Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Torviscas Playa, Teneryfa
1 / 19
Udogodnienia hotelu Iberostar Torviscas Playa
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Torviscas Playa
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Iberostar Torviscas Playa:
4.3 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Torviscas Playa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 5 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 31 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 czerwca 2018

Hotel Iberostar Torviscas Playa w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej i piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogate zaplecze rekreacyjno - sportowe - piękne baseny, mini klub, animacje dla dzieci i dorosłych, kort tenisowy
  • świetna oferta All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Położony w kurorcie Costa Adeje.Kilka minut spacerem od hotelu znajduje się Puerto Colon. W okolicy hotelu liczne sklepy, butiki, bary i restauracje, a także przystanek autobusowy. Do lotniska Reina Sofia ok. 16 km.



Plaża:

Około 100 m od hotelu znajduje się szeroka i piaszczysta plaża Torviscas, uhonorowana w 2014 r. certyfikatem Niebieskiej Flagi. Leżaki i parasolepłatne (ok. 8 EUR/os/dzień).



Do dyspozycji gości:

Hotel tylko dla dorosłych (16+).

Hotel całkowicie wyremontowany i ponownie otwarty w 2018 roku. Recepcja z przestronnym lobby, windy, restauracja bufetowa, 4 bary, 3 baseny ze słodką wodą (w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym), tarasy słoneczne z leżakami i parasolami oraz łóżkami balijskimiprzy basenie, sklep z pamiątkami,market, fryzjer, sale konferencyjne, wypożyczalnia rowerów, parking (płatny). Hotel zapewnia ręczniki basenowe.



Pokoje:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

TENERYFA


Wycieczki lokalne i atrakcje


Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.

Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.

La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.

Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.

Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.

Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.

Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.

Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych


Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.

Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.

Przyroda


Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.

Relaks


Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.

Kuchnia


La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Inne

TENERYFA - informacje ogólne

Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.

W regionie

Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.

Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).

Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.

Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.

Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej i piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogate zaplecze rekreacyjno - sportowe - piękne baseny, mini klub, animacje dla dzieci i dorosłych, kort tenisowy
  • świetna oferta All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Teneryfa, Hiszpania

UWAGA!

OPIS AKTUALNY DLA SEZONU ZIMA 2017/18

Położenie

od oceanu oddzielony promenadą. Oferta handlowo-rozrywkowa, restauracje i bary w pobliżu.

Plaża

do długiej, piaszczystej plaży ok. 150 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

hotel całkowicie wyremontowany w 2017 r. 472 pokoje, 6 pięter, windy. Lobby z recepcją, bary, restauracja, Food Market. fryzjer, butik. W ogrodzie basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar z przekąskami. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie.. www.iberostar.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (2I): minibar (na zapytanie, za opłatą), klimatyzacja, sejf, TV sat. z kanałem muzycznym, telefon, balkon. Prysznic, WC, suszarka, szlafrok, kapcie, lusterko kosmetyczne. Z bocznym widokiem na ocean (1-2A) lub bezpośrednim widokiem na ocean (1-2D). Pokoje Superior (2J): z tarasem z widokiem na basen. Junior Suite (2-3B): z balkonem. Pokoje dwuosobowe Wellness z tarasem (2L) lub balkonem z widokiem na ocean (2M): dodatkowo: czajnik, "Wellness Bits & Bites" (herbatka Detox, ciasteczka Bio, smoothies, orzeszki), świeże owoce. Bezpłatny wstęp do centrum Spa oraz zniżka na masaże i zabiegi. Pokoje dwuosobowe Star Prestige z balkonem (2H) lub z balkonem i bocznym widokiem na ocean (1-2G) lub z balkonem i bezpośrednim widokiem na ocean (1-2C). Suite Star Prestige (2-3N): większe, z balkonem i widokiem na ocean. Świadczenia Star Prestige: wszystkie pokoje są położone na dwóch ostatnich piętrach hotelu, dodatkowo: indywidualny check-in, check out, usługi concierge, pierwsze wypełnienie minibaru (kolejne za opłatą), wstęp do ekskluzywnego open baru (napoje, przekąski, prasa dzienna) oraz na taras słoneczny Star Prestige z basenem na dachu. Hotel dla dorosłych: rezerwacja od 16 lat.

Rozrywka

muzyka na żywo, tańce.

Dostęp do internetu

kącik internetowy w cenie. WiFi na terenie całego hotelu gratis.

Sport

siłownia.

