cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje, Teneryfa
1 / 57
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
01.11 - 08.11
już od 5038 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.12 - 17.12
już od 2243 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje
star 5

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
4.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 listopada 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 grudnia 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
  • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
  • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 6 km od centrum Costa Adeje
  • ok. 50 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 6 km od centrum Costa Adeje
  • ok. 50 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • ok. 50 m od plaży
  • piaszczysta
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • kantor: za opłatą
  • bankomat
  • pralnia
  • lekarz: na zapytanie, za opłatą
  • parking: niestrzeżony, za opłatą
  • sale konferencyjne: 1

karty

Visa, MasterCard 

Liczba pokojów

365

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: zewnętrzny, podgrzewany
  • basen dla dzieci ze zjeżdżalnią
  • basen: kryty, w strefie spa
  • leżaki, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat
    • minidisco
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • wysokie krzesełka w restauracji
    • menu dla dzieci

    Sport i wellness

    Płatne
    • sauna fińska 
    • łaźnia parowa
    • masaże 
    • siłownia 
    • wypożyczalnia rowerów 
    • kort tenisowy
    • tenis stołowy
    • aerobik
    • water polo

    rozrywka

    • przedstawienia
    • bilard
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy Double Priority Location DZX3
    • 1-3 os.
    • ok. 30 m2
    • na wyższym piętrze
    • pokój odremontowany w 2017 r.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
    • ekspres do kawy
    • żelazko i deska do prasowania
    • telefon
    • TV
    • Wi-Fi: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki
    • kapcie
    Pokój wieloosobowy z widokiem na morze MZM1
    • 4-6 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na morze
    • pokój odremontowany w 2017 r.
    • pokoje połączone ze sobą
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
    • ekspres do kawy
    • żelazko i deska do prasowania
    • telefon
    • TV
    • Wi-Fi: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-3 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na morze
    • pokój odremontowany w 2017 r.
    • balkon
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
    • ekspres do kawy
    • telefon
    • TV
    • Wi-Fi: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój wieloosobowy MZX1
    • 4-6 os.
    • ok. 60 m2
    • pokój odremontowany w 2017 r.
    • pokoje połączone ze sobą
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
    • ekspres do kawy
    • żelazko i deska do prasowania
    • telefon
    • TV
    • Wi-Fi: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z bocznym widokiem na morze DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 30 m2
    • widok boczny na morze
    • pokój odremontowany w 2017 r.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
    • ekspres do kawy
    • telefon
    • TV
    • Wi-Fi: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki
    • kapcie
    Suita SUX1
    • 2-3 os.
    • ok. 30 m2
    • pokój odremontowany w 2017 r.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • wanna lub prysznic
    • WC
    Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród
    • pokój odremontowany w 2017 r.
    • balkon
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą, w cenie dla gości all inclusive z wyjątkiem napojów alkoholowych
    • ekspres do kawy
    • żelazko i deska do prasowania
    • telefon
    • TV
    • Wi-Fi: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki
    • kapcie

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie
    • obiad
    • kolacja
    • przekąski
    • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe
    Dwa posiłki
    • śniadanie
    • kolacja
    Śniadania
    • w formie bufetu 
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • Poseidón Gourmet: a la carte, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój
  •  SeaSoul: a la carte
  • Portofino Italiano: a la carte, wymagana rezerwacja
  • Zeus: bufet, wymagany odpowiedni strój
  • Barbacoa: a la carte, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • Barito Pool Bar
  • Zumería Pool Snack Bar
  • Hall Bar

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Położony w popularnym kurorcie Costa Adeje tuż przy nadmorkiej promenadzie. W bezpośredniej okolicy hotelu liczne sklepy, butiki, bary i restauracje, a także przystanek autobusowy. Do lotniska Reina Sofia ok. 20 km.
    Plaża:

    Szeroka i piaszczysta plaża Fanabe ok. 400 m od hotelu. Leżaki i parasole płatne (ok. 8 Eur/komplet.).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, eleganckie lobby, restauracja główna i restauracja barbecue, 3 restauracje a'la carte (płatne), 3 bary, 3 baseny i 3 brodziki dla dzieci (2 z nich podgrzewane, 3 z nich z wodą morską, 3 z nich dostępne dla wybranych wyższych kategorii pokoi), taras słoneczny z leżakami i parasolami. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (możliwy depozyt). Hotel nie akceptuje zwierząt.
    Wyżywienie:

