zabiegi - tenis stołowy

Dla dzieci

- magic par - plac zabaw dla dzieci o powierzchni 200 m2 - mini klub, brodzik

Wyżywienie

Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu  w restauracji głównej Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu w restauracji główneh. Napoje do kolacji dodatkowo płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównek. Napoje do obiadu i kolacji dodatkowo płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski pomiędzy posiłkami. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne bezpłatnie w godzinach i barach wyznaczonych przez hotel    

Restauracje i bary

- restauracja główna, kafeteria - snack bar przy basenie, bar z muzyką na żywo

Dodatkowe informacje

- wyremontowany w 2013 r - 7 pięter, 354 pokoje - sala konferencyjna - Internet wi-fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - www.hoteltroyatenerife.com

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 300 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 210 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Schonnefeld (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 160zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 340 PLN (wyloty do 31.03)/372 PLN ( wyloty od 01.04) - 32 kg - 440 PLN (wyloty do 31.03)/550PLN (wyloty od 01.04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Tegel (Laudamotion) Cena zawiera bagaż podręczny (35x20x20) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 06.01)/ 220 PLN (wyloty od 07 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie: centralnie, do piaszczystej plaży tylko przez ulicę i promenadę nadbrzeżną. W pobliżu możliwość zakupów, restauracje, bary i kawiarnie.

Wyposażenie: komfortowy hotel z 354 pokojami na 7 piętrach. Hol powitalny z recepcją, 5 wind, restauracja, salon, bar, butik, fryzjer. W zadbanym ogrodzie basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. Kolejny taras słoneczny na 1 piętrze.

Dzieci: zintegrowany brodzik, plac zabaw.

Kategoria hiszpańska: 4 gwiazdki.

Pokoje dwuosobowe (15216A 1-3A): klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV-Sat, telefon, suszarka, wanna, prysznic, WC, umeblowany balkon z bocznym widokiem na morze.

Pokoje ruletka (15216A 1-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe, bez bocznego widoku na morze.

Pokoje dwuosobowe na górnych piętrach (15216A 2-3K): wyposażone jak pokoje dwuosobowe, położone na dwóch górnych piętrach.

Zniżki: przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

Rozrywka: wieczorem muzyka na żywo oraz programy rozrywkowe.

Sport: tenis stołowy, siłownia, boccia, aerobik. Za opłatą: tenis, squash, mini golf, bilard, sauna i masaże (w salonie piękności).

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

WCZEŚNIEJ=TANIEJ do 30.04.2010: 15% zniżki.

MEGA ZNIŻKA do 28.02.2010.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel odnowiony w 2013roku usytuowany na terenie pięknego tropikalnego ogrodu. W okolicy sklepy bary restauracje. Bogata oferta rekreacyjno-sportowa.

Położenie

Na południowym wybrzeżu wyspy, w miejscowości Costa Adeje, 50 m  od piaszczystej, publicznej plaży (serwis plażowy odpłatnie) oddzielonej od hotelu deptakiem i ulicą, 17 km od lotniska. W pobliżu przystanek autobusowy, bary, restauracje, sklepy.

Wyposażenie

Lobby  z całodobową recepcją, restauracja główna (kuchnia śródziemnomorska i międzynarodowa), bar przy basenie, koktajl bar, taras słoneczny, Wi- Fi, kącik internetowy, sklep z pamiątkami, kantor, biuro informacji turystycznej, pralnia, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

Standardowe, przestronne i komfortowo urządzone z łazienką (prysznic lub wanna, suszarka do włosów),  TV sat, sejfem (płatny), telefonem, klimatyzacją i balkonem (widok boczny lub całkowity na ocean). Pokój familijny ma dwa pomieszczenia przedzielone  drzwiami wewnętrznymi. Pokój ekonomiczny ma niższy standard, bez balkonu. 

Wyżywienie

BB - Śniadania w formie bufetów, napoje dodatkowo płatne. HB - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów, napoje dodatkowo płatne. FB - Śniadania obiady i kolacje w formie bufetów, napoje dodatkowo płatne. All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, kawa, herbata, woda mineralna, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe  serwowane do godz. 23.30.