Wellness

za opłatą: centrum SPA.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking. Wymagany stosowny strój do kolacji (długie spodnie u mężczyzn)

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, Wybór lokalnych i międzynarodowych alkoholi oraz napoje bezalkoholowe w godz. 10:00-1:00, w barze przy basenie w godz. 10-18:00. Po południu kawa, ciasto, kanapki w godz. 15-18:00.

Polecamy

  • całkowicie wyremontowany w 2017 roku
  • luksusowy hotel z widokiem na Atlantyk i Teide
  • blisko nadmorskiej promenady
  • świadczenia Star Prestige


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej i piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogate zaplecze rekreacyjno - sportowe - piękne baseny, mini klub, animacje dla dzieci i dorosłych, kort tenisowy
  • świetna oferta All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Teneryfa Kolejny hotel należący do znanej i sprawdzonej marki Iberostar. Położony przy wulkanicznej plaży, blisko centrum miasta gdzie czeka na nas wiele atrakcji i rozrywek. Costa Adeje to miejsce gdzie najchętniej przybywają turyści za sprawą łagodnego klimatu. Rozbudowana baza rekreacyjno - sportowa zachęca to aktywnego spędzania czasu poza zwiedzaniem wyspy.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

opis hotelu

Na terenie znajdują się restauracje (w tym a'la carte), 3 bary, 4 sale konferencyjne, 2 baseny odkryte. Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno - sportowe dla osób aktywnych.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole i leżaki - płatne, ręczniki basenowe za depozytem.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację, telefon, TV, minibar, sejf, WC, prysznic lub wannę, suszarkę, balkon lub taras. Typy pokoi: w 3 piętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 3os. , pokoje basic dla max 3 os.

Wyżywienie

restauracja główna, restauracje a' la carte, bary

śniadanie

Formuła zawiera: śniadanie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:30) Formuła zawiera: śniadanie, późne śniadanie, obiad kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, podwieczorek w wyznaczonych barach, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: wybranych napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych

w cenie

aerobik, rzutki, bocce, siłownia, siatkówka plażowa , tenis stołowy

płatne

salon piękności, sporty wodne, bilard, minigolf, squash , centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:00

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży Siłownia Tylko dla dorosłych All Inclusive Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej i piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogate zaplecze rekreacyjno - sportowe - piękne baseny, mini klub, animacje dla dzieci i dorosłych, kort tenisowy
  • świetna oferta All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Sprawdzony poziom świadczeń i znakomity serwis gwarantowany przez znaną hiszpańską sieć Iberostar. Typowo wakacyjny, jest świetnym wyborem zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i dla wszystkich osób kochających kanaryjskie słońce. Hotel leży tylko parę kroków od egzotycznej, ciemnej plaży pochodzenia wulkanicznego, niedaleko jest także do centrum kurortu z promenadą z barami i restauracjami.

POŁOŻENIE:

ok. 200 m od centrum COSTA ADEJE, w pobliżu sklepy, bary i restauracje, ok. 500 m od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 700 m od Aqua Land, ok. 1,5 km od Siam Parku; ok. 20 km od portu lotniczego Reina Sofia.

PLAŻA:

Playa Torviscas, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, dojście ulicą, przejście przez promenadę i zejście po schodach; Playa Fanabe, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, dojście ulicą, przejście przez promenadę i zejście po schodach, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 1989 r., regularnie odnawiany, 481 pokoi, 1 budynek, 6 pięter, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja á la carte (płatna, czynna w czasie obiadu); 3 bary, kantor, sklep z pamiątkami, parking; 3 sale konferencyjne dla 200 osób (największa na 60 osób), taras, ogród; za opłatą: punkt internetowy (ok. 1,5 EUR/10 min), internet bezprzewodowy (ok. 4 EUR/godz., 20 EUR/tydz.), room-service, fryzjer, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 20 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 4 EUR/godz., 20 EUR/tydz.), minibar, sejf (ok. 20 EUR/tydz., kaucja 5 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 860 m² i ok. 240 m², gł. 1,4 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,3 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); fitness; pokój i plac zabaw dla dzieci, minikluby (4-7, 8-12 lat), piano-bar, dyskoteka, całoroczne animacje dla dorosłych i dzieci: piłka nożna, rzutki, boccia, badminton, łucznictwo, lekcje tańca, aerobik, aqua aerobik, przedstawienia, programy rozrywkowe, muzyka na żywo; za opłatą: kort tenisowy (ok. 6 EUR/godz.) z wypożyczalnią sprzętu (kaucja ok. 5 EUR), tenis stołowy (kaucja ok. 5 EUR), bilard, piłkarzyki; oferta zewnętrzna: paddle, minigolf, jazda konna, parasailing, kajaki, narty wodne, ok. 2 km od hotelu pole golfowe.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30­-10.30), obiad (13.00­-15.00), kolacja (18.30­-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (10.00­-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00­-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/922712300,, www.iberostar.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 6 lat


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej i piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogate zaplecze rekreacyjno - sportowe - piękne baseny, mini klub, animacje dla dzieci i dorosłych, kort tenisowy
  • świetna oferta All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

od oceanu oddzielony promenadą. W pobliżu oferta handlowo-rozrywkowa, restauracje i bary.