    Śniadania w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do obiadokolacji i all inclusive.
    Program sportowy i animacyjny:

    Dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Płatne: tenis ziemny, petanca, ping pong, boisko do piłki nożnej, boisko multisportowe, siłownia (dla Klientów z all inclusive gratis), sporty wodne na plaży.
    Internet:

    Wifi w hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO) CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
    Wulcan Teide Masca - bus
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
    Katamaran
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - BUS
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
    Teide Masca Jeep Safari

    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. -wycieczka jeepami CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
    Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
    Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego! CENA: ok. 65 EUR/os.
    Siam Park + Loro Park
    LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
    SIAM PARK -
    Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
    * Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku. CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Inne

    TENERYFA - informacje ogólne
    Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
    Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
    Wizy

    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza PLF i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii Przypominamy, że w ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią.
    1. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
    2. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką. Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.
    3. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
    4. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą najwcześniej na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego: www.spth.gob.es lub bezpłatnej aplikacji SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
    Uwaga: formularz jest imienny i w przypadku osób dorosłych każda osoba jest zobowiązania posiadać własny formularz. W przypadku osób nieletnich (poniżej 18 roku życia) uwzględnia się je w formularzu osoby dorosłej, z którą podróżują.
    Ważne!

    Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe (dla Klientów Rainbow formularze będą dostępne w systemie Travella oraz w punktach odpraw Rainbow na lotniskach).
    • Wzór wypełnienia formularza jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania.
    • Formularz do wypełnienia jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania.
    Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
    Uwaga: Informujemy, że Klienci, których przeloty do Hiszpanii realizowane są linią lotniczą Wizz Air mają bezwzględny obowiązek wypełnienia formularza PLF w wersji elektronicznej i posiadania kodu QR.
    Dotyczy tras:
    Katowice - Teneryfa - Katowice
    Warszawa - Teneryfa - Warszawa
    Wszyscy pasażerowie muszą nosić maseczki i utrzymywać dystans społeczny.
    Jednocześnie informujemy, że aby wejść na lotnisko należy okazać potwierdzenie rezerwacji lub biletu. Prosimy wszystkich Klientów o posiadanie wydrukowanej umowy z biurem Rainbow, potwierdzającej wylot danego dnia.
    Przypominamy również o obowiązku wypełnienia deklaracji zdrowotnej (do pobrania z Travelli lub do odbioru w naszym stanowisku odpraw).
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza PLF i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii Przypominamy, że w ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią.
    1. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
    2. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką. Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.
    3. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
    4. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą najwcześniej na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego: www.spth.gob.es lub bezpłatnej aplikacji SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
    Uwaga: formularz jest imienny i w przypadku osób dorosłych każda osoba jest zobowiązania posiadać własny formularz. W przypadku osób nieletnich (poniżej 18 roku życia) uwzględnia się je w formularzu osoby dorosłej, z którą podróżują.
    Ważne!

    Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe (dla Klientów Rainbow formularze będą dostępne w systemie Travella oraz w punktach odpraw Rainbow na lotniskach).
    • Wzór wypełnienia formularza jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania.
    • Formularz do wypełnienia jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania.
    Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
    Uwaga: Informujemy, że Klienci, których przeloty do Hiszpanii realizowane są linią lotniczą Wizz Air mają bezwzględny obowiązek wypełnienia formularza PLF w wersji elektronicznej i posiadania kodu QR.
    Dotyczy tras:
    Katowice - Teneryfa - Katowice
    Warszawa - Teneryfa - Warszawa
    Wszyscy pasażerowie muszą nosić maseczki i utrzymywać dystans społeczny.
    Jednocześnie informujemy, że aby wejść na lotnisko należy okazać potwierdzenie rezerwacji lub biletu. Prosimy wszystkich Klientów o posiadanie wydrukowanej umowy z biurem Rainbow, potwierdzającej wylot danego dnia.
    Przypominamy również o obowiązku wypełnienia deklaracji zdrowotnej (do pobrania z Travelli lub do odbioru w naszym stanowisku odpraw).
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria lokalna: 5* Data otwarcia: 1999r., odnowiony w 2006r.

    Położenie:

    Costa Adeje, 16 km od lotniska Reine Sofia, w pobliżu restauracji, barż;w, sklepż;w.

    Plaża :

    50 m od hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole płatny.

