cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Margherita, Lombardia
1/20
Hotel Margherita, Lombardia
2/20
Hotel Margherita, Lombardia
3/20
Hotel Margherita, Lombardia
4/20
Hotel Margherita, Lombardia
5/20
Hotel Margherita, Lombardia
6/20
Hotel Margherita, Lombardia
7/20
Hotel Margherita, Lombardia
8/20
Hotel Margherita, Lombardia
9/20
Hotel Margherita, Lombardia
10/20
Hotel Margherita, Lombardia
11/20
Hotel Margherita, Lombardia
12/20
Hotel Margherita, Lombardia
13/20
Hotel Margherita, Lombardia
14/20
Hotel Margherita, Lombardia
15/20
Hotel Margherita, Lombardia
16/20
Hotel Margherita, Lombardia
17/20
Hotel Margherita, Lombardia
18/20
Hotel Margherita, Lombardia
19/20
Hotel Margherita, Lombardia
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
04.02 - 11.02
już od 3069 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.03 - 01.04
już od 2582 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Margherita
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Golf
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Margherita
star 3

Włochy: Lombardia
Ocena hotelu Margherita:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Margherita:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 marca 2023

Hotel Margherita w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie

Cieszący się dużą popularnością hotel wybudowany w typowo górskim stylu, ze wspaniałą rodzinną atmosferą i doskonałą lokalizacją blisko centrum Livigno. Hotel usytuowany w odległości ok. 1,5 km od tętniącego życiem centrum Livigno, gdzie znajdziemy liczne atrakcje m.in. lokalne restauracje, bary oraz dyskoteki i sklepy - jest to najtańsza w Europie Zachodniej strefa wolnocłowa. Do najbliższego wyciągu narciarskiego na Monte Sponda zaledwie ok. 300 m - połączenie wyciągiem krzesełkowym z kompleksem narciarskim Monte Della Neve (43 km tras). Ok. 2 km do oferującego bogaty wybór zjazdów - kompleksu wyciągów Carosello 3000 (72 km tras). Bezpośrednio przed obiektem znajduje się przystanek ski busa, który zabiera narciarzy na dalej położone stoki.

Do dyspozycji gości

Recepcja (czynna w godz. 07:00-24:00), bar, hotelowa restauracja La Stua, duży taras zewnętrzny, ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego, bezpłatna sauna. Ponadto: kącik zabaw dla dzieci, wypożyczalnia samochodów, bezpłatny parking. Hotel akceptuje zwierzęta: małe za dopłatą ok. 7EUR, średnie ok. 8EUR, duże ok. 9EUR. Zakwaterowanie w godzinach 14:00-22:30, wykwaterowanie do godziny 10:30.

Pokoje

Hotel dysponuje 40 pokojami standardowymi z możliwością jednej dostawki w formie pojedynczego lub rozkładanego łóżka. Pokoje wyposażone są w: łazienkę z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, bezpłatny sejf, telefon, TV. Pokoje rodzinne (od ok. 15 do 25 m2) dla 3 lub osób z jedna sypialnią, wyposażone jak pokoje standardowe. Na potwierdzenie płatne łóżeczko dla dziecka do 2 roku życia ok. 10 EUR/dzień. Pokoje 1-osobowe na potwierdzenie.

Wyżywienie

Śniadania i obiadokolacje serwowane do stolika (do wyboru z 4 pozycji menu, szeroki wybór przystawek). Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

Internet

Bezpłatny Internet Wi-Fi w pokojach oraz przy barze.

Kategoria lokalna

***

Naszym zdaniem

Hotel usytuowany w doskonałej lokalizacji, w odległości ok. 1,5 km od tętniącego życiem centrum Livigno co sprawia, że jest to świetna oferta zarówno dla zapalonych narciarzy jak również dla amatorów wieczornych rozrywek. Hotel lubiany za wspaniałą, rodzinną atmosferę.

Strona www


Stoki

Ok. 300 m do najbliższego wyciągu narciarskiego na Monte Sponda połączonego z wyciągiem krzesełkowym z kompleksem narciarskim Monte Della Neve (43 km tras). Ok. 2 km do oferującego bogaty wybór zjazdów, kompleksu wyciągów Carosello 3000 (72 km tras).

Program sportowy i animacyjny

Goście mogą spędzić czas wolny w hotelu grając w bilard. W ogrodzie znajduje się plac zabaw dla dzieci oraz pokój zabaw wewnątrz budynku. Istnieje możliwość wynajęcia odpłatnej opieki nad dzieckiem. Dla gości 10% zniżki w Aquaparku Aquagranda w Livigno, gdzie poza basenami ze zjeżdżalniami znajduje się centrum sportu, sauny i baseny dla dzieci (obiekt znajduje się ok. 4km od hotelu). Bespośrednio na terenie obiektu znajduje się centrum odnowy biologicznej, w którym za dodatkową opłatą można korzystać z masaży oraz zabiegów upiększających (obowiązują dodatkowe opłaty i wcześniejsza rezerwacja). W strefie wellness znajduje się pokój relaksu, sauna oraz kącik herbaciany.

Opinie klientów


Program

Dzień Pierwszy

Przyjazd do wybranego obiektu. Zakwaterowanie.
Dzień drugi do przedostatniego

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
7, 10, 11 lub 14rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą),zdalną (telefoniczną) opiekę rezydenta, oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3*Włochy/Lombardia

Położenie:

- Livigno- ok. 800 m od centrum miejscowości- bezpośrednio przy hotelu znajduje się wyciąg Teola Pianoni-Bassi- ok. 1 km do koljki linowej Mottolino- ok. 1,5 km do ośrodka narciarskiego Carosello 3000- skibus ok. 50 m 

Wyposażenie hotelu:

- recepcja (07:00-00:00)- restauracja- bar- przechowalnia nart- winda- bezprzewodowy internetBezpłatnie- sauna- strefa relaksuDodatkowo płatne- masaże- zabiego kosmetyczne 

Pokoje:

DBL economy- około 14/16 m-  łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- TV - SAT,- sejf

Wyżywienie:

Half Board (HB) - śniadania w formie bufetu  i kolacje serwowane, bufet sałatkowyKolacja świąteczna w cenieKolacja noworoczna w cenie