Plaża

do piaszczystej, publicznej plaży ok. 150 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

472 pokoje, 6 pięter, windy. Lobby z recepcją, bary, restauracja, fryzjer, butik. 4 sale konferencyjne (50-250 os.). W ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar z przekąskami, restauracja z grillem. Leżaki i parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.iberostar.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3I): klimatyzacja, telefon, TV sat. z kanałem muz., minibar (na zapytanie, za opłatą), sejf (za opłatą), balkon. Wanna, prysznic, suszarka, WC. Z bocznym widokiem na ocean (1-3A). Z widokiem na ocean (1-3D). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): z widokiem na góry. Pokoje Komfort Plus z bocznym widokiem na ocean (2-3K): na wyższych piętrach. Pokoje Superior (2-3J): z tarasem z widokiem na basen. Pokoje Superior Komfort Plus (2-3H): na 6. piętrze, z balkonem z widokiem na ocean. Junior suite z widokiem na ocean (2-3B): przestronniejsze. Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na ocean (2-4F): pokój mieszkalno-sypialny i oddzielna sypialnia.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, przedstawienia, tańce.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą, w lobby 30 min./dzień bez opłaty.

Sport

siłownia, tenis stołowy (za kaucją). Za opłatą: bilard, kort tenisowy z twardą nawierzchnią.

Wellness

w niewielkim centrum wellness odpłatnie: zabiegi kosmetyczne oraz masaże.

Wyżywienie

Ze śniadaniem, z dwoma lub z trzema posiłkami: wszystkie posiłki w formie bufetu.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Śniadanie kontynentalne w godz. 10:30-13:00. Lokalne i niektóre międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-1:00, w barze przy basenie w godz. 10-18:00. Kawa, herbata, ciasto w godz. 15-18:00.

Zniżki

DLA DZIECI 2-6 LAT: pobyt gratis lub zniżka procentowa.DLA DZIECI 7-14 LAT: zniżka procentowa.

Polecamy

  • hotel z widokiem na Atlantyk i Teide
  • blisko nadmorskiej promenady
  • rozległy kompleks basenowy

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej i piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogate zaplecze rekreacyjno - sportowe - piękne baseny, mini klub, animacje dla dzieci i dorosłych, kort tenisowy
  • świetna oferta All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 4

KATEGORIA HISZPAŃSKA

****

Położenie

Hotel położony jest w odległości 150 m od plaży, 5 km od Costa Adeje. Odległość od lotniska 16 km. Przystanek autobusowy znajduje się w odległości 50 m od hotelu.

HOTEL OFERUJE

Hotel składa się z sześciopiętrowego budynku i wyposażony jest w 4 windy. Dla Gości przygotowano restaurację główną, 3 bary (w tym bar przy basenie) oraz salę konferencyjną. W hotelu ponadto znajduje się pralnia, parking, sklep z pamiątkami, kantor, wypożyczalnia samochodów, rowerów oraz płatne Wi-Fi. Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne, na plaży za dodatkową opłatą.

POKOJE

Hotel oferuje 482 pokoje. Wszystkie wyposażone są w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV, lodówkę, telefon, sejf (płatny) oraz balkon lub taras. Pokoje typu executive i junior suite wyposażone są dodatkowo w jacuzzi. Hotel dysponuje też 5 pokojami przystosowanymi dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Część pokoi posiada widok na morze.

Wyżywienie

Hotel oferuje BB (śniadania), HB (śniadania i obiadokolacje) oraz All inclusive, w skład którego wchodzą śniadania (07.30-10.30), obiady (13.00-15.00) kolacje (18.30-21.30). W ciągu dnia dostępne są ponadto przekąski. W ramach formuły All inclusive dostępne są także napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji (w godzinach 10.00-24.00).

SPORT I ROZRYWKA

Bezpłatnie dla Gości przygotowano 3 baseny zewnętrzne (1 podgrzewany w zimie), rzutki, siłownię, łucznictwo, tenis stołowy oraz program animacyjny (zależny od sezonu). Za dodatkową opłatą jest bilard, kort tenisowy, gry wideo oraz sporty wodne.