Sport i rozrywka

Basen z tarasem słonecznym, siłownia, aerobik, animacje w sezonie letnim. Dodatkowo płatne: kryty basen, korty tenisowe,  korty do squasha, minigolf,  bilard, Natural Spa (sauna, masaże, jacuzzi, łaźnia turecka).

Dla dzieci

Brodzik,  miniklub, plac zabaw, pokój gier, wysokie krzesełka, menu dla dzieci, opiekunka na życzenie (za opłatą)

Uwagi

.

Przelot i transfer

Rejsy odbywające się w sobotę lub niedzielę realizowane są tanimi liniam lotniczymi - Rayaner. Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Nie ma możliwości zakładania rezerwacji wstepnych Best Reisen Group pośredniczy w zakupie biletów lotniczych, a przelot odbywa się wg zasad przewoźnika. Brak mozliwości zmiany nazwisk po potwierdzeniu rezerwacji. Cena nie zawiera opłaty za bagaż główny. BAGAŻ PODRĘCZNY - ZAWARTY W CENIE: - bagaż podręczny do 10 kg i maksymalnych wymiarach 55x40x20cm  - 1 mała torebka o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego: Sezon Niski: 15kg - 190pln/os 20kg - 290pln/os Sezon wysoki: 15kg - 340pln/os 20kg - 430pln/os Powyższe ceny obowiązują przy zakładaniu rezerwacji, cena może ulec zmianie jeżeli klient zdecyduje się na dokupienie bagażu rejestrowanego po potwierdzeniu rezerwacji. Sezon Niski: 01/10/15 - 20/12/15 05/01/16 - 19/03/16 06/04/16 - 31/05/16 01/10/16 - 20/12/16 05/01/16 - 31/05/17Sezon wysoki: 21/12/15 - 04/01/16 20/03/16 - 05/04/16 01/06/16 - 30/09/16 21/12/16 - 04/01/17 TRANSFER: Suttle busem - busem transferowym, po wylądowaniu, klienci powinni się zgłosić do biura Canary Bus (obsługa w j angielskim), który pokieruje klientów do odpowiedniego transferu. Podczas transferu nie ma rezydenta. Rezydent - polskojęzyczyny, dostępny pod telefonem.

Odprawa ON LINE

Wszyscy pasażerowie muszą dokonać odprawy online na stronie https://www.ryanair.com/ i wydrukować swoje karty pokładowe. Możliwe jest przygotowanie mobilnej karty pokładowej (więcej na stronie https://www.ryanair.com/ ). Prosimy o dokładne wypełnienie formularza rezerwacyjnego zgodnie z dokumentem podróży tj. nazwiska, daty urodzenia, obywatelstwa oraz numeru i pełnej daty ważności dokumentu, z którym będą Państwo podróżować.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, mały bagaż podręczny, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Dodatkowego płatnego bagażu rejestrowanego, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

****KATEGODIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF4Położenie:*    Odnowiony w 2013 roku hotel znajduję w miejscowości Costa Adeje blisko centrum.PLAŻA:*    50 m od hotelu (przejście przez promenadę). Serwis plażowy dodatkowo płatny; Popularna plaża Playa de las Vistas 2,2 km od obiektu.ZAKWATEROWANIE:*    318 pokoi;*    Typy pokoi: 138 typu standard (27 m2), 130 pokoi club alexandre (znajdują się na najwyższy piętrach), 30 pokoi rodzinnych ( od 27 m2), 30 pokoi junior suite (ok. 37 m2);*    Wyposażenie: klimatyzacja, TV, telefon, sejf (płatny), balkon lub taras. W Pokojach club alexandre dostępny jest minibar (płatny).RESTAURACJE I BARY:*    Restauracja główna; *    2 bary; w tym bar przy basenie.Wyżywienie:*    BB: śniadania;*    HB: 2 posiłki;*    FB: śniadania, obiady, kolacje;*    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 7.30-23.30.SPORT I ROZRYWKA:*    1 basen zewnętrzny (podgrzewany w sezonie zimowym);*    Bezpłatnie: siłownia, tenis stołowy, codzienne animacje;*    Odpłatnie: bilard, sauna, masaże, jacuzzi; (Kort tenisowy, mini golf, padel) - po wcześniejszej rezerwacji darmowy dla Gości All inclusive.DLA DZIECI:*    Brodzik, mini klub (4-9 lat), animacje, łóżeczka dla niemowląt, wysokie krzesełka w restauracji.POZOSTAŁE UDOGODNIENIA:*    Bezprzewodowy dostęp do internetu (dodatkowo płatny jest szybszy dostęp); Płatne: centrum spa, salon piękności, sklepy, fryzjer, kafejka internetowa, sejf, kantor wymiany walut, centrum medyczne, wypożyczalnia rowerów, pralnia. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy, bary, restauracje, pola golfowe oraz park wodny.NASZYM ZDANIEM:*    Hotel idealny dla młodych osób oraz wszystkich poszukujących obiektu w centralnej lokalizacji.STRONA INTERNETOWA:*    www.hoteltroyatenerife.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