Dodatkowe informacje:

- w terminach 27/11-18/12 oraz 16/04-30/04 karnet narciarski w cenie pobytu- opłata klimatyczna na ten moment nie wymagana, w przypadku wprowadzaenia ok. 2 EUR/dzień- parking w zależności od dostępności, bezpłatnie- łóżeczko na zapytanie, 10 EUR/dzień- zwierzęta - na zapytanie, ok 9 EUR/dzień- zabiegi kosmetyczne i masaże płatne dodatkowo- hotel oferuje 10% zniżkę na korzystanie centrum Acquagranda (fitness, sauny, zjeżdżalnie dla dzieci)- zakwaterowanie  od 14:00 do 22:30, wykwaterowanie do 10:30

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Opis kraju

Włochy jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi i idealne miejsce na wakacje nad morzem. Co roku południowy kraniec Europy przyciąga tysiące turystów z całego świata, zarówno zwolenników słodkiego lenistwa, jak i aktywnych form spędzania wolnego czasu.  Informacje ogólneWłochy to państwo położone na południu Europy, na malowniczym półwyspie Apenińskim. Otaczają je wody morza: Adriatyckiego, Liguryjskiego, Jońskiego, Śródziemnego oraz Tyrreńskiego. Do Włoch należą także okoliczne wyspy, wśród których największe i jedne z najbardziej popularnych turystycznie to Sardynia i Sycylia. Słoneczna Italia zachwyca turystów z całego świata przede wszystkim przyjemnym klimatem, przepięknymi plażami, czystą wodą, monumentalnymi zabytkami, a także aromatyczną kuchnią. Wakacje we Włoszech to idealna propozycja dla miłośników malowniczych krajobrazów, urokliwych miast i miasteczek oraz aktywnego wypoczynku. Południowy kraniec Europy zachwyca przepięknymi wybrzeżami ze złotymi plażami i łagodnymi zejściami do krystalicznie czystej wody. Jednym z najbardziej znanych włoskich wybrzeży jest wybrzeże w Rimini, położone tuż nad Morzem Adriatyckim. Uwagę przyciągają także malownicze plaże usytuowane w pobliżu słynnego na cały świat Jeziora Garda. We Włoszech znajdują się także piękne miasta, pełne cennych zabytków i monumentalnych budowli. Należą do nich: Wenecja, Rzym, Mediolan, Florencja czy Siena, gdzie tworzyli wybitni artyści, np.: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michał Anioł. Miasta można zwiedzać, korzystając z popularnych wycieczek objazdowych. Kultura i obyczajeWłosi to ludzie wyjątkowo temperamentni, spontaniczni i energiczni. Cechuje ich duża otwartość, zamiłowanie do głośnych zabaw i korzystanie z życia pełną piersią. Obywatele włoskiego państwa są bardzo związani z tradycją i religią (najbardziej rozpowszechnioną religią jest tam chrześcijaństwo, co jest najbardziej zauważalne w stosunkach społecznych oraz rodzinnych). Większość Włochów jest wyznania katolickiego, zatem obchodzą oni wszystkie ważne święta katolickie, np. Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Kultura i obyczaje we Włoszech mogą się nieco różnić w zależności od regionu zamieszkania. Język włoski jest językiem urzędowym, jednak w większości popularnych miejscowości i kurortów turystycznych swobodnie można porozumieć się w innych językach, np.: angielskim, niemieckim czy hiszpańskim. KuchniaWakacje we Włoszech to niepowtarzalna okazja, aby spróbować podziwianej na całym świecie włoskiej kuchni. Głównym składnikiem dań są warzywa i aromatyczne przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, pieprz, rozmaryn, estragon. Kuchnia włoska specjalizuje się głównie w potrawach rybnych oraz mącznych, dlatego też spędzając wczasy we Włoszech, koniecznie trzeba spróbować lokalnych makaronów, pizzy bądź risotto. Włosi często jedzą również calzone, czyli pieróg z nadzieniem, lasagne czy gnocchi, czyli ziemniaczane kluski z dodatkiem sera. Włoska kuchnia to również pyszne desery, wśród których najpopularniejszymi są panna cotta i tiramisu.Dla aktywnychWakacje we Włoszech to idealna propozycja na letni wypoczynek dla aktywnych. Miłośnicy jednośladów mogą np. skorzystać z tras rowerowych rozmieszczonych wokół malowniczego Jeziora Garda położonego na granicy Wenecji Euganejskiej, Lombardii i Trydentu-Górnej Adygi. Większość kurortów turystycznych usytuowanych tuż nad brzegiem morza oferuje idealne warunki do uprawiania sportów wodnych takich jak: kitesurfing, nurkowanie, windsurfing czy żeglowanie. Leżąca w środkowej części Włoch Toskania to z kolei raj dla miłośników tenisa, golfa czy jazdy konnej.Co warto kupić?Włoska kuchnia jest słynna na cały świat, dlatego z podróży w słonecznej Italii warto przywieźć trochę tradycyjnych, lokalnych wyrobów. Największą popularnością cieszą się produkty spożywcze: sery (zwłaszcza parmezan Parmigiano Reggiano, gorgonzola, ser owczy Pecorino Romano, Mozzarella di Bufala), makarony (np.: tagliolina ai funghi porcini oraz chili), tradycyjny ryż do risotto oraz prawdziwa włoska kawa. Włosi słyną również w dobrej jakości trunków alkoholowych: win (Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Orvieto Classico) i likierów (zwłaszcza słynnego Alberobello). Wśród wyrobów rzemieślniczych warto zwrócić uwagę na produkty z drzewa oliwnego, skórzane oraz włoskie filiżanki i kawiarki. PogodaWłochy położone są w klimacie podzwrotnikowym typu śródziemnomorskiego. W sezonie, czyli do czerwca do września, temperatury powietrza osiągają około 30 stopni Celsjusza, a woda w morzu jest zaledwie odrobinę chłodniejsza. W ciągu doby na południowym krańcu Europy można liczyć na 10 słonecznych godzin.Przydatne zwrotyTak - S (czyt. si)Nie - No (czyt. no)Dzień dobry - Buon giorno (czyt. bon dżiorno)Do widzenia - Arrivederci (czyt. ariwederczi)Cześć - Ciao (czyt. ciał)Proszę - Per favore (czyt. per fawor)Dziękuję - Grazie (czyt. gracje)Przepraszam - Mi scusi (czyt. mi skuzi)Dlaczego Włochy?Wakacje we Włoszech to gwarancja ładnej pogody i niezliczonych możliwości spędzania wolnego czasu. Wczasy w słonecznej Italii to propozycja zarówno dla miłośników błogiego lenistwa na plaży, jak i aktywnego wypoczynku, np.: zwiedzania urokliwych miejscowości i zabytków się tam znajdujących, uprawiania sportów wodnych czy jazdy na rowerze licznymi trasami wydzielonymi specjalnie dla cyklistów. Każdego dnia pojawiają się bardzo interesujące oferty spędzenia wakacji we Włoszech, wśród których znajdują się również atrakcyjne przedsezonowe promocje, oferty typu All Inclusive czy Last Minute. Wakacje we Włoszech to idealny cel letniej podróży zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grupy znajomych. W ofercie Exim Tours znajdą się wyjazdy na każdą kieszeń, zarówno z dojazdem własnym, jak i drogą lotniczą. Włochy to jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, dlatego też warto je choć raz odwiedzić, aby poznać kolebkę europejskiej cywilizacji i spędzić niezapomniane wakacje wśród przepięknych plaż i lazurowego morza. Informacje praktyczne Wymagane dokumenty: dowód osobisty lub paszportWaluta: 1 euro = 100 eurocentów (EUR, )Ceny:bagietka - ok. 0,6 euro; chleb tradycyjny - ok. 1,5 - 2 euro; masło - ok. 1,70 euro; kawa Lavazza - ok. 3,5 euro (250 g); woda mineralna - od 0,4 euro (1,5 l)Czas: UTC +1 - zima; UTC +2 - latNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: Nie wymaganeJęzyk: włoskiPlacówki dyplomatyczne:Ambasada Republiki Włoskiej w PolsceDąbrowskiego 6, 00-055 WarszawaTelefon: (22) 826 34 71/2/3/4Fax: (22) 827 85 07, 828 42 03E-mail: ambasciata.varsavia@esteri.itStrona internetowa: www.ambvarsavia.esteri.itGodziny pracy: Poniedziałek-Czwartek 08.30-13.30 i 14.30-17.00Piątek 08.30-14.30Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Republice WłoskiejWłochy, Rzym, Via Pietro Paolo Rubens, 20, 00197Tel.: +39 06 362 04 200 Tel.: +39 06 362 04 204 Tel. dyżurny: +39 335 599 52 12 Faks: +39 06 806 60 233 Faks: +39 06 321 78 95rzym.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.rzym.msz.gov.plKonsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w NeapoluKonsul honorowy: Dario dal Verme (język konsula włoski, angielski, hiszpański)Włochy, Neapol, Viale Gramsci n. 12, 80122 NapoliTel.: 0039 081 660009 Faks: 0039 081 2404664segreteria@consolatopolonianapoli.com WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ski Sun