DZIECI

Dla najmłodszych przygotowano plac zabaw, mini club, salę gier ora krzesełka w restauracji. Istnieje też możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka oraz wstawienia do pokoju łóżeczka dla niemowlaka.

NASZYM ZDANIEM

Smaczne jedzenie, przyjemna atmosfera i miła obsługa to niewątpliwe atuty tego hotelu, które sprawią że Państwa wakacje będą udane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej i piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • bogate zaplecze rekreacyjno - sportowe - piękne baseny, mini klub, animacje dla dzieci i dorosłych, kort tenisowy
  • świetna oferta All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

TENERYFA/WYSPY KANARYJSKIE

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • taras • restauracja (w formie bufetu, wymagany odpowiedni strój) • 3 bary (lobby bar, bar z przekąskami, Bar des Rest. mit Market Place Konzept) • kawiarnia • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany) • basen (zewnętrzny, na dachu) 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie, w cenie; na plaży, płatne, nieoferowane bezpośrednio przez hotel) 

Dodatkowe udogodnienia

• fryzjer • pralnia (płatna) • sala konferencyjna 

Karty

Visa, MasterCard, American Express 

Liczba pokojów

472

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

• hotel dla dorosłych (16+) 

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aerobic • aqua fitness • pilates • stretching • joga

Płatne • jacuzzi • sauna fińska • masaże • zabiegi kosmetyczne • wypożyczalnia rowerów 

Rozrywka

• zajęcia sportowe 

Pokoje

Pokój 2-osobowy Double Superior DZX3

• 2 os. • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-2 os. • widok na morze • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 2 os. • widok na morze • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy Double Star Prestige DZX5

• 1-2 os. • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy Wellness Terrace DZX4

• 2 os. • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy Double Star Prestige Priority Location DZX6

• 2 os. • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2-3 os. • 2 pokoje • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Suita junior JSX1

• 2-3 os. • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze Double Star Prestige DZM3

• 1-2 os. • widok na morze • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2 os. • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-2 os. • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe • przekąski • kawa/herbata 

Dwa posiłki • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu) 

Śniadania • w formie bufetu 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Torviscas Playa to hotel usytuowany w miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży. Polecamy dla miłośników plażowania i życia nocnego, dla rodzin z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych i dla aktywnych osób. Znana sieć Iberostar to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Mapa Hotelu Iberostar Torviscas Playa
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Iberostar Torviscas Playa

Iberostar Torviscas Playa to duży i bardzo dobry kompleks hotelowy położony blisko Siam Parku, jak dla nas największej atrakcji Teneryfy. Dzieciaki oszalały i co drugi dzień byliśmy na zjeżdżalniach :) Wracając do hotelu - nie było się do czego przyczepić, kuchnia rewelacja, sporo owoców morze, pokoje bardzo gustownie urządzone, dwa duże baseny, bardzo ładny teren - jednym słowem SUPER WAKACJE

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Bardzo fajny hotel, spory, zadbany, jednak widać po nim już lekkie ślady starości. Byliśmy w kilku hotelach tej sieci, ale Iberostar Torviscas Playa pod względem wizualnym wypada średnio. Za to mega plusem jest obsługa - bardzo miał, uczynna, nikt nie przejdzie obok gościa bez słowa - pyszne jedzenie i oczywiście super lokalizacja. Słabe animacje wieczorami, raczej dla starszych gości. Kolejny pobyt na Teneryfie, kolejny raz w Costa Adeje, kolejny raz wróciliśmy zadowoleni :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

Iberostar Torviscas Playa to ładny i spokojny hotel. Byliśmy z żoną bardzo zadowoleni. Na pewno jak nadarzy się okazja to wrócimy na Teneryfę do tego hotelu.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.9

Ogólnie hotel Iberostar Torviscas Playa jest spoko, tylko trzeba zadbać o to, żeby nie dostać pokoju od ulicy, bo Costa Adeje to dosyć ruchliwa miejscowość i jest głośno. NA teneryfę wrócimy na pewno ale może już do innego hotelu.

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: może być
3.6

Bardzo miło spędzony urlop. Wszystko ok'. Bardzo miła i sprawna obsługa. Maj/czerwiec 2014

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.6

Iberostar Torviscas Playa - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
1 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
2 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon schoener wohnen
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj superior prysznic WC klimatyzacja taras widok na basen
prysznic WC klimatyzacja taras
prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Suita prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Suita prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Junior suita
Suita z widokiem na morze

Iberostar Torviscas Playa - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Torviscas Playa - miasta wylotu:


Iberostar Torviscas Playa - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Torviscas Playa? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00