cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
1 / 57
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
02.11 - 05.11
już od 4089 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.11 - 27.11
już od 2799 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje
star 5

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
4.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
  • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
  • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 6 km od centrum Costa Adeje
  • ok. 50 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • kantor: za opłatą
  • bankomat
  • pralnia
  • lekarz: na zapytanie, za opłatą
  • parking: niestrzeżony, za opłatą
  • sale konferencyjne: 1

karty

Visa, MasterCard 

Liczba pokojów

365

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • miniklub: 4-12 lat
  • minidisco
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • wysokie krzesełka w restauracji
  • menu dla dzieci

Sport i wellness

Płatne
  • sauna fińska 
  • łaźnia parowa
  • masaże 
  • siłownia 
  • wypożyczalnia rowerów 
  • kort tenisowy
  • tenis stołowy
  • aerobik
  • water polo

rozrywka

  • przedstawienia
  • bilard
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój 2-osobowy Double Priority Location DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 30 m2
  • na wyższym piętrze
  • pokój odremontowany w 2017 r.
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
  • ekspres do kawy
  • żelazko i deska do prasowania
  • telefon
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie
Pokój wieloosobowy z widokiem na morze MZM1
  • 4-6 os.
  • ok. 60 m2
  • widok na morze
  • pokój odremontowany w 2017 r.
  • pokoje połączone ze sobą
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
  • ekspres do kawy
  • żelazko i deska do prasowania
  • telefon
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-3 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na morze
  • pokój odremontowany w 2017 r.
  • balkon
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
  • ekspres do kawy
  • telefon
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój wieloosobowy MZX1
  • 4-6 os.
  • ok. 60 m2
  • pokój odremontowany w 2017 r.
  • pokoje połączone ze sobą
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
  • ekspres do kawy
  • żelazko i deska do prasowania
  • telefon
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy z bocznym widokiem na morze DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 30 m2
  • widok boczny na morze
  • pokój odremontowany w 2017 r.
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
  • ekspres do kawy
  • telefon
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie
Suita SUX1
  • 2-3 os.
  • ok. 30 m2
  • pokój odremontowany w 2017 r.
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • wanna lub prysznic
  • WC
Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na ogród
  • pokój odremontowany w 2017 r.
  • balkon
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
  • ekspres do kawy
  • żelazko i deska do prasowania
  • telefon
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • przekąski
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe
Dwa posiłki
  • śniadanie
  • kolacja
Śniadania
  • w formie bufetu 
Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • Poseidón Gourmet: a la carte, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój
  •  SeaSoul: a la carte
  • Portofino Italiano: a la carte, wymagana rezerwacja
  • Zeus: bufet, wymagany odpowiedni strój
  • Barbacoa: a la carte, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • Barito Pool Bar
  • Zumería Pool Snack Bar
  • Hall Bar

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Położony w popularnym kurorcie Costa Adeje tuż przy nadmorkiej promenadzie.W bezpośredniej okolicy hotelu liczne sklepy, butiki, bary i restauracje, a także przystanek autobusowy. Do lotniska Reina Sofia ok.20 km.
    Plaża:

    Szeroka i piaszczysta plaża Fanabe ok. 400 m od hotelu. Leżaki i parasole płatne (ok.8 Eur/komplet.).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, eleganckie lobby, restauracja główna i restauracja barbecue, 3 restauracje a'la carte (płatne), 3 bary,3 baseny i 3 brodziki dla dzieci (2 z nich podgrzewane, 3 z nich z wodą morską, 3 z nich dostępne dla wybranych wyższychkategorii pokoi), taras słoneczny z leżakami i parasolami. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (możliwy depozyt).
    Pokoje:

    Hotel posiada 365 pokoi różnego typu. Wszystkie eleganckie, komfortowe, klimatyzowane z łazienką (prysznic, suszarka do włosów), z TV-sat, telefonem, sejfem, minibarem (płatny), zestawem do parzenia kawy (płatny), balkonem lub tarasem (meble balkonowe).
    Pokój standardowy z widokiem na ogród (pow. ok.30m2) - dla max. 3 osób.
    Pokój standardowy z bocznym widokiem na ocean (pow. ok.30m2) - dla max. 3 osób.
    Wyżywienie:

    Śniadania w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do obiadokolacji i all inclusive.
    Program sportowy i animacyjny:

    Dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Płatne: tenis ziemny, petanca, ping pong, boisko do piłki nożnej, boisko multisportowe, sporty wodne na plaży.
    Internet:

    Wifi w hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO) CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
    Wulcan Teide Masca - bus
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
    Katamaran
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - BUS
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
    Teide Masca Jeep Safari

    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. -wycieczka jeepami CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
    Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
    Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego! CENA: ok. 65 EUR/os.
    Siam Park + Loro Park
    LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
    SIAM PARK -
    Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
    * Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku. CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Inne

    TENERYFA - informacje ogólne
    Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
    Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria lokalna: 5* Data otwarcia: 1999r., odnowiony w 2006r.