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

***Włochy/Dolomity

DLA NARCIARZY

Skipass gratis! (w określ. terminach). Gwarancja śniegu! Wyciąg: ok. 100 m. Skibus: ok. 50 m. Trasa biegowa: ok. 200 m. Narciarnia: w obiekcie.

ATUTY

6-dniowy skipass Livigno gratis w terminie 3.12-17.12 i 15.04-29.04.W terminie 22.01- 21.01-27.01 i 25.03- 31.03 skipass dla dzieci do 12 lat gratis (przy zakupie 6-dniowego skipassa przez os. dorosłą).10% zniżki na wstęp do AquaGranda (basen, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci, sauny czynny codz. w godz. 11-22:00).

POŁOŻENIE

we wschodniej części Livigno z widokiem na dolinę i góry. Centrum ze sklepami i licznymi restauracjami ok. 1 km. 

HOTEL

hotel z 42 pokojami, recepcja, pomieszczenie klubowe, WLAN gratis, restauracja, bar, pralnia (za opłatą), taras słoneczny. 

KATEGORIA LOKALNA

3 gwiazdki

POKOJE

komfortowe, z TV sat, WLAN gratis, tel., sejf, lodówka, wanna, WC, suszarka, płaszcze kąpielowe (za opłatą), kącik jadalniany.ST2E: pokój 2-os. (ok. 14 m kw.) wariant ekonomiczny. ST2F: pokój 2-os. (ok. 14 m kw.) z balkonem. ST2C: pokój 2-os. Deluxe" (ok. 16 m kw.), kompletnie wyremontowane. ST4G: pokój dla 4 os. (ok. 20 m kw.). Łóżeczko dla dziecka: do 2 lat ok. 10 EUR/dzień (wymagane zgłoszenie).

WYŻYWIENIE

bufet śniadaniowy, wieczorem 3-daniowy wybór menu. 

WELLNESS

sauna, mała siłownia. Za opłatą: masaże (na zapytanie). 

ROZRYWKA

pokój zabaw dla dzieci, tenis stołowy, bilard. 

PARKOWANIE

w cenie, garaż ok. 7 EUR/dzień. 

ZWIERZĘ DOMOWE

ok. 7-9 EUR/dzień (nie w ST2C). 

OPŁATA KLIMATYCZNA

w cenie.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jednym zdaniem

Zamieszkaj w hotelu z rodzinną atmosferą,  pod samymi wyciągami i korzystaj z wieczornych rozrywek tętniącego życiem Livigno.

Położenie

obiekt położony w Livigno, ok. 150 m od wyciągu Teola, połączonego bezpośrednio z Mottolino, oraz 800 m od centrum handlowo-rozrywkowego.

Hotel

niewielki, 3-gwiazdkowy hotel w świetnej lokalizacji, którą docenią lubiący rozrywki zapaleni narciarze. Przystanek skibusa ok. 100 m od hotelu.

Pokoje

2-osobowe, z możliwością 1 lub 2 dostawek, w każdym znajduje się: łazienka z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów; telefon, Wi-Fi (odpłatnie), TV sat.