    W Hotelu:

    3 restauracje (w tym restauracja a l la carte), 2 bary, sala konferencyjna, pralnia, lobby, recepcja, 2 baseny. Zakwaterowanie od 14:00, wykwaterowanie do 12:00.

    Pokoje :

    W 5 budynkach: 782 pokoi; standardowe (standardowe łączone, standardowe z widokiem na ogrż;d) klimatyzacja centralna, łazienka z suszarką, internet (bezpłatny), SAT TV, sejf, minibar (płatny), WI-FI, telefon, balkon lub taras. Dostępne rż;wnież pokoje superior wyposażone podobnie z dogodnym usytuowaniem i pieknym widokiem jak rż;wnież pokoje superior łączone składające się z dwż;ch pomieszczeń. Suite z widokiem na morze, usytowany na najwyżsyzm piętrze, dwupoziomowy z dwoma łazienkami, sypialnią oraz częścią dzienną.

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne:

    fitness, boccia.

    Płatne:

    tenis stołowy, bilard, łucznictwo, kawiarnia internetowa, internet WI-FI, Spa.

    Dla dzieci: mini klub dla dzieci w wieku 4-7 lat, maxi klub dla 8-12, brodzik, łż;żeczko dla dzieci, menu w restauracji, plac zabaw.

    Wyżywienie :

    BB, HB

    Posiłki: BB - śniadanie.
    HB - śniadanie.
    Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania.

    All Inclusive (10:00-01:00)

    Posiłki: śniadanie, pż;źne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.

    Napoje zawarte: lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Wybrane napoje alkoholowe z karty z 50% zniżką.

    Dodatkowo: bezpłatne wejście do Thai Zen SPAce, raz na pobyt wizyta w restauracji a la carte (po uprzedniej rezerwacji).

    Tel./faks :

    00 34 922/ 71 3 335, 719 081


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    5 Hiszpania/Teneryfa

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Eximtours 5* - kat. lokalna 5*

    Położenie

    - Costa Adjeje - w pobliżu bary, restauracje, sklepy - ok 1,5 km Park wodny Aqualand - ok 2 km Siam Park - ok 2,5 km od centrum Playa de las Americas - ok 3 km pole golfowe - ok 4 km Centrum handlowe - ok 16 km od lotniska TFS

    Plaża

    - piaszczysta ok 50 m.

    Pokoje

    Standard: - ok 30 m2 - balkon/taras - klimatyzacja - TV-SAT- Internet Wi Fi - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka, szlafrok) - telefon - sejf, mini bar (płatny) - pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą Pokoje połączone Standard - ok 60 m2 - 2 pokoje połączone drzwiami - wyposażenie podobne jak w pokoju standard - ekspres do parzenia kawy Pokoje połączone Superior - ok 60 m2 - 2 pokoje połączone drzwiami - widok na morze - wyposażenie podobne jak w pokoju standard - ekspres do parzenia kawy Duplex - ok 74 m2 - pokój dwupoziomowy - widok na morze - balkon/taras - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka, szlafrok) - Internet Wi Fi - TV-SAT LCD - sejf, mini bar (płatny) - telefon - wanna z hydromasażem/jacuzzi

    Sport, Relaks, Rozrywka

    - 3 baseny - taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami - ogród - fitness/siłownia - animacje dzienne i wieczorne - klub nocny - rzutki - tenis stołowy - kort tenisowy Płatne: - SPA - kryty basen - łaźnia turecka - sauna - kręgielnia - bilard

    Dla dzieci

    - brodzik - klub dla dzieci - plac zabaw - mini disco

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja A la carte - bar przy basenie - snack bar

    Dodatkowe informacje

    - lobby z recepcją - sklepy - przechowalnia bagażu - kantor - pralnia - sejf - internet Wi-Fi (bezpłatny) - wypożyczalnia rowerów, samochodów (płatna) - www.iberostar.com  

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

    Bagaż

    Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 200 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 410 PLN (wyloty do 05.05)/ 310 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05, 01.10 - 31.10)/ 435 PLN (wyloty 01.06 - 30.09) - 32 kg - 570 PLN (wyloty do 05.05)/ 460 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05, 01.10 - 31.10)/ 600PLN (wyloty 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 220 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 530 PLN (wyloty 01.06 - 30.09)/ 470 PLN (wyloty do 31.05, 01.10 - 31.10) - 32 kg - 725 PLN (wyloty 01.06 - 30.09)/ 610 PLN (wyloty do 31.05, 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 265 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonnefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 350 PLN - 23 kg - 390 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. - w przypadku przelotów liniami Enter Air cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Citron Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Urokliwie położony pomiędzy plażami Playa del Duque i Playa de Fanabe. Do Playa de las Americas jest ok 12 km. Odległość od lotniska wynosi ok. 16 km.
     