    Położenie:

    Costa Adeje, 16 km od lotniska Reine Sofia, w pobliżu restauracji, barż;w, sklepż;w.

    Plaża :

    50 m od hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole płatny.

    W Hotelu:

    3 restauracje (w tym restauracja a l la carte), 2 bary, sala konferencyjna, pralnia, lobby, recepcja, 2 baseny. Zakwaterowanie od 14:00, wykwaterowanie do 12:00.

    Pokoje :

    W 5 budynkach: 782 pokoi; standardowe (standardowe łączone, standardowe z widokiem na ogrż;d) klimatyzacja centralna, łazienka z suszarką, internet (bezpłatny), SAT TV, sejf, minibar (płatny), WI-FI, telefon, balkon lub taras. Dostępne rż;wnież pokoje superior wyposażone podobnie z dogodnym usytuowaniem i pieknym widokiem jak rż;wnież pokoje superior łączone składające się z dwż;ch pomieszczeń. Suite z widokiem na morze, usytowany na najwyżsyzm piętrze, dwupoziomowy z dwoma łazienkami, sypialnią oraz częścią dzienną.

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne:

    fitness, boccia.

    Płatne:

    tenis stołowy, bilard, łucznictwo, kawiarnia internetowa, internet WI-FI, Spa.

    Dla dzieci: mini klub dla dzieci w wieku 4-7 lat, maxi klub dla 8-12, brodzik, łż;żeczko dla dzieci, menu w restauracji, plac zabaw.

    Wyżywienie :

    BB, HB

    Posiłki: BB - śniadanie.
    HB - śniadanie.
    Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania.

    All Inclusive (10:00-01:00)

    Posiłki: śniadanie, pż;źne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.

    Napoje zawarte: lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Wybrane napoje alkoholowe z karty z 50% zniżką.

    Dodatkowo: bezpłatne wejście do Thai Zen SPAce, raz na pobyt wizyta w restauracji a la carte (po uprzedniej rezerwacji).

    Tel./faks :

    00 34 922/ 71 3 335, 719 081


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5 Hiszpania/Teneryfa

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Eximtours 5* - kat. lokalna 5*

    Położenie

    - Costa Adjeje - w pobliżu bary, restauracje, sklepy - ok 1,5 km Park wodny Aqualand - ok 2 km Siam Park - ok 2,5 km od centrum Playa de las Americas - ok 3 km pole golfowe - ok 4 km Centrum handlowe - ok 16 km od lotniska TFS

    Plaża

    - piaszczysta ok 50 m.

    Pokoje

    Standard: - ok 30 m2 - balkon/taras - klimatyzacja - TV-SAT- Internet Wi Fi - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka, szlafrok) - telefon - sejf, mini bar (płatny) - pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą Pokoje połączone Standard - ok 60 m2 - 2 pokoje połączone drzwiami - wyposażenie podobne jak w pokoju standard - ekspres do parzenia kawy Pokoje połączone Superior - ok 60 m2 - 2 pokoje połączone drzwiami - widok na morze - wyposażenie podobne jak w pokoju standard - ekspres do parzenia kawy Duplex - ok 74 m2 - pokój dwupoziomowy - widok na morze - balkon/taras - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka, szlafrok) - Internet Wi Fi - TV-SAT LCD - sejf, mini bar (płatny) - telefon - wanna z hydromasażem/jacuzzi

    Sport, Relaks, Rozrywka

    - 3 baseny - taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami - ogród - fitness/siłownia - animacje dzienne i wieczorne - klub nocny - rzutki - tenis stołowy - kort tenisowy Płatne: - SPA - kryty basen - łaźnia turecka - sauna - kręgielnia - bilard

    Dla dzieci

    - brodzik - klub dla dzieci - plac zabaw - mini disco

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja A la carte - bar przy basenie - snack bar

    Dodatkowe informacje

    - lobby z recepcją - sklepy - przechowalnia bagażu - kantor - pralnia - sejf - internet Wi-Fi (bezpłatny) - wypożyczalnia rowerów, samochodów (płatna) - www.iberostar.com  

    Dla Twojego komfortu

    Przy przelocie linią lotniczą Ryanair oraz Laudamotion miejsca w samolocie przydzielane są automatycznie w chwili odprawy. Zachęcamy do wykupienia usługi "miejsca obok siebie" w cenie od 30 PLN w dwie strony (w zależnosći od trasy i daty lotu). O szczegóły zapytaj sprzedawcę