Do dyspozycji

sauna, pokój relaksacyjny, restauracja, bar, bilard, piłkarzyki, Wi-Fi przy barze, winda, garaż (odpłatnie), parking, narciarnia.

Po nartach

Livigno to idealne miejsce na wieczorne aprés ski. W tym tętniącym życiem miasteczku znajduje się sporo pubów, restauracji, dyskotek oraz lodowisko, ale przede wszystkim wielka liczba sklepów - jest to najtańsza w Europie strefa wolnocłowa.

Kuchnia

śniadania: bufet szwedzki, obiadokolacje: 4-daniowe, bufet sałatkowo-przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser.

Program narciarski

ze względu na położenie hotelu pod wyciągami sugerujemy przeznaczyć 6 dni na stację Livigno.

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez samolotowych: Dzień 1: zbiórka na lotnisku na 2 godz. przed wylotem. Przylot, transfer do hotelu, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez autokarowych: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Czechy i Austrię. Dzień 2: przyjazd do Włoch, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 3-8: białe szaleństwo. Dzień 9: śniadanie, wykwaterowanie, wyjazd do Polski, przejazd przez Włochy i Austrię. Dzień 10: przejazd przez Czechy, przyjazd do Polski w godzinach wczesno-porannych. W terminie 19.03.2016. - 25.03.2016. -  6 noclegów na miejscu i 6 dni jazdy na nartach. Program dni 1-7: analogiczny, jak dla programu klasycznego. W dniu 8 wykwaterowanie, złożenie bagaży w wyznaczonym miejscu, wyjazd na narty, powrót do hotelu, wyjazd do Polski, przyjazd do Polski w godzinach porannych, dnia 9. Sprawdź rozkłady jazdy dla pobytów 6- i 7-noclegowych. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program klasyczny 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.

Cena zawiera

zakwaterowanie wg wybranej oferty * śniadania i obiadokolacje * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW z włączeniem sportów zimowych i chorób przewlekłych * transport do hotelu wg wybranej oferty * karnet w oznaczonych terminach  * korzystanie z sauny * kolację w terminie sylwestrowym * podatek VAT.

Cena nie zawiera

napojów do obiadokolacji * transferów do wyciągów * opieki rezydenta i karnetu w terminie sylwestrowym.

Dopłaty opcjonalne

karnet poza oznaczonymi terminami * ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * ubezpieczenie SKI OC.

Karnet w cenie

w terminach 05.12-12.12. i 12.12-19.12. zawarty jest 6-dniowy karnet Livigno.

Uwaga

w terminie 6-noclegowym na nartach jeździmy 6 dni, wyjazd do Polski po nartach * obecność polskiego rezydenta na miejscu uzależniona od liczby osób, w niektórych terminach obowiązki rezydenta przejmuje przedstawiciel kontrahenta włoskiego (więcej informacji w Ważnych Uwagach).

Najważniejsze cechy hotelu

Pod wyciągami Aprés Ski w Livigno Sauna w hotelu


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Olimp Ski

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

*** Włochy/Alta Valtellina

Położenie i warunki narciarskie

Alta Valltelina - to malownicza dolina w Lombardii przy granicy ze Szwajcarią rozsławiona przez ośrodki sportów zimowych: Bormio, Santa Caterina, Isolaccia, Livigno. Cały region polecany jest dla średnio i dobrze zaawansowanych narciarzy. Nie wątpliwą atrakcją tego regionu jest znana strefa wolnocłowa Livigno, gdzie w atrakcyjnych cenach można zakupić liczne artykuły spożywcze, kosmetyki itp.

Livigno

To miasteczko z czterech stron otoczone górami, tuż przy granicy Włosko-Szwajcarskiej. Specyficzne ukształtowanie terenu stwarza tutaj mikroklimat dzięki któremu śnieg spada tutaj wyjątkowo wcześnie i utrzymuje się aż do końca kwietnia. W Livigno znajduje się 110 km tras ( 15 km tras czarnych, 55 km tras czerwonych, 40 km tras niebieskich ) Poza tym miejsce to pełne jest wolnocłowych sklepów, barów, restauracji, dyskotek - słowem wszelkich rozrywek dla narciarzy pragnących zrelaksować się wieczorem. Sankt Moritz (Szwajcaria) - Jeden z najbardziej znanych i najdroższych ośrodków narciarskich świata. To urokliwe miasteczko zasłynęło dwukrotnie (w latach 1928 i 1948) organizując Zimowe Igrzyska Olimpijskie, obecnie stanowi prawdziwy rarytas dla miłośników białego szaleństwa. Podczas pobytu w hotelu 2000 dla osób chętnych za opłatą 40 Euro (cena ze ski-passem) istnieje możliwość jednodniowego wyjazdu do Sankt Moritz.

Karnet Narciarski

Tutaj polecamy dwa rodzaje ski-passów: Ski-Pass Livigno Wyjątkowo niedrogi a pozwalający korzystać z sieci wyciągów w całym Livigno !

Ski-Pass Alta Valtellina Pozwala szusować po stokach całej doliny

Livigno , Bormio, S.Caterina, Valdidentro / S.Colombano Spod hotelu 2000 do wyciągów Mottolina, do samego Livigno oraz do Bormio można dostać się bezpłatnym skibussem.

Uwaga

W terminach oznaczonych FREE-SKI (tj. 30.11 - 22.12.2013 oraz 4.04 - 20.04.2014) w cenie wyjazdu wliczono skipass 6 dni Livigno

Hotel Margherita

Znajduje się we wschodniej części Livigno, zaledwie 450 metrów od wyciągów i tras Mottolino i około 1,5 km od centrum Livigno do którego dotrzeć można bezpłatnym skibussem, podobnie jak do wyciągów Carosello. Ten wyjątkowo sympatyczny hotel posiada saunę, bar, restaurację La Stua" serwującą dania kuchni międzynarodowej oraz regionalnej lombardzkiej. Znajdą tu Państwo także pokój zabaw dla dzieci, bilard, piłkarzyki i ogrzewaną narciarnię. Przestronne pokoje wyposażono w łazienki z wanną lub prysznicem, telewizję satelitarną oraz mini-bark, w pokojach można również bezpłatnie korzystać z internetu Wifi. Dostępne są pokoje 2, 3 i 4 osobowe.