    Plaża i Baseny

    Piękna plaża, wzdłuż której znajduje się promenada, oddalona jest zaledwie 50 m od hotelu. Na terenie obiektu znajduje się basen ze słodką wodą, basen z wodą morską, basen kryty oraz tarasy słoneczne.
     

    Pokoje

    Wszystkie pokoje są komfortowo i gustownie urządzone. Wyposażone są w klimatyzację, telefon, TV SAT, bezprzewodowy internet, sejf, mini bar (płatny w opcji BB i HB, bezpłatny w opcji AL), łazienkę z toaletą i suszarką do włosów. Wszystkie pokoje posiadają balkon. Część pokoi z bocznym lub centralnym widokiem na ocean.
     

    W hotelu

    Pięciopiętrowy hotel posiada 5 budynków. W budynku głównym znajduje się lobby z recepcją, bary, restauracja główna, 3 restauracje a’la carte, sala konferencyjna. Hotel został odnowiony w 2007 roku.
     

    Sport i Rozrywka

    Hotel prowadzi dzienne i wieczorne programy animacyjne dla dzieci i dla dorosłych. Bezpłatnie dostępna jest również siłownia i rzutki. Za opłatą można grać w bilard oraz
    w tenisa ziemnego czy wybrać się do hotelowego kina. Na plaży dostępne są sporty wodne.
     

    Spa&Wellness

    Centrum odnowy biologicznej pozwoli zapomnieć o stresie, w ofercie Thai Zen Space - medytacje, joga, basen termiczny z systemem strumieni i kaskad, sauna fińska, łaźnia turecka, zabiegi pielęgnacyjne i masaże. Wstęp do Spa jest płatny.
     

    Dla dzieci

    Dla najmłodszych Gości hotel przygotował 2 brodziki, plac zabaw i mini klub.
     

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) – śniadania
    Half Board (HB) – śniadania i obiadokolacje
    All Inclusibe (AI) – śniadania, obiady, kolacje, przekąski
    Napoje są płatne dodatkowo (w opcji BB i HB). W opcji AL wybrane napoje alkoholowe
    i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 – 1:00.
     

    Internet

    Kawiarenka internetowa – płatna, bezprzewodowy internet w lobby – bezpłatny.
     

    Strona www

    www.iberostar.com

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    III Millenium

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Hiszpania/Teneryfa/Costa Adeje

    Opis

    Hotel Iberostar Grand Anthelia to atrakcyjny ośrodek położony w ogrodzie, w odległości 100 metrów od plaży Fanabe. Oferuje on 2 odkryte baseny i pokoje z balkonem, widokiem na ocean oraz bezpłatnym bezprzewodowym dostępem do Internetu. Luksusowe pokoje w hotelu Anthelia są przestronne i klimatyzowane. Każdy z nich wyposażony jest w telewizor z płaskim ekranem i oferuje wybór poduszek. Spa Thai Zen Space obejmuje basen z hydromasażem, łaźnie tureckie i saunę fińską. Dostępne są tu także masaże, zabiegi pielęgnacyjne na twarz oraz okłady. Śniadanie w formie bufetu serwowane jest w restauracji Zeus. Restauracja Poseidon oferuje wykwintne potrawy, a restauracja Portofino specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej. W hotelu są również 2 bary przy basenie. Hotel Anthelia usytuowany jest 10 minut jazdy od centrum Adeje. Park Narodowy Teide znajduje się w odległości 50 minut jazdy od hotelu. Odległość obiektu od lotniska Tenerife Sur wynosi natomiast około 20 km.

    Zameldowanie

    od 14:00 do 00:00

    Wymeldowanie

    do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    BestReisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Znakomity hotel położony przy plaży niedaleko centrum kurortu. Fantastyczna obsługa hotelowa,  znakomita kuchnia, świetne baseny, atrakcje dla dzieci, komfortowe pokoje. 

    Położenie

    Przy nadmorskiej promenadzie oddzielającej hotel od piaszczystej, szerokiej plaży Fanabe (leżaki i parasole odpłatnie), 6 km od centrm Costa Adeje, 20 km od hotelu Reina Sofia. W pobliżu przystanek autobusowy, sklepy, bary, restauracje itp.