    Bagaże

    Kraków, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 372 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05)/ 460 PLN (wyloty od 11.05 - 01.10)/372 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 460 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05)/ 560 PLN (wyloty od 11.05 - 01.10)/ 460 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld(EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 280 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Mapa Hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Nawet nie wiem od czego zacząć. Iberostar Grand Anthelia to hotel po prostu doskonały. Wart każdych pieniędzy, a kosztuje niemało. SUper atrakcje dla dzieci. Można tu siedzieć bez końca, nawet dobrze nie zwiedziliśmy całego Costa Adeje. W hotelu jest bardzo dużo gości z Anglii, łatwo nawiązać fajne kontakty :)))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Gran Hotel Anthelia to bardzo elegancki i ekskluzywny obiekt. Bardzo dobre położenie blisko centrum Costa Adeje, kilka kroków od ładnej, szerokiej plaży (czarna), blisko do centrum handlowego. Obok hotelu promenada. Pokoje ładne, ale niezbyt duże, łazienki również średniej wielkości. Obsługa bardzo uprzejma. Bardzo miło wspominamy ten wyjazd, bardzo dobry hotel + malownicza Teneryfa = świetny urlop :)

    POLECAM:
    wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.1
    polecam

    Moja żona i ja byliśmy na teneryfie na urlopie w tym hotelu - IBEROSTAR Anthelia, jednak ja musiałem trochę po pracować, więc dużym plusem było to że w całym obiekcie i pokojach był dostęp do internetu. Hotel jest bardzo dobrze położony i ma fajne baseny. Jedzenie ok, ale my mieliśmy tylko śniadania, więc za dużo powiedzieć ni mogę. Za to blisko było do barów i knajp w Costa Adeje, z czego często korzystaliśmy/

    POLECAM:
    ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Hotel
      5.5
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      i sport
      5.2
    • Obsługa
      5.6
    HolidayCheck
    Ocena Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    5.6 / 6

    Najlepszy hotel i ustutyowanie! 2008-07-30
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.8

    Ten Hotel jest wspaniały pod kazdym wzgledem!!!! Odlegosc od plazy cena jakosc wyzywienie i mozliwos...
    więcej

    5.6
    Wspaniały, elegancki hotel 2008-10-19
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.9
    Polecam serdecznie - właśnie wybieramy się tam 3x 2011-03-18
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Spokój i luksus 2011-09-05
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.8

    Polecamy ten hotel dla osób starszych, pragnących zaznać spokoju i luksusu. Położony bezpośrednio pr...
    więcej

    5.7
    Hotel na najwyższym poziomie! 2012-11-09
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Fantastyczny hotel przede wszystkim dla par. Wszystko od urozmaiconej kuchni po piękny pokój, napraw...
    więcej

    5.8
    Rewelacyjny! 2014-02-27
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      6.0

    Hotel cudowny! Nic do zarzucenia. Miłym zaskoczeniem były codzienne przekąski rozdawane na basenie (...
    więcej

    5.8
    Urocza lokalizacja naszego Iberostar Anthelia 2014-10-26
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    Mieliśmy podwójny pokój na górze z pięknym widokiem z tarasu na dachu. Wspaniałe jedzenie, duży wybó...
    więcej

    5.1
    Drugi i nie ostatni pobyt w Iberostar Hotel Anthelia 2014-10-26
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.3

    W tym fantastycznym hotelu byliśmy już po raz drugi. Bufet na śniadanie i kolację są jest niesamowic...
    więcej

    5.1
    Iberostar Anthelia: świetny serwis od A do Z! 2014-10-26
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      4.6
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.0

    Hotel Anthelia jest super. Uwaga poświęcana jest gościom już w momencie zameldowania w przestronnym ...
    więcej

    5.1
    Bardzo elegancki i świetnie położony. 2015-02-28
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel bardzo elegancki, ekskluzywny (wręcz odrobinę sztywny). Atmosfera w restauracji w trakcie posi...
    więcej

    5.9
    Jeden z najlepszych hoteli w jakich byliśmy 2018-01-14
    Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8

    Iberostar Anthelia - Costa Adeje - możliwości zakwaterowania:

    1 os. Pokój Standardowy z bocznym widokiem na ocean
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    standard double standard gardenview balcony or terrace
    standard double standard lateralseaview balcony or terrace
    2 os. Pokój Standardowy z bocznym widokiem na ocean
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    standard singleuse superior lateralseaview balcony or terrace
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Suita

    Iberostar Anthelia - Costa Adeje - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Anthelia - Costa Adeje - miasta wylotu:


    Iberostar Anthelia - Costa Adeje - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00