ok. 100 m od centrum COSTA ADEJE, najbliższe sklepy ok. 20 m od hotelu, ok. 1 km od Siam Parku. W odległości ok. 17 km od portu lotniczego Reina Sofia.

PLAŻA

Do piaszczystej plaży publicznej wystarczy przejść przez promenadę nadmorską oraz ulicę, serwis plażowy dodatkowo płatny.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2013 r. kompleks hotelowy polecany na rodzinny wypoczynek.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, 5 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja, bar w lobby, bar przy basenie. Usługi pralni chemicznej, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów oraz sklep z pamiątkami. Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

INTERNET

WiFi w looby hotelowym i w pokojach bezpłatnie.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: basen z wydzieloną sekcją dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki (za kaucją: ok. 15 EUR), animacje dla dorosłych w sezonie wakacyjnym oraz taras do opalania z leżakimi i parasolami, odpłatnie: kort tenisowy, squash, tenist stołowy, bilard, mini golf, centrum Spa z krytym basenem, siłownią , sauną i masażami, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

wydzielona część dla dzieci basenie, plac zabaw, pokój gier, wysokie krzesełka w restauracji i specjalne menu. Opiekunka do dzieci za opłatą.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 318 pokoi różnego typu. Pokoje typu standard dwuosobowy  z możliwością jednej dostawki, o powierzchni ok.27 m, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), TV/SAT, telefon, minibar (płatny), sejf (płatny) oraz balkon.

WYŻYWIENIE

BB śniadanie w formie bufetu. (25.12. i 31.12 w cenie kolacja świąteczna i sylwestrowa) HB śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu, napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. (25.12. i 31.12 w cenie kolacja świąteczna i sylwestrowa) FB śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napije do obiadów i kolacji za dodatkową opłatą.  (25.12. i 31.12 w cenie kolacja świąteczna i sylwestrowa) All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej; popołudniowe przekąski (15.30-18.30) w Palapa Bar; zimne przekąski (10.30-15.30, 21.45-23.30) w Palapa bar lub w barze w lobby. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godzinach 10.30-23.30 w wyznaczonych barach. (25.12. i 31.12 w cenie kolacja świąteczna i sylwestrowa)

INFORMACJE DODATKOWE

www.hoteltroyatenerife.com Ocena HCH 5,2 Rekomendacje turystów 87%.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-23kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (przy niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

DOBA HOTELOWA

UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

  • Komfortowy hotel posiadający doskonałe położenie, zaledwie 50 m od piaszczystej plaży
  • Przestronne pokoje wyposażone w szereg funkcjonalnych udogodnień
  • Zadbany basen z wydzieloną częścią dla najmłodszych, otoczony wypielęgnowanym ogrodem palmowym 
  • Restauracja oferująca dania kuchni międzynarodowej oraz lokalnej, z przewagą świeżych ryb i owoców morza
  • Bliska odległość od jednego z największych parków wodnych w Europie - Siam Park

Lokalizacja

w Costa Adeje, ok. 50 m od plaży, w pobliżu centrum miasta, przy promenadzie, w pobliżu centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi: 354, restauracje: 1, lobby bar, bar przy basenie, koktajl bar, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, fryzjer, wypożyczalnia rowerów, informacja turystyczna, kiosk, ochrona hotelowa (24h), pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty z wodą słodką, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci. 