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby, całodobowa recepcja, bezpłatne WiFi, restauracja główna, 4 restauracje a;la carte, bar przy basenie, bar w lobby, wypożyczalnia samochodów, pralnia, sala konferencyjna, odpłatny parking.  

    Pokoje

    Standard dbl garden - gustowne, eleganckie pokoje o powierzchni ok. 30 m kw. Na wyposażeniu: sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), klimatyzacja indywidualnie sterowana, minibar (płatny), sejf, Wi-Fi, telewizor 45", telefon, sejf, żelazko i deska do prasowania, balkon lub taras z widokiem na ogród. Standard dbl side sea view- gustowne, eleganckie pokoje o powierzchni ok. 30 m kw. Na wyposażeniu: sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), klimatyzacja indywidualnie sterowana, minibar (płatny), sejf, Wi-Fi, telewizor 45", telefon, sejf, żelazko i deska do prasowania, balkon lub taras z częściowym widokiem na morze. Standard dbl sea view - gustowne, eleganckie pokoje o powierzchni ok. 30 m kw. Na wyposażeniu: sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), klimatyzacja indywidualnie sterowana, minibar (płatny), sejf, Wi-Fi, telewizor 45", telefon, sejf, żelazko i deska do prasowania, balkon lub taras z widokiem na morze. Standard interconnected rooms -  dwa pokoje połączone drzwiami wewnętrznymi, powierzchnia 60 m kw., wyposażenie jak w standardowych pokojach.

    Wyżywienie

    BB- śniadania w formie bufetów HB - śniadania i kolacje, napoje płatne All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    Sport i rozrywka

    Kompleks basenów (jeden z nich podgrzewany zimą), tarasy słoneczne (bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki), animacje, program rozrywkowy, odpłatnie: tenis stołowy, bilard, kort tenisowy, wypożyczalnia rowerów, siłownia (bezpłatna w ramach all inclusive), strefa wellness (basen wewnętrzny, jacuzzi, łaźnia, sauny, masaże, zabiegi kosmetyczne).

    Dla dzieci

    Dwa brodziki, zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, sala zabaw, animacje, wysokie krzesełka.

    Uwagi

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, telefoniczną anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

    KOD QR -formularz sanitarny

    Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.   W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

    Informacje o lotach liniami Wizzair, Ryanair

    Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie). Bagaż główny za dopłatą: - 10 kg w cenie 300 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 230 PLN/sztuka z wylotem z Katowic - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 330 PLN/sztuka z wylotem z Katowic WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 250 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Iberostar Anthelia to luksusowy hotel o bardzo wysokim standardzie, rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy plaży i promenadzie. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar gwarantuje wysoką jakość obsługi i świadczonych usług. Polecamy dla wymagających klientów oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Iberostar Anthelia to udane wakacje na Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bezpośrednio nad oceanem, między najładniejszymi plażami Teneryfy - Playa del Duque i Playa de Fanabe, w pobliżu sklepy, kawiarnie i bary
    • malownicze widoki na ocean, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje dla dzieci i dorosłych
    • smaczne i urozmaicone wyżywienie, w tym 4 restauracje a la carte, centrum SPA i wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Atuty oferty

    Wyjątkowy hotel dla rodzin, jeden z najlepszych z ofertą all inclusive na Teneryfie, wielokrotny zdobywca nagród w Hiszpanii i Europie. Hotel wyróżnia unikalna architektura odwzorowująca kanaryjskie miasteczko, wspaniałe ogrody, udogodnienia dla dzieci, w tym statek piratów ze zjeżdżalnią, nowoczesne SPA Sensations, wszystko nad oceanem przy plaży Fanabe.

    Położenie

    nad oceanem.