Wyżywienie

Śniadania (bufet szwedzki), obiadokolacje: dwu daniowe z kilku zestawów do wyboru, bar sałatkowy.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Olimp, które oferuje korzystne cenowo wczasy, wycieczki i wakacje zagraniczne do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji, Czarnogóry, Bułgarii i Francji.

Specjalnością biura są wakacje z pobytem na doskonałych, sprawdzonych campingach w różnych zakątkach Europy: w Hiszpanii, Grecji i Włoszech. Jest to świetna okazja dla osób, które cenią sobie komfort i niezależność oraz dobrą cenę. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, turyści mogą wybierać wyjazd dostosowany do ich wymagań i możliwości – dostępne są zarówno oferty z dojazdem własnym, jak i z transportem luksusowymi autokarami z wielu miast w Polsce. Jest to także dobra oferta dla wszystkich tych, którzy lubią aktywnie zwiedzać - podczas przejazdów z Biurem Podróży Olimp proponowane są ciekawe wycieczki fakultatywne.

Biuro Podróży Olimp ma w swojej ofercie równiez szeroki wybór profesjonalnie zorganizowanych i interesujących obozów młodzieżowych oraz obozów studenckich, podczas których uczestnicy mają sznasę zwiedzić ciekawe miejsca, odpocząć i poznać rówieśników z całego świata.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Livigno

W cenie

Zakwaterowanie i obowiązkowe ubezpieczenie KL i NNW. Dodatkowe usługi zawarte w cenie i płatności do dokonania na miejscu - proszę przejść do kroku 4. Rezerwacja i rozwinąć sekcję "Informacje dodatkowe".

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 1,6 km. Wyciągi - 747 m (Teola Pianoni Bassi Chair lift), 792 m (Mottolino Cable Car), 984 m (Pemont Draglift), 1,4 km (Pian delle Volpe Chairlift), 1,5 km (Campo Scuola Lift), 1,7 km (Tagliede Chairlift), 1,8 km (Valandrea Chairlift), 2 km (San Rocco Draglift), 2,3 km (Cassana Gondola), 2,3 km (Descana lift), 2,4 km (Amerikan drag lift), 2,5 km (Doss Draglift), 2,5 km (Carosello 3000 Gondola), 2,8 km (Palipert drag lift), 3,4 km (Monte Sponda Chairlift), 4,2 km (Trepalle Chairlift).

PARKING

garaż, parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach.

USŁUGI SPA I WELLNESS

sauna fińska.

REKREACJA I SPORT

ogród, taras, schowek na rowery.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka.

USŁUGI HOTELOWE

jadalnia, restauracja, lounge, pokój telewizyjny, winda, bar, recepcja.

WYPOSAŻENIE POKOI

sejf w pokoju, minibar, telewizja satelitarna, telefon, prysznic, szlafroki, suszarka do włosów, toaleta, kapcie.

ZWIERZĘTA

zwierzęta mile widziane.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Traveliada

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Livigno

Livigno

Jedna z TOP listy stacji narciarskich, to Livigno położone na wysokości 1816 m n.p.m. wśród szczytów Alp Retyckich w Alta Valtellina. Idealne miejsce dla tych, którzy oprócz jazdy na nartach na dobrze przygotowanych trasach (obsługiwanych przez jedne z najnowocześniejszych wyciągów narciarskich), lubią rozrywki do późnych godzin wieczornych. Livigno - strefa wolnocłowa, kusi kosmopolityczną atmosferą, tanią benzyną, alkoholem oraz markowym sprzętem i kosmetykami. Tereny narciarskie w Livigno charakteryzują się dużym nasłonecznieniem, wiele atrakcyjnych szerokich tras, bezpłatny skibus między terenami narciarskimi Carosello 3000, a Mottolino - Teola. Znaczna część tras jest również sztucznie zaśnieżona.

Położenie

Hotel Margherita znajduje się ok. 800m od centrum Livigno w Alta Valtellinie, na wysokości ok. 1810 m n.p.m., ok. 100-150m od najbliższych wyciągów i ok. 1 km od tras narciarskich Carosello 3000 - przystanek skibusa znajduje się 100 m od obiektu.

Udogodnienia

Recepcja, winda, parking, garaż (za opłatą), przechowalnia sprzętu narciarskiego, restauracja, bar, sala TV, sauna, pokój zabaw dla dzieci, Internet (za opłatą).

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe z możliwością 2 dostawek - łazienka z WC, TV, część pokoi z balkonem.

Wyżywienie

HB oferuje śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

Zwierzęta

Na zapytanie - 5€/dzień.

Cena zawiera

Zakwaterowanie; wyżywienie wg oferty; ubezpieczenie KL/NNW

Cena nie zawiera

Opłaty klimatycznej; karnetu narciarskiego ; ubezpieczenia SKI (płatne opcjonalnie); wydatków własnych.


III Millenium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***

REGION

Włochy/ Livigno

Odległość od centrum

900 m.

Odległość od stoków

Mottolino aerea, wyciąg krzesełkowy Teola 1 100 m.

Opis

Hotel Margherita mieści się zaledwie 800 metrów od wyciągu narciarskiego Mottolino. Do dyspozycji Gości jest taras z pięknym widokiem na okolicę oraz bezpłatne rowery. W cenę zakwaterowania wliczono transfer do centrum miejscowości Livigno. Pokoje w hotelu Margherita utrzymane są w jasnej kolorystyce. Każdy z nich wyposażony został w minibar i telewizor z dostępem do kanałów satelitarnych. Na miejscu znajduje się sauna oraz bar ze sprzętem do gry w piłkarzyki i bilard. W hotelu Margherita można wypożyczyć narty oraz kupić karnety narciarskie. Dostępne udogodnienia obejmują przechowalnię sprzętu narciarskiego i rowerów. Restauracja w hotelu Margherita serwuje potrawy kuchni lombardzkiej. Na życzenie dostępne są także dania wegetariańskie i bezglutenowe. Jezioro Livigno dzieli od obiektu tylko 5 minut jazdy. Odległość hotelu od miejscowości Bormio wynosi 35 km.