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), taras/balkon, łazienka z wanną, biurko, czujnik dymu Typ pokoju -

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

piaszczysta, przejście przez ulicę, zagospodarowana.

Sport i fitness

tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, squash (płatny), masaże (płatne), solarium (płatne), sauna (płatna), bilard (płatny), mini golf (płatny), siłownia, salon urody.

Rozrywka

muzyka na żywo, program artystyczny, animacje, sala TV.

Dla dzieci

opiekunka (płatna) na zapytanie, menu, plac zabaw, animacje.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.30 - 10.30), lunch (12.30 - 15.30) i obiadokolację (18.30 - 21.45) w formie bufetu w restauracji głównej; gorące i zimne przekąski w barze przy basenie i lobby barze (10.30 - 12.30; 15.30 - 18.30, 21.45 - 23.30) ; napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w ciągu dnia w wybranych barach.
Animacje dla dorosłych i dla dzieci; 2 butelki wody mineralnej w pokoju w dniu przyjazdu;

Informacje dodatkowe

Dania wegetariańskie na życzenie Gości.
Ręczniki przy basenie - wymagany depozyt.
Ok. 5 min jazdy samochodem od parku wodnego Siam Park.
W związku z pracami modernizacyjnymi infrastruktura sportowa hotelu jest aktualnie niedostępna.
Hotel nie wydaje Klientom zestawów piknikowych (lunch box).

 

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

W cenie bagaż podręczny:
lot Wizz Air (W6): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 23 cm 200 zł/szt./2 strony;
lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony;


W cenie bagaż podręczny i bagaż rejestrowany:

lot Enter Air (ENT): 1 szt. bagażu podręcznego 5 kg/os + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

RYANAIR:

- bagaż rejestrowany 20kg 400zł/2 strony;  

- bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 20 cm/

200 zł/2 strony;

 

WIZZAIR:
- bagaż rejestrowany 20kg 400zł/2 strony;

- bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm/

250 zł/2 strony;

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Troya to dobrej klasy hotel rewelacyjnie położony w samym centrum tętniącego życiem Costa Adeje, przy pięknej plaży (przejście przez promenadę). Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego ze względu na liczne bary i kluby w centrum Playa de Las Americas, a także dla rodzin z dziećmi (liczne atrakcje w hotelu takie jak Magic Park i bliska odległość od Siam Parku).

GŁÓWNE ATUTY:

  • rewelacyjna lokalizacja w centrum Costa Adeje, tuż przy publicznej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • komfortowe zakwaterowanie, duży basen, brodzik i Magic Park dla dzieci
  • animacje dla dorosłych i dzieci, profesjonalne centrum SPA, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

centralnie, w pierwszej linii przy promenadzie. Sklepy, restauracje, bary i kawiarnie w pobliżu.

Plaża

20 m od piaszczystej, publicznej plaży Troya, oddzielony promenadą oraz ruchliwą ulicą nadbrzeżną. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

354 pokoje, 7 pięter, windy. Lobby z recepcją, sala z TV sat., restauracja, kawiarnia/bar, butik, fryzjer. Sala konferencyjna (do 99 osób). W zadbanym ogrodzie basen ze słodką wodą (podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, materace i parasole przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. Na pierwszym piętrze dodatkowy taras słoneczny. www.hoteltroyatenerife.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe z widokiem na ocean (A1-3A): klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV sat., WI-FI, telefon, umeblowany balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2-3S): bez widoku na ocean. Pokoje Komfort Plus z bocznym widokiem na ocean (A2-3K): na 3. i 4. piętrze. Pokoje rodzinne (B2-3A): pokój dzienny z tapczanem dla 2 dzieci i oddzielna sypialnia, 2 TV. Pokoje Club Alexandre (A2-3H): na 5.-7. piętrze z najlepszym widokiem na ocean, dodatkowo: minibar (za opłatą), szlafrok i kapcie, wstęp do hotelowego wellness gratis. Suite z widokiem na ocean (A2-3N): pokój dzienny i oddzielna sypialnia; dodatkowo minibar (za opłatą), szlafrok i kapcie.