    Plaża

    między plażami Playa del Duque i Playa de Fanabe (ok. 50 m). Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    365 pokoi w 5 budynkach (maks. 5 pięter, windy). W budynku gł. lobby z recepcją, bary, salony. Restauracja gł, 4 à la carte (Beach Club Barbacoa, restauracja włoska Portofino, restauracja gourmet Poseidon). SeaSoul Restaurant & Lounge. W ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą oraz basen z wodą morską i słoną o pow. 2 tys. m2 (podgrzewane cały rok). Tarasy słoneczne. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe bez opłaty.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Raz na tydzień kolacja w restauracji à la carte Poseidon lub Portofino (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Z trzema posiłkami: (tylko lipiec-sierpień) dodatkowo lunch w restauracji Zeus.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Kolacja w formie bufetu lub 1 x pobyt w restauracji à la carte Poseidon lub Portofino (wymagana rezerwacja, napoje za opłatą). Przekąski, ciasto, kanapki w godz. 16-18:00. Lokalne napoje alkohol. i bezalkohol. w godz. 10-01:00. Napoje bezalkoholowe z minibaru. Wstęp do Spa Sensations.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie całego hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe z widokiem na ogród (A1-2F): minibar, ekspres Nespresso, czajnik (na zapytanie), klimatyzacja, sejf, system audio i bluetooth z USB, TV sat. LED 49 cali, telefon, żelazko i deska do prasowania (na zapytanie), balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka, szlafrok. Z bocznym widokiem na ocean (A1-2B). Komfort Plus z bocznym widokiem na ocean (A1-2K): na wyższych piętrach. Z widokiem na ocean (A2A). Pokoje superior z widokiem na ocean (E2-3C): większe, najładniej położone. Pokoje rodzinne (A2-4N): 2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami z widokiem na ogród lub bocznym widokiem na ocean. Z widokiem na ocean (A2-4M). Duplex Suite (A2-3G): na dwóch poziomach, salon, sypialnia i 2 łazienki. Suite z widokiem na ocean (A2-3J).

    Sport

    rzutki, siłownia. Za opłatą: bilard, tenis (kaucja).

    Wellness

    w SPA Sensations (wstęp od 16 lat) odpłatnie: masaże, zabiegi pielęgnacyjne twarzy i ciała.

    Dzieci

    basen ze zjeżdżalnią, miniklub (4-12 lat), FUN PARK. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

    Dla dzieci

    2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-16 lat: zniżka procentowa.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Fantastyczne tarasy słoneczne i panoramiczny widok na ocean. Wszystkie pokoje wyremontowane w 2017 roku.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Iberostar Anthelia - Costa Adeje

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Nawet nie wiem od czego zacząć. Iberostar Grand Anthelia to hotel po prostu doskonały. Wart każdych pieniędzy, a kosztuje niemało. SUper atrakcje dla dzieci. Można tu siedzieć bez końca, nawet dobrze nie zwiedziliśmy całego Costa Adeje. W hotelu jest bardzo dużo gości z Anglii, łatwo nawiązać fajne kontakty :)))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Gran Hotel Anthelia to bardzo elegancki i ekskluzywny obiekt. Bardzo dobre położenie blisko centrum Costa Adeje, kilka kroków od ładnej, szerokiej plaży (czarna), blisko do centrum handlowego. Obok hotelu promenada. Pokoje ładne, ale niezbyt duże, łazienki również średniej wielkości. Obsługa bardzo uprzejma. Bardzo miło wspominamy ten wyjazd, bardzo dobry hotel + malownicza Teneryfa = świetny urlop :)

    POLECAM:
    wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.1
    polecam

    Moja żona i ja byliśmy na teneryfie na urlopie w tym hotelu - IBEROSTAR Anthelia, jednak ja musiałem trochę po pracować, więc dużym plusem było to że w całym obiekcie i pokojach był dostęp do internetu. Hotel jest bardzo dobrze położony i ma fajne baseny. Jedzenie ok, ale my mieliśmy tylko śniadania, więc za dużo powiedzieć ni mogę. Za to blisko było do barów i knajp w Costa Adeje, z czego często korzystaliśmy/

    POLECAM:
    ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1

    Iberostar Anthelia - Costa Adeje - możliwości zakwaterowania:

    Double Sea View Room with Balcony
    Double Side Sea View Room with Balcony
    Double Side Sea View Single Use with Balcony
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    Double Standard Connected Room
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    Double Garden View Room with Balcony
    Double Garden View Single Use with Balcony
    1 os. Pokój Standardowy z bocznym widokiem na ocean
    2 os. Pokój Standardowy z bocznym widokiem na ocean
    2 os. pokój standardowy z widokiem na ocean
    4 os. Pokój Standardowy Łączony Wewnętrznymi Drzwiami

    Iberostar Anthelia - Costa Adeje - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Anthelia - Costa Adeje - miasta wylotu:


    Iberostar Anthelia - Costa Adeje - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Anthelia - Costa Adeje? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00