Check in/out

14.00 / 10.00

Cena zawiera

Wi-Fi , wejście do sauny, możliwość wegetariańskiego/wegańskiego/ bezglutenowego menu.

Do zapłaty na miejscu

łóżeczko 10E/noc. zwierzęta na zapytanie przy rezerwacji, tylko małych rozmiarów, zabronione w miejscach publicznych 5E/noc

Oferta z dojazdem własnym zawiera

Zakwaterowanie z wybranym wyżywieniem, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI.

Oferta z przelotem zawiera

przelot liniami low cost, bagaż podręczny, bagaż główny, przewóz sprzętu narciarskiego oraz pakiet zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI, transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko.

Ryanair - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm i mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20 cm, bagaż rejestrowany w wadze do 15kg/os,

Wizzair - 10kg/os, wymiary

56x45x25 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 32kg/os,

Norwegian - 10kg/os, wymiary

55x40x23 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

Vueling - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 23kg/os

Easy Jet - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

UWAGA

Bagaże rejestrowane muszą stanowić jeden pakunek, nie mogą być dzielone na kilka mniejszych i nie mogą być sumowane z bagażami podręcznymi.

SPRZĘT NARCIARSKI

narty/deska snowboardowa, buty i kijki muszą stanowic jeden pakunek i nie mogą byc przewożone w odzielnych torbach;waga do 20 kg.

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(3% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Warunki transferu shuttle busem

Shuttle bus jest prywatnym transportem zbiorowym, dowożącym klientów do różnych hoteli,zatrzymuje się tylko w miejscach przystosowanych do postoju, jeśli przed obiektem nie ma takiego miejsca, shuttle bus zatrzyma się w najbliższym przystosowanym do tego miejscu. Istanieje możliwość dokonania upgrade'u usługi w postaci zamiany na transfer indywidualny za dodatkową opłatą.

Informacje dotyczące przelotu samolotem

Cena zawiera przelot samolotem, który odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Norwegian, Vueling i Easy Jet III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych;przelot odbywa się wg zasad przewoźnika za które III MILLENIUM T.O. nie ponosi odpowiedzialności.


Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Livigno/Alta Valtellina/Włochy

Atuty

promocja rodzinna dzieci do 12 lat, pierwsze gratis - drugie 50% zniżki, tylko dwa terminy – nie przegap

Położenie

na wysokości ok. 1885 m n.p.m., ok. 1,5 km od centrum Livigno w Alta Valtellinie, we włoskiej Lombardii. Do lotniska w Bergamo ok. 190 km, do Innsbrucka ok. 185 km

Wyciągi narciarskie

do najbliższego wyciągu narciarskiego Teola-Pianoni Bassi ok. 400 m, do tras narciarskich po stronie Carosello ok. 1,7 km. Przystanek skibusa (gratis) znajduje się ok. 100 m od obiektu

Wyposażenie

recepcja, restauracja, bar, sala TV, winda, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis), garaż (za opłatą, 10 euro/dzień). Hotel posiada 3 piętra

Internet

tak (Wi-Fi gratis)

Karty kredytowe

tak (Visa, Mastercard)

Sport i relaks

sauna (gratis), kącik herbaciany. Park wodny Aquagranda – 10% zniżki, termy w Bormio ok. 35 km, płatne.

Pokoje

hotel dysponuje 42 dwuosobowymi pokojami, różnej typologii. Pokoje „Economy” (ok. 12 m2) dwuosobowe z możliwością dostawki dla dziecka. Pokoje „Comfort” (ok. 12-16 m2), dwuosobowe z możliwością jednej dostawki dla dziecka. Pokoje typu „Deluxe” (ok. 15-18 m2) dwuosobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek dla dzieci. Pokoje typu „Family” (ok. 18-25 m2) z dwiema dostawkami dla dzieci. Pokoje typu „Connecting” (ok. 20 m2) dwa pokoje połączone dla trzech osób z możliwością jednej dostawki dla dziecka. Pokoje typu „Executive” (ok. 21 m2) dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci. Łazienka z WC, suszarka do włosów; TV-Sat, telefon. Część pokoi posiada balkon

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu i ciepłe kolacje (wybór z menu). Napoje do kolacji dodatkowo płatne

Pieski

tak (za opłatą ok. 7-9 euro/dzień, w zależności od wielkości psa)

Kategoria lokalna

***

Świadczenia

7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, opieka włoskiego kontrahenta, ubezpieczenie Signal Iduna – Bezpieczne Podróże Europa Super (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, wg następujących stawek; KL- 30.000 EUR, NNW – 15.000 PLN, NWS – 15.000 PLN, OC – 30.000 EUR.

Dopłaty Ubezpieczenie

w dniu rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dobrowolnie wariantu z KW (koszty kwarantanny do 1000 EUR) w kwocie 25 zł/pobyt/os., dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji (w tym z powodu COVID-19)– 2,95% (kod RG), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji – 4,50% (kod RG + RGS). Dopłata do ubezpieczenia kosztów rezygnacji będącej następstwem chorób przewlekłych ubezpieczonego, osób bliskich lub współuczestnika podróży – 4,43% (kod CP), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji (w tym CP) – 6,76%. Dopłata do ubezpieczenia kosztów rezygnacji będącej następstwem obowiązkowej kwarantanny – 6,79 % (kod CQ), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji (w tym CQ) – 10,35%.

Zakwaterowanie

przyjazd od godz. 14.00, wyjazd do godz. 10.30

Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

dzieci do 12,9 lat – pierwsze dziecko gratis (możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka za opłatą 10 euro/dzień, na zapytanie – płatne w hotelu), drugie 50% zniżki

Oferta Free Ski

nie. Uwaga! w sezonie dzieci do 8 lat gratis (1 karnet dla dziecka gratis na 1 karnet pełnopłatny dla osoby dorosłej). Uwaga! Kask obowiązkowy do 18 lat. Uwaga! Od stycznia 2022 władze włoskie wprowadziły obowiązkowe ubezpieczenie OC dla narciarzy, wszyscy Klienci Otium są ubezpieczeni w pakiecie z imprezą numer polisy razem z voucherem.