Dzieci

zintegrowany brodzik. Miniklub (4-12 lat) "Magic Park" o pow. ok. 200 m.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, wieczorne przedstawienia.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu gratis.

Sport

aerobik, boccia, tenis stołowy (kaucja), nowoczesna siłownia (od 16 lat). Za opłatą: tenis, minigolf, bilard.

Wellness

w Natural Spa (o pow. 1000 m) za opłatą: basen kryty, sauna, łaźnia turecka, masaże oraz zabiegi kosmetyczne.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Napoje do posiłków: woda, wino stołowe, lokalne piwo, soki (z wyłączeniem świeżych), inne napoje orzeźwiające. Przekąski między głównymi posiłkami. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wybranych barach na terenie hotelu z karty All inclusive.

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 25% zniżki, 1.02-29.02.16 20% zniżki, 1.03-30.04.16 15% zniżki.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-12 lat: zniżka procentowa.

Polecamy

  • fantastyczne położenie przy promenadzie i plaży
  • całkowicie wyremontowany
  • większość pokoi z widokiem na ocean
  • nowoczesne centrum Natura Spa


Mapa Hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas

4.6
zdecydowanie polecam

Hotel Troya ma rewelacyjne położenie - w samym centrum Playa de Las Americas. Wieczorem blisko jest do wszystkich klubów i knajp. Bardzo blisko Siam Parku - zdecydowanie polecam:). sama Teneryfa przepiękna - z drugiej strony wyspy warto odwiedzić Loro Park i wulkan Teide.

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.1
polecam

Mogę polecić Hotel Troya na Teneryfie. Dobre położenie - w Costa Adeje. Blisko plaży przy nadmorskiej promenadzie. Plaża ładna, piaszczysta. Sam hotel bardzo fajny, czysty i bardzo dobre jedzenie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
4.6
zdecydowanie polecam

Bardzo fajny hotel, świetnie położony - w pobliżu wszystkich rozrywek w Costa Adeje ale również blisko do Playa de las americas. Lokalizacja przy promenadzie i ładnej, szerokiej plaży. Hotel Troya natomiast to dobre 4*, po remoncie, więc pokoje są odnowione, z nowymi meblami. widok z pokoi na wyższych piętrach bardzo ładny. Jedzenie smaczne, a obsługa miła. Wyspa Teneryfa jak najbardziej warta zwiedzenia, zielona, zróżnicowana widokowo. polecam!!

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.6
zdecydowanie polecam

Hotel Alexandre Troya jest bardzo dobrze położony, bo i blisko plaży przez promenadzie zaledwie jaki i życia nocnego, barów, kawiarni, dyskotek. Polecam go głownie ludziom młodym, my byliśmy grupą 8 osób i się świetnie bawiliśmy, bo wszędzie blisko.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.7
zdecydowanie polecam

Hotel bardzo dobrze położony, blisko piaszczystej plaży. Długa i szeroka promenada zachęca do wieczornych spacerów. W pobliżu dużo małych knajpek z muzyka na żywo. Hotel bardzo dobrze utrzymany, basen z podgrzewaną wodą w okresie zimowym. Wyżywienie w hotelu bardzo dobre, urozmaicone. Każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła . Wieczorne animacje ciekawe. Codziennie dancing dla lubiących taniec lub tych co lubią posłuchać muzyki na żywo. Gorąco polecamy.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Obsługa
    4.7
HolidayCheck
Ocena Alexandre Troya - Playa de las Americas:
4.3 / 6

Fantastyczne wakacje 2018-02-02
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Na pewno nie 4 gwiazdki 2017-12-27
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.0

3.0
REWELACYJNY URLOP I NAJLEPSZE MIEJSCE NA TENERYFIE 2017-11-20
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Niezapomniane widoki na uroczej wyspie 2017-11-02
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.8

Bardzo dobry hotel,doskonala lokalizacja,jedzenie dobre ale troche jednostajne,czysto i mila obsluga...
więcej