Promocje

oferta „Family Week” 21-27.01.2023 i 25-31.03.2023, pierwsze dziecko do 12,9 lat gratis, drugie dziecko do 12,9 lat zniżka 50%. Oferta na potwierdzenie.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Nekera

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

WLOCHY

Położenie

przy głównej ulicy, ok. 900 m. od centrum Livigno. Bezpośrednio przy hotelu znajduje się wyciąg narciarski Teola Pianoni-Bassi. Kolejka linowa Mottolino oddalona o ok. 1 km. Ośrodek narciarski Carosello 3000 oddalony o ok. 1,5 km. 

Wyposażenie

hotel oferuje 42 pokoje na trzech piętrach. Do dyspozycji Gości: recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku i TV, restauracja, bar.

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis.

Zakwaterowanie

pokoje dwuosobowe Comfort (DBL COMFORT): ok. 14 m2; ogrzewanie, TV-Sat, telefon, sejf, lodówka, balkon, wanna lub prysznic, WC, suszarka, szlafrok. Pokoje dwuosobowe ekonomiczne (DBL ECONOMY): ok. 14 m2, bez balkonu. Pokoje rodzinne (FAMILY): ok. 20 m2; z łóżkiem małżeńskim i łóżkiem piętrowym. Dla 4 osób. Pokoje dwuosobowe Deluxe (DBL DELUXE): ok. 16 m2; nowocześnie urządzone, wyposażone jak pokoje Comfort. 

Sport i Wellness

tenis stołowy, sauna, siłownia. Za opłatą: bilard.

Wyżywienie

z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w fomie 3-daniowego menu. 

Kategoria Nekera

3 gwiazdki, kategoria lokalna: 3 gwiazdki. 

Narciarnia

przechowalnia sprzętu narciarskiego w hotelu. 

Parkowanie

miejsca parkingowe przy hotelu gratis, garaż za opłatą 10 EUR / dzień. 

Zwierzęta domowe

za opłatą 9 EUR / dzień. 

Dla Gości Nekera

10% zniżki na wstęp do AcquaGranda (sauny, duży basen kryty, brodziki ze zjeżdżalniami i wodnymi atrakcjami dla najmłodszych). Przy pobytach min. 7-dniowych 6-dniowy Skipass gratis w terminach 03.12.-17.12.22 oraz 15.04.-29.04.23. 

Dla Gości Nekera

 w okresie 3.12.22.-15.04.23 możliwość rezerwacji polskiej szkółki narciarskiej w Livigno dla dzieci w wieku 4-14 lat. 

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir).Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.

Mocne strony

- Kameralny hotel w popularnym Livigno- Polska szkółka narciarska w Livigno- Ośrodek Carosello 3000 ok. 1,5 km.- Skipass gratis w wybranych terminach


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Miasto

Livigno

Kraj

Włochy

Położenie

Rodzinnie prowadzony 3-gwiazdkowy Hotel Margherita położony jest około 1,5 km od centrum Livigno. Teren narciarski Livigno oddalony jest o ok. 200 m, a najbliższy przystanek dla narciarzy znajduje się w odległości ok. 50 m. Na zapytanie i za opłatą dostępny jest transfer na lotnisko.

Wyposażenie

Przytulny hotel posiada recepcję, sejf, Wi-Fi, windę, restaurację, bar, kącik zabaw z bilardem, kącik TV, opiekę nad dziećmi (za opłatą), wypożyczalnię rakiet śnieżnych (za opłatą), przechowalnię nart, słoneczny taras i miejsca parkingowe (ograniczona dostępność).Do dyspozycji gości jest również strefa wellness z sauną, pokojem relaksacyjnym i kącikiem herbacianym (wymagana rezerwacja). Ponadto na zapytanie i za opłatą można skorzystać z zabiegów kosmetycznych i masaży.Dodatkowo otrzymają Państwo 10% zniżki na osobę w oddalonym o ok. 4 km spa Aquagranda z centrum sportowym, saunami i zjeżdżalniami dla dzieci (wypłata w gotówce, jak i przekazanie zniżki osobom trzecim nie jest możliwe, wg info. na miejscu).

Wyżywienie

Zawarte w cenie wyżywienie HB obejmuje obfity bufet śniadaniowy oraz 3-daniowe menu do wyboru z bufetem sałatkowym i warzywnym na kolację. Dodatkowo w cenę wliczone jest menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

Świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe10% zniżki na osobę w spa Aquagranda (wg info. na miejscu)Sejf (w pokoju)Przechowalnia bagażuBilardKrzesełko dla dziecka (na zapytanie)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)20% zniżki na wypożyczenie odzieży narciarskiej

Opcjonalnie płatne na miejscu

Masaże i zabiegi kosmetyczne (na zapytanie)Transfer na lotnisko (na zapytanie)Wypożyczenie rakiet śnieżnych (na zapytanie)Opieka nad dziećmi (na zapytanie)

Płatne na miejscu

Jeżeli do czasu Państwa przyjazdu zostanie wprowadzona opłata klimatyczna, należy uiścić ją na miejscu.W przypadku rezerwacji z małymi dziećmi na miejscu pobierana jest opłata w wysokości 10,- € /dzień za łóżeczko dziecięce (nie można przywieźć własnego łóżeczka).Keycard 5,- €

Zwierzęta domowe

Można przywieźć zwierzęta domowe (7,-€ - 9,-€ /dzień, bez karmy).

Zniżki

W zależności od typu pokoju, wieku podróżujących, daty wyjazdu i karnetu narciarskiego, otrzymają Państwo różne zniżki.Dokładną wysokość zniżki mogą Państwo uzyskać podczas przygotowania sobie indywidualnej oferty (należy kliknąć w cenę).Niemowlęta, które w momencie wyjazdu mają mniej niż 24 miesiące, zasadniczo podróżują bezpłatnie, muszą być jednak uwzględnione w każdej rezerwacji.

Ważne wskazówki

Dla dzieci do 7. roku życia włącznie nie wydaje się vouchera na karnet narciarski. Do każdego zakupionego karnetu narciarskiego dla osoby dorosłej, jedno towarzyszące dziecko z tej grupy wiekowej otrzymuje na miejscu bezpłatną kartę na korzystanie z wyciągów (wymagana legitymacja). Jeśli podróżuje z Państwem więcej dzieci niż dorosłych, należy na miejscu wykupić karnet narciarski dla dzieci. Więcej informacji można uzyskać w kasie wyciągu.Prosimy zwrócić uwagę, że w niektórych terminach nie można wyłączyć karnetu narciarskiego.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC (Comfort), HB

pokój z 3 miejscami do spania, TV, sejfem i telefonemłazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosówczęściowo balkonWi-Fi

maksymalne obłożenie

2 dorosłych + 1 dziecko do 14. roku życia włącznie

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC (Economy), HB

pokój z 3 miejscami do spania, TV, sejfem i telefonemłazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosówWi-Fi

maksymalne obłożenie

2 dorosłych + 1 dziecko do 14. roku życia włącznie

Dojazd

Kolej: Ospizio Bernina (ok. 20 km), Tirano (ok. 50 km)Przelot: Bergamo (ok. 180 km), Innsbruck (ok. 185 km), Zurych (ok. 225 km)

Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

Jeżeli przez cały okres Państwa pobytu ze względu na pandemię koronawirusa zarezerwowany obiekt lub wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie anulować rezerwację. Obowiązuje to również w razie zamknięcia granic kraju docelowego.W takim przypadku mogą Państwo na 12 dni (i mniej) przed rozpoczęciem wyjazdu, bezpłatnie odwołać rezerwację. Prawo do bezpłatnej rezygnacji nie przysługuje Państwu w razie dokonania rezerwacji na mniej niż 12 dni przed rozpoczęciem imprezy turystycznej, jeżeli powód odwołania wyjazdu, na który się Państwo powołują, był już znany w momencie dokonywania rezerwacji.

Anulowanie rezerwacji musi nastąpić najpóźniej na 7 dni przed rozpoczęciem wyjazdu (do godz. 14

00).Zwroty kosztów wyjazdu będą realizowane w ciągu 14 dni od anulowania rezerwacji. W ubiegłych sezonach narciarskich 2019/20 oraz 2020/21 zwróciliśmy 100% środków za rezerwacje odwołane z powodu pandemii koronawirusa. Pieniądze naszych Klientów w przypadku imprez turystycznych są dodatkowo zabezpieczone przez Niemiecki Fundusz Gwarancyjny dla Podróżnych (DRSF). Jeżeli w cenę wliczone są dodatkowe usługi, prosimy o zapoznanie się z nimi w procesie rezerwacji.

Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte - przy czym najwyższy punkt terenu narciarskiego musi znajdować się na wysokości minimum 1800 m.n.p.m. - mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.).Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (dokładnie na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

Teren narciarski Livigno

Maks. wysokość: 2798 mMin. wysokość: 1816 mWys. miejscowość: 1816 mWyciągi łącznie: 31Orczyki: 12Krzesełka: 13Gondole: 6Trasy łącznie: 115 kmTrasy zielone/niebieskie: 30 kmTrasy czerwone: 65 kmTrasy czarne: 20 km


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Dolomity, Włochy

Położenie

we wschodniej części Livigno z widokiem na dolinę i góry. Centrum ze sklepami wolnocłowymi i licznymi restauracjami ok. 1 km.

Wyposażenie

hotel z 42 pokojami, recepcja, pomieszczenie klubowe, WLAN gratis, restauracja, bar, pralnia (za opłatą), taras słoneczny.

Wyżywienie

rozszerzony bufet śniadaniowy, wieczorem 3-daniowy wybór menu.

Zakwaterowanie

komfortowe, z TV sat, WLAN gratis, tel., sejf, lodówka, wanna, WC, suszarka, płaszcze kąpielowe (za opłatą), kącik jadalniany. A1A: pokój 1-os. (ok. 13 m kw.). A2E: pokój 2-os. (ok. 14 m kw.) wariant ekonomiczny. A2F: pokój 2-os. (ok. 14 m kw.) z balkonem. A2C: pokój 2-os. "Deluxe" (ok. 16 m kw.), kompletnie wyremontowane. A2G: pokój dla 4 os. (ok. 20 m kw.).

Sport

bilard, piłkarzyki.

Wellness

sauna, mała siłownia. Za opłatą: masaże (na zapytanie).

Dzieci

pokój zabaw.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat ok. 10 EUR/dzień. Rezerwacja w biurze podróży.

Parkowanie

w cenie, garaż ok. 7 EUR/dzień.

Zwierzę domowe

tak, ok. 7-9 EUR/dzień.

Ski info

Skipass gratis! (w określonych terminach)Gwarancja śniegu!Wyciąg: ok. 100 mSkibus: ok. 50 mTrasa biegowa: ok. 200 mNarciarnia: w obiekcie

Dla gości Neckermanna

6-dniowy skipass Livigno gratis w terminie 1.12-20.12 i 11.04-1.05 (min. długość pobytu 4 noce. 4 noce pobytu-3-dniowy skipass itd.). W terminie 25.01-31.01 i 28.03- 3.04 skipass dla dzieci do 12 lat gratis (przy zakupie 6 -dniowego skipassa przez os. dorosłą). 10% zniżki na wstęp do AquaGranda (basen, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci, sauny czynny codz. w godz. 11-22:00).

Zniżki

1-2 dzieci (do 2 lat): pobyt gratis, (3-18 lat): zniżka procentowa.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Margherita

Opinie o Hotelu Margherita

Margherita - możliwości zakwaterowania:

deluxe pokój 2-os. deluxe
ekonomiczny pokój 2-os. promo
family pokój rodzinny
standard pokój 2-os. comfort
2 os. pokoj economy
2 os. pokoj deluxe
2 os. pokoj comfort
2 os. pokoj rodzinny
economy room dbl
Comfort DBL
2 polaczone pokoje
DZ Comfort NE2F
DZ Comfort NE2C
DZ Economy NE2E
pokoj COMFORT
pokoj ECONOMY
pokoj DELUXE 2-os
Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC (comfort), HB
Pokoj rodzinny 4-os.
Pokoj Rodzinny
4Z Familienzimmer NE4G
pokoj SUPERIOR
Pokoj COMFORT
pokoj ECONOMY
pokoj DELUXE 3-os

Margherita - Możliwości wyżywienia:


Margherita - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Margherita? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00