5.8
Wakacje w remontowanym hotelu 2008-07-15
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

3.7
Hotel godny polecenia 2010-05-31
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    4.0

4.7
Sczerze polecamy! 2010-09-16
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.7
Hotel zasługuje na 3 gwiazdki 2011-04-10
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.3
Godny polecenia! 2011-07-11
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    5.0

Hotel świetnie zlokalizowany przy przepięknej promenadzie oddzielającej hotel od piaszczystej plaży ...
więcej

5.1
To tylko noclegownia! 2012-09-12
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    2.3
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.5

Hotel ten można polecić osobom niewymagającym,którzy potrzebują tylko przenocować.Wyżywienie mi nie ...
więcej

3.5
Hotel dla lubiących zabawę 2013-01-06
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    4.3

Miejsce dosc dobre , blisko plazy , ale maly basen. Wszystko blisko , niestety dyskoteki tez, Bawi...
więcej

4.1
Remont nie pomógł 2014-05-16
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    3.0

3.5
Hotel na plus 2014-09-19
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Uwaga na oszustwo w restauracji 2016-09-18
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

3.2
Udany wyjazd 2017-02-01
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    4.8

Pobyt w hotelu Troya uwazam za bardzo udany, czyste przestronne pokoje wyposazone w klimatyzacje, ba...
więcej

5.5
Hotel Troya - hotel dla wymagających turystów 2017-03-18
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Troya przyzwoite 3 gwiazdki 2017-11-22
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Troya - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

Hotel położony w centrum dzielnicy Playas de las Americas w miejscowości Adeje. Położenie przy pias...
więcej

5.4

Alexandre Troya - Playa de las Americas - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon klimatyzacja prysznic widok na morze WC
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic balkon taras Internet Safe Telewizor Sat-TV
family room standard lateralseaview balcony or terrace
junior suite double standard lateralseaview balcony
standard club lateralseaview balcony or terrace
2 os. junior suite
standard double standard balcony or terrace
standard double standard lateralseaview balcony or terrace
standard economy standard balcony or terrace
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic balkon Internet Safe
Pokoj superior lazienka prysznic balkon Internet Safe
standard singleuse standard balcony or terrace
standard singleuse standard lateralseaview balcony or terrace
Pokoj rodzinny lazienka prysznic balkon Internet Safe Telewizor Sat-TV
Junior Suita lazienka prysznic balkon taras Internet Minibar Safe Telewizor Sat-TV
Pokoj superior prysznic Internet
Pokoj dwuosobowy balkon klimatyzacja prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Suita balkon klimatyzacja prysznic widok na morze WC
Pokoj wariant ekonomiczny balkon klimatyzacja prysznic WC
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic balkon Internet Safe
Pokoj superior lazienka prysznic balkon Internet Safe
Pokoj rodzinny lazienka prysznic balkon Internet Safe Telewizor Sat-TV
Junior Suita lazienka prysznic balkon taras Internet Minibar Safe Telewizor Sat-TV
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon klimatyzacja prysznic widok na morze WC
Suita balkon klimatyzacja prysznic widok na morze WC
Pokoj wariant ekonomiczny balkon klimatyzacja prysznic WC
2 os. Alexandre Club
Pokój jednoosobowy
Pok. 2 os.+1 dost.
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pok. club alexandre 2 os.+1 dost.
Pok. club alexandre 2 os.
DZ,BoD,WC,BkoT
DZ,BoD,WC,BkoT,55plus
DZ,BkoT,Ms,Club Alexandre
DZ,Balk/Terr,Superior
DZ,BkoT,Ms,promo
EZ,Balk/Ter
EZ,Balk/Ter,Superior
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Familienzimmer,Balk/Terra
Junior suite pro 2 osoby
Junior suite pro 3 osoby
Junior suite pro 4 osoby
Jun.suite,BkoT,Ms
Pok. 1 os.

Alexandre Troya - Playa de las Americas - Możliwości wyżywienia:


Alexandre Troya - Playa de las Americas - miasta wylotu:


Alexandre Troya - Playa de las Americas - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Alexandre Troya - Playa de las Americas? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00